Új privát üzeneted érkezett!

Hari!(Penna és többiek)

Utálom magam a racionalizmusért, meg a talán "tisztánlátásomért", de azt hiszem Hari, hogy nálatok a probléma mélyebben gyökerezikKép
Az, hogy előbb-utóbb az apukát is elvarázsolja a gyerkőc, az nem vitásKép, ez így lesz nálatok is HariKép
Viszont hogy a kisbaba mit fog jelenteni a kettőtök kapcsolatában az már egy egészen másik dologKép
Mint ahogy írta is valaki, a pici baba nem a kánaán eljövetele, hanem a legnagyobb próbatétel egy pár kapcsolatában!!!!
És ez akkor is így van, ha nem szívesen vallják be sokanKép
És ebben a "harcban" bizony vannak akik magukra maradnak!
Ne haragudj Hari az őszinteségemért, de sajnos láttam erre példákat, hogy jó kapcsolatok futottak zátonyra egy baba érkezése után, és nem pont babakorban, hanem már később 1-2-3-4 éves korában!
De kívánom(tiszta szívből), hogy a ti kapcsolatotok másképpen alakuljon és hogy kovácsolódjatok össze, tartson titeket össze a baba iránti szeretet és egymás tisztelete!Kép

Pgsuska!
Te olyan jó ember vagyKépNagyon kellessz ide nekünk, el ne hagyj minketKép

Rókica!
Hiányollak, mi van veled????

Penna!
Csak egy kis kiegészítés a táblihoz!Az Szt. Istvánban fogok szülniKép

Puszi

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Remélem nem veszitek rossz néven, hogy belekotyogok a beszélgetésetekbe.
Én ma még 14. hetes vagyok /holnap már 15hetes :-)/.
Nekem a második lombikra sikerült a baba. Már nagyon vártuk. Elég sokat aggódom, hogy minden rendben van-e. Pénteken márc.18-án voltam Gen. UH-on. Ott azt mondták, hogy minden rendben van.
Néha fájdogál a hasam. A másik, hogy azt mondják elég hamar fogom érezni a mozgását, mert vékony a hasfalam. Néha beleszúr a hasamba, néha meg bugyborékol.
Én nem hinném, hogy ez a baba, mert még elég kicsi. Elvileg szeptember 10-re vagyok kiírva.
De nekem mindegy csak egészséges legyen.
Tudtok valami normális étrendfélét, hogy ne legyek éhes és mégis jó minőségű ételt egyek? Minden nap szedem az elevitet, de szeretnék mindent megadni a picinek.
Bocsi, hogy elsőre egy regényt írtam.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Angelani

Kép
angelani

Szia Angelani!

Előszöri is gratulálok!
Azt ne írtad, hogy egy baba van, vagy 2??
Én csak azt tudom írni neked, amit magam is tudok, egy terhes anyukának terhesség alatt alig kell több kalóriát fogyasztania mint egyébként(kb 200cal).
Mindent kell enni!!!
Nagyon jó, ha több zöld színű zöldséget tudsz beiktatni, gyümölcsből a kiwi a legtutibb, tejtermékeből a savanyított(kefír, joghurt) az ajánlatos, szénhidrátból pl a gabonapelyheket hallottam(ezek általában már vitaminokkal dúsítottak), cukorból viszont csak csínnyán, csoki viszont boldogsághormonokat szabadít föl, úgyhogy nehogy kivedd az étrendedből, mert ezt a babák is csípik!KépNekünk szerencsénk van, jön a tavasz, a nyár, rengeteg friss zöldség, gyümölcs lesz a tányérunkon(persze jól megmosva, lehetőleg kis parasztgazdáktól, nem a Tescoból).

(Egyébként én pont egy idős vagyok veled, a tegnap uh szerint én is 09.10 re vagyok dátumozvaKép)
Szerintem ha ezt betartod, nem lesz nagy gond, és bármi amit megkívánsz ecetes uborka, mákos tésztávalKép, nyugodtan edd megKépKépKép

Jó babavárást!

Kép

Kép
megann

Üdv közöttünk Angelani!
gviki

Megann!
Köszönöm:-)!
Sajnos a gyümölcsökkel gond van.
Igazából nem is szoktam enni, bár idén már megettem 3db banánt, 1kg mandarint és 1db almát.
Ja, meg 2-3db narancsot, persze nem egy nap alatt.
Én a terhességet 49kg-ról kezdtem (160cm vagyok).
Sajnos a beültetés után 1hónap szigorú fekvés miatt ( még most is kímélnem kellene magamat, felszedtem jópár kilót. Most kb. 54-55kg vagyok.
Ez elég sok. Kicsit diétáznom kellene ( az orvos szerint is), bár van olyan nap is amikor 1kiflin élek. Nem zabálok sokat, de szerintem még a levegő is "rámragad".
A gyümölcsökre visszatérve allergiám van. Tehát sem szőrös, sem aprómagvas dolgokat nem ehetek.
Szóval amit megehetek: alma, banán, narancs, mandarin..
Az almát nem nagyon szeretem, a banánt néha megeszem. Ma megeszek egy banánt és egy narancsot.
Ez lesz az ebédem és a vacsim.
3 napja meg eléggé hasmenéses is vagyok. Folyadékot meg alig iszom.
Ezért vagyok elég nagy bajban.
Ja, a tejet sem bírom semmilyen formában. Mindig hasmenést kapok mindentől. Ez a nyombélfekély miatt van. Pedig már elvileg elmúlt, de az utóhatás még megmaradt az allergia.
Bocsi, már megint regényt írok.
1 baba van.
December 20-án volt a beültetésem.
örülök, hogy te is szeptember 10.-re várod a picit, mert így meg tudunk sok mindent beszélni. A vizsgálatokat is.
Annak meg kifejezetten örülök, hogy itt van sok tapasztalt ember, akikkel megoszthatjuk az örömünket és tudnak tanácsot adni mindendben.
Én elvileg az Istvánban fogok szülni.
Neked is jó babavárást kívánok és kellemes napot mindenkinek!
Angelani

Kép
angelani

Gviki!
Köszönöm, hogy befogadtok!
Mindenkinek szurkolok a vidám babaváráshoz!
Szia!

Kép
angelani

Angelani! Üdv köztünk!

Hú, mennyien fogunk szülni az Istvánban abban a szeptember közepén lévő időszakban! Tudtok róla, hogy egyszerre hány kismamát tudnak fogadni a szülőszobák? Csak nem lenne szerencsés, ha bárki kiszorulna a vajúdóba szülni Kép

De az viszont jó lenne, ha találkoznánk. Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Angelani!

Hát tényleg nem vagy valami könnyű helyzetben!
Ez azt jelenit hogy pl őszibarit meg epret sem ehetsz?KépHát ez elég rosszul hangzikKép
Esetleg kopaszbari, dinnye, körte, szilva, cserkó, meggy szóba jöhet???(csak tipp!Kép
Ha ennyire le vagy korlázozva gyümiből, mindenképp a zöldségeket kell erőltetni!Én most olyan fini zöldségelvest csináltam, hogy nem győzöm besöpörni a dícséretetKépKépKép
A tej minden formájára allergiás vagy? Fehérjepótlásra akkor fehérhusi, pulyka,csirkemell, halacska a tippem!A szójatejet nem ajánlom, nekem fertelmes az ízeKépKép
A folyadékra nagyon figyelj, napi 2-3 liter ásványvíz!Tudom, rengeteg, én is utálom, de muszály erőszakolni, a szoptatásnál is nagyon fontos lesz hogy eleget igyálKép
A kilók meg más kérdés, én nem feküdtem egy hónapot, mégis feljött 60-61-ról 64-65-re, ez barátok közt is 4-5 kiló!Arra meg készülj föl lelkileg, hogy fejmosást kapsz még a védőnőtől, a terhesgondozótól, a szomszédtól és persze anyukádtól is (az orvost már írtadKép)
De hát nem lehet mindenki Rubint Réka, aki 6 kilót hízott, és lett egy 2 kilós babája....
Remélem mindenki érti!
Én inkább hízzak 15-20-at és cserébe csak egy 3,5 kilós babát kérekKépKépKépÚgyis lefogyok ha vége a szopinak!
Másrészt meg genetikailag programozott, hogy hány kilót fogsz hízni.(lsd Barátnőim a terhességről című könyv)

Bodza!
Tényleg rengetegen lettünk, mi IstánosokKép, milyen szuper lenne, ha ott személyesen is találkoznánk!Kép
Ahogy tudom van 5 ágyas szoba, 3 ágyas + az alapítványi, tehát azért bízom benne elférünkKép

Kép

Kép
megann

Megann!
Köszike a tippeket.
Kopaszbari és az eper nem jó, de a körte, szilva, cserkó, meggy az jöhet.
Hála, ezeket szeretem. Csak még nincs :-(.
A feldolgozott befőtt szerintem többnyire csak cukrot tartalmaz. Úgyis kifőzték már belőlük a vitamint és telenyomták cukorral és némi tartósítóval.
A tejtermékek közül meg tudom enni a Túrót, Túrórudit (tudom az édesség), vajat, tejfölt ( de néha az is meghajt, talán a gyümölcsjoghurt.
Azt még nem is bánnám ha csak rossz "mellékhatása" lenne, de félek, hogy így még a babának is ártok vele.
Majd 31-én megyek a védőnőhöz és megkérdezem tőle. Mert inkább megiszom 1liter tejet ha nem árt a babának. Legfeljebb nem megyek sehova:-).
A vízzel is vannak problémák. Nem szeretem, bár a buborékos ásványvizet megiszom.
Azzal is vigyázni kell!
Egyik szomszédom csak ásványvizet ivott a terhesség alatt és amikor megszületett a babóca, elvonási tünetei lettek, mintha az anyja drogozott volna.
Állítólag annyi plussz dolog van benne, hogy azokat az ásványi anyagokat szó szerint túladagolta és függő lett tőle a gyerek. Nekem az orvos is azt mondta, hogy változatosan egyek és igyak. Gyümölcslevek, tea, ásványvíz.
Kerüljem a kenyeret és a zsíros ételeket.
Képzeld! Még a koleszterin szintem is magas. Ez hihetetlen.
Komolyan mondom egy teljes étrend kellene nekem, hogy normálisan egyek. Már nem merek megenni semmi zsírosat sem ( bár nem is nagyon szeretem a zsíros ételeket). Sajnos inkább a jó fűszeres kajákat szeretem, pedig az sem jó.
Na jó, ennyi, mert hagynom kell másnak is helyet.
Elfoglalom az egész képernyőt:-)
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!
Angelani,
üdv köztünk. Nem írigyellek, hogy ennyire oda kell figyelned, mit ehetsz és mit nem. És mi van, ha menthetetlenül megkívánsz valami tilosat?Kép

Penna,
azt hiszem nem értettelek félre, tudom mire gondolsz, hogy a palik be vannak tojva az elején... Kép ez természetes. Mégis valahogy úgy sikerült alakítanom a dolgot, hogy nálunk egész picinek olyan szoros kötödés alakult ki, hogy szinte már én éreztem magam kirekesztettnek. Na jó, ez nem igaz, de néha tényleg féltékeny voltam.Kép Ami nálunk nagyon bevállt, hogy apa csak akkor foglalkozott a gyerekkel, ha nyugis volt. De akkor viszont folyton a kezébe adtam, már 1 hetesen is. Nem tudom, hogy milyen ok- okozati összefüggés volt a háttérben, de tényleg apánál mindig nyugis is maradt. 2 hónapos korára oda jutottunk, hogy apa kezében bármilyen körülmények között meg tudott nyugodni, nálam meg általában nem annyira. Ez pedig akkora önbizalmat adott a páromnak, hogy hihetetlen. Éjjelente folyton ő kelt fel (pedig 7 hónapos koráig nem aludta végig az éjszakát), mondván ő pillanatok alatt csodát tesz vele. És tényleg így voltKép!!!
Mondják, hogy a pici baba megnyugszik, ha anya cicijére fektetik, mert hallja a szívverést, és ugye ez biztonságot nyújt neki..., na most én soha nem tudtam a cicimre venni, mert annyira sok tejem volt, hogy állandóan mintha szét akart volna robbani a mellemKép, és kipróbáltuk, hogy apa szívverése nem lenne-e megfelelő e célra. Hát nagyon bevállt. Úgy írigyeltem ezért is, délután mindig így aludtak, pár hetesen. Egy csomó ilyen fényképet csináltam róluk, olyan szépek voltak KépKépKép.
Szóval tudom, hogy az apukák zöme aggódik, és fél eleinte még felvenni is, de muszáj erőltetni (persze nem erőszakosan). Nem hiszem, hogy az én párom kirívó eset lenne. Itt mindig írigykedem azokra, akik együtt tervezték a babát, együtt várják, és minden harmónikus, nálunk ha apa meglát egy bababoltot rögtön fintorog. Soha nem kérdezi meg, hogy hogy vagyok, és soha, de soha nem szabad panaszkodnom, mert hát én akartam...Kép
Bocsi jó hosszúra sikeredett, de feltett szándékom, hogy Hariba lelket öntsek, mert én nem látom olyan tragikusnak a helyzetét, persze azok alapján, amit leírt. Csajok (Megann), próbáljunk inkább eröt adni egymásnak, biztos, hogy szüksége van Harinak a bátorításra.
Kati
17+4
Vendég

Zsuzska,
mindig megrikkatsz (így írják???)!!!!!
Na pont ezt próbáltam írni elöbbi, hosszúra nyúlt levelemben. Két ember, akik együtt várják a babát, együtt terveznek mindent, ez annyira szuper... Sárga is vagyok rendesenKép!
Kati
Vendég

Bodza, Falina, Megann,
köszi a válaszokat az ínygyulladással kapcsolatban! Voltam közben a gyógyszertárban, és ott azt mondták, hogy az itthoni Klórhexamed (fonetikusan írtamKép) használható rá, az is öblítő, és azt mondta a nő, hogy az ilyen fertőtlenítők nyugodtan alkalmazhatók. Ha ez nem válik be, szerzek be tiféléteket.Kép

Enyémférj sem volt az a picicsecsemőbabusgató típus, azóta vannak el jobban a lánnyal, hogy már lehet vele "interaktívan kommunikálni". De azért a legelejétől minden este ő fürdette, viszont pelenkázni csak szükséghelyzetben hajlandó. Szóval nála kellett egy kis idő, amíg belerázódott. És most várjuk ugye a másodikat, és összesen négyet szeretnénk.Kép

Apás szülésről annyit, hogy én az elsőt a férjem nélkül nem bírtam volna végigcsinálni (voltak nehézségek), és ő, bár alig bírta nézni, hogy szenvedni lát, mindenképpen bejön velem a következőre is, hogy támogasson, és hogy együtt éljük át az egészet.Kép Nekem nagyon sokat jelentett, hogy ott volt, pedig a szülésznő is ott volt, és végig segített, de a férj mégis más. Viszont ebben partner kell legyen ő is, erőltetni nem szabad.

Angelani,
az ivásra nagyon figyelj, az fontos! Ha nem megy a víz (nekem sem volt a kedvencem a szoptatás előtt, viszont akkor állandóan az ásványvizes palackot kerestemKép), akkor próbálj gyenge gyógyteát, gyenge szörpöt, sok levest fogyasztani! Főzelékek? Mostanában én legtöbbször zöldséges rizst eszem, sajttal vagy túróval vagy husival vagy májjal, abban van zöldség is, más is, és nem is hízlal. Túrógombóc, túrós zsömle, körözött, mint tejtermék; zöldséges rakott krumpli, husi különböző módon párolt zöldségekkel, most hirtelen ezek jutottak eszembe, majd még gondolkodom. Nekem anno azt tanácsolták, amikor sokáig volt hasmenésem, hogy zabpelyhet főzzek vízben, hogy jó nyákos legyen, és minden nap egyszer ezt egyem. Lehet ízesíteni aszalt gyümölccsel, mézzel, fahéjjal. Állítólag helyreállítja a bélbolyhok állapotát.

Tyű, lányok, az tök jó lenne, ha egyszerre szülnénk, és egy szobába kerülnénk!Kép

Bodza,
tényleg nagyon jó vétel volt ez a sok ruha, komolyan irigy lettem, ilyen szerencsét!Kép

Zsuzska,
majdnem elsírtam magam, olyan szépen írtál! Nagyon jó helyen lesz nálatok egy baba, remélem, minél hamarabb bekopogtat!

Penna,
köszi, hogy betettél a táblába!Kép

Most muszáj mennem, minden jót nektek, és szép hetet!

Kóbor
kóbor

Hari!

Remélem nem vetted elbátortalanításnak amit írtam, hidd el a legjobbakat kívánom nektek!Kép

Nemesek!
Bocsánat, ha esetleg durvának és túlzónak hangzott amit írtam, tényleg sajnálom, de sajnos tényleg az a típus vagyok aki nem tudja bedugni a fejét a homokbaKépKépKép
Ez tudom, hogy sokszor nem jó, és néha fáj ha valaki ennyire józan, de én nem tudom nem leírni az őszinte véleményemet!(Talán azért van ez így mert velem sem bánt kesztyűs kézzel a sors, és láttam már egy s mástKép, pedig még csak 26 vagyok)
Remélem hogy Hari sem haragszik ezért, azt hiszem ő legalább annyira realista és tisztánlátó mint én, hogy egyáltalán be meri vallani magának a problémákat!Minden tiszteletem az övé ezért!
És ez a legjobb mód arra hogy megoldják őket.Kép
Mindemellett ha végigolvastad az írásomat, láthatod, hogy minden erőmmel szorítok Hariéknak, hogy összekovácsolja őket a babuciKép

Ugye nem haragszotok rám??Kép

Kép

Kép
megann

Nemesek!

Egyébként nagyon ari lehet a párod, és tök megértelek, hogy néha néha már a féltékenység kezdett gyötörni!

Zsófy!
Neked írnék anyós témában(végre eszembe jutott(szita agyKép) hogy te vetetted föl ezt a témát!
Hát sajnos valahogy én is így állok a dologgal mint teKép
Mondjuk nekem még indokom is van rá!
Egyszer nagyon nehéz helyzetbe volt a családunk: egy válófélben lévő nagyon közeli családtagunktól a férj elrabolta az 1 éves kisbabát!Mindenki teljesen ki volt(ez volt az egyetlen alkalom, amikor össze vissza véreztem ész nélkülKép), erre a kedves anyósom egy beszélgetés alkalmával közölte, hogy egy esetleges válás alkalmával ő a fiait arra bíztatná hogy vegyék el a gyereket az anyájától!
Na erre én persze teljesen kiakadtam, gondolom érted miért, a legnagyobb bajban van az ember és a támogatás és bíztatás helyett ezt kapta!
Úgyhogy azóta résen vagyok, nagyon elszúrta úgy érzem!
Most meg ahogy megtudta hogy baba lesz viccesen odavetette, hogy akkor ő elmegy gyesre a babával!
Mondtam persze, ez még viccnek is rossz!Nem azért szül az ember, hogy más nevelje fel a gyerekétKép
Úgyhogy hidd el, teljesen átérzem az ellenérzéseidet!
És hiába is lehet nagyon kedves, jó fej az anyós, nekünk mindig csak egy idegen marad, és az ÉDESANYÁNK a mindenkünk!!KépKépKép
Már beszélgettem anyuval erről, és valahogy neki is és nekem is egyértelmű, hogyha el akarok menni fodrászhoz pl, akkor hozzá fogom vinni a babát!
Valahogy ez a természet rendje!
Én nem akarom kirekeszteni anyósékat az unokázásból, de a mindennapokat anyukám segítségével gondoltam mindig(ráadásul ő már nyugdíjjas és nagyon jó anya)
Nem tudom neked van valami hasonló történeted, ami miatt fellángolt ez az érzés benned, vagy csak úgy jött???
(Egyébként szerintem mindegyikünk szép lassan átalakul anyatigrisséKépKépKépKép)

Kép

Kép
megann

sziasztokKép!

Megann,
nagyon durva a te anyósod is!!!az enyém is ilyesmi!totál önző és hihetetlen elképzelései vannak a mi jövőnkre nézve, de az biztos, hogy csalódni fog!
nekem régóta feltűnt, hogy nagyon önző, és a gyerekeit is szörnyen nevelte-vagyis inkább egyáltalán nem nevelte őket...-a páromat hosszú idő alatt,rengeteg türelemmel sikerült kikupálnom.sok gondunk volt a neveltetési hiányosságai miatt...amiről végső soron nem ő tehetett, de szerencsére fejlődőképes volt még, ami 33évesen kész csoda.
szóval anyósom sunyi és nagyon önző, meg szörnyen primitív szegény és ez az összeállítás rémes!
próbálkozott ő egyből, mikor terhes lettem, hogy majd ő ad nevet az unokájának-mondtam, hogy akit én szülök, annak biztosan nemKéppersze finomabban fejeztem ki magam- meg az az elképzelése, hogy nálunk is majd ő vigyáz a babára, ha megszületett, én meg addig tudok takarítgatni...(-majd álmaiban!!!-), folyton megjegyzéseket tesz arra, hogy mennyit híztam,amíg dolgoztam, bejött hozzám, hozott olyan dolgokat amiket nem ennék meg a világért sem, és beledumált abba, hogy én miket eszek, meg fárasztott a hányingeres időszakomban, hogy nem szabad most koplalnom! mondanom sem lell, legszívesebben leütöttem volna...totál primitív, a kukoricapelyhet chipsnek nézi, a műzliszelet szerinte "csokika"...de azzal tetőzte be végképp a róla alkotott képemet,mikor úgy döntöttem, hogy nem dolgozom tovább a párom edzőtermében, mikor kitört az influenzajárvány, és betegen jöttek be edzeni buta libák, a párom meg beküldte őt helyettem. mikor bejött, akkor én elmeséltem neki, hogy félek a baba miatt, hogy elkapok valamit, -16hetes voltam akkor- meg egy doki aznap tiltotta meg nekem, hogy sokáig egyhelyben üljek, beparáztatott, hogy lefelé nagyon húzni fogja a méhem a babó és ez baj, nna én ezekről beszéltem neki, éppen a legbensőbb félelmeimet adtam ki-ahogy mondtad is- egy idegennek, erre ő egyszer csak megszólal:"-akkor most rossz az a futógép?" akkor esett le, hogy ez tojik arra, hogy engem mi aggaszt-az unokájával kapcsolatban- de leginkább az udvariasság teljes hiánya döbbentett meg..még ha nem is érdekli, legalább csinált volna úgy, mint én annyiszor vele kapcsolatban, mikor meghallgattam a bajait... jjja,és ezek után még volt képe feltenni kiakadt arccal a kérdést, hogy:"-jaj, és mi van, ha most meg én kapok el valamit?" én kész voltam, a hormonok amúgy is túérzékennyé tesznek, hát -szerencsére még normál hangnemben- közöltem vele, hogy ő nehezebben fogja elkapni, mert erősebb az immunrendszere, mint egy állapotosé, ha elkapja, nem fog a láztól esetleg 16hetes magzatot elvetélni és nem fenyegeti veszély a babáját, még ha nem is vetélne el, a lázcsillapítók nem tesznek túl jót...
ő meg csak nézett, de én akkor elhatároztam, hogy ezentúl csak udvariasságból és a babóra meg a páromra való tekintettel tartok fenn vele bármilyen kapcsolatot! azóta igyekszik nyalizni, de elég hideg vagyok, nem bunkózok vele, de többé semmi személyeset nem mondok neki.ez az én történetem.Az biztos, hogy anyukám lesz számomra is az, akitől tanácsot és segítséget kérek, anyóstól soha!csak sajnos messze lakunk most anyutól, de majd sok időt töltök ott nála a babóval és a szüléskor eljön hozzám, ha hazajövünk a kórházból!legalábbis remélem, hogy meg tudja oldani!szerencsére a párom megértKépés segít.

BOCS LÁNYOK? TUDOM,HOGY EZ NEM AZ ANYÓS TOPIC!!!

Zsuzska!Kép
nagyon szép a történetetek, köszi, hogy megosztottad velünk! én meghatódva olvastam!

Minimi,
anyudnak igaza volt nagyon!azt hittem nem leszek majd aggódós, de ez biztosan az anyai ösztönKép azt hiszem anyává már akkor válunk, mikor elkezdjük akarni a babánkat!

csillam!
te is kedden mész UHra? Drukkolok!!!

most hogy kisregényt írtam, búcsúzomKép
puszi NektekKép
Zsófi
18+4 (ezt tökjó leírni, látom, hogy telik az időKép )

Kép
zsófy

Falina megnyugtatására. Aggódásom a második babánál 2-3 közötti. Elsőnél 3-as volt. Akkor tök magas volt az AFP (2,4),de még határon belüli. Volt 2X is genetikai uh. Akkor izgultam nagyon.

Zsuzska, megint megríkattál engem is...
Remélem már csak vidámabbakat írsz!

Hari,
Nálunk apa az elsőt nagyon-nagyon várta. Sokat foglalkozott velünk. Most is akarta a tesót, de neki most ott van Rolcsika, nem is foglalkozik igazán a pocakommal (szerintem). Biztos van ebben egy kis terhességi túlérzékenység is. Azt mondta, hogy Roli az csak az övé a második majd (aki szerinte úgyis nyafka lány lesz) az enyém lesz és Rolival ők majd ketten mennek mindenhova. Nem akar felkelni hozzá éjjelente, stb. Persze én is tudom, ha megszületik minden másképp lesz, mint ahogy most mondja.
Biztos vagyok benne, hogy a te párod is remek apuka lesz, de lehet nem a legelején, hanem egy picit később.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Ja, most hogy Cirmike leírta, az AFP nekem is a normálon belül volt, de magas. A Szabolcs u-ba küldtek genetikai uh-ra. Erősnek éreztem magam, mondtam a férjemnek, úgysincs semmi gond, menjen nyugodtan dolgozni, felesleges velem ott ülnie. (Vállalkozó, úgyhogy kevesebb a szabadnapja, mint egy alkalmazottnak....Kép)
Szóval emléxem, sétáltam befelé valami hátsó épületbe, és egyszer csak elkezdtek folyni a könnyeim. Csak úgy. Arra gondoltam, ha ez a törpe most a pocakomban beteg, én tönkremegyek az biztos...
Most, hogy megint játszadoznak velem a hormonok, Kevinnel kapcsolatban is sokszor van, hogy nézem a kis buksiját, és arra gondolok, olyan pici, még olyan keveset tud a világról, voltaképp mi Apával vagyunk neki a világ, és ha valaki bántaná, én biztos nekimennék.

Hát, anyósról tudnék mesélni.Kép Az enyém utál engem. A legutóbbi telefonüzenete (este fél 10kor, még jó hogy le volt halkítva, nem vettük észre) úgy ért véget: "Dögöljetek meg!" Én mindig adtam "még egy esélyt", majd ha összeházasodunk, majd ha itt az unoka...de nem változik semmi. Kevint nem látta még idén, talán novemberben utoljára.
Szerencsére a férjem elég reálisan látja, és az ominózus üzenet után abszolút megértette, hogy nem szeretnék többet békejobbot nyújtani anyósnak. Azért fura, mert első, egyetlen unoka, a lánya meg annak barátja pedig egy büntetésvégrehajtási intézményben vannak egy éve. (kocsilopás, a barátja márt ült 4-et, most sikeresen belevitte a sógornőmet isKép) Bezzeg ő jó kislány, megy neki a csomag, a levél...fene se érti. Itt lenne egy normális fia, aki tényleg mindenben segít, ugrik (mégiscsak az anyám), gyönyörű, édes unoka, az nem kell. Sajnálom, mert Kevinnek így csak nagypapából van kettő (ők amúgy elváltak, nem csodálom valahogy...)

Bocsánat, de az anyós-sztorijaimmal meg tudnék tölteni egy egész topicot.Kép

jó éjt
p
penna

Megann,
nehogy véletlenül kukacoskodásnak vedd amit írtam. Pontosan értem, és hidd el, én is olyan vagyok, aki nem dugja a fejét a homokba... Az egyetlen, amiért öszintén hiszem, hogy tudok segíteni, mert pont ugyanez volt nálam is. Az első terhességemnél éjszakákat bőgtem át amiatt, hogy hogyan fogom egyedül nevelni a gyerekemet (párom akkor még olyat is mondott, hogy válasszak kettejük közül Kép). Én is próbáltam szembenézni anno a kilátástalannak tűnő helyzetemmel, és lám minden szuperul megoldódott. Jó lett volna akkoriban egy, esetleg két barátnő, akik bíztattak volna, mert anyáméknak úgy kellett előadni, hogy minden rendben. Szörnyű időszak volt!!!
Úgyhogy nehogy személyeskedésnek vedd az egészet, jóKép!
Kati
Vendég

Áttérve az anyós témára.
Penna, azt hiszem, nem lehet überelni Téged!!!
Csak annyit mondok, hogy anyósom készített ma nekünk egy nagy adag tatárbifszteket (tudja, hogy imádom és azt is, hogy nem ehetek), Karácsonykor ettünk náluk utoljára, és én akkor már pocakos voltam, csak nem bírtam megállni. Mondtam, hogy nem eszem többet, erre tessék.
Nálunk is névlistával hozakodott elő, hogy arról válasszunk nevet. Teljesen kiakadt, amikor a kórházban kiderült, hogy Trisztán lett. Nem szóltunk előre...
Egyébként, minél nagyobb a fiam, annál inkább kezdem észrevenni, hogy én sem leszek egy mintaanyós! Pedig régen elterveztem, hogy jó fej leszek, de lehet, hogy nem így fog elsülni... az én féltett kisfiamKép, lehet, hogy mindig a nyakára fogok mászni!!!!
Anyámmal manapság sokkal több a bajom, mint anyósommal. Lassan minden alkalommal kiakaszt! Nem elég, hogy képtelenek letenni a cigarettát (végül is asztmás az unokájuk) inkább rányitják az ablakot...Havonta max. csak egyszer megyünk hozzájuk, mégsem foglalkoznak az unokájukkal (egyetlen). A hülye kutyájuk fontosabb, már ezért utálom azt a dögöt (pedig szeretem a kutyákat általában).
Mesélem nekik, hogy nincs jól a gyerek, gyengéket szaturál, már kórházba akartuk vinni hajnalban, és erre anyám: Tucika (a kutya) is egész éjjel nyügös volt... ki a sz..rt érdekel!!
Olyan pipa tudok lenni rájuk, mindig mondom is a páromnak, hogy szakítsunk meg mindenféle kapcsolatot velük. Nem érne nagy veszteség...
Kati
Vendég

Nemesek!
Nyugodj meg, egyáltalán nem vettem személyeskedésnek sem semmi rossznak amit írtál...Kép
Örülök hogy jóra fordult minden nálatok, tök átérzem a helyzetedet, ugyan nálunk ilyen nem volt, biztos nagyon szörnyű lehetett!Kép
Nem is értem a férfiak néha annyira....nem is tudom milyenek...
Bízom benne, hogy mindenkinek igy végződik a történeteKép

Penna, Zsófy!
Hát no comment!Kép Akkor én még ne szóljak semmit, mert az én anyósom ennek ellenére úgy érzem elfogadtott, hogy vagyok, segít is mindenben amiben megkérem, tényleg rendes egyébként, csak egyszerűen önző no meg erőszakosan nyomulós és tapintatlan de mégsem olyan rossz!Egyébként nem akar rosszat sosem, csak szarul adja elő...és először azt nézi mi a jó neki meg a fiának!
Mindig ugy érzem lehetne rosszabb is!De akkor nyilván nem tartanám a kapcsolatot vele.
Hát jól össze kell kapni magunkat, hogy minden úgy legyen ahogy mi akarjuk és ne úgy ahogy anyós jónak látjaKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok lanyok!

En a 2004 oszi topikba szoktam irni mert 2004 szeptember 14-en szultem.

Ilyenkor kezdtem el irogatni abba a topikba.

Mikor meglattam, hogy van 2005 oszi babak topik gondoltam benezek es ha mar itt vagyok irok is nektek.

Szoval szuper nosztalgiazni koztetek, ahogy olvasgattalak titeket.

Nagyon hamar eltelik az a kilenc honap es utana is rohan az ido.

Nemreg tudtam meg, hogy baba lakik bennem, es mar az a baba fel eves lesz a heten. Hihetetlen.

Elvezzetek ki ezt a kilenc honapot es ne feljetek a szulestol sem, mert ugyan faj, de az a fajdalom nem annyira rossz, mint amennyire jo az az orom es boldogsag, amit a babak hoznak magukkal.

Mindenkinek boldog babavarast.

Ja es rakok nektek egy kepet a fel eves gyerkocomrol.

Nemsokara ti is buszkelkedhettek hasonloval, hasonlokkal. Kép Kép Kép

Magi

1 ho
Kép

2 ho
Kép

3 ho
Kép

4 ho
Kép

5 ho
Kép

6 ho
Kép

Bocsi a sok kepert meg a hosszu helyert, de olyan jo volt nosztalgiazni. Kép Kép Kép

Na es jo megosztani az oromot is. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Lányok!

Nagyon szorítsatok értünk!!!!
Megyek be a kórházba: VÉRZEKKépKépKépKépKép
csillam

Olyan dezsavű érzésem lett hirtelen Csilla soraitól... Kép
nagyon szorítok, remélem neki is "csak" rossz helyen van a lepény, mint nekem...
F.
falina

Csillam!Kép

Jaj neeeeeeeeeeeeeeee!
Nagyon szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen!!!!!

Mea
mea

Csilla!
100000rel szorítok, jelentkezz, amint tudsz!!!!!
Kati
Vendég

Szorítok neked Csilla!
Rendben lesz minden!

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Anyóstéma!

Nemesek!Kép

az én anyósom meg a rohadt édességeivel töm, tudja hogy imádom és állandóan csinál valami hülye sütit, vagy tegnap például madártejet.

Mndig mondom neki, hogy nem kéne ennem ennyi édességet, de csak azért is tukmálja!!!!!

Párom meg azt mondja erre, nem kell megenniKép

Az én anyósom szerintem ugyanolyan durva.

Kpzeljétek!
Párom bátyjáéknál most születik majd a baba, erre összekészített egy 16 éves kötött ruhaszettet és beállított a menyéhez, hogy akkor majd ebbe hazahozhatják a babát!Kép

Na a másik menye meg szépen megmutatott egy másikat, h ő erre gondolt inkább.

Hát én nem leszek ilyen nyugodt ha jön ilyenekkel az biztos!!!

Nálunk állandóan rendezkedett, pakolt, takarított, stb.

Én viszont kimutattam egy idő után mennyire unom őt.
Azóta már kicsivel jobb a helyzet!

De én anyummal szuper jól megvagyok és őt nem helyettesítheti senki sem!!!
(Mondjuk a cigit ősem tudják letenni, még előttem is rágyújt néha igaz nyitott ablaknálKép )

Ahéten kellene mennem nőgy.vizsgálatra, de az orvosomtól képtelenség időpontot kérni.
Most fog majd ajánlani maga helyett mást, mert ő nem vezet le szülést már.
Remélem jó lesz az új!

Bocsánat,hogy én is sokat írtam.

Szép napot!!!!

Mea
mea

Magika!Kép

Köszi, h benéztél hozzánk.
Ez nekem sokat jelentett, mert én indítottam anno ezt a topicotKép

És nagyon édi a babád!!!Kép

Mea
mea

Csillám, nagyon szorítok, remélem semmi baj nincs!
kzsu

Csillám!
KépKépKép
Imádkozom értetek!Tiszta ideg lettemKépKép
Gyere minél hamarabb!

Magika!
Jól tetted hogy benéztél, nagyon édes a babód!Kép
Nem félsz a kis korkülömbségtől???

Mea!
Hi-hi, szerintem nagyon jó fej volt a sógornőd!
Így kell ezt csinálni, aztán majd észreveszik magukat!
Szerencsére az én anyósom eddig még nem osztogatgott kéretlen tanácsokatKép, csupán érdeklődött hogy mi volt az orvosnál, milyennek találtam az új orvosomat stb. ez meg szerintem természetes,,..és nem is tukmál rám semmit...mondjuk nem is egy nagy sütibajnokKép, amióta párom mamája elment, nemigen ettem jó sütit a párom családjában!
Anyukám viszont remekül sütKép
És ott igen nehéz ellenállni, hol egy fini fánk, hol illatos hókifli, mindig kisüt valamitKépKépKép

Istenem!
De izgulok CsilláértKép

Kép

Kép
megann

Csillám! Remélem nincs semmi komoly baj, szorítunk érted!

Magika! Együtt örülünk veled, aranyos a kisfiad!

Csütörtökre bejelentkeztem védőnőhöz végre.

Anyós-anya téma: én mindekettőjüktől 200 km-re lakom, úgyhogy nem tudom, hogy fognak segíteni, bár a férjem kifejezetten utálná, ha közel laknánk bármelyikükhöz, mert szerinte folyton átjárnának, és beleszólnának az életünkbe. Így viszont sokkal nehezebb lesz nekem, mert nem mondhatom, hogy csak úgy elugrok valahová, és leparkolom a babát hozzájuk. Szóval lehet, hogy ez sem sokkal jobb. Egyébként azt hiszem nyugodt szívvel bíznám akár anyámra, akár anyósomra a gyereket. Csak a férjem anyós- ill. anyafóbiája a bökkenő, azt mondta, legalább 60 km-re kell lakni tőlük ahhoz, hogy ne szálljanak meg minket.

Ebből már voltak, és még lesznek is családi vitáink... nem tudom meggyőzni arról, hogy néha több előnnyel jár a közelségük, mint a távolságuk.

Bodza 14+0

Kép

Kép

Kép
bodza

Lányok !

Látom mindenhol sok gond van az anyósokkal.
Eleinte engem is nehezen fogadtak el, mert amikor összekerültünk a férjemmel /10 éve/, nem tudták elképzelni, hogy együttmaradunk. Aztán az évek során megváltozott a véleményük, ők voltak akik odaálltak és mondták, hogy bocs. Milye jó lett volna ha a pici fiúkkal hamarabb találkozok, lehet, hogy akkor nem kellettünk volna egymásnak. Anyós elég csörmester típus, de tudni kell kezelni, nem hagytam soha sem, hogy a nyakunkra nőjön. A gyerek témában mindig azon nyavalygott, hogy minek nekünk, mert már van 3. /férjem 1. házasságából 16 éve s fiú, 12 éves lány, nekem meg a 11 éves lányom/. Mi lesz velünk anyagilag, ő ettől fél. Soha nem panaszkodtunk, mindig mindent megoldottunk, csak szereti túlkomplikálni a dolgokat.Amikor a férjem megmondta, hogy baba lesz akkor is a siránkozás volt csak. Nem neki szülöm.
Anyám első reakciója pedig a köv: becsúszott ez a gyerek vagy terveztétek? Marhára jól esett ez a kedves megjegyése. Úgy viselkedett, mintha egy szegény szerencsétlen megesett lányanya lennék- még ha úgy is lenne, akkor is az én dolgom-. Néha olyan bántó tud lenni de nem veszi észre.
Nem fársztalak tovább benneteket.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Csillám!
Nagyon szorítok!!!!!!!!!!!!!Remélem minden rendben lesz.

Nemesekkel foghatok kezet, mert anyu engem is ki tud félpillanat alatt akasztani. Az a rohadt cigaretta!Kép És még sok egyéb problémát lehetne sorolni.
Az anyóssal viszont nagyon jó a kapcsolatom.Kép Remélem így is marad!Ő halad a korral, és nem akar mindenféle 1000-éves rucikat a gyerekre aggatni.CSak ne hogy elszólajam magam.

Holnap megyek uh-ra. Remélem minden rendben lesz.
Csütörtökön voltam AFP vérvételen, csak 9.45-től ültem ott 12.30-ig.Nem is voltam ideg, főleg mikor kiderült, hogy a dokit elhívták műteni a kórházba. Ti is ennyit ücsörögtök egy- egy vizsgálatnál?

Hányósok!
Ti is hánytok még mindig, vagy én vagyok az a szerencsés csak, az időt figyelembe véve?

Sziasztok!
Szilvi
16+6

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Nemesek:
Köszi az együttérzést! Ha megkívánok valami "tiltott gyümölcsöt", akkor eszem belőle.
Utána egy kicsit viszketek meg ilyenek, de nemeszem túl nagy adagban (azért nem akarok akkora bajt).

Kóbor:
Annyira jó kajákat írtál, hogy már az olvasás közben korgott a gyomrom. Nem is tudom melyikkel kezdjem:-). Nagyon köszi!

Zsófy:
A képed remek:-)
Tök felvidított!

Csillam:
Remélem minden rendben van!
Most meg úgy aggódom. Nem szabad idegeskedni, mert az is csak ronthat a helyzeten. Feküdj sokat. Szorítok!

Anyós ügyben:
Sajnos nekem nincs anyósom (nem is ismertem, mert évekkel ezelőtt meghalt).
De a férjem szerint biztos nagyon boldog lenne.
Ő nem szólt bele semmibe és tuti jó anyós lett volna. Maradok ebben a hitben.

Mea:
örömmel olvasom, hogy valamikor te indítottad el a topikot! Az anyukád dohányzásától meg nem kell tartanod, az nem árthat a babának (főleg, hogy nyitott ablaknál).
Mert akár mindentől félhetnénk. A budapesti szennyezettségben nem számít az a kicsi cigarettafüst. Az én anyukám olyan, mint a gyárkémény. De azért direkt mellettem nem gyújt rá csak a kijelölt szobában, bár így is mindenfele terjed a lakásban.

Na puszi minkenkinek+
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok

A reggelt végigbőgtem az ideg miatt,most meg meghatódtam ,hogy ennyire izgultok értünkKép

Köszönöm mindenkinekKép

JÓL VAN A FIAM KépKépKépKépKép

A doki szerint azért van a gyerek ,hogy idegesítse az anyjátKép

A méhlepény jól tapad
A magzatvíz nem szivárog
Jó szívműködés
18-hetes terhesség(18+3)

Hogy a vérzés mitől van ,azt nem tudta kideríteniKép
Lehet:-megemeléstől
-hirtelen mozdulattól
-Idegességtől
Feküdnöm kell, és felírt egy gyógyszert :Pipolphen(Méhösszehúzódás ellen)

Képet nem kaptamKép
2-hét múlval kell visszamennem.

Rendesek voltak -soron kívül behívtak Kép
Bár úgy bőgtem ott mint egy eszelős.
Nemgyőztek vígasztalni.

De rettentően megijedtemKép

Csilla
csillam

Ja! Még azt is mondta a doki ,hogy egyek több csokit-édességet-Szénhidrátot.

Ki érti ezt???Kép
csillam

Jaj de jó Csillam, örülünk, hogy jól vagytok! Pihenj sokat! És egyél csokit! Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Nagyon örülök, hogy megnyugodtál.
Vigyázz Magatokra ! Sok pihi és nyugalom.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Egy emberként drukkoltunk Neked!Kép
Örülök, hogy minden rendben, és edd azt a csokit, ha a doki mondjaKép. Az orvosnak szót KELL fogadni.
Pusz
Kati
Vendég

Szilvi!
Hogy- hogy most mész uh-ra. Már meg is van az AFP eredményed? Én 11-én voltam vérvételen és csak 29-én megyek uh-ra...
Kati
17+5
Vendég

Sziasztok Lányok!

végigolvastam a fentieket, én is ebbe a topicba tartozom, október 10-re vagyok kiírva. :-) 11. hetes.
Hányás, hányinger egész nap, főleg délután, még reggel "egészen jó" a helyzet. Sajnos már mindent kipróbáltam, gyömbér, Canada dry, B6,. Magne B6, homeopátiás szer. De nincs változás. :-(

Félek, nehogy valami baj legyen, és nagyon furcsa, mert az első terhességemnél (6.5 éves a gyerkőc) nem volt semmi ilyesmi.

Valakinek valami ötlete erre esetleg?

Köszi, puszi
Dóri
Vendég

Csillám!Kép

Hála az égnekKépKépKépKép
Szerintem mostmár tényleg vonulj nyugdíjbaKép
Ne csinálj semmit, csak feküdj, olvasgass, és sétálgass a napsütésbenKépKépKép

Dóri!
Szia, üdv itt nálunk!
Ha így áll a helyzet, akkor a fontos étekzéseket vedd előbbre, hogy maradjon is bent valamiKép
Az igazi gáz az lenne ha még a víz sem maradna meg benned, nekem volt ilyen ismerősöm, szegény kórházba kötött ki, mert kiszáradt volna.
Azért kérdezd meg a dokit, hátha tud valami gyogyót adni, lassan betöltöd az első három kritikus hónapotKép

Szerintem baj ebből nem lesz, mert a gyerkőc elszedi ami neki kell a tartalékaidból, viszont akkor valamilyen vitamint mindenképp szedjél szerintemKép

Remélem hamarosan jobban leszelKép

Kép

Kép
megann

Csillam!Kép

De jó hír, úgy örülök, hogy nincs semmi a babóval.
Pihenj sokat és ne idegeskedjKép
És hamizd a sok csokit, de jó nekedKép

Puszi

Mea
mea

sziasztok!!!

Csillam,
én is nagyon-nagyon izgultam érted!!!értetekKép
nagyon örülök, hogy nincs baj és szuper, hogy tudod, fiad van!!!én holnap lehet, hogy megtudom a 4D-sen!!!

MEA!!!
Jövünk a hétvégére marosra! Ugye talizunk???Kép
Jó is, hogy új dokid lesz mostmár, én is remélem, hogy rendes lesz!Rádfér mostmár az alaposabb törődés, mert ez a főorvos kicsit linknek tűnt nekem, ahogy bánt veled.
Amit anyósodról írsz, ez tök gáz...kitartásKép legalább nem egy városban laktok, mint mi...
puszi,

LányokKép
örülök az anyósos storyknak, legalább érzem, hogy itt megértetek!köszi, és köszi, hogy ti is meséltek, mert így látom, hogy nem csak egyedül vagyok a problémámmal!
tegnapi storym:
az én anyósom tegnap kerülgetett, aztán szó szerint falhoz szorított, hátrálni se tudtam, letaperolta a hasamat, és miközben a kezével a pocim taperolta, kérdezgetett, hogy : na hogy van az én kisbabám, mozog már?
fúúúú...a hideg kirázott!
Elég igénytelen és a cigitől folyton budös, nem bírom a tapizását!!!
ez nem fogja fel, hogy attól, hogy az unokája odabenn van, az attól még az én hasam!!! ha a cicimben lenne, azt fogdosná...
biztos érdeklődést akart mutatni, de túlzásba vitte. Ráadásul az "én kisbabám" szövegtől menekülni támad kedvem!!!Kép a párom öccse, hála anyós "rengeteg" törődésének és még sokminden másnak, meghalt szegény, drogos lett és felakasztotta magát.nagyon elszomorít ez, bár én nem ismertem. Na most én tudom és átérzem, hogy szörnyű ez neki, és én nem is tudom mit tennék,ha ez velem esett volna meg, mindenesetre én úgy próbálom majd minden energiámmal nevelni a babót, hogy ez velünk ne történjen meg! szóval emiatt sajnálom anyóst,
de azt gondolom, hogy azért mert ő ezt valahol elrontotta, hogy ez történt, most úgy érzi, hogy azon a babán kell "jóvátennie," akit én a világra hozok, /szerinte/ neki!!! már mondott nekem olyat, hogy: reméli lány a baba, mert ő mindíg is vágyott lánygyerekre!hogy neki nem lett lánya.. nem igazán érdekli a terhességem, sem én, neki én egy eszköz vagyok, akin keresztül ő megkaphatja, amit akar..régebben is mindíg engem nyaggatott, hogy érjek el a páromnál neki dolgokat meg ilyenek!
folyton az az érzésem, hogy ha megszületett a babó, ő a sajátjának fogja tekinteni, csakhogy én átlátok mostmár rajta, megismertem, és nem lesz semmi beleszólása a családi dolgainkba, amíg én élek, az tuti!

ANYUKÁM nekem nagyon aranyos, nekem 3 éves koromban meghalt apukám és anyának köszönhetek mindent!Nagyon szeretem őt! Bármit megtennék érte, és ő is nagyon szeret, kiáll melettem, mindenben segít!Nagyon rendes!
ő jó fej, beleszólhatna bármibe, újabban mindenben hallgatok rá-talán mert nem mond hülyeségeketKép- de nem teszi, csak ha tanácsot kérek.
talán lányom lesz és mi is mindíg jóban leszünk majd a lányommalKép talán holnap megtudomKép úgy izgulok!!!

Bodza,
végül is jobb, hogy inkább ilyen a férjed, mintha "anyuci kedvenc kicsi fia- anya szoknyájához nőtt" lenneKép gondolom érted milyen pasikra gondolok itt!

Magika,
nagyon édes a pici babád!aki már nem is olyan kicsi!
gyere máskor is közénk!

Kismama,
az én anyum szegény végig hányta velem a hasában a 9 hónapot! sajnos van, hogy nem múlik a rosszullétKép de drukkolok, hogy jobban járj!!!

Bkrisztina,
engem a családomban sokan nem tekintenek "rendes"kismamának, mert nem vagyok házas a párommal. tervezzük az esküvőt, akkorra, ha a babánk már 1,5-2éves lesz és ő is élvezni tudja majd a bulitKép

hú, bocs, hogy megint ennyit "anyósoztam" de annyira jólesik kiírni magambólKép
kösziKép

Csillám!!!
Vigyázz magadra! pihenj sokat!

Üdv,
Zsófi
18+5Kép

Kép
zsófy

Sziasztok lanyok!

Ugy dontottem, hogy fogok nektek en is irogatni, bar nem lesz osszel babank, de ugye azert johetek.
Olyan jo olvasni titeket.
Nalunk is volt anyos tema.

En egesz jol kijovok az anyosommal meg anyukammal is. Sokszor hagyom rajuk a gyerkocot es olyan jo, hogy van kire. Igy a ferjemmel egyszerubb a regi eletunket elni. Mondjuk mozi stb...

Ja es ami meg egy aldas, hogy a szules utan nagyon jol jon a segitseg. Nekem anyukam 3 hetig szabin volt, fozott nekunk es mikor a ferjem dolgozott, atjott. Igy ha faradt voltam, tudtam aludni O meg oromere babazhatott.
Pedig nagyon hamar felepultem a szules utan es mindent meg tudtam volna csinalni, mert szerencsere fiacskam jo alvo volt, de megis aldas volt anyukam es most is hogy mind a ketten vigyaznak ra.

CSillam!

Orulok, hogy jol vagy es minden rendben.
Kép Kép Kép

Mindenkinek kitartas.
A rosszulletek hamarosan elmulnak.
Bar az en anyukam is vegig rosszul volt, meg a szuloagyon is hanyt szegeny velem.
Kép

Azert kitartast.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Magika üdv újara a babásodók körében.Hogy érted, hogy most tudtad meg, hogy baba van? Nem vetted talán észre? Bocs a hülye kérdésért!!!!!!!

Dóri!
Üdv köztünk. Én is hányós vagyok, sajna még most is!Kép Viszont amire nemrég jöttem rá, hogy a jégkrém vagy a fagyi nekem tényleg megnyugtatta a gyomromat.KépEddig mivel tél volt, eszembe sem jutott, nagy kárKép

Valaki írta előrébb (bocs, hogy nem tudom pontosan ki), hogy 3.5 kg-ós babát szeretne. Nekem ez egy kicsit soknak hangzik. Itt kint úgy is be fogja hozni a lemaradását, és talán a kisebb súly könnyebb szülést eredményez. Nem egy esetet hallottam, hogy a nagy méret miatt (kg, cm) kellett a mamát megcsászározni. Én minden esetre a kisebb babára (Kb.3 kg) szavazok a magam részére, 162 cm vagyok.

Csilla!
Örülünk a jó hírnek!Most az legyen a legfontosabb dolgod, hogy feküdj és pihenj!Kép

Nemesek
Még nincs nekem sem eredményem,és igazán nem tudom miért így hívott vissza a doki. Ezen mi is elgondolkoztunk, de ha ezt akarja én megyek! Nekem csak jobb ha többször látom a babámat!Kép

Kzsu!
Érdekel még a terhestorna? Ma beszélek a csajszival.

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Magika!

Bocs totál félre értettem amit írtál!Azt hittem még egy babát vársz!KépKépKép

Kép
Kép
kismama2004

Kismama!
Én voltam aki 3,5 kilós babát szeretneKép
Ezt inkább csak azért írtam, hogy ne 2 kilós legyenKép
Egyébként én 170 cm vagyok, állítólag(orvos) jó alkatú, és hát minél erősebb egy gyerkőc annál jobb, nem??
Na de császárt én sem szeretnék!
Egyébként én 4,30-al születtem természetes úton, szenvedett is anyukám velemKép Tesóm meg 3,30- al és hipp-hopp kipottyant(anyukám szerint)KépKép:
No de lesz amilyen lesz, csak egészséges legyenKépKép

Kép

Kép
megann

Lányok,
van közületek, aki sztk-s rendelésre és nem magándokihoz jár? Hányszor néz v. nézet titeket uh-n a doki, milyen gyakran?
de a magándokisok élményeit is meghallgatnám összehasonlítás képpen!
köszi: F
falina

Lányok Kép elnézést, hogy nem válaszoltam eddig, már vagy 4 topikba írok, nem győzöm. Kép

Ma vagyok 5+3 napos, az inszemináció feb 22-én volt, tehát épp egy hónapja. Holnap megyek az első UH-ra. Mire számítsak? Azt mondja mindenki, hogy vigyázzak magamra. Ez mi a csudát jelent? Nekem fogalmam sincs róla. Jószerint semmin sem változtattam még, nem tudom mi a jó és mi tilos. Persze, nem kávézom, dohányzom, alkoholizálok, cipelek meg ilyesmi, de ezzel kész.
Semmi rosszullétem nincs, eszem rendszeresen, vitaminokat is.
Tudtok segíteni?
Gondolom ti is átéltétek már ezt. Mit javasoltok? Félek, nehogy a tudatlanságom miatt esetleg elvesszen a babánk. De erre nem is gondolok. A hasam meg szúrkál folyamatosan.

Köszönöm

Noémi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?