Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Van itt valaki, aki nyár-őszre várja a babucit?

Tmarie
tmarie
 
 


Szia Tmarie!

Van. Bár ritkán. Mi júli 18-ra vagyunk kiírva. Kép

Panni
uran
 
 


Panni: Te már voltál védőnőnél?
Tudsz valamit az induló tanfolyamakról? Kismama tornára fogsz járni?
Ki a dokid?

Tmarie
tmarie
 
 

 
 

Tmarie,

nálunk előreláthatólag június 7-e lesz a nagy nap Kép

Nézz át a 2005. nyári babák topikba, és van őszi is!

vikka

KépKép
vikka
 
 


Szia Vikka!

Valahogy nem halad ez a fórum, mint az általad elmitettek Kép
Én már "beszélek" a 2005. őszi babák fórumon, csak szerettem volna olyanokat is ismerni, akik kb. akkor lesznek a korházban (Péterfyben), mint én, illetve együtt járhatnánk mindenféle képzésekre... (oktatás, torna stb.)

Tmarie 7(9) + 4
tmarie
 
 


Szia Tmarie,

igazad van Kép, "nálunk" a nyári topikban a táblázat szerint lehet tudni, ki hol fogni szülni, úgyhogy voltak akik már találkoztak előadásokon, meg néhányan együtt járunk jógázni pl., bár az a kórháztól független..

vikka
24+4

KépKép
vikka
 
 


Szia Tmarie!

Voltam védőnőnél persze. Nálunk ő adta ki a kismamakönyvet, s azzal kelltt mennem a terhesrendelésre. nekm muszáj volt időben menni az előző terhességem alatt adódott nyűgök miatt.

A tanfolyamkoról sajna nem tudok, mi 2 éve már kiokosodtunkeléggé azt hiszem.A dokim Orbán István.

Ja és kismama tornára nem járok, mert eleget tornáztat a kisfiam Kép

Panni (18 hét)
uran
 
 


Newsee,
Köszi az infót adókedvezmény ügyben. Azt hiszem, én mégsem tudom már érvényesíteni, mert nem csekken hanem internetes átutalással bonyolítottam a fizetést. Tehát nincs mit bemutatnom helyben. Vagy elég ha benyögöm a nevem, és ők megtalálnak valami adatbázisban vajon? Na mindegy, még felhívom őket.

Amúgy meg úgy látom, halódik a fórum az utóbbi héten.Pedig olyan sokan szülnek/szültek a Péterfyben. Hol vagytok?

Akit érdekelne dr. Abkarovics pácienseinek első hivatalos találkozója (egyben a fan club alapító összejövetele Kép), annak íme az alábbi infó:

dátum: febr. 27. 17h
helyszín: Demmers Teázó
Bp., VII. Podmaniczky u. 14.
Csak hogy tudjuk, hány emberre számítsunk, jelentkezzetek nálam (vacakcica@yahoo.com) vagy vikkánál (bujtorviki@hiotmail.com)!

Üdv. mindenkinek,
Vacak
vacak
 
 


Sziasztok!

Adókedvezmény ügyben köszi az infot. Kellemes meglepetés, remélem lesz is mit igénybe vennem. (Azaz kapok alapítványi szobát.)

NST-t hol csinálják???? Ahol a védőnő van, a rendelőben? Jövő héttől már kell járnom oda is.

Timi (immár 36. hét)
timi30
 
 


Timi!
Dokidat kérdezd meg NST ügyben, mert velem a következő fordult elő: dokim küldött fel a szülőszobára NST-t csináltatni. Ott meg kiderült, hogy nem vagyok éppen szívesen látott vendég, mert ha éppen sokan szülnek, úgysem tudják megcsinálni, nincs hely. Akkor megcsinálták, de dohogott ott nekem egy szülésznő, morgott végig, hogy miért küldenek fel kismamákat, amikor az NST-t lenn csinálják hivatalosan a rendelőben. Aztán jött a dokim, elmondtam neki, mi történt, legyintett, bement, nem tudom bent mi zajlott, de utána is még a szülőszobán csinálták az NST-ket nekem. Ami viszont azért volt jó, mert így ismerkedtem a hellyel, szinte mindegyik szülőszobán voltam NST-zni. Lent a rendelőben hallottam, hogy sokat kell várni, és néha el is romlik a gép. Egy szó mint száz, kérdezd meg a dokidat! Az én dokimnál még a magánrendelőben is lehet NST-t csináltatni, ha előre bejelentkezel.
Jó utolsó hónapot! Kép

V.
vacak
 
 


Szia Timi!

Nálunk úgy volt, hogy ha volt fogadott szülésznőd, akkor megbeszélés alapján vele csináltad az NST-t, ha nem akkor mehettél a rendelőbe. Kép

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Köszi. Keserű Ági a fogadott szülésznőm. Szerdán találkozom is vele, csak kíváncsi voltam hogy is van ez.

Timi
timi30
 
 


Sziasztok,

NST ügyben a rendelőben, a 154-es szobában csinálják a vizsgálatot. A 1123-as melléket hívtam az első alkalom előtti héten, ott mondták meg, hogy mikorra kell mennem. Általában 10 perc csúszással mindig sorra is kerültem, egyszer engedtem magam elé egy lányt, mert a 2 éves kisfia épp le akarta bontani az épületet:-), gondoltam, jobb, ha haladnak.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Lányok!

Melyik szülésznő vállalja be a gátmasszázst?
Mármint ha viszek olajat!
És esetleg homeopátia párti van?

Eddig egyedül a Laki Borival találkoztam, mert ő szokott lenni az előadásokon.


Vikka, Vacak!

Én elmentettem a telefonszámotokat, és telcsizek, ha ott vagyok.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Én pont holnap megyek az első NST-re Kép
jammie
 
 


Sziasztok!

Az lehetséges, hogy valakinek 2 védőnője legyen: egy Péterfy-s (mert a dokim oda irányitott) és egy kerületi? (mert ma bent voltam a korházban és az ottani védőnő azt mondta, hogy csak a kerületistől kaphatok baba könyvecskét).

Ja, ma megtudtam, hogy mától indul egy tanfolyam és 2hetente lesznek előadások.

Tmarie 9+1
tmarie
 
 


Szia Tmarie!

Igen, csak a kerületitől kapsz kiskönyvet. A kórházi védőnő az más célt szolgál. Ő olyan aszisztens szerű munkát végez a doki mellett. Tehát menj a kerületileg hozzád tartozó védőnőhöz és majd utána a terhesrendelésre.

Pusz
Panni
uran
 
 


Panni!
Köszi Kép holnapra már be is jelentkeztem Kép

Tmarie 9+2
tmarie
 
 


A Pálma és az Angéla általi kórházi terhesgondozások közt mi a különbség? Lehet menni mindkettőhöz?
sparkie
 
 


Sziasztok!

21 hetes terhes vagyok, pár hete váltottam orvost, aki a Péterfyben végez szülést. Mivel nem ismertem a kórházat, hétfőn el is mentem a szüléselőkészítő tanfolyam első előadására. Az előadás után egy kedves, szimpatikus szülésznő bevitt minket a szülőszobába, mindent megmutatott nekünk, beszélgettünk, még a kórtermekbe is bemehettünk. A szülésznő szerint nem használják a reflektort születéskor, vajúdás alatt EDA-val és infúzióval is lehet sétálni, lehet inni, zenét hallgatni, nem kötelező a borotválás és a beöntés, nem rutinszerűen végzik a gátmetszést, a baba köldökzsinórját csak a lüktetés megszűnése után vágják el, egyből meg lehet szoptatni az újszülött bébit, és ha az anya nem akarja, hogy másnap reggel 10-ig a bébike a csecsemősöknél legyen, akkor az is megoldható. És nem adnak tápszert a gyereknek, hanem igény szerint lehet szoptatni.
Arra lennék kíváncsi, hogy abból, amit elmondott, vajon mennyi az, ami a gyakorlatban is így megy? A félreértések elkerülése végett nem a rosszindulat beszél belőlem, de sajnos sok olyan történetet olvastam és hallottam, ahol az előre beígért sok jóból a szüléskor és utána alig valami valósult meg. Illetve más szülésznőhöz került az anyuka és annál máshogy mentek a dolgok.
Akinek vannak ezirányú friss élményei, tehát mostanában szült a Péterfyben, kérem ossza meg velem a tapasztalatait, nagyon-nagyon sokat segítene - talán nem csak nekem, tudnám, hogy valójában mire készüljek.

Köszönöm előre is és üdv a mamáknak és a pocaklakóknak!
dsaci
 
 


Csajszik!

Egyre többször találkozom ezzel, hogy pozitívumként említik,ha nincs beöntés.
Az miért jó?
Bennem iszonyú gát lenne nyomás közben, ha nem kapnék beöntést, és tudnám, hogy a gyerek mindent kipréselhet belőlem.

Szülésznőkről még mindíg senki, semmit?

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!

Sparkie!

Nem tudom, én csak a Pálmát ismerem.

Dsaci!

Én annál a bizonyos szülésznőnél szültem (Cser Kati)

Minden igaz, kivéve amit leírok most, legalábbis nála:

- reflektort nem tudom, nem emlékszem, de én arra tippelnék, hogy volt, de nem kértem, hogy ne legyen, nem votl rá idő...

- EDA-val én nem sétálhattam, de igaz én nenmsétáló EDA-t kértem, lehet, hogy itt rontottam el, legközelebb figyelni akarok erre. (Egyébként a legközelebb júli 18, te sem jársz ettől messze, te júli eleje vagy? )

- ivás: nekem megengedte, d emondta, hogy addig amíg nincs itt a doki, mert ő nem nagyon szereti. Kép Igaz azt iskérte, hogy ne sokat, de ép eszű ember úgy sem akar sokat inni.

- nálunk nem votl zene, de lehet, de azt hiszem kell vinni magnót, mert lehet, hogy a bentit épp lefoglalta már valaki.

- beöntést és borotválást nem kaptam, igaz utóbbira nem is volt szükség.

- gátmetszésem nem volt.

- ha minden rendben volt a szülés alatt a babával akkor megvárják a lüktetés leállását, de ha pl. zöld volt amagzatvíz, akkor nem várnak semmit, vágnak.

- szoptatni egyből lehet, felöltözés után.

- a reggel 10-ig kérdésre nekem ellentétes tapasztalatom volt. Szerettem volna megkapni a babámat de nem adták, de azóta új csecsemős csapat van, tehát lehet, hogy más a rendszer.

- tápszert valóban nem adnak. max vizet, ha nagy meleg van.

Pipocska!

Nem olyan jó dolog a beöntés. Semmi nagyon extra, (én már kaptam műtét miatt), de azért szülés alatt , előtt nekem nem nagyon hiányozna, hogy a folyamatosan hasmenésem legyen egy darabig, ezáltal jól kidörzsöljem a nemesebbik felemet. Lehet, hogy a gát tűrőképességének sem tesz jót, de ez csak sáját ötlet.

Viszont ami meg kell, hogynyugtasson:
1. nem te leszel az első eset, sőt... Láttak már ilyet aszülésznők. Ők ezt észre sem veszik.
2. abban a pillanatban, amikor tolni kell, ez lesz az utolsó dolog, ami eszedbe jut. Ez lehet, hogy most úgy érzed zavar, de ott nem fog eszedbe jutni. Kép

Panni
uran
 
 


Dsaci!
Hányan voltatok az előadáson? Meddig tartott?
Lehet, hogy a következőre én is elmegyek, csak sajna nekem 6-kor francia nyelvórám kezdődik Kép

Tmarie 9+4
tmarie
 
 


Uran!

Köszönöm a választ, tehát jól sejtettem. De azért így sem tragikus a helyzet. Egyébként meg voltál elégedve a Cser Katival? Ezek szerint ő jó gátvédelemben, vagy neked anélkül is sikerült megúsznod a gátmetszést? És a dokid ki volt? Nekem a Rappai Ágnes doktornő az orvosom. Július 4-re vagyok kiírva, amit nem nagyon értek, mert minden ultrahangon 1 héttel kisebbnek látták a bébikét, tehát, de az orvos azt mondta, egy hét nem számít.
Az EDA-ra visszatérve: a nővérem sétálót kért, mégsem sétálhatott... azért mindenképpen érdemes ezt kérni, hátha!
A Cser Kati azt mondta, hogy ha nem akarjuk beadni a babát reggel 10-ig, akkor azt még szülés előtt (gondolom vajúdás alatt) mondani kell és akkor ők ennek megfelelően intézkednek. De ez nem volt teljesen világos, majd még rákérdezek. De ha mégis elviszik, azért szoptatni kihozzák, ugye?

Tmarie!

Az előadáson kb. 20 résztvevő volt, talán több is. Késve kezdődött, 6-kor fél hat helyett és 7 utánig tartott. Utána a szülőszobás látogatás, ami fakultatív volt, az még egy órát, de az lehet több is, kevesebb is, attól függ, hogy mennyit kérdeznek a résztvevők. A Cser Kati éppen ráért. És nagyon kedves volt.
Szerintem a mostanira érdemes eljönni, mert pont a szülésznők szerepéről a szülés alatt lesz a téma, és utána gondolom megint beviszi az érdeklődőket a Kati a szülőszobára. Jövő hét utáni hétfőn fél 6-kor kezdődik. Egyébként mindig kéthetente hétfőn vannak az előadások. Sajnos nem tudom a tematikát, csak ezt jegyeztem meg, mert ez nagyon érdekelt.

Dsaci 21+4
dsaci
 
 


Sziasztok!
Már elég régóta olvasom ezt a topicot, de eddig még nem írtam.
A lányom most 10 hónapos, amikor őt vártam is folyamatosan olvastam a hozzászólásokat.
Most várjuk az öcsköst. Kb. május közepén fogok szülni, de ez még módosulhat, mert programozott császár lesz. Zsófi is így született, és mivel nem is olyan rég, ezért most nincs választás.
Dsaci!
Rendes szülésnek indult a lányommal, Adrienn volt a választott szülésznőnk. Ő megengedte az ivást, ettem szőlőcukrot is, a beöntés és borotválás szóba sem került. Végül császár lett, tehát a következő tapasztalatom a csecsemősökről van. Éjjel fél 12-kor született meg a Babó, és alighogy kitoltak a műtőből és elment a párom haza, jött a csecsemős és megkérdezte akarom-e hogy kihozza a lányom. Természetesen akartam, és ott is hagyta kérés nélkül v. egy órára. Reggel pedig már egészen korán behozták, pedig mondom én császárral szültem. Persze lehet, hogy itt is csecsemőse válogatja. Igazából egyetlen morcosabb volt közöttük, a többi aranyos volt. Ja igen zenét is hallgattunk, bár csak rádiót mert kazettával nem készültünk.
bonomo
 
 


Uran!

A hugom kapott beöntést, és ő azt mondta, hogy neki tök jó volt.
Na mindegy, ez majd ott eldől.
Légyszíves írd le a Cser Katival való tapasztalataidat.
Én eddig 3 előadáson voltam, mindegyiken ő volt, tehát csak őt láttam eddig.
Igazából így ismeretlenül nagyon szimpi, de nem tudom milyen típus.
Gátmasszázst alaklmaz?

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!

PIPOCSKA:
Gátmasszázs ügyben: szerintem a gátvédelem fogalomköre kimeríti ezt a kérdést. A gátvédelem a szülésznő manuális segítsége nélkül ritkán működik. Ha visz az ember olajat (gondolom a muskotályzsályára gondoltál) tutira használni fogja ha lesz lehetőség gátvédelemre.

Sétáló EDA ügyben: Ma voltam NST-n és egyben végigszáguldottam a szülőszobákon a szülésznőmmel. Ma különben nagyüzem volt. Szóval én két vagy három EDÁ-s kismamát láttam a szobákban, viszont azok nem sétáltak egy lépést sem. Az egyik békésen aludt, a másik kettő meg a párjával nevetgélt. Ebből gondolom, hogy nem éppen vajúdott a szó szoros értelmében. Létezik egyáltalán ez a sétáló EDA????

A reflektorokkal kapcsolatban: Csak a nagy zöld szülőszobán van reflektor - amolyan műtős fajta. Ha valaki el akarja kerülni a rivaldafényt, az menjen a kis szülőszobákba lehetőség szerint. Zene ügyben viszont szerintem csak a nagy zöld szülőszoba jöhet számításba, ugyanis a többin nincs ajtó, csak függöny.
Gyorsan írok pár szót a szülőágyakról, mert most még annyira friss minden amit ma láttam, hogy tökéletesen emlékszem. A nagy zöld és a kék szobában állítható a szülőágy. Valamennyire a rózsaszínben is, egyedül a kis zöld szoba puritán e téren. De párna meg segítő szülésznő ott is akad... A kék szobába csak az akarjon az állítható ágyon szülni, aki 165 cm alatt van. A háttámla nagyon magas, és ha azt emelik, elég kis hely marad. Ha egy hosszabb ember kinyújtja a lábát, nemcsak lelóg a lába, de majdhogynem a falat is eléri.
Beöntés és borotválás tényleg nem kötelező. DE: a beöntés ellen anno én nem is tiltakoztam (noha jó kis hasmenésem volt a szülés előtti éjszaka). És nagyon jól tettem, mert a friss gátsebbel produkálni a wc-n elég szenvedős dolog valamint nekem tényleg felgyorsította a tágulás folyamatát.
A borotválás a higiénia miatt szerintem nem hátrány. Én az intimfodrászatot saját magam intéztem el a szülés közeledtével. Azt nem mondom, hogy nem sírtam és röhögtem kínomban egyszerre, amikor nagy hassal végrehajtottam a produkciót, de ezt legalább megspóroltam benn.
Nekem azt mondta ma a szülésznő, hogy a baba végig a mamával marad a szülőszobán. Erről nincs személyes tapasztalatom, csak bízom benne, ugyanis másik kórházban (bababarát!!!), ahol a lányom született, a baba ténylegesen csak addig volt az anyukával, amig stoppolták, aztán vitték a csemetét akklimatizálódni egy inkubátorba a gyermekágyas osztályra, és akkor kaptuk kézhez, amikor 2 óra elmúltával feltoltak minket.

VACAK:
Nálatok nem volt gond hogy a nagylány bement látogatni? Én is láttam, hogy mindenhol ki van írva, hogy 12 éven aluli nem látogathatja az osztályt. Márpedig én 4 napig ki nem bírom a lányom nélkül. A szülésznő azt mondta, hogy délután kell "becsempészni" a gyerkőcöt, amikor nincs már főnökség.

URAN: mi az hogy előre kell szólni, hogy ha a babát nem akarod beadni reggel 10-ig??? Nem lehet veled automatikusan egész nap???
Erre a jövő heti NST alkalmával én is rákérdezek, de eddig erről nem esett szó :-(((

Timi
Jézus! Tuti, hogy hosszúsági rekordot döntöttem.
timi30
 
 


Szia Dsaci!

Hát azért nem sokolyan volt, amire azt írtam, hogy nem úgy volt, és ebből mint írtam van olyan, ami lehet, hogy azóta változott. Én első szülésemnél, naívként úgy intéztem a dolgokat, ahogy sodort a víz. Semmiről sem volt fogalmam sem. így hagytam folyni a rutnt. MOst a2. előtt már okosabb leszek, és beszélni fogok a Katival, hogy mit hogyan szeretnék. És remélem ennek megfelelően fog alakulni.
Pl. fogok vinni magnót, mert a párom unatkozott kicsit, és ez hátha segít. Nekem nem hiányzott, de neki igen. Ráadásul éjjel szültem, akkor még álmos is volt,,tehát jó lett olna. Nappal nagyobb a nyüzsi, nincs gond az álmossággal.
Aztán sétálni szeretnék mindenképpen az EDA után is, és fogok kérni megint, ennek sok oka van, de ezt most itt nem taglalom.
A bbaám,at szeretném magamnál valszeg, ha olyan könnyű szülésem lesz mint a kisfiammal.
A reflektorra figyelni fogok.
Most ezek jutottak eszembe.

CSer Kati: Nem mondom, hogy agyon ajnározott, de ott volt, segített. Gátmetszés. Nem tudom. Elég nyúlékony bőröm van, ami esztétikailag rossz, de lehet, hogy itt segített. Nem tudom mennyire gátmaszázs specialsta, ezt tőle kell megkérdezni. EGyébként én azért választottam, mert szimpi stílusa van, tapasztalt, megbízom benne. Jobban el tudok fogadni egy anyu korabeli szülésznőt, mint egy nagyjából velem egy korút. De ez embere válagattja.

Orvosom Dr. Orbán volt, és most is ő az. De ha épp nincs elérhető közelségben az orvosom, akkor Dr. Rappainak szokta átadni a betegeit. Én is voltam ilyen szituba, de szerencsére nem szültem akkor. Kép

Az uh nem szentírás. A termékenységi időszak 1 hét, azaz nem lehet ponosan belőni a mensi alapján mikor fogant baba. Na meg lehet, hogy kislányotok lesz, vagy alacosny növésű lesz. Az Uh egy átlaghoz viszonyít, amely átlagban benne vannak a 2 m-es felnőttektől kezdve a 150 cm-esek. A lányok és a fiúk,..... Tehát valszeg kicsit kisebb lesz a baba. Vagy a te dokid másképp mér mint a többiek, azt a keresztet kicsit bentebb teszi. Az az 1-2 mm pedig rengetegt számít, akár 1-2 hetet is. Tehát igazat mondott a doki. Ráadásul ezek szerint 1 héttel korábban kezdenek rád figyelni, egy héttel korábban lezdesz majd NSt-re járni,... Tehét ez biítonságot adhat.

Na leég lesz belőlem
Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Timi30:

Ami tőlem kérdeztél, az nem nekem szólt, nem az én hozzászólásomra reagáltál. De annyit tudok, hogy a 2 órás megfigyelés alatt velünk lehet a baba, utána elviszik alapból amíg megnézi a csacsemős. De ha kéred, gondolom megoldható, hogy veled legyen, csak ehhez valamiért fel kell készülni, nem tudom miért.

Utána visoznt már egész nap veled van, ha akarod, elvileg éjszakára beadható, de nem csípik nagyon azt hiszem.

Pipocska:

Hát én nem fogok kérni beöntést legközlebb sem. Viszont nekem egész terhesség alatt állandóan pisilnem kellett. Aztán vajúdás alatt EDA után nem mentem egy jó darabig. Amikor éjfélkor a dokim megnézett azt mondta 6 körül lesz baba. Én pisiltem, és éreztem a nyomási ingert, de nem hittem benne. Aztán megis született a babám nemsokára. Tehát tanulság: pisiljetek, mert a hugyhólyag is gátolhatja a tágulást.

Panni
uran
 
 


Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien
 
 


Sziasztok!
Már hetek óta olvasgatom amit írtok egymásnak és sok hasznos infóval gazdagodtam.....Kép
Gondoltam én is beszállok egy kicsit....
28 hetes terhes vagyok és május közepére vagyok kiírva.Már kezdek egy kicsit izgulni...
Tényleg van valakinek tapasztalata a Hajnáczky doktorral kapcsolatban?
titu73
 
 


Dsaci:

Akkor ha jól értettem március 7-én 1/2 6-kor lesz a következő előadás és itt lehet találkozni a Szülésznőkkel is?
Ez érdekelne nagyon, mert fontosnak érzem, hogy legyen egy választott Szülésznőm isKép
titu73
 
 


Sziasztok!

DSaci!
az előadásokra jelentkezni kell?

Lányok!
Mi a beöntés???

Tmarie
9+4
tmarie
 
 


Titu73!
Szerintem is ez lényeges kérdés.
De visszaolvasva csak pozitívakat írtak itt a szülésznőkről.
Hány hetes vagy?
tmarie
 
 


Tmarie!

28.hetet tapossuk és épp ma megyünk a Férjemmel uh-ra...Már várom, hogy lássam megint a Babát, olyan jó érzés...Kép

Pont azért gondoltam, hogy fontos lehet a Szülésznő választás, mert itt olvastam erről először, bár a dokim nem foglalt állást ebben a kérdésben...
remélem sikerül megismernem néhányat...

Úgy tudom az előadásokra nem kell jelentkezni, legalábbis mi csak odamentünk és nem volt semmi gond.
titu73
 
 


Az alább következő hozzászólást tegnap írtam még, de a rendszer nem engedte elküldeni, mots utólag pótlom:

Pipocs!
Egyetértek beöntés ügyben. Az elsőt még másik kórházban szültem, nem volt, és számomra szörnyű volt, mert sokáig toltam ki a babámat, és bizony ott minden jött. Persze, a szülésznők már láttak ilyet, dehát ott volt a férjem is, meg mondom, nekem magamnak volt olyan rossz érzés! Így aztán én már tudtam, hogy a másodiknál kérem a beöntést, és milyen jól tettem. Sokkal kényelmesebb, és lehet, hogy furcsán hangzik, tisztább érzésem volt így. És maga a beöntés sem kifejezetten rossz, legfeljebb kissé furcsa.

Amúgy mit szeretnél megtudni a szülésznőkről?

Dsaci!
Én szeptemberben szültem, a következő tapasztalatokkal: vajúdás alatt nagyon szabad voltam, bár EDÁ-m nem volt, de kint is sétálgattam, aztán bent a szülőszobán is azt csináltam, amit akartam. Bent volt egy rádió-magnó (ottani cucc), szólt belőle valami zene halkan, de én nem nagyon figyeltem rá, a férjemmel beszélgettünk. Szülésznő (Adrienne) abszolut engedett inni, szóba se került, hogy ne lehetne, sőt szőlőcukrot is eszegettem, amikor korgott a gyomrom. Amúgy sem ült ott mellettem a szülésznő, teljesen magunkban voltunk a férjemmel, néha bejött vagy a szülésznő, vagy a doki ellenőrizni, ez volt minden. Nekem reflektor, ha jól emlékszem, csak a varrás alatt volt, kitoláskor nem. Köldökzsinórvágással valamennyit vártak, de nem tudom, mennyit, aztán a férjem vágta el. Utána én is rögtön megszoptathattam a babát, és a 2 órás megfigyelés alatt is végig velem volt, és szoptattam. Viszont sajnos én sem kaptam meg rögtön a szobába költözés után a kislányomat. Szóltam, kértem, de azt mondták, hogy még megvizsgálja a csecsemőorvos.Így csak órák után kaptam őt végre meg. Első éjszaka is bent volt a csecsemőosztályon, csak másnap reggeltől volt folyamatosan velem.
Tápszert én sem láttam ott senkinél sem, vizet is csak besárguló és/vagy koraszülött babának ajánlottak adni, az enyém nem volt az.

Az én tanácsom is az, hogy jelezd előre minden kívánságodat a szülés körülményeiről és utána a babával kapcsolatban is, akkor tiszta sor.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam!

V.
vacak
 
 


Szia Vacak!

Akkor Neked már személyes tapasztalataid is vannakKép
Azt hallottam, hogy igen nagy különbség van az alapítványi és a nem alapítványi szobák között.
Ez igaz?
titu73
 
 


Timi!

Egy időben volt szó erről a látogatási rendről itt a topikon, akkor jól ki is veséztük, hogy hol mik a szokások, és mi a jobb, ha mindenkit beengednek folyamatosan, vagy inkább szigorúbban veszik.
Tavaly szeptemberben bizony többször is letolták a férjemet, amiért a nagylánnyal bejött a szobába. Ki is küldte az osztályos nővér. Az öcséméket a 2 gyerekkel szintén, csak az öcsém beintett, és nem érdekelte.
Dehát én megértelek, én sem bírtam volna ki, hogy ne lássam a lányomat, és meggyőződéem szerint az ő kis feje szempontjából is nagyon fontos volt, hogy láthassa rögtön a kistestvért, ne tiltsák el tőle. Úgyhogy én azért kitoltam a szülőszoba elé a folyosóra a kicsit, és ott ajnározhatta a nagylányom.
Ha ügyeskedtek, akkor be tudjátok csempészni őt, a szobákba azért nem nyitogatnak be a nővérek. Azt tanácsolom, hogy a férjed menjen be a szobák előtti folyosóra, és ha nem látja ott a nővért, akkor usgyi be hozzád! Kép Mindez sokkal könnyebb, ha egyágyasban vagy, nagyobb a hely, és tiétek az egész.

V.
vacak
 
 


Szia Titu!
Igen, van különbség. Az alapítványiak, hogy így fejezzem ki magam, full extrás felszereltségűek: saját fürdőszoba, hűtőszekrény, mikró, TV. Szépen felújított, kellemes hangulatú szobák. A sima, nem fizetős kórtermek, már abból, amit egy-két pillantásból láttam, bár nem 6-8 ágyasak, azért sokal zsúfoltabbak, és inkább lehangoló kinézetűek. Azonkívül, hogy nincs fürdőszobájuk, onnan a folyosó végére kell kicsoszogni a közös fürdőbe.
Szülésznőválasztásról: szerintem is jó, ha van "saját" szülésznőd, mert persze nagyon jó a Péterfyben dolgozó szülésznő gárda, de más, ha van valaki, aki már mondjuk a terhességed 3 harmadától személyesebben is figyelemmel kísér, esetleg az NST-ket a végén már ő csinálja neked, szóval kialakul valami kicsit közvetlenebb, bizalmibb viszony. Nekem ez fontos volt. Szerintem azért kérdezd meg a dokidat, hogy kivel szeret együtt dolgozni, az sem mellékes ugyanis.
Jó pocakosodást! Kép

V.
vacak
 
 


Uran!

Légyszi írd le ezt az EdÁ-s témát, amit nem akartál részletezni, akár mailban is.
Nekem az első szülésem lesz, és sokszor azért kérdezek olyan dolgokat, ami esetleg többedszer szülőnek természetes, /pl. gátmasszázs/ nekem viszont nem.
Érdekelne mi volt az előnye-hátránya?
A dokin kívül, akiről nagyon jó infókat kaptam elsősorban azért esett a választásom a Péterfyre, mert nem körülményeskednek az EDÁ-val, mint máshol.
Az Imrében nem nagyon szeretik, A Bajcsyban ha éjszaka szülsz, 10000-ért jön be az, aki ért hozzá, hogy beadja, stb.
Előre is köszi: Pipocs

Kép
Kép
pipocska
 
 


Uran!

Mégegy hülye kérdés!Kép
AZ EDÁ-nál érzed, ha pisilned kell?



Tmarie!

Nem kell jelentkezni az előadásokra, csak oda kell menni.
Én eddig 3 előadáson voltam, ezt a 21-eit most kihagytam, mert amikor én kezdtem járni, akkor zárult az előző sorozat, és pont ez volt a befejező.
Úgy látszik nem ez a legnépszerűbb, mert amikor én voltam ugyanezen akkor is kb.20-an lehettek, viszont az utána következő kettőn kb.150-en. Ha jól számoltam mennyi szék fér be a terembe. /Dugig volt/ Viszont érdekes is volt.


Vacak!
Nem voltál hosszú, legalábbis én "iszom" minden szavadat.
Bár vasárnap úgyis kifaggatlak.Kép
Azért szeretnék tudni a szülésznőkről, mert Abkarovics doki az Adrient ajánlotta, akit még nem láttam, viszont láttam a Cser Katit, szimpi volt. Ezért próbálok infót gyűjteni, hogy ha élőben látok mindenkit, legyen valami fogalmam a dolgokról. Már csak két hét a szülésznős előadásig. Addig jó lenne minél több mindent megtudni.Kép
Ja, és köszönöm, hogy a beöntés-ügyben megerősítettél.
Én is hasonló okok miatt szeretném kérni.
Párom bent lesz, ráadásul ezt embere válogatja, de nekem a pisilés sem indul el, ha tudom, hogy valaki a wc mellett 1 méterre sertepertél. Tehát valószínűleg valami gát van bennem.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Vacak:
Gondolom, hogy nagy a különbség és minden vágyam ilyen szobába kerülni, de visszaolvasva az arcívot, erre nem sok esélyem van...Kép
Teljesen a véletlenen múlik...
titu73
 
 


Uran!
Ne haragudj, hogy ezt írom, de jó volt (megnyugtató ), hogy más is átélte az "állandóan pisilnem kell" szindrómát. 28. hetes vagyok, de igazi kihívás a téma...Kép)
Az EDA alatt nem voltál teljesen ágyhoz kötve?
Ki tudtál menni wc-re?

Titu
titu73
 
 


Titu73!

Voltam pár hete én is szülőszoba látogatáson, és akkor a kórtermeket is megmutatták, és többen is rákérdeztünk, de az volt a válasz, hogy általában aki alapítványi szobába szeretne kerülni, az oda is kerül, mert elég sok van.
Volt valami felújítás, és több szobát is alapítványivá alakítottak.
Ha esetleg mégsem férsz be, akkor ha igényed van rá, amint üresedés van, mehetsz is.Kép

Pipocs 27+1

Kép
Kép
pipocska
 
 


Pipocs!
Ez jól hangzikKépAkkor ezekszerint nem csak 4 van összesen?
A március 7-eire én is elmegyek feltétlenül és akkor hátha már láthatok szülőszobát is.
Te hány hetes terhes vagy és ki a dokid?
titu73
 
 


Sziasztok!

Én is voltam a 21-i előadáson.

Dsaci!

Én úgy értettem, ha este, éjszaka szülsz és utána egyedül maradsz esetleg, akkor kell beadni a babát a csecsemősökhöz, és másnap kapod meg a babát, mert a szabály szerint amíg nem tájékoztattak a köldökápolásról, szoptatásról...stb. nem lehetne veled a baba, és ez a tájékoztató általában délelőtt szokott megtörténni. De úgy vettem ki, hogy a gyerekorvostól függ minden.

Tapasztaltak! (akik már ott szültek)

Ami engem érdekelne, hogy kb. max. 8 órát hagyják állítólag a mamákat vajúdni, utána császározni viszik őket. Valóban így van?

Nekem is szimpatikus volt Cser Kati (bár a többieket meg sem ismerhettük még), csak ez a szülésznő választás nem egészen tiszta, ha például őt szeretném választani csak oda kell menni hozzá és jelezni neki?
sheni
 
 


Lányok!
Jól beindult a fórum, ez igen! Kép

Sheni!
Ezt a 8 órás vajúdást és császárt honnan hallottad? Szerintem ilyen elmélet, és főleg gyakorlat nincs sehol, de a Péterfyben biztos nem. Minden szülés más, alkatból kifolyólag van, aki sokáig vajúdik, van aki meg kipottyantja. És vajúdás idejétől függetlenül meg lehet szülni egy babát természetes úton. Egyik barátnőm októberben szült (szintén Abkarovics dokis Kép ) ott, elfolyt a magzatvize, aztán olyan kis fájáskái voltak majdnem egy napig, csak ezután kapott oxytocint, hogy gyorsítsák a tágulást, így is elég lassú volt a folyamat, de nem császározták meg!!!
Annyi lehet a valóságtartalma ennek, amit írsz, hogy manapság nem hagyják a vajúdókat napokig szenvedni, mert kifáradnak, kimerülnek, és nem marad erejük a kitolásra, valamint ha a baba is bent reked esetleg a szülőcsatornában, akkor ez veszélyes lehet. De egébként biztosan nincs ilyen 8 órás határidő, erről meg vagyok győződve.
Szülésznőválasztás: bármelyik szülésznőt választhatod, odamehetsz hozzá, és mondhatod, hogy többen ajánlották neked őt, elvállal-e. Én azonban azt tanácsolnám, hogy kérdezd meg a dokidat is, ő kivel szeret együtt dolgozni.

Pipocs!Kép
Vasárnapra felkészülök a kérdésözönre! Kép Írj egy jó hosszú listát! Kép
Bármelyik szülésznőt választhatod, a Cser Katit is, ha neked ő jön be inkább. Én Adriennel szültem, és meg is voltam vele elégedve. Tök korrekt nő. nem ilyen édelgős, túl babusgatós stílusú, de nagyon ügyes, és segítőkész. Látszott, hogy gyakorlott párost alakítanak a dokival, félszavakból is megértették egymást. Én ezért is mondom mindenkinek, hogy a dokijától is kérdezze meg, sokat számít, hogyan jön ki az orvos is a szülésznővel.

V. (akinek jövő héten 6 hónapos lesz a babája, "tejóégderohanazidőőőőőő"!!!!!)
vacak
 
 


Titu!

27+1 vagyok, és Abkarovics Géza a dokim.

Beajánlottam hozzá egy másik kis topik-társunkat, és le Abrakovicsozta.
Ezen olyan jót nevettem.Kép
De a doki tök aranyos volt vele, csak szerényen kijavította.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok,

énis beköszönök mint Abkarovics-kismama Kép Már a 37. hétben vagyok, gyakorlatilag bármeylik pillanatban szülhetek, ami most egy kicsit necces, tekintettel arra, hoyg a DoktorÚr holnaptól egy hétig siel ugye... Úgyhoyg mi most drukkolunk, hoyg addig ne bújjon ki a fiatalember. Egyébként szerdán amikor voltam nála, akkor felajánlotta, hoyg bemutat egy kollégájának aki "helyettesíti", de én ezt hárítottam, hogy ne is készüljünk erre, ill. ha már így alakul akkor megbízom bárkiben a kórházban, hsz nem véletlenül döntöttem a Péterfy mellett. Szerintetek vakmerőség?
De maradjunk inkább abban, hogy majd már 7-e után szülök :-)
ddalia
 
 


Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a magyaro@t-mobile.hu emilcímre, egészen pontosan Dr Abkarovics rendelőjének címét, telefonszámot és rendelési idejét.

Köszönöm az infókat!

pujung
pujung
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?