2005.03.13 01:49
Szerző: doktorkitti
Sziasztok lányok!
Segítsetek nekem,mert ELKESEREDTEM!!!!
1999-ben szültem első babámat,Dominikot,már 6 éves lesz nyáron.Herczegh dokinál.Hozzá jártam a terhesgondozásra,és azóta is,egészen 2004 február-márciusig.Mindig minden rendben volt vele,egyszerűen imádtam,akinek csak tudtam,ajánlottam,rengeteg ismerősömet vittem hozzá,mindenki nagyon szerette.2003 tavaszán volt egy vetélésem,előtte fél évig nem sikerült teherbe esnem.Érthetően nagyon kiborultam,de ő hihetetlenül emberséges volt velem,akár hétvégén,akár éjjel hívtam,soron kívül fogadott,nem fogadott el pénzt még a magánrendelőjében sem.Rá 3 hónapra,nyáron újra teherbe esetem,és már veszélyeztetettként kezdtem el,ráadásul az első két hónapban újra gondok lettek,tehát már volt sajnos bennünk egy alapfeszültség.Teltek a hónapok,mi havonta jártunk a magánrendelőjébe,adtuk a 7000 Ft-ot,mint mindig.Karácsonykor,pocakkal ültünk a családdal a tévé előtt,és onnantól kezdődött a rémálom...Apu már előtte mondta,hogy meghalt egy anyuka a MÁV-ban,és van valami gubanc egy dokival,de nekem meg sem fordult a fejemben,hogy az az én jóságos és tökéletes orvosom lehet...Aztán a híradóban hallottuk a hírt,persze név nélkül,hogy sztárnőgyógyász,és akkor én már tudtam.Éreztem,ezért rögtön a kórházat hívtam,hogy kiről van szó.Nem akartam őt hívni,hiszen pontosat nem tudtunk,és nem akartuk fölöslegesen gyanusítgatni.A kórházban nem árulhatták el az orvos nevét,de akkor én név szerint kértem őt a telefonhoz.A válasz csak annyi volt,hogy a doktor már nem dolgozik ott.Csak álltam,fogtam a pocim,és nem tértem magamhoz.Bíztam benne,hogy rágalom.Az én dokim ilyet nem tehet...Nem!!!Ünnepek után kértünk egy időpontot,és megbeszéltünk mindent.Ő biztosított minket arról,hogy ez rágalom,nincs semmi gond,adminisztrációs hiba miatt felfüggesztették,de az Istvánban szülünk majd együtt.És mi ebben a hitben voltunk,így jártunk hozzá egyre sűrűbben,hetekig még.Az viszont bántott,hogy nem szólt róla hónapokig,hogy felfüggesztették,és máshol szülünk.Úgy érzem,jogom lett volna hozzá,hogy ennyit elmondjon,ha én őt választottam.Ha mi nem kérdezünk rá,akkor vajon mikor tudtam volna meg?Jöttek a hírek mindenhonnan,mi mindig rákérdeztünk,mindig megnyugtatott,teltek a hetek,közeledett a szülés.Azt mondta,majd megnézhetjük az új helyet is,de valahogy csak nem került rá sor.Gondolhatjátok,mindenki hülyének nézett,hogy miért bízunk benne,miért nem választunk mást,de mi kitartottunk mellette.Kerestük egyszer a kórházban,mikor a mobilja ki volt kapcsolva,de ott azt mondták,nem dolgozhat náluk sem.Hát akkor most mi van?????Legközelebb megnyugtatott,hogy más doki nevén dolgozik,egy jóbarátja és az igazgató segítenek neki.Kerestük a dokit,aki szintén azt mondta,hogy a mi orvosunk náluk nem vezethet le szülést...Ez már sok volt.Pörögni kezdett az agyam,hogy mindjárt szülök,és hol,kinél???Ha nem tudom elérni a mobilján hová menjek?A MÁV-ba,ahol fölfüggesztették,vagy az Istvánba,ahol szintén nem dolgozik,ahonnan elküldtek minket?Ekkor jött egy közeli ismerős,aki az Istvánban dolgozik,és sajnos megerősítette az eddigieket.Jelen lehet a szülésnél,de nem vezetheti le...,nem szólhat bele...stb.Épp aki ügyeletes lesz majd.Belegondoltam,hogy megyek be a kis csomagommal,a fájdalmaimmal,és kellene,pont akkor kellene egy ismerős kéz,akibe kapaszkodhatunk,aki figyel rád,aki nem hagy egyedül...és majd kerülök az éppen ügyeleteshez,akinek ott lesznek a sajátjai,akit először látok majd életemben,egy idegen helyen.
Márciusban senki nem vett át,9.hónapban voltam.Egyedüli segítség az első szülésem ismerős környezete volt,a MÁV-Kh.Szó szerint kinéztek,mert tudták,kihez jártam,még nekem kellett volna kellemetlenül éreznem magam,ezt éreztették.Hiányzott az orvosom,az évekig tartó biztos kéz,a nyugalom.Április közepén megszületett a kislányom,egészségesen,2 héttel túlhordva.Dorina már 1 éves lesz,igazi vagány kiscsaj.A dokim személytelen volt,a pénzért mímelte a kedvességet,azt várta,hogy 4 hét terhesgondozás után majad tarthatja a markát?Az én dokimnak a lába nyomába sem érhet...hiányzott...Azóta a hugom is szült,2!!! hónappal jött korábban a babája,ennél az új dokinál szült...volna.Kezdettől hozzá járt,de a doktor úrnak a szülés időpontjában más dolga akadt,és be sem jött..Undorító,akkor láttam utoljára.Azóta sincs orvosom,hiába keresek.Túlzásnak hangzik,de életem egyik legnagyobb csalódásaként éltem meg ennek a dokinak az elvesztését,mert valljuk be,nem botlunk minden sarkon hozzá hasonló orvosokba!
A héten borzasztó alhasi fájdalmakkal mentem el pár utcára tőlünk az SZTK-ba,saját orvos híján gondoltam kibírom ezt az egy vizsgálatot egy idegen dokinál,csak ne fájjon a hasam.Főorvos volt,gondoltam jó alapos lesz.Manuálisan megvizsgált,nagyon fájt ahogy a hasamat nyomogatta,és rákszűrés.Ennyi.Ez volt egy vizsgálat,majd közölte,semmi bajom.A sebészem talált egy duzzadt nyirokcsomót a combhajlatomban,tuti volt a gyulladás,hasi uh-ra küldött.Az eredmény:kismedencei gyulladás,ciszta,vissza 1 hét múlva.Kérdezem én:ez a tisztelt főnődoki miért engedett el engem,hogy semmi bajom,ha egy sima uh-val ezeket ő is láthatta volna?Ha veszi a fáradtságot..Az én dokim vette volna...És most itt tartunk.Meg ott,hogy véletlenül akadtam rátok,és hogy az én dokim itt,és szülést vezet le,és babák akik nála születtek,és nem térek magamhoz.Hiányzik,és meg akarom keresni,és hogy álljak oda elé?Az vesse rám az első követ,akiben nem merült volna föl a kétség 9 hónaposan,akkor,a botrány kirobbanásakor,úgy hogy még hetekig hozzá jártunk utána.Mióta van itt?Mit tudtok róla?Szeretném fölvenni vele újra a kapcsolatot,hiszen hosszú évekig hozzá jártam.Vajon megérti,hogy az utolsó hónapban a kisbabám egészsége és a biztonság fontosabb volt számomra?
Dorcsi,Domcsi,Kriszti