Új privát üzeneted érkezett!

Mzille!
Szívesen megírom majd a sztorimat, ha egy kicsit nyugisabb lesz a helyzet, mert ehhez idő kell. Csak hiába töröm a fejem, nem tudom mit takar a T.ZS. rövidítés!!!!!

Kedves Hencsi!
Gratulálok a babához! Hát bizony elég nehéz tud lenni az első időszak. Nekem az elsőnél SEMMI sem segített, -5 kg lett az eredménye. Azt hittem sose fog javulni a helyzet, de persze aztán hirtelen nyom nélkül elmúltak a rosszullétek. KITARTÁS!!!
Az aluszékonyság nálam is jelentkezett, szinte bármikor el tudtam aludni. Használd ki, és tényleg pihenj le ha van rá lehetőség! Én most a másodiknál nagy nosztalgiázással gondoltam vissza, hogy milyen jó is volt akkor aludni!
A pénz dologra én konkrétan rákérdeztem. Megmondtam, hogy még nem voltam ilyen helyzetben, nem tudom mi a szokás, így inkább kerek-perec mondja meg.
Az egyágyas szoba szerintem sem olyan jó ötlet. Én most a másodiknál sem akarok egyedül lenni, mert sokszor olyan jó megbeszélni a dolgokat, és annyi tolerancia mindenkiben van, hogy nem zargatnak ha látják nincs kedved beszélgetni.
Jó babavárást!

Szilvi
gszilvi

Sziasztok !

Elég rég jártam erre, közben elkezdtük a 36. terhességi hetet. Ma voltan CTG-n is !
Adrienn ! Ti hogy álltok ? Én ma voltam fent Kósánál is azt mondta, hogy már csak itt a kórházban találkozunk a magánrendelőbe nem kell menni.
Innen érzem, hogy közeleg a várva várt nap.
Hencsi !
Gyomorégésre ajánlom a pattogatott kukoricát bármilyen mennyiségben. Én csak úgy pattogtattam a mikróba annak idején. Vagy a gyömbéres kekszet, az volt ami jót tett.
Jó ötlet a kétágyas szoba első babánál, bár nekem 4 nap alatt két szobatársam volt mikor a lányomat szültem két éve és mindannyian kezdők voltunk, szóval jótanácsokat csak a szakemberek osztogattakKép
Most viszont erősen gondolkodom az egyágyason, pont emiatt a látogatás dolog miatt. Minannyiunkhoz ezren jöttek az alatt a pár nap alatt és néha nagyon fárasztó volt elviselni mások rokonságát... Nem tudom...
Nem tudjátok mikor illik lefoglalni mostanában a szobát ? Hány héttel a szülés előtt?

Sziasztok, Sziszuka
sziszuka

Szia Sziszuka!
Én holnap megyek a dokihoz, elmúltam 34 hetes Kép
Szerintem még megyek 2 hét múlva, de majd meglátjuk.
Jó az itteni email címed?
Kérdeznék egy pár dolgot!

Szió:
Adrienn
adriennn

Sziasztok!Kedves Mzille és Gszilvi!
Köszi a jó híreket,csak itt hallok ám ilyeneket.Nem tudom jól teszem-e,de én bizony visszamegyek a dokinkhoz.Sem a párom nem támogat,sem az anyucim,sem a tesóim,sem az ismerőseim.De talán ezt hívják női megérzésnek,és nálam lehet,hogy ez 30éves koromra fejlődött ki igazán.Most annyira fájt a hasam,hogy kénytelen voltam elmenni egy idegen nődokihoz,akkor még nem tudtam rólatok.A kedves nyírős főorvos úr szerint tök egészséges vagyok,de tegnap végre tisztázódott egy másik helyen,természetesen másik dokinál,hogy akkora kismedencei gyulladásom van,jó,hogy elfér bennem.Ez egy kedves ultrahangos dokinő volt,de nem nőgyógyász,csak a hasi ultrahangokra specializált főorvos.Kapásból közölte,hogy hagyjam ott ezt a nőgyógyászt...Most 10 hétig kell injekciókra járnom,10 ezer Forint ez a 10 ampulla,receptre...És folyamatosan vízszintesben,különben nem gyógyul.Van egy 6éves eleven ördögfiacskám,és egy szintén eleven,11 hónapos ördögkisasszonyom,aki 1 hónapja fut a lakásban,hát kérdem én:mellettük hogyan feküdhetnék egész nap?A Herczeghre követ dobnak,de ilyenkor hol a sok okos???Csak az ügy,ha meghal egy szegény asszony vagy egy picike?Az megengedett,hogy egy nagyképű főorvos nyugodt szívvel elküld,én meg hazaballagok,hogy egészséges vagyok,aztán évek múlva kiderül,hogy nem lehet többet gyerekem,vagy ki kell venni valamimat?Még papírt sem kaptam arról,hogy ott jártam.Lehet,hogy a mi dokink is vétkezett,ezt szerintem sosem fogjuk megtudni,hisz ha meg is tette,valljuk be,nem fogja elismerni a szemünkbe.De:egy biztos,többé sosem merné megtenni,figyelik őt elegen ugrásra kész hiéna módjára.És akárki akármit mond,nekem egyszer sem volt vele rossz tapasztalatom,és senki másban nem tudok megbízni azóta sem.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Szia Adrienn !

Jó az e-mail cím, várom leveled !
sziszuka

Sia Kitti!
Mi támogatunk. Sok szerencsét, szerintem jól döntöttél, ha benne bízol, hozzá kell menni. Remélem, a gyulladásod mielőbb meggyógyul. --Én is jártam évekig egy orvoshoz, nem vette észre a kismedence gyulladásomat. Aztan egy másik orvos (o meg nem a herczegh volt, eszrevette, és kezelte, de o nem vezet szuléseket.) Akkor sikerült a kislányommal teherbe esni, amikor az rendbe jott.--Kép
M
masodik

Sziasztok!

Már nem irok név szerint köszönetet mindenkinek, aranyosak vagytok, hogy válaszoltok a feltett kérdésekre, tiszta olyan ez, mint 1 baráti társaság!Kép

Este búvár almát ettem, most alapon nincs túl erős hányingerem, de bizonyos szagok/illatok ha megcsapnak, végem van, este is az uj konyhaszekrényünkből kiáramló fenyőfa illata kavart fel annyira, hogy kidobtam a taccsot....
Utána eléggé fájt a gyomrom, próbáltam kicsit később enni, de attól sem múlt el, így kínomban elaludtam , majd később felébredtem éjjel és bámultam a sötétben, közben jól felbosszantottam magam, h itt az éjszaka és én alvás helyett csak bámulok ki a fejemből, majd nehezen elaludtam.
Reggelre elmúlt a hasfájás, viszont most kb 1 órája elég enyhe menstruációs görcshöz hasonló kis szurkák vannak hol a méhem, hol a petefészkeim körül. Egészen kis finomak és rövid ideig tartanak.
Volt valakinek hasonló panasza?
Kicsit izgulok, mert tegnap ahogy olvasgattama régebbi irásaitokat egészen közeli dolognak éreztem a vetélést, nem szeretnék ebbe a helyzetbe kerülni...Kép((

Van köztetek olyan, akinek nem volt spontán peteérése és rásegítéssel esett teherbe?

Puszi, Heni

Kép
hencsi

Szia Heni,

Én kaptam egy kis rásegítést az elején Duphaston tablettát és Closty-t kellett szednem két hónapra rá már volt valaki a pocimban. A Duphastont egészen a 12. hétig szedtem majd a 13-tól egy hét alatt fokozatosan abbahagytam. Nekem is iszonyú hányingerem volt azt mondják esetleg a hormonoktól amik felerősítik a terhességi tüneteket. Kb. a 14 hét után múlt el de a 12. héttől már sokkal jobb volt a helyzet. Nem tudom, hogy hányadik héten vagy de az elején a pici szúrkálásokat okozhatják a méhszalagok nyúlása is. Szerintem ha a görcsök nem állandósulnak és nem tartanak perceken keresztül akkor nem okozhatnak gondot.

Szia, Memo
memo

Hencsi !

Nekem a lányom inszeminációs baba, úgyhogy én is kaptam rendesen gyógyszereket. Szerintem a görcsök nem mindíg jelentenek rosszat. Nekem sokáig úgy fájt a hasam, mintha meg akarna jönni. De jó erősen. Szóval ne izgulj, míg nincs vérzés vagy más riasztó dolog, addig minden rendben. (Ha nem éreznél semmit azért izgulnálKép)Egyébként meg a vérzés magában sem jelent rögtön vetélést... Nyugalom ! Minden rendben lesz !

Szép napot, sziszuka
sziszuka

Szia Kisbora!

Szőnyi válasza engem is érdekelne: jolikam@hotmail.com

Én pont ma megyek hozzá, remélem, én is jobb kedvében kapom el, mert legutóbb úgy láttam, nem teljesen volt magánál. Az ilyen meg annyira le tud hangolni.

Olvasgatom itt, hogy a második gyereknél még nagyobb az ember hasa, mint az elsőnél. El vagyok szomorodva, mert nekem már az elsőnél is mindenki folyamatosan ikrekre tippel. Most vagyok a 32. hét végén, de azt hiszik, minnyá szülök.

jolikaM
jolikam

Jolikám!
Nekem az első babánál minden olyan szép volt,bár leszámítva azt,hogy egyedül kellett végigcsinálnom,apuci beijedt...de szerencsére annyira beijedt,hogy jó messzire eltakarodott,és ezért lehet most egy tündéri párom,két édes kölökkel!!Szóval:az elsőnél nem volt hányinger,a másodiknál alig bírtam tartani magam.Először a vastablettáktól semmi bajom nem volt,most meg alig tudtam kijönni a wc-ről,minden kijött alul rögtön.Először nem szédültem,most állandóan.Alig híztam először,csini ruháimban rámdudáltak a kocsikból hátulról,mert nem lehetett megmondani,hogy terhes vagyok-egyébként alapban 70 kg vagyok,ami azért nem egy karcsú dolog.Most meg?Nem zabáltam,mégis 90-re fölhízlaltam magam,azt hittem kidurranok szó szerint.Úgy bevizesedtem,hogy a cipőmet nem tudtam a lábamra húzni,nem tudtam lehajolni,hogy a zoknimat fölvegyem.Visszanézek a képeimre,és olyan,mintha nem is én lennék...Mondtam a páromnak,hogy olyan szép élmény lesz a szülés,majd meglátja,mert ugye ő az elsőnél még nem volt velem.Ehhez képest tényleg terhes volt az egész.Más-ahogy én is az elsőnél-gyönyörködik a napok múlásában,ahogy a babucival szépen változik a mi testünk is,én meg most alig vártam,hogy egészségesen vége legyen.Nekem ez a két terhesség teljesen ellentéte volt egymásnak.Hallani ilyet is-olyat is,hát én ebbe a táborba estem bele.Mindent megtettem pedig,nem hagytam el magam,próbáltam nő is maradni,de legszívesebben inkább eldugtam volna magam a lakás egyik sarkába,mert nem terhes anyukának néztem ki,hanem egy borzasztóan kövér nőnek.Mindig is töltött galambka voltam,de ezt nem lehet ép ésszel kibírni.A fiam majdnem 3 évig szopott,a kilók hamar lementek rólam,pedig nem fogyóztam,az nekem sosem ment.A kisjányom most 6 hónap után úgy kiköpte a cicit,ha visszatettem neki vagy csak megkínáltam,már meg is harapta,kifejezve ellenállását.Hát a kilóimmal is szenvedek,jön a tavasz,gondolhatod,egy ruhám sem jön rám,tiszta depi vagyok-ami persze szintén nem volt az elsőnél.Hát nincs két egyforma dolog,még a szülések is mások voltak.38 hétre jött a fiam,elfolyt magzatvízzel,a lányom 42 hétre burokrepesztéssel.Fájásaim egyiknél sem voltak,így az infúzió után jöhettek csak.A fiam másfél óra alatt megvolt,a lányom hajnaltól kora délutánig.Tényleg más volt ez a két bébi,bár most meg ugyanolyanok.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

eltűntettem a válaszom, újból kezdem:

Hencsi,

Üdv a topikban! jobb előbb mint később, én ha jól emlékszem kb. 12 hetesen zaklattam a Schöfis anyukákatKép
ALVÁS: ahogy Gszilvi mondja, és meg tudod valósítani aludj amikor jól esik, csodákra képes;)

POCAK: ne izgulj, de beszéld meg az orvosoddal, ha megnyugtat. nekem is volt egy kis pocakfeszülésem, MagnaB6-ot kaptam plusz esetleges pöttyöző vérzésre vmi sargatest hormon receptet, amit soha nem kellett kiváltanunk. Szerintem a dokim pszichésen felirat, mi pedig úgy döntöttünk, hogy nem fogunk pöttyözni...Kép

SZOBA: halgass a saját érzéseidre, hogy neked mi esik jól, kire, mire van szükséged...

Erről jut eszembe az a történet, amikor párommal közös barátnőnknek újságoltuk a nagy hírt, azt mondta: Na mostantól plusz ha megszületik mindenki jön majd a tanácsokkal, Első tanácsom hogy ne fogadj el semmi tanácsot, hallgass az ösztöneidre... majd csak folytattaKép.... folytatta Kép Kép Kép Kép

Jolikám
Mail megy...
POCAK ne foglalkozz senkivel. nekem pedig pont ellenkező élményeim vannak, nekem kisebb, mint aki későbbre van kiírva, és mindenki mondja: nagyon kicsi, nagyon pici pocakod van ... kicsit sajnálkozós tekintettel... Amíg Szőnyi jól méri Danit, addig nem izgulok.
különben is azt nem tudja senki, amit én tudok, hogy jól befészkelte magát a kis lurkó, vesémet pedig lenyomta a fenekembe, mert az meg nagyobb lettKépKépKép

kisborAKép
kisbora

AFP véreredmény:

schöfiben levett afp eredményére hány nap múlva lehet legkorábban rákérdezni? esetleg közvetlen labor telószámot tudtok?

Falina
falina

Falina,
Nekem csütörtökön vették le és rákövetkező hét kedden volt meg. Úgy tudom nem adnak felvilágosítást hanem az orvosodnak adják oda a leletet. Szóval én kedden felhívtam du. és megmondta.

Memo
memo

Memo,
köszi. megírnád a dokid monogramját, vagy mailben a nevét. bár valszeg nem ua., mert a dokim nem mondta, h. hívhatom afp eredm. ügyben...
F.
falina

Falina,
Szerdán volt két hete, hogy afp-n voltam, és a védőnőmhöz még mindig nem érkezett meg az eredmény. Mondta, hogy amit még a febr.25-én vettek le, azt sem küldték ki. Nekem ő hívta fel őket és hivatalos igazolást állított ki az eredményről, hogy tudjak mit vinni hétfőn a dokinak.
Már úgy várom, hogy megint megnézhessem a picurit!!!

Szilvi
gszilvi

Szilvi,
gondolom magándokihoz jársz és csak szülni fogsz a söfiben?
nekem dokim a kórházban rendel, így sztem már pár nap alatt megkapja az eredményt, védőnőnek majd én viszem sztem. már időpontot is kért nekem a kórházi uh-ban genetikai uh-ra a doki. most vagy csak olyan későre kaptam IP-t vagy nem tom mi van. nah mindegy, a lényeg, h. rendben legyen minden! Kép
F.
falina

Sziasztok!

Gszilvi!
Előre is köszi a beszámolót, T.ZS-ről írtad jóval feljebb, hogy dokinkal nem igazán jött ki.

Nekem sincs mostanában túl sok időm, picikém is eleven, a legnagyobb meg beteg volt a héten.

Mindenkinek üdv Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Falina,
A genetikai UH-át a 18-20. hét között csinálják ezért a késői időpont, e miatt ne aggódj. A dokid ha Schöpfis rögtön megkapja a leletet pár napon belül és ha gond lett volna biztos jelzi. Az én dokim monogramja D.T.

Memo
memo

Sziasztok!
Megy valaki holnap az elöadásra? Ha minden igaz, az újszülöttekröl lesz szó.
Megkérdeznétek, hogy a Söfibe mennyi pelust, mennyi és milyen fürdetöt stb kell bevinni? Ha 2-3 ágyas fizetös szobában van az ember lánya, akkor végig vele lehet a baba? Illetve ha ugy gondolom, le lehet vinni az ujszülött osztályra, ha pihenni szeretnék? Ha nálam van, akkor a látogatók bejöhetnek megnézni? (nem tudom, hogy vannak a szobák. Pl mint a MÁV-ban, hogy csak ablakon keresztül lehet megnézni?)

Én sajna nem tudok menni Kép, de kiváncsi lennék ezekre.
Elöre is kösz
Minyi

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Ha fizetősben vagy, akkor veled lehet végig a baba (kivéve a fürdetés, és a gyerekorvosi vizit idejét), de ha úgy érzed, akkor a csecsemősökre lehet bízni. Persze az első néhány napban ehhez néha igencsak sarkára kell állnia az embernek, mert van egy-két csecsemős, aki jobban akarja tudni, hogy mi jó a babádnak meg neked, mint Te magad. A látogatók bemehetnek. Ha véletlenül császár lenne, akkor csak úgy tudod kibulizuni, hogy rögtön veled lehessen a babád, ha mondjuk az ifjú apát, vagy valamelyik rokont megkéred, hogy képviselje az érdekeidet gyerekmegszerzés témakörben, és veled is maradnak, hogy segítsenek, amíg nem mozoghatsz, ill. nem bírsz mozogni.

Üdv:

Zita
pzita

Zita Kép
Köszi az infokat!
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Minyu,
én korábban kaptam 2 infót (Mókitól + Hicudzsitól), idemásolom neked:

1. Csecsemősök kértek: 15 db pelenkát, babafürdetőt (mosdókrém nem jó, és csak márkásakat fogadnak el, Johnsonst meg ilyeneket), popsikenőcs (tégelyes nem jó, mert abba nem nyúlhatnak bele), ruhákat nem muszály, de ha ad be az ember, akkor ráadják. És egy adag törlőkendőt is kértek.

2. Amit le kell adni a csecsemősöknek:
- pelenka ("Babylove" pelus, bár néha a Tescoban olcsóbb a Pampers azt érdemes kifogni) Ja és a 2-5 kilósig-at vesszük, mert az tuti jó lesz ráKép)
- fürdető
- popsitörlő (Babylove Sensitiv DM saját márkája szintén, 900 Ft 160 db)
-popsikenőcs (szintén Babylove)
-hintőpor, az nem tudom biztosan kell-e...

Ennyi...
üdv, kisborA:o)
kisbora

Ja... Minyu

és ha elfáradsz, és úgy döntesz, igen a baba-mama szobából is leadhatod a babucit, a csecsemősök majd vigyáznak rá addig is;)

kisbora
kisbora

Sziasztok !

Múlt héten voltam CTG-n és kaptam egy legújabb listát. E szerint a következő kell:
- újszülöttnek saját kisruha (bár két éve még a "kincstáriba" csomagolták őketKép)
- egyszer használatos pelenka (napi 6-10 db, 3-5 kg között)
Újszülött tisztálkodási szerek - popsi törlő, kenőcs, hintőpor.

Szó szerint idéztem a papírt !

Ami nekem még új volt, hogy apás szülés esetén a steril ruha kötelező, aminek egységára 1.500,-Ft. Nem emlékszem, hogy ilyen is lett volna. De jó ha tudjuk !

Üdv: sziszuka
sziszuka

Sziasztok!

Most pár napig nem voltam, mert holnap reggel vizsgázom és otthon voltam tanulni(ott sajna még nincs internet). Kriszti! Köszönöm a leveleket, mindent meg tudtam nyitni, tök jó, hogy ilyen aranyosak vagytok és próbáltok segíteni az ilyen gyakorlatlan kismamáknakKép)))

Olvasgattam mindenféle szakirodalmat, és volt benne 1 homeopátiás készitmény(tabletta ha jól emlékszem ), amit ajánlottak szülés előtt néhány héttel szedni folyamatosan, mert állitólag sokkal gyorsabban tágul az ember és teljesen megkönnyíti a szülést.....Hallott erről valaki, esetleg volt aki próbált már ilyet?
Sajnos mostmár minden nap hányok, a legkülönfélébb időpontokban és a legmegdöbbentőbb dolgoktól tud előjönni....Kép((
Az otthonlétem alatt nem volt túl eredményes a tanulásom, a 33 tételből 5-öt tudok össz-vissz....ma próbálok belehúzni, de képtelen vagyok koncentrálni hosszú ideig, vagy elálmosodom, vagy a baba körül jár a gondolatom, azon kapom magam...Kép Szal holnap 9-től légyszi szurkoljatok nekem...Kép Rám fér!
Ti dolgoztok még? Ha már nem, meddig dolgoztatok? Én terveim szerint csaka 8 és 9. hónapban gondoltam otthon maradni, de majd kiderül, h hogyan is lesz.....
Hétvégén voltak a sógornőmék és panaszkodtam neki, hogy hányok, gyomorégek stb, de remélem 12. hét után elmúlik, erre a kis görcs közölte, hogy ne álmodozzam, neki is végig megvoltak ezek a tünetek mindkét gyerekével, hát pukkadjak meg ha ebben a témában bármit elmondok neki ezután.....
Később még bekukkantok, most próbálok tanulni.
Sziasztok.

Kép
hencsi

Hencsi!

Sajnos valószínűleg Te is megtapasztalhatod még párszor, az emberi jóindulat ama fajtáját, ami abból áll, hogy kismamának, csak problémás terhességekről, horror szülésekről hajlandó beszélni mindenki. Ezeket az egyik fülön be a másikon ki módszerrel érdemes kezelni.

Üdv:

Zita
pzita

Doktorkitti, Kisbora,

Köszi a bíztatást. Igazából nem vagyok elkeseredve, meg nem is zavar igazán, mekkora a hasam (csak amikor a cipőmet próbálom felvenni :-), csak fáraszt az, hogy mindenki, akivel összefutok, ezzel jön, meg marha okos. Ti is észrevettétek már, hogy mindenki jobban tudja, hogy mit kell tenni, és minek hogy kelle lenni? A gyerek mérete nálam is teljesen normális, úgyhogy engem se érdekel nagyon más.

Hencsi!

Ne törődj a sógornőd hülyeségével, a hányás is olyan mint a pocak mérete. Én például egyszer se hánytam, de még csak nem is émelyegtem. Ezért aztán sajnos tanácsot sem tudok adni ez ügyben.

Munka ügyben én például úgy döntöttem, hogy a 21. hét után ezt nekem már se testem, se lelkem nem kívánja. Igaz, hogy nekem ott volt a lakásvásárlás, felújítás, ami még most is tart, úgyhogy nem unatkozom. Azért szerintem jólesik, ha nem dolgozol: akkor mész tanfolyamokra, mozogni, vizsgálatokra, amikor jólesik, és nem kell a munkahelyen kuncsorogni, hogy elengedjenek.

Kitartás!

jolikaM
jolikam

Sziasztok...

Igen, igen Jolikám, mindenki okosabb nálunk is! és aggódóbb, így én abszolút jól érzem magam a bőrömben;)- mármint hogy már nincs lehetőségem aggódni - de azért néha fel tudnak idegesíteni;)) - már csak ennyi van hátra, és még nem vettél ezeket+azokat, és... tralalatralala - de akkor határozottan leállítom őket... nálam egyébként a zoknihúzás a nehéz:-)))

Hencsi,
jővő héten megyek kontrollra a homeopátiás dokimhoz, többek között ezt is megkérdezem, majd jelentkezem...

kisborA:o)
kisbora

Sziasztok,

már régen jártam erre. Mentségemre legyen mondva, hogy nézegetem amit írtatok, sőt én is hozzászóltam, de úgy ahogy volt elszált az egész, és megmondom őszintén lusta voltam még1szer beírni.

TZS igen, nagyon utálta HSZ-t, de most azt hiszem, Ő is kap egy kis ízelítőt a cseszegetésből. Hallottam a rádióban ugyanis, hogy vizsgálatot indítanak az olyan dokik ellen, akik azért csináltak császárt, mert a páciens előre kérte. Én ismerem TZS egyik betegét, aki annak idején nem talált ilyen dokit, végül a 3. vagy a 4. volt TZS, aki elvállalta, hogy megrendeli a császárt. Azóta már a 2-at szülte nála előre tervezett császárral.

Én 29-én megyek HSZ-hez megint, már kiváncsi vagyok a nagy találkozóra. Mármint a pocaklakommal. Egy hete voltunk 4D-n a Praxisban, és bár az arcát nem nagyon akarta mutatni, csak a méhlepényem mögül kukucskált, az megint látszik, hogy nem egy aprósággal lesz dolgunk, két-három héttel nagyobb mint a kora, és a doki szerint május végére meglesz. Szemben a június 10-es kiírt időponttal. Akkorákat rúg már most is, mintha kb. a 37. héten lennék. Nemtom mi lesz a kiskölökből, bokszoló, vagy vizilabdás?????!!!!

Egy kérdés: a kórházba bekért csomagot azt mikor kell vinni? Elég akkor is, amikor már megszületett? Mondjuk apuka behozza?

Sziasztok, Kata
kátyuska

Jolikám!
A hangvételedből ítélve nem tudom,hogy húzzam meg magam,vagy csak általánosságban írtál.Mert te földobtál egy témát,és ilyenkor a csajok reagálni szoktak.Én egy példát írtam az egyik lehetőségre,miszerint lehet különböző két terhesség.Én világ életemben őszinte és szókimondó voltam,és sajnos van körülöttem nem egy olyan barátnőm,akik szeretnek szépíteni.Én jobban szeretem tudni az esetleges rosszat is,mert legalább van esélyem felkészülni rá.Egyetértek veled abban,hogy gyűlöltem,ha találkoztam valakivel,és oktatgatni kezdett,hogy mit hogyan csináljak,meg ő ezt hogyan kerülte el,és szinte örült,hogy annak idején okosabb volt nálam-legalább is ezt ő így gondolja.Mert szerintem meg ez nem egy verseny.Egyes nők érzékenyebben reagálnak dolgokra,mások kevésbé,és vannak,akik egyszer így-máskor úgy,mint ahogy nálam is különböző volt a terhesség.Én azt gondoltam előtte,hogy hasonló lesz,és hétről hétre megdöbbentett,hogy mennyire másképp reagál a szervezetem a dolgokra,mint az elsőnél.Mikor a barátnőm mesélte,hogy nem tud lehajolni a zokniját fölvenni,és nem tudtam elképzelni,mert nekem nem okozott gondot a fiamnál.Aztán mikor a legnagyobb méretű bugyim bevágott a derekamba,frászt kaptam,hogy mitől dagadok így,aztán persze jött a zokni is...És ha meglátott valaki,jöttek a jótanácsok,hogy nem kellene annyit enni,meg ő annak idején hogyan csinálta.Nyugodj meg,én is frászt kaptam az ilyenektől,sőt még mindig,mikor megkapom,hogy már nem szopik a lányom,nyugodtan kezdhetek fogyózni,mert van mit leadnom.Mintha az ember csak úgy be tudná táblázni a határidőnaplójába,aztán kipipálni,ha kész...Engem bosszantottak más megjegyzései meg tanácsai,de azért haladtam a magam útján.Az volt inkább rossz,hogy segítőkésznek mutatták magukat,de a szemükben láttad a megvetést,mert őket nem viselte meg esetleg.Én nem elvenni akartam a kedved,csak leírni,hogy nem mindig egyforma a két terhesség,és engem is sokszor váratlanul értek a gyors változások,mert nem ezt vártam.Azért írunk be ide,hogy segítsük egymást,és nekem az volt a szándékom,ne haragudj,ha mást éreztél az írásomból,nem volt bennem rosszindulat.A hátralévő időre pedig minél könnyebb napokat kívánok!!

Kátyuska!
Nagyon örülök,amit írtál TZS-ről,mert én is észrevettem,hogy nem bírja HSZ-t.Pont ő vett át engem sajnos,leírtam a mávos topicban,ha érdekel.Örülök,hogy kezd végre kiderülni a kedves bájos TZS-ről,hogy milyen alattomos és számító.Csak lelke nincs...

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Jolikám,

Nálam is ugyanez a helyzet mint nálad. A hasm mindenki ( dokim, védőnő stb.) szerint akkora mintha már a 7. hónapban lennék pedig ez még csak a 21. hét. Szerencsére nem vagyok vizes és eddig öt kg-ot híztam, viszont már kétszer 30 cm hosszan átvágták a hasfalamat úgyhogy most a szalagok semmit sem tartanak. Amúgy engem sem érdekel ki mit mond amíg a baba jól fejlődik és rendben van. Szóval fel a fejjel!

Memo
memo

Doktorkitti,

ha még akarsz egy kis ízelítőt (ezt is leírtam a múltkor, csak elszált)

Szóval én TZS-vel egy bulin találkoztam először, egy kocsmában, amikor a második lányommal voltam terhes. Leültünk, beszélgetni kezdtünk többen, és amikor megtudta, hogy HSZ-nél szülök, akkor elkezdte nekem szídni. Ez két dolog miatt gáz szerintem:
1.egy kismamának senki nem szídja a dokiját, hiszen amúgy is nem valami stabil lelkiállapotban van, Ő bízik a dokijában, stb. de ezt nőgyógyásznak kell a legjobban tudnia - (meg egy férjnek!)
2. A kollégáját szidta! - ez is furcsa dolog. Ez kb. egyenlő azzal, hogy arról az intézményről van szó, ahol dolgozik. Szerintem ez is etiikátlan.

Amikor pedig megszültem a kórházban, akkor találkoztam vele a folyosón többször is, és mintha tudomást sem vett volna rólam, szinte nem is köszönt. Pedig tegező viszonyban voltunk! Egyszerűen érzékeltette velem, hogy ha a HSZ-nél szültem, akkor megvan rólam a véleménye.

és szerintem amikor HSZ-szel történt ami történt, röhögött a markába. Azóta is nyomja a kedves megjegyzéseit.

Hasméret:
én kb. 30 hetesen akkora vagyok mint egy bálna. Pedig nem nagyon vizesedem, nem zabálok (jó, azért rendesen eszem, azt nem mondom9, egyszerűen én olyan alkat vagyok, hogy szülésenként felkapkodok 20 kilót. Aztán persze szépen lassan lemegy. Az első 12 kapásból, a többi kemény fogyókúrával, de lemegy. Én már nem aggódom a súlyom miatt, ez van és kész. És úgy látom, a pocaklakómnak is erre van szüksége. Szerintem most is feljön az a szokásos 20-22, annak ellenére, hogy heti kétszer tornázom, és egy 2 és fél és egy 4 és fél éves mellett nem mondhatnám, hogy feltett lábakkal pihenek egész nap!

Kata
kátyuska

Kátyuska!
Írtam az előbb,de elszállt.Szóval,ebből látszik,ahogy az egyik doki kicsinálja a másikat,az egyik beszél a másik háta mögött,a másik meg a vétkesek nevét sem árulja el.Kezdték rebesgetni,hogy ő lesz HSZ utódja,csak hát hamar elszállt a kedves doki,és hiába örült a balhénak,nem tudott a helyére kerülni az anyukáknál.Aki szemfüles,az meglátja az árulkodó jeleket...
Jolikám!
Te meg tényleg ne haragudj,nem akartam sem okoskodónak tűnni,sem bántani senkit,engem is eleget bántottak meg okosítottak,tudom milyen rossz az.Pláne pont egy anyának.Csak azért írtam le az esetemet,hátha segíthetek másoknak is,mert sajnos sokan megijednek,ha valami nem úgy van,amire számítottak.Én is szeretem megismerni mások történetét,mert az ember tanul belőle,leszűri azt,amit hasznosítani tud,és a többi nem érdekli.Emlékszem,anyu tanácsait sosem akartam elfogadni,mindig hülyének éreztem magam.Ma már látom miért:mert azt hittem,hogy kioktat,pedig csak segített,mert bizonyos dolgokban több tapasztalata volt.Ma is mindig paradicsomot rakok a körmömre,ha begyullad,és nem pedikűröshöz megyek.A párom flúgosnak néz miatta,aztán meg csak les,amikor meggyógyul a lábam.Én is mindig mindent önállóan akartam tenni,a barátnőm is ilyen volt,őt majdnem pszichológushoz kellett vinni terhesen,mert azt hitte,mindenki bántja,hogy ő semmit sem tud,rivalizálni kezdett velem,a legjobb barátnőjével.Szóval én jó dolognak tartom,ha jót-rosszat egyaránt leírunk,legyen miből hasznosítani annak,aki hasonló cipőben jár.Aki nem,az meg csak olvassa el.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Doktorkitty, bevallom nem nagyon értem, amit írtál először. Te érzed magad zavarban, hogy megkeresd a dokit, aki nem érdemesített téged anno, hogy őszinte legyen veled? Szerintem akár itt, akár másik kórházas topicokban keresgélnél, biztos vagyok benne nem 1, de ezer JÓ orvost tudnának neked ajánlani. Kipróbáltak, nem SZTK-sak, és talán megbízhatóbbak. Én a te helyedben nem erőltetném a dolgot! A kedvesség, mosoly, elbűvölő modor sajnos nem minden, bár nekem is fontos, különösen ha ilyen intim dologról van szó. Hidd el, van aki kedves, aranyos, megbízható, jó szakember és mosolyog ezért a pénzért.
Nem megbántani akarlak, és nem belekotyogni. Ha mégis úgy döntesz, hogy visszamész hozzá, csak azt kívánom, hogy sikerüljön annyi bizalamat iránta összeszedned, hogy soha ne merüljön fel kétséged.
Anno egy hasonló esetem volt, hogy kinél, nem részeletezném. Nagy mosoly, és ennyi.... A férjem vetette fel a dolgot, hogy valahogy az az érzése, a nagy kedvesség mögött kisebb a szakmai hozzáértés. Félidős pocakos voltam, és azt mondtam, váltsunk. Addig keressük az újat, míg meg nem találjuk. Ha kell, 2 hetente új dokihoz megyek. Szerencsére nem kellett sokáig keresgélnem, és megtaláltam a mosolygós, kedves, sok időt rámszánó, nagy szakértelemmel bíró orvost.
Még mindig nem lebeszélni szeretnélek, csak gondolkodj még egy kicsit, mielőtt döntesz.
(Szerettem volna ezt mailben írni, de sajna nem találtam a profilodban elérhetőséget.)

Sok sikert a döntéshez!

Móki
móki

Doktorkitty,

Jaj, jaj! Mindig ez a félelmem a fórumokkal kapcsolatban, hogy az emberek félreértik, amit írsz, és az ember esetleg csak napok múlva tud reagélni. Egyáltalán nem a Te megjegyzéseddel kapcsolatban jutott eszembe az, amikor leírtam, hogy mindenki kéretlenül osztogatja a tanácsait. Erre a fórumra nyilván mindenki azért jön, mert szeretné meghallgatni mások tapasztalatait, hiszen mind egy cipőben járunk. Én azt nem bírom, amikor huszadik rokonok meg ismerősök, akiket egyszer egy évben látsz, elkezdenek okoskodni, hogy nem kéne ekkora hasamnek lenni, meg ezt nem így kéne, meg amikor ő terhes volt... stb. Szerintem mindenki ismeri ezeket a megjegyzéseket. A bíztatásod pedig kifejezetten jólesett és mivel nekem meg sem fordult a fejemben, hogy a két teljesen külön gondolatomat összekapcsolod, nagyon meglepődtem, hogy magadra vetted. Ezek után is nagyon várom mindenki hozzászólását a problémáimmal kapcsolatban, hiszen azért jövök ide és dobom fel a gondjaimat, hogy meghallgassam, hátha van valakinek valami jó ötlete.

jolikaM
jolikam

Jolikám

Örülök,mert nem volt egyértelmű,vagy csak én vagyok már megint érzékenyebb ezekben a napokban...meg úgy vagy 11 hónapja,mióta szültem.Nálam most kezd jönni a depi,ez is új,mert nem volt sosem,majd elmúlik ez is.Van egy kedves idős néni ismerőse a családnak,inkább olyan úrihölgy,de tényleg nagyon kedves.Apósom jóbarátja.Pár hete,épp mikor napok óta kiborultan nézegettem magam a tükörben,és a párom vigasztalgatott,megjegyezte apósom,hogy összefutott a nénivel,és mesélte,milyen szépen haladunk.A néni meg azt üzente,hogy hát olyan csinos voltam,tessék kezdeni fogyózni,mert vissza kell nyerni a régi alakomat,most hogy már a Dorina nem szopizik.Meg sem fordul emberek fejében,hogy az a nő mit érezhet belül,mennyi gond és változás lett az életében,amikkel meg kell birkóznia.amik nem mennek egyik napról a másikra,vagy amik szinte lehetetlennek tűnnek.Én nem egy feladat vagyok amit meg kell oldani,és elég hallgatni szegény páromnak a depis kesergéseimet,amiért nem jönnek rám a szép cuccaim,és jön a tavasz...ki sem mozdulok...Hát nekem is ezekből az emberekből van elegem.Persze azt nem ajánlják fel ilyen jóindulattal,hogy neked feküdnöd kellene a gyulladásod miatt,majd akkor én bevásárolok neked...Azt már nem,csak a jótanácsokat osztogatják.És akkor mi van,ha megtanulok együttélni egy bizonyos súlytöbblettel,és még az is előfordulhat,hogy majd jól érzem magam a bőrömben,és a páromnak így is szexi vagyok?!?Mert megőrül értem,és nem akarja,hogy sokat fogyjak.Nem az a legfontosabb,hogy mi jól érezzük magunkat a bőrünkben,a párunk szívesen nézzen ránk,és a picik megjegyezzék,milyen csini vagy anya?Akkor meg mindenki foglalkozzon a saját külsejével.Én mit mondjak?Annyi pénzed van,miért nem varratod fel azt a ráncos szemedet?Hiába vagyok nagypofájú,nem tudok átlépni egy bizonyos határt,mert az mindenkinek a saját intim dolga.Eszembe sem jutna egy régi ismerősömet azzal fogadni,hogy te mennyit híztál...HAJRÁ DUCI NŐK ÉS GURULÓ ANYUKÁK!!!Boldogabbak vagyunk másoknál.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Kitti!

Maradj mindig ilyen optimista, és ne hallgas senki másra, az a lényeg h te boldog legyél, és jól érezd magad, a többi majd jön magától..

Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Szia Csilla!!!
Olvastam a levelet,fölhívlak majd!!!
Puszi:Kitti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Sziasztok!

Kitti, szerintem tök igazad van. Nem azt kell nézni, hogy mi a trendi, hanem azt, hogy hogy érzi jól magát az ember! Én szülés után nem nagyon tudtam leadni a súlyfeleslegemből, ugyanis azt már terhesség előtt összeszedtem, és szépen rajtam is maradt. Ami a terhesség alatt jött fel, az sitty-sutty lement, de a többi... El kezdtem fogyózni, és tudtam, hogy a magaságomhoz az 50-52 kilós súly az igazán elfogadott (igaz a cicamicák körében), és talán el is tudnám érni, de NEM AKARTAM! Én 58-60 kilósan éreztem magam a legjobban, és a férjemnek is tetszettem úgy. Hiába közölte velem az anyósom, hogy ő 56 kilósan ment be szülni! Persze először bosszantott, de aztán arra gondoltam, ugyan mit ért vele, attól még nem csinosabb, hogy csontos (szerintem kifejezetten csúnya arca van, és lapos de széles feneke Kép, Kép ). És ugyebár az embernél először az összkép számít, senkire sincs ráírva a súlya. Ezért én egyeltalán nem foglakozom a súlyommal. Eszek amit kívánok, fontosabb számomra a jó közérzet, minthogy megpróbáljak második Rubint Réka lenni.

Voltam a héten a Herczeghnél, majd később leírom mi volt, mert most mennem kell!

Üdv: Szilvi
gszilvi

Hát igen,kettős dolog ez a "súlydolog".Nekem először jött a középiskola,röplabdáztam évekig,nem szedtem fogamzásgátlót sem-abban az időben még nem kellett-,így szépen 55 kg voltam a 167cm-hez.Aztán jött a munka,lehetetlen volt összehangolni a sportommal,és kialakult egy 64-65kg,ami az akkori párom szerint kövérség volt nálam.De én akko nagyon csinosnak éreztem magam,mégis folyton pulcsikat kötöttem a derekamra,meg behúztam a hasam.Gátlásos lettem a súlyom miatt,amit az a fiú alakított ki nálam.6 évig voltam mellette...elég hosszú idő a beidegződésre.Pedig mindig megnéztek az utcán,és nagyon sok ajánlatot kaptam.Kezdett visszajönni az önbizalmam,és észrevettem,ha határozottabban viselkedem,bármit elérhetek.Otthagytam azt a beképzelt bunkó focistát,és belevágtam az önálló életembe.Nem voltam cicababa,sem elég magas,sosem fogyóztam,mégis nagyon dekoratívnak tartottak a férfiak.Meglepődtek,mikor észrevették,hogy ezzel a csinos szőke csajjal értelmesen lehet beszélgetni,és mi mindenről,és kultúráltan tud viselkedni,meg lehet vele jelenni...jó tapasztalataik lehettek a hozzám hasonló külsejű lányokkal.Mégsem éreztem magam cicababának.Észrevettem,hogy akit kinéztem magamnak,azt megkaptam,és éltem boldogan az életemet,jött vissza az önbizalmam.Eltelt így pár év,és lassan jött a baba is.A szülés után ahogy írtam,hamar lement,szépen és sokáig,majdnem 3 évig szopizott a fiam.Egy percig sem fogyóztam,és imádok enni...Nem az éhség vezérel,hanem az,ha megkívánok valami finomat.Néha állok a hűtő előtt,hogy megy egy jó film,mit egyek közben.Dehát,Kriszti,te már vacsiztá,és most este 10 van...nem baj,akkor egy kis édeset eszem...aztán a gyümölcs az egészséges...de valamit még enni kell rá,valami sós vagy hús ízűt,mert a gyümölcstől éhes lesz a gyomrom-legalábbis úgy érzem.Na azért ez nem mindennapos...
Tehát a két baba között van 5 év különbség,és úgy indultam szülni,hogy de könnyű lesz súlyilag.Most majdnem 1 éves,és én még mindig 80 kg vagyok,pedig iygekszem piciket enni.A fogyó nem megy.A párom egy bélpokol...Tehát lement magától kb.10kg 1 év alatt,de ahhoz képest,amilyen vagyok egyébként,megterhelő ez a 15-20 kg fölösleg.Otthon egy jobb napomon,mikor legalább a szoli hatására van egy kis színe az arcomnak,és szépen megcsináltam a hajam,elég jó kép néz vissza a tükörből.Olyankor nyugtatom magam,hogy Kriszti,nincs baj,alakulsz...De ez csak néha van így.Testileg is rossz,mert nehezebb lépcsőznöm,futnom a fiam után,ülnöm az ágyban felhúzott lábbal...Anyagilag nem bírom,mert ugye minden ruhám kicsi rám,de nem fogok új ruhatárat venni,mert egyrészt nincs miből,másrészt bízom a csökkenésben.Nehéz ezt átvészelni,és a párom mégis megőrül értem.Nem cicuskababácska akarok lenni,csak legalább hetvenre lemenni,mert alacsony vagyok,és olyan,mintha a harmadikat várnám...

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Sziasztok Lányok!

Kellemes Húsvéti ÜnnepeketKépjó étvággyal, lelkiismeretfurdalás nélkül és sok-sok napsütésselKép

kisborA:o)
kisbora

Sziasztok!

Jó pihenést az Ünnepekre! Mert ugyebár ilyenkor a párunk is otthon van, szaladgáljon a gyerek után most Ő... (ha-ha, azért ez egy kicsit vicces így)
A napsütéssel csak az a bajom, hogy most a héten, hogy olyan szépen besütött a lakásba a napocska, igen csak látszódott, hogy nálam még nem volt meg a tavaszi nagytakarítás Kép!!!

Kitti, nyugi! Lesz időd a fogyira elég, most szerintem egy kicsit lelkileg kéne összeszedned magad, meg persze egészségileg. Én képtelen voltam elkezdeni a fogyókúrát addig amíg gyötörtem magam a súlyom miatt. Aztán amikor minden rendben volt, szinte jókedvűen fogtam bele, így nem éreztem magam áldozatnak, és meg is volt az eredménye (1,5 hónap alatt 8 kiló mínusz). És különben is ha a párodnak így is tetszel, tényleg ne emészd magad!

gszilvi

Szilvi,te mit tettél azért a 8 kilóért?Kitti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Sziasztok, Udv mindenkinek!

Nagyon régen nem voltam már a babaneten, régebben a Máv kórházas topikot nézegettem, ugynis én is a Herczeghnél szültem 2002. szeptemberében. Most
két és fél éves a kislányom a Dóri és lassan majd tervezzük a tesót és gondoltam, hogy megnézem milyen infók vannak a Söfiröl, mert én is ragaszkodom a dokimhoz, nagyon meg voltam vele elégedve, a szülés óta és a balhé óta is többször voltam nála, és nekem is hasonló tapasztalataim vannak mint Mzillének és Másodiknak, mert nekem is őszintén elmesélt mindent, nagyon rendes, emberséges, aranyos, szóval baromira nincs kedvem dokit váltani azért, hogy a Mávban szüljek de
félek az új kórháztól, főleg ,hogy egy szobában 8-10 lennénk, de olvasgatom az infókat a különszobáról, hogy milyen klassz, és előre le kell foglalni - ezt jó tudni - de azt nem olvastam, hogy milyen a szülőszoba?? az is van külön? vagy csak egy függönnyel elválasztós?? mert az gáz? és az sem tetszik, hogy a látogatók bemehetnek a szobába, ez is jó volt a Máv-ba mert ugye mi van ha éppen szoptatok és begázol egy familia tele pasival vagy éppen fejek, nem??
Elég érdekes lenne. Szóval akkor mindenképpen a különszoba jöhet számításba. ..És csak egyágyas van belöle?? mert még a két vagy max 3 szobás is jó lehet. Mennyibe kerül egy napra??
..és amúgy a nővérek meg a csecsmőorvosok??
azonkívűl, hogy konzervatívabbak mint a MÁV-ban? aranyosak, segítőkészek??
Gondolom ,már sokadszorra kérdezik ezeket tőletek, próbáltam visszanézegetni, de nincs nagyon türelmem az összes levelezést átnézni.
Előre is köszike a válaszokat.
Rólam csak annyit, hogy most visszamentem a régi munkahelyemre dolgozni, hála visszavettek, A Dóri szeptemberben amikor két éves lett akkor kezdte a bölcsit, hamar megszokta, nagyon szereti, és oktober óta dogozom, ügyfélszolgálatos vagyok egy multinál, és jövőre tervezzük a tesót, hogy mire a Dóri kb 4 lesz addigra megszülessen a kicsi, valahogy igy. Persze, ha össze is jön.Majd meglátjuk.
Most mennem kell, felkelt a lányom. Este visszanézek, hogy mizujs van.
Mindenkinek jó babázást ill. babavárást.

Sziaszok,
Nyunyi - Timi
nyunyi

Szio Timi!
Bár nekem még nincsenek tapasztalataim (májusra vagyok kiirva), az eddigi infoimat megosztom veled!

Szoval, fizetös szoba van 1-2-3 ágyas is. Itt szerintem megegyezés kérdése a szobatársakkal, hogy ha valamelyikötök szoptat, akkor ne jöjjön be az egész pereputty (de ez csak az én véleményem) A pontos árakat nem tudom, mert nemrég emeltek, de mivel nekem is aktuáluis lesz, majd érdeklödöm még. (ha jol emlékszem, kb 5000töl 9000ig pernap)

Szülöszoba 2 db van, 1 egyágyas és 1 3 ágyas, ami függönnyel van elválasztva.

Csecsemösökröl, növérkékröl nem nagyon van infom, mindenki azt tanácsolja, légy határozott, és akkor rendben lesz minden Kép

Nagyjábol ennyi, a többit a már tapasztaltak leirják Kép
Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Minyu!

Köszi szépen az infókat, azért ez is segítség!
Nem semmi árak vannak, mint egy szállodában.
Igen gondolom, biztos lehet egyezkedni a többiekkel látogatás ügyileg, ez már csak a másikon múlik. De gondolom, hogy a legtöbben fizetős szobát szeretnének, csak azt nem tudom, hogy mi van akkor ha én mondjuk a tervezett szülés előtt lefoglalom a szobát, és ha akkor éppen tele van és nincs hely akkor a normál szobába kell mennem, vagy akkor nem adják ki másnak a szobát mert én lefoglaltam?? remélem az utóbbi és ezt figyelembe veszik.

Na mindegy, majd a dokival is megbeszélem az egész kórház dolgot ha eljön az ideje.

Húú, akkor neked már nincs sok hátra, nagyon izgulsz?? Lehet tudni, hogy mit vársz kislanyt vagy kisfiút??
Köszi szépen az infókat mégegyszer!!

Vigyázz magatokra és pihenj sokat

Üdv. Timi - nyunyi
nyunyi

Sziasztok!

Nekem a Herczegh azt mondta, hogy már két egyágyas szülőszoba van.Annyi sok szülés sincs, így nekem gyakorlatilag megígérte az egyágyasat. Amúgy szerinte össze sem hasonlítható a légkör a két kórházban. Most amikor nála voltam akkor beszélgettünk, és mondta, hogy végre jókedvűen megy be mindennap dolgozni. Nincs az az utálkozás és féltékenykedés mint a MÁV-ban.
Rákérdeztem a főorvosi kinevezésére is. Hát jól meglepődött, hogy ilyenekeről már hallani a neten. Év végére várható a kinevezés, előtte még egy nemzetközi nőgyógyászati konferencián kell előadást tartania.

Kitti, én a 90 napos diétát kezdtem el. Azért ezt, mert elég eredményesnek tűnt a diétázók leírása alapján. És valóban, már 1 hét után 2,5 kg-mal kvesebb voltam. Gondolhatod, hogy ezután még lelkesebben csináltam! Bár voltak nehéz pillanatok, nem tagadom. Pont a felénél jártam amikor kiderült, hogy babát várok. Ha érdekel a dolog, a www.mindmegette.hu-n találsz róla részleteket (leírás, receptek, fórum).

gszilvi

Nyunyi, Minyu,

keressetek rám, korábban leírtam a legfrissebb szobaárakat, már az újakkal bővítve.

Üdv, kisborA:o)
kisbora

Hencsi,
Homeopátia: voltam a dokimnál, mindezek után, plusz egyébként is úgy gondolom, hogy ezeket valahol személyreszólóan adják, így én kaptam homeopátiás golyócskákat:
1. amit vajúdás megkezdésekor kell bevenni:
- Caulophyllum C30 1x5

2. vajúdás közben bevenni
- Arnica C30 1x5db golyócska, ezt még szülés után 3-4 napig szedni (1x5)- ez egyébként vérzéscsillapítóként is működik , ha jól tudom...

(SZÓVAL AZT AKAROM MONDANI, HOGY ELLENŐRIZD LE ORVOSSAL, GYÓGYSZERÉSSZEL, én nem vagyok egyik sem!!)
Homeopátiás gyógyszertárak:
-3. ker. Lajos u. 35.
-Stadionoknál a Thököly út sarok
-11.ker Gazdagréti tér (?)

üdv, kisborAKép
kisbora

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?