Új privát üzeneted érkezett!

Na még egyszer... az eredeti topik cime, a sok szám nélkül a végén:

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/143734.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamari:

Csináltam az új megbénult hierarchia alatt egy téli babás topikot, hátha valaki belekukkant és megadja ott az eredeti topik direkt elérhetőségét...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hari! Mi Pécsre járunk UH-ra, a párom unokatestvére az orvosom, így soha nem kér pénzt. Egyébként ha jól tudom 10000 Ft egy vizsgálat.

Minden tiszteletem azoké, akik kismamaként dolgoznak, vagy éppen tanulnak. Nekem pont elég a kismamaság, és néha hálát adok az égnek, hogy nem kell bent ülnöm az irodában sajgó derékkal, vagy éppen álomkórosan.

Rokica bejelentetted már a főnöködnek?

Ildi 19+4
Vrucsinca

Aztaa!

Most jól rámijesztett, aki berakta a pót-topikból a szövegeket Kép Azt hittem ez a link sem érhető már el, hanem helyette csak a főoldalról a pótlás..

Na, megnyugodtam :I

Cserébe tessék, jópofa cikk Kép Nekem nagyon bejött, sok igazság rejlik benne!

http://www.kepmas.hu/pluszlap.php?lap=cikk&rovat=szines&cikkid=112

Sis
Sisotris_x9

Sis!
április 5. ott megtalálod én mit szedek a haskeményedésre, neked is arra kell? Receptre írták fel 8 dobozért fizettem 120 ft-ot vagy valami hasonló összeget.
Egyébként nem vagyok tanár.

Hari
Édi a kicsidKépGratula , hogy a párod megemberelte magát.Ez jó hír. Csak így tovább.

Sziasztok
Szilvi

hát ez jó! mikor fogom tudni ezt elküldeni????Kép

Kép
Kép
kismama2004

Sis:

Haha! Aranyos! Én is 80 előtti vagyok :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szilvi!

Köszi az infot, de nekem nem úgy jön be az oldal az állítólagos "karbantartás" miatt, mint azelőtt, úgyhogy egy csomó tegnap esti és mai hozzászólás szerintem nem látszik, de lehet, hogy képzelődöm... Kép

Ti hogy látjátok a helyzetet?

Sisotris
13+4
Sisotris_x9

Rokica,
szerintem az már biztos a babád. Nemsokára 100x erősebben fogod ugyanazt érezniKép!!!!
Kati
Vendég

KépKép Megtaláltam!

Csak negyedikén Kép
Sisotris_x9

Sziasztok,

Valoban kiakaszto, hogy az utobbi idoben mindig van valami a nettel.

Rokica,

Meg mindig nem jott ki a fonokod??

Angelani,
En is mindig ezt erzem. De valoban sokan vagyunk es lehetetlen mindenkivel tarsalogni.
Ismeteld meg azert a kerdesed, hatha tudunk segiteni!

Huri,

Gratula a picurhoz. Nagyon ari.
A ferjedrol pedig, jot vigyorogtam. Mint az enyem es szerintem meg nagyon sok mas.
Ok maskepp elik ezt at. Mi erezzuk eloszor, bennunk van, stb. O az egeszbol az elejen annyit lat, hogy felesege atalakul. De amikor latja pl az enyem az uh-n, uaz, par napig "lebeg".Kép

Tegnap olyan jot jatszottunk zsebivel. Mar olyanokat rug, hogy latszodik szbad szemmel.
Szoval, a fiam a hasam kulonbozo reszerire tette a kezet vagy az arcat es zsebi "megtalalta" ot.
Oda rugott, ahova kertuk. Teljesen elerzekenyultunk.

Mikor lesz mar pentek???????????????????????????????????????????
Alig varom, hogy lassam...........................
Fiam alig varja, hogy megtudja ocsikeje vagy hugicaja lesz!!!!!!!!!!
Persze en isKépKépKép

Aniko
21+6

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!
Lányok!
Csak nem azt gondoljátok, hogy én megsértődöm?
Dehogy! Örülök, hogy ilyen jó csapat tagja lehetekKép!
Egyébként is még elég új vagyok, tehát ha el is tünnék sem venné észre senkiKép
Csak úgy megjegyeztem. Ja a kérdésemre már nem is emlékszem.
De! 1-re, az azt hiszem Zsófynak szólt (nem biztos). Az a Kínai horoszkóp vagy valami ilyesmi lehetett. Már nem emlékszem pontosan.
De nem érdekes, majd visszaolvasom a topikot, (ha nem hal meg teljesen)Kép
hogy legalább képben maradjak a többiek dolgaiban.
Pussz Mindenkinek!
Angelani
17+1

Kép
angelani

Megann, Edina!

Köszönöm, aranyosak vagytok.

Ma beszéltem a dokimmal, hogy mi volt tegnap és kértem, hogy próbáljon meg érdeklődni az erdmény után, mert a 22. még olyan messze van. Azt mondta, hogy egyébként is megtenné, mert őt is érdekli, így remélem hamarabb megtudom. Nagyon várom!
Ja, a másik mondom neki, hogy a biopsziát végző doki felajánlotta, hogy csinál plusz UH-t. Ki se mondtam, hogy mit akarok egyből rávgta, hogy ne. Tudta, hogy miről van szó, mondta, hogy üzlet az egész. Hát én se köpni se nyelni nem tudtam, pedig nem vagyok egy naív lélek. Ezt szokta állítólag mindenkinek ajánlani és gondolom így néhány kismamát esetleg magához édesget.

Bodza!

Szerintem is csak addig dolgozz amíg nem megterhelő.
Élvezd ki a terhesség minden percét, ezek olyan pillanatok amit nem lehet visszahozni. A köv. úgy is más már.
Én végig akarok dolgoni, mert a saját cégünket viszem. No meg a betegállomány után nem lenne olyan jó a GYED sem. Így is magam után fizetem a járandóságot, ezért is nem akarok TP-re menni.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!
Sis
Bocs bizti én írtam el a dátumot.Egyébként haskeményedésre kell? Receptere kaptam 8 doboz került 120 Ft-ba, vagy valami teljesen hasonló összegbe.

Rokica
Tuti a babód!KépKépKép én is ezt érzem, már 14. v 15.hét óta, semmi képpen nem hasonlíthatom bugyborékolásra. Ez egyébként normáli ha az embrenek vékony a testalkata.

Angelina
utána néztem, kérdezted a kínai horoszkópot, a haskeményedést, és a folyást.
A kínai horoszkópot annak idején én ha jól emlékszem a nyári babásoknál találtam meg feb.24. tájékán. De ezt nem vedd kézpénznek. A pocakkeményedést mond el a dokidnak. Fáj is?
És a folyást is nézesd meg, ő majd tudja ha valami gombás esetleg akkor mit írjon fel rá.
Remélem tényleg ezek voltak a kérdéseid.KépKép

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Angelani! Itt találod meg, amit kérdeztél:
http://www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm

Megann, Kriszta! Egyre jobban gondolkodom, hogy kiíratom magam, bár még legalább 2-3 hét, mire újra látni fog a dokim. Pénteken megyek AFP-re, mire annak lesz eredménye, az még idő.

Bodza 16+2

Kép

Kép

Kép
bodza

Most már tudok küldeni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelina

a kínai horoszkóp nem feb.24, lehet, hogy könnyebb lenne ha a mienkét néznéd át.de már nem tudom hogy mikor foglalkoztunk vele.
Szia

Kép
Kép
kismama2004

Köszönöm a gratulációkat, aranyosak vagytok, azon gondolkoztam miután feltettem a képet, hogy milyen kis butus vagyok, hisz ez csak nekem olyan édes, de látom jól tettem hogy megosztottam veletek, mert olyan jól esik hogy nektek is tetszikKép

Bodza, szerintem is maradj inkább otthon, főleg, hogy most már annyira szép idő van, annyi mindent csinálhatsz, amit munka mellett nem lehet idő híjján. Persze aki nem teheti meg, vagy nem igényli, hogy otthon maradjon az más, de tényleg ez a 9 hónap visszahozhatatlan.
Én úgy terveztem, hogy amíg lehet dolgozom, aztán még 8 hetes sem voltam és már kiirattam magam. Igaz akkor nem voltam jól, azért, de most már kutya bajom, viszont nagyon jól érzem magam itthon. Ráadásul a főnököm nem örült, hogy eljöttem, de azért persze megértette, bár neki nincs gyereke. Ugyanakkor azt mondta, hogy akkor viszont döntsem el, hogy dolgozom, vagy végig itthon maradok-e, mert ha 1 hónapig nem vagyok, akkor neki kell a helyemre egy ember, de nem teheti ki, ha mégis visszamennék utána. Főleg, hogy nem is biztos, hogy mikor lennék, és mikor nem. Úgyhogy úgy döntöttem itthon maradok, és vegyen fel valakit.(Követező héten már meg is volt a jelölt, illetve szerintem már rég meg volt, csak várták, hogy valahol legyen egy szabad helyKép
Az is hozzá tartozik, hogy én nem nagyon szeretek ott dolgozni, a kolléganőkért sem rajongok, mármint akikkel egy szobában vagyok. A legjobb barátnőm/kolléganőm meg tavaly novemberben szült, úgyhogy pont jó hogy itthon lehetek.

Képzeljétek, tegnap a doki csinált rákszűrést is, és utána teljesen meg voltam ilyedve, mert még este is barnásan pecsételgettem. De hála a Jóistennek, mára elmúlt, remélem csak a rákszűrés hatása volt. Szerintetek is ugye??

Voltam ma masszőrnél is, Édesanyám megajándékozott egy befizetésselKép Tök rendes tőle. Én amúgy is rettentő hátfájós vagyok, most meg aztán főleg, ráadásul ugye most még a medencém is feszül. Hát csajok, ennél jobbat nem is tudnék most elképzelni. Fél órán keresztül kényeztetett a masszőr, nem is nagyon akartam leszállni az ágyról. És azt mondta akkor is mehetek, ha még nagyobb lesz a pocakom, mert akkor ülve szokta a kismamákat masszírozni. Nem akartam neki mondani, hogy majd ha Édesanyám megint befizet akkor lehet róla szóKép

Tegnap nekem is mondta a doki, hogy szedjem a MagneB6-ot, de nekem a szúrkálásra adta, nem keményedésre. Meg a székrekedésemre azt mondta szedjem ezt a Tisasent, de a háziorvos meg azt mondta, ő nem ajánlja. Hát azért kiváltottam, bevettem, nem történt semmiKép Aztán olvastam, hogy terhes nőknek nem ajánlják, úgyhogy betettem a szekrénybe, jó lesz majd még egyszer talán. Azt ajánlotta a háziorvos, hogy egyek meg reggel éhgyomorra 2 evőkanál baracklekvárt, és igyak rá egy pohár meleg vizet, de ne menjek messzire a fürdőszobától, mert hamar hat. Hát én reggel óta a fürdő közelében vagyok, de minek??? Olyan rossz érzés, hogy fent beteszem a kajákat, és aztán nem jön ki sehol semmi, már bocsánat a témáért. Én már annyi mindent kipróbáltam, de eddig nem segített semmi. Holnap veszek olyan Tamarin lekvárt vagy mit, de abból úgy emlékszem azt írtátok még nagyon régen, hogy van direkt terhes mamáknak való. Annak mi volt a neve, és a gyógyszertárakban lehet kapni?

Fú, bocsi , hogy ilyen sokat írtam, de szómenésem van. (Legalább ilyen menésem vanKép

Ja, Sis! Tényleg jó a cikk, nekem is nagyon tetszett, sok igazság van benne, de hát változnak az idők. Néha úgy érzem ez nem jó, mert annyival jobb volt régen, sokkal nyugisabb volt az élet, de ki tudja, lehet, hogy csak én látom így. Minden esetre jó volt nosztalgiázni egy kicsit amíg olvastamKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
Úgy látom, nincs garancia arra, hogy megtudom, amit akarok a 4D-s uh-on. Képannyira sajnálomKép
Így még várok vele, legalább 1 hónapot, sajnos, mert tényleg csak 1x akarok elmenni...
Többre nem futja a keretbőlKép.

Ami a vizesedést illeti, addig beszéltetek róla, amíg tegnap este úgy bedagadt a lábam, hogy csak na KépKépKép Persze, csak viccelek.
Biztos attól dagadt be, hogy már jó pár napja a gép előtt ülök, és lóg a lábam.

Aniko,
fiút, vagy lányt szeretnétek??? Írd meg, ha látszott!!!
Kati
Vendég

Hari:

Székrekedés ellen próbáld meg a szilvalekvárt, párolt káposztát, héjában sült almát, zabpelyhet (mondjuk joghurtba keverve), mindennemű zöldség/gyümölcsöt, minél többet, és igyál sok vizet. A lényeg hogy minél több rostot tömjél magadba. Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű lisztből/rozsból valót inkább. A patikában lehet kapni rost tablettát is, kicsit drága, viszont a rost segiti a bélmozgást és tisztit is.

Ha minden kötél szakad, megpróbálhatod a ricinus olajat, de az nagyon durva, kellemetlen, ráadásul van akinek hányingert is okoz...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari! Tamarinlax a neve. Én is lassan erre szorulok. Merthogy szorulok Kép

Elültettétek a bogarat a fülembe. Egyre jobban meggyőztök, hogy kiírassam magam. De valamit csak kellene majd mondani a főnöknek, nem? Találjam ki, hogy orvosi javaslatra? Mert egyébként semmi bajom nincs, csak sokkal fáradékonyabb vagyok. Fájni nem fáj semmim, csak hát mégis, olyan plötty vagyok. De ez így nem indok egy főnöknek.

Van ötletetek, hogy mire hivatkozzam, ha rákérdez a főnök, hogy miért kell máris?

Köszi!

Bodza 16+2

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza,
Én szkeptikus vagyok minden ilyesmivel kapcsolatban, de ez a kínai naptár túltesz minden elképzelésemen.Kép
Mi köze a nő életkorának a baba neméhez. Az egyedül a palin múlik. Miért nem az ő életkorát nézik akkor??? NemKép?
Egyébként a fiam ezek szerint lány kéne hogy legyen...Kép Meg is nézem, biztos fiú-e KépKépKép!!!
Vendég

Szia Hari,
Én küzdöttem az elejénilyen székelési gondokkal, nekem a lekvár nem jött be...iszonytos íze van...nem is bírtam lenyelni. A doktornőm egy india korpafűport ajánlott...elég riasztóan hangzott, de nekem bevált, én csak rostos baracklével iszom, mert így nincs annyira mellékíze. A javaslat szerint én 1 teáskanállal kezdtem esténként, de mivel utána sok folyadékot kell inni, ezért éjszaka pisilni jártam, így áttettem du-ra, így minden nap van székletem, de nem hajt meg!!!

Ha esetleg kipróbálod, ajánlom, hogy ne reggel kezd a bevételt, mert ki tudja kinél hogy hat, nehogy útközben kapjon el!

Bár most jut eszembe, ha otthon vagy egész nap akkor ketté is oszthatod, hogy reggel egy kis kávés kanál és du. is, akkor tuti hatás lesz!

A képet hová tetted? Én pár napig nem láttalak titeket...

Pr. 18

Kép

Kép
prüntyi

Bodza,
a dokid mit mond? Úgy tudom kiírhatnak magas vérnyomás, terhességi cukor, nyított méhszáj, elől tapadó méhlepény miatt. Nézz utána, de biztos van még más is... Ne légy szívbajos, ha szenvedsz a melóhelyen, az a babádnak is rossz!!!!
Kati
Vendég

Hari, csakhogy jól összezavarjalak Kép ,
Prüntyivel ellentétben, nekem a Tamarinlax jött be, a Naturcare nevű indíai rostpor nem.
Azután írt fel nekem a nődoki magnézium-oxidatum nevezetű port, az ő szavaival élve, nincs az az ember, akinek ne hatna és nem káros. hm, nekem valóban bejött a dolog. receptre 50 Ft volt és kitart sztem a 9. hónap végéig. míg a tamarinlax és társai 1000 Ft körül vannak.

Falina
19+4
falina

jah,
Kínai naptár téma:
én nem hittem ill. nem akartam benne hinni ;) , de bejött. lányt jósolt és a 20. heti 4D-s UH-n megmutatta magát az én Kislányom! Kép
F.
falina

Sziasztok!

Lányok, tud nekem valaki valami bíztatót mondani? BMC-be járunk.
Ma voltunk a második UH-n, betöltött 7. hét után 4 nappal. Épp két hete a petezsák 9 mm volt, benne egy 3-4 mm-es embrio. Ez a szám ma csak 12 mm-es petezsák és egy 7 mm-es (ez már ülőmagasság) embrióval. A szívverés 140/min, ez állítólag jó. Azt mondta a doki, hogy nagyon kicsinek találja a petezsákot, szinte alig van benne magzatvíz. Nem sok jóval kecsegtetett, azt mondta, hogy két hét múlva megint megnéz. Nagyon aggódunk. Szerintetek be tudja még hozni a lemaradást a baba? A doki szerint már 16-17 mm-es petezsáknak kellene lennie. Az utrot felemelte 3*2-ről 3*3-ra. A napi 1 bromot pedig azt mondta, hogy hagyjam abba.
A zárójelentésen az írják, hogy táppénzre vétel indokolt, de nem mondta, hogy menjek táppénzre, csak azt, hogy vigyázzak magamra. Szerintetek ha elmennék táppénzre, az segíthet? Ülő munkát végzek, és szívesen el is mennék, csak nagyon félek, hogy benn ezt hogy adom elő, ha a baba mégis...

Volt valakinek valami hasonló tapasztalata (jó vagy rossz)? Szegény férjem teljesen maga alá került, én istápolgatom.

Nagyon köszönöm!

Pusz

Noémi
Vendég

Na végre sikerült bejelenteni, legalábbis a főnökömnek, aki gratulált és teljesen normális volt. Szinte antiklimaktikus volt ennyi izgulás után az egész. De legalább túl vagyok rajta. Hálistennek.

Mostmár csak a kollegák vannak hátra...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Helló lányok!

Én egy hős vagyok!Kép
Most szabadított meg a fogdoki 2 db felső bölcsességfogtól!
Úgyhogy mostmár nem vagyok bölcs?KépKár pedig olyan jó volt azt hinniKépKépKép

Háááát ez volt életem első foghúzása, meg remélem az utolsó is!
Nem azért kellett húzni, mert rossz, hanem mert irritálta az alsó ínyem, és ez a fogász szerint hosszú távon szájrákot okozhat ezért jobb az ilyentől megszabadulniKép
Bár többen mondták, hogy egészséges fogtól kár megszabadulni én mégis az orvosnak hiszek, nagyon jó doki, rengeteg külföldi is jár hozzá!
Fájni nem fájt csak az érzéstelenítő viszont röhejes módon annak az ízétől öklendezni kezdtem a Wc-ben....tiszta vicces...terhességtől semmi bajom nem volt, egy ilyentől meg egyből hányhatnékom támad!
De a legijesztőbb az volt, ahogy a doki küzdött a hatalmas gyökeres fogammal, azt hittem engem is kiránt a székből, és én semmit nem éreztem, csak a fogó csikorgáság hallottamKépPocsék élmény volt!

Meg is simogattam utána babócát, hogy ugye nem viselte meg nagyon pszihésen ez az esemény, és hogy nyugodjon meg, nincs bajKépKépKép

Boccs, hogy titeket traktállak ezzel a storival, de jelenleg még beszélni se tudok, mert még a torkom is le van zsibbasztva!
Gondoltam, megjutalmazom magam egy adag fagyival a kedvenc cukimbólKépKép

Kép

Kép
megann

Épp aszalt gyümölcsöt eszem, hogy megoldódjon ez a wc probléma. Kép

Nemesek! A kínai naptárban én se nagyon hiszek egyébként, csak pont megtaláltam, és gondoltam érdekességképp felteszem, ha már Angelani úgyis kereste.

Noémi! Nem nagyon értek a dologhoz, de azért kitartást, és egy kalappal! Pihenj sokat, és írasd ki magad valami náthával vagy szédüléssel arra a két hétre!

Kép

Kép

Kép
bodza

Rokica! Grat a bejelentéshez!

Megann! Neked meg grat a hősiességedhez! És kijelentem, hogy mi itt mindannyian továbbra is bölcsnek tartunk!

Kép

Kép

Kép
bodza

Noémi!

Jaj, ez nem valami jó hírKép
Az az igazság, hogy erről a korai időszakról nekem semmi adatom sincs, az első méreckedés nekem a 12. héten volt!
Pedig olyan nagyon akarnék segíteni de nem tudokKép
Viszont tiszta szívemből,nagyon szorítok nektekKép

Rokica!
Gratulálok!Ügyi vagy!
Nem faggatózott senki, hogy mennyi idős a baba???

Kép

Kép
megann

Bodza!

Jaj de ari vagyKépKöszönöm!
Székrekedésesek!
Nekem a problámámat a következő oldotta meg!
Szilvalekvár(bioboltos, cukor nélküli), natúr és gyümölcsjoghurt lenmaggal megbolondítva, + gyümölcsös müzliszelet+ sok folyadék+gyümi!
Nálam helyreállt a rendKép
Kívánok nektek hasonló áldott állapotot!

Kép

Kép
megann

Megann, kérdezte a főnököm hogy mikorra várom, mondtam, hogy szeptember végére (igazából aug végére), és hogy aug végéig szeretnék dolgozni. Nem kérdezett semmi undokot, sőt, azt kérdezte, hogy birom, jól vagyok-e.

Mostmár megmondtam a kollégáknak is, már mindenki tudja. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Mit szóltak a kollégák?
Leesett az álluk, mi???

Szerintem jól tetted hogy szeptembert mondtál, aztán ha nem bírod a nagy nyári hőséget, majd kiiratod magad a dokival!Kép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Olvasgattam nálatok,és Meganntól szeretném kérdezni,hogy az a Pannónia u.-i kismamabolt melyik kerületben van?Ja,és itt fentebb is szó volt egy üzletről,ha jól emlékszem a XVI.ker.be vagy ilyesmi,az is érdekelne.
Köszi a segitséget,további jó babavárást!Kép
Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Kismama2004:
Nagyon rendes tőled, hogy utánanéztél a kérdéseimnek. Na én is ezt tettem (nagyjából). Kép
A pocakkeményedés nem olyan erős, illetve nem annyira kemény a hasam. Nekem az egész szokott egy kicsit bekeményedni, nem külön csomókban (olvastam itt, hogy valakinek külön csomó van a hasában olyankor ha bekeményedik). Nekem olyan mensi szerű görcseim vannak akkor, de ha lefekszem egy idő után elmúlik. bár kopogjuk le már 3-4 napja nem fáj csak a derekam görcsöl.
Az is elég fájdalmas. Köszi a kínai naptárt is. Bodza is segített.

Bodza:
Nagyon köszi neked is!
Megtaláltam a kínai fogamzásnaptárt!Kép
Remélem úgy is sikerült!

Noémi22:
Szerintem sürgősen menj el valami egyébb problémával táppénzre. Azután csak FEKVÉS!
sokat kell pihenned, ez Nem Játék! Nagyon szorítok!
Majd írj, hogy mi újság.

Megann:
Gratula a foghúzáshoz!
Bár inkább ahhoz gratulálnék, hogy ez volt az első foghúzásod Kép
Sorry, de én már nem tudom, hogy te hol tartassz!
Mennyi idős vagy most?

Rokica:
Nagyon boldoggá tett, hogy ez a teher is le jött a válladról.
Már csak rajtad áll, hogy meddig bírod a melót.

Még van mit visszaolvasnom.

Addig is pusszancs mindenkinek!
ha nem haragszotok meg bedobnék egy kis érdekes olvasnivalót. Kicsit hosszú, de szerintem tök jó. Biztos sokan ismeritek már. Van benne igazság!
Sziasztok!
Angelani
17+1

Kép
angelani

Olvastam, hogy akik a 80-as évek előtt születtek, azok valódi Hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, 1980 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a gyerekágyak festékében akadt bőven ólom. A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókokok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi.
Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem az ugyanaz. Szúr-szúr. Semmi különbség a kettő között, miért pazaroljak hát rá külön szót.
Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki. Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne nekünk! Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenesági rokona.
Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött, és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem. (- Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nem lehet, hogy téged mindenki Rambonak csúfol / - Hagyd csak anya, ez az én háborúm!)
Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy mcdonaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátraszaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíroskenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt, a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a koloniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban, a preDomestos korban.
Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vagy esetleg spectruma (az valami számítógép vót), de szó sem volt Playstationról, Nintendóról, X-Boxról, Videójátékról, 64 tévécstornáról, műholdról és kábeltévéről, filmekről, DVD-ről, Surround Soundról, internetről, Fitness-Club kártyáról vagy mobiltelefonról.
Hát ezek lennénk mi!
Mostantól én is optimistább leszek és nem parázok be az apró dolgoktól.

Kép
angelani

Fúú, képzeljétek!
Mindig is utáltam a kólát, erre fogtam magam most a bótban, és vettem egy üveggel, hátha... Örömmel konstatáltam, hogy még mindig nem szeretem, csak hirtelen fellángolás volt, hogy mi okból, nem is értem KépKép Remélem, később nem akarok majd szappant/gyertyát/széklábat/árokszélénkiskutyát/Jóistenharagját enni...

Szilvi, vettem tabit, 30Ft-tal drágább csak recept nélkül! Köszi!

Hari!
Lenmag nagyon jó hashajtó, anyósom azt szedte sokáig. Rákszűrés után nekem alapállapotban barnás folyásom volt mindig, de egyszer meglestem, mit csinál, és a mintavétel után beecsetelnek még valami barnás trutymákkal, szerintem fertőtlenítés céljából.. de csak szerintem Kép

Bodza!
Szerintem egy jó fej dokival meg lehet mindent dumálni, és tényleg az a lényeg, hogy jó közérzeted legyen, mégha kamugyártás is az ára Kép

Kínai naptárra én is nagyon kíváncsi leszek, nekem lányt jósol, én meg azt álmodtam, hogy fiú, és azt hallottam, hogy aki nincs rosszul egyáltalán, annak tuti fia lesz, bár ez egy általam eddig nem ismert összefüggés Kép Meglátjuk...

Sisotris
13+4

Hátezbasszus komolyan röhej... Mi az, hogy nem érvényes az azonosítóm, meg hogy nincs felhatalmazásom, hogy hozzászóljak?? Ez nem először fordul elő, hol van itt a főkolompos? Ghrrrmhrrrr.....

Új nicket kellett regelni, mert ki tudja miért, a karbantartás óta eltűnt a régi.

Páp

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Angelani!

Köszi a gratulációt!Azt bizton állíthatom, hogy a fogmosásnak semmi köze a fogak állapotához!Ez csak GENETIKA!Én apukám fogait örököltemKép
Hősies helytállásom jutalmaként megettem 3 gombóc fagyitKépKépKép nyami nyami nyamiKépKép , de tudjátok ,csak azért mert hideg és az jót teszKépKépKép
(A francokat....imádomKépKépKépKép)

Az írás amit küldtél nagyon tetszett, olyan nosztalgikus hangulatba kerültemKép
Nekem se volt sose saját biciklim, se videójátékom, se semmim, szegények voltunk mint a templom egere, és mégis úgy érzem boldog gyerekkorom voltKép

Tündérke!
A Pannónia út, talán a 7. vagy a 13. kerülethez tartozik, egy biztos, hogy a Madách Színház(ami a nagy körúton van) Margit híd felőli utcája.
A másik bolt pedig XVII. kerületben van, de annak a pontos címe még kutatás alatt van, talán holnapra már én is többet tudok róla!

Kép

Kép
megann

Tündérke!

Megnéztem a XIII. kerben van!

Megann 17+2

Kép

Kép
megann

SziastokKép

B KrisztaKép
Miféle biopsziát csináltak neked?? Bocs, de nem vagyok képben!!

Kínai horoszkóp: nekem kislányt jósoltKép
Ehhez képest már van egy fényképem a kukijárólKépKép

HariKép
Aranyos anyukád lehet!
Írígy vagyok- masszőrt akarokOKépKépKép

NoémiKép

Ha ez segít:
Én is a BMC-ből jöttem.
Nekem a 8.-hétben CLR: 9mm volt

10.-héten petezsák: 44mm
CLR: 31mm
Az utrót nekem is a 12. hétig 3x3 kellett felraknom.
Reméljük a köv. uh-n meg lesz vele elégedve a dokiKép
Pihenj sokat! Növezd azt a babátKépKép

RókicaKép
Grat. a bejelentéshezKép

MegannKép
Grat. a foghúzáshozKép
Én is fagyiztam ,ma isKépKép

Engem a 4-D S Doki megnyugtatott az AFP-vel kapcsolatban.
De ma felhívtam a kórházat ,időpontot kérni,és Genetikai tanácsadásra ,és további vizsgálatokra akarnak küldeniKépKép:

A 4-D dokival kiszámoltuk , hogy túl korán lettem elküldve az AFP-re.(utolsó mensi szerint :15+5 naposan.)
De nálam a lombik miatt nem az utolsó mensit kell nézni ,hanem a beültetés napját!!!
Ahhoz képest az AFP 15hetesen lett levéve!!
Szerinte azért alcsonyabb ( még az alsó határ)

Hát kíváncsi leszekKép
Azt már eldöntöttem ,hogy nem engedem magam hasba szúrni- bármit is mondanak.
Inkább fizetek az angliai vizsgálatért-vagy a Rózsakert Medical Center -esért!!!!!!

Holnap megyek a terheléses cukor vizsgálatra!
Kedden meg a gnetikai uh+ tanácsadásKépKép

A tegnapi 4-D uh, mindent renben talált a doki!
314g a kis pöcsös! Egyre jobban rugdosKép
Olyan -: FuraKép de jóóóóóóóóóKépKép

Csilla
csillam

Megann!

Bátor csajszi voltál!

Rokica!

Örülök, hogy túl vagy a bejelentésen. Neked is sokkal nyugisabb lesz a terhesség is.

Csillám!

Méhlepény biopszia volt, mert betöltöttem a 35. évemet.A kínai nekem se jött be az első gyereknél. Kiváncsi vagyok, hogy most bejön e vagy sem. A szerint fiú, de én megint azt érzem, hogy csajszi.

Nekem már nem lesz semmilyen anyós problémám, sajnos, mert ma meghalt.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Rokica, örülök, hogy túl vagy a bejelentésen, tök jó, hogy így reagált a főnököd. Így utólag kár volt ennyit idegeskedni mi?Kép De legalább így kellemes volt a meglepetés!

Megann, őszinte részvétem a foghúzás miatt, nem lehetett nagy élmény. Hős vagy, és szolidalitásból holnap én is elmegyek.....fagyizni. Bár fogorvoshoz is kéne mennem, de csak május 9-én lesz újra, addig szabiKép

Felteszem a pocakomat. Itt most be van húzva, de szerintem jó nagy így is. Vagy csak én látom úgy?

Csilla, a masszőr tényleg nagyon jó volt, kár hogy nálunk még luxusnak számítKép A baba miatt ne aggódj, az a lényeg, hogy az UH-on minden rendben volt. Ezek a mindenféle vizsgálatok jó hogy vannak, de nem szabad megijedni, ha egy belőlük nem tökéletes, az még nem jelent szerintem semmi rosszat. Tessék optimistának lenni, ennyivel "tartozol" a babának!Kép

Köszi a tippeket a székrekedésre, szép lassan végigpróbálom mindet, aztán már egész nap csak a WC-n ülök majd. Pedig pont ma kaptunk egy hintaágyat, olyan jó. Alig várom, hogy holnap délelőtt kiülhessek egy jó könyvvel a napra. Remélem nem lesz rossz idő!
Szép estét mindenkinek!
Hari 13+3Kép

Kép
Kép
hari

Megann köszi!Csak azért kérdeztem,mert a térképen mikor kerestem hogy jutok el oda,4 kerületben is találtam Pannónia utcát.Macerás lett volna mind a 4 kerületet végigjárniKép

Még valami:Hol van ez a kínai naptár amiről beszéltek?

Bkriszta!Ügyes vagy,nekem febr.21-én volt biopsziám,szintén a söfibe.Szerencsére minden redben volt.Neked ki csinálta?

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke26!

Villányi doki.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Ó!Na,őt sikerült baromira megutálnomKép
Pedig a kezdet jó volt,csak a befejezésnél elvágta magát nálam.Jól értettem,hogy te nem tartottál igényt a kontroll-Uh-ra?

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke26!

Igen. A dokimmal beszéltem és ő mondta a fentieket. Amenyiben van privát e-mail címed akkor írok néhány sort.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Kriszta,
Felháborító, hogy mennyire kihasználják az ember kiszolgáltatott helyzetét. Mindenből pénzt kihúzni, hisz az aggódó szülő úgyis kifizeti! Kép

Hari,
Szép a pocidKép

Rokica,
gtaula a bejelentéshezKép

Megann,
Jó neked, hogy ez volt az első foghúzásKép Én nagyon megszenvedtem a bölcsesség fogaimmal. Először azért húzták ki a fogaimat, hogy a bölcsesség fog beférjen a számba, majd kinőttek és most elkezdtek romlani.... Nekem is már aktuális lesz a fogorvos felkeresése. A terhesség (előző is) nagyon megviselte a fogaimat. Kép

Lányok, van egy hülye kérdésem a lennmaggal kapcsolatban: hogy egyem? csak simán berakom a joghurtba, vagy előtte csinálok még vele vmit? (bocsi, ha már leírtátok, de nem találom)

Képzeljétek, tegnap este néztük a TV-t, és a kis nyuszekli (pocaklakó) úgy mozgolódott, hogy már a hasam is mozog, lehetett látni, ahogy dudorodikKép Vészhelyzet helyett pocaknézés voltKép

Szép napot!

Edina
17+6 (18-1)

nedinabp

Edina!

A lenmagot csak simán tedd a joghurtba vagy amibe szeretnéd, nem kell vele semmit sem csinálni.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann! A Pannónia u. a Vígszínház, és nem a Madách mellett van. Bocs, hogy okoskodom.

Kriszta! Őszinte részvétem anyósod miatt, férjednek gondolom még nagyobb szomorúság édesanyja elvesztése.

Sisotris! A dokim jó fej, ő már az elején mondta, hogy bármikor kiír, csak én akartam még dolgozni. A főnököm is jó fej, őt se akarom cserben hagyni, főleg, hogy a nagyfőnök nem biztos, hogy vesz föl valakit a helyemre, így eggyel kevesebben maradnak az osztályon, jó sok munkával. Szóval ok nélkül nem akarom őket itt hagyni. A babám viszont mindennél fontosabb, ezzel is tisztában vagyok.

Szép napot mindenkinek! Ma van a férjem szülinapja!

Bodza 16+3

Kép

Kép

Kép
bodza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?