Új privát üzeneted érkezett!

patri,
köszi!!!

hovirag,
megy a mail.

f.
falina

Sziasztok!

Minyu
igen repeta, gyerekkoromban ilyeneket hallottam a Nagymamámtól, hogy PatóPálÚr + amit ma megtehetsz... szóval ismervén magamat, gondoltam, ha már ráérek, plusz bármi bármikor közbejöhet, kezdjük el időbenKép)))... nahát így alakult, és tényleg nem tudtam 1-2 előadásra elmenni a múltkor. Most pedig leginkább a párommal együtt igyekeznénk, egy férfiembernek konkrétabb, racionálisabb célokat kell kitűznöm, így a 32. héten már könnyebbKép)))

Pingvin
ne érts félre, Carter dokival rendben vagyok, szimpatikus, sőt már a korábbi előadás sorozaton úgy gondoltam, hogy nem bánnám, ha aznap, a nagynap ő lenne az ügyeletes, úgy gondolom amiket mondott, és ahogyan, az egyezett a véleménnyemmel, kívánságommal.

Falina
Patri oly gyönyörűűű és tételes előadássort adott ki, hogy én már nem is szerzek, viszont kívánom hogy csatlakozhass mihamarabb!!!!

Patri
kösz a listát. Torna: AquaNatal- szülésfelkészítő "vizibalett" kismamáknak (én a MOMban, kedd és csüt 5-6-ig) ill. Kismamajóga a padma stúdióban (áttuszkolom magam az Őrsre, mert a jógaoktatóm őket ajánlotta, akkor is mehetsz ha soha életetben nem jógáztál: kedd du 5, csüt de 10 v. csüt du 3tól, kb 2 órás elfoglaltság)

Szép álmokat!
kisbora
kisbora

Sziasztok,

"Carter doki"ról én pl. nem vagyok túl jó véleménnyel.
Szülés után amikor Ő volt ügyeletes jeleztem, hogy dagad a lábam. Vigyorogva közölte,hogy nem kellett volna annyit hízni. (49 kilóra híztam 10-et) A valódi ok életveszélyes trombózis volt amivel 3 hetet töltöttem az intenzíven és még néhányat szigorú fekvésben.
A szobatársam 14 hetes lombikos kisterhes volt és sajnos nagyon vérzett amikor aggódva kérdéseket tett fel a jó Carternek aki közölte Vele: hogy mit aggódik vagy elmegy vagy nem.
Ez valószínűleg igaz de így odavágni!!!
Mondjuk kinek a pap kinek a papné........ másoknak volt Vele jó tapasztalata is.
Júniusban még nem volt szakvizsgázott orvos....

K.

cuiccolo

Hóvirág Kép

Olvaslak ám benneteket, de én csak most megyek az első inszememre.
Mivel én is Arnold dokis páciens vagyok engem is nagyon érdekelne az a történet. Kép
Az e-mail címem: p.k.agi@freemail.hu
Örülnék, ha nekem is elküldenéd, illetve a véleményedet és a tapasztalataidat a dokiról.

Köszi. Kép

Kép

Kép
pkagi

Szia Cuiccolo,

valamikor mostanában vizsgázik. Furcsa róla ilyet olvasni, olyan mintha egy másik emberről szólna. Ezek szerint mégsem tökéletes.
Kár, mert a benn töltött 3 hét alatt nagyon gondos volt velem (meg utána is), kedves volt a szobatársaimmal + a trombózisveszélyemmel is alaposan foglalkozott. Lehet, hogy épp a nálad szerzett tapasztalatok miatt (is)?!

Pingvin
pingvin

Hóvirág,

én is Arnoldos vagyok, írtam is anno, hogy mindenkitöl szívesen fogadok beszámolókat. Elküldenéd nekem is légyszi a születéstörténeted?
E-mail: turaiorsi@vodafone.hu

Köszi

Orsi
fannimama

Kisbora!

Köszi a jógahelyeket, még vacilálok rajta, de a kórházba nincsen, az közelebb lenne.
Jár oda valaki??
Nincsen Szőnyis kismama mostanában köztetek?
Pari
patri

sziasztok!
Meddőségi kezelésre a Schöpf-Méreibe szeretnék járni, nekem eddig Kósa dokit ajánlották. Tudnátok nekem kicsit írni a dokiról és a körülményekről? Köszönöm!
png

Falina, Pkagi, Fannimama,
Azért nem akartam csak ide felrakni, hogy a többieket ne untassuk régebbi szüléstörténetekkel, de szerintem egyszerűbb, ha ide rakom.
Nem kifejezetten ide íródott, ezért bármilyen kérdésetekre szívesen válaszolok.
Előljáróban annyit, hogy még mindig hozzá járok, pedig keresgéltem máshol, csak nehéz minden szempontból a legjobbat megtalálni.
Már a második kisbabánkat várom. A jelek szerint kislány lesz és jún. első napjaira vagyok kiírva.
Ez a terhességem egy kicsit komplikáltabb, mint az előző!

Nyolc hónap sikertelen próbálkozások után 2002. áprilisában kikötöttem a harmadik orvosomnál a Schöf-Mérei Ágost kórházban dr. Arnold főorvos úrnál. Május elején ki derült, hogy már kisbabát várok. Nagyon vártuk már a férjemmel a kis pocaklakót, így nagyon örültünk a hírnek.
A 18. héten kiderült, hogy kisfiút hordok a szívem alatt, Milán nevet kapta. A terhességem a hátfájástól és a gyomorégéstől eltekintve végig problémamentes, boldog volt. Jól éreztem magam a gömbölyődő pocakommal, kismamatornára is jártam egy ideig. Végig azt mondták, hogy nagy baba lesz, de az utolsó ultrahangon kiderült, hogy teljesen átlagos méretű. Szülésznőt fogadtunk, hogy csak velem tudjon foglalkozni valaki. A szüléstől nem féltem, inkább kíváncsian vártam.
2003. január 11-én (a férjem születésnapja előtt két nappal) hajnal 3 felé gyenge fájásra ébredtem. Próbáltam visszaaludni, de 15 percenként ismétlődött. Fél öt felé a férjem azzal ment dolgozni, hogy ha komolyra fordul hívjam és indulunk. Nyolc óra felé már haza is jött, én addigra lefürödtem, hajat mostam. Még mindig elviselhetőek voltak a fájások, de most már 5-8 percenként jelentkeztek.
A kórházban már várt a szülésznő, akinek éppen akkor volt műszakja. Elfoglaltam a szobámat, ami nagyon szép volt, de fizetős. Lezuhanyoztam, jól esett a melegvíz. Fél tíz körül az ügyeletes orvos megvizsgált, hirtelen elfolyt a magzatvíz. Ekkor bő kétujjnyi volt a méhszáj és azt mondta, hogy még nem jók a fájások. A szülésznő leborotvált és megkaptam a beöntést, ami nem volt egyáltalán borzalmas. Ezzel jobban beindultak a fájások. Mértek a babánál szívhangot, közbe még jó néhányszor megvizsgáltak. Dél körül kerültünk az egyágyas szülőszobába, ahol megkaptam végre az epidurális érzéstelenítést. Amíg nem hatott az érzéstelenítő magamba fordulva szorítottam a férjem kezét. Szegénnyel nem sokat kommunikáltam, de mindennél többet ért, hogy velem volt és szoríthattam a kezét. Az érzéstelenítő hatása alatt már nevetni is tudtam.
Az orvosom is többször megvizsgált, mire egyszercsak azt mondta, hogy akkor próbáljuk meg. Ekkor már legalább egy órája éreztem a tolófájásokat, csak a méhszáj nem tűnt még el teljesen. Furcsa volt, hogy a nyomások alatt az orvosom kézzel tágított, de valószínűleg ennek köszönhetően nem volt belső repedésem. Nagyon zavaró volt és kellemetlen érzés is. Sokadik nyomásra sem akart kibújni a kisfiam. Amikor leesett a szívhangja vákummal segítették ki. 16.45 perckor született meg Milán 3010 grammal és 53 centivel, 7/9-es Apgarral. A nyakára és a lábára volt csavarodva a köldökzsinór. A legnagyobb csalódásom az volt, hogy nem érezhettem, hogy én nyomtam ki és nem láthattam, mert elrohantak vele. Oxigént kapott és duplán bebugyolálva hozták vissza néhány percre. A gátmetszést nem éreztem és a varrás sem fáj, csak furcsa érzés volt.
Az aneszteziológus Tamara doktornő volt számomra a legjobb segítség, végig ott volt mellettünk, mondta mit mikor csinálja és a szülés után is minden nap meglátogatott!
Másnap mondták meg, hogy nem adják ki a szobába a kisfiam, mert szüléskor kapott egy streptococus fertőzést. (Nem csak Ő az egyetlen, aki ott ilyen fertőzést kapott). Többek között nálam sem végeztek a terhesség vége felé BSE szűrést, amiből kiderült volna, hogy ilyen baktérium van a szervezetemben.
Kilenc napig voltunk bent a kórházban, mert antibiotikumos kezelést kapott. Végig a koraszülött intenzíven feküdt a kezelés miatt. Háromóránként jártam a második naptól szoptatni. Az ötödik-hatodik napon indult be tejem. Az első perctől kezdve nagyon ügyesen szopizott. Én is jó edzésbe kerültem, mert az épület másik felébe volt, sokat kellett menni és lépcsőzni.
Végre elérkezett a nap, hogy hazajöjjünk. Bevittük a ruhácskákat, hogy felöltöztessék a fiúnkat, addig a gyerekorvos összegezte nekem, hogy mi is történt a gyerekkel. A végén hozzátette, hogy mellesleg el is volt törve a kulcscsontja. Alig bírtam megállni sírás nélkül, próbált nyugtatni, hogy ez mindennapi dolog és nem is fájt neki.

Hála Istennek azóta is egészséges a mi kis Milánunk, a család szemefénye. Most nyolc hónapos lesz és még naponta legalább hatszor szopik, de már mást is eszik. Nagyon jó kedélyű kisbaba, szinte alig sír.
Én már most szívesen vállalnám a kistestvért, de még egy-másfél évet várunk. A szülés mindezek ellenére nem hagyott bennem rossz nyomokat (igaz másik orvost és kórházat keresek), remélem, hogy a következő szülésem úgy alakul, ahogy szeretném és komplikáció mentes lesz.

Üdv.
Hóvirág
Hovirág

Hóvirág,

köszi a beszámolót!
Örülök, hogy végül minden jól alakult, de azért nem volt 100%-osan vidám ez a történet.. ami egy kicsit nyugtalanít a dokival kapcsolatban. Kép
Ez a fertözés pl. elég rémisztöen hangzik, márcsak azért is, mert nálam sem végzett a doki semmiféle vizsgálatot erre vonatkozólag. Ez nem lenne kötelezö? Mitöl függ, hogy megcsinálják-e? lehet kérni? Most jól beparáztam.. Nálam valószínü amúgy is késö már, mert március 1-jére voltam kiírva, tehát bármelyik pillanatban szülhetek.. Kép
A doki amúgy látogatott után legalább??
És megkérdezhetem, hogy miért maradtál végül mégis nála, ha nem voltál teljesen elégedett (ami a történet után érthetö)?

Köszönöm az infókat elöre is, remélem elkerülöm azt a helyes kis fertözést. (Volt amúgy tünete?)

Üdv

Orsi
fannimama

hóvirág,
köszönöm, h. bekopiztad!
én úgy hallottam nagyon jó doki, de pl. nekem már többsz tűnt figyelmetlennek, ami azért zavar picit, mert veszélyeztetett vagyok. aszófukarsága zavar a legjobban, hiába olvasok sok mindent, nekem mégis hiányoznak a litániák.

veletek is ilyen?

az engem is érdekelne, h. bejött-e utána naponta látogatni? másokhoz mennek azt tudom. hozzám nem járt, míg bent voltam vérzéssel...

sorbán doki:
nagyon szimpinek tűnik, de tamarát is dicsérik, őt még nem ismerem. sorbi a mellettem fekvő császáros anyukához naponta bejárt, ha épp nem volt bent a lány, addig jött a dopki, míg végül bent találta!!!!!!!
falina

Hóvirág örülnék, ha ide írnál, mert így mindannyian olvashatjuk a kérdésekre a választ.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy más kórházakban kötelezően csinálják ezt a BSE szűrést. A doktor úr is van, akinek megcsinálja, van akinek még kérésre sem (lebeszéli róla).
Leginkább úgy lehet elkerülni a fertőzést (arra figyeljetek), hogy ha megreped a burok és 8 órán belül nincs meg a babó, adassatok be antibiotikumot. Igazából ezt nálam vagy az ügyeletes orvosnak kellett volna figyelnie vagy a szülésznőnek. A másik, hogy nagyon sokszor vizsgáltak közbe és ők is felvihették így a bacit. Egyébként semmi tünete nincs, a gyerkőcből vesznek mintát.

A doktor bácsi, talán egyszer volt nálam a 9 nap alatt, meg egyszer elkerültük egymást.
Mástól hallottam, hogy még a Katika is látogatta
Én is úgy vettem észre, hogy szófukar, de én megkérdezek tőle mindent. Nem egy lelkizős típus.

Én még a szülésznő választáson gondolkodom. A F. Kriszina nagyon kedves volt, intézett mindent (szobát, szülésfelvételnél is bent volt), de úgy érzem, hogy többet nem kaptam tőle a szülés közben, mint mástól kaptam volna és utána sem.
Nem vele volt a gond, csak szerintem (meg úgy hallottam), hogy mások is ilyen kedvesek segítőkészek. Akkor meg miért fizessek plusz!
Ráadásul pont dolgozott akkor és volt más dolga is, mint én!!!
Viszont a Tamara doktornő felért egy szülésznővel!!!!
Most is szeretnék EDA-t, ha nem valami villámgyors szülést kapnék!!

És, hogy miért nem váltottam orvost?
A mostani terhességem sárgatest-elégtelenséggel indult és ezt máshol nem biztos, hogy észreveszik és akkor most nem lenne babám. Ez kicsit visszahozta a bizalmamat. Másrészt a kórház közel van. Az anyagilag is kedvezőbb, mint amiket találtam (az orvos, a kórház már nem annyira, elég húzósak a szobaárak).
És reménykedem, hogy ez a szülés nem lesz komplikált és nem kell ennyi időt bent töltetünk!

Ha van még kérdésetek, szívesen válaszolok!
Üdv.
Hóvirág
Hovirág

Cuiccolo,
sajnálom, hogy ilyen tapasztalatod volt!! az a bibi;) véled -vicc- hogy amit eddig írtál, meséltél javasoltál, nekem úgy volt, bejött. ... nekem "úgyis" SzőnyiKép. Egyenlőre bízom a Szőnyi-Szabó párosbanKép Kép és minden rendben lesz.

Patri
más közelebbi torna vagy jóga - egy Kismama magazinból kileshető, hátha találsz magadnak közelebbit.
Egyébként Szőnyis vagyok, de sokkal tapasztalatabbak nálam: Cuiccolo, Hicudzsi vagy a másik topic -a már szült SM anyukák tapasztalatai- alatt található kismamák közül valaki.

kisbora
UI: egyébként nem láttátok az új sorozattal indult ER-t (Vészhelyezetet)? Nahát ez a Carter doki, megéri a pénzét nem momdom! ;)
kisbora

Pingvin,

Júúúj trombózisveszély :-( Vigyázz és ahogy picit fáj a lábad vagy elkezd dagadni vagy esetleg ici-picit is más színe van futás a kórházba. (ha nem biztosak a dokik a dolgukban nézze meg Nagy Vilma anesztes is :-)))
Addig meg ne egyél K vitamint (zöldségek, máj, zöld tea és sok gyümölcs) hormon tilos és jó a kompressziós harisnya. Bocsi,hogy leírom de jó mindent megtenni,hogy elkerüld..... (ha egy kicsi hajlamod is van rá)

Kisbora,
Hajrá Szőnyi doki! :-))) Mikor születik a baba?

K.

cuiccolo

Sziasztok!

Fura volt olvasni Hóvirág beszámolóját, mert egy-két helyen hasonlít az én első (és ezeddig egyetlen) szülésemre.
Az én fiam is összeszedte ezt a bizonyos fertőzést, méghozzá azidő alatt amíg a kórházban (MÁV) voltam folydogáló magzatvízzel. Egy szombat délután kezdett elfolyni a magzatvíz, fájás egészen hétfő éjjel 1-ig egyeltalán nem volt. Hiába kaptam gyógyszert, a gyerek a második napon hirtelen iszonyatosan besárgult (az orvosok szerint ez, a szokásosnál nagyobb fokú sárgulás volt a tünet), és onnantól kezdve 1 hetes koráig az intenzíven volt. Nagyon rossz volt, mert a gyerekorvost úgy kellett faggani, hogy egyeltalán mi van, azt hogy a gyerek nem csak kékfényes kezelést kap, csak onnan tudtam meg, hogy az egyik nővér fennfelejtette a lázlapokat az ágyakon és onnan kisilabizáltam. A zárójelentés átadásakor pedig nekem is szó szoros értelemben csak úgy mellesleg megemlítették, hogy eltört a gyerek kulcscsontja. Azt hittem lefordulok a székről. Persze utána az itthoni gyerekorvosom nyugtatott meg, hogy csak egy kicsivel több odafigyelést igényel a dolog, amúgy magától nyom nélkül meggyógyul.
Nagyon bizakodom, hogy most simábban megy majd a szülés.

Üdv: Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Gszilvi!
Szerintem ne aggódj, mert a Herczegh a terhesség vége felé megcsinálja ezt a vizsgálatot, nekem is megcsinálta kb.a 38-39 hétben, és mondta,hogy ez 10-ből 3-nál sajnos előforduló fertőzés!

Kátyuska merre vagy?

Fannimama minden jót a szüléshez, de lehet, hogy mikor én ezt írom Te már babázol!

Mindenkinek üdv: Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok!

Hogy felpörögtek itt az események. Eddig volt, hogy egy hét alatt 1-2 hozzászólás jött, most meg jó sokat kellett visszaolvasnom.

Aki volt a legutóbbi előadáson, hallott valami hasznosat? Az intimtorna miatt sajnos nem tudtam menni. Úgy gondolom, hogy az fontosabb, na meg persze többe is kerül. :-)

Remélem, semmiről nem maradtam le. Az első előadáson én is ott voltam, de úgy éreztem, hogy Carter doki mindenre azt mondja, hogy persze-persze, aztán meg úgyis lesz valami, ha már ott vagy, nem nagyon tudsz mit tenni.

Szőnyi-Szabó párosban én is próbálok bízni.

jolikaM
jolikam

Szia Cuiccolo,

Kép igyekszem. De ennél kicsit komolyabb volt (gyógyszer, napi vérvétel, sok doki, stb.). Mindegy, ez már a múlt.

Pingvin
pingvin

Sziasztok,
Ezt a fertőzést amit írtok császárnál is meglehet kapni?

Memo
memo

Pingvin,

Milyen gyógyszer? Én azt hittem,hogy csak gyanúról van szó. bocsi, de tényleg kiváncsi vagyok.
Írhatod a cuiccolo@yahoo.com ra is...

k.

cuiccolo

Kisbora!
Köszi, majd megnézem az újságot, aztán megyek.
És mikorra vagy kiírva, engem az érdekelne, hogy Ti mennyit gondoltok majd adni a dokinak, mert én még tök bizonytalan vagyok. És hát a mostani tarifa a friss.

Jolikám!
Hogy érted, hogy próbálok bízni, remélem minden rendben van?
Patri
patri

Lányok!

Hétvégén voltunk a Praxisba, ha tehetitek menjetek el, nagyon megéri.
Remélem sikeresen csatolom a képeket, melyek készültek. Elvileg a harmincadik hetet töltöttem be, de a Manókám akkora, mint egy két héttel idősebb baba. Már most 1800 gramm.
Patri
KépKépKép
patri

Patri Kép
Fuuu, ezek tök jok!!!
És már 1800 gr? Az igen!

Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Patri!

Kösz az érdeklődést. Igazából semmi konkrét, csak sokszor úgy érzem, hogy a kérdésekre a standard válaszokat nyomják, pedig szerintem nem vagyok az a típus, aki agyon aggódja magát, és állandóan faggatózna. Lehet, hogy ez a baj?

Na meg Szőnyi papa nem állt kétszer sorba humorért. De ez már csak személyeskedés. (Remélem, nem olvassa ezt a topicot.)

3d-n én is voltam 28 hetesen, akkor én is dicsekszem, és megpróbálok feltölteni.

Kitartás mindenkinek!

Kép
jolikam

Sziasztok!

Pont ma határoztam el, hogy elmegyek majd ilyen 3d-s (vagy 4d-s?) uh-ra. Olyan jó nézni ezeket a képeket! Meg azt is olvastam, hogy egy csomó olyan betegséget is ki tudnak szűrni amit a sima uh nem. Csak nem igazán taglalták mifajta betegségek ezek. Ti tudtok eről valami konkrétat?

Mzille! Lehet, hogy a Herczegh elvégzi ezt a vizsgálatot a vége felé, nem tudom mert én a 36-37. hétben voltam nála utoljára, de akkor nem csinálta. Rá egy hétre szültem, szóval lehet hogy egyszerűen nem volt alkalom rá. Ugyanis az utolsó vizsgálatnál még úgy nézett ki, hogy arrébb van a szülés. De bent a kórházban azt mondták nekem, hogy nagyon valószínű, hogy az alatt a 3 napban kapta meg a gyerek, amíg folyt a magzatvíz.

Szilvi
gszilvi

Szilvi,

Sztem. 3Ds ultrahangnál a bejelentkezéskor érdemes kérni,hogy orvos végezze ne szonográfus és akkor lehet kérdezgetni. (amúgy is csak engem jobban megnyugtatott ha orvos válaszolt)

BSE szűrés: Várady dr. nekem autómatikusan megcsinálta de a védőnő a kiskönyvemben megnézte,hogy elvégezték e és megjött e az eredmény...

K.

cuiccolo

Cuiccolo,

mail ment.
Pingvin
pingvin

Szia Hóvirág! Én májusban fogok szülni és nekem is Tamara doktornő lesz az EDA-nál az aneszteziológusom. Örömmel olvastam, hogy milyen jó élményeid vannak vele kapcsolatban.Kérlek, írd már meg nekem privátban, hogy mennyit pénzt adtatok neki, sajnos az ő tarifájáról nem tudok semmit sem. Előre is köszi: Kriszti
e-mail címem:k.perlaki@freemail.hu
Vendég

Minyu!
Hát szépen növekszünk, én is meglepődtem, hogy már ekkora, az lenne a jó ha hamarabb szülnék és nem pedig az, ha mondjuk négy kiló fölött lenne. A lányom annó teljesen normálisan 3800 grammal született.

Jolikám!
Ne aggódjál annyit, szerintem. A doki ezek szerint nem olyan szimpi, én is csak az infók után jutottam el hozzá, még nem sikerült kiismernem, de végülis nem a férjem lesz csak a szülésnél legyen normális aztán a többi már tökmindegy. Még nem volt olyan rossz tapasztalatom vele. Azért megírhatod az aggodalmaidat, hátha tudok valami okosat rá. Nagyon édi a babukát, mennyire más a kis arcuk pedig 1 hét van köztük, látom nálatok is békésen pihizett, és marhára nem érdekelte, hogy Ti meg kíváncsiak lennétek rá.

Szilvi
Menjél csak, tényleg egy szuper élmény lesz. A betegségek, meg inkább nőgyógyászati jellegűek, meg persze a babáknál is kiszűrik, de ha már lett volna valami baj akkor a vizsgálatoknál AFP, ultrahang már jelezték volna. Úgyhogy úgy indulj neki, hogy egy nagyon édi kisbabát fogtok látni.
Patri
patri

Sziasztok,

tegnap voltam a terheléses cukron a kórházban. Hát nekem az elsőnél semmit nem csináltak, a másodiknál csak zsemle+tej volt, ahhoz képest ez elég szarul esett. Nem maga a lötyi, hanem az utána következő fél óra, amit végig émelyegtem. Meg az utána levő +2 amit még éhesen kellett végigvárnom. Na mindegy, lényeg, hogy jó az eredmény - ma tudtam meg.

Tegnap egyébként a Herczegh végigmutogatta a szülőszobát, + a fizetős részt. Így tényleg nem annyira rossz,mint amennyire a hire. A szülőszobán volt bent egy párocska, de még nagyon az elején, felöltözve, meg minden, meg egy szülésznő, aki nagyon szimpi volt, fiatal, úgy 30, max 35 éves, kis alacsony, vékonyka, vörös hajú, de lányos zavaromban elfelejtettem megkérdezni dr. H-tól a nevét.

A Mávban nekem is volt szerencsém az intenzívhez második alkalommal. Nekem/nekünk un. fővércsoport összeférhetetlenségünk van. Én sem tudtam, hogy van ilyen, mindaddig, amig nem szembesültem vele. Ez azt jelenti, hogyha én O-as vércsoportú vagyok, az apuka meg A-s vagy B-s és a gyerkőc is ez utóbbi lesz (ami valószinű, mert ez a domináns), akkor komoly sárgaság lehet belöle. A többedik terhességnél egyre komolyabb. Nálunk BOrkánál még nem volt, aztán volt egy vetélésem, aztán Lucát már kékfény alá vitték. Így ez már a negyedik terhességem, szóval asszem fel kell készülni erre lélelkben.
Nekem a MÁvban olyan furcsa volt az intenzív, amikor a 4 kilós gyerekem, aki addig olyan aprónak tünt, alig fért be az inkubátorba. Én sírtam, zokogtam, amikor felvitték a kiscsajt, de amikor bepillantottam az 1-1,5 kilós koraszülőttek mellett úgy nézett ki, mint aki mindjárt felbontja az egész szobát.

Szóval tényleg kellemes csalódás volt a kórház. Remélem, a rendes szülőszoba jut és a fizetős szoba. Úgy gondolom, én egyágyasat kérek majd (ha jut), hogy nyugodtan jöjjenek a lányok öcsikét nézni és legalább én is tudjak majd egy kicsit pihizni.

Ezt a fertőzést a hüvelykenetből nézik? és mikor? a 38. hét körül? Mert akkor rákérdezek a Herczeghnél, mert eddig sohasem húztam 38. hétnél tovább..

sziasztok, Kata
kátyuska

Szia Kata!

Hát tényleg leírhatatlan érzés amikor a gyereket olyan kiszolgáltatott állapotban látja az ember az intenzíven! Én is annyit sírtam, aztán amikor tudatosult bennem, hogy mások milyen komoly problémával küzdenek, rájöttem bizonyos szempontból nézve szerencsés vagyok.
A szűrésre én is rákérdezek most már a dokinál, nehogy lemaradjon megint.
Mennyi idősek a gyerekeid, mit szólnak a kistesóhoz?

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!
Jo sokaig nem voltam, most meg par nap kellett, hogy vegigolvasam, meg osszerakjam, amit irtatok.
Tenyleg elkeseríto lehet a babat az intenzíven latni, es ugy erezni, hogy tehetetlen vagy. Aztan az eltört kulcscsont...
Falina,
Remelem, mar jobban vagytok!

Mi is nemsokara tervezzuk, hogy szetnezunk a korhazban (bar egyszer mar voltam bent, de csak "futolag"). A fizetosek az elmondasaitok alapjan joknak tunnek. Azt hiszem, ha lesz, en is egyagyasat fogok kerni. Es ha minden ok, onnan is hazajovunk ket nap utn. (az elsovel ez volt).
Mas. Masodik kmeg többedik babasak. nektek nem faj a hatatok? En estere neha mozdulni sem tudok, annyire faj a gerincem aljan, kozépen. Az elsovel nem volt problema, meg terhesseg elott sem.
Legyetek jok, jo pocakosodast! (most mar ngyon egyertelmű, hogy babat varok, tok jo kimenni kismamarucikban.)
M
masodik

Második,

Mikorra várod a babádat és ki az orvosod? Én most a 19. hétben vagyok és néha nekem is nagyon fáj a derekam, főleg reggel ébredés után olyan mintha teljesen elaludtam volna, az elsővel nekem sem fájt. Neked szokott keményedni a hasad mert nálam az is gond néha.
Mostmár nekem is látszik a pocakom, bár sikerült már 4,5 kg magamraszedni, pedig próbálok figyelni.

Memo
memo

Sziasztok!

Kátyuska
igen a hüvelykenetből csinálják ezt a vizsgálatot,nekem kb 38-39. héten nézte.

Nekem is volt részem benne most a harmadik babámmal, hogy intenzívre került, és tényleg szőrnyű érzés volt ott látni infúziókkal a fejében, aminek a helye jól fel is volt dudorodva, bekékülve, kezei lábai agyon szúrkálva.Mégha az ember tudja is ,hogy ezek mid a baba egészsége érdekében vannak, akkor is nehéz elviselni így látni őket! Én is láttam a többi babát és azt mondtam nekünk szerencsénk van, hogy ennyivel megúsztuk! (oxigénhiánya volt +belekakilt a magzatvízbe és beleivott, 3/7-es apgar, mikor kibújt nem hallottam a hangját, nem is láthattam, egyből elvitték)
Kátyuska mikorra vagy kiírva? Remélem most nem kerül intenzívre a babád, de ha mégis akkor ebben a kórházban nagyon profi az intenzív.

Lányok, nekem is szokott fájni a derekam, igaz én most nem várok babát, de nekem az első gyerkőc megszületése után kezdődőtt.Most nemrég megint iszonyúan fájt, három napig alig tudtam menni, csuklottak össze a lábaim, és most is bizonyos mozdulatokra még mindig fáj.Úgyhogy most már mindenképpen el kéne mennem magam kivizsgáltatni, hogy mi a bajom??

Lányok ha tudtok rakjatok fel képeket a gyerkőcökről szívesen megnézném őket!
A profilomba találtok az én fickóimról!

Vigyázzatok magatokra puszi mindenkinek!

Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Jovo het szerdan megyek hátdokihoz. Nem bírom tovabb. Pelenkazni alig tudom a lanyomat (meg sajna kell). Ha a labfejemet mozdítom, mar faj a hatam, ha az egyik labamon van a sulyom par percig, nem tudok kijonni belole.
Majd elmondom a tapasztalatokat.
Üdv mindenkinek,
M
masodik

Sziasztok,

lassan megnyithatjuk a "Mi mégis maradtunk a Herczeghnél" topicot!

Szilvi, Mzille
Borka lányom 2000 júliusában, Luca 2002 júliusában született. Most pedig június elejére vagyok kiírva. Tehát nem egészen 3 és 5 év lesz közöttük. Már várják kisöcsit. A nagy már olyan nagylányosan, készülve, hogy miben fog segíteni, a kicsi meg a maga módján, hogy majd neki adja a cumiját, neki hagyja meg az utolsó kortyot mindig a kakaójából. Szóval aranyosak nagyon! Szerintem a naggyal nem lesz gond, mert Ő már átélte ezt, bár nem tudom mennyire emlékszik a huga születésére. Ő akkoriban két éves volt és az első két-három hónapban inkább velem "szemétkedett", de aztán hamar feldolgozta. A kicsi erőszakosabb típusú és olyan kis "elefánt a porcelánboltban", szóval Ő biztos merérzi majd, de remélem nem lesz gond.

Legközelebb márc végén megyek a Herczeghez, akkor leszek a 30. hét körül, akkor rákérdezek erre a vizsgálatra is. Nem emlékeztek? A 30. hét után már sűrűbben kell járni dokihoz ugye? Hétfőn egyébként megyünk 4D-s ultrahangra, megmutatjuk a lányaimnak a kiskukist. A 18. héten voltam már 1-szer és akkor azt mondta az ottani doki, hogy a 28-32. héten feltétlenül mutassuk meg a tesóknak, mert már sokat látnak és nagyon élvezik.

Második, szar lehet a hátfájás. Én néha az ágyból kászáldok ki nehezen, de különben elég jól bírom! Az úszás nem tenne jót?

Kata
kátyuska

Sziasztok lányok!
Segítsetek nekem,mert ELKESEREDTEM!!!!
1999-ben szültem első babámat,Dominikot,már 6 éves lesz nyáron.Herczegh dokinál.Hozzá jártam a terhesgondozásra,és azóta is,egészen 2004 február-márciusig.Mindig minden rendben volt vele,egyszerűen imádtam,akinek csak tudtam,ajánlottam,rengeteg ismerősömet vittem hozzá,mindenki nagyon szerette.2003 tavaszán volt egy vetélésem,előtte fél évig nem sikerült teherbe esnem.Érthetően nagyon kiborultam,de ő hihetetlenül emberséges volt velem,akár hétvégén,akár éjjel hívtam,soron kívül fogadott,nem fogadott el pénzt még a magánrendelőjében sem.Rá 3 hónapra,nyáron újra teherbe esetem,és már veszélyeztetettként kezdtem el,ráadásul az első két hónapban újra gondok lettek,tehát már volt sajnos bennünk egy alapfeszültség.Teltek a hónapok,mi havonta jártunk a magánrendelőjébe,adtuk a 7000 Ft-ot,mint mindig.Karácsonykor,pocakkal ültünk a családdal a tévé előtt,és onnantól kezdődött a rémálom...Apu már előtte mondta,hogy meghalt egy anyuka a MÁV-ban,és van valami gubanc egy dokival,de nekem meg sem fordult a fejemben,hogy az az én jóságos és tökéletes orvosom lehet...Aztán a híradóban hallottuk a hírt,persze név nélkül,hogy sztárnőgyógyász,és akkor én már tudtam.Éreztem,ezért rögtön a kórházat hívtam,hogy kiről van szó.Nem akartam őt hívni,hiszen pontosat nem tudtunk,és nem akartuk fölöslegesen gyanusítgatni.A kórházban nem árulhatták el az orvos nevét,de akkor én név szerint kértem őt a telefonhoz.A válasz csak annyi volt,hogy a doktor már nem dolgozik ott.Csak álltam,fogtam a pocim,és nem tértem magamhoz.Bíztam benne,hogy rágalom.Az én dokim ilyet nem tehet...Nem!!!Ünnepek után kértünk egy időpontot,és megbeszéltünk mindent.Ő biztosított minket arról,hogy ez rágalom,nincs semmi gond,adminisztrációs hiba miatt felfüggesztették,de az Istvánban szülünk majd együtt.És mi ebben a hitben voltunk,így jártunk hozzá egyre sűrűbben,hetekig még.Az viszont bántott,hogy nem szólt róla hónapokig,hogy felfüggesztették,és máshol szülünk.Úgy érzem,jogom lett volna hozzá,hogy ennyit elmondjon,ha én őt választottam.Ha mi nem kérdezünk rá,akkor vajon mikor tudtam volna meg?Jöttek a hírek mindenhonnan,mi mindig rákérdeztünk,mindig megnyugtatott,teltek a hetek,közeledett a szülés.Azt mondta,majd megnézhetjük az új helyet is,de valahogy csak nem került rá sor.Gondolhatjátok,mindenki hülyének nézett,hogy miért bízunk benne,miért nem választunk mást,de mi kitartottunk mellette.Kerestük egyszer a kórházban,mikor a mobilja ki volt kapcsolva,de ott azt mondták,nem dolgozhat náluk sem.Hát akkor most mi van?????Legközelebb megnyugtatott,hogy más doki nevén dolgozik,egy jóbarátja és az igazgató segítenek neki.Kerestük a dokit,aki szintén azt mondta,hogy a mi orvosunk náluk nem vezethet le szülést...Ez már sok volt.Pörögni kezdett az agyam,hogy mindjárt szülök,és hol,kinél???Ha nem tudom elérni a mobilján hová menjek?A MÁV-ba,ahol fölfüggesztették,vagy az Istvánba,ahol szintén nem dolgozik,ahonnan elküldtek minket?Ekkor jött egy közeli ismerős,aki az Istvánban dolgozik,és sajnos megerősítette az eddigieket.Jelen lehet a szülésnél,de nem vezetheti le...,nem szólhat bele...stb.Épp aki ügyeletes lesz majd.Belegondoltam,hogy megyek be a kis csomagommal,a fájdalmaimmal,és kellene,pont akkor kellene egy ismerős kéz,akibe kapaszkodhatunk,aki figyel rád,aki nem hagy egyedül...és majd kerülök az éppen ügyeleteshez,akinek ott lesznek a sajátjai,akit először látok majd életemben,egy idegen helyen.
Márciusban senki nem vett át,9.hónapban voltam.Egyedüli segítség az első szülésem ismerős környezete volt,a MÁV-Kh.Szó szerint kinéztek,mert tudták,kihez jártam,még nekem kellett volna kellemetlenül éreznem magam,ezt éreztették.Hiányzott az orvosom,az évekig tartó biztos kéz,a nyugalom.Április közepén megszületett a kislányom,egészségesen,2 héttel túlhordva.Dorina már 1 éves lesz,igazi vagány kiscsaj.A dokim személytelen volt,a pénzért mímelte a kedvességet,azt várta,hogy 4 hét terhesgondozás után majad tarthatja a markát?Az én dokimnak a lába nyomába sem érhet...hiányzott...Azóta a hugom is szült,2!!! hónappal jött korábban a babája,ennél az új dokinál szült...volna.Kezdettől hozzá járt,de a doktor úrnak a szülés időpontjában más dolga akadt,és be sem jött..Undorító,akkor láttam utoljára.Azóta sincs orvosom,hiába keresek.Túlzásnak hangzik,de életem egyik legnagyobb csalódásaként éltem meg ennek a dokinak az elvesztését,mert valljuk be,nem botlunk minden sarkon hozzá hasonló orvosokba!
A héten borzasztó alhasi fájdalmakkal mentem el pár utcára tőlünk az SZTK-ba,saját orvos híján gondoltam kibírom ezt az egy vizsgálatot egy idegen dokinál,csak ne fájjon a hasam.Főorvos volt,gondoltam jó alapos lesz.Manuálisan megvizsgált,nagyon fájt ahogy a hasamat nyomogatta,és rákszűrés.Ennyi.Ez volt egy vizsgálat,majd közölte,semmi bajom.A sebészem talált egy duzzadt nyirokcsomót a combhajlatomban,tuti volt a gyulladás,hasi uh-ra küldött.Az eredmény:kismedencei gyulladás,ciszta,vissza 1 hét múlva.Kérdezem én:ez a tisztelt főnődoki miért engedett el engem,hogy semmi bajom,ha egy sima uh-val ezeket ő is láthatta volna?Ha veszi a fáradtságot..Az én dokim vette volna...És most itt tartunk.Meg ott,hogy véletlenül akadtam rátok,és hogy az én dokim itt,és szülést vezet le,és babák akik nála születtek,és nem térek magamhoz.Hiányzik,és meg akarom keresni,és hogy álljak oda elé?Az vesse rám az első követ,akiben nem merült volna föl a kétség 9 hónaposan,akkor,a botrány kirobbanásakor,úgy hogy még hetekig hozzá jártunk utána.Mióta van itt?Mit tudtok róla?Szeretném fölvenni vele újra a kapcsolatot,hiszen hosszú évekig hozzá jártam.Vajon megérti,hogy az utolsó hónapban a kisbabám egészsége és a biztonság fontosabb volt számomra?

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Szia Kitti,
Herczeg a sofiben vezet le szüléseket, a magánrenfelője a régi, a mobil száma is, meg a magánrendelő száma is. A telefont általában felveszi -- egysser-ketszer előfordult, hogy nem , de akor egy ora mulva ujra hivtuk es akkor igen.
Szerintem nyugodtan keresd, biztos nem néz rád rossz szemmel. Mondj el neki mindent, ha gondolod, ugy, mint itt. bar szerintem ez sem feltétlenül fontos. Egyszerűen azt, hogy benne bízol.
mi amikor megyünk hozza vizsgálatra, én mindig megkérdezem, hol tartanak az ügyei. Nem kezeli szemérmesen adolgot, mindenre válaszol, amiek nagyon orülök.
Nme tudom, mennyire olvastal vissza, itt is jo megerosítéseket kapsz a korabbi visszaszólásokból.
Fel a fejjel!
Üdv,
M
masodik

Kátyuska!
az elobb elfelejtettem, mikor megy marc. vegen? Nekem is akkor kell, lehet, hogy osszefutunk!
Az uszas biztos segítene, de egyelore csak arra van idom, hogy itthon tornazgassak egy kicsit. (Gyenge kifogás, lehet, hogy erőt veszek magamonKép
Memo, en a 17. hétben vagyok. rajtam 12 hetesen is már nagyon látszott, bár azt mondják, a másodiknál, mivel vékonyabb a hasfal, általában többnek látszanak az anyukák. Én sztem most kb 6 hónaposnak nézhetek ki.
Tegnap nem fajt a hatam, igaz, a lanyomat csak a ferjem vette föl, ha nem akart tovabb menni.
Mit szóltok hozzá, melegszik az idő!! Nemsokara ki lehet nyitni ajtót-ablakot egsz napra!
Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét!
M
masodik

Szia Masodik!
Köszi az infót,mindenképp megkeresem.
Kitti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Szia Kitti!

Hát "köszöntelek körünkben" és örülök, hogy ekkora örömet okoztunk azzal, hogy ránk találtál!
Én is csak bíztatni tudlak azzal, hogy keresd meg drága dokinkat, biztos vagyok benne, hogy megért és ugyanolyan kedvességgel fogad mint rég! Egyébként Neki is nagyon nehéz volt az az átmeneti időszak, mikor se itt se ott nem volt!Lényeg, hogy most már múlt év nyarától itt van, közalkalmazottként dolgozik a kórházban és nemrégóta főorvos, bár ha visszaolvastál erről már írtunk.
Gyerkőcök mennyi idősek, szertenél még?

Alig akarom elhinni, hogy itt a tavasz, bár nem akarom elkiabálni!

Mindenkinek üdv: Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok!

Kitti, az ügy szempontjából a lehető legrosszabb volt számodra az időzítés, az biztos. Nagyon bizonytalan időszak volt ez a Herczeghnek. Az egyik ismerősöm az év elején ment hozzá, hogy terhes lett, s neki őszintén megmondta, hogy nem tudja tiszta lelkiismerettel vállalni, mert nem tud rendes helyen szülést vezetni, és még dokit is ajánlott neki. De hát ami igaz az igaz, egy 2-3 hónapos terhes nőt minden doki szívesen átvállal, egy utolsó időset meg nem igazán.
Az hogy a MÁV-ban kinéztek nagyon nem lep meg, mert én 2003 júliusában szültem ott, és már akkor is tették a megjegyzéseket rá, személy szerint nekem is. A szülésemről és a bent töltött időről egész kis novellát tudnék írni, mert így utólag állt igazán össze a kép, hogy miért nem szóltak neki, hogy bent vagyok, a szülésznők nem foglakoztak velem (a leghosszabb szóváltás köztem és az ügyeletesek között az volt, amikor az egyik veszekedett velem), és pont akkor vesztette el az egyik kismamája a babáját és láttam, hogy a H. mennyire szívén viseli az egészet.
Ha elmész a Herczeghez szerintem se érezd magad zavarban, mert mindenkinek nagyon örül aki visszatér hozzá, és velem is teljesen nyíltan beszélt az ellen folyó perről amikor kérdeztem róla.
Látod mégis csak az a fontos amit egy emberről saját magunk tapasztalunk, nem pedig amit terjesztenek róla.

Második! Én is tapasztalom magamon, hogy a második terhességnél előbb el kezd látszani a dolog. A 13.héten kezdtem el kismamagatyát hordani. Viszont azt is észrevettem magamon, hogy már most az elején időnként kezdem felvenni azt a jellegzetes kismama-járást (szerintem tudat alatt azért, hogy még jobban látszódjon a pocakom Kép ). Tudom, hogy nem kéne, korrigálok is mindig, mert a hátnak nem igazán tesz jót. Amúgy is nagyon rossz a tartásom, így szinte természetes hogy sokat fáj a hátam. Úszni nem tudok, így számomra marad a férjem általi masszírozás.

Jó hogy jön a tavasz, mert egyre nehezebb a fiamat beletuszkolnom a sok ruhába. Öltözni is szinte futkosva öltözünk, és gömbölyödő pocakkal kezd már nagyon fárasztó lenni. Azzal vígasztalom magam, hogy nagyon sok nő túlélte már ezt az időszakot. Csak tudnám hogy csinálták, hogy a gyerekkel is végig hancúrozták a napot (mert ugye azt jár neki), közben a terhességre is odafigyeltek! Ha valaki tudja, írja meg. Köszi.

Szilvi
gszilvi

Hú de lemearadtam azzel a 10 nappal,...

Cuiccolo, Patri
Mi április 24-re vagyunk kiírva;)...

Patri, Jolikám,
nagyon édesek a gyermekek!!!, minékünk is van ám képünk, de egyrészről anyuka béna a feltöltéssel, másrészről a rendelőben doktornéni annyira akarta a dolgot, hogy elfelejtkezett a CD és színes képírásrólKép, szóval most még Scan-ben nyomulunk, majd dicsekszem én is...Kép

Patri,
én egyszerűen megbeszéltem Szőnyivel, sőt Tündiét is megkérdeztem, mert amikor Tündikével beszélgettem, ,azt mondta, h jaj hát ő nem tudja, nem szokott mondani, de különben is a lányok úgyis mindig olyan jól kitalálják... azért most legutóbb Szőnyitől ezt is megkérdeztem. Ha gondolod, mail-re küldöm...

Jolikám,
... egyébként folyamatosan nyomulunk kívánságainkkal SzőnyinélKép. Legutóbbi találkozásunkkor mindketten elég gurulós kedvünkben voltunk, úgyhogy elég jól sikerült a találka, olyanok csúsztak ki a száján ... tudod ... amit én is + te is szeretnélKépKép de eddig ellenállt. Nohát mindezt megerősítvén, most azért összeírom magamnak a kívánságlistánkat és még a finish előtt ismét átbeszélem velük... kitartásKép !... majd pedig szüléskor a homlokomraKép ragasztomKépKépKép

Jóéjt, kisborA;)
kisbora

Sziasztok!
Hat itt a tavasz, lehet jo sokat kint lenni, Nagyobb gyereket kicsapni a kertbe, (ha van).
En is ezt fogom. Tegnap voltam hátdoktor bacsinal. Sajnos nem csak egyszeru megeroltetes, illetve jo reszben az, de tobb is. Elmeletileg feküdnom kellene, ..hogy magyarazom meg a lanyomnak..??.. labak felpolcolva, kis terhestorna. Rosszabbodnia nem szabadna a szulésig, mert akkor nehezebb lesz.
A szalagok vannak olyan mértékig kinyúlva, hogy nem nagyon tartjak ossze a csontjaimat, ezert faj annyira par ora seta/mozgas utan. (lassan szetesek..hihi) A munkamat is ott kellene hagyni (doktor bacsi szerint nem eri meg aza heti ket-harom nap Bp- bejaras), es itthon lenni. nemsokara kitesszuk az ágyat a teraszra..fogalmam sincs, hogy fogom atrendezni a napjaim(nk)at. Eygelore annyira lkepzelhetetlen, plane egy kicsi mellett. Doktor bacsi egyebkent nagyon jo, én évek óta járok hozzá, ha bibis a hátam. Ha esetleg valamelyikotoket erdekel, dr Ormos Gabor, interneten vannak elerhetosegei. A rendelesi ido elejen erdemes menni, a vegere lehet, hogy elcsúszik, es varni kell.

Az egyik szomszdomnak most szuletett a harmadik babája! A legnagyobb 4 es fel éves. Mindharom lány, es tundériek. A kornyékunkon a többségnek kettő van, hát, nem egyszerű feladat.., de amikor kicsit nagyobbak, es jatszanak egyutt, es azt olyan jo nezni.
Legyetek jók,
M
masodik

Sziasztok!

28 éves vagyok, első babánkat várom, most 7-8 hetes vagyok.Ma reggel voltam a 2. UH-n, meg vérvétel, vizelet. A Ferenczi doki az orvosom, kb 2-3 éve hozzá járok, de mivel szülés tekintetében egyébként sincs tapasztalatom, ha valaki tud róla valamit, akár pozitív, akár negatív szivesen venném, ha megírná!Kép

Ahogy olvasgattam, hasonló idős kismamák nincsenek még itt, de az augusztusiaktól csak 2 hónappal vagyok elmaradvaKép))

Eléggé kinoz az állandó hányinger, meg gyomorégés, próbálkozom keksszel reggelente, de nem sok sikerrel. Nagyon fáradékony is vagyok, már előtte is szerettem aludni, de most.....Van köztetek aki hasonló cipőben jár?

Ma reggel beszélgettem a kórházban 1 ugyanannyi idős anyukával, mint én, Ő a 2. babáját várja, tehát jóval rutinosabb, mint én.....
Ami fura volt, hogy ők nem kérdezték meg az 1. gyereknél sem hogy mennyi a szülés, csak adtak 1 kb összeget. Ti hogyan látjátok ezt a dolgot? Ha rákérdeztek mikor? Vagy majd Ő mondja ha akarja?

A másik dolog, h Ő kifejezetten 1 ágyas szobát akar majd magának, mivel látogatókat ott zökkenőmentesebben tud fogadni és elmondása szerint pihenni is jobban tud majd. Én azt gondolom, hogy főként első gyereknél nem akarok egyedül maradni a picivel ,ha történik valami, hátha van ott nálam okosabb-tapasztaltabb ember is. Nincs igazam?

Amennyire átolvastam a hozzászólásokat az jött le, h egyből szoptathat a megszült anyuka....a baross u-ban szült a barátnőm, ott az a szokás, h 3 napig nem adnak tejet a gyereknek, mert ki kell tisztulnia, igy nem kap bélgyulladást, stb. Szerintetek hogy van ez?

Mára ennyit a kérdéseimből, kérlek ne mosolyogjatok megKép)

Kép
hencsi

Szia Hencsi!
Én is 28 éves vagyok és az első babámat várom, igaz, én már a 30. hét végén tartok. Az elején engem is nagyon gyötört a hányinger, én hánytam is rendesen, visszafogytam 3 kg-ot is. Én is próbálkoztam aszalt gyömölccsel, háztartási keksszel mileőtt felkeltem volna, de nekem nem használt semmi. A B6 vitamin jött még be valamennyire.
A dokival mi úgy voltunk, vagyunk, hogy nem kérdeztük meg, hanem úgy számoltuk ki, hogy mennyit adunk, hogy amennyit a magánrendelésen kér egy vizitért, azt beszoroztuk 10-zel. Úgy tudom, hogy ez az "általános eljárás", ha nem ő mond összeget. A szülésznőnél rákérdeztünk, de ő meg ránk bízta. Ha érdekel, hogy mi kinek mennyit adunk, küldj e-mailt a k.perlaki@freemail.hu-ra és privátban leírom neked!
Én is a kétágyas baba-mama szobára szavazok, mert mivel első gyerek lesz, jobb, ha van valaki melletted, akitől lehet kérdezni és nem a csecsemősöket kell folyton kérdezgetni, és egyébként is jól fog jönni a társaság.
A szülésznőmtől tudom, hogy a babát azonnal lehet szoptatni.
Ne aggódj, minden rendben lesz!
Vendég

OFF

Krisz!
nem tudlak elérni se mobilon, se vonalason.
csörögj már rám, visszahívlak!

Adrienn

ON
adriennn

Gszilvi!

Engem érdekelne az a novella, ha tudsz írj a mail címemre (profilomba találod), írj T.ZS.-ről is!

Nekem is nagyon hamar látszott a hasam, főleg most a harmadiknál, mindenki kérdezgette, hogy biztos csak egy van?? Hiába többedik gyereknél mindig nagyobb a has.

Élvezzétek a jó időt!

Üdv Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Kedves Krisz!

Ezúton is köszi a válaszod!Kép

Kép
hencsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X