Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsófi!KépSzerintem senki nem fog téged elítélni és még gonosznak sem fognak tartani a fennt leírtak miatt.Szerintem is jól teszed,hogy időnként foglalkozol magaddal is,ahhoz,hogy jól érezzük magunkat,tennünk is kell.Ettől a babukád is jobban fogja érezni magát,ha érzi,hogy anya nyugodt,kiegyensúlyozott és jókedélyűKép
Az almalé jó ötlet,szerintem is nyugodtam lehet neki adni,szép fokozatosan megismeri majd az új ízeket.Ami pedig tényleg előny a szoptatás mellet,hogy ha megtudsz vele etetni már mást is,mert tényleg nagyobb lesz a mozgásteretek.Én "megszenvedtem"ezzekkel az időkkel,most már,hogy 16 hós a lánykám sokkal több helyre eljutunk és az meg pláne jó,hogy már egy egésznapra is eljutunk bárhová,mert mindent adhatok már neki.
Babakocsi témaKépA két fiam fél éves korukig elvolt jól a kocsiban.Aztán,ahogy elkezdtek felállni már nem igazán tudtam őket odaszíjjazni,állandóan kikönyörögték magukat.Aludni innentől egy percet sem aludtam,így a babakocsit hamar eltettük.Cipeltük a kezünkbe őket,korán bekerültek a homokozókba,tehát próbáltam olyan helyeket találni ahol nem szükséges a babakocsi használata.
A lánykám sem rajongott sokáig a kocsiért,de ettől függetlenül azért beszerválok egy kisebb sportbabakocsit,mert ha pl:kimegyek velük a Margitszigetre azért azt még hosszú lenne nekivégigsétálni és 3 gyerek mellett azért könnyebb lesz őt tolnom és úgy odafigyuszolnom a többire,mintha az ölemben cipelném.De talán egy új kocsit érdekesnek fog találni és ellesz benne szívesebben.

Cas!A helyedben én felhívnám a védőnőt és megnézetném vele azt a köldökcsonkot.Az első fiamnál ugyanez történt velünk,begyulladt neki és aztán vadhús nőtt neki oda,amit lekellett szedetnünk a kórházbanKépNem ijesztgetésnek szánom,de jobb az óvatosság és egy hozzáértő szem aki megnézi Sebit.
rita75

Rita

Köszi, amiket írtál. Kép Sajna nálunk még Bence kicsi a homokozóhoz. Még csak most lesz 4 hónapos, így max. háton és hason tudnám a homokozóba betenni. Kép Kép Elég mókás lenne. Így még marad a kocsi. Keresztanyám is találgatott, hogy nem zsibbad a lába, vagy nem kényelmetlen....stb. De aztán mindig jókat röhögtünk, amikor meg élvezte a kocsizást, hogy na most akkor mi is van a láb zsibbadássál. Kép Kép Kis maszat, biztos ilyenkor unatkozik. Lehet látni, hogy üvölt, üvölt...kis hatás szünet, akkor nézelődik, és várja, hogy mikor sajnáljuk meg, és esetleg vesszük ki, aztán, ha nem jön be, akkor folyt. köv. Kép De pl. tegnap este lent volt 1/2 6- 1/4 8-ig és tök jól elvolt, meg nézelődött, röhögcsélt. Viszont kedden ue. az időben üvöltött, mint a fába szorult. Kép Így még a nap szakokhoz sem tudom kötni. De mindegy, levegőzni kell. Ha sír, akkor korábban jövünk fel, de azért lent vagyunk egy kicsit. Én vagyok a terror anyu. Kép

Zsófi
nmzsx

Megint én Kép

Lehet egy intim kérdésem is. Kép Bár nem vagyok híve ennek a túlzott ragozásának, de nem igen tudok kitől érdeklődni, dokihoz mostanság meg nem terveztem menni. Szóval, ha nem akartok ne válaszoljatok. Kép Előfordult valamelyikőtöknél hüvelyi szárazság? Ezt persze tudom orvosolni, de meddig tart ez. Annyira bénának érzem így magam szex közben, bedig a férjemet ez nem zavarja, és minden megoldásra roppant nyitott...csak engem zavar. Szóval tudja valaki, hogy ez meddig tart?

Köszi, ha valaki válaszol!

Zsófi
nmzsx

Most olvastam vissza amit írtam legutóbb,jót röhögtem,hogy néha félrenyomtam egy billentyűzetetKép
Szóval a babakocsis témánál,nem én nem aludtam,hanem a gyerköceimnek nem volt már ínyére az alvás a kocsibanKép
Bencének is lehetnek rosszabb pillanatai,ő hisztivel fejezi ezt ki nekedKépMi felnőttek meg vagy épp kiabálunk,vagy mi nők is tudunk hisztizni,nem igaz?Kép
Anyukám mindig azt mondta,hogy mivel még se írni,se olvasni nem tudnak vmit csak kell csinálniuk,hát hisztizzenekKépKépKép
rita75

Zsófi!Ebben sajna nem tudok neked segíteniKépDe úgy látom,hogy ma délelőtt mienk a babanetKépKép
rita75

Igen, úgy tűnik, hogy egyenlőre csak mi garázdálkodunk. Egyébként rájöttem, hogy nem te aludtál babakocsizás közben. Kép Kép Pedig biztos jópofa lett volna. Kép Kép
Képzeld el, most beszéltem egy csajjal, ők tartanak babúszást a Pólusban, most úgy néz ki, hogy 21-én megyünk beíratkozni, és májustól fogunk járni úszni. Kép Már úgy várom, remélem a törpi is fogja élvezni, mert igazából neki szervezem ezt a programot. Kép Elég drága ugyan, de mi nem drága, ami gyerekekhez kapcsolódik. 4 alkalom 7500 Ft, amiben benne a két felnőtt és a baba belépője. Egyik barátnőm nővére is hordta a fiát ide, és áll. nagyon élvezte a kicsi. Szerencsére jó közel van hozzánk a Pólus, kocsival 10 perc, és most az idő is jó már. Figyeld meg, kész Darnyi lesz belőle. Kép Kép
nmzsx

Na addig a 10 percig amíg még elvan a kiscsaj magában gyorsan írok.

Nikcsi,
Kb. 3 héttel azelött, hogy odaadtam.

Zsófi,
Nálatok hogyan telnek a nappalok, mert azt hiszem egyszer azt írtad Bence sem alszik?

Én lassan kezdek megőrülni. Igaz a leányzó este 10-től reggel 10-ig alszik úgy, hogy egyszer kel fel enni, de utána...
A délelötti ébredés után még kb. egy órát elvan, elröhög-elmosolyog magában és onnantól megy a nyűgi. Hiába próbálom lekötni max. csak 10 percig érdekli. Magában egyáltalán nincs el. A játszószőnyeget már rég bevezettem nála, egyenlőre semmi sikere. A babaszékében is csak akkor jó 10-10 percig ha én szórakoztatom. Látszik rajta, hogy egy idő után fáradt és álmos, de aludni nem akar. Ha valami csoda folytán sikerül elaltatnom max.!!! 30 perc után MINDIG felébred. Most már a babkocsiban is csak 30 percet alszik, aztán felébred és elkezd nyűgizni, ki kell venni belőle. Úgy tűnik a pocakmozgására, de hát éjszaka is dolgozik a pocakja. És akkor az esti és hajnali evés után miért tud azonnal hosszan elaludni? Mi a fenét csináljak vele??? Kezd nagyon rossz lenni, hogy nappal egy percre se mozdulhatok el melőle, végignyűglődjük, aztán eljön az este és akkor meg szó nélkül elalszik. Én meg mindent az éjszakai alvásidőben csinálhatok meg, így én lassan egyáltalán nem alszom. Nincs az, hogy az éjjeli alvás helyett nappal ledölhetek vele egy kicsit, vagy nappal elintézhetném a dolgaimat (pl. egyszerű hajmosás). Szerintetek???
myra

Myra!
Ismerős a szitud,csak annyi különbséggel,hogy az én lányom éjszaka is felkel.
Mivel én már rutinosnak mondhatom magam(3 gyerek mellett)ezért bátrabban merem azt mondani,hogy hagyni kell nyűglődni,hisztizni egyedül magában.Persze nem órákra gondolok,de ha ez nálad így folytatódik előbb utóbb kikészülsz testileg,lelkileg mindenhogy.
Nem kell egésznap a babával foglalkoznod,hiszen mint említetted neked is van dolgod,muszáj azokkal is foglalkoznod.Tudom,hogy baromi nehéz végighallgatni a gyerköcünk hisztijeit,nyüglődéseit,de muszáj meghúzni a vonalat,hogy eddig engedtél neki.
Az esti és a hajnali evés után azért alszik el hosszabban,mert napközben keveset,vagy semmit sem alszik.Vagy kevesebb az alvásigénye?
Ha a kezedben jól elvan hiszti nélkül,akkor nem gondolom,hogy a hasa fájna.Akkor eccerűen az tetszhet neki,hogy kézben van és ott vagy vele.
Mindenképpen keményebbnek kellene lenned és ez sajna csak úgy fog műkődni ha hagyod,hogy ellegyen egy kicsit egyedül is.
Nekem hosszú hajam van,tehát megmosni,balzsamozni,kifésülni,megszártani ez kb.20 perc.(nekem)Én nyugodtan elmentem hajat mosni amikor őkelme hisztizett.5 perc múlva benéztem és még mindig hisztizett.Szegénykémnek már vörös volt a feje,de kemény dög maradtamKép
Aztán kb.negyed óra múlva csönd lett.Álomba sírta magát.
Én például probáltam minél előbb elérni nála,hogy ne keljen altatni,hanem magától aludjon el napközben.Ez sok sok sírással járt,de megérte,mert amíg ő hisztizett én tettem a dolgom,amíg ő aludt tettem a dolgom,de persze azért többször benéztem hozzá.Előfordult,hogy megsajnáltam és kivettem mondjuk megszoptatni,de miután tudtam,hogy a pocakja teli van,tiszta a pelusa ment vissza a kiságyba.Jött újra a hiszti,de nem vettem ki újra.Amikor megcsináltam a dolgaimat ráértem vele foglalkozni.
Lassú és rögös út vezetett odáig,hogy ellegyen végre egyedül,de megkell próbálni.Magad miatt!
Remélem vmicskét tudtam segíteniKép
Sok sikert a kis haramiához!Kép
rita75

Köldök
Éjjel is jött vmi kis cucc a köldökéből... Kép Mostmár nem nyöktetem neki az alkohollal, tegnap is, fürcsinél is, ma is lemostam neki tiszta vízzel, és tettem rá hintőport.

Rita
Brrrr... Remélem ezzel nem lesz gond. Most megnéztem, szép tiszta neki, remélem begyógyul hamarosan...

A gyerek amúgy egy kis lord lehetett előző életében, nem hajlandó pelusba kakilni, addig nyikorog-tekereg, míg csak kibontom, na akkor zutty, jön egy adag. De becsapós ám, mert utána addig vár a következővel, míg elunom a várakozást, kipucolom a kakiból, berakom alá a tiszta pelust, és akkor jön a következő adag! Kép
Ma reggel a 4. pelusba sikerült végre bepelenkáznom... Nem túl költségkímélő... Kép

Nikcsi
SAjna Sebi teljesen kezd meghasonlani, hogy minden második haminál védő, minden másodiknál cici. Kép De egyszerűen nem tudunk védő nélkül enni a jobból... Most megerősítettem a lelkem, és 10 percig próbálkoztunk így-úgy (még fejjel lefelé is), és néha ügyesen rá is harapott, de kicsúszott neki. Kép Viszont a 10 perces küzdelemnek köszönhetően annyi levegőt nyelt az elején, hogy hami után büfi helyett bukott pár embereset... Kép
Na mostmár tényleg elolvasom végre amit Cory írt (eddig folyton babáztam, amíg aludt kicsit meg papírokat töltögettem a mindenféle juttatásokhoz, meg a lakcímkártyát is kergetjük, mert ki tudja hová postázták Kép). Szóval nem az igazi ez a mai nap...

Kép
Kép
Kép
cas

Na szóval nálunk így megy a vasalás...
(Remélem látszik, mi megy a tévében... KépKépKép)

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Úgy próbáltad már, hogy Sebit leteszed az ágyra és fölé hajolsz felülről? Ebben a helyzetben nem tud kicsúszni, maximum kiköpi ha nem kell neki. Én ezt akkor szoktam alkalmazni amikor Lillának nincs kedve küzdeni a hátsó tejért.

A lakcímkártyát nekünk az én állandó lakcímemre küldték (szüleim). Viszont mivel a postás ismeri Anyuékat, de engem nem (gyereket sem), a párom vezetéknevét meg főleg, úgy ahogy van nem dobta be hozzánk hanem visszaküldte. Kép Anyu szólt rá az Önkormányzatra, hogy küldjék már ki mégegyszer...
myra

Myra

Az már régen volt! Kép Kép 10 hetes kora óta átalussza az éjszakát, utána olyan 7-8 között kel, aztán alszik 11-12-ig, majd megint eszik, utána még alszik 1-2 órát, és csak onnantól kezdve van fent. Ma erre ugyan rácáfolt, mert 1/2 12-től fönt volt, de teljesen jól bírta. Voltunk Gödöllőn a cégnél, ahol "dolgozom", csak úgy szórta a mosolyokat, pedig csomóan álltak körülötte. Kép Utána itthon ettünk egyett, és mivel ismét nem volt hajlandól elaludni, elmentünk a Brendonba kicsit vásárolgatni. Kép Ott is nagyokat nézelődött, a kocsiban haza felé aludt egy picit, utána evett, és most szunyál. Szóval egy tündér fi! Kép
Egyébként célszerű egy picit "erőszakosnak" lenni. Nálunk is sokszor volt, hogy letettem, de csak sírt, sírt, utána egy negyed óra után jól álomba merült. Néha szerintem már túl fáradtak ahhoz, hogy egyből elaludjanak. Kép

Zsófi
nmzsx

Zsófi,
igenis jár az anyukáknak a torna meg a szoli. Végülis mi hordjuk ki, szüljük meg a bébiket.
Csak irigyelni tudlak azért, hogy ilyen programokat tudsz csinálni!!!

Laga
laga

Zsófi!
Igen, én is kűzdöttem és kűzdök az intim problémáddal. Azért nem foglalkoztam vele olyan szinten, hogy dokihoz is menjek, mert a második babát tervezzük és úgy gondoltam, hogy majd ha Ő is meglesz és még fenn áll a probléma, akkor elmegyek. De azt nem tudom, hogy mit tud a doki ezzel kezdeni:-(
Azt sem, hogy ez végleg így marad e?!:-(

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Csoda történt, hosszas üvöltés és 10 perc küzdelem után Sebi a fürcsi utáni vacsit úgy bevágta védő nélkül a JOBB ciciből (kétszerre, közben volt egy büfiszünet is, szóval kétszer is sikerült egymásra találnunk!!!)!!!!
Nagyon örülök, és rettentően büszke vagyok magunkra. Remélem sikerül teljesen száműznünk azt a szilikon-vacakot!!!
Így örülök: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Myra
A lakcímkártya ott csücsült az okmányiroda iktatójában még most is! Persze nekünk már hétfőn azt mondták, hogy jaj, hát elment a pénteki postával. Aztán ma már eldurrant a férjem agya (jövő héten már nem lesz ideje ügyeket intézni, és az a lakcímkártya nélkül ugye nem megy...), és addig nyöktette a postát és az okmányirodát oda-vissza, míg végül az okmányirodánál "megtalálták". Úgyhogy kiverte a balhét, és bement érte, hiába nem volt már fogadási idő (sőt már munkaidő se).
Ezt nagyon irigylem benne, én olyan béna vagyok az ilyen utánajárós-elintézős dolgokban...
(Anyós meséli, hogy már 10 évesen elküldték egyszer a Tanácshoz vmi papírokkal, mert ők nem tudtak ügyfélfogadási időben odaérni... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: NAGYON ÜGYESEK VAGYTOK!!!!!!!! KépKépKépKép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cas,
Nektek mihez kell a lakcímkártya? Nekünk azt sehol nem kérték, csak a TAJ kártya és az anyakönyvi kivonat kellett.
myra

Sziasztok!
annyira elmaradtam, hogy jegyzetelnem kellett, kinek miről kell írnom, remélem nem kevertem el senkit Kép előre is boccs

Zsófi!
nekünk a cumi csak mástól volt jó. Anyától csak a cici, apától, nagyiktól jó volt a cumi is. Végülis nagyon okosak, nem lehet átverni őket Kép Kép Kép
Kingának is voltak hetei, hónapjai, amikor nem volt jó a babakocsi. Ilyenkor ölben, hordozókendőben cipeltem, aztán megpróbáltam újra a babakocsit.

Nikcsi!
Lucakutya csak 2 hónappal idősebb Kingánál, így szinte ő is anyatejen nőtt fel. Nem hízott el tőle. Időnként viccelek is vele, hogy ő a másik lányom, csak egy kicsit szőrösre sikerült Kép

Myra!
szerintem aludj este!!! jó dolog az!!!
a háztartás megvár, és néha tényleg lehet hagyni egy kicsit egyedül nyűglődni.

Cas!
és ha megpróbálnád átverni? nagyon fifikásak, nehéz lesz, de esetleg papírtörlőt vagy textilpelust a popsija alá dugni?

abbahagyom, mert kikaptam, hogy még nem vagyok az ágyban . . .

jó éjt
Szilvi
szilvamag

Cas
Gratulálok! Kép Ügyesek vagytok! Csak így tovább! Kép

Szilvi
Lehet, erre még nem is gondoltam, hogy tudja, hogy nálam van a cici, és így már miért is inna cumiből. Kép Nem veszem komolyan ezt a gyereket. Kép Kép Milyen okos! Kép Na mindegy. Most azért vettem neki egy csőrit, ami már 4 hónapos kórtól való (a miénken túl sok a lyuk), és ezt fogjuk próbálgatni. Az elején elég nehezen ment, de tegnap már (pedig a három lyukúból ivott), nagyon ügyesen nyelte. Olyan büszke vagyok rá!

Laga
Örülök, hogy te is így gondolod. Az az igazság, hogy a családom annyira nincs hozzá szokva, hogy van hasam (pedig tényleg nem nagy), hogy azt mondták, menjek tornázni, vigyáznak ők a törpire, csak ne hízzak el. Kép Kép De képzeld el, tegnap voltam bent a "munkahelyemen", és azt mondták, hogy talán soha nem néztem ki ilyen jól, mint most. Kép Kép Meg, hogy milyen jó az alakom! Kép Gondolhatod, hogy mennyire örültem ennek. Kép Azért csak van értelme a tornának, meg a fodrásznak, stb. Tényleg jobban érzem így magam.

Zsófi
nmzsx

Zsófi
Nálunk az sem jött be, ha apa vagy valaki más próbálkozott az üveggel. De ne add fel, nem egyformák a gyerekek,hátha nálatok bejön:-)
Nekem is sokáig mondták szülés után, hogy most sokal jobban nézek ki, mert hogy én túl vékony vagyok egyébként. És nehogy lefogyjam azt a plussz pár kilót. Én nem akartam, de a fiam szószerint "megevett".
Hiába! Álítólag a terhesség és az anyaság szépít:-))))

mucus
Tm

Cory
Köszi! Kép
Sajna éjjel már nem voltunk ilyen ügyesek, mindketten túl fáradtak voltunk, így 5-6 perc után feladtam... Kép
Viszont a Hoffman-módszer tuti, szóval ma addig gyűrjük, amíg menni fog újra védő nélkül!

Myra
A férjemnek azt mondták, hogy Taj-kártyát csak lakcímkártyára adnak... ? (Direkt odatelefonált, mit kell vinni...)

Szilvi
Amit a kutyáról-lányodról írtál... nagyot nevettem!!! KépKépKép
Én is papírtörcsivel próbálkozom.
Bár ma reggel ügyes volt, amint kibontottam a pelusból, és visszahajtottam a hasija felé, szépen küldte is az adagot, és nyugisan hagyta, hogy kipucoljam belőle...
Anyu már előre látja, hogyha ilyen "kényes"-fenekű, akkor milyen hamar szokik majd bilire... Jaj, hát hol van az még?! Abszolút nem érdekel még a dolog... Kép

Zsófi
Köszi a gratulát! De azért szurkoljatok még, ránk fér! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ennyire rendbe rakták a babanetet,hogy újra regisztrálni kell magunkat?Remélem azért most már ez így marad.Jó nagy a pangás.
Csajok merre vagytok?Kép
rita75

Na engem az elöbb nem engedett a régi nevemmel regisztrálni, majd holnap újra próbálom addig marad ez. Bár már kezd elegem lenni a Babanet szarakodásaiból. Esküszöm jobb lenne egy másik fórumra átköltözni...

Cas,
Ezt a baromságot! Ha nem mész el érte személyesen, 1 hónap alatt maguktól postázzák (mármint a TAJ kártyát) akkor pedig hol nézik meg a lakcím kártyát? Mi úgy jártunk, hogy elküldtem apukát érte a Teve utcába, hogy minél hamarabb tudjuk a többi juttatást intézni, és ott azt mondták már postázás alatt van, de mivel a posta sokszor elkeveri inkább adnak egyet ott helyben is (nem kellett hozzá a lakcímkártya).
Nemsokra rá postán is megérkezett, úgyhogy most a gyereknek 2 TAJ kártyája van. (Legalább van tartalék ha az egyik elveszne.) Kép

Szopi ügyben nagyon jól haladtok!!! Kép
Mi az a Hoffmann módszer?

Myra
diamond

Nekem is újra kellett regisztráltatnom magam Kép

Zsófi
Szoptatás mellett lehet járni szoliba? Már akár én is járhatnék? Játszó szönyeg: nekünk is van, mi a kikába vettük akciósan 5.000,-, ezek a brendon + ilyen helyeken 10-15 ezer Ft. Babakocsi: mi egy nap egyszer megyünk ki, de akkor 1-2 órára hegyi levegőt szívni, és nagyon szereti. Annyira, hogy üvölt, de ahogy kiteszem a lában és a kocsiba van, mintha elvágták volna. Kép Az hogy üvölt az lehet időjárás változástól is, ők nagyon megérzik!
Én is voltam a melóhelyemen, nekem is azt mondták, hogy milyen jól nézek ki. Hasam nekem is van, de mit vesznek észre a kollégáim (persze főleg a férfiak), hogy mekkora dudáim lettek, így a hasam már nem is téma! Kép

Laga
Én is irigylem Zsófit!

Cas
Szoptatás: nekem már kezd nagyon tele lenni a hócipőm! Mindjárt megírom!
Érdekes ez a lakcímkártyás mizériátok. Kori 19-én született, 24-én kiállították, aztán másnap meg is kaptuk. Még jót nevettünk is, ugyanis Tóth Korinának volt címezve: szóval a gyereknek küldik, akkor mi felbontsuk vagy majd adjuk neki át? TB kártya férjem bement érte. Viszont minden sikerült elintéznie abba az 5 napba, amíg itthon volt! Kép

Szilvi
Gina kutyánk már febr. 13-án volt két éves, szóval azért vigyázok. Egyik nap elfelejtettem a hűtőből a tejet a fagyóba rakni, és mivel eltelt a 24 óra, ezért a kutyának csináltam belőle tejberizst. Kép

Mint láthattátok tegnap éjjel nem jelentkeztem, ennek persze oka volt! Hajnaltól szarul voltam, megint lázas lettem 38,8. Alig álltam a lábamon, tiszta gyenge voltam, a gyereket meg se mertem fogni, kiemelni az ágyból, mert leejtettem volna. Férjem elment dolgozni (én mondtam menjen csak jobban leszek), de 9-kor már telefonáltam jöjjön haza. A lázam nem ment le, ráadásul amit ittam kis teát, azt is kihánytam. Végre hazaérkezett a férjem és egész nap Korival volt. Nagyon sokat sírt, merthát szegény férjecském még nem volt vele ennyit, tegnap rakta életében először tisztába (de lehet, hogy az utolsó alkalom is volt). A jobb cicim, amit Kori napokkal ezelőtt szétcincált, jól bedurrant. Lefejte férjem csutkára, de akkora csomom volt, hogy a dió szinte elbújhat. Na akkor be a kádba és jó meleg, forró víz a cicire és férjem masszírozta. Iszonyatosan fájt, a lázamnak meg nem igazán tett jót a melegfürdő. Na de ezek utána képzeljétek el (pedig csutkára le volt szívva), hogy még 60 ml nagyon zsíros tejcit kifejt. Annyira el volt dugulva a csatorna. Ezután a sok szenvedés után azt hittem már rendbe lesz, ez 13 órakor volt. Á dehogy lázcsillapító ellenére se ment 38 alá. Felhívtam megint a szülőszobát, mondták kettő algopyrint vegyek be, fejjem jól ki és ha utána se megy le, akkor menjek be. Persze még így se ment alá, szóval este 6-kor irány a kórház. Nagyon ki voltam már, mivel hajnaltól folyamatosan lázba voltam. Felértünk a lifttel és pont ott ment Zsófi a szülésznő(m), segített, hogy hova merre, hogy s mint. Ki kell nullára fejni a cicijeim, és mindkettőből vesznek le tenyésztésre. A csecsemőosztályra kellett bemennem, és szerencsémre a legkedvesebb csecsemős volt (Kati). Rámrakta a mellszívót, és mondja, hogy ugye nem fogok sírni? Mondom nem, erre közbe elkezdte masszírózni a csomóm, mondtam is neki így már lehet, hogy mégis fogok. Lehajolva kellett csinálni a fejem mellett volt az asztal széle, már majdnem beleharaptam. Iszonyatosan fájt, ráadásul teljesen nem is tűnt el, de mit várok? Aztán vissza a szülőszobához, megmérték a lázam, ami már csak 37,2 volt végre. Mondták, hogy várjam meg a dokit, ezt nem értettem miért. Majd megnézi a cicim. Végre meg is jött a doki, megvizsgálta a hüvelyem (ezt nem értettem teljesen), a cickót meg szó szerint csak megnézte, rápillantott. 7 után indulhattunk haza, pedig én már készültem, hogy befektetnek, így milyen kellemes csalódás volt! Kép Csak szegény Kori, 7-kor volt a köv. kajaidő. Én szopiztatni nem tudtam, mert üresek voltak a zacsik, otthon pedig csak fagyasztott tejcsi volt. De kint sétáltam vele bő fél órát, amitől bealudt. A fagyasztott tejcsit már előző nap kipróbáltam, mivel a jobb cicimből nem tudtam szoptatni, és simán elfogadta hála! Szerintem azért durrant így be, mert nem szopiztattam a kézi szívó pedig nem igazán tuti, vagyis ebben meg is erősítettek. Nem értem, hogy nekem miért kell ennyit szenvednem a szopiztatással? Ezért mondom, hogy én már azt hiszem nem bánnám, ha nem kellene. Biztos elítéltek, de ez iszonyatosan fájdalmas, kínos meg szavakba leírhatatlan! KépKépKép
Viszont képzeljétek 5 hetesen Kori 5 órákat aludt éjjel egyhuzamba, most már 7 hetesen 7 órát. Ez jó is meg nem is. A tegnapi nap után én is végigaludtam ezt az időt, és a cicim már megint bedurrant. Kép A csomót magamnak képtelen vagyok kimasszírozni! Remélem nem lázasodok be, mert 38 felett nem szopizhat.
Ja nem is mondtam a doki írt fel antibiotikumot, és azt mondta szoptathatok amellett. Én azt hittem, hogy akkor nem lehet.
Na most már befejezem és megyek aludni, talán még van idő, bár 8-kor kajaidő van. Alszik 7 órát, aztán ugyanúgy vannak a 3 órák. Mikor változik ez pl.: 4 órákra?
nikcsi77

Sziasztok!

Niki
Ez nagyon gáááz! Nagyon sajnállak! Kép Kép Ennyit szenvedni. Én azt hittem ez a cici bedurranás, csak az első pár napban van. Emlékeim szerint, nekem csak a kórházban volt lázam, egy napig, utána soha. Sőt masszírozni, is csak kb. 2 hétig kellett a cicimet, de azóta se. Nem irigyellek.
A Kori viszont nagyon jó alvó! Bence is nagyokat aludt az elejétől fogva...csak az nem volt mindegy, hogy mikor kezdődött az éjszaka. Viszont, ha beájult, akkor képes volt már az elején is 7 órákat aludni.
Egyébként a szoptatással kapcsolatosan teljesen megértelek. Biztos nekem sem nagyon lenne kedvem hozzá, ha ilyen horror lenne. Mi lenne, ha megpróbálnád, hogy nem ciciből eszik, hanem fejsz, és közben masszírozod. Hátha, úgy többet kiszív. Így talán nem megy tönkre a cicid, viszont tejet kap Kori. Aztán, ha rendben vannak a cicijeid már régebb óta, akkor megint el lehet kezdeni visszaszoktatni. De szerintem akkor sincs semmi, ha esetleg majd nem kell neki a cici, és csak cumiból iszik. Szerintem a fő, hogy tejcsit igyon sokat. Na, lehet, hogy ez nem mindenkinek fog tetszeni, hogy ezt írtam. Kép Egyébként, amikor kicsi voltam, én is cumiztam, mert anyunak befelé forduló volt a bimbója és nem tudott szoptatni. Viszont ő kézzel fejt. Lehet, hogy neked is ezt kéne megpróbálni. Akkor lehet, hogy jobban átmasszírozódika a cicid, és talán a csomók is jobban eltünnek. Csak egy ötlet. Én pl. egyáltalán nem tudok kézzel fejni, csak azzal az Aventes-csodával, de neked gyengébbek a "szelepek" neked biztos jobban megy. Csak egy pl. Avent-el 5 perc alatt simán kijött a maradék 30 ml a cicimből, nem is erőltettem. Kézzel, kb. két óra alatt...talán 10 ml. Kép Kép Kép Soha többet. Kép De fel a fejjel!!!!!
A sétáról
Amikor 8-10 hetes volt Bence, akkor még ő sem sírt a kocsiban. Csak az utóbbi 3 hétben kezdte. Kép Gondolom mióta nem alszik el, azóta. Mert már nézelődne, és gondolom ilyenkor néha unatkozik. Szerintem legszívesebben kiszállna a kocsiból, és gyalog jönne. Kép Kép
Szerintem lehet szolizni, kinek ártanál vele. A tejnek nem lesz semmi baja. Csak nem kell túlzásba vinni. Én először elmentem 12 percre. Ne tudd meg. Úgy leégett a cicim, hogy majdnem folyt a könnyem szoptatás közben. Kép

Zsófi
nmzsx

Sziasztok!

Kérlek segítsetek. Tegnap akartam venni baba zoknit, de méretek voltak rá írva (pl: 20-22). Mekkorát kell venni újszülöttnek?
A másik: Ti már túl vagytok a Newborn pelusokon, szerintetek melyik a jó, a Libero ami eltakarja a köldökcsonkot vagy a Pampers ami ha jól tudom nem takarja el? Egyéb márkában nem láttam Newbornt.

Boglárka 34+1
boglarka

Sziasztok!

Nikcsi!KépKépKép
Hát szegényke te tényleg jól megszenvedsz ezzel a szoptatássalKépMost már ötletem sincs,hogy mit lehetne csinálni,hogy ne járjál megint ígyKép
Mindenesetre azért továbbra is szurkolok neked,remélem hamar rendben leszel.
Szoliba szerintem is mehetsz nyugodtan,csak fokozatosan kezd el,nehogy te is megégj!És persze ha 37,5 fölötti a hőmérsékleted akkor meg egyáltalán ne is menjél,de gondolom ilyenkor eszedbe nem jutna.
Ami még eszembe jutott a 3 óránkénti etetésről.Talán húzni kellene az időt,persze ezt is fokozatosan,míg elnem éritek a 4 óránkénti etetést.Én ilyet még igazából nem csináltam,nálunk igény szerinti szoptatás volt.

Boglárka!Én a Libero pelust használtam,nekünk az bevált.
Újszülöttnek szerintem 0-ás kis zoknit vegyél,én legalábbis azt vettem annak idején.De az üzletekben biztosan segítenek az eladók is ha segítséget kérsz tőlükKépAz én lánykám 16hós és neki veszek most 22-23as méretű zoknikat.Ha úgy nincs ráírva,hogy 0-ás akkor 18-19es méretűeket vegyél,szerintem az is jó lesz(picit talán nagyobb lesz,de úgyis gyorsan belenőnek a picik).
rita75

Újra itt a régi nevemmel. Kép

Nikcsi,
Ez elég szörnyű! Kép Hát látod én azért küzdök mert nincs, neked meg lenne, de kínszenvedés...
Én már várom a májust mert a gasztroenteorológus doki bácsi szerint (aki egyébként elkötelezett anyatej párti!), májustól elkezdhetjük a gyümiket. Ő vigasztalt meg, hogy azért annyira ne aggódjak, mert tudomásul kell venni, hogy 6 hónaptól mindenképpen ajánlott bevezetni a zöldségeket-gyümölcsöket mert onnantól az anyatej már kezd inkább folyadék és lelki funkciót betölteni.

Boglárka,
Zokniból a 00-0 -ás kell.
Azt tudom, hogy most vettünk kocsicipőt Lillának és az 15-ös (ez volt a legkisebb), de még 1 centivel ez is nagyobb mint kéne.
Pelus: newborn-ban van Babylove (DM), és Huggies is. Nekünk a Pampers jött be a hálós belseje miatt, de a Babylove se volt rossz. Liberot csak Minitől használtunk. Érdekes azonos méretű de különböző márkájúak között is különbség van. Ha mondjuk 3-6 kg-ig van a súlyhatár, nálunk amíg az alsó határhoz van közelebb a leányzó a Liberók a jobbak, de amint a felső határhoz közelít a Pampers-re kell cserélnünk...
myra

Ó, mint "ÚJ FELHASZNÁLÓ" elfelejtettem köszönni és bemutatkozni nektek! Kép Kép Kép
myra

Szia!

Örülök, hogy itt vagy! Kép Kép Akkor mutatkozzááá be! Kép Kép
nmzsx

Sziasztok végre!
"új vagyok még itt, szeretnék csatlakozni:-))))"

Nikcsi!
húú, ez nagyon borzasztó amit írsz. Sajnálom, hogy ennyit kell szenvedned, mert ez már tényleg szenvedés.
Igen, valami közép út lenne jó Myra és a Te termelődésed között:-)
A 7 óra alvásnak nagy előnye, hogy Te is tudsz pihenni, meg ha nem szopik sűrűn Kori, akkor talán kicsit kevesebb is termelődik, ami Nálad kifejezetten jó lenne. A hátránya viszont hogy 7 órán keresztül csak gyűlik-gyűlik benne a tej és becsomósodik.
Valahogy be kellene állítani egy olyan szintet, ami elég Korinak és ne is termelődjön több, mert ezt így én sem csinálnám.

Boglárka
szintén Liberó:-)

mucus
Tm

Myra
A mi TAj-kártyánk is a postán van már, és tényleg nem kellett hozzá a lakcímkártya (még jó hogy direkt odatelefonált, és RÁKÉRDEZETT). Addig is adtak neki egy igazolás-félét, így legalább el tudta intézni a többi dolgot is. Szóval sínen vagyunk.
Szopi ügyben nagyon jól fejlődünk, idestova másfél napja CSAK VÉDŐ NÉLKÜL hamizik! Igaz így egy kicsit jobban kifárad, így a korábbi 130-140-es nagy kajálások visszaestek 100-ra, és így megint sűrűbben eszik, de ez legyen a legnagyobb bajunk! Kép
Sőt, ma volt itt Cory, és segített megpróbálkozni az ölben szoptatással. Hát Sebi nagyon ügyes volt, de ez egyelőre nekem szörnyen kényelmetlen. Na majd belejövünk még!
A Hoffman-módszer egy speciális fogás, amivel a befelé forduló (vagy olyasmi) mellbimbót ki lehet ugrasztani (sőt hosszú távon a letapadásokat megszünteti, alapvetően terhesség alatt ajánlott gyakorlat). Minden mellretétel előtt 2-3-szor megismétlem (két hüvelykujjal kell a bimbó tövénél benyomni és egyúttal széthúzni), így szépen kiformálódik, és jobban rá tud harapni. És mivel jobban eszik belőle, jobban kint is maradnak a bimbóim. Szóval alakul! Kép (Cory küldött linkeket LLL-es oldalakra, és az egyiknél olvastam ezt a technikát...)

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
Jajjj, ez borzasztó lehetett!!!!! KépKépKép (Én is minden kezdődő csomónál pánikba esem, és rohanok a melegvíz alá masszírozni/fejni, nekem is éjjel, amikor hosszabbakat alszik, be szokott csomósodni picit...)
Remélem már jobban vagy, és sikerül megoldást találnod arra a cicidre! (A másikkal minden rendben?)

Laga, Boglarka
Sebi hipp-hopp kinőtte a Pampers Newborn pelust, szóval van egy fél csomag (kb. 20 db) ajándékba átadó. A Szilvi féle bulira megpróbálom elvinni/eljuttatni, szívesen odaadom valamelyikőtöknek. Nekünk nagyon bejött, csak gyorsan szűk lett neki (vágja a comját, és a pisimennyiséget sem bírja éjjel túl jól).
Mi most a DM Babylove eggyel nagyobb pelusát próbáljuk. Majd referálok, hogy vált be!

Boglárka
Zokni ügyben: én elszúrtam, vettem olyat, ami jópofa, de túl erős a gumírozása (és túl keskeny), és vágja a kis lábát... Te légy nálam ügyesebb!

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka,
Casnak igaza van a gumírozás nálunk is gond volt. Az anyatejtől hirtelen nagyon meghurkásodott a lába, és hiába jó lábfejben a lábszárát vágja. Azóta tanultam belőle, és csak széles szárút veszek neki.
myra

Ja, és voltunk kint ma levegőzni! Mivel egész délelőtt nyűglődött (két napja alig alszik napközben), végül eldöntöttem, hogy kitesszük az erkélyre a kocsiba, hátha ott el tud aludni. 10 percre terveztük az első akciót, de úgy bealudt, ahogy tologatta a férjem, hogy végül 3/4 órát levegőzött árnyékban, szélcsendben.
Aztán sajna milyen vacak idő lett... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
ez a zokni kérdés sokáig probléma lehet.
Nálunk a mai napig úgy van, hogy amelyik széles szárú és jó a lábfeje is, az a laza gumírozás miatt állandóan lecsúszik. Ami viszont fent marad, annak szoros a gumija és bevágja a lábát:-( De azt viszont kitapasztaltam, hogy ez az olcsóbb és egyben rosszabb minőségű zokniknál van így. Viszont a jobb minőségűnek az ára is sokkal több és azért szerintm röhej, hogy egy baba zokni 300-500 Ft között van, mikor egy felnőtt zoknit már 200-300Ft-ért lehet kapni:-(

Cas
és sajnos pont most jön a rossz idő, mikor Sebi kezd meg barátkozni a kinti klímával:-((

mucus
Tm

Nikcsi,
Mi lenne ha kipróbálni bérelnétek egy elektromos mellszívót? Az lehet, hogy nálad hatékonyabb lenne. Ha bevállik akkor meg legalább tudjátok milyet kell venni. Tudom mindenki az Aventet isteníti, de nekem semmit nem ért. Még kézzel is hatékonyabb vagyok. A szülésznőm annak idején a Medela Mini Electric-et javasolta. Ha jól tudom ezt a kórházzal rézsut szembeni patikában lehet bérelni. De vannak helyek ahol nagyobb teljesítményű is van.

Cas,
Utáljuk közösen az időjárást. Kép
A héten kétszer is voltunk a Hajógyári szigeten sétálni és olyan jóóóóóóóóó volt.
myra

Myra
Megbeszéltük! Kép Pedig olyan jó lett volna ma is kivinni kicsit, tegnap teljesen belelkesedtem, hogy mindjárt járunk sétálni! Kép (CSak a kocsi fel-lecipelést tudnám feledni...)
Hogyan mentek a Hajógyárira? Hévvel?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Eddig autóval, de már kigondoltam hogyan tudnám felcipelni a HÉV-re a babakocsit. Kép
Aztán nyárra meg lesz sport babakocsink is azt már könnyű lesz megemelni. Kép
myra

Myra
Végül megpróbálkoztunk ma is egy levegőzéssel, de 1/4 óra után felébredt. Lehet hogy nem tetszett neki a hideg. Aztán kicsit levetkőztetve nagyot aludt a kiságyban (amíg kint voltak az erkélyen, addig jól kiszellőztettem a hálót). Így aludt (észreveendő a szuper kötött kardigán, amit ugye én alkottam neki... Kép):

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Úgy néz ki ma csak ketten vagyunk. KépKép
Nagyon szupi a kardigán!!! Én csak sálat tudok kötni, az is fél évig tart... Kép
Ma mi is csak az ablaknyitásig jutottunk, de aludt délután 1 órát!!! Erre lassan 1,5 hónapja nem volt hajlandó. És olyan büszke vagyok rá, már elkezdett az elé lógatott tárgyak után nyúlni, megragadja őket és játszik velük. Kép

Nekem most ez a két kép a kedvencem:

Kép
Kép
myra

Myra, Cas
Nagyon szépek és aranyosak a babák:-)
Cas
gartulálok a kardigánhoz, nem túl egyszerű a mintája. Ügyi vagy.

Nálatok is a Héven csak egyetlen ajtónál nincs középen korlát? Erre hármas szerelvény jár és csak egyetlen egy ajtónál lehet a babakocsit felküszködni:-( Meglepő, de mindíg akar valaki segíteni, pedig a sporttal én is jól boldogulok benne a majdnem 12kg-os fiammal.

mucus
Tm

Sziasztok!

Zsófi
Nekem is azt mondták, hogy ezen a tejlázon egyszer mindenki átesik, de hogy már kétszer is?
Szoliba 12 percre biztos nem mennék be, mert nagyon fehér bőrű vagyok. Nyáron mindig azt mondják én vagyok a legjobb hipo reklám. Kép

Cicim: a bal cicimből tudok rendesen szoptatni, sőt még a 3 óránkénti szopizásra is alkalmas lenne, mennyiségben is. De erre inkább nem szoktatom, mert akkor a jobb már minek van? De tényleg minek? És még hogy jobb? Na szóval a jobb cicim ez a problémás. A férjem és a kórházban Kati "néni" által masszírozott rosszabb cicim annyira szörnyen néz ki, csupa piros és hamarosan lila is lesz. Kép Viszont talán egyre jobb a helyzet, de még mindig nem az igazi. Kép Most fürödtem, és persze masszíroztam és ne tudjátok meg milyen sárga ragacsos truty jött ki, de addig préseltem szerencsétlen mellem míg nem jött ilyen csúfság. A jobb mellem szerintem már egy rövid vagy hosszú (?) metélt tészta csinálon is átmenne, na azért a csomó lehet, hogy ezt akadályozná. Lehet, hogy köszönhető ennek a sok(k) préselésnek és a gyulladáscsökkentő antibiotikumnak.
Tegnap este utolsó szopinál (8-kor) Kori evett egy keveset és bealudt, na én elkezdtem lefejni. Már szinte üresre fejtem (jött a 7 órás időszak), amikor felébredt és még kaját kért. Feltettem a bal (jól működő cicimre) és hammázott, de aztán kifogyott a tejci a bimbóm pedig igencsak érzékennyé szívta, de nem akartam, hogy egyáltalán ne cicizzen, ezért ma feltettem a bimbóvédőt. Hát hogy ordított, nem akart hammázni, azt hitte cumi. És hát nem hülye tudja abból nem jön semmi. Végül védő nélkül felraktam fél pillanatra aztán gyorsan a bimbóvédő és vissza. Na de ez biztos gyorsan elmúlik! Kép
Fejés: kórházba is Kati néni javasolta a gépi szívót, mert az hatékonyabb, mint a kézi. Erre felbuzdulva keresünk olyan gépet, mint amilyen a kórházba van medela elektromos, és 200.000,-Ft (de csak kölcsönözni lehet(ne)), ennél többet nem tudok róla. A kórházba javasolták a bécsi patikát, de ott ki van adva az összes, tivamedbe detto. Tudtok még ilyen helyet, ahol lehet?

Boglárka
Zokni: mi kaptuk az összeset, de tényleg vagy vágja, vagy lecsúszik. 1 db van csak, ami jó!
Pelus: newbornba a babylove-t (dm-st) és a pamperst használtuk, ez bevált. A kórházba kaptunk valami csomagot, abba volt huggis newborn, evvel nagyon megszívtuk jó reklám, mert tuti nem veszünk ilyet! Jelenleg pamperst használunk.

Rita
Köszi a szurkolást!

Myra
Na igen. Van egy lány, inkább nem nevezem nevén (aki olvas minket, de az elején nem kapcsolódott be, ezért nem ír ide Kép), neki is elég kevés a tejcsije, ki kell pótolni. Eleinte ő is irigyelt, hogy nekem mennyi tejem van, és még a fájás sem számítana. De most már ő is mondja, hogy jól megszenvedek. Csak legalább fél éves koráig húzzuk ki, de az még mennyi idő, és főleg mennyi szopiztatás?
Ja és képzeld a fent említett lánnyal múlt hét csütörtökön voltunk sétálni mi is a Hajógyárin. Olyan jó volt (na főleg a kibeszélés), viszont ezután aludt először 7 órát, és a lány lánya is!

Mucus
Én is ezen a beállításon lennék, de azt hol kell? Van egy gomb? Ezek a szelepek se túl jók. Gumishoz kéne mennem? Szelepekre visszatérve, egyikből szoptatok és ha nem figyelek, nem jó helyre rakom az üres üveget, akkor akár bárkit lelövök, eláztatok, annyira spriccel majd csöpög. Kép

Cas
Hurrá! Levegőzés! Nagyon jól nézni ki a felső! Gratulálok, na ez az amit én soha nem fogok csinálni, mert nincs türelmem!

Casnak még nem annyira szól, de Myrának igen. Mi bajotok az idővel? Én sem kedvelem, de attól még lehet sétálni, nem vagyunk cukorból! Mi az eső és szél ellenére is voltunk kint 1 óra 15 percet. Korit védte az esővédő, ami egyben szélvédő is! Nagyon szuper találmány! Mária nagykerbe vettük, kicsit bizalmatlan voltam az univerzálissága miatt, de csúcs szuper! Kép
Már megint regényt írtam, ezért eldugulok!

Cory
Ígéret szép szó, meghát az én érdekem is, de még nem jutottam odáig. Kép

Pusszantás mindenkinek! Ja és jó éjszakát, picurok nektek is!
nikcsi

Ma már kétszer próbáltam hozzászólni a dolgokhoz, de nem engedte ez a vacak. Szóval megpróbálom harmadszorra!!!

Nikcsi
Átérzem a szopis problémádat. Én ezt már átéltem Dorinával. De most Kép Amilyen rossz volt anno, most annyival könnyebb. Nem akarok dicsekedni Sárával, de bármilyen pózban, bármelyik ciciből 15 perc alatt teletömi a pocakját. Szerintem még többet is eszik a kelleténél. Ruhában a mérleget már 4 kg-ra kell állítani. Kiváncsi leszek az 1 hónapos tanácsadáson mennyit fog nyomni a kiscsaj.
Én is teljesen meg vagyok lepődve. Eleinte kicsit fájt, amikor elkezdte szívni, de mára már ez is elmúlt. Pedig a nagyteljesítmnyű porszívó kutya-füle hozzá képest. Fejnem sem kell már, mivel úgy néz ki beállt a kereslet-kínálat. Most már azt tudom mondani, hogy tényleg milyen kényelmes dolog a szoptatás.

Cas
Úgye milyen jó a levegő. Hát még az autózás. Ma voltunk autózni. Elaludt az autóban és az előző etetéstől számítva közel 4 órát aludt. Ilyen még nem fordult elő. Úgyhogy többet fogunk autóval közlekedni.

Mi még nem voltun a szigeten sétálni, de környéket már teljesen bebarangoltuk. Azt hiszem az lesz a következő túránk, mivel itt már ismerjük az összes gödröt.
Mi sportos kocsival közlekedünk, de én nem merek vállalkozni még HÉV-es túrára. Remélem később megjön az önbizalmam és akkor menni fog, de azt hiszem inkább könyörgök az embernek egy autóért. Sajna az övét nem tudom elszedni akkor, amikor akarom Kép
hmmc

Sziasztok!
ismét elérhető számomra is a net!!! Kép

Nikcsi!
csak drukkolni tudok Neked, mihamarabbi javulást kívánok!

Boglarka!
szerintem zokni ügyben (is) a centizés a legjobb.
a gyereket jobbról balra, fel és le megmérni és ehhez vásárolni. A többiek által írt problémák sajnos engem is óvatossá tettek, annó, még most is szinte mindent araszolok és csak aztán veszem meg Kép

Cas!
felérsz egy nagymamával, ilyen csuda pulcsit!!!

jó éjt minden új felhasználónak Kép
Szilvi
szilvamag

Nikcsi,
Nem félünk az esőtől (nekünk is van esővédőnk) csak az utcánkban nem jók a terepviszonyok, és nem volt kedvem bokáig állni a vízben és a sárban. Legalább kihasználtuk az alkalmat és Apa szétszedte a babkocsit, hogy a kerékmeneteket megtisztítsa a rárakódott sótól (téli sószórás eredménye).
A 2 hónapos oltástól ne félj. Nem szokott gondott okozni. Majd ha 3 hósan elkezdik DiPerTe-t. Na az csomósodik, lázat okoz, és még csíp is amikor beadják. Kép

Hmmc,
Nem semmi a leányzó. Szép méretei vannak. Kép Mi is mondogatuk annak idején, hogy nagy a gyerek benzinigénye. Kép
Dorina dögönyözi rendesen?

Mucus,
Őszintén megmondom nem tudom hány ajtónál nincs korlát. Azt még nem néztem meg. Szerencsére a tömeg (Szentendre-Békás stb.) miatt napközben, és ha nincs iskola szünet 5 kocsis HÉV jár.
Az a ciki, hogy most már van autó amivel közlekedhetnék, de hiába van 10 éve jogosítványom, nem igazán használtam. Arra jó volt, hogy éjjel haza vezessek, de újra rutint kéne szereznem, hogy gyerekkel neki merjek vágni a budapesti forgalomnak. Kép
myra

Myra
én ugyanígy vagyok a jogsival, bár nekem csak négy éve van, ebből az utolsó kettőben nem vezettem a veszélyeztetett terhesség miatt, utánna meg nem vol mit.
De másfál hónapja vettünk egyet, így már nem csak apa járhat kocsival, nekem is lenne mit vezetni.
Csak a két év is elég hosszú volt, hogy ki essek a gyakorlatból, így egyedül még nem indulnék útnak. Pedig nagyon jó lenne beapkolni a kölköt és menni:-))
De rajta vagyok a rutin megszerzésén, hétvégén mindíg én vezetek. Nem akarsz egy pár gyakorló órát venni oktató mellett?? Neked is sokkal kényelmesebb lenne Lillust autóval vinni, főleg a hosszabb utakra.
Pl. nekem most nagyon jól jönne, ha már elindulhatnék egyedül, mert a jövőheti talira könnyebben eljutnék kocsival. Így gyalogosan nem hiszem, hogy lesz belőle valami:-(

Nikcsi
széles metélten jót nevettem:-)
Az esővédőt én is ajánlom, ha nem volt tartozékként a kocsihoz, mert nagyon jó, ahogy Te is írtad a szél és az eső ellen is.
Viszont nyárra ugyanilyen fontos a szunyogháló is!! Szintén a Máriában lehet kapni, van külön hordozóra, babakocsira és járókára is. Én nagyon sokáig használtam, mindenféle bogártól és csípős állattól védi a babust, és még a napot is meszűri egy kicsit. Vegyetek, nagyon jó!

mucus
Tm

Tegnap este elkövettük azt a hibát, hogy hagytuk, hogy Sebi elaludjon fürcsi előtt. Ennek az lett a következménye, hogy az amúgy éjjel jól alvó fiam (1/2 9-től reggel 1/2 7-ig alszik, csak hamizni kel fel kétszer fél órára) éjfélkor úgy döntött hami után, hogy ő nem álmos! Kép Szerencsére azért azt már megszokta, hogy éjjel sötét van és csend (nappal fény van és szól a rádió), így nem balhézott, viszont motyorgott a kiságyban magában, és már attól sem tudtam aludni semmit. Így ment ez 1/2 2-ig... Akkor megpróbáltam cicin elaltatni, ami jó sokáig tartott... És mire aludtam volna kicsit felébredt a következő etetésre... Szóval kicsit zombi vagyok ma.
És ráadásul ma vagyunk először a férjem nélkül... Megyek is lefekszem kicsit, amíg még alszik.
Ja, és úgy néz ki 1 hét alatt 360 g-ot hízott?! Vagy rossz a mérlegünk...

Myra
Hát igen, terhesen még volt időm ilyenekkel hülyéskedni... Kép
Nagyon tündér a lányod, főleg a második képen!!! Kép

Mucus
Köszi! Hát nemtom mikor lesz időm megint kötni neki vmit is... Majd őszre... Kép
Ja, és a szentendrei héven elvileg 2 helyen van babakocsis felszálló (a 2. és az 5. kocsi). Kivéve ha csak 3 kocsis hév jár, mert akkor csak 1.

Nikcsi
Nagyon együttérzek Veled ebben a tortúrában!!! Kép
(Szerencsére sikerült teljesen elhagynunk a bimbóvédőt, de tegnap hajnalban nem voltunk ügyesek, és jól kiharapta a bal cicimet, szóval most szenvedek kicsit (szerencsére azóta nem volt több ilyen baleset, így lassan de gyógyul).)
Pulcsi: hát mostmár nekem sincs türelmem! És ma is tervezem a levegőzést. (Most behoztam a mózest, hogy meleg legyen, tegnap szerintem azért ébredt olyan gyorsan, mert a hideg mózes lehűtötte - ma jobban felöltöztetem...)

Hmmc
Nálunk szerencsére itthon a kocsi napközben, remélem hamarosan menni is tudunk majd erre-arra. Kíváncsi vagyok, hogy merek majd vezetni Sebivel (igaz Myrával már mentünk úgy, hogy Lilla mellettem volt bekötve, és szerintem minden oké volt - mondjuk 10-zel mentünk a külső sávban, mert akkor már nagyon nagy volt a pocakom, és utáltam a gödröket Kép).

Szilvi
Köszi! Kép

Mucus, Myra
Vezessetek! Nem szabad elfelejteni, elszokni a forgalomtól!!! Ha szeretnétek egy türelmes, kedves oktatónál "pótórákat" venni, én ismerek egyet (nála tanultam vezetni). Ha kell a száma, csak szóljatok!

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok!
Sebi kiröhögte a cicimet! KépKépKép
Szopi után félálomban kiköpte, büfiztünk, de még gyanús volt, úgyhogy visszafektettem, és megcsikiztem az ajkát a cicivel, hátha kér még. Erre elvigyorodott, és aludt tovább! Kép
(A profilomban van 1 új kép, szopi utáni, na ott is pont úgy mosolyog... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi,
Sajnálom, hogy megnehezítik a cickók is az életeteket. Hát, mit islehetne mondani vagy segítségül ajánlani... szerintem már semmit:-( Nem értem, hogyan fajulhatnak el ennyire a dolgok.
És ha van rá lehetőség és megbocsátasz a poénért, a de micsoda ötlet ilyen cicikből tenyészetet levenni... ezeket nem tenyészteni kéne, hanem lecserélni. Legalábbis a Pamela A. cickóival elcserélni pár hétre. Hadd tudja meg az a némber, milyen is egy igazi duda szemben a műmelleivel, amik csak mutiba készültek:-)))))

Cas,
Itt válaszolok, hogy mivel vagyok elhavazva. Egyszerűen a tavasszal:-) Amióta kijött a jobb idő, szinte egész nap kint vagyok a gyerkőcökkel és olyan távol kerültem a házon belüli pihizéstől, így a netezéstől is, mint rokkantkocsis a gátfutástól:-) Ma éppen esőnap van, ezért van időm írni:-)
Azért szeretnék eljutni Szilviékhez is a talira, hogy legközelebb legalább köszönni tudjak az eddig ismeretlen arcoknak, akik mellett eddig csak elmentem az utcán:-)

És vezetésben gyengélkedők: gyakoroljatok csak, mert ehhez a városi forgalomhoz az erős akaraton és bátorságon kívül sokkal inkább rutin, idegek,meg sok-sok humorérzék kell.

Viki
ccviki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?