Új privát üzeneted érkezett!

Nikcsi,
Van valamilyen képszerkesztő program a gépeteken? Ha megírod melyik van, leírom abban hogyan kell.
myra

Nikcsi,
Az oltást kihagytam: az a jó ha piros és vagy érezhető a csomó benne, vagy látható (fehér lesz a közepe). Ekkor nem oltják újra. Ha jól emlékszem ennek a reakciónak 3 hónapos korig?? kell jelentkeznie.
myra

Sziasztok!

Zsófi!Igen én igény szerint szoptattam a kislányomat,mostanában jutottam el odáig,hogy nem engedek neki,amikor odajön hozzám és kezdi elővarázsolni a cickóimat.Valamivel mindig elterelem a figyelmét,nála ez már egyáltalán nem a kajálásról szól,eszik ő már mindent amit mi,neki ez már csak megszokás,megnyugtatás céljából kell.
Napközben még tök jól megoldom,éjszaka van ugye a gond.Mi panelban lakunk,szóval itt sajna száraz a levegő.Én is fölkelek inni néhanapján,tehát nem lepődöm meg ha a kiscsaj is szomjas.Csak már ne akarna cicizni.Ott van mellette mindig a cumisüveg teli vízzel,ha felsír mindig azzal próbálkozom először,néha sikerrel,de néha csak visítást produkálKépDe eldöntöttem,hogy drsztikusabb leszek és nem fogok neki éjszaka sem engedni.Vagy kap vízet,vagy az egész ház hallja,hogy hisztizik.Remélem pár nap után megunja és inkább az alvást választjaKép
Azért köszönöm a jótanácsokat,meglátjuk mi lesz a következő napokban.Én tuti a hárshegyre kerülök miatta,éjszaka a nagy csöndben nagyon kellemes tud lenni a sírása,visításaKép
Egyáltalán nem bántottál meg a jóltápláltság témával kapcsolatbanKépIlyen problémánk nincsen,teljesen a súlyánál van 10 és fél kg körül van most.

Myra!Köszi a te tanácsodat is!Kép

Nikcsi!Szerintem sem kell újraoltástól tartanotok,ahogy Myra is írta az a jó ha piros a helye.Akkor hatott a BCG oltás.
rita75

Rita
A párologtatót próbáltátok? Állítólag jó, ha a lakásban párás a levegő. Mi is panelban lakunk egyébként, de eddig még nem volt szükség rá. Ráadásul én még asztmás is vagyok, és nekem is azt mondták, hogy párásítsunk. Amikor gyerek voltam, akkor ment is otthon mindig. De itt valahogy nem érzem, hogy száraz lenne a levegő.
Anyuéknak anno, 3 hetes korom körül mondta a védőnő, hogy este már nem kell szoptatni, mert jól fejlődöm (szerintem ez még kicsit korai volt), de áll. egy rossz éjszaka után (amikor már a szomszédok is kopogtattak, hogy nem hallják, hogy sír a gyerek?) Kép átaludtam az éjszakákat. De azért ez nagyon nehéz. Mi is gondolkoztuk még régen, hogy hogyan is fogjuk csinálni az éjszakai leszoktatást, de szerencsére magát szoktatta le. Kép Kép

Myra
Nálunk ue. a helyzet. A de-töt átalussza (most is alszik a drága), utána viszont 8-ig végig fönt van. Talán kis negy órákat alszik, ill. a babakocsiban séta közben. Kép
Viszont utána 1/2 9-kor beájul, és alszik reggelig. Imádom, olyan jó kis gyerek. Szerencsére a hasfájáson is túl vagyunk, szóval nagyon happy vagyok. Kép Olyan aranyosakat röhigcsél, meg sikongat. Kép

Niki
De, nagyon rossz lesz Pistóka nélkül, már nagyon neki vagyok szomorodva. Kép Majd, ha hazajött, utána akkor meglátogatunk benneteket.

Zsófi
nmzsx

Sziasztok,

Mzsx,
ÉN éjszaka a Dunát is kiiszom, de tényleg. Viszont napközben szinte alig iszom. Tudom nem ez Rita problémája, de azért vannak ilyen emberek is. PEdig én már saját magamon is kipróbáltam mindent, figyelek, hogy mennyit iszom, de azt veszem észre akár mennyit iszom napközben, akkor is éjszaka megiszom legalább 1,5 liter folyadékot... Sőt a gyerkőcöm is ilyen, és ráadásul követelné a kakaót, de csak azt ihatja, ami oda van készítve az ágya mellé...

üdv:
zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy

Ahha! Akkor téged láttunk. Valamelyik nap lent voltunk a Duna parton Hold fényben sétálni, és láttunk valakit, aki a víz fölé hajolva csinál valamit. Ezek szerint Te voltál. És éppen ittál! Ezek szerint akkor jó kondiban vagy. Éjjelente hányszor mész le inni? Kép Kép Kép De tényleg, ha ennyit iszol, akkor gondolom pisilni is kell...én ezt nem bírnám. Amikor még 2:1-ben voltam, akkor az éjszakai 1-2 pisi járathoz sem volt túl sok kedvem. Kép Komolyan, nem gondoltam volna, hogy van, aki ennyit iszik. A férjem már így is nevet rajtam, hogy állandóan iszom. Kép Már Kefekötőnek hív. Így viszont asszem átadom neked ezt a megtisztelő címet. Kép Kép Kép További jó kortyolgatást! Kép

Zsófi
nmzsx

Sziasztok!

Zsófi!Olyan kis "gagyi"Képpárologtatóm van,amit a radiátorra szoktem tenni,aztán beleöntök kamillás forralt vízet egy pici tengeri sóval,de ez eddig nem használt.Sajna más párásítóm nincsen.Most azt csinálom,hogy lejjebb veszem éjszakára a fűtést,a redőnyt nem húzom le teljesen és egy kicsit nyitva van az ablak.Így egész elviselhető,a hátránya annyi,hogy ha épp nem a lánykám kelt fel akkor,ahogy világosodik arra ébredek fel,hogy zavar a világosság.Aztán nehezen alszom már vissza,vagy mire visszaalszom a lánykám már megint a cicit keresiKép
De most éjszaka nem adtam neki cicit,cumisüveget kapott vízzel,és csak fél6-kor engedtem neki a cicizést.Volt egy kis hiszti,de kilehetett bírni.
Jót mosolyogtam az utsó hszedenKép

Zseppy!Most éjszaka én is fölkeltem inni,aztán később pipilni isKépÉn is bosszankodom,hogy vmi mindig közbejön,nehogy má végig tudjak aludni egy rohadt éccakátKép
rita75

Sziasztok,

Ha nem tudok aludni néha elfutok a Velencei-tóig, másnap mondják is, hogy ki fog száradni..
NA és a tavalyi (vagy tavaly előtti) balatoni vízállás is az én lelkemen szárad

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok! Kellemes húsvétot mindenkinek!
aranyhold

Sziasztok!

Van valakinek otthon fülhőmérője? Ha igen mi a véleményetek róla, és melyik márkát ajánlanátok? Én azt hallottam, hogy nem túl pontosak.
Az interneten körülnézve két félét találtam. Olyat amin minden mérésnél cserélni kell a védőkupakot (tehát költségigényes), és a Living Lab-ét ami 360 fokban tekerhető fejű, és nem kell hozzá védőkupak, elég alkohollal fertőtleníteni.
myra

Myra
Mi a Szaturnban néztük a Braunt. A leírása szerint elég megbízható, azt sajnos nem tudom, hogy mennyi időnként kell cserélni a védőkupakot, de nem hiszem, hogy minden mérés után. De azt hiszem, hogy volt mellette 1-2 tartalék is. Már nem emlékszem pontosan. A jövő héten a férjem biztos megnézi, mert mi is szeretnénk venni.
hmmc

Myra
A fülbevaló témával hogy álltok? Utána tudnál nézni, hogy hol csinálják meg? Én megkérdeztem a kórházban 2000,-ért csinálják meg.
hmmc

Myra
Most nincs fent a gépen semmi képszerkesztő, csak az olympus - fényképezőgéphez.
Oltás: "Az oltást kihagytam: az a jó ha piros és vagy érezhető a csomó benne, vagy látható (fehér lesz a közepe)." Tényleg olyan!

Fülhőmérő: most kaptunk mi is, bár Canadából, szóval hiába írom a márkáját. Tapasztalatom még nincs és remélem soká lesz! Kép

Ez a fülbelövéses téma engem is érdekel! Szerintetek mikor érdemes? Nekem 3 évesen lőtték be, nagyon rossz élmény volt KépKépKép, azóta sincs!
nikcsi

Myra!
én csak síma digitális 2 perceset használok, de amikor beteg és jön a doki nő, akkor míndíg megmérem a higanyossal is, mert az orvosok többsége még mindíg ezt pártolja:-(
A "fülesre" azt szokták mondani, hogy csak a nagyon jó minőségüt vegyük meg. Azok pedig 10-en ezernél kezdődnek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Varga Sebestyén szombaton 1/2 11-kor megszületett!
Súlya 4200g, és 55 cm. Ő is és a mamája Saci is jól vannak.

Itt találhatsz képeket:
http://zsom.uw.hu/sebi/index.html

(Csatolt kép a másik Margit-os topikban.)
Zsombor

Kép
Kép
Kép
cas

Myra,
Fülhőmérő nekünk a Braun van, de az legalább félfokkal kevesebbet mér. Szóval azért inkább használok én is higanyosat... Nem tudom más márkák milyenek

Nikcsi,
Nekünk is ilyen csúnyácska volt a BCG oltás (piro, benne fehér csomó). A végén még ki is fakadt. Akkor mondta a doki néni, hogyha csúnyább lesz, vagy egy meghatározott időn belül nem múlik el újra kell oltani... De szerintem a doki nénitek úgyis megmondja a "frankót"

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Nekünk is van itthon higanyos, meg sima digitális is, de most, hogy lázas volt a kiscsaj, jöttem rá, hogy bizonyos esetekre kéne fülhőmérő is. Én hiába puszilgatom a homlokát, abból nem vagyok képes megállapítani lehet-e láza (fogalmam sincs ez anyukámnak annak idején hogyan ment), és mivel hosszan aludt nem akartam csak azért felébreszteni, hogy egy hőmérőt dugdossak a popsijába.
myra

Myra!
én sajnos nagyon csalódtam a fülmérőben. Megvettük jó drágán (kb 3 éve 14e-ért) és kiderült hogy megbízhatatlan. Egy ill. fél fokkal kevesebbet mér, az arcoska még nagyban mosolyog rajta, mikor a másik hőmérő már 38,5-t mért. Én a "hagyomásnyos" digitálisat használom, az bevált. Kinga már tudja a hóna alá szorítani, amíg nem csipog, de régebben is bedugtam a hóna alá és úgy öleltem, hogy ne tudjon kicsúszni onnan.

Szilvi
szilvamag

Nikcsi!

ha nem sikerül a kicsinyítés, írj és átküldöm emilben a mienket

Szilvi
szilvamag

Myra

Szerintem is a "hagyományos" digitális a jó. Az is gyorsan leméri, és nem is olyan drága, viszont tényleg megbízhatóbb. Én szinte csak rosszat hallottam a fül hőmérőről.
Egyébként a 3 hónapos oltást nem bírta a mütyür. Kép Szegény! Remélem már jobban van!!! Adjál neki egy nagy gyógypuszit a nevemben. Kép

Zsófi
nmzsx

Sziasztok!

Nekem is van digitális,higanyos lázmérőm is.
Nálam a higanyos vált be 100%osan,ha lázas a baba úgyis hamar felszalad a higanyszál.
Én már 9 éve is ezt használtam a nagyfiamnál,amikor a kislányom megszületett csak azért vettem a gyógyszertárban digitálisat,mert a higanyos épp elfogyott nekik.De aztán már megis bántam,azt azóta sem használjuk,megmaradtam a jó öreg higanyosnál.
rita75

Hmmc,
Fülbevalóval elakadtunk. Nem tudom mi legyen. A belövést ilyen pici korban nem szeretném mert akkor egy darabig átszúrósnak kell benne lennie. A kórházban mennyi idős korig csinálják meg? És tűvel átfúrják vagy belövik?

Mzsx,
Köszönjük a gyógypuszit. Kép Hatott...
Igen az oltást nem bírta. Egy napig csak hőemelkedése volt kúp mellett, de egy nap után jött a láz is. Kép Két napig csak aludt és aludt (7-8 órákat egyhúzamban), mindig nekem kellett kelteni, de enni se akart igazán, csak nyammogott. Ha meg ébren volt nézett csöndben maga elé a babaszékében. Már előre félek a 4 hós oltástól.
myra

még nem olvastam a fentieket, de Kori ébredezik, ezért csak gyorsan a kérdéseim:
1. mennyi ideig használtatok, használtok melltartóbetét? Vagy ez szelep függő?
2. az normális, hogy genny jön Kori karjából, vagyis az oltásból
3. szerintetek szopi után akkor is fejjem ki a tejcit, ha már csak 20 ml van benne? Olyan kevés, érdemes ennyiért?
4. erre tudom, hogy nagyon különböző választ fogtok adni, épp azért kérdezem mindenkitől. Mennyi idősen vittétek magatokkal picurt vásárolni?
nikcsi

1. én 2 hétig sem, de ismerek olyat, aki a 2 évese mellett is csak azzal tud létezni
2. igen
3. ha elég Korinak a tej, akkor csak akkor fejnék, ha feszül, egyébként nem
4. én 3 hetesen Balut, Zsomát 7 hetesen, de őt 6 hetes koráig egyáltalán nem vihettük ki.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nikcsi!

1. én pár alkalommal, mert nem folyt. Vagyis ez lehet szelep függő!
2. Nekünk nem volt, de higyjél Corynak:-)
3. Szerintem sem kell fejni. Ahogy Cory is írta, ha elég Korinak, akkor nem kell fejni. Én is ezért hagytam abba, mert nem akartam a bennt mardat 20ml-vel kínlódni.
4.Ez azért változó, mert attól függ, hogy milyen évszakban, hónapban született. Most itt volt ez a járványos időszak, vigyázni kell vele.
Én augusztusban, már 2 hetesen vittem ide a közelben levő helyekre. 3-4 hetesen meg már mindenhová, ahová mi mentünk. Szerencse volt, hogy nem kellett le föl öltöztetni ha bementünk valahová, max. kitakartam meg betakartam.
Most már szerintem Te is elkezdheted:-))

mucus
Tm

Cory
És mit csináljak a gyenyójával? Hagyjam, vagy jó az ha a köldök kezelő alkohollal egyszer letörlöm?
Na azt tudtam, hogy Te már 3 hetesen vitted Balut. Szerinted Korival már lehetne menni? Szombaton volt 5 hetes.
Tej: nem akarom elszólni magam - tudod, de már második napja talán sikerült beállni az egy cicire. Szopi után szoktam azt a cicit fejni, de csak 20-30 szokott jönni, én meg öntögetem utána össze a pár csepp tejciket...
Már 9-kor fel kellett volna kelnie enni, de még szunyál. Ja tényleg avval mit lehet kezdeni, hogy éjszaka már többször alszik 5 órát, az én cickóm addigra szét akar durrani. Mit tegyek, 3 óra elteltével fejjek le belőle? És ha mégis felébred? Amíg két cicis kaja volt, akkor éjszaka hiába aludt Kori én a cickók durranása miatt nem tudtam hunyni.
Most nézem, Te éjjel-nappal fent vagy? Szoktál aludni?
nikcsi

Köszi Mucus!
nikcsi

Nikcsi!
csak annyit fejjél ki, akár gyorsan kézzel is, amíg elviselhető lesz a feszülés. Ez általában csak kb.10 ml. Nekem is volt ilyen néha, és a fürdőben kézzel kinyomkodtam egy keveset. Őt semmi képpen ne ébreszd fel enni.

mucus
Tm

Nikcsi!

1. én szinte végig, elég sok felesleg volt és a szelep is gyenge volt, főleg éjszaka
2. nem tudom, nekünk nem volt. De a védőnéninek megmutathatnád, ha úgy érzed.
3. egyetértek az előttem szólókkal
4. amikortól Te bírod és nem félted, hogy összeszed valamit. Közeli pékhez szerintem már most is, zsufisabb helyre meg amikortól Te úgy érzed, neki nem fog hiányozni, ha nem mehet még veled.

Szilvi
szilvamag

Nikcsi,
Szerintem feltétlenül kérdezd meg (doki, védőnő), akár telefonon is, mert nálunk nem volt ilyen gennyes folyás...

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Niki

A gennyezés az nem baj. Nálunk ugyan elmaradt, de a védőnő mondta, hogy lehet. Ilyenkor állítólag nem javasolják, hogy víz érje, és a ruhát célszerű kivasalni...gondolom a sterilitás miatt. De elég csak azon a karján. Na én ennyire emlékszem. Szóval teljesen normális.

Zsófi
nmzsx

Mucus
Éjjel dehogy keltem fel Korit! Örülök, hogy alszik egyhuzamba 5 órát! Kép

Szilvi
És mennyi ideig szoptattál? Múltkor párom 2 héten keresztül rohangált melltartóbetétért! A dm-be van a legolcsóbb és nekem a legszimpibb is. Persze Aventet és chiccot lehet kapni, csak ekkora különbség legyen árba? Avent 2.000,- kettőezer 26 db, dm-s 30 db 500,- Dm-be már egy hónapja nincs ezért most fixiest vett a férjem (30 d-os 600,- olyan, mint a dm-s). De már azon gondolkozom, hogy jobban megérné a mosható. Szilvi Te milyet használtál? Vásárláskor Korival mennénk 1. már hiányzik a szememnek a shopingolás, 2. nincs kire bízni Korit, de nem is szeretném!

Zseppy
Holnap megyünk a dokihoz, szóval akkor rákérdezek!

Zsófi
Köszi, akkor megnyugodtam! Kép
nikcsi

Nikcsi
Én 20 ml-rel nem bajlódok. Ha elég Sárának és nem feszít akkor nem foglalkozom tovább a dologgal. Ha kezd csomósodni, akkor kimaszírozom a csomókat és lefejek egy kicsit, így nem fog begyulladni.

Ma voltunk 12 naposak és már 1,5 órát sétáltunk. Olyan jót aludt, hogy kibírt 3 órát kaja nélkül. Evett és újra alszik, mint a bunda. Remélem az éjszakai 3 órás evések is hamarosan hosszabbodni fognak. De még olyan éhes 3 óra múlva, hogy úgy keresi a kaját, hogyha lehetne akkor 360 fokban forgatná körbe a fejét.
hmmc

Nikcsi,

a Visegrádi utcai nagykerben 540,-Ft a 30 darabos Fixies melltartóbetét, ha az általam megadott cégnévre vásárolsz. Hívj fel, ha nincs már meg a cégnév. (A másik fórumon most adtam meg a mobilom, ha nem lenne meg.)
Szerintem a Fixies melltartóbetét kiváló!

Laga
laga

Nikcsi,
Én is mindig annyit fejtem le, hogy ne feszítsen, és azért azt i eltettem következő etetésig...
Vásárolni miért ne vihetnéd... Most már talán lezajlott az influenza járvány is! Szóval szerintem mindent csináljatok, hiszen a gyerkőc attól érzi jól magát, ha Ti is jól érzitek magatokat. (na ebbe jól belebonyolódtam, de remélem értitek mit akarok mondani)

Melltartó betétnek volt olyan, hogy konkrétan textíl pelust tettem be... Otthon szerintem az is elviselhető, meg én inkább nem kimama melltartót, hanem ezeket a "top melltartókat" használtam. A textíl pelust meg lehetett mosni is

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Még nem olvastam el teljesen, de ugye voltam a nődokinál. Kaptam fogamzásgátlót, amit szedhetek szopiztatás mellett is. Mi a véleményetek?
nikcsi

Nikcsi,
Nekem nincsen túl jó véleményem a fogamzásgátlókról úgy általában! Szóval én nem nyilatkozom. Az iagzság az, hogy nekem mindenféle problémát okozott a tabletta. Bár tudom, valahogyan mégis csak kell védekezni!

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Nikcsi,
Amíg szoptatsz olyan fogamzásgátlót szoktak felírni ami csak progeszteront tartalmaz. Ez nem befolyásolja a tej mennyiségét, és olyan gyenge, hogy csak a szoptatással együtt hatásos. Ha már nem szoptatsz, vagy egy nap nagyon kevésszer, akkor már másfajtát kapsz.
Ha nem akarsz még gyógyszert szedni átmenetileg vannak más megoldások is. Nem tudom ismered-e a Pharmatex krémet? Szoptatás alatt is alkalmazható.
myra

Cas,
Ha esetleg erre jársz, hogy ment a fürcsi? Kép
myra

Myra
Eddig még volt segítségem (anyu), de ma már magunkra leszünk utalva! Lehet, hogy koszosan megy szegény gyerek aludni... Kép
Pont Tőled szeretném kérdezni, hogy ugye nektek volt olyan vízben feloldós fajta fürdető? (Én csak berakom majd a infralámpa alá, tegnap véletlen ott felejtettem és szuperül felolvadt a teteje.) Mennyi kell belőle a vízbe?!

Kép
Kép
Kép
cas

Szopi - fejés
Eddig semennyit nem fejtem...
Az éjjel viszont elszúrtam a sorrendet (véletlen egymás után 2-szer uabból a ciciből etettem - hát igen a fáradtság), így reggelre lett is egy jó forró érzékeny terület a másikban, de szerencsére meleg zuhany alatt jól megmaszíroztam, meg fejtem is belőle, így most normalizálódott a helyzet. Remélem így is marad, mert nagyon megijedtem... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Nekem annak idején azt mondták egy mogyorónyi kell belőle.
Infralámpa se rossz. Kép Nálunk a pici vízet mikróba felforralni, és abba feloldani jött be. Szerencsére amióta az elfogyott a saját orvosunk egy lágy állagú fürdetőt ír fel, így nem kell vacakolni vele. Kép
myra

Casi: ha lesz néhány szabad perced, hívj fel, már itthon vagyok. Éjfélig nyugodtan hívj!
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Kinga másfél éves koráig szopott, és kb 1 évig használtam az Aventet. Nekem csak az volt jó, mindent próbáltam, mert ez ugye elég drága, de nekem az összes többi beleragadt a cicibe és igen fájdalmas volt lebontani róla Kép
(az Avent a Corában a legolcsóbb)

a fürdetőkrémet lehet a gyerekre is kenni és utána lemosni. Mi sokáig semmit sem használtunk, mert Kinga itta a fürdővizét, mégsem maradt koszos. Most a bőrgyőgyász megint felírta krémet, mert nagyon száraz a bőre és azt mondta, hogy ne is nagyon mossam le róla, mert az is hidratálja. . .

Szilvi
szilvamag

Fürdetőkrém:
tavaly nyáron mondta a dokinénink, hogy ha már pancsol kint az udvaron, akkor abba a vízbe is tegyek a fürdető krémből, mert a sokáig tartó pancsi is kiszárítja. Meg ahol esetleg kemény a víz, azt lágyítja is.

mucus
Tm

Nekünk azt mondta a dokibácsi, hogy a gyerekre kenjük a fürdetőkrémet, mert száraz a bőre. A kezemre kenem egy kis vízzel felhigítva és fürdés előtt bekenem. A vízben pedig lemossuk róla, de az sem baj, ha marad rajta egy kicsi.
A krém is hidratál. Másnap reggel szoktam átkenni egy kicsi olajos vattával a száraz részeket.

Már két napja nem üvölt a fürdés közben Kép
Nézi az apját (nálunk apa kiváltsága a fürdetés) és élvezi, ahogy locsolja rá a vizet. Ahogy kiemeli a vízből kezdődik a balhé és addig tart amíg nem kezdődik az evés.
Azt hiszem, hogy Sára előző életében bagoly volt, mert a kaja keresése közben képes lenne körbeforgatni a fejét. Olyan édes, mint egy kismadár. Csak tátog és keresi, hogy honnan lehetne egy kis tejcihez hozzájutni.
hmmc

Tegnap Sebi sem üvöltött fürdés közben, pedig én csináltam! Kép (Csak előtte meg utána...) És persze ő is éhen akart közben halni... pedig vannak jó kis tartalékai... Kép
Ma már nálunk is a férjem kiváltsága lesz (eddig megelégedett a csendes megfigyelő állással).
Sebi viszont kiázott kicsit a magzatvízben, és a benti fürdetés csak tovább rontotta a bőrét (kirepedezett véresre a kis csuklója, én kenegettem popsikrémmel...), úgyhogy reggel-délelőtt kap egy kis olajos masszázst. Irdatlan fázós, de ma reggel már mondhatjuk, hogy élvezte is kicsit.
Ti mit adtok a gyerekre, hogy 22-23 fokban ne fagyjon meg? Sebin body és rugi van, esetleg egy kardigán, de legjobban a takarója alatt érzi magát (az a kék, amit mutattam).

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Olajjal ne kend Sebi egész testét (főleg ha nem fürcsi elött van), mert az eltömíti a pólusokat. Lillának is véresre volt repedezve a keze és a lába. Olajjal csak ezeket a berepedezett hajlatokat kenhettem kizárólag fürdés elött. Mi kaptunk egy A vitaminos nagyon lágy testápolókrémet. Egyébként maguktól is helyrejönnek, csak elöbb mindenhonnan lehámlik majd róla a bőr, de utána jó lesz.
A masszázst is fürdés elöttre javasolták nekem, mert ez egy idő után hosszabb éjszakát eredményez. Kép
myra

Cas,
Kihagytam, hogy a nagyon berepedezett részekre vékonyan bepanthent vagy neogranormont is kenhetsz.
myra

Cas
a rugi alatt van zokni?
ha nincs adjál rá, mert ha hideg a lába ttól is fázik.
Ennyi cucc amit leírtál, elégnek kell hogy legyen a 23 fokban. A rugi plüss?
Láttam a képeken, hogy nincs a kiságyban rácsvádő. Az jó abból a szempontból, hogy kicsit felfogja a hidegebb levegőt, vagy legalább is nem áramlik át rajta.

mucus
Tm

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?