Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Köszönöm az együttérzõ sorokat! Azóta úgy látom teljesen kezdünk rendbejönni! KépKépKép A jegeléstõl már csak egy kicsit csomós az oltás helye, most már eszik is, meg a hasfájás sem olyan intenzív. Egy jó ötlet, ami nekünk most bevált a következõ: jegeléshez kis vattacsomókat vizeztem be és fagyasztottam ki. Ez sokkal kellemesebb mint az összetört jég rongyba tekerve. Puha is mikor kiolvad, meg könnyebben kezelhetõ.

Capuccino. Örülök, hogy sikerült egy jó gyerekorvost találnotok. Nekünk is ez lesz most majd a cél! (A homeopata doktornéni persze a problémás esetekre marad,de a tanácsadáshoz azért kellene egy közelebbi gyerekorvost találnunk! Nálunk egyébként a homeopátia nagyon jól bevált - a kisebbik lányom aki három éves, még soha életében nem kapott antibiotikumot, és ez csak a homeopátiának köszönhetõ-persze a hagyományos orvoslást sem vetem el, amikor csak az segíthet.
Jó ízlése van a kislányodnak (és a neve is nagyon tetszik)!

Pocok. Én karácsonyra megkaptam a babamasszázs videokazettát. Elég nagy csalódás volt, mivel összesen húsz perc (talán ebben a Lovella reklám nincs benne), és igazából nem is magyaráz, hanem három anyuka van ott három babával, és hol egyiken hol másikon mutogatja mit kell csinálni. Én ezt kifejezetten nem ajánlanám, mivel elég borsos az ára, és ha valahol ingyenesen van ilyen tanfolyam ott gondolom hogy sokkal inkább elsajátítható a technika.

Danimama. Az elsõ hetekben én is a csillagokat láttam amikor a kicsi fiam ráharapott (a másik két gyereknél már nem emlékszem ennyire), de egy-két hét és megedzõdött annyira a mellbimbóm, hogy most már nincsenek ilyen problémák. Úgyhogy kitartás! Kép
Egyébként nálam eddig mindhárom esetben az vált be a mellbimbó kisebesedésekor (illetve Anna lányom szabályosan kiharapott egy pici darabot belõle még anno), hogy hagytam az anyatejet rászáradni. Állítólag a pici nyála és az anyatej a legjobb orvosság ilyen esetekben! Nálam bevált!Kép
Pedig az elsõ babánál volt olyan, hogy annyira sebes volt a mellbimbó, hogy a fejésnél (akkor még rendszeresen fejtem, most csak hébe-hóba) szabályszerûen véres lett a lefejt tej.Juj, visszagondolni is rossz!!!

Nálunk meg az az érdekes dolog van a hasfájással, hogy ha pl. az ágyában teszem hasra, hogy kicsit jobban kijöjjenek a pukik, akkor azt nagyon utálja, rendszerint középre befúrja a fejét, és nem hajlandó sem jobbra, sem balra fordítani, hanem ott szenved. Ez azért kicsit veszélyes, hogy így nem nagyon kap levegõt. De amikor ugyanilyen helyzetben az apukája vagy az én hasamon van, akkor bezzeg rögtön elalszik. Hiába, a megnyugtató közelség (gondolom)!
Az is érdekes, hogy már egészen pici korában (most is még csak 9 hetes)azt csinálta, hogy a kiságyában valahogy odadolgozta magát a kiságy széléhez, és a kiságyban levõ puha fejvédõhöz bújva, azt megfogva aludt-alszik. Úgyhogy szerintem nálunk pl. ez az anya-pótlék napközben, mivel éjszaka velem alszik, akkor ott vagyok én "kéznél".

Tikk. Kap két hónaposan oltást, nekünk tegnap azt szúrták el (a szó szoros értelmében).

Mindenkinek minden jót, sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Szia Rémama!

Miközben írtam az elõzõt, aközben jött meg a hozzászólásod, így csak most láttam.
Szegény, az nagyon rossz lehetett, hogy még be is lilult szegény baba! Biztos hogy én is frászt kaptam volna!
Tényleg az oltóanyaggal lett volna gond? A másik orvos szerint a dokinéni szúrt egy kicsit mellé. Nekem sajnos már a két korábbi gyerekemnél sem voltak vele jó tapasztalataim (pl. egyszer egy tüdõgyulladást nem vett észre, na azóta járunk homeopatához ha baj van!), de azt gondololtam, hogy tanácsadásra mehetek hozzá, mert közel van, ott nem tud elszúrni nagyobb dolgokat. Hát tévedtem. Tud.
Egyébként én sohasem értettem, hogy a gyerekorvos honnan tudja egy ilyen picinél, hogy most azért fáj-e a hasa mert mondjuk én olyat ettem, vagy valami komolyabb dolog miatt. Nagyon nagy felelõsséggel jár szerintem ez a munka egy ilyen picinél. Egy nagyobb gyerek legalább azt el tudja mondani, hogy hol fáj.

Szia, és minden jót nektek (azt nagyon sajnálom hogy elment a tejed Kép )!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!
Sajnos csak átfutottam a soraitokat, mert egy kicsit felborult az elmúlt napokban nálunk a rend egy jó kis mellgyulladás miatt. Talán már kifelé megyek belöle. Abban szeretném a tanácsaitokat kérni, hogy mit lehet tenni, ha a baba majd beleszakad az erõlködésbe, mikor kakilni szeretne. Mit egyek vagy adjak neki, vagy mit csináljak??? Olyan rossz érzés látni szegénykét, ahogy kínlódik:-(
Rendszeresen masszírozom a pociját, kicsit az egész gyereket esténként fürdés elõtt, (csak még nem merem teljesen alkalmazni a babamasszázst, mert még csak 1 hónapos).
Ágci
Ágci

Ágci!

Én ilyen baba voltam és anyukám tornáztatta a lábaimat és amikor már nagy volt az elkeseredés, akkor néha hõmérõt dugott a fenekembe, hogy legalább a gázok kimenjenek. Azt mondta ez használt, de ez egy 27 évvel ezelõtti recept.Kép))

tikk
tikk

Ágci!

Nálunk a kisebbik lányom nem kakilt csak volt hogy 6-7 naponta rásegítéssel. Tikk mamájához hasonlóan tornáztattam a lábacskáit, meg a popsiját, a végbélnyílást egy kis olajos vattával körkörösen masszíroztam. Rendszerint ez már használt, aztán ha ez sem, jött a fél germicid kúp, az már általában bejött. Illetve kijött tõle a kaki! KépKépKép
A hõmérõzést is próbáltam, de az nem mindig használt, ott óvatosnak kell lenni, csak a digitális, vékony hõmérõ használható, és akkor is úgy, hogy picit be kell olajozni, nem nagyon bedugni, és körkörösen mozgatni. (Nekem a védõnõ mutatta meg. Nem segít neked ebben?)
A babamasszázsról meg annyit, hogy a fent említett kazettán (korábban írtam róla), azt mondja aki tartja (Bajnay ?) hogy
2 hetes kortól alkalmazható.

Kitartás, mert mikor a baba intenzíven mozogni kezd, akkor rendezõdni fog ez a dolog is!KépKépKép Nálunk legalábbis bejött, nálatok is be fog!

Szia, és kitartás: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Hasonlóan Bejához én is már kismama koromtól olvasgatlak Titeket, de mostantól szeretnék én is aktívan bekapcsolódni.
Kisfiam, Bence november 1-jén császármetszéssel született, 3900 grammal és 56 centivel.
Tikk! Bence is csak hason tud aludni, de én nem gondolom, hogy ennek bármi káros következménye lenne, hiszen amúgy sokat van a hátán is. Talán ennek köszönhetõ, hogy nagyon erõs a nyaka, jól tartja magát (bár már a kórházban is elég jól tartotta a kis fejét).
Nekünk is most esedékes a kéthónapos oltás, és ami azt illeti kicsit tartok tõle, fõleg Norcsi és Remama esetét olvasva! Örülök, hogy már jobban vannak a picik. Norcsi, szerintem se halogasd az orvoscserét, a baba érdeke és egészsége a legfontosabb! A mi doktor nénink amúgy nagyon rendes, bár oltás területén még nem tudok nyilatkozni. A vizes vattacsomót kipróbálom.
Ágci! Kaki ügyben nálunk épp fordított a helyzet, majdnem minden pelus rejt valami meglepetést, sõt gyakran mellé is jut belõle! Ez általában nem a nagy mennyiség miatt van, hanem mert olyan sunggal távozik a picibõl. Gyakran már szopizás közben hallani a rotyit, gondolom a bezúduló tej nyomja ki rögtön. Ajánlom, hogy igyál minél több rostos gyümölcslevet, nekem pont ezt kell csökkentenem, mert hajtja a picit. Ám ha nálatok ellenkezõ irányú a gond, biztosan nem árt egy kicsi!
Lányok, szerintetek meddig bukiznak a babaák? Bencus néha sugárban köpi vissza a tejet, úgy hogy ijesztõ mennyiség loccsan a földön. Ez még csak 3-4 alkalommal fordult elõ, de kissebb adag minden evés után visszajön. Ilyenkor túleszi magát?

Bocs, hogy ilyen hosszúra a nyúltam ,de annyira jó ez a topic, rengeteg ötletet lehet meríteni. Mindenkinek minden jót!

Bencemama
Bencemama

Szia Bencemama!

De jó, bánk is november elsején született! Akkor egyidõsek a babáink! KépKépKép
Sajnos (vagy nekünk szerencsére) egyik gyerekem sem vlt bukós fajta, mind olyan volt, hogy amit egyszer megettek, az már vissza nem jött. Illetve ha jött volna, azt visszanyelték, ilyenkor jött a csuklás. Fel a fejjel, nem minden orvos olyan béna! Kép Biztos nem lesz gond!
Ez a kakilás dolog azért érdekes, mert egy-két héttel ezelõttig nálunk is úgy volt, hogy minden pelusban volt kaki, most viszont már kezdünk megint a kisebbik lányomhoz hasonlítani, 2-3 naponta sikeredik valami, viszont mindent hasznosít a baba. Gondolom azért is nõ ilyen ütemben! Kép

Jó babázgatást, szia: Norcsi.
norcsi
Lenti

Andi!

Az Árnica-krém gondolom használt! Bár én még ilyen krémet nem láttam, de a homeopátiás golyócskák egyike amit most kaptunk, az Árnica volt. Úgyhogy gondolom, hogy krémként is használ!Kép
Kíváncsi leszek majd az eredményre!

Szia: Norcsi.
norcsi
Lenti

Kedves Cappuccino,
tudsz valami bovebbet a MOM-os babamasszazsrol. Ugy ertem, hogy egeszen pontosan hol van, vagy telefon, ahol meg lehet erdeklodni. A kerultben valahogy nincs szerencsem a dologgal mar ezerszer felhivtam azt a vedonot, aki itt nalunk allitolag csinalja, de sosincs benn, a tobbiek meg nem tudnak semmit. A legutobb megadtak a mobiljat, de az meg ki van kapcsolva. A kisfiam mar 4.5 honapos es ugy veszem eszre nagyon birna az ilyesmit...
Elore is koszi a valaszodat!
Greta
Greta

Lányok,
oltásról annyit, hogy lehet kapnia gyógyszertárban egy jégzselé nevû készítményt, ez sokkal jobb, mint a borogatás. Nem szabad rögtön a szuri után bekenni a felületet, várni kell egy picit, hogy varrasodjon a szúrás, de ezután biztonságosan lehet alkalmazni, csak kenni kell a felületet és szuperul hûti a bõrt. Azonkívül jó mindenféle szúnyogcsípésre, viszketõ kiütésre és hasonló dolgokra.
Lázmérõzés helyett pedig szerintem jobb a szintén gyógyszertárban kapaható - csecsemõméretben is - ún. szélcsõ, ami pont a babák végbelére van méretezve, kis gumidarabka, üreges, mint a szívószál, azon át távozik a szél. Kb. 800 ft. Nem kell félni, hogy beletörik, megsérti a babát, vagy hogy nem jól teszed fel!
andi
andi

Sziasztok!

Üdvözlet az új kismamáknak, akik idetaláltak. De jó!

Norcsi! Örülök hogy tetszik Moira neve. Megnyugtat, hogy Bánk már jobban van. Nagyon stramm baba! Engem ez a homeopátiás orvos érdekelne. Olvastam már a homeopátiáról de nem tudom igazán hogy ez az életben mit takar. Milyen egy rendelés? Mennyibe kerül? Amit eddig megtudtam Töled az tetszik.

Cappuccino
Cappuccino

Capuccino, szia!

Nagy vonalakban van róla egy topic, nem tudom pontosan hol, de valami elég hülye helyen talán a Keres-kínál rovatban. Ott már sokmindent írtam a tapasztalatainkról. Ha van egy kis idõd, bátorítalak hogy olvass bele. A rendelés elsõ alkalommal általában 1- 1,5 órás, és nagyon nagy részletességgel kell kérdésekre felelni. Attól függ, ha a gyerekkel mész, akkor vele kapcsolatban, ha te mész akkor magaddal kapcsolatban. Nagyon sokfélék a kérdések, eleinte nagyon meglepõ. Mi elõször a nagylányomat vittük, és ilyen kérdések voltak pl. mit szeret jobban az édeset vagy a sósat, vagy a meleget illetve a hideget kedveli-e jobban. És erre ha belegondolsz nem is olyan egyszerû válaszolni, mert olyan válasz nem jó, hogy hol ezt hol azt. Pontos, kategorikus válaszok kellenek, mert így tudja az orvos megismerni a pácienst, és tud neki a jövõben személyreszabott kezelést megállapítani. Az árak változók. Mi több homeopatához is jártunk, a gyerekekkel is máshoz, mi is máshoz. Más az elsõ alkalom, az drágább, egyébként egy vizit 2000-2500.-Ft. A homeopátiás bogyók, meg szerek általában lényegesen olcsóbbak mint pl. az antibiotikumok, és ami még nagyon szimpatikus bennük, hogy nem ártanak. És nem tudod túladagolni! A lényeg nagyon nagy vonalakban az, hogy a szervezet öngyógyító mechanizmusát erõsíti fel, tehát segít abban hogy a saját szervezeted gyõzze le a bajt. És így nemcsak a tünetek szûnnek meg (mint a hagyományos medicináknál általában), hanem maga a kiváltó ok is. Kell ehhez persze egy jó orvos aki eltalálja a megfelelõ szert. És az is fontos, hogy homeopata CSAK orvos lehet. Tehát mindenféle sarlatán nem!!! Nem tudom ennyibõl mit lehetett leszûrni, de mondom látogass el abba a topicba és sok jó dolgot olvashatsz ezzel kapcsolatban. (Persze ellenvéleményeket is!) Ha érdekel megvan a homeopata orvosok listája!

Szia, és jó éjt ha még ma erre jársz! Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!
Ágci! A kaki dolog nálunk is hasonlóan alakult. Eleinte mindig volt a bugyorban napjában többször. Ha véletlenül nem volt rajta a pelus, a szobát keresztbe lehetett takarítani Kép Ez jellemzõ az újszülöttekre, nem kell megijedni, õk még így "ürülnek". Én jól megijedtem, hogy megy a hasa, pedig ez normális, csak ha pelus van rajta nem látjuk. Kb 2 hónapos kora óta sokkal szilárdabbakat kakilnak, és ritkábban. Ilyenkor az is jó, ha 5 napban 1x, de az is, hogy 1 nap 5x kakilnak. Amikor észrevettem, hogy Réci a kakinak ordít ennyire, próbáltam segíteni hõmérõzéssel. Azt mondják nem tanácsos, mert a késõbbieket tekinve árthatunk vele. Ezért kipróbáltuk az édeskömény teát. (HIPP instant). Az van ráírva, hogy 4 hónapos kortól, de szerintem nyúgodtan adhatod. Ebbõl az utolsó evés elõtt 1 órával megeszik kb 80-100 g-ot, és megy a dolog magától is. Még most is nagyogat nyög amikor nyom, de a sírás elmaradt, és a szél is könnyebben megy tõle azóta. Hatásosabb lenne, ha 150-200 g-ot inna. Segít az éhgyomorra adott langyos kamillatea, 1 mokkáskanál cukorral (a cukrot a vízzel együtt fõzd fel!!!). Remélem tudtam segíteni.

Bencemama! A bukás teljesen normális, csak számunkra ilyesztõ. Ezt kb. 0,5-1 éves korukra növik ki, nem minden babára jellemzõ. (Ránk igen Kép ) Naponta többször átöltözünk, mert tiszta büfis a ruhája. Hasi UH-n azt mondták, hogy nem zár még rendesen a gyomra, ezért jön vissza a kaja (akár etetés után 3 órával is), de ez általában semmilyen beavatkozást nem igényel. Sokat segít majd a szilárdabb táplálék is, csak gyõzzük kivárni. Ha szépen fejlõdik, nem kell izgulnod, csak gyakrabban mosnod Kép Récinél az is okozza, hogy nem tudja mennyi az elég, és többet eszik egyszerre, mint kéne. Emeld meg egy kicsit az ágy fej felõli részét, vagy kajcsi után ne tedd le egybõl, ültesd egy picit.

Mennem kell mert éhes a Picike.
Puszi
Remama.
rema

Sziasztok!

Zsuzsa73!

Írtam neked a bronchitis-röl a Túl az elsön topicban! Most már látom, hogy ide kellett volna írni. Bocsi.

Sziasztok,
Evey
evey

Norcsi! Szerintem is tök jó, hogy egy napon születtek a fiaink! Én a Kútvölgyiben szültem és várhatóan a következõt is ott fogom, mert mind a kórházzal, mind a dokival nagyon elégedett voltam. (Erre persze még várni kell 1-2 évet!) Te hol szültél? Már alig várom, hogy a kaki dolog nálunk is hasonló fordulatot vegyen, de mint tudjuk a babák nem egyformák!

Andi! Ma be is szereztük a jégzselét, mert hétfõn mgyünk oltásra, remélem hasznos lesz. Köszi a tanácsot!

Remama! Úgy tûnik bukás terén nagyon hasonlóak vagyunk, nálunk is rendszeres a napi többszöri átöltözés és Bence is addig enne amíg látja a cicit, határok nélkül. Ezt még fûszerezi egy kis nyálcsorgás is! Egyébként az ágyemelést már alkalmazzuk egy ideje, bár nem túl sok sikerrel. Tehát úgy tûnik nem marad más, mint a türelem és nagyobb adag mosópor!

Jó babázást Mindenkinek,

Bencemama
Bencemama (bencemama)

Sziasztok!

Norcsi!
Diétázó baba?! Még viccnek is rossz!
Én azért aggódtam, mert egy doktornõ azt mondta, hogy a csecsemõkori elhizás az oka a késõbbi sziv és érrendszeri betegségeknek. De akkor ez is egy orvosi okoskodás. Én sem nagyon tudom elképzelni, hogy a baba éhesen sir én meg csak hallgassam, mikor itt a sok tejcsi...
Egyébként a Dotén szültem Debrecenben, mert állitolag jobb, mint a Kenézy korház. Hát, nem vagyok benne biztos...
helga

Sziasztok!
Szeretnék én is áttérni hozzátok a friss kismamáktól, talán néhányan emlékeztek rám.
Dec. 18-án született Réka lányom Kép
Megpróbálom átolvasni az elmúlt napokat és szeretnék bekapcsolódni a csevegésbe. Elõször is megyek és bõvitem a profilomat!
Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Norcsi! Hogy van a kis Bánk? Köszönöm az infot homeopata ügyben. Elolvastam a topicot is. Majd ha aktuális lesz lehet hogy ki fogom még kérni a véleményedet, illetve a listát amit ajánlottál. Egyenlöre Moirának még nem volt semmi baja, és én sem vagyok az a beteges típus.

Gréta! És akit még érdekel a babamasszázs. Elnézést mindenkitöl de a múltkor rosszul írtam az idöpontot. Tehát keddenként van 10.30-tól a MOM Müv. Kp.-ban (XII. Csörsz u. 18. tel: 319 98 56). Érdemes kicsit elöbb menni hogy legyen idö levetköztetni a babát. Gondolom kell vinni valamilyen olajat is. A tanfolyam után pedig baba-mama torna van ugyanott.

Cappuccino
Cappuccino

Sziasztok!

Lara! Merre vagy? Tavaly óta nem láttalak itt a topicban, már hiányzol. Remélem Hanga jól van és egyre ügyesebb.

Beja! Gratulálok az óriás babádhoz! Jó hogy idetaláltál. A másik topicban olvastam hogy miken mentél keresztül. Nagyon sajnáltam ami Veled történt. Jobban vagy már?

Zafi! Légy üdvözölve közöttünk!

Lányok! Megnéztem a profilotokat (már akinek van). Milyen gyönyörü babák születnek itt sorban! Ez fantasztikus! Lehet hogy nekem is kéne valami profil-szerüséget kreálnom?!

A nehezen kakiló babák anyukáinak üzenem, hogy a hömérözéssel ne gyakran próbálkozzatok, mert hozzászokhat a baba és nagy bajok lehetnek belöle. Mondjuk idönként egy fél glicerin kúp hatásosabb lehet. Meg a lábemelgetés, a hasmasszírozás, az édeskömény tea (ezt ihatjátok ti is mert átmegy a tejbe).

Cappuccino
Cappuccino

Sziasztok!

Üdv az újaknak a fedélzeten! Kitartás Kép
Balunál a kakilás úgy néz ki, hogy a 6. hétig minden etetéskor volt kaki, most már csak napi 1-2 van, de nem szilárd, bár más állagú, mint elõtte volt. Mikor áttért a ritkább kakilásra, akkor néhány napig küzdött vele, de most már megy minden, mint a karikacsapás. És Balunak pelussal a fenekén is sikerült már az apja nadrágját lekakilni bibii! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Kész a profil-szerüség.

Cappuccino
cappuccino

Sziasztok!

Zafi!
Gratulálok a csinos hajasbabához és üdvözöllek közöttünk!
Ha van kedved, meséld el,milyen volt a szülés!

Norcsi!
Remélem mostmár teljesen meggyógyult a pici fiu!:-)

Képzeljétek, tegnap éjszaka a picikénk végre átaludta az éjszakát! 8 órát egyhuzamban!
..remélem, mostmár egyre többször lesz ilyen nagyon ügyes! :-))

Ilyen jó hirekkel búcsúzom! (Sajnos holnap szurira megyünk, egy kicsit aggódom miatta, de remélem rendben lesz minden!)
helga

Sziasztok,

Helga, gratula az atalvashoz, csuda jo hir! (Mi meg epp az ellenkezojet eljuk most at: miota karacsony ota visszatertunk a nagyiektol Nemetorszagbol David ujra 2x kel szopizni ejjelente, pedig 7 hetes kora ota ataludta az ejszakakat, 12 orakat aludt egyhuzamban. Bruhuhuhuu.)
A multkor kerdezted, csaszarral szuletett-e? Nem, rendesen normal. Az orvosok is megjegyeztek, hogy ritka formas, kerek a szules ellenere es azt mondtak, hogy talan a Materna miatt (en vegig szedtem).
Milyen kapcsolatban vagy a KLTE-vel? (Csak mert lattam a linket, bar felmennem sajna nem sikerult.) Oda jarsz, vagy tanitassz? Csak azert kerdem, mert en is oda jartam.

Kriszti, nekem is ismeros a szoptatas alatti fajdalom. Nekem az egyik fajt minden szoptatas elejen, de ugy, hogy a vegen mar elore feltem. Pedig jol vette a szajaba es semmi mas okot sem talaltam ra, egyszeruen a tejleado reflex ilyen erosen indult. Neha az segitett, hogy kozvetlen a szoptatas elott egy nagyon picit kifejtem belole, hogy ne a babanak kelljen meginditania, amugy is nagyon tele volt, feszult. Ez hasznalt egy kicsit. Azota viszont eszrevetlen jobba valt a helyzet, magatol. Remelem, nalad is igy lesz.
A mi babank is furcsa hangokat adott az elejen, szurcsogott, horkolt, sipolt, de persze engem is mindenki megnyugtatott, hogy ez normalis es azota tenyleg el is múlt (most 4 honapos).

Lanyok, ez a 3 honapos szuri hanyadik oltast jelenti Magyarorszagon? Vagyis mikor kapjak az elsot? Mi eddig 2-on vagyunk tul, 3 es 4 honapos koraban kapta oket, szerencsere se laza nem volt, sem mas baja. A harmadik 2 het mulva esedekes.

Ja es sziasztok frissen csatlakozok is!

Cili2
Cili2

Cappucino, Moira gyonyoru!
C2
Cili2

Sziasztok!
Köszi a tippeket, mindet kipróbáltam (kivéve a hõmérõt, de arra nem is volt szükség:-)) Nem mondom, hogy nem erõlködik Gabómanó, de sokkal jobban érzi magát, és könnyebb sokkal szegény helyzete. Képzeljétek el, hogy ma annyira telerakta észrevétlenül a pelust, hogy mikor kibontottam, teljesen le kellett tisztogatnom szinte mindenütt, mert a popsiján ugyan semmi nem volt, de még a köldöke fölött is kakis volt:-)!
Szeretnék nektek eldicsekedni: eddig a kicsi fiam, teljesen elutasította a szopizást mint etetési formát. Nem volt mit tenni, a lefejt tejcit cumisüvegbõl adtam neki. Ma pedig uzsonnára és vacsira is szopizott egy kicsit. Nagyon boldog vagyok, mert talán van remény arra, hogy átálljunk a szopira. Drukkoljatok nekünk!
A babáitok mind nagyon-nagyon szépek! Gratulálok hozzájuk!
Minden jót:
Ágci
Ágci

SZiasztok!

Ágci! ez fantasztikus hír. Nagyon jó dolog a szoptatás. Ahogy néz a kis szemeivel. Szorítok, hogy "így" maradjatok.Kép
Mi még nem aludtuk át az éjszakát, pedig aludt már 8 órát egy huzamban. Csak 7-kor kezdte így felébredt. Kicsi Hanna 3 körül ébred, akármikor teszem le és 1/2 6 körül ébred és játszani szeretne. Na persze én is.Kép)

Ti mikor kezdtek Johnson termékeket használni babaápolásra?

Tikk
tikk

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek gratulálok a kisbabákhoz! Engem nagyon feldob ez az anyaság és hihetetlen türelmes lettem, nem tudom, ti hogy vagytok ezzel. A kakilással kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy nálatok milyen szinû a széklet. Úgy tudom a szép narancssárga a jó pár hetes korban. Nálunk elég gyakran zöldes, vagy ha nem tud kakilni, akkor csak egy kis zöld csikot hagy maga után a pelusban. Mivel nagyon száraz nálunk a levegõ egyesek azt ajánlották, adjak a kislányomnak egy kis vizet, én adtam is, ettõl hig lett a kakija és zöldebb. Másoktól meg azt hallottam, hogy fél éves korig nem is szabad vizet adni a babának. Ti mit tudtok?
A konakiont meddig kell adni a kisbabának, ti hogyan adjátok be a babának, úgy vettem észre elég rossz lehet, mert borzasztó arcokat vág a kicsi lányom, mikor lenyeli.

Cappuccino: gyönyörû a lányod, gratulálok és köszi a babmasszázs cimet, holnap felhivom õket, hogy tényleg ingyenes-e.

Mávos lányok: mentek majd baba-mama tornára a Mávba? mikortól van? ugyanabban a tornateremben tartják, ahol a kismama tornát, az sajnos elég hideg volt, oda nem szivesen vinném vagy fütenek ilyenkor?

Nálunk az éjszakai nyûgösködés eltolódott hajnalra, most már nem este 11 és hajnali 3 között sir, hanem hajnal 3 és 6 között, remélem ez azt jelenti, hogy kezd a baba rájönni, mikor van nappal és éjszaka. Lehet, hogy jövõ hétre már reggel fog nyûgösködni? nektek van hasonló tapasztalatotok?
úgy vettem észre, mintha estére csökkene a tejtermelésem és ezért nem elég neki éjszaka a 3 órás szopizás, van ennek valamilyen tudományos magyarázata vagy csak én igy müködöm?
Akiknek a babájuk átalussza az éjszakát, õk mit csinálnak, hogy a mellük ne durranjon ki a tejcitõl és ne fájjon (külön felkelnek lefejni a tejet)?

Köszönöm a válaszokat!
Üdv: Zsu26 + 5 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok Lányok!
Már ma reggel is szopizott Gabó, csak egy pár kortyot, de hátha megjön hozzá jobban a kedveKép
Tikk,
szerintem ezt te tudod eldönteni, ha bírja a babád bõre nyugodtan használhatod. Nálunk benn a klinikán azt használták az újszülötteknél is, és mielõtt hazaengedtek minket az elsõ babás anyukák fejtágítóján mondta a védõnéni, hogy nyugodtan lehet, ezek közül a babák közül senkinek nem lett baja. ezt csa azért írtam, hogy elvileg bármikor elkezdheted. Mindenesetre mi maradunk a gyógyszertárinál, márcsak az ára miatt is.

Zsu, ide másolom, amit találtam egy másik topicban a zöld kakiról:

Zöld kakinak általában 3 oka lehet (szopós babánál):

-náthás a baba, hátrafolyik a váladék, bekerül az emésztõrendszerbe, majd kikakilja

-szoptatós anyuka túl sok tejet, tejterméket fogyaszt

-a kisbaba rövid ideig szopik egy-egy mellbõl, így csak az ún. elsõtejhez jut, ami hashajtó hatású és zöldes székletet eredményez.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok lányok! Van egy kis idõm amíg alszanak a gyerekek.

Bencemama. Én a Schöpf-Merei kórházban szültem most is, ugyanúgy mint az elõzõ két esetben is. Nem azért mert nagyon elégedett lettem volna, mert egyáltalán nem voltam az (ez a dolog visszanyúlik még az elsõ lányom születése elõtti idõkre), de az orvosom akit nagyon régóta ismerek, ott vezet szüléseket ezért csak miatta most is ott szültem. Most sem voltak pozitív tapasztalataim, de ez most mellékes. Annak örülök, hogy ti a kórházatokkal elégedettek voltatok. Én ott csak az utolsó terhességemnél a 3D-s ultrahangon voltam, egyébként nem nagyon ismerem. Kaki-üggyel kapcsolatban kitartás! Kép

Helga. Anyatejes baba nem lehet elhízott, az annyit fejlõdik amennyit akar. Úgyhogy én sem izgatom magam ezen, inkább örülök neki, mert emlékszem, hogy mindkét lányomnál olyan 6-8 hónapos koruk körül viszont jött az ellenkezõje, mikor nem "eleget" híztak. Akkor meg mindenáron tápszerre akart ráállítani minket a már említett dokinõ. (Nem mi vagyunk az egyedüliek, úgyhogy szerintem alappal gondolom, hogy valamilyen tápszer-céggel van megállapodása.) Én ezt akkor is hülyeségnek tartottam, és nem is kezdtem õket tápszerrel tömni, hanem lassanként bevezettünk más ételeket de mellette szoptak rendesen, a nagyobbik másfél évesen maga hagyta abba, a kicsit két évesen le kellett szoktatni mert akkor derült ki hogy várjuk a harmadik babát. Nagyon gratulálok hozzá, hogy ilyen ügyes a babád, hogy már átalussza az éjszakát!KépKépKép Nálunk ez szerintem még nagyon odébb van. (Általában nem eszik egy alkalommal sokat a babám,viszont sûrûn kér enni)

Capuccino. Bármi érdekel a homeopátiával kapcsolatban, szívesen megírom ha tudom. KépKépKép Szerintem érdemes errõl a fajta orvoslásról is tudni! Ezt mi a saját bõrünkön tapasztaltuk meg, miután a bölcsis akkor másfél éves kislányom immunrendszerét teljesen tönkretették az állandó antibiotikumozások (amik közül egy csomót félbe is kellett hagyni a különféle allergiák miatt). A homeopátiával helyreállt az immunrendszere. Köszi a kérdésed, már másnapra helyrejött a kisfiam, de utólag olvastam az oltási reakciókról, szövõdményekrõl illetve oltási balesetekrõl egy cikket itt a neten, és nem lettem nyugodtabb, mivel világossá vált számomra hogy egy ilyen "kis" baleset milyen nagyon súlyos következményekkel járhatott volna. Most már jól vagyunk, köszönjük, de egy biztos, a három hónapos oltást már más fogja beadni! Kép Nagyon édes a kis Moira!KépKépKép

Ágci! Nagyon gratulálok ahhoz hogy nem adtad fel, és most már a cicibõl szopizik a babád! Én drukkolok, csak így tovább!

Tikk. Mi az elsõ hetekben használtuk csak a fürdetõkenõcsöt, azután már õ is (a két nagyobbhoz hasonlóan) a Johnson babafürdetõvel fürdik. A kórházban is azt használták, néha csak úgy illatozott a szintén Johnson hintõportól! (Én hintõport a magam részérõl nem használokKép

ZSu26. A zöldes kaki nálunk is megvolt úgy egyhónapos koráig, de azóta hirtelen a tõle elvárt aranysárga anyatejes kakit produkálja. Már amikor produkál, mert kezd nála is a kisebbik nõvéréhez hasonlóan ritkulni a kakilás (most pl. a harmadik napon kakilt csak, de ez úgy hét napig még nem kóros). Úgyhogy szerintem hamarosan nektek is rendezõdni fog ez a dolog! A nyûgösködés az nálunk is hajnalban a legintenzívebb, de nálunk a hasfájás az oka. Most vettem neki egy kis szélcsövet a patikában, és mondhatom olyan vidám volt amíg jöttek ki a pukkok, hogy egyfolytában csak gõgicsélt és mosolygott. A tejjel én is hasonlóan voltam mindig, estére jóval kevesebb volt, viszont arra mindig elég volt, hogy jóllakjon vele a baba. Én az elsõ gyereknél minden evés után fejtem, na ekkor voltak olyan éjszakáim, hogy reggelre tiszta tej volt minden (mivel már korán átaludta az éjszakákat) pedig éjfelekig fejtem. A másodiknál már csak akkor fejtem, ha nagyon tele volt a mellem és éreztem hogy nem szívta ki rendesen. Most meg csak akkor, ha el kell mennem (ez sajna gyakran van a másik két lány miatt, hol ide, hol oda kell velük rohangálni) valahova és addig Anyukámmal vagy a férjemmel van a baba.

Egyébként ma volt egy nagyon pozitív élményem az I.sz. gyerekklinikám, ahol holnap a nagylányomnak kiveszik az orrmanduláját. Gondban voltam, hogy hogy tudnám megoldani, hogy én legyek vele ott mikor a mûtõbe viszik, meg mikor kihozzák akkor is, viszont annyi tejet nem tudok elõre lefejni a Bánknak amennyi olyan hosszú idõre kellene neki. A nõvérke volt olyan aranyos, hogy felajánlotta, hogy nyugodtan vigyem be a kicsit is (ott csak egészséges gyerekek vannak, hiszen betegen meg sem mûtenék õket), ott kap egy ágyat, és együtt lehetünk bent, és amikor akarom meg is szoptathatom. Délután meg haza is jöhetünk mindnyájan. Ez a hozzáállás nagyon nagyon szimpatikus volt! KépKépKép

Sziasztok, bocsi hogy hosszú voltam, de nem tudok mostanában nagyon gyakran erre járni. Mindenkinek jó babázást: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Zsu26! Örülök, hogy itt is találkozunk! Kép Én majd szeretnék a MÁV-ba baba-mama tornára menni, majd a baba 3 hónapos korától lehet jelentkezni Katinál. Remélem találkozunk ismét! Egyébként most, hogy hidegebb lett, már a másik tornateremben volt a torna és ott kifejezetten meleg volt!

Most mennem kell, mert sirdogál a babám!
Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok lányok!

Babamasszázs ügyben sikerült kiderítenem annak a védönönek a nevét és a telefonszámát,aki tartja a MOM-ban. Ime: Bajzáth Erzsébet, 249-28-69. Talán ha holnap reggel felhívjátok el tudjátok érni a rendelöben mielött átmenne a MOM-ba (remélem). De gondolom úgy is lehet menni ha nem telefonáltok, csak azért jobb ha számít rátok, mert ha nincs elég jelentkezö akkor lehet hogy nem indítja a tanfolyamot. Elvileg holnap indul egy új csoport. Amint már írtam 10.30-kor kezdödik a foglalkozás, de már 10.15-re oda kell menni hogy legyen idö elökészíteni a babákat. Utána 11-töl pedig kismama torna van ugyanott. (MOM Müvelödési Központ, XII. Csörsz u. 18.) Remélem tudtam segíteni.

Cili, Ágci, Zsu, Norcsi, örülök hogy tetszik nektek az én Moira babám.

Norcsi! Nagyon szurkolok nektek a holnapi mütéthez. Remélem hamar túl lesz rajta a kislányod. Tényleg rendesek hozzátok a klinikán. De nem ennek kéne természetesnek lennie?! A homeopátiával kapcsolatban lenne máris egy kérdésem. A hugom hozott egy Regalen nevü homeopata szörpöt, amit állítólag akkor is érdemes inni ha nincs semmi bajunk. Szerinted?

Ágci! Gratulálok Gabó kortyolgatásához! Csak így tovább! Megnéztem kis Gabót, nagyon édes! A mi családunkban ugyanaz a helyzet mint amit te is írsz a profilodban, és a korunk is pont egyezik.

Zsu! Engem is feldob az anyaság, meg tudlak érteni. A konakiont úgy kell beadni, hogy egy kiskanálba egy kis anyatejbe teszed. A D vitamint is így kell, de a kettöt külön-külön idöpontban. Ha a kislányod megissza a vizet akkor adhatsz neki, csak elötte forrald fel és hütsd le.

Cili2! Nálunk oltják a babákat a kórházban, aztán 2-5 hónapos korig havonta. Söt, 3,4,5 hónaposan két szurit kapnak egyszerre. Mi már mindegyiken túl vagyunk, és Moira meg sem érezte öket, de sajnos a BCG-t újra be kell majd neki adni, mert nem eredt meg. Ti melyik országban éltek?

Pocok! Gratulálok az altatási sikerekhez! Mi is 1-szer kelünk szopizni éjszaka, de én sem bánom. Anyósoddal kapcsolatban öszinte részvétem. Vigyázz a kis Mankára, olyan aranyos!

Helga! Nektek is gratulálok az éjszaka átalvásához!

Az én lányom is fiúzott ma. Olyan mázlista, gyakran viszem jó pasik közé (5-8 hónapos kis férfiak!). Imádja öket! Bár a felnött férfiakat is csábítgatja már. Nem lehet ezt elég korán kezdeni.

Cappuccino
cappuccino

Még egy ötlet a profilba: én beleírtam a szülés történetét - jó hosszú lett!
zafi

Sziasztok Lányok!

De jó, hogy megtaláltalak benneteket! Tulajdonképpen az is visszatartott a netezéstõl, hogy Isten tudja, mikor tudok jönni legközelebb... Kép Ugyanis eddig a Friss kismamás topic "lakója" voltam, és most egy 5 hetes kislányom van, aki éppen alszik, de mostanában nem sok idõt hagy netezni... Kép

Lenne is mindjárt egy kérdésem: szerintetek mikor fogja tudni megkülönböztetni az éjszakákat a nappaloktól? Most többnyire eszik és alszik, de minden nap van egy 4-5 órás ébrenléti periódusa, ami ritkábban nappalra tevõdik, de általában este 11 körül kezdõdik. Már értem, miért mondták annyit pocakos koromban, hogy: most aludd ki magad... Kép

Norcsi! Érdekes, amit a La Leche Ligás kismama mondott, hogy az anyatejes babát nem lehet túletetni. Eleinte természetesen én is így gondolkoztam és igény szerint szoptattam. Ebbõl az lett a gondunk, hogy fájt a kicsi hasa(kb. 2 hetes korára) mert a kislányom nagyon falánk volt, jóval többet evett, mint az "számára elõírt". Ekkor azt mondta a doktornõ, hogy 2 óránként etessek, mert az anyatej emésztési ideje két óra, és ha ráeszik az emésztetlen tejcsire, az nem jó.
Viszont az ösztöneim nekem is azt diktálják, hogy amikor kívánja, akkor egyen. Így a középút az maradt, hogy 2 órán belül nem eszik, egyébként meg akkor, amikor kívánja. Most már kb. 6-7-szer eszik egy nap, tehát ez a gond mostanra rendezõdött.
Egyébként képzeljétek el, 2370 grammal született és egy hónapos korára már elérte a 3 kilót!

Meg tudnád adni annak a La Leche Ligás kismamának a telefonszámát? Kíváncsi lennék az õ véleményére!

Na, ébredezik is a kislányom, mennem kell. Megpróbálom beiktatni a mindennapjaimba a netezést, csak még eddig nem nagyon sikerült jól beosztani az idõmet, így hát sosincs idõm semmire. Kép

Sziasztok: Laura
Laura

Danimama! Így, Picurként emlékszem rád, de jó, hogy te is elõkerültél! (A többieknek is örülök, természetesen, csak õk nem változtattak nevet.)

Cory! Érdekes, amit írtál arról, hogy a kisbabád csak melletted hajlandó elaludni. Az én kislányom meg ha ébren van, nem szeret a kiságyban lenni, csak a kezemben nyugodt.
Egy orvos azt mondta egyszer a TV-ben, hogy a kisbabák egy éves korukig az anya részének tekintik magukat, tehát ketten vagyunk egy egység. Ez tökéletesen érthetõ, hiszen látom, mennyire nyugtató számára, amikor a kis fejét a mellkasomra hajta, és a szívhangokat hallgatja. Állítólag ez 1 éves korukig van így, aztán elindulnak és kíváncsian felfedezik a világot. Akkor, azt hiszem, vissza fogjuk sírni azt az idõszakot, amikor "egész nap a mellkasodon alszik az a gyerek!" (Párom szerint.)

Sok puszi nektek: Laura
Laura

Sziasztok!

Cili2!
Én is Maternát szedtem... :-) Ennek ellenére nagyon hosszúkás volt a feje!:-)
A Kossuth-tal olyan kapcsolatom van, hogy a férjem oda járt (tavaly végzett)
Nálunk a baba az elsõ szurit pár naposan kapta a kórházban (BCG), aztán 2 hónaposan a másodikat és az 5. hónapig havonta kap egyet.

Ágci!
Gratulálok a szopihoz! Ugye nagyszerû érzés! Kitartás, a kis lurkó biztos teljesen rászokik majd, ha rájön, hogy milyen jó! :-)

Tikk!
Mi már használjuk a Johnsons fürdetõt és nincs vele semmi gond.

Zsu 26!
Én azt vettem észre, hogy este és éjszaka a baba kevesebbet szopik, mert fáradt és csak a szomját oltja a tejjel. Igy a zsirosabbat nem issza meg és nem lakik jol. Ezért ébred fel hamarabb.
Amikor a fiam átaludta az éjszakát, nem keltem fel fejni, reggelre fájt is a mellem, de alaposan kifejtem és nem lett gond belõle.

Norcsi!
Köszi a segitséget anyatej-üggyel kapcsolatban. (Akkor nem diétáztatom:-)))))
A babánk sajna csak 1 éjszaka volt ügyes, tegnap nem aludta át az éjszakát, de talán lassan majd kialakul! :-)
Próbáltad már hasfájásra az Espumilsan cseppet? Nekünk bejött!

Zafi!
Nagyon izgalmas volt a szüléstörténeted, külön gratulálok a férjedneka sikeres vizsgához ilyen események után! Ott volt a szülésnél?

A fiunk ma megkapta a 2 hónapos oltást.
A védõnõ megnyugtatott, hogy nem szokott mellékhatás lenni. Ennek ellenére amikor hazaértünk megpróbáltam szoptatni a picit de nagyon sirt. Aztán gondoltam megnézem az oltás helyét, hátha ott van a baj. Aztán amikor elkeztdtem kihámoyni a rugdalózóból, már sikitva sirt szegénykém. Az oltás mellett a fenekén egy tenyérnyi nagyságú vörös, feldagadt folt volt.
Betelefonáltam a dokinak, aki vizesborogatást javasolt, de ennek hatására csak még jobban sirt a picikénk. Adtam neki egy fél fájdalomcsillapitó kúpot és nagy nehezen megnyugodott. Mostmár jól van.
Úgy látszik, ez alkati kérdés. Vagy a doki bénázott? Nem tudom.
helga

Cappuccino,
nagyon aranyos a kis Moira!!!
Egyebkent koszonom az aldozatkesz segitseget a babamasszazzsal kapcsolatban. Sajnos nekem a delelottok a MOM-ban nem lesznek jok: a kocsi a paromnal, a baba pedig hozzam kepest nagyon nagy- ugy kb.8 kg es sajnos nem birom el hosszu tavon.Raadasul most elkapott valami virus ugyhogy most egy hetre kenytelen vagyok a projektet dobni...De azert tenyleg koszi, ha megtudok vala,i masik helyet majd kozzetesyem- de lehet, hogy mar a tul az elso napokon... topicban- vegulis egy 4.5 honapos babaval mar inkabb odatartozom - es meg a kismamakat is mindig elolvasom!
udv.
Greta
Greta

Lányok, valaki árulja már el, mért kéne átszokni a Johnsonsra? Tud valamiben többet, jobbat, mint a gyógyszertári? Ez valami olyan, mint átszokni a fõzelékre, vagy a 3 óráról 4 órás evésre mánia volt ezelõtt 10 évvel. Komolyan, nem tudom, mi szól a J. mellett? (hogy más márkákról ne is beszéljek) Nekem anno egyetlen dologban volt jó, hogy az olajos flakon jó fazon volt, kicsi lukkal, és nem ömlött. De ami benne volt, az semmivel sem jobb a gyógyszertárinál, ami olcsóbb. (amúgy én az olykor koszmós fejû 6 és félévesem fejét a mai napig gyógyszertárival olajozom inkább...)
Ildi

Ildi
pildi

Nem védeni akarom a Jonsont, de a párom kipróbálta, hogy csíp-e a sampon, saját magán. És nem csípett neki. Igaz, ez egy éve volt. Egyébként én is gyógyszertári párti vagyok.

Gabi
bgabi

Én is mindenbõl a gyógyszertáriz használom, de a Johnson sampon, nekünk sem csíp.

Mindenkinek ennyi baja volt a 2. hónapi oltásnál? Vagy csak én olvasom véletlenül ezeket a történeteket?

tikk
tikk

Sziasztok!

Mi Johnsons-t használunk, és nincs vele semmi bajunk. Mi is kipróbáltuk, hogy csíp-e, és nem!
tikk: nálunk semmi gond nem volt a 2 hónapos oltásnál.

cory

cory
Budapest

Halihó!

Ágci gratulálok!!! Csak így tovább!

A 2. hónapi oltás után Maja is baromi nyûgös volt, pedig a dokinéni azt mondta, hogy nem lesz semmi. Még hõemelkedése is lett. Ez az egész oltás téma nagyon zûrös, én majdnem megtagadtam õket, de aztán a dokinéni meggyõzött. Pedig ha jól tudom, pl. Németországban már egyáltalán nem oltják agyon a gyerekeket olyan betegségek ellen, amik már nem is léteznek...

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok,

Mi is tegnap estünk át a kéthónapos oltáson és nálunk is iszonyatos, csillapíthatatlan üvöltéssel telt az este. Még a szopi is alig nyugtatta meg a kicsit, közben is fájdalmasan fel-felsírt. Be is pirosodott, de kipróbáltuk a fentebb Andi áltál ajánlott jégzselét és tényleg segített.
Ma már szerencsére felhõtlen jókedve van Bencének.
És erre az oltásra mondják, hogy szövõdménymentes?! Milyen lehet a többi!

Bencemama
Bencemama (bencemama)

Sziasztok!

Én sem tudom mi lehet az oka ezeknek az oltási szövödményeknek. Nálunk egyik oltásnak sem lett semmilyen következménye, Moira meg sem érezte amikor beadták, és utána ugyanolyan virgonc volt és mosolygós mint egyébként. Pedig már túl val az összes oltáson 5 hónapos korig + beadattam neki az agyhártyagyulladás ellenit is 3-szor (ez nem kötelezö). Tehát már 11 oltást kapott, és semmi. Még kúpot sem szoktam neki adni, pedig a doktornéni szerint kellene. Úgyhogy tapasztalataim szerint mindenkit megnyugtatnék, de amiket Ti írtok azok eléggé aggasztóak! Mindenkinek jobbulást kívánok!

Norcsi! Hogy érzi magát a kislányod mandula nélkül? Remélem minden rendben!

Gréta! Ne hagyj itt bennünket! Az én babám meg már 6,5 hónapos mégis itt vagyok. Vagy én sem vagyok idevaló?! Azt hogy csináltad, hogy a babád már 8 kg? Az enyém még csak 7,5 kg körül lehet. Néha az az érzésem az óriás babák láttán, hogy az én bébim alultáplált, pedig egyáltalán nem úgy nez ki.

Johnsons ügyben nem tudok mit szólni, mert még nem használtuk. Mi is inkább gyógyszertári trutyit fogyasztunk. Van gyógyszertári babasampon és babaolaj is? Fel lehet iratni? Nem tudja valaki hol lehet Penaten babaolajat kapni? Annak annyira jó az illata, de már sehol nem árulják.

Tud valaki valamit Laráról és a kis Hangáról?! Nekem kifejezetten hiányoznak!

Cappuccino
Cappuccino

Sziasztok!

A babamasszázs tanfolyamot megkérdeztem: 6 hetes kortól lehet menni, 3 alkalomból áll, keddenként 1 óra. Negyed 11-re kell menni, olajat és vizlepergetõ lepedõfélét kell vinni. Ma lehet, hogy elkezdõdött a tanfolyam, ha összejött elég kismama. A védõnõ max. 6 fõig tart tanfolyamot, mert csak ennyien férünk el. Kérdeztem, hogy elég meleg van-e a teremben, azt mondta persze. :-) A masszázs után van baba-mama torna 500,-Ft-ért. Mivel az én Dorkám csak most lesz 6 hetes, ezért ma nem mentünk el. Azt mondta a védõnõ, hogy jövõ héten hivjam fel, hogy elkezdõdött-e ma a tanfolyan, vagy csak jövõ héten fog. Ha ma volt, akkor csak 3 hét múlva indit új csoportot.

Kérdés: cumival hogy álltok? a nyûgös hajnalokat csak cumival tudjuk megoldani, de most már egyre sûrûbben sir a cumiért. Szerintetek baj lesz ebbõl?

A zöld kaki megoldódott, valószinûleg én voltam az oka, káposztát ettem (nem kellett volna) és ezért lett zöld, plusz túl sok vizet itattam vele. Most hajnalban hagyom, hogy gyakrabban szopizzon és hasra fektettem. Az espumisan nálunk is bevált.
na most megyek fürdetni, mert sir!

Sziasztok!
zsu26 és 5 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok, azert kedeztem, higy mi is az oltasrend, mert megijedtem ezektol a problematikus oltasoktol. Nalunk itt Ausztriaban vegulis ugyanaz a rendszer, csak minden 1 honappal kesobb kezdodik es a korhazban nincs BCG. De mivel a fiunk Pesten szuletett, o megkapta, de a tobbit mar itt kapta. Eddig tehat 3 es 4 honaposan kapott, gondolom akkor ez utobbi az, amit sok baba ilyen nehezen visel. Szerencsere nekunk se volt semmi problema.
Zsuzsa, ezek a betegsegek pont azert nem leteznek, vagy legalabbis manapsag nem aktivak, mert szinte minden gyereket beoltanak ellenuk. Ha viszont egyre tobben kibujnak aloluk, akkor lassan ujra meg fognak jelenni. Masreszt, amig a legtobb gyerek be van oltva, addig a beoltatlan is valoszinuleg megussza betegseg nelkul, mivel a tobbi, beoltott miatt nincs jarvany. Ez nem is lenne fair.

Cili2
Cili2

Zsu26! Ami a cumi-kérdést illeti, én is nagyon tanácstalan vagyok. Az én 5 hetes kislányom elalvás elõtt kap néha cumit. Nem szeretném rendszeresíteni, de ki tudja, mi lesz késõbb... Odáig nem szeretnék eljutni, mint a szomszéd kislány, akinek szinte állandóan, nappal is cumi lóg a szájában. Kép Nem is látni, ha mosolyog. Kép Kép Kép Annak idején én a fejem alatt lévõ pelus sarkát találtam meg cumizás céljára, akkor meg nem mindegy, hogy cumi vagy pelus?
Nem tudom, én is várnám nálam okosabbak tanácsát.

Szia: Laura
Laura

Sziasztok!

cumi: Balu is cumizott, majd karácsony óta nem fogadja el, hanem az ujját szopja, eddig nem talált be rendesen a szájába a hüvelykujjával. Szerintem ezen ne küzdjetek!

cory

cory
Budapest

Sziasztok,
csak megnyugtatásképp írom, hogy nekem egyik lányommal sem volt soha semmi szövõdmény egy oltás után sem, pedig ketten együtt már elég sokat kaptak. Még csak hõemelkedés sem fordult elõ egyszer sem.
Szerintem ne küzdjetek a cumi miatt, hagyni kell, hogy a baba döntse el, mi a legjobb megoldás a számára. Ez nagyon sok mindenben bejön. A Vekerdy könyvben olvastam, hogy a szopó reflex csak kb. négy éves kor körül szûnik meg, addig valamit úgyis fog szopni/rágni a gyerek, legyen az cici, cumi, cumisüveg, hüvelykujj, stb. A nagyobbik lányom hét hónapos koráig rengeteget cumizott, aztán egyszer csak kiköpte és szó szerint nem fogadta el többet. A kicsi is cumizik, de csak elalváshoz, megnyugtatásképp. Ha lekötöd az idejüket, figyelmüket napközben, és ha tudja, hogy az a legjobb megnyugvás, hogy hozzád bújhat, egyáltalán nem törvényszerû az, hogy lógni fog a cumi a szájából egész nap (ez egy idõ után szerintem 'pótcselekvés', olyankor fordul elõ, amikor valamilyen igénye nincs kielégítve a gyereknek - de ezt csak nagyobbakra értem). Ha pedig hagyod, hogy cumizzon, egy pár hónap múlva már éjszaka sem kell berohangálni és betenni, jól meg fogja õ azt találni magának!
andi
andi

Sziasztok!
Megneztem a profilokat es mindenkinek nagyon szep a kisbabaja! Olyan edesek ezek a csoppsegek!
Mi jol vagyunk. Kiveve attol, hogy az egyik mellbimbom iszonyuan fajdalmas amikor szopizik Dani (vegig a szopizas alatt olyan mintha pengevel vagdosnak). Igy szinte mar egyutt sirok vele amikor tudom, hogy az jon sorra. Akinek szinten volt ilyen tapasztalata megprobalta pihentetni par napig azt a mellbimbot vagy csak turni kell a fajdalmat es elobb utobb elmulik? (De: be tud-e ugy gyogyulni, hogy allando "hasznalatban" van???!!!).
Dani is neha eleg hasfajos. Mostanaban adunk neki baby-teat (Mecsek tea, ami csecsemoknek valo), az mintha segitene (sot a tomlot is kiprobaltuk, nem tudom, ki irt rola, de nagyon jo!). Ti is adtatok mar baba-teat ilyen picinek (Dani meg nincs 3 hetes)? Ha igen mennyit kell neki adni? En csopogtetovel adom, nehogy leszokjon a cicirol. Ti hogy adtatok be ilyen picinek?

Dani egyik szeme napok ota csipas - mindig kitisztitom, de alvas utan ismet olyan lesz. Szerintetek vigyem dokihoz?

Dani is imad mellettem aludni. EN is nagyon szeretem hallgatni a szuszugasat vagy csak nezni ahogy alszik. Annyira imadom!
cumikerdes: mi is raszoktattuk Danit a cumira, mert ha nem akar elaludni (ejjel szopi utan) akkor nagyon hatasos. Nekem az a velemenyem, hogy konnyebb lesz majd arrol leszoktatni mint az ujjszopasrol (bar Dani meg elso baba, igy nincs tapasztalatom, ez csak a velemenyem).

Laura! Oruluk, hogy emlekszel ram. En is emlekszem Rad a friss kismamakbol! Meg ha nem is szoltam hozza az utolso idoszakban, azert ha volt idom bele-bele olvastam. Gratulalok a kislanyodhoz!

Sziasztok, Danimama
danimama

Meg egy kerdes: ha csuklik a babatok adtok neki citromot? Ha adtatok mikor adtataok eloszor? Dani most lesz 3 hetes es neha annyira csuklik, hogy szopizni sem tud, ilyenkor gondolokra, hogy talan ki kellene probalni...

Danimama
danimama

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?