Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a babagratulát Kép. Nekem legjobban a hatalmas szempillája tetszik, gőzöm sincs, kitől szedte. Bár anno kb. három napos terhes lehettem, amikor ráéreztem, hogy lesz baba, és akkortól mondogattam neki, hogy két dolga van: kapaszkodni és genetikailag mindenből a legjobbat összeválogatni.

Már egy ideje külön mutatvány lesifotót csinálni róla, mert egyből azt sasolja, hogy mi van a kezemben, és abbahagyja, amit épp csinált. Mostanában már a nyitott szemű kép is ritkaságszámba megy, mert a kis huncut tudja, hogy mikor fog villani a vaku: amikor fókuszálok, még szépen a kamerába néz, amikor villan meg becsukja. Nagy kópé ám őkelme.

Marycus,
Szuper lehetett az állatkert! Én is imádok, pontosabban imádtam oda járni, majd megint megyünk, ha Csipike már tud rendesen ülni. Állítólag a kérődzőknek beleszámítják a napi kajaadagba a Zoo csemegét is, így szolídabb napokon rohamozzák a látogatótak, mert egyébként üres marad a pocijuk. Most tényleg jól megtömhették őket a négynapos hétvégénKép.

Mikor kell menned a következő vércukorra? Nekem minden harmadik héten nézték, már előre köszöntek a laborosok a kórházban. Déta ügyben milyen elhatározásra jutottál?

Fogügyben biztosan sokat számít az öröklés, pl. én fehéríthetem a fogam éjjel-nappal, akkor sem lesz soha filmsztár mosolyom Kép.

Rohanok, türelmetlen a zsebdespotám.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok

Na megint vagyok, de csak március 10-ig van meg itthon a cucc, elnézést, hogy csak addig reagálok.

Marycus,
Szerintem ne is aggódj egy ici-picit magas vércukor miatt. Sok mindenkit hallottam ilyennel, aztán kiderült, hogy csak vaklárma. Még általában a kicsit magas érték sem szokott semmi gondot okozni, ahogy én látom, de én ehhez nem értek. Barátnőm meg nagyon cukros volt, 30kg-t hízott, szinte semmit nem ehetett, de még így is később jött a manó. És most egyébként mi a hivatalos nagy nap? Szép név a Nikolett, nekem is kifejezetten tetszik a Niki-Viki páros. Meg gondolom, amúgy sem nagyon hívjátok ti sem a nevén. Tényleg, most mik futnak nálatok? ( Nálunk: harciPanni, mikor morog és ledönt a foldre, vagy a fogkefével akarja megmosni a fogunkat, de van hótörpe, micimackó, mackósajt, pinky, és még egy csomó, majd ha eszembe jut, leírom, de most már nagyon este van.)
Nálunk enni mindig etetőszékben eszik és most már egész egyedül. Ha valami nagyon pépes, akkor ezt én is úgy adom neki, hogy egy kanállal én etetem, eggyel meg ő eszik.

Szirom,
Nem kell ám mindig ruhát cserélni. Én egy nagy pelust kötök elé, és ez ujját meg felhajtom és egész jól megússzuk. Eleinte én is két kanállal etettem és jó szilárdra főztem a kajcsiját. De nem sok idő kelllett és már egyedül szeret enni.
Nem irigyellek a mászásért. Nekem nagy mázlim van, mert Mancs egy angyal. Ha mondjuk neki, hogy nem szabad akkor nem csinálja.Néha azért megpróbálja, és édesen vigyorog közbe rámKép Akkor majd megeszem.Csak néha van olyan, hogy hisztis lesz, ha nem csinálhat valamit, vagy nem kap meg valamit.
Nem hiszem, hogy a tejszelettől gondja lenne. Panninál az abszolút favorit a mazsola. Irtó édes, mert hozza a tálkáját és bólogat ezerrel, hogy adjak nekiKép
Fürcsiért sem irigy, Panni ülKép És bocsi, nem menőzni akarok, szerencsém van, lány és nagyon jó természetű egyelőre. Aztán majd kiderül, milyen lesz.

Lányok, ti a bilivel hogy vagytok?
Én nemrég találkoztam egy lánnyal és másfél évesen állítólag már szobatiszta volt a gyereke. Mi is elkezdtük Pankát ráültetni és most már kaki előtt kétszer is vitt a bilihez. Nem tudom mi lesz, mindenesetre azt gondolom, kára nem lehet belőle. Már kezdi érteni én úgy látom, hogy mi történik, és szereti is.

Nildi,
Szupi jó helyen voltatok, nagyon tetszik. Jó lenne nekünk is eljutni ilyen helyre, csak nem sok értelme van, mert mi nem tudunk sielni, de bevallom, nem is igen hiányzik. Én azt hiszem, ez már ki fog maradni az életemből. Tényleg, Tomi most milyen magas?

Krisz,
Regi szupi szép, és szegényt most azért sajnálom. Nekem nagyon ijesztő betegségnek tűnik ez a skarlát.Talán mert nekem még nem volt. Ez ellen nincsen oltás? JObbulást neki.
Máté járásához gratula. Te fogod oltatni bárányhimlő ellen?
Tényleg, most megint azt hallottam, hogy ha nem két éven belül szülök, akkor nem kaphatok fizu után gyedet újra. Mi az igazság?
Nyáron hova akartok menni? Asszem már írtad egyszer, csak kiment a szita agyamból.

Hanzi,
Én bevallom, nem is gondoltam,hogy Marcus ilyen gyorsan beszokik. De nagyon örülök neki. Mindenhol azt olvasom, hogy ilyenkor mennyire igényli még az egyszemélyes kötődést, és ezért féltem, hogy mi lesz nálatok. És ezt nehogy kritikának vedd! Tudom, hogy vissza kellett menned és nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz. És szorítok nektek.
Panniért amúgy nem kell aggódniKép Ennyire kevéssé elveszett csajt nehéz találni. Rengeteg helyre visszük és nagyon barátkozó. Ahogy jön valaki vagy visszük mosolyog, haverkodik és rám meg füryülKép. Hozzánk hordanak más babákat is szocializálódni, de ténylegKép És ezt nem az elfodódottság mondatja velem. Én úgy gondolom, hogy ez így jó volt nekünk. De megértem, hogy más meg máshogy gondolja-csinálja.

Amúgy vigyázzatok nagyon a kocsiba. Azért az kicsit ijesztő, hogy már mindenkinek van negatív tapasztalat szinte a vezetéssel. Engem nagyon megdöbbentett.

Jaj és Emmának is jobbulást.

Na most ennyi és majd jövök. Egyszer biztos képekkel is.

Mese
mese29
 
 


Sziasztok!

No, Mese is előkerült, helyesKép

De ugye viccelszKép Nem gondolod, hogy Miksa hagyja, hogy bármilyen pelust is körétekerjekKép Tavaly ősz óta már partedlit se használunk, mert tépi a nyakából és ordít és akkor fuccs az evésnek. Tényleg naivak az angyalka természetű kislányok anyukáiKép

Nyuszi! Gyönyörű szempillák, ténylegKép Miksának is tetszett Csenge, dallamos ááááá-val konstatálta a lányodatKép Fotózásról annyit, hogy az én fiam elég régóta egyszerűen kiszalad a képbőlKép

Manó, Marycus! Ez tabletta és az van ráírva, hogy akkor nem szabad szedni, ha az ivóvíz fluorid tartalma meghaladja a 0,75 mg/litert. Nálunk nincs vezetékes víz, így Miksa rózsaszín Szentkirályit iszik, annak a papírja szerint viszont egyáltalán nincs benne fluorid. Az lehet? Eszerint semennyit se kap most. Van még valami másban is fluor? Ja, és azt írja a doboz, hogy túlzott bevitel esetén színeződhet el a fogzománc.

Marycus! Anyám és az ikertestvére ugyanannyit mostak fogat, anyunak már az iskolában is mindig voltak rossz fogai, a Mari szájába meg belekukkantottak, megdicsérték és már libbenhetett is ki a székből. Most 63 évesek, anyámnak teljes pótlása van, az ikertesójának pedig összesen egy fogát tömték be eddig. Mondjuk a tényekhez tartozik, hogy kétpetéjű ikrek.

Manó! hallottam erről a számításról, és én is azt hallottam, hogy nagyjából stimmel.

Képzeljétek, ma majdnem 2 órát nyomultunk a friss levegőn, úgyhogy beborult a kissrác simánKép Remélem, kicsit lenyugszik, most hogy jó az idő és sokat vagyunk kint.
És még annyit akartam mondani, hogy akármilyen kevés csajszi van, és nem féltem a fiamat, mert jó pasi lesz nagyonKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

 
 

Szirom!

Na ha tényleg nincs a vízben akkor szerintem szedheti. Bár azért gondolom főzni a rendes vízzel főzöl, úgy lehet bemegy valamennyi. nem tudom, nem értek hozzá, csak erre a túladgolás-elszineződésre emlékeztem, na nálam ez volt, ahogy az allergiám is mutatja, túl sok fluorhoz jutottam, telítődtemKép Viszont a fluor nélküli fogkrémtől meg a fogaim nem voltak jók, pedig egy ideig azt használtam mert azt ajánlották a bőrgyógyászaton.

Mese!

Jó hogy néha azért tudsz írniKép

Pelenka körbetekerés tényleg elég naiv ötlet lett volna Emmánál is, mi is partedlit letépők táborába tartozunk már rég. Még az ölébe helyeztt konyharuhát sem tűri és ha fel próbálom tűrni a pulóvere ujját kikéri magának és követeli hogy húzzam leKép én is, én is angyali jó gyereket akarok másodszorKépKépKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Lenne egy nagy-nagy kérdésem!
Én az újpesti szülőotthonról szeretnék minél többet megtudni.
Régen nagyon rossz minősítést kapott, de állítólag már nem rossz, sőt azt is mondják, hogy nagyon megváltozott, persze pozitív irányban.
Kérlek segítsetek, mert a 14.hétben járok és orvost kell váltanom, mert azenyém nem megbízható.
Újpesti vagyok ezért is érdekelne a szülőotthon.
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Angelani!

Én Kőbányáról mentem oda szülni az orvsom miatt. Szerintem nem olyan rossz, különben nem jártam volna át a város másik végérőlKép

Azt nem tudom régen milyen volt, ma szerintem átlagos. Nem mondom hogy ez a legjobban felszerelet, a legmodernebb szülészet, de nem is rossz. A kórtermek szerintem kifejezetten barátságosra lettek átalakítva, 4 ágyasak, tv van mindne szobában és mindne szobához külön fürdő és wc tartozik, ami nagyon jó volt, hogy nem kellett kimászkálni a folyosóra és 4-en voltunk az 1 fürdőre, így napközben többször is le lehett mosakodni.
Szóval a kórteremmel nincs baj. A szülőszoba az szerintem közepes, 1 modern szülőágy van, ami nagyon jó, állítható, van bordásfal, labda, kötél, ilyesmi. A dokik általában aranyosak, a nővérek is.

Ami hátrány szerintem: Nincs szülésznő választás, tehát kerülsz akihez kerülsz, és én pl éjjel kifogtame gy bunkót, aztán akinél végül szültem nappal az aranyos volt nagyon, de jobb lenne ha én választhatnám meg hogy kivel szeretnék szülni.
A másik hogy nincs éjjel-nappali rooming-in, a babákat időnként elviszik és éjjel sincsenekkint.
Nincs epidurális érzéstelenítés, sőt álatalábanm semmilyen fájdalomcsillapításnak nem hívei.

Ezek jutnak eszembe. De összességeében szerintem egy jó hely, barátságos.

De pl egy sote2. hiper szuper vajúdójával, ami kártyás rendszerrel nyíló ajtós, vajúdóban kb 10 ágy, külön mindegyiknél CTG, szülőszoba is hiper-szuper-szóval azzal nem lehet összehasonlítani felszereltségben, de hát van akinek ez a kórház hangulat jön be, van akinek a szülőotthon.

ja, kaja pocsék, tul képp ehetetlen, de hát ez azt hiszem mindne kórházban így vanKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Többiek!

El vagyok keseredve, Emma most hogy 2 hétig otthon volt megint mindne reggel hsiztizve meg ybölcsibe, nem akar menniKép pedig jól érzi magát napközben, most már szinte egész nap az udvaron vannak, semmi gond vele azt mondják, játszik, vidám, de minden reggel üvölt és földhöz vágja magátKép

Ma reggel csak úgy volt hajlandó bemenni hogy bevitte az új póniját, engem meg megüt a guta ha ellopják vagy eltűnik, nem való az bölcsibe, de annyira hisztizett érte hogy a férjem megengedte. Gondolom hogy örülnek a gondozónők, hogy egy beszélős jószággal ment be, meg a többi gyerek is biztos majd el akarja kérni, gondolom megvan a véleményük rólunk hogy nagyzolunk vagy valami hogy iylenekkel küldjük pedig nem, nincs is mireKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Ne keseredj el. Persze tudom, hogy nem jó, ha hisztizik Emma, de nézd a jó oldlát. Akármilyen jól érzi is magát a bölcsibe, mégiscsak otthon anyával a legjobb...

Kórházi kaja: tényleg mindenhol pocsék. A Szabolcsban, mikor Zoli meglátta a "szoptatós" adagot, egyszerűen elkerekedett a szeme és szóhoz se jutott percekig. De bevallom ha megkóstolta volna, biztos azt mondja, hogy még ez is sok.

Éjjel-nappali rooming-in: Ez se jön ám be mindenkinek. Pl.: aki mellettem feküdt a Szabolcsban, ő kifejezetten kérte, hogy inkább ne legyen vele a baba, mert azon a pár napon nem múlik semmi, viszont ő úgy érezte a szülés után, hogy képtelen lenne a babát is teljes mértékben ellátni. És valljuk be a kórházban tudunk utoljára valamicskét pihizni, utánna itthon nagyüzem van és tisztelet a nagyszülőknek és apáknak, de ők is csak ideig-óráig tudnak tehermentesíteni, ha tudnak. Szóval ezt is alaposan végig kell gondolni, bár első gyereknél szerintem lehetetlen. Én úgy gondoltam fel vagyok rá készülve, de ma már tudom, egy macerásabb babára nem lehet felkészülni.

Angelani:
Én ajánlom, ha van lehetőséged, akkor látogass el a szóba jöhető kórházakba, mindenhol van lehetőség a személyes tájékozódásra. Meg persze ahogy most is tetted érdeklődj a tapasztalatokról is és a kettő fényében dönts. A tapasztalatok nagyon eltérőek lehetnek, mert mások vagyunk és ennek megfelelően mindenkinek más a jó.

Nekem személy szerint bejönne a Szülőotthon, és remélem, hogy a második babó már végre itt születhet meg.

Mese:
Jó, hogy megint itt! Mi kislányosok erősítsük egy kicsit a topic kislányos oldalát...

Szuper gyerkőc lehet Panni! És bevallom én is irigykedem, bár mostanában én sem panaszkodhatok, mert Vikó se az az ördögfióka, bár megvan benne minden huncutság, ami egy ilyen kis picúr sava-borsát adja. A pelenka körbetekerősdi nálunk csak ideig-óráig működött, de aztán úgy jártunk vele, mint Emmánál és Miksánál. Vikó is letépi magáról. A partedli az már egész kicsinek is zavarta. A pelust van, hogy engedi felkötni, de aztán egy idő után úgy gondolja, hogy enélkül könnyebb.

Nálunk a nem szabad dolgok ugyanúgy mint nálatok általában be vannak tartva. Ismeri a korlátokat és nem is lépi át őket, kivéve, ha hisztizni akar. Na, akkor kő kövön nem marad. Ő úgy hisztizik, hogy csak olyat csinál, amiről tudja nem szabad. S mivel másodpercenként megkapja, hogy ezt se szabad, azt se szabad, semmit se szabad, akkor már van oka, a földhözvágós hisztihez. Jó taktika, nem?

Felmászás nálunk, mint a fiúknál játszik és a fejjel kopogás is.

Nevek: Vikónak ezer neve van. Most a Makka fut legerősebben a Vikka-makka rövidítéseként. De időnként Panka is lesz belőle, a maszatpankából.
Szörnyella és Kisszörny is szokott lenni. Szóval igen változatos a paletta.

Második baba június 4-re van datálva, s majd meglátjuk. Már csak 2 és fél hónap... Nagyon várom már, hogy itt legyen. Egy dologtól félek kicsit, hogy a csaszi után túl hamar maradok egyedül a két gyerkőccel. Sajnos bár a sebem Vikónál extra gyorsan gyógyult, mégis jó 10 hét volt, mire úgy igazán emelgetni tudtam, Vikó meg már biztos lesz 10 kg addigra.

Nyuszi:
Jövő héten megyek doki bácsihoz és gondolom elküld vérvételre is.
Diétázom ahogy tudok. Az időpontok betartása a legnehezebb, mondhatni nem is megy... A zöldségre már időnként nem tudok ránézni, pedig imádom és sokat is ettünk eddig is, de most csak ez van, mint köret, így már más a helyzet. Cukor kiiktatva. Kb. ennyi. Meglátjuk mire lesz elég.

És akkor most még kicsit Vikóról:
Tegnap voltunk tanácsadáson. Jelentem 77 cm és 9520 g. Megkapta a 15 hós szurijait. Eltört a mécses, pedig nemigen szokott, de a második szúrás már sok volt neki. Persze utánna ahogy szokott hamar megnyugodott és míg a doki nénivel beszéltünk ő szerzett egy vattadarabot és a kezére szorította, mert úgy látta úgy kell. Mondták is, hogy milyen okos, nekünk meg hízott a májunk...
Ja és a doki néni mindig el van tőle ájulva, mert szuperül vizsgálható, még a torkát is megmutatja neki minden további nélkül.
Aztán még játszottunk, mert mikor bementünk, már akkor mutogatta a csúszdát meg a játékokat. Úgy voltunk vele, hogy nem volt senki és neki is jó, ha a rossz élmény helyett a játék marad meg az emlékezetében. Játszott is ezerrel, meg kacagott mindenhez, úgyhogy megint mindenkit elbűvölt. A doki néni mondta is, hogy otthon azért nem lehet könnyű vele ahogy így elnézi, de alapvetően szerencsés természete van. Egyetértettem vele teljesen.
Most várjuk a 8-10 napot és az újabb pöttyöket...

Szirom közkívánatára egy hajas kép, fodrász után, hátulról, talán itt látható legjobban milyen hosszúra hagytuk:

Kép

Na, most már eldugulok.
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Még mindig vadászom az infókat Filep doktorról! Ha tudtok, segítsetek!
Köszi!

Cupicica
cupicica
 
 


Sziasztok!

Imádom, hogy tavasz vanKép

Ennyi elég is felvezetésnek, ebből kiderül, hogy jó sokat voltunk kint, Miksa elfáradt és alszikKép

Cupicica! Nem esküszöm meg rá, de talán a Friss babákból Ellinek volt ő az orvosa. Általában olvasgatom őket is. Ő viszont asszem váltott, de nem tudom, hogy az orvos miatt, vagy a kórház miatt.

Marycus! Először nem is értettem, milyen képet mutatsz, tök barna rajta VikócaKép Én meg szösszire emlékeztem teljesen.
Kaja: ha megmondod, milyen alapanyagokból ehetsz, akkor mondok recepteketKép Lassan egy éve fogyózom, bízzál bennemKép
És most leírom, hogy mit ettem legutóbb a husihoz, és tök jó volt: kis olíván megpárolsz apróra vágott vöröshagymát (asszem sok benne a szénhidrát, szóval módjával), beleborítasz kockákra vágott cukkinit, padlizsánt, patisszont, akár mindhármat, vagy amelyik van, majd paprikát, paradicsomot. Én szoktam zúzott fokhagymát is. Sózod, borsozod, oszt kész is. Miksának is nagyon bejött. És mehet olyan zöldségből, ami csak van (babban viszont például sok a szénhidrát, az asszem nem jó, meg talán a kukoricában is). Vagy fantasztikus mediterrán grillezett zöldségkeverékei vannak a Findusnak, az Auchanban lehet kapni. Citromos, ecetes öntetet ajánlanak hozzá, a zacsin mindig rajta van, hogy mit.

Manó! Ne keseredj el, vissza fog szokni Emma! Olyan ügyesen megszokta a bölcsit, ez most már sokkal könnyebb lesz!

Angelani! Manó mindent leírt, de érdemes elolvasni az archívokat is, amikor mi voltunk pocisak, mert nagyon részletesen kitárgyaltuk. és gyere hozzánk gyakran!Kép
Rooming: én bevallom, kellett a pihenés, legalább az a néhány éjszaka. Én attól még imádtam a fiamat, de így nyugodt voltam és tudtam aludni. Ha ott hagyták volna, szerintem le sem hunyom a szemem, és ott volt a csaszisebem is, meg nekem voltak a sebbel komplikációim, láz, stb.

Többiek, merre vagytok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Köszi a babagratulát, örülök, hogy Miksának is tetszett a csajszi Kép, aki egyébként MÁR pasizik. Történt ugyanis, hogy a múltkor találkoztunk az egyik barátunkkal, akinek 15 hónapos a kisfia. Amikor a lord meglátta Csengét, nyomott neki egy hatalmas vigyort, majd odarobogott hozzá, és oda is adta neki a cumiját, amit addig a szájában tárolt. Csenge meg elvette tőle. Csak a lélekjelenlétemen múlott, hogy nem tette be a saját szájába. Mondtuk is, hogy ez bizony szerelem első cumizásra.

Manó,
Ne legyél elkeseredve, azt Emma is megérzi, nem? Biztos hamar ráérez a bölcsi "ízére" megint.

Marycus,
Én úgy tartottam be a diéta - vas - magnézium szedésének időbeosztását, hogy beprogramoztam a telefonomba, hogy mikor mit kell tennem, így szerencsétlen mindig visított valami miatt. Egy idő után már a család is idomítva volt, kórusban hívták fel a figyelmemet, hogy most mi jön.
Vikó haja szuper lett! Apa hazajött már?

Rooming in:
Volt szerencsém 24 órás roming in-t kifogni a Péterfy-ben. Hát, tudtam volna nélkülözni... amikor 8 órával a császármetszés után a hasamra vágták a közel 4 és fél kilós babát, mondván "tessék, anyuka, lehet babázni", nem tudtam, sírjak vagy inkább nevessek. Amikor meg első este kiakadtam kicsit (szegény férjem halálra rémült, mert inkább a halálos nyugalom jellemző rám), és beszólt a csecsemősöknek, hogy vigyék el a babát, ha lehet, úgy néztek rám, mintha három fejem nőtt volna. Ennél otthon is jobb lett volna, ott legalább valaki odaadta meg elvette volna Csengét, és nem kell 10 percenként kiugrálnom az ágyból éjjel-nappal.

Most kicsit aggódom, mindjárt hívnom kell a doki nénit, mert Csenge mintha köhögne. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de elég érdekesen produkál, bár nem lázas és a közérzete is jó. Remélem, nem kapott el semmit, de sok esély nincs rá, mert a sógórnőm egész héten itt köhögött rá. Hiába könyörögtem neki, hogy legalább a gyerek kezét meg a szájbatevős cuccait ne fogdossa, mintha a falnak beszélnék... majd meglátjuk, mit mond a doktor néni.

Legyen szép naptok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

No mi van már veletek, merre jártok?Kép

Képzeljétek, Miksa eszik egyedül kanállalKép Mondjuk nem főzeléket, úgy döntöttem, hogy azt továbbra is én adagolom, de tegnap simán feltette a kanálra a brassóit és betalált a szájába is egyedülKép Ma délben a felkarikázott sült virslivel művelte ugyaneztKép Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a saját kanalával sikerült, hanem rendes evőkanállal. Neki egy (a babakanalakhoz képest) viszonylag nagy szilikonkanala van, és úgy tűnik, még arra is nehezebb rátenni a falatot. De nekem az is nagyon jó, ha nagykanállal eszik, csak eddig túl nagynak hittem, tegnap meg valahogy mégis azt adtam neki. Ma ebédkor úgy élveztem, hogy ketten ültünk az asztalnál és ettünkKép Az ember dolgozikKép És még egy nagy mutatvány van, a macskára tegnap közölte, hogy cííííí, szóval újabb szóKép

Nyuszi! Hogy van Csenge? Ugye nem lett belőle semmi komoly?
A cumin kívül egyébként majd meglátod, mennyi mindent fog még a szájába tenni, talán majd még örülnél is, ha inkább a kishaver cumija kelleneKép

Megyek, dolgom vanKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Szerencsére nincs nagy baj, de azért elvittem Csipit, hogy a doki néni ráhallgasson, tiszta-e a tüdeje. Szerencsére az, így most a köhögéscsillapító szirupot esszük szorgosan.

Pontosabban csak ennénk. A múltkori tanácsadáson mondta a doki néni, hogy kezdhetem az almalé adagolását kanállal Csengének. Én nagy lelkesen neki is álltam, mivel eddig minden falatot kinézett a szánkból, gondoltam, alig várja, hogy végre ő is egyen. Persze, ahogy a Nyuszi azt elképzeli... Azóta minden nap kínszenvedés, a gyógyszert sem veszi már be a kanából, mindenre gyanakszik, pedig irtó finom almalevet csinálok ám neki, de ő persze nem értékeli. Végül kínomban vettem neki Nestlé babaivólevet, na azt nagy kegyesen hajlandó legurítani cumisüvegből. Hogy lesz ebből evés??

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Nyuszi! Szerintem egyáltalán nem baj, ha 5 hónaposan még nem kéri Csenge az almalevet. Az almát egyébként Miksa egyáltalán nem eszi meg, és nem is ette meg soha. Nem is erőltetem. Egyébként én is almapéppel akartam kezdeni a hozzátápit, de egyáltalán nem kellett neki. Azóta sincs olyan, amit ennyire határozottan elutasítana.

Lányok lányok, most már aggódom értetek! Tessék előkerülni, irgumburgum!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Csak hogy Szirom ne hiányoljon Kép Vagyok, csak hát zűrösen, mint mindig. Marcus megkezdte a bölcsit ismét, nyafogás megint volt. Ma már uzsonna után én hoztam el - nagyon örült nekem. Azt mondták, hogy ma már nem sírt annyit, mint tegnap és az udvaron is jól érezte magát. Meg tömi a pocakját, ha lehet, de hát ezt ismerem Kép

Ma a védőnő is volt, az udvaron beszélgettünk Kép Marcus odavan a mérleghintáért - saját bejáratú van ugyebár a kertben Kép Meg imád fel-alá bóklászni is ebben a nagy hodályban Kép

Munka szar, eléggé kaotikusok az állapotok. Azt nem mondom, hogy szeretek dolgozni, de jó megint a kollégák között lenni.

Marcus nem beszél még igazán, gyakran használt szavak vannak, meg elcsippentek egy-kettőt (pl. szisza a cica). Ma reggel a jujujj volt a sláger. Meg nagyon okos, a gólya-gólya gilicénél mutatja a gólyát a könyvben, meg a lábát, a szállj le lepke, szállj le-nél meg a kezemet Kép

Nyuszi,
Szerintem se erőltesd a hozzátápit. Lehet, hogy ha vársz két hetet (a tanács ellenére) Csenge jobban el fogja fogadni az almát. Vagy nem Kép

Bocsi, hogy csak magunkról, de megint rohanásban vagyok (vacsigyártás).

Pusz

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!
Tegnap erőt vettem magamon, hogy na most nem csak olvasok. Erre egyáltalán nem ment a babanet!!
Nem vesztem el. De mi pl. a négy napos ünnepen szülőknél voltunk.

Szirom,
még a fürdésre visszatérnék. Aznap mikor panaszkodtál, hogy nem ül le Miksa, Tomi egy merülést produkált. Ő általában ülni szokott. Most is. Ültében szokott forgolódni, most is azt akarta, de valahogy megcsúszott. Csak azt láttam, hogy az egész gyerek víz alatt van. Gyorsan kikaptam és a hátát ütögettem, mert persze nyelt vizet is. De nem is sírt. Szerintem én jobban megijedtem, ő csak meglepődött. S a mi kádunk is alulról jó kis formatervezett. Szóval a lényeg, hogy ülve sem biztonságosabb.Kép
(az irgumburgumot én is szeretem! Tominak ezt szoktam mondani ha nagyon haragszom rá!)

Marycus,
hát én a cukorhoz nem értek, de ez tényleg nem nagy eltérés. Viszont már nagyon közeleg a szülés időpontja!!!
Az egyedüllétért nem irigyeltelek!

Nyuszi,
szerintem nem minket láttál, mert mi a Király utcába járunk!
Kóstolgatás: én meg egy ideig almát tettem mindenhez, mert azt megette! Így útólag azt gondolom, hogy nem az alma volt a lényeg. A többire még egyszerűen nem volt felkészülve!

Fogtéma:
Hát mégiscsak lehet benne valami, hogy a fogak is örökölhetők, mert Tominak elől fenn jön három foga is egyszerre. S úgy néz ki az én nagy kapa fogaimat örökölte.(sajnos eddig csak ez az egy tulajdonsága van tőlem!! s pont ez!!!)

24 órás roomingin: A szt.Imréban is az van. Első reggel nekem is kihozták, totál gyenge voltam. Ezért egy pár éjszakára még nem hoztam ki Tomit. De ott volt a lehetőség!! Csak rajtam múlott, hogy mikor viszem be, vagy hozom ki! S a szoptatásról nem is beszélve. Tomi jó sokáig igényelte is az éjszakai szopit!

Nincs erőm teljesen visszanézni miket írtatok. Bocsi.

Ti milyen kabátot adtok a gyerkőcre, ha kimentek?
Még a télit, vagy a tavaszit??
Úgy utálom ezt az átmeneti időszakokat, mert soha nem tudom mit adjak rá. S már Hanzival sem tudok nap mint nap konzultálni.

Tomi is megkapta szerdán a 15 hós oltását. 1130 gramm. (végre már nem csont és bőr! nagyon a határon volt!!!) Magasságát nem mértük, de már állva 80 felett van.
S ezerrel dumál, de én még mindig nem vettem ki semmi értelmeset. S egyre kevesebbet megy négykézláb. Azért ha kinn sétálunk, még nagyon kell, hogy az ujjamat fogja. Ma kin voltunk a játszótéren, s nagyon élvezte a csúszdát.
Azt hiszem Tomi tényleg mindenben egy kicsit csúszásban van. Marci már mikor oda volt pl. a buszokért, Tomi meg most kezdi csak felfedezni.
Előszeretettel tapogatja végig pl. az autókat is.
S lelkesen ismerkedik az állatokkal is.
Apósoméknál van két kölyök kutya, s még a kezét is nyújtotta, meg is fogta szerintem az orrukat. azt hittem, legalább egy kicsit tartani fog tőlük.

Na jó ennyit mára.
Hétvégén mi is tervezzük az Állatkertet. Tomi nagy maci rajongó, kíváncsiak vagyunk mit szól majd az igazihoz!!

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, mindíg olvasok, aztán az írásba közbejön valami.

Hanzi!

Akkor nagyon ügyesan haladtok a bölcsivel. A munkával én is így vagyok, jó is, nem is.

Nuyszi!

Én sárgarépával kezdtem a hozzátápit nem almával. Ha az alma nem ízlik akkor próbálkozz répával, krumplival, sütőtökkel, ez mind adható első ételnek. Ez aza alma mánia csak Magyarországon van, ki tudja miért terjed el. És én rögtön pépes répapürével kezdtem, nem csak a lveével. Emma imádta, a hozzátápi 3. napján már egy teljes adagot megevett belőle, kiváltottunk egy tápis evést vele. Utána kevertem neki hozzá főtt krumplit, az is menő volt. A reszelt almát jóval később ette csak meg, először azt is krumplival keverve ette ha jól emléskzem. De neki már akkor is jobban bejöttek a zöldségek minta gyümölcsök, sajnos, ma is így van, alig lehet valami gyümölcsöt beletömni, de a sárgarépát nyersen is megesziKép

Emma is megint kezd taknyosodni, de hát az egész csoport orrfolyós.

Képzeljétek írtam hogy nekünk jöttek, kicsit ebnyomódottaz autó, hát a biztosító kijött, elismerték hogy le kell szedni, kiütni, lfesteni (metál fényű festék) és vissza kell szerlni azt az elemet, erre ajánlottak rá 16 e Ft-otKépKépKép Szerintetek normálisak, mutassanak már egy műhelyt ahol ezt ennnyiért megcsinálják??? Most bevisszük szervízbe, kérünk számlát és benyújtjuk nekik, csak félek hogy hosszú vita lesz belőle, olyan szemétség, nem ezen akarunk meggazdagodni, ennyi pénzért rá se néznek egy szervízban, nemhogy megcsinálják.
Másik dolog, amin jól kidühöngtük magunkat hoyg megürült egy garázs a házunkban, jelentkeztünk rá , elsőként, már adták is volna oda kulcso, appírt, amikor a főnökség beleszólt hogy meg kell várni lesz e még jelentkező, ez pénteken már záráskor volt, még senki nem volt, persze hétőre már lett még egy csak tudnám mikor jelentkezett, hétvégén? Biztso valami ismerősKép. Na mindegy, most elvileg sorsolnak, meglátjuk. És, és hétfőn közölték hogy csak októberig, merta kkor újabb sorsolás lezs, merta kkor telik le a többiekneka 3 év, merta nnyira adják bérbe, erről sem volt még szó pénteken, szóval megy a kavarás. De a legjobb hogy a férjem közben rájöt thogy lehet hogy be sem fér a kocsink ebbe a garászba mert a miénk elég nagy kocsi, széles, ennek meg elég kicsi az ajatajaKépKépKép Szóval ezt hívják úgy hoyg sok hűhó semmiértKépKépKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Én is itten Kép Ahogy a fentiek, én is jövök, olvasok, aztán rohanok Máté után Kép Ebben csak azt utálom, hogy a felére nem emléxem, amit írtatok és nem tudok normálisan válaszolni Kép

Regi már jár oviba, vége a karanténnak Kép Élvezzük is rendesen, bár holnaptól meg tavaszi szünet lesz keddig. Pénteken akkor megyünk osztrákékhoz, másnak nem kell semmi? Szirom, tudom, hogy írtad, de légyszi megint, hogy mennyi a felső határ, amiért hozzak nacót?

Marycus,
Megjött már a párod? Bocsi, ha esetleg írtad, de tényleg, nem tudok visszaolvasni Kép

Hanzi,
Nem lehet azért könnyű...se fizikailag, se lelkileg...én nagyon fosok tőle, hogy lesz majd 2 gyerekkel a folytonos reggeli meg du-i rohanás. Főleg, hogy lassan Reginek vmi sportot kéne néznük. Na még az lesz szép, heti egy-két edzés...de muszáj.
Üdv bent mindenkinek!!! Kép

Ildi,
Nem bizti ám, hogy ilyen v. olyan fogai lesznek, annyira "hozzánő" a fejük Kép De tényleg, Reginél is néztem, hogy milyen fura fogai lesznek, és semmi gond, tök más, mint amikor jöttek. Változik az arcuk, úgyhogy nem marad így Kép De ha igen, akkor sincs semmi, a lényeg, hogy van foga Kép
Állatkertbe elvileg mi is megyünk, lehet hogy barátokkal, de még nem biztos. Ki mikor megy? Kép

Manó,
Hát az tényleg semmi lóvé Kép De ne hagyjátok magatokat...szemétség, hogy simán átverik azokat az embereket, akik csendben elfogadják az ilyen dolgokat!
És köszi mégegyszer póniügyben a felhomályosítást Kép

Nyuszi,
Ne aggódj, lesz abból evés! Kép Az elején minden baba kissé tart az új dolgoktól, Máté jó, ha az elején egy-két kortyot elfogadott a levekből! Lassan, de biztosan egyre többet fogad majd el, és azon kapod magad, hogy ezerrel kajál! Kép

Nekiestem a tavaszi nagytakinak, úgyhogy jó pár napja ablakot pucizok, függönyt mosok és tsai Kép De már "csak" a nappali van hátra.

Jaj, azt még nem is újságoltam, hogy milyen szemetek némely szülők. Azt hittem, hogy az én lányom lett az első aki skarlátos. Ehhez képest, kiderült, hogy ő volt az utolsó!!! Ugyanis előtte voltak már hárman, mint kiderült, csak anyuka b.szott betelefonálni. Az orvos felelősségéről nem is beszélve, mert neki kötelessége lenne ilyenkor. HOgy lehetnek ilyen felelőtlen szülők??? Nagyon kiakadtam...

Máté legújabb tudománya, hogy tud puszit adni, meg főzni Kép Ez utóbbit Regitől leste el, hozza a kis műanyag edényt, kavar benne a kanállal, és adja oda, hogy egyem meg Kép MOst kezdi sztem nagyon utánozni a tesóját, rengeteget tanul tőle. MÁr tudja, hol a dolgoknak a helye, ha mondjuk hogy vidd ide v. oda, add neki, akkor megcsinálja.

Mennem kell babázni, jön a barátnőm, a 2 hós fiával Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Köszönöm érdeklődéseteket. Zoli már hazajött, ami nagyon-nagyon jó. Míg nem volt itthon egész jól voltam, most sajnos ugyanúgy, mint Vikónál ezerrel szorul a hasam. Szerencsére most sem nyílik a méhszáj. Pihenni kellene, de Vikóval ez azért nem könnyű.

Nyuszi:
Szerintem se erőltesd az evést. Ha még nem kell neki, akkor inkább várj vele. Amúgy mi is répával kezdtünk, csak sokkal korábban. Ráadásul Vikó az elején nagyon klasszul evett, aztán valahogy elment tőle a kedve. Aztán meg azzal küzdöttünk, hogy amit itthon főziztem neki azt nem ette meg. Próbálkoztunk a bébikajákkal és azok közül volt jó pár ami bejött. Aztán szép lassan azt is kezdte elfogadni, amit én főztem. Szóval nem egycsapásra megy ez a dolog és lehetnek visszaesések is.

Ildi:
Szerintem Tomi nincs lemaradva, csak ő lassabban érik, de ez egyáltalán nem baj, s az sem biztos, hogy ugyanazok fogják érdekelni, mint pl.: Marcust. A lényeg, hogy egészséges, érdeklődő, és már lépeget is. Fogsz még Te utánna futni...

Krisztocs:
Jó takarítást... Milyen sportot szeretnétek Reginek?
Jó utat Ausztriába.
Én sem értem az ilyen szülőket. Pedig egy telefon azért nem akkora dolog. De az orvost meg végképp...
Gratula Máté új tudományaihoz!

Manó:
Szerintem se hagyjátok annyiban a dolgot a biztosítóval. Garázs ügyben meg csak lesz valami, ha még lesz sorsolás. Drukkolok, hogy összejöjjön.

Hanzika:
Szépen megszokja lassan a bölcsit Marcus, bár az biztos fura neki, hogy egy ideig megy, s mikor már ép belejönne, akkor megint otthon kell maradnia. De hát ez már csak ilyen...

Szirom:
Klassz, hogy Miksa tud enni nagykanállal. Mi csak ha én etetem, akkor használjuk a műanyag kanalat, mert szerintem azzal irtó nehéz enni. Inkább sima kiskanalat kapott Vikó a próbálkozáshoz.
Mi minden reggel együtt eszünk, és a vacsi vagy az uzsi van még így. Vikó is nagyon szereti a dolgot és nekem is jó, amíg éhes őkelme. Utánna kicsit macerás. Ugyebár neki kisszéke van, amibe nincs beleszögelve...

A héten szerettem volna már menni vele újra zenebölcsibe, de tegnap védőnő lettt volna, aki jól lemondta, meg doki bácsi is, aztán nem vagyok most olyan fitt és fiatal, hogy még a zenebölcsit is bevállaltam volna. Amúgyis hétfőn kitikkasztottam magam, mert kitakarítottunk aztán meg mentünk játszótérre. Két órát sétáltunk, meg rakosgattan a hintára, a csúszdára, a rugós örületkre és hát azért Vikó is lassan 10 kg, és ekkora pocakkal, ami állandóan szorul elég gáz. Alig bítam hazaevickélni, és szerencsére Zoli már itthon volt. Estig szinte folyamatosan görcsben volt a hasam, úgyhogy se kép se hang már aznap. Ezután nem kockáztattam kedden a zenebölcsit.

Csütörtökön meg UH a kórházban. Ma vérvétel, szóval el vagyok látva ahétre progival. Hétvégére meg Vikó 15 hós oltásának eredményét várjuk.

Na, és még egy történet a végére:
Voltunk a hétvégén cipőt venni Makkának és a cipőboltban volt egy hasonló korú és magasságú kisfiú. Egyből megtalálták persze egymást. Vikó meg egyszerűen megfogta a kisfiút és szembe állította magával. Se mi, se a kisfiú nem tudta mi is lesz ebből. Vikó meg csak nézte-nézte és fogta erősen. A kisfiú időnként el-el mászkált, de Vikó nyomult ezerrel. Aztán egyszercsak nyomott a nózijára egy nózipuszit, meg mégegyet, meg mégegyet. Aki a cipőboltban volt mindenki leállt őket nézni. Tök aranyosak voltak együtt.
Szóval azt hiszem Vikót sem kell majd félteni, rámenős kiscsaj...

Ja, és már van kiságya Nikinek is. Sajnos nem olyan, mint Vikóé, mert annak a gyártását beszüntették. Először nagyon elkeseredtünk, de aztán megláttunk egy nagyon aranyos kiságyat. Végülis nem kell hogy egyforma legyen.

Remélem mindenkinek írtam.
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Milyen öröm nekem ezt látni, hogy ennyien írtatokKép

Főleg, hogy tisztára ki vagyok készülve, komolyan. Miksa csak olyat csinál, amit nem szabad, és ha valamire azt mondom neki, hogy nem, akkor ugrik a következő olyanhoz, ami tilos. Először nem hittem, hogy ez tudatos, de már biztos vagyok benne. Én meg olyan hülye vagyok, képes vagyok kiabálni vele, pedig régebben sosem szoktam. Utálom magam ezért, de egy bizonyos pont után elveszítem a türelmem. Pont az ilyen anyukákat utálom, akik türelmetlenek a gyerekkel. Mondjuk az is baj, hogy nagyon sokat vagyunk ketten mostanában, és az ember este 8-kor esik be holtfáradtan, és hát reggeltől estig az baromira hosszú. Még akkor is, ha kiviszem az udvarra, mer ott meg a pincelépcső a sláger... Namindegy, most elutazunk néhány napra, szerintem jót fog tenni, hogy egy kicsit anyu is figyel majd rá, meg másokkal is találkozunk. Holnap megyünk.

Kriszta! Köszi, hogy hozol! Ár? Hát mittomén. Milyen árak vannak kint? Olyasmi, mint itt? Nem sajnálom rá a pénzt, de mondjuk 10 ezerért még nem vettem gyereknacit, de 7 ezerért vettem már neki együttest, amihez volt kising is. Valahogy így. Itteni C und A-ban max. 4-5-6 ezer egy gatya, az még beleférne, de mondjuk az se baj, ha olcsóbb, sőtKép Jó? De ha hezitálsz, akkor beszéljünk, vagy küldjél esetleg smstKép Most ezt értetted vagy nagyon zagyva voltam?Kép

Ildi! Teszek neked ide képet, Miksa szép időben mostanában ebben a mellénykében nyomul, apuéktól kapta karácsonyra. Viszont kell neki sapkát vennünk, mert ez hiába vékony polár, mégiscsak meleg már. Tavaly volt egy farmer siltes sapija a Brendonból, ha olyat kapnék, vennék. Azt imádtam rajtaKép

Kép

Marycus! Nagyon vigyázz magadra, ne takarítsál te már egyáltalán! Nem tudnátok fogadni valakit? Nálunk itt a csaj heti 3-4 órát súrolgat, és már mindjárt olyan állapotban van minden, hogy könnyű rendet tenni. Szerintem megéri.
Meg talán már a zenebölcsi se fontos, az a lényeg, hogy bent maradjon ez a baba még egy kicsit. Ha akarod, jövő héten inkább meglátogatunk Miksával, hogy Vikónak legyen társaságaKép Ez eddig nem is jutott eszembeKép
Vikó aranyos lehetett a boltban. Miksa csak nézi a babákat, de nem csinál velük semmitKép

Manó! Dög biztosító. De ha olyan szervizbe visztek az autót, amelyiknek van a biztosítótokkal szerződése, akkor simán kifizetik a javítást szerintem, akármennyi. Hajrá Manóék!

Most muszáj mennem, szaladok is!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!
Én még új vagyok itt, sajnos eddig még nem sikerült rátalálnom erre a topicra. Most a 39. hétben vagyok és az első babámat fogom szülni az újpest szülőotthonban. A kérdésem az lenne hozzátok, hogy van olyan köztetek aki a Lőrincz doktornál szült/fog szülni? Mindenféle tapasztalatok érdekelnének vele kapcsolatban.
Segítségeteket előre is köszönöm.
katusz
 
 


Sziasztok!

Szirom!

Köszi, köszi, olyanba visszükKép A férjem már kinézett egy jó ksi szakszervízt, aminek van velük szerződése, szerinte ott legalább 100 e leszKép

Viszont megvolta sorsolás, és miénk a garázs egyenlőreKép Már csak férjen be az autó. Holnap megyek a kulcsértKép

Katusz!

Üdv itt. Én sajna a saját dokimon kívül senkinek nem emlékszem a nevére, de Sziroma nagy orvos ismerő, hátha ő tud segíteni.

Kriszta!

Én úgy hozatnék holmit, de igazából meg nem tudnám mondani milyne kellKépKépKép Az a baj hogy én látom és beleszeretek. Kép

De jó hogy Regi meggyógyult! Emma megint taknyos és köhös és 37 a hője, remélem nem robban le húsvétra, mennénk anyósomékhoz de a legyengülét immunrendszerének nem lenne jó ha Emma vírust vinnénk nekiKép

Marycus!

Pihnej amennyit csak tudsz, drukkolok hogy a babó még bírja bent sokáig. Mikorra vagy kiírva, meddig kell még minimum kihúzni?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ildi!

Én belül polár bélése kívül orkán kabátba hordom. van belőle egy vékonyabb változat és egy vastagabb, vagyis inkább csak hosszabb fazonú változat, és azt váltogatjuk attól függően hogy épp napsütéses idő van vagy borult.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nem vagyok akkora orvosismerő, csak lehúztam bent majdnem 3 hetet, aztán láttam egy-két dokitKép

Katusz! Lőrincz doktor esetében viszont szerencséd van, mert végighallgattam a szomszéd szülőszobából két szülését is, és nagyon jó fejnek találtamKép. Kedves és van humora isKép Veled is biztos aranyos lesz, és hát így a finisben már csak könnyű, gyors szülést kívánhatok! De amíg otthon vagy, gyere közénk és ha majd hazamentek a babával, akkor is!

Manó! Gratula a garázshoz, az edzőm régen mindig úgy fogalmazott, hogy csak a jó játékosnak van szerencséjeKép!

Most húzok vasalni, mert valami ruhát csak be kell pakolnom az útra. Egyébként most, hogy délután így kipanaszkodtam magam Miksára, a kissrác ébredés után kifejezetten klasszul viselkedett. Kicsit lassan aludt el (most), de más panaszom nem lehet rá. Levegőztünk, kavicsot szedtünk, nem volt hiszti, amikor bejöttünk, játszott velem, pontosabban autózott, építőzött, könyvet néztünk, evett rendesen, csak egyszer esett le a kanapéról, fürdéskor leült, szóval sose rosszabbat. Rám is fért márKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Én akkor is csak csodálommindíg hogy emlékszel a dokikra név alapjánKép Én is találkopztam azért párral, bár én szülés előtt csak 1 nappal feküdtem be. De én szégyenszemre még az ügyeletes doki nevére sem em,lékszem, pedig legalább 4x vizsgált este meg éjjel és reggel ő repesztett burkot, szóval majdnemhogy többet volt velem mint a saját dokim, merta saját csak reggel 8-ra jött be és 10:40 kor megvolt Emma, az ügyeletset meg előző nap déltől fárasztottamKép De nem emlékszem hogy hívták. És annak az idősebb dokinak a nevére sem emlékszem aki szülsé közben bejött megviszgálni mikor nem haladt a dolog és engedélyezte a császárt (ami aztán mégsem voltKép). Pedig arra tisztán emlékszem hogy mindketten bemutatkoztakKép Szóval enked sokkal jobb a memóriád az már tuti.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Végülis nekem tényleg elég jó a memóriám, de mostanában romlik, komolyan. Vagy inkább azt mondanám, hogy valószínűleg ösztönösen szelektálok. Régebbről olyanokat is meg tudok mondani, hogy kin milyen ruha volt egy-egy buliban mondjuk a gimiben. No ez most már nem jellemzőKép

A kórházhoz annyit, hogy te szülni mentél be és azzal voltál elfoglalva, én meg ugye csak vártam-vártam és az elején nem történt semmi. Te a babádra figyeltél, én meg ráértemKép A szülőszobán feküdtem például azzal a zselével délután egytől este 7-ig. Persze, hogy hallottam, hogy mi történik, amikor nálam nagyon gyenge fájásokon kívül semmi sem történtKép Két nappal később pedig a pálcikáimmal feküdtem ugyanott, ugyanannyitKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Hát biztos ez is benne van bár amikro beértünk előző nap délben akkor még nekem is csak nagyon enyhe fájásim voltak, és akkor mutatkozottbe a dokiKép És később amikro délután már durvult és ott nyafogtam akkor a más bent lévő simán mondták hoyg keressem meg az x. y dokit mert még mindíg ő sz ügyeletes. Szóval ők simán tudták a nevétKép Na én ekkro sem jegyeztem meg. Egyébként csak azért írtam mert tényleg sajnálom hogy nem tudom ki volt, elég normális doki volt. Viszonylag fiatal is volt és semmi kirívó nem volt rajat amiről fel lehetne ismerni (tehát rövid haja volt stb).

Buliban ruha?Na én semmi ilyesmit nem jegyeztem meg sohaKép Az arcmemóriám aztán meg végképp pocsék, de az már annyira hogy ciki. Volt hogy a kollégám nem ismertem meg a metrón, egyszerűen azért mert nem amegszokott környezetben találkoztunk. Meg hányszor van most mióta dolgozom, hogy rámköszönnek az utcán anyukák gyerekkel, akikkel az utolsó időben találkoztam a játszó csoportban valószínű, tehát nem azok akkikel egyidős ababánk hanem kicsit kissebbek és én csak nézek hoyg honna ismer, meg arra gondolok hogy biztos összekever valakivel. Aztán kérdezik hogy hogy megy Emmánaka bölcsi, beszokott, ilyesmi, én meg csak vigyorgok , igen, persze, jól megy, és gőzöm sincs kivel beszélek de még csak nem is ismerősKép Tényleg cikiKép Úgyhogy ha valmelyikőtök mellett elmegyek az utcán véletlen kiabáljatok rám és nem tessék megsértődniKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szirom: köszi, hogy írtál Lőrincz dokiról, eddig én is ilyennek ismertem meg, remélem mostmár nem is változik meg :o)

Tudom, hogy nagyon kényes kérdést feszegetek, de ti hogyan oldottátok/oldjátok meg a "hálapénz" kérdését? Mert ugye amikor a dokimra rákérdeztem nem mondott semmi konkrétat, csak azt, hogy "ahogy gondolja"...

Katusz
katusz
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Inkább pihenj, tényleg, nehogy Niki is sokkal előbb jöjjön, mint kéne! Nálunk is megy a gyerekezés, babázás - a bölcsiben a többieket szokta buccolni, tegnap a Brendonban meg egy pici babát simizett Kép Szereti Sárit is nagyon, Sári meg egyenesen imádja, ha meglátja, csak arra megy, azt teszi, mint Marcus Kép
Marcusra, ha beteg, anyuék vigyáznak, mindketten otthon vannak (apu ugye a műtétre vár) és élvezik is, bár délutánra már eléggé kifárasztja őket, olyan rosszcsontos...
Azt nem tudom, hogy a dolgozat olyan anyukáknál végzett-e felmérést, akik a második babájukat várták, de ha gondolod, megkérdezem.
Egyébként unokatesóm annyira terhességi cukros lett, hogy 8 hétig bent volt a SOTE-n, mégis Gerit úgy kellett a dokiknak előcsalogatni és még nem is volt nagyon nagy súlyú baba.

Nyuszi,
Marcus 2700g/50 cm-rel született, 6 hósan 8060g/70,5 cm volt. Az unokatesója, Sári, nagy babaként született (4 kg körül, 56 cm-rel asszem) és most neki is hasonlóak a paraméterei, hét hósan. Egyébként nálunk is már a 74-es méretek játszanak, tavasziak (pl. polárnadrág, alatta egy vékonyabb, harisnya, felül is inkább több réteg, mint vastag kabát).
Csenge gyönyörű ezen a képen!

Mese,
Bili: én nem erőltetném egyelőre. Állítólag akkor kell, amikor már a gyerkőc szól, ha van kaki, pisi és érdeklődik a bili iránt. Ez vhol 2-3 éves kor között van (vagy még később).

Manó,
Bölcsi most hogy megy?
Parkolóhoz gratula és remélem, hogy az autót is meg tudjátok csináltatni.

Krisz,
Jó volt dumcsizni és köszi előre is a motorozós cipellőt Kép

Ildi,
Vékonyabb kabát, pulcsi verzió Kép Alatta rövidújjú bodri és hosszúújjú poló. Nadrág polár vagy vastagabb alatta harisnya (de ebbe már sokszor beizzad - lesd meg, hogy az udvaron a bölcsiben miben vannakKép).
Buszozás Kép Tudod, mi előnyben voltunk, mert az ablakból az Árpád útra látunk és ez volt annó az egyetlen, amivel le tudtam foglalni pelenkázás közben Kép Most már egyébként a villamos és a vonat a favorit.

Szirom,
Fluor - az tény, hogy a fog az először is genetika, aztán bármi más segíthet, de nem döntő. Egyébként én is kérdeztem annó fogorvost, ő sem javasolta kicsiknek (érdekes).
Kanállal evéshez gratula! Nálunk is játszik, főleg anyóséknál látom, meg gondolom, hogy a bölcsiben is szoktatják.
Szavak: nálunk nincs sok, még mindig apa, papa, mama, meg most új a szisza (cica), meg a jajaj Kép
Rosszcsontosság: ne is mondd! Egyik nap pl. úgy megrázta anyuéknál a virágállványt, hogy a virágok majdnem lezuhantak, amikor rászóltunk, akkor meg a tv-állványt rázta (ott sem sok tartotta vissza tv-t). Kipakol a szekrényből, liszt, só stb. általános....
Memória: hát az enyém is zuhant a terhességgel, a szülés után meg még rosszabb lett Kép

No, megyek dolgozni most már!

H.

Kép
hanzika
 
 


Katusz!

Én varratszedéskor adtam , az én orvossm sem mondta meg hogy mennyit "kér". Én 2002-ben 30000 Ft-ot adtam, de a szobánkban én adtam a legkevesebbet, a többiek (más orvosnak, nem tudom nekik megmondta e hoy annyi vagy maguktól adták) 50000 Ft-ot adtak. bevallom én azt akkor is most is sokallottam. Én most sem adnék 30-40-nél többet. Egyébként nem is keveselte, legalábbis pontosan olyan mint eddig velem szembenKép

Én s zülésznőnek is "csak" 5000 Ft-ot adtam, hiszen nem választott szülésznő.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Hát ettől félek én is, mert akikkel eddig beszéltem (nem ebben a kórházban szülnek) azok azt mondták, hogy a magánrendelési díj 10x-ét kérték el a dokik (vagy maguktól adnak annyit). Szégyenlem is érte magam, meg nem is, de szerintem én kb. 20e-nél többet nem fogok tudni adni. Persze ez attól is függ, hogy a doki épp bennt van a kórházban amkor szülök, vagy pedig éjjel v. a szabadnapján hívják be. Akkor most mi lesz? Ezután már majd nem is járhatok hozzá, mert "kinéz"? Egyébként nemrég beszéltem egy kismamával (lehet, hogy járt/jár itt a fórumon ő is) akinek a dokija azt mondta, hogy egy üveg pia neki tökéletes... volt olyan akinek meg csak egy kézfogást kért a dokija (mert szerinte a magánrendelésen fizetett összegekben már a szülés is benne van). Hát nagyon bizonytalan vagyok.... pedig mostmár "nyakamon" a szülés
katusz
 
 


Katusz!

Szerintem ne izgasd magad ezen. én is azért adtam 30-at mert annyit még épp kibírtunk, de nem adtam többet akkor sem ha más igen. ha ezt egy orvos nem érti meg akkro az nem jó orvos, hanem pénzéhes. Nekeme rről ez a vélemyénem. nekem a tesómék elég jól állnak, és ő is azt mondta nekem annak idején hogy 30-nál egy fillérrel se adjak többet, mert azért nehogy már. És igaza van. Szerintem az én orvosom is az a típus aki ha egy üveg italat adtam volna azzal is megelégedett volna. n egyébként a magánrendelésén az assziszetnsnőt kérdeztem ki róla szülés előtt. ő nem anyagisa, pl a magánrendelésen a tarifák sem változtak kb 4-5 éve, nem emelt díjat.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hű, de belelendültetek, én meg már azt hittem, mindeki húsvét előtt nagytakarítKép.

Megfogadva a tanácsaitokat, inkább hanyagolom a hozzátápit, majd pár nap múlva újra nekiállunk mással, mondjuk répával, hátha... Most úgyis van más "program": állandóan szürcsög az orra, így kb. 5x szívom le egy nap, így most nem terrorzálom mással, a végén még megutál.

Ildi,
Ha nem Téged láttalak a rendelőben, akkor tényleg mázli, hogy nem szólítottam le az anyukát, nem nézett volna őrültnek egy percig sem Kép.

Manó,
Melyik ez a kedves biztosító??? És a szakértőik vajon hol javíttatják a saját kocsijukat?

Én is jártam ám úgy, hogy nem ismertem meg a kollégámat, pedig egymás mellett álltunk a mozgólépcsőn, mert új kabát volt rajta Kép. Legalább látta, hogy utcán nem ismerkedem.

Emma ugye nem lett beteg?

Marycus,
El tudom képzeli, hogy második babával már nem tud annyira vigyázni magára az ember mint az elsővel, de tényleg, legalább a takarítást nem bízhatnád másra? Nálunk pl. a terhesség alatt a férjem egyszerűen eltiltott a vegyi cuccoktól, minden ilyen tevékenységet ő vett át, szerencsére ehhez azóta is tartja magátKép. Nehogy baj legyen Niki manóval. Vércukrod milyen lett a magándiéta után?

Szirom,
Megmutattam Miksát Csengének, aki nagy komolysn megszemlélte (más kérdés, hogy mennyit látott belőleKép ), de úrinőhöz méltóan nem nyilvánított egyértelműen véleménytKép, viszont t eljesen elmélyült a szemlélődésben.

Azért 24ben kettesben lenni a törpével sem leányálom, meg tudom érteni, hogy "morogtál" picit. Mi is mindig egyedül vagyunk, mert a család messze lakik, hát várjuk is Apát haza minden este mint a Messiást.

Katusz,
Bár én nem itt szültem, viszont nem túl régen, ezért leírom a "paramétereket": Nekem annyit mondott a doki a havi terhesgondozás díja, amennyit kér, ezen felül ha akarok, adok, ha nem nem, mert nála a gondozás sem olcsó és legalább egyszer minden hónapban menni kellett. A váróban való információcseréken jöttem rá, hogy mivel ezer éve járok hozzá, nekem a gondozási díj is fele volt a "csak szülni" jövőkénekKép. Szóval mi pluszban adtunk 50 eFt-ot a dokinak, választott szülésznőm nem volt, de 5 eFt-ot adtunk a legszimpibbnek (három váltást ismerhettünk meg)- alig akarta elfogadni ezt is, teljesen meghatódott. Mondjuk az én dokim "team"-mel dolgozik: behívatta a "saját" altatóorvosát a császárhoz az éjszaka közepén, és gondolom, ő sem a két szép szeméért jött, ezért adtunk plusz zsetont. A csecsmősöknek meg stratégiai csoki és kávékészletet adtunk (meg is érződött ám rajtuk, én mehettem éjjel-nappal tanácsért, sosem húzták az orrukat).

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Nyuszi!

Én amúgy is úgy tudom hogy a császárért többet szokatk adni. Mondjuk tény hogy az én orvosom nem kért pénzt, de nem is volt bent végig velem a vajúdás alatt, csak beküldött a szülészetre jóslófájásokkal, aztán délután bejött, megnézett, látszott hogy még nem szülséközeli a dolog, hazament és csak reggel hívta 6-kor az ügyeletes orvos hogy repesszen burkot vagy megvárjuk, de nem kellett megvárni. Aztán bejött 8-ra, megviszgált a szülőszobán d emivel még látszott hogy órák vannak hátra elment rendelni, mondta hívják ha haladós lett a dolog. Kb 9 órakkor mondta az ügyeletes orvos hogy hívja, 1/2 10-re ért oda. Ezeért is mondom hogy többet voltam szinte az ügyeletes dokival. Ha valakinek az az igénye hogy az orvosa végig vele üljön, vele foglalkozzon a vajúdás első percétől, akkro tény hogy azért jobban a zsebbe kell nyúlni.

Emma mai történetei:

Reggel bement a bölcsibe, de csak 1 gondozónő volt és ezért együtt volt a két zsoba, de nem az ő szobájukban hanem a másikban. na ő nem volt hajlandó bemenni, hiszti, mire a gondozónő szólta bent lévő kb 7 gyereknek: Gyeretek, megjött Emma, megyünk a másik szobábaKép na ilyenkor megnyugszom hogy nem csak én nem bírok az akaratával hanem a szakember semKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Reggel a babakocsiban ment a bölcsibe, két ovis fiú szladgált az anyukája körül, mentek oviba. Emma tök hangosan megszóla: Ezek bolondok! A férjem majd elsüllyedtKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors...remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek!

Szirom, Hanzi,
Sajnos nem kaptam, amit kértetek Kép

Szirom,
Úgy hidd el, hogy 80-ig voltak kantis nacik a H&M-ben, a nagyobb méretekben csak sima gatyók voltak Kép Más ruhaboltban meg sajna nem voltunk...

Nálunk nyugisan teltek az ünnepek, Regi tojást festett, Mutyi locsolt Kép Szombaton Regi szülinapi zsúrra volt hivatalos a Kölyökparkba, 3 órán keresztül ment a játék, MÁté is nagyon élvezte Kép

Hétvégén meg lelépünk apucival 3 napra Szilvásváradra, remélem, anyuék túlélik a két gyerekkel Kép

Jaj, képzeljétek, nem is gondoltam volna,hogy Máté simán tud inni szívószállal...nem emlékeztem, hogy Reginél ez mikor is történt Kép





Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors...remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek!

Szirom, Hanzi,
Sajnos nem kaptam, amit kértetek Kép

Szirom,
Úgy hidd el, hogy 80-ig voltak kantis nacik a H&M-ben, a nagyobb méretekben csak sima gatyók voltak Kép Más ruhaboltban meg sajna nem voltunk...

Nálunk nyugisan teltek az ünnepek, Regi tojást festett, Mutyi locsolt Kép Szombaton Regi szülinapi zsúrra volt hivatalos a Kölyökparkba, 3 órán keresztül ment a játék, MÁté is nagyon élvezte Kép

Hétvégén meg lelépünk apucival 3 napra Szilvásváradra, remélem, anyuék túlélik a két gyerekkel Kép

Jaj, képzeljétek, nem is gondoltam volna,hogy Máté simán tud inni szívószállal...nem emlékeztem, hogy Reginél ez mikor is történt Kép





Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors...remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek!

Szirom, Hanzi,
Sajnos nem kaptam, amit kértetek Kép

Szirom,
Úgy hidd el, hogy 80-ig voltak kantis nacik a H&M-ben, a nagyobb méretekben csak sima gatyók voltak Kép Más ruhaboltban meg sajna nem voltunk...

Nálunk nyugisan teltek az ünnepek, Regi tojást festett, Mutyi locsolt Kép Szombaton Regi szülinapi zsúrra volt hivatalos a Kölyökparkba, 3 órán keresztül ment a játék, MÁté is nagyon élvezte Kép

Hétvégén meg lelépünk apucival 3 napra Szilvásváradra, remélem, anyuék túlélik a két gyerekkel Kép

Jaj, képzeljétek, nem is gondoltam volna,hogy Máté simán tud inni szívószállal...nem emlékeztem, hogy Reginél ez mikor is történt Kép





Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


atyám....ez hogy történt???? Kép ráadásul nem is egyidőben....Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól teltek az Ünnepek! De tessék írni, különben arra kezdek gyanakodni, hogy a Húsvéti Nyúl elvitt benneteket!

Krisztocs,
a babanet "ördöge" Veled is kibabrált Kép. Én már megjártam vele párszor, pedig még mazsola vagyok. Szívószálas tudományhoz gratulálok, mennyi idős is Máté?

Képzeljétek, nagy dolgok történtek velünk a hét végén: Csenge átfordult hasról hátra!! Azóta annyira tetszik neki az új tudománya, hogyha hasra teszem, rögtön löki magátKép. Ezen kívül fürdéskor simán bekapta a lábujját, eddig még ezt sem produkálta, úgyhogy irtó büszke vagyok rá!

Íme egy kép az én Igazi Húsvéti Nyuszimról:

Kép

Legyen szép napotok
Nyuszi

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Ez a babanet tisztára süsü ma, megpróbálom még egyszer csatolni a képet:

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Szia Nyuszi!

Nagyon cuki ez a kép!!!! Kép Írtó szép lyányod van Kép A forgáshoz gratula, nincs megállás Kép

Máté 16 hós lesz 10-én, a szülinapomon Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Nyuszi,
Nagyon édes Csenge baba és milyen ügyes! Csak így tovább!

Krisz,
Ezek szerint el tudtatok menni! Semmi gond, hogy nem kaptál cipőcskét, majd anyósomat is ráeresztem a témára Kép Máté szívószálas ivásához gratula, mi most ismerkedünk a sportüveggel Kép
(Szülinap: most gonoszkodjam ;-) Te sem leszel már fiatalabb, a gyerkőcökkel együtt öregszel - ha ez megnyugtat, én is Kép).

Nálunk a szokásos felállás van: péntekig bölcsi, most nyögjük. Megint beteg Marcus (orrfolyás, meg csipás a szeme, kötőhártya-gyanús), ma délután viszem dokihoz. Öröm az ürömben, hogy én is betegácsiban vagyok Kép Sikerült megint hieget innom, vasárnap haldokoltam, most már "csak" a fülem és torkom fáj, meg orrom folydogál. És persze szétmegy a fejem, csak ami ezzel jár. Doki írt fel antibiotikumot, mert hiába kúráltam magam csodaszerekkel a hétvégén, nem használt.

Tegnap egy órát voltunk homokozni a kertünkben, olyan jó idő volt, Marcus nagyon élvezte Kép A szomszéd csajszitestvérpár is lent volt, aztán egy órát meg náluk voltunk. Ádám meg idegeskedett, mert nem tudta, hová tűntünk el a kertből.

Szombaton anyóséknál voltunk, meg a dédinél locsolni. Ott meg a kutyákat kergette állandóan, ölelgette őket (van vagy 5 kutyus). Nagyon tetszett neki. Vasárnap meg a mi telkünkön voltunk, bátyámék is átjöttek anyuékhoz, együtt ünnepeltünk. Aznap délután lázas volt Marcus (38.1), azóta semmi (kopp-kopp). Persze hétfőn az összes szomszéd öreglányt meglocsolták a fiúk, meg sétálni is voltak, míg én főztem, meg rendet teremtettem (ennek köszönhetően 1/4 12-kor ebéd volt, mint a bölcsibenKép).

Hát ennyi rólunk, nem túl változatos...

Kaktusz,
Ha nincs ár megszabva, annyit adj, amennyi neked még megengedhető és fair - szerintem.

Manó,
Jó a lányod beköpése, tetszik nagyon Kép


H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk, teszek képet, de megyek pakolni, és majd jövökKép Éppen csak átfutottam, amit írtatok. Kriszta, nem baj, megszoktam, hogy nincsKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Próbálok kicsit írni, amíg Miksa áll a fonott ládán és csáklyázza a szőnyegetKép Lehet, hogy nem sokáig marad ottKép

Naszóval az út jó volt, a meghívók egy részét sikerült rátukmálnunk valakire a családból, Miksának meg tényleg jót tett, hogy kimozdult. Mondjuk annyi, de annyi ismeretlen emberrel találkozott, hogy azt hittem, bele fog zakkanni, de egyáltalán nem. Tökre élvezte a mászkálást, elég jól aludt a keresztanyámnál, bár minket majdnem leszorított az óriási franciaágyról. Naszóval őszintén: én alig aludtam valamit, mert folyamatosan dobálta magát, és féltem, hogy levetődikKép Anyuéknál viszont már van kiságya, ugyanakkora mint itthon (a tesóm kislányáé volt), ott újra külön aludt. Nemv volt semmi gáz, csak az óraállítás után pár napig baromira későn aludt el. Ma aludtuk végre ki magunkat, de elég rosszkor, mert fél 9-re jön a taknő, aztán én meg 9-kor ébredtem. Szegény hívott, de le volt halkítva a telefonom, a csengőre nem ébredtünk fel, a szomszéd kutya meg nem volt itthon, az ő ugatására áltlában legalább Miksa felnézKép Nomindegy, itt lakik a szomszéd utcában, 20 perc utáén hazament. Én meg százszor elnézést kértem, majd elsüllyedtem, de most már visszajött és pakolászikKép
Még annyi, hogy 2 hónapja voltunk utoljára anyunál, akkor pusztult el a nagyon öreg vizslánk, Miksa pedig képzeljétek el, hogy most kereste a kutyát! Okos, mi?Kép

Egyesével már nem tudok reagálni, bocsika, muszáj mennem! Miksa megőrül azért, hogy kimenjünk, nagyon szereti a kertet, meg az utcán a kavicsokat!Kép Kifejezett hiszti van, amikor behozom, de egyszer be kell jönni...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szép Tavaszt Mindenkinek!

Úgy látom, a napsütés meg a jó idő mindenki elcsalt a gép előlKép. Bár engem speciel pár napig egy fekete alapon vörös sárkány fogadott, aki a palesztínok helyzetére akarta felhívni a kedves babázók figyelmét - mit gondoltak, majd babakocsival megyünk tüntetni a magyar Parlament elé, hogy húzzanak ki a zsidók Palesztínából?? Vannak még elvarázsolt fejek.

Szirom,
Miksa irtó vagány kis krapek! És már tud olvasniKép! Mostanában Csenge is értékeli az "idegen" társaságot - egészen addig, amíg Apa vagy én is a közelben vagyunk... Holnap teszteljük, hogy hogyan bírják Apuval kettesben nélkülem, mivel fél éves kontrollra kell mennem. Hihetelen, hogy ez a Pocok már fél éve velünk van! Október harmadikán ilyenkor kezdett el folyni a magzatvíz (épp Az órákat néztem a tvben - emlékezetes film maradt), és csekély 24 óra múlva világra is segítették Csengét.

Legyetek jók!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Nyuszi,
Legalább tudom, miért volt betojva az oldal napokig Kép
Gratula a "fél" szülinaphoz! Kép

Szirom,
Hatalmas csávó már Miksa! Kép

Hanzi,
Hogy van Marcus? Figyi, ha anyósod tudna szerválni, nekem is kellene egy Kép

Nos, mi 3 napig gyerekmentesen romantikáztunk apával Szilvásváradon, voltunk Lillafüreden, Miskolcon, Tokajban, Nyíregyházán (itt meccsen), Egerben (itt rally is volt éppen). Órákig tudnék írni, a lényeg, hogy gyönyörű helyeken voltunk, totál kicseréltek, receptre írnám a gyerekmentes napokat a házaspároknak Kép Totál szerelmesek vagyunk egymásba apájával Kép A gyerkőcök meg tök jól elvoltak nélkülünk anyuméknál Kép Úgyhogy megyünk máskor is, nem 4 évente Kép










Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Nyuszi,
Legalább tudom, miért volt betojva az oldal napokig Kép
Gratula a "fél" szülinaphoz! Kép

Szirom,
Hatalmas csávó már Miksa! Kép

Hanzi,
Hogy van Marcus? Figyi, ha anyósod tudna szerválni, nekem is kellene egy Kép

Nos, mi 3 napig gyerekmentesen romantikáztunk apával Szilvásváradon, voltunk Lillafüreden, Miskolcon, Tokajban, Nyíregyházán (itt meccsen), Egerben (itt rally is volt éppen). Órákig tudnék írni, a lényeg, hogy gyönyörű helyeken voltunk, totál kicseréltek, receptre írnám a gyerekmentes napokat a házaspároknak Kép Totál szerelmesek vagyunk egymásba apájával Kép A gyerkőcök meg tök jól elvoltak nélkülünk anyuméknál Kép Úgyhogy megyünk máskor is, nem 4 évente Kép


Kép

Kép
Kép
Kép
Kép



Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Na, már megint "alkottam" Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Nna, megpróbálom újra, az előbbi elszállt... Különben sziasztokKép

Kriszta! Gyönyörű helyeken voltatok és a képek is nagyon jók! Irigykedem kissé, de ahhoz, hogy ezt mi is megcsináljuk, Miksának be kell fejeznie a szopit. Igazából azt terveztem, hogy az influjárvány lefutása után leállunk, de még mindig nem fogtam hozzá, a szokásos időpontokban gépiesen jön a szopi.Kép Mondjuk délután így 5 perc alatt belealszik, és ez nekem nagyon egyszerű így. Este fél óra-háromnegyed óra. És már úgy megszoktam, és szeretem is, hogy szopizik, cska akkor készülök ki kicsit, amikor közben ugrál, feláll, dumál, orrba rúg és hasonlók. És most már tényleg szükségünk lenne arra, hogy legalább vacsorázni elmenjünk az emberrel. Az esküvőn meg nem nagyon akarnám megszoptatni. Ez most már talán nem önzés, másfél éves lesz... De azért küzdök a lelkiismeretemmel, az az igazság, de a párom is többet érdemelne egy kicsit, jajj de szar dilemma ez.

Nyuszi! Te voltál a felmentő sereg, már majdnem kihalt a topikKép A napsütés is valóban belejátszik, hogy kevesebbet jövünk (a rendszer vacakolásán kívül), Miksa is nagyon szeret kint lenni. Szabályos hiszti van, ha be kell jönnie. Ennek köszönhetően egész jól néz már ki a kertünk, mert sokat tudok bogarászniKép Ő meg felmossa, megőrül a takarítószettértKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?