Marycus!
Igaz, hogy rengeteg befolyásoló tényező van a cukor anyagcserére vonatkozóan, de azért talán nem ennyire bonyolult. Bár örültem volna, ha erre yndi reagál, mert ő szakértőbb ebben a kérdésben, de lehet, hogy ő sem akarta felvállalni a dolgot.
Ha jól sejtem az energiamennyiségre igazándiból azért kell figyelni, mert túlsúly esetén cukorbetegeknél cél a fogyás is. Ehhez viszont nem elég a szénhidrát megszorítás. Viszont terhesség esetén nem hiszem, hogy ez cél lehetne. Nyílván nem cél, hogy hízz, de nem cél az sem, hogy fogyj. Tehát én úgy gondolom (de kijavítanak a többiek, ha kell), hogy a kalóriaszámolgatásra nem kell akkora hangsúlyt fektetni. (egyébként a számolgatásban segíthet egy program a neten
www.kcal.hu, ha jól emlékszem)
A felszívódási kérdések nem tudom mennyire lényegesek. Erre nem mondanék inkább butaságot.
Viszont az 5x-i étkezés megoldása valóban nem egy egyszerű feladat egy ekkora gyerkőc mellett. Én annak idején azért mondtam a dokimnak, hogy szeretnék mindenképpen otthon maradni, mert munka mellett sem könnyen megoldható ez a kérdés. a gyerek meg aztán még egy fokkal bonyolultabb. Bár azért 10 percek nem osztanak nem szoroznak annyira jelentősen az étkezések tekintetében.
magunkkal vihető kajákban én sem vagyok profi. Első gyerekkel terhesen könnyebb volt, mert mindig inkább itthon voltam. Csak magamhoz kellett igazodni. Ebben várnék ötleteket én is másoktól. Ki tudja, lehet, hogy nemsokára nekem is szükségem lesz rá. De ha nem, akkor sem árt ilyen ötleteket meghallgatni.(Mert ugyebár a standard tízóraik nem túl szénhidrátszegények)
Panni