Új privát üzeneted érkezett!

@krystin:

Még nem is gratuláltam Neked! Olyan jó olvasni, hogy végre sikerült! Vigyázz magatokra! És nagyon sok örömet és problémamentes babavárást!

@caroline4:

@moncsika79:

Átjárhatósági összesen nekem 45.000 Ft volt magánban, de azért mert előtte kellett mennem egy konzultációra, ami 10.000 Ft volt. Maga a vizsgálat 35.000 Ft, persze számla nélkül.

Inszem menete az én esetemben:
- 3. naptól napi 2 szem closty 5 napon át
- 3. naptól minden másnap egy szuri (Ezt férjem tudná megmondani, hogy mi a neve, mert Ő adta be nagyon hősiesen. Szerintem Őt jobban megviselte, mint engem, mert tényleg nagyon ügyesen csinálta, alig éreztem.)
- 12. napon UH
- az UH függvényében megmondta a doki, hogy mikor kell a tüszőrepesztő szurit beadni, és megmondta, hogy mikor csinálja az inszemet
- inszem napján férjem ott helyben leadta a katonákat (ezt nagyon utálja sz egészben)
- majd 1 óra múlva vissza kellett menni, megcsinálta a doki az inszemet: nem érzetem semmit, olyan, mint egy sima nőgyógyászati vizsgálat
- utána fél órát pihenni kellett a kezelőben 
- majd mehettünk haza
- másnap és harmadnap egy kis rásegítés otthon :)
- inszem után utrogestan hüvelykúpot kell használni, napi 3-at (ez elég macera és nem is szeretem, de a cél szentesíti az eszközt)
- ugráló és rázkódó sportot megtiltották, de mást nem, úgyhogy az elsőnél is és most is már dolgozom

Ja, a tüszőrepesztés baromira fájt. Mindig is éreztem az ovut, de gondolom mivel több tüsző érett meg így hatványozottan.

Sajnos nem mondták, hogy mi lehetett az elsőnél a gond. Én is gondoltam rá, hogy nem sikerülhetett a beágyazódás, a 7. dpo-on eszküszöm meg voltam győződve, hogy a beágyazódást érzem. Úgy szúrt, mint még soha, és nem a petefészkemnél, hanem a méhemnél érzetem. És bal oldalon, ahol a tüszőim is megértek. Azóta mindennap csináltam tesztet, de semmi. Szóval nem hiszem, hogy bármilyen folyamat is elindult.

A mostani inszemnél jobb és bal oldalon is 2-2 tüszőm érett meg. A jobb oldalon viszont volt egy cisztám. Azt nem mondtam, hogy átjárhatóságin azt állapították meg, hogy a bal oldali petevezető nehezítetten járható. Nem átjárhatatlan, csak nehezítetten. Szóval úgy gondolom ez is lehetett az oka, hogy az első nem sikerült. Viszont most a jobb oldalon is érett meg tüszőm, de szerintetek nem lehet abból gond, hogy ott volt a ciszta? Nem akadályozza a petécskéimet, hogy találkozzanak a katonákkal? Bízom benne, hogy nem.

Na, megint jó hosszú lett!

ecsibe

@ecsibe:
Hát ha akadályozza, akkor a doki arra is talál megoldást. De az inszem szokott segíteni. Meglátod mostmár közel a siker. Hány olyat olvasni, hogy a többedik inszem sikerült.

Nekem is szúrkál azon az oldalon a mèhem ahol az ovum volt. De korábban is jegyeztem fel ilyet, baba nem volt. Hátha most lesz.

A tüszőrepesztèskor több napig fájdogál? Aki nem kap ilyen szurit annak vajon a repedès után fáj vagy közben, vagy utána? Nem tudod? Nem mondta a doki? Èrdekelne.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4

Istenem, lányok! A szívem szorul össze a történeteiteket olvasva! :( 

Most kicsit lelkifurkám is lett,hogy én abszolút nem állok ilyesmikre készen, inkább vakon bízom még a csodában és reménykedem,hogy mindezeket kikerülhetem. 22 vagyok, talán így normális. 

Annyira erősek vagytok! Minden tiszteletem a tiétek! Remélem, mihamarabb megkapjátok ti is a kis csodátokat, mert nagyon megérdemlitek!

bsophiana

Az èn tiszteletem meg a tièd! Mert ma már nem az a nagy dolog hogy valaki 30 fölött vállal gyereket, hanem hogy huszon egy-kèt èvesen. Anyukám 25 èvvel ezelőtt 34 èvesen várta a tesómat ès rendesen ritkaságnak számított a faluban ennyi idősen terhesnek lenni. Anyukám rendesen szègyelte

caroline4

Szègyelte magát a vèdőnői tanácsadáson a sok fiatal között. Ma meg már olyan ritka hogy 20 èvesen akarattal babát vállal valaki.

caroline4

@bsophiana:
Szóval büszke vagyok rád. Első gyermekemet 24 èvesen szültem, nagyon jó volt fiatalon is anyának lenni.

caroline4

Jajj Caroline! Olyan jól esnek a szavaid!
Valahogy nálam mindig is egyértelmű volt,hogy amint megtalálom azt a társat, akinek bátran szülnék, én nem halogatom. 18 éves voltam,amikor a férjemmel megismerkedtem, most,hogy több mint 4 éve együtt vagyunk, úgy érzem,hogy minden tökéletes. Persze , vannak hullámvölgyek és nem tudhatom, együtt maradunk e, abban viszont biztos vagyok, hogy a kettőnk kapcsolatától függetlenül sosem találnék tökéletesebb apát a gyermekeimnek. Ő már jócskán a korban van a 32 évével , de annyira furcsa belegondolni, decemberben az autóban ültünk,amikor felhoztam, hogy talán mostantól nem kéne védekezni, hiszen jöhet,hogyha szeretne, akár albérletbe, akár már a házunkba. Azóta jócskán beköltöztünk a házikónkba, látom magam előtt a kiságyat, a babakocsit, a kishintát a kertben.. És főként pont a korom miatt is annyira jó itt lenni közöttetek. Összesen 2 embernek mertem elmondani, akikben azt hittem bízhatok és rögtön jöttek azzal, hogy úristen milyen fiatal vagy minek neked még gyerek, ráérsz azzal.
Baromira dühít a mai napig, mert úgy tombolnak bennem az anyai ösztönök, hogy szétfeszít a késztetés,hogy gondoskodhassak a picikémről. Annyit gondolkoztam már,hogy mivel nekem rossz volt a kapcsolatom édesanyámmal, a mai napig az, ő 2 gyereket szült, 4-et elvetetett... fogamzásgátlás mellett ennek a nőszemélynek lökte a sors a babákat, akiket könyörtelenül megölt. Én pedig itt vagyok, fiatalon, és fogalmam sincs, mit kezdjek ezzel az egésszel, mert a világ is értetlenül néz rám, hogy mit aggódok ennyi idősen :/ Ha ti nem lennétek,lehet már a zizifarmon festegetnék..
Szeretném látni az unokámiat felnőni, szeretném, ha a gyerekem nyugodt szívvel egyengethetné az útját, ahelyett,hogy az idős szüleit ápolná és ha már megvan rá a lehetőségem, igyekszem eszerint tenni a dolgaim. Sosem tudtam elképzelni magam 3 gyerekes anyaként, amióta viszont az első babáért küzdünk folyamatosan az jár a fejemben, hogy milyen jó lenne sok sok gyerek. Hát.. a sors valamiért türelemre int. Majd kiderül, miért.

bsophiana

Én is viszonylag korán szültem 22,5 és 24,5 évesen! Mi már akkor 6 éve voltunk együtt a párommal amikor megszületett a nagy fiúnk! Mai eszemmel sem csináltam volna másképp! Mind a két gyerkőc osztályábanmi vagyunk a legfiatalabb szülők! Nagyon élvezem! Persze ha mostanában sikerül a kistesó akkor már biztos nem így lesz de sebaj, valaki ennyi évesen vállalja az első gyermekét!

Eszanita valamiért nem tudok válaszolni privibe, facen esetleg jelölj be és leírok mindent! Szabó Mónika Szentendre vagyok fent! Remélem nincs más így és megtalálsz

Móni
moncsika79
Szentendre

Móni!

Eszanita szerintem nincs nálunk.

A korról annyit hogy anyának lenni mindegy hány èves vagy, nagyon jó. Szèp feladat. Nagy boldogság.

Èn 40 körul is bevállalnám ha úgy hozná az èlet ès vágynèk rá.

Anya mesèlte hogy egy volt kollèganője, aki 52 èves most fog babát vállalni lombikkal.

Ha ő íhy gondolja, tőlem ez is rendben van. Tudja hogy lehet nem látja az unokáit, de èletet ad, ami minden korban fantadztikus èlmèny, ès èlnek boldogan amíg együtt lehetnek. Utaugathatna is inkább a fèrjèvel, vagy bármi más, de ez az ami teljessè tennè az èletèt. Hát akkor mièrt ne? A leendő picinek van már egy felnőtt testvère amúgy.

caroline4

Utazgathatna a fèrjèvel

caroline4

Hogy felpezsdült itt az élet :)

Ecsibe, örülök hogy Te is visszatértél és köszi a leírást az inszemről, engem is érdekelt már, valahogy úgy érzem, nekünk is sor kerül rá.

Caroline, nem csináltam tesztet, mert az maga lenne a csoda ha terhes lennék :) A párom 2 hónapja külföldön dolgozik, ìgy mondhatni pihenős hónapok vannak. Ezért tudok csak egy késői ovura gondolni, bár 29.napon durva lenne. Kíváncsi vagyok mikor jön meg, utálom a bizonytalanságot.

Bsophiana, szerintem nem lehet korhoz kötni az anyaság kérdését. (Persze 20 alatt nem értek egyet vele, mert akkor még olyan gyerek az ember). Mindenki más és az anyai ösztönöknek nem lehet parancsolni. Én mindig korán, 24 éves korom környékére képzeltem a babavállalást, de aztán amikor ott voltam 24 évesen, akkor nem is volt meg az az érzés, ami aztán tavaly rámtört hatalmas erővel. Szóval csak azt akartam írni ezzel, hogy nem számìt ki mit mond, az a lényeg, Te hogy érzed! :)
marmotka

@krystin:

egyelőre nagyon halk, de annál szívből jövőbb gratula :)

@cseniko:

annyira jó ilyen UH-s képeket látni, vigyázz magatokra :)

@caroline4:

mi tavaly március óta nem védekezünk, de "hivatalosan" augusztus óta próbálkozunk. Úgyhogy mi is régi motorosok vagyunk :)

Én világéletemben fiatal anyuka szerettem volna lenni, 25-27 évesen terveztem a szülést.
De az élet vagy sors ezt máshogy rendezte, elmúltam 30, mire a férjemmel találkoztam.
Nyilván össze kellett rázkódni, viszont, mivel nem voltunk fiatalok (ő 33 volt), így gyorsan össze is költöztünk.
És tudjátok casjok, a legnagyobb hiba, amikor mindig kötöd a történéseket valamihez.
Írtam régebben, hogy sajnos most dupla haláleset történt a családban, és mostanában rettentő sokat beszélgettünk erről.
mikor összeköltöztünk, és albérletben laktunk, ahhoz kötöttük a "gyereket", hogy majd ha saját lakásban lakunk, mikor tavaly év elején összeházasodtunk, rövid ideig szülőknél laktunk, míg intéztük a papírokat, akkor azért nem, mikor beköltöztünk, akkor juj, állandó idegbetegeskedés a ház miatt, akkor azért nem....
rohadtul telnek a hónapok és az évek....utólag azt mondom, hogy lehet, hogy mostani fejjel már az albérletben belevágtam volna a témába....
de most ez van, ezt kell szeretni, és itt kell türelmesnek lenni.
Régóta szeretnénk kutyát.... azt is gyerekhez kötöttük.... ha lesz gyerek, lesz kutya is....
pont a férjem mondta múlt hétvégén.... mi a fenére várunk mindig? miért kötjük egymáshoz a dolgokat?
utána meg elsuhan az élet, és nem élveztünk ki semmit.
Úgyhogy most kuytus témában is nézelődünk :)
Ezt a hónapot én elengedem. Voltunk múlt hétvégén egy pihenős hétvégén, ott vasránap voltunk együtt, viszont, a PE-m az kb mostanság fog kezdődni (10. napon vagyok), az ovu vasárnap/hétfőre tehető.
Férjem apukájának a temetése hétfőn lesz.... sztetek mennyire lesz hangulata meg kedve "gyerekcsináláshoz"? szerintem semennyire, úgyhogy még csak szóba sem fogom hozni, mert csak össuzeveszünk rajta.
Úgyhogy.... marad a kutya nézegetése :D:D:D

Csajok, hogyjétek el.... 2017 a mi évünk lesz.... :)

dinyus

* higyjétek el :)

szóval, így lassan betöltve a 34-et, lehet, hogy előbb kellett volna elkezdeni alapból a próbálkozást.... de azért (bármennyire is tudtam, hogy ő lesz az igazi) kicsit össze kellett szoknunkk :)
De ez elmúlt, mostmár innen szép nyerni :)

dinyus

@marmotka:

Nem tudtam, hogy most nincs a közelben a férjed. Nem lehet könnyű. Az én férjem is dolgozott külföldön egy évet, pedig már megvolt két gyermekünk. Nem volt könnyű, de kibírtuk. Nekem nagyon hiányzott, de mivel tudtuk, hogy egy évre tervezzük, így kibírható volt. Amikor kiment legelőször 9 hétre jött haza. Az nagyon durva volt. Sose voltunk előtte egy-két napnál tovább távol egymástól. Mikor megláttuk egymást sírtunk, mindenki sírt, még a gyerekek is. Senki nem szólt, csak sírtunk. Fantasztikus élmény újra elérhető közelségben látni azt az embert, akit addig esetleg hónapokig nem láttál, nem érinthettél. De már vége. Hál'Istennek közel a munkája. Neked kitartást kívánok és ha beszélgetnél másról is, csak gyere nyugodtan ide, itt nem csak babásodásról lehet ám témázgatni. 

@dinyus:

bizony jól látjátok, hogy nem szabad mindig valamihez kötni a dolgokat, amikre vágytok. Nem meséltem az egykori kolléganőmről? Ők is ugyanígy voltak, hogy először házasodjanak össze és majd utána jöhet a baba, de aztán meg, hogy legyen előbb saját lakás, majd utána jöhet, aztán, hogy legyen már egy kocsi, mert a gyerekhez kell egy kocsi is, aztán meg, hogy legyen már két kocsi, mert az egyikkel anya jár majd a babával, a másikkal apa dolgozni. És aztán mire belevágtak a babaprojektbe már mindketten jócskán 30 felett voltak és nem akart jönni a baba. Lombikkal próbálkoztak, de már abban sem az elsővel. Nem szabad várni. Vegyetek kutyust, cicát, nyulat, lovat bármit amit akartok. Ne kössétek semmihez. A babának meg szabad utat kell adni, ha vágytok rá. Ezt most mindenkinek írom, aki olvassa (zugolvasók nektek is ), nemcsak neked dinyus! Kívánom, hogy sikerrel járjatok mostmár!

caroline4

Szerintetek lányok ez a ciklus.hu program megbolondult? miért nem húzza be rendesen az ovut? Az a baja, hogy kevés az adat az ovu előtti szakaszban? Vagy mi?

caroline4

Úgy látom tényleg csak a ciklus elején lévő kevés adat volt a baja. 

Beírtam 3 napi adatot (36,5), találomra. Úgy sincs jelentősége. És így szépen behúzta. 

caroline4

@caroline4:

én sajnos ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem szoktam vezetni a ciklus.hu-n.
Nekem a telefonon van egy alkalmazásom, ott is csomó mindent be lehet írni, bár én nem szokta, csak a mensiket, és akkor mutatja, h papírforma szerint mikor van PE.
Amúgy, mivel szoktam érezni, elég valósakat is hoz.

dinyus

Carolia4 én sem tudok hozzá szólni, sosem mértem és nem is lennék rá alkalmas! Nekem is van a telefonon egy alkalmazás és ott követem a ciklusomat!

Móni
moncsika79
Szentendre

@caroline4:

Nekem a ciklus.hu mindig msáhova tette az ovumat, mint ahogy tesztek, meg a fájdogálás alapján érzetem. De aztán ahogy a doki UH-val követte, kiderült, hogy az az igaz, amit a ciklus.hu mond. 

Az, hogy a peteérés, kilőködés mikor van, mikor érzed a fájdalmat? Jó kérdés. Fogalmam sincsen. Én úgy tudom, hogy a tüszőből távozó folyadék okozza a feszítő érzést, tehát akkor már megvolt a repedés. 
Az eslő inszemnél 12. nap mentem UH-ra. 20-22mm-es tüszőim voltak, rohannom kellett haza, hogy a tüszőrepesztőt beadjam, és 13. napon megcsinálták az inszemet. Viszont csak a 14. napon érzetem, hogy nagyon fáj. 
A mostaninál meg éppen ezért 11. napon mentem UH-ra, akkor meg csak 12-13mm-es tüszőim voltak. A 13. napon kellett beadnom a tüsző repesztőt, és a 14-15. napon is érezetem, hogy fáj. Az inszem pedig a 15. napon volt.

ecsibe

@caroline4: Köszönöm, jól esett amit írtál! Igen, elég nehéz most, de remélem hogy gyorsan telik az idő és már itt is lesz újra :) Majd kipihenjük a nehézségeket és indul újra a babaprojekt :) Eddig néha azt gondoltam, hogy ő nem is vágyik rá annyira, mint én, mert nem adott hangot neki. Most viszont, hogy távol vagyunk, szinte mindig mondja, hogy mennyire szeretné és sajnálja, hogy eddig nem jött össze. De mindennek meg van az oka, ha ezen túl vagyunk, már nem jöhet semmi akadály :)

Milyen gyógynövénnyel, teával lehet előrébb hozni vagy rásegíteni, hogy megjöjjön? Van valakinek valami tapasztalata? Olyan érzésem van, hogy próbál leszkadni, de nem tud, szétszakad az egész csípőm és derekam :( 

marmotka

@marmotka:

Fürödj jó forró vízben, amilyen forróban csak bírod. És ha nem irritálja a bőröd, akkor tegyél bele sót. Nekem ez segíteni szokott.
ecsibe

Köszönöm az ötleteket lányok, kipróbálom a fürdőt (ilyen hidegben jól is fog esni). Az Avivát csak úgy nem próbálnám tanfolyam nélkül, nehogy baj legyen belőle.
marmotka

Sziasztok! 
Új vagyok még a fórumon, csak néhány napja olvasgatom. 
Párommal megbeszéltük, hogy jövőre jöhet az első baba, év végétől leállok a gyógyszerrel és próbálkozunk, de elképzelhető, hogy előbb jön, mint gondoltuk. :) Elég húzós időszakon vagyok túl a munkám miatt, nagyon stresszes volt az elmúlt pár hét és bizony előfordult, hogy elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót. Ez pont a tabletta szedés első hetében volt, azóta eltelt két hét már. Mostanra már teljesen nyugis a helyzet az irodában, viszont egyre inkább felfigyelek furcsa tünetekre magamon. Elég gyakran szurkál a hasam az utóbbi néhány napban,mint mielőtt megjön, vagy legalább is ahhoz elég hasonló módon. Néha szédölgök, elég sok a savam, pedig eddig semmi ilyen gondom nem volt soha. Kétszer volt egy kis hányingerem is. A gyógyszert szedtem ugyan úgy tovább, mert nem akartam csak úgy a levél közepén abbahagyni. Holnap után elfogy és vasárnap kellene megjönnie. Egy tesztet csináltam múlt héten, amikor kezdődtek a tünetek, az negatív lett. Bár lehet az még túl korai volt, még nem hinném hogy ilyen hamar kimutatná. Mi a véleményetek? Lehet, hogy baba lesz?
agica99

Ágica 99 szerintem egy pár tabletta kihagyás miatt nem valószínű hogy teherbe estél ha több idelye szeded a bogyót! Álltalában azt mondják a dokik hogy 3-6 hónap mire kiürül a szervezetből!

Móni
moncsika79
Szentendre

Agica láttunk már csodákat, én mindenképp abbahagynám a fogamzásgátlót, ha van baba, ha nincs, azért pont, amit a csajok is írtak,hogy nem árt, ha kiürül a szervezetből. Én 3 hónapig szedtem 3 évvel ezelőtt bogyót és olyan szinten tönkretette a szervezetem,hogy utána fél év kellett ,mire helyreállt. Akkor megfogadtam,hogy soha többet.. Ha van baba azért hagyd, ha még nincs akkor azért. A teszt mindenképp korai volt, ha 2 hete érzed a jeleket, mostanra elvileg már mutatni kéne, lőjj egyet reggel ! :) 

A korkérdéshez visszatérve meg a halogatáshoz, tényleg mintha magamat hallanám... majd ha esküvő, majd ha ház, majd lesz kutya , ha jön a baba :D Vicces.. annyira mondjuk azért nem így logikusan belegondolva. Én most alakítottam a férjemmel egy b tervet. Múkörmös vagyok és mióta elköltöztünk vidékre biztosan tudjátok,hogy nem találok munkát. Itthon pedig van a kertünben egy különálló helyiség, amit jó pénzből szépen meg lehetne csinálni. Bár a költözéskor is szó volt róla, hogy majd megcsináljuk, tudat alatt úgy voltam vele, hogy hogyne hogyne gyűjtjük a pénzt, de ha jön a baba, majd rá elköltöm :P Mostmár úgy vagyok vele,hogy márciusban felújítás. Tavasszal jöhet a kiskutya, télire nem szeretnék kitenni egy kiskutyit, bennt a lakásba pedig állandóan nem maradhat az új bútorok között. Lesz, ami lesz (bár azért titkon remélem, hogy addigra már azon kell gondolkozni,hogy hogy szoktassuk a babához a kutyust, de semmiképp sem halogatok ilyen dolgokat mostantól.

Egyébként nevelőanyám 38 évesen szülte öcsémet, folyton ezen jár az agyam.. Férjnél volt szinte a 20as éveiben végig, és egyszerűen nem jött nekik a baba. Apuval fél éve voltak együtt és másodikhónapban sikerült,pedig nem ő volt az első ,akivel próvbálkozott, de senkivel sem sikerült. Azóta is mondogatja,hogy a sors így akarta, pedig már nagyon el volt keseredve. Lelkileg és a kapcsolatában is akkor ért meg rá,bár sokáig nehezen fogadta el. Én megbolondulok,ha velem ilyen történik, egyszerűen nem tudom elképzelni.

bsophiana

@bsophiana:
Nem lesz ilyen veled, mert te elèg hamar rájöttèl hogy nem is olyan könnyű minden esetben teherbe esni. Tapasztalod saját bőrödön. Így van időd utánajárni hamar hogy mi lehet a gond. Ha nem is olyan sebessèggel mint ecsibe, de azèrt szèp lassan fènyt lehet deríteni az esetleges bibikre.

caroline4

Sziasztok!

Annyira nem tudom, hogy mi van. Néha mintha szúrna a hasam alja, néha meg egész sokáig semmit nem érzek. Tegnap este sokáig hajtogattam ruhákat, hajolgattam, pakolásztam, átrendeztem. Az ágyba úgy feküdtem be, hogy húzódik a hasam alja, de reggelre már semmim nem fájt, nem szúrt. És azóta sem. 

Néha reménykedek, aztán meg annyira izgulok, hogy vajon mit tesztelek hétvégén. Lányok, kérlek szorítsatok nekem, hogy pozitív legyen végre. 

Ma 8-kor levetette a 23. napi vérvételt. Ebben már nézik a progeszteront is, megkérdeztem. Tök gáz, hogy se ma se holnap nem tudunk értemenni az eredményért. Majd csak hétfőn reggel tudom meg milyen. 

A férjemnek is kértünk időpontot andrológiai vizsgálatra és november 17-re kaptunk. A mintát ott helyben le kell adni, de a jó hír, hogy együtt is be lehet menni abba a bizonyos helyiségbe a mintát előhívni :) 

8. dpo

caroline4

Caroline4

Jó hír hogy a párod is megy vizsgálatra! Arra azért vigyázzatok hogy sterilt kell leadni! Se nyál se semmi nem lehet!
Szorítok nektek a hétvégi teszthez hogy pozi legyen!
Én végeztem a dokinál, ciszta felszívódott szerencsére és levette a hpv-hez a kenetet! A fogigátlót ki kell tolni jövőhét péntekig hogy később jöjjön meg a menszesz a hpv eredmény megérkezése miatt! Menszi 3. napján kell újra mennem uhra és ha minden rendben a hpvvel akkor kezdjük a szurit!
A citológia papíromon az volt hogy hpv gyanu de P2 volt a citológiám!

Móni
moncsika79
Szentendre

Drukkolok Caroline!
Nem tudják esetleg emailbe elküldeni az eredményt?
Nálunk nekem kellett elvinnem a férjem mintáját :-D
A tiednek muszáj lesz elmenni :)

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület

@caroline4:

Nagyon szorítok Neked! <3
Most már mi jövünk!

Amúgy én is így vagyok vele. Kicist szurkál, kicsit fájdogál, akkor tökre örülök, mert biztos halad erre-arra, ágyazódik be stb. Aztán amikor nem érzem, akkor jaj, most mi lehet. 

Én lennék a világ legboldogabb embere, ha hónap végén kétcsíkosat tesztelnék! Már kiszámoltam, hogy karácsonyra lennék 12 hetes, az pont jó, mert akkor a nagyszülőknek meglenne a karácsonyi ajándék :D

Egy kicsit intimebb kérdés. Ti peteérés után együtt szoktatok lenni a párotokkal?
Mi igen. De múlt hónapban az fogalmazódott meg bennem, hogy mivan, ha az miatt nem sikerült.
Azért gondolom ezt, mert 7. dpo-n érzetem a szurkálást, kb 2-3 órát tartot, aztán elmúlt. Meg voltam győződve, hogy beágyazódás miatt. Elkezdett fájni a cicim is.
Aztán 10. dpo-n együtt voltunk, és utána már nem érzetem semmit, illetve fokozatosan csökkent a mell fájdalom, és erősödött a mindjárt megjön érzés.
Alapból úgy gondolom, hogy nem árthat a babának, de mivan, ha mégis?

4. dpo
ecsibe

@moncsika79:

Ez nagyon jó hír, hogy a ciszta felszívodótt. A hpv-vel sem lesz gond.

@caroline4:

Nálunk én is bementem a párommal. Mivel Pesten csináltattuk a vizsgálatot, így vinni nem vihettük.
Az inszemnél meg nem is volt ilyen opció, azt ott kellett. De akkor is bementem vele. 

ecsibe

Sziasztok lányok! Üdv minden régi-új és új-új tagnak! Jó, hogy jöttetek, mert lassan elfogyunk!
Ma megjártam az endokrinológust, illetve csak a nővérkéjét, elég nagy csalódás volt, most újból levették ott is a vért prolaktinra, holott már tudjuk hogy kicsit magasabb a normálnál, a cicimből meg hol jön hol nem jön a tej, szóval valamit adhatott volna, de nem...kaptam időpontot november 21-ére! Hol van az még!? Így most a következő ciklus is elúszik, és ha november végén ad is valamit, kétlem hogy a decemberi ovura már rendeződik a helyzet... Annyira elegem van már ebből, csak telik az idő és nem történik semmi, mindig csak várni a következő időpotra... Én is ezt csináltam eddig, mármint, hogy mindig vártam valamire, egyetem, esküvő, munka, lakás, autó, de most már meg van minden, és szerencsésnek mondhatom magam, mert mindez elég korán, sőt még a férjemmel is nagyon fiatalon ismerkedtünk meg. Tudom, hogy még nem szorít az idő a 26 évemmel, de mint ahogy Bsophiana is írta bennem már így is túlcsordul az anyai ösztön, szeretet, úgy érzem, mintha minden egyes gyermektelen napon egy picit összetörne a szívem és én próbálok pozitív maradni, de nagyon-nagyon nehéz. Tudom, hogy nem szabadna így állnom a helyzethez, ha kicsit összeszedem magam és higgadt fejjel átgondolom az egészet, nincs is min szomorkodnom, mert tudom, hogy lesz babám, csak idő kérdése, én ezt egyszerűen tudom...Szóval csak türelmesebbnek kéne lennem, és igyekszem. Igyekszem nem számolgatni, hogy mikor hányadik napon vagyok éppen, persze azért nem vagyok hülye és úgy kb tudom, de eddig naponta, ha 20szor (minden túlzás nélkül) nem néztem rá a naptárra, akkor egyszer sem. Na ezt ebben a ciklusban tudatosan nem csináltam, nem számolgattam, hogy mikorra várható az ovu, igyekeztem nem lesni magam, hogy éppen mikor mit érzek és, hogy ez az adott ciklusnapon mit jelenthet. Persze azért néha felfigyeltem rá, hogy szurkál az oldalam, az egyetlen dolog, amin többször is gondolkodtam, hogy mindig bal oldalon, mint ahogy az előző hónapban is, ez egy kicsit fura. Remélem nincs ott semmi.

sjucus13

Köszönöm a biztatásotokat.

@sjucus13:

megértelek. Sajnálom, hogy távoli időpontot kaptál. De addig tudsz valami természteset is bevetni, a barátcserjét. Vagy próbálhatnád az inozitolt. Nekem utóbbi segített a pecsételésemet megszüntetni. 

Ezzel a rágörcsölésről és magunkat és a naptárunkat figyelésről annyit szeretnék veletek megosztani, hogy akinek nem megy az, hogy ne figyelje a jeleket, vagy az, hogy ne figyelje a naptárját vagy mindenképpen képben szeretne az ovu időpontjával és ezért hőt vezet, ne aggódjon, így is teherbe lehet esni. 

Én minden terhességemre tudatosan készültem (eddig 5 volt) és előtte már vitaminokat szedtem és egy-két hőgörbés ciklust is végig csináltam, hogy mire odakerül a sor, hogy élesben próbáluk, már minden oké legyen. És minden terhességem előtt, figyeltem ovu után a tüneteket, és számolgattam a lehetséges szülési időpontokat....stb. Mégis sikerült az 5-ből 4x elsőre teherbe esnem, 1x pedig a 4. ciklusban. 

Szóval én mindig görcsösen és odafigyelősen akartam, mégis sikerült. Ne legyen bűntudata annak, aki már nagyon rég várja a babát és nem tud "laza" lenni. Lehet a figyelemelterelés jó hatással van, de nem csak ez a feltétele, tudjuk. 

caroline4

@moncsika79:

igen, tudjuk, hogy steril kell legyen. És mondták, hogy előtte 4 napnyi önmegtartóztatás szükséges.

Menni fog neki. 

@ecsibe:

mi nem nagyon vagyunk együtt az ovu után. Múlt ciklusban nem voltunk, előtte egyszer talán. De nekem is megfordult a fejemben. Hogy ha akkor is belénk kerül a sperma, akkor azok ugyanúgy fölfelé tartanak és a felecsapat balra felecsapat meg jobbra megy. Az a csapat, amelyik a már megtermékenyült kis poronty felé haladnak mit tesznek, ha összefutnak a kis sejthalmazunkkal? Nem kezdik el piszkálni 

Most komolyan? nem nézik petesejtnek és nem kezdik el bántani? Ez olyan dili kérdés, röhögök is itt magamban, de ezt vizsgálták már? Vagy egyáltalán nem nyulnak hozzá? elmennek mellette? Nem tudom. 

caroline4

Tele van helyesírási hibával olykor a hozzászólásom, de nézzétek már el nekem, mert sietve írom, nem nagyon olvasom vissza, így a ragok elég idétlenül jönnek ki néha. Vagy egy-egy ékezet lemarad ... Bocsika.

caroline4

@caroline4:

Igen, egészen együtt haladunk. Annyi, hogy nekem a nemvárt után 3 nappal kell tesztelnem. Szóval tuti csúszni fog a mensi, ha nincs baba (de ugye lesz), mert az utro miatt nem fog megjönni.

Egyet értek veled a "rágörcsölős" témában. Hogy a francba lehet nem rágörcsölni. Nekem volt olyan hónap, hogy oké, akkor most nem figyelem, nem csinálok semmi extrát, mert kövi hónapban closty, és majd akkor!!! És tényleg el tudtam engedni azt a hónapot! De így sem lett siker. Figyelem elterelés? 4 hónapja napi 10 órákat dolgozom a munkahelyemen, utána építkezés, és volt olyan is, hogy szabadságom alatt, a strandon a laptoppal kezemben dolgoztam. (Nem vagyok munkamániás, de kis magáncégnél dolgozok, és ha szeretnék munkahelyet jövőre is, akkor bizony tenni kell, hogy a cég fenn maradjon). Szóval úgy érzem megvolt a figyelemelterlés és egyik hónap sem lett sikeres. Pedig fizikailag minden rendben. Na, akkor? 

Ma extra szúrkálódások vannak. Bal és jobb oldalt is. Szerintem még korai, de azért remélem, hogy jót jelent! :)

Jaj, én is szoktam ilyeneken gondolkodni. Mondjuk talán nem bántják, mert ha megtörtént a megtermékenyítés, akkor elvileg zár a méhszáj, talán nem jutnak el addig a katonák. Nem tudom.

ecsibe

@sjucus13:

Tudom milyen ez, szerintem itt kb mindenki tudja már. Úgyhogy nagyon megértünk. Mindig csak várni. Ha végre valami elintéződik, akkor kiderül egy újabb dolog, amire persze megint időpontot kérni...stb.
A meddőségibe pl. azt mondta az aszisztens, hogy ha új lennék, és most kérnék időpontot konzultációra már csak februárra tudna adni. De csak egyszer kell bekerülni a véráramba, utána már azért felgyorsulnak az események...
ecsibe

Állítottam be vonalzót. Látjátok Ti is?

ecsibe

@ecsibe:

igen :)

dinyus

Ecsibe!
Látom. Cuki.

caroline4

Mi is együtt vagyunk pé után is, gyakorlatilag 2 naponta együtt vagyunk. Sőt a párom még mensi alatt is akarná és teljesen besértődik mikor ilyenkor nem engedem magamhoz. ;-)

@panda01 én most is futok, illetve nagyokat túrázunk. Főleg most ősszel szeretek menni, mert ez a kedven évszakom. Engem teljesen kikapcsol, mikor csak megyek az erdőbe és csodálom a természetet. Észre se veszem és legyalogoltam 15 - 20 km-t.

Most igy leírva, de hiányzik Magyarország. :cry:
dorko66

Sziasztok! Bevetettem mindent, sport, nagytakarìtás, forró vìz...és semmi. Szerintetek mennyi késés után kéne dokihoz mennem? Most van a 34.nap.

Caroline, mikor tesztelsz? Úgy rèmlik, 9.dpo-n már szoktál. Megy a drukk!

Sjucus13, talán érdemes lenne méregtelenìtened. Rosszat tuti nem teszel vele, de csökkenhet tőle a prolaktin.
marmotka

Marmotka.

Jól gondoltad, teszteltem. De mèg nehatív. Majd holnap már hátha pozitív lesz.
Ma Szilvásváradon sètálgattam túráztam kb 7 km-t. Elèg fáradt lettem. De egèsz nap semmi szúrka nem volt. Pedig bíztam benne hogy èrzek majd vmit.

9. Dpo

caroline4

Köszönöm mindenkinek a támogatást és az ötleteket. :-) Az Aviván még nem gondolkodtam, viszont a méregtelenítésen annál inkább, meg úgy egyáltalán egy radikális változáson, ami az étkezést illeti. Most ez után olvasgatok, mit mikor kéne, mi az, amit el kéne kerülni...Már kezd körvonalazódni, hogy mit akarok.
A menses meghozataláról annyit, hogy missed ab után az elsőre várva én is próbáltam mindent, végül egy jó kis együttlét hozta meg a hatását. :oops:
Caroline, megy a drukk!!! Ki az akinek még mostanában esedékes?

sjucus13

Nekem sajnos mèg a mai is negatív.

10. Dpo

caroline4

Caroline ne búsulj én a 13.napon teszteltem es akkor is nagyon halvány volt a 15os!! teszt!

krystin
Budapest XXI. kerület

Sziasztok! Sajnos nem alakulnak túl jól a dolgok. Csütörtök éjszaka elkezdtem vérezni, nagyon megijedtünk. Azonnal mentünk a kórházba, ott megvizsgáltak, ultrahang is volt a kicsinek tovább dobogott a szíve és már 14 mm volt, hétfőn csak 9mm. Kaptam utogestant, tegnap reggelre már nem volt vérzés, hanem csak barnázás. Azt olvastam, az megmaradhat akár a 12. hétig is.  Nagyon félek, hogy baja lesz a picinek és nem marad meg. Tudom, hogy nem szabadna idegeskednem, de nem tudok nem erre gondolni. Nov 3.-án kell mennem ellenőrzésre, az még olyan messze van, nagyon félek. Nem tudom mit csináljak?

@caroline4:

Ne szomoskordj,lesz még az a teszt pozitív.

cseniko

@maminti73:

Feküdnöm kell a 12.hétig és szednem kell az utrogestant. 

Tudtok nekem segíteni, hogy tudom beállítani a vonalzót? Már megcsináltam, de nem tudom beállítani, hogy itt kitegye.

cseniko

Kitartást és fel a fejjel!
Minden rendben lesz!
Én is nagyon félek, szerintem nem lehet nem félni ilyenkor!
Pihenj amenyit tudsz minden más le van szarva!
Kiír a lilipye oldalt egy cimet azt ki kell másolni és itt a saját oldalalod meg az webcímek közé bemásolni úgy emlékszem.

krystin
Budapest XXI. kerület

Próbálok pozitív maradni, de nem könnyű.

cseniko

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?