Új privát üzeneted érkezett!

Titu!
Ma voltam bent a korházban és több mint 2 órát vártam Kép Az orvosom komoly műtétet végzett és ezt előre nem tudtam. De jó hirrel szolgált: a babával minden ok Kép (leválás volt, de ez kezd kisebb lenni) Kép
Ma még sajna nem megyek, még mindig tart a franciám, de már ápr.6-án befejezzük és azután járnni fogok majd.
Tornára szoktál járni?

Vacak!
Engem is Adrienne érdekel Kép
A dokim 2 nevet mondott Keserű Ági és Adrienne. Mind a két szülésznőről csak jókat olvastam, ennek nagyon örülök Kép
tmarie

Vacak!

Köszönöm az infókat, talán sejtem is, hogy ki lehet Adrienne.Kép

Tmarie!
Nem járok, mivel veszélyeztetett terhes vagyok....Képmaradt a séta...
Örülök, hogy minden oké a Babusoddal, tudom mit jelent minden pozítiv információ ilyen esetekben főleg..Kép
titu73

Delfinke és Timi!

Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Nagy nagy gratula mindkettőtöknek.

Ezt az apán alvást a mi Marcikánk is nagyon szerette szereti. :-)

Puszi Ildi

Kép
vildi

Vildi!

Nekem megvan a 3 éves kor után már késő. Szerintem érdemes elolvasni, de azért nem kell szentírásnak venni.

Két problémám volt vele: 1. beigazolódni látom benne azt a japán sztereotípiát, hogy már kisgyerekkorban kialakítják az emberekben a kőkemény versenyszellemet; 2. az én ízlésemnek/beállítottságomnak túlhangsúlyozta a zene jelentőségét (én nem vagyok túl muzikális, így ezt nem nagyon tudtam értékelni).

Ha megtalálod, olvasd el, de ez is csak egy könyv a sok közül.

Ági
agi_h

Agi_h!

Köszi az infót.

Ildi

Kép
vildi

Titu!

Ne szomorkodj, a séta is nagyon jó! Én nagyon szeretek sétálni, mondjuk nem a kocsik között, hanem szép helyeken, ahol minél kevesebb kocsi van és jó friss levegő Kép
És nekem sem nagyon lehet mást csinálnom.

Azt megkérdezhetem, hogy mitől valakit veszélyeztetett terhesnek nyilvánítják?? Én csak annyit tudok, hogy akinek már volt vetélése, azt általában igen.
tmarie

Agi-h!
Megírnád (ha gondolod magánban), hogy meg voltál-e elégedve a dokiddal, és esetleg azt is, hogy mennyit adtál neki és mikor adtad oda, magánrendelésre jártál-e, megbeszéltétek-e a tarifát előre? Egy ismerősöm hamarosan szülni fog nála, és nagy gondban van az ilyen kellemetlen dolgokkal. Persze, csak ha gondolod! Köszi!
devozione@freemail.hu
dadó

Sziasztók!

Aki nemrég szült a Péterfyben, lenne olyan rendes, és küldene valami infót a tarifákról? Talán kicsit későn érdeklődök, mert tegnapra voltam kiírva, tehát gyakorlatilag bármikor bármi lehet. Mennyit szoktak adni a szülésznőnek? Az orvosom azt mondta, hogy rám bízza, de mégis tanácstalan vagyok. Neki mikor "kell" odaadni a borítékot? Nagyon rendes velem, most a túlhordás miatt, csak miattam bejön hétvégén is, hogy ő csinálja a vizsgálatokat.
E- mail címem: ttlacika@axelero.hu
Köszönöm, ha valakinek van ideje, és küld nekem infót! Mindenkinek boldog babavárást és babázást!
cscsanita

Sziasztok!

Nem hiszem, hogy a tarifákat meg kell beszélni. Mindenki képességének, megelégedésének megfelelően adjon. Az semmindegy pl, hogy milyen a szerencséje, hogy éppen éjszaka kell berángatni a dokit, vagy napközben, amikor egyébként is benn van megszültök.... Ne legyen már valakienk rossz érzése akkor, ha nem tud annyit adni, mint a szomszéd... persze, ha gondojátok beszéljétek meg. De szerintem ez legyen magánügy, annyit lehet a pletykákból is hallani, amennyi egy sacchoz kell.
uran

Sziasztok!
Uran, igazad van, tényleg magánügynek kéne lennie. De mivel ez az egész "feketén" megy, nincs egy szabályozott rendszer, ezért elég nehezen jön rá az ember, hogy mikor,mennyi is a helyes összeg. Kényszerpályán vannak a kismamák. Főleg az aggódik, problémázik ezen, aki nem akarja megsérteni a dokiját, esetleg később is hozzá akar majd menni. Szóval, nagyon kellemetlen az egész helyzet (csoda, hogy néhány dokinak nem, az ő helyükben én is hülyén érezném magam), nem kéne, hogy így legen. De sajnos ez van, és nem hinném, hogy egyhamar változni fog...
A pletyka pedig pont ez, amit itt csinálunk, itt próbálunk pletykákból információt szerezni, hogy azok szerint saccoljunk. (Ne értsetek félre, beszélgetünk is, csak erre az egy témára értem a pletykát.)
Én megértem az érdeklődőket, ki akarják védeni a hülye, rendezetlen helyzetből adódó kellemetlenségeket.
dadó

Sziasztok!

Egyetértek Dadóval. Szerintem pont azért van a topik, hogy mindent leírhassunk, megbeszélhessünk.
Azt is ha valamelyik dokival nem vagyunk megelégedve / még ha negatív reklám is/, és a tarifa dolgokat is.
Ha nem lennének a küklönböző jó, és rossz infók, akkor valószínűleg én sem találtam volna meg ezt a remek orvost.
Ezért hálás is vagyok azoknak akik annak idején leírták a tapasztalataikat, és bíztattak, hogy keressem fel nyugodt szívvel.
Nem csalódtam.
Előtte, amikor magam választottam orvost, elég nagy pofáraesés, és csalódás volt. Anyagilag is, és emberileg is.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Azt hiszem, ezt a hálapénz témát még évekig vesézhetnénk, mint ahogy ez nem is olyan régen a sajtóban is állandó téma volt egy internetes honlap kapcsán. Mennyit, mikor, miért, előtte, utána, hol, kórházban, magánban, hivatalosan, borítékban, stb... Nem fogjuk tudni megoldani a dolgot, ez van, és még így is marad, valószínűleg elég hosszú ideig. Egyik kormány sem meri felvállalni, hogy fenekestül felforgassa ezt a velejéig romlott, korrumpált, és pénznyelő rendszert, ami az egészségügy.
Nekünk pedig ezzel kell együtt élnünk.
Úgyhogy teljesen megértem azt, aki pl. tőlem érdeklődik a "tarifákról". Én is annak idején próbáltam tapogatózni. Ne adjak túl sokat, de ne adjak keveset, mert akkor égek, ugye. Az első orvosom akkor meg is mondta az "árát", most ezt lehet pofátlanságnak hívni, de én örültem, mert én kérdeztem nála rá, és legalább tudtam, hogy annyit is fogok adni, se kevesebbet, se többet. A második szülésemnél, orvos és kórházváltás után nem volt már téma, mert szintén a dokimnál szült családtagtól tudtam, hogy mennyi a "piaci ár".
Persze, hogy nincsenek fix tarifák, és persze, hogy sok tényezőtől is függhet, mennyit adunk (normál szülés, vagy császáros, nappal, vagy esetleg éjszaka, vagy hétvégén, mennyire vagyok jóban a dokival, stb.), de mindenki szeretné eltalálni a "helyes" összeget.
Én esetleg ajánlanám, hogy kérdezzétek meg az orvosotokat, aztán lesz, aki kibújik a válasz elől, és lesz, aki nem. Azért próba szerencse. És igen, kérdezzétek csak azokat, akik már szültek ugyanannál az orvosnál, akinél ti is fogtok! Nem kell ugyanannyit adni, de támpontként szolgálhat, erre jó. Amennyire lehet, úgyis diszkréten kezeljük a dolgot, és mailben beszéljük meg, nem?

Pipocska!
Rég láttalak erre. Jól vagytok Marcival? Nőtt a pocak, mióta találkoztunk? Kép

Végül: mindenkinek napsütéses, hímes tojásos, sonkás húsvéti ünnepeket! Kép

Üdv.
V.
vacak

Szia Vacak!

Szerintem nőtt!KépKép

Most Marci rosszalkodik.Kép
Tegnap annyira fájt ahogy a méhszájamat nyomta, rúgta, hogy azt hittem ki akar bújni. Ilyet még sosem csinált. Ráadásul valami ideget is birizgálhatott, mert két óra alatt kb.8-szor zsibbaddt le a jobb lábam. Olyan klassz volt az Auchanös bevásárlás kellős közepén!Kép
Mára lenyugodott, még csak egy ilyet csinált, de olyan mintha teljesen a hasam aljában lenne.
Veletek minden rendben?
Picurkád meggyógyult teljesen?

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Látom nagy vihart kevertem fel. Kép

Nyílván azoknál az orvosoknál kédés ez, akik nem mondják ki, mennyit kérnek. Ők azért nem mondják meg, mert "mindegy" nekik. Valószínüleg ezek az orvosok, legalábbis ez lenne logikus a szülés befejeztéig nem is fogdnak el semmit, ezzel is bizonyítva, hogy nem az összegtől függ az odafigyelésük.

Én azokat a kismamákat szeretném védeni, akik nem tudnak "akármennyit" adni, és hogy ne legyen az alap, hogy márpedig ezt meg illik kérdezni, mert ugyanannyit kell adni. Én sem mindenkitől ugyanannyit kértem feltétlenül magátanárként. (függöt a gyermek alapfelkészültségétől, a gyakoriságtól, hog nányszor jött, attól, hogy milyen anyagi körülmények közül jött, mekkora felkészültséget kívánt meg tőlem,..... ) Ez szerintem az orvoslásban is igaz kellene, hogy legyen. Miért kell "Julikának" rosszul éreznie magát azért, mert ő nem tud annyit adni, mint a szomszéd, és görcsölnie egész szülés alatt (nem csak a fájások miatt), hogy vajon a doki ugyanazt a tudását adja-e És sajna ezt a dolgot, MI, a sajtó,... erősítjük "Juliskában".

Na mindegy, azt hiszem nem leszek világmegváltó itt, de azért leírtam, amit gondolok.

Panni
uran

Sziasztok!

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Mindkét csemete békésen szunyókál, én pedig túl vagyok egy frissítő zuhanyzáson, úgyhogy írok ameddig tudok.
Köszönöm a gratulációkat. Tényleg a zászlók az én lányom születésének tiszteletére is lobognak majd minden évben.
Szóval...
A vasárnapi farkaskiálltásomról már beszámoltam. Kedden reggel már érezgettem, hogy ezek a keményedések már kissé fájnak is. De hát hej, ráérünk arra még... ahogy Pató Pál úr is mondta. Aztán a férjem addig idegbajoskodott, hogy csak rávettem magam, hogy menjünk be. A szülőszobába csöngetés után laposkúszásban mentem be reggel 9 óra után (gondoltam, tiszta ciki, második babával újra vaklármázni). A szülésznőm már bent volt, mivel egy másik kismamája is aznap reggel fújt riadót. Volt NST, ami semmi extrát nem mutatott. Aztán jött az ügyeletes orvos, megvizsgált, és mondta, hogy már 3 ujjnyi a máhszáj, esetleg egy burokrepesztéssel tuningolhatunk a dolgon. Ám legyen, mondtam. A szülésznő felhívta a dokim, aki akkor már amúgy is készülődött. Megbeszéltük az EDA tudnivalóit, bár én az utolsó pillanatig kételyek közt vergődtem. Közben kértem beöntést, ami után 40 percre kibéreltem a mellékhelységet. Mire végeztem, az orvos is megjött, addigra már 4 ujjnyi volt a méhszáj, a "fájások" amik azért bőven elviselhetőek voltak 10 percenként továbbra is jelentkeztek. Az orvos burkot repesztett - ekkor már amúgy is kellett volna -, és visszagyalogoltam a nagy zöld szülőszobába. Akkor, abban a pillanatban valahogy klausztrofóbiám lett volna a többi kisebb szobában. 11-kor Ági bekötötte az infúziót, aztán jött a dokim és az EDA. Az infúzió bekötése határozottan rosszabb volt, mint az EDA beadása. Az EDA bekötése közben volt az első erős fájásom - naná, hogy a legrosszabbkor. Aztán úgy 10 perc múlva egy újabb fájás. Az fájt a legjobban. Aztán hatott a fájdalomcsillapító és a következő 2 fájást ami továbbra is 10 percekre jött már jócskán tompította. Az utolsó fájáskor kiakadt az NST majd rögtön rá éreztem is, hogy gyermekem útra kelt. Szóltunk a dokinak, aki jött, látott és győzött. A kitolás az első babához képest elhúzódott. Kellett vagy 4-5 fájás, mire kibújt. Mindenesetre le a kalappal az Ági előtt aki olyan ügyesen végezte a gátvédelmet, hogy gyakorlatilag sérülésmentesen megúsztam a dolgot. 11.45-kor immár hivatalosan is 4 tagúvá bővült a családunk. 2 órát együtt voltunk hármasban a szülőszobán, manó már akkor úgy szívta a cicim mint egy búvárszivattyú. Meg is jött a tejem a második napra. Most annyi van, hogy szopizik a pici, reggel és este a tápszer helyett anyatej kerül a nagylány poharába, és fejek a barátnőm kislányának is, aki két héttel megelőzött minket, de tejecskéjük nincs. "Formás mell - kockahas" versenyen nem fogom megmérettetni magam egyhamar, de sebaj. A lényeg, hogy mindenki jól van és egészséges. A profilomba sikerült egy friss képet varázsolni a nagyról és a kicsiről is.

Majd jövök, ha újra összecsengenek a csajok alvásidejei.

Timi
timi30

És KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!!!
timi30

Szia Timi!

A gyermekeid gyönyörűek!
A szülésed, pedig egy álom.
Legalábbis számomra.
Érdekes, hogy én ebben a korházban történt rossz szüléstapasztalatot még nem is olvastam.Kép
Szerencsére.Kép

Kép
Kép
pipocska

Mindenkinek boldog Húsvétot!
Dadó
dadó

Timi!

Nagy nagy gratula és sok boldogságot a két kis gyönyörűséghez!

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!
titu73

Timi!
Jó volt olvasni a történeted, köszönjük! Kép És láttam a képeidet is, szépek a lányaid, büszke anyuka! Kép
Na igen, ha beindul a tej! És főleg, ha van rá kereslet, milyen öröm! Hanna újból anyatejezik, vagy még mindig? Azért kérdezem csak, mert én is felajánlottam a nagyobbik lányomnak a tejemet a kicsi születése után, de hallani sem akart róla. Pedig 15 hónapos koráig ő is szopizott.

Pipocska!
Köszi a kérdésedet, jól van már a kiscsaj. Mostanában a hozzátáplálás első "gyönyöreit" élvezzük együtt. Pl. úgy, hogy én nyújtom felé a kiskanalat alma v. répapürével, ő meg aheylett, hogy bevenné, befelé szívná, belefúj egy nagyot. És akkor 1 méteres körzetben minden és mindenki kap belőle. A kisasszony meg jót nevet az egészen.Kép Így megy ez nálunk...
Egyébként ismerős nekem ez a lábizé dolog. Nekem ugyan nem zsibbadt, de mindkét manóm úgy tudott helyezkedni, hogy egyszercsak, nagyon hirtelen jártamban, úgy belenyillalt a combomba valami fájdalom, hogy teljesen lebénultam, és feljajdultam. Az első babámnál sokszor meijedtem, hogy mi ez, a másodiknál már nem, csak kissé furcsa látvány lehettem, mikor hirtelen odakaptam a lábamhoz, és megdermedtem egy bizonyos pózban, amíg csak ki nem állt belőle a görcs. Szóval vannak így a terhesség vége felé ilyen új élmények. Kép
Szülésznő választásal hogy állsz? Még vársz? Tapogatózol, infót gyűjtesz, vagy akit a doki ajánl (naná, hogy Adrienne-t), elfogadod?

V.
vacak

Sziasztok!

Vacak: Hanna 12 hónapos volt amikor elapadt a tejem. Akkoriban sztrájkolt a kiscsaj, mert nem nagyok akarta a tejecskét valamiért. Vélhetően nem ért rá ilyen komolytalan dolgokra. Aztán 2 hónap múlva újra kívánta, de akkor már csak a tápszer jöhetett. Akkor azt is szivesen itta. Aztán amikor hazajöttünk a kórházból, látta, hogy ciciből eszik a kistesó, meg fejek, és főleg az utóbbi nagyon érdekelte. Mondtam neki, hogy megkóstolhatja, és le is nyalt egy cseppet. Aztán persze kellett neki még, de nem ciciből. Úgyhogy fejem neki reggel és este amig van.

Pipocska: Amiről Vacak ír, a hirtelen lábfájdalom, az nálam is jelentkezett pontosan úgy, ahogy Vacak leírta.
Adrienn nálam is bent volt a szülés végénél, és tényleg nagyon kedves.

Jammie eltűnt. Szerintem rövidesen küldi a jó híreket :-)))
timi30

Ezt 30-án írtam, de még tegnap sem tudtam elküldeni, ma próbálkozok megint Kép

Sziasztok!

Timi!
Nagyon arik a kis- és a nagylányaid! Kép
Büszke mama lehetsz Kép
Ahogyy gondoltam, ünnepi baba lett, ő is kapott locsolást? Kép

Lányok!
Mivel én is az első babaát várom, engem is érdekel majd, hogy kb. mennyit adjak a dokimnak, mert nem szeretnék kevesebbet adni, mint amire számítana.

Van még egy kérdésem: a uh-t végző orvosnak valaki szokott pénzt adni???
tmarie

Sziasztok!

Annyi minden szakadt most a nyakamba, hogy alig tudok jönni.
Jó, azért az hozzá tartozik, hogy az egyik ikres mami megszült a 30. hétre, a másik nem ikresnek pedig beindultak a 7-8 perces fájások 34 hetesen.
Én meg most kapcsolok, hogy innentől már bármi lehet, itthon meg még egy csomó elintézetlen dolog van.

Vacak!

Azt hiszem nem variálok. Megkérdezem az Adrient.
A dokit is te ajánlottad nekem, és nem csalódtam.Kép
Azóta is hálás vagyok, és már vagy 6-7 embert " protezsáltam" be hozzá én is.

Képzeld Vikka kinyilt, és felpuhult a méhszáj is, úgyhogy Abkaravics doki összevarta.
Már otthon van, pénteken engedték ki.
Szegény, csak kibírja mostmár ezt az időt.

Köszi, amit a láblezsibbadással kapcsolatban írtatok.
Érdekes azóta nem csinálta. Biztos arrébb helyezkedett.Kép
Puszi mindenkinek
Pipocs:32+3

Ja, tudja valaki, hogy ha magamnak akarom intézni a tgyást, akkor hogy kezdjek egyáltalán hozzá?
Hónap végén be kéne adnom a papírokat.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Egy gyors bekukk... mi ez a nagy csönd??? Már mindenki nyaral? :-)))

Tmarie: Orvosnak hálapénz ügyben én úgy hallottam annak idején, hogy annyit "illik" adni az orvosnak - TERMÉSZETESEN CSAK AKKOR, HA MEG VOLTÁL ELÉGEDVE A MUNKÁJÁVAL ÉS MEGENGEDHETITEK MAGATOKNAK !!!! - amennyi az aktuális egyszeri anyasági segély. Direkt nem írok összeget, könnyen utána lehet nézni. Amúgy pedig négyszemközt kérdezz rá nyugodtan.

Pipocska: Hozni kell formanyomtatványt (2 db/igény) az Egészségbiztosítási Pénztártól (érdemes egyúttal a GYED igénylő formanyomtatványt is elkérni), és a szükséges dokumentumokkal (eredetik kellenek!!!) együtt elküldeni a munkahelyedre. Ők továbbítják az általuk kitöltött foglalkoztatói igazolással az igénylést. Az Egészségbiztosító meg majd visszaküldi postán az eredeti dokumentumokat. Érdemes azonban először a TÁH-nál intézni a családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást, mert azt az apuka is el tudja intézni, és a TGYÁS-hoz szükséges dokumentumokat ott rögtön vissza is adják.

Sziasztok,
Timi
timi30

Szia Timi!

Köszi a választ, de a családi pótlékot, és a egyszeri anyaságit is tudom intézni szülés előtt?
Mert a tgyást azt szülés előtt 28 nappal akarom indítani.
Hol van az a TÁH, és egyáltalán minek a rövidítése???Kép
/Bocsi, hogy ilyen kuka vagyok/

Még egy kérdés a Péterfybe mennyire régi apasági kell?
Hallottam már 1, 3, 6 hónapot, de állítólag korházanként változik, és nem tudom, hogy a mienkben mi a módi.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Még nincs sok erőm, időm de remélem hamarosan összeszedem magam.
A hír annyi, hogy márc.31-én éjjel 22.30-kor 12 órás vajúdás után 3590grammal 55cm-vel megszületett Laura. Csodás élmény volt. Bővebben kicsit később.
(Timi pont aznap emlegettél KépKép
jammie

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy a társalgó utóbbi időkben tapasztalható akadozása sokunkat elriasztott a fórumozástól. Remélem, visszatalálunk mindannyian és bővül is a létszám.

Jammie!
Gratula a kis Laurához, gyönyörű kis prücsök, nagyon formás baba! Mesélj, kíváncsi vagyok! Dokink hogy "szuperált"? Ki volt a szülésznőd?

Pipocska!
Bocs, hogy csak most válaszolok. Szegény Vikka, drukkolok, hogy kihúzza végig, de gondolom, erre megvan minden esélye most, hogy összevarrta a doki. Ha feltűnik az éterben, ill. az e-térben, akkor add át neki lécci az üdvözleteimet! Kép
TÁH: Területi Államháztartási Hivatal, XIII. ker. Lőportár u. 3/b. (Szabolcs utca sarok). Elég hosszú sorok vannak, javaslom, hogy szerda du. 4h körül vayg utána menj, vagy a párod, akkor már zárás előtt kevesebben vannak. Azt csak a születés után tudod intézni, kell már a szül. anyakönyvi kivonat is hozzá.

Lányok!
Segítségeteket kérném a köv. ügyben: kis hámozott giliszta lányom, aki már szopizni is csak ímmel -ámmal szeret, ha már sokkal érdekesebb dolgok is történnek körülötte, abszolút nem akar semmi mást megenni az anyatejen kívül. Most 7 hónapos, 1 hónapja próbálkozom, mindenféle variációban, de semmi siker. Se magamféle főzött püré, se üveges bébiétel, se anyatejjel keverve, se nélküle, se kanálból, se cumisüvegből (teljesen elutasítja). Ahogy beteszem a kanálkát a szájába, a nyelvével már löki is ki. Nem nyeli le semmiképpen sem. 10 perc után sírássá fajul a dolog, aztán én feladom. Már fogytán a türelmem, az energiám, nem tudok neki bohóckodni minden nap 2x, nem tudok órákat ezzel tölteni, mert van közben egy majd 3 éves kölyköm is, akivel szintén kell foglalkozni. Amúgy, bár hihetetlenül kevéssel beéri, nagyon eleven energiababa, szépen fejlődik, már majdnem ül, sokat mosolyog, kiegyensúlyozott, és nyugodtan alszik éjszaka, szóval nincs vele gond, csak ugye ez.
Mivel a nagyobbik lányommal sosem voltak táplálkozási problémák, ő mindent azonnal elfogadott, és szép mennyiségeket evett, ezért teljesen tapasztalatlan és tanácstalan vagyok. Mit tegyek? Várjak türelemmel? Hagyjak ki esetleg valamennyi időt és próbálkozzak később? Vagy inkább erőltessem minden nap, hátha? Kinek van ebben tapasztalata, saját, vagy környezetében?
Előre is köszi mindenkinek, aki meg tudja nekem csillantani a reményt...

V.
vacak

Jammie!

Laura gyönyörű!
Várjuk a részletest.
Addig is puszi, és sok tejcit, és örömet kívánok.

Vacak!

Köszi az infót.
Sajnálom, hogy "gond" van a picuroddal. Annyira édes kis tünci csaj. Én is borzasztó rossz evő voltam, emiatt majdnem ki is száradtam.Sokáig csak versikével, bohóckodással, stbvel lehetett eteni.
Drukkolok, hogy megoldódjon.

Kép
Kép
pipocska

Szia VacaK!

Próbálj néhány napot kihagyni. Aztán próblákozz csak gyümi lével. Ha nem kéri ne erőltesd, mert azzal csak ártasz. Próbálkozz többféle gyümivel, hátha valamelyik bejön neki. Miket próblátál neki egyébkét adni?

Panni
uran

Pipocs!
Köszi az együttérzést. Tulajdonképpen nem kéne annyira aggódnom, beleillik a családi vonalba a kölyök. Én kb. másfél éves koromtól egészen 18 éves koromig nagyon rossz evő, vékonyka kiscsaj voltam. Apám csak "csontinak" becézett. A férjem gyereknek szintén irtózatosan sovány volt, láttam róla képeket, hát ijesztően hasonlított egy vállfára akasztott ing-gatya látványához. Szóval ha ezeket mondom el egy dokinak akkor azt kapom, hogy minek aggódok, figyelembe kell venni a szülőket is. Dehát nekem ez a lazán vevősdi nem megy ilyen egyszerűen. Elkényeztetett a nagylányom. Kép

Uran!
Sorolom, miket próbáltam, külön és keverve is: őszibarack, banán, alma, krumpli, cukkini, répa, ill. szilva is, ezutóbbi a szorulás miatt (3 naponta egy kaki, az is nehezen). Itthon készítve és "gyári"-ban is. Anyatejjel is. Bevallom, megpróbáltam egyszer tejpépet is, bár nagyon nem szeretem ezeket a por cuccokat, a nagylányom nem is kapott soha, de gondoltam talán tetszik neki az édes íz miatt. Hát nem. A gyümölcslé volt az első, de abból aztán sok nem ment le a gyomrába, egyből küldte az előkébe a szája két sarkán. 3 nap után meguntam, áttértem a pürékre.
Esetleg akkor kihagyok pár napot, nekem sincs már jobb ötletem, és fáradok. Mindkettőnknek kell a pihenés. Kép
Köszönöm.
vacak

Szia!

Ezek alapján én azt gondolom, hogy az ízeket, a más ízeket nem tudja elviselni. Amit még kipróbláhatnál az a meggy. Vagy próbáld odaadni a kezébe pl. egy almát (ami nem töredezős, ha még találsz most ilyet) vagy banánt csak úgy, hadd szopogassa ezt Misi imádta. Ezzel emgismeri az új ízeket. Aztán meg én azt mondanám, hogy maradj a leveknél. így csak az íz, és nem az állag változik. Nem tudom, hogy külön eteted vagy a tesójával együtt eszik, vagy veletek. Az együtt evés is segíthet.

Egyébkétn Misi is nehezen kakilós volt, őneki az őszibarack (fagyasztott a boltokban lehet kapni) meggy jött be. Esetleg a sütőtök nagyon híggítva.

Kitartás a kicsi pihi után, és remélem kicsit tudtam segíteni.

Panni
uran

Sziasztok!
Azt hittem, nálam a hiba, hogy nem jött be ez a lap... Mi volt ez?

Jammie!
Gratulálok a gyönyörű kislányodhoz!

Vikkának:drukk-drukk!

Vacak!
Hallottam már ilyenről, ráadásul az a baba még 1 éves köra körül is ezt csinálta. Nyugi, mégis nagyon szépen fejlődik, csak vékonyka (de erős), szerintem ez családi vonás lehet. Türelem és próbálkozás-csak ez segíthet. Szerintem nem tragédia, majd belejön az evésbe (a fent említett kisfiú is belejött)! Ne eröltesd szerintem, mert akkor megutálja az egész hercehurcát, és nagyobb korában válogatós lesz.
Kitartás!
dadó

Jesszusom, hogy mennyire pang a fórum! Hol vagytok pocakosodók? És gyakorló anyukák? Kép

Uran!
Köszi a sok jó tanácsot. Képzeld a hétvégén a lányom nagy hirtelen elkezdte elfogadni a pépeket. Azt nem mondom, hogy nagy mennyiségeket eszik, de kb. egy fél üvegnyi bébipapit be tud nyelni egyszerre. Olyan hirtelen történt a változás, hogy el sem akartam hinni. De szerencsére úgy tűnik, hogy mégsem kell ezek szerint 7+7 évig szoptatnom majd őt, mint Fehérlófiát az anyja a népmesében. Kép

Pipocska, Dadó!
nektek is köszi a drukkot, látjátok, bejött. Kép

Májusban "TV-sztárokká" avanzsálunk a kislányommal, ma voltunk felvételen. Nagyon tetszett neki, folyton gőgicsélt meg nevetett az egész forgatás alatt. Tudjátok, ez a babaműsor, ami állandóan feldobja magát itt a társalgó oldalán is.

Jammie!
Merre jársz? Várjuk a szüléstörténetet! Milyen az otthoni babázás?

V.
vacak

Vacak!

Vagyok ám csak rászánni volt nehéz magam Kép
Remélem betenni ide már könnyebben fog menni.
Köszönjük a gratulációkat, a babázás egyenlőre még kicsit kaotikus, néha nem tudom hol is áll a fejem de remélem hamar belerázódok majd.

ink{http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5319}
jammie

Na mégegyszer.......<!--attachment: sz_l_s-216044.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.7**sz%26uuml%3bl%e9s%2edoc --><center><pre>
Kép
szülés.doc (29.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
jammie

Szia Vacak!

Mikor lezstek pontosan? SZívesen megnéznélek titeket. :-)
A pangásról meg annyit, hogy én mindig olvasom de mostanában nem tudtam hozzászólni a témákhoz. Talán más is így van ezzel.

Szia ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Bocsi hogy csak igy beugrok minden elözetes bejelentkezés nélkül. Eddig csak olvasgattalak titeket de most szolnék is egy pár szót, ha nem gond. Különben a 2005 nyári babás topicon szoktam lenni, de én is a Péterfyben fogok szülni, elvileg junius 22-re vagyok kiirva.

Vacak!
Az én lányzom most két és fél éves, de mindig kikészitett az evéssel! Illetve én csináltam tul nagy ügyet belöle. Szerintem ne eröltesd mert megundorodik az evéstöl. A másik, hogy csak két három naponta váltogasd a dolgokat mert egyébként semmit nem fog megszeretni. Irtad hogy nem szereted a porokat, azért elmondom. Nálam egyedül a nestlés kekszes tejpép jött be egyedül. Ugyhogy amikor nem evett semmit akkor azt adtam neki és azt mindig megettte. Lehet sürübben vagy higabban is adni neki. A maradékot mindig én ettem meg. De igazábol ne nagyon eröltesd.
Sok sikert és csak nyugi!!

Lányok!
Szül valaki a Rácz dokinál?

Giggancs (30+1)
giggancs

KATASZTRÓFA, AHOGY EZ A BABANET MŰKÖDIK, ILL. NEM MŰKÖDIK! Kép

Jammie!
Köszi a történetedet, érdeklődéssel olvastam! Nem lehetett könnyű annyi mindenen keresztül menni, de megérte, ott a gyönyörű kislányod! Kép Még egyszer gratula!

Giggancs!
A nagyobbik lányom, aki a nyáron lesz 3 éves, június 21-én született! Na ezt csak úgy mellékesen...Kép
Köszi a tanácsokat.Tejpép, porok kérdésében valószínüleg azért vagyok elég negatív, mert a nagylányom sosem szerette, ma sem eszi, de még a tejbegrízt és a tejberizst sem! Pedig minden gyerek kedvence, ki érti? Amúgy meg azzal is problémázok, hogy ezekben van tejpor, és én mindig nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a tehéntejet kb. 2 éves koráig elkerülje a gyerek, mivel sajnos a családban több allergiás előfordulás van, köztük a férjem és én is. Úgyhogy szegény lányaim "halmozottan hátrányos helyzetből" indulnak. Persze a fene tudja, hogy annak a tejpornak mi köze lehet egyáltalán a valódi tejhez.

Vildi!
Asszem, május 7-én kerül adásba. Te már láttad ezt a műsort? Mert én soha. Szombat de. 11h-kor tutira nem ül a család a TV előtt. Kép
Babád hogy van mostanság az alvással?

V.
vacak

Mi ez az időpont? 21h 41 az előző hozzászólásom???? Hiszen most 19h 42 van!!! Még egy "jó" pont. Kép
na megyek vacsoráztatni...
vacak

Vacak!

Asszem láttam már egyet. Tényleg nem a legjobb időpontban van.
Köszike kérdésed az alváskérdés változó. Napközben már nem sírogat fel na de nem is alszik szinte semmit. Nem tudom egy majd öt hónapos baba alvásigénye mennyi kellene, hogy legyen Marcika napközben két szopi között max 20-30 perceket alszik. Este nyolctól kb. éjfélig. Ez általában nagyon nyugis időszak. Gondolom ilyenkor kipiheni a napi fáradalmakat. Éjfél körül szopi aztán jön a nehezebb időszak. Eddig hajnali 3 és 6 volt a menetrend. Demost már összekavarodott egy kicsit. Volt, hogy 12 után másfél óránként fenn volt akkor kiakadtam és elkezdtem kicsit "szoktatni" igény szerinti szoptatás ide vagy oda azért aludnom nekem is kell. Plusz a dokinéni is azt mondta, hogy egy ilyen súlyú babának már ki kéne bírni 12-tól 5-ig 6-ig. (Tegnap mértem 7,28 kg) Na azóta a hajnali szopit igyekszem kitolni. De tegnap például 5.ször sírt fel éjszaka mikor is mint rugóláb ugrottam ki az ágyból és simi gőz erővel. Próbáltam azt is, amit mondtatok, hogy olyan környezetben aludjon el ahogyan alszik, hogy ha felébred éjszaka ne legyen más mint ahogy elaludt. Van két plüss amit mindig odateszek neki kicsifényű villany ég folyamatosan, ha ringatom akkor nem várom meg míg teljesen elalszik a vállamon hanem még előtte lerakom amikor már megnyugodott és az ágyban simizem tovább a hátát amíg elalszik stb. Hát eddig még nem nagyon vált be a dolog. Holnap megyek a bolgárkerék utcába a csecsemős klubba hátha a szakemberek tudnak valami jó ötletet adni. Bárha!!

Hát ez egy kicsit bő lé lett bocsi. :-)

A babanet tényleg borzalmas mostanában lehet hogy emiatt is kevés a hozzászólás és a rövidke levelemet 2 szer írtam újra mire elment.
Namost egy ilxen hosszabbal azt hiszem inkább feladtam volna.

Pusz Ildi

Kép
vildi

Vildi!
Saját és környzetemben lévő babák ismeretében azt tudom neked erre mondani, hogy neked éjszaka felkelős "tipusú" babád van. Ez úgy tűnik, teljesen súlytól független. nekem mind a két lányom szinte egyből, azaz 1-2 hónap után teljesen átaludta az éjszakát. A picikém, mint láthattad az előzőkből is, rossz evő, keveset is szopizott mindig is, ennek ellenére olyan simán átalszik 9-11 órát, mint egy kis mackó. Én surranok be hozzá a szobába éjfélkor, mivel alvás közben nyugodtabban és többet szopizik, én bizony becsempészem neki a cicit. Amire ő általában fel sem ébred, utána meg édesdeden húzza tovább a lóbőrt egy kis tejcseppel a szája szögletében. Kép És jelenleg még nem érte el a 7kg-t, pedig már 7 hónapos. Nem sovány, de korántsem duci baba. A barátnőm 5 hónapos kisfia meg 8kg és még mindig kel éjjelente 3 óránként. Nem tudom, hogy mitől van ez így, talán valahogy máshogy hasznostíják a babák a beszívott tejecskét, de most azt gondolom, hogy nem nagyon fogod tudni őt "dresszírozni", el fogja majd magától hagyni az éjszakai táplálkozást, csak ki kell várnod. A sógornőm két kisfia is kb. 6 hónapos koráig szopizott éjszaka, aztán tök hirtelen hagyták el. Mondjuk a másfél óránkénti kelést én is egy kicsit soknak tartom, ott biztosan nem éhség lehet az ok. Valamitől zaklatottabban alszik. Nincs túl meleg a szobában? Már bocs, hogy ilyet kérdezek, de szokott ez is probléma lenni.
Kíváncsi vagyok, mit fognak neked hozzáértő szakemberek mondani. Egyébként van egy "Alvászavar ambulancia" vagy hasonló nevű részleg a Madarász viktor u.-i gyermekkórházban is.
Kitartás!

V.
vacak

Vacak!

Hát azt hiszem alvászavarról még nem beszélhetünk. Egyébként visszaálltam a hajnali 3-as szopira és megszüntek a felkelések. Igen azt hiszem nem megy a "dresszúra". A szobában 22 fok van ennél lejjebb nem tudom venni mert a párom izületes és hajlamos "kilógni" a takaró alól. Most megpróbálom, hogy nem takarom be csak vékony takaróval.
A szakemberek nagyjából semmi újat nem mondtak mint amit mi itt kibeszéltünk. :-(
Igen lehet hogy majd magától elhagyja az éjszakai szopikat csak úúgy szeretnék már egyszer 5-6 órát egyben aludni. :-)

Ildi

Kép
vildi

Visszavonom! ma megint 2 óránként volt fenn. Megszopiztattam hátha szomjas vagy ilyesmi, mire hajnalban már óránként sírt fel (vagy félóránként). Azért felkeltem hozzá megsimiztem a hátát hátha csak anyahiánya van, de teljesen kivagyok.
I.

Kép
vildi

Sziasztok!
Szia Vildi! Volna 1 javaslatom: próbálj meg szopi előtt lefejni valamennyi tejet. A szopi elején hígabb tej jön, és ha sok van belőle, megtelik a baba pocakja és nem marad hely a laktatóbb, zsírosabb tejnek. Tele lesz a hasa, de nem lakik jól. Ez is oka lehet annak, ha a baba gyakrabban kér enni. (Meg a hasfájásnak is.) Nem biztos, hogy ez a megoldás számotokra, csak egy tipp.
Kitartás!!
DaDó
dadó

Köszi Dadó mindenre nyitott vagyok.

Olvastam ezt a réggebbi fórumon ajánlották talán épp Te valakinek hasfájás ellen. Az elején én is csináltam amikor még pocifájós időszak volt. Most is kipróbálom hátha.

Kösz Ildi

Kép
vildi

Ja, ez a "tuti tippem"! Az egyetlen...
De nekem bejött, megszűnt a hasfájás, az óránkéti szopizás és sokkal nyugodtabb lett a gyerkőc. De az éjszakát még mindig nem alussza végig, pedig lassan 1 éves lesz. Min. 1szer, de van, hogy 2szer is fölébred. (Azt mondják, ez még normális az ő korában.)
Sziasztok!
dadó

Szia Dadó!

Az én fiam is kb másfél éves koráig ugyanezt csinálta. Akkor állt le arról ( a második gyerkőc jövetele által), hogy a szopin aludjon el, és onnantól kezdve átaludta az éjszakát. Most már csak akko rébred fel, ha különös nyűgje van, vagy ha kitakarózott, és ugye még nem tud vissz atakarózni, bár már próblákozik vele. Kép

Panni
uran

Sziasztok!

Pár napja nagy nehezen fel tudtam magam tornászni a netre, erre pont szünetelt a fórum. Azt hittem a guta üt meg. Most megint van egy röpke időm, úgyhogy gyorsan végigolvasom a történteket.
Először is:
JAMMIE!!! Nagy gratula ehhez a kis gyönyörűséghez. Nagyon szép baba!!!

Pipocska: bár már 100 éve nem írtam, ha esetleg még mindig kellene az info... TÁH= Területi Államháztartási Hivatal, most már Államkincstár néven fut. XIII. ker. Lőportár u. valahány. Ha az altavistán rákeresel a családi pótlék-ra akkor bejön a honlap és le is tudod tölteni a szükséges formanyomtatványokat.

Vacak: Az én barátnőm már volt adásban. Nekem tetszett. Egy jópofa beszélgetős műsor. Meg foglak én is nézni ám :-)

Rólunk csak annyit, hogy Léna őrülten hasfájós és nagyon keveset alszik. Napközben csak egyszer alszik 3 órát dél tájban. Infacol hasfájás elleni szuszpenzió kipróbálva, de nem használt. Grippe water úgy tűnik valamit ér. Persze mellette jó kis diétán vagyok, hogy a hasfájását csökkentsem így a szülés előtti súlyomnál már 15 kilóval kevesebbet nyomok. Ha ez így halad leszek rövidesen vagy 30 kiló vasággyal együt. A doktor néni szerint amúgy minden rendben, majd elmúlik ez az időszak is. Nagylány rengeteg törődést kap a nehéz időszakban, így nem esett vissza semmilyen téren. Ha sokat sír a baba, azt nagyon nem értékeli, de amúgy megsimogatja, segít beadni a "gyógyszert" (hasfájás ellenit), segít fürdetni, ha pedig dühös, akkor nem a babát veri, hanem engem. Tegnap is ki lettem küldve a szobájából, mert a nagymamával éppen kutyást játszottak és nem illettem bele a képbe. Persze ha baj van, akkor csak anya kell...
Szóval zajlik az élet nálunk is.
Jó babázást mindenkinek. Igyekszem minél többször bekukkantani.

Timi
timi30

Sziasztok!

Dadó tanácsa annak idején nekem vált be, ill. inkább a kisbabámnak. Kép Én is azt hittem, hogy már sose múlik el az a hasfájós időszak, és a második gyermekem bizony tovább is volt erre érzékeny, mint a a nagyobbik, így aztán az első 4-5 hónap volt kritikus. Most ez már kipipálva, marad a rosszevőség, de ez meg gondolom úgy 10-15 évig program lesz. Kép
Amúgy a gyerekdoki bácsink is azt mondta, hogy minden rendben vele, kutya baja, csak nekem kéne már elfogadnom, hogy ő ilyen baba, és kész. Úgyhogy most én dolgozom magamon...

Vildi!
Azóta mi a helyzet alvással? Mindig gondolok rátok, remélem, nyugodtabb a pici. Szerintem azért nem egészen OK ez a másfél óránkénti nyűg, az amit Dadó és Uran említ, hogy éjjelente egy-kétszer felébred a gyerek, az rendben van, de ez a sűrűség, ez biztosan neki is nagyon rossz, főleg ha huzamosabban így megy. Kell, hogy legyen valami oka. Húzogatja al ábát a hasához, izeg-mozog? A hasfájás mondjuk az éjszaka első részében még csak lehet ok, az esti szopi után, de ez kb. 3-4 óra alatt megemésztődik, ürül, utána nem. Vagy csak álmában sír, nincs teljesen fenn? Talán rosszat álmodik? Drukkolok nagyon, hogy ez csak valami átmeneti dolog legyen!

Kedvenc kórházunk felől mi hírek? Na csak hogy a topik témájához is visszakanyarodjunk néha... Hol vagytok kismamák? Ki van szülésközelben? Nekem néha olyan nosztalgikus érzéseim vannak, már mennék megint szülni, csak magáért a szülés katarzis élményéért!

V.
vacak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?