Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Myra,
Azért még mindig szorítok..

Kiütések: Én magamból kiindulva féléves koráig csak a gyóygszertári dolgokat használtam a gyerkőcnél is. És bevallom őszintén én mindig langyos vízzel mostam le, ha kaki volt, akkor csap alatt.
Az átállás jó volt, bár mindenből próbáltam a legkevesebb illatanyagot tartalmazó dolgokat venni, mert még engem is zavart a "szaguk".
Viszont nálunk a bölcsibe járás után lett szegénykémnek mind a két keze teljesen kiütéses, aztán mentünk ügyeletre is szegénykémmel. Aztán kiderült a probléma az, hogy ott nem figyelnek oda rendesen leöblíti-e a gyerkőc a kezét kézmosásnál. Eréjesebb rájuk parancsolás és minden rendben volt..

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Myra
akkor egy Melinda nevű kis fiatal védőnő volt. Ő is segítőkész volt, de ez a csomag....:-((((

A J&J-os popsitörlőről is hallottam ezt-azt, de nekünk szerencsére nem volt (nincs) vele semmi problémánk. Viszont a Babylove-os borzalmas. Mind illatra, mind anyagra is.
Szerintem ezt is mindenki maga tudja eldönteni, hogy melyik a babájának a megfelelő.

Myra
meddig "gyógyszereztek"?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Ha már borzalmas illat, akkor én a Pampers sensitive törlőkendőtől vagyok rosszul. Most próbáltuk először és egyben utoljára is.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
egy kicsit elmaradoztam a sok munka miatt a netről, de most bepótolom. Nekünk nagyon bevált a Babylove pelus, csak azt használunk már lassan két éve. Próbáltam én is mást, de az ár-érték arány itt a legjobb.
Én nem használok törlőkendőt, a vizes vatta, WCpapír tökéletesen bevált, még a kórházi mintacsomag törlőkendőt használjuk, ha úton vagyunk.

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Ahány baba, annyi bőr meg érzékenység, ez már csak így van, próbálgatni kell a szereket.
Érdekes a J&J reklámja, hogy az újszülöttosztályok mittomén 90%-a az ő terméküket használja. És a babás újságokban ott egy kép, ahogy fürdetik kiskádban! vele a babucit:-) Na, kérem, lehet licitálni, ki látott már ilyet, hogy szülészeten egyáltalán kiskádban fürdetnek és valamit is használnak a mosdatáshoz:-)) Én nem, pedig láttam én már falon pókot:-)

Viki
ccviki

Ja, azt még elfelejtettem írni a popókenőcs használatunkról, hogy első babánál fél évig használtam minden pelenkázás után a gyógyszertárit, aztán már csak kakilást követően, vagy ha piros volt a popsi. Havonta 2 kis tégely tuti elfogyott.
A 2. babánál csak pár hónapig volt nagy kencézés, utána már csak kakilás után kentem.Havi 1 tégely volt a fogyás pár hónapig.
Most meg.. az első hónapban minden peluskor, de csak nagyon picit kentem abból a krémből, amit a kórházi patikában váltottam ki (amit ott bent is adnak). És még mindig abból kenegetek, 5 hónap elteltével, ált. csak éjszakára vagy ha enyhén piros kakilás után, semmi mást nem váltottam ki! Biztos nem a babáim feneke lett egyre edzettebb csak az én óvatosságom lanyhult ilyen mély színvonalra:-)) De eddig (kopp-kopp-kopp) tényleg semmi pirosodás nem jelentkezett Olivér popsiján).

Viki
ccviki

Sziasztok,

Viki,
Maximálisan igazat tudok adni. Aki nem rest és nem hagyja fél napokat a pisiben ázni, ott nem is lesz pirosodás. Főleg, ha még le is mossa, vagy törli az embőr tiszta vizzel. Én is ezt a taktikát választottam.
Én mondjuk illat szempontjából nem vagyok mérvadó, mert a terhességem alatt nem tudtam elviselni semmilyen illatanyagot tartalmazó dolgot (rosszul voltam tőle) és ez maradt is szinte a mai napig.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Én is lusta voltam, és nem kenegettem ezerrel a gyereket. Az elsőt még igen, a másodikat talán összesen 3-szor, DE ismerek nem is egy olyan gyereket, akinek akármilyen gondos is volt az anyja, kipirosodott a feneke. Csak a textilpelus jött be. És ez nem a gondosságon múlt! Balu akár órákig is üldögélhetett volna a kakiban, akkor sem látszott semmi a popsiján.

A Johnsonsról meg annyit, hogy állítólag pont azért allergiás rá annyi gyerek, mert az újszülött osztályok zömén azt használják, és a korai találkozás miatt lesznek rá allergiások a gyerekek.

cory

cory
Budapest

Zseppy,
A szagoktól csak az első terhességem alatt és után szenvedtem maradandó károsodást:-) Az volt a legviccesebb, hogy a kedvenc parfümömet, meg még egy csomót hirtelen ki nem bírtam állni. Kajákról meg tisztítószerekről nem is beszélve.
A 2. és 3. terhességem után meg valahogy hamarabb visszajött a gusztusom olyan dolgokra is,amiről nem gondoltam volna:-)

Cory,
Használnak valami fürdetőt a Margitban?? Hát lehet, de én nem láttam, pedig 2 üvegen át is skubiztam mindig, ha lehetett, hogyan fürdetik meg gyorsan azt a 2 emeletes busznyi babát:-)Csak azt véltem felfedezni, hogy gyereket megfog féltenyérre, be a csap alá, folyó víz alatt alul-felül suvick, aztán bebugyolálás és kész. Olyan "megfogom a tányért, feldobom a tányért..." fílingem volt, tudjátok, mint abban a régi filmben:-))
Ha közben valahogy babafürdetőt is varázsolt a kezébe a csecsemős, akkor naggggyon ügyes volt.

Viki
ccviki

Viki
nem tom, de az én fiam mindíg úgy illatozott, amikor hozták ki az esti szopira. A haja, a bőre....
A szobatársam meg is kérdezte, hogy mivel fürdetik őket, és mondta is a csecsemős de nem hallottam, utánna meg már elfelejtettem megkérdezni a lányt.
Tehát akkor használtak valamit, de nem ismerem fel a bótokban kaphatóak között.

mucus
Tm

Viki,
Hát nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól emlékszem én valami olyasmi választ kaptam az egyik csecsemőstől, amikor megkérdeztem, hogy a piros foltjai mitől lehetnek a gyereknek, hogy esetleg a fertőtlenítős folyadékra érzékeny amivel fürdetik őket. Az pedig ott van a csap mellett egy tartályban, így könnyű a kézbe-gyerekre varázsolni.
myra

Sziasztok!

Myra,
Igen, az lehet, hogy azzal fürdették őket. Olyan gyors varázsmozdulatot tényleg tehettek a csap körül:-) És már én is emlékszem, hogy esténként valami érdekes illatfelhő lebegett körülöttük:-) Lehet, jobb lenne akkor, ha sima vízben "öblítenék" le őket, azzal kisebb lenne az esély allergiára.

Viki
ccviki

Myra,
köszi, tényleg a védônôs csomagra gondoltam.

Laga
laga

Sziasztok,
Mi van ma veletek? Ritkán írok, de olvasni mindig olvaslak benneteket.
Nálam sajna a hormonok másképp működnek, mint az átlag. Gyerek cicin éjjel-nappal, mégis mára megjött a havim Kép. Igaz, a másik három gyerkőcnél már hat hét múlva jelentkezett. Ők ki is köpték a cicmet rögvest, Zsófi szerencsére akkora bélgép, hogy még ezt a kicsit sósabb tejcit is megeszegeti. Kép Hál istennek, mert már attól tartottam, hogy öngyilkos lesz éhségében.
Ami különbség volt a három gyerkőc között, hogy az itteni védőnénink nem sújkolta a teáztatás dolgot, sosem kapott anyatejet sem cumisüvegből, tehát úgy gondolja, az egyetlen dolog a földön kajálásra a cici...
Remélem nem kiabálom el, de úgy néz ki átvészeljük ezt a kínos pár napot. Most sajna, jöhet a spirál, mert azért öt gyereket már nem szívesen vállalnék...Kép
Myra,
mizújs veletek? Kiderült valami a gyerkőcről?
Talán te írtad a néha zöldes-nyúlós kakit, az lehet azért is, mert sok elsőtejet kap manókád, és a táplálóbb utótejből kevesebbet. Szóval nem biztos, hogy hasmenéses állapot.
Nikcsi,
Nálatok hogy megy a szopizás? Rendbejött a mellgyulád? Hidd el, hamarosan örömet okoz számodra is a szoptatás, s később majd még visszasírod azokat a meghitt pillanatokat.
Na sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa,
Hát szegény túl sok előtejet nem nagyon kap mert állandó tejválsággal küzdünk. Most már amíg az egyikből etetek, addig a másikból kicsöpögőt is összegyűjtöm egy pohárban, és megitatom vele. Már az az 5-10 gramm is számít.
Nem is tudom mi lesz nálunk ha valamilyen ok miatt nem kell majd a cici. 6 hetes kora óta csak pohárból hajlandó inni, de azt csak akkor csinálja profin ha nem türelmetlen.
Pocakra 5 napja minden szopi elött kap laktáz enzimet. Azóta csak annyit sír mint minden átlagos gyerek. Szóval ha éhes, türelmetlen, túlpörgött, benntragadt egy büfi vagy éppen csak anya-apa karjában akar lenni. Kép

Ami viszont nem múlt el, és nem tudom mennyire normális, szegény rengeteget tekereg-nyögdécsel álmában, és erre sokszor fel is ébred. Én ezt még egyetlen gyereknél sem láttam. Van valakinek ilyen tapasztalata?
myra

Na az elöbb elküldtem pedig még akartam írni...

Bélpoklos gyerek? Azt ismerem. Kép Az enyém 2-3 hetesen már 150-170 grammokat zabált (akkor még volt miből), és 1 hónapos volt amikor egyszer nem vettem el időben tőle a második cicit és 190-et mutatott a mérleg! Majdnem szívinfarktust kaptam mert akkoriban kellett a pöttyei miatt visszafogni 100 gramm körülire. Kép És soha nem bukott vissza semmit. A leghihetetlenebb pedig az, hogy kanálból bármit megeszik az első pillanattól kezdve. Az összes gyógyszerét, lötyijét. Még az a bűn rossz K vitamin is ízlik neki, hiszen kaja. Kép

Tudom, hogy az anyatej elvileg enni-innivaló, de szerintetek mindenképpen kell neki adnom vizet pótlólag? Mivel pohárban nincs úgy kéznél mintha cumisüvegben lenne, eddig nem kínálgattam. Kéne?
Kiszáradva nincs a gyerek. Pisi minden pelusban van (napi 5 mert most csak ennyiszer eszik).
myra

Myra
én sem adtam vizet, szerintem nincs semmi baj, ha nem adsz neki. Akkor van ennek jelentősége, ha nagyon meleg van, mert ilenkor Ő is izzad, több folyadékot veszít.

Jaj, ez a K vitamin. A fiam is úgy szürcsölte be a kanálból, hogy az én hátamon állt fel a szőr. Borzasztó íze van, de kis butának az is jó volt, csak már ehessen valamit. Meg így volt az antibiotikummal is, az persze édes volt.

mucus
Tm

Sziasztok!

Myra: nincs szükségük a babáknak vízre, ha igény szerint szopiznak. Főleg, ha melegebb lesz, akkor lehet ilyen, de simán előfordul, hogy szopi után nemsokkal ismét kér, és csak 1-2 kortyot szív, és befejezi. Ilyenkor "iszik". A tej eleje ugyanis hígabb, szomjoltó, míg a hátsótej a zsírosabb laktató.

cory

cory
Budapest

Cory
nálunk ezzel csak az volt a baj, hogy a fiam nem hagyta abba 1-2 korty után, hanem tovább lakmározott, mintha már órák óta nem kapott volna enni. Pedig lehet, hogy előtte fél vagy 1 órája tömta magát degeszre.
De egyébként én is ezt a tanácsot kaptam az ivásra, csak nem működött...

mucus
Tm

Mucus: és lett tőle valami baja? Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok,

Myra,
A plusz itatás kérését, úgy is érezni fogod. Mi nyáron a legnagyobb melegben sem kellett adjunk. Főleg, ha van pisi rendesen, meg nincs kiszáradva minek?
Tekergőzés azért jelentheti azt, hogy valami csikarja a hasát. Legalábbis nálunk így volt.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Összeraktam a hazajövős ruhákat. Szerintetek eléggé fel lesz öltöztetve ha lesz rajta
body
zokni
rugi
orkános-kapucnis kezes-lábas
meleg sapi
???

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi,
Tegnap félálomban jutott eszembe, hogy cicisebesedés ügyben 2 dolgot megnézhetnél Korinál. Nálunk előfordul, és ha hagynám nekem is kisebesedne.

1. Nem kapja be a bimbóudvart is, csak a végén nyammog. Amikor nagyon be voltak durranva a melleim Lilla nem tudott rendesen ráharapni. Mivel azt mondod te mindig túltöltődsz lehet, hogy ez a baj. Mielött odaadnád neki a cicit fejjél le belőle. Így puhább lesz, könnyebb bekapnia. Illetve nálunk van, hogy nem nyitja elég nagyra a száját. Ilyenkor elveszem tőle és mondogatom, hogy "nagyra". Amikor nagyra nyitotta visszaadom neki a cicit. Elég hamar megtanulta mit is szeretnék tőle. Kép

2. Mindkét ajkának kifelé fordulva kell állnia. Ha érzem, hogy fáj miközben szopik nálunk attól van, hogy az alsó ajka befelé fordul. Egyszerűen korrigálni szoktam, és már minden rendben is van.

Mindkét esetben sokkal több levegőt nyel mint helyes technikánál, így pocakfájás lehet belőle.
myra

Cas,
Az a hőmérséklettől függ...
Ha marad ilyen, akkor vagy egy plusz takaróval is takard be, vagy még melegebb pulcsi, és még egy melegebb rugdalozó is hasznos lehet. Szerintem arra figyelj majd, hogy ha nagyon fúj a szél, akkor valahogy az arcát is el kellene takarni. Nem tudom miben viszitek haza, mi autós hordozóban vittük és a foggantyújánál borítottam le egy pelussal, olyan 3szög formában, hogy takarja.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas: jósoknak nézel minket? Kép Azt sem tudom, holnap milyen idő lesz, nemhogy 4 nap múlvától 3 hét múlváig időszakban Kép
cory

cory
Budapest

Öltöztetés
Na jó, tényleg nem lehet tudni milyen idő lesz akkor! Kép Meg azt se, hogy mikor lesz az az akkor... Kép
Jó, akkor lehet, hogy az embört fogom idezargatni tanácsért, amíg bent leszünk... (Addig meg kell neki tanítanom, hogy mi a body, a rugi és a többi cucc... Kép)

Zseppy
Igazából nem sokat lesz levegőn, mert a kórház kapujában beemeljük a fűtött kocsiba, itthon meg a kapu előtt kiszállunk és már bent is vagyunk a házban.
A pulcsin én is gondolkodtam, ha hideg lesz... A pelus szél ellen jó ötlet!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
szerintem nyugodtan hagyd rá az embörre Kép
először az enyém is pánikolt, de mi semmilyen ruhát (!) sem vettünk előre, csak néhány textilpelust. A kórházi néhány nap alatt ment el vásárolni és nagyon élvezte. Igaz, az egyik rugi nem lett a legpraktikusabb, de ennyi belefér. A boldog és büszke apuka sokkal többet ért.

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Hogy bírtad ki, hogy nem vettél egyetlen édes kisruhát sem?! Én nem tudok nekik ellenállni! Kép
(Persze ma jól be is pánikoltam a ruhapakolászás közben, hogy tényleg lesz egy olyan mütyűrünk, akikre jók lesznek ezek a cuccok... Jajj... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: szerintem az biztos, hgoy body és rugi kell majd a babára. Azt készítsd ki. Hogy arra mit adtok, az kérdés az idő miatt. Mindenképpen készíts ki egy kistakarót is, hogyha véletlenül túl vékony cuccot vinne be, az is ott legyen.
cory

cory
Budapest

Lányok lenne egy kérdésem. Fülbevaló?
Én úgy terveztem, hogy még a kórházban berakatom, de amikor megláttam az ici-pici füleit, azt mondtam ebbe inkább még nem. Így viszont marad a belövés. De mikor? Ha nagyobb piszkálni fogja, meg nyugton se marad. Most viszont szúrni fogja a fülbevaló hosszú tűhegyes hátulja. Ha jól emlékszem ennél a belövős módszernél 6 hét után lehet csak másik fülbevalóra átcserélni. Ezért lett volna jobb ha már kapásból bébi fülbevalót tesznek bele a kórházban. Az unokatestvéremék Svédországban lövették be az 1 éves kislányuk fülét, és ott tök szupi műanyag fülbevalóval csinálják, aminek a hátulja se bántó. Nálunk hallottatok már ilyenről?
myra

Sziasztok!

Nem jövök 1-2 napig, aztán annyit írtok, hogy alig győzöm olvasni. Kép
Képzeljétek, szerdán volt itt a védőnő, aztán megint piszkált egy kicsit a szopizással. Az a mániája, hogy két ciciből adjak a gyereknek. Nem akarja elhinni, hogy egyszerre elég egy, sőt még abban is marad (na nem túl sok). Ti két ciciből etettek? Nem tudjátok, hogy az miért jó? Én felváltva szoktam, és még soha nem panaszkodott. Kép Növöget rendesen, az igaz, hogy az átlagot hízza (20-25 dkg), de én nem is akarom, hogy többet hízzon, szerintem ez elég hetente. Így is gyönyörű kis vasgyúró már. Kép
Ja, meg mondta, hogy ha szomjas akkor tegyem cicire. Őszintén fogalmam sincs, hogy szomjas, vagy nem. Mert, ha sír, akkor eddig mindig csak fáradság miatt sírt, vagy a poci miatt. Így gondolom, hogy nem szomjas. Akkor, amikor többet sírt, adtunk neki egy-két korty teát. Nem igazán akarom ciciztetni, mert tuti ő sem csak az előtejet inná, hanem neki állna hamizni is. Kép Olyan édi, bármi közelít a szája felé, arra már le is csap (pl. K vitamin, görcsoldó, stb.) Kép Én meg nem szeretném rászoktatni az igény szerinti szopira, pontosabban már ráállt a 3-4 órás evésekre, így már ez az igénye.

Ruha
Mi decemberben egy body-ban, egy rugdalózóban + sapi, és egy meleg (téliesített) zsákban hoztuk haza, plusz még rá volt terítve egy pléd. Szerintem nyugodtan lehet melegen öltöztetni, mert ilyenkor még nagyon nincsenek hozzászokva a kinti időhöz. A kocsiban meg levettem róla a plédet, meg az egyik sapit, és kigomboltam a zsákot rajta. Szerintem inkább melegen, mint alulöltöztetve. Aztán ez később változhat, de én még mindig jól fölöltöztetem. Igaz a kezén soha nincs semmi, még a legnagyobb hidegben sem, mert az nem szereti...de jól bírja. Kép

Lányok, egy kérdés.
A ti babáitok kapott már 3 hónapos oltást (biztosan)? Milyen volt utána? Engem úgy beparáztatott a védőnő, hogy ne is várjam meg, hogy láza legyen, hanem már előre adjak neki lázcsillapítót, mert a láztól begörcsölhet. Meg, hogy borogassam a lábát is, ahova kapja a szurit, mert az is bekeményedhet. Szóval már nagyon félek. Ez tényleg ennyire borzalmas, mert én már látom, hogy nem is merek majd éjjel aludni, pedig közvetlenül mellettünk van az ágya. Írjatok légyszi.

Myra
Én még nem láttam ilyen fülbevalót, de a kórháztól nem tudod megkérdezni, vagy esetleg ékszer boltot. Biztos a gyerekeké nem olyan bökős, mint amit mi hordunk. Me le lehet abból vágatni is, hogy ne legyen olyan hosszú.

Zsófi
mzsx

Myra
Nálunk Dorina kb. 3 hónapos volt mikor fülbevalót kapott. A kórházban szúrták át neki a szemészet műtőjében Kép , mivel az oszt.vez.főorvos a szomszédunk volt. Steril körülmények között Kép Ő mondta, hogy jobb hamarabb, mert nem fogja piszkálni. Az első héten alkohollal kellett tisztítgatni, akkor volt üvöltés, de tényleg nem emlékszik rá és nem is piszkálta.
hmmc

Cas
én azt csináltam, hogy több rucit is összekészítettem a csomagba. Apa ezt mind behozta és ott, akkor választottuk ki az időjárástól függően, hogy mit adjak rá. Ha teszel be Te is a bodyn, rugin kívül kiskabátot, vastagabb zsákot, takarót, akkor majd ott meglátod, hogy melyiket add rá. Nekem azért is volt ez így biztosabb, mert az én férjem még a saját ruháját sem találja meg, nem hogy ha azt mondtam volna neki, hogy "keresd meg a csíkos bodyt, az X rugit, stb." Tutti, hogy a legfontosabbat hagyta volna itthon.
Meg én megkérdeztem bent a védőnőt, hogy ilyen időben (35 fok) mit adjak rá, hogy nehogy túl öltöztessem, vagy fázzon. Aztán a csomagból kiválsztott egy darab rövid ujjú bodyt, meg egy kis zoknit, sapekot és ennyi elég is volt.
ha bizonytalan vagy, akkor ott is adnak ez ügyben tanácsot.

Myra
én láttam már nem szúrós hátuljú babafülit.
Sajnos bővebbet nem tudok, a fiamnak még nincs:-)))
Remélem nem is lesz..

mucus
Tm

Cory
Oké, a takarót már kikészítettem!

Myra
Miért jó ilyen korán berakatni a fülbevalót?
(Nekem csak 5-6 éves korom körül lövettük a fülembe, és soha semmi gondom nem volt vele. Addig meg amúgy se nagyon érdekelt...
Oviban viszont volt 1-2 baleset a többieknél, mert azért csak bele tud akadni ebbe-abba, akár milyen is az a fülbevaló...)
Félre ne érts, nem lebeszélni akarlak! Tényleg érdekel, hogy miért érdemes ilyen korán?
(Eccer csak lesz nekem is egy lányom... Kép)

Mucus, Zsófi
Köszi a tanácsokat! A ruhákat takaróstul összekészítettem 1 polcra, hogy el se lehessen téveszteni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Zsófi
a felváltott cicit azért szokták egyes védőnők ajánlani, mert így hamarbb kap ingert, ezáltal a tej jobban termelődik. Vagyis ha egyből szoptatsz csak, akkor, ha három óránként eszik a baba, akkor egy mell 6 óra elteltével kerül sorra. Ez az idő meg sok, az a jó, ha minél gyakrabban kapnak ingert. Mert így állítólag hamar lelassul a termelés, és előbb utóbb le is áll. Nekem ezért mondta a védőnő mindíg, hogy jó, ha éjszaka is szopik, mert így nincs ideje pihenni a mirigyeknek.
Különben én is csak egyből szoptattam, és ugyanígy voltam, hogy még maradt is benne egy kicsi. Az utolsó 2-3 hónapban, amikor elkezdett kevés lenni az egyben levő mennyiség, akkor állunk át a kettőre. Így is egy évig szopizott, úgy hogy ne aggódj..
Ne adj neki inni ciciből, ha nem akarod, hogy egyen is. Az én fiam is ezt csinálta! A beállt evési ideje meg tökéletes, ne borítsd fel.

Az én fiamnak volt egy kis láza, de egy, akkor beadott kúptól lement, úgy hogy nem volt komoly. A borogatás az jó, az oltás után egy órával ajánlották, hogy tegyem rá. Ezt mondjuk nem értem, hogy egy védőnőnek miért kell így beijeszteni előre a szülőket, ahelyett, hogy meg nyugtatná?:-(((
Nem egy borzasztó oltásról van szó, az öt hónapos már inkább az lesz. Egyébként meg a lázgörcs csak magas láz esetén van. Szerintem figyeld a lázát, és ha már van egy kis hőmérséklete akkor add be a kúpot. De ha nyugodtabb vagy, akkor csináld úgy ahogy a védőnő mondta, nem lesz a kúptól semmi baja. Csak én akkor azért nem adtam be rögtön, mert ha esetleg tényleg fel megy rendesen a láza pár óra múlva amikor szünik a kúp hatása, akkor meg még nem adhatod be a következőt, mert meg van, hogy hány óránként lehet csak. Az meg sokkal veszélyesebb, ha így fekszik ott lázasan, és Te meg nem adhatod neki a lázcsilapítót.

mucus
Tm

Sziasztok,

Zsófi,
Amennyiben Te úgy érzed (már pedig ezt írtad), akkor szerintem felesleges a két cici. Megmondom őszintén én is csak egy ciciből adtam neki mindig (neki is elég volt). Szerintem egyáltalán nem gond, ha szomjas és nem cicit kap! De persze errőlmindenki másképp vélekedik. Szóval szerintem mindig az anyuka tudja, hogy mi a jó a gyerkőcének.

Oltás,
Nekem már három hónaposan forgolódott és megkapta az oltást, aztán napokig csak tartotta a kicsi lábát. Nekünk a doki mondta, hogy a lázat megelőzni nem lehet. Tehát a láz elkerülése miatt elvileg mindegy adsz-e bármit. Viszont a lázcsillapítóban van fájdalom csillapító is, ezért van értelme adni. Egyébként minden gyerkőc másképpen viseli el az oltást.

Fülbevaló,
Nekem most lőtték ki a fülemet és ilyen védősapka szerűség van rajta, hogy ne szurkálja. Ezt nekem kozmetikában csinálták. Orvosi anyagból van, így ezzel nem kell semmit csinálni, és már eleve egyszer használatos pisztollyal csinálják. Állítólag ezzel már nagyon pici kórtól lehet belőni.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas!
Te már ennyire össze vagy pakolva? Én még semmit sem raktam össze. Ráérek még. A jövőhéten úgyis be van tiltva szülés.
hmmc

Hmmc
Hajaj! Teljesen készre összepakoltam mindent! Kép
Erre a tegnapi UH... na az alapján bőven ráértem volna még ezzel! Kép
Csak már úgy várom Zsebit!
Bár néhány napja épp rámszakadt, hogy mennyire jó így együtt, soha nem lesz újra, úgyhogy inkább kiélvezem amíg még lehet! Hiszen már csak 2 vagy max. 3 hét!
(Jövő héten szigorú pihi nálunk is, nehogy... Remélem Te se mész nagybevásárlást csinálni! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Én azon kívül, hogy kiírtam a hűtőre, hogy evőeszköz még semmit sem tettem az ügy érdekében. Kép
Nem akarom elkapkodni.
hmmc

Hmmc
Gondolod, ha Dudorka "meglátná" az összecsomagolt cuccost, egyből ki akarna bújni?! KépKépKép
(Pedig lassan nem ártana legalább a nagyját összerakni, főleg ha beválik a doki jóslata, és seperc alatt indulnotok kell...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Kinag egyik oltástól sem lázasodott be, de nálunk is van olyan doki, aki az oltás után közvetlenül be is adja kúpot a gyereknek. szerintem ez túlzás!
Ha fáj a lába lehet borogatni, bár én szigorú szabályt sértve, nem borogattam, amikor egyszer az egyik szuri kicsit bekeményedett, hanem egy ici-pici BenGay-t kentem rá, hogy felélénkítsem a kerintést ott, s néhány óra alatt el is tűnt a duzzanat.
Szerintem ne izgulj, a pici megérzi rajtad és attól lesz gyűgi.
én gondolok rád! Kép
Szilvi
szilvamag

Cas!
egész egyszerűen nem mentem a kicsruhák közelébe. Nem volt könnyű, de utólag visszagondolva, nagyon megérte Kép
Csodálatos volt, ahogy a boldog apuka boldogan hozza a "zsákmányt" Kép
(egyébként úgy kell bevonszolni bármilyen boltba)

Szilvi
szilvamag

Cas!
egész egyszerűen nem mentem a kisruhák közelébe. Nem volt könnyű, de utólag visszagondolva, nagyon megérte Kép
Csodálatos volt, ahogy a boldog apuka boldogan hozza a "zsákmányt" Kép
(egyébként úgy kell bevonszolni bármilyen boltba)

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,

Fülbevaló: ezt már én is akartam kérdezni. Mert egyrészrôl annyira helyesen a kislányok fülbevalóval, másrészrôl meg attól tartok, hogy nagyon korán lukasztják ki a fül akupunktúrás pontjait és ez lehet, hogy valami zavarhoz vezethez. Szóval jó kérdés!

Szoptatás: ha leveszem az egyik mellemrôl a babát, hogy átrakjam a másikra, akkor az egyikbôl továbbra is ömleni fog a tej. Ekkora pazarlást!
Én is 1 évig szoptattam és egy szopi - egy mell elvet követtem végig. Igaz egy mellemben kb 250 ml volt. (A la Riska tehén módjára.)

Oltás: van olyan gyerek, aki meg sem érzi az oltást. Egy biztos: legyen otthon Germicid C a biztonság kedvéért és az esti fektetés elôtt mérj lázat. (Popsiban mínusz fél fok!!! - ugye ezt tudod?)

Laga
laga

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a szoptatási tanácsokat. Én is úgy gondoltam, hogy jó ez így, ahogy van. Csak a biztonság kedvéért megkérdeztelek benneteket, akik már olyan sokat tudnak. Kép
Az oltással kapcsolatosan pedig sikerült megnyugtatnotok. Tényleg nagyon féltem már, de már nem is félek annyira. Az előző oltást is jól viselte, remélem most sem lesz gond.
Csak még egy kérdés, a borogatás az meleg, vagy hideg vízes? Na tuti hülyének néztek már, inkább többet nem is kérdezek.

Zsófi
mzsx

Mzsx,
szerintem állottvízes. Vagyis nem hideg és nem is meleg. De azért ezt kérdezd meg a dokitól. (Talán hu˝vös, de nem jéghideg.)

Laga
laga

Zsófi!
nekünk kifejezetten a 'hideg' szót használták, de ez szerintem is inkább a hűvöset jelenti. Ha szükség lesz rá (de remélem nem lesz) próbálgatsd, mire hogy reagál.

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!
A segítségeteket kérem, Mzsx-et szeretném elérni, mert úgy tudom, ő is Horváth Ernő dokinál szült a Margitban, akinél én fogok, és kíváncsi lennék a véleményére. Sajna nincs fenn emilcíme, s ahogy látom, itt szokott gyakrabban megfordulni, így ha el tudjátok érni, vagy betér a topikba, szóljatok neki, hogy keressen meg!

Köszi,
abessza
abessza

Sziasztok! Na mi a helyzet? Kihalóban a fórum? Mi anyuéknál voltunk egészen máig, mert fürdő-wc felújítás volt nálunk! Remélem mindenki jól van! :-)
aranyhold

Sziasztok!

Sikerült letiltatnom magam a babanetről, pedig csak be akartam írni az új e-mail címemet. Kép Erre küldtek egy aktíválási kódot, amit bemásoltam, és annyi. Nem fogadott el semmit. Már írtam az adminisztrátornak, de amíg válaszol ezen az új néven fogok futni. Kép

Abessza
az e-mail címem: matrahazi.zsofia@chello.hu

Zsófi
nmzsx

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?