Szijasztok!
Köszi, hogy megnyugtattatok a csipöszüréssel kapcsolatban! Azért jó tudni, hogy elég gyakori, hogy ilyet kell hordani a babáknak. Állitólag a lányok esetében négyszer gyakoribb a kötött csipö.
Azt nem tudom, hogy ezt a terpeszbetétes gumibugyit, napi hány órán keresztül kell, hogy viselje a baba, esetleg éjjel is?...(ezt elfelejtettem megkérdezni a dokitól
)
Csinált egy UH-t, és az egyik csipöje egy pár fokkal eltér a másiktól, vagyis a normálistól és ezt a kis eltérést kiküszöbölendö kell hordani a terpeszpelenkát. Remélem kengyel azért nem kell, de nem hiszem, mert én mint laikus
, nem látom olyan veszélyesnek a helyzetet, szerintem is csak elövigyázatosságból javasolta az orvos. A gyakori tornáztatások hatására egyékbént már elég jól kilazult a kis csipöje és igazatok van, tényleg könnyebb igy megfogni a babát ebben a pelusban
Cory! Balunak jobbulást!
Pocok! Az unokahugomnak sem volt szimmetrikus a ránc a combocskáján, neki sem lett semmi baja, ma már 7 éves iskolás.
Tikk! Szerintem nappal ne hagyd, hogy 5-6 órákat aludjon, hanem ébreszd fel 3 óránként enni. Én is felébresztem Hangát nappal 3 és fél óránként és igy végigalussza az éjszakát. De volt olyan, hogy nem volt szivem felébreszteni nappal, én is hagytam, hogy aludjon 6 órákat és cserébe éjjel kukorékolt. Hát tanultam a leckéböl, azóta nappal fenn vagyunk, éjjel alszunk!
Cappuccino! A babamasszázsos tanfolyam hány alkalomból állt? Mert amit én tudok az 1-2 alkalom és kész. Ott megtanitják, hogy hogyan kell, és lehet otthon csinálni. Ja és ez egyszemélyes tanfolyam, vagyis az anyuka van ott és az oktató, nameg a baba. Ahova te jártál ott is igy volt?
Lehet, hogy buta kérdés, de hogy müxik a kerámia festék? Bekented Moira talpát és azt rá a bögrére? És most jön a kérdés butább része:hogy nem jön le utána a festék? Rá kell égetni a bögrére vagy hogy? Milyen üzletben lehet kapni a kerámia festéket? Nagyon teccik az 5let, és azért kérdezem ezeket, mert ilyenröl még sosem hallottam...
Menta! Én is vettem szülés elött TENA betétet(normált), de mint utólag kiderült felesleges volt, mert a klinikán adtak minden frissenszült anyukának egy csomó extra vastag, pelenkához hasonló betétet. Igy én a TENA betétekhez hozzá sem nyúltam...A legjobb megérdeklödni a kórházban ahol szülni fox, hogy adnak-e majd ilyen betétet szülés után(mert valahol csak papirvattát adnak, ilyen esetben tényleg érdemes venni TENA betétet). A hálós bugyi viszont aranyat ér, nekem S-es volt, de majdnem szoritott, szerintem is M-est vegyél.
Gyorsan elújságolom, hogy Hanga már több mint egy hete felfedezte a kezeit, szóval nem is kell már szórakoztatni, mert elég ha elkezdni lengetni maga elött a kezecskéit, innestöl le sem tudja venni róla a szemét
Pár napja pedig már "beszélgetni" is lehet vele. Kérdezek valamit és ö "válaszol". Általában azt, hogy: Hööö, illetve, hogy Gaaa és mindeközben vadul vigyorog
Imádom!
Szijasztok, Lara