Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szia Wish!

Remélem nem tartasz tolakodónak.
Szerintem nagyon is helyes, ha az ember kiadja ami benne van. Sokkal könnyebb újra felállni, ha lerakod a terhed, különben csak halmozod.halmozod, és a végén többet tényleg nem tudsz egyenesbe jönni, mert túl sok.
Azt nem tudom, milyen ha babát veszít el az ember, vagy hosszú hónapok vagy évek óta nem sikerül, de a veszteséget ismerem. Anyukámat veszítettem el, és bár nem ugyanaz a két dolog, de azt hiszem a mértéke hasonló. Nagyon nagy.
Ezért tudom, nem akkor erős az ember, ha lefojtja az érzéseit -ahogyan tettem akkor- mert onnantól sosem fogsz tudni igazán érezni semmit. Csak nézed egy üvegfalon keresztül a világot, és csak tudod, hogy mit kellene érezned, de nem érzed.

Szóval a mesém lényege, hogy akkor teszed jól a dolgod, ha mersz megélni dolgokat akkor is ha jó, akkor is ha rossz. Ehhez talán sokkal nagyobb bátorság kell, mint összeszorított foggal tovább menni. Néha meg kell állni. Ezzel sokkal többet adsz magadnak és a családodnak valamint majd a gyerekeknek, mert tapasztalatból tanítod majd őket érezni, és nem a tévén keresztül akarják majd elsajátítani.

Talán hosszú is lettem és kicsit ködös is, de remélem valami érthető a mondandómból.
Tényleg ne haragudj, ha túl mélyenszántó lettem.

Pihenj és mosolyogj sokat!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!!!!

"búcsúzni" jöttem egy kis időreKép Kép Kép
Mint írtam Hétfőn reggel 8 ra megyek be a kórházba, hogy meddig leszek azt nem tudom, nem tőlem függKép!!!

Babust értesítem, ha megszületett a picuri!!!!

A férjemnek kiadtam az "utasítást" hogy az albumomba tegyen majd fel képeket, na ez hogy fog alakulni nem tudom ,én megmutattam neki hogyan kell!!!
De ha véretlenül nem sikerülne neki majd én bepótolomKép Kép

Puszilunk mindenkit
ÉS mire haza érünk sok-sok zebrát szeretnék láttni!!!

Kép

Kép
edinka

Lányok!
Elköszönök a következő hétvégéig.
Mindenkinek minden jót.Kép
Ha van valami hír rólunk, akkor majd valakinek megírom.

Tettem fel friss pocis képet:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=4386&page=3

Ezvicc-Judit megkért, hogy szóljak nektek, hogy most egy kis ideig nem tud jönni, mert tanulnia kell.

Puszi mindenkinek:

Judyt
28+0

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Berni! Wish!
Kép. De ha pozitívan gondolkodunk, akkor annyi mindenre ki lehet használni az időt! Séta, mozi utánna vacsi kettesben apával, egy kis testedzés, stb.stb.stb. Aztán meg egy közmondás: jobb később, mint soha! Ez lehet, hogy kicsit durva, de hasznos.

Edinka!
Mennek a gigamegaextra drukkok!!!! Olyan gyorsan telik az idő... Irigykedek egy kicsit Kép, na nem nagyon, csak egy ici-picit KépKépKép.

Judyt!
Hamar elrepül az 5 nap, kitartás, várunk a hétvégén!

Puszi Kriszta

mohácska

Sziasztok!

Hát, megint megvolt az oka, hogy nem jelentkeztem...Apukámat két hete vitték be kórházba, jobboldali agyi infarktus...De már gyógyulgat, bár a gyógyulás nagyon hosszadalmas lesz.

Idén már nekem sem fog születni gyermekem, az már biztos, 12-én megjött, úgyhogy ma vagyok az 5. cn-en. De nem is bánom, ilyen fizikai és lelki állapotban, amiben most vagyok, nem is szeretnék terhes lenni.

Közben voltam nőgyogyónál is, holnap is megyek, mivel kb. két hete elkezdtem pecsételve vérezni, valószínűleg a méhszájsebem újult ki, kezelést igényel, de majd holnap tudok meg többet, és addig nem is eshetek teherbe.

Hát, voltam már jobban is...

Visszaolvasni nem nagyon tudok, de mindenkinek minden jót kívánok!

Timi
szabotimi

Sziasztok Jányok!
Napok óta nem tudtam jönni, amikor pedig tudtam volna, a Babanet nem ment!KépDe végre itt vagyok!Kép

Alina!
Én úgy drukkoltam Neked,nagyon sajnálomKép, meg kéne már valakinek törni ezt a zebrák nélküli létetKép!!!
Timi!
Sajnálom ami Apukáddal történt, remélem hamar meggyógyul!!!Így ismeretllenül is jobbulást és mihamarabbi felépülést kívánok!!!Kép
Judyt!
Megnéztem az új képeidet, még mindig nagyon csini vagyKép!Jó, hogy hazaengednek hétvégenként, így nem tünhet olyan hosszúnak és már biztos nem tart sokáigKép!!!Vigyázz magatokra!
Tündi!
Még meg sem dícsértelek a tábláért, nagyon ügyes vagy és köszönöm mindenki nevében, hogy átvetted Judyttól!!!KépHogy vagy?Hasszurkálásod nem jött vissza?
Mea!
Téged is meg szeretnélek dícsérni, megnéztem a képeidet!!!KépVégre kezd látszani, hogy lapul Valaki odabent!Kép
Gyöngyi!
Jó költözködést kívánok, vigyázz magatokra!

Jányok!
Elvileg én vagyok a tábla tetején, de tegnap este megettem egy fél tábla csokit, ami nálam nem jelent jót, na mindegy!!!Kép

Mindenkinek szép hetet kívánok!!!

Kinga
Kinga79

Sziasztok Kép
Judyt Kép
Örülök, hogy ilyen jól viseled a "koleszt" Kép
A fiúkat simizd meg helyettem! Kitartás, nem sokára újra ithon vagy Kép
Nagyon édi a pocid Kép

Timi Kép
Nagyon sajnálom, hogy ennyi rossz ér mostanában. De azért kérlek ne add fel, biztos vagyok benne, hogy hamarosan jönnek a szép idők! Kép

Edinka Kép
Nagyon-nagyon drukkolok! Várjuk a híreket Babustól és apától is Kép

Kinga Kép
Ejnye-bejnye! Ilyet én hallani sem akarok! Mi az hogy ez nem jó jel! Igen is tessék pozitívan gondolkodni Kép
Drukkolok ezerrel!

Wish Kép
Tudom most milyen rossz neked, de bizz magadban és meglátod fel fogsz tudni állni és tovább tudsz lépni.
Nagyon drukkolok neked a felépüléshez Kép
Mikor is mész vissza a dokihoz?

Eszter Kép
Sok igazság van abban amit írtál, köszi Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Wish!

Köszi!Tálán meg is elégednék a januárral.Sajnos nem csak rajtm múlik.
berni613

Sziasztok!

Wish
Úgy látszik tegnap a sírások napja volt Kép Ki kell sírni magunkat, én is azt mondom!
Ezen kívül pedig

Kinga
Ige, te vagy a tábla tetején, és nagyon drukkolok neked! Kép Mit jelent a csokievés? Kép
Köszi, szúrkálás elmúlt teljesen, most semmit sem érzek, szerintem az tüszőrepi volt... Kép Úgyhogy ezt a hónapot is kipipálhatom egy negatívval, azt hiszem. Bár ne lenne igazam!

Timi
Apukádnak jobbulást kívánok! Neked pedig lelkileg jobbulást,lesz ksitesó ez biztos, ha csak jövőre is!
Ha 12-én jött meg akkor ma nem a 7. napon vagy?

Judyt Kép
Örülök hogy jól vagytok, és hogy nem is olyan szörnyű ez a kórházi bentlét! Kép Hiányzol, ugye tényleg már csak ez a hét a kórházban? Kép

Edina
Tudom már nem olvasod, de nagyon drukkolok nektek hoyg minden rendben legyen, és Viki mielőbb kibújjon! Kép

Berni
Sajnálom, hoyg most nektek sem jött össze a kistesó, de jövőre igen, kell hogy megszülessen a babánk! Kép

Tündi
Vendég

Helló Csajok,
én is a tábla tetején vagyok de sajna összes tünetet produkálom ami eddig a menzit jelentette kicsit meglepődnék ha ez most másként lenne.De hát ez van, új hónap új remények.
Wish,
tök jó közel van a dokid, én XIII ker.ben lakom.Úgy tervezem ha megjön akkor bemegyünk a Nyírőbe az andrológiára, megbeszéljük a dokival az eredményt ha megint összevissza beszél, akkor jön a B terv. :o))
Amúgy az nem baj ha kisírod magad az sokkal rosszabb ha elfojtod, és is pityergek ám néha mert ez lelkileg, fizikailag megterhelő, főleg Nálatok (lombikosk)ahol pumpálják az emberbe a gyógyszereket, sőt minden a legideláisabban van hogy a baba megfoganjon, és NEM!! csak a sok miért? Tényleg baromi erősnek kell ahhoz hogy az ember összeszedje magát és újból vállalja ez a tortúrát, de mi alapvetően optimisták vagyunk!! A sok-sok megpróbáltatás egyszer meghozza az eredményt! Hidd el és fel a fejjel, de szerintem ma már sokkal jobban vagy!! puszillak
Alina!
Ne már!! Úgy drukkoltam Neked, tudod hogy a köv. hónap majd jobb lesz!!
Évi,
tarts ki én is időtlen idők óta szedem a closyt, előszőr 4 hónapig majd 2 hónap szünet most meg már a 5.hónapot kezdem ha megjön. Csak jóval tudlak bíztatni, és sok-sok kitartással!!!
Remélem Te a 6.hónapnál megállsz!!!
Kinga,
ne szomoríts!! Én azért bizok hogy a nagy csok falás más miatt volt!
Eszter,
23 napig megvolt??!? ez nem semmi! Majd a köv. ciklus biztos másképpen alakul, és lesz páfrányod is.
Timi,
sajnálom ami apukáddal történt, remélem hamar felépül
Judyt,
pihenj sokat, vigyázz magadra és a két gézengúzra!!
Edinka,
szép szülést kívánok, várjuk a képeket!!
Zsuzska,
én a helyedbe csinálnék egy teszt ha megint negativ spuriznék a nőgyógyászhoz.Bár én nem a türelmemről vagyok híres :o)))

Elnézést ha vkit kifelejtettem volna, de olyan sokan vagyunk, és nagyon sokat írtatok hétvégén.
További SzépNapot!
Kivi
kivi2

Sziasztok Kép

Látom a kismamáink mindenféle indokkal eltünnek Kép
Azért jó pihenést neki, amennyire kórházban lehet, Juditnak meg jó tanulást.

Timi Kép
Sajnálom Apukádat, remélem hamar felépül, bár tudom, hogy ilyen estekben hosszú a gyógyulás.
Remélem téged meg nem kell megint műteni és hamar beköltözik baba.

Tündi Kép
Köszönöm Kép

Kinga Kép
És ha a is baba édesszájú és ő kívánta meg a csokit? Kép

Eszter Kép
Hát megélem a dolgokat, de fárasztó ennyit sírni. Jó lenne már jobban lenni. És még azt se mondhatom senkinek, hogy édes fiam ne szomorítsd el anyádat, csak úgy magamnak szomorkodok Kép

Annácska Kép
Március 9 a nagy nap, amikor újra kezdjük a vizsgálatokat (3 hét), aztán ahogy júniusban megjön jöhet a következő. De hogy milyen cilusom lesz ezzel a hormonkezelt hónappal azt csak a jó Istenke tudja, aki nagy kópé, mert igazán küldthetné már a babáinkat Kép

wish

Sziasztok!

En is az eltunos kismamak taborat gyarapitottam az elmult napokban. Bocsanat, de sajnos nem vagyok otthon sem a homerozes sem a closty temaban, ezert jobbnak lattam felszivodni picit...

Judyt,
orulok, hogy jol vagytok. Ha letelik a 2 het, akkor veglegesen hazajohetsz, amig meg nem szuletnek a fiuk?

Mea,
nagyon aranyos a pocid es nagyon szep kismami vagy! Gondolom azert ment fel mar 5 kg, mert eddig figyeltel nagyon az alakodra, nem? Tobbet eszel, kivanos vagy?

Gyongyi nem ir mar 1 hete kb, ezert nem tudlak Benneteket uj infoval ellatni.

Babus,
Mi ujsag a nagyfiuval? Kezd beallni a nappali alvasotok vagy hol ilyen, hol olyan?
Egy kerdesem lenne: vasat szerinted mindenkeppen kell szedni vagy csak akkor, ha nem jo a verkepem?

Edinka,
tudom, hogy mar csak Vikivel a kezedben fogod olvasni a leveleinket, de en is nagyon drukkolok, hogy minden siman menjen es gyonyoru elmeny maradjon a szules!

Timi,
nagyon sajnalom, hogy ismet valami komoly dolog miatt kell aggodnod. Ha megvivod ezeket a harcokat, nagyon buszke lehetsz majd magadra, mert sajnos tapasztalatbol tudom, hogy az effajta megmerettetesek megerositik az embert! Kitartas es figyelj oda magadra is!

Vanda
vanda72

megint próbálok táblát tenni...

Kép
Kép
Vendég

Tündi Kép
Ez legalább erőt ad, hogy az ember kapszkodik felfelé a táblában Kép Itt legalább látni, hogy szépen múlnak a napok Kép

wish

Wish Kép
A nagy nap nem május 9? Március már elmúlt, sajnos Kép
Nagyon-nagyon fogok drukkoloni!

Tündi Kép
Köszi a táblát. Hogy vagy? Kezdődnek már az akciós napok Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Annácska Kép
Deeeeeeee, május 9. Kép
Március 9-én kezdtük az előzöt, ezért mindig az ugrik be Kép

wish

Wish!
Boldog névnapot kívánok én is!! KépKépKép
És HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!

Timi!
Jobbulást kívánok apukádnak! Jobb lett volna, ha más miatt nem jössz...

Vanda!
Hogy megy az időőőőőő... már a 31. hét.... mindjárt itt a cél...

Lányok!
Immáron 18 hete nem produkáltunk egy igazi zebrát! Lassan kezdem azt hinni, sőőőőőőőőt, azt hiszem, hogy a zebra egy igen kihalófélben lévő, veszélyeztetett állatfaj. Hiába teszünk érte "valamit", napokon keresztül, órák hosszat is akár, "dolgozunk", küzdünk érte, csak nem szaporodnak KépKépKép. De remélem májusban, a szerelem hónapjában eljön a várva várt siker minkenhol, mindenkinél.
Úgy tudom, hogy a gólyák is hazaköltöztek...
HHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJRRRRRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Puszi Kriszta

mohácska

Wish
Igen, a táblában legalább múlnak a napok, mert egyébként olyan lassan.... Kép

Annácska
Igen, kezdődnek az akciók, bár őszintén szólva nem vagyok benne biztos hoyg nem maradtunk már le róla. A múlt heti szúrkálás nagyon gyanús nekem. Azon hezitálok, hogy mérek hőt pár napig hogy bízhatok-e a testem jeleiben vagy csak én képzeltem be ezt a dolgot. Még nem döntöttem Kép

Valival beszéltem telefonon szombaton, most nagyon bizakodik a closty miatt Kép Mindenkit puszil, üdvözöl, és sokat gondol ránk! Kép
Én irtóra drukkolok hogy sikerüljön most nekik Kép

Tündi
Vendég

Tündi!
Szerintem mérd pár napig a hödet, hátha mást éreztél!!!Én úgy drukkolok Neked!!!
A csokievésrQl csak annyit, hogy menzi elött mindig kívánom az édességet, de nagyonKép!

Wish!
De aranyos vagy, megnevettettél, hogy a baba kívánja az édességet!Kép

Vali!
Drukkolok!!!

Kriszta!
Remélem tényleg hazaköltöztek a gólyák!Kép

Kinga
Kinga79

LányokKép
Én már láttam gólyát, nem is egyet, de nem volt semmi a csőrükben Kép!

TündiKép
Valinak és neked is nagyon drukkolunk!!
Tényleg jól jönne már egy olyan igazi zebra!!!
NEkem is feltűnt, hogy egyszerűen nem akarnak jönni. Pedig egyre többen vagyunk és ezzel az esélynek is nőnie kellene!
Azért ne adjuk fel!

JuditKép
Jó tanulást!!
Stella

Kép
stella9

SziasztokKép

Edina most írt sms-tKép, 2100 a méhszáj, szerdán vagy csütörtökön császározzákKép, extra megadrukkokat kérKép

Én kicsit eltűntem, de ez a kópé egy perc nyugalmat se hagy nekem. Éjszaka szétaludja magát, újabban este 7-től reggel 5-6-ig alszik egyhuzamban, akkor eszik és még utána is elalszik kb. 8-ig. Akkor viszont megkezdődik és estig viháncol, teljesen lefáraszt.
5 perce már csönd volt, de már pityereg is, mennem kell, pedig egy csomó mindent írni akartam még. Talán egyszer majd.
De mindenkinek nagyon drukkolok!!!

Babus

Kép
babus2005

Kép

wish

Stella Kép
Lehet hogy még nincs elég meleg itt a gólyáknak? Kép Végülis megértem őket, felborul a biológiai órájuk, a miénkkel együtt Kép
Köszi a drukkokat, elraktározom, Valinak meg átadom alkalomadtán Kép
Kiolvastam a könyved... tanulságos! Rendesen potyogtattam a krokodilkönnyeket mindhárom pár történetén. Majd szeretném valamikor, valahogyan, valahol visszajuttatni hozzád a könyvet Kép

Kinga
Köszi a segítséget, asszem mérek pár napig, aztán meglátjuk...
Jó neked ha csak a menzi előtt kívánod nagyon az édességet Kép És ha nem elégíted ki a kívánalmad akkor is megjön? Kép Mert ha nem akkor lécci hagyd abba a csokizabálást, jó? Kép Nagyon szorítok nektek!!!!!!

Wish Kép
Ez a gólyácska honnan keveredett ide? Kép És csak így, egyedül? Kép

Lányok, excel guruk Kép
Judyt elküldte nekem a zebrát, de átlátszóvá kéne tennem a kép hátterét, hogy amikor rakok valakinek akkor ne fehér legyen hanem zöld, mint a tábla alapszíne. Már egy csomót szórakoztam vele, de nem akar átlátszani sehogysem Kép Nem tud valaki konkrét segítséget adni? Angol progim van.
Köszike!

Tündi
Vendég

Tündi!
A képre jobb gombbal kattintva a formázást próbáltad?Remélem ez lesz a legnagyobb problémánk, hogy nem tudjuk megváltoztatni a zebrák hátterét...Kép!!!!!!!!!!

Wish!
De aranyos ez a gólya és nincs egyedül!!!!

Nem is meséltem, hogy voltunk hétvégén megnézni a kis labradorokat, ennivalóan aranyosak voltak, egyszerre kettö elaludt a karomban!Jól kibabáztam magam!KépLeghamarabb egy hónap múlva lehet elhozni, a miénk kan lesz(illetve már az) és ha minden igaz, Brúnó lesz a neve!Annyira örülök!!!

Kinga
Kinga79

Most megint van 5 percem írniKép
Mindig írok egy kicsit, egyszer csak összejönKép

Vanda
A vasat elég akkor szedned, ha a vérképed ezt indokolja.

Wish
Boldog névnapot!!!

Valinak én is nagyon drukkolok!!!Kép

Jobban nem tudtam végigolvasni a leveleket, csak az utolsó párat. Sajna nem tudom mikor lesz időm újra belevetni magam a Babanetezésbe. Nem panaszkodásképp, de hihetetlenül nincs időm semmire. A lakás szalad, kaja nincs, rumli van, én is tök ápolatlannak érzem magam, zsíros a hajam, szőrös a lábam, na nem részletezem tovább. És szerintem ez egyre csak rosszabb lesz, hisz nemsokára már majd kúszni-mászni-járni fog, és akkor aztán majd folyton a nyomában kell lennem.
Ikres anyukák, minden tiszteletem a tiétekKép

Ráadásul a kutyusom is beteg, hétvégén teljesen váratlanul nagyon rosszul lett, nem akart megmozdulni se, amikor pedig felkelt a helyéről, friss véres volt alatta minden. Végigrohantuk vele a várost, mire találtunk egy ügyeletes állatdokit, kiderült, nagyon súlyos méhgyulladása van, attól vérzik, még a méhkivétel is felmerült, de majd' 13 éves kutyánál ez elég kockázatos, így maradtunk egy injekciós kúránál. Ettől sokkal jobban lett, ma délután visszük megint a dokihoz.
Drukkoljatok légyszi neki, hogy meggyógyuljon!!!Kép

Ja, és tudom, hogy ez még csak véletlen lehetett, de olyan furi dolog történtKép
Kristófka a heverő közepén feküdt, Dolfi kutyus pedig ment ki a szobából a konyhába inni. Kristófka pedig abban a pillanatban a karját felemelve abba az irányba mutatott, amerre Dolfika ment és azt mondta, hogy "igu vau"Kép Olyan édi voltKép, tudom, hogy ezt nem tudatosan mondta, de akkor isKép

Gyorsan feldobok még pár képet az én 5 és fél kilós örökké mosolygó srácomról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Dolfikának jobbulást kívánok! Szegényke, idős korára mennyi trauma éri Kép
Kristóf haláli baba Kép Ennivaló, tényleg Kép Ahogy ismerlek, hamar összekapod magad is meg a kéglit is, meg apa is segít biztosan, úgyhoyg ne aggódj, ez biztosan normális állapot most Kép Továbbra is postára dobhatod a kölköt, ha besokallsz, Stellával elbírunk vele 2-3 napig, míg kipihened magad, stb. KépKépKépKépKép Kölcsön Kristóf, tudod Kép Hátha beindulnak nálunk a babahormonok Kép

Kinga
Húúúú de rettentően irigyellek a kutyus miatt! Kép örültem volna egy fotónak, de majd legközelebb ugye hozol? Kép Édik lehetnek a kiskutyák, én már most sem bírtam volna otthagyni őket Kép Persze muszály, tudom Kép
Megpróbálom ezt a jobb gombosat, bár menüből ugyanaz, de azé próba szerencse Kép

Tündi
Vendég

Megint törölte a babanet a felhasználómat Kép Most állt vissza... Na mind1

Tündi Kép
A gólya a gazdáját keresi. Lehet érte jelentkezni Kép
A zebrához: be kell állítani hogy a képnek "transparent background"-ja legyen, de ezt az excelben nem lehet, hanem egy képszerkesztő progiban kell. Ha nem megy küldd el és megcsinálom.
Milyen könyvet kaptál Stellától? Inkább nevetős könyveket olvassatok Kép

wish

Sziasztok!

Babus!
Nagyon édi ahogy mosolyog Kristófka! Kép

Timi!
Javulást apukádnak!

Judyt!
Remélem hamar eltelik ez a két hét és újra minket boldogítasz Kép. Nagyon szépen nő a pocid.

Vali!
Drukkolok!!

Már mi is a vége felé járunk, nincs sok hátra. Vivi nagyon sokat mocorog, egyre jobban kivehetőbb a keze és a lába. Kép

Tündi!
Azt szeretném kérdezni, hogy lennél majd a híradósom ha eljön az ideje?

Nicol

Kép
nicol

Babus!Kép

Annyira édi Kristófka!!!!
Megzabálom!!!Kép

Nicol!Kép
Hogy elment az időKép
Nagyon fogunk izgulni mi is Kép

Mea
mea

Babus,
Tunderi ez a kis pocok! Hihetetlen tenyleg, hogy folyamatosan fulig er a szaja! Igy nem csoda, ha szalad a lakas, nincs kaja, stb... Ki tudna magara hagyni egy ilyen vigyorgo manogyereket?

Koszi az infot a vasrol!

Golyara varok!

Szerintem is csak a hideg ido miatt nincs kedvuk befeszkelni magukat. Ahogy jon a meleg, ra fognak jonni, mi is a dolguk!!! Kép

Edinka,
elore is megy a drukk, nagyon nagyon varjuk a kepeket eloszor, utana pedig a reszletes beszamolot!!!

Csaszar utan 1 hetet kell bent maradni?

Mohacska,
bizony nagyon rohan az ido. Mar csak Nicol van elottem es utana Mate jon. Persze valoszinuleg az ikres mamik beeloznek, de remelem meg nem mostanaban!!!

Vanda
vanda72

SziasztokKép
Bocsi, hogy csak ritkán "kotyogok" de nem tudom végig követni mindenki sorsát...sajnaKép Ettől függetlenül mindenkinek megy a drukkKépKép
BabusKép
Most csak Neked irnékKép A lakásunk rohan, én lepusztult állapotban vagyok (mostanában próbálom összevakarni magam...)főzni azt kell, mert a babók csak azt szeretik amit én készitek a vasalás pedig hegyekben.Kép Viszont a gyerkőcökkel vagyok egész nap, játszunk, foglalkozunk, szeretjük egymást vagyis a többit megtanutam magasról letojni... Eleinte borzasztóan zavart, most már egész jól megszoktam ezt az állapotot csak magamat próbálom összekapni a lakás megvár...Kitartás, ez normális állapotKépKép Gyönyörű ez a fiúcska a kutyuskádnak meg drukkolokKép

Pocisoknak kitartás, babára vágyóknak meg sok-sok zebrácskát kivánokKép

Puszi:Doris
doris

Lányok, hőmérőzésből tanultam ma egy új dolgot! (Persze lehet hogy ezt már sokan ismeritek)
Szóval, ha ovuláció után emelkedik a hőmérséklet, és utána 7-10 nap múlva egy kicsit leesik, majd újra emelkedik, az jó jel!!! Persze nem 100%-os dolog, de utalhat terhességre Kép

Berni, nagyon sajnálom! Drukkoltam neked nagyon! Azt kivánom neked, hogy majd ez legyen az a nap, amikor az utolsó mensid megjott egy hosszú szünet előtt Kép

Kép
szdorka

Sziasztok!

Babus!
Nagyon gyönyörü a Kristófka!

Most már kezdem magamat összeszedni(kis segitségel) emelett sok barátunk van már itt is!
Talán az is baj volt, hogy megkellett barátkozni az új helyel is! A házaséletünk is megtorpant egy kicsitt de már csiszoljuk a gondot!

Zsófi
zsófi76

ZsófiKép
Örülök, hogy alakulnak a dolgok!
Reméljük hamarosan minden a régi lesz és nem kell több ilyen szörnyűséget átélnetek!
Találtál kint megbízható dokit?
Pusza

WishKép
Nem szomorú, inkább megható könyvet kapott a Tündi, amolyan lelkesítőt.

BabusKép
Dolfinak jobbulást! Kristófka gyönyörű és tényleg meg kell zabálni!
Rá se ránts, hogy most kevesebb időd van minden egyébre. Egy ilyen kis tündérke mellett bizots nem zavarna semmi, hisz az a lényeg, hogy ő veletek van és így nagyon boldogok vagytok!!!

Stella

Kép
stella9

Sziasztok!

Zsófika
Örülök hogy újra jelentkeztél, és hogy jobban vagy! Mi várunk vissza, úgyhogy ha van lehetőséged írni ,akkro ne fogd vissza magad! Kép Mesélhetnél is egy kicsit a lakhelyetekről, a környékről, barátokról, hogy telnek a napok, stb. én nagyon kíváncsi vagyok! Kép Csiszoljátok csak a gondot, rendbe fogtok jönni! Kép

Wish
Köszönöm a segítséget, nem jutottam dülőre a zebrával, kifogott rajtam Kép Elküldtem neked, majd leírod milyen progiban és hogy csináltad? Kép Utálom ha valami halál egyszerű dolgot nem tudok megoldani Kép
Én jelentkeznék a gólyáért, csak még korai Kép Addig repüljön inkább Kingáékhoz Kép

Stellától az Áldott teher című könyvet kaptam kölcsön, Danielle Steel (bocs ha nem jól írtam) írta. 3 párról szól, akik babát akarnak, különféle problémájuk van. Mégis megtörténik mindhármukkal a csoda, és boldogok lesznek. Ezért tanulságos! Persze megható is, de nem a szomorúság maradt meg bennem a történetekből Kép
Egyébként ajánlom mindenkinek a könyvet, akit érdekel próbálja meg beszerezni, bár nem friss kiadású, könyvtárakban biztosan fellelhető.

Vanda Kép
Bizony, Edina, Nicol, és ti Kép Nemrég még azon viccelődtünk, hogy te küldöd mindenkinek a pozitiv teszteket, most meg már lassan a szülésre lehet készülni Kép

Nicol Kép
Örömmel leszek a híradósod, megtiszteltetés! Kép Köszönöm szépen! Kép Majd cseréljünk telszámot, amikor gondolod Kép

Lányok
Mértem hőt ma reggel, tudjátok tegnap írtam hogy miért, és ma reggel 36,6 volt. Simán alaphő. És páfrányoknak sincs nyoma, úgyhogy remélhetőleg még nem késtünk le erről a hónapról Kép Azé tegnap jól megszeretgettük egymást Kép

Kinga Kép
Mi a helyzet a csokievéssel? Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok Kép
Zsófi Kép
Nagyon örülök, hogy jobban vagy már és a dolgok is rendeződnek körülötted.

Babus Kép
Szóhoz sem jutok! Kristófka egyszerűen tündéri Kép Azt hiszem nagyon tudnám dajkálni Kép
Dolfi kutyusnak jobbulást, egyébként a mi kuyánk is megbetegedett mikor a lányom megszületett, álterhes volt. Kapott anyatejet is, mert állítólag az nagyon jó Kép Hát nem tudom, hogy attól-e vagy mástól, de hamar meggyógult Kép

Tündi Kép
Nekem bármilyen zebra jó, csak már legyen!!!
Szerintem a múlt heti pocakszurkálás nagyon korai. Remélem azért nem hagytatok alább az akciózással, ki tudja mikor mi lesz Kép

Annácska

annácska

Sziasztok Lányok,

sajnos nincsen időm visszaolvasni, rengeteg munka várt szabi után.

Mam mentem volna uh-ra, de tegnap óta állandóan (óránként) pisilni járok és ma reggelre már hasmenésem is lett...

Ma 20.cn, szerintem azért pár nap múlva megkukkantom a hőmet.Kép

Ha jól láttam most Kingának kell nagyon drukkolni!
drukk drukk drukk drukk drukk drukk++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

próbálok még később jönni, most vár a munka (sajnabajna)

Jófi
jófi

Annácska Kép
Meglesz az a zebrácska neked is! Kép
Nem hogy nem hagytunk alább az akciózással, hanem most kezdtük Kép

Jófi
Jó munkát és jobbulást!

Tündi

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok Jányok!
Zsófi!
Úgy örülök, hogy írtál!!!Remélem idövel minden gondotok megoldódik, örülök, hogy már barátokat is találtatok odakint. Fényképek még nincsenek?Én is kiváncsi vagyok, hogyan éltek, írj minél többet!!!Kép

Tündi!
De jó, még nem késtetek le semmiröl, ez szupi hír!!!Kép
Nálam a csokievés megszünt!KépMár a 30. napon vagyok, de még csak reménykedem, nem is csinálok tesztet, mert múltkor extra soká 36. napra jött meg, így még nem tartok sehol.Szép csendben várakozom...Kép!
Sajnos nekünk nincs digitális fényképezönk, így nem tudok hozni fényképeket sem, de ha nálunk lesz a kutyus, akkor lehet hogy beruházunk egyreKép!!!

Babus!
Kristóf mintababa, címlapon kéne mutogatniKép!!!
Remélem elöbb-utóbb sikerül is egy picit magaddal is törödnöd,de nem csodálkozom, hogy mindig a gyönyörü Fiaddal vagyKép!!!!
Hogy van ma Dolfi?

Jányok!
Köszi a drukkokat, kérlek küldjetek még menziüzö energiákat!!!Úgy szeretném, ha.....Kép!Bár semmit sem érzek, amit lehetneKép,de bizakodom!!!!

Kinga
Kinga79

Szaisztok!
Tündi!
Küldtem e-mailt. Kép

Ma hallottam egy idétlen viccet, gondoltam megosztom veletek is:
- Ki az abszolút naív kismama?
- Aki a szülőszobában kinyittatja az ablakot, hogy be tudjon repülni a gólya.

Nicol

Kép
nicol

Nicol
Kép Kép
AranyosKép
Vendég

Kinga,
nagyon drukkolok neked, es kivanom, hogy legyen a turelmednek eredmenye Kép

Tundi,
mar en is gondoltam ra, hogy vissza kellene ternem az "eredeti" Babanetes szakmamhoz, nevezetesen a pozitiv Clearblue tesztek felkutatasahoz es postazasahoz Kép

Zsofi,
biztosan kemeny porbatetel most nektek ez az uj eletforma, de szeretitek egymast es ennel fontosabb dolog nincs is a vilagon. Na jo, meg talan az egeszseg!

Nicol,
jo ez a vicc. Lehet, hogy majd en is inkabb az ablakot nyitogatom majd a szuloszoban, ha meg lesz annyi lelekjelenletem!
Izgulsz mar egyebkent? Van valami kulonleges recepted a szules tulelesehez?

Vanda
vanda72

Kinga Kép
Ha a csokievés befejeződött, az azt jelenti hogy már nem is kívánod vagy csak ellen bírsz állni Kép Remélem bírod türelemmel, ha így látod jónak, a világért se sürgetnélek egy teszttel, mindennek meg van a maga ideje Kép Ha baba van, ott lesz 1 hét múlva is Kép Kitartás! És mennek a menziűzők ++++++++++++++++++++++++ Kép

Nicol
Megkaptam a leveled, próbáltam is válaszolni, egyenlőre a freemail megmakacsolta magát, de próbálkozom még Kép
Vicc KépKépKép

Vanda Kép
Hát megtehetnéd, jövedelmező vállalkozás volt Kép

Tündi
Vendég

Vanda,Tündi!
Annyira aranyosak vagytok, köszönöm!!!KépOlyan jól esik, hogy drukkoltok és Mindenkinek köszönöm!
Már nem kívánom a csokitKép!
Tündi!
Írtad egyik nap, hogy 6-ig dolgozol, ez most már mindig így lesz?Hogy bírod?Vagy nem kell 8-ra menned?

Nicol!
Jó a vicc!Kép

Kinga
Kinga79

Kinga
Én reggel 8-9 óra között kezdem meg a munkát, amikor épp beérek, szerencsére nem vagyok percre pontosan időhöz kötve. Rugalmas és kötetlen a munkám, csak legyen kész aminek kész kell lennie Kép Változó hoyg mikor tudok hazamenni, de egy idő után igen, fárasztó hogy csak este 6 körül Kép De ez van, tulképpen nem szabadna panaszkodnom... Kép

Tündi
Vendég

Kinga
Én reggel 8-9 óra között kezdem meg a munkát, amikor épp beérek, szerencsére nem vagyok percre pontosan időhöz kötve. Rugalmas és kötetlen a munkám, csak legyen kész aminek kész kell lennie Kép Változó hoyg mikor tudok hazamenni, de egy idő után igen, fárasztó hogy csak este 6 körül Kép De ez van, tulképpen nem szabadna panaszkodnom... Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok! Már megint csak arra van időm, hogy küldjek néhány jótanácsot. Remélem, nem gond....

Gyermeket várunk, csúcsformában 1
A leendő szülők ritkán teszik fel maguknak a kérdést, vajon egészségi állapotuk megfelelő-e a családalapításhoz.

Pedig ez a szempont korántsem mellékes: az egészségnek közvetlen hatása van a termékenységre, és természetesen az sem mindegy, hogy a terhesség miként zajlik. Mivel a meddőség sajnos egyre több párt érint, ajánlatos életmódjukat és étrendjüket tudatosan megtervezni.

A sportos kismama
A terhesség alatt tornázzon rendszeresen. A hasizmok erősítésével a magzat biztos támaszt kap, egyszersmind a szülés is könnyebb lesz. A pocak növekedésével a megerőltető gyakorlatokat hagyja el.

Az életmód átalakítása
A túlzott alkoholfogyasztás rendkívül károsan befolyásolja a nemző- és fogamzóképességet. Nemcsak csökkenti a nemi vágyat és a szexuális teljesítőképességet, hanem zavarja a nemi hormonok termelődését is, ami a peteérés és a hímivarsejtek működési zavarásához vezet. Az alkohol ugyancsak akadályozza a fontos B-vitaminok és ásványi anyagok, például a cink felszívódását.
Kevesen tudják, de az elhízás is meddőséget okozhat, részben, mivel mindkét nemnél csökkenti a szexuális vágyat. Ugyancsak káros a dohányzás, ami megzavarhatja a női nemi ciklust.

Fogamzást elősegítő ételek
*Cinkforrás: a sovány hús, szardínia, tenger gyümölcsei, kemény sajtok, tojás, teljeskiőrlésű gabonából készült ételek, barna rizs, dió- és mogyoróféleségek
*Magnéziumforrás: sovány hús, máj (nőknek nem ajánlott, a túl sok A-vitamin károsíthatja a magzatot), zabpehely, barnakenyér, tejtermékek, hüvelyesek
*B6-vitaminforrás: tengeri halak, borjúhús, hüvelyesek, dió, mogyoró, élesztő
*Kalciumforrás: tejtermékek, zabpehely, karalábé, paraj, sóska, zellergyökér, bab, banán, dió, kakaó
*C-vitaminforrás: citrusfélék, zöldpaprika, petrezselyemzöld

A fogamzás feltételei
Az ondóban lévő hímivarsejtek száma és vitalitása nagymértékben függ az elfogyasztott tápláléktól. Képződésükhöz esszenciális zsírsavakban, A-, B-, és E-vitaminban, továbbá cinkben és magnéziumban gazdag étrend szükséges. Az egészséges vérkeringés a nemi teljesítőképesség, a megfelelő erekció és az ondótermelés alapfeltétele.
A nőknek már születésükkor jelen van az összes (még éretlen) petesejtjük a petefészekben. A havi ciklus során minden hónapban megérik egy (ritkán több) petesejt, s megtermékenyülésre készen kilökődik a petevezetékbe. Ám a folyamatot szabályozó nemi hormonok termelődését számos tényező zavarhatja, például az egészségtelen étrend, a stressz vagy a túlzott fizikai megterhelés.
A tápanyaghiány is okozhat hormonzavart, sőt a peteérést is akadályozhatja. Az egészséges nő szervezetét legalább 18 százalékban zsír alkotja: ennél kisebb hányad esetén elmaradhat a menstruáció. A női nemi hormonok ugyanis zsíroldékonyak, számukra a zsírszövetek raktárként szolgálnak, s ha ez megszűnik, szintjük leesik. Kimutatták, hogy a túlzott koffein (kávé-, tea-, kóla-) fogyasztás is károsan befolyásolja a fogamzóképességet.
Aki teherbe akar esni, annak fogyókúra helyett inkább többet kell mozognia, ezzel az általános erőnléte is javul. Nem ritka a fogamzásgátló tabletta szedését követő, átmeneti meddőség. A cinkben és mangánban gazdag étrend segíthet a fogamzóképesség helyreállításában.

Mit NE egyen a terhesség alatt?
Bizonyos élelmiszerek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek árthatnak a magzatnak - ezeket érdemes elkerülni.
*Lágy és rokfort típusú sajtok - A camambert, a brie, a márványsajt Listeria baktériumot tartalmazhat, ami vetélést vagy halvaszülést okozhat.
*Nyers vagy nem eléggé főtt hús - Mérgezést okozó élősködő lehet benne. A fertőzésnek az anyánál nincs tünete, de a magzatba kerülve súlyos szem- és agykárosodást idézhet elő. A húst mindig főzze vagy süsse meg, nyers hússal való érintkezés után azonnal mosson kezet.
*Mosatlan gyümölcs, zöldség - Alaposan mossa meg, hogy ne maradhasson rajta földszennyeződés.
*Földimogyoró - Egyre több gyermek allergiás a földimogyoróra. Egyes elméletek szerint ők veleszületetten érzékenyek a földimogyoróban levő fehérjékre. Ha az anyának vagy az apának élelmiszerallergiája, szénanáthája, ekcémája vagy asztmája van, a terhesség során az anya ne egyen földimogyorót.
pilis

Szép reggelt Jányok!
Pilis!
Köszi a sok infót, aranyos vagy, hogy törödsz velünkKép!!!Hogy vagy?Minden rendben?Raksz majd fel fényképeket?

Jányok!
Nekem már nem kell drukkolni sajnos, mert reggel megmértem a hömet és 37.0 lett. Már pár hónapja nem mérem, de ma megnéztem és ez az érték nálam nem jó,mert 37.1 szokott lenni, holnap tuti megjön, (ha nem ma).
De azért sem rakok a levelembe szomorú arcocskát!!!Kép

Kinga
Kinga79

Kinga
Szerintem egyáltalán nem kevés az a 37! Én még drukkolok neked! Kép

Tündi
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: