Én is aggódtam, hogy minden zajt lehet majd hallani a négyágyas szülőszobában. Végül ott szültem - én féltem a lilaszoba szülőágyától, mert nagyon sokan szidták. Amikor én szültem, akkor rajtam kívül egy lány vajúdott még. Én a második "szobában", ő a harmadikban. Közte van még egy kis üveg helyiség, ha valaki járt már ott, de alapvetően közel van ugyebár egymáshoz a két hely. Na már most én egyetlen egy árva szót nem hallottam onnan egész idő alatt (bár én előbb szültem úgy egy fél órával). Amennyire én tudom a lilaszoba ajtaját se csukják be, magyarán sok különbség hangilag ott sincs. Szóval ha attól tartotok, hogy egymás szájába lesztek az esetlegesen többi szülővel - egyáltalán nem biztos, hogy bárki is fog szülni rajtatok kívül - akkor szerintem ok nélkül. Ha csak ki nem fogtok egy extra üvöltőt, de azt a lilaszobában is hallani fogjátok, az tuti. Szerintem semmi baj nincs a négyes szülőszobával sem. Amikor én láttam még terhesen, szintén frászt kaptam tőle, de élesben már egészen más dolgok érdeklik az embert, és egyáltalán nem érdekli a külsőség. Tényleg nem. Mondom: én is azt gondoltam, hogy fontosak lesznek ezek a dolgok is - barátságosság stb. - de ez akkor fel sem tűnik, majd meglátjátok. Nekem a szülőággyal sem volt bajom, kézre esett a kapaszkodó is, kényelmetlennek sem éreztem, mármint a helyzethez képest. Ellenben a lilaszobás ágyról nem ezt lehetett hallani, de ezt ugyebár nem tapasztaltam.
Ja, aki még nem vett mérleget, vagy nem bérelt, ellenben akar, az tudjon róla, hogy a kórházban is lehet. 1000 Ft/hó. Az a régi fajta, nem digitális, de a célnak szerintem megfelel, úgyis csak az első 3 hónapban lényeges. Már amennyire lényegesnek mondható, mi alig használjuk.
Légzésfigyelő: lehet, hogy nem szükséges, csak néhány esetben, de szerintünk jó befektetés volt. Egészen nyugodtan alszunk mellette, mert tudjuk, hogy ha bármi gond van, akkor jelez. Nem hiszem, hogy lenne, de tényleg megnyugtató, hogy van. Drága, de ez egészen biztosan megérte az árát. Ahogy a reklámban mondják: szerintem, pontosabban ez esetben szerintük
Amúgy utána simán el lehet adni egy-két ezer forint különbséggel.
Amúgy a négyágyas(nem szülőszoba, hanem gyerekágyas szoba) mellett szól még az is, hogy köthetünk maradandó(bb) ismeretségeket is. Pl. én azzal a lánnyal kerültem egy szobába, akivel szinte egyszerre szültünk, és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Érdekes szitu volt, mert folyamatosan kérdezgettük a két szülőszoba között rohangáló szülésznőket, meg dokikat, hogy a másiknál mi a helyzet, ki hol tart, és ki "előzött be" éppen. Jókat nosztalgiázunk erről azóta is