Új privát üzeneted érkezett!

Csajok,
szeretnék egy közvélemény kutatást tartani a körötökben. Kép
Párom tegnap előállt egy leánynév listával. (fiúnév már van). Érdekelne, ki mit gondol... ha volna kedvetek, várom a véleményeket. Kép
Ami igen valószínű, hogy barna hajú, barna szemű, dundi és alacsony (ha rám hasonlít), magas és vékony (ha apjára) lesz.
Tehát:
Nemes Rubin
..... Frida
..... Gréta
..... Kamilla
..... Málna

Lehet szavazni, kinek mi tetszik!?
Kati
Vendég

Tmarie!

Ha nem mondta a doki akkor nem kell menned SZTK-ba.Nálunk a vérvételeket is ott intézik, és a cukros vizet is ott kell majd innom.Nálatok úgy látszik ez a korházba van.

Védőnőhöz nekem akkor kell mennem amikorra vissza hív. Ez ált. akkorra esik mikor egy-egy eredményem meg van. Ha valaki fekvésre ítéltetett akkor neki még akkor sem. Javítsatok ki ha tévedek, nálunk mindenesetre ez a rendszer.
A nődokimhoz is csak 4 hetente járok, bár az elején két hét múlva is visszarendelt biztos ami biztos. Persze ha van valami akkor van telcsiszám és bármikor felkereshetem.

Van nekem is egy diszkrét kérdésem. Tudom, hogy az ember lányának fáj terhesség alatt a melle. De valaki érzett-e olyat mintha késsel szúrkálnák? Nagyon erős fájdalom. Nem igen tudok vle mit kezdeni.Ez is a terhességhez tartozik? Segítsetek!!!!!!!!!!

Uxi!
Nekem a nődokim mondta, hogy nyugodtan festessem a hajam.Persze nem a legbrutibb hajfestékkel. Így én egész terhesség alatt fogom festetni. Azt viszont nem tudom, hogy a közvetlen belélegzés ártalmas e.
Ha nem vagy biztos a dolgodban akkor kérdezd meg a dokit.

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Pocakpocni!
Üdv itt is Kép
Már tudom, hogy érzed, ahogy mozog Kép

Rokica!
Megkérdeztem a munkaügyist, ő is azt ajánlotta, hogy csak próba idő letelte után mond el + mutasd be a terhes könyvecskét is , hogy bizonyiték legyen, hogy tényleg az vagy és azután már véd a törvény Kép Ha Te igényled a 91. nap után az adójóváirást, azt is csak akkor vidd, de mindenképpen mutasd meg a könyvecskét és hogy minél több ember lássa.
Ja és ha igy is kikezdenének, akkor nyert ügyed van a munkabíróság előtt, a cég meg nagy bírságot fizethet, ha kirugnak Kép Egyébként azt tudni kell, hogy a bírók munkavállalópártiak Kép

Nemesek!
Nekem a felsorolt nevekből Gréta név tetszik a legjobban Kép
A babamozgással: lehet, hogy már este rugdalózni fog Kép

Lányok!
Azt akarom megkérdezni, hogy jár-e valaki jógára vagy terhestornára? Kérnék ezzel kapcsolatban ajánlatokat is. - köszönöm

p.s: már nem írjuk be a baba korát?

Tmarie 11+4
tmarie

Kismama!
Köszi az infókat!
Engem a nődokim 6 hetente szeretne látni, lehet, hogy azért, mert magánpraxis és fizetni kell? De mondta, hogy ha bármi gond van, telefonálás nélkül menjek be a korházba hozzá Kép Remélem, nem fogom ez okból Őt megkeresni Kép

A mellfájással kapcsolatban: nekem az elején, de akkor nagyon fájt, nem is tudtam a pocin aludni, most meg már abszolut nem fáj. Csak néha érzem, hogy duzzad.
tmarie

Kati!

Jó ötlet a közvélemény kutatásKép
Nekem a Kamilla és a Gréta tetszik a legjobban.
De a kettő közül a Gréta tetszik jobban.
Nemes Gréta, nagyon jól hangzik.KépKépKép

Üdv

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Tmarie!

A jóga nem jutott eszembe, de a terhestorna igen, mert hiányzik a mozgás. Az gondolom a kismamának talán ez a legjobb.
Sajnos Vp-ben még nem értem el a megfelelő embert, így még semmi konkrétat nem tudok.
Egyébként sok helyen olvast, hogy a hastáncot ajánlották kismamáknak. Pesten van is.

Szilvi
15+2

Kép
Kép
kismama2004

Csilla szerintem ne szedj nyugtatót (még gyengét se). Nekem is túl szapora a pulzusom, a nőgyógy nem mondott rá semmit, pedig néha tök rosszul vagyok ettől és nem kapok levegőt se. Én is úgy tudom, hogy terhességi tünet. Kb. 7. héten jött elő.
A háziorvosom azért elküldött teljes vérképre. Pont ma voltam és mondtam a nővérnek vegyen még egy plussz ampulla vért, mert kell a 12. hetes terhességi vérvételhez. Tök rendes volt megcsinálta és aztán ezt átvittem a terhesgondozóba, ott soron kívül leadhattam, és kaptam időpontot a 16. hetes vérvételre.

Holnap megyek az eredményért és vissza a háziorvoshoz vele. Ez azért is jó mert mától elkezdett fájni a mandulám, legalább megkérdezem mit csinálhatok vele.
Remélem kisfiam nem kapja el és remélem hamar felgyógyulok, mert holnapután megyünk síelni Ausztriába. Már nagyon készülök rá!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Kati,
Nekem a Gréta tetszik...

Kép
[KépKép
cirmike77

Ja, és még azt akartam nektek írni, hogy én rendes tornára járok ahová eddig is csak lightos változatot csinálok. Az egyik tornatanárnőnek (aki főállásban doktornő) van terhestornász végzettsége is, ő is segít, de a másik tanárnő is friss kismama így ő is mondja mit nem végezhetek, úgy mint a többiek. Ez csak az ugrálás és a végén a hasizom gyakorlatok. A többi mehet úgy ahogy jólesik.
Ha majd nagyon fáradságos lesz ez a mozgás terhestornára megyek.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok,

Nemesek, én a Kamillára szavazok! Fiú névként mit választottatok? Nekem az a nehezebb.

Tmarie, bocs de szerintem én zavartalak meg ezzel az SZTK-val, én csak azért mentem oda, mert az utóbbi időben nem volt magándokim.

Terhestorna engem is érdekelne, Kismama szerinted van esély, hogy szerveznek Vp-ben? Ma UH-n voltam, de ott csak tavalyi terhestorna, meg előadások vannak kiplakátolva.

Uxi kérdezted voltam-e már vmilyen vizsgálaton: még nem, ma kontroll UH-ra kellett visszamennem, itt mondták, hogy védőnőhöz menjek el, és ő küld majd mindenféle vizsgálatra.
Szerencsére minden rendben volt, remélem nálad is minden OK.

Csillam, egyetértek Cirmikével, vmilyen gyógynövény tea nem jöhet szóba?

Pocakpacni ez érdekes, bár anyukámnak tesómmal 3 hónapig megvolt, de Ő akkor már 39 éves volt és biztos közrejátszott ez is.

Milyen korán megéreztétek a mozgást, márgyerkőcös anyukák!
kzsu

Kati!
Asszem Gréta név vezet Kép

Lányok szeretnék majd 2-3 hét múlva valahova járni, akár mind a két helyre terhestornára és jógára is Bp-en. Ha valaki tud jó helyet, azt megosztja velem? Vagy csatlakozhatok valakihez?
tmarie

Kati,

En is a Gretara szavazok.

Aniko
18+1

KépKép
KépKép
aniko47

Csak Katinak írnék gyorsan:
Nekem a Rubin fiús, a Frida kemény, a Gréta és a Kamilla nagyon tecc, a Málna meg a gyümölcs miatt nagyon fura.
Ezek nekem mindig idegenül hangzanak, a babaúszűsra is járt egy nagyobbacska lány, állandóan rohangált és az anyukája állandóan azt kiabálta: "Napsi!Napsi!" Először nem is értetttem...Tapsinak hívja a gyerekét?Kép
Aztán kiderült, hogy Napsugár, nekem ez erőltetett, csakúgy, mint az Ajándék...
Az a szegény gyerek lesz 50 éves is...Ajándék néni?Kép
Na, de ez szubjektív, van, akinek a Kevin furaKép
még jövök
üdv
Penna
penna

Én is egyetértek Pennával a nevekkel kapcsolatban, nekem is ezért nem nyerő a Málna, Ajándék, Napsugár és társaik. Még a Virág se, pedig az gyakoribb. Ha már név, akkor legyen név, ne tárgy. Kati, ne sértődj meg, nem bántásból mondom, de szerintem főleg a Nemes név mellé a Málna kicsit úgy hat, mintha a szülőkkel elszaladt volna a humorérzékük. (Kis Ajándék, Fényes Napsugár, Vadász Menyét, stb.)

A Rubin nekem tetszik (bár ugyanaz a kommentár mint a Málnánál, ez drágakő neve is, nem?), a Frida meg a Gréta nekem mindkettő keménynek hat.

A Kamilla tetszik, bár az is növénynév.

Szóval szerintem másokat kérdezni szinte felesleges, mert mindenkinek más az izlése, és úgysem közkivánatra fogtok nevet adni a babának, hanem az alapján, hogy nektek mi tetszik. Ráadásul ha sok negativ visszajelzést kapsz, az még bántó is lehet, pedig nem ez a szándék, de ez annyira egyéni izlés kérdése!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Van nekem is egy diszkrét kérdésem. Tudom, hogy az ember lányának fáj terhesség alatt a melle. De valaki érzett-e olyat mintha késsel szúrkálnák? Nagyon erős fájdalom. Nem igen tudok vle mit kezdeni.Ez is a terhességhez tartozik? Segítsetek!!!!!!!!!!

Erre a kérdésemre nem tud senki válaszolni, nem akartok válaszolni, vagy nincs senkinek ilyen problémája? Különösen a késsel szúrkálás érzése érdekelne.
Előre is köszönöm!

KZSU
Fentebb írtam, hogy van nálunk is torna, de még nem tudtam kideríteni a jó telefonszámot. Ami nekem megvan az egyik sem jóKép
Úgy tudom a korházban van.
Ha előbb megtudsz valamit erről jelezd!
Köszike

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!
Kösz a sok reagálást.

Rokica,
nyilván nem azért kértem a véleményeteket, mert ez alapján döntök majd, csak úgy kiváncsiságból...
Egyébként látom a Gréta kiütéssel győzne. A gond csak az, hogy a tavaszi topicon legalább 3-4 emberke ezt a nevet választotta.
Én kiütést kapok, ha egy név ennyire divattá válik (lásd néhány éve Alexandra, Vivien, Evelin, Ivett stb.).
Nincs persze ezekkel semmi baj. Szép vezetéknévvel klassz nevek, de az oviba, ahova fiam jár 3 Bálint és 2 Patrik került egy csoportba. Így van olyan kisfiú, akit Garay Patriknak hív minden egyes gyerek. Igaz, ez a neve, de vajon jól esik neki, hogy másokat becéznek, ő meg folyton teljes megszólítást kap. Mintha mindig fegyelmeznék, vagy rá szólnának valamiért.
Ha már a fura neveknél járunk, az oviban van Effi, Mona, Jonatán és Elizabet is...

A Málna nekem is furi, mivel ki akarna úgy menni szigorlatra vagy egy állásinterjúra, hogy így szólítják. Viszont amíg kicsi, szuper aranyos. Kár, hogy nem maradnak mindig azok.
A Fridát párom osztrák nagynénjéről adná, egyébként tényleg elég szigorú...
Azért köszönöm a véleményeket, szerencsére még van időnk dönteni, mert nekem egyik sem tetszik annyira, hogy beleszeretnék. Azt akarom, hogy már a pocakomban érezzem, hogy igen, így kell hívnom, más nem lehet a neve.

Kzsu,
ha fiú lesz, szinte 100%, hogy Rajmund. Párom legjobb barátjáról. És ez mindkettőnknek tutira be is jön!

Üdv mindenkinek
Kati
Vendég

A Rajmi tetszik nekem is (óvódáskori szerelmem)
Nekünk Réka lesz, ha lány, ezt már vagy 10 éve kitaláltam és az előző is az lett volna, ha lány. Tudom nagyon gyakori (4. helyen áll).
Én Alexandra vagyok (akkor még Szandraként nem anyakönyveztek a mi kórházunkban, és másnap közölték anyuval, hogy Alexandrát írtak helyette, maradhat?) Az ált.suliban hárman voltunk Alexandrák egy osztályban, pedig akkor még nem volt gyakori név. Ennyit a gyakoriságról...

Ha fiú lesz András lesz, férjem már az elsőnél mondta hogy a második majd továbbviszi a nevét. Nekem ez tetszik, csak az én családomnak nem, mert micsoda fantáziátlanság ugyanazt a nevet adni egy családon belül.
Két nevet semmiképp sem akarunk a gyerekeknek, hadd legyen jó rövid.

Kép
[KépKép
cirmike77

Szia Cirmi!
Hogy különböztettek meg benneteket?
Én sem voltam soha egyetlen Katalin egy társaságban sem (igaz ez elég gyakori még tán ma is), és nem igazán szerettem, ha a vezetéknevemmel kellett azonosítani magam. Tekintve, hogy szerb nevem van, amit mindenki 5x visszakérdez.... KépKép
És a fiadat hogy hívják? Általában tényleg az elsö fiú viszi tovább az apa nevét, de ez olyan régimódi (szerintemKép).
Kati
Vendég

Sziasztok!

Kati Kép nekem is a Greta tetszik leginkabb a felsoroltak kozul, bar a Frida sem rossz szerintem.
Mi meg nem igazan beszelgettunk a nev-kerdesrol, egyenlore Jenokenek hivjuk Kép (bar meg a nemet sem tudjuk)
A Malna nevet pedig akkor hallottam eloszor, mikor "Michelle Wild"-nak megszuletett a kislanya, ugyhogy mindig o jut errol eszembe Kép

Uxi Kép A gyantazas nem erosit, sot inkabb ellenkezoleg. Sokaig en sm mertem kiprobalni, mert ezzel riogattak, de most mar magamnak csinalom hosszu evek ota, ez a legegyszerubb es jobban is nez ki szerintem mint a szokitett.

En sajnos meg mindig nagyon kohogok, kicsit aggodom is a bebiert, remelem nem art meg neki ez a sok razkodas, nem tud egy jot aludni sem szegeny Kép

Vigyazzatok magatokra, puszi

Poci
pocika

Szilvi,
nekem is nagyon bedurrant a cickóm. Olyan marha érzékeny, néha csak egy kicsit megbököm véletlenül a karommal és csillagokat látok.
A szurkálás is ismerős, bár nem túl gyakori szerencsére. Nyugi, ezek a tünetek (hál Istennek) tök normálisak és (sajnos) semmit nem lehet tenni ellenük. A legtöbb amit tehetsz: kényelmes, jó cicifix.

KAti
ne szaladj előre...élvezd ki, ami van. Én a gyerekem kb 1 éves korában jöttem rá erre, mindig vártam, hogy bárcsak már ülni tudna, bárcsak már mászna (sokáig kúszott) bárcsak járna...Akkor észbekaptam, és nagyon élvezem, hogy még nem beszélKép Meglátod, hipphopp babázol, aztán már csak a szalagavatón kapsz észbeKép

Csilla,
én mérem itthon a vérnyomim, és az mutatja a pulzust, 90 körül szokik lenni, jó magas ez is. De ez is a terhesség miatt van, legalábbis nekem csak azóta.

Uxi
én festettem anno a hajam az elsőnél. Ajánlják a kíméletesebb eszközöket, de én nagyon öszülök.
Én úgy tudom, hogy nem szívódik fel a bőrbe, meg ezek a modern szerek már szuperek. Ha meg tudod oldani másképp, tedd azt, hogy nyugodt légy, de én még soha nem hallottam, hogy valaki babájának a hajfestéstől lett volna baja...pláne bajusz, az nagyon pici felületKép

Na, ennyire futotta, mennem kell, nem igaz, hogy a gyerek így este sem képes leszakadni rólam, pedig már egy órája hazaért Apa is. Olyan jó lenne csak egy fél óra nyugi, amikor senki nem csimpaszkodik, mászik rám, nem kell cumit vagy cumisüveget keresni...
üdv
Penna
penna

Es meg valami Kati Kép , Nem tudom milyen dundisagrol beszelsz, lattam am a kepeidet az albumban, nem er tulzasokba esni Kép Nagyonis normalis alkatu vagy Kép

Magamrol meg majd rakok most mar fel egy pocis kepet, tegnap elkeszult az elso Kép Meg sok minden ugyan nem latszik rajta, legfeljebb, hogy rossz a tartasom Kép

Poci
14+6
pocika

Szia Lányok!

Olvasgatlak Benneteket! Jó köztetek lenni. Tetszik ez a névválasztási dolog. Nekem a drága doktorbácsim azt mondta, hogy a baba valószínű fiú volt aki elment, úgyhogy nem hiszi azt, hogy következőre is fiú lesz. Pedig én nagyon fiút akartam, de igazából mindegy. Nálunk egyértelműen Olivér lett volna, vita nélkül. Párommal egyöntetűen erre szavaztunk. A lány név szóba sem jött, és olyan érdekes még ma napig sem gondolkozunk lány névben, pedig már "valahol" fejben tervezzük a babát.

Nemesek! Nekem a Gréta tetszik. A választékból magasan viszi a mezőnyt, meg megy is a Nemeshez. Szerintem nagyon fontos, hogy a vezetéknévhez stimmeljen. Én pl. hiába akartam Eriket, vagy Patrikot, mert ez nagyon tetszett nekem, ha a párom Petrik. Szóval ilyenkor a kedvenc nevek sajna ejtve vannak.

Magamról egy picit. Jól vagyok. Köszi, hogy néha gondoltok rám. Már nem vérzek. Lassan beáll minden a régi kerékvágásba. Visszafogytam látványosan, pedig nem voltam túl nagy. Március 20-tól megyek vissza sportolni, már készítettem magamnak edzéstervet is. Szóval kigyúrom magamat újra. Már a kar edzést a műtétem előtt elkezdtem, már nem bírtam tovább várni. Bármilyen furcsa is nekem a terhesség alatt a legjobban a mozgás hiányzott. Egyszerűen megőrültem, hogy nem futhatok 3 km-t naponta, nem edzehetek legalább egy órat. Én így müködöm 25 éve. Gyorsan kifutom és eddzem magam aztán jöhet a következő baba. Már nagyon várjuk. Csak előre nézünk.

Vigyázzatok lányok Magatokra, Nagyon sokat gondolok Rátok

Pusz Nektek
Zsuzska

Kép
pgsuska

Sziasztok!

Zsuzska, örülök, hogy jobban vagy!

Szilvi, én is szoktam a melleimben szúrást érezni, nekem a múlt kedden kezdett fájni, reggel úgy ébredtem, hogy szúrt.
Eleinte jobban, most már ritkábban, de szokott szúrni.

Kati, én is a Gréta névre szavaznékKép.

A névválasztás nálunk gond lesz. Sajnos a vezetéknév az egyik leggyakoribb,ami létezik, én szeretnék hozzá ritkább keresztnevet(Sebestyén, Valér, Emma, Viola), a férjemnek meg gyakori, most divatos nevek tetszenének (Bence, Lili).
De még bőven van időnk válogani.

Van itt valaki a XIII.kerületből? A Váci úton látam egy kismama klubot a Reno udvar közelében.

Most búcsúzom, ha lesz egy kis időm,holnap felteszek egy nagyon finom, gyorsan elészíthető (és egészséges) gyümölcskenyér receptet. Tegnap sütöttemKép.

Jó éjszakát!
Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Zsuzska

Jó, hogy jelentkeztél, bár én elolvastalak a másik topikban is.Szomorú, de örülök hogy túl vagy rajta és tetszik ez a hozzáállásod még mindig.
Egy-két dolgot nem értettem,de itt most nem is akarnám megkérdezni.
Mennyi idő múlva próbálkozhattok újra? Remélem nem kérdeztem meg ezt tőled túl korán. Ha igen bocsika.

Addig is minden jót.
Üdv
Szilvi

Penna!
Örülök, hogy nekede legalább feltűnt a kérdésem.Jó hogy egy kicsit meg tudtál nyugtatni, de azért jővő hét csütörtökön megkérdezem a nődokit, akkor úgy is megyek AFP-re.
Köszike!Kép
Szia mindenkinek!

Kép
Kép
kismama2004

Zsuzska!
Nagyon helyes, hogy elöre nézel. Csodállak a sport miatt, én olyan lusta vagyok (nem csak terhesen - úgy általában mindig Kép).

Pocika,
gyerekkoromban írtó dagi voltam, és amióta az eszemet tudom fogyózok. Kép Az alkatom (ami nem látszik a képen) pedig borzalom, mivel bár felül vékony vagyok, akkora a fenekem, mint Brazília. (ez a Bridget Jones-ban volt, ha jól emlékszem...)Kép
A Málna már ki is esett részemröl, hogy írtad ezt a Michelle Wild dolgot (nem is tudtam - lehet, hogy a párom igenKép?).

Egyébként annyi gondom van, tiszta idegeskedés minden napom. Holnap megyünk ügyvédhez (eladtuk a lakást), földönfutók leszünk jó pár hónapig, mert még nincs meg, hogy hova fogunk költözni, kapunk-e annyi hitelt, amit akarunk, meg tudjuk-e tartani az autót stb.... Kép
Egyszóval szörnyen ki vagyok akadva, nem csodálom, hogy nem mocorog a babám... Remélem, nem okozok valami bajt ezzel neki.KépKépKép
Ráadásul 25-én vizsgázok, még el sem kezdtem tanulni, és holnap AFP-re is megyek.Kép Utálom!!!
Van bajom elég, bocsi...
Muszáj vagyok leírni, mert felrobbannék!

Nyugalmasabb éjszakát kívánok mindenkinek, mint amilyenek az enyémek mostanság...
Kati
Vendég

Szia Kismama! Nyugodtan megkérdezheted tőlem amit szeretnél bármi is az, veletek úgyis mindent megosztok. Ha mégis úgy gondolod, hogy mégsem akkor van egy email címem, a profilomban benne van. Várom a kérdésed.
3 menszesz ciklust kell kivárni és utána lehet próbálkozni.De már utrós kezelés közben lesz a fogantatás. Talán így sikerül. Szóval nyugodtan írj!

Üdv Zsuzska

Kép
pgsuska

Sziasztok!

Végre előkerültem én is. Egyszerűen nem volt időm leülni a gép elé. Hiába, egy 10 hónapos kisördög mellett ez nem is olyan egyszerű.

Zsuzska,
Bocsi a belekotyogásért. A mi most 10 hónapos kisördögünk úgy jött össze - nem véletlenülKép -, hogy 2 menszi után próbálkoztunk és rögtön sikerült. Máj. 30-án fejezték be a sajnos sikertelen terhességet (ugyanaz, mint nálad) és aug.4-én volt az a menszim ami után fogant a bébi. Minden orvos mást mond, de általában az az ajánlás (anno jól utánanéztünk, mert minket igencsak szorított az idő), hogy a 3. ciklusban lehet próbálkozni, azaz nem 3 hanem 2 menszit kell kivárni. Jösz te még ide a táblicskuba.Kép Ja, és egy tanács: Ne hagyd abba az Elevitet, akkor igazán hatásos, ha teherbeesés előtt 2-3 hónapig szedi az ember!

Kati,
Nekem is a Gréta teszik, szerintem magasan veri a többit, bár a Kamilla is nagyon szép.
Nálunk már az első fiam is Dorina (esetleg Norina) lett volna ha lánynak születik. Akkor ezt még alíg ismerték és most bizonytalan vagyok, mert minden 3. kislányt Dorinának hívnak és én sem szeretem a tucatneveket. Pedig olyan régi álmom volt egy Dorina nevű kislány. Majd meglátjuk. A 2. neve Julianna lesz a sajnos nagyon korány elhunyt apai nagymamája után. Fiú nevünk még nincs.

Nekem Ildikó a keresztnevem és az én korosztályomban rengeteg van belőle, akkor ez divatnév volt. Sem óvodában sem általánosban mégsem volt ilyen nevű ovis ill.osztálytársam, sőt évekig az egész suliban csak ketten voltunk Ildikók. Aztán középiskolában egy osztályban voltunk négyen, sőt párhuzamos osztályban volt egy lány akit épp ugyanúgy hívtak, mint engem, pedig nem tucatnév a vezetéknevem. Szóval nem biztos, hogy a gyakori keresztnév az oviban is gyakori lesz.

Szilvi,
Amit a melledben érzel az természetes velejárója a terhességnek, a hormonális változások következménye. Most nem érzem - valószínűleg azért, mert még szoptatok -,de Kristófnál én is ilyesmit éreztem.

Kedden voltam dokinál és megnéztük Uh-n PociBébit. Nagyon édesen mocorgott. Szépen behozta magát, pár nappal még nagyobbnak is mérték a koránál. Az egyetlen negatívum, hogy melső falon tapad a lepény.

Tanácstalan vagyok, segítsetek!Kép Elég érzékeny a bőröm és nem nagyon bírom a gyantázást, szőrtelenítő gépeket, stb; begyulladnak tőle a szőrtüszök. Ezért krémet használtam eddig. Terhesség alatt Kristófnál nem mertem használni, de ez annyira nem volt gáz, mert ápr. végig baba, így télen úgysem mutogattam a lábam. Na de most jön a tavasz és a nyár és amúgy is nagyon zavar. Szerintetek lehet szőrtelenítő krémet használni? Nem szívódik fel?

Humi (11+6)
humi

Csilla!

Nincsen olyan anyag a mellápolózselében és a terhességicsík elleni krémben sem, ami ellenjavalt volna. Az elsőt is kimndottan ajánlják. Egyetlen egy dolog van, hogy a mellbimbóra ne kerüljön, szoptatásnál pedig jól le kell mosni, nehogy a baba azt is lenyalogassa. Nyugodtan használd, én is már pár dobozt magamra kentem az idők során.

Humi!

Boldog névnapot kívánok!

Zsuzska!

Szorítok neked! Vigyázz magadra!

Kati!

Nekem a Kamilla tetszik. A Málnáról a Vadmálna ugrik be.
Nálunk az elsőnél én Boglárkát szerettem volna, de az ex elzárkózott, mert "szegény " gyerek nem fogja tudni, hogy neki szólunk vagy a végül engedtemszomszédról beszélünk./ugyanis Bognár volt a szomszédom neve és mi folyamatosan Bogiéknak hívtuk őket/ Marhaság, végül beadtam a derekam és így lett a csajszi Ivett Kata. Nekem nagyon sokáig nem tetszett, de volt rá 11 évem, hogy megszokjam.

Most ha lány lesz akkor Csenge/ezzel kapcsoltban is voltak véleménykülönbségek, mert anyukámnál van egy öreg kuvaszunk és ő is Csenge/
Ha fiú, Csaba Zsolt.Feltétlenül magyar nevet szerettünk volna, ha már a vezeték nem az./Weller/ Itt meg a monogram lesz érdekes.

Mellfájás feszülés az nekem is van. Előtte se a terhességemnél se a menszesznél nem tudtam, hogy mi fán terem, de most aztán tiszteségesen megtapasztalom.

Lánykám is itthon van, mert tegnap is rosszul volt a suliban. Szédült, feje fájt elájult. Elmentünk a doktornőhöz megnézte és azt mondta amire gyanakodtam. Kamaszodik, a hormonok beindultak tisztességesen.Számíthatunk rá, hogy "nagylány" lesz belőle.

Na megyek dolgozni, mert így nem fogok semmire sem jutni.

Sziasztok

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hello Lányok!
Most jöttem meg az AFP-ről. Majdnem elájultam Kép
3 nagy ampullával vett le, és a második felénél beszükült a vénám, és csak apró cseppekben jött a vér. (nem tudom, hogy ez a szakszerű megfogalmazás-e, de a csajszi így mondta). Majdnem lefordultam a székről, annyira megszédültem, és csak pontokat láttam a végére...
Nekem ez is egy trauma KépKépKép
Azoktól kérdem, akik már túlestek rajta, hogy utána mikor kell uh-ra menni. Úgy tudom, hogy az eredmény híjján nem csinálják meg, viszont az 2, de inkább 3 hét, igaz? És a dokim azt mondta, hogy a 18. héten menjek. Addigra még tuti nem lesz meg az eredmény... Na mindegy, csak most nem tudom elérni a dokit, mert elutazott a hosszú hétvégére Kép
Kati
16+2
Vendég

Kati:

Engem is most küldtek AFP-re, nekem is azt mondta a doki, két hét mig megvan az eredmény. Nekem 16-án veszik a vért, 31-re vagyok beirva ultrahangra, azt monda addigra meg lesz az eredmény.

Most egyébként kicsit megijesztettél, nekem tegnap 85/50 volt a vérnyomásom mikor megmérte az orvos, ha ebből még le is vesznek pár ampullával, én szerintem ott terülök el. Majd szólok nekik... szerintem engem fektetni kéne vagy valami. Fejjel lefelé lógatni. :D

Nem tud valaki jó trükköt arra, hogy az alacsony vérnyomásomat egy kicsit felnyomjam? Az orvos csak a kávét ajánlotta, de nem szeretem annyira, egy-két tejeskávét még megiszom, de többtől rosszul leszek. Márminthogy a gyomrom nem birja. Ötletek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
ua a helyzet nálam is. Tök alacsony a vérnyomásom (általában 90/60), és a pulzusszámom is kiakasztó.
Trisztánnak vettünk még anno egy szaturáció- mérö berendezést, hogy ellenörízni tudjuk a vér oxigén szintjét, és ez mutatja a pulzust is.
Ha valamelyik érték a kritikus alá csökken, azonnal riasztani kezd. Hát nálam mindig megszólal Kép.
Én kávét, frappét iszom, esetleg teát, de azt nagyon nem szeretem, és néha egy pohár kolát, ami után lelki ismeretfurdalásom van, de muszáj KépKép. A múltkori mekis eset után megkérdeztem a dokit, hogy nem nagy baj-e, ha ittam kolát, és azt mondta, az én esetemben belefér, mert nálam többet használ, mint árt. Persze csak nagyon módjával, de heti 1-2 pohártól nem lesz baj... Kép Úgy örültem neki Kép
Sok sikert a vérvételhez, nem akartalak elrettenteni... bocsi, ha mégis sikerült.
Kati
Vendég

Nemesek!
Én is nagyon rosszul szoktam lenni, amikor vért vesznek, szinte mindig ájulás határán vagyok Kép
Együttérzek!

Sajnos senki nem szólt hozzá a tegnapi kérdésemhez Kép csak Kismama a Veszprémi terhestornáról írt.
megismétlem, hátha ma nagyobb sikerrel járok:

Lányok!
Azt akarom megkérdezni, hogy jár-e valaki jógára vagy terhestornára? Kérnék ezzel kapcsolatban ajánlatokat is. - köszönöm

Zsuzska!
Örülök, hogy jobban vagy!
Meglátod, a következő sikerül és amikor már többszörösen boldog anya leszek, akkor a gyereket elfeledtetik Veled, ami korábban történt. Én ezt kívánom Neked!
tmarie

Rokica, Nemesek,
Megnyugtatlak titeket, én amióta az eszemet tudom, 100 fölé csak nagyon ritkán ment a vérnyomásom! Én mondjuk a főzött kávét nem szeretem, de a tejeskávét nescavékból igen! Úgyhogy én ha tudok, akkor napi 1 tejeskávét megiszom minden nap! Kólát csak elvétve. A lényeg a SOK FOLYADÉK!!! Én vérvételre el sem megyek anélkül, hogy előtte minimum fél liter vizet meg ne igyak!!! És ezt sehol nem tiltják sőt mindenhol ajánlották is (az éhgyomrosnál sem kavar be az eredményekbe!!!)! Ezt tudom ajánlani mindenkinek!

A másik nagyon fontos a mozgás! Nem ugrabugrára gondolok, hanem amikor tehetitek és nem nagy a táv ne a BKV-t válasszátok, hanem a gyaloglást. Én általában 1-2 megállóra csak akkor választom, ha nagyon sietek v.hová és éppen jön is a BKV. Vagy ha k...va hideg van. De most már nagyon sokat süt a nap, kimondottan jól esik a séta a szabadban!

Kép

Kép
prüntyi

Rokica

Nekem is alacsony a vérnyomim (80/60,85/60), a kávét (nem tudom most meginni) és a kolát javasolták. A kolát is csak heti 4-5 kortyot iszom.Teát is szoktam, de attól én még nem éreztem kecésbé nem szédülősenk magam. Na ezt jól megfogalmaztam,Kép.

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szoasztok!Kép

Végre én is tudok írni.
Képzeljétek nálunk muszáj új parkettát lerakni ésjövő héten jön a festő is 3 szobát festeni.
Képzelhetitek milyen káosz lesz itt.

1 óráig pakoltam a ruhákat a szekrényből a másik szobábaKép kész voltam már, majd éhen haltam és msot ettem 2 db sárgabaracklekváros kenyeret, de csak vékonyan megkenveKép, mondjuk ma este meg palacsinta evészet lesz anyósomnál.

Nagyon kívánom az édeset, szerintem lányom leszKép, anyum is ezt hajtogatja emiattKép

Kiváncsi vagyok már nagyon a neméreKép

Már rettegek én is az AFP-től, főleg, hogy nekem akkor lesz az általános is, mert még nem voltKép
Hány kémcsővel vesznek le akkor te jó ég!!!

Ráadásul a klinikán tömörül vagy 12 ember egy kis heylségben és bámulják az embert mikor veszik a vért.

Én régen irtóztam a vérvételetől, de már kezdem megszokniKép

Tmarie!Kép

A Kismama újságban vannak jó terhestornák, jóga tanfolyamok stb. nézd meg, ha tudodKép
Én csak kazira fogok tornázni, nekem tetszika Terhestorna az I.női klinika ajánlásával.
A végén rendes légzőgyakorlatok vannak a vajúdásra és a szülésre vonatkozóan.
Szerintem jóKép

Meg lassan kölcsönkapom a Rubintét is, de szerintem az olyan modern és picit talán keményebb lesz.

Remélem tudtam valami tippet adniKép

Sziasztok, megyek pakolászni tovább.

Mi lesz itt jövő héten, egyik szobiból ki utána vissza, akkor a másikból ki!!!Kép

Mea
mea

Nemesek,

En is rosszul vagyok. Egyszer odaneztem amikor vettek es szo nelkul lefordultam a szekrol.Kép
Azota tartozkodom ettol.
Mitol volt a venaszukuleted?

Zsuzska,
Orulok, hogy igy fogod fel. Igy is kell!!
Jo babasodast nagyon hamar!!

Mindenkinek jo hetveget!
Aniko
18+2

KépKép
KépKép
aniko47

Prünytyi!

Ásványvizet lehet inni előtte vagy csak sima csapvizet???

Nem is tudtam, jó hogy írtad, hátha így jobban fogom bírni az éhséget is, mert ált. 10-re végzek a SOTE-nKép, elég gáz addigra már a gyomim.

Ja látom mindenkinek alacsony a vérnyomása ittKép, nekem kb. 100/75 szokott lenni.
És ájulós, szédülős avgyok én isKép
De nem kávézom, teát néha iszok, kólát szinte soha, és még mozogni sem szoktam sokat, és én el is tudnék aludni emiatt bármikor!!!Kép

Mea
mea

Ja de nekem szerencsére szuper vénám van, annyira kidudorodikKép, hát ha még nehezen lehetne venni kész is elnnék az biztos.
Múltkor egy lánytól egyszerűen nem bírták levenni.Jó mi?

Na most már emegyek mert roszzul lesztek miattamKép

Mea
mea

Bocsi a sok heylesírási hibáért csak állandóan melléütök, mert annyira gyorsan akarok mindent megírni nektekKép

Mea
mea

Zsuzska

Ment mail.

Kép
Kép
kismama2004

Aniko,
nem tudom pontosan hogy is van ez (nem vagyok egészségügyis, csak egy laikus), de valahogy úgy volt, hogy vérvétel közben lettem rosszul, és akkor mondta a csaj, hogy "na jól beszükült a véna, már csak cseppenként jön a vér...".
Máskor meg már volt olyan, hogy abba kellett hagyni, mert nem jött semmi vér, és egy másik vénát kellett keresnie a nőcinek, de az meg folyton "eldurrant" (gondolom ez sem szakszó), így vagy 5x szúrt meg mindkét kezemen és utána inkább lefektettek, adtak egy pohár vizet, és 10 perc múlva újra próbálta. Nagy nehezen még két helyen meg kellett böknie és csak úgy jött össze a maradék 1/2 ampulla. Aztán már mondta, hogy reméli ennyi elég lesz, mert tovább nem akar kínozni.
Mondanom sem kell, hogy nézett ki utána mindkét kezem. Borzalmas volt (ez még az előző terhességemnél történt), azóta is ki vagyok az egésztől, és már előre görcsölök rajta.
Ami még rettenetes lesz: a 28. hét körüli terheléses vércukor. Aki átélte már tudja, igaz?
Inkább 1000 szóbeli szigorlat, mint 1 ilyen... Kép

Remélem most már mindenkit jól kiakasztottam Kép, úgyhogy be is fejezem.
Megértem, ha számüzni akartok KépKépKépKép
Kati
Vendég

Sziasztok!

Megint lemaradtam kicsit, sajna betegek vagyunk, tegnap nem bírtam leülni a gép elé. Balázs most is itt alszik az ölemben, nem akar nélkülem lenni egy percig sem. Szerda este elkezdett rázni a hideg, aztán jött a hasmenés. Na ezt a "módszert" nem ajánlom senkinek székrekedés ellen Kép Reggelre meg Balázs lázasodott be, közelítette a 40 fokot. És mindent kihányt, amit megivott. Szerencsére déltől már nem hányt, de este megjött a hesmenés nála is. Sokat alszik, sokszor lázas, de ettől talán hamarabb elmúlik. Most diétázunk, és remélem, a kisebbik babámnak sem lesz baja! Lázam nekem nem szokott lenni, asszem, most jobb is.

Tegnap délelőtt megszült végre a húgom. Zsófi fél óra alatt kint volt, úgy, hogy a fájásmérő nem mutatott fájásokat, tesómnak meg nem hittek. Apukát haza is küldték, hogy még órákig nem lesz semmi. / egyébként sem mehetett volna be, mert le van zárva a kórház a járvány miatt/. Látogatni nem lehet, de azt mondja, így legalább nyugi van.

A nevekhez: a húgom mindig úgy ment szülni, hogy nem tudta, fiú lesz, vagy lány. Mindegyik gyerkőcnél volt egy-két lehetőség, de csak a szülőágyon döntötte el, hogy melyik illik rá, miután kibújt a baba. Most úgy ment, hogy Adva volt a Kata, a Zsófi és az Anna a lánynevek közül. Meglátta a fekete göndör haját, és úgy gondolta, olyan Zsófis. Én képtelen lennék így dönteni. Egyébként a nagylánya fel van háborodva, hogy nem Kata lett, de megnyugtatták tesómat, hogy még módosíthat Kép

TMarie, én tervezem, hogy megyek terhestornára. Balázzsal is jártam, és nagyon jó volt. Légzést is tanultunk, és intimtorna is volt. Nagyon hasznos, az biztos.

Most befejezem, én sem vagyok túl jól, lefekszem a gyerkőccel.

Szép napot mindenkinek!
Judit
jucc

Csapvíz a legjobb, de és a síma szénsavmentes ásványvizet szoktam venni, és még soha nem volt gond. Ezekben azért nem teng túl a sok só, meg nyomelem, hogy egy vérvételnél olyan "jó" eredményt mutasson! Még így is kicsit vérszegény vagyok. Kép

Kép

Kép
prüntyi

Lányok! Főleg másodszori anyukák!

Olvasgatván az amerikai fórumokat, szó esett ott egy pár olyan termékről, amiről nem vagyok biztos, hogy Magyarországon is kapható. Tudnátok segiteni?

1. lanolin krém kiszáradt mellbimbókra (http://shop.store.yahoo.com/privateway-dot-com/lanoinforbre.html)

2. zabpehely kivonatos krém viszketeg bőrre (http://store.darisimall.com/189225.html)

3. hűthető, zselés mellbimbóvédő párnácska (http://shop.store.yahoo.com/bestbuybaby/soglgelpa.html)

4. műanyag, szellőző mellbimbővédő "kagyló" (http://www.selfexpressions.com/mehobrsh.html)

Egyébként nekem az amerikai kismamák azt mondják, a Robitussin DM Clear (ami nem biztos hogy kapható itt) nem tartalmaz se alkoholt se szinezéket, és azt kismamáknak is ajánlják kint náthára, megfázásra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Kati, a kisfiam Roland.

Zsuzska, örülök, hogy jó a kedved, itt a tavasz is, hajrá! Gondolok rád folyamatosan, ugyanis olyan közel laksz hozzám és ezáltal közelinek érezlek magamhoz.

Én csináltam egy hülyeséget, sajnos.
Tegnap nagyon rámjött a szexkedv. Szinte kierőszakoltam a páromtól. Igen, de közben kaptam egy hüvelykúpot (Gynoflor) amitől sztem hüvelyszárazságom lett egy kicsit. Picit fájt az együttlét, de nem mertem szólni, mert én kezdeményeztem. Szóval mikor aztán éjjel kimentem pisilni és visszafolytam kicsit véres volt (olyan hússzínű). Nagyon megijedtem.
Tegnapelőtt vizsgált a doki minden rendben volt, szóval magamat okoltam. Jövő hétre beszéltük meg az uh időpontját. Aztán már reggel nem volt semmi.
Reggel gyorsan elrohantam a nőgyógyászatra, de hiába hívtam a dokim telefonon (ma műtős napja van, tudom), így bementem az uh-ra az ott ügyelő dokihoz. Szerencsére minden rendben, semmi bevérzés nem látható. 50mm a CRL, jó szívműködés, NT az 1,2 mm. Az a tarkóredőt jelenti?

Nagyon megnyugodtam, szóval csak a hüvely fala sérülhetett. Többet ilyen hülye nem leszek!

Meglett a vérképem eredménye is (erre a háziorvos küldött), sajnos iszonyú vashiányos vagyok. Ettől lehettem rosszul és volt néha oxigénhiányos az állapotom szerinte. Mától szedek vasat külön.

Mindezzel ma reggel 1 óra alatt végeztem, most happy vagyok, holnap reggel indulunk síelni, de én csak óvatoskodok majd, lesz más is a csaptaban aki nemigen síel majd.

Vigyázzon magára mindenki.
Cirmike
12+0

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike! Kép

Sikositószer Kép Lehet kapni a DM-ben meg ilyen helyeken, azt hiszem a Durex gyártja, egy kék kis flakon, kb 900 forint. Jól jön a szárazabb napokra. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, nekem szerencsére egyátalán nem gond, ha szurkálnak. Amikor nem vagyok terhes és nem szoptatok szoktam vért is adni. 0-ás vagyok és poz.

Most a teljes vérképhez 4 ampullát vettek le, plussz kértem egy 5.-et, amit átvittem a terhesgondozókhoz még a 12.heteshez. Mindez 20 mp alatt lefolyt.

Sajnálom Kati, hogy ennyire nehézen csöpög csak neked, de muszáj lesz még egyszer átélned a gyerkőc érdekében. Kitartás hozzá, madj gondolok rád akkor, engem megszúrhatnak mindenki helyett, aki fél, bevállalom.

Különben a kisfiam is tök jól bírja a szurikat, akkor hüppög csak amikor kiveszik már a tűt, és gyakran játszik fecskendővel is és kéri a szurit.

Rókica, sajnos én nem tudok ebben segíteni...

Kép
[KépKép
cirmike77

Tmarie!

A IX. ker.-ben a Schöfiben is van torna hétfő, csütörtök 16 órától. Dr Vajna Zoltánné gyógytornásznál lehet jelentkezni. Tel:476-4400/155-ös mellék.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!
én csak most találtam ide, végigolvasgattalak Titeket.

Tmarie!
én nagyon tudom ajánlani Tápainé Mártát terhestornára. (Baross u. 21. 267-4885) Az első alatt végig oda (is) jártam és nagyon szerettem. Nem csak tornáztunk, hanem mindig voltak témák, arról mesélt közben. Lehetett kérdezni és mindenre profi választ adott.

Kati!
én a Kamillára szavaznék. De miért ne lehetne két keresztneve a gyereknek? És miért is ne lehetne Málna. Olyan nevet úgysem találsz, amit ne hordana más is. Bár a Kamillát én sem párosítananám a Málnával Kép
Nekem is kettő van, igaz, nem használom a másikat, de sosem volt hátrányom belőle.

A fiú viszi tovább az apa nevét: ha hagyomány, akkor nem kritizálnám, de biztos, hogy adnék még egy nevet a fiamnak. Aztán majd ő eldönti, melyiket szeretné használni.

A cukor pedig szerintem egyáltalán nem olyan borzasztó. Jó-jó nem kellemes a cukros lötyi, de ittam más sokkal rosszabbat is, és ahhoz még mosolyogni is kellett. Kép
Nekem ugyan nem okoz szerencsére gondot a vérvétel, de nagyon drukkolok mindenkinek, akinek ez nem olyan egyszerű. Szerintem ez teljesen természetes és olyan dolog, amin nem lehet változtatni, ez van és ezt mindenkinek, itt főként a rokonokat, nővérkéket értem, el kell fogadnia és segítenie.

hú, de hosszúra sikeredtem . . . Kép

Szilvi
szilvamag

Szia Szilvamag és üdv közöttünk! Kép

Jót mosolyogtam a cukros lötty kommentárodon! :D Én azt hallottam, hogy olyan a lötyi mint egy kicsit túlédesitett Fanta.

Mennyi idős terhes vagy?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?