Sziasztok!
Lóránt kedden betöltötte a bűvös 3. hónapot!
Nagyon vártam már, hogy eljöjjön ez a nap, mert ezt tartják a hasfájás végének. Hát, én még nem vettem észre, hogy elmúlt, úgyhogy adok neki még pár napot.
Na nem vészes a dolog, nem sír egész éjszaka, csak gyötri a szél. Akkor meg tornázunk, hasra tesszük. Az éjszakát sem alussza át, pedig azt hittem...
Egyébként 6380 g és 63 cm. Hétfőn kinyomta magát, de úgy, hogy közben a lábát is felemelte és néha magasabban volt, mint a feje. Ezt hívjuk fókázásnak.
Ma pedig már át is fordult a pelenkázón a hasáról a hátára. Még jó, hogy arra fordult, amerre volt hely, különben a gravitáció lehúzta volna úgy egy métert.
Már nagyon ügyesen fog a kezével, kiveszi a cumit a szájából és egyszer már visszatenni is sikerült. Sokat nevet, beszélget, kiabál. Egyszerűen imádnivaló!!!
És akkor most megint jöjjenek a kérdéseim, a gyakorló anyukákhoz.
1) Akinek hasfájós volt a gyereke, vagy most az, mikor kezdett el enni káposztaféléket meg hüvelyeseket? Nekem már annyira hiányoznak, mert idáig nem ettem ilyesmit (Lórántnak mégis fáj a pocija). Ma már nem igen bírtam és főztem egy kis lencselevest, hát nagyon jól esett.
2) Volt valaki gyerkőcének nyálkás a kakija (bocsi)? A védőnő azt mondta rá, hogy jó anyatejes kaki, szép sárga. Csak nagyon híg, néha majdnem olyan, mint a víz és mindig nyálkás. A nyálkára azt mondta a védőnő, hogy vagy egy kicsit meg van fázva, vagy túlette magát a gyerek. Itt a neten is azt olvastam, hogyha egyébként szépen fejlődik a gyerek, akkor nem kell vele foglalkozni. Próbáltam már, hogy egy hétig nem ittam tejet, nem ettem semmilyen tejterméket és nem változott semmi. Most a rostos őszilevet próbálom hanyagolni megint kb. egy hétig, mert mostanában abból sokat ittam, hátha az okozza. Még nem láttam változást.
A betegeknek jobbulást kívánok!
Szerencsére minket elkerül (kop-kop). Lóri jövő héten kapja a három hónapos oltást. Addigra edzenem kell magamat.
Igyekszem most már gyakrabban jönni.
Ja, és vannak fent újabb képek, bár nem sok, mert csak ennyit volt türelmem feltenni, így is majdnem egy fél napig tartott.
Dodus