Új privát üzeneted érkezett!

Csilla!

Csak azért írok, mert olvastam, hogy a másik topikban valaki azt írta, hogy az orvos a fontos.
Ez egy nehéz döntés, ami előtt állsz.
Én 3 gyereket szültem (eddigKép) és én is hasonló gondban leszek legközelebb (talán pár évKép, a legkisebb most 4 hónapos), mint te, mert nekem is ő az orvosom.
Nekem az a tapasztalatom, hogy az orvos is fontos, de először is a kórházban szülsz, egyáltalán nem mindegy milyen körülmények között.
A MÁV szülőszobái elég kedvezőek ahhoz, hogy kórházi körülmények között is majdnem háborítatlan szülésed legyen.
A szülőszobák egyágyasok, akár magadra is csukhatod az ajtót, állítható szülőágyakkal. Ráadásul egy szoba "alternatív", azaz sarokkád, kötél... De ha nem kádazol akkor is lehetőség van pl. zuhanyzásra. Az újszülöttet (a legutolsó tapasztalatom szerint) nem viszik el, ha nincs semmi gond, nem is fürdetik (csak ha a gyerekágyra áttolnak, akkor őt az újszülöttrészlegen megmosdatják, öltöztetik), helyben megmérik és apuka foghatja, 2 órát ténylegesen együtt lehettek 3-asban. (Ezt csak azért írom, mert lehet, hogy már nem, de két éve a Rókusban a szomszédunkat 2 órán át a folyosóra tolták ki a megfigyelési idő alatt, persze a baba ezidő alatt nem volt vele.)
A gyerekágyas részleg ha nem is szállodai, de szerintem azért megfelelő. Tisztaság is. Elvileg bababarát kórház, egész napos rooming-innel. Ez viszont nem csak elvileg, ténylegesen is egész nap veled lehet a babád, akár melletted az ágyadban is aludhat (csak fürdetni viszik el). Ez már önmagában is befolyásolhatja pl. a szoptatás sikerét. Ha egész nap veled van, akkor nem tápszerezik, nem teáztatják, igény szerint szoptathatod. Persze ha kéred, akkor segítenek, legalábbis én ezt tapasztaltam.
Szóval:
1. nézd meg mindkét szülőszobát és gyerekágyas részleget, mielőtt döntesz
2. el kell döntened, neked mi a fontos: kell-e, hogy egész napos rooming-in legyen (én el nem tudnám képzelni máshogy, de van aki azt mondja, hogy ő inkább pihenne éjszaka (bár nekem babával is nagyon jól sikerült), de még akkro sem mindegy, hogy felébresztenek-e, ha éhes, vagy inkább teáztatják)
3. beszélj olyanokkal, akik szültek már egyik vagy másik helyen, hogyan érezték a szülésüket (és milyen beavatkozásokat végeztek rajtuk (gátmetszés, oxitocin, kézzel tágítás, kellett-e feküdniük, milyen helyzetben vajúdtak és szültek, stb.))

Én egyébként nagyon meg voltam elégedve mindhárom alkalommal a dokival. Maximálisan jó szakorvosnak és embernek tartom. Nekem talán még nehezebb a döntés, mint neked.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok! Anyamama téged külön üdvözöllek, nagyon jól esett hogy "utánam jöttél" Kép a másik topic-ba.

Szóval 01.30-án 16:30-kor megszületett a kislányunk a Máv korházban. Gyorsan, flottul zajlott az események.

Szerettem volna megosztani veletek, hogy mennyire jól éreztem magam ez alatt 4-5 nap alatt a kórházban. Mind a szülés alatt, mind a 4 napos bentlét alatt maximális ellátásban részesültünk az orvosok, nővérek és szülésznők részéről. Rengeteg segítséget, tanácsot kaptunk, és mindenki hihetetlenül kedves és aranyos volt. Nem is tudom máshol elképzelni majdan második babánk születését csak itt a máv-ban. Kép

Aki még a szülés előtt áll, annak sok szerencsét,kitartást kivánok a fájdalmakhoz, és gondoljon arra hogy nagyon jó kezekben lesz.

Sziasztok!

Eszter és Petra baba, aki ma 5 napos. Kép
eszter2004
 
 


Szia EszterKép
Na, hogy "ízlik" az anyaság? Majd ha lesz egy szusszanásnyi időd, írd le a szüléstörténetedet.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 

 
 

Csilla,
Beszti nagyjából leírta, amit gondolok én is. Nekem a második szülésemnél volt Harsányi a doki. A terhesgondozás alatt nagyon lelkiismeretesnek találtam, bár a tarifájához képest az egyéb szolgáltatásokat (váróterem, vetközö - bocs nincs hosszú ö-m, stb.) elég gyengének. Magához a szüléshez nem volt sok köze, annyira gyorsan zajlott, de az utómunkálatokat nagyon jól elvégezte.
Viszont én is úgy gondolom,hogy nagyon fontos a kórház (és a szülésznö), ami nekem még a máv mellett szól, hogy van külön szoba is.
Én egyébként már ezt egyszer végig csináltam (24 hetes terhes voltam a második babámmal, amikor kiderült, hogy az, akinél az elsöt szültem elmegy a mávból), én akkor a kórházat választottam némi dilemmázás után. KövetkezQre megint ugyanez lenne a helyzet, hiszen a Harsányi is elment, de most már nem dilemmáznék egyértelmüen a kórházat választanám.
Tényle golvass bele mindkét topikba, kérdezz a lányoktól!
Sok sikert!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Csilla,

én is voltam már hasonló helyzeben,mint most Te vagy. Az első babámat is a MÁV-ban szültem egy akkor még ott dolgozó dokinál 2003-ban,azóta ő elment onnan, orvost váltottam és maradtam a MÁV-ban éa most a második babámat is ott fogom megszülni. Pedig hangsúlyozom nagyon szerettem az előző orvosom, de a szülésnél a kórház és a szülésznő fontosabb,mint az orvos. Ez az én meglátásom.
Na most biztos sokat segitettem. Kép

Évi
Évi24
 
 


Beszti!

Köszönöm, elgondolkodtató amiket irtál, és azt hiszem megfogadom a tanácsodat, megnézem mindkét szülőszobát, és a döntést úgyis nekem kell meghozni.(Sajnos nincs párom, de amúgy sem ő szülne)

Zsuzsó,

Köszi, Tudom miről irsz, ez volt az első ledöbbenésem a rendelését illetően, hiszen erről fogalmam se volt, h ennyi pénzért, egy sima rendelőben, ilyen körülmények között-főleg h egyszerre két nőt hív be- rendel,és még ügyeletben is a sima ultrahangért is pénzt kér. Ez valahol ellene szól, viszont mindent megtudok vele beszélni,és nem tudom, h ha másik orvost választanék jobban járnék -e. Te mi alapján döntöttél mellette? Ajánlották őt? Vagy "ránézésre"?Szülésznőt fogadtál vagy aki éppen akkor bent volt? A csecsemősök rendesek? ÉN az első gyerekemet, kistarcsán szültem, de akkor még nem volt felujitva, és az ellátás, higiénia, a csecsemősök majdnem mind kifogásolhatók.Akkor megfogadtam, h ott nem szülök többet. A szülésznő személye tényleg fontosabb, de szerintem az orvosban is bízni kell, hiszen hozzá járunk hónapról-hónapra és ő "vigyázz ránk".


Évi

mikorra várod a babát? és most kinél fogsz szülni? Meg vagy vele elégedve?nehéz volt a döntés akkor? Hogyan fogadott a másik orvos? Nem tudom, ha mégis a korház mellett döntök, mi alapján keressek egy olyan dokit aki még most is átvesz, és megbízhatok benne?

Köszönöm válaszodat,

Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Szia Csilla,

május végére vagyok kiirva. Kép
Dr. Szabó György a dokim. nagyom szimpatikus, totál meg vagyok vele elégedve. Nekem szerencsére nem volt nehéz a döntés ,mert egyértelmű volt, hogy maradok a MÁV-ban a szülésznő és a korház közelsége miatt. abban teljesen igazad van ,hogy az ember 9 hónapig az orvosához jár. de miért ne lehetne egy másik orvos is ugyanolyan figyelmes, ugyanolyan szimpatikus, mint az előző. szóval az én dokim akkor épp ügyeletes volt,mikor anno a lányommal mentünk be szülni, ő vett fel a szülőszobára, stb....a nevét valamilyen úton módon sikerült megjegyeznem, emlékszem direkt megnéztem a névtábláját,mert neki még az is volt!!! Kép a bánásmód ,amiben részesültem azalatt a pár óra alatt, mig megérkezett a saját dokim teljesen tökéletes volt, igy nem volt kérdéses kit válasszak, ha egyszer a régi dokim sajnos elmenni kényszerült.
Egyébként tudom ajánlani! Kép

üdv
Évi
Évi24
 
 


Csilla,

elég prózai ok miatt választottam öt (nincs hosszú ö-m, bocs), persze ajánlották, meg mást is ajánlottak, meg hallottam róla rosszat is, de több jót, de ami nálam döntö volt, hogy ö maga csinálta az uh-t, és elég "idöhiányos lévén" (a két kislányom közt mindössze 14 hónap korkülönbség van), fontos volt, hogy ne kelljen ezer orvoshoz járkálni, mindent csináljon meg egy, és ott helyben. Arra nem számítottam, hogy a magánrendelésén majd ennyit kell várni...
Egyébként megszerettem, és azért neki is köszönhetQ, hogy a második gyerekem spontán született egy egy évvel korábbi császár után.

Én választottam szülésznQt, de akik ügyeletben voltak, azok is fantasztikusan jók voltak. Én egy valakit akartam elkerülni, akire egyébként sokan esküsznek, de engem idegesített. Vicces volt, mert az a szülésznö is pont befutott, és dumcsizgatni akart, amikor már nem is láttam a fájásoktól, úgyhogy jó döntés volt, hogy el akartam kerülni. Ha kell a szülésznQkrQl írok priviben, dobj egy mélt.
És sok sikert!

Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok Mindenki!
Egy teljesen új hozzászóló vagyok. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok és nálam nem volt kérdés, hogy hol szülök. Hat éves voltam mikor kiderült, hogy én is a MÁVban születtem és azóta tudom, hogy én is oda megyek. Mindent szeretnék tudni a korházról, és az orvosomról,aki ugyancsak Szabó doktor, csak a keresztneve nem György hanem Gergely. Sajna nem tudok rajta eligazodni, nem tudom, hogy kedveljem-e vagy ne. Ti közületek tálálkozott vele valaki? A másik égető kérdés: mennyit fizessek a szülésnél az orvosnak, ha fizettem a kezeléseken is (akkor megyek mikor ügyeletes), és mint annyi mindenki más, nem vagyunk anyagilag jól eleresztve. És mennyit fizessen az ember a szülésznőnek?
edyke
 
 


Szia Zsuzsó!

Ha meg kérnélek írnál nekem is a szülésznőkről.
Az elsőnél nem választottam most a másodiknál fontolgatom.
E-mail címem uhu0623@axelero.hu.

Köszi Szilvi.
bnészilvi
 
 


Zsuzsó, szeretném, ha nekem is megírnád a tapasztalataidat a szülésznőkről! Előre is köszi, cím a profilomban.

Ági
Kép
Kép
hagnosz
 
 


Zsuzsó!
Esteleg nekem is írnál a szülésznőkről??Az elsőnél én sem választottam de most én is fontolgatom.Címem a profilban.
Köszi!
Üdv.Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


szia Zsuzso!

Az emailcimem :csillagabor@freemail.hu
és előre is megköszönöm ha irsz a szülésznőkről, és bármilyen más tapasztalatodról.


Csilla


ÉVi24,

kicsit furcsa és érdekes a helyzet amibe kerültem, szintén május végén fogok szülni, de talán ezt mondtam is, és mostanra sikerült döntésre jutnom, a sors ugy hozta h az én dokim Dr. H. nem rendelt, helyettesitette a Dr. Szabó, és mivel tényleg szimpatikusnak találtam megkérdeztem tőle, h átvenne engem ilyen idős terhesen is? átvett, ezügyben mostmár könnyebb, és igazad van, névjegykártyát illetően, én is onnan olvastam a nevét le, pedig bemutatkozott, csak én szörnyen izgultam, és nem figyeltem akkor.

MÉg az is lehet h találkozunk ott. Tudnál abban segiteni, h neki hol a rendelése, és mikor van? MErt addig nem akarta elmondani, amig nem tisztáztam le a döntésemet az előző dokimmal.
Neked is megmondták már h kisfiad vagy kislányod lesz?

köszi Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


sziasztok!

ezer éve nem jártam erre, vivel karácsonykor költöztünk, utána meg nem volt netünk.
Eszter2004: nagy gratula Nektek :-) remélem a cukrod is rendbejött.
2005. jan. 1-jén megszületett az én kisfiam is, Ádám (3000g, 52 cm).
Nagyon jó élmény maradt a szülés. mondjuk ebben nagy szerepe van a gyorsaságnak, hisz beérkezés után 2 órával már kezemben tarthattam a picit. mind a dokimmal, mind az ügyeletes szülésznővel nagyon meg voltunk elégedve. nekem sem kérdés, h hol szülöm a második babát.
a kórházi napok is jól teltek (mondjuk jófej szobatárssal könnyű Kép)

Minden pocakosnak, hasonló szép élményeket kívánok!
kisvirag
 
 


Kisvirág!
Nagyon gratulálok a picidhez!!!
Nekem is kb.ilyen hamar zajlott a szülésem,remélem a mostani is hasonló lesz.
Üdv.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Szia Edyke!

Én már találkoztam Szabó Gergellyel.Úgy mentem be hozzá, mintha egy "nyílt napra" mentem volna, szóval,hogy én most megnézem magamnak, és utána döntök. Hát nem tudott mit kezdeni a helyzettel (valahol érthető...), kicsit nyers volt: mondta,hogy szúrjak ki magamnak valakit, és döntsek. Jó fej, ezt én is tudom...szóval nekem nem volt jó benyomásom róla, de aztán rájöttem,hogy nem teremtettem neki én se valami könnyű helyzetet. A nővérke is megjegyezte,hogy most végig fogom járni az összes orvost? :-)ÉN meg azért is azt mondtam,hogy : "természetesen"......:-)
Végülis Tidrenczelnél kötöttem ki. Én nagyon elhúztam az orvosválasztást (31.hetesen lett állandó,költözés is közbeszólt.), úgyhogy a végén már szinte "mindegy" volt. Néha rá kell segíteni az orvosoknál,hogy készségesek legyenek velünk, azt hiszem. Ők is bele tudnak fáradni a "kedveskedésbe" nemde? Azt hiszem SZ.G. olyan, aki nem kedveskedik, hanem megtartja a 3lépést, de szakmailag őt is ajánlotta egy nővér.
szia,Biloba
biloba
 
 


Biloba! Én is a Tidrenczelnél szültem a 2. gyerekemet, az elsőt egy másik dokinál. Nehéz volt a második választás, mert az elsőtől teljesen odavoltam, meg vissza. Egy percig nem bántam meg a döntésemet, nagyon meg voltam(tunk) elégedve Tidivel. Szülésznő az már biztos volt, hogy ki lesz, s minden nagyon flottul zajlott. Ágas
ágas
 
 


SZIA ZSUZSO,

nekem is írnál a szülésznőkről? Nem tudom mit tegyek, válasszak-e?
ona@hello.hu
anine
 
 


sziasztok

Csilla,
a Ripl Rónai felöli bejáratnál a nőgyógyász szakambulancián (1 em.)van a rendelése. Szerda délutánonként. Hanyadikára vagy kiirva, én máj .26. Kép
Elvileg kislány ,megin,mert már van egy kis puncisunk. Kép
Évi
Évi24
 
 


Sziasztok!

Én új vagyok itt, és szintén Harsányi doki miatt léptem fel a netre. Nagyot csalódtam benne, ahogy elment a MÁV-ból egy szót se szólva, a hosszú várakozás alatt szóbeszédként meghallva kell megtudnunk, hogy máshol szülünk? Ennél azért fontosabb a kórház, nem csak a doki. Nagyon ragaszkodtam hozzá, de most a második babánkkal 27 hetesen lehet, hogy váltani fogok. Tudtok ajánlani vlkit a MÁV-ban helyette?

Szilvi
pszilvi
 
 


Szilvi!
Elég kellemetlen lehet neked a többiekkel együtt,hogy ilyen helyzetbe kerültetek.Én személy szerint a saját dokimat tudom ajánlani.Nekem is a neten ajánlották többek közt a lányok.Kisfalvi Istvánnak hívják,nagyon rendes,aranyos,szimpatikus.Én nagyon meg vagyok elégedve vele.Az első babámat nem nála szültem(egy másik szintén Máv-os dokinál)és szóval van összehasonlítási alapom.Hát ég és föld...Én most a 31.héten járok a második babámmal.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Kedves Panny!

A kislányomat is így hívják. :-)
Köszönöm az ajánlatot, meg fogom nézni a dokit, mert te vagy a második kismama, aki ajánlja őt, csak te tapasztaltabb, mert a másodikat várod. Nehéz a dolog, mert elmegyek a rendelésre, megkérdezem vállal-e, s ha nekem nem szimpi valamiért? PEdig szülésnél fontos a szimpátia, ami vagy jön magától vagy nem, nem lehet igazán irányítani.

KElemen Csabát (?) ajánlották még. Róla hallottál valamit?


Neked ki bújik a pocakodban? Nálunk kisfiú jön Panka mellé. :-)

ÜDv! Szilvi
pszilvi
 
 


Szia SzilviKép

Van privát e-mail címed? Kelemen dokinál szült az egyik szobatársam, de itt inkább nem osztanám meg a tapasztalataitKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Szia Szilvi
Én Kelemen Csabánál szültem,ha gondolod írok mail-t

Szia Kata Kép

Kép
Kép
nikk0830
 
 


SziaaaaaaaaKép Nikk Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Szilvi!
Gondolom már kaptál infókat a Kelemen dokiról,én sajna róla nem nagyon tudok semmit.Arra emlékszem hogy őt nekem is ajánlották itt a neten.
Ammúgy nekünk ismét kisfiúnk lesz(Kristófka)tudod,focicsapatra gyúrunk...hi-hi.
Remélem mihamarabb sikerül döntened.
Üdv.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok kedves Anyamanya Kata, Nikk0830-as Kata és Panni! :-)


Kíváncsian várok minden (jó és rossz) infot.
Az e-mail címem: peter.szilvia@freemail.hu
Végre látok vmi kiutat a tanácstalanságomból és ezt most nektek köszönhetem!

Márc. elején megyek Harsányihoz, ha úgy alakul, akkor utoljára. Majd meglátjuk, addig két hetem van megnézni a dokikat, meg a Rókust is. Igaz akkor már a 7. hó végén leszek, egyre csökken az esélyem, hogy átvállaljon vki. Ez már a sors döntése lesz.



Panni! gratuláció Kristófhoz, nagyon szép a név is. Sajnos nálunk már van a rokonságban Kristóf, így nem jött szóba ez a név.
Én örülök, hogy lányom és fiam is lesz, de álmaimban ott van mégegy kislány. Lehet, hogy csak Panni miatt, aztán meg már fiút is szeretnék még, miután Andris(?) megszületik. De ha felébredek álmomból, akkor rá kell jönnöm, hogy örülök, ha két gyerekkel bírok. Sajna nincs nagyi, egyéb segítség a közelben és ráadásul Panni kruppra hajlamos így az oviba is minél később ajánlott vinni. Neked mennyi idős a nagyobbik srác? Panni pont kettő lesz, mikor öcsike megérkezik.



Üdv Mindenkinek!

Szilvi
pszilvi
 
 


Szilvi
irtam mailt de tele van a postaládád igy visszajött Kép

Kép
Kép
nikk0830
 
 


Szia NIKK0830!

Nagyon sajnálom, kérlek küldd el mégegyszer, már kitakarítottam.

Szilvi
pszilvi
 
 


Szilvi
elküldtem Kép

Kép
Kép
nikk0830
 
 


SZia Évi24!


Köszi az infot, de neki az asszisztense a Papp Csilla? Vagy esetleg az egy másik Szabó doki? én május 31-re vagyok kiirva a kisfiammal, szerintem meg is várja azt az időt. Neked másabb ez a terhességed mint az előző? Nekem csak részben, elején többször voltam rosszul, de már jobban vagyok (testileg), viszont nem hizom vele, idáig 4 kg szedtem fel. szerinted ez természetes? Kicsit félek, bár a legutóbbi vizsgálat alkalmával azt mondták szépen fejlődik. Nem szeretnék feleslegesen aggódni.

SZia,Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Egy kis infóra lenne szükségem a szülészetről, azoktól, akik nemrég szültek. Mostanság hány napot kell benn maradni? Van valami ötlet, hogy a szokásos kórházi csomagon kívül mit pakoljak be még?

Előre is köszi!

Dikó

KépKépKép
dikó1
 
 


Szia Dikó
Én aug végén szültem császárral.Igy is csak 4 napot kellett benn maradnom Hétfőn este született Manó és péntek este elmehettem volna,csak a vért szombaton reggel vették le igy szombat reggel mentünk haza Kép A szülőszobák nagyon szépek és jól felszereltek.A szülésznők nagyon rendesek,én nem fogadtam,de nem bántam meg mert mindenki nagyon rendes szerintem mindegy kihez kerülsz.Mi 12 órát töltöttünk a szülőszobán.Az elején a társalgó részbe majd benn egy szobába.Kaptunk rádiót is tudtunk zenét hallgatni,a beöntés elött enni inni .Nekem csak pozitiv élményeim vannak aszülőszobáról Kép
Van egy listám ha gondolod átküldöm mail-be Kép

Kép
Kép
nikk0830
 
 


Szia Nikk!

Megköszönném a listát, mert nem szeretném, ha mindent úgy kellene utánam hozni. Emil a profilomban.

A szülőszobát már ismerem, bár csak egy délelőttöt töltöttünk ott első kisfiam születésekor, villám baba volt. De ez már 3 éve, ezért is érdeklődtem.

Várom a mailt!

Köszi:
Dikó

KépKépKép
dikó1
 
 


Dikó
Mail mentKép

Kép
Kép
nikk0830
 
 


Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien
 
 


Sziasztok!

Én is a MÁV-ban fogok szülni Dr. Koós-Hutás Piroskánál. Nekem nagyon bejön, mert eddig szakmailag is jónak tűnik és ami legalább ennyire fontos, hogy miután nő, eszméletlen empatikus. Minden "hülyeséget" meg tudok tőle kérdezni és nagyon normálisan válaszol, mondhatni viccesen (bár mások lehet, hogy egy kicsit nyersnek mondanák a humorát), de nekem pont ez kell. Nem bagatelizálja el a problémát, de nem is rettent halálra. Szóval remélem, hogy a szülés után is ezt írhatom.

Évi24!!!!! Én is pont május 26-ra vagyok kiírva, csak nálunk fiú a trónörökös és első baba. Nagyon izgi, lehet hogy együtt fogjuk rágni a kefét! :-))

Kérdésem lenne azokhoz, akik szültek a MÁV-ban. Van-e szüléselőkészítő program, nyíltnap vagy hasonló. És ami nekem kritikus, hogy segítenek-e a szoptatásban, amíg bent vagyunk?

Másik kérdés, hogy mennyi általában a szülés tarifája (orvos, szülésznő, nővér)?

Macsek
macsek75
 
 


Sziasztok!

Asszem vmit elrontottam és elszállt minden amit eddig írtam.
Szóval:

Macsek!
Én is Piroskánál szültem szept. 19-én. Nagyon meg voltam és vagyok vele elégedve. Szülés alatt is nagyon rendes és segítőkész volt, végig bíztatott.

SZüléselőkészítőn olyanon voltunk, ahol sok kismama és kispapa becsődült egy terembe és egy szimpi doki kb.egy óra alatt elmondta, hogy a szüléskor mire számíthatunk, mi a menete, ilyesmi. Ezután, aki betölötte a 36 v. 38. hetet (erre már nem emlékszem) aza fölmehetett megnézni a szülőszobát. Mi külön mentünk akkor, amikor Piroska ügyeletes volt. A tájékoztató időpontját és a szülőszoba látogatást is szerintem tőle kérdezd meg, nekünk is Ő ajánlotta!

Szopival kapcs. nekem egyetlen csecsemős segített, amior látta, hogy bénázok, a többiek csk akkor mondtak bmit is, ha konkrétan rákérdeztem vmire.
Éppen ezért nekik nem is adtam semmit, választott szülésznőmnek 15-öt, Piroskának 25-öt adtam (neki ugye már a rendelésen is fizettünk nem keveset) és nem tűntek elégedetlennek.
Azért engem is érdekelne, hogy más mennyire volt hálás, csak, hogy tudjam, hogy nem számoltuk-e el magunkat?

Összességében meg voltam elégedve, második Babócánkat is a MÁV-ban tervezzük megszülni.

Üdv Mindenkinek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Lányok, csak most néztem be, bocs, akkor a napokban mindenkinek írok a szülésznőkről.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Szilvi!
Bocsi hogy csak most reagálok de nem volt időm agép elé ülnöm(suli,építkezés)Szóval nekem 2 és fél éves a Márk,nem egész 3 év leaz a két gyerek között.Tulajdonképp mi is tervezünk majd harmadik babát(talán azért mert talán lány lehet...)de én se tudom egyenlőre mi lesz
kettővel...!!
Na és mi van dokiügyben??
Mikorra is vagy kiírva?
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Szia Macsek 75!

Irnál a dokinődről? Mikor és pontosan hol rendel, mennyit kér rendelésenként? Én idáig férfi dokihoz jártam, és elvileg most váltottam, bár még nem öltött hivatalos formát a dolog, és kiváncsi lennék h mekkora különbség van férfi és női nőgyógyász között?!

A válasz kicsit sürgős lenne, ezért előre is köszi.

Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Szia Panni!


Találkoztam Tidrenczel dokival, őt ajánlották a legtöbben. Állítólag hasonló stílusú Harsányi dokihoz, és képzeld még külsőleg is. Bár ez nem számít csak muris.
Valsz. a hétvégén megnézem a Rókust, beszélek H. dokival és döntök.
Én 'csak' maj. 15-re vagyok kiírva, de úgy érzem ideje dönteni, most még van választási lehetőségem.
Én nagyon örülök, hogy egy lány és egy fiú 'sikerült', de telhetetlen vagyok és jó lenne még, csak félek nem bírjuk nagyi nélkül. Főleg, hogy Panni kruppos lett idén :-( De hát ezen még ráérünk gondolkodni, hiszen még a második se bújt ki.
Most befejezem, Panka itt tombol mellettem :-)

Szilvi
pszilvi
 
 


Szia Csilla!

Dokim adatai:

Dr. Koós-Hutás Piroska, cím: 1012 Budapest, Várfok utca 15., telefon: 213-9780, rendel: H: 8-18, SZ: 10-18, árak: 5-10.000 között. Minden vizsgálatot meg tud csinálni a rendelőjében, nem kell sehova sem menni és nagyon gyorsan megkapod az eredményedet (pl: AFP-t megkaptam 3 napon belül).

Szia Emese!!

Tök jó ezt hallani mástól is. Tegnap voltam nála és megbeszéltük, hogy márc. 12-én megyek be hozzá szétnézni. A szülésznővel kapcsolatban ő azt mondta, hogy vannak akiket ő jobban kedvel, de szülésznő választás csak anyagi kérdés, nem kötelező. Írnál nekem a szülésznődről! Meg az is érdekelne, hogy ki volt aki segített a szopizásnál.

A szülés árával kapcsolatban én is azért vagyok bizonytalan, mert az elejétől kezdve hozzá jártam a magánrendelésébe és hát tényleg nem olcsó, de annyira meg vagyok vele elégedve, hogy nem bánom. Szóval a tavalyi "árfolyam" kb 15-25.000 körül volt. Ha még bármi eszedbe jut minden infot szívesen veszek (kórház, nővérek, mire kell figyelni, mit csinálnál másként stb. stb.) :-)) Persze csak ha a bébike hagy téged egy kicsit társalogni. :-)

Üdv:

Macsek
macsek75
 
 


Csilla!

Az utolsó kérdésedre elfelejtettem válaszolni. Nekem életemben legalább 6 nőgyógyászom volt és az utolsó kettőt leszámítva mind férfi. Amikor az utolsó (pasas nemű) a vizsgálat végén "jóindulatúan" megpaskolta a belső combomat, azt mondtam, hogy soha többet. A női orvosoktól egy kicsit ódzkodtam, mert olyan furcsa, hogy egy azonos nemű túrkál benned (bár visszagondolva, abban aztán nincs semmi temészetes hogy egy idegen pasi túrkál).

Aztán megtaláltam az előző orvosomat és az első vizsgálat után azon gondolkodtam, hogy miért nem csak nők lehetnek nőgyógyászok (jó tudom ez túlzás, mert vannak azért biztosan jó férfi dokik is). Szóval gyorsan és halál természetesen ment az egész, nem volt kínos egyáltalán sem a vizsgálat és utána a beszélgetés sem. Pontosan tudta, hogy miről beszélek és nem (csak) azért mert megtanulta, hanem mert tapasztalta és ez nagy különbség. Szóval ez a dokinő onkológus nőgyógyász, így szülészt keresnem kellett, de ekkor már nem volt kérdés hogy női orvosok előnyben.

Nem csalódtam. Az empátia nagyon fontos egy várandósnak. És ha az orvosoddal meg tudod osztani a szorongásaidat, meg a "hülye" kérdéseidet, anélkül, hogy türelmetlenséget látnál rajta, vagy hogy hülyének nézne, ez legalább annyira fontos mint hogy jól tudjon diagnosztizálni.

Persze az én orvosom is nagyon elfoglalt, úgyhogy mindig felírt kérdésekkel felfegyverkezve megyek.

Remélem ez egy kicsit segít neked.

Üdv:

Macsek
macsek75
 
 


Sziasztok!

Macsek!
A szülésznőm Fazekas Zsuzsi volt, nagyon kedves és türelmes, három gyerkőc anyukája. Piroska ajánlotta (azért kértem, hogy Ő javasoljon szülésznőt, mert úgy gondoltam, hogy nem árt, ha olyannal dolgozik rajtam együtt, akivel jól megértik egymást)Gátvédelemmel szültem, nagyon ügyes volt (na azért én is), nem volt semmi gixer. Amikor először találkoztam vele, rákérdeztem az anyagiakra, mert Piroska nekem is azt mondta, hogy pénz kérdés, ezért azt hittem, hogy "szabott" árakkal dolgoznak a szülésznők, de nem, szegény még kínosan is érezte magát. Mindent elmondott, átnéztük együtt a kórházi listámat, hogy mit vigyek, mi nem kell, pipálgatott meg hozzáírt dolgokat. Szüléskor is türelmesen válaszolgatott még a férjem kissé túlaggódó kérdéseire is.
Csecsemős, aki magától segített Teca volt (ennyit tudok róla) és sajnos csak kétszer volt, amíg bent voltam.

Azt sajnálom csak a szüléssel kapcsolatban, hogy közben nem figyeltem eléggé a babámra, nem gondoltam bele, hogy szegényke mit élhet át, csak az órát néztem, hogy mennyi van még hátra. Másodzorra biztos jobban oda fogok koncentrálni, mondtam is a férjemnek, hogy majd figyelmeztessen.

Most ennyi, mert látom, hogy már regény-méretűt írtam. Ha tudok bmit segíteni, kérdezz nyugodtan!!

Üdv Mindenkinek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Ágas!Köszi az infot, biztató,hogy minden flottul ment Tidivel.:-)Beszélhetnénk még e témában e-mailben? (betti771123@freemail.hu) Előre is köszi!!
biloba
 
 


Szia MAcsek!

Köszönöm szépen a segitségedet, igen segitett. Majdnem hasonló képpen jártam én is, csak annyi különbséggel, h még női dokim nem volt. Az első nőgyógyászom még 18 éves koromban volt (lehet h későn), és hozzá először rendszeresen jártam, csak épp rendszeres ultrahang mellett és hónapokig késő vérzéssel nem vette észre h terhes vagyok ,és egy gyógyszerrel majdnem sikerült abortuszt csinálnia. Még sem pereltem be, de hála Istennek azóta kirugták hasonló és egyéb okból kifolyólag. (ő is kikezdett a betegeivel, pedig kb. akkor volt 6o és a halál között). a második doki rendesebb volt, ő megnyugtatott, h nincs gond, az akkor már 9 hetes terheségemmel se. Nála szültem, csak épp rohannia kellett, mert lejár a műszakja, és igyekezett másfél órába sűriteni az első szülésemet. Sikerült neki! De bár tartott volna tovább és igazi élményként éltem volna meg. Később adódtak problémáim, de már nem számithattam rá, és majndem kiszurt velem, sőt miatta nem lehettem idáig terhes. Váltottam, a következő dokim lelkiismeretes volt, nagyon rendes, öntötte belém a lelket rendesen,és igyekezett mindent megtenni h terhes legyek,azt mondta h ne adjam fel, egyszer majd megtörténik a csoda és ujra terhes lehetek. Hittem majdnem 3 évig. Aztán semmi. Mikor végre sikerült azt hittem örülni fog velem, nem igy történt, sőt második rendelés alkalmával szinte kizavart, h most azok a betegek jönnek be akik akkora jelentkeztek be, holott 2 órás késéssel jött, és én végig itt ültem.Időpontra szintén. Otthagytam. mentem a mávba- H.hoz, és meg is voltam vele elégedve, de mivel nem szeretnék átmenni vele a Rókusba igy fájdalmas búcsút vettem tőle, amit ő megértett. legalább is remélem. Most itt tartok..elvileg van dokim, ill. lesz, de erősen gondolkodom egy "nőben", viszont, már ez is sok amit rendelésenként elkérnek.És még nincs itt a szülés.

ELnézést tőled, és mindenkitől a hosszúra sikerült levelemért.

szia, Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Szia Biloba! Nyugodtan kérdezz emilben, ha tudok, válaszolok. Cím: rofinc@uno.hu Lehet, egyhamar nem tudok majd válaszolni, mert szolgáltatót váltunk, s az átfutási idő kicsit hosszadalmas. Üdv: Ágas
ágas
 
 


Szia Emese!

Nagyon köszi a segítséget, majd ahogy közelít az idQpont (május 25.) egyre jobban be leszek ilyedve és biztosan fogok kérdezni, ha nem bánod.

Szia Csilla!

Olvasva a történetedet én tényleg nem szólhatok semmit, szerencsésnek mondhatom magam.

Belém 16 évesen kezdtek fogamzásgátlót tömni (nem mindha szükségem lett volna magára fogamzás gátlásra), mert a fantasztikus dokim úgy gondolta, hogy a 3 hónapos mensi kimaradásomat, mindenféle további vizsgálat nélkül így kell kezelni. Eredmény 29 évesen is rendszertelen mensi és peteérés hiánya. Jött a Closti és valami isteni szerencsével 4 hónap után a pocaklakó.

Remélem minden rendben lesz veletek. Mikorra vagy kiírva? Nagyon drukkolok!

Üdv:

Macsek
macsek75
 
 


Szia MAcsek!

Köszönöm, én is remélem h veletek minden rendben lesz. Tényleg szerencsés vagy, a Clostit meg egyéb hasonló (Humegon inekció,Serofen tabl. ha jól emlékszem.,stb.) én is megéltem, sőt nekem is rendszertelen volt a vérzésem mind a terheségem napjáig (amit viszont senki nem vizsgált ki), és nekem is az volt a gond h nem volt peteérésem. A pici miatt is szerencsés vagy, mert én évekig próbáltam így, mire teljesen természetes úton jött össze.
Talán az sem volt jó, h annyira akartam. Mire úgymond feladtam és akkor még hittem h megtaláltam a páromat akkor sikerült.
Május 31-re vagyok kiírva, de remélem a szülinapomra (12-re esetleg már a kezemben tarthatom), de csak az számit h egészséges legyen, mindegy h mikor fog megszületni.(most biztos érezte h róla írtam, mert kaptam tőle egy jól irányzott rúgást..) )

szia,CSilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?