Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta!

Otthon vagy még? Nem tudunk menniKép. Gerdának csúnya zöld folyik az orrából. Ömlik.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

FényKép
Nekem most is azt írja, ha meg akarom nézni a profilod, hogy nem létezel, töröltettél a rendszerből.Kép

KrisztaKép
Igen, egyedül voltunk. Kár, hogy én már nem mehetek be a vízbe, olyan jó lett volna. De a fiúk nagyon élvezték.
Hogy én mit szeretnék? Az nyugtatna meg, hogyha felhívnám és jönne ő is. Nappal nem is gond, csak éjszaka nem szeretném feleslegesen zavarni, mert mivan ha mégsem az a nagy nap? Nem vagyok egy könnyű eset, mi?Kép
Homeopátiában mennyire vagy otthon, potenciálokkal kapcsolatban kérdezhetek?

NikiKép
Ennek az esőnek én sem örülök, olyan nehéz ilyenkor Benit lefoglalni idebent. Már úgy megszokta, hogy egész nap kint vagyunk.

DittaKép
És neked időben behívták a dokidat? Mert én attól félek, hogy ha a kórházból szólnak neki, akkor nem hívják egyből, várnak egy kicsit. Lehet, hogy az lesz a legegyszerűbb ha megkérdezem tőle.Kép Csak ha ott vagyok nála minden kimegy a fejemből, utána jut eszembe, hogy ezt is elfelejtettem, meg azt is. Papírra meg nem akarom felírni, nehogy hülyének nézzen.Kép
Hát igen, már muszáj tenni-venni. Elvileg holnapra már Beninek is lesz szekrénye és akkor a kisruhákat is a helyükre tudom tenni.

KodaKép
Benivel nekem is elfolyt a magzatvíz, így egyszerű volt a dolog. Meg tudtam, hogy dokibácsim aznap ügyeletes, így nem hívogattam telefonon. Jó volt nagyon, mert így idegen nem vizsgált meg.

BettiKép
Gerdának sok-sok pozitív energiát küldökKép ++++++++++++++++++++++++

Puszi mindenkinek, Panka

panka

MarikaKép

Nagyon szuper a g-portálodKép én még nem is láttam ezeket a képeket!

Koda

Kép

Kép
koda

Panka: én 5 percesnél mentem be. reggel 1/27-től 12-ig még mostam, vasaltam. Kép

doki: nekem ő telefonált be a kórházba, de nálam más volt, mert épp el volt utazva, csak hamarabb hazaért. sztem attól is függ hol lakik a dokid, mármint mennyire közel a kórházhoz. Kép

Kriszta: írok mail du.
pamacs

Sziasztok!

Panka!
Köszi! Már jobb, csak elég nyűgös. Gyors lefolyású lehet, Matyinak már reggel nem folyt, igaz még köhögött. El is vittem oviba.
Én éjszaka nem hívtam volna fel az orvosomat. Ő is emberből van. Meg hát az elején nincs is rá olyan nagy szükség. De ez csak az én véleményemKép! Szerintem beszéld meg vele. Ő különben 10-15 perc alatt beér, hamarabb mint a mi dokink (mármint a Dittáé és az enyém). Szólni pedig mindenképp időben fognak Neki. Csak ha nem hívod fel, azzal kezd rögtön a kórházban, hogy Ő az orvosod és még nem beszéltél Vele. Onnantól a szülésznő elrendezi.
Biztos jó lehetett tegnap! Úgy sajnálom, hátha jövő hétfőn találkozunk! Szeretnél már nagyon szülniKép?

Koda!
A lyukas fogacskákat betömte a fogorvos.

Fény!
Nekem is furcsa, hogy Te menjél a védőnőhöz!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Megint törölve lettünkKép, de szerencsére most gyorsan orvosolták a hibát.

Szerintem még nem írtam nektek, hogy tettem fel ide egy pár fotót az én kis úszóbajnokomról. Ha már írtam, akkor bocsi.Kép

BettiKép
Örülök, hogy már jobban vannak.
Akkor jól tudom, hogy Sz.besenyőben lakik?
Hát a szülésen már jó lenne túl lenni, de én a máj.1-ét néztem ki.Kép

Képzeljétek Beni 1/2 2-től mostanáig aludt. Biztos az idő miatt. Legalább pihiztem egy picit.Kép

Panka

panka

Panka!
Hát ha Te május 1-ét nézted ki, akkor még várnod kellKép. A nagynéném is akkor született.
Mindenesetre már csak 30 órája van arra, hogy kos legyen.
Képzeld Gerda egyáltalán nem akart ma aludni, gondoltam az idő miattKép! Ki kellett vinnem, csak a babakocsiban aludt el.

Marika!
Én is megnézném a képeidet! Hol van?

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Panka!
Megnéztem Benit, nagyon élvezi a mélyvizet, ez jó. Mintha a lányaimat látnám. Kép
Nekem a magzatvíz ment el a lányoknál, de mind a kétszer már a kórházban feküdtem túlhordás miatt... Fájás ügyben nem tudok saját tapasztalattal szolgálni. Nekem a szülésznők hívták a dokimat, aki be is jött.

Kriszta13!
A méledre már a múlt héten válaszoltam. Megkaptad? Nem reagáltál rá. Kép

Betegeknek jobbulást!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!
Én egy 7.hétben járó ikres kismama vagyok! Eddig Pestre jártunk, ott sikerült ugyanis a baba projekt. Most azonban - a távolság miatt - keresem a legjobb nőgyógyászt Miskolcon. Ebben kérném a segítségeteket! Kit ajánlanátok, milyen a doki, mire specializálódott, mikor van magánrendelése stb.? Előre is köszönöm, és bocsi hogy csak így bepofátlankodtam közétek!
nikosz

Sziasztok,

Andinak kicsit megkésve, de sok szeretettel: Kép

Marika, Koda
Köszi a hordozós infót. Hamarosan kipróbáljuk, tudok e kettesben utazni Rebekával Kép és hogy Ő hogy tűri, ha nem végig vele foglalkozom, hanem néha az útra is pillantok.....

Fény
Az én védőnős - kismamás időszakom még Szegeden zajlott.
Előszöris én mentem, felkutattam, hogy ki az, hol van, mikor, stb...
Aztán pedig egyszer Ő jött hozzánk, egyszer meg én mentem hozzá.
És kb májusban megkaptam az utolsó papírt, amivel majd megkapom a pénzt - jelzem augusztusban szültem. A mi helyzetünk mondjuk speciális, mert közben hazaköltöztünk, de ahogy visszaemlékszem, májusban nekem is azt mondta, hogy már többet nem kell mennem.
Úgyhogy én nem lepődtem meg azon, amit írtál.... Kép

Panka
Leírom nálunk hogy volt Kép
5-kor ébredtem, hogy "ma lesz valami" - tudod, akkor írtam Neked a mailt Kép
Aztán nézegettem az órát, küldtem smst apukámnak, férjemnek (merthogy a férjem épp előző nap ment anyósékhoz, mondván úgyse szülök idő előtt Kép), aztán fél 8 körül már tényleg nyilvánvaló lett, hogy lesz valami/valaki, és akkor hívtam én az orvost, hogy akkor mit csináljak Kép
És Ő meg mondta, hog y talán menjek be Kép Így is lett, de előbb még lefürödtem, hajatmostam....
És ott, a kórházban is egyből Hozzá mentem, Ő irányított mindenfelé, egész nap jött, és segített!

Betti
Nekem Rebeka soha nem alszik el a babakocsiban! Kép
Csak itt benn hajlandó.

Lányok
Nehéz megcsinálni egy ilyen g-portálos honlapot?

Ági

delice

Sziasztok!

BettiKép
Azt mondják a horoszkópszakik, hogy a bika jobb jegy.Kép Máj.1.-én lesz Lacival a 15. évfordulónk, jó ajándék lenne. Meg Beni nőnapkor indult neki a nagyvilágnak, most máj.1. anyáknapja... De amilyen időt mondanak erre a hétre, még havaseső is lehet, hát kíváncsi vagyok mikor szülünk.
Marika képeit itt találod.Kép

GyöngyöskeKép
Pont ma gondoltam rád, hogy már régen írtál.Kép Jól vagytok?
Igen, Beni tényleg élvezi a vizet, tegnap olyan hisztit levágott, mert keveselte az 1 óra hosszát, nem akart még kijönni. Már nagyon ügyesen merül a víz alá is.

NikoszKép
Üdv itt.Kép De jó, hogy ikreid lesznek. Szerintem mindenki a saját dokiját fogja ajánlani.Kép Esetleg ha adnál egy mailcímet oda írhatnánk neked infókat. Így, hogy ikreket vársz, szerintem a megyei kórházzal járnál a legjobban.

ÁgiKép
G-portál nem nehéz, csak ápr.1.-től nem ingyenes, igaz ha jól emlékszem csak 200Ft-ba kerül.

KrisztaKép
Én is írtam ma neked mailt, megkaptad?

Panka

panka

Panka! Kép
Köszike! E-mailem: hajnalt@gomortel.hu Amúgy én is mindenképp a megyeiben gondolkodom, sőt hallottam hogy van ott egy genetikus nőgyógyász is. Róla tud valaki valamit?
nikosz

Sziasztok!
Egész nap nem voltam!
MM de. Utána elmentünk a dédihez és ott ragadtunk! Apa jött megmenti minket ebben a nagy esőben!
Hallottátok? Van pápánk!

Ági!
Átküldöm a Panka mailjet, amiben leírta részletesen a lépéseket! Így sikerült nekem is létrehozni a g-portalt. Annyit kell tudnod, hogy nem ingyenes! 200 Ft. Nekem ebből is volt egy kis zűröm, mert egy hibaüzenet jött vissza. Írtam a g-portal és az sms visszaküldőjének is egy-egy mailt! Aztán pár oldal és már jó is volt!

Janka!
Molli baba május 1-n fog megszületni, feltéve ha már régen megbeszélted vele! Kép
Semmiben nem vagy macera! Mindennek körülötted kell, hogy forogjon! Annak kell lennie!
Szóval írd fel bátran és kérdezz!!!! pocakosan egyébként is jobban felejt az ember! Kép
Nekem 2 rokonom is van aki 05-01-én szüeltett! Nem sok jót tudok most írni róluk!! Kép De ez nem jelent semmit! Bence vízöntő mint a két mostohatesóm és hála az égnek semmiben nem hasonlít rájuk!
Ruha: nem tudom, hogy mi lesz a hétvégén! LEhet, hogy nem megyünk! Elég fasírt itt a helyzet! Kép MAjd még üzenek!
Jó, hogy nem most szülök, most mondja a tv, hogy abban a kórházban ahol szültem és remélem fogok, nincs víz! Kép

Betti!
Millió gyógypusza!
Hiányoztatok, bár ma is nagyon ovis volt a hangulat!

Marika!
Milyen volt? Dorka? Énekelt? Emlegette?

Fény!
Védőnő: remélem most is olvassák az érintettek! NAgyo érdekesek!

Na majd még írok erről!
MEgyek vacsizni!
k
kriszta13

Pocakom jól tele van!
Fogyókúra!!!

Védőnő: nekem pesti volt. Amikor bementem először a könyvért akkor beírtak egy nevet, de egy fiatal vn-vel beszélgettem! A második alkalommal már a fiatal lett az állandó. Minden ok volt a 9 hónap alatt. MIre megszületett Bence már megint egy új lett. Na jó! Egyszer eljött! Semmit nem mondott el!Ja! Egy dolgot igen! Nem használunk csak hagyományos lázmérőt és azt, hogy hogyan mérünk lázat! Mi volt az ifjú anyuka elős lépése? Hívta apukát, hogy azonnal vegyen egy hagy. lázmérőt! Kész voltam! Azt, hogy olajozni kell fürdés előtt onnan tudtam, hogy emlékeztem, hogy Kata Anitát olajozta! Szóval minden babával kapcsolatos infót a barátnőmtől, a szülésznőmtől és a doknénitől tudtam meg!
A következő időkben nem jött senki! aztán megjelent az akit eredetileg beírtak a kiskönyvünkbe! Na akkor most ez már a 3-ik! Ő sem mondott semmit! Beszélgettünk erről-arról, de alig a Bencéről!
A 4-et már nem engedtem be! Elég volt! Amikor felhívtam a területi vezetővédőnőt akkor annyi volt a magyarázat, hogy ők is emberek és 40 órás egy munkahét és az egyik védőnő gyeen van és ... Szóval megmagyarázta!
Nem igazán értem, hogy miért nem lehet védőnőt választani! Ha végig gondoljuk akkor csak őket nem lehet választani!
A miskolciak??? Na ez még egy jó téma! Voltam egy bemutató beszélgetésen a városi vezetővnél! Érdekes volt! Beszéltem az MM-ről és a bú-ról! Na ezzek a témával kapcsolatban nem kaptam kérdést!
A majd 2 éves MM időszakban 1 anyuka jött, hogy neki a védőnő ajánlotta!
Ennyit róluk!

Panka!
Szülés: igaz nekem az első, mert ugye a másodikkal egy kicsit könnyebb... Kép
Szóval, megbszéltük, már a pocakosság mgállapításakor, hogy feb. 13-n fog születni.
13-n hajnal 4-kor éreztem, hogy itt talán ma lesz valami! 6-kor hívtuk fel a szülésznőmet! Ajánlotta, hogy üljek be egy kád melegvízbe és ha elmúlnak a fájások akkor csak jóslóak voltak! Nem múltak el!
8-ra bent voltunk a kórházban és együtt mentünk fel a liften a dokimmal.
Mivel ő a nőgyógyászaton volt ügyi így más is megvizsgált, de a választott szülésznőm nagyon jó fej volt!
Végig velünk volt és nagyon jó fej! Azóta a kórház topicjában is csupa jót írnak Róla!
JA! Én 17 órát vajúdtam miközben apa kávézott! Kép
Magzatburkot repesztettek! Szóval a nyákdugó elfolyása jelezte, hogy jön Ő!
Bence 21:24-kor született meg!

Nikosz!
Isten hozott itt! Melyik kórházban sikerült a nagy pocak? Nagyon irigyellek ám a két manó miatt! Milyen idős vagy?
Sajna én nem tudok orovost ajánlani! BÁr az uncsitesóm itt szült a diósgyőriben szült egy hölgynél! Nagyon meg volt elégedve!

Elaltatom Bencét és jövök!
k

U.i.: Gyöngyöske! Köszi az infót! Nagyon aranyos vagy, hogy írtál! Sajnos már nem aktuális!
kriszta13

Kriszta Kép
Látom Neked is jó "rövid" szülésed volt... Kép
Nekem reggel 5kor kezdődött és Rebeka 22.50-re lett meg.
Én már elaltattaam Babócát, de asszem megyek bújok be én is az ágyikóba!

Jó éjt!

Ági
Kép

delice

Sziasztok!
"Rövid szülés" Én reggel fél hétkor ébredtem, hogy mintha?, bementünk a dokimhoz, azt mondta,hogy lehet is meg nem is , befektessen?.Na, mondom ilyen alapon ne.Úgyhogy hazajöttünk, de egyre egyértelmqbbé vált a helyzet.Végül éjjel fél 12 kor mentem be, hogy talán már nem küldenek haza.Ezután császároztak, mert faros volt és már voltam egyszer vágva, így 1.05 kor megszületett Olivér.Ha nem így természetes úton ki tudja mikorra lett volna meg?Tudtam, hogy császár lesz, de a vajúdást ki akartam próbálni.

Andi!

Boldog névnapot!
Kép

Melinda
adnilem

Sziasztok!
Még egy gyors bejelentkezés!

Help!!!
Magdi Drága! Tudtál valamit intézn inekünk az oviban?

Van valakinek ismerőse a Waldorf oviban? Szeretnénk odajárni!

Sok-sok türelmet a mai napra!!!
k
kriszta13

Kriszta!

Holnap lesz fél 4-től tájékoztató a Waldorf oviba, nem jösztök? Mi megyünk!

Niki
Vendég

Sziasztok!

Ditta!
A topicomban írtam kicsit részletesen, úgyhogy itt nem szaporítom a szót fölöslegesen, hisz mást úgysem érdekel, akit meg igen, az amott megtalál. Bentről is be tudok néha nézni, úgyhogy talán újra visszarázódom a babanetbe. Kép

Panka!
Attól még olvasni jövök.
Nagyon izgulok érted. Figyelem a topicot minden nap.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Panka,
ha erről a Mazsola Muzsikáról részletesebben írnál, megköszönném. Most csak szombatig maradunk Miskolcon, de legközelebb majd kipróbáljuk.

Kriszta13,
gigis@gyorsposta.hu - várom leveled.

üdv, gigis
gigis

Niki!
Megyünk mi is! Ma tudtam meg! Éppen most beszéljük meg Apával, hogy ő nem tud jönni! Most nagyon szomorú vagyok, mert jó lett volna ha ő is ott van!
Vigyem a sablont? És a katalógust? Meg fogsz ismerni?

Panka!
Ti jöttök?

Megyek, mert most elállt egy kicsit az eső és egy picit kimegyünk a levegőre!

Ja!
Úgy fest, hogy hétfőtől lesz Diósgyőrben is MM!

k
kriszta13

Kriszta13! Kép

A Dévai Klínikára jártunk, ti biztos nem hallottatok róla, hiszen ti mindannyian spontán teherbe eshettetek. Sajnos nekünk egy kicsit meg kellett szenvedni értük, de biztos ez lett a jutalmunk, hogy akkor már 2-őt is kapunk egyszerre. Amúgy még csak 7 hetesek vagyunk, ezért tartok még csak az orvoskeresgélésnél. Egybéként, a pesti klínika előtt Lőkös doktorhoz jártam, ő a Semmelweisben doki.
Szerettem volna inkább a megyeiben találni valakit, illetve a legjobbat!!!
nikosz

Nikosz!
Húúúúúúúú, még nagyon az elején vagytok!
Olyan jó, hogy ketten vannak!
De tényleg! Úgy, de úgy irigyellek!
Olyan nem fontos, hogy milyen módon kerültek be! a lényeg, hogy ott vannak bent!
Vigyázz rájuk! Vigyázz magatokra!
Dévai klinika! sokat hallottam róla! azért mert nem kellett járjak oda még tudok ám róla!!!
A Keresztmamink által érintettek vagyunk az ügyben és segítve Őt minden ezzel foglalkozó cikket elolvastam, mindne tv műsort megnéztem! Sőt! A lombikbabákról szóló filmet 3* láttam!Kép
Szóval én szívem szerint azt ajánlanám, hogy inkább Pesten hozd Őket világra, de egy ikres pocakkal nem olyan egyszerű!!!
Ha hallok valaki azonnal írok!

Honnan ez a görögös névválasztás?
k
kriszta13

Kriszta13!
A Szülészetek, kórházak - Dévai Klínika topikon is rajta vagyok. Ott nagyon sok ilyen esetet lehet olvani, sőt mondhatom akár még tanulságos is. Én csak ajánlani tudom ezt a klínikát, már a Kaáliból is egyre többen ide jelentkeznek át. Ha kérdésed van evvel kapcsoltban, szívesen válaszolok. Sajna nem bírnám ki (és a kicsiknek se lenne jó) ha végig Pestre járnék. Épp hétfőn is voltam, eléggé megviselt, meg aztán a pesti forgalomról nem is beszélve!
Ezért bízom benne, hogy valaki csak tud majd ajánlani egy szupi dokit Miskolcon is! De ha végképp nem, akkor hát maradok a Semmelweisbe, Lőkösnél.
Addig is köszi, olyan ari vagy!!! KépKép
nikosz

Hahó!

Kriszta szívem itt vagyok!
Szóval voltam a Szent Miklósba és hát az a helyzett hogy a csoportok államilag előírányzott létszámát még egy magán oviba is ki kell használni. Ami azt jelenti hogy egy csoport kb.: 25-30 fős Kép , de ez van - így beíratkoztunk. Térítési díj + alapítványi díj van ami kb.: 12-13 ezer ft-ra jön ki havi szinten, de ezért semmit még ágyneműt se kell bevinni, csak a váltó ruhát. A játszó udvara EU-s normáknak megfelel és nagyon szuper.HÁT EZ VAN...
Waldorf oviban mi voltunk az ősszel és hát nagyon de nagyon nem tetszet...

Nikosz!

Üdv közöttünk!

Andi Drága!

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT !!!

Magdi
lilien_csenge

Hahó Többiek!
Merre jártok?
Jól elbeszélgetünk mi!

Panka!
Egyben vagytok még?
k
kriszta13

Nikosz!

A Megyeiben akiket ajánlani tudok az Dienes (ő a genetikus) illetve Molnár doki. Én szerintem azért lenne jobb a Megyei mert ott van csak koraszülött osztály és sajnos sohase lehet tudni...

Magdi
lilien_csenge

ÉN ITT VAGYOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lilien_csenge

Én is!
Miért nem alszol? Dolgozó nőci!
Reggel? Hogy fogsz felkelni?
kriszta13

Eddig nem volt semmi gond... Valahogy nekem elég a kevés alvás idő is.
MSN-en nem szoktál lenni?
Magdi
lilien_csenge

Nem értem!
Mire gondolsz?
kriszta13

MSN Messenger ez egy ún. chat progi.
lilien_csenge

Nekem nincs olyan! Vagyis fogalmazzunk úgy ,hogy nem tudok róla!
Kép
A buta szőke!
Már Janka is próbálkozott valami hasonlóval!
kriszta13

sziasztok Kép én is itt vagyok Kép
Most aludt el Rebeka
Hogy vagytok?

delice

Kriszta
MSN - Én a Hotamil-es címem segítségével töltöttem le.
De a Yahoo-nak is van Messeger-e - ez utóbbit azért szeretem, mert azonnal jelez, ha jött levelem..

delice

Kriszta!
Innen próbáld letölteni:http://messenger.msn.com/Download/

M.
lilien_csenge

Na lányok én tűzök, mert apa ma elutazott az anyósékhoz, és ez annyival egyenlő, hogy most 24órázom Kép
Jó töltögetést! Kép
Ági

delice

Töltöm!
kriszta13

Lilien_csenge!Kép
Köszike! A Dienesről már én is hallottam, te tudsz esetleg róla még valamit? Magánrendelés, stb. Én is az ikrek koraszülési esélye miatt ragaszkodnék a megyeihez!
nikosz

Kriszta!Kép

Hát szerintem nem ismerlek majd meg!
De szerintem te sem engem!Kép
A sablont szerintem hagyjuk az MM-re!Ott biztos megtaláljuk egymást!
A diósgyőri érdekelne!
Majd írd már meg légyszi a részleteket!

Majd figyelem a BENCE nevű gyerekeket, hátha úgy sikerül.Kép

Kár hogy nincs fényképalbumod, az lehet hogy segítene hogy megismerjelek!Kép

De esetleg nézd meg te a mi képeinket és hátha felismersz!Kép

Erre kíváncsi leszek!Kép

Niki
Vendég

Kriszta!

Még is megtaláltam a képeket rólatok!

Niki
Vendég

SZiasztok Lányok!
Már nagyon régen írtam ide,csak olvasni szoktalak benneteket. Ismételten az a kérdésem,hogy Nem ismeri-e valaki a Diósgyőri kórházban Meskó Lászlót,ha igen,mit hallottatok róla. Ugyanis babaprojekt előtti kérdés ez,ha értitek mire gondolok Kép
köszike zita
ebba

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi üdvöket! Olyan kedvesek vagytok, hogy észben tartjátok az ilyesmiket! Pedig mostanában nem is írok! De valahogy még mindig sajnálom az időt a gép előtt tölteni!

Képeket már többször próbáltam feltenni,de sosem sikerül!! Azt írja, hogy túl nagy, és nem tudja elküldeni!!!! Kép

Még mindig járunk az ortopédiára, de már annyira sokat javultunk, hogy már látszik az alagút vége!!! Kép Amúgy a masszázst is meg a gyógytornát is ajánlani tudnám mindenkinek!! Határozottan hasznos!! Csak... nagyon sok igazán beteg gyereket látok nap mint nap, és ezt nagyon nehéz lelkileg elviselni! Lányok!! Mi nem is tudjuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy a kicsinyeink egészségesek!!! Ma is együtt voltunk a kezelésen egy két éves kislánnyal, sem beszélni, sem járni nem tud, látszott a tekintetén, hogy olyan kb. három hónapos szinten van agyilag. Hetek óta bent van, és a szülei egyáltalán enm is látogatják! A kezelő nővérke adott neki egy kekszet, ha láttátok volna milyen mohón vetette rá magát! Most is sírhatnékom van, ha eszembe jut! Szegénnyel senki nem törődik!! Annyira szomorú!!!!

Mennem kell, mert Zalán felébredt!
Sziasztok:
Andrea
ania62

SZiasztok!

KrisztaKép

Voltatok az oviban? Hogy tetszett, melyik csoport volt szimpatikus nektek?
Figyeltelek, de olyan nyüzsgés volt, hogy csak lestem néha. Kép

Lányok

Gondolom ti is hallottátok a tv-ben a mandulaműtétes 4 éves kisfiút. Én még sírtam is, hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet.Kép

Ha tudtok ilyen óvodai nyíltnapokról szóljatok légyszi!Köszi!

Niki
Vendég

Sziasztok Lányok!

Hát már elég régen jelentkeztem, ennek több oka is van. Egy ideig az internetünk sem működött.

Mindenekelőtt gratulálok a "friss" pocakos kismamáknak és anyukáknak!!!

Elég sokminden történt velünk (is)ennyi idő alatt.Januárban meghalt az apósom (ami a páromat eléggé megviselte), de még abban a hónapban kiderült, hogy a harmadik babócánk már a pocakomban van. Ahogy egy kedves barátném mondta: ahol isten bezár egy kaput, ott ki is nyit egyet.
Tehát szeptember végére várjuk legkissebb csemeténket. Mostanra nyugodtam meg, mert eddig féltem (nem tudom miért), hogy nem marad meg, vagy megint kinyílik a méhszáj.(Viviennél ebben az időben kezdődőtt), de szerencsére a doki megvizsgált a héten és minden rendben, már a mozgását is érzem a picinek, és remélem, hogy a méllyen fekvő lepény is megszünt, ez a jövőhéten kiderül.
A másik két csemetém is jól van. Szancsinak a suli jól megy, Vivi egyre huncutabb, és egyre okosabb, szépen rajzol, és beszél.

Panka!
Bocsi, hogy nem írtam vissza, de mint írtam, nem tudtam.Gratulálok a pocaklakóhoz. Én, biztosan az előző terhességem miatt már alig várom, hogy szeptember legyen, neked pedig már nemsokára vége!

MSE!
Ha bekukkantassz! Sok puszi nektek, írok az új címedre.

Puszi mindenkinek!

Cat
ui: a 26 már inkább 28.

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Sziasztok!

Cat!
Az apósod miatt részvétemKép! A babához gratulálokKép
Tényleg jó régen nem írtál már! A szeptember nincs is olyan messze.

Niki!
Nálunk ma volt nyílt nap.
Ez a Waldorfos milyen volt? Én olyan kíváncsi lennék...!

Zita!
Én nem tudok róla semmit! Kifejezetten Ő érdekelne?

Andrea!
Kár, hogy nem sikerül feltenni a képeket. Én 1280xvalahanyasra kicsinyítem, úgy felfér.

Nikosz!
ÜdvözöllekKép! Gratulálok a babákhoz. Magdi dokiajánlásban megelőzött (én is ezt írtam volna). Dienes doktorról a betegei nagyon pozitívan nyilatkoznak. (Már akiket én hallottam.) Ő vezeti az ultrahanglabort (úgy emlékszem). A magánrendelését a napokban láttam, de hol is, hol, hol? Talán valahol a Petőfi tér környékén.

Magdi!
Mi nem tetszett a Waldorf oviban. Ha ide nem akarod, akkor mailben? MSN-en milyen címmel vagy?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Lányok!
Az üzenetszámot figyelitek? Össze-vissza ugrál, már pár napja nézem.

Panka!
Ma még nem léptél be! Ugye fogsz küldeni egy SMS-t valakinek?
B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!
Itt vagyok! NEm tudom, hogy mennyit tudok írni, mert most értünk haza, Törpe itt pörög és ...
Szóval!
Ha ma nem beszélek Jankával akkor észre sem veszem,hogy Magdi írt a Waldorfról és a Szent Miklósról. Még jó, hogy este úgy leveleztünk!

Ovi:
voltunk. Mi csak egy csoportban. A fszi ben voltunk. Minden nagyon jó, minden ok, de.... Ott van bennem a nagy kérdés!
Azt hittem, hogy bemegyünk 1-2 terembe és ott elmondanak mindent! Nem így volt! Én egy pici ismeretséggel indultam és így ragadtam le egy csoportban. A terem OK! Minden fa. Sok-sok fa játék! Szóval azzal minden rendben volt. Az óvónéni is aranyos volt, bár hiányoltam a csoportos tájékoztatást. Néha odaért mellém és akkor mondott egy-két dolgot. Utána beszélgettem egy általános iskolás ismerősömmel aki sok-sok mindent mesélt! Jókat! Minden olyat ami a netről olvasható.
Részletesen: minden nap mást csinálnak. ogy mit? azt már nem hallottam, mert nem nekem mondta. Tavasztól őszig keddenként kirándulnak. Ez jól hangzik, de az a bajom, hogy a szomszédos játszóterek egyikére. Ami ugye mint tudjuk a panelek között van. A kirándulásra vsznek a gyerekek hátizsákot, szendvicset és innit. Télen szerdán korizni mennek.
van biciklis kirándulás is! ilyenkor a közeli kresz park szerűhöz mennek!
Ősszel sárkányeregetés, tavasszal tojás keresés.
Minden hónapban van egy családinap. Akkr a szülők együtt játszanak a gyerkekkel.
Helyben főznek.
Egy nap: odáig jutottunk, hogy 8:30-ra kell beérni, mese az adott évszaknak, ünnepnek megfelelő. Olajcsepp a kezükbe és együtt kígyóznak ki kezet mosni.
Euritmia következik. Majd ebéd, ami nagyon finom és utána gyertyafényes mese.
Eddig jutottunk!
Vegyes csoport van.
30 vannak.
Idén 6 gyereket vesznek fel, ősztől.
Miért van bennem kérdés?
Mert ott az a sok panel. És olyan sokan vannak!
Most átbeszéljük Apával és ... Nem tudom!
Ár: 205 Ft / nap az étkezés, 200 Ft / hó az euritmia, 1000 Ft / hó a csoportpénz.

Msn
Nem sikerült! Kép

Betti!
Hogy vagytok?

Cat!
Részvétem!
Gratula a pocaklakóhoz!!

Most megyek!
Nem biztos, hogy ma még jövök!
k
kriszta13

Betti!

A Waldorfos gyerekeket nehezen fogadják el a ún. állami iskolákban. Másféle rendszereséget tanulnak meg. Az iskola például olyan hogy egy adott tantárgyat kerek egy hónapig tanul, majd utána következik egy másik tantárgy. Vannak olyan ismerőseim akiknek a gyereke ebbe az oviba járt és iskolába rámondták hogy viselkedés zavaros.

Kriszta!

Kimásolom neked amit tudni kell a Szent Miklósról:
"1995-ben az Óvoda fenntartását az Alapítványtól a Hajdúdorogi Püspöki Hivatal vette át, majd 2002. szeptember 1-jétől átadta a Miskolci Apostoli Exarchátusnak a fenntartói jogokat.

Mivel a bécsi katolikus óvodákat felügyelő szervezettel a kapcsolatunk pozitívan alakult, ezért lehetőséget kaptunk nevelési programjuk megismerésére, és engedélyt arra, hogy keresztény nevelési módszereiket alkalmazhassuk. Azért volt szükség a kezdetekkor egy külföldi nevelési módszer átvételére, mert hazánkban nem volt hagyománya a katolikus óvodai nevelésnek. Többször járt nálunk a bécsi delegáció, hogy személyesen győződjenek meg, a szakmai háttér komolyságáról és a program megvalósításáról.

Az óvoda két csoportos, 60 férőhelyes. Mindkét csoport vegyes életkorú, így lehetőség nyílik a testvérgyerekek egy közösségen belüli elhelyezésére. Az óvodai működését 7 alkalmazott segíti, 4 főiskolai végzettségű óvónő és 3 technikai dolgozó, valamennyien katolikus, hitüket gyakorló, becsületes és lelkes emberek. Óvodánkban nem hitoktatás folyik, hanem a keresztény szellemű nevelés az egész napot áthatja. A keresztény nevelést az óvónők és dajkák folytatják személyes példamutatással és a nevelési szituációkban való konkrét reagálással. A keresztény szellemű nevelés gyermekek életkorához igazodó, a gyermekek érzelmein keresztül ható szeretetteljes nevelést jelent. Szeretet adni és szeretet kapni: ez lehet az, ami az óvodás gyermek által is átélhető lényeg a keresztény szellemiségből. A 3-7 éves gyermeket érzelmei és tapasztalatai vezérlik, és legjobban azok a felnőttek befolyásolják, akit szeret. Az óvónő tehát minta. Az ő elkötelezettsége, türelme, magatartása, emberi érzései, erkölcsi normái meg tudják győzni a kisgyermeket. Nem elsősorban hit-ismeret átadás a feladatunk, hanem megtanítani a gyermeket rácsodálkozni az őt körülvevő dolgokra, természetben történő változásra, annak szépségére, az élet fejlődésére, az emberek tudományos fejlődésére, stb. A csodálkozásban megnyílik az ember számára a mélyebb valóság. Aki csodálkozni tud, rendelkezik azzal a képességgel, amely a hithez szükséges. A mi elsődleges feladatunk nyitottá tenni a gyermekeket a hit befogadására. A gyermekekben igyekszünk bizalmat ébreszteni, hogy Isten ismer és szeret bennünket. A gyermekek bizalmát az óvónő egy harmonikus légkörben és szeretetteljes odafigyeléssel fejleszti. Isten-kép helyett Jézus-kép alakul ki a gyermekben. Fontos eseményeket ismertetünk meg a gyermekekkel Jézus életéből, és azt hozzuk összefüggésbe napjaink küldetés szerepével. Például Mária és József hajlékkeresésének története kapcsán átgondoljuk, mit tehetünk napjainkban a menekültek megsegítése érdekében.Nevelési programunk tartalmazza az egyes egyházi ünnepek tartalmának megismerését, átélését is.

Óvodánkba felekezetre való tekintet nélkül bárki jelentkezhet. Feltétel az, hogy azonosulni tudjanak elveinkkel. Törekszünk kivédeni az olyan káros hatásokat, mint a túlzott tv-zés, videózás, reklámok bűvölete.

Heti két alkalommal játékos német nyelvi foglalkozást is beépítettünk programunkba, melyet német anyanyelvű óvónő vezet. Terveink között szerepel különböző kézműves és ének-tánc kiscsoportos foglalkozások bevezetése."

NA most jó hosszú voltam!!!

Magdi
lilien_csenge

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?