Új privát üzeneted érkezett!

Virágszál!
intimzuhany? miaz?
1. irigálás?, akkor terhesség alatt nem javasolt, terhességen kívül, ha orvos írja elő.
2. külső "zuhany" Bármikor, ízlés szerint.

Csillam!
A toxo leletek amit írtál nem egyértelműek, de gyanusak friss fertőzésre. Van megfelelő kezelés, ha igazolt a fetőzés azonnal el kell kezdeni. Hatásos.
A toxoplasma vizsgálat nem rutin része a terhesgondozásnak (Magyarországon) mert a terhesek nagy része már átesett a fertőzésen valamikor és ismételt fertőzése nem valószínű. A toxoplasmosis egy észlehető betegség, tünetei vannak, ekkor viszont gondolni kell rá és elvégezni a szükséges viszgálatokat, ha kell kezelni.

Dori79!
Ez a lepényelöregedés egy régi szemlélet maradványa, amikor még nem voltak korszerű viszgálatok (CTG, UH-flow) akkor használták, de akkor sem volt perdöntő, mert erősen szubjektív adat. Ma már szerintem anakronizmus, nem kellene nézni. Egyébként a lepény természetesen "öregszik" (másszóval érik) tehát az a jó ....
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktor úr!

Igen az irrigálásra gondoltam, de pl a boltokban a dobozokra sem ezt írják mindegy, szóval a zuhanyozás az még megy nekem is de erről nincs tapasztalatom.

Kedves Dee!

Gratulálok a babákhoz. A depresszión próbálj meg túllépni és utána minden jobb lesz. Van segítséged? Egyedül biztosan nagyon nehéz nekem még az egyszem lányom is sokszor kemény dió volt.

Valaki majd egyszer megmutatná, hogyan kell smylyt beilleszteni? Előre is köszönöm. ( félreértések végett azokra a nevető vigyorgó fejekre gondoltam )

Puszi mindenkinek.

Ildi
viragszal
 
 


Ildi!

Úgy tudsz mosolygós arcot beilleszteni - legalább is én így tudom -, hogy az egér jobb gombjával rákkantintasz egy arcra és a gördítősávon a mentés másként (Save Picrure As...) és ha elmentetted a winchesteredre akkor a melléklet feltöltésre kattintasz, kikeresed a winchesterről az elmentett filet, és beilleszted. Ha nem boldogulsz mert értelmetlenül fogalmaztam akkor szólj és segítek. Én így tudom, de lehet, hogy lehet egyszerűbben is!?

Figyelj csak: Kép

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 

 
 

Mtücsök!

Köszi szépen na most lementettem egy pár db-ot mert sokszor csak ezekkel lehet igazán kifejezni hogy mégis mit érzünk itt a társalgóban is.

IldiKép
viragszal
 
 


Ildi!

Látod, hogy milyen ügyes vagy. Tudtam, hogy sikerülni fog!

Küldök a gyűjteményedbe egy táncoló virágot:


Kép


Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


szia Dee

gratula a babókhozKép

Eperke

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Szia Dee,
én is kíváncsi lennék rá (moncaberta2@freemail.hu)
de miért nem teszed fel a szüléstörténetes topikba? Ott biztos nem zavarna senkit a hossza. Már ha akarod, persze.
moncaberta
 
 


Dee!
Gratulálok és fel a fejjel! Egyél, igyál, aludj, amennyit csak tudsz! És nyugodtan depizd ki magad, mire otthon lesznek a babáid, úgysem lesz időd rá. Kérlek,küldd el nekem a történetedet! Köszi!(nyestex@freemail.hu)
nyeste
 
 


Mtücsök!

Köszi szépen szupi ez a virág.


Ildi
viragszal
 
 


Kedves Gyuri!

Köszönöm a válaszát!Nagyon hálás vagyok ,hogy bármit kérdezek mindíg válaszolKép

Közben kiderítettem a saját toxaplasma szűrés adataimat.
Ezt még 2004-09-22.-én csinálták TORCH szűrés- a lombik miatt kellett!
Azon még negatív a toxo-értékem + megjegyzés ,hogy toxaplasma fogékonyság!!!

Ezért minél hamarabb megakarom csináltatni a szűrést.Remélem továbbra is negatív lesz.
Csilla
csillam
 
 


Sziasztok! Íme egy kép ÁgirólKép
Itt már több, mint két hetesek vagyunk! Üdv: DóriKép
Vendég
 


Szi Dóri,

Gratulálok a kis hajas babához!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


szia Dóri

annyira édes a babódKép gratula

Eper

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Dóri! Gratulálok a szép nagylányodhoz! Nagyon aranyos :o)
rozandi
 
 


Kedves Tanár Úr! Sok boldog névnapot szeretnénk kívánni a következő képpel. Köszönjük a segítséget Dani megszületésénél.Roznyik Dániel, Roznyikné Gyémánt Andrea és férje Roznyik Csaba Apcról
Kép
rozandi
 
 


Boldog névnapot Doktor! Kép

Én is küldök már egy képet Erikről, aki a holnap már három hónapos lesz Kép

Kép
vantal
 
 


Kedves Doktor Úr!

Nagyon boldog névnapot kívánok!

üdvözlettel, Marqueza

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Vantal!

Hogy szalad az idő! Nagyon aranyos a kisfiad!
üdv. Marqueza

Dóri!

Gratulálok Ágihoz! Szinte egy időben szültünk, én két nappal előbb. Nekem is kislányom van (első baba). Lehet, hogy az étkezéseknél találkoztunk is.
Ne haragudj, hogy így rádrontok, de úgy megörültem, hogy egyidősek a kislányaink és még ráadásul ugyanott is szültünk!!!KépKép Olvastam feljebb, hogy pótlást kellett adnod Áginak, azóta van újra elég tejed? És lelkileg rendben vagy? Én a kórházból való hazajövet után egy kicsit depis lettem, egy csomót bőgtem meg aggódtam a baba miatt feleslegesen, de szerencsére úgy néz ki, múlik a dolog. Valszeg közrejátszott az is, hogy nagyon kevés tejem volt, Lucának a fél fogára sem volt elég, bármit csináltam (masszírozás, fejés, tea) nem lett több. Persze tápszert kellett neki adni, így napokon belül hozzászokott a cumisüveghez, hogy abból jön is valami, így egy idő után ordított, ha beletuszkoltam a cict a szájába, gondolom már tudta, hogy nemigen fog belőle dőlni a lé. Az a kevés tejcsi mára már elapadt, így Luca tápszeren él. És virul, mert imád enni. Hú, rengeteget írtam, ne haragudj, pedig igazából Rád és Ágira lennék kíváncsi, hogy vagytok, Ági mennyit eszik, alszik stb. Ha van időd, akkor írjál jó sokat, szívesen olvasnám!Kép(Luca ápr. 2-án született, 3500 gr és 51 cm paraméterekkel)
Marqueza

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Szia Marqueza!
Biztos találkoztunk étkezéseknélKép
Hosszú szőkés hajad van? Nekem rövid barna.
Nálunk is első gyermek.
Egyáltalán nem haragszom. Nálunk sem túl rózsás a tejhelyzetKép Az elején nem tudott elég ügyesen szopni, csak játszott a cicivel, de természetesen ezt senki nem hitte el nekem. Elég rosszul esett, a védőnőn láttam, hogy azt hiszi, hogy direkt akarom elválasztani... Így pohárból itatunk, én meg lefejtem a tejet, de az egyre kevesebb így a mai napig inkább tápszeren él a kicsi. Mivel nem szopik rendesen max. 10 ml-t hajlandó ezért napi max. 150 ml tejem vanKép Iszom a Laktoherb nevű teát, borzalmas... Én nem adtam neki cumit, csak 2x próbáltam meg, de abból sem tudott mennyiséget enni, így mi poharazunk, még a kórházban vettem egy poharat. Rokoni körökben csodájára járnak, senki nem hiszi, hogy egy ilyen pici baba pohárból tud enniKép Amúgy Ági is virul és fejlődik szépen már több, mint 3 kg, pedig 2450-el jöttünk haza! Jó sokat alszik, kb. 4 óránként eszik de éjjel csak 1* kel fel ezért külön hálás vagyok! Kezdetben én is megijedtem ,hogy elapad a tejem, de most már nem aggódom, tápszeren is nöttek már fel párezrenKép A tej meg tart amíg tart, nem tehetek ennél többet!
A szülés utáni depresszió következményeként nekem kb. 2 hétig nem volt étvágyam, de egyáltalán, naponta max. 2 szenvicset tuszkoltam le nagy nehezen. Az elején még naponta többször bőgtem, hogy miért született korábban a baba, mit csináltam rosszul szegény férjem nem győzőtt vígasztalni... Ma már annak örülök, hogy egészségesek vagyunk ez a lényeg... az a 3 és fél hét már nem hiányzik.
Most épp a védőnővel küzdök. Extra bunkó... Megkérdezte, hogy szedek e vitaminokat, erre én mondtam neki, hogy nem, mivel elég változatosan étkezem és a terhességem alatt sem szedtem, a dokim se javasolta jó lett a vérképem stb... meg azért sem, hogy ne szüljek 4,5 kg-os gyereket, erre azt válaszolta, hogy azért egy 3 kg-osat jó lett volna... Hát ehhez már azt tudom mondani, hogy: no comment! Ja és úgy megnézte a gyerek köldökét, hogy el kezdett vérezni! kár, hogy a védőnőt nem lehet választani, a férjem azt javasolta, hogy ne engedjem beKép
Még annyit, hogy ő beszél nekem az egészséges életmódról, amikor ő 100 kg én meg csak 62!
És szerinte ne adjak a gyereknek a cicin kívül semmi mást! Na jó de akkor éhenhal... Napi 70 ml-nél azárt többre van szüksége! Hát a védőnőről ennyit, jól kipanaszkodtam magam!

Te melyik szobában voltál? és könnyű szülés volt?
Remélem elég sokat írtamKép
Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Dóri!

Jó, hogy ilyen hamar írtál! KépKépNálam a férjem családja az, aki a tej miatt egy kissé kikészített...Az egyik nővére, akiből ömlik a tej( jó neki) állandóan azt hajtogatja, hogy tegyem 10-10 percig mellre a gyereket, majd meglátom, hogy minden rendbe jön. Nem érti, hogy egy néhány hetes csecsemő nem hajlandó 10 percig váni a kajára és addig szépen elpróbálkozgatni anya cicijén. Ha felébred, van max. 3 percem, hogy a tápszert megcsináljam, aztán jön a sírás. Ha sír, akkor meg pláne nem érdekli a cici. Na mindegy, szerintem tudod, miről beszélek. A fejés nálam sem működött, csak bemaszatoltam a pohár falátKép Ági melyik tápszert kapja? Mi már próbáltuk a Beba Ha-t, meg a Milumil Ha-t, most majd a Hipp jön. Sajnos úgy tűnik, az eddigi tápszerektől keményebbet kakil, mint kellene és szegénykém időnként küzd is rendesen. Ezért próbáljuk most a Hippet, hátha az beválik.
A védőnők időnként ki tudják akasztani az embert, hallottam már én is egy-két érdekes sztorit. Egyébként a babának nem a mama hasában kell nagyra nőnie, hanem idekint, ezt az orvos mondja. Hozzátok meddig jár ki a védőnő? Nálunk 2x volt eddig, együtt a dokinénivel, ezután nekem kell vinni Lucát tanácsadásra, holnap megyünk is. Ti hová tartoztok?
Ha pohárból etesz, akkor egész hamar végeztek az evéssel, nem? És nem nyel szerinted több levegőt, mintha cumiból etetnéd? Ági mennyiket eszik most?
Te vitted már társaságba Ágit? Eddig csak hozzánk jöttek, meg sétálni vittük ki Lucát, de már úgy elvinném a barátainkhoz! Persze anyuéktól megkaptuk, hogy felelőtlenek vagyunk, várjuk ki a hat hetet. Én nem tudom,mennyire kell ezt a hat hetet betartani?
Ja, egyébként a 27-es szobában voltam, és szőkés hajam van, olyan váll fölött érő. A szülésem egy horror volt, ígaz, ahogy telik az idős, egyre inkább "csak a szépre emlékezem". Kb. 32 óráig tartott, 2-5 perces fájáso szinte egy fél napig, szinte semmit nem tágultam, edát csak a vége felé adtak, de hamar le is állították, mert abbamaradt tőle a tágulás, na akkor jött az oxitocin. Még a farcsontom is eltörött, de csak megszületett Luca.Kép A következő babáig lesz időm elfelejteni, remélem.
Olvastam följebb, hogy Te könnyen szültél, mázlista!!!Kép
Írjál majd!Üdv, Marq (egyébként Bea)

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Marqueza!
Bocsi,hogy belekotyogok a topicba,de azt mondják a védőnők is ,hogy 10 nap,max.két hét után már lehet vinni a babát társaságba.Végül is a rokonok is jönnek,az ugyanolyan veszélyforrás lenne,meg a tanácsadáson is idegenek vannak.
A tejcsi miatt meg ne aggódjatok,inkább egy nyugodt tápszeres baba,mint egy éhes .

Aranka
ari3
 
 


köszönöm a jókívánságokat.
gyuri
Szeged
 
 


Szia Marqueza/ Bea!
Ha jól látom a tegnapi üzim nem ment elKép
Ági most a Mildibé simát kapja, Espumisan csepekkel és Mecsek teát iszik hasfájás és szorulás ellen. A teát cumiból kapja, a tápszert pohárból. Egyre kevesebb a tejem, így nem tudom medig lesz... Most napi 600-700 ml között eszik ebből 150 ml körül van az anyatej, de csökken a mennyisége!
A védőnő jön hetente, a doki is már 3* volt és jön két hét múlva is! Először a 8 hetes védőoltásra kell bemennünk!
Mi a 11. ker keveháza utcához tartozunk.
Pohárból min. 2 perc max. 15-25 perc alatt megeszi a kaját, annyi, hogy közben is többször bufiztetem, egész jól megy, Ganxta Zoli is megirigyelnéKép
Napi 6-7* eszünk, de éjjel ritkábban, ezért igen hálás vagyok. Társaságba még nem vittem, de patikába, bankba, a budaörsi Brendonba már igen, sétálni is naponta szoktunk min. 1 órát, különben begolyóznékKép
Szerintem a 6 hét arra vonatkozik, hogy addig nagy társaságba ne vigyük, ahol fertőző betegek vannak.
Szerintem emlékszem rád, szerdán mentél haza nem? a 27-es a nővérpulttel sréan szemben van nem? én a 31-esben voltam, és különös ismertetőjelem, hogy állandó fogszabályozóm van, alsó-felső. Aranyos volt, a dokim mondta, hogy majd a szülésre vegyem ki, hát mondtam neki, hogy az nem lesz egyszerű egy vagyonért rakták fel, 2,5 órán át, plusz van egy implantátum az állkapcsomban két minicsavar amihez rögzítve van, így megígértem, hogy nem fog leesniKép
És élénk narancssárga köntösöm volt. És épp szerdán szoláriumoztunk az Ágival a sárgasága miatt, kapott ilyen spéci ágyat.
Kinél szültél? Én Dr. Farkasinszky Tibornál.

Ti merre laktok?
Üdv: Dóri
Vendég
 


Kedves Doktor!

Mi okozhatja a 18. hét környékén a magzatvíz elfolyását? Barátnőm a menses idején ugyan 2-3 napokat vérezgetett, de a vizsgálati eredményei jók lettek. A baba rendben, UH, laboreredmények rendben. A 15.héten chorion mintavétel, eredménye szerint minden rendben. Aztán egyszer csak szúró érzések a hasában, nincs jól, de megnyugtatják, minden ok. És rá 4 napra elfolyt a vize. A történetnek itt sajnos vége lett. De tud-e valamit az orvostudomány a lehetséges okokról? Van-e ilyen esetben segítség?
nyeste
 
 


Dee!

Köszi! Örülök, hogy olvashattam. Írd meg a folytatást is! Mi van most veletek? Hogy vagytok?
nyeste
 
 


Írtam egy csomót erre elszállt az egész!!!!!!!

Újra.
Gratulálok az új babáknak.
A lényeg, hogy nálunk is gondok voltak az elején a szoptatással. Erik nem akart szopni, csak nyüglődtünk össze-vissza. Nem volt elég tejem sem, közben meg a nagyokosok engem is stresszeltek, hogy biztos én vagyok a béna.
De ne hallgassatok senkire. Volt egy terhes csaj, aki szintén előadta a nagy dumát, hogy bezzeg ő az első gyerekénél! Simán szoptatott, és rengeteg teje volt! Erre megszületett a második baba és hoppá, valahogy nem ment a szoptatás, és tejben sem fürdött. Hogy is van ez? De addig valahogy óriási volt a szája!
Lényeg a lényeg lányok, hogy nem szabad hagyni magatokat stresszelni. Mindig vannak okoskák, akik élvezik, ha azzal jöhetnek, hogy ők milyen halál ügyesek, más meg milyen béna. Jól teleraknak komplexusokkal, aztán elapad a tej. Mert, hogy a "tejtermelés" baromi nagy részben lelki folyamat is. Ha táppal kell pótolni, akkor kell. Ez van, a táp nem patkányméreg, hiába adják néhányan elő úgy, mintha az valami iszonyatosan káros valami lenne. Nem az.
Na szóval nálunk úgy volt, hogy az Erik először nem tudott szopni. Szenvedtünk, aztán vettünk bimbóvédőt, és azzal ment a dolog. Viszont kevés volt a tejem. Aztán nekiálltam ezerrel fejni a szoptatások után, előtt, között, mindig. Akkor is fejni kell, ha semmi nem jön, mert nem az a lényeg, hogy jöjjön, hanem, hogy ingert kapjon a szervezeted. Ezzel jelzed, hogy van még igény a tejre, de nincs cucc. És akkor lassan többet termel. Nem egyik napról a másikra. A laktoherb nekem semmit nem ért. Nekem a legjobb az alkoholmentes sör és a főtt tészta. Hizlal mindkettő, de valamit valamiért.
Ami viszont a legjobb tejserkentő, az a nyugalom, a lazítás, a pihenés, a fekvés, és a sok alvás. Persze amennyire hagy a gyerek, de minden alkalmat meg kell ragadni.
Nálunk a 2. hónapban tanult meg az Erik normálisan szopni - nem 2 órát, hanem végre 20 percet, de hatékonyan - és már bimbóvédő sem kell. Kb. 2-3 hete lett elég az anyatej is. Most már csak nagyon ritkán kell pótolni.
Aztán itt van a másik hülyeség, a cumizavar. Mostanában divat, hogy kitalálnak minden hülyeséget, amivel stresszelni lehet a kismamákat. Ez is olyan. Nem kétlem, hogy néha előfordul, de ez nem általános probléma! Engem is mindenki idegesített, hogy ha cumisüvegből etetem az Eriket, nem fog rendesen szopni. Francokat nem. Simán. Sőt. Most már ott tartunk, hogy nem csak jobban szeret szopni, mint üvegezni, hanem az utóbbit nem nagyon hajlandó. Akkor ő most mi? Cicizavaros? Kép
De logikus is. Egy gyereknek a szoptatás nem csak táplálkozás, hanem lelki folyamat is, amikor anyához bújhat, meg a bőréhez ér, meg egyáltalán. Ezt egy üveg nem fogja pótolni. A legtöbb csecsemőnek igénye van erre. Magyarán kicsit megfordultak az arányok. Nem egy-két nem cumizavaros gyerek lesz a cumisüvegezéstől, hanem egy-két cumizavaros lesz. Futottam ezzel a témával pár kört olyanokkal, akik szoptattak is meg cumiztattak is, de csak egy lányt találtam, akinek tényleg cumizavaros lett a gyereke, és egy tucatnyit, akiknek nem.
Szóval nem feladni lányok, és nem hallgatni senkire, akik idegesítenek a szövegükkel. Engedjétek el a fületek mellett! Csak jó dolgokkal foglalkozzatok és pozitívan álljatok az egészhez. Akkor nem lesz szülés utáni depresszió sem Kép
vantal
 
 


Szia Dóri!

Nem tudom, miért gondoltam, hogy itt laktok a közelben Mi a XVIII. kerben lakunk (Pestlőrincen), nem épp a szomszédotokban
A Mildibé az nem HA? Azért kérdezem, mert azt írtad, hogy sima. És az Espumisan csepp az konkrétan mire van? Receptre kapható? Annyira sajnálom Lucát, neki még olyan kis fostosat kellene kakilnia, ehelyett meg olyan neki, mint a felnőtteknek és rengeteget erőlködik miatta. Ilyenkor én is pocsékul érzem magam, mert nem tudok rajta segíteni, csak látom, ahogy megfeszül a kis teste. És az jár az agyamban, ha tudnám szoptatni, akkor lehet, hogy nem lenne mindez...Most próbálok anyatejet szerezni, a kórházbéli egyik szobatársammal már akkor beszéltünk erről. Tegnap hívtam, már folyamatban vannak a vizsgálatai, remélem nem fog sokáig tartani. Ági babádnak biztosan jót tesz, hogy ha nem is sokat, de napi rendszerességgel eszik tejet. Egyébként Luca szépen fejlődik, tegnap voltunk doki néninél, már 3 cm-t nőtt és már 4150 gr.
Nem emlékszem a fogszabályzódra de ez az implantátum a csavarokkal hogy van betéve? Nem ébren tették be, ugye? Meddig kell hordanod?
Dr. Séra Péternél szültem, a szülésznő pedig Hamzáné Zsuzsa volt, nagyon jó fej, sokat poénkodott, időnként még sikerült is megnevettetnie a kínok közepette. Nem választott szülésznő volt, nekem őt "dobta ki a gép", a következő szülésnél biztos fel fogom kérni. Tényleg sokat számít a szülésznő személye. Aki előtte megvizsgált, az éjszakás, na azt nem kérném fel, csillagokat láttam és elég unott volt. A Farkasinszkyról hallottam már, hogy jó doki, ha jól emlékszem, a tejadó szobatársam is nála szült. Ti terveztek kistestvért Áginak?
Egyébként én nagyon jól éreztem magam a kórházban, már ahhoz képest, hogy a kórház ált. nem az a hely, ahol különösebben szeret lenni az ember. Elég családiasnak tűnt a gyermekágyas osztály, egyedül a babamutogatással nem voltam kibékülve. Az rendben van, hogy a tágabb rokonság üvegen át nézheti meg egy villanás erejéig, de az apuka azért a kezébe vehetné legalább egy öt percre (persze kézmosás után, beöltözve stb.)
Remélem, mostmár marad végre a jó idő, mi is megyünk sétálni, ha csak tehetjük, ez a nap fénypontja egyenlőre.
Ági baba hogy van? Hogy érzed, Te már felépültél a szülésből?
Üdv. Bea

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Szia Bea!

Hát némi habozás árán választottuk a délpestit pont a távolság miatt, a dokimnak itt van a magánrendelése viszonylag közel hozzánk, zömmel oda jártam, csak a nagyobb vizsgálatokra kellett a H-ba menni. Tőlünk gyalog 15 percre van a Szent Imre, de az most olyan menő hely lett, voltam itteni dokiknál és a magánrendelése orákat vártam szó szerint 6-ra mentem és fél 9-re végeztemkb. 1,5-2* annyit kérnek mint a jelenlegi dokim és előre szabott tarifával lehet náluk szülni. Ami nekem nem szimpi, ha egy orvos előre közli, hogy ennyi az annyi... Úgyis mindenki annyit ad, amennyit tud. És ráadásul nem egy anyukától hallotam a tehrestornán, hogy menet közben közölte az orvosa, hogy bocsi, nem vállalja, vagy azért, mert komplikált eset, vagy családi elfoglaltságra hivatkozik 2 hónappal a szülés előtt pedig igen kellemetlen új orvos után nézni! Volt aki nem is talált másikat! addig amíga magán tehresgondozásra jár a kismama, addig jól jön apénz, de ha arról van szó, hogy akár éjjel be kelljen menni, az már nem akaródzik nekik. Szóval így inkább maradtam a régi orvosom és egy kevésébé felújított és népszerű kórház mellett.
Mi a nem Hipoallergén Milidbe-t kezdtük el, és ezt szereti, a gyerekorvos szerint nem gond, hogy van benne tej, ha eddig nem okozott gondot ez után sem fog. Az espumisan cseppeket abbahyagtuk, mivel nagyon sokat bukott tőle, igaz jól meghajtotta. Ami nálunk igazán bevált azaz Infacol erre tértünk ma vissza, mivel tegnap kísérlet gyanánt megpróbáltuk az Espumisant a Humana tápszerrel, de szinte afele kijött a gyerekből buki címén, jól meg is ijedtemKép ÍGy most a Mildibe és az Infacolt kapja kiegészítve egy kis Mecsek teával és lőn csoda többször kakil a tea hatására, és nem erőlködik annyit. Amúgy Áginak a tejtől is fáj a pocija, tehát ne is gondolkozz ezen mi lenne ha...!!!
A minicsavart úgy ültették be, hogy nem altattak, kérhettem volna, de elég jól bírom a fájdalmat (8 fogamat húzták ki 3*-ra azt is alatatás nélkül ezek közül 1 bölcsességfogat úgy kelett kioperálni, mivel fedén nőtt) JA és a szájsebészem is isteni, nagyon ügyes, nem fájt egyáltalán inkább érdekes érzés, amikor fúják az ember állkapcsátKép
Még elvileg 1 évig lesz fent, elég komplikált eset. Az én szülésznőm is csúcs volt és szintén nem fogadott. Én előre mondtam a dokimnak, hogy a 2. gyerek attól függ, milyen lesz az első szülés, könnyű volt így jöhet a 2., na viccet félretéve mindenképpen szeretnénk még az kérdéses, hogy mikor. A cégnél úgy egyeztünk meg, hogy 2 évig leszek itthon, olyan gáz, hogy utána csak a GYES marad, holott egy csomó Tb-t fizettem eddig. Na mindegy, de legalább van GYás meg GYed! Ez is valami. Remélem visszavesznek majd, ez olyan gáz, hogy még ezen is aggódhat az ember.
Kérhetnék egy szívességet? Megkérdeznéd a szobatársadat, hogy mennyit adott a dokinak? Amióta hazzajöttem ezen parázok, hogy keveset adtunk, a férjemet ezzel kergetem a sírba... persze, ha nem akarja megmondani az sem baj.
A kórház szerintem is szuper, a gyerekorvos is megdícsérte, és a védőnő is, mivel itt a kerületben a Szent Imrében nem végeznek el bizonyos vizsgálatokat amiket a délpestiben igen.
A babamutogatás tényleg furi, de a gyerek érdekében van, 4 napot apuka is kibír, nálunk a férjem külön örült, hogy nem jöhet be, mert attól félt, hogy átad valamit a kicsinek. Valószínű a háttérben az is áll, hogy nincs annyi ruha, cipővédő stb... Gondolom erre már nem szeretnének költeni. Így legalább nyugodt volt az osztály. Én megpróbáltam pozitívan felfogni.
A jóidőben én is reménykedem. Ma pont akkor esett egy kicsit amikor le akartam menni vele. Ti hányadik emeleten laktok. Mi az elsőn és nincs lift a házban, úgyhogy az doki azon mondatát, mely szerint en emeljek nem tudom maradéktalanul megvalósítani az első 6 hétben. A létező legkönyebb babakocsit választottuk, de így sem az a pille és Ági mág csak 3 kgKép
Két héttele aszülés után bementem intézni az anyaságit a munkahelyemre és a kollégák meg a Hr-esek el voltak ájulva, hogy meg sem látszik rajtam, hogy szültem, olyan fitt vagyok. Mivel "könnyű" volt a szülés igazából már 10 nappal utána jól voltamKép
Ági jól van, habár tegnap elég sokat sírt az új típusú tápszer miatt, de ma déltől ismét olyan mint egy angyal...
Veled mi a helyzet? Szépülnek már az emlékek?
Ti terveztek másodikat? És meddig tervezel otthon maradni?

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Vantal!

Egyetértek veled!
Nálunk is az után tudott egyáltalán valamit szopnia ciciből, hogy kapott játszócumit, azon gyakorlatozott és utána már mérhető mennyiséget evett, előtte pedig csak játszott a cicivel... Mi ettől függetlenül a tápszert továbbra is pohárból isszuk, ehhez szokott hozzá. De teát cumiból kapKép
Az a baj a fejéssel, hogy vagy fejek, vagy pihenek, ha nem pihenek nincs mit fejni, szóval ördögi körKép A laktoherb teát épp szabotálom, rettenetes az íze.

Már 100 ml alatt van a napi tejhozam, nem tudom, meddig tart...

Üdv: Dóri
Vendég
 


Vantal!

Egy csomót írtam és elszállt!!!! Nem írom le mégegyszer, csak annyit, hogy igazad van. Talán annyi, hogy én azt tapasztaltam, hogy ahány csecsemősnővér, annyiféle jótanács, sokszor homlokegyenest ellentmondva egymásnak. És engem volt hogy lecseszett az egyik azért mert azt csináltam, amit pedig a kolléganője javasolt.
Erik hogy van, miket tud már csinálni? Olyan érdekes, ahogy napról-napra nyílik az értelmük, egy picivel mindig többre képesek, mint a múlt héten.
üdv, marq.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Dóri!

Amit kérdeztél: 40e.
Úgy tervezzük, hogy két évig maradok itthon, többek között én is azért, mert a gyes az egy nulla. Aztán egy évre visszamennék dolgozni, és utána szeretnénk még egy babát. Én azért is szeretném így, mert Luca addigra ovis lesz. Látom a környezetünkben, hogy milyen az, mikor az egyik mondjuk kétéves, a másik még csecsemő: a nagyobbal már komolyan foglalkozni kell, egész nap játszana meg kérdezne, viszont a picit sem teheted félre. Tudom, sokan így csinálják, viszont én úgy érzem nekem ez nem menne. Ezért tervezzük ezt a kb. három max. négy év korkülönbséget. Többet nem akarok várni, mert már betöltöttem a harmincat, és mindenképpen 35 alatt szeretném megszülni a másodikat. Remélem, összejön!!!
Jó kis karizmaid lesznek hamarosan! Nekem a buszra is nehéz volt feltenni a babakocsit, lehet, hogy súlyzóznom kellene. Mi kertesházban lakunk, viszont akár boltba, gyógyszertárba stb. el akarok jutni, buszra kell szállnom, úgyhogy nekem is van emelgetnivalóm rendesen. Egyébként csak most tűnik fel, hogy az utak, üzletek építésénél, járművek kialakításánál mennyire nem veszik figyelembe a babakocsival közlekedőket!!!Kép
Már én is jól érzem magam így szülés után, mintha a régi lennék, sőt már egy mensin is túl vagyok.KépNem gondoltam, hogy ilyen hamar le fog menni a hasam, tulképp szülés után két héttel már teljesen lapos volt.(de olyan kis löttyedt még)
Neked nem tűnik úgy, mintha nagyon távoli lenne a szülés? Én néha szinte el sem hiszem, hogy szültem egy gyereket. Sokszor már a terhesség is olyan, mintha nem is lettem volna az. Pedig a vége már olyan fárasztó volt, egy hónapja Luca még pocimban volt és most az egész mégis olyan valószerűtlen. Meg hogy anya vagyok egyáltalán.
Küldj Ágiról képet, most már én is megpróbálok majd becsatolni Lucáról.
üdv. bea

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Erik jól van, bár ma nehéz nap volt, mert megkapta a 3hós oltást Kép Kellett neki lázcsillapító, mert nagyon nyügi volt szegényke, biztosan fájt neki, vagy a közérzetét vágta tacsra, nemtom. De olyan rossz, hogy az ember alig tud neki segíteni csak. Engem is megviselnek ezek az oltások, pedig még a java hátra van.
Vinni kell jövő héten mindenféle vizsgálatra, csípő szűrés, meg lehet, hogy van egy kis sérve, azt is megnézik. A méhben kialakult neki egy nyak-tartáshibája, arra is mondanak tornát, azt meg a Pető Intézetben. Szóval hurcibáljuk kicsit, bár nagyon jól viseli a mászkálást mindig. Nagyon kiegyensúlyozott, barátságos, érdeklődő kisfiú, most már nagyokat vigyorog mindenkire. A doktornőnek is hangosan kacagott, amikor megvizsgálta, szerintem azt hitte, hogy csikizi Kép Szóval azt kell, hogy mondjam, Ő egy igazi tökéletes gyerek, akinél jobbat, szebbet, okosabbat, és aranyosabbat elképzelni nem tudunk Kép De gondolom mindenki így van a sajátjával. Úgyhogy lehet, hogy rövidesen beütemezünk egy hugit is Kép
Én meg imádok anya lenni, roppant boldoggá tesz a dolog Kép
vantal
 
 


Szia Bea!
köszi a választ! ő is magán betege volt(ide járt a 11. kerbe?), vagy a kórházba járt hozzá?
Mi is a két évet terveztük, de nagyon nem vagyok bölcsi párti ráadásul a munkahelymen elég sokat kell dolgozni és hát este 7-re nem lehet a gyerekért menni. Majd meglátjuk hogy alakul. Ha most visszamegyek majd ismét el szülni azt tutira nem tolerálnák az irodában és másodszorra már biztire nem vennének visszaKép Főleg hozzánk elég nehéz bejutni, a cégen belül mindenki a mi részlegünkön szeretne dolgozni, így nem sok eséllyel indulok... Nálam a korhatár a 30 mivel most 26 vagyok. Addigra mindenképen szeretnénk tesót. Köztem és a hugom között 6 év van, na az szerintem már sok.
Szerencséra nálunk a 7-es buszok már babakocsipártiak, könnyű rájuk fel és leemelni mert alacsony a padlójuk. Én az ajtóktól vagyok kibukva, kész művészet egyszerre nyitni az ajtót és betolnia kocsit, főleg hogy gyakran befelé nyílnak (ami ellenkezik az előírásokkal!).
Ilyen hamar megjött? Tényleg kb. mikor kell megjönnie szülés után? Nekem még van egy nagyonpici hasam, és nekem is löttyedt, sőt eddig 38-as ruhát hordtam, most pedig 42-44-est! A csípőm kiszélesedett... Így sem gáz, mivel 173 cm magas vagyok és így is csak 62 kiló, tehát elvileg belefér...
Nekem is hihetetlen, hogy szültem, néha csak nézegetem, sőt este elalvás előtt, úgy magamhoz édesgetnémKép, Néha megfordul a fejemben, hog ymi lenne ha köztünk aludna, de gyorsan elhesegetem a gondolatot, hogy a későbbiekben legyen még magánéletünk a férjemmelKép
Ölben sincs túl sokat, nehogy rákapjon... Néha nehéz megállni.
Én is nehezen fogtam fel, olyan gyorsan történt minden, főleg, hogy kicsit előbb jött. Én még egész jól bírtam a terhességet. Habár a végén nagyon vizesedtem, 5 hét alatt 6 kilót szedtem fel! Én azon csodálkozom, hogy fért el bennemKép
És íme a kép, most csináltamKép
Te kis cégnél vagy nagy multinál dolgozol? Nem aggódsz, hogy nem vesznek vissza?

Üdv: dóriKép
Vendég
 


szia Vantal!

Nálunk is van nyak-tartáshibája! Mi itthon tornázunk, állítólag automatikusan az egyik oldalra fordítja a fejét, de ez sem igaz mindig, na mindegy. Nálunk még van csípő és spéci lábtorna is, mivel állítólag csámpás (az apja is azKép) Sőt nálunk a zárójelentése kész horror e szerint asszimetrikus a koponyája, kötött a csípője, nyaktartáshibás...Kép Szenitem pedig tökéletes. Ja és nagyobb a fején a kutacs, mint az átlag. Az itthoni gyerekorvos azt mondta, hogy ezek nem gázosak, az asszimetrikus koponyára azt mondta, biztos az anyósra ütöttKép
Remélem nem lesz csípőficamos, a hugom a max. 16 hetet volt szíjban, az rettenes lenne... De teljesen rendbejött. Mit csinálnak a fiaddal a Pető intézetben? És ki küldött oda? A csípőszűrés nem 6 hetesen van?
Az oltásoktól én is félek, nem tudom hogy lesz szivem hozzá...
Ti tudjátok mi az a minimum amit ki kell várni a két gyerek között?

Üdv: dóri
Vendég
 


Szia Dóri!

Nagyon szép a kis pöttöm Ági, jó sok haja van neki is! Írtad Vantalnak a nyak taráshibát. Ezen azt érted, hogy többnyire az egyik oldalra hajtja fekvés közben a fejét? Luca is ált. a jobb arcán alszik, de nekünk nem mondta a doki, hogy ez baj volna. Sőt, van egy babás könyvem, abban az áll, hogy az első hónapban ált. így tartják a fejüket, szóval ez teljesen normális.
Én is egy multinál dolgozom, fizetik a fősulimat, úgyhogy elviekben nekik nem érné meg kirúgni engem. Az igazság viszont az, hogy fogalmam sincs, hogyan fogjuk megoldani, hogy Lucát bölcsibe/oviba elvigyük, mert a férjem rengeteget dolgozik, szinte csak este van itthon. Az én munkahelyem meg a város másik végében van, három óra oda-vissza az út. ha megengednék, hogy hat órában dolgozzak, az megoldás volna. Gyerekek mellett szerintem egyébként is a részmunkaidő lenne az ideális. Jó lenne, ha tényleg elterjedne már, persze normál fizuval és nem csak beszélnének róla.
Kicsit tanácstalan vagyok, fogalmam sincs, mit csináljak: Lucát megismertettük a cumi intézményével, lehet hogy nem kellett volna. Időnként undorodva kiköpi, nem kel neki, viszont van úgy, hogy egyszerűen már lövésem sincs, hogy mi baja lehet, evéstől a babusgatásig már minden megvolt, szeretném ha aludna végre, beteszem a szájába a cumit. Úgy néz ki, hogy elaludt, kiesik a cumija, majd érzékelve, hogy nincs a szájában, felsír. erre megyek és visszarakom. És ez akár egy órán keresztül így megy. Fogalmam sincs, hogyan szoktassam le. A húgom szerint sehogy, ő pedagógus, tanult gyermekpszichológiát, azt mondja a cumi igenis kell, majd rákérdezek mégegyszer, hogy miért is, nem emlékszem. na megyek, mert már vagy 20x esik ki, mialatt ezt megírtam.Kép
üdv, Bea

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Szia Dóri!
Nem küldtek minket, hanem mi szerettük volna, hogy valahol foglalkozzanak a gyerek nyakával. Már a kórházban is mondták, hogy tornáztassuk otthon, meg jobbra rakjuk az érdekes dolgokat stb. de nem láttunk jelentős javulást. Úgyhogy beszéltünk a háziorvosával, kértük, hogy javasoljon egy olyan helyet, ahol tudnak valami okosat mondani, amitől helyre jön. Nem akarjuk, hogy a mi "hanyagságunk" miatt maradandó tartáshibája legyen. Szerintem nem szabad semmi ilyet se lazán venni, ha lehet korrigálni. Szóval ekkor mondta, hogy menjünk el a Pető Intézetbe, ott majd mutatnak neki személyreszabott tornát. Hát ennyi. A csípőszűrésre most küldték, nem hat hetesen. Szerintem elve megvárják a betöltött két hónapot, de ebbe nem vagyok biztos.
Nemtom mennyit kell várni két gyerek között Kép
Na, mennem kell, mert a fiam éppen éhen akar halni Kép
V.
vantal
 
 


Szia Bea!

Én majd a magán orthopéd orvostól megkérdezem a nyaktartáshibát, a gyermekorvos szerint az első hónapokban ez természetes, mivel az anyaméhben a végén már nem tudnak mozgolódni és ezért az egyik oldalra hajtja a magzat a fejét. Mi tornáztatjuk és szerintem egész jól javul! A hathetes szűrésre maszek viszem el, mivel 5000 Ft és így nem kell várni+ a dokinő akihez viszem, specialista, remélem nem lesz gond.
Én is multinál dolgozom, nagy előnye, hogy az ember be van jelentve, nálunk biztosan nincs 6 óra, így nem tudom mi lesz... nekem is 1,5 óra az út oda-vissza.
Cumi ügy:
mi uyganígy jártunk. Vol túgy, hogy mellete aludtam a fotelban, annyiszor kiköpte, hogy nem érte meg a hálóba átmennem, ez főleg éjszaka szokott kellemes lenniKép
Szerintem erről nem lehet leszoktatni, Ági már kísérletezik a cumi visszaszerzésével, megy a cumi után, olyan aranyos, ahogy vonszolja magátKép Én ezért nem bánom, így ügyesedik, van cél a szeme előtt!

Ha tudsz másolj be képet Lucáról, jók még rá az 56-os ruhák?

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Dóri!

Ági már kúszik a cumi után!? Hát tényleg nagyon ügyes! De hogyan csinálja, hason? Lucát csak egy hete lehet a hasára tenni, mivel sajnos szüléskor eltörött a bal kulccsontja. Mostanra már kutya baja, próbálom is időnként hasra tenni, de szinte megsajnálom, látszik, hogy egyáltalán nem tetszik neki a pozitúra. Egy percig nyűglődik, aztán kitör a sírás, így megfordítom. Gondolom a hasra fordítás azért fontos, hogy emelgesse a fejét. Ő ezt büfizés közben csinálja, már egész ügyes. De még nem próbál megszerezni semmit. Viszont egyre többet mosolyog, nekem úgy tűnik, mostmár tudatosan, meg a cumisüvegét húzza magához, olyan édi, ahogy a kis kezével fogja!Kép
Az 56-os ruhák egy része már feszül, ezeket már nem is adom rá. Igaz, szerintem ugyanazon méretek között is hatalmas a különbség, van olyan 56-os, amit be se tudok már patentolni, van amelyik meg lelóg még a lábáról. Kedden 54 cm-t mért a védőnő, vagyis már 3 centit nőtt a születése óta. Próbáltam képet beilleszteni, de túl nagy volt a felbontása, sajnos nem sikerült. Majd megkérdezem a férjemet, hogyan kell ezt megváltoztatni (olyan béna vagyok!!!Kép )
Ma tágabb családi körben töltöttük a napot, Luca kézről-kézre járt, néha már felbőszült anyatigrisként vetettem volna magam egy-egy kedves rokonra...Luca egész jól viselte, szegénykém bűzlik a parfümtől, mindenkiről ragadt rá egy kis illatminta. Persze mindenki osztotta az eszet gyerekneveléssel kapcsolatban, még az is, akinek nincsen gyereke. Azért ezt időnként nehéz szó nélkül hagyni.
Veletek mi a helyzet???Kép

üdv. Bea

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Szia Bea!

Mi sem fektetejük hasra, csak néha. A kúszást az oldalára fekve csinálja, úgy, hogy a fejét hátraveti, majd a lábát felhúzza, nem hiszem, hogy tudatosan halad, csak mivel fáj a hasa a szorulás miatt, így biztos jobb neki, azért csinálja, és rájött, hogy így ha kiesik a cumi tudja követni. Ez azért gyakran nem sikerül, főleg, amikor jó messzire elgurul a cumi.
Szombattól mi is áttértünk a cumira, a poharázásnál azt untam, hogy gyakran át kellett öltözni, és sokat bukott az utóbbi időben, mivel igen mohón kajált. A szopizást még mindig próbálgatjuk változatlanul 10 ml-t eszik aztán vége, mondjuk nem sokkal több tejem van ...
A mosoly nálunk is gyakori, főleg kaja után, ha beszélnek hozzá.
Vasárnap mi is voltunk a szülőknél vidéken, mi csak a szüleimhez vittük le anyósomékhoz csak mi mentünk a férjemmel, mégse találkozzon olyan sok bacival. Mi még sajnos mindig a szoptatás témánál tartunk, de már nem érdekel, hogy még apósom is jobban tudja, hogy kell szoptatniKép ez azért röhejes, szerintem nálunk a következő fázis lesz a hogyan kell gyereket nevelni, ez az a téma, amihez mindenki értKép

Jó kis brutális szülésed lehetett a károkból ítélveKép Ezek szerint nem csak a vajúdás volt hosszú, hanem a kitolási szak is nehezen ment? Tényleg neked meddig tartott? Használtak vákumot vagy fogót?

Üdv: dóri
Vendég
 


Nyeste!
18 hetes korban a burokrepedés oka leggyakrabban fertőzés, de ebben az esetben feltétlenül gondolni kell az előzetes beavatkozás, a lepénymintavétel hatására is, 4 héten belül lehet a kettő között oki összefüggés, erre a beavatkozás előtt felhívják a figyelmet, ezért mondják, hogy a vetélés kockázata 1% körül van.
Sajnos tenni, amikor a burok már megrepedt nem tudunk.
gyuri
Szeged
 
 


Na megjöttünk a Pető Intézetből. Hát nagyon jól tettük, hogy elmentünk. Egy nagyon kedves hölgyemény fog az Erikkel foglalkozni, aki mondta, hogy komolyan kell venni a kissrác problémáját. És, hogy előbb is mehettünk volna... Lényeg a lényeg, hogy megmutatott egy csomó személyre szabott tornát nekünk, amit otthon kell csinálgatnunk, viszont hetente menni kell ettől kezdve, amikor megnézi, hogyan fejlődött és tovább tudunk-e lépni. Õ is elmondta, hogy gyógyítható ez a balra tartás, de komolyan kell venni. Az a gáz, hogy nem csak a feje megy balra, hanem kicsit ráfordul testtel is, ami egy idő után gerincferdülést is okoz. Mondta, hogy ez igazából nem gyógytorna, hanem mozgásfelesztés. Maga a "foglalkozás" úgy zajlott, hogy tornáztatta a kicsit, közben mondókákat mondott neki, énekelgetett, játszott vele, szóval igazán profi és emberi módon történt az egész. Mindig csak egyedül vele foglalkozik, tehát nem több gyerek között rohangál. Amin meglepődtünk, hogy térítésmentes az egész, azaz a TB fizeti (még, bár azt mondta, hogy talán már nem sokáig). Szóval mindenkinek tudom ajánlani, akinek a babájának ilyesmi, vagy más jellegű mozgásszervi problámája, vagy elmaradása van. Vér profik, nem csoda, mivel elsősorban mozgássérültekkel foglalkoznak. Emiatt is tudják pontosan, hogy milyenné válhat egy bébi, ha nem foglalkoznak vele kellőképpen, mondván, hogy ááá, majd elmúlik.
Na ennyi Kép
vantal
 
 


Viszont kérdezném, hogy szerintetek nem jobb Kispestre vinni az Eriket csípőszűrésre? Hallottam, hogy oda is lehet valahova, de konkrétan nemtom, hogy hova. Volt ott valaki?
vantal
 
 


Szia Vantal!

Meg tundád írni a részleteket?
Pontosan hova kell vinni a gyerkőcöt?
Ha két hét múlva még nem múlik el a jobbra tartás, akkor mi is elnéznék Ágival. Bár én úgy vettem észre, hogy már sokat javult. De előtte megvárom, hátha az orthopéd orvos javasol valamit!
Nekünk a gyerekorvos mondta, hova kell/lehet vinni csípőszűrésre, de én kinéztem egy specilistát, és hozzá megyünk.

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Dóri!
Mi is egy specialistán filózunk közben.
Ha adsz egy e-mail címet megírom a Pető Intézetes hölgy elérhetőségeit. Nekünk volt beutalónk a gyerek háziorvosától (kértünk), de én úgy vettem ki, hogy ez nem feltétel egyáltalán. Ezt abból gondolom, hogy megkérdezte, hogy jutottunk el hozzájuk, ajánlotta-e őket valaki stb. Erre mondtam, hogy van beutalónk, amire szinte meglepődött. De lehet, hogy rosszul láttam Kép
Lényeg a lényeg megadom az elérhetőségeit a hölgynek, írd meg, hogy hova küldhetem!
Amúgy mi is vártunk, hátha javul, valamennyire jobb is lett a helyzet, de nem volt igazán komoly változás. Most már örülök, hogy elvittük és nem halogattuk tovább.
V.
vantal
 
 


...itt is telefonon időpontot kell egyeztetni, azt nem írtam le Kép
Cím: 1121, Budapest XII. Kútvölgyi út 6.
Telefon: (1) 224-1500.
Ezen a központi számon kértük a hölgyet, úgy kapcsolták. A neve: Erdeiné Homoródi Zsuzsa
Megírtam ide, végül is nem titok Kép Nekünk konkrétan őt ajánlotta egy ismerősünk, azért hozzá mentünk, de gondolom több orvos is foglalkozik korai fejlesztéssel.
Szóval felhívtam, mondtam neki, hogy mi a gond a gyerekkel, meg hogy szeretném megnézetni, aztán adott egy időpontot. Ennyi Kép
vantal
 
 


Sziasztok!

Vantal
Mi kispesten voltunk csípőszűrésen, nekem is ebben a topikban ajánlották. Nekünk a másik alternatíva a Heim Pál lett volna, nem tudom, neked milyen lehetőséged van ezen kívül.
Kispesten a Táncsics Mihály utcában van, ha visszaolvasol úgy 3 héttel ezelőttre, szerintem megtalálod a telefonszámot.
Hétfőnként egy doktornő van, a többi napon egy doktor, de pénteken nincs rendelés. A rendelés ideje minden nap más, telefonon megmondják. Beutaló, tb-kártya kell, bejelentkezni nem szükséges. Mi a doktornőnél voltunk, jól megkínozta szegény fiamat, aki hálából lepisilte Kép.
A dolog szépséghibája, hogy a vizsgálatnak van egy ultrahang része is, amit nem csináltak meg akkor, hanem kijelőltek egy pénteki napot 3 héttel később, hogy akkor vigyem.
Nem tudom, mivel szeretnétek megközelíteni a helyet, de szólok, hogy az 50-es villamosra babakocsival nem tudsz felszállni.

Remélem tudtam segíteni, ha valamit kihagytam, kérdezz!

Zsana
zsana75
 
 


Szia Zsana!
Gondolom akkor erről van szó: http://www.kispest.hu/text.php?id=316
Autóval megyünk, úgyhogy nem lesz gond. Köszönöm az infót!
Megyek, mert megtornáztattuk a gyereket, de ő ezt a személye elleni támadásnak vette és azóta is megy a balhézás miatta Kép
V.
vantal
 
 


Vantal!

A kispesti csípőszűrés tel. száma: 347-90-73, be kell jelentkezni ( a védőnő szerint jobb, ha bejelentkezel)

marq.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Szia Dóri!

A vajúdás is és a kitolás is nagyon hosszú volt, a kitolás kb. egy óra, mivel már éreztem a tolófájásokat, mondta a doki, hogy nyomjak. nyomtam, de eredménytelenül, kiderült, a méhszáj még mindig nincs elsimulva. Így kaptam megint oxitocint, aztán megint próbálkoztam, fogalmam sincs hanyadikra jött ki Luca, én már félholtnak éreztem magam. Utólag kiderült - a kórházi gyerekorvostól tudtam meg - hogy Luca szívhangja romlott a kitolásnál, mert hosszú ideig volt a szülőcsatornában. Én már azt hittem, császár lesz a vége, de hát csak megszülette velem a doki. Szegénykémnek jól rá volt tekeredve a köldökzsinór a lábára. Még ez is. De hála az égnek, egészséges mint a makk!!!Kép Mondta is a gyerekorvos a kórházban, hogy stramm kis emberke. Egyébként ahhoz képest, hogy egyáltalán nem féltem a szüléstől, jól kijutott nekem. Amikor kitoltak, mondtam is, én nem szülök mégegyszer. Ehhez képest már azon filózok, hogy mikor szülöm a kistestvért.Kép Fogó meg vákuum nem volt, azt azért megúsztuk.
Meg tudnád mondani, milyen felbontású képet lehet beszúrni?
Ezzel a nyaktartás hibával teljesen felizgattatok, mert mint már írtam, Luca leginkább a jobb arcára fekteti a fejét. Lehet, hogy jobb lenne, ha én is elvinném a Pető Intézetbe. Ti mentek, v. előbb elviszed még máshova?

üdv. élvezzétek a szép időt, csütörtöktől állítólag megint sz...r lesz
Bea

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Marq: köszönöm! Felhívom akkor inkáb őket holnap, az nem tart semmiből.

Bea: ha tartáshibája van, azt ráírják a kórházi záróra is, meg mondják. Ha nem volt ilyen, akkor nincs gond!
vantal
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?