Új privát üzeneted érkezett!

Rokica gratulálok!

Nekem még van 2 gatyóm, ami jó de nem soká egyiket már gombolgatni kell. Elővettem ma a kosztümöm gatyáját, hát a zipp-zárat se lehet összehúzni 4 hete még vígan feljött. Szerintem a húsvét is adott egy kicsit, pedig mértéket tartottam.
Olyan gyönyörű idő van, hogy öröm kimenni.
Tádé meg folyamatosan izeg mozog, lehet, hogy egy sajtkukac veszett el benne.
Na megyek, mert még a város másik végére is át kell jutnom.

Sziasztok

Kriszta és Kincső
bkrisztina

akkor köszi Bodza,bizti nem lesz gond!de te is figyelj oda!!!Kép
hát nekem nem mondják,hogy fogytam,olyan vékony voltam pont a foggantatás körül,de legalább már megálltam a hirtelen hízással,ma is isteni salikat ettem(sok zöldséggel,sajttal,pipihusival),így nem is fogok már kikapni a védőnőmtől.
nekem 2napja van iszonyú izomlázam,mert gondoltam nyomok egy kis tornát otthon(csak mértékkel),azóta alig tudok menni,holnap azért ráveszem magam újra!
éhes vagyok...hm,de mit egyek?megnézem van-e valami zöld még itthon...
majd én is teszek fel pár pocak képet,meg elötte készült képet....de elöbb KAJAAAAAA!!!!!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Most eszem két vékonyan kent zsíros kenyeret jó kis lilahgymivalKép Nyam nyam, én ilyeneket kívánokKép
Meg nasit, nem tehetek rólaKép
Tuti kislányom leszKép

Csillam!Edina!Nyúlné!Kép

Köszönöm a pocak dicséreteket, aranyosak vagytokKép

Mea
mea

Sziasztok!
Tényleg nehéz követni itt a dolgokat:-)
Mire visszaolvasom elfelejtem kinek mit is akrtam írni. Már papírra vetem először. Ezért is esett meg nálam, hogy elírtam Annamami nevét.
Pedig mindig ettől féltem, hogy elrontom.
Na mindegy. Hála, nem haragudott meg.

Mea!
A kocsi nagyon tetszik, jó vásár volt. Én már 1hete érzek "fura" dolgokat a hasamban:-)
A fotót én is meglestem utólagos engedelmeddel.
Büszke lehetsz rá! :-)

Gmano!
Köszike!
Én az Istvánba megyek. de úgy hallottam, hogy a 18. heti UH-ra kell az eredmény, ezért max 2hét alatt el kell készülnie.

Zsófy!
Köszönöm a segítséget!
A kép haláli:-)
Milyen az a kínai naptár?

Davallia!
Remélem sikerült a monitort megcsinálni.

Nyúlné!
Örülök, hogy jobban telnek a napjaid:-)
Az ujjadra nagyon vigyázz!
Jajj, én is úgy beülnék egy cukiba. Hatalmas habos sütit falnék be. Már egy hónapja vágyom rá.

Csillam!
Nekünk már nem is hagysz rántotthúst? :-)
Jó étvágyat!
Egész megéheztem.

Rokica:
Végre újra egy jó eredmény!
Ezt mindig jó hallani:-)
Az OFD mit takar?
Nekem meg állandóan zsibbad a lábam és a derekam.
De nem csak este, hanem napközben is. A párom már tiszta ideg, hogy menjek dokihoz.
El is fogok menni. Először a babára figyelek. A lábam még ráér.

További szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
16+3

Kép
angelani

sziasztokKép

nna, megvolt az ebéd "anyósnál"...megint adta magát, a kajából alig mertem enni, és hallgatnom kellett az idióta kérdéseit, pl.: "sziiia pocika! hogy van a kis pocika? Mit szólt anyukád a kis pocikához?"- ez kész...majdnem kiköptem az amúgy is nehezen a szájamba tett kaját... ennek hol én vagyok a "pocika", hol a babánk... közöltem vele, hogy van neve a babának, ha már róla akar beszélni. és hogy anyukám mit szól? hát régebb óta tud a terhességemről, mint ő!
arról meg már nem is tudom hogyan írjak, mennyire viszolygok tőleKép olyanok a fogai, mintha már 30éve nem lett volna a közelében fogkefe, és a lehellete...nem akarom, hogy ezzel a szájjal megpuszilja majd a kicsitKépKép

bocs amiért már megint ezen témáztam, de csak nektek tudom elmondani, ami nyomasztKép

később igyekszem valami vidámabbat írni!

Zsófy
20+1
zsófy

Angelani:

Köszönöm szépen!!! Az OFD az a homlok és tarkó közötti távolság, de magamtól nem vagyok ilyen okos, hanem Kismama2004 nemrég rakta fel azt a rendkivül hasznos linket, hogy melyik kód mit jelent: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/Adatok__jel_l_sek-212100.html

Nyúlné! Kép

Alapból rám se mondja senki hogy fogyok, most ütöttem meg a 80 kilót babástul, és 77-ről kezdtem. És nem vagyok magas sem sportoló, csupán 165 cm viszont hatalmas mellekkel, amik már terhesség előtt egyenkét 2,5 kilót nyomtak. Komolyan! Megmértem őket! Kép Azóta nőttek. Azt viszont én is észrevettem, hogy átcsoportosult rajtam a súly, vékonyodtak a combjaim, a felsőtestem is zsugorodott (a melleket kivéve), és múlt héten újra találkoztam a derekammal! Alapból homokóra alakom van, hálistennek, nagy mell, viszonylag vékony derék, és ugyanakkora csipő mint mellbőség, tehát legalább arányosan vagyok dundi. Terhesség első 8-10 hetében viszont eltűnt a derekam! Úgyhogy annak örültem hogy azt újra megtaláltam...

Mondjuk 18 hétre 3 kg nem rossz, de hét elég magasról kezdtem...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
akkor remélhetek én is újra derekat,most magam se tudom hol kezdődikKép.nem mintha régen olyan látványos lett volna ám...bár azt mondták van,hogy mocskosul fáj a csípőnövekedés.jaj-jaj!
Zsófy,
részvét anyóspajtás miatt,csak vigyázz nehogy párod elolvassa ezeket a sorokat egyszer,nehogy kiakaszd,még,ha igazad is van,neked meg kitartás!

nálam hálisten nincs ilyen gond,viszont!!!
néhányan(elég sokan) a környezetemben olyan furák lettek,valószínüleg nem tudnak mit kezdeni a terhességemmel,ezért zavartak egy kicsit.
apóspajtás:kerüli a szemkontaktust,ha nem sikerül vigyorog minta tejbetök,de nem tud,mit kinyögni...ariKép
legjobb barinő:na ő a legviccesebb,még gratulálni is napokkal késöbb tudott,és folyton azt bizonygatja mindenkinek,főleg magának,hogy ez neki nem volt ám meglepi,mert ő végig tudta,és persze osztja az észt,képzeljétek volt neki nagyon régen abortusza és az akkor átélt állapotos érzésekkel példálózik....szerintem megzakkant,vagy úgy érzi,hogy mivel ő 30 én meg28 leszek(MOST ÁPR.8.-ÁN!!!!!!),késésben van és ráadásul valamiben én leszek a tapasztaltabb,vagy nem tudom....tiszta idióta!
de mindenki ám!mondjuk még nem borít ki,csak vicces és zavart pillanatokat okoz.
valakinél ilyesmi?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok lányok!

Meg van az AFP eredményem. Jó lett;1.01MOM.Kép
De ma megijesztett az SZTK doki, mert be akart küldeni a kórházba.Még mindíg keméynedik a hasam, hiába szedem rá a gyógyszert. Azt mondta, hogy ez a vetélés korai jele(18+2), van valakinek ilyen jellegű porblémája? A saját dokimat is felhívtam, olyan nagyon ő sem nyugtatott meg mert azt mondta, hogy felesleges befeküdnöm mert semmit nem tudnak velel ők sem kezdeni, ha el akar menni a babab akkor úgy is elmegy, akár kórházban vagyok akár nem.KépSokat kell pihennem, így a tornát megint hanyagolhatom,még jó, hogy tegnap kezdtem el.Természetesen most teljes a para. A dokimmal hétfőn találkozom személyesen.
Szerintetek ha nem véreztem, (csak a hasam keményedik, de akkor fáj is)és nem is görcsölök akkor mi van? Volt már valakinek ilyen panasz?
Egyébként meg mozog, ma reggel is rá ébredtem, és a buszon is virgonckodott. És az egy héttel ezelőtti uh-hoz képest is sokat fejlődött.(BPD:37.5mm a 17.héten, 42 mm ma)
Nyugtassatok meg egy kicsit.KépKépKép

Sziasztok!
Szilvi

UI: Bocsika, hogy csak a saját bajommal vagyok elfoglalva.

Kép
Kép
kismama2004

ne butáskodj,mi is ezzl leszünk elfoglalv!
én nagyon nem tudok neked segíteni,mivel első baba,és ilyeneket meg nem érzek hála az égnek,remélem nálad is csak rémiszgetés,hogy pihenj sokat-sokat-sokat!!!és nagyon szorítok,mikor mész megint?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,de siettem...

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!
Szilvi,
mindenképp a pihenésre tedd a hangsúlyt, EGÉSZ HÉTVÉGÉN!!! Nálam csak fájdalmatlan keményedések voltak, de szorítok, hogy okés legyen minden.

Mea,
én is meglestem a pocid, szupi.
És a babakocsi is!!! ÉN IS ILYET AKAROK Kép!

Edina,
olyan édi a kisfiad, és a pocid is!
Kati
19+1
Vendég

Csajok,
tegnap teljesen kiakadtam...
voltam dokinál, és 64 kg-nak mért Kép!!!
Itthon csak 60 vagyok, és Trisztánnal ennyi idősen 62 voltam. Azt hittem, hogy most mennyivel jobban állok, és direkt próbálok figyelni, hogy mit és mennyit eszek, és tessék...
Szinte alig ettem az ünnepek alatt, csak olvasom, hogy mindenki sonkázott és sütizett, én meg egész idő alatt csak csorgattam a nyálam, és mégis hízok! UTÁLOM Kép!
És kb 1 hete annyira nagyot nőtt a hasam..., mint egy 7 hónapos úgy nézek ki! Igaz, megint rámjött a székrekedés, talán ettől lehet? De teljesen kivagyok borulva! Úgy nézek ki, mint egy lufi, és úgy mozgok, mint egy lajhár... pedig még félidőnél sem járok!!!
Na jó, nem nyavajgok tovább, de tuti valamit tennem kell, mert mostanság kezd farkasétvágyam lenni, és ennek csúnya vége lesz!
Kati
Vendég

Ja tényleg, és a legaribb:
találkoztam az egyik barátnőmmel, akit december óta nem láttam. Meséltem, hogy baba lesz, erre ilyet szól:
- de jó, nem is látszik, csak mintha jól kiszélesedtél volna...
Hát nem ari???Kép
Aki jobban ismer, tudja, hogy egy ilyen beszólás után hazajövök és őrült diétába kezdek Kép!
A párom szerint inkább csak írigy, mert igaz neki van két gyerkőce, de mégis mindig úgy néz ki, mintha 8 hónapos lenne...
Na jó, elég ebből a témából.
Kati
Vendég

Nemesek!Kép

Megnéztem az albumodat és egy klassz csaj vagyKép
úgy hogy ne aggódj a kilók miatt, majd lemegy megintKép

Amúgy köszi a dicséretetKép (kocsi+poci)

Nézelődjetek ti is a babaszoba.hu-n az apróhirdetések között a babakocsiknál.Érdemes.
Most is van fent olyasmi mint a miénk és van ami jobb áronKép

Mea
mea

Kismama!Kép

Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!!!
Pihizél és próbálj ne a legrosszabbakra gondolni!!!

Mea
mea

Mea,
igazán ari vagy, kösz Kép

Rá is nézek rögtön erre a babaszobára, hátha találok valami jót én is. Kösz a tippet!
Kati
Vendég

Köszönöm lányok igyekszem sokat pihenni.Kép
Nemesek
Neked már elmúlt a keményedés? Látom nem vagy sokkal idősebb mint én. Szedtél rá valamit?

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,
már azóta, hogy mocorog a babóm (kb. 2 hete) semmi keményedést nem érzek (lekopogom). Gondolom a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, de mégis időben kb. egybe esik. Egyébként nem szedtem rá semmit, mivel nem járt fájdalommal egyátalán, és a dokim szerint ez így természetes (nem javasol gyógyszert, csak vészhelyzetben).
Azért, Te csak kövesd a saját dokid utasításait, mert ő ismer a legjobban Téged!
Kati
Vendég

Csajok, néztétek már a főoldalt? Csak simán http://ujgep.babanet.hu
HekkerekKép
p
penna

Sziasztok!

Ajjaj! Nálam is baj van. Elég sokszor fáj a hasam és be is keményedik. Ma voltunk a védőnőnél. Ő annyit mondott rá, hogy pihenjek sokat. Ez gááz! Itt meg a vetélés kockázatáról olvasok. De halottuk a szívhangot. Jó erősen.
Most teljes para van nálam!
Holnap megyek AFP-re.
A másik, hogy van egy kis folyásom is. Nincs szaga és olyan híg szerű, de nagyon zavar.
Nem akarok állandóan mindenen itt siránkozni.
De itt mindenki olyan kedves és "meghalgattok".
Na nem beszélve a sok Jó tanácsról!
Köszönöm mindenkinek! :-)
Penna!
Valóban undorítók a hekkerek. Minek feltörni egyilyen oldalt? Legalább a társalgó müxik, de ki tudja, hogy meddig.
Sziasztok!
Jó éjszakát és szép babás álmokat mindenkinek!
Angelani
16+3

Kép
angelani

Csillám!

Sajnálom ezt a vizesedés dolgotKép
Nem valami jó dolog hogy ilyen korán jelentkezik ez a problémaKép
Próbáljatok még most utánajárni minden babadogognak szerintem, mert a nagy nyári hőség neked nem valószínű hogy jót fog tenni!
(Most irigy vagyok, neked biztos hamarabb lesz babkelengyéd mint nekemKép)
Úgyhogy útra felKépKépKép
(Az én kismamagatyóm sötétkék szálkoptatott de én ilyet is akartam, ja és egyenes a szára)

Úgy látom ez az anyós téma mindig felbüfög, mint egy emésztetlen falat!
Zsófy, neked külön részvétem anyóspajtás miattKép
Utálom az ápolatlan embereket, teljesen megértelekKép
Én egy beszélgetés közben mondtam, hogyha megerősítik hogy kislány, és még nem tudunk átköltözni a házunkba, át kell festeni a szobát!Csak nem fogok egy lánygyereket kék szobába tenni!Na erre jól lehurrogott, hogy ugyan már az nem számít, és hogy miért kellene átfesteni!
Mire közöltem hogy akár én is átfestem 9 hónapos terhesen egy létrával!Nem várok támogatást senkitől!Nehogy már ő döntsön, nincs igazam???

Zsófy!
A kínai horoszkópban nem hiszek, mivel nem akkor fogant a babánk amikor a horoszkóp írta.
De azért az orvos szerint kislányKép

Bodza,Zsófy!
Irigylem az álom-kórotokat, egy hete minden éjjel fél 4-fél 5 tájban felébredek, nem tudom miért aztán meg nem tudok visszaaludni, csak vergődökKép
Gondolom a tavasz miatt van...

Mea!
Én is este vágtam be egy kis zsírosdeszkát lilahagymával!KépNyami, én is imádomKép
Egyébként csak ne "szerénykedj" a pociddal, megnéztem és teljesen rendben van, látnád az enyémet..Kép csak az úszógumi, alatta meg szinte homorúKép nem domborúKép
Nem tudom, hova bujik ez a gyerkődKép

Rókica!
Gratulálok az eredményekhez!
Mindenképp írd meg hogy mit szóltak bent...nagyon izgulok érted...Kép

Kismama2004!
Nem tudom hogy mennyire normális a haskeményedés, néha nekem is van, mintha összeugran kis labdává a hasam, igaz nekem nem fáj, és nem is túl gyakran, mondjuk egy nap egyszer, pl reggel még az ágyban.Egyébként nekem is szokott fájni a hasam.Remélem ez tán csak nem baj, de azért ma rákérdezek a dokinál....
Majd elmondom az enyém mit mondott rá, mitől van, mi számít normálisnak, de addig is tényleg pihenj...

Nemesek!
Nem lehet hogy valamelyik mérleg nem működik tökéletesen??
Az nem lehet hogy ekkora különbség legyen!
Egyébként most a zsíroskenyér utánKép megfogadtam, hogy jobban oda fogok figyelni, hogy este lehetőleg már csak gyümölcsöt, max főzeléket, zöldésglevest egyek, mert így akár +20-25 is lehet a vége, igaz még kb +5 nél tartok, de már ezt is soknak tartom. Szerintem itt én vezetem a sort hízásbanKép, fura pedig nem is érzemKép

Lányok!Tegnap egész nap az épülő házunknál voltunk, olyan szép leszKépKépKépKép
Ma megyek a 2. AFP-re és uh-ra, remélem minden ok odabent!

Megann
16+4

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hú, Megann, te tényleg jó korán kelhettél ma is. Kép Én ma reggel is tudtam volna még aludni.

Bajban vagyok a kismama nadrágokkal. Nyári, halásznadrágjaim vannak, 1 farmer, meg 2 sportos hosszú, de most még hosszú, melegebb, csinosabb nacik kellenének. Lassan nem tudok mit fölvenni munkahelyre Kép.

Penna! Mi árulkodik a hackerekről? Nekem semmi különös nem tűnt fel, bár nem értek a dologhoz.

Szilvi! Pihenj sokat, gondolunk rád, biztos nem lesz semmi baj.

Mea! A babaszoba szerintem is jó, én is vettem már onnan jó cuccokat. Egyébként kb. akkora nekem is a pocim, mint a tiéd. Kép

Bodza 15+5

Kép

Kép

Kép
bodza

AngelaniKép

Semmi gond nyugiKép Egyátalán nem sértődtem megKépKépKép

Mondjátok lányok,hol vannak azok a bizonyos albumok,ahol meg lehet titeket nézni???Kép
Ééééééén is kíváncsi vagyok,hogy kinek mekkora a pocija,mivel nekem még semekkoraKép
Erről jut eszembe nektek mikor kezdett el nőni a pocitok???kb.hányadik héten???Dorottya nevű gyermekünk tegnap este érdeklődött,én meg csak álltam,mint egy hülye és nem tudtam mit mondjak neki!KépKépKép
Ja! és Ti kenegettétek valami kencével a hasatokat?és azt mikor kell kezdeni?
KépKépKép Bocsi,ha nagyon ostobákat kérdezek,de pillanatnyilag ezek foglalkoztatnak a legjobban!
És járt valaki terhestornára?és ha igen,milyenre?
Van valakinek tapasztalata Aquafitness vagy kismamajógában?vagy másban?KépKépKép
Na jó,mostmár leállítom magam!Bocsi,hogy ilyen hosszú lettem!

Üdv:

annamami
7+5
annamami

MegannKép

Majd meglátom ,hogy mit mond ma a doki a vizesedésreKép
Még nem volt szándékomba vásárolni a babának,mert mi is építkezünk.
Csak mi a meglévő házunkat bővítjük-meg alakítjuk át teljesen.
Kb.2-3 hét és jönnek falazni,aztán lecserélik az egész tetőt-aztán kicserélik az összes nyílászárót.
Utána bent jön az alakítás : burkolás ,festés,fűtés csere( konvektorról- radiátorra)
HuHuuuu- mi lesz még itt?????

Addíg nem nagyon szeretnék vásárolni-mert így is lesz mit jobra-balra pakolniKépKépKép

Én meg írígy vagyok az Új házikótokraKép
Ti ráértek akkor beköltözni ha teljesen kész leszKép
Én meg itt lehetek majd a kupibaKép

Már ráijesztettem a férjemre,hogy ha nem lesz kész a ház a baba érkezéséig ,akkor én anyuékhoz viszem haza a babátKép
Persze nyugtatgat ,hogy bőven kész lesz ,de nekem még olyan valószerűtlenKép

Már alig várom a délutánt, a doki miatt.
Valahogy most nem izgulok annyira ,mert tegnap nagyon sokat éreztem mocorogniKépKép
Biztos jól vanKépKép

AngelaniKép

Szerintem fogadd meg a tanácsot ,és pihenj sokat-akkor nem lesz bajKép
Tudom könnyű mondani!!! De nekem az elejétől kezdve mindíg azt mondják ,hogy pihenjekKép
Nekem sem tetszett az ötlet.
Mígnem a multkori buzgóságomnak vérezgetés lett a végeKép
Na akkor NAGYON megijedtemKép
Azóta nagyon kímélem magam.
Mindenki óvni próbált mindentől-de már az agyamra ment.Azt válaszoltam nekik ,hogy terhes vagyok -nem nyomorék.
Azóta rájöttem ,hogy igazuk voltKép
Hiába érzed "jól,, magad-mégsem csinálhatsz mindent úgy mint régenKép
EgyenlőreKépKép
Gyorsan elszalad ez a 9-hónapKép
Na utána majd nem lesz időnk pihenniKépKép

Szóval----PIHENJ = Nem lesz semmi gondKépKép

KismamaKép

Hát sok esze van az orvosodnak -mondhatomKép
Nem kellene halálra rémítenie.
A nemrég szült rokonomnak is ,elég korán elkezdett keményedni a hasa.
Mégsem ment el a babaKép
Nekem furcsa volt az ő orvosa is.
Azt tanácsolta neki ,hogy igyon meg naponta 1 dl bort, reggelente pedig egy kis pohár konyakot.

Emlékszem ,hogy már nemmerte bevallani a dokinak ,hogy több mint 15x keményedik a hasa 1 nap.Mert őt is beakarták fektetni.
Aztán csak kihordta a babát a végéig ,-és nem lett semmi bajaKépKép

Te is Pihenj sokat!!! És ne gondolj rögtön a legrosszabra!!!
Szorítok ,hogy minden rendben legyenKépKépKép

Csilla
csillam

AnnamamiKép

Az albumok címe sokunknál a profilban van(saját weboldal)névenKép
Mea albuma meg pl: Babanet főoldalon -jobb felső sarokban ( fotók)
Oda belépsz ,és az M betűnél megkeresed :Mea albuma

Mindenkinek máskor kezdett nőni a pocakja.
De az biztos ,hogy a 18.-hétre már mindenkinek vanKépKép
SzerintemKép
Az enyém óriási -ma vagyok 20 hetesKép

Szerintem a haskenegetést hagyd a 12.-hét utánra.
Akkor már kevésbé veszélyes a babára -bármilyen kence.
Én Avonos krémmel kenem (ha eszembe jut) ,de inkább semmivelKép

Tornához nemtudok hozzászólniKép

Csilla
csillam

Jó reggelt mindenkinek!!!KépMost ébredtem...

Megann,
a mérleg-kérdés azért bánt annyira, mert nem értem hogy lehet, hogy minden reggel mérem magam itthon. 60-ról indultam, aztán lement 1 kg (rosszullétes időszakban), és azóta csak 1 jött vissza. Mindez ugyanazzal a mérleggel mérve.
A dokimnál amikor 59 voltam, akkor 61-re mért. Ez oké, 2 kg eltérés adódhat bármiből (nem reggel kaja előtt megyek, és ruha is van rajtam). De akkor, ha itthon még mindig csak 60 vagyok, ott miért 64????
Ráadásul ugyanez a mérlege volt már 5 éve is, és akkor szintén 20 hetesen 62 voltam. Akkor elég sokat híztam a végére (+15), és most direkt erre próbáltam figyelni, nehogy 10-nél több feljöjjön.

Biztos tök dilisnek tartotok, hogy ennyit foglalkozom ezzel, és minden nap mérem magam, mint valami megszállott, csak hát nekem az a tapasztalatom, hogy jobb ha az ember kevesebbet hízik, mert utána nem annyira könnyű megszabadulni a feleslegtől. Pláne 2 gyerekkel...Kép Inkább most figyelek, amíg van rá energiám, mint hogy akkor kezdjek diétázni és tornázni, amikor az egész napom úgyis úszni fog.
Bocs, hogy hosszúra sikerült a nyavajgás, és tényleg röhejes, hogy másoknak komolyabb próblémáik vannak, én meg ezen rágódom, sorry KépKépKép
Kati
19+2
Vendég

Az anyós kérdéshez hagy zokogjak én is hozzá. Kép
Úgy látom elég sokaknak van gondjuk e téren, de addig ne aggódjatok, amig nem vagytok rájuk utalva.
És főleg, ha anyukátokra számíthattok, akkor kit érdekel, hogy a másik nagyi milyen???
Nekem az a fő bajom, hogy anyámék fűt-fát beigértek az unoka hírére, és semmi nem lett belőle. Azt mondták, elég ha a lábtörlőre letesszük, aztán mehetünk bárhová... Jó szöveg, csak éppen hetente egyszer hívnak fel, akkor is minek? Csak idegesít, főleg anyám. Anno azért mertem elkezdeni a fősulit, mert anyám mondta, hogy rá bármikor számíthatok. Mondanom sem kell, hogy a mostani vizsgaidőszakban 1x sem vigyázott a Trisztánra. Csak megkérdezi, hogy meg tudom-e oldani nélküle, de ha azt mondanám, hogy nem, akkor is csak sóhajtozna... Hát énnekem ne tegyen szivességet senki, hogy vigyázhat az unokájára. Neki kéne kérnie. Én bizti nem viszem olyan helyre, ahol nem látják szivesen, és csak azt várják, hogy menjünk már érteKép
Anyósomék legalább nem igértek semmit, mégis ha tehetik mindig kérdik, hogy miben segíthetnek. Pedig ők már öregebbek, anyámék csak 51 évesek.
Ezért mondom, sokkal rosszabb, ha valaki az anyjára nem számíthat, az anyósra úgysem számítasz igazából, ő csak a "második", és ezzel általában tisztában is vannak. Minden fiús anyuka (én sem leszek más, de az biztos, hogy nem fogok úgy hátat fordítani az unokámnak, ahogy az anyám teszi).

Most szombaton is suliban kéne lennem, és mivel apa dolgozik gondoltam anyámnál teszek egy újabb kisérletet....
Hát vásárolni mennek tesóm új lakásába bútorokat. Nagyon fontos program, nehogy már elnapolják, vagy csak apámmal menjen a nővérem, vagy esetleg délutánra halasszák. Ugyanmár, mit képzelek én hülye??? UNOKA vagy vásárlás? Hogy is gondolhattam, hogy az előbbi a fontosabb???
Na jó, bocsi, a kirohanásért, de miközben írom, úgy fel tudom magam bosszantani....
Üdv, Kati
Vendég

KatiKép

Hát ez tényleg nem szép a szüleidtőlKép
Miért kell választani a kettő között???
Elég nagy már a fiad-miért nem viszik magukkal???

A tesód fiú-vagy lány?? Ott van már gyerek??
Nekem van egy bátyám ,és két gyereke.
14- 12 évesekKépKép

Egész pici koruktól kezdve-sokat hozták anyuékhozKép
Ha meg nem hozták ,akkor én mentem értük,hogy itt legyenekKép

Most már "nagyok,, -ritkábban jönnekKép
Barátok-barátnők...Mindíg van programjuk.

Legalább anyósodékra számíthatszKép
Biztos a férjednek is jólesik ,hogy kijössz a szüleivelKép

Csilla
csillam

Csilla,
nővérem van, és teljesen szingli... akár egyedül is megoldhatná már a problémáit így 30 felé.
Azt meg én nem akarom, hogy vásárolni magukkal vigyék, annak csak rossz vége lenne. Tiszta ideg lennék, hogy elhagyják valahol, mert minden mással foglalkoznak, csak vele nem. Még ha otthon van velük a gyerek, akkor is aggódom, hogy minden rendben van-e, hát még máshol. Olyan szétszórt társaság...Kép
Anyósomék tényleg rendik, főleg kaja ügyben tudnak segíteni (anyósom folyton egy hétre elegendő kaját küld, pláne, vizsgaidőszakban), ez a legnagyobb segítség nekem Kép. De a gyereket ők sem vállalják szívesen, igaz ők más okokból. Hogy már 70 felé jár apósom (nincs is túl jól), félnek, hogy nehogy valami baj legyen, amíg a gyerek ott van náluk. Ezt teljesen megértem, és még örülök is neki, hogy nem felelőtlenek.
Anyámék tényleg marha kiábrándítóak. Annyit kesergek ezen. Főleg anyám háztartásbeli, apám zenész, nem dolgoznak igazából, egész nap otthon vannak. Nem lenne más dolguk, mint az unokára vigyázni. Még jó, hogy párom mindig meg tud nevettetni, amikor így nekikeseredem, mert elkezdi a saját szüleit szídni, hogy azok sem jobbak, és olyan jól utánozza a saját anyját, hogy néha már félelmetes.
Na jó, tényleg befejezem ezt a témát, mert uncsi...
Vagyis még csak annyit anyám jellemrajzához hagy írjak le, hogy unokatesómmal beszéltem még múltkoriban és leesett az állam. Anyám azt híreszteli a családban, hogy ő mennyit segít nekünk, és hogy milyen sokat van vele az unokája. Ő tanítgatja számolni stb. Unokatesóm meg mondja, hogy milyen jó nekünk, ne sírjak semmiért, mert így számíthatok anyámra. Azt hittem, rosszul hallok. Anyám nem is ismeri a fiamat, és a fiam sem őket!!! Ha fél évig nem mennénk az sem okozna a gyereknek semmi törést.
Jó vicc, nemKép
Na pusz, mindenkinek
Kati
Vendég

Sziasztok!
Hát jó sokat írtatok Kép pedig csak 2 napig nem olvastam titeket, előtte meg rossz volt a fórum.

Megann!
Nem kaptam meg az e-mailed. Meg tudnád nekem adni a saját címed és én írok.

Tegnap bejelentkeztem 4d uh-ra ápr. 18-ára, már nagyon várom Kép

Tmarie 14+5
tmarie

Csajok,
képzeljétek megálmodtam a lányom nevét: HOLLI.
Kár, hogy nincs ilyen név a Ladó féle könyvben. Most mit tegyek? Ráadásul ez egy becenév, ergo nem anyakönyvezhető, de nem tudom, minek lehet a becézése. (Olyat találtam, hogy Holda, de ez kinek tetszik?)
Még gondolkodom, de ez olyan aranyos lenne.
Pici, dundi kislány, két nagy barna copfal (így írják: copf Kép?).
Kati
Vendég

KatiKép

SajnálomKépKépKép:

RÓLAM CSAK ANNYI::: Tiszta hülye vagyok -majdnem elfelejtettem ,hogy ma van a férjem szülinapjaKép

Majd este megünnepeljükKép:KépKépKép
csillam

CsillaKép,
jó a kép. Tök megijedtem először...KépKépKép!!!
Vendég

KépKépKépKép
csillam

Kati,

Sajnalom, hogy ilyen rossz, kiri az irasodbol, mennyire rosszul veszed.
Ket gyerek mellett pedig csak meg nehezebb lesz.
Sajnos az en anyukam 2500 km-re lakik tolunk, de kijon hozzam juniusban es marad egy par honapig, mert tudja, szuksegem van ra.
Nekem szerencsem van az anyosekkal is, mindenben segitenek, bar a fiamra nem sokat vigyaznak. De hat ez van, nem lehet mindent akarniKép
Anyosom barmiben, barmikor segit, de ha vigyazni kell a fiamra 1 napnal tobbet, betegseg stb okok, masnap mar minden baja van es csak panszkodik.
Tudod neha egy bizonyos ido utan, vannak emberek, akik nem tudnak mit kezdeni egy kisgyerekkel. Ez detto anyosom. Imadja az unokait, lanya reszerol is van ketto, de latom en, egy 10 perc utan mar nem tud mit kezdeni veluk.
Es o is allandoan azt hireszteli, mennyit vigyaz rajuk!
Ha ez neki oromet szerez!? Egy ido utan ugy is rajon majd, amikor a gyerekek nagyobbak lesznek.
Fiam jobban kotodik anyukamhoz, akit lat haromszor egy evben a tavolsag miatt, mint anyosomhoz, akik lathatna minden nap.
De ez beallitottsag kerdese is.
Az biztos, hogy az ember igazabol csak sajat magara szamithat.

Zsofy,
Ez meg durvabb nalatok. Tenyleg sajnalatos, hogy vannak ennyire eldurvult valtozatai az embereknek.

Csillam,

Engem somentes dietara fogott a dokim.
Netto uez mint nalad. Vizesedek, faj mindenem.
Valamelyik nap szappannal szedtem le a gyuruimet ugy be voltak dagadva az ujjaim.
Egy kicsit jobb talan. Kulon fozok magamnak, es semmi sot nem tehetek semmire.
Kicsit nehez, dehat a gyerekert mindentKép
Szamunkra is veszelyes lehet a vizesedes, odemat okoz. Bar az elozo terhessegemnel is volt, ott is a sonelkuli dieta segitett.

Nehez mindenkit visszaolvasni, rengeted irtokKép
Udvozlom az ujakat!!

Pici babam rengeteget mozog.Szerintetek egy ki s orokmozgot fogok szulni?Kép

En meg mindig nem tudom a nemet. Pedig betoltottem a 21. hetet.

Mar egy honapja nem is lattam es meg van egy hetem a kovetkezo uh-ig.
Remelem akkor majd megmutatja, mi van a laba kozottKép

Aniko
21+2

KépKép
KépKép
aniko47

Tmarie!

meggiesales@freemail.hu
Előre is köszönöm, fogalmam sincs miért nem kaptad meg a mailemKép
Hú,.... ilyen későre kaptál időpontot??
Hova jelentkeztél???
Akkor nekem is utána kell járnom gyorsan!
Neked mire fogják venni? Video, Cd, Dvd???

Nemesek!
Hát...nem valami jókat írtál a szüleidről..Kép
Rossz az ha az ember így magára marad a problémáivalKép Nem is tudom mihez kezdenék, ha anyukámról is kiderülne valami hasonló dologKép
De szerencsére ebben biztos vagyok, hogy ez nem történhet meg, mert anyukám "neveli" tesóm 2 kisgyerekét , mivel tesóm pocsék anyaKép
Ő a szememben az elkerülendő ellenpélda az anyaságraKépKépKép

Lányok, Kismama!
Megvolt a dokijárat meg az AFP! Levették a vért 2 hét mulva eredmény!
Sajnos kb 5-10 perce volt rám a dokinakKép valahová nagyon rohantKép ezért nem tudtam tőle kérdezni semmit az ég világon, mert ez a kis idő még a babára is kevés voltKép
Azért lehet hogy teszek még egy kísérletet telefonon!
Azért kaptam egy 4 perces felvételt pindurrólKép
Nagyon jó bőrben van, alig fért a bőrébe!Össze vissza ugráltKép Olyan édi volt!Kép
Tisztára meglepődtem, hogy az orvos az uh-val a hasam milyen nagy hányadát térképezi, tehát már nagy a baba, az egész hasamba ott van, csak még mindig elfér bent, és nem gömbölyödik kifelé!Kép
Uh- szerint 16+5 napos vagyok, láttam az ujjacskáit, a pofiját, olyan édi volt!Kép
És elmeséltem neki anyósom hülye látomását, miszerint ő a derékig lévő uh-képen látja a kukiját!Erre az orvos jót röhögött, hogy akkor anyós biztos fiút akar, viszont ő azt mondta, továbbra sem lát semmi jelet, hogy fiú lenne, ezért ő továbbra is állítja hogy lányKépKépKépKép
Úgyhogy most meg én röhögök!
Kíváncsi vagyok ki nevet a végén????

Más!
Vettem egy Rubint Réka terhes torna kazit, muszály vagyok csinálni valamit magammal, én se szívesen szednék föl 20 kilótKép
Pedig jelenleg nagyon úgy áll, hogy összejön!
Kíváncsi vagyok, milyen étrendet okoskodott ki ez a Réka lány!

Megann16+5

Kép

Kép
megann

Kati,

Nagyot nevettem, a kilokkal ugyanigy vagyok en is. A dokinal mindig nehezebb vagyok.
Valakinek viszont rossz a merlegeKép, ekkora elterez nem igazan lehetseges.Kép

En +8 kilonal vagyok es a 22. heten.
Lehet kilot vesziteni, tartottam egy gyumolcsnapot es kibirtamKép
-1 kiloval keltem masnapKép
Sajna, egybol be kellett potolnomKép
Ma mar semmi nincs a -1 kilobol.

Egeszsegesen kell taplalkozni es nem kisertesbe esni, enni - sokszor - mint enKép
De szerintem ez lehetetlen. Ezek a hormonok!?
Ez a zsiroskenyer lilahagymaval szuperul hangzik. Hozzateszem, hogy hetvegen disznot vagunk!!! Egy ismerosoknel leszunk a farmjukon egesz hetvegen. Ok csak sajat keszetesu dolgokat esznek. KépKép, en +ket kilot josolokKép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó,Csillám!

Nem lehet piskóta ez a vizesedés dolog, remélem beválik a sómentes diéta!
El se tudom képzelni, hogy hogy lehet bármit is só nélkül enniKépKépKép
Sajnos én ízmániás vagyok, mindegy hogy sós,vagy édes de az "nagyon"sós vagy édes legyenKép
Remélem nem kerülök szembe ilyen problémávalKép

Kép

Kép
megann

Aniko,
szivemből szóltál. Klassz anyukád lehet. Az anyósodék franciák?

Megann,
Kösz az együttérzést Kép
írd meg légyszi a Rékás kazi tapasztalataidat. Hátha én is rászánom magam és megveszem, bár borzasztó ellenszenvesnek tartom a nőt Kép!
Kati
Vendég

Megann,

Egyetertek, ezelott en is igy ettem. Imadom a sos kajakat. De mar csak negy honap van a terhessegbol es en meg remelem elelek vagy 30 evigKép
Mi ez a negy honap?
Vagy csak magamat biztatom????Kép

En is vettem terhestorna kazit, mar vagy ket honapja. Nagyon jol mutat a helyenKép
Annyira jol, hogy nincs kedvem megmozditaniKépKép

Csillam,

Patikaban lehet venni keringesjavito harisnyat es zoknit. Probaltad mar?

Kati,
Igen. Ok franciak.
Masodik gyerekre hogyan reagaltak?
Elolvastam megegyszer amit irtal.
Mi lenne, ha ilyenkor amikor bemondja, hogy o vasarolni megy elmagyaraznad neki nyugodtan, hogy neked nagyon fontos lenne, ha vigyazna inkabb a kicsire. Nem probaltal meg errol beszelni vele?

Aniko
21+2
( milyen gyorsan telik az ido nem? MAR 21+2)

KépKép
KépKép
aniko47

Megann,

En kislanyra fogadokKépKép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Tmarie, Megann,
hányadik héten mentek 4D-re. Én is szeretnék, de csak egyszer (azt még kibírom anyagilag), és akkor ki kell derülnie, hogy fiú vagy lány. A dokim szerint minél később, annál jobb (úgy a 28. hetet javasolja), de az még olyan soká van Kép!
Ja, és mondta, hogy egy csomó rendellenességet ki tud szűrni, amit a normál uh nem (pl. nyúlszájat lehet látni). Nem kéne sokáig várni.

AnikoKép,
mi nagyon egy cipőben járunk. Én sem tudom még hogy fiú vagy lány-e a pocilakóm, de annyit mozog, hogy kezdek félni nehogy hiperaktív legyen... szerintem fiú, a lányok nem ennyire élénkek! Vagy igen???
Kati
19+2
Vendég

Aniko,
a párom is mindig ezt mondja, hogy próbáljak beszélni velük (elvileg jó fejek - az összes barátunk odavan értük, hogy milyen lazák, bla-bla-bla), de énnálam már odáig fajult a dolog, hogy félek, ha egyszer belekezdek kiborul a bili, és olyan családi viszályt indítok, amit nem szeretnék. Inkább visszafogom magam, amig megy...
Sajnos a rossz élmények csak gyűlnek.
Volt olyan, amikor Trisztán 6 hetes volt, és nekem a dokihoz kontrollra kellett mennem, hogy hazaérve senkit nem találtam otthon, csak a gyerek aludt bent a kiságyban. Kinézek, és látom, hogy anyámék lementek kutyát sétáltatni. Állítólag csak 5 percre, de összefutottak egy szomszéddal, akinek muszáj volt eldicsekedni az unokával és belemelegedtek a dumába (az nagyon megy nekik).
Gondolom nem kell mondanom, milyen ideges lettem. Mindenki tisztában van vele, hogy 1000 meg egy veszélynek van kitéve egy pár hetes baba, és akkor még bele sem gondoltam, mi minden történhetett volna vele. Nem azt mondom, hogy a kiságy felett kell állni, amíg alszik, de az utcáról nehéz meghallani, ha a 9.-en elkezd sírni egy bébi...Kép
Kapásból tudnék még vagy 20 ilyen storit mondani, és félő, ha egyszer anyáméknak próbálnám elmagyarázni, hogy teljesen mások a nagyszülővel szemben támasztott igényeim, ezek mind előjönnének. Kép
Jó, mostmár tényleg befejezem a szüleim szapulását. Ne haragudjatok, de annyira jó kiönteni a lelkemet...
Kati
Vendég

Megann!
Elküldtem a levelet, megkaptad?

A 4d-re akár jövő hétfőre is lehetett jelentkezni, csak én azért az ápr. 18-át választottam, mert ÁFP után nem tudok a korházba menni, mert 11 napra Franciaországba utazunk, így a 4d-re megyek, amit szintén elfogadnak a korházban, legalább is remélem Kép
Én a Bartók Béla úti Praxisba jelentkeztem (babanet registrációval -1000 Ft). A vizsgálat így 10.000 Ft -1000 Ft, amiben benne van a videókazetta és fekete-fehér képek is, mi kérünk DVD-t, ami +3000 Ft.

Tmarie
tmarie

Sziasztok Lányok!

Nekem is az a bajom, hogy nem bírok lenyugodni.Ez az ágyban fekvés ideig óráig megy,de egy egész 7végét....nem tudom, hogy leszek rá képes.

Csilla
nekem nincs vizesedési problémám így ebben én egyáltalán nem tudok mit írni,de ahogy elnézem sokan a sómentes diétát javasolják.
Egyébként nem a saját dokim akart befektetni,(van nálunk egy igen fiatal doki,rutintalan, és szerintem mindent úgy kezel, hogy abból baj ne lehessen, ha ez a úgy történik, hogy kórház akkor odaküld, csak ne jött volna rögtön ezzel a vetéléses sztorivalKép) A sajátommal csak az a baj, hogy igazából nem nagyon nyugtatott meg azzal a szöveggel ha a baba .....a többit már gondolom kitalálod.MInden esetre alig várom a hétfőt,és rákérdezek személyesen is hogy akkor most mi van. Reggel 8.30-ra megyünk hozzá 18 hetes genetikára.

Most a kilókkal nincs bajom, hála istennek 3 hét alatt 1kg jött rám,így most azt hiszem 6 kgnál járok.Az eleje nekem nagyon húzós volt, ránéztem az ételre és már rajtam voltak a kilók.Szörnyű volt.Jó hogy egy kicsit megálltam a hízással.

Anya és anyóspajtásokról:
Nem tudom nálunk mi lesz mert anyuéknál és anyóséknál is ez az első unoka, de remélem ha kell majd segítenek. Apuéknál(a szüleim elváltak) már van az új feleség részéről unoka 4 is, úgy látom hogy segítő készek, sőt túlzottan is.Már most mondja a + mama, hogy majd milyen sűrűn jönnek ha meg lesz a pici. Nekm ez nem nagyon tetszik, amíg csak mi gyerekek voltunk addig miért az a logikus hogy mi látogassuk meg őket? Ha már meg van az unoka miért logikus hogy gyakrabban jöjennek?Remélem érthető , hogy min háborgokKép

Nemesek!
nem irigyellek anyukád miatt, de félek osztozni fogok a bánatodban. Anyámat ki sem lehet robbantani a lakásból, így hiába lakik közel nem nagyon tudom elképzelni, hogy többet lejárjon az utcára pl sétáltatni a gyereket. A munkahelyén kívül nem jár szinte sehovaKép.

Na kényelmetlen így ágyban fekve írogatni.

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Nemesek!
Én 18. hét elején megyek.
A rendellenességeket a 4d már a 16.héttől ki tudja szúrni.
Nekem is a védőnő a 28. hetet javasolta, de én már nagyon kiváncsi vagyok és én is csak egyszer szeretnék menni. A nemét meg már, szerintem a 12.- 15.-ik héttől is meg lehet tudni, ha megmutatja magát a baba Kép (lásd. Nyúlné a nagy kukival Kép )

Tmarie
tmarie

sziasztok!

Nemesek!
nagyon szomorú, hogy a szüleid ilyenek! meg tudlak érteni!!! engem mindíg érdekelnek ezek a dolgok, szóval továbbra is pakolj ki nyugodtan, nekem is mindíg jól esik!
nagyon durva, hogy otthagyták a picit!!!
én attól félek, hogy "anyós" le fogja ejteni majd, én nem adom a kicsit a kezébe! (nehogy megpuszilja.különben sem mos soha kezet.
Meg fogom mondani, hogy a kicsi nem játékbaba, senki sem örülne, ha kézből-kézbe járna miközben az számára az első időkben az egyetlen személy akire legjobban szüksége van az anyukája,aztán pedig még az apukája. én egyedül anyukám kezébe merem majd adni.
igaz! szerencsés vagyok, hogy anyára számíthatok, még 300km távolságból is!

Hízásról:
nekem is nagyon nehéz volt elfogadni, mennyire változik a testem, én életemben nem voltam több 170cm-hez 53 kilónál,(bár úgy vékonynak számítottam), most a 20. héten már 66 kg vagyok ami borzasztó soknak tűnik, nem tudom mivel magyarázni!egyedül a hormonokkal. Vigyázok arra, hogy mit eszem, nem eszek sokat, mégis jönnek a kilók, pedig nem látszom ennyinek, a csípőm lett szélesebb, a cicim marhanagy...75C-ről 85D-re nőtt. a pocim is elég nagy, a babóm a 18.héten már 27 deka volt. nem tudom mi okozza a sújt, a védőnők és a doki nem szidott még, én meg már nem foglalkozom vele.
rendesen táplálkozom továbbra is, a vizsgálati eredményeim jók, egészséges vagyok, nem mérgeskedek ezen már. a testem most a babám "háza", majd ha kijött a kicsi, visszaváltozok. fogyózni most úgysem fogok, hát nem idegeskedek tovább rajta.

Angelani,
nyugodj meg, biztos nincs a kicsivel semmi baj! Pihenj sokat, szedj magne b 6ot a keményedésre, vagy beszélj a dokival!

Megann,
nem horoszkópra gondoltam, hanem van valami táblázat, egyszer láttam, az mutatta azt, hogy lányom lesz.

Annamari,
én a Milupa Schwangerschafts-krémjét (ezt most jól leírtamKép ) használok, szerintem jó, én azóta kenem, mióta nőni kezdett a pocim, kb. 15.héttől

lányok,
aki kicsit is veszélyeztetett vagy aggódós, ne tornázzon a Réka-kazira, vagy csak nagyon light-osan!!!2 doki is mondta, hogy kicsit erős az a torna. én jóléreztem magam utánna, de éjjel órákig rettegtem az ágyban mert addigra jó kis görcseim lettek, addig nem voltak. azóta csak sétálok.

megyek pihizni, mertr fáj az alhasamKépKép

puszi,
Zsófy
20+2
zsófy

Lányok,
köszi mindenkinek az együttérzéstKép! Sokkal jobban érzem magam tőle!

Szilvi,
KITARTÁS!!! Megéri a kis pihi, nehogy véletlenült történjen bármi. (aztán meg nem bírnál a lelkiismereteddel) Tessék csak feküdni, és nem csinálni semmit. Gondolj rá, hogy vissza fogod még sírni, amikor éjszaka 4x kelsz fel szoptatniKép!

Zsófy,
mivel magas vagy és vékony (53 kg lánykoromban sem voltam) nehogy aggódj. úgyis visszaállnak a dolgok. Én csak azon görcsölök, hogy eleve is van rajtam felesleg, és állandóan fogyóznom kell. Ha nem vigyáznék, ez remek alkalom lehetne a teljes és végleges elhízásraKép...

Megyek hajat szárítani.
Pusz mindenkinek
Kati
Vendég

Lányok,
a mamanet.hu-n sok érdekes infót lehet olvasni, itt van egy ami a hízást érinti, nézzétek meg és ne aggódjatok!!! Kép

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=66&mode=&order=0&th old=0

Kép

Kép
prüntyi

Tmarie!

Igen köszönöm megkaptam!
Válaszoltam isKép

Jujj, de éhes vagyokKép most mit egyek???

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?