Új privát üzeneted érkezett!

Most az első inszem lesz nekem és nagyon izgulok, hogy sikerüljön.

Örülök, hogy a párod társad mindenben, szerintem ez nagyon fontos. Kép
Az én férjem azt mondta, ha terhes leszek még a csillagokat is lehozza nekem az égből, meg majd kímélnem kell magam, ő majd mindenben segít stb.... Kép

Kép

Kép
pkagi

Ha csak a fele igaz, amit mond, akkor arany életem lesz. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Gömbölyű!

Ha küldesz egy e-mailt a profilomban lévő címre, akkor továbbítom neked a levelet, amit egy komáromi ismerősöm válaszolt a "Tud-e ajánlani jó orvost?" kérdésre.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!
Beababa! Köszönöm, hogy gondoltál ránkKép
Február 3-n megszületett a kisfiunk, Csongor. 3640 grammal és 56 centivel. Egy nagyon kedvs barátnőm segítségével sikerült 6 órás spináltűt szereznünk, így azzal szúrtak és szuper volt. Délelőtt volt a műtét és este már egyedül mentem wc-reKép

A kórházban sokminden jó irányba változott, pl. a harmadikon hétköznap mindig van egy csecsemősnővér (Elvira) nagyon aranyosKép és segít mindenben a babákkal kapcsolatban.
Bár a kórház szoptatással kapcs. szemlélete még elég ellentmondásos, mást mond a csecsemős és mást a védőnéni, de az okos kismami a kapott teát és a felszólítást, hogy adjon a gyereknek a tejcsin kívül más folyadékot, gyorsan elfelejti és csak okosan bólogatKép

Egy közbenjáró segítséggel a császár után az örzőben azonnal megkaphattam a babámat és nem csak 2 óra múlva, ami nekem az előző szülésnél nagy trauma volt. Szóval majd mesélek ha lesz egy kis időmKép

Puszi nektek!Kép

hicudzsi

Hicu!

Ezúton is gratulálok Csongor születéséhez!

Örülök, hogy az elképzeléseid szerint alakultak a kórházi dolgok.

Jó egészséget kívánok nektek! És persze Dudunak is!

Üdv:

Zita
pzita

Kedves Hicudzsi!

Sok örömet és boldogságot kívánok Csongor babához!

Elvirát én is csak dicsérni tudom, tényleg nagyon aranyos.
Úgytudom, hogy a második emeleti szobákat is átépítik és olyan szépek lesznek mint a harmadikon.Egyre jobb körülmények lesznek ez jó hír, főleg azoknak akik ezután szülnek.

sziasztok Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Kedves Hicu!

Nagy-nagy gratula!
Várjuk a szüléstörténeted!

ildi
matt07

Sziasztok,

csak azért ugrottam be, hogy gratuláljak Hicunak, nagyon sok boldolgságot nektek!

Kép

Ytong

KépKép
KépKép
ytong

Hicudzsi!
Gratulálok babádhoz, sok boldogságot es sikert kívánok!
Amikor lesz szusszanásnyi időd, ird meg, milyen volt!
Második
masodik

Sziasztok
Még új vagyok itt,július végére várom második babámat. Most úgy néz ki, hogy van egy kis gond , ezért mennem kell a Ferenczy doktorhoz UH-ra ismeri őt valaki? Amúgy első babámmal több mint 100 napig feküdtem a Scöpfiben szóval akkor nagyon ismertem mindent, de ennek már két éve.

Memo
memo

Memo!
Én 12 ill. 10 éve szültem a Shöpfiben, de a FErenczy doktor neve már akkor fogalom volt. Nagyon JÓ UH-os, nagyon sok mindent észrevesz, ha valami gond lenne tényleg. De ne legyen.

beababa

Beababa,
Nagyon köszi a gyors választ. Egy kicsit megnyugodtam, hogy legalább talán dűlőre jutunk a sok bizonytalanság után, amúgy a babával nincs semmi gond teljesen egészséges csak a méhemben találtak még valamit.

Memo
memo

Falina!

Mi újság veled?

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok lányok! Ha tudtok segítsetek légyszi! Nem ismeritek véletlenül a Templom dokit? Olyan ellentétesek a vélemények róla, nagyon vegyes dolgokat hallottam! Egyesek odavannak érte, mások meg azt mondják, hogy őrült, s hogy nagyon "bogaras" dolgai vannak. Köszike! Brandi
brandi

Szia Brandi!

Én ismerem Templom dokit, évek óta hozzá járok, és tavaly februárban nála szültem.
Nekem csak jó tapasztalataim vannak, meg voltam vele elégedve. A szülés viszonylag gyorsan ment, a végére jött be, és amíg bent voltam, 1 napot kivéve mindennap bejött hozzám, és adott egy csomó jótanácsot is mielőtt hazajöttünk a kórházból.
Én szeretek hozzá járni, olyan megnyugtató, kedves, odafigyel. Ezek szerint én az "odavannak érte" csoportba tartozom. Kép Nem tudom milyen bogaras dolgai lehetnek.

Pusza,
Tünde
rtünde

Brandi,

Én csak "másodkézből" infóval tudok szolgálni :-))
Anikó (a másik schöpfis topicból) szülte Nála Nati babát. A szülés egy részét a függöny túloldaláról (CTG miatt) végigasszisztáltam, nekem nagyon szimpi volt. Végig mellette volt (pedig apa is jelen volt az eseménynél)és mivel a vége sürgősségi császár lett ott is szuperul, gyorsan akciózott.
Úgy tudom csak magánrendel (XVIII. kerületben) és a szüléseket vezeti le a schöpfiben.
Hókuszpókuszai (valójában sokkal több ennél) pedig általában bejönnek:-)))

Kriszti
aki amúgy nagy Várady doki párti tehát nem elfogult

cuiccolo

Sziasztok,

Ma jártam rendelésen a Herczeghnél. Azt mondta, hogy már van egy + normális szülőszoba is, amit egy hónapja adtak át. Tehát összesen 2 van már. és hamarosan lesz egy harmadik.

A fizetős szobáról annyit mondott, hogy nem kell bejelentkezni. A szavaival élve, akinek fogadott orvosa van, annak jut hely fizetős szobába...

3 hét múlva megyünk kórháznézőbe. Kiváncsian várom!

Legyetek jók, Kata
kátyuska

Sziasztok!

Minyu kérésére megosztom veletek a tapasztalataimat a Söfiről. Hangát jan 12-én szültem ott.

Mi az első emeleten a fizetősben voltunk.Azt gondolom mindegy,hogy az első vagy a harmadik,de mindenkinek ajánlom a fizetőst. Én csak bekukucskáéltam a többibe(kritikán aluli),de a szobatársam onnan jött át(mert már előbb be kellett feküdnie és babával jött a fizetősbe)és mondta,hogy nagy a külömbség minden téren.

Aztán amit nagyon ajánlok:SZÜLÉSZNŐ!!!!.Szerintem a legfontosabb.Mert ő mindenben tud segíteni,meg van kihez fordulni,ha valamit nem tudsz. Szóvals ezrintem válasszatok. Az mindegy,hogy kit,mert mind nagyon kedves és szerinetm jól képzett.

Kérdezte Minyu,hogy mit vittem be.A szokásos listát nem írom le,hisz azt gondolom ismeritek. Ami helyi sajátság,hogy a babának ott kell hagyni 40 db pelust és egy tubus popsikrémet.Ha baba-mama szobában vayg,akkor a fele csomag nálad marad a pelusból,mert napközben Te teszed tisztáb.De a felét elviszik,mert fürdetik,meg este is benn van. A csecsemősök között van hátrom nagyon kedves és normális, a többi elfogadható. Kivéve Ica, aki szintén kritikán aluli,de őt majd személyesen megismeritek,tudni fogjátok kiről beszélek.
Hanga nappal velem volt estére meg beadtam. Egy este tettem kisérletett,hogy velem legyen,de nagyon kudarcos volt.Első babab és mindentől megijedtem,meg nem volt ott a párom aki bíztasson. Szóval nekem nem jött be,hogy kinn legyen éjszakára. A másodiknál már okosabb leszek(talán?Kép) és majd akkor újragondolom, hogy kihozzam-e.Meg szarul hangzik,de az alatt az öt nap alatt jobb inkább éjjel piehenni,mert nappal egyáltalán nem lehet.VAgy látogatók jönnek, vagy valaki a kórházból, vagy ugyebár szoptatsz. És az éjszaki pihenés is max öt-hat órát jelent.De ezt mindenki döntse el, hogy hogyan szertné.
Ha első babások vagytok és kérdésetek van a csecsemősőkhöz, akkor én a feket idősebb nővérkét ajánlom. Ő nagyon rátermett és a babákért van.(pl volt egy csaj aki nem tudott sehogy szoptatni és levetköztette a babát,berakta a csajszi hálóinge alá,hogy test a testhez érjen és szépen betakargatta őket,ja persze mellre tette a babát,és bejött. Szóval ennyire segítőkészKép) A védőnők közül pedig a szőke hajú nagyon jól elmond egy csomó mindent.

Anyakönyves nő! Mindenképp nyomjátok a kezébe a házassági anyakönyvit vagy az apaságit,mert nem kéri el,de úgy nem anykönyvezik a babát.Nekünk ezért csúszott minden egy héttel és kétszer kellett mennie a férjemnek.

Más most nem jut eszemb! Szívesen válaszolok,ha van valami(na meg ha tudok). Majd benézegetek ide!Kép

Gyönyörű szülést és sok tejcsit mindenkinek!!!Kép

Ő Hanga:
Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok! Nagyon köszönöm az infókat a Templom dokiról. Nagyon kedvesek vagytok, hogy megnyugtattatok! Köszike: Brandi
brandi

Rékacs Kép
Köszi-köszi-köszi!

Még azért van ám kérdésem:
Gondolom, kell bevinni babucnak ruhát. Mennyit? Vagy te mennyit vittél be?
Mellszivot vittél?
Popsikenöcs gyógyszertári?
Pelusból mindegy milyen?
Az ilyesfajta idióta kérdéseimet pl szülésznömmel megbeszélhetem? Még nem választottam, de ajánlottak egyet. Holnap megyek dokimhoz, megkérdezem, ö kit preferál, és aszerint döntök majd.

Köszi! Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu! Ki a dokid? nekem Arnold és Szvitek Ági volt a szülésznőm.Amúgy ezekt mind megbeszélheted a válsztott szülésznővel, de leírom én mit csináltam

Ruha:benn a kórházi borzalomban vankising és pólya. nem érdemes átöltöztetni,mert sürün viszik hozzák. Meg praktikus a pólya,mert gátsebbel kepesztve a kényelmetlen ágyon tényleg könnyebben mozgatod a ygereket. Viszont, ha fáj a pocija nem nagyon tudsz mit kezdeni,mert ha leveszed a pólyát, nagyon fázik, pólyával meg nem lehet hasit masszírozniKép.Utolsó nap a párom hozta be a hazamenős rucikat(body, rugi, vékony pulcsi,kardigán,bundazsák,téli mózes, a fejére meg sapka.)Amit érdemes vinni, az egy kssapka,mert van hogy huzatos a szoba és fázik a fejük, meg egy kistakaró. Én vittem textil pelust is,az is praktikus,bár adnak,ha kérsz.Zokinit,vagy kiskesztyűt is vihetsz. Én vittem,majd első nap levágtam a körmét(tudom, hogy nem szabad,de szerinetm ez hülyeség).

Mellszívó: én vittem és hasznát is vettem, mert durrogtak a cick és nem mind kellett AHngának. de van a kórházban tejgyülytő állomás, ahol mellszívó is van. De szerinetm fárasztó oda lecaplatni,jobb ha kéznél van a saját(bár a lefejt tejcit ki kell önteni,de itt az a cél,hogy gyarapítsd és hogy ne fájjon a ciciKép)

Popsikenőcs:tök mindegy,szerinetm egy kis kiszerelésűt vigyél,mert nem kell sok(én a DM tubusost vittem)

Pelus:tök mindegy milyen,de nagyon ocskát ne vigyél,mert mással szemben is rossz.Pl volt hogy hangát tök műanyag pelusban hozták hozzám, gyorsan lecseréltem, hogy ne legyen baj. A csecsemősőpket viszont lehet kérni,hogy saját pelusba rakják, de ezt én csak kijövet tudtam meg.

Én vittem saját cumisüveget,Aventet használok és arra akrtam már ott is szoktatni,meg az ottani írtó nagy lukú,borzalom.Tehát a nap közbeni teát,ha muszály volt akkor a sajátból kapta.
meg vittem jácócumit is. nem tudom, hogy hogy állsz a cumihoz,de nekem nagyon bejött,hogy a szétrágott cicmte lecseréltem műanyag anyura.És HAngának sem volt kifogása ellene.
Bimbóvédőt is vittem,de azt nem használtam.

most más nem jut eszembeKép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Szupiiii vagy!
Köszönöm a sok infot.

Ja, a dokim dr. Szabari Erika.

Pusz a kiscsajnak is!
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Most hogy már csak pár napom van hátra a szülésig, betévedtem a topicra.

Brandi,
Templom doki teljesen ok, nála szültem 2éve a kislányomat, és nagyon rendes volt szülés közben is, szülésznő helyett masszírozta a hátam, babafürösztés után egyből hozta és cicire raktuk a babát, megmutatta hogyan szoptassak, és minden nap meglátogatott. Második lányomat is nála szülöm, csak most választottam szülésznőt, mert az első borzalmas bunkó volt.

szia minyuka, látod még egyben vagyok, a babának fölösleges ruhát bevinned, mert el fog keveredni, a szobatársnőm is vitt, és neki is elcserélték, aztán nézhetett utána. Elég akkor ha hazaviszed. Mellszívót a 2.3. napon kell csak, én Avent Isis-t vettem, és ez nagyon jó volt, még utána is vagy fél évig fejtem vele.

Pelusból mindegy csak newborn legyen, nekem a Pampers newborn vált be a legjobban. A johnsons termékekkel óvatosnak kell lenni, mert nagyon sok baba érzékeny rá. Bimbóvédő krémet vegyél mindenképpen, én lekopogom simán ment a szopi nálunk, de azért egy kicsit kellett kenegetnem, mert fájogatott az elején.pl. Garmastan

hát ennyi, megyek mert Zsófi felébredt, és nem hagyja az anyját netezni

üdv

Erika

Erika
brokkoli

Sziasztok!
Tudtok nekem vmi infot Szvitek Ági szülésznőről?
Fehérfi Kriszta sajnos már nem tudott ápr. végére vállalni, de Ági telefonszámát megadta, azt mondta ő nagyon aranyos, bátran ajánlja.
köszi:
Adrienn
adriennn

Sziasztok,

Néhány apró megjegyzés: én előre beszereztem egy teljes AVENT készletet, kézi, elektromos mellszívó, cumisüvegek,kefe és minden egyéb ami kapható volt. Tehát előre elköltöttem egy vagyont és végül a kórházban (olcsóbban) árusított Medela -elektromos- vált be, bimbóvédőből sem az AVENT hanem a kórházi akármilyen volt jó, csipőszorítós bugyiból szintén..... Szóval szerintem ezeket érdemesebb ott kipróbálni és ha szükségetek van rá megvenni a csecsemőstől vagy aki árulja. (már nem emlékszem, lehet hogy a nővér, szülésznő is kereskedik:-)))

Ruha: első babás anyukáknál jobb a kórházi motyesz mert egyszerűbb tartani, emelgetni az apróságokat. szerintem. Hazafelé pedig a sajátban lehet díszelegni.

Popsikenőcs: kap mindenki ajándékcsomit amiben van néhány fajta (anno 3 különböző volt) sztem. érdemes azt leadni a kórházban, pelust meg vinni de tényleg ne a legócskábban hiszen "Te" sem örülnél ha abba tennék a gyermeked.

Cumisüveg: a kórházi békebeli hatalmas lyukú darab érdemes a sajátot bevinni ha teáztatni akartok vagy pótlásra van szükség. Én korábban hallottam, hogy érdemes olyan cumit (cumisüveg cumit) választani ami a mellbimbóhoz hasonlít. Többeknek bevállt.

Köröm, kéz: érdemes kiskesztyűt vagy zoknit húzni a kis kezükre hogy ne karmolják szét egymást. A gyönyörű fehér HM-es kesztyűink mind eltűntek így vettünk kórházi uv zöldet, randa, praktikus és senkinek nem fájt rá a foga :-)) Kb. 150 forint volt...
Én a kórházi körömvágást a rengeteg baci miatt nem ajánlom, láttam 2 csecsemőt véres dobverőre hasonlító ujjacskákkal létezni a körömvágásnak köszönhetően. Ráér otthon.... Szerintem.

Remélem hasznos volt....
Kriszti

cuiccolo

Brokkoliiiiii Kép
Jaj, hát nem mertem ám telefonálni, nehogy úgy járjunk, mint 2 éve, hogy vajúdás közben zavarunk Kép
Mikorra vagy kiirva? Hogy vagy? Mesélj, ha van idöd! (Gondolom, Zsófi mellett nem sok...)

Kriszti, neked is nagyon köszönjük, mindig jól jönnek a saját tapasztalatok!!!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok,

Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy van-e valakinek friss császáros tapasztalata. Én 2,5 évvel ezelőtt szültem így a kislányomat és most várom a másodikat ami megint császár lesz. Szóval örülnék ha tudnátok írni bíztató és lelkileg edző dolgokat is

Nagyon köszönöm: Memo
memo

Szia Adrienn !

Ha jól gondolom Te voltál tegnap Kósánál akivel elcsvegtünk a gátvédelem és a vajúdás közbeni vizsgálat "szépségeiről" !Kép Kicsi a világ ! Visszaolvastam, már december 15-én is nagyon egyet értettünk abban, hogy egy cipőben járunk !!!
Ezek szerint Kriszta már tele van ? Sajnálom ! Én még nem hallottam Szvitek Ágiról, de itt biztos lesz aki mond valami jót róla ? Kósa féle Marika kizárva ???
Én azt elfelejtettem tegnap megkérdezni, hogy az EDA-hoz az anesztest mikor érdemes foglalni, de szerintem még ráérünk !!

Sziszuka
sziszuka

Memo!
Nekem 12 napos akisfiam (második gyerek) és szintén programozott csaszival szültem mint az elsőt.

Már rég rohangálok itthon, közértbe járok stb... jó hamar a hazakönyörögtem magunkat a kórházbólKép
Kérdezz nyugodtan!Kép Ha lesz időm válaszolok!

hicudzsi

Szia Sziszuka Kép))))
hát tényleg kicsi a világ!!!
sajna Fehérfi Kriszta teljesen foglalt, de azt mondta hy Szvitek Ági is naggyon jó gátvédelem ügyben. tegnap felhívtam, nagyon szimpi volt a telefonban, majd jövőhét vasárnap megyek hozzá, aztán meglássuk mi lesz Kép)
(Marika is jó volt, de nekem ő 'túl' határozott volt, olyan kis katonás)
Én múltkor megkérdeztem az anesztest a dokitól, azt mondta hy majd a 36. héten kell vele beszélni (ha jól emlékszem).
hány ágyas szobát fogsz foglalni és melyik szinten?

Imolyozsnak és Hicudzsinak gratula a babákhoz!!!

Imolyozs,
te írtál Szvitek Ágiról, most olvastam. tudsz egy pár mondatot szólni róla ha épp erre jársz?köszi előre is!

Adrienn
adriennn

Adrienn!
Csak annyit írok,hogy nagyon jó fej. HA kiváncsi vagy a születés történetre itt megtalálod:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html
lényegébe Ági vezette le(meg a páromKép)

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

jaj így nem találod!
akkor:
fogamzás/Várrandóság/Szülés-Fogamzás-Már megint megjött babásai-február 9-es archív

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

rékacs,
köszi! elolvastam Kép) mégegyszer gratula!nagyon ügyi voltál!
Adrienn
adriennn

Szia Hicudzsi,

Igazából az érdekelne, hogy mennyivel előbb kell szólni ha derékba szeretném az altatást az aneszteziológusnak és, hogy ha fizetős szobát választok akkor is mennem kell a szimpla örzőbe vagy rögtön mehetek oda? Te megkaptad a babát a szüléskor? Utána mikor láttad először? 24 órás epidurál alatt is próbálkoztál a szopival?

köszi memo
memo

Szia Memo!
Az aneszteziológus felkeres téged a szülés előtt és részletesen elmondja a lehetőségeidet. Nekem mindkét császárnál Dr. Sorbán Zoltán volt az anesztesem (egyszerűen imádnivalóKép) és mindig részletesen elmondott mindent.
Az altatásost - ha jól emlékszem - eleve nem nagyon ajánlgatja, mert az altatóból a babába is átszivárog valami és ez nem túl jó, de ezt is elmondja.
Egyébként ha sürgősségi császárra kerül sor akkor is mindkét lehetőséget felajnálják ha van rá idő.

Ha fizetős szobád van, akkor is egy éjszakát az örzőben kell tölteni! De ez csak jó, mert a nővérke jobban tud figyelni rád.
Az én esetem kicsit különleges volt, mert megbeszéltem előre Sorbán dokival, hogy h aszerzek tűt akkor 6 órás spinált csinál, így nem kellett 24 órát feküdnöm Kép
A 24 órásoknak egyébként a nővérke cseréli a betétjét, mosdatja alul, cseréli a kötést, katétert, tehát muszáj az örzőben lenni, de az nem gáz hely!!!Kép
Az a baj, hogyha valami sürgős műtétes van éjjel és egész éjszaka ég a villany miatta (nekünk most ilyen volt), de én jobban sajnáltam szegényt, mint bosszankodtam miatta.

A babát megmutatják neked a műtét alatt még. De utána 2 órára inkubátorba teszik. A következő szoptatásnál kapod meg.
Nekem mázlim volt, mert ebben is kivételezett volt (volt egy közbenjárómKép) aki elintézte, hogy miután vége volt a műtétnek azonnal megkaphattam a fiamat az örzőben és mellre tehettemKép

Epidurált nem csinálnak császárnál, csak spinált, de a 24 órás spinál alatt nyugodtan lehet szoptatni. Még azalatt is amikor még nem ment ki belőled az érzéstelenítés.
Ez egyébként hamar kimegy az emberből kb. 1 óra alatt.
A 24 óra csak arra vonatlkozik, hogy 24 órán keresztül nem szabad megemelni a fejed, mert elég csúny migránes fejfájást kaphatsz...:S

Ha még van kérdésed, nyugodtan írj!Kép

KÖSZÖNÖM A GRATULÁCIÓKAT!!!KépKépKép

Puszi!
Emőke
A két gyerek: Édua 2003 és Csongor 2005 Schöpf Merei
Kép

hicudzsi

Sziasztok,

Arnoldnál szült kismamáktól kérdezném, hogy milyen volt nála a szülés és mi történt miután a babuci végre kint volt? Rögtön elvitték vagy hagyták a mama pociján, míg kipulzált a köldökzsinór?

Rékacs,
elovastam én is a születés történeted, nagyon szép lehetett, teljesen meghatódtam.. Kép Írtad, hogy rátették a pocidra a kislányod rögtön miután kibújt. Ez azt jelenti, hogy ott maradt, amíg még lüktetett a köldökzsinór? És rögtön mellre is tetted ill. tehetted?
Örülnék, ha részletesen be tudnál erröl számolni, tudniillik egyre nyugtalanabb vagyok.. (10 nap múlva szülök elvileg..)
Ha inkább az e-mail címemre írnál: turaiorsi@vodafone.hu

Még az a kényes kérdés is érdekelne, hogy hogyan oldottátok meg az anyagi vonzatát a dolognak? Rákérdeztetek, vagy annyit adtatok, amennyit ti gondoltatok?

Szülésznö-ügyben meg abszolút tanácstalan vagyok, mert többen azt mondták, felesleges választani, hisz mindegyik jó. Így nem választottam. Hiba? És ha hiba volt, akkor meg már késö? Kinek mi a véleménye erröl?

Köszi elöre is a segítségeteket!

Orsi
fannimama

Szia Adrienn !

Remélem szimpi lesz Sz-Ági is, bár ahogy én itt nézem 1-2 kivétellel jók a szülésznők.
Szobát mindenképp foglalok, csak még azon gondolkodom, hogy 1 v. 2 ágyasat. Első babánál jó volt a 2 ágyas abból a szempontból, hogy ketten többre mentünk a tudatlanságunkkal, viszont ugye a Schöpfis szabad szellem miatt folyamatos volt a látogatók özöne (persze nem csak a szobatársaké, hanem az enyémek is, de azok nem zavartak)E miatt mennék csak 1 ágyasba. Majd meglátom!
Nem is kérdeztem, pocaklakó még mindíg kislány ?

Hicu !
Csatlakozom a gratulálók csapatához, gyönyörűek a babák. A 'régi' is meg az 'új' is.. Sok boldogságot !

Fannimama !
Szerintem ha nincs semmi gond mindíg rádteszik rögtön a babát, utánna - nem tudom, hogy még lüktetés közben v. után - elvágják (többnyire a boldog kispapák) a köldökzsinórt, viszont akkor ott áll lesben a csecsemős, aki azonnal elviszi mosdatni, öltöztetni és csak ez után (ami egyébként nekem néhány percnek tűnt) hozzák vissza és akkor cicire teheted !
Szvsz a szülésznő választás azért jó, mert ha van valaki veled, akivel már talákoztál és ugye Te fogadtad, az nagy biztonságot ad az egyébként valljuk be elég kiszolgáltatott helyzetben. Én mikor két éve szültem nagyon jól éreztem magam attól, hogy onnan, hogy beléptem a kórházba, szinte mindent a F.Kriszti intézett helyettem. Szoba, orvos megnézzen, felvételi iroda, aztán beköltözés a szobába, egész a szülőszobáig. Szóval ez jó volt, egyébként meg szakmailag biztos, hogy mindenki érti a dolgát.
Sok sikert és könnyű szülést !

Sziszuka
sziszuka

Hicudzsi!

Jajj, nagyon édesek ezek a babákok! A régi és az új kiadás is!

Már úgy babáznék...

Kata
kátyuska

Sziasztok,
Arnold dokis sztorik Fannimamával egyetemben engem is nagyon érdekelnének, már korábban is kértem, de nem válaszolt senki. Kép
Minden kulisszatitokról tudni szeretnék vele kapcs! Főleg, mert velem olyan kemény, és a modora is furi, pedig eddig mindenki csak jókat írt róla. Párszor már megbántott. Vajon nem akarja, hogy nála szüljek??? Lehet, hogy nagyon érzékeny a lelkivilágom, dehát egyáltalán nem jött össze könnyen a babóm, most is veszélyeztetett vagyok... Nekem bíztató hangnemre lenne szükségem, nem pedig katonás leszúrásokra.
E-mail címem:
tima@freemail.hu

Köszi:
Falina
falina

Rékacs,
most olvastam el a születés történeteteket! Kép
Gyönyörű, még a fent írtakat is feledteti velem! Mit nekem kemély szavak, jöhet a szülés! Kép
Egyébként már nagyon vártam a beszámolót, mikor megtudtam, hogy te is nála fogsz szülni. Sokáig minden nap kerestem, de még nem írtad meg. Nagyon örülök, hogy ilyen részletesen leírtad! Sok infót leszűrtem belőle, amikre már régóta kíváncsi voltam, ugyanis én szeretek felkészülni jó előre a dolgokra, így könnyebb sokmindenen túlesni.
Ha vannak még műhelytitkok, azért azokat várnám még! Kép

Gratulálok a lányotokhoz és a könnyű szüléshez! Kép

Üdv:
aggódos Falina
falina

Sziszuka,
köszi az infókat, nem tudom nem késö-e már szülésznöt választani, így 10 nappal szülés elött... Holnap úgyis megyek Arnoldhoz, azt hiszem kikérem a véleményét.

Falina,
mikor fogsz szülni Arnoldnál? Csak mert ha utánam, nagyon szívesen beszámolok neked majd részletekbe menöen a tapasztalataimról. Hátha nyugtatólag fog majd hatni rád Kép
Amúgy mi az ami zavar benne? Kíváncsi lennék... Nekem eddig csak pozitív élményeim vannak vele kapcsolatban, bár picit néha tényleg katonás.. Ha gondolod, megírhatod e-mailben. Fent megtalálod.

Üdv
Fannimama/Orsi
fannimama

Sziasztok!

Én a Szőnyis kismamákat kérdezném, hogy szült-e mostanában valaki nála, illetve a szülésznője Tündi milyen szülésznő. Csak a magánrendeléseken találkozom vele és azért a szülés nagy részében ők vannak velünk. Illetve a személyes véleményeket is szívesen venném
Köszi
Patri
patri

Sziasztok Lányok! Köszi az infókat a Templom dokiról! Azért érdekel ennyire, mert hallottam róla, hogy olyan furi. Nekem is van egy érdekes tapasztalatom vele, mindenképpen meg akarta vizsgálni az "energetikai rendszeremet" egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Engem ez mélységesen zavarba ejtett, holott nem vagyok ezotéria ellenes, s a természetgyógyászat sem áll távol tőlem. Mégsem erre számítottam. Emellett nagyon "furán" nézett rám. Nem tudom, hogy merjek-e annyira bízni benne, hogy nála szüljek. Tudom, hogy csak jót mondtatok róla, de ha tudtok még valamit ezekről a "mániákról" akkor írjatok. Nem tudom, hogy örülnék-e annak, ha szülés közben az energetikai rendszerem foglalkoztatná? Nagyon köszönöm, nektek, puszi: Brandi
brandi

Falina!
Van itt még egy regényem. Ha van kedved olvasd el,hátha az is megbíztat Arnod ügyben:
fogamzás/Várrandóság/Szülés-Fogamzás-Siker Stoty(véletlen t-t írtam r helyettKép)

Orsi! Rögtön odaadják és maradhat míg luktett a köldökzsinor.Sőt úgy rakták rám, hogy véletlen rajtam maradt a melltartóm és még azt is felhúzta valaki. De ekkor még nem raktam melre.Meg szerintem HAnga sem szertte volna.Csak ott szuszogott,hát ő is elfáradtKép.Aztán valaki elvitte(gondolom acsecsemős). A varrás alatt nem volt velem,mert tudtommal berakták kicsit melegedni az inkubátorba(álítólag minden babát beraknak,ami igaz lehet,mert sajnos egyszer éjjel jártam a csacsemős részlegbenKép és akkor is ott volt egy épp született baba),aztán felöltözve visszahozták és két órát nálunk volt. És Ági( a szülésznőm) rögtön rárakta a cicmre(sajnos lapos a mellbimbóm, így még ott kirágta,ha tudsz,majd figyelj oda,hogy jól kerüljön cicire,mert HAnga legalábbis rögvest ezerrel szopizott)

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs,
fentit már ezer éve elolvastam! ;)
Azért köszi, hogy ajánlottad!
Falina
falina

Hicudzsi,

Nagyon köszönöm a rengeteg hasznos dolgot amit írtál. Gyönyörűek a kisbabák!!! (Az ismerős ruha miatt a kislányom megkérdezte a képeket láttva ki az a baba mellettem)

Ha nem baj azt szeretném még megkérdezni, hogy te hogyan vetted fel a kapcsolatot Sorbán dokival, és hogy hogyan sikerűlt 6 órás tűt szerezned? Mennyivel előbb kell a dokival beszélni, hogyha őt szeretném a császárhoz?

Az örzőt azért kérdeztem mert nekem nagyon rossz emlékemi vannak róla, bár lehet, hogy azóta sokminden változott.

Előre is nagyon köszönöm a válaszodat,

Emőke
memo

sziasztok kismamik!

csak annyit, hogy, amikor a büszke apuka elvágja a köldökzsinórt (vagy a félősebb helyett a doki), utána elviszik, de csak felöltöztetni, és úgy véresen, magzatmázosan hozzák vissza.(legalábbis nálam így történt). csak később fürdetik, nálunk szopi után.

ildi
matt07

Sziasztok!

Ezt le kell írnom, annyira felháborít:

Tegnap voltunk babanézőben a Schöpfiben(az unokahúgom GYÖNYÖRŰŰŰŰŰ) és az apuka mesélte, mi történt - nem a babával, ne izguljatok
Szóval már nagyon várták a babót, megbeszéltük, hogy szüléskor idecsörögnek, és viszik a digit gépet, milyen jó lesz. De gondolták, bár nem olcsó mulatság, összekapirgálják egyre a pénzt, sok-sok-sok készülhessen a babáról. Rohanás a szülőszobán, stb, átjáróház a váróban, és ellopta egy cigány pár a gépet. Persze mire kirohant utánuk, már eltűntek - bár a biztonságis, és mások is látták őket elszaladni. (Ja, van kamera ám, a fogas felett elhelyezve, klasszul, hogy semmi nem látható!!! Na igen, az uncsitesóm legalább azt átrakatta)) Olyan elkeserítő! Ilyen dög emberek legyenek, hogy a szülészetre mennek, ahol BIZTOS kapás reményében lófrálnak JÓLÖLTÖZÖTTEN. kamerák, gépek, stb., az emberek nem ara figyelnek... Undorító.

Szóval aki még előtte áll a nagy eseménynek, erre is figyeljen! A szobák sem biztonságosak, sajnos. Tudom, sokan megvétóznak, velem sem történt benn ilyesmi, de jobb megelőzni.

Bocsánat a rossz hangulat keltésért.

Pussz,

Móki
móki

Móki,

Sajnos ez tipikus Schöpfi baleset. Ezért érdemes mindenképpen a fizetős szobákat választani (kulcsra zárni akkor is ha csak pisilni mész) és extrán figyelni egyébként is :-((

Amíg én bent feküdtem az ORVOSI SZOBÁT is kipakolták, iratokat, pénztárcát és mobilt is magukkal vive.....

Szóval, mindenki figyeljen :-(((

K.

cuiccolo

Bocsi az előbb kimaradt: a 3. emeleti császáros őrző fizetős (én ott voltam) és egész jó. Akkor 3000 volt egy éjszaka. (június)
Itt is jó ha ismerős bent marad mert akkoriban nem volt nővércsengő (azt hiszem azóta felszerelték) a nővér privát mobiljára csörögtünk ha vmi.re szükségünk volt. Néhány "véletlenül" benéző figurát is nehéz kitessékelni úgy, hogy nem kelhetünk fel.

cuiccolo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?