Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

3D:
Attól függ mi a cél. Ha az , hogy lásd a babád arcát, mert olyan nagyon kíváncsi vagy, milyen lesz, ami amúgy sem látszik szerintem, max amikor megszületik és mellé rakják a kinti képet feltűnik mennyire hasonlított, de az alapján me lehet összerakni, akkor a 30. hét után érdemes menni.

Mi majd most megyünk húsvét előtt (24. hét), mert mi azt szerettük volna, ha egy komoly géppel (nem a Péterfys gyatrával) megnézik, hogy minden szerv rendben van-e. Egészségesnek tűnik-e. Számomra ez a fontos. az hogy hogy néz ki..., úgysem úgy fog kinézni mire kíbújik azon a szűk lyukon. Kép

Tehát ettől függ mikor megy az ember.

Ja a köldökzsinór tekeredés. nem biztos, ha úgy látszi akko rsem, hogy a nyaka körött van, hanem lehet, hogy elmegy előtte, mögötte,... tehát ne parázzatok felslegesen a köldökzsinór miatt. 2 okból. Az izgalom ne tesz jót ababucinak sem. Másik, hogy úgysem tudtok mit tenni, akkor sem, ha rá van tekeredve és akkor sem, ha nincs.

Pusz
Panni
uran
 
 


Sziasztok Lányok!
Tök izgi, majdnem mindenki bármikor szülhet! (Na, ez egy értelmes mondat volt Kép)
Drukkolok nektek, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön!

Titu!
Nem tőlem kérdezted, de gondolom, minél többen leírjuk a tapasztalatainkat, annál jobb. Nekem a védőnő azt tanácsolta, hogy ne vegyek előre mellszívót, mert lehet, hogy nem lesz rá szükség. (Én hülye, megfogadtam a tanácsát.) Szép hozzáállás egy védőnőtől! Tudnia kéne, hogy egy egészdéges nő, aki testileg és lelkileg is rendben van, kész rá, az tutira tud szoptatni! Na persze, nem árt tisztában lenni a technikával,és még emellett is jól jön a gyakorlati segítség, amikor már ott tátog Kép a babuci a kezedben...
Nagyon ajánlom a Kismama-magazin által megjelentetett "Szoptatás" c.könyvet, én a kórházba is bevittem, és első éjjel bele is néztem, amikor eleinte nem ment minden tökéletesen (azért ügyesen szopizott a babám már a szülőszobán!). A tökéletes technika kialakításában egy ottani gyermekorvosnő sokat segített, szóval, kérjetek segítséget bátran, nagyon sok múlik a jó kezdeten! A csecsemősök nem törődtek azzal, hogy megy-e vagy sem, de azért az egyik kismamának segítettek, amikor az kétsébeesetten kérte...
Tulajdonképpen a mellszívókról akartam írni...
A kórházban a csecsemősök azt mondják, hogy nem kell, így hamarabb beáll a kereslet-kínálat egyensúly. De nem megy az olyan hamar ám! Legalább 2-3 hónap, szerintem. Addig pedig nagyon is szükséges lehet a fejés.
Egyébként, az orvosom is azt javasolta, hogy fejjek, meg a többgyermekes sógornőm is, aki nyomban el is látott a hiányzó eszközzel.
3 félét is kipróbáltam, de az Avent Isis jött be a legjobban, pedig az nem is elektromos. Több, mint fél évig használtam, imádtam! Főleg, miután a kislányom 3-6 hónapos kora között végigaludta az éjszakát, nekem meg jó sok tejem volt, így szétrobbantam volna reggelig. A kézi fejés is jó, de nekem tényleg annyi tejem volt, hogy túl sokáig tartott, az Avent gyorsabb volt. Persze a kézi fejés azért jobb, mert lehet "variálni", hogy mindenhonnan kijöjjön a tejcsi.
Lányok! Kitartás, a szoptatásba bele kell jönni, mamának és babának egyaránt!

Vacak,Uran!
Ugye nem gondoljátok, hogy kritizáltalak titeket??
Én úgy látom, teljes az egyetértés. Nincs 2 anyuka, aki mindent egyformán csinálna. Ez azért jó, mert nincs 2 egyforma baba. (Hála Istennek!)
Én nem olvastam az "Aludj jól, gyermekem!" c. könyvet, de kezd érdekelni, annyi vitát hallottam már róla!

Mindenkinek jó babavárást és babázást! Remélem majd olvashatom a születéstörténeteket!
Ja, me melegfront van, állítólag. Vajon hány babát hoz a világra? Kép
dadó
 
 


Timi,

ez a kórházban nem kell fizetni semmiért nekem új,én tavaly áprilisban szültem itt, és bizony a dokim akkor is elkérte a "tarifát" a vizsgálatokért ha éppen ő ügyelt a kórházban, sőt mindig olyankorra hívott be UHra is meg vizsgálatra is, a magánrendelésre összesen 2x a 9 hónap alatt. És mivel sok problémám volt, előfordult hogy hetente rendelt be vizsgálatra. És plusz a szülés utáni jatt.Szóval nekem nagyon sokba volt a szülés. De biztosan én választottam rosszul.

Jó babavárást és babázást mindenkinek,

sziasztok

Timi
kismaszat
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk benn a Péterfyben (szerencsére tök feleslegesen : ) ) és azt láttam, hogy a rövid odő alatt két anyuka is vitte a csecsemő osztályra a babáját méretni. Ugye ez nem lett általános, hogy mindig mérik a babát a kaja előtt és után!

köszi a válaszokat

Panni
uran
 
 


Uran!
Szeptemberi emlékeim szerint abszolut nem lehet általános, gondolom, inkább csak aggódó anyukák lehettek, akik tudni szerették volna, mennyit eszik a babájuk. Nekem egyszer sem mérték a babámat evés előtt és után, ill. azt mondták, ha kérem, megcsinálják, én meg csak legyintettem. Második baba, hát persze. Kép

Kismaszat!
Hát hogy is fogalmazzak csak finoman? Még jó, hogy nem tetted közzé a nevet, habár az se lenne rossz. Enyhén szólva nem fair magatartás ez az orvos részéről. A magánrendelésen hagyján, hogy elkéri a pénzt, rendben van, de hogy a kórházban is!!! Kép És még állandóan vissza is rángat!!! Kép A mai tapasztalt, orvosokat megjárt fejemmel, én azonnal váltottam volna, asszem.
Sajnálom, hogy így jártál. A kórházban hivatalosan, tényleg nem kell fizetni sem UH-ért, sem vizsgálatokért.

Timi,Ddalia, Jammie!
Továbbra is nagy-nagy drukk a szüléshez. Hátha most a hétvégén...Kép
vacak
 
 


Timi, Ddalia, Jammie!

Csatlalkozom Vacakhoz!

Nagyon szorítok nektek.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Szia Vacak!

Köszi a választ. Bíztam benne, hogy ennyire nem változtak meg a dolgok rossz irányban.

Ja még egy dolog. Az egyik nővérkén vagy gondolom, hogy nővérkén narancssárga póló volt Péterfy neonatológia felirattal. Ez általános, vagy csak őneki votl ilyen design-os pólója. Kép

Pusz
Panni
uran
 
 


Vacak, Dadó!
Köszönöm az infókat...az már biztos, hogy akkor már veszek egy mellszívót és nem elektromosat...Kép)( Végülis jobb, ha nem a férjemnek kell utána szaladgálni, még mi bent vagyunk a kórházban )

A cumiról én is igy gondolkodtam...ha mégis szükséges akkor beszerezhető hamar, de jobb lenne nélküle.

Jammie!
Nagyon szeretném, ha sikerülne bekerülni egy ilyen alapítványi szobába, mert a gusztustalan közös wc-ket meg zuhanyzókat nem nagyon kedvelem...Kép

Timi!
Nagyon édes a kislányod...a kistesó is kislány lesz?
A Keserű Ági fiatal szülésznő?
Szerinted megkereshetném én is?
titu73
 
 


Uran!
Amikor én voltam bennt csak ez egyik csecsemősön volt mindig az a narancssárga póló.
Méregetés ügyben pedig én is voltam benn próbamérésen amikor még nem igazán lövellt be a tej. Nem tudtuk hogy evett e valami keveset vagy csak a száraz cicit rágcsálta.

Avent mellszívó nekem is bejött.

Az én dokim is elkérte a manit akkor is ha a kórházba kellett bemenni.

Én is cumiellenes voltam de amikor hazajöttünk a kórházból sokat sírt a kicsi ugyhogy vettem egyet. Hátha attól jobban megnyugszik. Na úgy köpte ki ahogy csak kell. Azóta se hajlandó cumizni ami nem is baj inkább a kis öklét szopizza. Az mindig kéznél van nem esik ki, le stb.

Sziasztok Ildi

Kép
vildi
 
 


Ildi,

ugyanaz volt a dokink...
Jól vagytok ?

Szia

Timi
kismaszat
 
 


Szia!

Bocsi nem olvastam vissza rendesen. Jól hála istennek. Egy kis vérszegénység még van de nem vészes csak figyelgetik hogy ne legyen rosszabb.

Pusz IldiKép

Kép
vildi
 
 


Sziasztok!

Megvolt a hétvégi próbafutamom. Vasárnap megállás nélkül keményedett a hasam és hasmenésem is volt. Okkulva az első gyors szülésemen, bekocsikáztunk a kórházba. Baba ok, méhszáj 2 ujjnyira nyitva, rendes fájás semmi. Az ügyeletes doki javasolta, hogy maradjak inkább, de én nem akartam. Anyut átzavartam hozzánk bébiszitterkedni, én meg nála töltöttem az éjszakát, mivel ő közel lakik a kórházhoz. Persze semmi sem történt azon kívül, hogy aludtam vagy 2 órát, mert nem találtam a helyem. Most 20 percenként keményedik a hasam és már fáj is egy kicsit, de most nem kiáltok farkast. A férjem szegény teljes harci készültségben ül a tv előtt, ő meg van róla győződve, hogy mindjárt indulunk. Én már kevésbé, úgyhogy egy kicsit irogatok, aztán elvonulok durmolni.

Titu: Igen, lányt várok. GIRLPOWER lesz nálunk. Keserű Ági nem fiatal. Kis unokái vannak. Szőkés rövid hajú, mosolygós nő. Nyugodtan megkeresheted, nagyon segítőkész lesz arról biztosíthatlak. Mellszívó ügyben üzenem, Dadóval egyetértek. Nagyon is kell a mellszívó. És nekem is az Avent Isis kézi jött be.

Kismaszat: Ez nem túl szimpi a dokidtól. Én csak a magánrendelésén fizetek. A kórházban nem. A "jattal" a végén persze kalkulálunk mi is.

Jammie, Ddalia: Én sem vagyok alacsony a 175 cm-emmel. Barna félhosszú haj, barna szem.
Az unszimpatikus doki szerintem a dr. Mensch, a szülésznőt (szerintem ő nem szülésznő különben) pedig már én is láttam. Na értük én sem vagyok oda. Majd én is nézegetek, hátha találkozunk. Péntektől vasárnapig amúgy nem volt szülés. Ez a vihar előtti csend... úgyhogy majd a nagy tumultusban csak összefutunk.

Vildi: Édes a manód.

Jóccakát mindenkinek!

Talán holnap nem csak a nemzet, hanem a mi ünnepünk is lesz...

Timi
timi30
 
 


Sziasztok!

mellszívó: Aventes bejött, bár meg kellett szokni a működését. Amit még szerettem a hozzá vett fertőtlenítő szett, ami 4-5 perc alatt fertőtlenített, és nem kellett hozzá semmi vegyszer. Ez is aventes mikrós.

Cumi. A miénk baba elfogadta egy alkalommal, de az utána lévő szopin nem akart szopizni rendesen. Így utána nem adtuk egy darabig, amíg gyengébbecske volt. Utána meg már nem fogadta el. Kép Nem szopja sem az ujját sem a cumit, viszont 18 hónapos koráig szopott. Kép

Aha, akko rezért volt olyan nagy a csend szombaton, amiko rbe kellett mennünk. Olyan túlzott nyugi volt a szülészeten, amilyent én sosem láttam. Alig egy-egy látogató szombat du. Na akkor legalább tudom. Menjetek gyorsan szülni, magí még vannak helyek. Kép

Puszi
panni
uran
 
 


Timi!

Csak most olvastam vissza.
Lehet, hogy te már a kórházban vagy????
Szorítok!!!KépKépKép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!
Húú, a drMensch nevét olvasva kirázott a hideg...
Kerüljétek el, amennyire csak tudjátok!! Alaposan ránkijesztett, kitalálta, hogy down-kóros a babánk (lassan 1 éves, és teljesen egészséges!). És hallottam másról is, akit riogatott ezzel-azzal. Egy barátnőmet pl. nagyon durván vizsgálta és bunkón beszélt vele, mire fölment a vérnyomása (csak a vizsgálat idejére, különben semmi baja nem volt) ő meg 2 hétre befektette a kórházba, diétázni. Szerintem nem normális.
Jó hír, hogy rajta kívül nem találkoztam ellenszenves dokival a Péterfyben. Ott is kell, hogy legyen ilyen...

Az én dokim semmit sem kért a kórházi vizsgálatért, először rákérdeztem, de azt mondta, nem tartozok semmivel. (A magánrendelésért meg a szülésért természetesen perkáltunk. Ezt bele kell kalkulálni...)

Vildi!
Nagyon helyes a kissrác!!!!

Remélem néhány napon belül több baba megszületéséről kapunk hírt!
Nagyon drukkolok nektek én is!!!
Helló!
dadó
dadó
 
 


Timi!

Hajrá!!!!!!! Drukkolok!
Köszi az infót....
Azt hiszem megkeresem Keserű Ágit..Kép)
titu73
 
 


Lányok,

Nálam egyenlőre semmi, csak a keményedések meg enyhe mensiszerű görcsök, ugyanúgy pedig már nagyon várjuk. Izeg-mozog (kicsit fáj is néha) úgyhogy szerintem már nem sok helyen.
Ildi nagyon aranyos a picur Kép

Ja arra a dokira akkor figyelek ha jól tudom nem vagyok köteles bárkinek megengedni, hogy megvizsgáljon.
jammie
 
 


Jammie!

Neked is nagyon szorítok!


Tök izgi, hogy nemsokára a kezetekben lesz a bébikétek.
Lehet, hogy Timire ez már igaz is, mert ma nem jelentkezett.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Hű, de izgi, nagyon szurkolok minden mindenórás kismaminak! Kép

Szeretnék én is hozzászólni az utóbbi témákhoz.

Mellszívó: úgy gondoltam, majd meglátom, kell-e, ráérek később megvenni. Utóbb kiderült, a kórházban nagyon jól jött volna, mert a harmadik napon szinte folyamatosan csöpögött a tejem, ráadásul a melleim annyira kemények voltak, hogy Levi alig bírt enni... Kép Hamar megtanultam a kézi fejés rejtelmeit, de amikor hazaértünk, beszereztünk egy mellszívót, mert nem szerettem pepecselni, sosem oda ment a tej, ahová irányítottam.Kép Szerintem érdemes már a kórházba is vinni.

4D UH: én a 13-ik héten voltam először, és azóta "vallom", hogy ez volt a legjobb időpont...!!!
Csodában volt részünk! A babának nálam semmi jele nem volt, sem rosszullét, másállapot-érzés, hasam ugye még nem nőtt, mozgást pláne nem éreztem, és egyszer csak előttem termett egy EMBERKE, izgett-mozgott, volt keze, lába, bukfencezett, szemmel láthatóan fiú volt (bár az orvos nem merte volna még akkor kijelenteni, de tényleg lehetett látni!). Babócánk egyszer csak a kezeit a feje mögé csapta, a lábait összekulcsolta, és jól kinyújtózott, ezt hívjuk azóta is "meccsnéző póznak", tényleg olyan volt, csak egy sör hiányzott a kezéből.Kép
Voltunk a 26-ik héten is, az is élmény volt, látni az arcocskáját, de az már nem volt olyan katarzis. Valahogy úgy voltam vele, az arca a legkevésbé lényeges.
Ahogy Uran is mondta, elsősorban mi is azért mentünk, hogy több szem többet lát alapon, mindent jó alaposan vizsgáljanak meg a babán.

Alvás: Vacakkal volt egy levélváltásunk korábban, amelyben az esti elalvással kapcsolatban kértem tőle tanácsot. Az volt a helyzet, hogy Leventét este altatgattuk, főleg ölben, de nem akart elaludni, csak éjjel 2 körül, onnantól viszont aludt másnap 10-ig vagy délig. Vacak leírta nekem azt, amit nektek is, (Aludj jól gyermekem), és gyakorlatilag azóta így járunk el, teljes sikerrel. Fürdés, kaja, alvás az ágyában, apelláta nélkül. Levi 2 hete este 8-tól reggel 8-9-ig alszik, mostmár csak egy szopival megszakítva.
Általában tiltakozik egy kicsit, amikor leteszem az ágyába, de pár perc alatt megnyugszik.

Hozzáteszem: Levi előtte is jó alvó volt, csak egy kicsit "el volt állítódva" az órája Kép, nem is hasfájós, viszont abban a pillanatban, amikor úgy gondolom, most talán nem nyűglődik, hanem más baja van, felveszem, nem hagyom sírni. Ilyen nem sokszor fordult elő, az egyik alkalommal szinte azonnal olyan szinten teletermelte a pelenkáját, hogy át kellett öltöztetni Kép
Szóval csak azt akarom mondani, hogy valószínűleg mi azon szerencsések közé tartozunk, akiknek beváltak a könyv tanácsai.

Várom a híreket!!! Mindent bele! KépKépKépKép
macsek23
 
 


Sziasztok!

Egy kérdés: hogyan néz ki eme "közkedvelt" orvos: dr. Mensch? Miről ismerhető fel, ha valakinek még nem volt hozzá "szerencséje".

Mellszívó: Ami nekem hasznos lett volna, ha van, merthogy a kisfiam besárgult, nem akart szopizni, sokkal inkább aludni, és ezért próbáltuk voln a atejet kicsit könnyebben a gyomrába juttatni (merthogy erre szüksége van, annak érdekében, hogy "kisárguljon") szopi után "cumisüvegből" (ez olyan üveg, amiből tulajdonképpen folyik a tejcsi, csak a gyenge babáknak szokták adni lenn a csecsemőosztályon) Na tehát jó lett volna egy fejő, hogy le tudjam fejni a tejcsit, amit a babám nem szopott ki. Ja és még egy adag neomagnol, mert ott benn ez a legegyszerűbb fertőtlenítő, amit használni lehet és egy kis tál, amibe a fejő részei beleférnek.

Na ennyi, ne legyen rá szükségetek.

Pusz
Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Ím egy tök jó oldal. Minden Péterfysnek érdemes végigböngészni. Jó szórakozást. A legtöbb kérdésre kaphatunk választ.
Sajna a képek még nincsenek készen. Kép


http://www.orvosok.com/korhaz/peterfy-szul-no/

Panni
uran
 
 


Ez az oldal sajnos legalább egy éve ilyen állapotban van (legalábbis én kb. tavaly ilyenkor láttam először). Egy kicsit elszomorítónak találom, hogy legalább az aktuális dolgokat, pl. az előadások menetrendjét nem frissítik...
macsek23
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat! Kép

Vildi!
Aranyos a babád!!!

Timi30!
Megszületett a babád? Ünnepi lett?
Mivel visszaolvasva nem látok tegnapi hozzászólásod, remélem, hogy gyarapodott a család Kép

Lányok!
Pénteket voltam uh-n kb h12 és 13 között. Volt egy kismama, aki könyvet olvasott és már nagyon nagy pocija volt, nem valaki innen volt???

Kismaszat!
Vildi!

Nem áruljátok el, hogy ki az a doki, aki korházban is pénzt kér?
Azért kérdezem, mert nekem a dokim többször is korházban csinált uh-t, mert volt pár kis gondom, de én nem kérdeztem meg, hogy tartozok-e valamivel (meg kellett volna kérdeznem???). Most pénteken megint megyek.
tmarie
 
 


Macsek!

Lehet, hogy az oldal ilyen mr jó ideje, de azokra az alpvető kérdésekre, amiket itt lehet, néha kapni, itt nagyrészt meg lehet kapni a választ. Egyébként az oldalt úgy kb. 2002 óta nem frissítették, mert a proram még akkori dátumokat tartalmaz. Kép
Én meg itt nem láttam soha, hogy ajánlgatta volna bárki is ezt az oldalt, gondoltam megteszem . Kép


Tmarie!

Nem kellett volna megkérdezned. Nem közértben vagy. Egyrészről munkaidejében, a kórház berendezésével, áramával,.....csinálta, másrészről meg ha akarna kapni, bizti kérte volna, nem szívbajosak.

Panni
uran
 
 


Pipocska!

Most van egy szusszanásnyi időm...:-) Bence ma kéthetes, éppen szopi után vagyunk és alszik.

Az orvosom dr Móricz Katalin volt (aneszteziológus is, az Uran által javasolt link alatt ő írta az epidurális érzéstelenítéssel foglalkozó részt), a szülésznőm pedig Farkas Adrienne. Mindkettőjük munkájáról csak a hála és elismerés szavaival tudok nyilatkozni.

Hogy a szülésem részletesen? 6 órát vajúdtam a kórházban, ebből 3-at EDÁ-val. Csak ajánlani tudom, hogy kérjetek, nekem nagyon megkönnyítette. Meg szerintem emiatt kellett csak másfél centit vágni a gátamon és nem többet.

Mindenki nagyon barátságos volt, más szülésznők is időnként be-benéztek, olyan családias volt a légkör. Maximálisan emberként kezeltek, figyelembe vették a kéréseimet. Az egyetlen, ami nem úgy történt, ahogy szerettem volna, hogy nem tették a babát a hasamra, amikor kibújt, de ez azért történt így, mert zöld volt a magzatvíz, és a baba érdekében minél hamarabb le kellett szívni az üregeiből. Emiatt a kitolási szakaszhoz egy gyerekorvost és egy csecsemős nővért is odahívtak.

Alapítványi szobát kértem, és nem bántam meg (előtte egy kicsit tartottam tőle, hogy esetleg nagyon magányos leszek), mert hol a férjem, hol az anyukám ott tudott aludni velünk.

Szóval összességében: ha majd újra szülünk, ugyanezzel a párossal, ugyanebben a kórházban szeretném végigcsinálni.
agi_h
 
 


Ági!
Gratulálok Bencéhez!
Egy ágyas szobát kértél, ott elötte kellett szólnod vagy már jóval előbb jelezted?
Ugyanis én pint ilyenre vágynék..Kép)
Farkas Adriennről irnál még valamit?

Tmarie!
Még jó, hogy nem kérdezted....szerintem nem is kellene...

Uran!
Én is szívesen olvasgattam ezt az oldalt, bár újdonság sosincs rajta.
A Férjem webfejlesztő, egész nap az IMB-nél mást sem csinál, mint cégeknek honlapokat. Biztos szívesen csinálná Ő is, ha ezzel segítene. Csakhát kinek kellen szólnunk, vajon?
Ja és köszi a mellszívós infót, nekem is ugyanezt mondta a védőnő. Mármint, hogy nem biztos, hogy kell.De az itt olvasottak alapján kijelenthetem, hogy vinni fogom!Kép)
titu73
 
 


Titu73!
Téged is Keserű Ági és Farkas Adrienn érdekel? Kép
Véletlenül nem egy orvoshoz járunk? Kép
Ki az orvosod? (ha nem titok Kép )
tmarie
 
 


Tmarie!
Hajnáczky doki a dokim....bár Ő más neveket mondott:annyit tudok: Rita, Gabi, Gizi...Kép)
Egyenlőre csak infókat szedek össze....Kép)
titu73
 
 


Agi-h!

Köszi, hogy leírtad. próbáltam megnézni, hátha tettél fel képet a bébikédről.Kép
Ha lesz majd mégegy szusszanásnyi időd, akkor kérünk képet is.Kép
Én is hasonló élményekre vágyom.
Ráadásul én is az egyágyasba szeretnék kerülni, de sokan próbáltak lebeszélni.
De egyre erősödik bennem az elhatározás, hogy ha lesz, akkor abba megyek.
Hatalmas gratula a kis kétheteshez!!!Kép
Sok tejcsit kívánok neki, és minél több pihenőt neked.Kép
Puszi: Andi 29+6Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Tmarie!

Nem hiszem, hogy nyilvánosan savaznunk kéne a dokit ezért nem mondunk nevet. Akinek nem tetszik az vált orvost és kész. Valszeg én sem nála fogom a következőt vállalni bár nekem panaszom nem volt rá. Igaz nem az egész terhességemet csinálta végig hanem csak a 34. héttől.

Szerintem sem kell megkérdezned, nem szívbajosak kérik ha kell.

Pusz Ildi

Kép
vildi
 
 


Titu!

Szerintem vagy a Krasznait kellene megkérdezni, megkeresni ezzel a kérdéssel. Vagy akár Cser Katit, aztán ő mond valami okosat a későbbiekre. Ha ők nem tudnak tovább küldeni, akkor senki. De ha gondolod, amikor majd megyek hozzá (Cser Kati), akkor megkérdezem szívsen, csak jusson eszembe.

Panni
uran
 
 


Pipocska!

Szerintem az egyágyasnak és a kétágyasnak is van előnye és hátránya. Az 1 ágyasban ott tudnak veled aludni nem zavarnak a másik látogatói viszont tök egyedül se mindig jó lenni. Mindenért a növéreket hívni se mindig jó (mondjuk és császáros voltam)és ha szerencséd van egy tapasztaltabb anyukával kerülsz össze sok mindent meg lehet beszélni vele sokat tud segíteni. Ámbár ha nincs szerencséd akkor valami hülyével kerülsz össze. Én szerencsés voltam az első 4 napon egy nagyon kedves lánnyal voltunk együtt sokat dumcsiztunk. Aztán jött egy olyan hp hogy örültem, hogy hazaengednek mert még 2 napot nem bírtam volna ki. Az az 1 is sok volt.
Ezek az én tapasztalataim. :-)

Szia Ildi

Kép
vildi
 
 


Uran!
Köszi, ha megkérdezed....talán sok kismamának lehetne ezzel segíteni...:-)

Vildi!
Hát az utóbbi tapasztalatodtól félek én is....bár még mindig jobb, mint eg y3 ágyas...Kép)
Egy ágyasból viszont nagyon kevés van, ha jól tudom...
Titu
titu73
 
 


Sziasztok!

Múlt év Júliusában szűltem a Péterfybe, és egy "idegen" orvosnál, és szülésznőnél.
Meg szeretném tudni a szülésznő nevét...hátha valaki ismeri itt???

Olyan 30-35 év körüli, szőke, rövid hajú, "sminkelt" és nagyon nagyon kedves nő, annak ellenére. hogy nem én választottam.

Ha valaki tudná hoyg ki az a hölgy és mi a neve, azt nagyon megköszönném!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszi:Detty
dettybaba
 
 


Vildi!

A tapasztalatodon /a második felén/ jót mulattam.Kép
Köszi, hogy leírtad.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Titu!

Akkor megkérdezem. Ez április elején lesz aktuális, csak el ne felejtsem. Ha eszedbe jut márc végén, akkor írj egy mailt, vagy akárki más is írhat, akinek eszébe jut! Akkor talán nem felejtem el. stu@vnet.hu

Panni
uran
 
 


Semmi hír az újszülöttekről?
Ez jó hír, mert ha nem jelentkeztek, akkor lehet, hogy már a kórház(unk)ban vagytok! Kép
Nagyon drukkolok!
D.
dadó
 
 


Lányok!

Egy ismerősöm ajánlotta a 3 éves kor után már késő c könyvet. Ismeritek megvan valakinek? Érdemes megvenni? A neten nem sok mindent találtam róla.

Köszi Ildi

Kép
vildi
 
 


Uran!
Köszi és írni fogok Neked...
Gondolom segítene másnak is ha rendszeresen frissítve lenne..Kép
titu73
 
 


Sziasztok!
Május 10-re vagyok kiírva és hála Nektek, nagyon sok információval vagyok már felvértezve. Egy valami bizonytalan még számomra, mennyit szokás adni az orvosnak, szülésznőnek (szándékaim szerint választott szülésznő lesz, csak még fel kellene keresnem). Abkarovics dokihoz járok, de eddig még mindig olyan idopontban sikerült mennem, hogy nem igazán akadtam össze hasonló cipőben járó kismamával.
Megtennétek, hogy küldtök nekem e-mailben pár hasznos infót?
Köszi
Ági
agica
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors levél.
Március 15-én 11.45-kor megszületett a második kislányunk Léna. Egészségesen, gyorsan, EDÁ-val, gátvédelemmel 3720 grammal, 53 centivel. Csodálatos élmény volt. Tegnap jöttünk haza. Ha lesz egy kis időm feltöltök képeket meg elmesélem a storyt :-)

Sziasztok

Timi
timi30
 
 


Sziasztok!

Itt is csak egy gyors levél! március 10.-én 21 óra 42 perckor császármetszéssel megszületett drága kicsi fiunk Marcell Tibor! Paraméterek:4320 gr és 55 cm, igazi kis vasgyúró! Képek az albumban, születéstörténet mellékelve!
Puszi mindenkinek!
<!--attachment: Sz_let_st_rt_net-199984.doc*mime_msword.gif*application/msword*22.5**Sz%fclet%e9st%f6rt%e9net%2edoc --><center><pre>
Kép
Születéstörténet.doc (22.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

delfinke
 
 


Delfinke, Timi!

Nagyon gratulálok Nektek és örülök, hogy jól vagytok mindannyian....Kép)

Ágica!
Szia....én pedig május 18-ra...:-)
Megvan már a szülésznőd?
titu73
 
 


Delfinke, Timi!

Én is csak gratulálni tudok mindkettőtöknek (Marcell jól megnőtt!) magamban pedig kicsit dohogok mert én naivan azt hittem elöttetek leszek Kép
Dehát ez a Lolka nemigazán foglalkozik vele, hogy én mit szeretnék. Már csak azzal tudom magam nyugtatni, hogy a végtelenségig úgysem marad bent.
(vajon Ddalia is babázik már?)
jammie
 
 


Pipocska!

Feltettem a képet Bencéről, ez még aznap készült, amikor született.


Titu!

Az alapítványi szobát elég volt akkor kérnem, amikor aláírtam a papírokat (mielőtt befeküdtem a szülőszobára). Egy darabig úgy volt, hogy nincsen szabad egyágyas, de aztán mégis azzal az örömhírrel jött Adrienne, hogy sikerült. Nekem nagyon bejött az egyágyas szoba, mert szinte mindig volt velem valaki. Meg hát felbecsülhetetlen dolog, ha az embernek saját fürdőszobája és vécéje van, amikor úgyis olyan nyomorultul érzi magát altestileg.:-)

Adrienne-ről nem sokat tudok, csak azt, hogy profi, lelkiismeretes, és nagyon kedves.

Ági
agi_h
 
 


Timi!
Delfinke!

Gratulálok nektek a babákhoz! Kép
Tegyetek fel képeket, ha tudtok Kép

Tmarie 13+1
tmarie
 
 


Tmarie!

Mész este végül is az előadásra?
Én sajna nem tudok....
titu73
 
 


Delfinke&Timi!!
Én is nagyon gratulálok! Az írásaitokból arra következtetek, hogy minden a legnagyobb renben történt. Hurrá!
Sziasztok!
Dadó
dadó
 
 


Köszönöm mindenkinek a gratulációkat!
A mi kis Marcikánkról az albumomban találhatók képek!

Ildi

delfinke
 
 


Sziasztok!

Timi, Delfinke!
Nagy-nagy gratula a babákhoz, legyetek egészségesek és boldogok! Kép
Timi, várjuk a beszámolódat! Szóval akkor mindig fel fogják lobogózni az országot Léna születésnapja tiszteletére? Kép

Macsek!
Örömmel olvasom, hogy működik az altatás, ügyesek vagytok ti is, és Levi baba is! Kép

Ágica!
Mail megy nemsokára infóval...

Titu!
Az én választott szülésznőm Farkas Adrienne volt, és teljesen meg voltam vele elégedve. Voltam nála a terhesség vége felé a szülőszobán NST-zni is, akkor is mindig kedves, segítőkész volt. Először végig is vezetett a szobákon, én nem jártam ugyanis az előadásokra, de tőle minden infót megkaptam. Rögtön mondta, hogy ha beindul a szülés, akkor azonnal hívjam őt, nem érdekes, hogy éjjel van vagy nappal, meg is adta a mobilját. Szülés előkészítésnél is végig ügyes, figyelmes, és gyorskezű volt. Azzal fogadott,amikor beértünk, mivel beindított szülésem volt, hogy kora reggel már foglalt nekem egy ágyat alapítványi szobában, emiatt ne fájjon a fejem. Szóval nagyon is éreztem, hogy jó kezekben vagyok vele. Szerintem ezért számíthat esetleg, hogy ha választott szülésznője van az embernek. Mindegyik szülésznő nagyon profi, de mintha mégis egy kicsit személyre szólóbb volna a dolog, amikor válaszott szülésznője van az ember lányának. Szülés alatt is mindvégig OK volt Adrienne, bár azért rohangált a nagyműtő és én közöttem, mivel oadát egy császárnál is besegített. De nekem nem is nagyon volt rá szükségem, elvajúdgattunk a szobában a férjemmel. Kép Szülés után Adrienne helyezte mellre a babámat, gondolom, segített is volna többet, ha szükségem lett volna rá, dehát második gyerekről lévén szó, nem volt gond. Aztán Adrienne tolt vissza a szobába, ő intézte az összes papírmunkát is, én már csak aláírtam.
Amit kell róla még tudni: ha valaki a kedveskedő, kicsit "édeskésebb" stílust szereti, Adrienne nem az. Nagyon udvarias, kedves is, és mindig korrekt, de nem édeleg, bájolog. Ami még feltűnő nála, az az, hogy nagyon ad magára, én úgy sosem találkoztam vele, hogy ne "tökéletesen" nézett volna ki: csinos, friss frizura és smink, szóval igazán kellemes megjelenés 24h-ban. Hát ennyit tudok hozzátenni, remélem, segítettem.

Dettybaba!
A fentieket, amiket Farkas ADrienne-ről írtam, ajánlom a te figyelmedbe is, az általad leírtakból arra következtetek, hogy esetleg Adrienne-ről lehet szó.Az életkor stimmel, és a sminkelt szó pedig igazán rá illik.

V.
vacak
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?