Új privát üzeneted érkezett!

Rékacs és Ildi!

Köszi a hasznos infókat, remélem az én kis mókusomat is rögtön a pocakomra fogják rakni, ehhez nagyon ragaszkodnék.

Orsi
fannimama

Sziasztok!

Hetekig nem volt internetünk, így most utólag kellett mindent elolvasnom.
A lényeg, hogy a Herczegh engem megnyugtatott, hogy jó hely ez a kórház is, azt mondta egy dolog nincs csak ami a MÁVban volt, és az a vajúdókád. Mivel még látni sem láttam azt a mávban sem, ezért gondolom most is jól elleszek nélküle. Afelől meg egyenesen biztosított hogy egyágyas szülőszobában leszünk. Nem tudom miért volt olyan biztos benne, de mondta hogy nincs ott annyi szülés mint a mávban, és gondolom ilyenkor tényleg előnyben vannak azok akik fogadott orvossal szülnek. Főleg most hogy 2 is van.
10-én voltam nála, a 13. héten, és képzeljétek már most minden kétséget kizáróan kiderült, hogy újra kisfiam lesz. Őszinte egy gyerek mi?
Pár héten belül mi is elmegyünk kórházlátogatásra, majd akkor alaposan kifaggatom a szülésznőkről, meg az ottani szokásokról. A fizetős szobákat meg jól megnézem, kíváncsi vagyok megéri-e az új a több pénzt. Mondjuk én a biztonság kedvéért nem 4 éjszakával számolok ( az első fiammal 10-et voltunk benn).
Ja és a Herczegh az ellene folyó perről nekem csak annyit mondott, hogy jól alakulnak a dolgok. Nagyon sajnálnám ha fel kellen adnia a praxisát. Végre találtam egy rendes dokit. Ismerek egy csajt aki az elsőt nála szülte, de most a másodiknál inkább a kórházhoz ragszkodott így a Kisfalvinál volt. Mesélte, hogy a szülésnél a doki csak állt mellette és mindent a szülésznők csináltak, ő nem piszkolta be a kis ujját holmi szüléssel! Szerinte ég és föld volt a két szülés.

Sziasztok: Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Szilvi! Gratula a fiuhoz!! tenyleg nem semmi, hogy mar most tudod!
Örülök annak, amiket a sofirol mondtal. Majd en is kikerdezem. Ti tudtok arrol, hogy vannak-e papa-mama szobák? Nem mintha nagyon valszinu lenne, hogy ott maradhatna a ferjem, a lanyunkkal szerintem nagyon el lesz foglalva, meg el sem tudnam kepzelni, hogy o addiog massal legyen.
Puszi nektek,
M.
masodik

Szia Második!

Én pont ezért nem is érdeklődök az ilyen szobák iránt, mert szerintem a fiamnak így sem lesz könnyű, hogy nélkülöznie kell, hát még ha az apja is eltűnne a szeme elől. Egy kicsit tartok attól az időszaktól amikor bent kell lennem. Nagyon fog hiányozni a fiam, főleg majd ha bejön ő is látogatni, biztos lesz majd sírás-rívás az elváláskor.

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Gszilvi, Második!

Én is gratulálok a kis kukacoshoz! Másodikra is fiút szerettetek volna? Végülis most már gondolom mindegy csak minden OK legyen!
A szobákkal kapcsolatban: az új szobák tényleg nagyon kényelmesek, felszereltek(saját MATÁV-vonal ágyanként, TV,hűtő a szobában,fűrdő ami tiszta és max.3-an használják) szóval szereintem "megéri".
Ami egy kicsit zavaró volt nekem a MÁV-hoz képest, hogy itt bejöhetnek a látogatók a szobába, a baba miatt féltem csak, hogy nehogy behozzanak valamit a látogatók.De ennek is volt azért előnye, mert a tesóknak így egyből "kézzelfoghatóvá" vált a kistesó.
Szerintem mindenképp érdemes áldozni a babás szobára mert mikor bent voltam (kétágyasba 10-es)a szobatársam mesélte, hogy ő az első babáját mikor szülte a sima kórtermesbe volt és ott volt olyan anyuka akinél ott MULATOTT az egész calád!

A Herczegh nekem is mondta, hogy az évekig elhúzódó per (amit majd mindig fel-fel kap a média) végén Őt fel fogják menteni!
Egyébként most kapott felkérést, hogy tartson előadást egy nemzetközi nőgyógyászati konferencián(!)és a közeljövőben pedig kinevezik főorvossá a Söfiben! Ez elég nehéz lenne ha egy sarlatán lenne??!
Mindenesetre én soha egy percig nem gondoltam, hogy másnál szüljek, és most is(2004.dec.13.) olyan jó volt szakmailag , emberileg mint mindig, úgyhogy én ezúton is köszönök Neki mindent!!
Elnézést ha egy kicsit elfogult voltam, de ezt most olyan jó volt leírni.

Második hanyadik hétben vagy?

Mindenkinek üdv Mzille

Ha sikerül küdök képet a fiúkról...

Kép
KépKépKép
mzille

A képküldés nem jött össze most se, de a profilomba lévő címen már meg lehet nézni.

Puszi Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok!
En 14 hetes vagyok most. Mzille, meneztem a kepeket. nagyon aranyosak a gyerkőcök!
Szóval főorvos lesz? Ez enyleg nem semmi, ezútn is gratulalok neki, es biztos vagyok benne, hogy hasznára lesz a kórháznak. En is bizom benne, hogy mielobb vegeter a tortura, azert ilyen meghurcoltatasok utan/alatt nem lehet egyszeru megorizni a nyugalmat.
Mzille, Te leirtad valahol, hogy mi hogyan törtenik a szulesnel a sofiben--illetve egeszen pontosan Herczegh doktorral? Többek tapasztalatat olvastam, de ezek nagy resze szerinem nemcsak kórház-, es nemcsak orvosfüggő, haenem mindkettő. Olyan dolgokra lennek kivancsi, hogy pl. kötelező-e a beontes, borotvalas, van-e gatvedelem, a picit rögön mellre teheted-e? Mi van, ha esetleg csaszi lesz, akkor is veled maradhat, vagy apukaval, vagy esetleg akkor elviszik, es csak orakkal kesobb kapod meg? Nekem ezek is nagyon fontosak, annyira, mint a nyugis szoba, ahol velem lehet a pici, es akkor szoptatom meg, amikor csak ker.
Tudom, hogy ezek a masik korhazban abszolut ok-k voltak. Ha itt a korhaz "szemlelete" mas, akkor is lehet ilyen a szüles, ha az orvos támogatja ezt a hozzáállást, meg lehet ezeket tenni? hat ennyiKép
legyetek jók, kösz a valaszokat.
Udv,
M
masodik

Második!

Ebben a kórházban gyakorlatilag automatikusan csinálják a beöntést és borotválást,nem tudom ki lehet-e hagyni ha valakinek ez a kérése.Én is kaptam, de én elhatároztam, ha vmi miatt nem akarnának adni én mindenképpen kérni fogok!
Jó is volt, mert a második szülésemnél nem kaptam, mivel a doki mondta a szülésznőnek, hogy gyors szülés lesz, ekkor még örültem is, hogy megúsztam, de aztán a végkifejlet elég szörnyű volt...
Szóval szerintem beöntéssel jobb szülni, nálam ráadásul jól meg is gyorsította.
A babát odaadják egyből ha nincs semmi gond és a köldökzsinórt is elvághatja apuci ha akarja.Öltöztetés után pedig szoptatni is lehet egyből.Egyébként igazad van, az orvos hozzáállásától nagyban függenek a körülmények, de a Herczegh itt is próbál mindent úgy csinálni mint a MÁV-ban, bár itt valóban konzervatívabb a szemlélet, de már most változások érezhetők, szerintem jó irányba változik ez a kórház.(Feljebb már írtam, hogy most a második emeleti szobákat alakítják át olyanra mint a harmadikon)
Császár esetében csak azt tudom amit a szobatársamnál láttam, őt altatták, de mikor felébredt oda vitték a babát és szoptathatta.Ő a harmadik emeleti örzőben volt és végig mellette volt a baba az ágyában.
Vigyázz magadra!

Puszi Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok!
Rég nem jártam erre, szinte csak Hicu neve ismerős. Gratulálok a babához, igazán gyönyörű!
Azon tépelődöm, mikor menjek orvoshoz. Most kezdtem a 7. hetet, tul.képpen a 3. gyerek, de mivel a második elhalt, a legkisebb görcsre is megrémülök. De félek, hogy megint lehordanak az UH-n, hogy rutinos létemre mit keresek már ott.
Nem egészen értem: A szülésznőket most már hónapokkal előre le kell foglalni? Nem futott össze vki a szülésznőmmel? Fülöp Ili volt az, és én őt szeretném újra, ha sor kerül rá. Csak jót tudok róla mondani, de soha nem látom a nevét, talán már nincs is a kórházban?

Oliva
oliva

Sziasztok!

Oliva!

Szerintem menj el orvoshoz most! Ne foglalkozz a károgókkal, a lehurrogókkal! Inkább kövesse az dolgaitokat egy orvos is!
Fülöp Ili a kórházban van, úgyhogy ne aggódj, ha úgy akarod, akkor valószínűleg ismét segíthet a babád világrahozatalában.

Üdv:

Zita
pzita

Lányok!

Ma szülésfelkészítő tanfolyam, remélem nem felejtettétek el. Tessék a férjeket is hozni, nekik is szükségük van a felkészülésre.
Patri
patri

Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien

Szia Memo!
Azaz druszámKép

Nagyon édes lehetett a kislányod!!! KépKépKép

Sorbán dokit általában a második emeleten lehet megtalálni. Én egyszer egy CTG után megkerestem a kórházban és beszélgettünk a tűről.
Ő lediktálta, hogy milyen kell, meg elmesélt erről mindent (nehezebb vele szúrni, az alakját stb...)
Igazából két anesztes van ő és Tamara, nem tudom mennyivel előtte kell vele beszélni a műtétről, de ha programozott lesz neked is mint nekem, akkor gondolom tudja úgy szervezni. Csak a sürgősségivel lehet gond, mert éjszaka - ha jól tudom - csak egyikük ügyel.

A harmadik emeleti örző tényleg szuper, most már nővérhívó is van Kép Egyébként a nővérkék is jobban örülnek a 6 órás spinálnak, szerintük is könnyebb vele a felépülés (hamarabb tudsz felkelni stb...)

Bocs, hogy ilyen sokára írtam, csak nem vagyok sűrűn gépközelben.

Emő

hicudzsi

Tegnap nem tudtam irni, visszadobta Kép

Én voltam tanfolyamon, párom nélkül. Volt még valaki?
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Oliva! Köszönöm Kép
Szerintem is menj el orvoshoz minél hamarabb (bár remélem mire ezt olvasod már meg is tetted).
Ha meg a dokidnak ez nem tetszik, keress másikat! Ilyen előzmányek után jobban oda kell rátok figyelni.

Értesíts minket majd mi van veletek ! Kép

Minyu! Most elég sokáig nem működött a Babanet... .Kép

hicudzsi

Sziasztok!
Oliva! En is hasonló helyzetben voltam, a mostani terhessegem elotti nem maradt meg (es mar van egy kislanyom).
En rogton hivtam az orvosomat, mikor megtudtam, hogy mots is terhes vagyok, es be is mentem ultrahangra, o mondta, hgy az elozmenyek utan szeretne mielobb latni. Menj el Te is.
Minden jot, sok sikert!
M
masodik

Szia Minyu!

Én voltam az előadáson férjestül. Sajnálom, hogy nem a Szőnyi tartotta, bár ez a "Carter doki" kinézetű is elég muris volt. Én jól szórakoztam rajta. Neked tetszett?
Patri
patri

Sziasztok!
Köszönöm a támogatást, a férjemmel mi is úgy gondoljuk, hogy a következő héten már igazán nem korai egy UH. Mindenesetre most bizakodóbb vagyok, az előző terhesség egy rémálom volt, most viszont jól érzem magam.
Zita, örülök, hogy valaki tud Iliről, nekem nagyon megnyugtató volt a jelenléte. A többiek is nagyon aranyosak, de nekem ő kell.
Második, akkor hasonló a helyzetünk. Mikorra várod a babát és ki az orvos?
Nekem a dokimmal semmi gond, az egy tüdér, engem folyton az UH-n ér lelkibaj.

Oliva
oliva

Patri Kép
Igen, elég vicces volt, szegény sajnáltam is, hogy igy "beesett" helyettesiteni. Ja, szerintem is hasonlitott a Carterre Kép Kép Kép
Nem te voltál kék farmerben és farmer felsöben?

Legközelebb jön az én kispapim is remélhetöleg Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Nem az voltam, de jó sokan voltunk. Én világoskék nadrágban és szintén világoskék felsőben voltam, apuka mögöttem ült.Te hol ültél?
Patri
patri

Szia Oliva,
Most 15 hetes vagyok, es az orvosom Herczegh Szabolcs. Az uh-ot a rendelojeben csinalja.
Ha jol erzed Magad, az mar szerintem szinte teljes siker! En is igy voltam, az elejetol ereztem, hogy most jol vagyok, ez teljesen ms, mint a korabbi.
Persze azert en is aggodtam, hogy legyunk tul a 12. heten. Aztan teljesen siman egyre kozelebb kerültünk hozza- mint Te is mostKép, es tul lettunk rajta.
Sok sikert neked is. Ha barmi kerdesed van, kerdezz nyugodtan. Mekkora a masik gyereked? Az enyem nyaron lesz harom, a legnagyobb gond talan a pihenesekkel van, nem sokat lehet mellette, plane, hogy mar napkozben nem alszik. Azert igy is talalok minden nap egy szabad orat, amikor lefekszem, o konyveket nez, stb. Pihenj Te is sokat, nagyon fontos. Bar ezt bizos tudod.
Üdv,
M
masodik

Szia Hicudzsi,

Ismételten, nagyon köszönöm az infókat. Most egy kicsit depis vagyok mert találtak a méhemben egy amnion szalagot ami miatt a Ferency dokihoz is elkellett mennem UH-ra ő azt mondta nem lesz vele gond de minnél többet tudok erről annál inkább kétségbe esem.

Szóval most ezek a hírek, remélem ti nagyon-nagyon jól vagytok!!!!

Szia Emő
memo

helló
milyen volt az előadás? én is akartam menni, de a 3. emelet lakója lettem 18-tól máig szigorú fekvéssel... részletekkel inkább nem ijesztegetnék senkit. a lényeg, h. még sokáig feküdnöm kell
lesz esetleg tavasszal kezdődő előadássorozat? a kórhában senki nem tudott semmit!!!
fekve írok, így kicsit lassabb.
Falina
falina

Sziasztok!

Már annyiszor akartam hozzászólást küldeni, de nem sikerült.

Örülök, hogy a Herczeghről ilyen jó híreket lehet hallani, ez egy kicsit minket "hűségeseket" is igazol.
Kérdezte valaki, hogy most is fiút vártunk-e. Hát én bevallom az első terhességemnél annyira kislányt akartam, hogy csalódásként éltem meg amikor kiderült, hogy fiú. (Meg is szóltak érte! )De most, hogy látom milyen édes, aranyos (és persze rosszcsont) tud lenni egy fiú is, már nem is érdekelt igazán. Megpróbálok képet feltenni róla. A gondunk csak a névvel van. Hetek óta ezen örlődünk, mert már jó volna nevén szólítani a kis lurkót.
Oliva, én az első terhességemnél 5, a másodiknál 8 hetes voltam az első ultrahangnál. A másodiknál is csak azért vártam ennyit mert ünnepek voltak, de jan 3-án már ott virultam a dokinál. Szerintem teljesen normális ha az ember a lehető leghamarabb látni szeretné hogy dobog a kicsi szíve.
Mi a baj Falina? Hányadik hétben jársz? Én az ilyeneket soha sem ijesztgetésnek élem meg, mert szerintem jobb tájékozottnak lenni, hogy mik is fordulhatnak elő az életben, mire kell figyelni stb. Nagyon vigyázz magatokra!!

Üdv: Szilvi
gszilvi

Íme a fiam, Ricsi:KépKép
gszilvi

szilvi,
én már az elejétől veszélyeztetett vagyok, de most különösen megijedtünk múlt pénteken, 18-án éjjel. akkor kezdtem épp a 14. hetet mensi szerint. egyszercsak elöntött a vér... irány a kórház, ahol a terhesgondozó dokim dolgozik. és az uh-n egy szivecskét láttam rendületlenül dobogni! Kép persze bentfogtak szigorú fekvéssel. 1 hét alatt folyamatosan csökkent, most pénteken kijöttem, mondván itthon nyugisabb lesz pihenni, meg féltem az egyre terjedő influenzától. viszont amióta kijöttem újra fokozódott a barnázás és ha nem csökken pár nap alatt, visszamegyek a "kóterba".
hát ez van.
ha vki tud vmi okosat, bíztatót mondani nekem, azt várom!

f.
15+3
falina

Sziasztok!

Gszilvi!
Édespofa a kisfiad! A névválasztás az nálunk is "nagy munka" volt, ha háromszor nem olvastam ki a Ladó féle utonévkönyvet akkor egyszer sem...

Oliva!
Én a harmadik babámmal mikor terhes lettem, már 6 hetesen ott voltam a dokinál aki koraterhesvizsgá-
latot csinált és együtt örült velem, hogy minden ok!Úgyhogy szerintem ne törödj senkivel menj nyugodtan! Egyébként meg ha vmi baj van akkor meg
azért szúrják le az embert, hogy miért nem jött hamarabb?? Úgyhogy csak bátran!

Mindenkinek üdv: Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Falina,

Szerintem mindenképpen biztonságosabba kórház mert ott gyorsan tudnak segíteni ha baj van (persze ne legyen). Amúgy nagyon megértelek mert én az előző terhességemmel 102 napig feküdtem a Schöpfiben úgyanígy vérzés miatt, nekem a placenta elérte a méhszájat de ahogy egyre nagyobb lett a terhesség úgy szünt meg a vérzés is. Én csak azokat a tapasztalataimat tudom megosztani veled amiket én is kaptam: ne feküdj háton mert úgy rosszab a baba keringése, ne simogasd a hasadat mert az fokozza a görcskészséget és ezáltal a vérzést és szigorú ÁGY nyugalom. Én még WC-re sem mehettem ki és fürödni sem. Nagyon-nagyon sokat pihenj és ne izgulj így biztos minden rendben lesz. Én kaptam magne B6-ot is 3X2. Persze ezk mind az én esetemre igazak nem tudom te miért véreztél de ha ezek miatt mint én talán akkor hasznosak a tanácsaim.

Szia Memo
memo

Memo,
köszi, sokat segítettél!!!
én is a söfiben voltam, de engem nem kacsáztattak a nővérek, pedig durva volt a helyzet, mikor bevittek. talán nyomni kellett volna zsét? ráadásul óránként kellett pisilnem...
a fürdésről sem beszéltek, szóval le sem xart senki, pedig a 3. on voltam fizetősben!
te normál szobában feküdtél ennyit, gondolom. mikor volt ez? de ugye a vérzés hamarabb elmúlt (neked mennyi idő alatt?), csak megvárták, h. feljebb kerüljön a placenta? és hányadik héten kezdődött a vérzés?
nekem mellső fali mélyed tapadó a placenta, szal elég rossz helyen van. kóterban 5 féle bogyót szdettek velem, itthon 1-el kevesebbet.
hogy tudtad mindezt ép ésszel végigcsinálni? és ki volt a dokid, ha megkérdezhetem.
falina
falina

Falina,
Én a 19. héten kezdtem el vérezni, nem a fizetősben voltam hanem a simában volt,néha nagyon-nagyon rossz volt főleg amikor a 20. héten nagyon véreztem és levittek a szülőszobára , hogy talán itt most vége de volt ott egy nagyon rendes szülésznő aki még a férjemet is behívta egész éjszaka ott maradhatott. Aztán kaptam egy csomó infúziót, ezek közűl egyre allergás lettem (Ginipral). Az orvosom akkor is és most is Dr. Dulka Tibor, aki szerintem a kórház egyik leglelkiismeretesebb orvosa (102 nap alatt minden nap bejött, hogy megnézze, hogy vagyok még hétvégén is és megbeszélte a kollégáival ha baj van azonnal hívják). Ez különben 3 éve volt, de gondolom és ahogy a topikot olvasom nem változott a személyzet. A vérzés sajnos csak a 26-27. hét körűl múlt el, minden nao nézték a baba szívhangját és azt is, hogy vérzek-e, a legkisebb vérzést is komolyan vették. Amikor már nem véreztem két hete de még barnázás sem volt akkor hazaengedtek a gyógyszerekkel és szigorú ágybanfekvéssel amit sajnos nem vettem komolyan és így a kislányom a 35. héten született. Nekem amúgy hátsó fali mélyen tapadó placenta volt ami elérte a méhszájat, sajnos most is hasomló a helyzet bár a 14. héten nézett UH-án a doki azt mondta szerinte nem lesz vele gond. Amúgy még azt is sikerűlt elérnem , hogy áttettek egy olyan szobába ahol rajtam kívűl két lány feküdt ugyanezzel így velük voltam 3 hónapig. Amúgy igazából tényleg csak várták, hogy feljebb húzódjon de azt is mondták, ha nem akkor végig bent kell maradno. Mondjuk az én dokim nagyon szigorú ebben.

Mindezek ellenére érzelmileg nagyon megviselt, afizikai része egyáltalán nem érdekelt egy idő után már. Igazából ezért sem mertem előbb vállalni még egy testvérkét és lásd most megint nincs minden rendben, de most valahogy "felkészültebb" vagyok.

Remélem tudtam segíteni írj nyugodtan nekem is jó volt, hogy valaki sorstárs meghallgatott.

Én most a 17. héten vagyok, te hányadikon?

Memo
memo

Memo,
nagyon köszönöm, h. részletesebben leírtad!
érzelmileg per pill most én is padlón vagyok, de a te történeted erőt adott!!!
az én dokim a tiedhez képest igencsak elbagatelizálja a dolgot. és ami nagyon fájt, egyszer sem jött be hozzám a 8 nap alatt ill. 1x igen, de az én közbenjárásomra... mondjuk ő nem az a babusgatós fajta orvos, de jól jött volna a lelkemnek. mondjuk tudom, h. sok dolga van...
én most a 15. héten vagyok (14+4) mensi szerint, viszont uh alapján 1 héttel kevesebbnek mondják.
Falina
falina

Gszilvi,
nagyon aranyos a kisfiad!!!

Falina,
nem semmi amin keresztül mész. vigyázz magadra nagyon és pihizz sokat!

tegnap voltunk Szvitek Ági szülésznőnél. csak pozitívumokban tudok beszélni rólaKép
nagyon kedves, aranyos. fiatal, de ott van nagyon a témában.Iszonyú segítőkész, lefoglalja majd a szobát, amit kiválasztottunk, összehoz az anesztessel az egyik CTG alkalmával, hy ne kelljen ezért külön bemenni a korházba. és tök nyitott mindenre, ugyhogy megpróbáljuk majd a gátvédelmet Kép
tényleg csak ajánlani tudom!

Adrienn
adriennn

Falina,

Ne aggódj az a legfontosabb,én is próbálok, mert nálam meg találtak egy amnion szalagot ami miatt most aggódhatok amíg meg nem születik.

Nagyon-nagyon sokat pihenj és biztos, hogy nem lesz semmi. Amúgy a te orvosod ki? Csak nem Villányi mert rá nagyon ráillik amit írsz.

Memo
memo

Sziasztok!

Falina, kitartás!!! Ez az első terhességed?
Amúgy szerintem az ilyen helyzetekben dől el igazán, hogy az ember a megfelelő orvost választotta-e. Ha egy kicsit is nem neked való ahogy a dolgot kezeli, még nyugodtan átmehetsz másik orvoshoz. Mert az, hogy sok dolga van, az nem indok, hiszen te is a "dolgai" közé tartozol. Ilyenkor nagyon fontos, hogy az ember 100%-ig meg tudjon bízni a dokijában. Persze nem lebeszélni akarlak az orvosodról, hiszen ha még a nevét írtad volna, akkor se tudnám kicsoda, mert nagyon nem vagyok jártas ebben a kórházban.

Szóval Memo és Falina fel a fejjel!!!! Kb. fél év múlva már ott fog szuszogni a karotokban a picurka!! (Én ha erre gondolok mindig olyan jó érzés tölt el, hiszen fél év az nem is olyan nagy idő)

Szilvi
gszilvi

szilvi,
a 3. terhességem, első 2. a 7. héten befejeződött...

köszi a bíztatást! Kép

f.
falina

Falina,

csak bíztatásul: nálam is elmúlt a vérzés 4 hét alatt. 13. héten kezdődött heves vérzéssel, majd csökkent folyamatosan, bár közben volt egy-két visszaesés. Viszont szigorúan feküdtem (3 hetet kórházban, majd utána otthon, az oldalamon) és "aleendőapa" főzött. Így legalább nem híztam sokatKép.

A dokid tényleg gáz, hogy nem törődött Veled, igaz, hogy tenni nem tud sokat, de azért rád nézhetett volna. Sajnos a Söfiben azt tapasztaltam, hogy több doki is így viselkedik a hosszú ideig benn fekvő kismamákkal (pl. 3-as ikerterhessel). Persze vannak kivételek, pl. Carter doki (persze, ha ugyanarra gondolunk, én a múlt heti előadáson nem jártamKép ).
pingvin

pingvin,
köszi, h. leírtad, szükségem van a sikerstorykra!
neked mitől volt?
milyen bogyókat kaptál?
falina
15. hét
falina

Szia Falina,

az okát nem derítették ki, 2 lehetséges magyarázatot kaptam:
1. tipp: közel tapadt a placenta a méhszájhoz. Bíztattak, hogy a 24-25. hétre teljesen megszűnnek a panaszok és felkelhetek.
2. tipp: a placenta elkezdett leválni, de meggondolta magát és visszanőtt. Ettől keletkezett egy vérömleny és kipukkadt.

Az utóbbi verzió a valószínűbb, hiszen a 19. hétre megszűnt a vérzés. De kicsit utánaolvastam (volt időm fekvés közben) és az esetek nagy százalékában nem azonosítható az ok.

Egyébként Magne B6-ot kaptam + C vitamint és 2 naponta egy Maternát.

Pihenj azaz FEKÜDJ sokat és ne idegeskedj. Tudom, hogy hülyén hangzik (mertperszehogyidegesvagy), de minden nap egyre jobb lesz. Én legalábbis úgy éreztem, ahogy haladt előre az idő és a baba fejlődött. Addig marad az olvasás és a videofilmek, ha szereted. A TV-t nem ajánlom, szörnyű heteken keresztül nézni. Internetezni meg elég fárasztó fekveKép

Üdv. pingvin
pingvin

Sziasztok Lányok,

van köztetek valaki aki mostanában fog szülni a Schöpf-Méreiben (kb 1 héten belül)? Jó lenne esetleg már elöre ismerkedni Kép

Orsi
fannimama

Sziasztok!

Hicu!
Gratulálunk a kicsi fiadhoz, nagyon édesKép Ugyan apukáját nem láttam, de ő inkább apukára, Édua meg rád hasonlít, nem?
Tényleg, sikerült még szülés előtt a lakás dolgot lerendezni?

Jolikám,
nem láttalak ma du az előkészítőn... vagy csak én érkeztem oly későn, 16.50-kor? Így lemaradtam Tamaráról, amire én 3. előadásra számítottam, teljesen meg vagyok kavarodva, ráadásul hamarabb is kezdődik, mint a legutóbbi ... de a legfontosabb, hogy KisPapa időben érkezett és figyeltKép... Nem jöttél AquaNatalra semKép. Sokat nevettünk, Adrienn hozott egy digi kamerát, hogy a honlapjukra készítsen képeket. 4-en voltunk, vidámanKépKép

Minyu/Patri
Mi is Szőnyire készültünk, sajna nem jött... Szűcs-Carter doki egyébként már az előző sorozatban is beugró volt, akkor jobb volt Ő isKép most igazán lehetett érezni, hogy beugrott... + a többi rész is jobb volt. Nem baj igyekszünk, és remélünk, nem kesergünk a múlton...

kisbora
kisbora

Kisbora Kép
Akkor ti most repetáztok? Kép
Végülis ami tegnap lett volna elöadás (szülés folyamata), az jövö héten lesz?

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Kedves Kisbora és Előadáslátogatók,

csak az utolsó bekezdésre szeretnék reagálni: Carter doki nagyon jó fej (kedves-gondos-lelkes), kérlek legyetek elnézőek vele, ha néha szétszórt. Kép Én úgy láttam, hogy a "nagyok" sokat ugráltatják, ezért történhetett vele ez a kínos eset.

Pingvin
pingvin

Pingvin Kép
Én teljesen elnézem neki Kép, szegény nem lehet könnyü beugrani, és nem egy teljesen konkrét dologrol kellett beszélnie (mint mondjuk a szülésfolyamata, abba azért lehet kapaszkodni, mert ugye van egy menete a dolognak), hanem egy teljesen sokrétü dologrol, amibe tök sokminden beletartozhat! Szerintem nagyon aranyos volt (én még soha nem találkoztam vele azelött), olyan Carter dokis Kép Kép

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Pingvin Kép
Én teljesen elnézem neki Kép, szegény nem lehet könnyü beugrani, és nem egy teljesen konkrét dologrol kellett beszélnie (mint mondjuk a szülésfolyamata, abba azért lehet kapaszkodni, mert ugye van egy menete a dolognak), hanem egy teljesen sokrétü dologrol, amibe tök sokminden beletartozhat! Szerintem nagyon aranyos volt (én még soha nem találkoztam vele azelött), olyan Carter dokis Kép Kép

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Uuupsz, bocsi a dupláért

Kép
Kép
Kép
minyu

előadáslátogatók!

kaptatok már kis tájékoztatót az előadások időrendjéről? én is szerettem volna járni a februári kezdetűre, de ugye egyéb szigorú fekvésből adódó elfoglaltságaim miatt nem tudom részt venni. kórházban meg én tudtam a legtöbbet az egész tanfolyamról, vagyis a dolgozók semmit! komolyan!
kérdésem, tavasszal is indul mindez? addigra remélem feljebb kúszik a méhlepény és virgonckodhatok.

falina
falina

Nekem sajni csak a mostaninak vannak meg az idöpontjai, azt is itt irta le valaki, onnan tudom.

Kép
Kép
Kép
minyu

minyu,
detto. Kép
de azért kössz!
falina
falina

Kisbora!

Szegény Carter doki, remélem nem ő fogja az egészet beugróként végigvinni. Megjegyzem nekem szimpi volt, tényleg olyan kis lelkes, az első előadáson az tetszett benne, hogy sok kérdésre válaszolt aztán a zárószöveg az volt, hogy "nem kell izgulni, megoldjuk" na ezek után már nem is izgultam, végülis eddig még egy baba sem maradt bent. Szerintem a következőre se nagyon készüljünk majd meglepi lesz, hogy ki tartja az előadást és mi lesz a téma. (Hátha Carter megint készülhet ezerrel)

Falina!
Sajnálom, hogy kényszerpihenőn vagy, de nekem van papírom és megirom az időpontokat. Aztán mehetsz virgonckodni.
február 24. április 21. szeptember 8, november 3. Dr.Szőnyi György: Mitől alternatív az alternatív?

március 2. április 27. szeptember 14. november 9. Dr. Fodor Mónika: A szülés folyamata

március 9. május 4. szeptember 21. november 16. Dr. Sorbán Zoltán : Szülészeti fájdalomcsillapítás

március 16. május 11. szeptember 28. november 23.Dr. Piskótay Ildikó: A fogorvos válaszol

március 23. május 18. október 5. december 30. Dr. Völgyessy Ibolya: Az újszülöttekről

március 30. május 25. október 12. december 7.Czombos Anikó: Otthon a babával

április 7. június 2. október 20. december 15. Dr. Vajna Zoltánné: Terhestorna, relaxatió

A dátumokat nézzétek, mert az első csütörtök, a többi pedig mindig szerdán lesz. Ja és fél öttöl kezdődnek.
Ez egész évre minden kismamának lebontott időpontok, remélem érthető, ha nem jelezzétek.
Én viszont kérdezném, hogy jár valaki terhestornára, mert most még dolgozom egy hétig, de utána gondoltam, hogy kellene valamit mozogni, szóval aki jár irjon.
Köszi
Patri
patri

Falina,
jól emlékszem, hogy a múltkorában Te érdeklődtél, hogy ki szült dr. Arnoldnál?
Ha igen, és megírod az e-mail címedet, elküldöm a szüléstörténetemet és cseveghetünk róla (mármint a dokiról) akár privátban is!

Üdv.
Hóvirág
Hovirág

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?