Új privát üzeneted érkezett!

Laga,
Nagyon helyes, én annak idején így tettem a karácsonyi töltöttkápival (Apukám direkt egy héttel elöbb főzött, mert sejtettük, hogy a Karácsony már necces lesz).Kép Volt is nagy dörömbölés odabentről, de legalább a hangját még nem hallottuk. KépKép
Voltunk a Gulliverben és sikerült is játékot venni NEKEM. KépKép Imádom a kirakóst, úgyhogy beszereztem egy 5000 db-ost, csak azt nem tudom mikor lesz módom kirakni??? Most ugye időhiány, késöbb meg már itt kúszik-mászik a gyerek...

Nikcsi,
Te mázlista. Kép Cseréljük fél mellett, és akkor kiegyenlíthetnénk a túltermelés-hiányt. Kép Én mint a hülye öntözgetem össze egész nap az 5 grammokat. Kép

Cas,
Rongyi és újjszopi nálunk is megy ezerrel. KépKép Olyan hangosan cuppog közben, hogy rezeg a kiságy. Kép Na és elkezdett mindent fogni-markolni-rángatni-szájba tuszkolni, egyenesen imádja Anya haját tépni. Kép De a legaranyosabb amikor a játékaival megbeszéli az élet nagy dolgait. Kép
myra

Sziasztok!

Myra
de írigyellek, olyan tüdériek már ilyenkor. Illetve minden életkorban azok, de amikor már nem csak fekszenek, hanem produkálják is magukat akkor nagyon édesek:-)

Nikcsi
nagynéném pattanás méretű melleivel termelt ennyi tejet, úgyhogy nem a méret a lényeg:-)
Fizetnek is érte ugye?

Laga
ez nem a Te teliholdad volt:-( A következőt már ne várd meg:-)))

Cas
nem szeretsz ülve szoptatni? én pont a fekvő helyzetet nem szerettem. Már a kórházban is ültem, és szólt is az egyik csecsemős, hogy úgy nem fog menni:-(((
Nekem csak úgy ment:-)) Még éjszaka is ültem, bár akkor a fekvés biztosan jobb lett volna.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus
Nekem a fekvés nagyon kényelmes - volt legalábbis amíg ki nem rágcsálta. A kórházban és utána még egy darabig nem tudtam ülni.
Az ülve szopit Cory mutatta meg, de azóta se nagyon gyakoroltuk (nem nagyon ment, és a hátam akart leszakadni, mert vhogy nem jól ültem). Szóval remélem belejövünk... bár ma megint nem volt lehetőség kipróbálni.
Éjjel meg örülök, hogy élek (és ha sikerül szopi közben aludni is, külön jó a fekvés Kép).

Kép
Kép
Kép
cas

próba
myra

Ez óriási. Tegnap este írtam egy csomót, amit már nem lehetett elküldeni. szerencsére rutinból csináltam egy copyt elküldés elött. Aztán visszanéztem késöbb, de vagy volt babanet vagy nem, és teljesen eltüntek az e heti hozzászólások. Kép
myra

Sziasztok!
Sajnos tegnaptól ma délelőttig volt egy teljes szerverleállás. Korábban, ha volt adatvesztés, azt sikerült korrigálni. Most is megtesszük, ha csak egy mód van rá. Jelenleg leginkább azt szeretnénk elérni, hogy megszünjenek az állandó leállások. Remélem most már túljutunk ezen horroridőszakon!
Köszönöm a türelmeteket!
apa
apa

Myra
HOgy vagy? Javult vmit az az idegbecsípődés?

Laga
Mizujs?

Hmmc
Jó volt a séta, kár hogy olyan rövidre sikerült! Kép Sebi majd megevett, míg hazaértünk! Kép
Az a baj, hogy ő úgy szereti, hogy szopi után egy 1,5 órát fent van, és csak utána alszik el a köv. szopiig, és akkor szeret sétálni. Na most még mikor elindultunk nem volt igazán álmos, aztán meg meg is éhezett... Kép
Sára tényleg egy kis "vitamingolyó" vagy hogy is írtad! Nagyon aranyos, és jó nektek, hogy nem olyan kényes napra-szélre, mint Sebi.
Legközelebb remélem sikerül hosszabb-nyugisabb sétát összehozni, jó lenne végre nyugodtan dumálni kicsit.
Vett az embör olyan cumit, mint a tiétek, Sebi egy darabig lelkesen szopizta, de mikor rájött, hogy nem fog jönni semmi, csak úgy repült kifelé! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és levágattam a hajamat én is, mert megőrültem tőle. Az albumba raktam fel képet róla. Nem sok látszik belőle, mert jól összekócolt a szél - bár amúgy is kócos frizura... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Apa,
Hajrá és kevesebb szívómechanizmust a szerverrel! Muszály lesz megjavulnia a rendszernek, mert nincs hova menekülnünk a hormonjaink meg a család elől:-))))

Cas,
Sajnos a fotóalbum címében is gubanc lehet, mint a hajadban:-)) A profilodból nem jutottam el csak az albumok bejelentkező oldalához:-)
Én meg holnap megyek tépett frizót vágatni, hogy kellőképpen látszódjon külsőre is a belső állapot:-)

Gyerekeim mostanában nagyon aranyosak, még veszekedés meg hiszti közben is, de lehet, csak azért érzem így, mert hulla vagyok...
Olivér valszeg pilóta lesz, repülni tanul mászás helyett:-)

Ha beindul ismét a topik, majd kérdezek értelmeset is, de addig úgyis hiába, nincs aki válaszoljon.

Viki
ccviki

Na akkor most már bemásolom amit 2 nappal ezelött írtam, bár elég hülyén fog kinézni, hogy eltűntek azok a hozzászólások amikre válaszoltam. KépKép

Pót csetelő hely: Origo, Index, Nők lapja Café??? Azért ezek működni szoktak. Kéne létrehoznunk egy topikot, és ha itt nem megy semmi, addig vonulunk oda. Kinek melyik tettszik??? Ha jól tudom, bár még nem néztem meg, a Yahoo-n létre lehet hozni zárt fórumot is, és oda csak azok léphetnének be akinek engedélyezzük. Tudjátok a baba hadműveletek megbeszélése szigorúan titkos. KépKépKép

Cas,
Tudom könnyű mondani, de várjatok 2-3 hetet. Nálunk ugyanez volt. Már össze se tudom számolni Lilla hányszor változtatta az alvási-elalvási szokásait. Mikor már keztünk kétségbeesni, és nem létezett több módszer amit kipróbálhattunk volna, hirtelen váltott. Kb. 1 hónapig csinálta ezt a sehogy és semmikor nem alszom, és csak üvölteni hagyás árán alszom el mizériát. Most már csak de. 10-től este 10-ig van a nem akarok aludni, pedig baromi fáradt és álmos vagyok időszaka. Kép Illetve újra elkezdett hajnalban is kelni. Egyszer ezt is kinövi. KépKép Remélem...

Hmmc,
Azóta is azon gondolkodom mit próbáljatok ki. Mint írtam nálunk ez csak az első 1 hónapban fordult elő, amikor még az oldalán is aludt, és még nem teljesen nőtt bele a következő méretű pelusba. Nekünk mindig késöbb kell méretet váltani, mint ahogy a kg megjelölés van. Szerencsére a combiját nem szokta vágni a kisebb. Esetleg kipróbálhattok még egy típust. Babylove-ból csak newbornunk volt, de a 3 féle newborn közül amit kipróbáltunk ez volt a legkisebb. Lehet, hogy a nagyobb pelusainak is kisebb a szabása?? Egy kis csomaggal esetleg próbáljatok ki. Az a fura, hogy csak éjjel folyik ki. Gondolom még akkor is olyan időközönként rakod tisztába mint nappal.??
Lilla atomórája csak az este 10-et ismeri. KépKép Nap mint nap itt vergődik egész délután a nem, vagy csak felületes alvásával, de amint eljön az este 10 óra mint akit fejbevágtak...
Na Sára csúcstartó lett hízásban. Nagyon ügyes a leányzód!!! Kép Úristen én milyen pánikba voltam annak idején, hogy az én gyerekem extrán hízik. KépKép De nem baj, akkor legalább feltankolt a mostani ínséges időkre. KépKép

Laga,
Iszonyat milyenek az emberek!!! És sajnos túl sok van ebből a fajtából... Kép
Ha mégis hétvégén szülsz, és végül nem tudjátok megoldani, hozhatod Vilmost!!! Kép

Boglárkáról tud valaki valamit??? Még a végén nagy csöndben megszül elöbb...
myra

Na akkor most pedig válaszolok a friss írásokra.

Cas,
Tök jó a hajad!!!!!!!!
Én is már nagyon el akarok jutni fodrászhoz!!! KépKépKép
Hát még fáj a hátam, de össze se lehet hasonlítani a múlt héttel. Kép
De jó nektek, hogy van társaság séta közben!! Én úgy unom az egyedül körözést.
Na sebaj igyekszem kivárni Szilvamagékat, és talán majd csatlakozhatok hozzájuk. Kép
Képzeljétek már meg kellett emelnünk a babakocsi háttámláját, mert Lilla nagyon nézelődni akar! Kép
Na és elkezdett mindent a szájába tuszkolni. Kép Egyik nap leraktam a tornázójával, térülök-fordulok és mit látok? Maga fölé húzta az oldalát és azt nyalogatta. Tök vicces volt. KépKépKép
Íme:

Kép
myra

Sziasztok!
Végre megjavult a szerver. Minden, amit írtam eltünt.

Sára tényleg extrán hízik, le is "dagizták" a tanácsadáson és a doki megkérdezte, hogy mit eszik. 6 hetesen 4750 gr (3050 gr-mal született) Kép

Myra
Éjszakánként is evések előtt teszem tisztába, de annyit eszik, hogy gondolom a feleslegnek valahol ki kell folynia. Rájöttem, hogy azért folyik ki éjszaka, mert akkor oldalára teszem le, nappal vagy hason vagy a hátán alszik. Nem gondolom, hogy bele kellene még híznia a liberóba Kép

Cas
Tényleg sajnálom, hogy ilyen rövidre sikerült a séta, és azalatt is csak Dorina beszélt folyamatosan. Legközelebb hosszabbra sikerítjük.

Valami közös nagy sétát kellene megtervezni.
hmmc

Reggeli szépítkezés ... de a tükröt még csak így érem fel!

Kép
hmmc

Hmmc,
És a sminkelés milyen gyorsan megy neki??? KépKépKép

Lányok lesz egy jónak ígérkező műsor a hétvégén:
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20050428musorajanlo.html
myra

Viki
Ma milyen lett a frizurád? Én az enyémet jól elfeküdtem mára, így még kócosabb... kívül is belül is. Kép
Az album címét meggyógyítottam, hétről-hétre változik... Jó játék... Kép

Myra
Alvással remélem javul a helyzet, ma egész jól elaludt az ölemben, és az apjáéban is el szokott...
Szegénykém most a csuklással küzd, nagyon fel tudja idegesíteni, és akkor mérgelődik. Most az apja ölében üvölt... Kép De csak így jön ki a beszorult buborék (gondolom egyszercsak kipréseli). (Próbáltam cicire tenni, de attól se állt el...)
Örülök, hogy javul a hátad. Csak így tovább! Kép
Lilla nagyon kis tündér! Mostanában Sebi is vicces volt, amikor a pelusozón lévő maci odadőlt az arcához, és elkezdte buzgón nyalni a fülét. Na jó, éppen etetéshez készülődtünk. Kép
A National-es műsort pedig biztos felvesszük! Köszi a tippet!

Hmmc
Mi próbáltuk a Babylove-ból a 3-6 kilósat, meg az ugyanekkora Liberót is. Hát a Liberó nálunk többet bírt, és ritkábban pisilt ki belőle (talán jobb a gumírozása). Egyébként szerintem szabásra tök egyforma a két pelus.
A sétát még bepótoljuk. Mehetünk vmikor délelőtt, akkor Dorina suliban van... KépKépKép
A fotó édes!!! Kép

Sebi elkezdett verekedni! Kép Ha vmit végképp nem értünk, mit akar, akkor akkorát csap teli tenyérrel, hogy csak na! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Babanet
Egyre több topik költözik, úgy hogy mi már a másikkal is elhagytuk a babanetet. Ha ez is megy, nincs ellenvetésem.....

Hmmc
Istenem, de tündéri ez e kép:-))))
Annyira szép Sára, gyönyörű színe van és harapni való kis puffancsai:-) Meg a sötét haja, meg a ....stb. Úgy ahogy van jöhetne:-))

Myra
Lilláról is csak hasonlókat tudok mondani, Ő is egy kis szépség:-)
Ilyen nyalakodós képünk nekünk is van, szintén a játszó állványát ízlelgeti. Ezek szerint ez a legtöbb babának izgatja az fantáziáját(ízlelő bimbóját).

Cas
nagyon jó a hajad, de tényleg!!
Az tutti, hogy nem ismertelek volna meg az utcán.
Sebi fiú is szépen növekszik, és így szemből, bizton állíthatom, hogy nem rád hasonlít: Ne haragudj:-(
De még akármi is lehet a vége, mert nagyon gyorsan változnak, és nekem azt mondta a dokinő, hogy az a tapasztalat, hogy ha az első gyerek fiú, akkor általában az anyjára fog hasonlítani:-)
Verekedés:-))

mucus
Tm

Mucus
Nem haragszom, szerintem sem hasonlít rám a kölök! Kép CSak a füle az enyém, és ennyi. Keze-lába az apjáé, de a többi?! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas,
Tényleg új, "babás" fejed lett:-) Jól áll!
Én nem vagyok annyira optimista mostanában, hogy belátható időn belül újra fodrász kezei közé kerülhetek és kicsit hosszabb tincseket hagyhatok. Ezért az én frizum inkább Sebiéhez hasonlít:-))

Viki
ccviki

Na végre műkszik itt a rendszer! Bár mostanában nem szoktam sokat írogatni, azért olvasni szoktam jönni! :-)

Ha költözni akartok, az nlc jó, oda szoktam írogatni, ritkán van csak gond, és csak rövid időre.

Nalunk akkor volt pisikifolyás, ha már kicsi volt a pelus, pedig a méret alapján még jónak kellett volna lennie. Mi az utóbbi időben Dm-es babylove pelust használunk, és ebből még nem folyt ki a pisi-kaki, pedig nálunk nincs éjszakai pelenkázás. A liberóval és a pemperssel is volt, hogy átáztunk, a huggies nekünk még a nappali pár órát sem bírta ki, kifolyt minden.
aranyhold

Viki
Huuh, hát olyan Sebis frizurát azért nem mertem volna, az embör így is siratja a hosszú tincseimet, bár azért így is tetszem neki.
A hossza tényleg sűrűbben igényel majd fodrászt, mint eddig (jó ha félévente eljutottam... Kép).

Kép
Kép
Kép
cas

Sebi betöltötte az 5. hetet, laza 5700 g, és most megint mértem egy szopit, 200 körül eszik egy szuszra (szóval nem csoda, hogy így gömbölyödik). Kép A hosszát viszont képtelenek vagyunk lemérni. Az biztos, hogy a Kenguru GOldos 62-es rugik már rövidek neki.
Egy időben egész hosszút aludt éjjel, de "sajna" visszaálltunk az éjszakai szopira is.
Amúgy egy kis tündérbaba, szerencsére a bébihordozót is megszerette, ma olyan jót aludt a kocsiban, hogy csak na! Kép
Ja, és nagyon boldog anyák napját minden leendő és már anyukának! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Vkinek sikerült végignézni a National-en azt a filmet, amit Myra írt?
Nekünk csak az első felét sikerült, mert utána fürcsiztünk. Kép
Remélem leadják majd még, mert nagyon érdekes volt, fantasztikus felvételekkel.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Biztos adják még, mert a TV-ben úgy hirdetik, hogy "májusban". Ha kell én felvettem videóra, mert nálunk is masszázs-fürcsi-evés program zavart be. KépKép
myra

Myra
Remélem sikerül nekünk is felvenni, most el voltunk havazva. Ha nem, akkor majd kölcsönkérem!
Meggyógyultál?
Képzeld, hosszas tanulmányozás után végre rájöttem, hogy mi a baj a jobb cicivel. (Vicces volt, mert annyit vizsgálgattam a bimbót, hogy beindult a tejleadó reflex, csak úgy spriccelt... Kép)
Na a lényeg, hogy végre sikerül tényleg teljesen jól mellre tenni Sebit (eddig mint kiderült csak úgy többé-kevésbé), és végre gyógyulok! Viszont úgy tűnik, a probléma nem fog megszűnni, így mindig nehéz lesz szopizni jól a jobból... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Néhány hsz-m már elég réginek tűnik, csak már én is állandóan lementem, mivel megírom és aztán nem tudom elküldeni... KépKép Tőlem költözhetünk!

Cas
Eleinte nekem is kényelmetlen volt az ülve szopiztatás, de aztán rátaláltam a kanapé karfájára és az nagyon sokat segít! Meg párna a karom alatt.
Cumi, ha már éhes, akkor nekünk is szokott jó nagyokat repülni, de nem is csoda! Kép
Mire jöttél rá? Miért nem fog megszűnni a baj?

Laga
Én csak irigykedek (mexicói kaja)!

Myra
Ha lenne ilyenre lehetőség isten bizony benne lennék, de kicsit önző módon a jobbamat adnám, akkor megszűnne a fájdalom is (bár már nem állandó).
Furcsa volt tényleg úgy olvasni, hogy én nem tudom mit írt Hmmc, Te pedig válaszoltál (pelus ügy). Kép
Mi is szinte egyedül sétálunk (hétfő, szerda 100%), tényleg nem valami jó. Bár én a kutyát szoktam vinni és az elég figyelmet követel. Ezért kicsit rossz itt a hegyen lakni, ill. akkor tök tuti lenne, ha lenne autóm és csatlakozhatnék bárkihez. De innen lejutni? Sajnáljatok én a hegy rabja vagyok! Kép
Engem érdekelne a kis film! Szeretném kölcsön kérni.

Mucus
Ez komoly? Mármint ici-pici mellből is van annyi? Hát most néztem meg a tükörbe a didiket, de tisztára úgy néz ki, mintha szilikoncici lenne. Tiszta nagy kerekek. Már napi 600-at adok, és még mindig marad, ja és persze Kori tele kajálja magát. Kép

Hmmc
ISZONYATOSAN TETSZIK A SZÉPÍTKEZÕS KÉP!!!!! Kép

Szerdán voltam a kórházba, az aranyeremmel. Na az a vizsgálat kész horror, persze beöntést is kaptam. Na, de nem ez a lényeg. Kaptam kúpot, mentem a kórházi gyógyszertárba kiváltani (én marha). Egyszer csak mit hallok? Na vannak még palacsinta partyk? Az egyik terhesgondozós nőci volt. Erre én hát persze! Végigmért (tetőtől-talpig): "nem is látszik". Jaj ez annyira jól esett! Kép Mentem a buszmegállóhoz és elment a villamos és a 60-as is, ezért bementem a terhesgondozóba lemázsáltatni magam. Ott is 62,5 voltam, szóval tényleg a terhesség előtti 65 alatt vagyok! Kép (Felhívtam a gyerekorvost és azt mondta, hogy a kúpot felesleges volt kiváltani, mert van benne szteroid kis mértékben, de mivel szoptatok nem szabad. Amúgy a dokinak mondtam, hogy szoptatok...)
Aztán most a napokban egy távolabbi szomszéd srác is mondta, hogy mennyit fogytam. Mondtam igen, de ő nem arra gondol, hogy azért mert szültem, hanem még annál is kevesebb vagyok. KépKépKép

Ha minden igaz ma HMMC-vel sétálunk! KépKépKépKépKépKép
nikcsi

Nikcsi,
Az aranyérre való krémek közül a Hemorid használható szoptatás alatt is.

A súlyméréseden felbuzdúlva, kiváncsiságból én is lemértem magam. Utoljára a szülés utén 1 héttel mértem. Azóta nem. Tudtam, hogy sovány vagyok, hiába zabálok, de megdöbbentem az eredményen....
55 kg voltam mikor terhes lettem. Terhesség alatt felszedtem még 9 kg-t. Most pedig szülés után 4 hónappal 50 kg!!!! vagyok. Hát ezért akar mindenki egy tepsi süteményt megeteni velem. KépKépKép
myra

Na hát ha megint senki nem jár erre, akkor ismét elbeszélgetek önmagammal. KépKépKép

Mostanában sokszor járunk a Hajógyári szigetre sétálni, és éppen emlegettük, milyen jó volt régen a csúszdapark, és kár, hogy felszámolták a játszótereket is. Hát most újra építik az egészet! KépKép Már folynak a munkálatok és a kiírás szerint júniusban elkészül. Kép
Láttunk ott egy babazsúrt is, amiről eszembe jutott mi lenne ha mi is tartanánk ott egy baba-mama pikniket????
myra

Nikcsi
Amikor rászív a bimbóra, annak csak a felső fele bújik elő, és így gyakorlatilag egy vonalra kerül az egész szívóerő. Na ott sebesedik ki. És így nem is jön olyan jól a tej a vége felé, amitől persze türelmetlen lesz, és balhézik, még kevésbé harap rá jól, illetve újra-és-újra kiköpi, és így tovább.
Próbálom előformázni neki, de sajnos nem marad úgy. Időnként jól sikerül ráharapnia, időnként nem. Ülve szopizásnál máshogy áll majd a szájában, remélem akkor véglegesen javul majd a dolog.
Aranyér: nekem még bent ajánlottak egy kúpot, azt elhasználtam egy egész dobozzal (nem tudok róla, hogy szteroid lett volna benne, de sajna a nevét elfelejtettem...), meg egy krémet (Aurobin), azt még most is használom, és nekem kezd teljesen rendbe jönni (pedig elég durva volt).
Mi a neve a kúpnak?
Súly: jó nektek, hogy így elfogytatok, rajtam maradt 3 kg, ami stabilnak tűnik sajnos (pedig amúgy is jó kis súlyfelesleggel indultam). Semmi régi ruhámba nem férek bele, az amúgy sem kicsi seggemre sikerült híznom még, és most hasam is van hozzá rendesen... Kép A melleim nekem is Pamelásak... Kép
Milyen volt a séta Hmmc-vel? Merre voltatok?

Myra
Baba-mama piknik jó ötlet! A hajógyárira mi is megyünk szívesen, bár még nem voltunk...

Képzeljétek, voltunk ma csípőszűrésen, Sebi nagyon jól tűrte a várakozást is, a vizsgálatot is, de azért a dokibácsinak is bemutatkoztunk, akkorát kakilt, hogy csak na... Kép De a dokibácsi rutinos volt, és elugrott előle... KépKépKép
Szerencsére minden oké vele, bár tornáztatnom kell (kicsit kötött a csípőízülete), amit annyira nem szeret... (gondolom húzódik neki).
A másik nagy meglepetés számomra, hogy a gyerekorvos dokinénik homeopátiás bogyókat írt fel Sebinek a tejkiütéseire (meg azt, hogy csak 4 óránként egyen... na ez "jó vicc" Kép). Vicces volt, mert kicsit kétkedő arccal kérdezte, hogy hogy állok a homeopátiával, gondolom sokszor elutasítják... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Raktam fel pár képet a kis tündérbabáról, délután készültek! Kép
(Most éppen krampuszbaba, semmi sem jó neki, bár hulla fáradt, mert alig aludt ma... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: nem semmi ereje van a kisfickónak... és mennyit változott... Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Cas
nagyon szépek az új képek. Ill nem a képek, hanem a rajta levő Sebi. Tényleg sokat változott, és olyan édesek amikor így hasalnak:-)
A 3 kg plussz meg egyáltalán nem sok ahhoz képest hogy nem rég szültél, úgy hogy tessék örülni. Különben valahol azt olvastam, hogy nem alarjon valaki csodát szülés után már a második hónapban, mert ami feljött az is 9 hónap alatt jött fel, és a szervezetnek az a normális, ha vissza is ennyi idő alatt megy le.
Úgy hogy Cas! Jó félév után vissza térhetünk a témára:-))

Aranyérre
szülés után a dokim Nekem is a Hemoridot ajánlotta kúp ill. kenőcs formájában is lehet kapni. Szerintem ez a legjobb!

Nikcsi
SZilikon??? ez jó,már sokaktól hallottam.
És legjobban az apukák imádták őket. Na innen ki is derül, hogy a legtöbb férfi oda van a mű mellekért:-(

mucus
Tm

Nikcsi,
Még annyit, hogy az Aurobin amit Cas írt csak receptre kapható, Hemoridot pedig anélkül is tudsz venni.

Cas,
De jó lenne Sebit élőben is látni!!! Kép Tündéri kis vasgyúró!!
Ha rám hallgatsz nem adsz ritkábban enni Sebinek. Én ott szúrtam el, hogy hallgattam a védőnőre, és elkezdtem visszafogni a leányzót. Igaz Lilla egész feje egy nagy kiütés volt, és tényleg akkoriban nagyon sokat evett egyszerre, de a nem túl sok tejem akkor apadt vissza teljesen. Azóta se tudom visszatuningolni. KépKép Ráadásul kiderült, hogy az általam elfogyasztott tejtermékekre allergiás azért nézett ki olyan csúnyán... Kép
Képzeld ma Lilla is kiröhögte a cicimet. A fürcsi utáni szopinál szokás szerint bealudt, és amikor kiengedte a szájából hangosan felröhögött. KépKép
Ha Sebi Krampuszbaba, akkor Lilla nem is tudom micsoda. Még a virgács is túl jó ajándék lenne neki Mikulásra. KépKép

Lányok ha tudtok segítsetek valamilyen ötlettel. A leányom de. 10-től este 10-ig már egyáltalán!! nem hajlandó aludni. Ennek az az eredménye, hogy az utolsó pár órát vígasztalhatatlanul végigüvölti, napközben pedig csak vergődik. Egyszerűen képtelen elaludni, vagy ha sikerül is neki 15 perc után felébred. Már babakocsiban, és autóban sem alszik... Próbáltuk a hagyjuk sírni hátha végül beájul módszert is, hát ő ha fél napig hagyjuk, akkor fél napig üvölt... Kép Nála nincs olyan, hogy akármilyen helyzetben, ha elfárad egyszerűen elalszik. Alvásra csak a kiságya jó, csak hason, és csak este fürcsi-evés után alszik el, illetve a reggeli evés után alszik még vissza kb. 2 órára. Ötletek??? Hallott már valaki hasonlóról??? Baja nem hiszem, hogy van mert akkor éjjel meg mért képes akár 10 órát aludni egyben! És az sem lehet, hogy nappal nem fáradt, nem igényel pihenést, mert 2-3 óra ébrenlét után már nagyon vergődik szegénykém... Kép
Tegnap is úgy sajnáltam, végre elaludt 10-kor és éjfélkor még hüppögött álmában, annyira kivolt a nemalvás miatti sírástól. KépKép

A másik meg, hogy 10-15 percnél tovább nincs el magában. Folyamatosan foglalkozni kell vele, de mindenre hamar ráun, és kezdődik a nyűgi. A játékai szereti és mégis... Kép
4 hónapos korban mennyi ideig szokták a babák magukat lefoglalni???
myra

Cory
Sebi tényleg egy vasgyúró. Kép

Mucus
Azért annyira nem vagyok ám elkenődve a gömbölyödés miatt, főleg hogy vettem magamnak egy csinos gatyót meg egy szoknyát szombaton a C&A-ban (végre nem a kismama osztályon KépKépKép), amiben ki is nézek vhogy! Kép

Myra
Aurobint recept nélkül is adtak anyunak a gyógyszertárban...
Sebi is szörnyen nézett ki, de a homeopátiás bogyók segítenek, úgy tűnik, illetve egyáltalán nem eszem egyelőre tejterméket-tojást, és ha rendbejött akkor fogom végigpróbálgatni, melyikre mit reagál.
A szopizást nem fogom vissza, sem mennyiségre, sem időre, persze nyomják nekem is, hogy éjjel már ne egyen, meg nappal csak négyóránként, de ha 2 óra múlva üvölt a kajáért, akkor 2 óra múlva kap, de az is előfordult, hogy nagyot aludt, és 4,5 óra telt el 2 szopi között...
Alvás: vhol azt olvastam, hogy ekkora babáknak 14-16 óra alvásigényük van átlagban. Hát azt Lilla így is kitölti, nem?
Elalvás: Sebi is szopi után nagyon aranyosan elvan a kiságyban a játékai nézegetésével (pl. most is, és közben nagyon édes hangokat ad, majd felveszem), először hanyatt, aztán hason. Aztán elunja, és akkor ölben énekelgetünk, nézelődünk. Aztán elfárad, és akkor jön a nyűgi. AKkor vagy bepakolom én is a kocsiba, vagy szerencsés esetben elalszik rajtam. Ha egyik se jó, és ilyenkor a cici se kell neki, na akkor van a szenvedés... Kép

Lányok
Normális vagyok én? Tegnap a postán sorban állt mellettem egy 5-6 hónapos terhes lány, és annyira megirigyeltem, hogy én is szeretnék megint! KépKépKép

Na megyek is, mert elunta az önálló játékot! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Voltatok csípő ultrahangon a bébikkel? Ha igen írjátok le, hogy az hogy zajlik. A Margitban csinálták?

Köszi:

Zsazska
zsazska

Myra!
Elég fárasztó lehet amit Lillus művele gész nap:-(
Én tök tanácstalan vagyok, mert nekem nem volt ezzel gondom, úgy hogy csak az együttérzésemet tudom kifejezni:-(
Enyi idős babának még ahogy Cas is írta 15-16 óra alvásra van szükség, és az este 10-től reggel 10-ig, akár hogy is számolom csak 12. Szóval napközben még legalább kéne 2*1,5 óra valahogy. De hogy????
A kendő sem vált be? Cumi? Szopi?
Az meg teljesen normális, hogy igényli a társaságot és nem szeret egyedül lenni. Ilyen korban attól is sírva fakadnak, ha az anyjuk kikerül a látó terükből.
Lesz ez még rosszabb is:-((
Á! nem minden esteben. vagy is inkább vannak időszakok amikor ennyire kell nekik, hogy foglalkozzanaka velük. A fiam is most éppen ott tart, hogy nem tudok tőle még két csészét sem elmosogatni, mert hisztizve tol el a mosogatótol, hogy vele foglalkozzak. A főzésről meg ne is beszéljünk:-(
Milyen játékokat szeret Lilla?
Meg nem mindíg a játékok jönnek ám be. Néha sokkal jobban értékelik ha a konyhaszkrényből kapnak egy kt cuccot. Nálunk jó játék volt a fakanál, a műanyag dolgok, a folyékony mosószer gömbölyű kupakja, de még az üres ásványvizes palackba pakolt szines csörgő kis mütyürök.

mucus
Tm

Mucus
A játékokkal egyetértek! Ismerős gyerekeit próbáltuk elfoglalni, amíg a konyhában az ebéd maradékai fölött dumáltunk, de csak a nyűgi ment. Aztán adtam nekik pár kis fémtálat, amiket egymásba lehetett pakolni. Azt az örömöt! A konyhapadlón fél óráig elhülyéskedtek vele. Kép

Myra
Na ma Sebi se volt egy nagy alvó, csak a kocsiban sikerült altatni délelőtt is meg most is (de akkor jó nagyot, meghülyíti ez a hirtelen meleg szerintem). Ráadásul nálunk még az is bezavar, hogy egyszerűen nem hajlandó a pelusba kakilni (hacsak nem álmában történik), így győzzem kitalálni, mikor vágyik arra, hogy kibontva meztelenkedhessen a pelenkázón egy rittyentés erejéig! Kép (Szerencsére ez mostanában koradélután, így résen vagyok... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
a frontot nagyon könnyen megérzik a babák, és amelyik hajlamos rá, hogy ilyenkor nyügös vagy bármi más baja legyen, az bizony meg is mutatja.
A hidgre főként érzékenyek, lehet, hogy Sebi is a holnapi 15 fokos csökkenést érezte már ma.
A keresztfiam a szélre volt mindíg érzékeny, de már előtt 1-2 nappal. A hideg frontoknál meg sokkal rosszabbul evett mint máskor. A mai napig a hidegnél nyugtalan, nyűglődik csak az anyja jó neki.
Érdemes ezeket megfigyelni.
Ez tök érdekes, hogy Sebi nem akar a pelusba kakilni. Vajon miért nem?

mucus
Tm

Mucus
Anyám szerint azért, mert született rendszerető, és milyen hamar szobatiszta lesz. Hát majd meglátjuk... Kép
Szerintem meg azért, mert az elején nem figyeltem, és felcsípte a fenekét a kaki, és akkor megutálhatta... Kép
Aztán lehet, hogy teljesen más oka van, nemtom.

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Én ismerek egy gyermeket, aki ekkora korában napi 10 óránál nem aludt többet és folyamatosan mellette kellett lenni Kép Dorinának hívják. Azt hittem, hogy soha sem fog egyedül elaludni nappal. Nem is aludt el. Az oviban a többi gyerek aludt ő pedig beszélgetett. Azt mondta az orvos, hogy nem lehet vele semmit sem csinálni ekkora az alvásigénye. 9 évesen bezzeg reggel alig lehet kiverni az ágyból, mikor suliba kell menni.

Sára is megérzi a frontokat.
Viszont olyan, mint az apukája nem bírja a meleget. Tegnap este úgy üvöltött, mint a sakál. Nem tudott elaludni, kiköltöztek az apjával a nappaliba, nyitott ablaknál és nagyon vékony takaróban édesen elaludt.

A hajógyári (vagy más) piknik ötlete nagyon jó. Gondolom nem csak én vagyok itthon egész nap a négy fal között, séta közben pedig számolgatom az autókat és szidom az önkormányzatot a járdák miatt. Nem igazán lehet senkihez sem szólni, aki vissza is válaszol. Lehet, hogy csak én vagyok ennyira társaság-igényes, de néha olyan jó lenne valakihez hozzászólni.
Napközben már netezni sem tudok csak este, amikor az ember haza cipeli a laptop-ot.

Cas
Én 68 kg-mal kezdtem a terhességet, 73 voltam amikor szülni mentem, most 62 vagyok. Jó lenne, ha még lemenne az a 2 kiló. Nem fogyózom, de a kicsi szúnyogom megeszik belőlem mindent. Már nem is merem lemérni, hogy mennyit eszik. Az utolsó mérésnél 180gr-ot mértem. A védőnő azt mondta ma, hogy még jó bírom. Ha bejön a nagy nyári meleg kiváncsi leszek, hogy mennyire fogom bírni a "riska" üzemmódot. Az a legszebb az egészben, hogy ezzel a közel 2 decivel már 2,5-3 óra múlva üvöltve éhen akar halni. Kép
hmmc

Mucus,
Igen pont az a délutáni 2-3 óra alvás hiányzik. Ha azt össze tudnánk hozni valahogy egész nyugi lenne.
Játék terén igazából minden érdekli. Mostanában még a tájat is imádja nézegetni. Rajong azért ha énekelünk neki, pedig se nekem se a páromnak nincs énekhangja. Ma például elmélyülten nézte ahogy az Apukája fogatmos, és kb. egy percig röhögött rajta. Tegnap pedig hajat szárítottam mellette, teljesen el volt varázsolva, és amikor kihűlt a hajszárító oda kellett neki adnom megtapogatni. Mintha valami kincset kapott volna, az volt az arcára írva. Akármit a kezébe adok tettszik neki. Vicces ahogy mindent a szájába akar gyömöszölni. A tornázójára szoktam minden nap mást felkötözni, hogy ne unja meg, és ha kiesik a kezéből akkor is ott legyen elötte. Kép Csak az a baj hamar elfárad a foglalkozástól is, és akkor már hiába mutatok neki bármit, nyűgizik...

Hmmc,
Ha az én lányom is olyan jó tanuló lesz mint Dorina, elnézem majd neki a nem alvást! Kép
Közös séta valamikor?? Én is utálok egyedül körözni. Ráadásul itt a Koko lakóparknál hemzseg a kismama, de valahogy mindenki magában van. Nem túl társasági emberek. És, hogy mennyi ikres anyuka van itt!!! Tegnap 50 méteren hárommal is találkoztam, plusz arrébb még kettővel.

Látom alakul a piknikünk!!!! KépKépKép

Azért ma nem panaszkodom.(Most látom csak az időt, az már tegnap volt Kép) Hamarabb végzett a párom, így elmentünk egy kis feltöltődő sétára Visegrádra. A kiscsaj is nagyon jól bírta, pedig ma sem aludt... Hazafelé pedig megkockáztattunk egy Dunaparti teraszos vendéglőt. Igaz dilemmáztunk, mert nem akartuk, hogy amíg az egyikünk eszik, a másik sétálgasson a gyerekkel, csak hogy ne ordítson. De úgy tűnik a lányunk ma úgy érezte végre ennyi jár a szülőknek, az elmúlt hónapokért, és szépen eljátszogatott a babakocsijában. (A szakács és pincér pedig gyors volt a kérésünkre KépKép.) Csak este hétre lett kicsit nyűgi, amikor hazaértünk. Szóval szuper volt!!! Újra embernek érzem magam!!! KépKépKép

Néhány kép a mai napról:

Az én kis kalózom.
Kép

Ugye milyen vagányak vagyunk?
Kép

Ilyen jól elvoltam, amíg Anyáék vacsiztak!
Kép
myra

Mucus
Sebi ma reggel minden rekordot megdöntött! Akkorát kakált amint kibontottam, hogy 10 percig sikáltam utána a falat (kicsit ferdén feküdt a pelusozón)! KépKépKép Kész vagyok a kölöktől!!! KépKépKép
Annyira röhögtem, szegénykém meg csak gagyarászott elégedetten. Kép

Hmmc
A meleget Sebi se tűri, tegnap túl volt öltöztetve kicsit, így csak akkor volt hajlandó elaludni, amikor levettem róla a rugit, és egy szál bodyban betakartam egy vékony könnyű takaróval. Éjjel is lengébb cuccot és vékony takarót kapott csak. Akkorát aludt, hogy csak na!
Kaja: Sebi is bevágott a minap 190 g-ot, ha jól mértük...

Myra
Irigyel-irigyel! Az a csavargás nagyon jó lehetett!!!
És Lilla egy kis gyönyörűség! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Még hogy kihal ez a topik, bru-ha-ha-ha:-DDD
Max a 3 gyerekesek halnak ki belőle és ezt most magamra vettem:-))

Annyi hsz keletkezett megint, hogy nem is akarok, főleg nincs időm mindenre reagálni, amire írhatnékom lenne.

Sterilitáshoz még annyit fűznék, szerintem ott is és mindenben elég a józan elővigyázatosság, nem kell túlzásokba esni. Szerintem az első 3-4 hónapban leginkább arre kell odafigyelni, ami a baba szervezetébe kerül, pl. minden kajálás után ki kell mosni rendesen az üveget (ha tápis vagy teázik) és elég naponta egyszer kifőzni, az nem nagy meló. A vizet meg nem árt felforralni 4-5 hónapig (főleg a tápisoknál), mert az mégis bejut a még "éretlen és eléggé védtelen" bélrendszerükbe és csúnya fertőzéseket lehet kapni. Ennyi a normál tisztaság mellé.

Myra,
Lehet, a jelen helyzetetekben kissé idiótán hangzik, de örülj neki, hogy Lilla ennyire élénk, érdeklődő és törődést igénylő baba. Enyémek is hasonlóan kevés alvásigényű babák voltak, napközben max 1-1 órára pilledtek el. Olivér még annyiban sem lett "tankönyvi", hogy újszülött korától nem képes annyira beájulni, hogy ne zavarnák a külvilág zajai alvásnál. Egyszerűen n-e-m tud zajban aludni. Pedig a pocakomban hozzáedződhetett volna legalább a tesók csatazajához, de áááá:-))
Szóval az a tapasztalatom, hogy a sok foglalkozás a babával később nagyon megtérül. Enyémek kb. 1 éves koruk óta hihetetlen önállóak, kreatívak mindenben, legfőképpen a játékban (mondjuk Hanna önállóságát a reggelije elkészítésében már nem szoktam megköszönni:-)Egyedül, egymással, mindennel nagyon jól elszórakoznak, egész nap a saját kis világukban tesznek-vesznek,nagyon élvezem, amiket csinálnak, sztoriznak. Engem igazán csak az olvasáshoz igényelnek. Persze, ez nem jelenti, hogy tudnak is vigyázni magukra, így állandóan futkosok utánuk egyik szobából a másikba, de fitt is vagyok :-)
Viszont annyi anyukától hallottam már, hogy az ő gyereke annyira tud unatkozni és azért viszi 2 évesen vagy előtte már bölcsibe. Meg egész nap jár vele sétálni, ide-oda, mégsem érdekli agyereket igazán semmi. Én meg ezt nem értem, miért gondolja vki, hogy elég a világ megmutogatása, játszani annyira nem is kell "megtanítani" a babát...

Na, ebédidőm lejárt:-)
Viki
ccviki

Myra,

Ó, sajna idő- és szürkeállományhiány miatt kimaradt:
ezek szerint Lilla nincs megelégedve a család hétköznapjaival vagy a házatok alatti vízvonallal és megtalálta álmai lakhelyét, Visegrádot. És szeretné ez éttermi kiszolgálást máskor is élvezni:-)))))
Nagyon kiegyensúlyozottnak látszik a fotókon, amellett, hogy mennyire édes pofi:-)
ccviki

Sziasztok,

Cas,
Sebi jófej ezzel a kakilással!

Myra,
neked már óóóólyan nagy lányod van!

Ja és egy kérdés a nemrég szült anyukákhoz (is):
mennyire húzódott vissza a pocakotok?

Laga
laga

Sziasztok!

Myra
eccerűen gyönyörű a lányod:-))))
Annyira tetszenek a kis húzott szemei:-)
És tényleg a legnyugodtabb és leg kiegyensúlyozottabb babának látszik, nem is értem, hogy, miért panaszkodsz??:-)

Cas
Nem értékelted Sebi fal festését??? Miért?
Lehet, hogy nem volt kibékülve a mintával, vagy nem volt minta:-)
Nálunk kétszer sikerül a peluson kívülre pakolni, egyszer rögtön amikor haza hoztuk és pelusozás közben engedte ki. Ill. lőtte ki:-)
De elugrottam előle, így a földre ment. Egy másik alkalommal,meg az apukája gyengén szorította a fenekét a kúp beadása után, és kúpostól együtt a markába cuccolt:-))
Szóval lesz ez még jobb is, készülj:-)

mucus
Tm

Laga
Nekem már teljesen visszahúzódott, csak sajnos a csíkok maradtak (meg a párnácska, amit felszedtem rá... Kép). Tényleg, a rengeteg víz miatt Te nem repedezel?

Mucus
Nem volt minta, lehet, hogy ez volt a baj?! Kép
Pedig mostmár annyira résen vagyok, nem hagyom alátét nélkül a babát, de ez meglepett még engem is! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

Talán úgy kéne kezdenetek majd pár hónap múlva a szobatisztaságra nevelést, hogy a falra teszitek a bilit:-)))
Tényleg... lehet hogy a lányom is ezt várja tőlem, azért nem akaródzik neki szimplán a bilibe termelnie?? Mert már mindenhova hordom utána a lakásban az eszközt, de nem igen vonza a kihívás, hogy a padlón levő bilibe csináljon. Egyelőre csak a hangyákra szeret az udvaron, de annyira azért nem leszek laza, hogy a kedvéért a házba is behordjak egy hangyabolyt, csakhogy leszokjon a pelusról:-)

Viki
ccviki

A lányom tényleg elég kiegyensúlyozott, egészen addig amíg el nem fárad. Csak akkor kezdődik a nyűgi, mert nem tud aludni. Az elalvássegítője este 10-re van beállítva. Szólni kéne annak az álommanónak, hogy napközben is néha fejbevághatná... KépKépKép

Cas,
Ha valakinek egyszer borsot szeretnék majd törni az orra alá, csak kölcsönkérem Sebit és leveszem róla a pelenkát. KépKép

Laga,
Nekem a pocakom 2 hét alatt eltünt.

Ccviki,
KépKép Elég lenne az USA-ba költöznötök. Ott állítólag állandóan ellepik a termeszek a házakat. Kép

Mucus,
A csík szemét az Apukájától örökölte. Pont nem látszik mert a képen a páromon szemüveg van, de le se tagadhatná a lányát. KépKépKép Míg a pocakomban volt, sokszor beszéltünk róla, hogy vajon örökli-e majd. Hát igen, sikerült. Kép

Ez a csípőszűrés mizéria érdekelne. Nekünk a doki nénink mindig megnézi Lillát, és a 4 hós oltásánál rá is kérdeztem, hogy nem kéne-e csípőszűrésre mennünk, mert, hogy a környezetemben mindenki megy. Én az a választ kaptam, hogy csak akkor kell menni, ha ő úgy ítéli meg, hogy valami gond lehet. Szerinte tökéletes Lilla csípője. Tényleg nem mindenkit küldenek el további vizsgálatokra???
myra

Myra
ez számomra is érdekes volt, mert erre is meg tesóméknál is (XVI) kötelező a csípőszűrés, ahová kb. egy hónapos korban kaptuk meg (Õk is) a beutalót. A fiamnak van egy vele egy idős unokatesója, akik vidéken laknak és én is csodálkoztam, hogy amikor mi már rég túl voltunk rajta, akkor Õket még nem is küldték, sőt később sem. Így a sógornőm magán alapon vitte el a gyereket.
Nem tudom, hogy miért nem teszik kötelezővé, mert ott még is csak egy szakirányú doki nézi meg UH-al. Biztos a gyerekorvosok is észreveszik ha baj van, de lehet, hogy csak pár hónappal később, pedig jobb lenne minél előbb elkezdeni a kezelést ha problémás a baba. Ha Te nyugodtabb lennél (én az lennék) ha meg lenne nézve Lillának is, járj utánna, hogy nem viheted e el beutaló nélkül, vagy valami más úton módon.

Lilla csík szeme akkor is gyönyörű, még ha egy kínaitól örökölte volna is:-)))
Azért azt látom a napszemüveg ellenére is, hogy az apja nem az:-)

mucus
Tm

Sziasztok!

a babák és anyukák gyönyörűek a fényképeken.

Párom, mint okos apuka hozzászólása alvás kérdésben:
Próbáld meg nem visszaaludni hagyni reggel, hátha ebéd után pótolja be.

Myra!

a közös séta ajánlatom még mindig áll, és a kaját is át kellene szállítanom valamikor, ha még aktuális. Még egy altatást is bevállaok Kép

Csípőszűrésen mi sem voltunk, senki nem mondta, nem küldött. remélem, azért mert nem volt rá szükség.

Szilvi
szilvamag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?