Új privát üzeneted érkezett!

Vildi!

Most olvasom a levelezésedet Pannival az elalvásról.
Én az "Aludj jól gyermekem" c. könyvben leírtak szerint jártam el mindkét gyermekemnél,és nekem bevált. De ahogy Panni is írja, ehhez kitartás, következetesség, és türelem kell. A módszer léynege, hogy megtanítsd a gyerekedet elaludni egyedül. Megvan a módja, hogy hogyan, van egy esti ceremónia, amit minden nap ugyanabban az időben kell végigcsinálni, ugyanabban a sorrendben, hogy már tudja, érezze, ez vezeti be az elalvást. Nem akarok itt részeletekbe belemenni, mert lehet, hogy te nem akarnád/tudnád végigcsinálni, és sokan nem is értenek vele egyet. Én csak azt tudom mondani, hogy nálunk, 2 gyerekkel is működött, működik. A nagylányom (2,5 éves), 2 hónapos kora óta úgy alszik este, hogy még SOSEM (komolyan) kellett hozzá felkelni, nem raklamált vizet , cumit, játszást. Este 9-től reggel 8-ig húzza a lóbőrt. A kisebbik most 6 hónapos, ő is szépen alszik, este 8 körül tesszük le és reggel 7 - 8 között kel. Nem ébred fel éjjel, vagy ha igen, egy kicsit elgőgicsél, aztán szépen visszaalszik magától.
Ha esetleg érdekelne részletesebben a módszer, nagyon szívesen leírom neked mailben.
Egyébként pedig én is azt gondolom, amit Panni, hogy ha elég a picidnek egy hátsimi, akkor ez semmi komoly. Kell a babáknak a megnyugtatás, cirógatás. Ettől érzik újra biztonságban magukat. Gondold el, hogy amikor ő elalszik mondjuk a válladon, akkor te ott vagy vele, ég a lámpa, és amikor felébred éjjel, akkor nem ezek a körülmények vannak, hanem sötét, és egyedüllét. Ezért ijedhet meg. És ezért nyugszik meg, ha ismét megérez téged. Egyébként ezért mondja a könyv, amit említettem, hogy ugyanazokat a körülményeket kell megteremteni a babáknak, amikor lefekszenek, mint amikor már alszanak. Hogy később felébredésnél ne ijedjenek meg.
Na bedugulok, nem akarok itt okoskodni.

V.
vacak
 
 


Sziasztok!

Azt nem tettem hozzá, hogy mi kipróbáltuk a módszert, de nem jött be. Misi igen kitartó, miután 3-4 nap kínlódás után sem (pedig betartottuk az utasításokat) javult ahelyzet, feladtuk. Ez van. Ő a kivétel. Talán. De nem bánom mai napig sem, igaz nem volt olyan vészes a helyzet. Max 2-3x ébredt meg, és szopizott egy kicsit. De ez engem nem zavart.
A barátnőméknél akiket meséltem ott is ez volt ahleyzet. Ő a vége felé sokat szenvedett de nem annyira hogy változtasson. Kép

Hát ez van. Ez mindenkinek a maga döntése. A lényeg:
A BABA ÉS A MAMA BOLDOG LEGYEN!!!!! ÉS ez egy-és ugyanazt jelenti, mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez időnként kizárja egymást. Kép

Panni
uran
 
 


Lányok!

Írjátok meg, hogy milyen volt a mai előadás.
Sajna én nem tudtam elmenni, mert egyidőben van a francia órával.

Tmarie 11+1
tmarie
 
 

 
 

Köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat!

A baj az hogy nem csak esti alvásról van szó. Napközbeni szundinál is előfordul, hogy fel-felsír kicsit. Eddig igazából csak nappal fordult elő tegnap volt hogy csinálta először éjszaka is.
Volt a védőnéni és mivel nyálzik néha egy kicsit azt mondta biztos a foga. Még nem is biztos hogy a kibukkanás miatt hanem mélyen benn fájogat neki. Létezik, hogy a foga miatt csak akkor sír ha alszik? Ébren nem kéne ugyanezeket produkálnia? Egyébként már szépen alszik éjszakánként 6-7 órát is. Eddig legalábbis.

Ildi

Kép
vildi
 
 


Vildi!

Bár még nem szültem, de azt hallottam többektől is, hogy ébren azért nem viseli meg talán annyira afogzás a picúrokat, mert egy csomó újdonság eltereli a gondolatukat.
Éjszaka, vagy amikor alszanak, akkor meg nyugi van, és felerősödik az érzet.

Szia Vacak!

Azért írok kevesebbet, mert teljesen be vagyok havazva.Kép Azért olvasni próbálok, hogy ne nagyon maradjak le.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Szia Vildi!

Hát nem tudom. Ez a fog dolog olyan jó, mindenre ráfogható. Ha ez megnyugtat nyugodtan fogd rá a fogra.
Nálunk volt múltkor a baba-mama klubban egy védőnéni, aki jobban utánajárt a nevelési dolgoknak, mint az átlag, és ő azt mondta, hogy az első életév feladata az ősbizalom kialakulása. Az, hogy tudja a agyermek, hogy akármikor fordulhat az édesanyjához, és ha sír, akkor erre választ kap. Ha szeretnéd ezt követni, akkor fod rá a fogra, és segíts a babádnak. Ne félj egy csecsemőt nem fogsz elkényeztetni. Nem itt kezdődik az elkényeztetés. Az későbbi problémákkal indul úgy az egy éves kor felé. De ez úgy is alakul majd.

Egyelőre élvezd ki, hogy felveheted a gyerekedet, elbírod, ne félj 2-3 évesen már sokkal kevésbé fogja ezt akarni, és mire észbe kapsz 4-5 éves korára már csak ellök, hogy na de anya én már nagy vagyok. Ha kéri vedd fel, ha bírod. 18 évesen nem fogod elbírni. Kép

Halgass az ösztöneidre, és mindig csak akkor akarj valamin változtatni, ha abban valóban bizos vagy, hogy változtatni kell. Ha ez belső meggyőződésed. Mert különben a babád úgy is megérzi, hogy anya ezt nem akarja igazán, és ki fogj aharcolni a régi módszert.

Én azt mondom, hogy akármit írunk mi itt. Érezni te fogod otthon, ha valamit tenni kell. Tudom (mert átéltem), hogy most ezt nehéz elhinni, mert olyan tudatlannak érzed magad. Hidd el tudod. Higgy magadban! És a babádban!

Remélem segítettünk.

Ja még egy fontos. Ha a gyermek nem alszik eleget, emiatt nyűgös állandóan, láthatóan kevesebbet alszik valamilyen rossz sokás miatt, mitn amennyi kell, akkor
1. ezt észrevszed. Ha nem vagy benne bizos, akkor semmi baja.
2. ez a fejlődésének nem tesz jót, mert a növekedési hormonok a legaktívabban éjszakai alvása közben termelődnek, így ha ez kimarad vagy rövid, akkor kevesebb ilyan hormon termelődik, ami egy hiány. De erről nálatok nem hinném hogy szó lenne, de a teljesség kedvéért leírtam.

Pusz Panni
uran
 
 


Sziasztok!
Nem volt senki az előadáson? Kép

Tudna valaki abban segiteni, hogy a korházon belül hova kell menni a genetikai UH-ra???

Tmarie 11+2
tmarie
 
 


Tmarie!
Én ott voltam tegnap, nagyon jó volt, kedves volt a Cser Kati sok mindenről beszélt: mikor kell a kórházba indulni, az EDA-ról, a szülés folyamatáról, a szobákról stb, stb.
Én csak azt hiányoltam, hogy úgy hirdették meg: T"alálkozás a Szülésznőkkel"...viszont Cser Katin kivül nem volt ott egy sem...vagy legalábbis nem mutattákbe őket...Kép
Pedig én leginkább ezért mentem el, mert szeretnék választani, tippeket is kaptam, de igy hogy találjam meg őket?..Kép

A szülőszoba látogatás is klassz volt....

Titu73
titu73
 
 


Lányok!!!!

Tudnátok abban tanácsot adni, hogy a szülésznőket hol lehetne megismerni?
Kicsit furának érezném magam, bekopogni a szülőszobára és mondjuk a Gabit vagy a Gizit keresni....csak azért, hogy megismerjem őket...szóval furi a helyzet...
Van valami tippetek?
titu73
 
 


Kedves Panni és mindenki!

Köszönöm a sok jó tanácsot. Azt hiszem egyenlőre kivárok és megnézem mi lesz egy-két héten belül. Az a lényeg, hogy nincs semmi komoly baj a háttérben.

Vacak!

Igen kérlek írd meg mailben hogy te hogyan csináltad és ha végigalussza a gyerek az éjszakát mi lesz a tejtermelődéssel le kell fejni? Hogyan oldható meg minden nap az ugyanabban az időben ceremóniázás Marcika még annyira rendszertelenül eszik alszik, hogy a fürdetést sem tudon mindig ugyanakkor megoldani.
Még egyszer köszi Ildi

Kép
vildi
 
 


Titu!

Szerintem is furcsa lenne, ha csak úgy beállítanál a szülőszobára bratyizni a szülésznőkkel Kép , főleg azért is mert ők ott általában nem nagyon unatkoznak, nem nagyon érnek rá. Bár biztos olyan is van. Kérdezz körbe itt a fórumon is, vagy később, ha van módod NST-t csináltatni a szülőszobán, akkor is meglesheted az éppen aktuálisan ott dolgozókat. Csak az lehet, hogy neked már késő, előbb akarsz választani. Dokidat megkérdezted már, kit ajánl?

Tmarie!
Genetikai UH a 4.en a szülészeten, ahogy felmész a lifttel, rögtön szemben van egy üvegajtó, azon túl pedig a jobb oldalon egy ajtó, ott fognak szólítani név szerint. Előre be kell jelentkezni időpontra (ált. 1 hét - 10 nap).

Vildi!
Először is kérlek írd meg az emil címedet, aztán pár napon belül megírom neked, csak bocsásd meg ezt a pár nap késést, mert nálunk lerobbant mindenki, beleértve engem is, az influenza következtében. Kész pestiskórház jelleget öltött az otthonunk. Szegény nagyobbik lányom már 6 napja lázas, 4 napja nem eszik, teljesen el vagyok keseredve Kép Kép
Szóval megírok neked mindent, csak kis türelmedet kérem!

V.
vacak
 
 


Titu!
Akkor még jó, hogy nem mentem el az előadásra, mert nekem is az a célom volt, hogy megismerhetem a szülésnőket, de ha nem is voltak ott Kép De még lesz egy pár előadás, hátha mások is bejönnek.

Vacak!
Köszi, akkor már kb. tudom hol van. Csak korábban úgy volt, hogy én bementem, megkerestem az orvosomat és Ő csinálta meg az uh-t, de ezek szerint ez más lesz???

Mivel több vagy más egy genetikai uh? Látni fogom a babácskám újacskáit is???

Tmarie 11+2
tmarie
 
 


Bocsi Vacak az lemaradt.

vorosildiko@estmail.hu

Jobbulást Neked és a kicsinek is.Az én párom most telefonált, hogy nem érzi jól magát. Remélem nem influenza ha mégis akkor száműzöm a másik szobába szegényt.
Előre is köszi de nyugodtan ráér ha meggyógyultatok.

Ildi

Kép
vildi
 
 


Vacak!
Már kérdeztem a Dokit, mondott is neveket, de hogy keressem meg őket. Annyit tudok: Rita, Gabi vagy Gizi....:-))
Szóval ciki a helyzet....
Igen szeretnék hamarabb választani, mint az NST-n...
Nincs ötletem...Kép(
titu73
 
 


Sziasztok!

Egy fontos kérdés: Nem láttam fürdőszobát a szülőszobán és elfelejtettem rákérdezni. Én szeretnék majd beöntést kérni. Akkor ki kell vonulnom arra a bizonyos folyosó végi illemhelyre??? Vagy hol történik a művelet?

Ma voltam NST-n különben. Második csemetém téli álmot alszik. Kaja, pia, fűtés van, esze ágában sincs kijönni. Úgyhogy takarékra tettem a "szülni megyünk" hangulatom pár napra.
A mai tágulási vizsgálat is hozzásegített, azt hittem leugrom a vizsgáló asztalról annyira fájt. Legközelebb ha így vizsgál az orvos lekapom a 10 körméről, az tuti.

Titu:
Én is így csináltam gyakorlatilag a szülésznőválasztást. Felhívtam előtte a Keserű Ágit, hogy rámérne e valamikor. Ő igent mondott, megbeszéltük, és másnap csöngettem a szülőszobára. Nem furcsa ez egyáltalán. Szerintem örülnek neki, ha valaki bizalommal fordul hozzájuk. Én kb. 4 szülésznőt láttam eddig, és mindegyik nagyon szimpatikus és kedves volt.

Vildi:
Az nálunk a mai napig előfordul, hogy egy pillanatra felsír a lányom éjszaka (22 hónapos), aztán mintha mi sem történt volna alszik tovább. Először én is aggódtam, hogy netán akkor sír fel amikor pisil mert esetleg fel van fázva, de annak jele lenne napközben is. Úgyhogy ezt el is vetettem. Ami történik az csupán annyi, hogy vagy fordul és erre picit megébred, vagy pedig álmodik - és nálatok ezt tartom valószínűnek. Eleinte én is bolhaként ugrottam ki az ágyból, de amióta külön alszunk - úgy 7 hónapja - csak a babaőrben hallom ha mocorog vagy valami történik. A fogacskákra gondolni szerintem még korai. Arra majd később kerül sor, és sajnos akkor előfordulhat, hogy egy mezei felsírással nem ússzátok meg a dolgot. Az biztos, hogy nincs miért aggódnod. Amúgy Uran véleményét osztom én is.

Vacak:
Jobbulást mindenkinek!

Tmarie:
A genetikai UH-n a baba tarkóredőjét nézi az orvos, amiből kromoszóma rendellenességre lehet következtetni. Megnézik továbbá a gerincét, szívét, megmérik a hosszát, fejátmérőjét, combcsontját, és ha jó a szemed, akkor talán az ujjacskáit is látni fogod. Bár erre ne vegyél mérget. Fő, hogy az orvos azt is megnézi, hogy a végtagjai rendben vannak e.

Jóéccakát mindenkinek!

Timi
timi30
 
 


Timi!

Fürdőszoba a szülőszoba folyosóján van a bejárattól a legtázolabb eső részen a szülőszobák szerinti túlsó oldalon. Ott van WC is a szülő nők részére. Nem kell kimenni a placcra. Kép

Tmarie!

Nem lesz különösebben más ez az Uh, a lényeg a tarkóredő mérés. Kép

Pusz
Panni
uran
 
 


Sziasztok!
Uran! mennyire igazad van! És milyen korrektül leírtál mindent!
Csak annyit tudnék hozzátenni, vagy inkább kiemelni, hogy egy pár hónapos kisbabát nem lehet elkényeztetni!!!! Neki még az állandó testközelség a természetes állapot.
Vildi!
Ne halgass a "jótanácsokra", csak a megérzésedre. Tudom, könnyű mondani... De tényleg működik, csak az adott pillanatban még nem vagy benne biztos, kicsit később már egyértelmű lesz.

Mindenki szakaszosan alszik, éberebb periódusok (ekkor álmodunk) és mélyebb periódusok váltják egymást. A babáknál ezek a periódusok rövidebbek, mint a felnőtteknél. Sokszor előfordul, hogy az éber periódus során nyitogatják a szemüket (néha ijesztően néz ki!), nyöszörögnek, ilyesmi. Sokszor az anyukák azt hiszik, fölébredt a baba és fölveszik, pedig alszik, csak a fölvevésre ébred föl.
Lehet, hogy amikor Marci fölsír, akkor lép át az éber periódusba. Lehet, hogy álmodik, ilyenkor dolgozza föl és alakítja "tudássá" az őt ért ingereket. Jó, ha lefekvés előtt nyugodtak a körülmények, már nem éri túl sok inger a babát, talán akkor nyugodtabban alszik. Ez teljesen természetes folyamat.
dadó
 
 


Sziasztok! Én ritkán szoktam írni inkáb csak olvaslak benneteket. Én is tegnap voltam NST-n. Semmi akció a kicsi lány még jól érzi magát odabent.
Timi a wc a kék szülőszobával szemben van, ez a leghátsó szoba jól írták a többiek:-) Szülésznő választással kapcsolatban csak annyi hogy én a dokimat kérdeztem meg kivel szeret együtt dolgozni és ő ajánlott egy nevetKép
További szép napot mindenkinek sziasztok
Adri+Dóri 37+3 Kép
menjuss
 
 


Vildi, Uran, Timi, Dadó!
Ebből a pár hozzászólásból is már látni, mennyire különbözőek és sokfélék a nézetek és meggyőződések alvás, altatás ügyben. Én is ezért írtam rögtön, hogy nekem bejött, de más nem biztos hogy egyetért velem, és lehet, nem akarja alkalmazni ezt a módszert.
Egy azonban biztos: ha a baba jól alszik éjszaka, azaz képes egyhuzamban (a kisebb felsírások, pár perces felébredések természetesek) átaludni 8-10 órát, az mindenkinek jó. Jó neki, mert kipiheni magát és a hosszú alvás alatt fejlődik, és jó a szülöknek, mert ők is kipihenik magukat, és sokkal kiegyensúlyozottabbak napközben.
És talán abban is egyetértetek velem, hogy el lehet rontani ezt az altatás dolgot, tehát ezért nem mindegy, hogyan kezeljük.
Sajnos a környezetemben is van rossz példa. Szülők, akik 2,5 éves gyerekük születése óta nem tudtak még átaludni egyetlen éjszakát sem, idegesek, morcosak, hulla fáradtak folyamatosan. Gyerek, aki 8 éves korában este 10-kor még mindig cirkuszol a lefekvés előtt, és hajnalban 2x is átvándorol a szülői ágyba. Kisgyerek, aki hajnali 3-kor kakaót követel toporzékolva anyukájától. És ezek mind személyes ismerőseim, akik engem/minket irigyelnek.
Nem azt mondom, hogy csak az a jó módszer, ahogy én csinálom, de véleményem szerint oda kell figyelni már az elején erre, és szerintem igenis le lehet fektetni bizonyos szabályokat alvás ügyben, annak ellenére, hogy minden baba más. Ilyen pl az, amit Dadó is ír, hogy este már legyen a környezet nyugodt, ingerszegény, vagy pl. hogy ne kapkodjuk ki a babát minden felsírásnál.
Na, akkor várom a kritikákat! Kép
V.
vacak
 
 


Köszönöm, lányok, a hozzászólásokat!

Timi30!
Mikor szülsz? Hogy érzed?
Asszem neked Keserű Ági a szülésznő. Tudnál róla mondani valamit?
tmarie
 
 


Sziasztok!
Totál igazad van Vacak, neked is. Gyakorlatilag mindannyiunknak. Persze, különbözünk, mások az igények, de azért abban bizonyára egyezünk, hogy néha mindenki (baba, mama, papa, esetleg tesó) szeretné kialudni magát. Több módszer van, nem mindenkinél jön be ugyanaz.
Az én tapasztalataim: a kislányom egész pici korában mindig a cicin aludt el. Kicsit később pedig a szopi befejezése után, mellettem, ekkor tettem be az ágyába. Többen figyelmeztettek, hogy így nagyon sokáig nem fog tudni elaludni egyedül. Én ezt eleinte nem vettem komolyan, addigra már megszoktuk ezt a kis esti szertartást, nekem is hiányzott volna. De kiderült, hogy neki nem annyira: fél éves kora után nem aludt el a mi ágyunkban (hely szűkében ez a szoptatás helye is), csak a sajátjában. Mindezt teljesen magától, a legnagyobb örömömre. Azóta, a "kis esti szertartásunk" (pancsi, szopi, esti játék, éneklés az ágyban, elköszönés, stb) után leteszem és 10ből 9szer pár perc múlva alszik. A kivételt ált.azok a napok képezik, amikor Apa későn jön haza, elalvás előtt nem sokkal, ilyenkor Apával akarna még lenni. (Asszem érthető.)
Szóval, nálunk ez magától megoldódott, nem alkalmaztam semmilyen módszert, csak figyeltem az igényeinket. De lehet, hogy csak mázlista voltam...
Hogy ne irígyeljetek nagyon Kép, azért el kell mondani azt is, hogy nincs olyan éjjel, hogy 1-3szor ne ébredne föl. A gyerekorvosunk szerint ez normális, én nem bánnám, ha már leszona róla. Ilyenkor semmi más nem segít a visszaalvásban, csak a szopi, az viszont 5 percen belül.
dadó
 
 


Szia Vacak!

Nem kritizálunk. Rajta vagyok egy babalistán, ahol szabály az, hogy nem kritizáljuk mások nevelési módszereit, max. tanácsot adunk. Ezt érdemes betartani, már csak a jó hangulat kedvéért is. Kép

Annyi minden volt eszemben, amit írhatnék erre, de igazán egyiket sem találtam jónak. Megkedvem sem volt igaolni, hogy az a jó, amit én csinálok, mert messze nem biztos. Igazad van abban, hogy ezek az esetek nem tem tűnnek normális dolognak. De hozzáteszem az én szememben az sem, hogy egy 2 hónapos gyereknél bevessem az Aludj jól gyerekem módszert. De ez azért is van, mert én a saját 2 hónapos gyerekemből indulok ki. Nála ez szóba sem jöhetett volna, mert ő 6 órától kezdve elalvásig folyamatos hasmasszázsban volt, hogy ne sírjon, annyira hasfájós volt.

Nem lehet senki felett ítélkezni, mert nem voltunk benne az ő helyzetében. Nem voltunk az ő gyereke mellett egész nap több éven keresztül.

Én azt gondolom, hogy mindennek megvan a maga ideje. És minden megoldódik akkor, amikor annak meg kell oldódnia, mert az valamelyik félnek nagyon a terhére van.

Egy fonos dolog lemaradt. Az Aludj jól gyeremekm könyv is azt mondja, hogy teljesen normális dolog az, hogy egy csecsemő 2-3x egy éjszaka felébred. És ez fontos. A nem normális kategória valahol ott kezdődik, hogy 5-6x ébred minden éjszaka.

De alényeg változatlan:


Legyen a baba is és a mama is BOLDOG!!!

Pusz
Panni
uran
 
 


Vacak!

Gyógyuljatok meg.

Titu!

Én is a szülsznők miatt mentem, nekem is csalódás volt.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok,

Alig 2 órája jöttem ki a kórházból, jóslófájások miatt feküdtem bennt 2-3 napot (úgy néz ki még egy kicsit bennt maradKép). Szinte csak pozitív élményeim vannak mind az orvosokat mind a szülésznőket illetően. (1-2 kivétel akadt)Az ellátás is jó volt, igaz alapítványi szoba de a többi sem tünt olyan gázosnak. (Wc, zuhanyzó igen)
Szóval akinek közeleg az ideje szerintem felesleges aggódni.
jammie
 
 


Pipocska!
Titu!

1.5 hét múlva mi lesz a téma??? Jöttök?
tmarie
 
 


Pipocska!
Köszi, ha nagyon lassan is, de már a gyógyulás útján vagyunk. Kivéve pont a picikénket. Kép Elég ramaty állapotban van, szegényem. Azt hittem, az anyatej majd megvédi, de hát hármunktól folyamatosan kapta a vírustámadást, nem bírta.
Te meg vigyázz magatokra! vikkáról van híred?

Jammie!
Akkor most minden OK, ugye? Neked is mindjárt "üt az óra", nemde? Ez a pár nap neked is jó volt arra, hogy felmérd a benti helyzetet, megnyugató lehet. Dokink megjött a síelésből? Kipihente magát? Lesült? És letoltad a múltkori "felejtése" miatt? Kép

Vildi!
Boldog névnapot kívánok! Kép

V.
vacak
 
 


Uran!
Ezt megbeszéltük. Kép Egyébként ez az "Aludj jól, gyermekem!" könyv elég nagy vitát kavar állandóan, ha felmerül valahol. Vagy nagyon ellenzik, vagy nagyon pártolják, köztes embert nem ismerek.
Boldog további mamaságot és babaságot nektek! Kép
V.
vacak
 
 


Sziasztok!

Elolvastam az előző pár hozzászólást, és én is szeretném megosztani a tapasztalataimat.
Március 2-án szültem a Péterfyben, tegnap jöttünk haza a kórházból. A szülésznőválasztást én is az orvosomon keresztül tettem meg, őt kérdeztem meg, kivel szeret együtt dolgozni. Akit javasolt, azt aztán megkerestem a szülőszobán, és el is vállalt. Utána már az NST vizsgálatokat ő csinálta, és ezek során volt alkalmunk egy kicsit megismerkedni.
Csak ajánlani tudom a Péterfy szülészetét, választott orvosomnak és a szülésznőnek köszönhetően maximálisan biztonságban éreztem magamat mind a terhesgondozás, mind a szülés folyamán.
agi_h
 
 


Vacak,

Most tényleg minden ok, de vészesen közeleg az idő. Doki bácsit nem toltam le bár most is elég elvarázsoltnak tűnt. Szerintem lelkiekben még vakációzott, de aztán hamar összeszedte magát és nagyon kedves volt velem. Nagyon jó, hogy személyesen is megismerkedhettem a környezettel így már bátrabban megyek majd ha tényleg kellKép
jammie
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk a dokinál.

Jött az egyik kis "beprotezsáltam" is.
Most járt nála először. Nagyon szimpi volt neki is.
Amikor sorra kerültem elnézést kértem a dokitól, mert a múltkor küldtem neki egy olyan üzit, hogy: "Változott a telefonszámom. Puszi: Pipocs"
Akkor ciki lett volna üzenetben elkezdeni magyarázkodni.
De nevetett rajta. Azt mondja rengeteg ilyet kap, + még ilyenebbeket is. A nevéből kifolyólag Abkarovics nálam ő az első a telefonkönyvben. /Gondolom még sokaknál/
Mivel gyorsan akartam üzenni, nála landolt az sms.
Na, mindegy!
Picurkó 1363gKép
Viszont eddig fejjel lefelé volt, most pedig átfordult.
A köldökömnél van a feje.
Dokibácsi azt mondta, beszéljek vele, hogy a 35. hétig beforduljon, mert különben csaszi.
Ha nem tekerte be magát a mostani forduláskor a köldökzsinórral, akkor van rá esély, nem?


Agi_h!

Ha lesz egy szusszanásnyi időd leírnád részletesen is?
Ki volt a szülésznőd?
És a dokid?


Jammie!

Nagyon szorítok!KépKép
Kik voltak a kivételek?
Ha még nem indultál el a korházba, írd le légyszi.Kép
És utána is várjuk majd a beszámolót.

Vacak!

Küldök annak a kis édesnek egy képet, hátha gyorsabban gyógyul tőle.Kép

Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Vacak!

Köszönöm a névnapi gratulációt! :-)
Ildi

Kép
vildi
 
 


Pipocska!
Akkor legalább nem voltam egyedül...
Te hogy oldod meg akkor a kérdést? Mármint a Szülésznő választást.Ugyanis az én dokim nevet is mondott....

Nagyon aranyosak az uh. képej Picurkádról...Kép)
Én 1-én voltam uh-on ( 28. héten )és koponyavégű fekvésű volt Marcika, remélem nem mozgolódik már el.Azt mondta a doki, hogy lehet, hogy nagyobb a baba, mivel már 1470 gramm....na majd meglátjuk...Kép))

Én mindig úgy félek ettől a köldökzsinór tekeredéstől....beszélgetni én is szoktam vele,pláne amióta olvasom a Lelki köldökzsinór c. könyvet.Olyankor mindig rugdos is a Kicsim...olyan édi..Kép)

Képeiden felbuzdulva teszek fel még én is....Kép)

KépKép
titu73
 
 


Tmarie!
Azt hiszem a gyermekágyi betegségek, kóros állapotok...de nem biztos!!!!!!!!!
Még nem tudom, hogy megyek-e....Kép)
titu73
 
 


Jammie!
Akkor alapitványi szobába sikerült bejutnod, ugye?
Mesélj még az élményeidről!
titu73
 
 


Vacak!
Azt szeretném Tőled megkérdezni,hogy tudsz-e tanácsot adni abban, hogy milyen mellszívót érdemes venni. Elektromos vagy kézi?
Érdemes ezt is előre beszerezni?
Valamint cumival kell készülni?

A másik:
Tényleg be kell szerezni egy hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot? Én nem vettem fel a férjem nevét, de a papíron rajta van. hogy a születendő gyermek neve a férjemé...Kép

Most lehet, hogy nagyon buta kérdéseket tettem fel...Kép))
BocsikaKép
titu73
 
 


Szisztok!

Gratulálok a babákhoz és a képekhet! Kép

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy kell-e fizetni és mennyit a 12.hetei (genetikai) uh-ért, amelyre doki adott beutalót??? - válaszokat előre is köszönöm!
(nem szeretnék úgy odamenni, hogy azt mondják, hogy pl. 10.000 és nálam nincs ennyi, így előre ki tudnám venni)
tmarie
 
 


Tmarie!
Szerintem biztos nem....legalábbis nekem soha nem kellett....Kép
titu73
 
 


Titu73!
Köszi! És a 3d vagy 4d vizsgálatot szintén a korházban szokták elvégezni? csak az már fizetős + a felvételekért és a képekért
tmarie
 
 


Tmarie!
A kórházban nincs 3d-s uh.
Megatoys, Brendon, Praxis rendelő ...ezeken a helyeken tudsz csináltatni kb.10-12000 Ft.
titu73
 
 


Titu!
de csak 20 hét után érdemes, ugye?
tmarie
 
 


Mi csináltattunk a 12. a 20 és a 28. héten is...nekem mindegyik élmény volt...Kép
titu73
 
 


Titu!

Nagyon jók a képek!!!
Most méginkább bánom, hogy nem volt türelmem várni még egy hónapot.
Nagyon édes a kis Marcitok.
Sok Marci lesz akkortájt amikor mi szülünk.Kép

Tmarie!

Nem tőlem kérdezted ugyan, de saját tapasztalat alapján, én a 28-30. héten mennék, ha nem mentem volna már.
Én a 24-en voltam, Titu meg a 28-on. Hasonlítsd össze a képeket. Az enyémek a profilomban vannak.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Pipocska!
köszi..Kép)

Szóval te akkor hogy oldod meg a szülésznő kérdést?
titu73
 
 


Lányok!
Nem akarok okoskodni, de nekem annak idején azt tanácsolták, hogy 3D UH-t inkább csak a 30. hét után csináltassak, mert csak akkor látszanak már a baba arcvonásai, szóval akkor igazán nagy élmény. Bár ha valaki többször is meg tudja fizetni azt a kb. 10e ft-t, akkor végülis miért ne előtte is? Egy barátnőm a 20. hét környékén eléggé csalódott, mert még csak azt látta kb. amit a rendes UH-n, csak egy kicsit részletesebben, szebben körvonalazódva.

Pipocs!
Jó a sztori! Kép Egyébként naná, hogy az én mobilomban is a doki az első! Kép
Szerintem még van ideje a manódnak, hogy visszaforduljon, ha helye van még bent, hogy forogjon. Sógornőmnek is csak vagy 1 hónappal a szülés előtt fordult vissza a babája. Az unokatestvéremnek meg egyáltalán nem fordult be, megcsászározták, de egy csomóan meg tudnak szülni faros babákat is. Ha az orvos rutinos, tapasztalt, ha a baba nem túlságosan nagy, és a mama erejénél van, akkor megy a dolog (valamikor az egyik utolsó Szülőszoba músorban is mutattak egy ilyen szülést az Istvánban, nem tudom, emlékszel-e.)Szóval csak fel a fejjel! Kép
Ja, és köszi a gyógyító nyuszkót, hatott! Ma már csak enyhe hőemelkedése van Kamillának. Kép

Titu!
Igen, anyakönyvi kivonatilag igen a válasz. Nekem a férjem intézte el nagyon gyorsan, amikor már biztosan az utolsó hónapban voltunk. A házasságkötésetek szerinti kerület anyakönvi irodájában bemondod a házasságkötés dátumát, és ott helyben pár perc alatt kiállítják. Legalábbis nekünk így volt.
Mellszívó kérdésre nehéz röviden válaszolni, de megpróbálok. Mindenkinek más jön be. Kezdőknek állítólag az elektromos a legjobb, egyben a legdrágább is. nekem egy sima, egyszerű és olcsó vákuumos volt, nagyon megtette, de bevallom őszintén, a legjobb módszer a kézi fejés volt és most is az. Már az első babámnál is rájöttem egy idő után, hogy így tudok a legtöbbet kifejni, de most is így csinálom.
Cumikérdésre, ha engem kérdezel,nem tanácsolom. Szerintem ne zavard meg a babádat cumival, főleg így az elején. A kórházban az első napokban úgyis minden bizonnyal csak aludni és szopizni fog, ez neki tökéletesen elég is. Ha felsír, nyugtalan, mellre veszed és szopizik, vagy esetleg csak csócsál egy kicsit, hogy megnyugodjon, és tovább alszik. Később, amikor már többet van fent, esetleg jól jöhet a cumi, de erről is megoszlanak a vélemények. Az én nagyobbik lányom egyáltalán nem volt cumis, se ujjszopizós, a kicsikém viszont szereti a cumizgatást, de nem cumifüggő. Majd meglátod te is a babád igényeit.

V.
vacak
 
 


Sziasztok!

Mikor lesz már valami kiadós front??? Most már nagyon mennék szülni.

Vacak: Én ugyan nem olvastam az ominózus könyvet, de az biztos, hogy bizonyos dolgok befolyásolhatóak. Nálunk is fellángolt egyszer-egyszer a "nem akarok lefeküdni" kezdetű műsorszám, de szerencsére a férjem határozottan rámszólt, hogy eszem ágában ne legyen bemenni a lányzóhoz, mert azt tényleg mindketten tudtuk, hogy hiszti. Egyszer volt ugyan egy 40 perces sírás ami alatt 30 évet öregedtem, de aztán 3 nap alatt vége is lett az egész cirkuszosdinak. Én voltam a hülye, mert az első ilyen alkalommal bementem 3 perc után. Persze a belépés pillanatában már tudtam, hogy hülyeséget csináltam, de akkor már késő volt. A manó vérszemet kapott, hogy anya "idomítható", és ezt ki is használta. Az ember lánya meg tudja különböztetni a sírás alapján, hogy hisztiről van e szó, avagy komolyabb a baj, csak hát nehéz sokszor ellenállni. Ha 2,5 évesen kakaóért vinnyog a gyerek hajnalonként, ott tényleg valamit elbaltáztak a szülők.

Pipocska: köldökzsinór ügyben megosztom veled a tapasztalataim hátha megnyugtat. 28. héten a 3D UH-n láttam, hogy a nyaka köré hurkolódik a zsinor a manónak. Tisztára kiborultam. Rögtön elkezdtem kérdezősködni, olvasgatni róla. A szekemberek állítása szerint minden 5-7. szülés során a baba bele van gabalyodva, de az esetek nagy többségénél csak a megszületése után derül ki, mivel rendszerint az égvilágon semmi problémát nem okoz. Annyira stresszeltem én is ez miatt, hogy a 35. héten mégegyszer elcibáltam a férjem 3D-re. Akkor nem volt már rajta, de ez nem azt jelenti, hogy most sincs. Egyszer beletekeredik, egyszer kitekeredik. A lényeg, hogy ettől nem lesz még baja bennt, ha pedig a kijövetelkor esetleg nehézséget okozna, addigra meg már úgyis szakavatott kezek közt van, így baj nem történhet. Nekem orvosok, szülésznők, kismamák mind ezt mondták, ezért szépen lassan megnyugodtam, és ezen igyekszem nem idegesíteni magam.

Jammie: Kik voltak a nem túl kedves dokik? Engem is érdekelne. Mindenesetre fő, hogy minden rendben van veletek.

Tmarie: A kórházban semmilyen vizsgálatért nem kell fizetned. Ezen ne aggódj. Csak a magánrendelésen kell pénztárcát nyitogatni.
A Keserű Ági nagyon érti a dolgát, nagyon kedves, mindent meg lehet vele beszélni, és nagyon bízom benne, hogy a szüléshez csak az ő közreműködésére lesz szükség, az orvos legfeljebb az ajtóból bámészkodik majd. Az mindenesetre tény, hogy a tágulás menetének ellenőrzését lehetőség szerint csak neki fogom engedni, mert nagyon óvatos és figyelmes, ellentétben az orvosom meglehetősen fájdalmasan vizsgál. De hát ezt egy férfi honnan is tudná... Jövő szerdán újra megyek NST-re. Addigra remélem azért történik valami. Ha nem, akkor jön a 2 naponkénti NST a terminus túllépés miatt. Mindenesetre az nyugtat, hogy legkésőbb húsvétra már a picit is biztosan locsolni fogják. Addig meg valahogy csak kibírom.

Timi
timi30
 
 


Neveket sajnos nem tudok, az egyik aki kevésbé volt szimpi az egy szülésznő (vállig érő őszes hajú, szemüveges) éjszaka csinált nst-t és szerintem álmából kelthettem fel mert nagyon fáradt és barátságtalan volt. Persze azonnal megváltozott a helyzet amikor már a doki is jelen volt (Dr. Bokor (nálam 10pont egy tizes skálán Kép)a másik egy nagydarab henteskülsejű doki (a nevét sajnos szintén nem tudom) de a reggeli nagyvizit után behívták a pocakosokat a vizsgálóba a főorvoshoz (Dr. Hegedűs asszem, szintén nagyon szimpatikus volt)és mivel többen voltunk várakozni kellett. Ez a doki kironcsolt és engem szinte fellökve (közel 100 kiló vagyok Kép) tuszkolta előre a saját kismamáit pedig sorban álltunk. Mikor megjegyeztem, hogy de sűrgős szinte felnyársalt a szemével. Utána messziről kikerültem. Ezek nem olyan vészes dolgok lehet, hogy csak én fújom fel de szerintem az én állapotomban ez megbocsájtható Kép
jammie
 
 


Titu 73,

Igen alapítványi szobában voltam, pár órát kellett rá várni mert nemigazán volt hely de megérte mert tényleg kultúrált volt. Az egyedüli ami nem tetszett az a hőmérséklet, szakadt rólam a víz kb. 30 fok volt én amúgy is nehezen alszom így meg szinte semmit nem tudtam, de ha egy pici is van a szobában elviseli az ember én sem örülnék neki ha ilyenkor akarná valaki az ablakot nyitogatni. Szerencsére nyugodt baba volt csak néha nyöszörgött egy kicsit de most jól megnézhettem legalább hogyan is néz ki egy újszülött. Nagyobbnak képzeltem őket (3200gr volt) és akkora volt a bucija mint egy zsemle. A hangja meg olyan mint egy kismacskáéKép Ja azok a bevásárlókocsi szerű babahordozók nagyon tetszettekKép

Ja és mégvalami : Ha gyenge a gyomrod csak az ilyen szobát tudom ajánlani, kiváncsiságból bementem a közös wc-be hát nem is tudom lehet, hogy épp takarítás előtt állt de én már a szagok miatt is öklendezve jöttem ki.
jammie
 
 


én szépen keményedek, jó lenne _mégma_ szülni...

Timi30, Jammie, ez izgi, hogy akár egyszerre is lehetünk majd bent a kórházban, és nem fogjuk megismerni egymást Kép
ddalia
 
 


Ddalia, Timi30,

Ha láttok egy nagyon magas csajt az én vagyok Kép
jammie
 
 


Kép)) Én meg az alacsony melírozott szőke Kép
(majdnem azt írtam, hogy vékony, de ez most öööö nem annyira igaz Kép

Én egyébként Dóri vagyok, ez talán segít még kicsit beazonosítani...
ddalia
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?