Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kép

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Ági
aszemenyei
 
 


Andi!

Remélem semmi gond nem lesz!
Hova is mentél diabetológiára? Bocs, ha esetleg már írtad, de lehetséges, hogy elsiklottam felette...

Ági
aszemenyei
 
 


Szia Ági!

Még nem írtam, a Szent Imrében voltam diabetológián.

Andi
kutyuska
 
 

 
 

kellemes ünnepeket

Locccs, locccs - ...
gyuri
Szeged
 
 


Sziasztok!

Most voltam a diabetológián és azt mondták teljesen EGÉSZSÉGES vagyok!!! Sok boldogságot kívántak a babához, és többet nem kell visszamennem! Most nagyon Örülök! Kép

Puszi
Andi
kutyuska
 
 


Szia Andi!

Látod-látod, valami hasonlóakat montunk mi is!!
Mellékesen: gondolom most már Te is megnyugodtál, tehát, összességében érdemes volt végigcsinálni... Ugye??

További jó babázást!

Ági
aszemenyei
 
 


Sziasztok!

Az oldalról egyedül Kutyuskát ismerem, kinek mai beírásaival találkoztam a 2005. nyár babáknál. Szóval tanácsolták, hogy nézzek be hozzátok és kérjem a véleményeteket "cukor-ügyben".
24. hét: 2zsemle+2dl tej=7.9 (60perc)
Dokim 180g-os diétára fogott, több-kevesebb sikerrel tudtam is tartani.
28. hét: 75g glukóz=9.4 (76percre, mert az egy óra után 10 perc várakozás +6 mert nem találták a vénám...)
= 7.2 ("étkezés utántól" 120percre)
Tudomásom szerint, ha a 60perces 10 fölé ugrik, inzulin... A baba már most nagyobb, mint kellene 1-2 héttel, viszont attól is félek, ha "éhezek", akkor ő még több inzulint fog termelni... vagy hülyeségeket beszélek? Mivel az eredmény mai, gondolom, hogy ehéten ideszólnak a nőgyógyászom rendelőjéből, hogy mi lesz a sorsom. Mi a véleményetek?
timmba
 
 


Szia Timmba!

Attól, hogy ha te esetleg éheznél is, a baba attól nem fog több inzulint termelni ( és éhezni sem ). Akkor termel több inzulint ( és ettöl hízik, nagyobb a koránál ), hogy ha neked magasabb a cukrod a normálisnál ( igyekszik csökkenteni a saját magas vércukrát, amit toled "kap" ).
A nem müködö 180 grammos diéta után általában nem az inzulin következik még, hanem a 150 grammos diéta. És ha ezzel sem lesznek jók az eredmények, akkor szokott jönni az inzulin.
Attól, hogy diétázol, még nem éhezel. Mivel egy csomó mást, szénhidrátmentes dolgot ehetsz. A diétát meg jobb lenne, ha több sikerrel tudnád csinálni részben a babád egészsége miatt, részben azért, hogy esetlegesen megúszd az inzulint. Sokkal egyszerübb megoldás lenne csak diétával megúsznod ezt a pár hetet Kép

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Szia Timmba!

Yndinek mindenben igazat adok, bar nem ertem teljesen a dietara fogas okat.
A 2 zsemle+2 dl tej -es terhelest nem tudom milyen, mert en errol meg csak a rendeloben hallottam, de itt pl. Gyuritol nem. Mert ugyebar az egy zsemle+tej a szokasos 1 oras szurovizsgalat. Ennel igaz, hogy 7,0 a hatar, na de 2 zsemle mennyire befolyasolja esetleg a hatar erteket?
A masik. A 75 gr-os terheles utan a 2 oras ertek az izgalmas, nem?
Ja meg valami, ha diatara fogtak Timbbat, akkor terhessegi cukorbetegnek lett nyilvanitva, nemdebar, es akkor hogy jon ide utana meg egy terheleses vizsgalat?

Na most hirtelen ezek a ketelyek amadtak bennem, amiket remelem eloszlattok septiben bennem.

Panni
uran
 
 


Ja meg valami. Az UH-n mutatkozo 1-2 hettel tobbnek mutatott baba meg semmi korosat nem jelent feltetlenul. Hiszen a fiukat es a lanyokat, a majdan 150 es a majdan 200 cm -es embereket ugyanaon atlag alapjan itelik meg meretileg az uh-n. En erre nem mondanam, hogy a tulzott inzulin termeles miatt van. De lehet, hogy nincs igazam, es Gyuri majd jol lehurrog. Szivesen beszelgetnek a temarol.

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat. Én is egy zsemle+1dl tejről hallottam, de mivel a doki 75g-ot mondott és egy zsemle cirka 30g-os, 1.5-ös tej meg kb. 5g szénhidrátot tartalmaz, ezért ennyi az annyi. Amennyiben ma nem hívnak a rendelőből, holnap én keresem őket és megkérdezem, hogy mi a teendő. (Gyűlölöm a gyümölcsöt, de eszem-eszem...)
Köszi mindenkinek
timmba
 
 


Timmba!

Hozzateszem, hogy a szenhidrat dieta nem igazan a sok gyumolcsben rejlik. Sot. Jo, vannak gyumolcsok, amik kifejezetten jok, pl. alma, bogyosok (ribizli, malna,...), de nem kifejezetten a gyumolcsre kell a hangsulyt fektetni. Gyumolcskuraval relative jol lehet fogyni, de a vercukrodon nem sokat segit egy-ket banan, korte, szolo,...

Sokkal inkabb a zoldsgek es a hus, tojas, tejtermekek. Ezek kellene, hogy alapvetoen meghatarozzak az etrendedet egy szenhidrat dieta eseten, nem de?

Panni

ui. Csak hogy ne kelljen a gyulolt gyumolcsoket enni. Kép
uran
 
 


Timba!
a szűrővizsgálat az 1zsemle+1 dl tej ez 40g szénhidrát, ha ez 7.0 felett van akkor kell 75g de az cukoroldat!
Ahogy csinálták abból nem lehet semmire sem következtetni!
Egyébként 2 zsemle (60g) + 2 dl tej (10g) az csak 70 g!
szerintem vagy csináljanak egy 75 g cukorterhelést, vagy egy zsenle-tej tesztet, de az edigiek alapján nem kellene diétázni - persze a 180g nem tekinthető diétának sem.
és így tovább
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Gyuri, köszönöm a választ. Akkor ezek szerint nem diétázom, hanem 180g szénhidrátos az étrendem Kép

Felhívtam az orvosom, még nem kapta meg a kórháztól az eredményeket, úgyhogy jövőhéten visszaszólnak. Ezek szerint itt már a 24. heti vizsgálat sem olyan volt mint a legtöbb helyen, mivel nekem felírták egy "cetlire", hogy "zsömistej" (2zsemle és 2-3 dl. 1.5%-os tej) 75g-os terhelésre és nem 40g ez száz. Ezek szerint ez olyan, mintha ott sem lettem volna? Fantasztikus. A másodikra ezek szerint nem olyan rémesek az eredmények? Kíváncsi leszek. Persze tartom a jobbára húst-hússal magam alakította étrendet, azt legalább szeretem, nomeg levesek és ennyi.

Panni, köszi, kedves vagy! A joghurt, kefír és másfeles tej jöhet Kép valami felvágottal, mert ezen előbbiektől nem érzem magam jóllakottnakKépKép Pedig tényleg nem előirányzott célom, hogy kamion legyek.

Pusza mindenkinek, megírom majd hogy mi lett.
timmba
 
 


Timba!

Azért a zöldségeket se hagyd ki. Azok nagyon laktataóak és egészségesek. Párolt zöldség husival az nagyon fincsi dolog ám. Meg savanyúságok husival. Ezek tutti bejönnek.

Próbálkozz ezekkel, de csináltass végre valami rendes terhelésest, amiből kiderülne végre, hogy mi is van.

Habár eredménynek szerintem ott van az a 75 gr cukor utáni 2 órás eredmény a 7,2. Az tökéletes. Tehát nem vagy cukorbeteg. Akkor meg nem kell a diéta.

Pusz
Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Az egész topikot végigolvastam az elejétől, és rengeteg hasznos információt kaptam. Olvasás közben felmerült bennem néhány kérdés, ami nem hagy nyugodni.

Kedves Doktor Úr!
A történetem röviden: szerdán (26. hét) voltam terheléses (cukros lötyis) teszten, aminek az eredménye: éhgyomri 4.6, 2 órás 8.4. az orvos természetesen diabétesz rendelésre irányított, a Tétényibe fogok menni, hogy mikor még nem tudom. Viszont ami gondolkodóba ejtett:
- teljes vérképet is csináltak, ahol az FVS, a neutrophil és a süllyedés magas (13.84, 78.91 ill. 30), a limphocita meg alacsony (13.62). A lányomnak előző héten skarlátja volt, és megelőzésként nekem is szednem kellett a Maripent. Lehet, hogy ennek ellenére, mégis megkaptam a fertőzést és emiatt lettek rosszak az eredmények? Okozhatja ez esetleg a magas cukrot is?
- a másik pedig, hogy nem tudtam, hogy 10 órát nem szabad enni előtte, így este 11-kor még ettem két banánt (mióta babát várok, rettenetesen éhes vagyok éjszakánként). A tápanyagtáblázat szerint a banán nagyon szénhidrátdús. Ez mennyiben okozhatott eltérést?
- Ráadásul, mivel nagyon mélyen van a méhlepény, sokat fekszem, nagyon keveset mozogtam az utóbbi két hétben.

A Doktor Úr szerint érdemes megismételni a terheléses tesztet, vagy a 8.4 olyan magas, hogy nem valószínű, hogy normál érték jönne ki?

Ami még talán lényeges, 3. terhességem, az előző kettőnél semmi gondom nem volt a cukorral, 29 éves vagyok és eddig összesen 5.5 kg-ot híztam. A babát korának megfelelőnek látták az UH-kon, bár a pocakom méretéből ítélve valószínüleg elég sok lehet a magzatvíz (ezt külön nem nézték eddig)

Válaszát előre is nagyon köszönöm

Anikó
anikoo
 
 


Anikó: Gyuri bácsi, ha feljön a netre, biztosan szívesen válaszol, jó fej!

Panni, zöldségeket max. levesben vagyok hajlandó Kép A pici kedvéért már egy csomó mindent eszek, amit ki nem állok, úgyhogy majd elrágcsálok 1-2 répát Kép Amúgy tegnap túladagoltam kicsit a Mg-ot, meg ettem szilvát nem keveset, úgyhogy ma délelőtt nem mozdulhatok kiKép Most banánt eszek, de csak kettőt, meg tegnap főztem húslevest. Te hogyhogy itt?
timmba
 
 


Timba!

Mit eszel akkor te egyáltalán. Se zöldség, se gyümi? Hogy bírod? Na mindegy, nekem ez fura, mert én zöldség és gyümi evő agyok. Mindekettőt imádom.

Hát a szénhidrát diéta legkevésbé beleillő részlete a két banán meg a rengeteg szilva. Nem kaptál szénhidrát táblázatot? Nem lettél betanítva? Bár még mindig nem igazolt, hogy kellene csinálnod, de ha ez annak a része, akkor az nem okés.

Panni
uran
 
 


Panni!

Legtöbbször zsemlét eszek felvágottal, paradicsommal, paprikával. Ezt ki lehet bírniKép

Pusza, Timi

Ui.: Ehéten kell jelentkeznie a dokimnak, kiváncsi vagyok, hogy mit mond és ad-e beutalót újabb kínzásra.
timmba
 
 


Kedves Doktor Úr!

31 hetes kismama vagyok, és terhességi cukorbetegségem van.
Elolvastam az eddigi hozzászólásokat, amiből rengeteget tanultam, de szeretnék egy-két dolgot még Öntől megkérdezni.
Ez a második terhességem. Orvost és kórházat váltottam.
Az elsőnél is terhességi cukorbetegségem volt, így nem jelent problémát számomra a diéta betartása.
Az első terheléses cukorvizsgálatnál ( 75 gr. ) a 2 órás értékem 10,6 volt. Azóta diétázom.
A mostani kórházban egy kicsit lazábban kezelik a cukros kismamákat - legalább is nekem ez a tapasztalatom - így azt a diétát tartom, amit még az előző alkalommal, egyénileg rám szabtak. Ez úgy tűnik, hogy eddig elég is volt. 170 gr ( bár sokszor nem mertem ennyit enni, mert könnyen 7,0 fölé mentek az értékeim ).
Naponta 5-6 alkalommal mérem a cukromat, saját cukormérővel. A kórházba 2 hetente kell mennem, ahol a doktornő az én mért vércukor eredményeim alapján már többször említette, hogy inzulint kellene kapnom. De a vizelet vizsgálaton kívül - ahol mindig találtak a vizeletemben acetont - soha nem volt egy olyan vizsgálat, ahol az éhgyomri cukron kívül ( ez mindig tökéletes volt ) laboratóriumi pontossággal megnézték volna az étkezés utáni cukromat. Kizárólag az én méréseimre támaszkodnak, ami ha jól értelmeztem az Ön egyik válaszát biztos, hogy nem megbízható, hiszen az otthoni készülékek akár 10 %-os eltéréssel is mérhetnek. Eddig én is ezeket az értékeket vettem figyelembe, ezért elbizonytalanodtam, hogy lehet, hogy nem is tartottam jól a diétát, hiszen azért, hogy minél alacsonyabb legyen a vércukrom, sokszor nem ettem annyi szénhidrátot, amennyit lehetett volna.
Sajnos voltak magasabb értékeim, az összes mérésnek kb 5%-ban - bár ha figyelembe veszem a lehetséges eltérést a mérő és a laboratóriumi vizsgálat között - akkor még ennyi sem. Ezért egy kicsit félek, hogy talán ok nélkül akarnak inzulinra állítani, amit természetesen a baba érdekében meg is tennék, ha nem érezném egy kicsit elhamarkodottnak. Ön szerint a vizsgálatok közötti különbséget figyelembe vehetem a további méréseknél? Értem ezalatt azt, hogy ha véletlenül 7 fölé menne a cukrom, ne kezdjek el pánikolni?
Még egy kérdésem lenne. Lehet-e a diétámat úgy összeállítani, hogy - mivel reggel nagyon könnyen felmegy a cukrom - inkább egy étkezést még beiktatva ( lefekvés előtt ) átrendezném a szénhidrát elosztást.
Sajnos az elmúlt héten minden nap egy-egy étkezésnél felszaladt a cukrom 7.5 körüli értékre, 2 hete feküdnöm kell, mert a külső méhszájam nyitva van. Gondolom ez is oka annak, hogy egy kicsit magasabb értékeket mérek. Remélem ezzel még nem ártottam a babának.

Válaszát előre is köszönöm.
looysee
 
 


Anikó!
Vérképed normális, a terheseké ilyen (lehet). Viszont a skarláto streptokokkusz okozza, ezért hüvelyváladék tenyésztés helyes lenne.
2 banán ebben a helyzetben nem jelentős.
Fekvés tényleg emeli a vércukrot (gyógyszer?) de hát a tény az, hogy magas.... azaz
diéta szükséges.

Looysee!
tulajdonképen egyetlen adatot láttam, és azt tudom, hogy 170g diétát tartasz. Ebből semmit sem tudok mondani.
Az "első terhelés" ebben a terhességben volt. Ha igen akkor van cukorbetegség, diéta szükséges.
170g "nem diéta" meg kellene tanulni a napi 5 részre osztott összesen 150g CH diétát, és mérni a reggyeli étkezés utáni értékeket (nem naponta többször, az csak izgat, fáj, drága). Ha a reggeli utáni érték (25g reggeli után reggel 8h-kor) 7 felett van, akkor kell egy napon minden étkezés után LABORMÓDSZERREL (nem csik) mérni. Ha ezek az értéeke is 7.0 felet vannak akkor viszont inzulin KELL:
Még egy kérdés: gyógyszert a fenyegető koraszülés ("méhszájam nyitva van") nem adtak. Van olyam ami masszivan emeli a vércukrot!
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri,köszönöm szépen!

Voltam azóta a cukorbeteg rendelésen, 150g-os diétát írtak elő, és hétfőn ellenőrzés. Ekkor megnézik azt a bizonyos HBA1C értéket is. Erről olvastam már itt a topikon, de nem emlékszem, hogy mennyinek kell lennie?

Anikó
anikoo
 
 


Anikó!

A referencia tartomány 4,0-6,3 %.
Startjel előtt 6 % alatti a kívánatos. (Ez a hivatalos álláspont)

Ági
aszemenyei
 
 


Ági!

Köszi :-)
A startjel azokra vonatkozik akik tervezik a babát ugye?

Anikó
anikoo
 
 


7% alatt még elfogadható.
Startjel a terhesség előtti vizsgálatok után kapható.
START!
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktor Úr!

Kinek szólt a "start"?????KépKépKépKép

Ági
aszemenyei
 
 


Anikó!

Igen, a prekoncepcionális gondozás keretében (annak végeredményeként??) kaphat startjelet a leendő anyuka (és apuka)..

Szóval, ha jól olvastam, akkor ez most Téged nem igazán érint...KépKép

Ági
aszemenyei
 
 


Szia Gyuri!

Biztos emlékszel még rám. Tavaly jártam itt, amikor Lili lányommal voltam terhes, és terhességi cukorbetegséget állapítottak meg.

Most örömömet szeretném csak megosztani Veled.

Már a második babával vagyok 28. hetes kismama. Két terheléses vizsgálatot végeztek, egyet a 19. héten, és egyet a 24. héten. Az első 4,7 lett a terhelés után, a másik 6,7. Szóval ilyen közeli két terhesség, és a másodiknál nem jött ki a cukorprobléma.
Persze azért most is odafigyelek, és enyhén ugyan, de diétázok (férjemmel együtt Kép ), és mégcsak 2 kilót híztam.
(Bár az igazsághoz tartozik, hogy a terhesség előtt visszahíztam a Lilivel való terhességem kezdő súlyára, vagyis a leadott 16 kilóból 12-t visszahíztam.)
Remélem ez most nem így lesz!!!!! Kép

Szóval mindenkinek kitartást, mert megéri!

Sziasztok: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Bogi!

Nem akarok ünneprontó lenni, de ez még nem lefutott kör. Nekem a fiammal ugyancsak a 24. héten volt még jó terheléses eredményem (6,5), aztán a 33. héten derült ki a turpisság. Úgyhogy azért még érdemes lenne odafigyelni erre a cukor gondra. Bár hozzáteszem, hogy most a 26. héten tartok a 2. babámmal, és egyelőre minden OK. Bár a terheléses most jön majd, de itthon nézegetve minden Ok-nak tűnik "szűrőpróbaszerűen".


Azért gratula a 2. csemetéhez is, és kellemes terhességet.

Panni
uran
 
 


Szia Panni!

Azért én bízom benne, hogy nem lesz gond. Sajnos nem tudom itthon mérni a cukromat, mert elromlott a mérőm.
Mindenképpen odafigyelek.

És neked hogy derült ki a 33. héten mégis?

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Farkas, Uran!
A terhességi cukor, csak 80%-ban ismétlődik. Nem ismétlődik, ha fogytál, ha "odafigyelsz" -azaz lényegében előre diétázol, és ha valamiért (nem tudjuk, de nincs két egyforma terhesség) a hormonszintek alacsonyabbak most mint az előzőben.
De odafigyelni kell.
gyuri
Szeged
 
 


Szia Gyuri!

Farkas Kép Ez tetszett Kép

Hát nálam igazából egyik sem állja meg a helyét, mert híztam a második előtt, és nem diétáztam "előre". Most is "csak" odafigyelek, hogy ne tömjem tele magam cukros dolgokkal, de semmi egyéb. Remélem azért, hogy megmaradnak a jó eredményeim.
Szerinted megnézessem később is a cukromat?

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia!


Nekem úgy derült ki, hogy magas vérnyomás kivizsgálás miatt benn voltam akórházban és akkor már megnéztéka az étkezés utáni cukorértékeket is. És ott a reggeli utáni magas volt (7,8)

Ennyi. Diétára fogtak és ez elég is volt a végéig

Pusz
Panni
uran
 
 


Szia Bogi!

A választ nem tőlem kérted, de szerintem igen. Legalább egy kézi készülékkel egy próba reggeli után. Ha a labort nem akarnák kiírni neked.

Panni
uran
 
 


Gyuri!

Azt szeretném kérdezni, hogy a 75 gr-os terheléses vizsgálat előtt (mondjuk önszorgalomból, egyébként a romló tendenciát mutató vércukor értékeim miatt bevezetésre szánt)diéta javítja vagy rontja vagy nem befolyásolja az eredményt? Merthogy itt a topicban olvastam számomra ellentmondásosnak tűnő véleményeket.

Köszönöm a választ előre is

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Újra itt és olvastalak titeket, okosodtam. Tegnap voltam az orvosomnál és magasnak találtatott a 2 órás, 75g-ra kijött 7.2 - bár most nem paráztatott be annyira, mint a múltkor. 150g-ra fogott/nap és hétfőn kell mennem újabb terhelésre (32.hét), éhgyomri még mindig nem fér bele az István másfél óráig üzemelő laborjának menetrendjébe, úgyhogy megint otthoni habzsidőzsi a glukózzal, majd 1 és 2 órás vérvétel. Kell ennél jobb?! Mindenkinek kitartás, úgy tudom, csak a szülésig kell kibírni.
timmba
 
 


Timmba!

Óvatosan az otthoni evéssel! Csak annyit amennyit lehet! És azt kell, hogy mondjam, nem túl szerencsés, hogy az otthoni "kaja" után még elrohansz vérvételre (mozgás...ami befolyásolja a vércukrodat...)
a másik mondjuk úgy, nem túl szerencsés dolog az otthoni éhomi vércukor-megállapítás...(A vénás vérvételnél általában kicsit más eredmény szokott kijönni, mint ugyanabban sz időben mért ujjbegyből; kérdés, hogy jó-e a géped, kérdés, hogy az orvos elfogadja-e ezt az eredményt..)
Valalhogy nem lehet megoldani ezt a terhelést kevesebb kérdéses tényezővel???

Ági

Ui,: persze ez a megoldás még mindig kevésbbé rossz, mintha nem mennél el...
aszemenyei
 
 


Panni!

A diéta, mint kezelés, ugye azt hivatott befolyásolni, hogy mennyire jók, vagy rosszak az eredményeid...
Tehát önmagában a diéta nem rossz, hiszen "javítja" az eredményeidet!
Amiért esetleg nem túl szerencsés előre diétázni, az az, hogy esetlegesen hamis illúziót kelt az ember lányában (de még inkább az orvosban, ha nem tud arról, hogy diétával produkáltad ezeket a "szép" eredményeket).
Tehát, ha így is tennél, az orvosodat mindenképpen tájékoztasd arról, hogy ezt Te már eleve diétával érted el!!!

Meg esetleg Gyurit idézhetném: a diéta egy kezelés, az alkalmazza, akinek erre szüksége van...

Ági
aszemenyei
 
 


Szia Ági!

Én azt azért kérdeztem, mert egyrészről otthoni mérőkével mostanában tesztétekzés után 6,0-7,0 között van a vércukrom egy órával. Amit nem nagyon csípek. (Tudom, hogy ez még nem rossz, de mivel romlik folyamatosan, és még van 3 hónapom hátra, ezért berezeltem) És Gyuri írta pont, hogy sok esetben az anyukák megússzák a cukorbetegséget a 2. babánál a fogyás (amit ugye megtettem) és az előre diéta köetkeztében. Ezért gondoltam, hogy ha elkezdek most diétázni, akkor megfoghatnám esetleg még, hogy ne kelljen heti egyszer üldögélnem egy-egy órát a rendelőben, ahol az ottani kézi mérőkével megnézik a cukromat, és megmondják, hogy jó vagy nem, mert ennyit tesznek, és erre otthon is képes vagyok. (Tudom Gyuri, mit gondolsz, az orvos, az orvos. Természetesen ha rosszak lennének az értékeim, mennék azonnal, hogy tegyünk valamit, de a nagyobbik gyerekemmel de. nem sok mindent tudok kezdeni, nem tudom kire hagyni, ezért nem lenne jó a heti egyszeri ücsörgés valami olyasmiért, amit otthon is el tudok végezni).
Másrészről most megyek majd terhelésesre 1-2 héten belül, és nem akarnám hogy esetleg a diéta miatt rosszabb érték jönne ki. merthogy ilyesmi is elhangzott, hogy a diéta rossz irányba is elviheti a cukrot a terhelésesnél, merthogy egy hirtelen magas terhelésnek számít.

Viszont azzal nem hinném, hogy ártok, ha diétázok, emellett jó lenne a terheléses eredményem, és továbbra is diétáznék, és nézegetném hetente a cukromat otthon tesztreggeli vagy ha már diéta, akkor az annak megfelelp reggeli után. persze midnezt úgy, hogya doki tud róla.

Várom a lehurrogásokat, helyesléseket, attól függően mi jár. Kép

Pusz
Panni
uran
 
 


Timmba-ra vonatkozóan lenne egy kérdésem:

Terhességi cukorbeteg ő? (Bocs Timbaa, hogy E/3-ban beszélek rólad)

A 75 gr-os terhelés utáni 2 órás értéke most immáron másodszor 7,2. Ez ha jól tudom, ez jó eredménynek számít. Akkor most miről van szó?

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Ma kaptam kézhez a HA1C leletemet. Ez 4.4 lett, ami a fent írtak szerint nagyon is jó :-)

De van rajta egy másik vizsgálat is, a glikohemoglobin, ami viszont az értékhatárokat nézve alacsony, 4.7...

Létezik ez szerintetek?

(Az egy hetes diéta utáni tesztreggeli (25g szénhidrátos) után 5.8 volt a vércukor hétfőn. Ezért nagyon megdícsértek a rendelésen :-) )

Anikó
anikoo
 
 


Szia Anikó!

Persze, hogy lehetséges..
Amit tudni kell ezekről a vizsgálatokról:

HemoglobinA1c: az elmúlt kb. 12 hét anyagcseréjét (itt kifejezetten a cukoranyagcserére gondolok) "tükrözi", megmutatja, hogy megközelítően milyenek lehettek a cukraid. Ne felejtsd el, ezek csak átlagot jelentenek!!Az eredmény tudatában viszont Neked az elmúlt 12 heted egészen jó!!!

Szóval mindkét eredményed nagyon jó! Gratula (nem is tudom mihez igazából, talán a szervezetedhez, mert ha normálisan működik, akkor ez az Ő érdeme!!! Ha cukorbetegként ér el az ember ilyen eredményt, akkor az már a beállítás, az orvosteam, no meg persze a paciens "munkájának" gyümölcse..)

Fruktózamint nem néztek? Az az elmúlt 3-4 hét anyagcseréjére adhatna valamifajta felvilágosítást...

Ági
aszemenyei
 
 


Panni!

"Viszont azzal nem hinném, hogy ártok, ha diétázok, emellett jó lenne a terheléses eredményem, és továbbra is diétáznék persze mindezt úgy, .....hogy <u>a doki tud róla."</u>

Azt hiszem, ez jó hozzáállás!!!
És valóban, a megelőzés sokkal hatásosabb lehet bizonyos esetekben...

Miért lenne lehurrogás????

Ági
aszemenyei
 
 


Köszi Ági!

Fruktózamint nem néztek, legalábbis ezen a papíron amit ma kaptam nincs. A másikat, amin a tesztreggelis eredmény volt, már beszedték a rendelésen.
Ezt a HA1C-t akkor értem, de mit mutat az a glikohemoglobin, ami meg kevés? Igazából azt nem értem, hogy ha cukros vagyok, akkor hogy lehet alacsony? Nem lehet, hogy elrontottak valamit?

Köszi

Anikó
anikoo
 
 


Anikó!

A glikohemoglobin is hasonlóü, mint a hemoglobinA1c, csak másként "mérik".
Szerintem a lényeg az, hogy mind a kettő jó(vagyis hogy egyik sem magas)

Most hirtelen csak annyit tudok mondani, hogy 3 hónapja jó volt az anyagcseréd (mint mondtam: átlag!!!), az emelkedett vércukor-értékeket meg nem olyan régen produkálod... és ez (a statisztika rejtelmeinek köszönhetőenKép) még nem jelenik meg egyik értékedben sem.

Ezért lett volna érdekes a fruktózamin..

Ági
aszemenyei
 
 


Ja, értem már! Látszik, hogy csak egy mezei angoltanár vagyok, a matekhoz meg a statisztikához nem igazán értek Kép

Köszi szépen, ha legközelebb megyek megnézem azt a leletet, hátha van rajta fruktózamin.

Köszi mégegyszer

Anikó
anikoo
 
 


Sziasztok!

Közben újabb kérdés merült fel bennem. Ha a 26. hét környékén mért terheléses eredménye jó, akkor kell-e még terhelésest csinálni, vagy már nem szoktak. Ha kell, akkor mikor? Merthogy ebből én a múltkor kimaradtam. Pont a 33. héten voltma a kórházban, és akkor megnézték az étkezés utánikat.

Panni
uran
 
 


Anikó!

Én úgy irigyellek! Inkább tudnék angolul s értenék kevésbbé a matematika-statisztika rejtelmeihez....KépKépKép

Bár tudom, hogy a kettő nem zárja ki egymást...

Ági
aszemenyei
 
 


Itt már Ági és Panni mellett elég felesleges vagyok ...

Farkasbogi!
Igen

Uran!
Elvileg Te is tudod, hogy a diéta=kezelés, tehát diagnózis nélkül ne. De (liberális álláspont, főleg képzettek részére) a diéta senkinek sem árt, és végül is a vércukorértékek a döntőek....
gyuri
Szeged
 
 


(Angolul) mindíg el lehet kezdeni tanulni ....
gyuri
Szeged
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?