Sziasztok!
Már elég régen nem jártam itt, ahogy a kisfiam "cseperedik", egyre több idõt igényel és ugye a háztartást is rendbe kell tartani. Szeretettel gratulálok minden újdonsült anyukának.
Nyuszimanó, nagyon örülök Nektek és annak, hogy végre együtt lesztek.
Egyáltalán nem kell félned, minden rendben lesz, hiszen Te tudod a legjobban, hogy mire van szüksége a kisfiadnak. Meglátod, hogy mennyi-mennyi boldog pillanatban lesz részed
Ami az autósülést illeti, én úgy tudom, hogy a mózeskosár is megfelelõ, azt is be lehet kötni. Pici babának mindenképp az a jobb.
Mi a múlt héten vettünk babahordozót és autósülést is a kisfiunknak és a boltban nagyon ki lettünk okítva. Mindenkinek tudom ajánlani a Váci úton lévõ Brendon babaáruházat, nagyon türelmesek és segítõkészek voltak az eladók, pedig kb. csak két órán keresztül válogattunk.
Ott azt mondta a srác, hogy a hordozó kb. két hónapos kortól jó, hiába van ráírva, hogy az elsõ pillanattól kezdve. Ha mégsincs más megoldás, akkor ki lehet úgy "bélelni", hogy szinte vízszintbe legyen a baba. A kis gerincüknek még nem igazán tesz jót, ha meg vannak "hajolva". Arról is felhomályosítottak, hogy pl.0-13kg-ig adott súly csak támpont, mert igazából a baba hossza számít. Zolika 7 kiló és már nem sokáig lesz jó a hordozó, mert ki fog lógni a lába belõle
Ha autósülést vesztek 0 kg-tól, akkor jobb olyat venni ami fokozatonként állítható. De mindenképpen érdemes jól körülnézni és tájékozódni. Én kézben újszülöttet nem tartanék, ismerve itt a városi forgalmat, idõnként az az érzésem, hogy mindenki a saját szabályai szerint közlekedik.
Cory, a babaruhák engem is kiakasztanak, én is nagyon szeretem a talpas rugikat, mert Zolika igencsak "husis" és nem szeretek rá zoknit adni. Vagy túl szoros, vagy lerúgja a lábáról.
Ágci, nekem a doki azt mondta, hogy szoptatás mellett csak a Continuint lehet szedni. Szülés után nekem is száraz volt a bõröm, én fürdésnél a kicsi fürdetõjét használtam és gyakran testápolóztam a különösen száraz részeket. Néhány hét és rendezõdik.
Pocok, nem is tudtam, hogy csak 6 hónapos korig jár a fürdetõ. MI csak ezt használjuk, hajmosáshoz is. Nekünk nagyon bevált, gyönyörû Zolika bõre, pedig egyszer sem használtam babaolajat. Jó lenne tartalékolni, csak nem tudom, hogy meddig áll el, mert amiket most váltottunk ki, azok máj-jún- ban lejárnak. Tehát 4-5 hónapig jók elvileg.
Szile, én már elég korán elkezdtem használni (2 hetesen) az orr-porszívót, mert a pumpással nem tudtam mit kezdeni, nem ért semmit, csak ordítás volt a vége. A porszívósnál nem is volt sírás( csak én sírtam
) és hatékony is volt. Én inkább használtam, mert ha a váladék lerakódik, annak csúnya következményei lehetnek. De csak tényleg akkor kell, ha sok van a kis nózijában. Máskülönben elég a kamillás vagy anyatejes csepegtetés és ha eléggé kinn van az "orrpiszok", akkor fültisztítóval óvatosan ki lehet szedni.
Zafi, az én kisfiam még mindig szopizik éjszaka,nagy evõgép
, de mivel mellettünk alszik, így félálomban is megy a dolog
Tisztába én sem teszem, ha nincs kaki felesleges felébreszteni. Ha van, az persze más.
Norcsi, 3 gyermek?
Le a kalappal. Jelenleg egy is idõnként meghaladja az erõmet
Lara, régen olvastam rólad, hogy vagytok?
Sziasztok, Katica