Sziasztok!
Minyu kérésére megosztom veletek a tapasztalataimat a Söfiről. Hangát jan 12-én szültem ott.
Mi az első emeleten a fizetősben voltunk.Azt gondolom mindegy,hogy az első vagy a harmadik,de mindenkinek ajánlom a fizetőst. Én csak bekukucskáéltam a többibe(kritikán aluli),de a szobatársam onnan jött át(mert már előbb be kellett feküdnie és babával jött a fizetősbe)és mondta,hogy nagy a külömbség minden téren.
Aztán amit nagyon ajánlok:SZÜLÉSZNŐ!!!!.Szerintem a legfontosabb.Mert ő mindenben tud segíteni,meg van kihez fordulni,ha valamit nem tudsz. Szóvals ezrintem válasszatok. Az mindegy,hogy kit,mert mind nagyon kedves és szerinetm jól képzett.
Kérdezte Minyu,hogy mit vittem be.A szokásos listát nem írom le,hisz azt gondolom ismeritek. Ami helyi sajátság,hogy a babának ott kell hagyni 40 db pelust és egy tubus popsikrémet.Ha baba-mama szobában vayg,akkor a fele csomag nálad marad a pelusból,mert napközben Te teszed tisztáb.De a felét elviszik,mert fürdetik,meg este is benn van. A csecsemősök között van hátrom nagyon kedves és normális, a többi elfogadható. Kivéve Ica, aki szintén kritikán aluli,de őt majd személyesen megismeritek,tudni fogjátok kiről beszélek.
Hanga nappal velem volt estére meg beadtam. Egy este tettem kisérletett,hogy velem legyen,de nagyon kudarcos volt.Első babab és mindentől megijedtem,meg nem volt ott a párom aki bíztasson. Szóval nekem nem jött be,hogy kinn legyen éjszakára. A másodiknál már okosabb leszek(talán?
) és majd akkor újragondolom, hogy kihozzam-e.Meg szarul hangzik,de az alatt az öt nap alatt jobb inkább éjjel piehenni,mert nappal egyáltalán nem lehet.VAgy látogatók jönnek, vagy valaki a kórházból, vagy ugyebár szoptatsz. És az éjszaki pihenés is max öt-hat órát jelent.De ezt mindenki döntse el, hogy hogyan szertné.
Ha első babások vagytok és kérdésetek van a csecsemősőkhöz, akkor én a feket idősebb nővérkét ajánlom. Ő nagyon rátermett és a babákért van.(pl volt egy csaj aki nem tudott sehogy szoptatni és levetköztette a babát,berakta a csajszi hálóinge alá,hogy test a testhez érjen és szépen betakargatta őket,ja persze mellre tette a babát,és bejött. Szóval ennyire segítőkész
) A védőnők közül pedig a szőke hajú nagyon jól elmond egy csomó mindent.
Anyakönyves nő! Mindenképp nyomjátok a kezébe a házassági anyakönyvit vagy az apaságit,mert nem kéri el,de úgy nem anykönyvezik a babát.Nekünk ezért csúszott minden egy héttel és kétszer kellett mennie a férjemnek.
Más most nem jut eszemb! Szívesen válaszolok,ha van valami(na meg ha tudok). Majd benézegetek ide!
Gyönyörű szülést és sok tejcsit mindenkinek!!!
Ő Hanga:
rékacs