Új privát üzeneted érkezett!

Szia Szila!

Rögtön születéstõl lehet használni, mivel nem terheli a kicsi gerincét, lehet benne fektetve is vinni, sõt magzati pózban is tud benne aludni.

Puszi:

Dia
Dia

Zsuzsi,

a babapontról másoltam a következõt ki a fürdetéssel kapcsolatban:

"Már most elõzd meg a késõbbi középfülgyulladásokat! Fürdésnél ne félj a víz alá meríteni a baba fejét, nem baj ha a víz a fülébe megy. Ha kivetted a kádból, ha kicsit oldalra fordítod a fejét, a víz magától kifolyik. Tilos törölközõvel vagy pláne fültisztító pálcával kitörölni, mert ezzel csak beljebb préseled ami valóban középfülgyulladáshoz vezethet."

Szila
szila

Sziasztok!

Nekünk is van kendõnk, de egyszer úgy lefejelte Maja magát az állammal, hogy azóta nincs merszem megpróbálni.

A víz nálunk is belemegy a baba fülébe, talán ezért van, hogy néha egy kicsit büdösnek érzem a fülét?

Nekem azt mondta a bõrgyógyász, hogy szoptatás után keressem meg, és akkor szépen mindent leszed, ami nem oda való. Addig nem lehet a krémek, gyógyszerek miatt.

Dia! Ha csak ülõs a 0-18 kg ülés, akkor miért mondják 0-tól? Szokásos fogyasztó átverés?

Norcsi! Le a kalapom elõtted, mást nem tudok mondani, stramm csaj lehetsz!

Nyuszimanó! Mielõbbi hazatérést, és otthoni élvezeteket! Kép

Ma voltunk a Gellért hegyen, sütött a nap hét ágra, végre' Kép Kép Kép Kép

Jelentem Majának nõ a foga, úgyhogy este 10-12 ramazuri van. Tegnap bekentem az ínyét Dentinoxal, de nem sokat használt. Van valami ötletetek? És lehet, hogy ezért van hasmenése? Mit egyen a szoptató anya, hogy leállítsa gyermeke hasmenését?

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok,
Kedves Nyuszimano, orulok, hogy irsz, en is olvastam rolatok Adritol a masik topicban annak idejen es egyutt izgultunk ertetek a tobbiekkel. Nagyon orulok, hogy Donat ilyen ugyes stramm ksifiu es hogy mar ennyit nott. A ruhameretrol en azt allapitottam meg, hogy ahany gyarto, sot, ahany orszag, annyifele a meretbeli elteres is az azonos szamu ruciknal. Igen, mi Angelcare-t hasznalunk. Mar volt 2 (szerintem) teves riasztasunk, de mind2x teljesen kilogott a baba karja az oldalon, gondolom, emiatt. Ettol fuggetlenul en megis kedvelem ezt a rendszert, kiprobaltam, egy leheletnyi erintest is erzekel a matrac legsarkaban is es amikor veletlenul ugy vesszuk ki a picit, hogy elfelejtjuk lekapcsolni, termeszetesen azonnal eszleli azt, hogy nem lelegzik senki az agyban. Nalunk is csak ezt arultak, amikor venni akartunk.
Danimama, az osszerandulas, amirol beszelsz, szerintem egy reflex, teljesen normalis es megmarad a baba nehany honapos koraig. Sajnalom, hogy ilyen nyugos a kismano. Hogy megy mostanaban a szoptatas?
Norcsi, nalunk David mostanaban, nehany hete, 4 honapos kora ota nem akar hosszan enni, sot ugy tunik, szinte egesz nap ellenne eves nelkul, ugyanis nem jelzi, hogy ehes. Ha foglalkozunk vele, jatszunk, hordozzuk, telejesen elegedett es egylatalan nem sir. Ugyhogy mostanaban ora alapjan etetek, bar amikor ele teszem, akkor viszont mindig nagy hevvel veti ra magat.
Koszi mindenkinek a jarokaval kapcsolatos gondolatokat, ugy latom, elegge megoszlanak a velemenyek, tapasztalatok, meg mindig nem tudom, vegyunk-e.
Zafi, ejjel mi sosem cserelunk pelust.
Szile, ejjel minek mertek, annyira fontos?

Sziasztok,
Cili2
Cili2

Sziasztok kedves elsõ napos vagy hetes anyukák!

Nagyon jó hogy annyi klassz ötletet meg tapasztalatot adhatunk át egymásnak!KépKépKép

Akkor most kezdeném kicsit személyreszabottabban.

Helga, és Cili2! Azért jó hogy írtátok hogy a ti babáitok is ezt csinálják, mert így azért nem gondolok semmi bujkáló nyavalyára hanem akkor ezek szerint tudomásul kell venni hogy õk ilyen típusú gyerekek. A felfedezõ hajlam erõsebb bennük mint az éhség. A kis kíváncsiak! KépKépKép Egyébként én azt csinálom, hogy próbálom többször kínálni, hátha a sokszori etetésbõl a sok kicsi sokra megy elve alapján azért eleget eszik. Meg azzal is próbálkozom (néha sikerrel, ez egyébként a nagylányomnál is bejött mikor õ csinált hasonlókat)hogy úgy takarom el a kis szeme elõl a dolgokat, hogy ne lásson semmit és így ne is kíváncsiskodjon, hanem az evésre koncentráljon. Kép

Pocok. Off.Az anyósommal nagyon hasonlóan vagyok mint te, de már az ezzel kapcsolatos kiborulásaimat töröltettem az anyós-após topicból, mert anyósom mostanában netezik. Kép Hátha ide is betéved, jaj de nem jó lenne! Ami idevág. Kérdezted a mandulaolajat. Én az Aromaxosan használom, de mi a Tescoban (igaz még decemberben) négyszázvalamennyiért vettük, és eddig még elegendõnek bizonyult, sõt csak a fele fogyott el.Az is igaz, hogy nem mindig és nem mindenét olajozom, csak akkor szoktam, ha érzem hogy pl. a kis lába száraz. De mióta ezt használjuk már nincs ez a problémánk. Azt hiszem a babamasszázshoz is ezt ajánlják, vagy nem így van?

Zsuzsa 73. Olyan kedves volt ez a hozzászólásod. Köszi érte. Tudod néha nagyon fárasztó ez a háromgyerekes anya szerep, de azért rengeteg elõnye is van ám. Amikor éppen nem egymást öli a két nagy, akkor remekül elvannak, és olyankor csak a kicsire tudok koncentrálni. Mert olyan ravasz ám már õ is, hogy ki tudja kényszeríteni hogy csak vele foglalkozzam. Nagyon világosan adja a tudtomra, hogy mi az óhaja. De olyan édes, úgy imádom! Kép

A hordozókendõvel kapcsolatban nincsenek tapasztalataim, de nálunk a snugli (babazsák, szintén hirdetik a Babaneten ahol a kendõt is) nagyon bevált. Lieselék gyártják és árulják, mi is tõlük vettük két és fél éve, mikor Julcsi lányom volt fél éves. Sokkal jobb mint egy kenguru, biztonságosabb, másfél éves korig lehet benne a babát hurcolni, állítható magasságú az ülõkerésze amibe bele kell tenni, nagy zsebek vannak rajta, amibe néhány dolgot aminek kéznél kell hogy legyen bele tudsz pakolni, és háti hordozóként is lehet használni. Egyenlõre csak ennyi jutott eszembe ezzel kapcsolatban, és az ára úgy tudom hogy ennek is annyi mint a kendõnek, 6.000.- Ft. (Én még 5.000.-ért vettem anno.) Szerintem ez is van olyan jó mint a hordozókendõ, ha érdekel valakit bõvebben a tapasztalatom ezzel kapcsolatban szívesen megírom.

Sziasztok, és további jó hétvégét mindenkinek, babáknak és mamáknak egyaránt! Norcsi.
norcsi
Lenti

SZiasztok!

Szex a szülés után: nálunk kb. a 10. hétre rendezõdött a dolog. Kezdetben nekünk is nehéz volt (pláne, hogy engem hüvelyen belül is varrtak), de a sorozatos próbálkozás eredményre vezetett. Mostmár semmilyen pozicióban nem érzek fájdalmat, úgyhogy csak türelem, javulni fog az állapot! (Utána már csak a hüvelyszárazsággal kell megküzdeni..) Kép

Hordozókendõ: köszi a segitséget! Már meg is rendeltem a Nadutól a megkötözõst. Remélem jó lesz nekünk is, bár sokáig vaciláltam, hogy karikás vagy megkötözõs legyen-e.

Gyermekülés:autóban mi is használjuk, de most olvastam egy cikket, hogy azoknak a babáknak, akik nem tudnak ülni, egyáltalán nem jó.
helga

Sziasztok!

Úgy érzem (és látom), hogy a lányom orrában van egy kevéske váladék. Hogy távolítsam el? A pumpás orrszívónál üvölt, a porszívósat meg még nem merem alkalmazni nála, még csak 4 hetes lesz kedden. Nincs erre valami orrcsepp, ami fellazítja, és ki tudja tüsszögni?

Tegnapelõtt a dokinéni kinnt volt nálunk, és azt mondta, nincs megfázva.

Szila
szila

Sziasztok lányok! Kép

Nyuszimanó, üdv. a körbenKép Köszi a bíztatást, ennek a Szoptanít-nak még utánajárok, valami halványan dereng, hogy már olvastam róla... bár én már nem sok esélyt látok, mivel ha fejni próbálok szoptatás elõtt, már akkor sem jön semmi...

Lányok... figyu! Bálint még csak szerdán lesz hat hetes, de valahogy úgy alakult ki a napirendje, hogy csak 5 evés fér bele... kaja után mindig fent van 1-másfél órát, aztán alszik a köv. etetésig, és akárhogy is nézem, lesem, számolom az órákat, össz-vissz 5 db. etetés jön össze 24 óra alatt... a doktornõnk aszonta, hogy ne ébresztgessem, hagyjam, hogy kialakítsa a ritmusát... 6 hetes bébinek elég az 5szöri kaja?
Ja, és még vmiKép: Jelentem, Bálint most éjjel úgy "mûködött", hogy miután este 9-kor kajált, 10 körül aludt el és hajnal fél 5-ig bírtaKép Olyan jót aludtam én isKép

Köszönöm a folyással kapcs. infókat, azóta már jobb a helyzet, épphogy csak "szines" a folyásom, már múlóban lévõnel látszik...

Most ennyi, jövök ismét hamarosan!

cupp mindenkinek,
Beja és Bálint
Beja

Sziasztok!
Autósülés:
a mózeskosár Magyaro-n nem elfogadott (ezt mikor mózeskosaras babakocsit nézegettünk, akkor mondta az eladó), ha kekec a rendõr megbüntethet, mert ugye most már kötelezõ a gyerekülés. Mikor mi vettük, próbáltuk volna megúszni 0-18-ig, de az eladó felvilágosított, hogy ez csak úgy rá van írva, ugyanis amíg nem tudnak ülni, nem igazán elõnyös a babáknak. Még ebben a kagylóban is furcsán tartotta szegényke magát 2-3 hetesen, de mostmár jól elvan benne.

Anyajegyeim nekem is nõttek mint a gomba, már a terhesség alatt is, a dokinõ mondta, hogy a szülés után térjünk rá vissza. Volt, ami kicsit megnõtt. Szerdán, megyek hozzá.

Van vmi házi praktikátok száraz bõrre? Mióta ugyanis megszületett a picur, borzasztó száraz mindenütt. A kezemet rendbehozta a kék Nivea krém, de a többivel nem tudok mit kezdeni (ezekre a részekre nem jó). Gondolom ez is a hormonális változások miatt van.
Ágci

Kép
Ágci

Zsu73,
nem hiszem, hogy a babamasszazsoktato hazhoz is menne: vedonokent dolgozik a klinikan...Ha erdekel a tema kedden 11-kor a Satellliten lesz rola szo a zajlik az elet cimu musorban...Az auotos ulesekrol: mi ujszulottkortol hasznaljuk a 0-18 kg -s ulest, ami teljesen dontheto- nekunk bejott- az elso pillanattol kezdve elfogadta. Sot idonkent , ha mar nagyon sirt elmentunk vele autozni, s ez mindig megnyugtatta. legtobbszor elaludt..
Greta
Greta

Sziasztok!

Szia Nyuszimanó! De jó, hogy itt vagy! Kép Kép Nagyon sokat gondoltam rátok, és szorítok, hogy továbbra is minden rendben legyen!
A légzésfigyelõrõl: mi kaptunk kölcsön. A pozitív oldala az, hogy nagyon megnyugtató, hogy láthatom, amikor szépen villog a kis zöld gomb, mutatva a kislányom légzését. A negatív oldala pedig az, hogy sok a téves riasztás (lemászik róla) illetve hogy be- és kikapcsoláskor éles hangon pittyeg. Ez kikapcsoláskor nem gond, de ha végre sikerült a kisasszonyt elaltatni, berakni a kiságyba, és felriad arra, hogy bekapcsolom a figyelõt, az elég kellemetlen.

Ágci! Mit jelent az, hogy tereli a báránykákat?
Continiun: nekem is azt írta fel a doki. Ez állítólag azért jó, mert a lehetõ leggyengébb, ezt lehet csak szedni szoptatás idõszakában. Azért, mert régi, még lehet jó, nem?
Sétálás: én akkor viszem sétálni, amikor ébren van. Ez nekem is gond, mert jó lenne idõhöz kötni, de nem fogom felébreszteni Romit, ha pl. alszik. Igyekszem valamikor 12 és 15 óra között kivinni õt, ha összejön.

Zafi! Bár nem tõlem kérdezted, én kedden voltam 6 hetes kontrollon. A doki megcsodálta a babókát Kép , majd megnézte (akarom mondani: megtapogatta), hogy összement-e a méhem, és hogy összeforr-e a gátsebem (ami nekem nem is volt Kép Kép ). Szóval kb. 5 percig tartott az egész, felírta a fogamzásgátlót, elmondta a tudnivalókat (lehet kádfürdõt venni, házaséletet élni és tornázni), válaszolt a kérdéseimre és már mehettem is.
Ja, és figyelmeztetett, hogy a házasélet eleinte fájdalmas lehet.

Dorka! Ha már az intim dolgoknál tartunk, elmesélem, hogy szegény Papamackó múlt hét végén nagyon csúnyán felfázott. Elment dokihoz, kiderült, hogy prosztata-gyulladása van és most õt tiltották el a házasélettõl. Kép Hát, nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek... Kép Kép Kép Kép Úgyhogy most ápolom szegénykét, ahelyett, hogy szerelmeskednénk...
És ez az anyajegy-kérdés is érdekes dolog: születésemtõl fogva vannak anyajegyeim, egy nagyobb a vállamon és több picike. És ezek a picikék az utóbbi idõben elkezdtek szaporodni. Mondjuk nem csúnyák, de hogy megsokasodtak, az tény. De hát mint Pocok írja, ez ilyenkor normális.

Szila! Kamillás vizet lehet csöpögtetni a kis orrlyukába, az feloldja a száraz váladékot és ki fogja tüsszenteni. Legalább is nálunk bevált.

Beja! A védõnõnk szerint hatszor szoktak enni naponta a 6 hetes babák, de szerintem ha éhes lenne, vagy valami gondja lenne az evéssel kapcsolatban, feltétlenül jelezné neked! Ha szépen fejlõdik, nyugodt baba, én nem nagyon aggódnék.

Lányok! Ha nem száraz a baba bõre, akkor is be kell kenni fürdés után olajjal a hajlatokat? Nálunk ugyanis az történt, hogy a füle mögött és a hónaljában összegyûlt az olaj, és nehéz is volt onnan kipucolni. Lehet, hogy túl sokat kentem rá? Azóta nem kenjük, semmi baja nincs a hajlatainak, bár mi csak minden másnap fürdetünk.

Mindenkinek további nagyon jó babázást kívánok: Laura
Laura

Sziasztok!
Remelem, jol telt mindenkinek a hetvegeKép A parom tegnap elment egyet sielni, mondvan, hogy eleg valoszinu, hogy egy ideig nem fog tudni eljutniKép. Belegondoltam, hogy talan az utolso vagy az utolso elotti hetvegenk volt itthon kettesben. Egy kicsit felek a felelossegtol, olyan gondolataim vannak, hogy vajon el tudom-e latni Donatot, hogyan fogom tudni, mit adjak ra, vagy hogy mit szeretne. Szoval panik-hangulatom van. Azert felre ne ertsetek, nagyon varom mar a kisfiamatKép

Agci!
Donat 43 cm volt penteken, atlag 1.5-2 cm-t nott az utobbi idoben hetenkent. Most jok ra az 50-es ruhak, es akkor a hozzaszolasokbol ugy tunik, hogy meg egy darabig jok is lesznek. Szerencsere rengeteg ilyen kicsi rucit kaptunk, en meg anno csak 56-osokat, 60-asokat vettem, szoval lesz mit raadni. Legfeljebb az elejen meg, mikor nem mukodik tokeletesen a szemmertekem, vegigprobaljuk a kisebb ruhakat, es ugy dontjuk el, eppen melyik kenyelmesKép

Szila es Laura!
Babaolajjal kapcsolatban: Mi pumpas babaolajat hasznalunk, es nem a baba testere nyomjuk az olajat, hanem a kezunkre es igy masszirozzuk a testet. Igy soha nincs rajta felesleg es hamar beszivodik.

Helga es Capuccino! Koszi nektek is a kedves fogadtatastKép

Zsuzsi!
1.szex tema: Bar nekem csak most szerdan lesz a 6. het utani kontroll (itt a 6. es a 12. het kozott kell lennie), ma 8 hetes Donat, mi nem birtuk kivarni a parommal. Egy hete tortent meg ama nevezetes elso egyuttlet. Mivel mar akkor egy hete nem volt semmilyen folyasom, problemam, gondoltuk, nosza rajta. Elegge feltem, bar csak az egyik oldalon volt gatmetszes. Nos nem neveznem "szuztelenitesnek", bar a lelki hattere a dolognak nagyon hasonlit hozza. Mindenesetre a kezdeti nehezsegek es szorongasok ellenere jelentem az elmeny ugyanolyan jo, mint annak elotteKép Szoval, hajra, ne feljKép

Pusszantas, megyek babazniKép
Nyuszimano
Nyuszimano

Bocsi, meg valami eszembejutott.
Kepzeljetek, itt is kotelezo a gyerekules. Na most elkepzeltem, hogy jovo hetvegen vagy azutani heten a mi kis alig 2 kilos csoppsegunket is abban kell hazahozniKép Meg jo hogy csak 5 perc autoutra vagyunk a korhaztol. Jo, mi?
Nyuszimano

Kedves Lányok!

Na az elõbb írtam egy jó hosszút, természetesen mikor befejeztem elszállt a gépem :-( most akkor rövidítek:

Szila: köszi a középfülgyulladásos infót. A pénteki napom csak azzal telt, hogy Dorkát többen megvizsgálták, hogy fáj-e a füle és kell-e antibiotikumot szednie. Szerencsére a végeredmény az lett, hogy a gyereknek semmi baja. Valószinûleg a szoptatási problémáim (estefelé elutasítja mellet nem akar szopni, pedig éhes) a menzesz miatt vannak, mert megváltozott ezáltal a tejem íze és finnyás a kislányom :-(

Pocok: a bõrgyógyászod mit mondott, le fogja majd égetni az anyajegyeket, nem veszélyes? neked hogy keletkezik az anyajegyed? nekem pattanás-szerûségbõl lesz.

zsuzsa73: mi is voltunk szombaton a Gellért hegyen! :-) Nem találkoztunk? én a férjemmel voltam és nagyokat bénáztam az emelkedõn és csúszkáltam össze-vissza a jégen, mert a férjem edzett, hogy mit tudok csinálni egyedül... Szóval nem birom el a babakocsit, ti hogy vagytok ezzel?

Helga: a gyermekülésbe mi egy kis párnát teszünk, hogy a baba gerincét ne tegyük tönkre. Én is furcsálom, hogy ezek az ülések csak pár hónapos kortól jók, mert egy pár hetes babának biztosan nem egészséges... Szex ügyben is köszi az infót!

Ágci: nekem pl. 3-4 hétig volt nagyon száraz a bõröm, szerintem ez hormonális, mert most már semmi bajom. akkor hiába kentem bármivel, pár órán belül újra nagyon száraz lett a bõröm. A picinek pedig a Johnsonos fürdetõtõl lett száraz a bõre, a gabi samponra pedig allergiás ( gyulladt szemek és piros foltok). Tudtok valami jó sampont, valami természetest ?

Nyuszimano: Gratulálok az erõs legényetekhez! remélem nemsokára láttunk róla fotókat is! Finnországban nem lehet bérelni légzésfigyelõt? pl. Németországban patikákban lehetett, de itthon Magyarországon is lehet bababoltokban. Szóval szex ügyben az a megoldás, hogy minél többször próbálkozni és majd csak jó lesz ? hmmm :-)

Laura: fürdetés után én a hajlatokat nem olajozom, hanem hintõporozom. Most melyikünk csinálja jól? Sõt olajat alig használok, csak mikor nagyon száraz a bõre, de a kórházban azt mondták egyszerre csak egy testrészét olajozzuk be.

Kérdés: mit csináljak mikor a pici elutasítja mellett és ordít? Lehet, hogy a C vitamintól sem izlik a tejem? Lehetséges, hogy a c vitamintól lett piros a végbélnyilása a kislányomnak? A kislányoknak a puncikáját hogyan és mivel tisztítjátok?

Köszönöm a válaszokat!

zsu26
zsu26

bocsi: mellet -egy t-vel :-)

A kérdéshez még: nekem fáj a torkom, lehet, hogy elkapta tõlem a Dorka és ezért nem szopizik, de a doki nem találta pirosnak a torkát. Lehet, hogy ösztönösen azért lök el, mert érzi, hogy beteg vagyok? Mit egyek torokfájás ellen, már szinte mindent kipróbáltam mégsem múlik?
zsu26

zsu!

lehet, hogy találkoztunk, mi sárga babakocsival voltunk Kép

C vitaminról azt hallottam, hogy kicspheti a mellbimbót, de még az is lehet, hogy a baba popsiját is. Nincs hasmenése, attól is lehet piros? A babapuncit bõ vízzel kell tisztítani, váladékot nem szabad kitörölni, csak ha ott is kakis lesz. A szopi elutasítás egyértelmûen lehet a menszesz miatt, ne aggódj, pár nap és újra a régi lesz a tej íze. Addig meg kitartás!

torokfájásra méz, negro, és türelem, el fog múlni.

nekem bõrszárazság ellen a babapopsikrém vált be a legjobban!

Beja!
Szerintem is üvölt a gyerek, ha éhes, úgyhogy nyugi. Ezt az egyet jól jelzik. Ha meg hízik, akkor pláne OK.

Nyuszimanó! Én a helyedben inkább mózeskosárban hoznám haza, már csak azért is, hogy ne ijedezz, amikor össze vissza csuklik a feje az ülésben.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!
Én a gyógyszertári fürdetõkrémet használom, és se hintõporozni se olajozni nem szoktam. A bõre nagyon szép!Kép Samponnak is ezt használom, arra is nagyon jó, azóta semmi korpa.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Mi Johnson fürdetõt és sampont használunk lassan 2 hónapja. Balu még sosem találkozott babaolajjal, és így is szép a bõre. A hajlatait hintõporozni szoktuk.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Pocok!
Asszem szerdán megkapom a kendõt, szivesen elküldöm a leirását, csak adj meg egy postacimet! Kép

Szila!
Szerintem ne ragaszkodj annyira az orrszivóhoz! Vagy el van dugulva az orra a picinek? Én fültisztitó pálcikával szoktam kibányászni a felesleget az orrából, és bár nem szereti, de jobban viseli, mint az orrszivót. Állitólag az anyatej fellazitja a száraz váladékot. Próbáld azt! Kép

Nyuszimanó!
Mi a kórházból nem autósülésben hoztuk haza a fiunkat, hanem kézben. Szerintem nem muszáj a 2 kilós picikét belegyömöszölni. Kép
A felelõsség miatt ne aggódj!
Elsõ babánál szerintem mindenki igy aggódik (én is) Kép
Hidd el, az anyai ösztön mindig segiteni fog! Kép

Zsu26!
Nem lehet, hogy szájpensze van a lányodnak? Attól is kipirosodhat a feneke!
helga

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat babaolaj-ügyben, ezentúl én sem fogom használni.

Zsuzsi(Zsu26)! Torokfájásra én hársfavirág teát szoktam inni, mézzel, citrommal. Nagyon fincsi! És jobbulást kívánok neked!
Nekem a dokinõ a babapunci tisztítására is azt ajánlotta, hogy fülpiszkálót mártsak bele babaolajba és azzal törölgessem ki fürcsi után. Csak egyszer csináltam, aztán végiggondoltam, hogy (már bocsánat) de a sajátomat sem így pucolom, úgyhogy ezt a mûveletet egyszerûen kihagyom. Tehát fürdés közben, bõ vízzel óvatosan kimosom a kis punciját és kész. Ja, és ahogy Zsuzsa is írja, minden pelenkázáskor megnézem, hogy nem ment-e a szeméremajkai közé kaki.

Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok!

Nekünk a következõ képpen mondta a doki a fürdetést. Fürdés elõtt a hajlatokat olajozzam, fürdõvizet mosakodó krémmel készítsem el, majd fürdés után szintén a mosakodó krémmel kenjem alaposan be. Az olajat pár napja elhagytuk, a baba bõre gyönyörû. Én a kezemre is ezt a kenõcsöt kenem, és tényleg nagyon jó!

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Már elég régen nem jártam itt, ahogy a kisfiam "cseperedik", egyre több idõt igényel és ugye a háztartást is rendbe kell tartani. Szeretettel gratulálok minden újdonsült anyukának.Kép
Nyuszimanó, nagyon örülök Nektek és annak, hogy végre együtt lesztek.KépKépKépEgyáltalán nem kell félned, minden rendben lesz, hiszen Te tudod a legjobban, hogy mire van szüksége a kisfiadnak. Meglátod, hogy mennyi-mennyi boldog pillanatban lesz részedKép Ami az autósülést illeti, én úgy tudom, hogy a mózeskosár is megfelelõ, azt is be lehet kötni. Pici babának mindenképp az a jobb.
Mi a múlt héten vettünk babahordozót és autósülést is a kisfiunknak és a boltban nagyon ki lettünk okítva. Mindenkinek tudom ajánlani a Váci úton lévõ Brendon babaáruházat, nagyon türelmesek és segítõkészek voltak az eladók, pedig kb. csak két órán keresztül válogattunk.Kép Ott azt mondta a srác, hogy a hordozó kb. két hónapos kortól jó, hiába van ráírva, hogy az elsõ pillanattól kezdve. Ha mégsincs más megoldás, akkor ki lehet úgy "bélelni", hogy szinte vízszintbe legyen a baba. A kis gerincüknek még nem igazán tesz jót, ha meg vannak "hajolva". Arról is felhomályosítottak, hogy pl.0-13kg-ig adott súly csak támpont, mert igazából a baba hossza számít. Zolika 7 kiló és már nem sokáig lesz jó a hordozó, mert ki fog lógni a lába belõleKép Ha autósülést vesztek 0 kg-tól, akkor jobb olyat venni ami fokozatonként állítható. De mindenképpen érdemes jól körülnézni és tájékozódni. Én kézben újszülöttet nem tartanék, ismerve itt a városi forgalmat, idõnként az az érzésem, hogy mindenki a saját szabályai szerint közlekedik.Kép

Cory, a babaruhák engem is kiakasztanak, én is nagyon szeretem a talpas rugikat, mert Zolika igencsak "husis" és nem szeretek rá zoknit adni. Vagy túl szoros, vagy lerúgja a lábáról.

Ágci, nekem a doki azt mondta, hogy szoptatás mellett csak a Continuint lehet szedni. Szülés után nekem is száraz volt a bõröm, én fürdésnél a kicsi fürdetõjét használtam és gyakran testápolóztam a különösen száraz részeket. Néhány hét és rendezõdik.

Pocok, nem is tudtam, hogy csak 6 hónapos korig jár a fürdetõ. MI csak ezt használjuk, hajmosáshoz is. Nekünk nagyon bevált, gyönyörû Zolika bõre, pedig egyszer sem használtam babaolajat. Jó lenne tartalékolni, csak nem tudom, hogy meddig áll el, mert amiket most váltottunk ki, azok máj-jún- ban lejárnak. Tehát 4-5 hónapig jók elvileg.

Szile, én már elég korán elkezdtem használni (2 hetesen) az orr-porszívót, mert a pumpással nem tudtam mit kezdeni, nem ért semmit, csak ordítás volt a vége. A porszívósnál nem is volt sírás( csak én sírtamKép) és hatékony is volt. Én inkább használtam, mert ha a váladék lerakódik, annak csúnya következményei lehetnek. De csak tényleg akkor kell, ha sok van a kis nózijában. Máskülönben elég a kamillás vagy anyatejes csepegtetés és ha eléggé kinn van az "orrpiszok", akkor fültisztítóval óvatosan ki lehet szedni.

Zafi, az én kisfiam még mindig szopizik éjszaka,nagy evõgépKép, de mivel mellettünk alszik, így félálomban is megy a dologKép Tisztába én sem teszem, ha nincs kaki felesleges felébreszteni. Ha van, az persze más.

Norcsi, 3 gyermek?Kép Le a kalappal. Jelenleg egy is idõnként meghaladja az erõmetKép

Lara, régen olvastam rólad, hogy vagytok?

Sziasztok, Katica
Katica

Sziasztok!

Azért errõl a 6 hónapig jár dologról kérdezzetek meg több orvost ill gyógyszerészt! Én tavaly a 6 éves gyerekemre írattam fel olajat (koszmóra) és alkoholt (sebkezelés). A dokinõ minden további nélkül felírta, a gyógyszerész kicsit furán nézett, de aztán kiadta. Anno a popsikrémet (drnõ féle magisztrális jellegû receptre) bõven adták a 2-3 éves gyerekeimnek.

Ildi

Ildi
pildi

Katica!

Köszi! KépKépKép Mennyi idõs a kisfiad? Mi is már meghaladtuk a 6 kilót, és bizony kis husi-musi a kisfiam. De nagyon aranyos, most már egyre többet beszélget, meg mosolyog. Egyszerûen zabálnivaló.

A Continuinnal kapcsolatban vigyázat, mert aki nem csak szoptat, tehát mellétáplálja a babát (pl. kiegészítõ tápszer) akkor már nem ad elég védettséget. (Ld. Jamina)Egyébként már gyógyszer szoptatás mellett valóban nem adható.

A popsikrémet még nekünk is vidáman felírták akkor is mikor a 2 éves lányomnak kellett.

Sziasztok, mindenkinek minden jót: Norcsi.KépKépKép
norcsi
Lenti

Most olvastam mi történt Jaminával. KépKépKépKépKépKépKépKépKép
norcsi
Lenti

Helga,

én nem úgy veszem észre, hogy el lenne dugulva az orra, mert simán alszik csukott szájjal, csak amikor ébren van, idõnként "szörcsög", és egy erõsebb levegõkifújásnál jön egy kis váladék is. Lehet, hogy õt nem is zavarja, csak engem?

Szila
szila

Sziasztok!

Én is meg fogom kérdezni ezt a gyógyszertári dolgot, mert a fiam bõven elmúlt 1 éves, amikor a popsikenõcsöt és a mosakodó kenõcsöt még irattam neki. Azóta meg már csak azért nem, mert már nem használjuk neki. Az viszont biztos, hogy tápszert azt tényleg csak 6 hónapos korig írják fel, kivéve a gyógytápszereket. A Vigantolt is felírják bármeddig, azt most irattam a 2 éves fiamnak. Mi mást nem szoktunk gyógyszertárit venni.

Gabi
bgabi

Sziasztok szeretnék csatlakozni hozzátok!
Kislányom Hanna szerdán lesz 6 hetes. Régóta olvasgatlak titeket, csak nem túl rendszeresen, mert nincs mindig idõm a pici mellett. Szeretném megkérdezni a Ti babáitok mennyit buknak? Mi számít normálisnak? A doki szerint Hanna azért bukik, mert nem sikerült a büfi. Szerintem nem így van. Az elõbb jókat büfizet, utánna leraktam és egy jó félóra múlva csurog ki a szájjábból, egymás után többszõr. Mit gondoltok?
Elõre is köszi, sziasztok:
Via
Via

Via!

Amíg erõlködés nélkül csinálja (azaz nem hány (sugárban), hanem bukik) és egyébként jókedvû és gyarapszik, akkor mindegy mennyit bukik!!! Az én nagyfiam anno ... rémes volt, úszott a lakás, minden bútor, szõnyeg kapott belõle, rengeteget tudott bukni. A kisebbek is bukósak voltak, bár szerintem sokkal kevésbé. És olyan baba is van,amelyik nem bukik. Amit tehetsz, hogy próbálod szopi közben megbüfiztetni, ha mohó, azt valahogy lassítani, úgy tartani szopi közben, hogy a feje magasabban legyen.

Ildi

Ildi
pildi

Köszi a hozzászólást, ez megnyugtató. Tényleg nem látszik, hogy ez zavarná õt!
Más: Valaki használ Huggies pelust? Én idáig Pampers-t használtam (vagyis Hanna használja.:-)) Többen irtátok, hogy éjszaka nem teszitek tisztába a babát. Én mindig tisztába teszem evés elött, így is eláztatta már párszor a lepedõt. Pedig 5 óránál többet nem is alszik egyfolytában.
A huggies-nak állítólag nagyobb a felszívóképessége.

Pocok szorítok, hogy minden rendben legyen!
Sziasztok: Via
via

Sziasztok!

Via: mi is Pamperst használunk, de még sosem volt vele gond. A kisfiam most 4 hónapos.

cory

cory
Budapest

Cory: és éjszaka, cseréled? Lehet hogy a lányom speciális kipisilõ? Vagy én nem jól pelenkázom?
Szia!
via

Via!

Mi éjszakára Huggies-t használunk,mivel nekem az vált be. Szerintem is jobb a nedvszívóképessége. Többszor elõfordult hogy véletlenül Pampers-t adtam rá éjszakára is és reggelre akkor csupa pisi lett, fõleg a hátánál és combikái mellett jött ki a pisi. Pedig vannak combjai!KépA Huggies-nél ez nem fordult elõ eddig.

Pocok, én is drukkolok hogy ne legyen semmi baja a kislányodnak!Kép

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Szijasztok!

Mostanában egy kicsit én is elmaradtam az irással. Ezen a héten már 3 hónapos lesz Hanga. Te jó ég, már olyan nagy! Képzeljétek egy hete megtanult fogni. A felé nyújtott tárgyakat megfogja és húzza maga felé egészen a szájáigKép Egyébként szinte egész nap fenn van, ilyenkor beszélgetünk, vagy csak magával cseveg:-)), ha megunja akkor TV-zik:-))

Irtátok, a járókát. Az minek még ilyen pici korban???

Autósülés: mi 0-18kg-osat vettünk, de a sok ruha miatt illetve az autóban a fel-le öltöztetés miatt inkább bele sem teszem. Meg látom, hogy nem nagyon örül, ha bele kell ülnie. Igy inkább fekvös hordozóban van velem hátul.

SZijasztok, Lara
lara

Norcsi!Mi történt Jaminával?
lara

Most olvastam...szegényKépKép
Lara

Sziasztok!

Via: nem cserélünk éjszaka, bár Balu fiú. Lehet, hogy ezen múlik?

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Szila!
Azért kérdeztem az orrszivózás dolgot, mert az én fiam is gyakran szörcsög (fõleg hajnalban vagy reggel) és én csak pálcikával szoktam bányászni egy kicsit, ez megoldja a dolgot. Bár nem vagyok a témában szakértõ, csak kérdeztem, hogy feltétlenül szükséges az orrszivó? Esetleg a doki ajánlotta?

Pocok!
varjasig@axelero.hu
Miért vettek vért a lányodtól?
Remélem minden rendben lesz vele! Engem még a kórházban ijesztgettek a Down-kórral, abból sem lett semmi, ne aggódj, biztos rendben lesz!

Lara!
A kislányod most lesz 3 hónapos? A mi fiunk is 12 hetes lesz szerdán, de még nem tud fogni. Kép
Ez vajon gond?...

Ki az a Jamina és mi történt vele?
helga

Szia Helga!

Az én fiam csütörtökön lesz 12 hetes, de még õ sem igazán fog. Néha sikerül neki, de még nem ez a jellemzõ. Mindenesetre szerintem még egyáltalán nincsenek lemaradva a fiaink. Meg különben is minden gyerek más, egyik ezt csinál elõbb a másik pedig azt. Az én legnagyobb lányom már egy évesen tökéletesen beszélt, mindenféle beszédhiba nélkül, teljesen helyesen használva a ragokat, stb. Viszont késõn kezdett forogni, mászni, egy évesen mondjuk már elindult, de inkább a beszéd frontján volt nagyon elõbbre mint más hasonló korú gyerek. A kisebbik lányom viszont jóval mozgékonyabb volt, és mind a mai napig az, viszont beszélni tulajdonképpen csak két és fél éves korában kezdett el (elõtte csak néhány szót mondott)és nagyon sok hangzót nem tud kiejteni, szóval õ meg ilyen. Ez van, mi sem vagyunk egyformák, és ez a gyerekekre is igaz.

Jamina szegény elveszítette a babáját a 13.héten.Kép

Na most csak ennyit szerettem volna mondani, szia: Norcsi.
norcsi
Lenti

Norcsi!

Köszi a megnyugtatást, csak a kórházban eléggé megijesztettek bennünket, mert a doki (aki azt mondta, hogy lehet, hogy Down-kóros a babánk) azt irta a születési leletre, hogy a kicsinek szûkebbek az agykamrái. De állitólag ez késõbb változhat...
Ezért fokozottan figyelem, hogy mit mikor csinál,de szeretném azt hinni, hogy minden rendben van vele.

Szegény Jamina Kép Kép Kép

Pocok!
Én úgy próbáltam felkelteni az érdeklõdését, hogy érdekes tárgyat tartottam a látóterében, erre látszott, hogy nagyon meg szeretné fogni, a kezével kapálózott és mindig a szájába gyömöszölte az öklét.
Ha a kezébe adunk valamit, azonnal elengedi, nem néz oda.
De..majdcsak sikerül! Kép
helga

Via, sokaig (2-3 honap) mi is Pamperst hasznaltunk Davidnal, de reggelenkent mindig at volt azva, sot nappal is a hatan landolt a kaki. Mostanaban Fixies-t hasznalunk, abbol kaki meg egyszer sem jottt ki, pisi nagy neha reggelre.
Pocok, fel a fejjel, biztos semmi baja Mankanak! Mikor tudsz meg vm-t az uj eredmenyrol? Ja, kulonben ezt a teljesen keresztbe fordulast a kisagyban es a keresztben lab kidugast, fej beverest David is nagyban uzi!

Cili2
Cili2

Pocok!
Én is nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen a lányoddal!

Gabi
bgabi

Sziasztok Lányok!

Köszi a torokgyuszira való recepteket, szerencsére mulóban van, állitólag virus okozza, az pedig kb. 8 napig tart.

Csak dicsekedni szeretnék, hogy Dorkánk most már egyáltalán nem akar velünk aludni, nagyon megszerette a kiságyát, imádja a baldahinján lévõ macikat, azokat nézegeti és mosolyog rájuk :-) Este már nem nyûgös, szépen szopizik 3 óránként, este 4 óránként. Most volt nálunk egy nagy elõrelépés a fejlõdésében, nagyon néz, nézi, hogy hova megyek, mit csinálok, a játékait észrevette, próbál velük játszani és 100 folk celsiust hallgatunk, a Paff a büvõsre nagyokat nevet, sõt vettem valami mondókás kazettát azokra is reagál :-) Nagyon ajánlom a 100 folk celsius mostani 25. évfordulójukra kiadott kazettáját, nagyon jó!!!! A férjemmel mostanában csak ezt énekeljük :-))) Csak egy gond van imád cumizni, ha nem adom a cumit, akkor az öklét rágja hatalmas cuppogással és nyáladzással :-(

Huggies pelenkát egyszer próbáltam ki, egy mintadarabot, de nekem nem jött be, teljesen átázott :-( csodálkoztam is.

Pocok: D. Enikõnek a szülés után vagy elõtt csinálták az új melleket? Pont ezen csodálkoztam, hogy milyen hamar visszanyerte az alakját, miközben nem rég szült. Nem értettem, hogy lehet, hogy a csipõje ilyen gyorsan visszaállt.... Nektek mennyi idõ kellett, hogy a régi ruhatárotokat tudtátok ismét használni?

A gyógyszertári fürdetõvel mosom én is a picinek a haját, de attól csak még zsirosabb lett :-(

Üdv: zsuzsi
zsu26

Zsuzsi,

lehet, hogy nekem mázlim van, de amikor hazajöttünk a kórházból, rögtön felpróbáltam a kedvenc gatyómat, amit a várandósság elõtt (meg az elején) hordtam, és rámjött!!!!! Mondjuk a hasamon még a bõr nem feszesedett vissza (igaz elõtte sem volt "hûdefeszes"). Viszont elõtte volt egy kevéske hájacska is a hasamon, na az viszont teljesen lement, meg a csípõmrõl is ment le. 60 kilóval jöttem haza a kórházból. Mondjuk a szoptatás is húzza le rólam a kilókat.

A mûvésznõ tényleg nagyon jól nézett ki a szülés utáni hetekben. Nem is tudom. Neki nem kellett kivárnia a 6 hetet a tornával meg mindennel? Ha jól hallottam, 1 hónapos volt a kicsi, amikor futóversenyen voltak vele...

Szila
szila

Sziasztok!
Mi most váltottunk a Huggies-ra, nálunk eddig bevált. Épp fogyóban volt a Pampers, mikor az erkélyen szellõztettem múlt héten a kicsit, és bepisilt. Persze csak akkor vettem észre, mikor bevettem, tiszta víz volt a bundazsákja is. kicsit meg is fázott, de szerencsére nem volt vészes. Mivel úgyis méretet kellett váltani, és ez olcsóbb volt a Corában mint a jó minõségû pelusok, gondoltuk megpróbáljuk.

1-2 napja nem jó szaga van a babámnak. Mitõl lehet szerintetek? Mindennap fürdik, figyelek a pelenkázásnál is, ne maradjon rajta semmi.:-( Volt esetleg vkinél hasonló?
Ágci (Gabó ma pont' 7 hetes)

Kép
Ágci

Pocok!
Nyugodj meg, biztos nincsen semmi gond Mankaval. Nem a hemoglobinszintet neztek? Az uis lehet egy kicsit alacsonyabb. Azert tudom, mert pont tegnap meselte a dokinenink a korhazban, hogy 2 honapos kor utan torvenyszeruen leesik a bebik hemoglobinja, es legtobbjuk verszegennye valik. A mi kis Doncinknak meg az allando napi vervizsg. (ugyebar ezt a finom falatot a korhazban ki nem hagynak a vilagert se) meg meg jobban levitte. Szoval nyugodj meg, semmi komoly baj nincsen!!!!!!!!! Biztosan erzemKép

Via!
Bukasrol: szopizas utan mikor leteszed, akkor teljesen vizszintesben van a bebi? Uis ez is lehet az oka a bukasnak. Ha egy kis lejto van az alvofeluleten (pl. nalunk a korhazban is meg a kisagyakban is dontve van a felulet), akkor a gyomorban levo levego a gyomorszajhoz kerul, es csak az jon fel bufinel, viszont teljesen vizszintes pozban a levego a gyomorszaj aljaban van, bufinel felhozza torvenyszeruen a kajat is. Nos?

Helga!
Mar irta valaki, hogy nem mindenki csinalja azonos korban ugyanazokat a dolgokat. Tuti Gedeon (hogy becezitek?) meg olyan dolgokat tud csinalni, amit mas meg nem. Szerencsere nem vagyunk egyformakKép A dokik ijesztgeteseit meg sajna en is ismerem. De kotelesseguk elmondani a legrosszabbat is, ami tortenhet, nem? Szerencsere egyikunknel sem kovetkezett be, tehat nyugodjunk meg, oke?Kép

Lanyok!
Van egyaltalan valaki, aki Liberot hasznal? Mi azt hasznaltunk vegig a korhazban es nagyon meg vagyok elegedve vele. A Pamperst, Huggiest megcsak itthon vizsgalgattam (kaptunk egy-egy mintacsomagot), de nem tunnek olyan jonak, kimondottan a formajukkal van gondom. Nos, ajanlja valaki a Liberot rajtam kivul?

D. Eniko nem szoptat? Vagy hogy is kepzelem en, hogy egy sztar tonkreteszi a mellet egy gyerek miatt???????

Lanyok, lettek valakinek rajtam kivul striai a mellen? Nekem sajna szep szabalyos sugaraim vannak, a mellbimbotol indulnak kifele. Ugy nez ki, mint amikor a gyerekek napocskat rajzolnakKép vagy inkabbKép Szoval vessetek meg nyugodtan erte, de szoptatas utan feltett szandekom valahogy rendbehozatni. Van valakinek otlete, hogyan es hol lehet? Nem szeretnek tobb szazezres plasztikara menni. Van valami olcsobb?

Pusszantas, ma megyunk sielni a parommal bebebeeKép Szerintem ez lesz az idei ev utolso sielese, mert aztan mar nem lesz ra idonkKép HURRA
Nyuszimano
Nyuszimano

Sziasztok!
Nyuszimano,
mi is Liberot hasznalunk ejszakara (a baby comfortot). meg sosem azott at es semmi nem jott ki belole. Nappal pedig egy egeszen olcsot, amit a Rossmann-ban lehet kapni. Igaz ez nem legatereszto, de nappal gyakrabban cserelem, igy sosem lesz piros a kis bore.
Mas. En ugy tudom-olvastam valahol-, hogy D. Eniko igenis szoptat...
Jo sielest!
Egyebkent Szilahoz hasonloan rolam is mentek szepen le a kilok a szules utan -igaz osszesen 12-13 - volt rajtam. Most meg nagyon vigyaznom kell, hogy eleget egyek- mert tej ugyan van, de en allandoan szedelgek. (Kave nem segit) Van valakinek valami otlete? (verszegeny sem vagyok, azt megneztuk.)
Greta
Greta

Sziasztok!

El kell, hogy dicsekedjem nektek azzal, hogy Balu most a kiságyában alszik már 1 órája. Ezért azért nagy szó, mert még sosem aludt ott. Most is kellett hozzá egy kis anyai szigor, de sikerült!! Nagyon büszke vagyok rá! Olyan kis ügyes! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Épp a következõ Kismama újságban lesz a hónap témája a mellplasztika. Egy olvasói levél nagy port kevert néhány hónapja, ez adta az ötletet. Nagyon kíváncsi vagyok rá, bár én nem tervezem.

Balu ügyes!!! Ennél már csak biztos jobb lesz!
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Nyuszimanó!
Mi a kezdetektõl Libero Baby Comfotot használunk. A fiamnál az vált be nagyon, így nem is kísérletezünk már mással. Ajándékba kaptunk egy csomag Pamperst, és nem volt jó. Bár errõl az a véleményem, hogy minden babánál más és más válik be. Nálunk a Libero a menõ, a fiam már UP&GO-t használ, bárcsak nem használna már KépKépKép

Cory!
Gratulálok KépKép Jó pihenést Nektek! Nekünk ma Flórián furakodott be az ágyunkba, hát amúgy is keveset aludtam, de ahogy Õ megjött, hát onnantól semmit KépKép

Noémi baba kicsit náthás lett Kép Voltunk az orvosnál, de azt mondta, semmi komoly, hamar rendbe jön majd.

Gabi
bgabi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?