Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Terika! Azért mi is mindennap sétálunk, a délutáni alvás után egy jó órát, mert most, hogy már gyalogol ő is, jól elfárad, és már nyolckor le tudom fektetni, amire nem volt példa, amióta megszületett Kép.

Floricsika!
Továbbra is csak jókat tudok mondani, de ha írsz egy mélt - a profilomban van a hotméles címem -, akkor szívesen válaszolok a kérdéseidre.
Fulescsacsi
 


Solya: Két hét múlva. A múlthéten voltam, akkor nem láttak semmi rosszat, csak hogy kisfiam lesz!:-))

Indigo: Nagyon rendi vagy, köszi a segítséget!!

Kicsit jobb kedvem lett :-)

Kép
Kép
akinorev
 
 


Sziaszrtok!

Az sem mindegy, hogy a terhesség melyik szakában fertőződtél (van cicátok? voltál cica közelében?). Nekem azt mondta a dokim, hogy ha gond lenne antibiotikumal kezelhető..

Megyek megyek, mert égnek a telefonvonalak.

Egyébként ha tudtok Pest környéki eladó új építésű házikót 3 hálóval, kerttel, 18 m körüli összegért (ovi, bolt azért elérhető közelségben) léci szóljatok!
Maglód, Gyál, Pécel, Vecsés környékénKép

Van egy házikó, ami kéne, de a mi vevőnk még szenved az Ő vevőjével, félő elviszik. Ezért kérdezősködöm.


Vojőr! a szolárium tényleg elapasztja a tejet? Mert még mindig iszonyú pöttyös vagyok, és a szoli segíteni szokott. De ha apaszt, várok mégKép - egy évet? -

Puszi: maszat
maszat
 
 

 
 

RÁKKELTŐ BÉBIÉTELT TALÁLTAK!!!!

http://www.origo.hu/itthon/20050303rakkelto.html
solya
 
 


Sziasztok!

Akinorev!
Megy a drukk, hogy ne legyen semmi baj!KépKépKép

Fcs!
Szabolcs már gyalogol Kép De jóóóó!
Készül a szakdolgozatod?

puszi: Terika
terika
 
 


Képzeljétek, tegnap Anna 2 lépést tett egyedül !

Ma aktívan gyakorol, már volt 3-4 is, csak az a gond, hogy a végén nagy lelkesen a karomba ugrik, így "bedől" a kezembe szinte. Ja, ésegyedül eszik aknállal. Szintén tegnap óta.

Ja, nem is mondtam, egy éves státusz: hossz: 79 cm súly 10,6 kg. - nem hízott semmit egy hó alatt, igaz nem is eszik..

Szrencsére Anna egy üveg bébiételt sem evett ez az egy év alatt. Mint ahogy az is jubileumi dolog, hogy végre megivott egy nap alatt egy cumisüvegnyi (125 ml) teát.
Félretettem az elveimet, hogy nem kap cumisüveget, végülis 3 éves korára Perti is leszokott rólaKép
De ez kényelmesebb mert csak megtanul egyedül inni belőle, és ha szomjas, kiszolgálhja magát. Néha tök lelkismeret furrim volt, hogy te jó ég, egész nap nem ivott a gyerek ! Mert kínáltam én bögrével, stb-vel, de mennyiségeket nem ivott meg.

na ennyit hagytak

pusz: mastza
maszat
 
 


Sziasztok!

Akinorev, sikerült megtudnom. A László kórházban volt a szűrése az ismerősömnek. Az ottani dokinő azt kérdezte tőle, hogy volt-e influenzaszerű tünete, ill. nyirokcsomó megnagyobbodása, mert állítólag ilyen tünetekkel jár a fertőzés. Szóval, ha nálad ezek nem voltak, akkor egy kicsit jobb a helyzet.
Az ismerősömnek a nődokija írt pár sort és azzal mentek el a kórházba, ahol be kell előre jelentkezni. A kórház központi számát hívd, ahol a Trópusi betegségek, Leim ambulanciát kell kérned (fsz. 5) ott adnak időpontot.
Sok sikert
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Jaj Solya, ne kelts már pánikot! KépKép
Egy: nem a bébiétel rákkeltő, hanem a kupak belső műanyag borításáról HITTÉK, hogy az, DE alapos vizsgálódás után kiderült, hogy csak állateledeleknél áll fenn ez a veszély, bébiételeknél NEM. 4 féle bébiétel márkát érintett a dolog, van köztük Mo-n kapható is.
ENNYI Kép
muter
 
 


ááá, szal nem állateledeleknél, hanem állatoknál, már megint kapkodtam Kép
Tehát állatoknál gondot jelent ez az anyag, babáknál nem.
muter
 
 


Muter,
nem akarok pánikot kelteni, de ha ki lehet kerülni vmi rosszat, akkor igenis meg lehet próbálni. Persze igy is és úgy is lehet olvasni a cikket. Hiszen bizonyos laborok szerint ilyen, más szerint meg olyan. Ha a kupak tartalmaz rákkeltő anyagot, ami bejut a bébiételbe, akkor onnantól asszem a bébiétel is tartalmazza. Csak a figyelmet akartam felhivni a cikkre, lehet, hogy túl hangosan tettem, de én adtam Máténak anno az emlitett Alete terméket. Kép
de nem vagyok kémikus, nem tudom ellenőrizni az üzenet igazságtartalmát.
csak éppen ott tartunk, hogy Sára annyi szar gyógyszert kapott, hogy nagyon úgy tűnik, az immunrendszere a padlón, vagy még alatta is. És ez is elkeseritő, hogy alig múlt 4 éves és tessék.
solya
 
 


Sziasztok!

Solya,
igen, 3000Ft, de itt a Brendonban nem lepett meg, mivel valami gatyót akartam venni a Bálintnak, és 6-8eFt-ért lett is volna. Én meg néha háborgok a Kenguru Gold árain. Akinek gyereke van, vagy vár, arról az utolsó bőrt is lehúzzák.

Maszat,
Mi Pécelen néztünk ikerházat, 3 háló, 2fürdő, nappali, konyha, tároló. terasz, garázs, kert, 19,9M
http://www.citycartel.hu/ipar_lista.php?rend=Helyseg&lap=3&helyseg=Pécel&jelleg=0&tipus=Minden&allapot=8&partner=97,%2098,%2099,%20101,%20102

Egy kérdésem lenne:
most is császárral fogok szülni, viszont ébren szeretnék lenni,mesélne valaki, hogy az milyen?

Szép napot!
Edina

nedinabp
 
 


Sziasztok!

Köszi az infot Indigo. Sajnos voltak ilyen tüneteim. :-((( Állítólag 25% az esély rá, hogy a manóm is megkapta. Szóval azért még aggódom.:-(
Mindenképp elmegyek azért a Lászlóba is!

Szerintetek érdemes a manónak előre vásárolni, vagy a babona miatt inkább ne?

Nedinabp: nekem a sógornőm ébren volt. utána kába volt nagyon, de gondolom, ha altatnak akkor is az az ember. Megmutatták neki a pocaklakót és amikor kicsit magához tért megszoptatta. Ő epidurált kapott.

Kép
Kép
akinorev
 
 


Akinorev,
Tuvábbra is megy a drukk, hogy ne legyen gond! KépKépKép
Bálint március 8-án született, és mi január közepétől kezdtünk vásárolgatni. Nem a babona miatt, de én előbb nem láttam értelmét, meg az is hozzátartozik, hogy dec.elején költöztünk, és nem akartuk annyit pakolászni a dolgokat.Februárban már állt a kiságy, pelenkázó és minden. Szülés előtt 2 héttel mostam ki a ruhácskákat. Van aki előbb elkezdi. Mindenesetre szerintem sok ruhát nem kell előre veni, mivel nem tudni mekkora lesz. Mi az 56-ból nem sokat vettünk, inkább 62-t, bár 52cm-el született, de ezt nem tudtuk előre.

Az altatás elég rossz volt olyan szempontból, hogy amikor először láttam csak pár percre, mert még nem igazán voltam magamnál, akkor már 4 órás volt, és mivel a vajúdóban voltam műtét után nem az őrzőben, így csak másnap láttam ismét.

Edina

nedinabp
 
 


Sziasztok!

A Barátnőm női nőgyógyászt keres!
Megadnátok a Krisztin - nem tudom az első nevét..KépDr. Radványi?? - címét!

Köszönöm szépen Picus e-mailom a profilomban.
picus
 
 


Sziasztok!

Solya! Mi az, hogy sok szar gyógyszert kapott Sára? nem megfelelőt? Vagy csak sok antibiotikumot? A Broncho waxom-ot ismeritek? Az immunerősítő. Ne légy elkenődve a gyerekorvos barátnőm azt mondta, hogy egy szezonban Vagy évben?) 10 betegség simán átlagos egy kisgyereknél.
Akinorev: Hűű ez nem jó hír, én is drukkolok ! Menj el a Lászlóba feltétlenül!
Vojőr, hol vagy? Mondhatnál erre valamit !!!
Nedinabp: igen azt mi is néztük, csak picikét drága 18,5 a maximum, de akkor kulcsrakészen, lehetőség szerint konyhabútorral is (álmodik a nyomor...)
A spinális császárról, (a klinikán az van nem epidurál) - asszem -
Semmi gáz nem volt, csak nagyon féltem, remegtem mint a kocsonya. A legrosszabb az volt, amikor a tűt beszúrták. Nem fájt, meg semmi, csak az, hogy nem húzódhattam el, hanem ellent kellett tartani a tűnek, és csak azt az egy pontot kellett visszafelé tolnom, amit az ujjával megmutatott a doki. Na ebben elég béna voltam, toltam az egész hátamat. NA amire sikerül, átázott alattam a lepedő az izzadságtól. Nem fájt, meg semmi, csak a tudat, hogy esetleg miattam nem sikerül beadni. A következő rossz az volt, hogy kérdezgették, érzem e ha szúrkálnak. Nem tudtam, mit kell éreznem, mennyire, ha bökdösnek azt is? Hát vagy 3x-os adagot kaptam, mert nem voltam biztos magamban, hogy nem -e rosszul érzem, és majd a műtőasztalon fog fájni..(ezek csak az én hülyeségeim, amúgy ez még egy fogászati érzéstelenítésnél is sokkal könnyebb)
aztán betoltak, és jó sokan voltak, zúgtak a gépek, kattogtak, és az a nagyon aranyos aneszteziológus beszélgetett velem. El voltam olvadva, hogy milyen aranyos, aztán csak figyelte magamnál vagyok -e.
Aztán nagyon kedves volt, mert végig közvetített, meg már előtte szólt, hogy még kb 1-1,5 perc, és kiveszik Annát. És akkor mondta: na, kinn a buksija, most a válla, aa pocakja, KISLÁNY!!!, és kinn a tappancsa is!!! Most nézzen gyorsan balra, ott viszik!!!
Aztán odahozták, megnéztem, elvitték apának. Az anesztes tök rendes volt, elment, hogy megkérdezze az adatokat. MAjd ött viszsa, és mondta, mekkora, és nyugtatgatott, hogy 10/10 apgar, és már nem is sír, csak bámészkodik.
Majd kitoltak az örzőbe, akkor kicist szédültem, olyan volt mint ha el akarnék ájulni, de ez pár perc volt csak.
Aztán behozták Annát, szopizhatott volna, csak nem tudták leszívni az orráát. MAjd elvitték. De már este volt. Én másnap reggel kikönyörögtem, hogy felöltözhessek, megmosakodhassak, mert nagyon nagyon viszkedtem. Azt hittem attól, hogy ömlött rólam a víz. De kiderült valamelyik szuri hatása. Aztán lelógtam a csecsemőosztályra dzopizni próbálni, fél hatkor. Ki is kaptam utánna a dokimtólKép De talán ennek köszönhető, hogy ANna még mindig szopik. Petit a műtét másnapján hozták fel "csak barátkozzanak anyuka" felkiálltással, majd következő nap is egy nem babás szobába tettek, és én mentem hozzá, de hülye voltam, mert közölték, ne is szoptassak, úgysincs még tejem. Aztán ha nem járok a nővérek nyakára abban a szobában maradok, de estére kikönyörögtem a babás szobát, de szintéán nem kaptam meg ,"pihenjen még ma éjjel anyuka". Így a műtét utánni 3. napon szopott (volna) először, de belövelt a tej, és el se bírtam a cicijeimet...szóval majd ha ott tartasz ellátlak (ha kéred tanácsokkal) de kérdésedre visszatérve: tök jó a spinális császár. (már a körülményekhez képest, hogy műtenek meg minden)
Ruhák: hát, én elég hamar vásároltam Petinek. De hurrogott a család, hogy babona így, úgy...56-os baromi nagy lesz. Két hétig. Aztán rá se tudod adni többetKépKép

Na mennem kell nyafog apa a gépérrt.

Masazr

így hintáznak:
Kép
maszat
 
 


Ágiboszi, Fülescsacsi!
Köszönöm a válaszaitokat!
Floricsika
floricsika
 
 


Akinorev, sikerült megtudnom a dokinő nevét a László kórházban.
Dr. Ferencz Adrienn és délelőtt kell bejelentkezni.
Sok sikert
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Köszi Indigo!
Úgy félek, hogy elkapta :-(((

Kép
Kép
akinorev
 
 


Ne izgulj nem lesz semmi baj. Kapsz antibiotikumot és meglásd a babának nem lesz semmi baja.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Akinorev: ezt találtam:
A Toxoplasma fertőzés olyan betegség, amely állatokról, például macskáról kerülhet az emberre. A Toxoplasma nem vírus, hanem egy úgynevezett protozoon, egy egysejtű élősködő. Nem terheseknél azért nincs különösebb jelentősége, mert egy influenza-szerű betegségként zajlik le, semmi szövődményt nem okoz. Az emberek többsége átesik ezen a fertőzésen, és ekkor a későbbiekre vonatkozóan védettsége alakul ki. A toxoplasma fertőzés elleni védettség elméletileg egy életre szól, de 100 %-ban soha nem lehetünk ebben biztosak, ezért nem árt azoknál is vizsgálni az ellenanyag szinteket, akikről tudjuk, hogy már átestek fertőzésen. Az IgG pozitivitás azt jelenti, hogy korábban átesett már fertőzésen (tehát védett ellene). Az IgM negativitás pedig azt mutatja, hogy nem zajlott le friss fertőzés a közelmúltban. Friss Toxoplasma fertőzést mindig az IgM és az IgA emelkedése jelzi, amennyiben ezek nem változnak, akkor a fertőzés kizárható.
A kismamáknál azért végezzük ezt a szűrővizsgálatot, mert ha a terhesség idején alakul ki friss fertőzés, az a babánál okozhat gondot (leginkább az agykamráknál). Ha valaki fogékony a fertőzésre, akkor a terhesség során többször ellenőrizzük, hogy nem kapta-e el a betegséget. Ha igazoljuk, hogy friss fertőzés áll fenn, akkor egy bizonyos gyógyszert adunk a terhesség végéig, így meg tudjuk akadályozni, hogy a babánál szövődmény alakuljon ki.
A toxoplazma ellen védőoltás nincs.

meg:
Ha a terhesség során friss Toxoplasma fertőzés alakult ki, akkor a terhesség végéig Rovamycint kell szedni, ez a magzatok károsodását igen nagy biztonsággal megelőzi. A magzatok egyébként kb. 50 %-os eséllyel fertőződnek meg, de, ha az anyai fertőzést korán észlelik, akkor a magzati fertőződés esélye jóval alacsonyabb. Ha a magzatok fertőződtek is, az említett antibiotikum a kórokozó által kiváltott károsodást megelőzi. A magzatok fertőződésének vizsgálata egyébként magzatvíz mintából, vagy köldökzsinór vérből történhet, ez itthon is elérhető, ezért nem kell Franciaországig utazni, de még egyszer hangsúlyoznám, nem az a lényeg, hogy fertőződtek-e a babák, hanem, hogy a fertőzés okozott-e valamilyen károsodást náluk

meg:
Szóval: Jelenleg Budapesten általában csak IgG-t és IgM-t néznek, mint ellenanyagszint. Ha mind a kettő negatív, akkor még NEM volt fertőzés, ha az IgG pozitív, de az IgM negatív, akkor volt fertőzés, de legalább 1 éve.
No és most jön a a neheze.
Ha az IgG és az IgM is pozitív, akkor elméletileg "friss" a fertőzés. És itt jön a hibázások fő oka is. A "friss" fertőzés ugyanis lehet akár 1 éves is. És sajnos pont a toxoplazma esetében az IgM szint nem süllyed olyan számottevően gyorsan mint más fertőzéseknél.
Ilyenkor ijesztik meg a kismamákat, küldik el például őket magzatvíz-vizsgálatra, hogy megnézzék elérte a magzatot is a fertőzés avagy sem.
Pedig ekkor kellene megnézni az IgA-t. Ugyanis, ha ez negatív, akkor a toxoplazma fertőzés régebbi félévnél.
Előfordulhat még egy KKR nevezetű érték. Itt is minél nagyobb a szám, annál biztosabb, hogy friss a fertőzés.


ne izgulj, kapod a bogyót, és semmi baja nme lesz a babónak!!!

Egyébként aki a fentieket írta (az első kettőt) Ács Nándor a SOte 2-n dolgozik. Így nyugodt lehetsz, hogy nem lesz baj.

Maszat
maszat
 
 


Akinorev: ezt találtam:
A Toxoplasma fertőzés olyan betegség, amely állatokról, például macskáról kerülhet az emberre. A Toxoplasma nem vírus, hanem egy úgynevezett protozoon, egy egysejtű élősködő. Nem terheseknél azért nincs különösebb jelentősége, mert egy influenza-szerű betegségként zajlik le, semmi szövődményt nem okoz. Az emberek többsége átesik ezen a fertőzésen, és ekkor a későbbiekre vonatkozóan védettsége alakul ki. A toxoplasma fertőzés elleni védettség elméletileg egy életre szól, de 100 %-ban soha nem lehetünk ebben biztosak, ezért nem árt azoknál is vizsgálni az ellenanyag szinteket, akikről tudjuk, hogy már átestek fertőzésen. Az IgG pozitivitás azt jelenti, hogy korábban átesett már fertőzésen (tehát védett ellene). Az IgM negativitás pedig azt mutatja, hogy nem zajlott le friss fertőzés a közelmúltban. Friss Toxoplasma fertőzést mindig az IgM és az IgA emelkedése jelzi, amennyiben ezek nem változnak, akkor a fertőzés kizárható.
A kismamáknál azért végezzük ezt a szűrővizsgálatot, mert ha a terhesség idején alakul ki friss fertőzés, az a babánál okozhat gondot (leginkább az agykamráknál). Ha valaki fogékony a fertőzésre, akkor a terhesség során többször ellenőrizzük, hogy nem kapta-e el a betegséget. Ha igazoljuk, hogy friss fertőzés áll fenn, akkor egy bizonyos gyógyszert adunk a terhesség végéig, így meg tudjuk akadályozni, hogy a babánál szövődmény alakuljon ki.
A toxoplazma ellen védőoltás nincs.

meg:
Ha a terhesség során friss Toxoplasma fertőzés alakult ki, akkor a terhesség végéig Rovamycint kell szedni, ez a magzatok károsodását igen nagy biztonsággal megelőzi. A magzatok egyébként kb. 50 %-os eséllyel fertőződnek meg, de, ha az anyai fertőzést korán észlelik, akkor a magzati fertőződés esélye jóval alacsonyabb. Ha a magzatok fertőződtek is, az említett antibiotikum a kórokozó által kiváltott károsodást megelőzi. A magzatok fertőződésének vizsgálata egyébként magzatvíz mintából, vagy köldökzsinór vérből történhet, ez itthon is elérhető, ezért nem kell Franciaországig utazni, de még egyszer hangsúlyoznám, nem az a lényeg, hogy fertőződtek-e a babák, hanem, hogy a fertőzés okozott-e valamilyen károsodást náluk

meg:
Szóval: Jelenleg Budapesten általában csak IgG-t és IgM-t néznek, mint ellenanyagszint. Ha mind a kettő negatív, akkor még NEM volt fertőzés, ha az IgG pozitív, de az IgM negatív, akkor volt fertőzés, de legalább 1 éve.
No és most jön a a neheze.
Ha az IgG és az IgM is pozitív, akkor elméletileg "friss" a fertőzés. És itt jön a hibázások fő oka is. A "friss" fertőzés ugyanis lehet akár 1 éves is. És sajnos pont a toxoplazma esetében az IgM szint nem süllyed olyan számottevően gyorsan mint más fertőzéseknél.
Ilyenkor ijesztik meg a kismamákat, küldik el például őket magzatvíz-vizsgálatra, hogy megnézzék elérte a magzatot is a fertőzés avagy sem.
Pedig ekkor kellene megnézni az IgA-t. Ugyanis, ha ez negatív, akkor a toxoplazma fertőzés régebbi félévnél.
Előfordulhat még egy KKR nevezetű érték. Itt is minél nagyobb a szám, annál biztosabb, hogy friss a fertőzés.


ne izgulj, kapod a bogyót, és semmi baja nme lesz a babónak!!!

Egyébként aki a fentieket írta (az első kettőt) Ács Nándor a SOte 2-n dolgozik. Így nyugodt lehetsz, hogy nem lesz baj.

Maszat
maszat
 
 


Kedves SolyaKép
Sajnos a profilodban megadott címről visszajött a levél (már mások is mondták), így ide írom le a kérdéseimet. A mailemre is írhatsz. Köszi.

"Én is érdeklődtem Radványi doktornő felől.

Érdekelne, hogy milyen vele szülni, odafigyel-e mindenre, mikor és hányszor vizsgál meg, csak Tóth Panni szülésznőt választhatom a doktornő mellé, stb. Szóval ilyen kérdések foglalkoztatnak. Kérlek írj."

Köszönettel:

Woodi

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Sziasztok!

Voltam a Szent Lászlóba, ott azt mondták, hogy az IgM úgy is adhat pozitív eredményt terhesség alatt, hogy nincs fertőzés.:-))
Vettek vért. A jó hír hogy az IgG negatív, Az IgA még nincs kész. Rovamicynt szedek , azt mondták az mindenképpen jó!
Kicsit megnyugodtunk, de álmatlan éjszakáink még lesznek, amíg nem tudunk tutit.
Azért is izgulok kicsit, mert szegény manóm tök keveset mozog ahhoz képest amit januárban művelt, és még van három hónap, tehát szülni elvileg még nem fogok, tehát nem tudja valaki, hogy ez mennyire normális, és mitől van?

Köszi a cikkeket mindenkinek!!
Szép napot!

Kép
Kép
akinorev
 
 


Akinorev, ez nagyon jó hír. Én nagyon drukkolok Nektek.
Szerintem a picurodnak egyre kisebb a hely ezért nem olyan aktív, mint az előző hónapban. Nem aggódj.
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma voltam UH-n a dokimnál. Most vagyok a 13. napon és a bal petefészkemben van egy 19mm-es tüszőKép, viszont a jobb petefészkem policisztásKép Sajnos az összes tünet, így együtt, PCOS-re utal.Kép Kicsit elkenődtem attól, amit olvastam erről a betegségről, de remélem, hogy megtalálva a eredményes kezelést, sikerülni fog a baba és a beágyazódással sem lesz gond. Még jövő héten megyek 3x vérvételre is, csak progit és prolactint nézünk. A következő ciklusban ismét closti, a bromót folyamatosan szedem és akciózunk!Kép

Hogy vagytok? Merre jártok?

Terika, voltál már genetikai UH-n?
Szerdán lesz a dokimKép

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Pirus, már hiányoltalak.
Nagyon szép kis tüsződ van. Kép
Biztosan minden rendben lesz és jön az a babóka meglásd. Csak ne izgulj. Most már nagyon jó úton jártok. Egy kis gyógyszerezés és már pocaklakód van. Kép
Egyébként mi is most akciózunk. Én a 19. napon vagyok és nálam általában hosszabbak a ciklusok így nálunk nem lehet tudni, lehet, hogy a napokban van a peteérésem. Már nagyon jó lenne az a babó nálunk is. Még 2 hónap és kifutok a 3 évből. Kép Na de fel a fejjel. Az a 2 hónap még 2 hónap. Úgyhogy még nincs veszve semmi.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Pirus biztos vagyok benne, hogy pár hónap múlva arról fogsz nekünk beszámolni, hogy egy Pocaklakó van a hasinkódbanKépKép

Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Pirus!
BIZTOS eredményes lesz a kezelés!Kép Jönni fog az a baba.
2 hét múlva aktuális a genetikai uh. Köszi az infot dr ügyben.Kép

Lányok!Kép
Nem jön valaki holnap a klinikára?
Én ott fogom tölteni a délelőttömet - a vércukorterheléses vérvétel miatt...

Tegnap voltunk az állatkerti játszóházban, nagyon jól éreztük magunkat. Hétfőnként bábszínház is szórakoztatja a kicsiket. Egyszerűen remek volt az előadás Kép.( Holle anyó) Bobónak ez volt az első színházas élménye - nagyon élvezte.
+ még Benőékkel is találkoztunk.Kép Nándi olyan sokat változott az őszi tali óta. Nagyon helyes kisfiú.Kép

puszi: Terika
terika
 
 


Öregszem. Már a kicsi is elmúlt három. Egészen pontosan ma 14h 15-kor.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a "segitséget" Kép

ilyen volt még 2oo2-ben
Kép
és ilyen három évesen:
Kép
solya
 
 


Sziasztok!
Én még új vagyok itt, de most végigolvastam majd' két hónapi levelezéseteket.Nagyon jó volt, mert egy csomó hasznos dolgot megtudtam a klinikáról, a szüléselőkészítőről(én azt hittem ezért fizetni kell)!
Az én dokimmal kapcs-ban viszont senki sem írt(legalábbis nyíltan nem).Ismeri vagy jár valaki a Sipos dokihoz? Nekem ajánlották őt közeli barátok,szimpi is volt egyből meg kedves is, de azért kiváncsi lennék szülési tapasztalataitokra is, mert nekünk ez lesz az első babóca!(Hála az Istennek, úgymond elsőre sikerült!)
Szülésznőt is ajánlott nekünk:Zs-né Etelkát.Szült már valamelyikőtök nála?Várom válaszaitokat!
Előre is köszi!
Szilvi
szilvi8
 
 


Hű, Solya! Akkor én csak ne panaszkodjam! Boldog szülinapot Máté!!!!!!!!
Fulescsacsi
 


Boldog szülinapot Máténak! Öregszünk...

Puszi Kriszta

mohácska
 
 


Boldog Szülinapot Máténak!Kép

Te jó ég, milyen nagyfiús már!Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Isten éltesse sokáig Mátét. Kép

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Szilvi, üdv a csapatban. Sajnos nem tudok segíteni én egyik emberkét sem ismerem. De a lányok biztosan tudnak majd.
Hanyadik hétben jársz?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Istenke éltesse sokáig Mátét !!!

Hűű de rohan az időKép

Maszat
maszat
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Máténak!!
Kép

Gabi
k_gabi
 
 


Szia Indigo!

Köszi az üdvözlést! A 29. hétben vagyok, és nagyon élvezem az elejétől fogva!Számomra tényleg egy áldott állapot!
Sajnos a dokim hétfőn azt vette észre, hogy a külső méhszáj kicsit megnyílt, úgyhogy rám parancsolt, hogy vegyek vissza a tempóból!Kétszer is megkérdezte, hogy voltak-e hasi görcseim, de hát nem voltak!Arra gondol, hogy megemeltem magam,pedig erre is figyeltem.Mindegy,hála Istennek e hónap elejétől már nem dolgozok,úgyhogy tudok lazítani!
Szegény férjem mondjuk eléggé megijedt, pedig az ismerőseim azt mondják, hogy ez nem ritka jelenség ebben a stádiumban.Te is hallottál már ilyen esetekről (mármint a 7. hónap elején)?

Amúgy a babóca tök jól van,nagyon aktív életet él bennem.Jól beindult, mert már 30 hetes méreteket mutat.
Na, jó hosszúra sikerült a válaszom,bocsiKép
Szilvi
szilvi8
 
 


Szia Szilvi!

Gratulálok a babához. És tudjátok már, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány? Első baba?
Én nem hallottam erről, de ez még nem azt jelenti, hogy akkor kétségbe kellene esned. A sógornőmnek az elejétől fogva nyitva volt a méhszája és Őt összevarrták és a babát végig ki tudta hordani. Szóval ha minden rosszra fordul még akkor is van megoldás. De Nálad ilyenről szó sincs, úgyhogy ha pihensz egy picit, akkor biztosan nem fog tovább súlyosodni a helyzet.
Esetleg nem lehet, hogy azért nyílt ki mert a baba hirtelen megnőtt? Bocsi, lehet,hogy buta kérdés volt. KépKépKép

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Első baba és nagyon úgy néz ki, hogy kislány lesz!KépBár nekünk teljesen mindegy,mert úgy vagyok vele, hogy biztos nem véletlen, hogy éppen milyen nemű emberkének kell éppen megszületnie!Kép

Amúgy nem buta a kérdés,sőt most, hogy így mondod lehet benne valami!

A dokimat egyébként január óta nem nagyon lehet látni a klinikán, mert magánrendelője lett, s azóta csak szülésre és műtétekre megy be.De azért jó lenne "összefutni" itt valakivel, aki esetleg nála szült vagy fog szülni a közeljövőben.
Neked mi tetszett legjobban a klinikán a szüléssel kapcs-ban?

Szilvi
szilvi8
 
 


Szilvi,
hát nem is tudom. Igazából nem tudnám megmondani mi tetszett. A dokim miatt szültem ott. Inkább negatív tapasztalataim voltak. Azért mindent összevetve mára már megszépültek azok is és tényleg csak arra emlékszem milyen jó volt találkozni a picivel először és milyen jó volt összebújva aludni, stb. A többi nem számít. Hogy miért is szülöm majd a másodikat is itt? Egy: orvosom miatt. Kettő: a picinek ez a legjobb hely, ha baj van. Ne legyen!!!!

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Akinorev, mikor lesz meg az erdemény?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Teljesen új vagyok itt, friss terhes, és úgy néz ki, hogy a SOTE II-re fogok járni. Tudtok nekem segíteni a tapasztalataitokkal, pl. milyenek a nővérek, szülésznők, mikorlehet bent a papa, stb. Ha esetleg ismeritek, Csömör Sándorról is szívesen hallanék, ha tudtok róla valamit.

Előre is köszi a segítséget!

Ric
ric78
 
 


Sziasztok lányok!

Egy kis segítségre lenne szükségem azoktól, akik Ács dokihoz járnak/tak. Tudja esetleg valaki, hogy a szülés nála hogy honorálandó? Szóval van konkrét összeg, amit kér, vagy rám van bízva a dolog? Én ugye hozzá járok magánrendelésre, de olyan kellemetlennek érzem ezt tőle megkérdezni, remélem tudtok segíteni. A mail címem: csurgob@axelero.hu
Előre is köszönöm!

Kép
emma8
 
 


Solya! Boldog Szülinapot Máténak!!!

Picus
picus
 
 


Emma8, szerintem nyugodtan megkérdezheted Tőle, hogy mennyi a tiszteletdíja. Ezzel nem fogod megbántani és szerintem egyáltalán nem kellemetlen. Vagy mond egy kb. összeget, vagy azt mondja, hogy Rád bízza a döntést. Szerintem így a legtisztább. Én annak idején megkérdeztem a dokit és teljesen természetesen megmondta a kb. összeget. Ő sem volt zavarban és én sem, hiszen mind a ketten tudtuk, hogy fizetni kell, ha azt akarom, hogy Ő nála szüljek.

Ric, üdv a csapatban. Én a saját esetemet tudom elmesélni. Én császárral szültem. A vajudóban bent volt velem a párom, de a műtéten nem. Ami nem is baj. De ha természetes úton szülsz végig ott lehet Veled. Amikor a picit kihozták megmérni meg ilyenek, akkor Ő babázhatott vele. Simogatta a fejét beszélgetett hozzá stb. Engem meg varrtak. Kép
Az őrzőről rossz emlékeim vannak inkább arról nem mesélnék, remélem Te elkerülöd. Kép
A gyermekágyon a pici az elejétől fogva veled lehet, de ha akarod be is viheted az újszülött osztályra bármikor. Én rögtön magamhoz vettem és talán egy éjszakát töltöttünk külön, mert már vagy 4 napja nem aludtam rendesen és rám parancsoltak, hogy hagyjam ott a picit és pihenjek. Szóval azért törődnek is az emberrel. A csecsemősnővérek vegyesek, van aki nagyon kedves van akit inkább elkerültem volna. Dehát szerintem minden kórházban ez a helyzet. Kép
A gyermekágyon a nővérek közül kettővel volt közelebbi kapcsolatom injekció, vérvétel miatt. Abból az egyik volt nagyon kedves a másik inkább csak elfogadható. A többi nővért csak láttam.
Szóval nagyjából ennyi. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Sajna az IgA határeset!? Nem tudjuk mit jelent ez pontosan, de szerdán megyek uh-ra és egy újabb vérvizsgálatra.(még mindig nem tuti, hogy toxoplazma, jó hogy így értenek hozzá nem?? :-( Megnézik hogyan változtak a dolgok. A Lászlóban egy mikrobiológus csajszi kicsit megnyugtatott, azt mondta, hogy a bogyó amit kaptam a babán is segít ha már elkapta, ha meg nem kapta el, akkor megvédi. Szóval már nem pánikolok annyira, de azért még izgulunk.
Szeretnék menni a praxisba 4D-re ez a 28. hetem, állítólag akkor jó menni. Remélem ott is csak jókat mondanak a Lurkóról (valószínű Gergely lesz)!
Ha megtudok valamit mindenképpen írok!
Az élményeid nem valami jók! Remélem azóta kaptak a nővérkék egy kis kedvesség szérumot odafenntről.

Pusza mindenkinek, a kis Máténak is!

Kép
Kép
akinorev
 
 


Lányok, nincs szerencsém elkaptam valami bacit. Fáj a torkom, szemem, és az orrom is be van dugulva. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Csak Fanni el ne kapja.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Akinorev, azért ez jó hír. Kép
Örülök neki. Meglásd nem lesz semmi baj. Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigo, köszönöm a választ - teljesen igazad van... Csak én ilyen kis béna vagyok, nem szeretek ilyen anyagi dolgokról beszélni. Majd legközelebb összeszedem magam, és meginterjúvolom a doktorom.
Azért, ha valaki tudja, hogy mennyire számíthatok, megköszönném, ha megírná.

Szilvi, nekem is Etelkát ajánlotta az orvosom, én megpróbálok a jövő héten találkozni vele. Én annyit kértem a dokimtól, hogy olyat ajánljon, akinek kötélből vannak az idegei (hajlamos vagyok a pánikra...).
Lányok, valaki közületek nem szült vele?

Akinorev, nagyon drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen! Nem lehet túl jó ez a bizonytalanság. Nekem a 16. héten negatív lett a toxom, de most kértem, hogy ismétejük meg, mert van egy nyuszink és a dokim szerint az is terjesztheti. Bár, ha a 4 év alatt, amióta velünk van nem kaptam el, akkor valószínűleg most sem, de azért jobb a békesség. Egyébként az állatorvosunk szerint, aki meg nyúlspecialista, kizárt, hogy a nyuszitól elkapjam a toxót.
Remélem veletek minden rendben lesz!!! Mi most szombaton megyünk a praxisba (harmadjára...). A Gergely nagyon szép név, jól választottatok!
emma

Kép
emma8
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?