Új privát üzeneted érkezett!

Anita!
Ádinak nagyon boldog szülinapot!
<!--attachment: untitled-197796.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*23.0**untitled%2ebmp --><center><pre>
Kép
untitled.bmp (23.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Panka!

Beninek boldog szülinapot!
<!--attachment: beni-197797.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*14.4**beni%2ebmp --><center><pre>
Kép
beni.bmp (14.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Magdi
lilien_csenge

Sziasztok

Szülinapos Nagyfiúk!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Kép

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok

Nincs valakinek stratégiai terve? Most ezt kellene beadnom a jövő héten, de még sehogy sem állok.

Nagyon megköszönném.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Remélem mindenki kellemesen pihen ezen a pár napon!
Megvolt a szülinap,nagyon jól sikerült,dobok majd képeket is!Matyikám ismét elment "nyaralni" anyukámékhoz,így Ádi élvezi a helyzetet.Tegnap itt aludt az unokatesója,nagyon boldog volt,jókat viháncoltak,reggel pedig az ő kacagásukra ébrdetem.Szóval elkezdődtek az ittalvós bulik!Kép
Nemsokára megyünk buszozni Ádival.

Jó pihenést és szép napot!
Anita
kacajka

Sziasztok!
Remélem, hogy a szülinaposoknak jól telt a buli!

Anita!
Milyen nagyok már a gyerkőcök! Ott alvós buli!!!!

Ági!
Gratula az elős fogacskához!

Mi már meggyógyultunk a megfázásból, influenzából, de Ádinak már egy hete megy a hasa, és csak tegnap tudatosodott bennem, hogy ma nincs gyerekorvos, így csak szerdán tudom levinni. Most smecta port adok neki, de így is 5-10x van nagyon híg széklete.
Nincs valami tippetek, hogy mivel próbálkozzak?

Koda!
Gabi jobban van? Ha tudtok, csütörtökön délután gyertek át, ha tudtok.

Emese

Üdv: Emese
mse173

Sziasztok!
Már 690got eszünk egy nap. És reggel 170et fejtem le. Pénteken el fogok menni a dokihoz megbeszélni, hogy milyen vizsgálatok szükségesek a tejeladáshoz!
Nzsuzsa!
Mikor látjuk már egymást? Már karácsony nagyon régen volt, utoljára a fodrásznál találkoztunk. Ha van időtök ugorjatok el!

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Nekünk nagyon "kellemesen" telik a szünet, én is? Veronika is lázas, köhögünk, és most estére a kicsi is belázasodott...Kép
2 hét szünet volt, mármint betegségmentes...
Már elegem van ebből az egészből! Mármint hogy mindig beteg valaki...
És már azt is unom, hogy úton-útféeln az anyatej jótékony hatásáról papolnak, és tessék, a kisfiam 16 hónaposan még mindig szopik, de már nem is tudom megszámolni hányszor volt beteg...!

Na, jó, nem síránkozok.

DittaKép

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Ditta!
Először is jobbulást kívánok! Másodszor: nem mindegy, hogy egy ekkora baba/gyerek, mint Attila, hogyan esik át a betegségeken. El tudom képzelni, mit érzel. Gerda is sokat szopik és nem akarnak véget érni a betegségek, Matyitól mindig elkap valamit. Viszont hozzá kell tennem, ezek a betegségek inkább kellemetlenségeket jelentenek, mint aggodalmat. Amitől Matyi iszonyú elesett volt, magas, szinte csillapíthatatlan lázzal, az Gerdánál: nyűgösség, nem annyira magas, könnyen csillapítható láz. Szoptatás nélkül valószínűleg a kórházban kötöttünk volna ki. Nem kell különösebben aggódnom a kiszáradás miatt és kicsi az esélye, hogy rámegy a fülére. Ez utóbbitól nagyon félek. Láttam a kórházban, ahogy a pár hónapos babák fülét futószalagon szúrják fel pár naponta. Brrr...
Matyi ugyan nem volt beteg másfél éves koráig, de Neki nem volt kitől elkapnia. Gerdának van. Attilának is van. Viszont amin most átesik, azt már az oviban majd nem kapja el.
Nem akartam litániát írni (sajna sikerült), de hasonló cipőben járunk és én ilyeneket mondogatok magamban.

Panka!
Köszi a képet! Győzködöm, győzködöm... Még van egy kis időm.

Emese!
Ádinak is jobbulást kívánok. Ha vírusos sokat nem tudsz tenni. Kiszáradás ellen: sós rágcsálnivaló + tea édesen. Figyeld, hogy mennyi a vizelete és milyen, öntsd bele a folyadékot folyamatosan.

Búzaszem!
A tejleadáshoz kell: egy(?) évnél nem régebbi tüdőszűrőpapír, HIV-teszt (ÁNTSZ), negatív széklet tenyésztés (ÁNTSZ). Ez utóbbihoz talán kell a háziorvos beutalója, de nem biztos. Kérdezd meg az ÁNTSZ-ben. A másik kettőt el tudod intézni orvos nélkül is. A papírokat aztán a tejleadóba beviszed és onnantól ők intézik a dolgokat.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Látom nem csak nálunk telik "szuperül" az ünnep. Gábor épp vesegörcsben fetreng..és segíteni sem tudok rajta. Pedig már annyi gyógyszert kapott..Majd csak vége lesz, párszor már végigcsináltuk.

Ditta!
Jobbulást a családodnak. Remélem hamar túlestek rajta!

Megyek megnézem Gabit, mert már csak csendben szenved ..
Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Itt a tavasz, olyan jóKépKép (igaz vele együtt az allergiám isKép). Nemsokára jöhetnek a közös séták.Kép

Nálunk is megvolt a buli, tettem fel egy pár fotót ide. Benit legjobban a tortán lévő tűzijáték érdekelte, de az ajándékoknak is örült.

ÁgiKép
gratu az újabb fogacskához.Kép

ZsuzsaKép
Nem emlékszem, hogy nekünk kellett-e írni ilyet, de este megkérdezem Lacitól is, neki hátha jobban rémlik. És milyen újra dolgozni, emberek között lenni?

AnitaKép
"Ittalvós buli"Kép

EmeseKép
És te már meggyógyultál? Jövő héten találkozunk? Ceruzát elküldtem anyukáddal.

BúzaszemKép
Én nem mertem bevállalni a macerát, ami a tejleadással járt volna.

DittaKép
Kitartás, jön a jó idő, biztos kevesebbet lesztek betegek.Kép

BettiKép
Lehet, hogy a kismamaagyam, de nem tudom ,hogy milyen képről beszélsz.Kép Nem voltatok ma MM-en, jól vagytok?

KodaKép
Párod jobban van?

Marika, KataKép
Jól vagytok? Régen írtatok.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

BettiKép
Köszi a biztatást, én is ilyenekkel nyugtatom magam, hogy talán oviban már nem lesz ennyire beteg... stb. És az tényleg jó, hogy cicizik, mert tegnap este szinte semmit nem akart inni, pedig magas láza volt, de a cicit elfogadta. Viszont éjszaka felébredt, és kb. 2 dl teát egyből behúzott. Veronika ma már jobban van, a kicsi még nem igazán, nagyon csúnyán köhög, ma a doki megit ab-t írt, pedig 3 hete is azt kapott...Kép
De ha felírta, muszály beadni, mert félek, hogy kórházban kötünk ki!
És egyáltalán nem papoltál, mindig jó más véleményét, tanácsát olvasni!Kép

KodaKép
Látom rátok is rájár a rúd...Kép Legalábbis a párodra! El tudom képzelni, hogy szenved!
Attilánál is sokszor előjön, és az rémes, még látványnak is, ahogy kínlódik!

PankaKép
Jók a képek!!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Kbetti!
Köszi az infót a tejleadás előkészületeiről!
Tudod Panka én meg sajnálom kiönteni a csapba. Hátha tudok valamelyik babának segiteni. Meg a pénz sem jönne rosszul főleg, hogy igazad volt és a minimál bér kétszerese után fogom kapni a tgyást. MEnnyi adót vonnak abból?
Ma már 4dl t sikerült lefejnem.
Hanna már 4650g szombattól 170got hizott.
Szerintetek nagy baj ha éjjel is 3 óránként eszik? Nem én költöm fel.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Koda!
Hogy van Gábor? Túl van rajta?

Panka!
Köszi jól vagyunk, csak mindenféle engedély, nyilatkozat, meg szakemberek stb. után szaladgálunk. (Bónusz: CsP, vasutas ig., adójóváírás, amit valamiért nem kapok! Ezeknek aztán semmi közük a lakáshoz, csak úgy összejött.) Késtünk volna 10-15 percet, akkor meg már úgy döntöttem nem megyek. majd a jövő héten. Erről a képről beszélekKép!

Ditta!
De jó, hogy nem úgy vettedKép, leírva eléggé úgy nézett ki, pedig nem állt szándékomban. Csak ahogy visszaolvastam... brrrr! Nálunk is hasonló a helyzet, én már számon se tudom tartani Gerda hányszor volt beteg. Orrszívót is miatta vettünk tavaly, Matyinak nem kellett. Korábban nem is tudtam milyen, mikor egy baba azért nem tud szopizni, mert teli az orra, csak amikor Gerdán láttam. Úgyhogy amiket írtam, azt ismételgetem magamnak minden betegségnélKép.
Remélem ma már jobban vagytokKép!
Vezetés?

Búzaszem!
Ja, ja. Én is úgy voltam vele, mint Panka. Túl macerás volt. Úgyhogy inkább abbahagytam a fejtéstKép! Pedig Matyi az elsó napokban gyűjtött tejet kapott és nagyon szerettem volna, ha én is tudok másnak segíteni, úgy ahogy nekünk is segítettek másokKép! Aztán győzött a lustaság.
Az éjszakai 3 órás ébredés egyáltalán nem baj. Sőt a tejtermelés szempontjából még jó is. Egyedül az lehet a gond, ha Te vagy emiatt fáradt, kimerült és ideges. A babák többsége ilyen gyakran ébred kezdetben. Nálunk is így volt. Inkább az a ritka, ha egy baba kezdettől nagyokat durmol.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Elég nagy a csend itt mostanában.Kép

DittaKép
Hogy vagytok?

BúzaszemKép
Lehet, hogy most önzőnek tűnök, de anyukám anno végigcsinálta ezt, és én láttam, hogy mivel jár és én ezt nem akartam. Nem vagyok az az otthon ülő típus. Így hát csak az első pár nap fejtem, hogy legyen a fagyiban egy kis vésztartalék (amit Beni később nem volt hajlandó meginni, így anyukámék kutyusa kapta meg, hogy mégse menjen pocsékbaKép), utána beállt a kereslet és a kínálat, nem kellett fejni. A csapba én is sajnáltam volna kiönteni.
Tgys: sajnálom, hogy igazam volt. Voltál bent a tb-ben? Szja előleget vonnak belőle (18%), de járulékokat nem. De igénybe tudod venni a gyerekkedvezményt és az adójóváírást. Szerintem kb. 78000 ft-ot fogsz kézhez kapni.
Nekem Beni sokáig éjjel-nappal 2 óránként szopizott.

BettiKép
Így már beugrott.Kép

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Lóránt kedden betöltötte a bűvös 3. hónapot!Kép Nagyon vártam már, hogy eljöjjön ez a nap, mert ezt tartják a hasfájás végének. Hát, én még nem vettem észre, hogy elmúlt, úgyhogy adok neki még pár napot.Kép Na nem vészes a dolog, nem sír egész éjszaka, csak gyötri a szél. Akkor meg tornázunk, hasra tesszük. Az éjszakát sem alussza át, pedig azt hittem...Kép
Egyébként 6380 g és 63 cm. Hétfőn kinyomta magát, de úgy, hogy közben a lábát is felemelte és néha magasabban volt, mint a feje. Ezt hívjuk fókázásnak.Kép Ma pedig már át is fordult a pelenkázón a hasáról a hátára. Még jó, hogy arra fordult, amerre volt hely, különben a gravitáció lehúzta volna úgy egy métert.Kép Már nagyon ügyesen fog a kezével, kiveszi a cumit a szájából és egyszer már visszatenni is sikerült. Sokat nevet, beszélget, kiabál. Egyszerűen imádnivaló!!!

És akkor most megint jöjjenek a kérdéseim, a gyakorló anyukákhoz.Kép
1) Akinek hasfájós volt a gyereke, vagy most az, mikor kezdett el enni káposztaféléket meg hüvelyeseket? Nekem már annyira hiányoznak, mert idáig nem ettem ilyesmit (Lórántnak mégis fáj a pocija). Ma már nem igen bírtam és főztem egy kis lencselevest, hát nagyon jól esett.
2) Volt valaki gyerkőcének nyálkás a kakija (bocsi)? A védőnő azt mondta rá, hogy jó anyatejes kaki, szép sárga. Csak nagyon híg, néha majdnem olyan, mint a víz és mindig nyálkás. A nyálkára azt mondta a védőnő, hogy vagy egy kicsit meg van fázva, vagy túlette magát a gyerek. Itt a neten is azt olvastam, hogyha egyébként szépen fejlődik a gyerek, akkor nem kell vele foglalkozni. Próbáltam már, hogy egy hétig nem ittam tejet, nem ettem semmilyen tejterméket és nem változott semmi. Most a rostos őszilevet próbálom hanyagolni megint kb. egy hétig, mert mostanában abból sokat ittam, hátha az okozza. Még nem láttam változást.

A betegeknek jobbulást kívánok!Kép Szerencsére minket elkerül (kop-kop). Lóri jövő héten kapja a három hónapos oltást. Addigra edzenem kell magamat.Kép

Igyekszem most már gyakrabban jönni.
Ja, és vannak fent újabb képek, bár nem sok, mert csak ennyit volt türelmem feltenni, így is majdnem egy fél napig tartott.Kép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Ditta, Betti!
Én igazán nem örülök a ti problémátoknak, de mégis jó hallani, hogy másnak is van ilyen gondja.Hát, nálunk is ugyanaz van.Tamara aza atipikus egészséges, már fújni tudta az orrát mire arra szüksége volt.Oviban sem sokat volt beteg, ha igen azon is könnyen átesett.Mai napig is csak hazahordja nekünk a bacikat(neki max. az orra folyik), mi meg Olivérrel jól bekapjuk.Nemhiába az én fajtám Kép (idézet anyóstól)Olivér pedig.....aki mellesleg vagy egy hónappal tovább szopott.Ö pl. 2 hónaposan bárányhimlQs volt, bár-Bettinek van igaza-kb. 10 db volt rajta és nem is tünt qgy mintha szenvedne.Ez jó, de ha azt vesszük alapul, hogy azt mondták, hogy el sem fogja kapni mert anyatejes, hát elkapta Kép Kép Pedig sztem az a 14 hónap szopás sem kevés.Szóval én sem nagyon akarom elhinni, hogy Tamara hoz haza minden bacit, és ha igen miért ilyen gyenge az immunrendszere?Pedig már jópár orvosnál erQszakoskodtam, hogy keressék már meg a baj forrását, és mind csak Tamarára mutogat.
Hallottam valami immunrendszervizsgálatról, ti tudtok valamit errQl?
Ez volt a következQ papolás. Kép

Búzaszem!
Hát a tejleadással járó macerét én sem imádtam, de azért engem megnyugtatott, hogy ennyi plusz tejem van és még segíthetek is valakin.

Melinda
adnilem

DodusKép
De jó, hogy írtál.Kép Milyen nagyfiú már Lóránt. Beni is nagyon hasfájós volt elég sokáig, így én nagyon óvatosan hoztam vissza a puffasztós ételeket. Amikor a hozzátápinál következett egy ilyen étel akkor kezdtem el én is enni. Nem mertem hamarabb.Kép De ha te bátrabb vagy nyugodtan lehet kísérletezni, hogy hogy bírja Lóránt. Kaki ügyben sajna nem tudok segíteni.

MelindaKép
És most hogy vagytok? Immunrendszer vizsgálatról még nem hallottam, de vannak jó immunrendszer erősítők ilyet próbáltatok már?

Neva vagy aki tudjaKép
Változott az idén a gyerekkedvezény? Nem találok róla semmit a neten.

Panka

panka

Drága Panka!
Nem vagyunk jól Kép , köszi.Mire gondoltál mint immerQsítQ?

Melinda
adnilem

Panka!
Megy e-mailban.
neva

Sziasztok!

Betegnek gyors jobbulást kívánok!
Ünnepelteknek pedig sok boldogságot!

Mi is megvagyunk...magyarázkodni kár lenne. Olvaslak rendszeresen titeket.

Sok minden történt persze velünk is. Legfontosabb, hogy Laura már szobatiszta. Türelmes voltam Kép
A leszoktató bugyit kb 3-szor használtuk Kép
Ha valakit érdekel szívesen továbbadom.
Panka! Nálatok bevált?
Dodus! Nagyon helyes srác Lóránt és sokat nött. Most már elmúlt a beteges idöszak, szívesen megnézném Kép
neva

Sziasztok!

Melinda,
vannak gyógyszerek is, én a broncho-waxomot ismerem (bár azt nem tudom, hogy mennyi idős kortól lehet használni), de nálunk bejött az aloe gél is. Meg öcsém használa valamelyik sunrideres terméket (ő is nagyon beteges volt) és nagyon jó volt neki. (Ha jól emlékszem a Fortune Delight-t.) Anyukám is végigpróbált anno mindent öcsémnél: homeopátia, természetgyógyászat....

Neva,
mailt köszi szépen.
Leszoktató bugyit néha ráadom estére, de várjuk vele a jó időt. Most még nem igazán zavarja, hogy pisisen van rajta.
Szobatisztasághoz gratula.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Lányok itt a jó időKép Olyan szuper Mindenki gyógyuljon meg és nyomás ki a szabadba!!!
Szuper, még a virágok is jobban lettek, szépen kihajtottakKép Muskátlik fele átvészelte a telet a pincében, másik fele nem, de úgyis kell a frissítésKép Ma már ezerrel ment a homokozás is, Dorkát alig lehet behozni az udvarrólKép

Neva!
Laurának gratulaKép Nagyon ügyes kislányKép

Melinda, Betti, Ditta!
Gondoljatok bele mi lenne, ha nem anyatejesek lettek volnaKép Így teljes az életKép és már itt a jó időKép

Dodus!
Szerintem próbáld meg a fini kajákat lassan aztán figyeld, hogy mi az aznapi reakció. Hasfájás el fog múlni, ne izgulj (már Dorkának sem fájKép)

PusziKép

marika

Sziasztok!

Köszönjük a biztatást, hát rémes egy héten vagyunk túl...!Kép
Mára annyiban jobb a helyzet, hogy már nem lázasak, és a kicsinek is jobb a közérzete, (tegnap csak rajtam csüngött), viszont az orrát még ma is kb. 1 percenként törölni kellett!
Szegénynek már majdnem sebes az orra! Ha nem volna orrkenőcs, nem tudom, mi lett volna!
Éjszaka is rájön a köhögés, kb. 4x felvan!Kép
Most viszont már 2-től alszik, bepótolja az éjszakát!
Szóval "frissen, fitten" vágok neki a holnapi kresz vizsgának!Kép
De azért szorítsatok majd! (reggel 8-tól)

Panka, MelindaKép
Veronikával is végigcsináltuk tavaly a broncho-waxom kúrát, nem sok eredménnyel... Pedig a 3 havi adag 10 ezer ft volt.

MarikaKép
Majd írok mélt! Tudod, egy kis üzlet...Kép

NevaKép
Gratulálok a szobatisztasághoz!

DodusKép
Megnéztem a képeket, nagyot nőtt a kisfiad!

Na, megyek, majd holnap beszámolok az eredményről!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Marika, DittaKép

Köszi. Igazából már régebben müködik a pelus nélküliség, csak mindig volt 1-2 baleset. Nem mertem elkiabálni.Kép
Mostmár csak arra várunk, hogy éjszakára is lekerüljön a pelus. Nem tudom esetleg ebben tudok-e valamit én tenni. Ébresszem fel esetleg vagy ilyesmi?
neva

Neva!
Szerintem fel ne ébreszd!

Panka!
Az aloe gélen már túl vagyunk, nem volt sikeres Kép , a Broncho vaxon(?)...a gégészt kérdeztem róla, azt mondta, hogy Q felírhatja, de az a tapasztalata, hogy ugyanúgy visszajártak betegen akik kapták.De azért köszönöm, sok mindent végigpróbáltunk már, de még nem találtam meg a megoldást.

Melinda
adnilem

Ditta!
Csak ügyesen, hidd el semmi más nincs benne mint ami a tesztkönyvben van. Kép

Kép

Melinda
adnilem

Sziasztok!

A vizsga sikerült, és amit nem is gondoltam volna, 100 %-osra! Holnap már kezdek is vezetni.
De a betegség terén semmi változás, a kisfiam kedd óta náthás, és már lassan az ab. is elfogy, de még ma is volt láza.
Holnap elviszem a dokihoz, mert ő lesz az ügyeletes. Szegénynek már teljesen sebes az orra.

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Ditta!
Az már valami.Keveseknek sikerül elsQre.

Melinda
adnilem

Sziasztok!

Sajnos úgy látszik nem csak nálunk húzódik el most a megfázás. A lányok kb. 1,5 hétig tartó köhögés, taknyosság után meggyógyultak, de Gyöngy 2 nap elteltével visszaesett, ismét köhög, folyik az orra...Igaz, amikor csak lehetett kint voltunk a levegőn, csak időnként nagyon fújt a szél. Ma reggel még rizsszem nagyságú jég is esett az ablakpárkányunkra.

Ditta!
Gratulálok. Kép

Andi!
Nagyfiadnak boldog szülinapot!

Dodus!
Nagyon szépen nő, gyarapszik Lóránt! Nekem Gyöngy volt iszonyatosan hasfájós (semmi nem vált be, csak az idő múlása..). Míg szoptattam nem ettem puffasztó ételeket, egyszer próbáltam babot, nagyon húzkodta a lábait utánna. Viszont Hanga nem volt hasfájós, és vele már ettem szoptatás alatt is ilyen ételeket, igaz ritkán, és ő nem érezte meg...

Búzaszem!
Úgy látom Hanna is szépen gyarapszik. Kép Szerintem nem baj, ha éjszaka is felébred enni, ő tudja mire van igénye.
OFF: Oviscsoport választás miatt megkereshetnélek mélben?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Tettem fel néhány újabb képet a lányokról. Innen lehet lapozni. http://babanet.hu/album/main.php?album=4512&page=4&image=119882

Gyöngyöske
gyöngyöske

Helló!

Köszönöm a válaszokat. A héten már főztem egy kis lencse levest. NEm vettem észre, hogy Lóri gázosabbKép lett volna tőle. Eddig nem ettem semmilyen hüvelyes és k betűs zöldséget, de már nagyon hiányoznak.

Ditta, gratulálok! Akkor most jön a rutin, ugye? Az hol lesz? Ügyes légy!Kép Atinak jobbulást kívánok!

Marika, Neva, Panka! Írtam Nektek e-maileket, de válasz nem jött egyikőtöktől sem. Lehet, hogy meg sem kaptátok? (Neva, Neked már régebben, Marika, Panka, Nektek meg a héten, ha jól emlékszem.) Ez a net... Már tele a hócipőnk vele.Kép

Marika, most megnyugtattál.KépKép Mintha már nálunk is jobb lenne a helyzet. Gratulálok Dorka mondataihoz. Még mindig makacskodik a leányzó?

Neva, Nektek is gratula a pelusmentességhez! Gyertek nyugodtan, csak előtte csörgess meg, hogy a fél disznót levágjuk.Kép

Valaki tudna nekem küldeni olyan kis figurákat, amiket be lehet szúrni az üzenetbe? Tudjátok, mint ez is Kép, csak grimaszol, táncol, stb.

További kellemes hétvégét kívánok!
Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Dodus!

Neeeem Kép
neva

Sziasztok!

Minket is elért a betegség. Megint. Matyinak egész éjszaka magas láza volt, de már lement, most jól van. Valószínűleg tőlem kapta el, én már 3 napja beteg vagyok.

Melinda!
Sokféle immunvizsgálat van, de ezek inkább arra valók, hogy komolyabb betegséget kiszűrjenek. Mindegyik vérből történik és van egy, amelyik nyálból. Úgy emlékszem - nem akarok hülyeséget írni - , de mintha évi 5-6 felső léguti fertőzés még beleférne a normálisba.

Ditta!
GratulálokKép! Csak így tovább!

Dodus!
Jó, hogy megint gyakrabban jösszKép!

Panka!
Ha nem kezdek drámai tempóban javulni, a héten megint nem tudunk menniKép. Gerdának ugyan nincs baja (még), de az én torkom eléggé fáj. Matyit már sikerült megfertőznöm, mást nem akarok.

Neva!
Szerintem se ébresztgesd, majd magától kialakul.

Valaki nem tudja véletlenül, ha a monitorból elment a piros szín nagy baja van? Most minden zöld. Nem bánnám, ha javítható lenne. Most nem hiányzik, hogy újat kelljen vennünk.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Miskolcon hol lehet Micimackós (vagy vmi hasonló) tortát csináltatni?

Ja még1 kérdésKép Egy két és fél éves gyereknek melyik ovis csoport a jobb, a vegyes vagy a csak a sima kiscsoport?

Betti!
Viktor szerint csak vmit ki kell benne cserélniKép De így látatlanba nem nyilatkozikKép
Gyógyuljatok meg gyorsan Ti isKép

Ditta!
GratulaKép Nagyon ügyi vagyKép

Dodus!
Nem kaptam megKép Akkor már írtam volnaKép

Neva!
Bár én még nem tarok ott, de szerintem se ébreszd fel. Előbb utóbb annak is eljön az idejeKép Laura ügyes kislányKép

Gyöngyöske!
Az a mese nagyon jó lehetettKép

PuszikaKép M

marika

Marika!
Mintha a Falánk Fanninál láttam volna Micimacis tortát, de sztem a Kisgergelynél is van, de lehet hogy majd minden cukiban megrendelhetQ.
Ovitémában nem fogsz egyértelmq választ kapni, kinek mi jön be.Tamara vegyescsoportba jár, én szeretem, QsztQl pedig egycsoportba fognak járni Olivérrel, ami sztem nagyon jó lesz.

Betti!
Jó-jó, de az meddig tart Kép?Mármint a normális.Kép Kép

Melinda
adnilem

Marika!

A mese Micimackó volt. A Villanyrendőrnél a sarkon két cukrászda van, egymással "szemben" és mind a kettőben láttam már micimacis tortát.
Ovi: szerintem mindegy, hogy milyen "jellegű" a csoport összetétele, az ovónőt válaszd ki. Kép Most én is itt tartok, Hangának keresek ovónőt. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Betti, GyöngyöskeKép
Látom, titeket sem hagy békén ez a nyamvadt vírus...Kép
Mi több, mint egy hete nem bírunk kimászni belőle! Én már elvileg jól volnék, (nem folyik az orrom) viszont fáj a fejem, a gyomrom, rossz a közérzetem, és étvágyam semmi... Mondjuk ez utóbbi nem árt...KépKép

Ma voltam először vezetni! Nagyon féltem tőle, de nem volt vészes! Az oktató azt mondta, nem reménytelen...KépKép
Bár még túl forgalmas útszakaszra nem merészkedtünk. Kedden délelőtt megyek megint.

DodusKép
Tündérbaba!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Marika!

A Lili szülinapjára a Kisgergely cukiba csináltatunk Micimackósat(3200ft)majd képet rakok föl. Nem tömény vajkrém, hanem a torta tetején egy micimackós ostya kép van.
Ott láttam Teletabist is.

Magdi
lilien_csenge

Sziasztok!
Tettem föl képeket a szülinapokról!
Itt vannak!

Anita
kacajka

Itt vagyok egy kicsit bővebben is.
Máté még mindig nincs itthon,így a telefonálások elég hosszúra nyúlnak mindennap.Rettenetesen hiányzik!Ha nem kéne angolra menni kedden és csütörtökön,már rég lent lennék vele.De azért egy picit jó is,hogy tudok vásárolni,nézelődni,és intézni a dolgaimat.
Nekem is el kell kezdenem a fogorvoshoz járást,és ráadásul egy teljesen új helyre megyek.A régi doki elég gáz dolgokat csinál,megveszi a lejáratos tömőanyagot,mert olcsó,harapási próbánál indigó darabot nyom az ember szájába stb...Szóval a töméseim potyognak.
Ádival is bejelentkeztünk a GYEK-be,mert allergia tesztet szeretnék neki csiáltatni.2-3 hónapja szed Claritine-szirupot,azóta egészen jól van,nincs orrfolyás,köhögés.Most már a végére járunk.Igaz a jövőhét kedden kell menni.
Pénteken megyünk Mátéért,ketten Ádival vonattal.Peti meg jön szombaton utánunk kocsival.
Szegény annyit sóvárgott már,hogy még sosem ült vonaton,most beadtam a derekam.Pedig hosszú lesz,mert 1óra 10 perc Inter Cityvel,aztán másfél óra sárga busz következik.Aztán lehet,hogy egy ideig nem is akar majd ily módon eljutni nagyiékhoz!

Dodus!
Lóri nagyon szép kisfiú,és rengeteget nőtt!

Neva!
Milyen az a leszoktató pelus?

Ditta!
Nagy gratula a vizsgához!A családotoknak pedig mielőbbi gyógyulást!

Marika!
mi is a villanyrendőrnél lévő Édenből hozzuk a tortát,de eléggé krémes volt,annak ellenére,hogy diregt ráirattam a megrendelőre,hogy kevés krémmel!KépDe Spongya Bob volt az óhaj!
A Magdi féle ostyás jól hangzik!

Anita
kacajka

Panka!
Holnap, ha nem jön közbe semmi találkozunk MM-en (10-kor???).
Már meggyógyultam, a múlt héten is jól voltam, csak szerdán edzésem volt, ezért vitte anya Ádit. A ceruzákat nagyon köszönjük!

Betti!
Jobbulást nektek!

Üdv: Emese
mse173

Anita!

Szülinapi képeket este felrakom. A Kisgergelybe úgyis lehet tortát csináltatni, hogy te visszed a floppyt amin olyan kép van amit te szeretnél a tortára és rányomtatják az ostyára. Akár arckép is lehet.

Magdi
lilien_csenge

Kacajka!

Képek szuperek föként a torta.Kép
Még szerencse, hogy Laura nem látta, mert rögtön szülinapja lenne neki isKép
Leszoktató nadrágról mindjárt keresek infót és küldöm.
Éva
neva

Magdi!

Köszi az infót!Ez nagyon jól hangzik!Jól vagytok?
Kis manócska?

Lassan készülök a fogdokihoz!

Anita
kacajka

Sziasztok!

Már megint nagyon rég jelentkeztem, de valahogy még mindig sajnálom az időt a netezésre! Bocsi!!!
Most azonban már lelkiismeretfurdalásom volt, hogy nem "foglalkozom" veletek, így belekukkantottam a levelezésekbe!
Nagy meglepetésemre kapott Tőletek a nagyfiam is szülinapi üdvözletet!!! Kép Nagyon köszönjük!
Zalán továbbra sem szopik, már fel is adtam a reményt, hogy valaha fog! Fejem neki a tejet, de mivel egyre többet eszik, a tejem meg mindig azonos mennyiségű, így kapunk tejet pótlásnak! Szerencsére itt lakik a közelben egy kedves anyuka, gyalog 8 percre, rálátok az ablakból! Tőle kapunk tejcsit, és ha az sem elég, akkor tápszert eszik a bébi!

Búzaszem!
Irigyellek a sok tejedért, és igazán szép, hogy akarsz valakin segíteni! Nekem is milyen jó, hogy kapok tejet! Zalán is szépen fejlődik, már ő is több, mint négy és fél kiló! Most nem tudom pontosan mennyi, mert szerdánként mérem! Akkor lesz 6 hetes!

De... van egy rossz hírem is! Kiderült, hogy Zalán ferdén tartja a fejét, és beutaltak minket az ortopédiára vizsgálatra! Én eleinte túlzott elővigyázatosságnak tartottam a vizsgálatot! Arra gondoltam, hogy minden kisbaba ferdén tartja valamennyire a fejecskéjét! Ott azonban kiderült, hogy születés közben meghúzódott a nyakizma, pontosabban a fejbiccentő izma a bal oldalán! Van is az izmon egy nagy kemény dudor, amit én eddig nem is vettem észre! Amúgy a doktornőnk is csak egy hete vette észre! Így most rendszeresen hetente háromszor!!!! kell mennünk a GYEKbe gyógytornára, masszázsra és iontoforézisos kezelésre, három hónapig!!!!! Kép Először nagyon elkeseredtem! Ma voltunk először, nem is volt olyan szörnyű, Zalán csak a masszázsnál sírt! Nem is kellett várni, mert időre vagyunk berendelve, és ezt úgy néz ki, hogy be is tartják! A kezelőorvosok és nővérek is nagyon rendesek, kedvesek! Csak....látni azt a sok tolószékes meg mozgássérült gyereket nagyon rossz élmény!!! Ráadásul úgy vettem észre, hogy a testi fogyatékosságukhoz gyakran szellemi is társul! Úgyhogy ezek mellett a mi bajunk eltörpülni látszik! Azt mondták, hogy az ilyen jellegű problémák gyakoriak, és szépen kezelhetők! Máris találtam egy kolléganőt, akinek ilyen baja volt a kislányának, és olyan jól gyógyult, hogy nem is kellett kivárniuk a három hónapot, kettő után "szabadon engedték" őket! Csak attól félek, hogy fel fog borulni a már olyan jól kialakulóban levő napirendünk!!! De majd megpróbálok ügyes lenni! Ma például működött minden úgy, mint eddig a kórházi "túra" ellenére is!

Most megyek! Üdvözlök mindenkit! És mégegyszer köszi a szülinapi üdvözleteket!!!! Kép
Andrea
ania62

Sziasztok!

Andrea!
Nagyon drukkolunk,hogy mielőbb rendbe jöjjön az az izmocska!
Kép

Anita
kacajka

Sziasztok!

Tudtok olyan játszóházról Miskolcon ahová bárki bemehet játszani?
Nincs korhatár (alsó Kép )
Olyasmire gondoltam mint a plázás, csak az nagyon kicsi.
Ahol lehet mászni, kislabdák között ugrálni...
neva

Anita!

Ime a torta:1. számú:Kép 2.számú:Kép

Magdi
lilien_csenge

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?