Új privát üzeneted érkezett!

Kieg.: Gazdagréti tér 6. (tel.: 246-3364)
pingvin

Sziasztok!

Köszönöm az infókat, közben én is informálódtam erről a homeopátiás dologról, szinte minden nagyobb gyógyszertárban tartanak már ilyen szereket, csak a felkészültségük még nem feltétlenül 100% a témában...Kép
Tegnap vettem 2 féle golyót ami elméletileg használ a hányásra illetve gyomorégésre puffadásra stb, tegnap este egész jól elvoltam vele, de azért csak 2-3 nap után merem letenni mellettük a voksomatKép
Végre itt a hétvége, annyira fáradt vagyok, h borzasztó, de már csak 2 hét és betöltöm a 12. hetet, remélem elmúlik a kálváriám 1 időre..Kép
Ti mire szedtek ilyen homeopátiás készitményeket?

Kép
hencsi

Ha én azt tudnám;)))...

Én már a megfázásra is azt.. illetve felhívom a dokit és telefonon konzultálunk, már a 2. nap érezhető a javulás ellentétben az antibiotikumokkal (gyakorlati élményKép

Én egyébként úgy kerültem hozzá, hogy valahogy nem igazán éreztem jól magam, de ezt nem tudtam igazi tényekkel bizonyítani, csak ezzel így nem mentem a körzeti orvoshoz.
Majd vki ajánlotta, nála kezdtünk egy íriszdiagnosztika+tenyér+körömvizsgálat+1 jó beszélgetéssel, mit eszel, hogy eszel, ki vagy , mi v. ki stresszel, stb. és elindult a programom. Én úgy gondolom javultam.

Egyébként a bogyócskák önmagukban macerásak;) nem tudom mondták-e a Gysztárban... 1/2 órával előtte s utána nem enni, nem inni, mentolos fogkrémet, egyéb mentolos cukorkát 1-1,5 óráig előtte/utána nem használni, enni, mobiltelefontól távoltartva...stb...

üdv, kisbora
kisbora

Sziasztok,

Én a másodok babámat várom.ha minden igaz, akkor most vagyok a 7. héten.Nagyon rosszul viselem, hányás hányinger émelygés minden egyszerre.Próbálok sokat pihenni, de hát egy gyermek mellet, akit Bencének hívnak és 3,5 éves nagyon nehéz.Minden tanácsot kipróbáltam, ettem pattogatott kukoricát, kekszet, jeges vizet, gyümölcslevet, de nem sok sikerrel.Remélem előbb -utóbb elmúlik.
Én az első terheségemet is végig dolgoztam, így szeretném ezt a terhességet is végig dolgozni.
A Schöpf-Méreiben ( lehet, hogy nem jól írtam, bocsi) fogok szülni oda ment át a dokim. A Dokim neve:Dr. Herczeg Szabolcs.
Nagyon örülök, hogy rátok találtam.Már az első terhességem idején is sokat voltam itt.

Üdv: Kati
királykat

Üdv Kati a Topicban;)

... és jobbulást+javulást!!!

kisborAKép
kisbora

Szia Kati!

Én már a 11. héten vagyokKép)))), de szenvedtem/szenvedek én is rendesen, átérzem a problémádat....
Ha gondolod, érdemes kipróbálni homeopátiás készítményt, vannak ugyan hátrányai ld. fentebb, előtte-utána 1/2 órával nem ehetsz, mentolos dolgok 1,5 órával előtte-utána nem jók stb, de nekem ez az egyetlen terápia ami használ. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy kb minden 3. nap hiába szedem őket nem használnak, valamint a reggeli hányás felkelés után még mindig megvan, de az egész napos rosszulléthez képest ez is felüdülés....Kép))
Ja és a 2 féle golyó 900 Ft volt, szóval nem is nagy összeg.....

Kép
hencsi

Sziasztok,

tegnap délután, illetve ma egy kicsit jobban vagyok, csak émelygés van, de még nem jött ki a reggeli sem.Inkább sokat tudnék aludni,de a munka az munka.Jövőhét csütörtökön megyek a H. dokihoz.kíváncsi vagyok már nagyon, hogy pontosan hány hetes vagyok stb...

Üdv.:Mindenkinek
királykat

Sziasztok!

Üdv mindenkinek, pocakosnak, pocaklakóknak!
Az elejen en is eleg sokat emelyegtem, igy tudom, milyen szörnyű.(mostanra elmult, de en mar 21 hetes vagyok). Ami nekem hasznalt: Mandula. valahol olvastm, kiprobaltam, es bejott. allitolag egy par szem is hasznal, de en volt, amikor egy egesz zacskoval megettem.
Kati, remelem, jobban leszel hamarosan.
Mindenkine gyönyörű naputeses setakat, meg kintletet kivanok,
Üdv,
M
masodik

Szia Kati!
Nekem is a te dokid volt,és ő a B vitamint ajánlotta,nekem bejött,és tudtam mellette dolgozni-ha erősebb volt a hányinger,akkor mindig az asztalomra vagy a fiókomra tettem apróságokat,azokból vettem be,főleg az édes csillapította nekem:pl.apró gumicukrok,szőlőcukrok,1-1 kocka csoki...Amikoe rámtört a hányinger,mindig bekaptam egyet,és az segített.Akkor is,ha 5 percenkét,vagy akár sűrűbben.Csak így bírtam ki,és nekem segített.Nekem inkább-bár furcsán hangzik-de a hasmenés okozott gondot,a széntablettáim nélkül ki sem tettem a lábam.Sok sikert!!!
Kitti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Sziasztok,

dr. Vajda Róbertről
szeretnék minél többet megtudni, mint terhesgondozó és szülész. első körben az lenne a legfontosabb, h. augusztusban szabin lesz-e. Mail is jöhet a profilomban lévő címre.

Köszönöm:
Falina
19+5
falina

Szia!
Nincs megadva a profilodba az e-mail cím!
xyxyx

Xyxyx,
szerdán még volt... azóta ugye minden babanet-felhasználónak újra kellett regisztrálni...

szóval a cím: tima (kukac) freemail (pont) hu

Falina
falina

és már megint ottvan! Kép visszajöttek az adatok...
falina

Szia Falina!
Küldtem levelet ha nem kaptad meg
Írj nekem a drotarm@freestart.hu címre és akkor újra küldöm.
Úgy tünik nem ment át neked.
xyxyx

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, bár 3 éve a Söfiben szültem a kislányomat. Az lenne a kérdésem, hogy az UH-ra be kell-e jelentkezni vagy elég, ha az ember csak besétál reggel, és kivárja azt a pár órát? Lehet, hogy furcsának tűnik a kérdés, de a lányommal nem ide jártam terhesgondozásra, és ahány kórház, annyi szokás.

Előre is köszönöm a válaszokat:
P.
pisko

Szia Pisko!

Be kell jelentkezni, a telefonszám 476-4443 az UH közvetlen telefonja.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Szia Kriszta!

Köszi szépen az infót:-)

P.
pisko

Haho!
Valaki emlitette a szülöszobát:
Még mindig 1 db egyágyas és 1 db 3 ágyas van!!! Ez egészen tuti, húsvét óta a Söfi vendégszeretetét élvezem...
Puszka

Ui: Patri Kép még jó, hogy az elöadás után felbattyogtunk megnézni a szülöszobákat, igy legalább tudtuam, hogy hova kell menni hajnalban betegfelvételre Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

sziasztok
szult valaki Ferencz dokinal, milyen orvos?
bernie

Helló Bernie!

Az a Ferencz doki nem véletlenül Ferenczi (Miklós)???

Kép
hencsi

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni abban hogy egy pár szóban elmondjátok milyen kórház a Schöpf Mérei.Milyen a szülészete illetve gyermekágyas osztály.Elöre is köszönöm

Kép
lola76

Hencsi
deKép elirtam a nevétKép)
igen ő jó doki?o csinlaja a magzatviz vetelt meg nala szulok es nem lesz problema mentes

Lola
en ugy tudom a korhaz nem szep annyira, de a dokikrol eddig csak jokat hallottam, engem harmas ikrekkel kuldtek oda, mivel a Sote mellett a legfelszereltebb a csecsemoosztaly, van pic, koraszulott mentes, tehat a babak jo kezekben vannak
bernie

Kedves Bernie!

Adj kérlek 1 mailcímet és eszmét cserélhetünk doktorunkról, ha gondolod, elöljáróban annyit, hogy nekem pozítív tapasztalataim vannak vele kapcsolatban.

Kép
hencsi

bernie

Kedves Bernie!
Köszönöm az infót!Én a 6-ik gyermekemet várom az első 4-et az I Nőin szültem nem volt vele gondom csak szerintem kevés idő jutott a "betegekre".5-ik gyermekemnél váltottam és átmentem az István kórházba ahol a fogadott orvosom a azülés előtt 2 héttel lepasszolt másnak(nagyon kellemesen érintettKép(().Most hogy véletlen beesett ez a baba itt nálunk a körzeti nőgyógyász a Schöpfibe van elég kedvesnek tünik.Mégegyszer köszönöm hogy írtál üdvözlettel Lola

Kép
lola76

Kedves Lola!

Elismerésem a meglévő 5 és az útban lévő 6. gyerek kapcsán.
Én viszonylag gyakran jártam/járok a kórházban és külsőleg ugyan nem túl szép de eddig a személyzettel nem volt gond. Szülni még nem szültem, de remélem ott is minden pozitív lesz a lehetőségekhez képest.

Kép
hencsi

Kedves Hencsi!
Megmondom őszintén engem az nem zavar ha egy kórház nem modern kívűről,tudod az I Női egy elég modern jól felszerelt kórház gyönyörű szülőszobák stb...De valahogy az emberekhez való hozzáállás....2003ban mikor a kisfiam vártam akkor váltottam az Istvánra hát had ne mondjam az I Nőihez képest egy putri (azóta felújították a azülőszobát).Még csoda hogy nem szettünk ott össze valamit,bár volt olyan ismerősöm akinek ebben is volt része.Az orvosomhoz a "korrektsége" miatt nem mntem vissza.Ezért én a Schöpfitől nem várom azt hogy palota legyen csak jóóóóóKép
Neked mikor lesz babád???
Köszönöm hogy írtál üdv Lola

Kép
lola76

Sziasztok!

Bejelentkezem a topikba, mert úgy döntöttünk, hogy visszatérek Dr. Herczeghhez. A fiam nála született 2002-ben a MÁV-ban.
Tegnap voltunk megnézni a szülőszobát, meg az osztályt, bevallom rosszabbra számítottam.
Ma vagyok 23 hetes, augusztus 17-re vagyok kiírva.
Üdv, Virág
virga

Kedves Lola!

Én tegnap kezdtem a 13. hetet, szóval még kell néhányat aludni míg megérkezik a babámKép, elméletileg 10.30.-ra vagyok kiirva, de mivel nem 28 napos a ciklusom és kicsit későbbre várom, aztán majd eldől, hogy a baba mikor gondolja hogy előbújikKép)
Elmondod ki a doki akihez jársz a Schöpfben? Te mikorra várod a babádat?
Szia

Kép
hencsi

Szia Virga!

Én 2 hete voltambent a Herczeg osztályán, mert CVS-t csináltak a "korom" /35/ miatt és nagyon normális volt. Nekem is a dokim a kórházban dolgozik, 11 éve nála szültem az első lányom és azóta járok hozzá.
A kórház valóban nem szép, de lassan szépítik. A dolgozók viszont jók szakmailag és ez fontos. Tegnap meg is lett az CVS eredményem, hál istennek minden eltérés nélküli. ÉS KISLÁNY!

Szia

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Virga!
Kérlek írd meg nekem,hogy milyen volt a dkoi,mikor visszamentél hozzá!!Ugyanebben a cipőben vagyok,mint te.A címem a profilomban.KÖSZI!!!!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Lola76
minden elismeresem a Tied, ennyi babaKép)
bernie

Szia Hencsi!
Én ma kezdtem a 10.ik hetet elméletileg nov.16-ra vagyok kiírva.Kébzeld az első kislányomnál is ugyan ez volt vele is ekkorra voltam kiírva és nov 3-án született.Tehát ha nagyon összeszedjük magunkat még az is lehet hogy találkozni fogunk mert mint írtad neked a 13.ik hét nekem 10.ik semmi sem lehetettlenKép
Az orvosom neve Dr.Széles sajna a keresztneve nem ugrik beKépNagyon kedves volt velem idáig remélem az is marad.
Ő itt rendel nálunk, van egy kis rendelő ahol többféle rendelés van többekközt nőgyógyászat.

Kedves Bernie!!Köszönöm nagyon kedves vagy!

Kép
lola76

Szia Lola!Kép

Hát jó lenne legalább 1 emberrel együtt feküdni innen és megbeszélni a dolgokat, mert ugyebár lévén nekem az első teljesen be vagyok rezelve a szülés miatt is, illetve attól is, hogy mihez kezdek majd a babámmal ha 2 óra bőgés után sem tudom eltalálni hogy mi lehet a baj...Kép))
Van egy 15 évvel fiatalabb hugom, őt pelusoztam annak idején, illetve néha cumisüvegezés meg büfiztetés is volt dehát ugye azóta eltelt 1 kis idő, meg ott ott volt anyu is, ez a picur meg csak az én gyermekem és szerintem a sajátjával mindenki hímestojásként bánik, főként először....egy szó, mint száz, jól jönne majd a támogatás a nehéz időkbenKép
Mennyi idősek a meglévő babáid? És Te?Kép
Gondolom téged 5 szülés után túl sok váratlan dolog már nem érhet, mesélsz, hogy szerinted mit érdemes csinálni, mit felesleges így a terhesség alatt? Szedsz elevitet? Hányás, rosszullét van?
Ha gondolod a mailcímemre is írhatsz, az mégiscsak bensőségesebb: kheni@patikapartner.hu. Ám, ha nemzavar a közönség itt is beszélgethetünk és akkor legalább biztosan lesznek pro és kontra vélemények én pedig olyművelt leszek, h akár magamnak levezetem a szüléstKép))

Kép
hencsi

Szia Hencsi!
Ezek a gondolatok amiket leírtál emlékszem nekem is megfogalmazódtak a fejembe,de szinte hihetettlen az anyai ösztön mert különbséget lehet tenni sírás és sírás között.Lehet azt érezni mikor fáj a picinek valamilye,mikor éhes és mikor van Rád szüksége!
Az Én gyermekeim nagyon egymás után jöttek mivel az első 3-mat nem szoptattam igy 13 hónap köztük a korkülönbség,97 nov, 98 dec, 2000 jan.Egyébként azért nem szoptattam őket mert bebeszéltem magamnak, hogy nekem tuti nincs elég tejem és ezért pótláshoz kellett nyúlni.Aztán a 4-ik lányomnál valahogy ezen az érzésen túltettem magam mondogattam "van tejem van tejem"és végül is Őt 13 hónapig tudtam szoptatni.Az azért maratt abba akkor mert a kisfiammal terhes lettem és már nem kellett a kislányomnak a tej.Azt mondják megváltozik az íze és az már nem nagyon izlik a gyerekeknek.Tehát a 4.ik gyermekem 2001 októberi és a kisfiam 2003 júliusi.Azt elfelejtettem mondani hogy 4 lány és 1 fiú van,a legkisebb a fiúKép
Én 29 éves leszek novemberben.
Az az igazság azért engem is érnek meglepetések a terhességel ill.a szüléssel is.Példáúl soha semmi problémám nem volt a terhességek alatt,de az utólsó terhességemnél 180/100 vérnyomásom lett amivel kórházban kellett feküdnöm a 26 héttől végig gyógyszert kellett szedni.A szülés az nagyon gyorsan ment kb 30 perc volt az egész de most fájt a legjobban.Nekem az első szülésem se tarott soká bár alapjában egyik sem volt vészesen hosszú.Vannak émelygéseim, azt mondta a doki szedjek magne B 6-ot mert az csillapítja a hányingert meg van némi vérnyomáscsökkentő hatása is.Hát most ennyi jutott az eszembe de ha valami érdekel kérdezz nyugottan szívesen mesélek!!Én egyébként azt gondolom a szülés nem olyan vészes dolog nem kell meghallgatni rémtörténeteket fölösleges!!!KépKép
Üdv Lola

Kép
lola76

Sziasztok,

már régen írtam.
Lola nem semmi, hallod? 6 gyerkőc 8 év alatt....
Egy ide nem illő kérdés: a tested hogy bírja ezt a sok terhességet? Ezt csak magam miatt kérdezem, én is 5 éven belül szülök hármat. És nem tudom mennyie jó nekem a terjesség-szoptatás-regenerálódás-fogyás folyamatának az ismétlődése. Az biztos, hogy a gyerkőknek teljesen jó!!! Lassan összegyűlik nálatok a kézilabdacsapat.

Szerintem sem vészes a szülés, bár én most eléggé parázok. Érdekes, nekem is a második fájt jobban, bár az iszonyú rövid volt! Egy óra alatt meglett Luca lányom. Most már attól is félek, hogy beérünk-e a kórházba a megfelelő időben. Gondolok itt valami hétfő reggeli vagy péntek délutáni dugóra (Biatorbágyon lakunk- M7, M1 és ugye a belvárosba kell beérni)
Vagy egy éjszakai szülésre, amikor még el kell rendezni a másik kettőt.

Lányok, tudom hogy már írtátok, csak nem tudom visszabogarászni. Ugye akkor elég, ha a szülni úgy megyünk, hogy csak magamnak viszem a cumót (szüléshez és kórházit). A babának a megfelelő krémeket, pelust sbt. ráér, ha apa hozza be a legközelebbi látogatáskor? Ruhát a babának nem kell bentre ugye?

Minyu,
nekem a doki két normális (egyágyas) szülőszobáról beszélt. És egy háromágyasról. Igaz én is csak egyet láttam (ha bemegyünk a szülészetre, rögtön balra az első ajtó)

És lécci-lécci mondjatok nekem jó kis szülésznőket. Hátha bevállal még valaki - kb. 6 hét múlva szülök.

sziasztok,

Kata
kátyuska

Kedves Kátyuska!
El kell mondjam neked a szervezetem elég rendesen megviselt vagyis inkább nem is a szervezetem hanem a csontjaim hátam derekam.Néha 80 évesnek érzem magam(de nem panaszkodás képp mondom).Ha esetleg megnyugtat téged nekem a legkönnyebben a harmadik ment hiába a kisfiam volt a leggyorsabb még is a harmadik nagyon könnyű volt.Egyébként ezt már más anyukák is mondták hogy a harmadik pikk-pakk megyKép
Láttam már hogy itt mások is beszélték hogy,nekünk kell vinni mindent a babának????Hogy is van ez??Írnál nekem erről egy pár sort?
Meg az érdekelne hogy babás- mamás szobák vannak vagy etetésre hozzák a babákat??
Előre is köszönöm Üdv Lola

Kép
lola76

Sziasztok!
Ismeri valaki Dr. Schleffer Ödön főorvost?
Vélemény?
wilda

Wilda,

ha megadod a mail címedet írok privben Neked róla.
madrin

Sziasztok!

Wilda Kép
Én csak a folyosón ill. CTG közben találkoztam vele, de nagyon aranyosnak tünt! Söt, biztatott, mert látta, hogy kicsit le vagyok törve a CTG miatt, és nagyon kedvesen mondta, hogy ne aggódjak, nincs semmi baj a babámmal, és minden rendben lesz! Szóval 2 találkozás alapján emberileg nagyon meggyözö volt.

Kata Kép
Talán arra gondolt, hogy van egy csaszi-mütö is. Merthogy igy vannak egymás után, a folyosón a bal oldalon: 1 ágyas szülöszoba, csaszi-mütö, 3 ágyas szülöszoba. Szülésznö: mivel még nincstapasztalatom szülés terén, ezért csak az alapján tudok nyilatkozni, amit az utóbbi 4 hétben láttam CTG stb közben. Szóval, van egy Évike nevezetü, sajni a vezeték nevét nem tudom, alacsony, rövid haju, szemüveges, és nagyon aranyos! Sokan ajánlják a Fehérfi Krisztit, de szerintem ö ilyenkor már rég be van táblázva.

A Söfiröl: tényleg nem egy csilli-villi épület, és most, hogy teltház van (kicsit a Szentimre miatt is) a "csillárról" is kismamik és anyukák lógnak. A szülésznök és az orvosok szerintem nagyon korrektek és nagy tudásúak. A csecsemösökröl egyelöre nem tudok, illetve csak a kora-osztályon 1-2 emberkéröl.
Az 3. emeleten vannak fizetös szobák, 1-2-3 ágyasak, ezek baba-mama szobák, az 1. emeleten pedig csak etetésre hozzák ki a picurokat. (ha jol tudom)
A babának csak "kimenös" rucit kell bevinni, és a többi cuccot is elég apukának behozni.

Pusz
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Ja, kicsit fentebb irta Sziszus:
Múlt héten voltam CTG-n és kaptam egy legújabb listát. E szerint a következő kell:
- újszülöttnek saját kisruha (bár két éve még a "kincstáriba" csomagolták őket:-))
- egyszer használatos pelenka (napi 6-10 db, 3-5 kg között)
Újszülött tisztálkodási szerek - popsi törlő, kenőcs, hintőpor."

Ilyen papirt én is kaptam, a kisruhára azt mondták, hogy csak hazamenetelhez kell saját.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Madrin!
A címem: wilda@egon.gyaloglo.hu.
Előre is kösziKép!
wilda

igen most jutott eszembe csajok, szuleszno nem nagyon kell ha csaszaroznak ugye? de azert ajanlhatnatok valami jo kis szulesznot hatha...
kosziKép)
bernie

Sziasztok,

Én ismét belekotty (császáros lévén) Kép
Berni,
Sztem. szülésznőre semmi szükség az én orvosom ezt válaszolta mikor rákérdeztem:
"Magánakkkk?? Szülésznővel max. a folyosón fog találkozni..."
Igaza volt.
A baba körül teendőkben, szoptatásban nekem Elvira (3. emeleti fizetős szobáknál lévő dedikált csecsemős) volt a legnagyobb segítség.
Mondjuk bárkitől kértem tanácsot (ügyeletes szülésznők) mindenki nagyon segítőkész volt.

Szóval, take it easy.... Kép

Kriszti

cuiccolo

Sziasztok, üdv mindenkinek!

Első alkalommal vagyok itt közöttetek, és bár már egy ideje böngészem a sorokat, nem találkoztam még olyannal, aki a Garamvölgyi dokinál szül, vagy szült volna.

Ha mégis lenne ilyen közöttetek, írja le légyszi a tapasztalatait.

Köszi előre is,

Sziszó
sziszó

Cuiccolo (Kriszti)

köszönöm a hajdani biztatást és megnyugtatást!!! nagyon "bejött" a Szőnyi-Tünde páros, szuper volt minden!!!!

Szükségem lenne némi privát infóra s nem találom a mail cimedet, lehet h a múltkori heckeres törlés miatt, kérlek add meg h kérdezhessek.

Köszi, kisborA;) - kisbora@freemail.hu
kisbora

Kisbora Kép,

Igen fantáziadúsan: cuiccolo@yahoo.com Kép

Amúgy ha szintén anyuka miért is nem irogat a másik topicba (is)???

Kriszti

cuiccolo

Sziszó,

Garamvölgyi dr. egy angyal. Csak szuperlatívuszokban tudok Róla nyilatkozni bár nem Nála szültem.
Szakmailag jó, humoros és igen emberi. Én spec. eset voltam így beszéltem Vele is néhányszor még puszit is kaptam :-)
Vki. hasonló jókat írt róla szintén közvetett tapasztalat alapján de úgy látom az is elszállt.

K.

cuiccolo

Sziasztok Lányok!

én mostantól átosontam az AnyukákKép topicba, Dani fiúnkkal, aki április 16-án született könnyen, gyorsan , gyöngédenKép

De továbbra is beleolvasok, és ha tudok segíteni, vagy infót nyújtani, kérdezzetek nyugodtan.

További szép vasárnapot! Üdv:
kisborAKép
kisbora

Kedves Hencsi!

Én is Ferenczi doktornál vagyok, tudnánk róla értekezni? Előre is köszi! E
csinieri70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?