Új privát üzeneted érkezett!

Háát Kangi, mi csak olajoztunk. De enyimgyerekek nem izzadósak csak hurkásak. És azt sem gyakran.

Állítólag erre való a hintőpor is. Én nem szeretem. Ja, és olaj fürdés előtt.

Leszter, mi újság?

Kutyagyerekünk a www.gportal.hu/sofka Foltos Bernát címszó alatt.
sofka
 
 


Ari Kép
Szuper! Köszi! Írok mailt.

Kangi
kangi
 
 


Sofka Kép
KépKépKép

Kangi
kangi
 
 

 
 

Sziasztok!


Köszönöm a drukkokat mindenkitől, de úgy látszik hiába pitiszkált dokim. Kép
Viszont annyira felpiszkált, hogy egész nap aludnék. Kép


Nadine
Gyönyörűséges mind a két csaj!!!!
Az a szájacska...
Hogy bírod, sokat fent van éjszaka Gréti?


Ne haragudjatok, megyek vissza pihenni.


Ancsa

Kép

Kép
anyicska
 
 


Sziasztok!

Meg nem olvastam vissza, ugyhogy most csak magunkrol gyorsan.

Nincs mutet, legalabbis egyelore!Kép Tag a lagyekgyuru, de nem voltak kinn belek, es a herei pedig eleg nagyok, ugyhogy nem tudnak visszacsuszni. (Egyebkent en sem vettem meg soha eszre, hogy kicsusztak volna belek.) A doki szerint csak vizserv, ugyhogy figyelgetni kell, 31-en kontroll. Es ha nyugos, fajdalmasan sir, ki kell csomagolni megnezni, hogy rendben van-e. Ha 1 eves koraig is igy marad, akkor kell csak muteni, illetve ha gondot okoz, akkor termeszetesen elobb. De jo esellyel nem lesz mutet.Kép

Megnezettuk Petra koldokservet is, ha mar ott jartunk, o 3 eves koraig kapott haladekot.

Na megyek, mert nemreg ertunk haza, gyerekeket lerendeztem gyorsan, alszanak, de en meg nem ebedeltem.

Koszi a drukkokat!Kép

Leszter
leszter
 
 


LeszterKép
Hurrá-hurrá!KépKépKép

PildiKép
Boldog névnapot!Kép

Nálunk még mindig nincsen kakiKép Kincső pedig néha nagyon szenved tőle, ilyenkor sikítva sírKép Most mondjuk alszik már 4 órájaKép Ma még kipróbálom a szőlőt (ugye azzal nem okozok semmi zavart?), és ha az sem segít, akkor holnap hívom dokinénit.

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Leszter
De jó, hogy nincs műtétKép

Kangi
K hurkás is volt, meg izzadós is. Nyaka sem volt sokáigKép
Én külön kitörölgettem fürcsi után a hurkákat, és a kezemmel bekentem hintőporral. Nem szórtam rá, mert akkor megült. Meg fürcsi előtt mindig kibontottam jó fél órára még a pelusból is, ez különösen az ágyéka és a combja közti mély vágatnak tett jót.
Hát, ennyi. Néha neki is kipállott a nyakánál, de nem vészesen, és hamar elmúlt.

Annyira vicces, mert a hurkák már nagyrészt elmúltak, de ugye nyáron még megvoltak, és a karján még mindig látszanak a csíkok, ahol a hurka volt, ott fehérebb a bőreKép

Miszike,
tuti együtt rendelnek...mennyi lett a tied tarifája? Én jövő 7en megyek a 12. heti kontrollra, és csak ott derül ki, mennyi a privát praxis ára. Telcsiben nem mertem rákérdezni...

Na, hazajött a gyermek, eddig anyuéknál szomszédoltKép
pusza
e
ellimami
 
 


Tüni meg nagyon cukros kamilla teát mondanak. A kórházban hőmérőztek.

Leszter, leugrott a Gellérthegy, gondolom Neked is. Most már cska ígymaradjon. Megyek, Tomibaba hangosan követel. Na ja, már egy órája tart a szabadfoglalozása, tán hiányzom neki.
sofka
 
 


Leszter Kép
Megúszott műtétek hurráááááá! KépKépKép

Elli Kép
Köszi, hintőport én is a csomósodás miatt nem akartam. Milyet használtál?
Nyári hurkacsíkok KépKépKép

Andris egész délután nyűglődik Kép Front van?

Kangi
kangi
 
 


Elli!

Küldtem neked mélt a profilodban lévő címre a babakocsis infókról!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom
nagyon köszi, megkaptam, utánanézekKép

Kangi, nemtom már, valami gyógyszertárit. BocsánatKép Asszem amit az "újszülöttekhez"Kép adnak, és asszem nem recipés.

jó éjt
e
ellimami
 
 


Elli Kép
Oksa, köszi.

Lányok, lécci segítsetek (megint. Ez egy ilyen nap Kép)
Apacuka most kitalálta, hogy nem vagyunk elég társaság Julcsinak, azért ilyen szertelen és követelőző mostanában, talán mégis jobb lenne neki bölcsiben. Én hallani sem akarok róla, szerintem naná, hogy újszülött kistestvérétől kiakad és rajtam lóg, és elvárná, hogy mindenki vele foglalkozzon, másrészt naná, hogy nem hozok ide neki társaságot és nem viszem közösségbe (játszóházba) az újszülött mellől. Ha kitavaszodik, úgyis megyünk játszóra meg játszóházba meg úszni, addigra a kicsi is már nagyobb lesz és nem kell nyolcezer nadrágot vennie senkinek a mínusz 20 fokban, könnyebben mozgunk majd, és az elegendő társaság szerintem. Ti mit gondoltok? Hol találok (a Penelope Leach-en kívül) még szakirodalmat erről? Milyen szakember adhatna tanácsot? Apacuka azt kifogásolja, hogy én sem tudok Julissal annyit lenni, ő meg itthon nem tud dolgozni, mert a lány őt is folyton igényelné, és nézzem meg más kisgyerekes barátainkat, ahol szintén megőrült mindenki, mert a nagyobb nem járt bölcsibe. Nekem a hajam égnek áll ettől, most vagyunk még csak túl a gyermekágyon, Julcsinak is friss az élmény, hogy a frászba ne lenne megzakkanva?! Más kérdés, hogy Apacuka eddig nem nagyon töltött ennyi időt velünk, hát persze, hogy most látja, milyen is az.

Na mindegy, majd kutakodom, de főleg többgyermekesek tanácsait várnám az ügyben. Most semmiképpen, legfeljebb ősztől mehetne bölcsibe, de 3 éves kora előtt én nem szeretném tartósan közösségbe adni, hacsak szakember kifejezetten nem javasolja, az ő érdekében. Julcsi barátságos, társaságkedvelő gyerek, könnyen és jól kommunikál, gyakorlatilag bárkivel elvan, de mindennapra bölcsibe adni ... az egész más dolog.

Ja, még valami. Igaz az, hogy amennyiben a gyerek nem az idén tölti be 3. életévét, akkor májusban egyébként sem írathatom oviba, csak bölcsibe? És csak jövő ősszel kezdheti az ovit? Mert én jövő márciustól adnám oviba, betöltött 3 évesen, akkor persze nem a kezdetektől lenne a csoporttal, de mégis ovis lenne, nem pedig bölcsis. Nem akarok arcoskodni, de attól is tartok, hogy az értelmi fejlődését kifejezetten megakasztaná a bölcsőde ... szóval bocs, de értitek, mire gondolok. Julcsi - persze idegenek előtt kevésbé, inkább általa kedvelt ismerősök társaságában - kerek mondatokban beszél, próbál intonálva énekelni (kábé három hang terjedelemben szokott is neki sikerülni Kép), verset mond egészen érthetően, színezésnél nagyjából a vonalon belül marad, az összes színt ismeri, kutyafajtákat képről és néhányat élőben is, múltkor pedig közölte velem, hogy "kameruni törpekecske" Kép Igaz, nem szobatiszta (hogy a tökély képén rontsak egy kissé KépKépKép)
Persze lehet, hogy más készségeit meg jobban fejlesztené a tartós közösség. A fene tudja.
Én mindenesetre, ha nem mehet márciustól oviba, inkább nem adnám idén szeptembertől bölcsiba, csak jövő ősztől oviba ...

Bocsánat a kirohanásért, de itthon kissé ellenségessé vált a légkör a témától, és szeretnék tényleg komolyan utánagondolni, mi lenne Julcsinak a legjobb.

Köszpussz
Kangi
kangi
 
 


Kangi,
Aztaaa, miket tud mar Julcsi!Kép
Sok okosat nem fogok tudni mondani, egyreszt meg nalunk is friss ugye a ketgyerekesseg, masreszt szerintem Petra es Julcsi egyenisege eleg kulonbozo. Petra inkabb felenk, visszahuzodo, foleg tarsasagban. En mindenesetre azt vettem eszre, hogy Petra az utobbi par hetben sokkal "jobb" lett, mint az elso nehany heten, amikor majd' megzakkantam. Eljatszik egyedul, segit(Kép ez azert nem mindig pozitivKép), meg egyaltalan, sokkal nyugodtabb, mint eleinte. Szoval talan erdemes meg idot adni neki, ahogy te is irtad.
Es ami esetleg szamit, hogy sokkal jobban viselekedik, ha csak harmasban vagyunk, mint hetvegen, amikor az apja is itthon van. Mert ha o is itthon van, akkor feltetlenul foglalkozzon is vele, veli Petra. Ilyen szempontbol hatrany, hogy parod otthon melozik. Mondjuk elonye is van jocskan, gondolom.Kép Ennyi jutott most eszembe. Udv:

Leszter

Ui. Nagyon igazad lehet abban is, hogy Apacukad csak most latja, hogy milyen is egesz nap a gyerekkel lenni.Kép
leszter
 
 


Ari,
Jó hogy jelentkeztél, épp most akartalak hiányolni.

Kangi,
Ezt a becslős dolgot még nem is hallottam. Szerintem nem magas Roni, vannak fiatalabb gyerekek, akik magasabbak nála. Ha az apjára (192cm) hasonlít a magasságban is, akkor nem elképzelhetetlenKép
Roni izzadós volt. Nyáron a doki azt mondta, hogy naponta többször mossuk le az ilyen pirosodó hajlatokat és töröljük teljesen szárazra. Kevés púder is mehet, de ha tapad, akkor megint mosdatni.
Nehéz kérdés... Roni szeptembertől megy majd bölcsibe. De ha itthon lennék kistesóval, akkor ő sem menne. Szerintem ha egész nap másokkal/máshol lenne, akkor még jobban igényelne benneteket esténként. Roni azt nyúzza jobban, aki előtte nem volt vele. Persze egy gyerekkel könnyen beszélekKép

Sofka,
Édes kutyusKép

Leszter,
De jóKép Drukk, hogy elmúljanak a sérvek!

Maci_2
maci_2
 
 


Leszter Kép
Igaz! Julcsi is "jobb", azaz csendesebb, ha csak hármasban vagyunk Andriskával. Tényleg! Ez eszembe sem jutott! (persze néha így is fárasztó, de most, hogy mondod, csakugyan könnyebb vele bánni, ha Apacuka nincs itthon)

Visszahúzódó gyermeknek is megvannak az előnyei. Én már most azon aggódom, hogyan fogom tudatosítani Julcsiban, hogy nem kell mindenkiben megbízni. Na nem paragépet akarok belőle csinálni, de azért ne menjen el bárkivel.

Kangi
kangi
 
 


Most olvastam egy cikket, hogy az értelmi fejlődést az itthoni együttléttel lehet inkább elősegíteni, és amennyiben később tölti be a gyerek a 3. életévét, mint az ovicsoport indulása, akkor nem javallott beadni "menet közben", mert miután fiatalabb, valszeg kisebb is (napláne Julcsi), mint a többiek, és testi hátrányba kerülhet. Adja inkább anyuka bölcsibe, és következő szeptembertől oviba. Ez nekem szimpatikus, legfeljebb házi bölcsit csinálunk veletek Kép (végül is csináltunk is, csak most a járványok meg a hideg miatt - na meg az új babák miatt - kissé lanyhult az ügy)

Maci_2 Kép
Hát ez az, hogy én is itthon vagyok úgyis. Persze simán lehet, hogy jobb lenne Julcsinak.
Azért elképesztő, hogy ilyenekről gondolkodunk már, nem? Még csak most voltak kicsi veknik ...

Kangi
kangi
 
 


Kangi,
már a múltkor akartam írni, csak én is alig élek (mert én még némi munkával is terhelem az életem Kép), amikor mondtad, hogy alig tudtok apával beszélni, mert mire a kölkök eldugulnak, te elájulsz. Ez nálunk is pont így volt min. fél évig (ezért is haladtunk ilyen hihetetlen gyorsan a tervezéssel Kép) Ez egy ilyen időszak, mindenkinek nagyon strapás két ilyen pici gyerek (egy is). Szóval ezt csak némi humorral átvészelni lehet, szerinem. Azért nekünk most már jobb a helyzet. Bár nálunk az alváshiány időnként elviselhetetlen méreteket ölt(ött).
Ha apa otthon akar dolgozni, az tényleg gáz. Láttam ilyet barátainknál, és sem a munka, sem a gyerekkel való foglalkozás nem igazán ment. Persze, ha magára tud csukni egy ajtót, mintha ott sem lenne, akkor "csak" neked marad a szívás Kép mármint, hogy távoltartsd tőle a gyereket.
Ami a bölcsit illeti, én pont úgy gondolkodtam, mint te. Én úgy terveztem, hogy Dana csak majdnem négy évesen (ő decemberi) megy majd oviba, sőt, akkor már lehet, hogy csak majdnem öt Abigéllel együtt. De most azt látom, hogy az elmúlt 2-3 hónapban "semmit" nem fejlődött. Eddig is tök jól beszélt, tud kb. kört rajzolni, vonalat, pontot, ismeri a színeket a formákat, meg is nevezi őket, bukfencezik, verseket mond... Ő sem szobatiszta, és eddig tök barátságos gyerek volt, viszont az elmúlt 1-2 hónapban sírógörcsöt kap, ha bárhova megyünk, azonnal haza akar menni. Én pont ma jutottam arra, hogy szeptembertől megpróbálom heti 3x3 órára bölcsibe adni, vagy egy ovi mini csoportjába, feltéve, ha addigra szobatiszta lesz, mert azért az mégsem egészséges, hogy egész nap a mi fejünket nézi - még akkor sem, ha nálunk az egy házban lakó szűk család pillanatnyilag 10 ember. Én is abban bízom, hogy tavasztól tücsökzene, játszóbölcsi, babatáncház meg mit tudom én, mi, és az is éppen olyan jó lesz, sőt...
Szerintem egyébként itt tényleg az a fontos, hogy te miben hiszel. Ma nálunk nagyon az a "divat", hogy akkor vagy jó anya, ha a gyerek minél tovább otthon marad, ha oviba megy, akkor is csak fél napra, stb. A mi nemzedékünk nagy része fél vagy 1 éves korától egész nap bölcsiben volt, és nem lett mindenki skizofrén lelki sérült. Spanyolországban 4 hónapot maradnak otthon az anyák a gyerekekkel, ennyi a "Gyes", és egész jól működik így a társadalom. A latin országokban az az emberek meggyőződése, hogy a gyerekeknek szocializálódniuk kell - lehetőleg már az első naptól Kép
Lehet, hogy tényleg tök jó lesz neki, ha új ingerek érik, új játékok, új helyek, de nem 2 hónappal azután, hogy testvére született. Szeptemberig azért van idő gondolkodni, addig meg esélye sincs apátoknak annyira telve vannak a bölcsik. Iratkozzatok be egy bölcsibe szeptemberre, ettől talán apa is megnyugszik, te meg körülnézhetsz, hogy van-e inkább ovi minicsoport a környéketeken, vagy lehet, hogy addigra apa is meggondolja magát (vagy te). Egyébként önkormányzati oviba sem lesz könnyű beadni év közben. Lehet, hogy jó kaotikus voltam, és semmilyen irodalmi hivatkozással nem támasztottam alá, bocs...

Dana mai beszólása, amikor Abigél vacsorázott: falatozgati, lóbáli (t.i. a kaja darabkákat) bekapi, megjági.

Na összeesek, és a kisebbik veszedelem ma 5-kor! úgy érezte, hogy kialudta magát. Mi lesz holnap?

Zsuzsó
zsuzso
 
 


Na, amíg elküldtem, látom pörögtek itt az események. Ezt a cikket hol találtad, Kangi?

TAvasztól közös bölcsi nekem is szimpi.
zs
zsuzso
 
 


Zsuzsó Kép
Köszi a tippet a beíratásról, szuper ötlet!!! Főleg, ha munkáltatói ig.nélkül is beveszik ... vagy majd veszek egyet az Ecserin?! Kép
Persze, tudom, hogy nem horror a bölcsi. Én is féléves koromban kerültem be. Tudom, tudom, most az jön, hogy "ez sok mindent megmagyaráz" Kép
Falatozgati Kép Barátaink kisfia is így ragozott Kép

Zulu Kép
Mosjuteszembe, h Julesz is így beszél: olvast, ett, de eddig legjobb volt a "vizet iszoltam" még ősszel Kép

Kangi
kangi
 
 


Zsuzsó Kép
Most elolvastam újra, és azt nem javasolja, hogy KORÁBBAN írasd oviba, az értelmi fejlődése miatt aggódván. De végülis, ha menet közben adod be, és van a csoportban, aki előző januárban töltötte a 3-at, akkor se jobb a helyzet szerintem.
Azért itt a cikk. De lehet, hogy a saját szám íze szerint értelmeztem Kép
http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20040121mamisuli.html?pIdx=1

Kangi
kangi
 
 


ja, és

www.bolcsode.lap.hu

Asszem eldugulok, jó éjt!
Kangi
kangi
 
 


A mini csoport pont olyanoknak van, akik még nem töltötték be a hármat, az előnye pedig, hogy óvónők foglalkoznak a gyerekekkkel.
zs
zsuzso
 
 


Az a baj, hogy ezt a Sződy Juditot nagyon nem bírom Kép
zs
zsuzso
 
 


Sziasztok,

Zsuzsi, Kangi,
csak egyet mondanék, amit többgyerekes barátnőm tapasztalt: ő is csak heti 3 napra adja bölcsibe a nagyot, viszont muszáj úgy, hogy h-k-sz és cs-vas otthon. Ha 1 nap itt egy nap ott, a gyerek megzakkan, mert sose tudja, mi van. (2,5 éves, a kicsi 1)Ja, és az is fél nap, már otthon alszik a nagy, tényleg csak a gyerektársaság miatt, viszont az anyuka szanaszét szakad, mert délelőtt ugye már nem tudnak menni sehova a kicsivel, mert fél hogy nem érnek vissza délre. És a kicsivel is nehezebb, mert már tök jól eljátszottak együtt, és most hiányzik neki a bátyó.
Na, tudom, ez még messze van de ebben van ráció sztem, mármint a folyamatosan járásban, hogy a gyerek mindig tudja, mi van.
az enyém meg nyivákol
üdv
e
ellimami
 
 


Mármint Zsuzsot akartam mondaniKép
ellimami
 
 


Apacuka elviszi a gépet, vasárnapig nem jövök. Addig is köszi a gondolatokat.

Elli Kép
Aha, megfontoljuk!

Zsuzsó Kép
Szakmai vagy személyes ellenérzéseid vannak?

Szép hétvégét!

Kangi
kangi
 
 


Elsősorban szakmai, de végtére is egy pszichológus, így persze a személyétől nehéz függetleníteni. De ez teljesen személyes benyomás a részemről.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Szép jó reggelt!

Kangi, én nagyon otthonmaradni-párti vgyok. Mrethogy a gyereknek kb. négyéves korától lehet pozítív hatású a közösség. Mármint addigra valószínűleg már ő maga vágyik néhány órán át vhova máshova, más referencia-helyzetbe.

A latin országokban, Zsuzso a nagycsalád és nem a bölcsőde ami megoldja a gyerek szocializációját. És az máááás. Az óvoda kényszerintézmény, a családot már nem tudta egyedül eltartani a férfi, ill. az öntudatos nő nem csak otthon akart robotolni, na erre született megoldásnak.

A természetes szocializáció a magánbölcsi, a kávézgató, hímezgető-hámozgató anyukákkal mindig máshol otthon, vagy a játszótéren.

Ráadásul nálunk mindig szünetelt az óvoda új gyerek érkezésénél, mert annál kitűnőbben edzett vírusokat sehonnan nem lehet begyűjteni. Még így is három hete kínlódunk Tomi orrával, amit az Orsi által kötelezően látogatott nagycsoport küldött ajándékba. Ja, és MArci is lassan gyógyul belőle. Mert az ő immunrendszerük nem erre van kiképezve. Bezzeg Kata valahogy nem cuccol ilyesmit az iskolából. (Náluk most a csúnya beszéd a hozadék, igazolva, hogy elég nagyok. Meséljek Marcipán szókincséről? )

Szóval a jó óvodai nevelési program szerintem gyengén utánozza az otthoni mindennapokat. Ráaádásul otthon tök természetesen alakítasz számfogalmat (pl. hozz nekem két tejet a kamrából, a tésztába három tojás kell, ill. a boltban: nem kell tíz sportszelet Kép ), és még számos más dolgot.

Na ez az én tanulmáanyaim meg tapasztalataim rövid összegzése.

Meg az, hogy ha Neked dolgozni kell menni, a gyerek a bölcsődét is többnyire jól tűri. De ha Te csak a tesóvel vagy otthon, tuti mindent elkap, hoogy maradhasson. Mert a kicsi lelke.

Röviden ennyi.

Megyek házi óvodámat rendbekapni.

sofka, a főállású

(ja, én utáltam gyerekként óvodát, napközt. Minden vágyam volt egy otthon ebédet főző, gyerekért menő anyuka.)
sofka
 
 


Átfutni persze nem volt időm, bocs a hibákért.
sofka
 
 


Zsuzso, jöttök?
sofka
 
 


KAngi,
en mar futottam par kort a temaban. Kép

Beszeltem vedonovel (jo fej), meg hasonszoru anyukakkal. En azert parazom, mert ZSombi aranylag keveset fejlodott, mert Nandi annyira hasfajos volt honapokig, hoyg alig tudtam vele foglalkozni. (Illetve idegent se lehetett felhivni, de menni se tudtunk nagyon sehova.) De mindenki megnyugtatott, hoyg Zsombinak a legjobb itthon, jon a tavasz, es utana a szocializacio eleg lesz neki a jatszoteren. Osztol mas a helyzet, akkor talan valami allando jatszohazat vagy fel napos bolcsit megprobalhatok talalni. MAr ha azt latom, hoyg igenyli a gyerektarsasagot. HA nem, akkor nem. Addig jatszoter. Kép Kulonben nagyon jo latni, ahoyg a kezdeti "nehezsegek" utan osszeszoktak a Kispasik, sokszor ZSombi szorakoztatja a NAndit. Kép

Hugom oviba adta a fiat (ott bevettek 2.5 evesen-Szlovakia) mar szeptemberben, de hogy most megszulettek az ikrek, nem viszi oviba, mert hazahurcol minden betegseget. Kép

Gombóc
gombóc
 
 


Szisztok!

Leszter!
Hurrá, hoyg nem kell műtét! Kép Remélem később sem.
Vízsérvről már írtam Kanginak, nekünk is volt, kinőtte Dani és ez a gyakoribb.
Sült dokiról csak az a kislány mesélt akivel Dani összehaverkodott bent, Őt kb. egy hete műtötték sérvvel. A kislány 9 éves volt és annyit mondott, hogy nagyon aranyos doki és hogy nem haragudott amiért sültkrumplinak nevezte el.
Tudom, hogy Téged jobban érdekelne a szakmai része, de szerintem sokat számít az is, amit egy gyerkőc érez.

Kangi!
Én is olvastam valahol erről, hogy mikor jó az ovi és ott azt írták, hogy 4 éves korig az értelmi fejlődésének az használ a legtöbbet, ha a családi szeretetből fakadó biztonság veszi körül. MÉg akkor is, ha az anya esetleg nem tud annyi mondókát, nevelési módszert.
ÉS mivel Julcsival Te is rengeteget jössz-méssz, találkoztok gyerekekkel, nem hiszem, hogy félni kellene szocializációs problémáktól.
Az meg, hoyg folyton rajtad lóg, szerintem tök természetes így a tesó mellett, de úgy emlékszem, hoyg előtte is mindig ezt mondtad. Nálunk is Dani folyton a nyomomban van, pedig nincs tesó.
És jön már a jó idő, adunk újra a gyerkőcök szocializációjának, nyugiKép
Dani nagyon izzadós, igaz neki hurkái nincsenek, de nekünk a hintőport nagyon nem ajánlották. Na most gondolom sokat segítettemKép

Norka!
Szupi az új kocsiKép

Névnaposoknak Boldog Névnapot!
Franyó, Ildi, Myssnia Szilárdja!

Réka
muki
 
 


Sziasztok,

Kangi,
csatlakozom Sofkához. Dávidka is 4 évesen ment oviba, és nekünk ez nagyon bejött, 2-3 évesen bőven elég volt neki a játszótér-játszóház nyújtotta közösségi élet. És mikor ovis lett, nagyon könnyen beilleszkedett, nem voltak szoktatási gondok.
Persze más a képlet, ha valakinek muszáj beadni oviba a lurkót, munka v. egyebek miatt, de mi abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy maradhatott velem. Macus lehet, hogy megy decemberben, ez nagyban függ persze a kistesókérdéstől. (már cakkosra rágták a fülemet, de most valahogy nem érzem az erőt, ki tudja, talán ha túlvagyunk a költözésen..Kép) De nála azért sokat számít szerintem, hogy ismeri az összes óvónénit, a gyerekeket, meg hát ott lesz neki Dávidka, mint biztos pontKép.

Szegény Malackám még mindig harmatgyenge, de legalább már megmarad benne némi szilárd, láza nincs már, de még a véznánál is véznább, este, mikor fürdettem, olyan rémisztő volt emelgetniKép.

Sofka,
Bernátgyerek pont egy nappal ifjabb a mi névtelenkénknél. Nagyon kis édes, mint egy plüssmaci!Kép Nekünk van még kb. egy hetünk, hogy összehozzunk vmi megszólítást, a Sonkán és Hurkán kívül, mert abba soha nem egyezem beleKép. Kicsit izgulok, mi lesz, de tulképp megérdemlem, ebben a lakásban 2 kutya, ráadásul egy inkontinens, költözés előtt, ááááá! De nem akartam még egy évet várniKép.

megyek, jajgat a betegem

puszka mindenkinekKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Reka,
Itt rohogok a sultkrumplin!KépKépKép Nekunk is szimpi volt, nem balhezott, hogy Petrat is meg szeretnenk nezetni, pedig nem is jelentettuk ot be a recepcion (igy hivjak egyaltalan?Kép).
Sajnos, mivel ennyire mutetre keszultunk, a boritek most elmaradt, a mutet utan akartuk odaadni. Na majd a kontrollon...

Sofka,
Igen, Gellertegy-omlas volt nalunk is, hajjaj!
Kerdeztem egy-ket hete, hogy mit es mennyiert vallal a "nenid", foleg Dunaharaszti-viszonylatban, csak biztos pont nem olvastad. Johet mailben is persze.Kép

Zulu,
Jobbulast a fiucskanak!

Na megyunk oltasra, remelem, most mar nem jon kozbe semmi, es tenyleg megkapja ez a Marton gyerek. Puszi:

Leszter
leszter
 
 


Sziasztok!

Toffi
Nagyon édes a kisfiad a szemüvegbenKép

Nadine
Gyönyörüek a kislányaid!Kép

Maci
Nagyon szépen fejlődött Roni!Kép Én jövő csütörtökön viszem Lilit, kiváncsi vagyok hol tartunk.

Leszter
Hurrá, hogy elkerültétek a mütétetKép

Tüni
Mikor Lili megszületett nekem a védőnőm azt mondta, hogy kaki gondok esetében 1 dl vizből főzzek kamillát és 2 ek. cukrot tegyek bele. Tudom ez igy elég drasztikusan hangzik, elég émelygős viszont nálunk tényleg használt. Mondjuk csak kétszer volt rá szükség. Ja és nem egyszerre adtam neki oda, hanem kisebb adagokban és volt, hogy nem is kellett az egészet odaadnom neki.

Többen felhoztátok az ovi-bölcsi témát. Engem mostanában éppen megőrjit a kislányom, mert állandóan oviba akar menni!
Mondjuk ő már "megizlelte" az ovis életet, mert anyósom oviban dolgozik és most, hogy mennem kell vizsgálatokra már háromszor kihasználtam ezt a lehetőséget és addig beadtam őt oda. /külön jó, hogy a kórházzal-SZTK-val szemben van az ovi/
Annyira jól érezte magát, hogy haza sem akart jönni, egyszer ott is ebédelt és aludni is ott akart. Viszont én sem akarom még bölcsibe v. oviba adni. Sőt külön örültem, hogy a két gyerkőc között csak 2,5 év lesz igy az ovi előtt lesz ideje feldolgozni az uj helyzetet és jobban össze fog szokni a két gyerek.
Szerintem ha már jobb idő lesz el fog mulni ez az őrület, mert mi szinte minden nap szoktunk menni sétálni és van 5-6 ismerős közel egy koru gyerekkel akikkel rendszeresen találkozunk, ilyenkor kijátszák magukat. /télen is járunk csak ugye nincs olyan összhang mint a többi évszakban és igy sokszor csak kettesben sétálgatunk/

A napokban elkezdtem érezni a picurkám mozgolódását, de tegnap volt először igazán elemébenKép Lili puszilgatta, simogatta a hasam és köszöngetett neki, énekelgetett és picurka akkor kezdett el oda vissza vándorolgatni. Mondtam is Lilinek, hogy biztos tettszik tesónak az éneke azért mocorog ennyit, erre mégjobban produkálta magát. Olyan édi voltKép

Na megyek ebédelni mert látom, hogy már 1 óra van.
Ja, mivel Lilivel is gond volt a cukrommal ezt a terhességet kezdettől fogva ugyanugy kezelik, szóval az elején el kellett kezdenem a diétátKép és már diabétesz gondozásra is elő vagyok jegyezveKép. Egy jó van benne, a doki azt mondta ilyenkor nem csinálnak terheléses vércukrot tehát meguszom a cukros vizetKép

Szép napot mindenkinek!
Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziaztok!

Ari, Kangi, Tüni, Réka: köszi!

Leszter: ez tök jó, hogy nem kell műtét! (nálunk Bálint vizsérvezet, kinőtte, Gergő köldöksérvezett, kinőtte -őt még ragasztották és elég volt, 2 hét alatt okés lett!-, Ilcsi lágyékozott, de csak 4,5 évesen jött elő neki, akkor meg már simán műtötték).

Kangi: csatlakozom sokakhoz: nem bölcsire szavazok. Most nem. Testvérféltékenység úgyis jön, pláne ha a kicsi miatt kell menjen. És szerintem minél később kezdi a közösséget, annál könnyebb az immunrendszerének (magán teóriám, nincs bizonyítva, de szerintem a korán közösségbe kerülő gyerekek közül többen végzik mandulaműtéttel), és főleg nem hoz haza a kicsinek se semmit. Mire meg az első időszakon túljuttok, jön az együttjátszás korszaka, nagyon klassz lesz nekik együtt!
És Gombóc, neked is: ne higyjétek, hogy nem fejlődik ilyenkor semmit! Nem csak a beszédben, számolásban, szobatisztaságban, tudomisénmiben kell nézni a fejlődést. Hatalmasat fejlődnek szocializálódásban! Elfogadni, hogy nem ők a világ közepe, az egyetlenek, hogy más is van, hogy azzal a másikkal miképp lehet bánni és kijönni, hogy anya (apa) attól még szeret stb stb ez rengeteg fontos fejlődési lépcső!!!! Most úgyis jön a tavasz, mire meg újra ősz lesz, a kisebb mellett már több időtök lesz! (én az ikrekkel plusz Bálinttal otthon töltött idő alatt, mikor ikrek 6-8 hósak voltak, akkor kezdtem neki kötni, meg alkotni, akkor volt végre időm sok mindenre) Nem veszít semmit. Bölcsiben nem pedagógusok vannak, azaz ők fejleszteni nem tudják jobban őket, gyerekből meg azért több jut rájuk. Oviba meg tényleg majd úgy 3,5 évesen lesz nekik reális, addig bölcsibe veszik fel.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ovitéma: már elég jól kiveséztétek a dolgot.
Az biztos, hogy ha otthon vagy a picivel, a nagy nem akar menni. Nekem Dorka 1 évesen bölcsis lett. Nem is volt gond a beszoktatással, mert még pici volt, inkább engem viselt meg. Aztán oviba 3,5 évesen került, elég nehezen szokott át, de utána minden rendben volt. De: mikor megszületett Domcsi, végetért a jóvilág. Minden nap küzdelem az oviba vitel. Utálja. Itthon szeretne maradni.
Nem beszélve arról Kangi, hogy nagyon kemény minden reggel két gyerekkel elinduli, du ment értemenni, ha ezt is Te tennéd. Na meg a betegségek. Tényleg van. És lehet, hogy a nagy nem kapja el, de hordozó lehet.
Én persze 5 évesen már nem vettem ki Dorkát az oviból, mert neki már kevés vagyok, de Te jól gondold meg.

A volt bölcsis gondozónak az volt a véleménye, hogy jó ovi előtt legalább egy félév bölcsi, mert kisebb társaságba megszokja a távollétet. De azért ez is meggondolandó sztem, mert épp megszokja, mikor váltani kell.

Biztos megtaláljátok a jó megoldást!

Puszi:
Nelli
hnelli
 
 


Sziasztok!

Ovi, bolcsi: gyerekorvos ismeros szerint ha lehetsges akkor a beszoktatas kozossbe lehetoleg tavasszal tortenjen,mert akkor tobbet vannak kint mint osszel, nincsennek bezarva a bacikkal. A tavasszal kozossegbe kerulo gyerekek kevesebbet betegek.
Kristof 3 evesen kerult bolcsibe aprilisban, o nagyon szerette a bolcsit. Ott tob mondokat tanult a 4 honap alatt mint utana egy ev alatt az oviban.Kép
Szoval az sem igaz mindig, hogy a bolcsiben nem fejlesztik a csemeteket.

Megyek sutni fozni este vendegek jonnek.

Ari
ari
 
 


Apacuka mégse vitte el a gépet. Csak ő ment el pecázni, vasárnapig. Úgy is mondhatnám, hogy inkább ő ment bölcsibe. Most nem is bánom, inkább, mint hogy a zizi fejét nézzem, grrrr.

Szóval: tyűűű, mennyit írtatok!! Akkor összegzem, amit én ebből magam számára leszűrtem: jövő tavasszal bölcsibe kellene adni, de nem hamarabb, jövő ősszel pedig mehet oviba (3,5 évesen).
Mondjuk ő sajnos az uszodában is minden sz.rt összeszedett, ezért most nem is járunk.

Itt a Centenáriumin állítólag nagyon jó a bölcsi, az ovi már kevésbé. Majd pontosan tájékozódom. Van a közelben ovi, amit dicsérnek, megnézem majd azt is minicsopi-ügyben.

CSAK LENNE MÁR JÓ IDŐ!!! MELEGET AKAROK!!!

Vágyálmom azért is ilyen kifejezett, mert a kazánunk halódik, szélben óránként elalszik az őrláng, istenem, de szép is lesz reggel a hideg házban ébredni két gyerekkel, már nagyon várom! Kép

Leszter Kép
Drukkdrukk az oltáshoz! Kép

Zulu Kép
Sovikutya Dávidka KépKépKép Én most kipróbálom az FLP méhpempő-bogyóját Julcsinak, hátha kicsit helyrezökken, sovány is meg karikás Kép Ha használt, beszámolok (mondjuk jó borsos az ára ...), hátha nektek is bejönne!

Réka Kép
Én sem hintőporoznék, ha nem muszáj. Most Burow-kenőccsel kentem be kínomban, lesem a hatást. Egyelőre alszik, de ez, gondolom, nem a krémtől van Kép
Jujj, már én is nagyon várom a szocializációt KépKépKép Ahogy kitavaszodik, letámadjuk Beut ... egyelőre csak neki van normális kertje a közelben Kép (kibicnek semmi se drága, ő meg most úgyse tud tiltakozni Kép)

Na megyek, hátha tudok még hunyni egyet. Ja igen, elf. írni, hogy délelőtt kisfiacskával voltam el fögröntgenen (muszáj volt, hiába szoptatok, a fogaim nem várnak még egy évig ... legalább), és Julis a házi Zitámmal volt itthon: mondanom sem kell, hogy semmi gond nem volt vele. Mért is lenne persze?! Na nem is spannolom magam tovább ...

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Myssnia Szilárdjának,
Boldog névnapot!Kép

Kangi,
Csigolyáddal milyen orvosnál voltál?
Nagyon ügyes JulcsiKép Hogy tanítottad meg színezni? Ronit egyáltalán nem érdekliKép
Julcsi ragozásaKép
Barátainknál is hasonló van, mint amit Elli írt. Anyuka bepakolja a gyerekeket (3) a kocsiba, legnagyobbat elviszik suliba, gyerekek ki, leadják, maradék be, tovább az oviba, 2 gyerek ki, 1et lead, 1et visszapakol. Hazafele esetleg bolt, ebédfőzés. Vissza a nagyokért ugyanez a tortúra. (De ez csak akkor, ha a két nagy közül egyik sem beteg, olyankor a nem beteget apuka viszi.) Szóval nem egy leányálom. De ha apacukád vinné (vagy hozná) bölcsibe Julist...

Kicsit magam alatt vagyok. Már többször volt, hogy Roni délelőtt bugyiban volt pelus helyett. Ilyenkor vagy én ültetem a wc-re időnként, vagy ő szól (utóbbi esetben többnyire kicsit becsurran az eleje). De újabban hisztizik, ha rá akarom ültetni, ezért inkább hagyom, hogy ő szoljon. Igen ám, de ma kétszer is bepisilt és nem is szóltKép utána pelust adtam rá. Tudom, az én kitartásommal, türelmemmel van gond... De amikor magas a cukrom, akkor türelmetlenebb vagyok. (Ahogy most is, pedig csak 3 kis édesítős szilvásgombócot ettem ebédre.)

Zsuzsó,
Dana szövegKép

Jaj, el ne felejtsem a sütit, mert a vendégek nem biztos hogy élveznék a szénbányászatot (ugye, Kangi)Kép

Klár,
Mi van veletek? Nagyon eltűntél!

Zulu,
Malackádnak jobbulást!

Leszter,
Hogy van a kis oltott?

Mókuska,
Tesónak éneklő LiliKép

Tapasztalt usziba járók,
Apa szombaton elviszi Ronit úszkálni. Igazolás megvan mindkettőjüknek (hogy nem betegek). Roninak úszópelus (fürdőlepedő, fésű...) összepakolva, mit szoktak még vinni? Hajszárító kell?

Lelépek, még takarítanom is kell.

Maci_2
maci_2
 
 


Kangi,
Nandi is iszonyu hurkas, a dokinenink szerint Sudocremet kell rakenni a piros reszekre. De a Neogranormonn is kenheto ra. Kép

Ja, es meg az jutott az eszembe, ahogy olvastam, miket tud mar Julcsi, hogy nem kene nagycsoportba adnod rogton? A kornyezetemben kb. 4-5 eves gyerekek tudnak ennyi mindent Kép...bar az is lehet, hogy rossz kornyezetben vagyok. Kép

A tesofeltekenyseg meg csak az elso 3-4 honapban volt, mostanra drasztikusan csillapodott, bar sezrintem az elejen is inkabb csak azert jott elo, mert Nandi a vilag leghasfajosabb gyereke cimre hajazott, es allandoan vele kellett foglalkoznom...Kép De ZSombi nem tunik lelkiserultnek azota se. KépKépKép

Gombóc

ui.: Minden elismeresem a kutyatartoknak! Nekem mar energiam nem lenne hozza....
gombóc
 
 


Sziasztok!

Leszter,
hip-hip-hurra KépKép ugy orulok, h megusztatok mutet nelkul!

Kangi,
en is csatlakoznek a tobbseghez: en alapbol nem vagyok tulzottan bolcsiparti, bar megertem, h neha ez a legjobb megoldas a csaladnak. Viszont a kisteso szuletese utan, amikor a gyerek meg zaklatott es pont ezert nehez vele - akkor nagyon nem jo szerintem. Tuti osszekapcsolja, h akkor ot most kiraktak es a kicsi kerult a helyere, szoval ugy erezheti, h ot mar nem szeretik ugy es buntetesben van... Idovel persze feldolgozza a feltekenyseget, de lehet, hogy akkor meg mar Apacuka se adna be, mert nem lesz miert (jokislany lesz Kép)
Szerintem is 3-4 eves kor az idealis a kozossegbe lepeshez, mondjuk sok mulik a gyerek egyenisegen is.
Es az meg nekem nagyon fura, amit Nellinek mondott a bolcsis gondozo, hiszen a gyereknek nem darab-darab a hely, szemely stb. akivel van - es akkor mire beszokott, mar el is vesziti, es szokhat be az ujba...

Lecci drukkoljatok, az emberemnek most (per pillanat) megy a hazivedese... nagyon izgulok!

Csak jokat! Kép
Kaska
kaska
 
 


Maci_2 Kép
Családtag ortopédus-reumás dokibácsi. A Leányka utcai ltp-nél lakik, ott van magánja, megadom a kontaktot, ha érdekel, mert egyébként XVII.ker. és Pécel a rendelési területe Kép A családban mindenkit ő szed szét és rak össze, és eddig még mindig az volt a röntgenképen, amit ő mondott tapintás alapján. Szóval szuper.

Julcsi már régóta rajzolgat, amit én rajzolok, azt kiszínezgeti. Igazi színezőfüzettel még nem próbálkoztunk. Őt nagyon érdekelte mindig is. Őt a kibelezem-kirámolom érdekli kevésbé, hálajóistennek Kép

Újrapelusos Roni, szegénykék Kép Majd ha melegebb lesz, te is jobban viseled a baleseteket, addig meg kitartást!

Gombóc Kép
Sudocremet próbáltam, de az meg nagyon kiszárította Kép Sehogyse jó. Most bízom a Burowiban.
Tíz és fél kilós nagycsoportos, hehe Kép De azért köszi a bókot! De, gondolom, ha nagyon kitűnne majd a többiek közül, csak reagálnak majd az óvónénik. Vagy nem tudom. De szerintem ez nála csak most ennyire feltűnő, a többiek majd "beérik" őt, szóval idővel azért nagyjából egy szinten lesznek egy-másfél év múlva, nem?
Na persze anyai szívemet hájjal kenegeted Kép

Kutyásoknak én is kalapot emelek.

Kangi (persze nem aludtam)
kangi
 
 


Kaska Kép
Drukkdrukk az emberednek!
Sajna Apacukának ma reggeli beszélgetésünk alapján igen furcsa elképzelései vannak a családról és annak működéséről, lojalitásból inkább nem részletezném, de nem túl szívderítő. Márpedig megcsököm magam és nem és nem adom bölcsibe a kicsikincsemet! Majd a bölcsi jön ide! Kép Most azonnal amúgy sem adtam volna be semmi áron, de az őszi beadást is meggondolnám. Talán tavasszal, és akkor is inkább az ovis minibe. Meglátom. De az biztos, hogy amíg kedves párom nem olvasott el legalább egy vonatkozó cikket, addig nem is állok vele szóba ebben a témában. Szót se többet erről, mert csak felhúznám magam.

Violának még mindig büdös a feneke? Kép Azóta is ezen röhincsélek.

Kangi
kangi
 
 


Maci_2 Kép
Elvileg nem kell hajszárító. De valami harapnivalót vigyetek utánára, hogy öltözés közben nyugton legyen. És, ha lehet, szaunázzon utána egy kicsit, hogy rendesen visszamelegedjen. És ne várjatok csodát, lehet, hogy tíz perc múlva ki akar jönni és vissza sem megy többet. Miszike Bekije pl. nagyon nem szerette akkoriban. Julcsinak is voltak jobb-rosszabb periódusai.

Kangi
kangi
 
 


Kangi,
tok jo vagy, hajra anyatigris! KépKép
Neha bizony budos Kép de mondok ujat:
Setalunk a jatszoter fele, es mereszeltem kisembernek nevezni, amit felhaborodottan kikert maganak. Kerdem, h akkor mi vagy? "Pisizsak" Kép pedig becsszo, eletemben ha 2x szoltam ilyet, atom nehez pelusok leszedesekor...
kaska
 
 


Kangi,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sofka,
tényleg olyan borzalmasak a gyerekeim?
Azért megdöbbentettél, hogy négy gyermekes anyaként az ajtóban búcsúzóul megjegyezted, hogy minden elismerésed. Egy és két gyerekes ismerősöktől ezt már sokszor megkaptam...
Mondjuk, amikor hazaértünk nyugodt Danám is irdatlan hisztériát vágott le, majd bojkottálták a kelkáposztafőzit, amit tegnap éjjel alkottam. Na tudjátok, ki főz nekik megint. Egyébként Abigél most kitalálta, hogy csak azt eszi meg, amit egyedül meg tud Kép
Ja, Dana meg 1 kerek órája nem hajlandó fölötözni, és pucér sejhajjal rohangál.
Abigél leesett aszékről, asszem megkatanok.
zsuzsó
zsuzso
 
 


Leszter,

nagyon jó,hogy nem kell műteniKépOlyan pici még!Drukk,hogy később is minden rendben legyen!!

Tüni,
nekem Lalával voltak hasonló gondjaim mint Neked Kincsővel.Ő 7-9 naponta kakilt.Mi is mindent kipróbáltunk amit ajánlottak,de semmi nem használt!Aztán egy doki mondta,hogy vannak olyan babák,akik annyira hasznosítják az anyatej minden összetevőjét,hogy egyszerűen nincs "végtermék"!Nagyon hasfájós volt ő is és ez csak akkor változott,amikor már mást is evett!KitarásKép

Zulu,

jobbulást MalackánakKép

Kangi,
mi erre a kipálásra a Bókay klinikán kaptunk egy Balneum Herbal nevű fürdőolajat,amit az esti fürdővízbe kellett beletenni és ez nagymértékben javított a helyzeten!Gyógyszertárban is meg tudod venni,csak vigyázni kell vele,mert nagyon csúszik tőle a fürdőkád!!
A bölcsi témához csak annyit,hogy a gyerek 3 éves koráig otthon kapja meg azt az "útravalót"(testi,szellemi,lelki),amiből a
későbbiekben majd "táplálkozik"KépA tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak azok a gyerekek,akik életük első éveit családi melegben töltötték!Szocializálódni később is ráérKép A bölcsöde,ahogy Sofka is írta egy kényszerszülemény!!Ha megteheted tartsd otthon inkábbKép

Lányok,

van valakinek tapasztalata a lépcsős wc-ülőkéről?

Puszi,

Bombi
bombi
 
 


Lányok,
betojok. Dana fölhúzta a pulcsiját, és 'Abi szopizzál!' felkiáltással rángatja magához a testvérét. 'Abi, gyeje, kinyitottam a szopit. Abi szejet szopizni.'
zs
zsuzso
 
 


Kaska,

Apának megy a drukk,pisizsákon azóta is nevetekKépJó szövege van a lánykának!!

Bombi
bombi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?