Új privát üzeneted érkezett!

Pgsususka!

Istenem ez borzasztó szomomrú!Kép
Nem is tudom mit mondjakKép
Annyira, de annyira sajnálomKép
Sajnos én is ettől rettegtem végig, olyan jól indult a topic, mindenkinél rendben volt minden, és szinte féltem hogy valakivel történni fog valami szörnyűség, ezek az átkozott statisztikák itt zsogtak a fejemben(20% vetélés)!

Sajnos nekem is van egy nagyon jó barátnőm Pgsuska, aki hasonló cipőben járt mint te, mivel ők is nagyon akartak már babát, a 6 hetes kontrollon még minden rendben volt, a 10 hetesen meg már elhalt babát láttak, neki is kórházba kellett mennie!
Azt mondta a műtétből semmit nem érzett és hogy a lelki fájdalom az amit nehezen él át az ember!
Kívánom, hogy minél hamarabb vígasztalódj, és minél hamarabb ujra babát várj!
Őszintén és tiszta szívből kívánom neked!
Ha megnyílik a téli babás topic, árgus szemekkel fogom figyelni hogy ha lehet, már abba megjelenj!

Bodza!
Ki az orvosod az Istvánba, le tudnád írni a véleményedet róla, akár privátba is!
meggiesales@freemail.hu

Falina!
Ha a kórházban érzed magad nagyobb biztonságban, szerintem beszélj a dokival, hátha megoldható hogy benttartson!
Mit mondtak, mikorra várható, hogy múlik a panaszod, vagy mostmár végig feküdnöd kell???

Kép

Kép
megann
 
 


hi!

utrogond megoldódott!

megann,
doki azt ígérte, bármikor visszamehetek, ha nem múlik.
azt mondták vkinél 2 nap, vkinél 3 hét mire elmúlik. míg tart, szigorú fekvés. csak mosdóba kelhetek fel, de oda is csak azért, mert muszáj. aztán fokozatosan terhelhetem magam, de emelni, dolgozni, sportolni stb. már tuti nem szabad szülésig. ez van, így valszeg elhalsztjuk az áprilisra tervezett mini esküvőnket és a nászutunkat. Kép sebaj, majd jövőre!

f.
falina
 
 


rokica,
ha megkérdezhetem milyen problémával kellett feküdnie anyukádnak a tesóddal? csak nem neki is vérzése vagy mélyen tapadó (méhszájhoz közeli) méhlepénye volt?
falina
15+3
falina
 
 

 
 

Megann!

Írok neked e-mailt.Kép

Orsi
orsi21
 
 


Zsuzska, én is csak azt tudom írni, mint a többiek, szörnyű ami történt, nagyon sajnálom és minél előbbi új pocakot kívánok.

Falina, neked örülök, hogy újra itt vagy, azóta csak most írtam és bár nem ismertelek, de miután a többiek nagyon aggódtak érted, rám is átragadtKép

Megann, én is az Istvánban szülök elvileg 10. 14-én, és dr. Lázár Gábornál. A tarifákról lehet, hogy nem te kérdeztél, nála eddig mindig 8000-et fizettem a magánrendelőjében, és nála nincs hálapénz (még szerencseKép

Zsófy, úgy látszik ez a folyás dolog minket Zsófikat érintKép Ugyanis én is Zsófi vagyok, és van folyásom, olyan amilyennek te leírtad. De én azt olvastam, hogy ez a terhesség alatt előfordulhat, a megváltozott hormonok miatt. Én nem izgatom magamat miatta, mert nem fáj, nem csíp, semmi kellemetlen azon kívül hogy van. Bár az is elégKép

Képzeljétek életem első húslevesét csináltam ma, pedig idén leszek 30. Biztos ciki, de nem baj, viszont érdemes volt eddig várnom vele, mert így legalább nagyon finom lettKép Az "uram" szegény nagyon beteg, meg én is nagyon kívántam, azért szántam rá magam. Érdemes volt. Olyan büszke vagyok magamra, mire megszületik a babónk még a végén egész jó háziasszony leszek.

A mellem nekem sem feszül, inkább érzékeny, viszont a pocakom továbbra is fáj. A doki nem mondott rá semmit, úgyhogy biztos nincs baj, de engem nagyon zavar. Mostanában leginkább a hasizomlázhoz hasonlít. Szerintetek ez normális?

Csütörtökön megyek a védőnőhöz, remélem egy jófej darabot fogok ki.

Melltartót mekkora mérettől érdemes használni szerintetek? Én terhesség előtt sose használtam, de most egy picit nőtt, nem szeretném, ha utána "lógós" lenne.

Zsóci 8+1 (ha jól számolom)

Kép
Kép
hari
 
 


Zsuzska,
Csak most olvastam mi történt, öszintén sajnálom, és kívánom, hogy minél előbb sikerüljön újra... Puszi
Kitartást és sok erőt kívánok!
Kati
Vendég
 


Zsófik,
A folyással kapcsolatban én megkérdeztem a dokimat, mivel már az első terhességemnél is volt, és most is van, ugyan egész enyhe, de mégis... a lényeg, hogy ő azt mondta, hogy ez rendben van. A terhesség alatt valóban előfordul, baj akkor van, ha véres, fáj vagy kellemetlen a szaga.
Szerintem ne aggódjatok, ha mégis, a dokitok tuti megnyugtat!
Kati
(14+4)
Vendég
 


Hari!

A hasfájás miatt ne izgulj szerintem, nekem is fájt ha jól emlékszem legalább 6.-8. hétig, azóta már elmúlt!És itt legtöbbünknek fájt, tehát nem vagy fehér hollóKépKépKép
Melltartó: vegyél olyan jó kis tiszta pamut sportmelltartót, tudod milyet...KépKépKép
Mostanában én is átszoktam a passzosabb trikókra, az a kényelmesKép


Zsófik!
Folyás dolog!Nekem volt, van, és lesz!Kép
Én már belenyugodtamKép 15 éves korom óta van, pedig nem mutatható ki semmi kóros baci, egyszer egy gomba volt, egyszer egy streptococcus, a maradék teszt negatív!
Akár minden héten mehetnék tenyésztést csináltatni!Ez van!
Ha a Jó Isten azt akarja, hogy folyással is megmaradjon a babánk, úgy is úgy lesz!

Falina!
Mihamarabbi jobbulástKép

Kép

Kép
megann
 
 


Zsuzska!

Nagyon sajnálom a történteket.Csak azt tudom írni neked amit a többiek. Gondolj arra, hogy a babával vmi baj volt.Tudom ez nem igazán vigasztal téged, de sok kitartást és erőt kívánok nektek! Hidd el pár hónap és újara boldogan fogod újságolni a nagy hírt. A barátnőméknél is elment kb ilyen idősen a baba. 3 hónap múlva újra próbálkoztak és ma már egy 21 hónapos és egy 3 éves kislány anyukája! Veled is ez lesz!!!!!


Zsófy
nálam is leőfordult folyás, de nem elyen jellegű. Kezelte az orvos, és megnyugtatott, hogy a babának nem lesz baja. Olvastam is, hogy a folyás könnyebben előfordul a terhes nőknél.Lehet, hogy talán egy másik dokit is meg kellene kérdezned?

Hari
azt javasolják, hogy a kisméretű mellnél is használjanak melltartót az elejétől fogva, pont a lógás elkerülése miatt.Szerintem hordjál már most is.Hogy fáj a pocid? A szurkálás az normális nekem is volt, még most is (13+5) és még most sem mondta ,hogy probléma lenne.Nő a méhed.
Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Szilvi!
Az utónév könyv nekem is megvan, csak az a baj, hogy eddig semmi jót nem találtam benne. Küld el légyszi azt az excel fájlt, ha nem gond.
A kínai-dologot meg nem találtam valami megalapozottnak, ráadásul mindkettővel kiszámítottam, és más-más jött ki. Ja és a nagyfiamra pedig mindkettő lányt mutatott.
Ennek alapján a babám csak fiú lehet, vagy lány... (remélem egyéb megoldás nincs!)
Üdv, Kati
Vendég
 


Sziasztok

A kínai szerint nekem is lányom leszKép

A doki szerint 80% ,hogy fiamKép

Eddíg még csak lánynevet vélasztottam-Viktória

Én is örülnék annak a táblázatnakKép

Csilla
csillam
 
 


Sziasztok!

Már jó ideje olvasgatlak titeket, de kabalából csak most írok. Ha nem gond, szeretnék csatlakozni hozzátok. Előreláthatólag szeptember 25-én fogok szülni a Szt. István kórházban Dr. Siklós Pálnál (Megann, ha érdekel írok róla priviben).
Rólunk röviden annyit, hogy 2 fiam van, igencsak nagy korkülönbséggel. A nagy 18 éves, a kicsi 10 hónapos (ő is Siklós doktornál született) és ő még reggel-este szopik.

Zsuzska,
Nagyon sajnálom ami veled történt.Kép Sajnos pontosan tudom mit érzel és, hogy most milyen nehéz neked. Nekem 6 vetélésem volt a 2 gyerek között, mire rájöttünk az okára. Te persze nem fogsz így járni!!!! Bíztatásként annyit, hogy 2003 május utolsó napjaiban ugyanígy jártam ahogy te, elhalt a baba a pocakomban és be kellett fejezni a terhességet. 2 és fél hónapra rá, augusztusban megfogant a most 10 hónapos tündéri, egészséges kisfiunk, akit simán kihordtam. Fel a fejjel, hamarosan újra babát vársz és nem lesz gond. Tényleg arra gondolj, hogy jobb így, mintha beteg babó születik.

Rokica,
Rendes felmondással a terhes nőnek a munkáltató semmilyen indokkal nem mondhat fel, sőt ha mégis felmond és utólag derül ki, hogy a nő terhes volt a felmondás időpontjában, akkor a felmondás semmissé válik. Persze ez nem vonatkozik a próbaidő idejére. Húzd ki a végéig, anélkül, hogy kiderülne, hogy babát vársz és utána szólj!
Amennyire én tudom olyan munkajogi fogalom hogy "megtévesztés" nincs a Munka Törvénykönyvben, a rendkivüli felmondáshoz pedig ennél nyomósabb indok kell. Én legalábbis így tudom.

Bodza,
A szülést megelőző 2 évben(!) kell, hogy legyen 180 nap biztosítási időd (naptári napban értendő, de a táppénz ideje nem számít bele) ahhoz, hogy a béred alapján számolják a GYED-et. Ha ez nincs meg csak akkor jön be a minimál bér kétszerese, mint GYED alap. Amúgy ha számolsz, nincs hatalmas különbség a 2 összeg között, mert a GYED plafon csak pár ezer ft-tal több, mint az így számolt GYED.

Penna,
Beírsz majd a táblázatba? Tényleg, direkt rakod fel csak a linket és nem a táblicskut a topicba?

Humi (10+1)
humi
 
 


utónév listya

<!--attachment: M_solat_eredetijenevek-194331.zip*mime_zip.gif*application/x-zip-compressed*149.5**M%e1solat+eredetijenevek%2ezip --><center><pre>
Kép
Másolat eredetijenevek.zip (149.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

f.
falina
 
 


Sziasztok lányok!
az az igazság,hogy nagyon sokszor próbáltam írni,de nem engedett a rendszer és tökre kiborúltam,de azért olvastalak titeket.
Pgsuska,Kép
a szivem megszakad miattad,annyira sajnálom ami veled történt,fel a fejjel és ne felejts el minket.pihizz sokat,most kell elutazni világot látni,romantikázni,és minden rendben lesz úgyis,mindenki sokat gondol rádKépKépKépén is nagyon megszerettelek téged....azért küldöm a CSOKIS-SÜTI RECEPTEMET:
200gr ét tortabavonó(Katica a tuti)
100gr cukor+1 zacsi vaniliás cukor
50gr liszt(lehet több is,70-80gr)
125gr margarin(Ráma)
4tojás
-
csokit vízgőz felett,vajat tűz felett megolvasztjuk.tojásokat szétválasztjuk,fehérjét habbá verjük(nem kell kőkeményre).egy keverőtálba öntjük a cukrokat,rá az olvasztott vajat,habosra keverjük,rá a tojássárgáját,sszintén habosra keverjük,rá a csokit,keverjük,rá a lisztet,már nehezen keverjükKép,majd a fehérje habot is beledolgozzuk.az egészet kivajazott tepsibe öntjük és zuty be az előmelegített sütőbe,légkeverésesben 130 fokon 50 perc alatt megsütöm.mi forrón,simán szeretjük,a tetejét kötelező beszórni sima vagy vaniliásKépporcukorral.de lehet durvára aprított magokat beleszórni,100gr kell bele,de akkor 50gr liszt legyen,a fenyőmag a legjobb,ez van az eredeti receptben is!
gyors,egyszerű,mennyei!!!
nyomás sütni zabagépek!KépKépKép

Tmarie,neked is már régóta próbálok írni,de az a ro.......rendszer
na szóval,képzeld el,hogy az én párom és nővére a te dokidnál született(nem ma volt),a lány még most is hozzá jár,és én is hozzá mentem volna,ha az én dokimról nem jó infókat kapunk,de szerencsére menő az én dokim is és ezt többek között a te dokid erősítette meg.jópofa,mi?Kép
amúgy a kórházi dolgokról nagyon nem tudok még semmit,mert a védőnő csak 14-én fogad,az se tuti,mert lehet munkaszüneti nap lesz,de majd a héten hívom és rákérdezek a programokra és lehet én is megyek 7.én és akkor talizunk,de késöbb biztos látjuk egymástKépjó érzés,hogy megtudjuk majd beszélni a korházi dolgokat KépKépKép

egyébként velünk minden rendben,leszámítva egy kis hányingert,hisztit,de nem zavaró szerintem...a párom nem ezt mondanáKép,az étvágyam remek,túlontúl kifogástalanKép!
jövő héten már megyünk Amszterdamba repcsivel-JUT ESZEMBE!az az utazó harisnya kellene nekem is?-már nagyon várom,főleg a márc.22.-ét várom,akkor leszünk 12hetesek,megyek dokihoz.aki megállapítja,hogy minden renben vanKép és jöhet a szétkürtölés,ami szabadságérzetet ad némi feloldozással,mert így egy kicsit rossz.
a telet nagyon unom,a tavaszt nagyon várom,nagyon-nagyon!
én elkezdtem derékban vastagodni(jól nézek ki a nulla csípőmmel),három cipzár bukta eddig a dolgot,mondjuk azért is mert türelmetlen lettem és ha elsőre nem sikerül felhúzni elkezdem rángatni és .....,na mindegy.
ami tényleg rosszul érint engem és a környezetemet az az,hogy csupa rosszat álmodom,olyan rémséges babás-mamás álmokat,véres,nyomaszto,sírásrafakasztóakat.na ezek után csoda,hogy reggelente mufurc vagyok?múltkor azt álmodttam,hogy apárom elvette tőlem a gyereket,nagy harcok voltak meg minden és én egyedül maradttam teljesen.....szegény nem értette miért haragszom rá egész délelött,amíg fel nem dolgoztam,hogy ez csak álom és lesznek ennél még különbek is
ti hogy vagytok az álmokkal?
üdvözlök minden új kismamát,arik mennyit izgulnak,mint én amikor idecsöppentem,
végre tudok írni
szép napotKépKépKép
Nyúlné,9+0

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Zsófy:

Én úgy tudom, hogy a folyás terhesség alatt gyakran több lesz. Ha nincs szaga, nem viszket, nem sárga vagy zöld vagy valami hasonlóan viritó szinű, én úgy tudom, ártalmatlan, és csak az extra hormonok következménye!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Zsuzska:

Nagyon sajnálom! Fel a fejjel, nemsokára biztos sikerülni fog a pocakosodás. Addig is légy türelmes és kényeztesd magad!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Falina!

Ha jól emlékszem kinyilt a méhszája, és "csak" a terhesség második felét kellet végigfeküdnie, de majd megkérdem.

Na most felhivtam, és azt mondta, 1-2 hónapig feküdt mert kinyilt a méhszáj, meg óvatosságból, mert nehezen jött össze nekik a húgom, 12 évvel utánam, mondjuk nem mind a 12-t töltötték próbálkozással. De azt tudom, mind a ketten mentek vizsgálatra, és anyunak át is fújták a petevezetékeit. Brrr. Biztos kellemes lehetett.

Egyébként most tudtam meg, hogy egy ismerősöm holnap fekszik be műtétre hogy utána mesterségesen megtermékenyitsék. Állitólag a férje az előző házassága alatt megoperáltatta magát mert egyikük sem akart gyereket, azóta elváltak, és most már az ex-feleségnek is van gyereke, a hapsit újra műtötték de nem sikerült újra termékennyé tenni, ezért most a második feleség kénytelen végigcsinálni ezeket a beavatkozásokat, pedig őneki semmi baja. Nem is értem, hogy egy olyan hapsinak, akinek még nincs gyereke, miért végzik el ezt a műtétet. Úgy tudom, nőknél csak akkor hajlandóak rá, hogyha már van gyerek, vagy ha életveszélyes lenne rá nézve egy terhesség.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Megann, Orsi!

Én is Siklós doktorhoz járok, engem is érdekelne a hálapénz téma. Ti mit tudtok róla? Lehet emailben is, a profilomban ott van.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Humi!

Engem is érdekelne Siklós doktorral a tapasztalatod!

Munkaügyben köszi a megnyugtatást! Nem tudok mást tenni, mint szépen kivárni az áprilist, és remélem hogy addig nem veszik észre. Még egy hónap, és most vagyok 14 hetes. Még csak 1 kilót hiztam (hurrá!), de a pocakom az már vészesen gömbölyödik. Rendes ruhában szerintem már rá lehet jönni, hogy nemcsak elengedtem magam, hanem az már baba. Persze a munkahelyemre lenge cuccokban járok, nem feltűnően, de nem olyanban ami kihangsúlyozza a pocakomat. Azokat hétvégére tartogatom, és a család előtt feszitek. Kép

Azért örülni fogok annak, mikor már büszkén felvállalhatom a pocakomat és nem kell dugdosni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Lányok!

Igérem ezután abbahagyom az irogatást (itt az eddigi termésemet elnézve...)

De szerintem nekem agyamra ment a terhesség! Én egy higgadt, racionális, tárgyilagos gondolkodású valaki VOLTAM terhesség előtt, ritkán gurultam be és akkor is max nyomatékosabban elmondtam ami felháboritott, de kiabálni sose szoktam. Párom az inkább lobbanékony, érzelmes, művészlélek. HÁT MÁR NEM EZ VAN!!! Ma reggel hisztériásan egy fúria dühével kiabálva kerestem rajta valami elkallódott tananyagot (tanárok vagyunk mindketten), aztán elbőgtem magam. Még ő próbált higgadtan lecsillapitani.

Ugye ennek az állapotnak vége lesz terhesség után? Ugye nem maradok mindig ilyen hormon-mérgezett, szeszélyes liba?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Humi!

Nagyon érdekelne Siklós doki!
Magánrendelés elérhetősége, tarifák, benyomásod, minden, nagyon várom a leveledet privibe!
meggiesales@freemail.hu

Nagyon koszi!

Kép

Kép
megann
 
 


Jaj, Humi!
Egyébként Isten hozott köztünk!KépKépKép

Kép

Kép
megann
 
 


én is hisztisebb lettem, a párom meg is jegyezte Kép
+ hánytam is múltkor reggel, pedig már 15,5 hetes vagyok.
ettől függetlenül minden oké, már voltunk a Brendonban is nézelődni ;-)

ancsipancsi
 
 


Sziasztok!

Régen írtam, de mindennap olvaslak titeket. Nem nagyon van kedvem írogatni addig, míg el nem múlik a hányingerem. Nekem egyfolytában van. Kép Volt olyan, hogy egy nap ötször hánytam, pedig nem is ettem semmit. Kép Remélem most már hamarosan jobb lesz, mert már nagyon türelmetlen vagyok.

Pgsuska! Sajnálom, ami veled történt, pihenjél sokat, utazgass, tereld el a figyelmed, minden rendben lesz. Kép

Rokica! Nyugi, vége lesz ennek a hisztis korszaknak. Kép Velem az a baj, hogy én amúgy is olyan temperamentumos vagyok, hát még most! Nem könnyű elviselnie a környezetemnek. Kép

Nagyon keveset eszek, fogytam már 2 kg-t, de ez nem látszik meg rajtam. Kép A pocakom dudorodik, a melleim jó nagyok, nekem is ideje lesz új melltartót venni. A sportmelltartó kényelmes, de jól tartja a mellet?

A farmerom még mindig jó rám. Kép De csak állva. Ülve már nem, ki kell gombolni. Kép

Én is nagyon rosszakat álmodom, nem is tudom hova tenni őket. Éjjel pl. a kutyámmal álmodtam olyan rosszakat, és mindezt azért, mert tegnap éjjeltől kitettem a szűrét a szobámból, mert zavar, ha ott van, mert mindig mászkál és felébredek tőle. Szegényke. Kép Kép

Egyszer álmodtam a babával, mégpedig azt, hogy guggolva szülök és az első nyomásra kijött és nem fájt. Kép Jó lenne, ha valósággá válhatna. Kép

Kellemes napot mindenkinek!

Eszter
9+3
pipacsvirág
 
 


Sziasztok!

Nemesek, Csilla!
Falina feltette az utónévlistát, nekem is ez van meg így én már nem folglakozom vele.

Lányok!
Szerintetek lehetséges, hogy az elevit miatt volt olyan hatalmas étvágyam,hogy még éjszaka is fel kellett kelnem enni? Már nem szedem (nem tudom jól teszem-e?), de egészen megváltozott az étvágyam. KépVisszatért a normális kerékvágásba,nem kell 2óránként ennem.
Vagy talán annak köszönhetem, hogy beléptem a második harmadba?Ettől függetlenül hányás hányinger még van.

Humi
biztos nem szívessen gondolsz vissza rá, és nem is jó ómen,hogy erről akarok tudni, de érezted valamiből, hogy elhalt a baba? Vagy csak az uh mutatta ki? Lehet, hogy én vagyok az egyetlen hülye, de a szívem mélyén én rettegek tőle.Bár igyekszem pozitív lenni.

Sziasztok
Szilvi

ui
Rokica én sem ijesztegetni akartalak, csak gondoltam jó ha tudod. Remélem nem vetted rosssz néven,hogy negatív dolgot mondtam ezzel kapcsolatban.Mikor tellik le a 3 hónapod?
Szorítok,hogy minden rendben legyen,természetesen neked drukkolok.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


szerintem is az elevit az oka annak,hogy hiába eszek egy óra múlva úgy kong a hasam,mintha aznap még nem is ettem volna.én ha éhes vagyok akkor leszek hányingeres,meg ha sok folyósat eszem(iszom)pl.sok levest.ja és reggel az elevit beszedésekor,de ha elötte közvetlenül benyomok egy túrórudit,kekszet,vlmit és utánna nemsokkal reggelizünk normálisan,akkor nincs gond.estefelé is rám szokott jönni az émelygés.....az csak úgyKép
folyásom nekem is van,írják is hogy sajna normális.ÚJJAK!FOLYNI FOGTOK!!!Kép
nekem olyan szépek lettek a körmeim,nőnek,mint a meszes,mint a mellem....viszont mintha szőrösebb lenne a lábamKép,ez is tuti az elevit meg a fránya hormonok!,ja és száraz a bőröm,állandóan kenegetem meg olajfürdőzöm,de sajna eleve szárazbőrü vagyok,az arcom a legdurvább,gondolom,mert a hideg szél is éri.az olyan,mintha minden nap vedlenék,vicces...jó pár bőrt lelehet húzni rólamKép
PIPACSVIRÁG!
úgy örülök,hogy előkerültél,annak már nem,hogy ilyen szarul vagyKép,sok-sok anti hányós varázslatot küldök rád,meg mindenkireKépKépKép
ma kiruccanunk Szentedrére.....megfagyniKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Pgsuska! Akkor biztos ezért volt olyan "fiatalnak" tűnő a baba, nem? Az első terhességem nekem is elment, kb. 6 hetesen. Akkor eléggé bőgtem, meg szarul éreztem magam, de mivel fiatal terhes voltam, és magától elment, rögtön újra próbálkoztunk (doki mondta, hogy nem kellett volna, mert felszaporodtak a bacik, de én ezt nem tudtam, talán jobb is így...).

Kismama! nekem is a vitamintól van nagy étvágyam, de a védőnő javasolta, hogy még 1-2 hónapig mindenképp szedjem. amúgy az ELEVIT egy nagy átverés, kb. ugyanazok a vitaminok vannak a PREGNAVITben, és míg az Elevitből a 90 db-os majdnem 6000 Ft, a Pregnavitból csak 1800,- Ft. Óriási különbség!

ancsipancsi
 
 


Ancsipancsi: De a mennyiség is ugyanaz? Mert pl a centrumban sokkal több fajta vitamin van mint az elevitben, de más összeállitásban. Terhesség alatt megváltoznak a szükségletek, van amiből több kell, van, amiből kevesebb. Pl folsavból kell 0,8 mcg (nem terhes nőnek csak 0,4) A vitaminból viszont kevesebb kell mert az nagy mennyiségben problémát okozhat.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szilvi:

Semmi gond, nem gondoltam hogy ijesztgetni akartál. Mindenki a legjobb tudása / információja szerint osztogatja itt a tanácsokat, aztán mindenki maga dönt, hogy mit hisz el szivesebben. Szerintem ez a jó a fórumban, hogy mindenki próbál segiteni, persze ennek az elkerülhetetlen következménye, hogy van olyan, hogy mindenki mást mond. :D De legalább felkészülünk a gyereknevelésre, ahol aztán tényleg totál káosz van a tanácsok terén.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Lányok!
Holnap megyek az sztk-ba.Meg fogom kérdezni a dokinőt erről a vitamindologró, pont azért mert nekem is "csak" a védőnő mondta, hogy szedjem a doki nem.Kíváncsi vagyok mit mond rá, hogy lehet-e setleg valamivel helyettesíteni?

Most lesz Vp-ben a Fotexnek és a Ciudad Rialnak a meccse. Páromnak sikerült meglepetés jegyet szereznem rá.Kép A gondom az: nem tudom, hogy elmerjek-e vle menni? Vagy inkább itthonról nézzem a fotel biztonságából? Pár hónappal ezelőtt nem gondolkoztam volna rajta, mert igen nagy volumenű ez a meccs, igen rangos játékosokkal. De mostKép.... Olyan szívessen mennék!!!Kép

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

Zsuzska!
Nagyon-nagyon sajnálom, ami történt. Kép
Legyen bennetek annyi erő, hogy túlléptek ezen és lehet, hogy már 3-4 hónap múlva megint üdvözölni fogunk a sorainkban!
Sok-sok erőt és kevés idegeskedést kívánok Neked!

Kismama!
A gyed-el és ilyen jellegű kérdésekkel meg lehet egy szakértőt kérdezni a www.csaladinet.hu - n vagy a index.forum -on (GYES, GYED oldalon).

Nemesek!
Nekem a lány nevek közül még a Karolina tetszik Kép
Bár az első lányom biztos, hogy Mirabella lesz Kép

Gviki!
üdv itt Kép
Az egyik barátnőm párjának Martin a neve (ő osztrák) - szerintem szép név!

Megann!
Tudsz oroszul? A nevek, amit tetszenek Neked, ha jól tudom, oroszok. Kép
Több ungvári barátnőm van és az egyik, pont, aki keresztszülő lesz a picinek, Lena Kép

Zsófy!
Szia közöttünk! Hol tudok Anita melltartót venni? Van boltjuk valahol az Árpád hid közelében, esetleg West End?

Falina!
Örülök, hogy jobban vagy! Vigyázz Magatokra!

Nyúlné!
De örülök, hogy ismered a dokimat.Remélem, csak jót hallottál Róla Kép Holnapután megyek hozzá, remélem jókat fog mondani. Ha Te is mész márc. 7-én, ne cseréljünk képet, hogy legalább felismerjük egymást?

Tmarie 10+1
tmarie
 
 


Sziasztok!

Én a nyári babásokkal szoktam levelezni, de most lenne egy nagyon fontos kérdésem! Kép Remélem nem haragszotok, hogy zavargálok picit!
A helyzet az, hogy hugicám is Babás lett, elméletileg (a szülés-kalkulátor szerint) szept.26.-ára várható a Babuci.
Most volt dokinál, és azt mondja, hogy még véletlenül sem említették meg neki a nyaki-redő mérést, ami a legjobb tudomásom szerint a betöltött 12.héten kell, hogy legyen.... (sajna tesóm még tök új a témában Kép, úgyhogy még rá se kérdezett/nem tudta, hogy kell/). Viszont akkor nem elég ha csak 2 hét múlva újra megy dokihoz, ugye jól gondolom???
Dec. 20. volt az utolsó menzije, akkor szerintem a 14.-ei héten kellene mennie...
Jól gondolom?
Légyszí' segítsetek, ha tudtok!

Előre is nagyon köszönöm!!!

Mindenkinek jó pocakosodást kívánok!!!!
vikó
 
 


Sziasztok!Kép

Benéztem hozzátok, mert beugrottam a mhelyemre.
Otthon is lesz hamarosan netünk és akkor végre tudok jönni többször Kép

Remélem mindenki jól van, mi igen.

Ma voltam megint UH-n (már a 4.volt) és 6 cm a pici, minden rendben eddig, nagyon boldogok vagyunk

Majdnem elsírom magam az UH-n mindigKép

Puszilok mindenkit és nagyon szép babavárást!Kép

Mea
mea
 
 


Vikó!
Én sem voltam még. És nekem is azt mondták, hogy a 12.ik - 13-ik héten kell menni uh-ra, addig ugysem látszik semmi és még nem tudják mérni.
tmarie
 
 


Mea!
Gratula!!! Kép
Melyik hétben vagy?
tmarie
 
 


Szia Vikó,

Lenne pár kérdésem mielőtt a véleményemet elmondom!

Most volt először dokinál?
Ha Igen, akkor nagyon nagy felelőtlenségnek tartom, hiszen addigra már a mindene kifejlődik a babának és ha lett volna valami amit esetleg a fejlődése érdekében meg kellett volna tennie, akkor arről nagyon lecsúszott!

Ha Nem, akkor pedig azért tartom kicsit felelőtlennek, mert általában ha valaki megtudja hogy babát vár, és ennek örül és meg akarja tartani, az az első dolog, hogy valamilyen okos könyvet vesz az ember és tájékozódik bizonyos dolgokról, mielőtt lekésne róluk.

Mellesleg, ha te nyári babás vagy akkor te már bizti, hogy túlestél ezen a kontrolon, és az a minimum, hogy felhívom a testvérem figyelmét a fontosabb dolgokra! (Feltéve ha korábban tudtál a terhességéről)

Amit tanácsolhatok, ne várjon két hétig! Ha a saját orvosa nem tudja fogadni, feltétlen keressen fel egy másik orvost, vagy vannak a fizetős praxis UH-vizsgálatok is (ahol úgy tudom szakemberek végzik a vizsgálatot!)

Üdv. Pr. 12+6

Ne haragudj, ha kicsit rosszakat írok, de ez a véleményem!

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Sziasztok!

Névválasztáshoz ajánlanék egy érdekességet,a népesség-nyilvántartóban találtam:

http://www.nyilvantarto.hu/letoltes/utonev2004.xls

http://www.nyilvantarto.hu/letoltes/ujszulutonev2004.xls

És egy könyv: Vicki Iovine: Barátnőim a terhességről (amit inkább nem az orvostól kérdeznél)

Pénteken vettem meg, rengeteget nevettem rajtaKép, érdemes elolvasni. (Férjeknek is!)

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Jaj, nem írtam oda, mi ez: az első link a 2004-ben Magyarországon élők nevei, a másik a 2004-ben születetteknek adott nevek gyakorisági sorrendje.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi!
Már korábban is meg akartam kérdezni: jogász vagy?
(azért kérdezem, mivel korábban szakvizsgáról beszéltél)
tmarie
 
 


Uxi!

Nekem is nagyon tetszett a könyv! Most a párom olvassa, aztán sorban áll rá már a húgom is, pedig ő nem is babás, csak szeretné követni a terhességemet. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok Lányok!

Lehet, hogy búcsúzom tőletek...

Elmentem ma orvoshoz. Indulás előtt pici rózsaszín foltot láttam, meg is ijedtem, de utána nem véreztem. Megnézett ultrahanggal, és megállaípította, hogy jól látható petezsák van, de embriót nem lát benne,s vérzés jön a méhszájból. (6. héten vagyok)

Mikor kivette az ultrahangot, már barnásan véreztem.

Úgyhogy beutalt a kórházba, valószínűleg nem él már a baba, bár azt is mondta, lehet, hogy csak kicsi, és nem látszik, megfigyelnek pár napig.

Mi hívők vagyunk, úgy gondoljuk, Isten ajándékozza az életet, a gyermeket. Ő nyilván jobban tudja, mikor van itt az ideje, lehet, hogy még nem most. Bízom Benne, de azért nagyon fáj.
Ha meg kell történnie, talán jobb, hogyha most történik meg ez a 6. héten, mint később.

Azt hiszem, az általam ajánlott könyv olvasását felfüggesztem...

Isten legyen veletek és vigyázzon rátok!

Szeretettel: Uxi

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Vikó!
Nekem dec 4 volt az utolsó mensi első napja, és ezen a héten megyek nyaki redőre, tehát véleményem szerint nem késett még le róla!
Viszont Prüntyinek sokmindenben igazat kell adnom!Szerintem is menjen el egy sima uh-ra a tesód ha még nem volt, és gyorsított iramban szedjen vitamint, bár igaz hogy túl a 8. héten.........
Reméljük minden rendben lesz nála!

Prüntyi!
Jól ledorongoltad szegény Vikót, pedighát tudod nem is biztos hogy ő is rég tudja már, vagy hogy jóban van a tesójával!
Ráadásul én még nem szóltam anyukámnak, tesómnak sem, pedig 12. hetet betöltöttem, majd 2 hét múlva tervezem, addigra a valóságban is 3 hónapos lesz a bébi!
Ja és még én sem vettem könyvetKép viszont úgy csüngök a neten mint egy megszállottKépKépKép
Tesóm meg is jegyezte múltkor, hogy miért van vérbe a szemem??? Á mondom semmiért... sokat dolgoztam a gépen(persze azt nem mondtam hogy előző nap éjfélig a neten lógtamKépKép)

Meácska Meácska, de jó hogy hallok rólad!
Tudod, mi egyidősek vagyunk,KépKépKép
De jó hogy minden ok, úgy vártalak már, siess hozzánk, hadd dumcsizzunk veledKépKépKép
Már 6 centi, az én bébim 53 mm volt csütörtökön, azóta lehet hogy más az én bébim is nőtt 1-2 mm-t...KépKépKép

TMarie!
Mea csakúgy mint én 12+1 lehet, a fogantatás eshetett nálunk nagyjából egybe dec 18-19.Kép
Az oroszos zöngére én is felfigyeltem márKép
Nem tudom miért pont ezek tetszenekKép
Én még általánosban végig oroszt tanultamKépRáadásul 3. osztálytól fakultációbanKép.
Jobb lett volna az angol, de hát a mi sulink későn váltottKép

Kismama2004!
Én azért a focimeccset kihagynám, hacsak magad mellé nem rendelsz 4 db kétajtós szekrény fickót akik csinálnak neked egy kis helyet!KépKépKép
(Tudod mondom én, aki szombaton síelni megyekKép)
Meg ne ijedjetek, egy nap max 1-2-t csúszok és csak a kéken!Kép, ez a terv, meg napozásKép)

Ancsipancsi!
Na ezt a Pregnavit-et én is megkérdezem majd holnap a védőnőtől!
Engem is felháborított, hogy 3 hétig nem voltam itthon és megint drágább lett az Elevit emlékeim szerint!

Lányok, nagyon csüggedt vagyok!Kép
Elmentem a Mammutba kismamaruha nézőbe(bár rajtam még továbbra sem látszik semmi)
Alig láttam valami jót, ami meg tetszett, az kapaszkodjatok 27.000 ft-ba került(tavaszi gatyó), ez horror!Én egy hasonlót vettem amcsiba akciósan 15USDért, az csak 3000 Ft!!!!!!!
Ja és még volt ronda színű farmer 10.000-eért, akkora derékkal, hogy kb felérne a nyakamig!Kép
Ez szörnyűKépKépKépKép

Viszont a Pannónia út 49-51 alatt láttam egy kismamaruha kis és nagyker.t a kirakatban csak egy öltözet ruha volt, az eléggé tetszett, csak kocsiból láttam úgyhogy holnap visszamegyek és beszámolok nektek!Kép
Ha nem boldogulok itthon isten bizony ebay.com on fogok venni mindent és hazaküldetem a kinti barátainkkal!Még úgy is jobban megéri!

Na most aztán eldugulok, mert kizártok!KépKép

Kép

Kép
megann
 
 


Uxi!

JAJJ NEKépKépKépKép
Brü-hü-hüKépKépKépKép
Én mindjárt sírok!
Kérlek ne add fel, még ne!Szépen kérlek, csak NE ADD FEL!ADJ MÉG EGY KIS ESÉLYT MAGATOKNAK!!!!
6. HETESEN MÉG TÉNYLEG NAGYON PICI, ÉN A 8. HÉTEN IS ALIG LÁTTAM!!!
NAGYON FOGOK SZORÍTANI ÉRTETEK!!!MINDENKÉPP ÉRTESÍTS MINKET!

Megann

Kép

Kép
megann
 
 


Ezt még korábban írtam, csak nem engedett be a net:
Sziasztok! Most két hétig nem leszek, lelépek Németországba. De jó lesz!

Nyúlné! Köszi a sütireceptet!

Uxi! Tök jó egyébként az a táblázat, amit feltettél, bár az általam favorizált lánynevek benne vannak az újszülött-listán az első 20-ban. Kép

Tegnap vettem egy tök jó sportmelltartót, bár alig volt választék a bevásárlóközpontokban. Megállnak C-s kosárnál. Ennél nagyobb mellű nők ne is keressenek melltartót? Tökre fölháborodtam. Na szóval egyet (ez is C-s körüli inkább, mint D-s, mivel a méreten L volt feltüntetve) azért vettem, jól néz ki, nem merevítős, viszont tényleg nem is tart sokat Kép

Hú, lányok, én is olyan hisztis vagyok, hogy az nem is igaz. Férjem bejelentette, hogy ő azért vett feleségül, mert milyen kedves, elfogadó voltam, és nem akar ilyen feleséget, amilyen most vagyok Szóval ki van tőlem akadva. Apukámat kérdezte, hogy anyukám milyen volt terhesen, és apu még adta alá a lovat, hogy hát, ő is kiállhatatlan volt. Kép Na, szép az apám meg a férjem összefognak itt ellenem.

Tmarie! Én speciel jogász vagyok. Miért kérded?

Szép növekedést mindenkinek a következő két hétre, majd jövök!

Ja, és van még egy könyv, ami állítólag tök jó, az a címe, hogy Hurrá, terhes vagyok! (nem tudom a szerzőjét) Olvasta vki?

Megann! mail ment

Bodza 11+0

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


Uxi! Imádkozom értetek!

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


Tmarie, Prüntyi!

Köszi a hozzászólásokat!

Prüntyi!

Igazából mi tegnap tudtuk meg, ezért túl sok idő nem volt eddig osztogatni a jótanácsokat...

Nagyon ő sem tudott mit csinálni eddig, mert sajnos a magánéletében volt néhány "zökkenő" és eddig a Párja éppen pánikolt, és folyamatosan próbálta lebeszélni a Babáról (nem tervezték, ugyanis egy válás kellős közepén áll az ember). De szerencsére sikerült meggyőzni. Tesóm meg volt már orvosnál kétszer eddig.
Ezután lehet, hogy azt gondolod, h. a fickó egy idióta, de azért meg lehet őt is érteni. Azért is mondom ezt, mert annak idején, amikor az első gyerekemet hordtam a szívem alatt, az én férjem sem viselkedett másképp, aztán megjött az esze, és szerintem nagyon jó Apája a nagyfiának. Azóta mi persze terveztük a tesót, és mostmár végig felnőtt fejjel gondolkozott Ő is (sztem azért is, mert tudja mekkora öröm egy gyerek és mostmár nem pánikol).
Szóval igen, én már túlvagyok ezen a vizsgálaton, sőt, az AFP-n és a genetikai UH-n is. Ráadásul a túlaggódós Kismamikhoz tartozom, minden kisebb folyásnál futok a dokihoz, minden vitamint, krémet használok, amit csak kell és szabad.
Remélem ezután nem gondolod, hogy felelőtlen, tudatlan idióták vagyunk. Ha netalántán senki nem válaszolt volna a levelemre (mondjuk azt tudtam, hogy nem fog előfordulni Kép), akkor is utánajártunk volna. Időközben fel is hívtam egy szonográfus ismerősömet is, úgyhogy időpont is van.
Egyébként számomra az a furcsa, hogy a doki nem említette meg, miután tudja, hogy már nem sok idő van a 12.hét betöltéséig. Az én orvosom időben szólt. Szerintem az a minimum, hogy egy orvos mindenről felvilágosítsa a Kismamát, nem pedig a Kismamának kellene kiszopnia az ujjából, vagy könyvtárba járnia, hogy tudjon mindent.
Nekem speckó könnyű helyzetem van, mert tudok netezni, így ha valamiben elbizonytalanodom, rögtön rákérdezek. Kép

Na jó, én nem akartam vitafórumot nyitni emiatt, azt hiszem nekünk most a nyugalomra van a legnagyobb szükségünk, így is megvan mindenkinek a maga baja. Csak picit rosszul esett, hogy így "látatlanban" le lettünk támadva... Kép

Azért remélem nincs harag!!!

Viki
vikó
 
 


Bodza:

Melltartó témában ajánlani tudnám a Sariana boltot a Westendben, de láttam egyet az Árkádban is. Én a Westendben voltam, és ott nagyon profi eladónők voltak, segitettek megfelelő melltartót választani, pedig nem tudtam nekik megmondani a méretemet sem, egyrészt mert eddig csak külföldön vettem melltartót, másrészt mert a terhesség miatt már az a külföldi méret se volt mérvadó. Szóval én D kosárral kezdtem a terhességet, és 10 hét alatt G-re (!!!) nőttek, és ez volt az egyetlen bolt, ahol ilyen méretben lehetett bármit is kapni. Az összes többi boltban a csipkés kis A kosarak voltak, ami olyan nekem mint a vörös posztó, mert bezzeg az én méretemben már szerintük nem is kell szexi fehérnemű, pedig csak 85-ös a méretem, szóval szerintem nem extrém. Mondjuk a G kosár az már extrém. De remélem szoptatás után visszazsugorodnak.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Vikó!
Nem értem a problémád. 2 nappal idősebb a terhességem a testvéredénél és akárhogy számolom, épp 2 hét múlva hétfőn tölti be a 12. hétet a tesód. Gondolom ha akkor megy dokihoz, ott helyben meg is mérik a nyaki redőt. Miért kellett volna erről előre beszélni? Ha korábbra rendeli őt vissza akkor még nem tud nyaki redőt nézni. Tényleg nem értem mi a gond!

Megann,
Mailt ment.

Szilvi,
Válasz a kérdésedre: Az a legrosszabb a magzatelhalásban, hogy nem érzel semmit. A hormonok még jó darabig működnek és az összes terhességi tünetet produkálják. Nálam most pl. sűrűbben nézegetik a babót uh-n. Nálam annyi "tünete" volt, hogy baj lesz, hogy szép fokozatosan lassult a babó fejlődése, elmaradtak a méretei a korától, végül leállt a szívecskéje.
Ha a méretek az Uh-n rendben vannak, akkor jó eséllyel nem lesz baj, ne idegeskedj!!!!

Uxi,
Jajjjjj! Ne!!!!!KépKépKép 6 hetesen mág nálam sem látszott semmi a petezsákban, csak a 7. heti Uh-n látszott a magzat és akkor már vert a szívecskéje is. A barnázás még nem olyan gáz, akkor van gond ha élő vér jön. Tapasztalatból mondom, add meg az esélyt, ne dokihoz szaladgálj, hanem feküdj le. A szigorú fekvés az egyetlen "gyógymód" ilyenkor. Ha van élő babó a pocidban, ez az egyetlen esélye és ezt csak te adhatod meg neki!!! Nagyon szorítok neked!!!

Rokica,
Írok majd mailt, csak felébredt a kisfiam.

Üdv,
Humi (10+2)
humi
 
 


Pgsuska,

Nagyon de nagyon sajnalom!

Uxi,
Szoritok nektek is, mint Megann mar irta, ne add fel a remenyt!!!

Edina,
Megneztem a babakocsit, 280&#8364; itt nalunk.

En voltam uh-n penteken, valamint vert vettek az AFP-re. Remelem minden rendben lesz. A mehszaj zarva, a picurkam pedig bekesen szundikazottKép
Sajnos azt nem lattuk, mi van a laba kozottKép
A kov uh-m pedig csak aprilis 8-an lesz.
A kisfiam velem volt, azota mindenkinek hireszteli, hogy latta a testveret. Furcsa, o meg van gyozodve rola, hogy occse lesz.

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Edina,

280 euro, bocsi

KépKép
KépKép
aniko47
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?