Nikcsi
Gripe Water: ne legyen rá szükségünk!!! (Egyelőre úgy tűnik, de el ne kiabáljam...)
Ráadásul rákérdeztem itt a patikában, mit ajánlanak, és a patikusnő nagyon mondta, hogy hát vannak szerek, de ő 4 hetes koráig leginkább semmit.
Myra
Én is sokat bénázom, de lassan kezdjük kiismerni, melyik sírás mit jelent - persze nem mindig sikerül... (Nálatok igen elkeserítő lehetett, hogy mindig üvöltött, belegondoltam, én biztos nem bírtam volna olyan jól idegekkel, mint Te!)
Hasonfekvés: mostmár Sebi is csak így hajlandó aludni. Ügyesen forgatja a fejét mostmár álmában (az elején mindig csak a jobb arcán feküdt, elfeküdte a szemét, ami kicsit beduzzadt és alig akart kinyílni, engem meg a frász kerülgetett). És a pelenkázón meztelenül már nagyon tekereg, szóval szerintem nem lesz gond a fordulással sem. És fürcsi előtt a pelusozón ha hasra fordítom, míg a hátát kenem-masszírozom, "kishíjja" kinyomja magát négykézlábra, és nagyon emelgeti a fejét.
És ha kicsit később kezdi a fordulást, akkor mi van? Ha hason szeret aludni, hát hadd aludjon, én nem parázok.
Öcsém is és én is hason alvósak voltunk, és mi se maradtunk úgy - bár máig úgy szeretek legjobban aludni, jaj, de rég is volt...! Amint terhes lettem bedurrantak a melleim, aztán pocakom lett, aztán most megint billegek a ciciken, szóval hason alvás kilőve még egy jó ideig!
Hmmc
Gratula a nagylányhoz! Klassz kiscsaj, nekem már akkor bejött, amikor először eljöttetek hozzánk! Remélem én is neki!
Fogyás: nem nagyon merek a mérlegre állni, de az bíztató, hogy az irdatlan sütiéhségem és zabálhatnékom nyomtalanul eltűnt, és végre megint normális mennyiségeket eszem - szóval a szopizás remélem lefarag 1-2 kilót még, mert szülés után maradt bőven, mire hazajöttünk...
Hasfájósság
A védőnő volt itt, és ő is azt mondta, hogy nem kell diétázni, hanem először mindenből csak kicsit, és figyelni a reakciót. Aztán ha üvölt a kölök, akkor azt elhagyni, és később újra próbálni.
Nálunk az már kiderült, hogy a jó kis házi húsvéti sonka túl zsíros, a frissen facsart narancslé nagy mennyiségben pedig jó kis hascsikarást okoz...
Zsófi
Pohár? Kiskanál? (Az aventes cumi kupakja szuper kispohár... Nálunk a kórházban remekül teázott belőle a kölök...)