Szia Ági!
Én azt azért kérdeztem, mert egyrészről otthoni mérőkével mostanában tesztétekzés után 6,0-7,0 között van a vércukrom egy órával. Amit nem nagyon csípek. (Tudom, hogy ez még nem rossz, de mivel romlik folyamatosan, és még van 3 hónapom hátra, ezért berezeltem) És Gyuri írta pont, hogy sok esetben az anyukák megússzák a cukorbetegséget a 2. babánál a fogyás (amit ugye megtettem) és az előre diéta köetkeztében. Ezért gondoltam, hogy ha elkezdek most diétázni, akkor megfoghatnám esetleg még, hogy ne kelljen heti egyszer üldögélnem egy-egy órát a rendelőben, ahol az ottani kézi mérőkével megnézik a cukromat, és megmondják, hogy jó vagy nem, mert ennyit tesznek, és erre otthon is képes vagyok. (Tudom Gyuri, mit gondolsz, az orvos, az orvos. Természetesen ha rosszak lennének az értékeim, mennék azonnal, hogy tegyünk valamit, de a nagyobbik gyerekemmel de. nem sok mindent tudok kezdeni, nem tudom kire hagyni, ezért nem lenne jó a heti egyszeri ücsörgés valami olyasmiért, amit otthon is el tudok végezni).
Másrészről most megyek majd terhelésesre 1-2 héten belül, és nem akarnám hogy esetleg a diéta miatt rosszabb érték jönne ki. merthogy ilyesmi is elhangzott, hogy a diéta rossz irányba is elviheti a cukrot a terhelésesnél, merthogy egy hirtelen magas terhelésnek számít.
Viszont azzal nem hinném, hogy ártok, ha diétázok, emellett jó lenne a terheléses eredményem, és továbbra is diétáznék, és nézegetném hetente a cukromat otthon tesztreggeli vagy ha már diéta, akkor az annak megfelelp reggeli után. persze midnezt úgy, hogya doki tud róla.
Várom a lehurrogásokat, helyesléseket, attól függően mi jár.
Pusz
Panni