Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is megvagyunkKép

Csak sokfelé jár az agyam, elkezdődtek az ovis nyílt napok, úgyhoyg ideje lesz eldöntenem megy e oviba Emma, plusz bevállatam a cégnél egy angol nyelvtanfolymato, úgyhogy péntekenként 5-ig itt vagyok bent, anyukám vigyáz Emmára. Mondjuk ez csak két hónap.

Kriszta!

Tényleg nagyon szép helyeken jártatok.

Szirom!

Szopi: háát, nehéz téma és én nem is vagyok benfentesKép, de a másik topikban épp van egy lány aki most azzal kínlódik hogy a júniusban 3 éves fia egyszerűen nem választja el magát. Reggel este szopik és éjjel kb 5xKép És ha nem ad neki hsiztizik, követeli. Nem jön be neki a kifogyott mese sem. Nem könnyűKép Jó , tudom ez szélsősége spélda, hiszen a gyerekek legnagyobb része 1,5-2 évesen elválasztja magát, minden rásegítés nélkül, csak azt akarom vele mondnai hogy azért kell egy ésszerű határt tartani és ha 2 éves koráig nem mutat semmi hajlandóságot a szopi elhagyására akkor azért érdemes közbe szólni, mert így is lehet járni és minél idősebb annál nehezebb. Ja, és a kisfiú bölcsis és csomót beteg, szóval abszolút nincs már ennyi idősen jelentősége mint immunanyag.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szirom,
Pont azt akartam én is írni, amit Manó a végén. Lassan "mindegy" már neki az anyatej...sőt. Mióta mindent eszik-iszik, megkapja onnan azokat az anyagokat, amiket eddig a tejcsi biztosított neki. Úgyhogy sztem ezen egy percig ne rágódj! Lehet, hogy nem vagyok egy mintaanya, de én baromira örültem, hogy mindkét gyerek "leszokott" rólam 8 hósan. Asszem 1 év körül magamtól is ezt tettem volna!
Nektek is kell, hogy legyen gyerekmentes életetek, hidd el, itt már nem ártasz!!! Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


És még annyi, hogy sztem a legjobb időpont az elválasztáshoz most jön, hiszen itt a tavasz, nyár, tele gyümivel, zöldséggel, vitaminnal, szóval még betegségek miatt se kell aggódni!

Kriszta
krisztocs
 
 

 
 

Kriszta!

Az anyatej-immunrtendszer összefüggést és amúgy is megdőlni látom Emma példáján, aki szerencsére nembeteges, pedig nem sok tejet kapottKép Inkább allergia meg ilyesmi megelőzésben lehet szerepe, de sima légúti érzékenység és ilyen betegségekben tuti nincs szerepe, legfeljebb pici korban véd éppen pillnatnyilag, de hosszútávar már nem hat.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,
ebben egyetértek! Addig véd, amíg kapja, de a későbbiekben valóban nincs köze az immunrendszer erősségéhez/gyengeségéhez...Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Látom Nálatok is ki lehet tenni a "Tiszta udvar -rendes ház" táblát, a kis Pocok lelkesen mossa még a füvet isKép.

Szopi ügyben: tegnap voltam 6 hónapos kontrollon a nőgyógyásznál, aki már azért is szentté avatott, hogy még szoptatokKép. Azt mondta, hogy már így is rengeteget tettem a gyerekért és ha holnap abbahagynám (persze nem) akkor sem lehetne senkinek egy rossz szava.

Viszont mondott egy olyan dolgot is, amin felakadt a szemem egy pillanatra. Ugyanis a mellem már a terhesség alatt háromszorssára nőtt és azóta ez csak fokozódott, tisztára úgy nézek ki mint Pamela Anderson a Baywatch fénykorában... És a doki azt mondta, hogy ez már nagy valószínűséggel kb. így is marad!! Persze azt eddig is tudtam, hogy sosem lesznek már a régiek, de titokban azért arra számítottam, hogy ha majd végzünk a szopival, többé-kevésbé a méretük visszaáll. De mi lesz ha nem?? Nálatok hogy volt?

Krisztocs,
Tényleg gyönyörű helyeken jártatok! Apu is megszemlélte a rally versenyautótKép. Már mi is lelkesen tervezgetjük, hogy merre mennénk az országba, egyelőre hármasban, egy ideig a külföldnek úgyis lőttek, de van egy csomó hely itthon is, ahol még sosem jártunk, úgyhogy majd idővel nekilátunk.

Tegnap, Csipi féléves szülinapján már el is jutottunk az állatkertig. Szuper volt! Mondjuk én egyébként is imádok odajárni, babával meg most voltunk először, persze ő végigaludta, de majd eljön az idő, amikor már élvezi is.

Legyen szép napotok
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a nyugtatgatást, most már hozzáfogokKép Olyan szempontból mi nem állunk rosszul, hogy Miksa nem rángatja a pólómat, nem kéri magától, sose követelte, de tény, hogy ha kapja, akkor rámugrikKép Szóval emiatt el lehetne hagyni, meg ha például utazunk akkor nem szopizik a kocsiban elég régóta, hanem simán bealszik. Csak kérdés, hogy ha itthon vagyunk és nem kap szopit, akkor mitől alszik majd el. Most is előfordul, hogy nem alaszik bele a szopiba, és olyankor a kiságy mellé fekszem, és akkor egy idő után (kis műsorralKép) bealszik, de olyankor azért már el van bágyadva egy kicsit a szopitól. De ha csak úgy simán beteszem a kiságyba, oszt aludj...hááát. Mondjuk este kaphat tápit, az talán segíthet. Délután is kapjon? Nem sok az? Meg énekelek is én, meg mesélek is, ha az kell, de azt azért kétlem, hogy attól bealudnaKép Szerintem attól inkább felébredKép Szerintetek? Holnap még lesz egy nagy melóm, aztán elkezdem.

Beszéltem ma Marycussal, mert hiányoltam és féltem, hogy már meg is szült, de nem, csak pihennie kell, mert feszül, szorul pocakja. Még egy hat hetet ki kellene húzniuk, igyekszik, hogy sikerüljön. A legutóbbi mérésnél 1700 gramm fölött volt a pici. Talán nem haragszik meg, hogy elmondom, de gondolom, titeket is érdekel, ő pedig mondta, hogy azért már be akart nézni. Vikó körül segítenek a szülei, meg talán a nővére, és a párja is sokat van otthon.

Most húzok, mert kemény napjaink vannak. Meló, meg temetésen voltam, az embert közben hirtelen beborította az influenza, aztán emiatt nyűgös, mint a pasik általában, Miksa pedig csak nemrég aludt el. Ja, a lakás meg úszik, de nem akárhogy ám, ma ketten voltak a fiúkKép

Kriszta! Ne marháskodj, nem ezen múlik a mintaanyaság!

Manó! Nem irigyellek, bár az mindig hasznos, ha képezed magadKép

Nyuszi! Én 80A-sról lettem 85D-s a terhesség végére, azóta már visszamentem C-sre, de csak nemrég. Jó, közben sokat fogytam is. Anyukám szerint olyan sose lesz már, mint régen, de azért ne dobjam ki a régi melltartóimat, mert a szopi abbahagyása után még lesz változás. Azért A-s már szerintem sose leszek, de mindegyKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Köszi az infokat Marycusról, valóban hiányoltam már én is!! Reméljük, minden rendben is marad és nem kívánkozik még ki a pici!

Tápit akarsz mindenképp adni neki? Csak mert ugye tejet is ihat simán. Én úgy szoktam, hogy reggel kap egy üveg tejcsit kelésnél, rá kb fél órára reggeli, délelőtt ugye alszik, délben kel, akkor ebéd, uzsira vmi, 6-kor egy adag tejcsi, fürcsi előtt vacsi, és mikor fekszik kap újra egy adag tejet, és tulképp azzal alszik el.
Sztem hamar át fog szokni...lehet, hogy lesz egy-két nyügi este, de muszáj Kép

Képzeljétek, hétfő éjjel nagyon sokszor kelt Máté, volt, hogy 10 percen át üvöltött, mint sakál, teljesen meg voltunk rémülve. Aztán melegnek is éreztem, adtunk neki kúpot, utána már aludt. Napközben aztán a legmagasabb hője 37,9 volt, így kihívtam dokinénit. De mondanom se kell, hogy semmi baja nincsen, még csak a torka is "jóindulattal" nevezhető pirosnak, így több, mint valószínű, hogy a rágófogak szórakoznak vele. Ma éjjel már nem volt gond, aludt is, nem is meleg...de jönnek sorban rendesen, dokinéni már ötöt számolt belőlük.

Regi meg itthon marad a héten már, mert a csopijukban kidőltek nyolcan is lázas betegséggel, meg a 2 óvónő is influs, úgyhogy inkább kértem hétfőre igazolást a dokesztól, nehogy hazahozzon még vmit.

Nyuszi,
Akkor én kivétel volnék? Kép Nekem simán visszament az eredeti méretre, sőt Kép Pedig hogy örültem volna, ha akkora marad, mint szoptatásnál Kép Főleg, ha olyan kemény is lesz Kép Kép
Van még autós kép egy pár, ha érdekel, teszek még fel Kép

Manó,
És a tanfolyás szinten tartás vagy mész vmi vizsgára is?
Nekem is kéne mennem, az elmúlt 4 évben sokat nem dumáltam angolul Kép Aztán, ha visszamegyek úgyis kelleni fog. Szóval lassan hozzá kéne kezdenem...

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Reggel már jó ideje tápit kap, mert kiváltottam azt a szopit. Már nem lehetett tudni, mennyit eszik, így meg legalább látom. Szereti is Miksa. Az az igazság, hogy azért döntöttem inkább a babatej mellett, mert a rendes tejről annyi mindent lehet hallani, hogy mit tesznek bele meg mit nem, hogy biztonságosabbnak tartom, ha ellenőrzöttebb körülmények között készült cuccot kap. Én egyébként nagyon szeretem a tejetKép Meg ő is sok tejterméket kap, joghurtot, kefírt, vajat, sajtot meg ugye a tejszeletet isKép Jajj, és ez tök érdekes, hogy Máté délelőtt is alszik, Miksa már elég rég nem. Nálunk úgy van, hogy kelés után (ez 8 előtt sosincs, de sokszor 9 után) megkapja a tápit, kicsit később valamit uzsira, fél 1 körül ebéd, aztán szopi és alszik, ébredés után uzsi, este 8-kor vacsi, 9-kor fürdik és utána szopi. Még maKép

szirom

Hétfő éjjel különben Miksa is többször felnyekergett, pedig mostanában nem nagyon szokott. Asszem 3-szor keltem fel hozzá. Talán front volt vagy telihold vagy fogyó hold vagy istentudja. Vagy neki is jön a foga, mint Máténak.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mi is vagyunk, Marcus még mindig beteg, hétfőn elvittem ugyan bölcsibe, de már akkor gyanús volt (3-kor már 39 fokos lázat mértek neki, a doki néni hörghurutot állapított meg). Teljesen el vagyok keseredve emiatt - mármint hogy mindig beteg Kép Bár az eszemmel tudom, hogy ha oviba adnám csak, az első év ugyanerről szólna (mert igen, szakemberek is ezt mondják), mégis rossz ez az egész. Lelkiismeret-furdalásom is van, meg ez azért az embert felőröli....

Marycus,
Vigyázz magadra, pihenj, amennyit csak tudsz!

Krisz,
Ha úgy lesz, akkor szólok anyósomnak, remélem, hogy nem felejtem el Kép Angollal meg ne aggódj, vissza fog az jönni gyorsan, ha szükség lesz rá. És irigyellek a pihiért, bár mi azért sűrűn járunk el erre-arra, az is igaz!

Nyuszi,
Képzeld, megmutattam Marcusnak Csenge képét a múltkor és odamászott hozzá (a monitorhoz) és bucolt vele, meg puszilgatta Kép
Cici témában nem tudok segíteni, mert én egyrészt egy napot sem szoptattam kizárólagosan, meg aztán az én cicim semmit sem nőtt a terhességgel, azzal a pár hét szoptatással, ami volt Kép Én vagyok a negáltja a te nagy cicijeidnek Kép

Szirom,
Nálunk az unokatesóm küzdött a fiával másfél-két éves kora körül. A végén már a férje aludt Gerivel, mert állandóan követelte a cicit, éjjel is. Sok hét telt el, mire le tudták szoktatni.
Tápi meg szerintem nem szükséges a délutáni alvás előtt, hisz akkor már annyira fáradt, hogy elalszik ő magától is, majd megáltod, csak próbáld ki! Kép ESetleg valami megszokottat adjál oda neki (nálunk taki, cumi) és kész. Ha nyűgös még, én is szoktam inkább énekelni, meg simizem a hátát. Egyébként szerintem a mostani szopi ebéd után is inkább komfortszopi, mint tényleges... Ja és nekem a gasztron szintén azt mondta a dokinő, hogy ha bírja a család pénztárcája, akkor ha lehet, 3 éves korig inkább tápszert (2-es, 3-as tápik) kapjon a gyerkőc, mert megbízhatóbb, nagyobb az ásványi anyag tartalma, mint a tejnek. Szeirntem két éves korig tartom (allergia miatt), aztán meglátjuk.

Manó,
Hajrá ovikeresés, nem irigyellek, nem könnyű az! És az angolhoz is hajrá! Kép

Hát ennyi rólunk most.

Üdv

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
tényleg szép helyeken jártatok! Eger nekem pedig a szívem csücske, odajártam középiskolába.
Máté nagyon belejött ebbe a fognövesztésbe!!

Szirom,
először is köszi a múltkori öltöztetési képért. Rögtön eszembe jutott, hogy nekünk is van mellényünk amit Tomira tudok adni.
Szopi. Lhet hogy már említettem is, de nekem pl. azt mondta a dokinő, hogy már igazán nincs is szüksége rá, nekem kell eldöntenem, meddig szoptatom Tomit. Én is féltem hogy fog elaludni, mert nekem is ha volt szopi, arra aludt el. De most ha fáradt el tud aludni. Ritka amikor altatni kell simivel, vagy altatóénekkel.
Én egyszerűen nem kínáltam meg. S egyáltalán nem tiltakozott. Viszont alváshoz szereti a textil pelust és a cumit.

Manó,
sok sikert az angolhoz, s főleg az ovihoz!
Te jó ég Emma már az oviba megy???

Marycus,
vigyázz magadra!!!

Nyuszi,
én csatlakozom Krisztához a melltémában. Nekem is visszament, s nekem is visszasírja párom a szoptatós méreteimet!
A külföldi nyaralásról pedig nem kell feltétlenül lemondani. Legfeljebb egy kicsit másabb lesz, mint régen. Mi a 8 hónapos Tomival az Adrián voltunk, ráadásul jó messze, Gradacban. (Split alatt van még) Sőt még onnan tettünk egy egynapos kirándulást Dubrovnikba. Igaz, ekkortájt ha jól emlékszem, már csak este, meg reggel szoptattam.
Aztán kilenc hónaposan hátihordozóban túrázott a Tátrában.

Aztán rólunk.
Tegnap hosszú idő után színházban voltunk. Kalandosra sikerült a dolog, mert neten rendeltem a jegyet szombaton.
Mindenféle sikertelenség után, mikor már tök ideg voltam, s megpróbáltam egy másik kártyámat is, összejött a dolog. Csak egy kis bibivel. Most péntekre akartam, s keddre vettem. De ezt csak hétfőn 5-kor vette véletlenül észre a párom, miután kinyomtatta a munkahelyén az átvételhez a nyugtát. Őrült átszervezésbe kezdtünk bébiszitter ügyben (nálunk nem mindegy hiszen a lehetséges bébiszitterek háromnegyede vidékről jön).
Még az a szerencse hogy nem pénteken este derült ki, hogy amire jegyet vettem, már régesgégen lement!!
S nekünk most nagyon bele kell húznunk a kultúrába, mert ősszel már megint nem tudunk menni. Ugyanis jön a Kistesó!! Holnap leszek 10 hetes terhes. Hétvégén megyünk a szülőkhöz bejelenteni.
Amennyire nem volt semmi agályom Tominál, most annál inkább vannak félelmeim, hogy fogok bírni egy kicsivel, meg egy picivel???

S még egy Szirom,
ha jól emlékszem Marycus is azt írta, hogy Vikóhoz képest nagyon gyorsan teherbe esett. Hát én is!!! Már az első hónapban!!!

Tomiról,
még mindig csak 6 fognál tartunk. De nagyon rágja az öklét, és borzasztóan nyáladzik.
És tud rosszalkodni is, és tisztában van vele nagyon hogy ő most rosszalkodik.
S arra is rájöttem, hogy tényleg szelektív hallása van, csak azt hallja meg, amit akar.
S van olyan kívánsága is, amiért nagyon tudja, hogy hogyan kell jól viselkednie, hogy megkapja.
Játszótérre nagyon szeret menni, bár még korlátozottan élvezi ki a lehetőségeket. Szokásához híven inkább figyel. (pl. a homokozóban)
Ja és én még mindig nem adtam neki tejet. Adtam neki egyszer palacsintát, s valamikor akkoriban nagyon kijött neki az ekcémája, és sok helyen. Szóval egy kicsit várok hogy elmúljon, s csak utána próbálkozom újra a tejjel.

No ennyi. Jó éjt!!!

Ildikó (10)
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Ildikó!

Hű, micsoda hír, gartulálok és szokás szerint irígykedemKép

szirom!

Tudod ez a mell téma úgy van a szoptatástól fogyás. Aki amúgy is sovány azt megeszia gyerek, aki fogyna az csak hízik attól is.
Szóval nekem épp elég nagy volt a mellem terhesség előtt is, 75C, én anank örültem volna ha kicsit összemegy, erre már 12 hetesen az volt az egyetlen tünetem hogy nőtt amellem, katasztrófaként éltem meg. Körberöhögtök ha leírom hogy hánys melltartó volt a menyasszonyi ruha alatt, külön erre az alkalomra vettem, 75F!!!!! KépKépKép Aztán valamennyit visszament, de a régi melltaróimba nem férek bele, illetve épphogy beleférek, de bevág, tudjátok, állandóan igazgatni kéne, szóval szerintem kb 1 kosármérettel lett nagyobb. Az már más tészta hogy hítzam is ugye és emiatta körméret is nőttKép

Hanzi!

Sajnálom hogy betges Marcus de túl lesz rajta hidd el, fog jobban is menni a bölcsi. Különben is jön a jó időKép

Kriszta!

Hát ez olyan tanulós angol, remélem, nekem sajna csak alapfokúm van és ezért sose beszéltem igazán jól, csak úgy elmakogtam, na még ebből is felejtettem mert fősuli óta én nem beszéltem. Így most reménykedem hogy ezen túlhaladok és esetleg talán egy középfókú szint, hát annak már nagyon örülnék.

Tápi: Szerintem 3 éves korig lehet adni nyugodtan.
Emam egyébként teával alszik el, tudom javasolniKép Cukormentes teát kap este. De sima vízzel is elalszik, szerintem csak a cumisüveg a lényeg.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Szóval me lesz a nagy nap? Kép

Hanzi,
Sajnos valóban ezzel jár, akár bölcsi az első, akár ovi Kép Én abban reménykedem, hogy mire MÁté megy, lesz olyan erős az immunrendszer (köszönhetően a Regi által hazahozott cuccokhoz), hogy feleannyit lesz beteges, mint a nővére volt ovikezdésnél.
Melókérdésben amúgy most ott tarok, hogy jövő szeptemberre beiratom Regi ovijába Mátét minicsopiba. Ez nővérénél is bejött, és tényleg úgy rohan az idő, hogy inkább addig maradok még Kép
Amúgy is elkeserítő amiket hallok bentről tőled meg Anditól Kép

Manó,
Akkor hajrá, biztos sikerülni fog!

Ildi,
Gratulálok!!! Kép Nem lesz könnyű biztos, de Tomi nagyon jó természet, ez könnyíteni fog a dolgokon! Nagyon sokat számít!!

Nyuszi,
Szerintem is bevállalható ekkora gyerkőccel külföld, végülis minél kisebbek annál jobban elvannak még az autóban Kép

Játszózni MÁté is imád, azt hittem mindent a szájába fog venni, de nem győzök utánamenni, egy pillanatra nem áll meg. Tök más, mint Regi volt, őt letettem homokozni, és fel nem állt. Őt nem érdekli, megy körbe, mászik fel mindenre...

Csajok,
Nálatok voltak népszámlálni? Ma volt itt egy bácsi, aztán jól kifaggatott Kép

Jaj, Ildi még azt akartam kérdezni, hogy mit néztetek meg? Mi is mennénk már, de persze amit szeretnék megnézni, lehetetlen rá jegyet szerválni Kép

Vasárnap megyünk újpest meccsre, kivisszük Regit is, kivi leszek, hogy éli meg, már régóta mondogatja, hogy jönne Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


me, az ma akart lenni Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Csak úgy...

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Ildikó,
GRATULÁLOK! Biztos nagyon izgatott lehetsz, ez nagyon nagy hír! Anno Csengével én is már az első hónapban terhes lettem, mondtuk is, hogy ez a kis lélek nagyon meg akar születni.

Szirom,
Miksa hogy bírja az "elvonást"?

Manó,
A nyelvtanulás nem egyszerű. Alapvégzettségem szerint én lenni English teacher, Apának mégsem tudok segíteni, pedig őt is el kellene juttatni a középfokig. De egyszerűen nem lehet foglalkozni vele, vagy nincs időnk, vagy abból áll a "segíts megírni a házit", hogy egy az egyben velem csináltatja meg, abból meg ugye nem sokat tanul... Hogy álltok az ovikereséssel?

Marycus,
Kitartást a még hátralévő időre, maradjon bent még Niki, ameddig kell!

Hanzika,
Neked is kitartást a betegeskedéshez. Nálunk ugyan még nem aktuális, de már előre aggódom, hogy mi lesz, ha mi kerülünk oda, nekünk nincs nagyszülő vagy segítség a közelben, így érdekes lesz...

Kriszta,
Máté nagyon vagány Kép.

Egyébként a külföldi nyaralás elsősorban azért nem szerepel a közeli tervekben, mert még kamionnyi cuccot kéne vinni: babakocsi, kiskád, kiságy, teljes menetfelszerelés... nekünk meg Puntónk van, így örülhetünk, ha nagyiékhoz eljutunk Kép. Jó, ott annyi könnyebség van, hogy a szüleim teljes babaszobát szereltek fel az unokának (első gyerekKép), így ezeket nem kell vinni, csak a ruháit, ezért egy táskába belefér a mindhármónk cucca. Ezért idén nyáron oda készülünk, legalább engem is tehermentesítenek egy kicsit.

Ma kaptuk meg az utolsó védőoltást, most szorítok, hogy ne lázasodjon be a törpe...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

köszi mindenkinek!

Kriszta,
Picasso kalandjait láttuk a Pestiben. Nem ezt szerettem volna a legjobban megnézni, hanem az adott naponkon lévők közül ez jöhetett számításba.
Különben jó volt, és érdekes!

Nyuszi,
a nagyszülőknél nálunk is mind a két helyen van pl. kád. Ha nem a nagyikhoz megyünk, akkor pedig viszünk egy felfújható kis medencét. Még tavaly vettük az Adriára, de azóta is cipeljük ha olyan helyre megyünk. De utazó ágyunk is van, s mi azt cipeljük a nagyiktól kezdve mindenhová.
Egyébként nagyobb autó, nagyobb csomag. Szóval nem lehet elég nagy szerintem az ember autója gyerek mellett!!!

Ildikó(10)
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Ildi,
Gratula! Kép Belehúztatok ti is ám a tesóprojektbe, tényleg hamar összejött Kép Bár ha belegondolok, én sem panaszkodhatom, mert Marcus születése előtt még a Szabolcsban feküdtem 1 hétig a hasfájással megint, aztán februárban már babát vártam Kép

Anyóséknál szintén van minden otthon is, Horányban is: kiságy, fürdőkád, pelenka, stb. Anyuéknál, mivel nem messze laknak, járóka van csak, ott még nem aludtunk soha (rálátok az ablakukra, ugyebár). De a telekre cuccolni szoktunk.

Ja, és ha majd nagyon nem bírod és Tomit játszóra kell vinni, majd jön velünk délután, bölcsi után Kép

Kriszta,
Nagyon sokat változott Mátéhaver a képek szerint! Teljesen más, kisfiúsabb az arca, mint amire emlékszem Kép Ezek szerint akkor maradsz Mátéval is 3 évig otthon? Legfeljebb, ha nagyon elegem lesz, beadom a derekam a tesóprojektbe és válthatsz engem Kép

Marcus is rohangálós, olyan nincs, hogy leülök mellette. De én is ilyen voltam, megspékelve azzal, hogy én mindent felettem a földről Kép

Milyen darabra vágytok? Mert kettőt tudok ajánlani: az egyik címe Portugál (a 60-as években játszódik egy magyarországi kocsmában), végig röhögtük a darabot. A másik Kövekkel a zsebében, tragikomédia, két srác játssza az összes karaktert (az egyik Hajdú István volt, mikor mi láttuk). Az is nevetséges, de elgondolkodtató is egyben. Nekem mindkettő nagyon tetszett, a második annyira, hogy angolul is megnéztük. Rómeó és Júliától nem voltam elájulva, az Operaház fantomja tetszett. Ja és még egy (pontosabban kettő): Páratlan páros 1 és 2. Azok is nagyon jók!

Nálunk nem volt népszámlálós....

Nyuszi,
Nem biztos, hogy Csenge beteges lesz. Van egy kislány, aki már nagyobb, mint Marcus, de ő is másfél évesen került bölcsibe és nem volt beteg tán 1x másfél év alatt.

Marcus egyébként javulgat, de még nagyon csúnyán köhög és húz a háta. Tehát még a jövő hét sem garantált. Viszont nekem beindult a suli ezerrel, jövő héten kezdődik egy másik elmaradt vizsgámból előadás - jellemzően délelőtt, így 6 szabim rögtön ugrik is Kép

Puszi

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzi,
3 évig nem, két és félig Kép Vagy kb a beszoktatás után megyek, na meg ahogy te mész szülni Kép Kép

Igazság szerint az egyik pont a Rómeó és JÚlia lenne, a másik a Szépség és a szörnyeteg, és az Operaház fantomja is bejönne Kép Imádom az operetteket, musicaleket. Nagy favoritom az Elizabeth volt, nem semmi hatások értek...a lúdbőrtől a bőgésen át volt minden Kép Azóta se láttam olyan darabot, ami így "megmozgatott" volna. Na persze az előadáson, hangokon, színészeken rengeteg múlik.
Szóval, ha vki ezekre tud szerválni jegyet, szóljon! Tényleg, a színházas néni nem jár már a pg-be?

Szirom,
Hogy megy a dolog? Szurkolunk ám ezerrel! Vagy előbb aludtál el, mint Miksa? Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta, ááá, dehogy aludtam el előbbKép Bár minden okom meglenne rá. Délután egyébként írtam egy jó hosszút nektek, de amikor el akartam küldeni, foglalt volt a rendszer, aszonta 5 mp után próbáljam újra, de hát mit próbáljak? Elrepült, mert a vissza gomb az nem működik ebben az esetben. Pedig időnként szoktam egy ctrl C-t nyomni, de most nem. Nomindegy. Miksa már alszik, leírom a részleteket, csak előbb reagálgatokKép

Ildi, óriási gratula!Kép Baromira irigy vagyok ámKép Én is nagyon szeretném már, de az ember most nem áll kötélnek. Bár most van nagy programunk, ez az esküvő nem semmi szervezésileg meg pénzben sem.

Nyuszi! Szurkolok, hogy rendben legyen a szuri! Mikor Miksa még pici volt, feltettem egy képet a borogatásáról, merem ajánlani! Hálószerű kötésrögzítő alá érdemes a borogatást tenni, nagyon jól megtartja. Miksa különben picit mindig belázasodott, de azért elég jól átvészeltük a dolgokat. Ha megtalálom a képet, ideteszem... szóval itt van:
Kép
Külföld: mi is terveztük, de végül ne mentünk el, mert biztonságosabbnak tartottuk, hogy ha Mo.-on maradunk oylan szempontból, hogy ha ne adj isten doki kell vagy ilyesmi. Végül Balcsin kivettünk egy vízparti házat, baromira jó lett volna, ha nincs atomhideg azon a héten. De legaláb a párom kihorgászta magátKép

Hanzika! Jobbulást továbbra is Marcusnak! És tudósíts majd, hogy ment Ádámnak a dolog!
Ja, és meg vagyok lepve, mennyire otthon vagy a színdarabokban!Kép No, majd mi isKép

Manó! Miksa újabban vizet iszik, van is még egy bontatlan teám. De este tápi kapott.

No, jöjjenek a részletekKép:

Szóval délután még a könnyebb utat választottam, mert éjjel fél 4-ig melóztam, 8-kor keltünk, délelőtt pedig udvarprojekt volt. Szóval 5 perc alatt bealtattam, írtam nektek, közben megkajáltam, majd én is beájultamKép Este fölhúztuk neki a kedvenc ágyneműjét, először adtam rá egy új pizsit, fürcsi után megcsináltuk a tápiját, és eléggé meg volt lepve, de fölhajtotta. Aztán magyarázgatott, úgyhogy ott is hagytam, hátha. De ennyire azért nem ment könnyen, mert rájött, hogy egyedül van, sírdogált, mammamázott, úgyogy fölmentem, az ágy amellé feküdtem (ahogy szoktuk, amikor nem alszik bele a szopiba), és elég gyorsan belaudt. Annyira bogárka volt, simiztem a kezét, ő meg közben mondogatta, hogy mammaKép Szóval 10 óra 7-perckor aludt, és ez nálunk elég jó. Remélem, így is maradKép

A felszerelés témához még annyi, hogy anyuéknál megvan a tesóm kislányának minden cucca, kiságy, kiskád (de már inkább a nagyban fürdik), etetőszék (nem szeretem, mert nincs benne öv, és bár Annának eszébe se jutott kiugrani belőle, Miksának már többször is. Már azt se nagyon használjuk). Van szobacipőcske, mert ott kell (itthon nem, mert padlófűtés van, máshol bordás szőnyeg és a doki szerint a mezítlábazás a legjobb, ha nem tök sima a talaj). De húsvétkor voltunk a keresztanyámnál, ott az ágyunkhoz tolt kanapén aludt, felnőtt széken kajált, szóval nem nagyon kellett semmi. De amíg kisebb volt, én szerettem vinni az etetőszéket például.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
nem semmi ez a borogatásKép. Én eddig kis textilpelus beáztat, nagy textilpelussal körbeteker technikát alkalmaztam, de most először nem tűrte jól, ezért este megkönyörültem rajta és éjszakára levettem, azóta tisztára boldog a kiscsaj, újra rágcsálhatja a lábujját. Gondolom, a mozgékonyság miatt is van 2-5 hó közzé ütemezve ez az oltássorozat, csak mi csúsztunk egy hónapot, mert elhúzódott a sárgasága: amikor hazahoztuk a kórházból, tisztára kínai jellege volt (még a szeme is csík voltKép ), és még két hónaposan is látoszott rajta a sárgaság. Gratulálok a leszokatáshoz, ügyesek vagytok, csak így tovább!

De jó is lenne színházba eljutni! Ez a projekt azért még várat magára, majd a következő szezonban. A Szépség és a szörnyeteg engem is érdekelne, az egyik kedvenc mesém, meg is van videón, kíváncsi lennék hogy oldották meg színpadon. Csak Szinetár Dórára nem lennék kíváncsi - eddig még sosem tetszett, amit csinált, inkább Kékkovács Marát nézném meg (úgyis "földink") Bellként.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Nyuszi,
Külföldön is vannak ám bababarát szállások, most amit mi kinéztünk Horvátországban, oda se kell ágyat, kádat, etetőszéket vinni. Ezek a legnagyobb cuccok sztem. Kép

Szirom,
No mi újság szopival?

Mi tegnap ünnepeltük öregségemet (de csak ma lettem vénebb Kép ), itt voltak anyuék. Ma meg kivittük Regit élete első újpest meccsére, de ahogy elnéztem, nem az utolsó volt Kép Nagyon élvezte, még ha nem is a foci Kép Ott volt egy kis barátnője is, úgyhogy ketten végképp elvoltak. Na és úgy szurkoltak, hogy a fél tábor rajtuk röhögött Kép Hangom nekem sincs sok Kép A lényeg, hogy fölényesen nyertünk! Állítólag még a tvben is láthatóak voltunk, hugim barátja kiszúrt minket. Máté addig anyuméknál volt.

Szegénykém elég nyügi még mindig, éjjel nyüszög sokszor, úgy néztem, hogy a négy örlőből 3 már kint van. Nem egyszerű Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Most működök vagy nem?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Akkor később írok isKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szép hetet mindenkinek!

Eddig azt hittem, a jó idő elcsalt mindenkit a gép mellől, de úgy látom, rossz időben sincs nagyobb forgalomKép.

Kriszta,
Tegnap gondoltam ám rátok, pont a meccs alatt jöttünk hazafelé a stadion mellett, mondtam is Apunak, hogy kint van az ifjú szurkoló a meccsenKép.

Képzeljétek, a hét végén újra nekiláttunk a hozzátápinak, ezúttal banánnal, és kérem szépen, nyeli mint kacsa a nokedlit Kép. Jó látni, ahogy boldogan tátogatja a kis száját, nem pedig összeszorítja, mint az almának.

Tegnap kapott egy (Megatoys kuponakciós) hintát, ki is próbáltuk, kb. 5 percigKép. Eleinte élvezte a dolgot, de mivel még nem üzembiztos az ülése, kicsit félrecsúszott és megijjedt, így most elraktuk, majd később sor kerül rá.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nildi:
Gratulálok!!! Mennyi idő is lesz a kettő gyerkőc között?
Bennem is van félsz a két gyerkőc ellátásával kapcsolatban, de egyre kevesebb, ahogy az idő halad.

Csak röviden, mert elég nehéz üldögélni, eléggé szorul a pocakom.
A fekvést elég nehezen viselem, meg azt is, hogy mindig szervezni kell valami őrzést.
Ami a legrosszabb, hogy Vikóval kialakított kis közös világunk azért megváltozik. Ez lelkileg nagyon megvisel, de abból a szempontból jó, hogy megszokja időben, hogy apával van többet és mikor kórházban leszek akkor nem éri akkora trauma.

Niki egyenlőre jól van, sokat rugkapál és erőseket.

Vikiről címszavakban:
10 fog. Egyedül tökéletesen iszik pohárból. Ezerrel focizik lány létére, a nagyokat nem hagyja focizni, mert mindig a labdánál van. Új szavai: hiiin-ta, tczi-tcza, tczicz. Motorozik. A baba is favorit továbbra is, eteti, itatja, vetkőzteti őket. A takarítás is favorit. A felmosásnál mindig segít. Van egy kisfiú akit állandóan kerget, egy másik meg mint egy kis lovag Vikit ajnározza, már hazahúzta kisteherautón, meg elcsattant egy "csók" is. Anyu meg rohant Vikóval haza, hogy megmossa a száját, nehogy elkapjon valami betegséget. Én meg kacagtam egy jót.

Most ennyi.
Ne haragudjatok, amiért külön nem reagálok most mindenkinek.
Ja, Szirom: ha tényleg van kedvetek Miksával, akkor átugorhattok játszani Vikóhoz. Meg többiek Ti is, csak valszeg én kicsit törött szárnyú leszek, de Vikó biztosan élvezné. Mobilon tudtok hívni.

Levelem eddig pénteken íródott, de a Babanet alaposan megtréfált. Nem akarta elhinni, hogy regisztrált felhasználó vagyok a megadott jelszóval. Egész hétvégén próbálkoztam, még a jelszó elfelejtéses lehetőséget se tudtam használni. Aztán csináltam új felhasználót, amire meg nagy kegyesen mára megérkezett a kód, erre mára működik a dolog...

Változás annyi, hogy Makkának kicsit folyni kezdett az orra. Nem lázas, nem köhög, csak néha ki kell szipókázni a nóziját. Szerintem ez a hirtelen jött hideg, meg eső miatt van. Lehet, hogy kicsit kevés ruhát adtunk rá... Ja és valahogy nem fér a fejébe, hogy esőben nem lehet kimenni labdázni, meg motorozni stb. Ezért aztán nyűgös őkelme és állandóan hozza a pulcsijait, mutogat az ajtóra, meg a kabátjára, hogy menni kéne már kifelé... Most mit csináljon az ember. Hiába vittük ki megmutatni, hogy vizes lesz, nem különösebben érdekelte, talán még tetszett is neki.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Nyűglődök a regisztrációmmal, bizisten írok még maKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

No, most már tényleg írok. Hétvégén megint nem voltunk, mert az ember családjánál osztogattunk meghívókat. Miksa leesett a bejárati lépcsőről, sebes az arca, a keze és a lábszára meg már régóta sebes, azóta, hogy kijárunk az udvarra. Olyan vásott utcakölyök kinézete van nagyjából. A lépcső az úgy sikerült, hogy a nagypapa állt Miksa mellett, és hát nem tudta elkapni. Ezért félek egy kicsit másra (bárkire!) hagyni Miksát, mert én tudom, hogy hiába vagyok vele tizenakárhány órát egy nap, még nekem is tud meglepetést szerezni, annyira fürge. Másnak meg aztán... Hazafelé pedig még nem tudjuk, hogy lenyelt-e egy gombelemet, de tisztára gyomoridegem van miatta. Én marha odaadtam neki a kocsiban játszani egy kis napeleme sszámológépet, a fene gondolta, hogy abban más elem is van, én azt hittem napelemmel megy. Namost szétkapta persze, és akkor láttuk, hogy van benne két kis karikányi hely a gombelemnek. Megálltunk, kipakoltuk az egész hátsó ülést, kiráztuk a gyerekülést, és egy elem meg is lett. De nem tudjuk, hogy vajon volt-e benne még egy. Elvileg a második csak póthely, egy elemmel is működik. Fölhívtuk a dokit, aki szerint simán kijön, ha lenyelte, és nem okoz elzáródást. Ha nagyon ragaszkodunk hozzá, akkor meg lehet röntgenezni, mert simán látszana. Az ember szerint nem nyelte le és a doki se javasolta a röntgent. Én azóta minden kaksit darabokra szedtem, de semmi. Elzáródás tuti nincs, mert gigakakákat produkál. Közben viszont olvastam a Kismamában, hogy a gombelemmel nem lehet várni, mert mérgezést okoz. Tisztára be vagyok parázva, de az ember szerint rég kijött volna, ha lenyelte volna. És szerintetek mikor legyen kiütéses a gyerek mellkasa, ha nem most? Biztos rémeket látok, de nagyjából ott, ahol a nyelőcső van. Föl kéne hívni a dokit, de ha jól átgondolom, az lesz az első kérdése, hogy van-e új öblítő, fürdető, testápoló, és persze, hogy van, mert ottfelejtettük a Bübchent, és Johnsonnal fürdettünk emiatt... Szerintetek?

Szopi: egész jól bírja, nekem volt szar a hétvégén, mert fájt nagyon a mellem, de mindig fejtem egy picit, vagy szopiztattam (nem alvás előtt), és most már úgy tűnik, hogy jó. Az altatás nagyjából fél óra, háromnegyed óra. Talán boldogulunk most márKép

Marycus! Örülök, hogy jelentkeztél! Pihenj nagyon sokat! Lehet, hogy élünk a meghívással, és benézünk, de nem tudom, mikor, mert szervezés van nálunk, és nyakunkon a torta, süti, koszorúslányruha kiválasztásaKép

Kriszta! És nem tűnt veszélyesnek a meccs kisgyerekek számára? Bár tudom, hogy nem Fradi-UTE meccsen voltatokKép Az embernek tetszett, hogy kiviszitek a kiscsajt, csak felvetette, hogy bővülni fog a szókincse, ha sokat jár focit nézniKép

Nyuszi! Először nem bírtam írni, aztán itt minndenki újra regisztrált, végül vettem a bátorságot, és én is, de kiderült, hogy nem kellett volna. Eltűntek a hozzsázólások, de segítséget kértem és most talán megvannak. Szóval nem volt egyszerűKép Hozzátápihoz gratuKép Banánnal azért vigyázz, Miksát eléggé fogta!

Pussz mindenkinek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

Kivi vagyok, mit léptél. Allergia: kivi? Nálunk az volt.

H:

Kép
hanzika
 
 


Hanzi! Most beszéltem az emberrel, aki közölte, hogy közben beszélt egy doki haverunkkal, és szerinte az elzáródáson kívül semmit se okozhat. Ha lenyelte, akkor vagy kijön vagy elzár, de utóbbi nálunk nem áll fönn. Baromira nem nyugtattak megKép. Az ember szerint nem volt másik elem.
A kivi a gyümölcsöt jelenti? Nem kap olyat Miksa, mert aprómagvas. És semmi olyat nem evett, amit eddig nem kapott. Csak ez a fürdető van.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

Köszi a gyors felvilágosítást skarlát ügybenKép igazából nem tudom mi a jobb ha kap megelőzésképp antibogyót vagy sem. Főleg azért mert ő eddig a sumetrolimon kívül 2x kapott antibiotilumot és mindkét fajtáj kihányta. na majd meglátjuk, remélem ettől nem lesz rosszul. nem hiányzott épp most ez, anyósom is itt van, ma kirakták a kórházból, mondván kell az ágy, de holnap még mennie kell Uh-ra. Idejött, a férjem lement Emmáért és közölték hogy mi van, hitrtelen azt se tudta haza merje e hozni, mert épp egy skarlát hiányozna még szegény anyukájának...

Most megyek is, bocs a többiektől a nem reagálásért, olvasok szorgalmasan, de alig van időm írni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szirom!

nem lesz biztos semmi gond, én úgy tudom kb 4-5 nap mire átmegy rajta, ha átmegy. legalábbnis valaki írta valameliyk topikban hogy a 4. nap kakilt ki a gyerkőc lenylet tárgyat.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó,
Most akkor Emma is skarlátos lett végül, jól értem? Hát nem irigyellek benneteket, főleg, hogy anyósod is itt van most, vigyázzatok mindkettőjükre! És jobbulást!

Szirom,
Azért számolj majd be, hogy mi volt! Az elem veszélyesebb, mint más tárgy, mert abban ugyebár belül veszélyes kemikáliák vannak, amik a gyomorsavval reakcióba lépve gondot okozhatnak. Én jobb félni anyukatípus vagyok, főleg, hogy annó mi találkoztunk ilyen esettel a Madarász sebészetén.

Krisz,
Színházas néni jár még be, meg ha komolyan gondolod, anyósomat is ráuszíthatom a témára. Jók a képek Mátéról Kép És gratula a meccsezéshez, gondoltam rátok, hogy nincs túl jó idő, de legalább a nézőtér fedett Kép

És a legfontosabb: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Off: Kövér Kriszti is megszült ma, kislánya lett tényleg, Anna Borbála Kép Ma hajnalra lett meg, este kezdődtek a dolgok, de a tényleges része éjjel fél 1 körül és háromnegyed 6-ra megvolt a baba. 3200g és 54 cm.

Nyuszi,
Lehet, hogy nálatok semmi gond nem lesz a bölcsiben, oviban, ne aggódj előre Kép
Nekem Szinetár Dóra annó a Muzsika hangjában nagyon tetszett Kép Akkor az egyik gyerkőcöt játszotta, Malek Andrea volt az anyuka.
Hajrá hozzátápi - nálunk meg semmi gondot nem okozott a banán Kép

Marycus,
Pihenj, amennyit lehet! Biztos, hogy nehéz így, főleg, hogy tudod, hogy ott Vikkamakka, de ő is megérti másfél éves fejével, hogy anyának ez kell Kép Meg aztán ott van apa, nagyszülők, nagynéni stb , aki kicsit azért kárpótolja Kép

Nildi,
Hogy fogadta a szülőhadsereg a bejelentést? Kép

Mi még mindig dögrováson, 3. hete Kép A pláne az, hogy én sem gyógyulok ebből az átkozott bölcsikórból, megint intenzíven fáj a torkom és fújjom az orrom ezerrel Kép Közben meg a szemem is vacakol, remeg állandóan a jobb, biztos ráment ez a vacak vírus (sógornőmnek annó tavaly féloldali arcidegbénulása lett az influ vírustól). Meg a héten suliorkán is söpör, holnap de, csüt egész nap, pénteken du suli...

No, megyek főzni.

H:

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan: végül bevittem a srácot a Bethesdába, megröntgenezték és nincs gombelem. Vagy már nincs vagy nem is volt, a lényeg, hogy nyugi vanKép A röntgennél különben ordított, mint a sakálKép Most értünk haza, most zúgunk fürdeni!
Köszi mindenkinek a drukkokat!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Még annyit, hogy nagyon rendben volt a Bethesda, mindenki kedves volt, igyekezett, pedig nagyon sokan voltunk. Kedves volt a doki is, az asszisztens is, a röntgenes doki néni is, pedig Miksához muszáj volt "fogóembertKép" hívni, mert nem hagyta magát hagyatt fektetni az istennek se. Mozdulatlanságról meg ugye szó se volt így.... Azt hiszem, beparázott, mert annak idején a szurikat is valahogy így hanyatt fekve kapta a két lábába. Nagyon sírt, nagyon rémült volt, de szerencsére nem abban kellett részt vennem, hogy fájdalmat okozzunk neki, így nyugodt bírtam maradni, és sikerült is megnyugtatni. Bár ehhez ki kellett jönnünk abból a szobábólKép

Egyébként Hanzika paráztatott be délután végleg, mert már előtte is kivoltam készülve, aztán elolvastam a neten, hogy a gombelem szétrobbanhat a gyomorban, és már öltöztettem is a kölykötKép Papírok nélkül voltunk, mert az ember kocsijában maradtak, de csak kimagyaráztam volna valahogy a zsernyáknak... Ja, és megkérdeztem a dokit, altatásban valami speckó eszközzel szedik ki az idegen tárgyakat, szóval nem vágnak vagy hasonlók. Azt ajánlotta, hogy elem esetén azonnal be kell menni (nem kioktatóan, és ez jólesett), mert ha továbbjut a gyomorból, akkor már nehezebb dolguk van.

Manó! Én kimaradtam a skarlátból, nem olvastam el valamit rendesen? Végülis elkapta Emma?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Nem, nem nincs skarlát, remélem nem is lesz, csak a csopotjukban eg ygyerek skarlátos és az egész csoportot elkezdik antibiotikumozni megelőzésképp. És ezért írtam SmS t Krisztának hogy milyen antibogyót adnak rá mert Emma az amoxicillineseket kihányja és alá kellett írnia a férjemnek hogy adhatnak neki antibogyót. Ezért aggódtam. De sima penicilinest adnak, hát remélem azzal nem lesz baj.

Szirom!

Akkor minden jó ha jó a vége.

Hanzi!

Jobbulást nektek, ha emlékszel nálunka férjem kínlódott decemberben meg januárban vagy 1 hónapot egy bölcsiből hozott betegséggel, végül penicilin injekció volt a megoldás.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szirom,

Na kösz Kép Ha én nem mondok semmit, akkor tán el sem viszed Miksát? Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Dehogynem, csak kb. fél órával később indultunk volnaKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Most olvastam vissza a topik gyökeréhez és szertettel üdvözlöm Manót topikanyui minőségében Kép.

Szirom,
Szerintem is jól tetted, hogy elvitted Miksát a kórházba, az elemnyelésről én is azt hallottam, hogy sokkal veszélyesebb a sima tárgyaknál a benne lévő savak miatt, amik a gyomorsavval csúnya munkát végezhet... A Bethesdával nekünk is jó tapasztalataink vannak, bár még csak UHn voltunk 2x. Allergia ügyben én is több helyről hallottam, hogy a Johnsonstól pöttyösödnek a törpék. Miksa hogy van?

Marycus,
Jó hallani rólad, vigyázz nagyon magatokra!

Hanzika,
Jobbulást nektek! A volt kollégám panaszkodott mindig, hogy a kisfia a bölcsis vírusgazda: mindig dögrováson voltak a feleségével az aktuális bölcsikórral, de a "büdös kölkének" bezzeg kutya baja nem voltKép.

Hozzátápinál ma megpróbálkoztunk az anyatejes főtt krumplival, na olyan üvöltést, amit Csenge egy kanálnyinak produkált, még nem hallott a ház (ami nagy szó, mert van ám hangja a kis ladynek). Úgy reszeltem neki a betevő banánját, hogy füstölt az üvegreszelő Kép. Viszont tegnap délelőtt óta nincs kaki, kezdhetek aggódni?

A postás mostanában stratégiai mennyiségű tejpép-ételmintát hozott: Mildibé, Nestlé és Hipp márkákat azt hiszem. Lehet egyáltalán ilyesmit adni neki, Ti adtatok a ti piciteknek? Vannak tapasztalataitok? És honnan szedjek áprilisban "üzembiztos" zöldséget-gyümölcsöt Csipinek?

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Rávetemedtem egy kis netezésre.
Látom mindenkinél megvannak az aktuális nyűgök.

Ma teljesen kiborultam lelkileg. Zoli reggel Makka nélkül ment zsömléért és mikor kilépett az ajtón Makka üvölteni kezdett. Ez még nem volt gond, mert már sokszor volt ilyen, de képzeljétek, míg haza nem ért addig üvöltött és hiába próbáltam lefoglalni, csak ment vissza az ajtóhoz és üvöltött. Hihetetlen, hogy kb. 3 hete, hogy nem foglalkozom vele intenzíven, de mindig ott vagyok mellette és az a másfél év törődés nem is számít neki. Szóval elég rosszul esett a dolog.

Szirom:
Örülök, hogy gombelemmel jól alakultak a dolgok. A túlélő tanfolyamon mondták, hogyha bármilyen kétségünk is van inkább menjünk orvoshoz, mert ha baj van akkor jó, hogy elmentünk, ha nincs akkor meg megspórolunk magunknak egy csomó idegeskedést. És milyen igaz, de nehéz betartani.

Telefonszámot tudod, ha jönnétek, szólj!

Hanzika:
Jobbulást!

Nyuszi:
Ne aggódj a krumpli miatt. Makka nagyon sokáig nem volt oda érte, aztán most szereti.
A vegyesgyümölcsös tejpépet Vikó imádja, azt hiszem 4 hónapos kortól adható, de mintha úgy emlékeznék, hogy csak 5 hós korától adtam neki. Mostanában plussz gyümivel kapja és nagyon bejön neki.

Manó:
Vigyázzatok magatokra!

Ja, képzeljétek. Aki már járt nálunk az tudja, hogy velünk szemben több sportpálya is van és majd minden hétvégén van focimeccs. Vikót meg el se lehet húzni onnan. A múltkor Zoli kifigyelte, hogy van focisuli gyerkőcöknek és voltak kislányok is. Ha Vikónak megmarad ez az érdeklődése, mondtam, hogy akkor egye-fene majd beiratjuk. Hát ez van...

Niki pedig a szokásosnál is aktívabb és szerintem tegnap tuti forgolódott, vagy nőtt, mert úgy húzódott a bőröm a hasamon, hogy majd szétpukkadtam.

Új hajam is van ám. Ráfért már egy kis fércmunka, mert nagyon megnőtt, de ugyebár fodrászhoz menés kizárt. Így aztán Zoli vállalkozott a fodrász szerepre. Nem lett rosszabb, mintha fodrásznál jártam volna, de olcsóbb és gyorsabb is volt.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Marycus,
Ugye nem gondolod komolyan, hogy Vikó három hét alatt elfelejtette az eddigi törődést? Valószinűleg csak "haragszik rád", mert mostanában nem vagy vele annyit mint régen, és ezt így fejezi ki, de majd megnyugszik a picurka. A focizó lányok meg teljesen normális jelenségnek számítanak mostanában, láttad a "Csavard be, mint Beckham" c. filmet? Kép

Legyetek jók!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Marycus! Pici még Vikó, kicsit ösztönlények ők, ne haragudj rá emiatt. Te meg most érthetően érzékenyebb vagy. Azért nagyon szeret ám téged! Miksa is sokszor csinálja, hogy megyek mondjuk az ébredéséhez, és papázik, pedig én vagyok ott. Nekem is kicsit rosszul esik, de végülis tudom, hogy mindkettőnkhöz nagyon kötődik. Pedig én nyalom ki a fenekét általábanKép

Manó! Én még ilyet nem is hallottam, hogy megelőzésre antibigyó. Mindegy, csak jól süljenek el a dolgokKép

Nyuszi! Én nem adtam Miksának primőrt egyáltalán, sőt a piacon se vettem semmit, inkább bébiételt kapott. Mondjuk almával, banánnal, krumplival, céklával nem nagyon van gond. Tejpépet nem evett egy éves koráig, én betartottam, hátha segítek vele a megelőzésben. Szopizott, illetve a doki írta föl Sinlacot, ami rizs és szentjánoskenyér alapú pép, hipoallergén. Ezt vagy tisztán kapta, vagy kevertem gyümipéppel és általában ez volt a vacsi.
Már nem nagyon emlékszem, hogy miket írtunk tavaly, de lehet, hogy érdemes kicsit visszaolvasni, mert Miksa és Marci majdnem pont egy évvel idősebbek, Emma kettővel, szóval mi is pont áprilisban kezdtük a hozzátápit. Hanzi nagy spíler volt a főzésben, és bébiételeztem inkább. Ritkán csináltam babakaját, az is leginkább krumpli volt. Hanzika egyszer megosztott egy cukkinis kaját velünk, azt Miksa is csípte, én meg csináltam azért például fagyós spenótból kajcsit, azt tudom, krumplival összeturmixolva. De ti még csak a bevezetésnél vagytokKép Tényleg, fagyasztott gyümiket lehet kapni, őszibarackot például bírják a törpék.

Miksa pöttyei különben múlóban, szöget ütött a fejemben közben, hogy ráadtam egy öröklött bodyt, ami valszeg nem volt tiszta pamut. Tavaly is előfordult egy hasonló eset, és ilyesmik voltak a pöttyök akkor is. Remélem, tényleg ez van. Nem zaklatom most dokikkal, mert különben tök jól van.

Még annyi újság van, hogy megjött a Nestlé pontos nyereményünk végre, miután rájuk telefonáltam, és kiderítették, hogy februárban kiküldték, csak valamiért Pomázra. Nomindegy, most megérkezett, nagyon klassz a fördőköpeny, aranyos manósipkás kapucnija van, és 92-es, úgyhogy jó lesz még egy darabig. A póló elég nagy, de az nem baj. Egyelőre ennyi, jó éjt mindenkinek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mi van már megint, hahóóóó!!!

Mi különben jól vagyunk, köszi az érdeklődéstKép Miksa új fürdőköpenye összefogott egy fél gép ruhát a kék szegéllyel, majd felrobbantam, de más gond nincsKép

Rohanunk, szervezünk, tegnap névnapot ültünk, szóval ki vagyunk fáradva. Még annyi, hogy Miksa is fáradt volt szerencsére, így a ma délutáni altatás során új magyar csúcsot állítottunk fel: 18 percKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Embernek bóóódog névnapot utólag is!
Összemosás: velem is előfordul, nem is értem, hogy világos ruhára miért tesznek sötét szegélyt pl....

Én már lassan 4 hónapja a Pampers-es multimóka asztalra várok és még nem reklamáltam. Pedig helyben lenne :D

Newsee,
Ne aggódj, ha nincs minden nap kaki, hisz Csenge még szopós baba és akkor nem kell lenni minden nap (akkor sem, ha idáig az volt).

A bolti tejpépekkel várj, mert mind tejalapú, én csak Marcus 1 éves kora után adtam. Ha annyira szeretnél adni, akkor vannak hipoallergén (HA) tejpépek, doki írhatja fel (nekünk bevált a Milupa HA pép vaniliával).

Gyümölcsöket vehetsz fagyasztva, van őszibarack, gesztenye, amit ilyen idős korban már lehet (Kaisersben van, a gesztenye is egyben van, egy fekete dobozban, azt hiszem Fervit márkájú).

Zöldségből én eleinte üvegest adtam, olyan 7-8 hósan kezdtem el én készítgetni neki a kajcsit, akkor már lehet, hogy lesz friss nektek.

Marycus,
Nem hiszem, hogy Vikó azért sírt, mert te maradtál vele és nem Zoli. Inkább azért, mert megszokta, hogy ő is megy vele zsömléért, vagy sétálni és már nyomult volna kifelé Kép Marcus is ilyen, meg olvasás alapján Miksa is, mostanában állandóan kint lenne. Akkor inkább aggódnék, ha esetleg játszanál vele és ő nem akarná, hanem inkább az apjával, vagy nagyszülőkkel, az nyilvánvalóbb jel lenne "ellened".

Hajrá focis csajok! Kép

Ildiék jól vannak, a családban történt valami, ami miatt nem tud jönni most gépközelbe.

Marcus ma extra hisztis volt, már felkelés után elkezdte és ez ment este fél 8-ig, amíg el nem aludt. Még mindig beteg, tegnap voltunk dokinéninél, folytatni kell orrcsöppözést, meg köptetőt és szerdán kell visszavinni. Hétfőn lesz 4 hete, hogy itthon van...

Ráadásul apuék és anyósom is lebetegett, anyunak kötőhártyája van a vírustól, anyósomnak meg torokgyulladása. Totál jó! Nekem is folyik az orrom még mindig ezerrel... zsepigyár meggazdagodhat belőlünk.

Hát ennyit rólunk!

Üdv,

H.

Kép
hanzika
 
 


Szirom!

Azt a....ide mérgesfejet tennék, nemrég olvastam a babaszobán hogy az új szériás (tehát nem kb 1 éve) kiadott nestlé köpenyek pocsékok és fog a szélük, még hozzá is szóltam a topikhoz és nem írtam neked meg amikro írtad hogy azt kaptatokKép Bocsánat, olyan lökött vagyok, pedig olvastam hogy írtad hogy megkaptátok. Egyébként nekünk is megérkezett a nestlé ajándékcsomag, elég sok pontért ennyi volt benne:
1 cini mini, 1 chokapic, a nagy csomag kakaó, 1 nesquik szirup, 3 tábla boci csoki, 1 doboz capuccini, 1 doboz neskávé. Azt hiszem ennyi.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hanzi!

Szintén babaszobás infó: Többen már aláírást gyűjtenek a pampesr ellen, mert egyszerűen nagyon sok hónap késéssel küldenek mindnet, kinövik a abbák mir emnegérkezik, a fogyasztóvédelemhez is bejelnetteték már azt hiszem.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

No, most írtam egy levelet fotóval kiegészítve a Nestlének, mert azért döbbenet, hogy nem lehet normális minőségű holmit küldeni. Arról nem szólva, azt nem is írtam nektek, hogy a hónap elején fölhívtam őket, hogy na mi van már, aztán kiderült, hogy Pomázra küldték februárban a csomagunkat. Hogy miért, sose fogom megtudni. De hogy miért nem derült ki, hogy nem oda szól, azt se. Ők mindenesetre ültek a babérjukon, nem tűnt fel nekik a hiba.

Panaszkodni szeretnék: asszem most értem el tűrőképességem határára. Az embert egy hete csak aludni látom itthon, vagy még azt se (éjszakai műszak is volt), mármint olyan későn ér haza a munkából. Miksa meg csak mászik, mászik mindenhová fel, itt van az a rohadt kiskapu a lépcsőre 3 hete, és még mindig nincs fölszerelve. Alul. Felülre még el se készült, de nem veszünk, mert az ember majd csinál. Én meg úgy közlekedek fent a szobák között, hogy kezemben a 11,5 kilós kölyök. Ha mosnivalót viszek föl, vagy át egyik szobából a fürdőbe, akkor is kézben viszem Miksát. Tegnap többször meghempergett a sárban, majd rám mászott sáros cipővel, amikor pedig behoztam, fetrengett a földön mérgében. De muszáj volt kivinni, bent már nem bírok vele. Enni mostanában megint csak akkor eszik, ha megkapja azt a "kakkát", amit szeretne, de sokszor ki se derül, mire mutogat. Van, hogy már lepakolom az egész asztalt, üres és még mindig mutogat. Kipakolja a hűtőt, elindítja a mosogatógépet, mosógépet (benne a tiszta cuccal), kirámolja a lisztet, a sót, az olajat, kiszórja a tésztát, és ennyi magas polcom nincs. Most minden kint van a pulton, így meg úszik a konyha. Kazalban áll a vasalnivaló, mert a délutáni alvása semmire nem elég, este pedig egyáltalán nem tudott most az ember segíteni azzal, hogy kicsit figyel Miksára. A kölyök mellett nem lehet vasalni, mert nem hagyja békén se az állványt, se a zsinórt, se a vasalót. Főzni se bírok, mert elszalad és máris mászik valahová. Kicsit elegem van, tegnap még kiabáltam is vele este, nem is kicsit. És sírtam is. Akkor borult ki a bili, amikor az ember a 20.20-as komppal végre elindult haza, erre kiderült, hogy elromlott a hajó, és a másikat mire beállították, fél 10 lett. Igazából szinte sosem panaszkodom, hogy milyen nehéz Miksával, mert én nagyon szeretnék neki tesót, és nehogy az legyen, hogy látod, eggyel se bírsz, de most kikészültem. No ennyi, épp eleget fecsegtem, talán mondotok valami okosat.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Manó,

Írd már meg, lsz, hogy melyik topikon van ez, mert belinkelném és elküldeném a Pampers-szel foglalkozó csajszinak a saját panaszommal.

Köszi

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzi!

http://www.babaszoba.hu

és azon belül csevegő, adok-veszelk-pampers fisher price bojkott

Szirom!

Én elég sűrűn kiborulok Emam miatt, amikor meg annyi idős volt mint Miksa most akkor végképp. Igaz a férjem nem is akar többet és meg is kaptam tőle hogy eggyel sem bírokKép Szóval ez tényleg így van, de hát nem lehet magadba zárni akkor sem

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?