Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
sajna én holnap nem megyekKép nem múlt el a megfázásos nyavajám, így nem szívesen adnám tovább senkinek, már múlt hét szerda óta tart, és igen el van dugulva az orrom még mindigKép
Megkérdeznétek, hogy mikor lesz a következő?
Köszi!
Dóri
Vendég
 


Eperke!

En ott leszek ugy nez ki Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc, Eper, Kinga!

Ha nem nagy kérés, leírjátok röviden mi volt az előadáson. Én beteg lettem sajnos, de nagyon kíváncsi vagyok. Előre is köszi szépen!
picipocak19
 
 

 
 

Ezvicc, Eper, Kinga!

Ha nem nagy kérés, leírjátok röviden mi volt az előadáson. Én beteg lettem sajnos, de nagyon kíváncsi vagyok. Előre is köszi szépen!
picipocak19
 
 


Picipocak!
Persze, hogy megirjuk. Mielobbi gyogyulast kivanok.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Picipocak!
Én már itthon babázom, és a 2.-kal már nem jártam előadásra sem. Én 2002 végén jártam végig az első babámmal!

Kinga
döngy
 
 


Kinga!
Akkor te tudnál írni arról pár szót, hogy érdemes e menni, miről volt szó, csak 1 alkalom vagy több előadásból áll? Ja és mikor érdemes elmenni rá, hány hetes terhesen?

Köszi a válaszokat és én is várom Ezvicc és Eper beszámolóját!

Picipocak!
Lehet, hogy a következőre együtt mehetnénk, remélem addigra csak meggyógyulok, apuka most teljes ágynyugalomra ítéltKép

Üdv: Dóri
Vendég
 


Na megjottem.
Az eloadas kb egy oras volt, utana koruljartuk a korhazat.
Az eloadason elmondtak, hogy miket kell vinni magunkkal (evoeszkoz, tisztalkodocucc, papucs,stb.
A szuleshez az apukaknak csak papucsot tanacsoltak, hogy a sok varakozas miatt ne fulledjen be a labuk. Megneztunk egy filmet a szulesrol. Aztan atmentunk a nagy epuletbe a 9.emeletre. Megneztuk a lila szobat, ami csucs szuper, aztan a tobbit, hat attol kicsit megremultem. Lehet, hogy a fuggonyok ijesztettek meg, mert azon keresztul minden athallatszik. Aztan lementunk, es megneztuk, hogy hova kerulunk majd a picurral. Lattunk egy 1 agyast, es egy 5 agyast. Ezek egesz jol neztek ki.
Az 1agyasert nem kell fizetni kulon, csak valami olyasmit mondott a holgy, hogy az 1agyasok szoktak tamogatni a korhazat, abbol veszik a fuggonyoket, a mikrot, stb
Lattunk ket pici ujszulott babat, akik delelott szulettek. Egyszeruen tunderiek voltak.

Lehet, hogy kihagytam valamit, majd Eperke kiegesziti. En orulok, hogy elmentem, mert nem lesz olyan remiszto, amikor szulni megyunk, tudom mi var ram. Szoval ezt mindenkinek maganak kell eldontenie. Lesz jovohet kedden a csecsemogondozasrol, szoptatasrol szolo eloadas. Minden honap elso keddjen van eloadas a szulesrol, a masodikon a csecsemogondozasrol.

Dori!
remelem tudtam segiteni. Kerdezz nyugodtan, hatha tudok segiteni. Kulonben en juniusra varom a babat, es Eperke is. Ez szerintem nincs idohoz kotve, barmikor el lehet menni. Volt olyan kismama, akinek csak par hete lehet vissza szerintem, es volt kisebb pocakos, mint en.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


igen igen
Ezvicc mindent jól írtKép
Szerintem mindenképp érdemes elmenni, így legalább tudod mire számíthatsz. Szerintem egészen elfogadható, a gyermek ágyas helynél meg nem is kell jobb, csak a babaláthatás (vendégek számára) van nem túl jól megoldva, de hát ez optimális esetben csak 4 nap.

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Dóri

a legközelebbi április 5.-én lesz.

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszi szépen a beszámolót, azt hiszem tényleg érdemes elmenni!
picipocak19
 
 


Sziasztok!

Köszi a beszámolót!
Én április végére vagyok kiírva, így elvileg az ápr. 05 még beleférKép

Ha jól sejtem akkor csak 1 egyágyas szülöszoba van a másiknálegy nagy szobában van függönnyel elválasztva egymástól a többi kismama?


Egyágyasban látogathat az apuka, vagy ott sem?

Mi a nem túl optimális babaláthatási megoldás?

Bocsi, ha sokat kérdezekKép

Nem tudom illik e ilyet kérdezni, de ti melyik dokihoz játok?
Ha ide nem akarjátok leírni jöhet a mailcímemre is!
clara_450@hotmail.com
Köszi!
Dóri
Vendég
 


Dóri!

Én októberben szültem, de gondolom, azóta nem sok minden változott:
Valóban csak egy egyágyas szülöszoba van, a többi az említett függönyös megoldással van kialakítva. Én az egyágyasban vajúdtam (császár lett a vége:-( ), de ott is hallottam, hogy a másik helyiségben a kismamának nagyon fáj mindene...
A gyerekágyas osztályra egyáltalán nem lehet be látogató, még az egyágyasba sem. Szerintem ez nem feltétlenül rossz, és nem csak a fertözésveszély miatt. Egy ismerösöm olyan kórházban szült, ahol bárki, bármikor mehetett látogatni. Elég nehéz úgy pihenni, hogy állandó átjáróház van az osztályon, a szoptatásról nem is beszélve. Tényleg igaz az, hogy ki kell használni az utolsó pillanatokat a pihenésre. Itt megvan rá az esélyed.
A babákat meghatározott idöben (1 óra) mutatják meg a látogatóknak ablakon keresztül. A papák viszonylag nehezen szokták viselni, hogy elöször igazán otthon foghatják a kezükbe a manókat, de azt a pár napot ki lehet bírni. Az én manóm 3 napig inkubátorban volt, naponta csak 2x mehettem fel hozzá:-( Ott a papa csak dupla ablakon keresztül láthatta.
Én is elmentem szülés elött megnézni a szülöszobát ill. a gyerekágyas osztályt. Tényleg jobb úgy bemenni a nagy napon, hogy már láttad a dolgokat elötte.

Üdv,

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


hello lányok! rég voltam, bocs.
Ezvicc!
- Normális méretek.
- Lehet haskötőt felirni, de én se tudom hogy kell, utána kell nézni. Bár 18 hetesen???

Toncsi!
Igen, nem lesz gyerek.
gyuri
Szeged
 
 


Én is aggódtam, hogy minden zajt lehet majd hallani a négyágyas szülőszobában. Végül ott szültem - én féltem a lilaszoba szülőágyától, mert nagyon sokan szidták. Amikor én szültem, akkor rajtam kívül egy lány vajúdott még. Én a második "szobában", ő a harmadikban. Közte van még egy kis üveg helyiség, ha valaki járt már ott, de alapvetően közel van ugyebár egymáshoz a két hely. Na már most én egyetlen egy árva szót nem hallottam onnan egész idő alatt (bár én előbb szültem úgy egy fél órával). Amennyire én tudom a lilaszoba ajtaját se csukják be, magyarán sok különbség hangilag ott sincs. Szóval ha attól tartotok, hogy egymás szájába lesztek az esetlegesen többi szülővel - egyáltalán nem biztos, hogy bárki is fog szülni rajtatok kívül - akkor szerintem ok nélkül. Ha csak ki nem fogtok egy extra üvöltőt, de azt a lilaszobában is hallani fogjátok, az tuti. Szerintem semmi baj nincs a négyes szülőszobával sem. Amikor én láttam még terhesen, szintén frászt kaptam tőle, de élesben már egészen más dolgok érdeklik az embert, és egyáltalán nem érdekli a külsőség. Tényleg nem. Mondom: én is azt gondoltam, hogy fontosak lesznek ezek a dolgok is - barátságosság stb. - de ez akkor fel sem tűnik, majd meglátjátok. Nekem a szülőággyal sem volt bajom, kézre esett a kapaszkodó is, kényelmetlennek sem éreztem, mármint a helyzethez képest. Ellenben a lilaszobás ágyról nem ezt lehetett hallani, de ezt ugyebár nem tapasztaltam.

Ja, aki még nem vett mérleget, vagy nem bérelt, ellenben akar, az tudjon róla, hogy a kórházban is lehet. 1000 Ft/hó. Az a régi fajta, nem digitális, de a célnak szerintem megfelel, úgyis csak az első 3 hónapban lényeges. Már amennyire lényegesnek mondható, mi alig használjuk.

Légzésfigyelő: lehet, hogy nem szükséges, csak néhány esetben, de szerintünk jó befektetés volt. Egészen nyugodtan alszunk mellette, mert tudjuk, hogy ha bármi gond van, akkor jelez. Nem hiszem, hogy lenne, de tényleg megnyugtató, hogy van. Drága, de ez egészen biztosan megérte az árát. Ahogy a reklámban mondják: szerintem, pontosabban ez esetben szerintük Kép Amúgy utána simán el lehet adni egy-két ezer forint különbséggel.

Amúgy a négyágyas(nem szülőszoba, hanem gyerekágyas szoba) mellett szól még az is, hogy köthetünk maradandó(bb) ismeretségeket is. Pl. én azzal a lánnyal kerültem egy szobába, akivel szinte egyszerre szültünk, és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Érdekes szitu volt, mert folyamatosan kérdezgettük a két szülőszoba között rohangáló szülésznőket, meg dokikat, hogy a másiknál mi a helyzet, ki hol tart, és ki "előzött be" éppen. Jókat nosztalgiázunk erről azóta is Kép
vantal
 
 


Csatlakozom Vantalhoz, a légzésfigyelő tényleg nem elengedhetetlen, de tény, hogy én is akkor alszom nyugodtan, ha be van kapcsolva. Egyébként ezt is lehet bérelni, ha valaki nem akar vagy tud annyit egyszerre kiadni.

Kép Kép
fricky
 
 


Sziasztok!

Én is ott voltam... InkognitóbanKép Ezviccet és Epert láttam is... Két nagyon csinos kismamiKép Szerintem ők is be tudnak azonosítani engem... Ikrek ;)
Az előadás valóban megérte, igaziból azért is mentünk el, hogy lássuk, hogy hova kerülünk majd. Ez meg is történtKép
Az elmondottak nekem már többé kevésbé megvoltak, mindenféle könyvben meg infos füzetecskében.

Kicsit más jellegű kérdés, kérés.
Nincs valami 5letetek, hogy hogyan tudnék normálisan aludni? Mostanában a bal oldalam a jó, csak akkor meg nagyon elzsibbad a bal kezem, meg lábam...Kép Két kispárna és két nagypárna, amit rendezgetek, de valahogy már lassan 2 hete abszolút nem bírom kialudni magamKép
A tanácsokat előre is kösziKép

Mindenkinek szép napot!
dee
 
 


Szia Dee

köszi a bókotKép))) igen emlékszem rád, húúú nincs könnyü dolgod, de hát dupla öröm fog érni.
Az alvás kérdéséhez: szerintem ehez szép lassan hozzá kell szoknod, én sem tudom kialudni magam, folyamatosan forgolodom, mert valahogy semmilyen pozició sem jó, pedig még hol van a végeKép próbálj meg napközben pihenni én mostanában olyan jót szunditottam napközben amilyet hetek óta nem, éjszaka. Az iker babák mikorra várhatóak?

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Szia EperKép

Május 5re vagyok kiírva, de addig tuti nem húzom ki... Örülök, ha áprilisig eljutok. Holnap töltöm be a 31+0-t. Már csak 1 hét, és tuti szülhetek a JF-ben... Ezt szerettem volna kivárni. Innentől végülis minden nap ajándék...a babciknak.
Nekem a hasam bőre kezdi a legkevésbé bírni, meg a vizesedő bokámKép
Persze dupla gyerek...kellett ez nekem?? IGEEEEEEEENNNNNKép
Napközben nemigen tudok aludni sajna, mert dolgozomKép Azért megpróbálok valami ebéd utáni sziesztát beiktatni;)
dee
 
 


Szia Dee!
Sajna ez már így marad Kép Próbáltad már úgy, hogy bal oldalra fekszel, felhúzod a lábaidat (érjék el a pocakod) - majdnem magzati póz - és ha hasadat úgy érzed, hogy le akar esni, akkor az alá tenni kispárnát. Nálam ez vált be, de biztosan nem volt akkora a hasam, mint neked Kép
Nem gondoltad, hogy most már lassan abba kéne hagyni a melót? Kép

Kép Kép
fricky
 
 


Sziasztok,

A légzésfigyelövel kapcsolatban:
Az én lelki békémhez is szükség volt rá:-) Arra viszont figyeljetek, hogy a matrac alatt lévö érzékelök jól alá legyenek támasztva. Dani kiságyában a matrac alatt rugalmas ágyrács van. Vettünk egy bútorlapot a lapszabászatban a rács és a matrac közé, mert többször is volt téves riasztás. Azt nem kívánom senkinek... Mióta a bútorlap beköltözött a kiságyba, szerecsére nem kiabál a légzésfigyelö.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


"Az 1agyasert nem kell fizetni kulon, csak valami olyasmit mondott a holgy, hogy az 1agyasok szoktak tamogatni a korhazat"

Ez a gyakorlatban mit jelent?
Kérdezem a Doktort is. Pontosabban kérdezteti rajtam keresztül egy kismama, aki nincs net közelben, viszont tavasszal szül a JFK-ben, és egyágyasba menne. Kinek "kell" konkrétan ebben az esetben pénzt adni? Ha jól értem az illetőre van bízva az is, hogy mennyit?
vantal
 
 


Kedves Gyuri!
Koszonom a valaszat. Nem 18hetes vagyok, mar betoltottem a 23is. Koszonom!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Kedves Fricky!

Köszönöm tanácsod, egyelőre nem jött be... De hátha ;) Épp ma éjjel is kint az ebédlőben kukorékoltam fél kettőtől fél négyigKép Sebaj...
Sajna a munkát nem tudom abbahagyni, mert sajátka kis cégben dolgozom és nincs, aki helyettem csináljaKép Segítségem lesz/van, csak nem vállal mindent...
Ma töltöttem be a 31.hetet... Te jó ég! Már itt járunk :o
Én nem is tudom igazán, hogy melyik szoba jobb... Azt hiszem, hogy rábízom a sorsra meg az akkori lelkiállapotomra... Fene tudja, hogy éppen akkor mire lesz szükségem. Ezért nem is döntöm el előre...Kép
dee
 
 


Kedves Dee. Számíthatsz rá hogy ha felkerülnek a picik a 9-ikre akkor csak is szigorúan 3 óránként látogathatod őket. Neked mivel ikreket vársz (ha jól tudom)nem lessz séta galopp. De azért irigyellek, mert az egyik babám ikreknek indult, csak elment az egyik. Hiába írja az újság hogy éjjel is velünk lehet a baba, el viszik őket. Nos akinek ez nem baj annak jó, csak én szerintem egy olyan baba aki 2 óránként eszik általában az mennyit sírhat éjszaka elválasztva a mamájától. Ezt most annak mondom aki nem ikreket szül. Tudom, legalább pihenünk éjjel, de akkor mi lessz otthon? Ráadásul hiába ha szt mondják hogy nem kapnak cukros vizen kívül semmit, bizony etetik őket. Az orvosok viszont tényleg jók, és azt szoktam mondani hogy azt a pár napot ki lehet bírni. De azért változtathatnának ezen a maradi felfogáson.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Már annyiszor leírtam az
Egyágyásért sem kell fizetni!
Viszont tényleg van alapítványunk, de az teljesen önkéntes és nincs kötve semmihez.
gyuri
Szeged
 
 


Vantal
az egy ágyas alapítványi szoba és van a szobában letéve csekk. Nekem azt mondta egy szülésznő, hogy 5000 ft a "tarifa" . Nem naponta, hanem az egész időre. Szerintem ez teljesen ok. De ha nem akarsz fizetni, akkor nem kell.

Nekem viszont az a kérdésem lenne, hogy van-e gyerekbőrgyógyászat a kórházban, ha esetleg valaki tudja? Kell-e időpont vagy beutaló ?
Köszönöm
Dorki
dorki
 
 


Kedves Harivera! Elég tapasztalatlanka vagyok... Első két gyerekKép
Sajnálom, hogy Neked volt egy ennyire rossz élményedKép
Igen, tudom, ha a 36.hét előtt születnek, tutkó a 9.emelet... Én úgy hallottam egyébként, hogy igyekeznek megtanítani egyszerre szopiztatni a két babát. Vagy odafent egyáltalán nincs szopiztatás??
Ha szép súllyal születnek, akkor valóban csak pár nap, de ha kis súllyal, akkor lehet akár több hét is odabent, nem ?!
Tényleg! Jól tudom, hogy 2kg felett engednek haza?
Szép napokat Mindenkinek!
(jön valaki holnap az előadásra??)
dee
 
 


Dorki!

Tudomásom szerint nincs semmiféle gyerekrendelés és osztály, persze az újszülöttosztályon kívül ami a szülészet miatt elengedhetetlen!
A Heim Pálba irányítanak mindenkit a környékről!
Szerintem beutaló nem kell a bőrgyógyászatra, az időpontot nem tudom, de van honlapjuk azon találsz tleszámot és megmondják!
Kinga
döngy
 
 


Erik bébi boldog nőnapot kíván Kép

Kép
vantal
 
 


Mégegyszer és remélen utoljára.
Az egyágyas ugyanolyan szoba mint a többi. Nincs alapítványi, semmit sem kell fizetni, kiosztása sorrendben megy, de ha valaki 24 órás rooming in-t kér annak előnye van, sőt át is költözhet.
gyuri
Szeged
 
 


kedves Erik bébi!

Köszi, és csak így tovább!!!A nők szeretik a figyelmes pasikatKép

puszi, Marqueza

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Kedves kis Erik!
Nagyon drága vagy! Köszönjük szépen!Kép

Kedves Gyuri!
Röpke 2 hét alatt 3000-ről 2000-es lett a méhszájam. A 31. hetet betöltöttem...
Ugye nagy baj már nem lehet?!
BPD: 80 és 79, TH:69 és 68.(ikrek)
Előre is kösziKép

Szép estét MindenkinekKép
dee
 
 


Kedves Erik baba!
Köszönjük szépen a megemlékezést!
Vantal hogy s mint vagytok? Olyan régen írtál. Hasfájás? Megfázás?

Kép Kép
fricky
 
 


Köszönöm, jól vagyunk. Néha van némi pocakfájás Eriknél, meg egy kis nátha is, de semmi komoly. Napról napra okosodik a gyermek, teljesen el vagyunk tőle ájulva Kép Remekül tud már utánozni különböző grimaszokat, néha már hangokat is, úgyhogy rengeteget lehet már vele most is játszani. Nagyon élvezi, főleg ha mind a ketten egyszerre magyarázunk neki. Elég sűrűn van ilyen, mert szerencsére a kedves apukája is itthon dolgozik - már ha a fia hagyja! Kép
vantal
 
 


Sziasztok!

17.hetes vagyok.Ha valaki tudna nekem segíteni,nagyon megköszönném!!

Kb egy hete,nagyon gyorsan dobog a szivem
De úgy ,hogy a fülemben hallom ahogy zakatol
Felhívtam a nőgyogyászt ,hogy ez mitől lehet ,és hogy mit tudok ellene tenni??

Mondta ,hogy írassam fel a körzeti dokival : Eleniumot(gyenge nyugtató)
Azt mondta ,hogy terhesség alatt előfordul a túl szapora pulzus ,és azt ezzel a gyógyszerrel lehet csökkenteni
Csakhogy engem nem visz rá a lélek,hogy nyugtatót vegyek be
Nem tudom mi ártalmasabb a babának: a túl gyors szívverés vagy a nyugtató ????

Csilla
csillam
 
 


Szia Csilla!

Én ugyanezzel a problémával küzdöttem, mint Te. Most 34 hetes vagyok. El fog múlni az biztos, nekem kb. a 24. hétig volt. Én sem vettem be semmilyen gyógyszert, pedig néha már 110 volt a pulzusom, de őszintén szólva féltettem a babát a gyógyszertől, ahogy Te is a tiédet. Amikor éreztem, hogy "kezdődik", lepihentem. A vérnyomásod amúgy jó? Meg szoktad nézni mennyi a pulzusod ilyenkor, amikor "rosszul vagy"? Egyébként tőlem azt kérdezte a védőnőm, hogy elég folyadékot iszom-e! Nem tudom van-e valójában összefüggés a szapora szívdobogás és a folyadék bevitel között, de én tényleg kevesebbet ittam a kelleténél.
Pocak
picipocak19
 
 


Kedves Csilla!

Én is küzdöttem a szapora pulzussal... Mostanra meg már megszoktam, mert 90-95 alá már nem is megy szinte soha...
A megnövekedett terhelés miatt van. Többet kell a szívnek dolgoznia.
Egyébként a túl sok folyadék sem jó. A túl sokat nem bírja a szív.
A dokim nekem úgy magyarázta, hogy ahogy nőnek a babák, az ő keringésükben is nagy szerepet játszik az én szívem, meg hát azért csak "terhet" cipelsz állandóanKép
Ha a vérnyomásod rendben van (ami alapból nekem 90/60 körül volt, most már 130/90), akkor nincs bajKép
Egy kicsit a vérnyomás is megemelkedik, csak annak nem szabad drasztikusan!

Kicsit más! Császárnál is kapunk beöntést??


Pussz!
Dee
dee
 
 


Kismama kérdőív



1)
schmm
 


PocakKép DeeKép

Köszönöm szépen a válaszokat!!!!
MegnyugtattatokKép
Csak először olyan ilyesztő volt a dolog,azt hittem valami bajom vanKépKép
Gyógyszert kiváltottam ,de nem vettem be,és nem is fogokKép
A vérnyomásom mérem folyamatosan,az oké!
Kivéve mikor az orvos vagy a védőnő méri,mert akkor mindíg magasabbKép
De ott mindíg parázok előtte,és ezt meg is mondtam nekikKép

Mégegyszer köszi a válaszokatKép
Ha majd még valamit nem tudok jövök hozzátok is kérdezniKépÉn is a JKF-ben fogok szülniKépKép

Csilla
csillam
 
 


Kedves Gyuri doki!
Olyan ritkán jössz...mostanság.Volt 2 kérdésem is...Nagyon izgat a válasz rájukKép

Csilla!
Nagyon szívesen!KépNekem is magasabb néha a dokinál a vérnyomim :P Rá se ránts ;)

Valaki nem tudja itt, hogy csaszinál is van beöntés... Valahogy ez a fóbiám...Valaki más hátulról...Nos, izé...Szóval kapunk??

Szép napokat!
dee
 
 


Dee: én nemtom a választ, de azt igen, hogy én is paráztam ettől nagyon. Aztán meg amikor megtörtént a dolog, rájöttem, hogy egyáltalán nem olyan gáz, mint hittem. Pillanatok alatt meg van, és kevésbé kellemetlen, mint azt az ember elképzeli. Másrészt meg akkor annyira nem ezzel vagy elfoglalva, hogy meglátod ez lesz a legkisebb gondod! Kép

Ma nem szül valaki innen? Kép Csak azért kérdezem, mert az egyik terhes topikon, ahova járok egyszerre szültek ma ketten is. Hiába, ez a szél mindig meghozza a "kedvet" hozzá Kép
vantal
 
 


Szia Vantal!

Köszi, azért én még parázok 1 kicsitKép Tudom, már sok ezren túlélték...Jaj, én ilyen kis dinka vagyokKép
Nekem a jóslóimat hozta meg ez az idő, aminek nem nagyon örülökKép
Ma vagyunk 32+0... Hurrá! Ez is valamiKép
Szerdán megint megyek a dokihoz...Remélem nem rövidült tovább a méhszáj...
dee
 
 


Sziasztok!
Dee:Én is a JFK-ban szültem.Normális szülésnek indult, aztán császár lett belőle.Szóval kaptam beöntést.De az aki alapból császárosnak is indul, azt nem tudom.A lényeg, hogy ha megtörtént a dolog, akkor szorítanod kell a popidat vagy 5 percig, aztán ne gyere ki a wcről hamar, mert ha azt hiszed, hogy már elvégezted a dolgodat lehet, hogy lesz még egy kis utóhatás is.De nem olyan vészes.És ami jó, hogy azonnal lezuhanyozhatsz.Nem fogod magad kellemetlenül érezni.
Zuhanyzás után meg már eszedbe se fog jutni, mert a fájásokra fogsz összpontosítani, vagy arra, hogy már visznek is be a műtőbe.
Üdv mindenkinek!
A dokiknak, a szülésznőknek és a nővérkéknek a JFK-ban is!
Edit
manzana21
 
 


Dee!

Nálam is normális szülésnek indult, de császár lett belőle, a lényeg, hogy volt beöntés. Tényleg nem volt vészes. Nekem még 5 percig sem kellett várnom, inkább a lábaimat kellett kapkodni a mellékhelységig:-) Császárnál katétert is kpasz, én attól féltem egy kicsit, de egyáltalán nem fájt, amikor berakták. Viszont még annál is kellemesebb érzés volt, amikor kb. másfél nap után kivették...
Drukkolok, hogy a manók minél tovább bent maradjanak!

Üdv,

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Nekem is inkább 1 perc volt az az 5! :o)
A katéterről viszont nincsenek jó emlékeim. Mondjuk hozzáteszem nekem mindenem fájt szülés után, mert hát volt az a hülye vérömlenyem, és ha már valaki a ránézett az altájámra is rosszul voltam. De ez ritka eset (mármint a vérömleny a vákuumtól). Ezen kívül meg még nem katétereztek. De akkor utáltam, azt tudom.
Holnap megyek 6 hetes kontrollra. Állati furcsa, nemrég még arra készültem, hogy szülni megyek a JFK-be. Kedden 7 hetes az Erik, aki amúgy eszméletlenül aranyos. Valahogy napról napra egyre jobban bele vagyok esve. Pasiért így még nem voltam oda soha, az az egy biztos! Kép Komolyan mondom, nem gondoltam volna, hogy valakit ennyire lehet szeretni.
Úgyhogy bármilyen is a szülés, meg a kórház, meg egyáltalán a gyerekhez vezető út, az az egy biztos: megéri.
vantal
 
 


sajnos tényleg ritkábban tudok jönni.
Dee!
A méhszáj megítélése 3000-2000 kissé szubjektív, ezért a legjobb az, ha a saját doktorodtól kérdezed, hogy veszélyes-e. A számok azt jelzik, a nyakcsatorna zárt, de kissé megrövidült, ez lehet baj is, vizsgálni is lehet (hogy vannak-e fájások pl) Úgy gondolom, ha nem javasolt semmit, akkor nagy baj nem lehet.

Csillám!
A szivdobogás felgyorsulása (frekvencia növekedés) a terthesség alatt általában normális dolog. Így gyógyszer tök fölösleges. De van egy kérdésem.
Miért nem a nőgyógyász írja fel, ha a terhesség alatt valami kell?
Elvileg előfordulhat valamilyen szivbetegség is, pl. gyulladás. Ezt ki kell vizsgáltatni ( a terhesgondozász végző szülésznek!) és azután, ha kell a kezelést szintén neki kell vezetni a kardiologus (belgyógyász) véleménye alapján.
A terhesség során ugyanis két páciensünk van (mama-baba) és ehhez a szülész ért, a felelősség is az ővé.
gyuri
Szeged
 
 


Lehet, hogy nekem azért vanak viszonylag 'kellemes' emlékeim a katéterről, mert a felhelyezés ideje körül már nagyon fájt minden más...
Danca ma 5 hónapos, gondoltam, ennek örömére felteszek egy képet:-)

Kép

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Kedves GyuriKép

Nagyon köszönöm a válaszát.
Azért nem a nőgyógyászom írta fel a gyógyszert,mert telefonon panaszkodtam nekiKép
Mondtam azt is ,hogy a háziorvosom kardiológus is egybenKép
Ezért mondta ,hogy menjek el hozzá ,és vizsgáljon meg.
De ő meg nem mert kiírni ,gyógyszert csak amit a nőgyógyász mondott.
De kilátásba helyezett nálam egy szív uh-ot,meg alaposabb vizsgálatot,ha továbbra is "rosszul,, érzem magam.
A szívdobogásom a gyógyszer nélkül is ritkultKép
Lehetséges ,hogy a megfázásom is közrejátszott benne.
Mégeegyszer köszönöm ,hogy leírta a véleményétKép
Nagyon jó érzés ,hogy egy harmadik Orvos is FIGYEL ránkKépKép

Köszönöm : Csilla
csillam
 
 


Sziasztok!
Olvastam visszafelé a leveleket.Valaki azt írta, hogy a mérleg bérlése 1000ft/hó.Az elefáni bababoltban 4000-ért vettünk még augusztusban egyet.Nem digitális, de nem rossz.Ez a bolt, ha valakit érdekel, akkor a 82/a vonalán van a Szarvastól 1 megállóra (XVIII-ker).Hogy most van-e és annyiért mint ahogy én vettem azt nem tudom, de szerintem azóta nem mehetett fel az ára.Csak azért írom, hátha valakit érdekel.Mondjuk, ha valaki több gyerköcöt szeretne egymás után, vagy nem csak 3 hónapig szeretné mérni a picuri súlyát
manzana21
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?