Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is megnéztem a csipõjét és Hannának is van egy ki asszimetriája. Mi majd 2-án megyünk vizsgálatra.
Nektek van valami ötletetek, hogyan kell átszoktatni a babát arra, mikor van reggel meg éjszaka? Minden délután olyanokat alszi (5-6 óra) aztán fürdés után is lehúzza a 4 órát, de éjszaka, 2-3 óránként ébred.

Cory! Mi baja Balunak?

Tikk
tikk

Sziasztok!

Balunk légcsõhurutja van, de kapott rá gyógyszert, és javulni látszik a dolog.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Cory! Remélem Balu jobban van és nem fogja betegen tölteni az elsö Karácsonyát! Jobbulást Nektek!

Pocok! Ne haragudj, ha "szigorúan hangzott az, hogy a heti egy csepp biztosan kevés". Nem akartalak megbántani. Csak azért írtam, mert gyanús, hogy mindenki napi 1 cseppet kap, és tölem az összes gyermekorvos megkérdezi, hogy kapja-e rendesen a gyerek a D-vitamint. Ebböl gondoltam, hogy ez fontos lehet. Ugyanakkor lehet, hogy ti másmilyen D-vitamint szedtek. A miénk neve: vigantol olaj. Mindenesetre azt tanácsolom, hogy menj be egy patikába és kérdezd meg a patikus véleményét, föleg ha a doktornö harapós jószág. Végülis a reklámokban is mindig azt mondják, hogy "kérdezze meg kezelöorvosát, gyógyszerészét". A megjövés - nem jövéssel kapcsolatban ne izgulj, még sokáig ilyen rendszertelen lesz, föleg amig szoptatsz. Több hónap is kimaradhat. De azért nem árt védekezni ha nem akartok mindjárt kistestvért!

Zsuzsa! Örülök, hogy tetszik a babám neve, nekem is nagyon tetszik a Maja. Úgy tudom, hogy 3 hónaposan valóban hirtelen jobban fejlödik a baba, ezért több tejre van szüksége. Moira pl. addigra már átaludta az éjszakákat, aztán 3 hónaposan újra felkelt 2-3 óra körül enni. Ezt a "jó szokását" azóta is megörizte :-) Engem nem zavar, söt örülök neki hogy éjszaka is látom a kislányomat és megszoptathatom. De azért ha 2 órán keresztül sír a Maja az nagyon fárasztó lehet. Remélem néhány napon belül elmúlik, mert van úgy hogy pár éjszaka nyugtalanabb egy baba. Én azt szoktam csinálni Moirával ha sír és nem tud elaludni, hogy énekelek vagy felteszek egy zenét és táncolok vele. Ettöl rögtön megnyugszik. A hideg idöröl meg annyit, hogy nyugodtan vidd ki sétálni a babádat, ha fel van öltöztetve nem lesz semmi baja. Azt nem szokták ajánlani, hogy ?5 fok alatt kitegyük öket aludni pl. mózeskosárban, mert az nem mozog és a kisbaba túlaludhatja magát (bölcsöhalál!). De a babakocsi mozog, és a szülö is ott van, így ez semmiképpen nem ártalmas. Söt!

Lara! Ne izgulj Hanga csípöje miatt, sok babának ajánlják a csípötornát és a terpeszpelenkát megelözés végett. Szerintem azért próbáljátok ki azt a babamasszázs tanfolyamot és mond meg rögtön az elején, hogy szokott fájni a babád hasa. Majd meglátod, hogy tanítanak olyan masszázst amitöl elmúlik. Legalábbis ezt állítják a masszázst oktató védönök, akik sok hasfájós babával találkoznak. Tölük hallottam, hogy a hasfájós babákat minél korábban el kéne vinni babamasszázs tanfolyamra. Saját tapasztalatról nem tudok beszámolni, mert nem jártam ilyen tanfolyamra és a babámnak még nem fájt a hasa, de masszírozom minden nap és olyan jó!

Tikk! Szerintem ha egy babu szopni akarja az ujját és nem szereti a cumit, akkor el kell fogadni a döntését. Én a kislányomnak 2 hetesen próbáltam cumit adni (bár nem szeretem), nagyon ideges lett töle és mindig úgy kiköpte, hogy 1 métert repült a cumi. Ezt hogy csinálta? Aztán rátalált a mutatóujjára és azóta jól elvan vele. Már a hasamban is a bal mutatóujját szopta. Fogalmam nincs hogy lehetne leszoktatni egy ilyen pici babát, és nem is tudom kell-e. Ha téged zavar, akkor próbáld meg betekerni a kezét egy vászon zsebkendövel, hátha annak nincs olyan jó íze, vagy ha igen talán átszokik annak a rágcsálására az ujja helyett.

Katica! A fogzással kapcsolatban egyetértek az elöttem szólókkal. Az én lányom 1 hónapos kora óta rendületlenül nyálzik és azóta hallgatom, hogy "biztos jön a foga". Ehhez képest 2 hete, 5 és ? hónaposan kezdett kibújni a két alsó fogacskája. Egyébként észre se vettem mert nem volt semmi különösebb jele, csak anyukám allította hogy megharapta az ujját a Moira. De van olyan baba is, akinek 2 hónaposan kibújik a foga, söt van aki foggal születik. Régen öket tekintették táltosnak :-)

Mindenkinek jó babázást!

Cappuccino
cappuccino

Bocsánat, az elözö hozzászólás kicsit hosszúra sikeredett. Még el szerettem volna Nektek mesélni, hogy mit gyártottunk a babámmal, hátha valakinek megtetszik az ötlet. Kaptam kerámia festéket és néhány bögrére rányomattam Moira talplenyomatát. Nagyon jól néz ki! Ezen felbuzdulva vettem még jó pár egyszínü bögrét és még azokat is meg fogjuk így festeni, az egész család ilyet kap Karácsonyra. Aztán majd ha felnö a kicsike és már nagy lábon él, akkor megnézheti, hogy mekkora tappancsokkal kezdte a pályafutását.

Cappuccino
cappuccino

Sziasztok!

Egyetértve az elõttem elhangzottakkal, azokat nem ismétlem. De egy dolgot szeretnék hozzátenni: Pocok! A gyerekdoki választása szabad választás. Nem jó, ha tartasz tõle! Olyan dokira van szükség, akinek minden kétségedet nyugodtan elmondhatod, akiben teljesen megbízhatsz, akinek döntései el tudod fogadni. Ebbõl a rövid megjegyzésbõl (harapós jószág) én úgy érzem, ez nálatok egyelõre nem áll fenn. Próbálj meg "közeledni" hozzá, vagy ha ez nem megy, ne habozz váltani! Hidd el, nagyon fontos, hogy jó viszonyban legyél azzal az orvossal, akire gyermeked egészségét rábízod!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Cappuccino! Köszi a gondolatokat. Engem nem zavar, hogy szopja az ujját, vagyis egyelõre az öklét, csak néha sikerül megtalálnia az ujját. Hanna is messzire köpi a cumit.Kép
A D vitaminról nekem is az a véleményem, hogy meg kell kérdezni az orvost vagy gyógyszerészt nem olyan vitamin-e amit csak egyszer kell adni egy héten. Mi tablettát szedünk és mindennap egyet kell adni a törpének.
Balu! Gyógyulj meg, mire jön a karácsony.

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Capuccino, szuper a karacsonyi otlet, mar hivom is a paromat, hogy hozzon egy par bogret. Keramiafesteket mar beszereztem, mert csempet akartam festeni.

Majanak mar szinte biztos, hogy jon a foga, meghozza folul. Pedig meg csak 3 honapos. Megtapogattam, es baromi kemeny, mintha mar ereznem is a fogat, sot mar feher is, es mindig ott dorzsoli a pelussal. Nektek mi a velemenyetek a Dentinox zselerol? Tegnap masziroztam neki az ujjammal, es nagyon halas volt, el is aludt, ugyhogy ez volt a par napos esti siras oka. Legalabbis remelem Kép

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Összeszedtem a bátorságomat, és megkérdeztem a doktornöt. Azt mondta, hogy ö nem irhatott olyat, hogy heti 1 csepp. Megint megnéztem a dobozt (annyit nézem mostanában, már tisztára rongyos), de akkor is heti 1 van rajta. Erre azt mondta a doktornö, hogy adjam át üdvözletét a gyógyszertárosnak és adjam a cseppeket ezentúl naponta. Megnyugtatott, nem történt semmi katasztrófa, hogy eddig kevesebb D vitamint kapott a kiscsaj. De azért nagyon felbosszantott a dolog. Mi az, hogy rossz adagolást irnak vmire??? A lényeg: köszi lányok!!!
Pocok

Sziasztok Lányok!

Menta vagyok a kismamák közül. A 33. hetet töltöttem be ma, de mivel kicsit izgulós vagyok szeretném az ünnepekre megvenni a Tena betétet, ki tudja...
A kérdésem annyi, hogy normál méret kell szülés után vagy elég a mini is? Ill. a neccbugyiból egy 160 cm körüli lánynak (most 59 kg vagyok) S-es vagy M-es kell?

Elõre is köszönöm a válaszokat!
Menta
Menta

Menta!

En is kb a te sulyod vagyok, M-es bugyit vettem, es normal meretu Tena-t. Keszulj fel meg legalabb 2 csomag ejszakai normal betettel, mert napi 6-8 is fogy, nem feltetlenul a mennyiseg, inkabb a komforterzet miatt.

Zsuzsa
zsuzsa73

Menta, nekem is M-es bugyim volt és normál Tenát vittem be, de aztán a férjem hozott egy olyan vastagabb fajtát, ami szintén normál, de mégis nagyobb. Biztosan az az éjszakai. Amit ne hagyj, hogy adjanak helyett: Samu. Egyszer ránksózták, de nagyon vacak volt. Ha van idöd és kedved, készitsd fel a neccbugyikat: köss a két oldalára 1-1 szál vastagabb (pl. himzö) cérnát, aminél fogva fel lehet ügyeskedni legalább térdig lehajlás nélkül is, onnan meg már megy könnyebben. Nekem a császármetszés miatt ez nagyon jó lett volna. Na, majd legközelebb készülök.
Irigyellek, úgy szülnék már megint!
Pocok

Szijasztok!

Köszi, hogy megnyugtattatok a csipöszüréssel kapcsolatban! Azért jó tudni, hogy elég gyakori, hogy ilyet kell hordani a babáknak. Állitólag a lányok esetében négyszer gyakoribb a kötött csipö.
Azt nem tudom, hogy ezt a terpeszbetétes gumibugyit, napi hány órán keresztül kell, hogy viselje a baba, esetleg éjjel is?...(ezt elfelejtettem megkérdezni a dokitólKép)
Csinált egy UH-t, és az egyik csipöje egy pár fokkal eltér a másiktól, vagyis a normálistól és ezt a kis eltérést kiküszöbölendö kell hordani a terpeszpelenkát. Remélem kengyel azért nem kell, de nem hiszem, mert én mint laikusKép, nem látom olyan veszélyesnek a helyzetet, szerintem is csak elövigyázatosságból javasolta az orvos. A gyakori tornáztatások hatására egyékbént már elég jól kilazult a kis csipöje és igazatok van, tényleg könnyebb igy megfogni a babát ebben a pelusbanKépKép

Cory! Balunak jobbulást!

Pocok! Az unokahugomnak sem volt szimmetrikus a ránc a combocskáján, neki sem lett semmi baja, ma már 7 éves iskolás.

Tikk! Szerintem nappal ne hagyd, hogy 5-6 órákat aludjon, hanem ébreszd fel 3 óránként enni. Én is felébresztem Hangát nappal 3 és fél óránként és igy végigalussza az éjszakát. De volt olyan, hogy nem volt szivem felébreszteni nappal, én is hagytam, hogy aludjon 6 órákat és cserébe éjjel kukorékolt. Hát tanultam a leckéböl, azóta nappal fenn vagyunk, éjjel alszunk!

Cappuccino! A babamasszázsos tanfolyam hány alkalomból állt? Mert amit én tudok az 1-2 alkalom és kész. Ott megtanitják, hogy hogyan kell, és lehet otthon csinálni. Ja és ez egyszemélyes tanfolyam, vagyis az anyuka van ott és az oktató, nameg a baba. Ahova te jártál ott is igy volt?
Lehet, hogy buta kérdés, de hogy müxik a kerámia festék? Bekented Moira talpát és azt rá a bögrére? És most jön a kérdés butább része:hogy nem jön le utána a festék? Rá kell égetni a bögrére vagy hogy? Milyen üzletben lehet kapni a kerámia festéket? Nagyon teccik az 5let, és azért kérdezem ezeket, mert ilyenröl még sosem hallottam...

Menta! Én is vettem szülés elött TENA betétet(normált), de mint utólag kiderült felesleges volt, mert a klinikán adtak minden frissenszült anyukának egy csomó extra vastag, pelenkához hasonló betétet. Igy én a TENA betétekhez hozzá sem nyúltam...A legjobb megérdeklödni a kórházban ahol szülni fox, hogy adnak-e majd ilyen betétet szülés után(mert valahol csak papirvattát adnak, ilyen esetben tényleg érdemes venni TENA betétet). A hálós bugyi viszont aranyat ér, nekem S-es volt, de majdnem szoritott, szerintem is M-est vegyél.

Gyorsan elújságolom, hogy Hanga már több mint egy hete felfedezte a kezeit, szóval nem is kell már szórakoztatni, mert elég ha elkezdni lengetni maga elött a kezecskéit, innestöl le sem tudja venni róla a szemétKép Pár napja pedig már "beszélgetni" is lehet vele. Kérdezek valamit és ö "válaszol". Általában azt, hogy: Hööö, illetve, hogy Gaaa és mindeközben vadul vigyorogKép Imádom!

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Szia Lara!

Úgy örülök, hogy Hanga ilyen ügyes a kezével és hogy már beszélget is. Ahogy írsz róla szinte látom magam elött, hogy mennyire tündéri lehet. Ugye milyen jó babázni!

A babamasszázs tanfolyamon egy lelkes védönö mutatja a fogásokat egy játék babán, az anyukák pedig utánozzák a saját csöppségükön. Amiröl én hallottam, az 3-5 alkalom volt és több anyuka vett részt egyszerre, de ha egyedül vagy akkor jobban oda tudnak rád figyelni és válaszolni az egyéni kérdéseidre, pl. a hasfájással kapcsolatban. Szerintem 1-2 alkalom is elég lehet. Én nem jártam ilyen tanfolyamra, csak láttam egyszer hogy csinálják és utána tudtam. Illetve van egy Shantala címü gyönyörü film az indiai babamasszázsról (könyvben is megjelent) és onnan lestem el a fogásokat. De ezeken a tanfolyamokon az indiai és svéd babamasszázs és a reflexológia kombinációját tanítják. Aztán persze az az igazi és a bennsöséges, ha otthon tudod masszírozni a babádat amikor éppen jól esik (én este szoktam a fürdés után, de bármikor lehet) és kitalálhatsz új fogásokat is.

A kérámia festék úgy müxik, hogy egy ecsettel rá kell kenni a festéket a baba talpára (nem kell sokat), majd a tappancsot egy határozott mozdulattal odanyomni a bögrére, vagy amire éppen akarod. Elötte a talpacskát is és a bögrét is le kell mosni, hogy zsírtalanítsuk. Ha több bögrét akarsz festeni, akkor érdemes mindet kikészíteni és egymás után rányomni az egyik talpat, közben minden bögre után kenhetsz fel még egy kis festéket. Utána gyorsan le kell mosni a tappancsot, nehogy sokáig rajta maradjon a festék, de ilyen rövid ideig szerintem nem ártalmas. Aztán jöhet a másik láb ugyanígy. Arra figyelj, hogy ez legalább 3 személyes feladat: kell hozzá a baba + a "festömüvész" + valaki aki tartja és szórakoztatja a kicsikét, mert ö nem biztos hogy annyira fogja élvezni a müveletet. Söt, Moira egyáltalán nem élvezte, de az eredmény megérte a "szenvedést". Ha a talpnyomatok megvannak, még lehet írni is a bögrére, pl. a baba nevét, vagy annak a nevét akinek szánod. Ehhez célszerübb egy kiszáradt filctollat mártogatni a festékbe. Amikor kész a mestermunka, hagyni kell száradni minimum 8 órát, majd berakni a konyhai hideg sütöbe, felmelegíteni 170 ?C-ra és utána még 30 percig bennhagyni. Így ráég a festék és nem jön le többé. Égetés elött azonban könnyen lemosható a bögréröl és a ruháról is. A festék neve: hobby müvész üveg és porcelán festék. Ja bocs, ez lehet hogy nem ugyanaz, mint a kerámia festék. Sajnos nem tudom hol lehet kapni és mennyibe kerül, én ajándékba kaptam. Egyébként egy kis üveg, 20 ml, de még alig fogyott pedig már sokat festettem vele. Sok sikert Nektek, és Zsuzsáéknak is a müremekhez!

Cappuccino
cappuccino

Sziasztok!

Köszi a válaszokat mindenkinek!

Tikk, az én kisfiam sem hajlandó elfogadni sem cumisüveget, sem cumit, így persze a kis kezét rágcsálja. Ha õ ezt választotta nincs mit tenni.Kép

Andi, akkor most számíthatok arra, hogy hónapokig fog folyni Zolika nyála?Kép

Ildi, köszi a linkeket, már írtam a másik topicba is, csak az "elszállt". Mindenesetre láz ügyben profi lettem, legalábbis elméletben. Lehet, hogy nemsokára a gyakorlatban is kipróbálhatom, mert Zolikának hörghurutja van, legalábbis a dokinõ szerint, felírt egy köptetõt, amitõl Zolika öklendezik, csak elfelejtette közölni, hogy hány napig kell szedni.Kép Még jó, hogy rákérdeztem. Nekem egyre inkább szórakozottnak tûnik, lehet, hogy másik gyerekorvos után kell néznem. Azért most már van itthon Panadol, Amidazophen, meg Germicid-C is, biztos ami biztosKép Most kezdem kipróbálni a Sterimart, remélem, hogy jó lesz, egyébként érdekes ez a "palackba zárt" tengervíz és mindez 1200 Ft-ért.

Cory, Balunak jobbulástKép

Cappuccino, a bögre-ötlet nekem is nagyon tetszik, remélem még lesz idõnk megvalósítani. Lehet, hogy a kisfiamból táltos lesz?Kép

Menta, elõttem már mindent leírtak, nekünk a kórházban semmilyen betétet nem adtak.

Lara, Hanga nagyon ügyi.Kép

Zsuzsa, nekünk még nem kell ez a zselé, de olvastam már máshol, hogy nagyon jó, fel is írtam a nevét, hogy majd idõben megvegyem.

Pocok, ez elég durva, hogy véletlenül elírták. Mindig megállapítom, hogy nagyon oda kell figyelni mindenre.

Sziasztok, Katica
Katica

Kedves Zsuzsa73, Pocok, Lara és Katica!

Köszönöm a válaszokat! Már be is szereztem a betétet és a bugyit is! Így legalább emiatt nem fogok izgulni karácsonykor!
Nektek pedig minden jót! Sok boldogságot az igazi "kisjézuskás" Karácsonyhoz!

Menta
Menta

Sziasztok,

hihetetlen, de igaz: Mankának a Gripe Water-töl sokkal jobban fáj és görcsöl a hasa, mint ha be se adnám neki. Ezt az elmúlt 5 nap tapasztalata bizonyitja. Lehet, hogy azlrt, mert nagyon cukros? Mindenesetre félreteszem egy idöre, marad a nyakpuszilgatás és simogatás.
Érdekes egyébként, hogy az orvosunk szerint semmit sem használnak ezek, az a haszna, hogy az ember megnyugszik, hogy ö megtette, amit tudott.
Pocok

Sziasztok!

Szerintetek szedhetem a Caldea-t szoptatás alatt (kalcium, a doki javaslatára a terhesség alatt is szedtem)? A lányom ugyanis tele lett pöttyel, amikor tejet ittam, valamiböl pedig fedeznem kellene a kalcium-szükségletet. Van,aki szed ilyesmit?

Eszter
eszter

Szia Pocok!
Nem próbáltad még az espumisan cseppet hasfájásra?
Nekünk jó volt.(ha egyáltalán a hasa fájt a babámnak)
mariann
zmariann

Sziasztok!
Volna egy kérdésem:
17 napos babával elmehetek ebben az idöben sétálni jó 40 percet? Már nagyon rámférne egy kis kimozdulás, és szerintem a babának sem ártana, de kicsit tartok töle, hogy megfázik. Mégcsak szellöztettünk rá, 1x voltunk a védönéninél, de akkor nem nagyon tartózkodott a levegön, mert autóba be, ott meg ki. Amúgy van jó meleg bundazsákja, lábzsák a kocsihoz.
Mi a véleményetetk róla? Köszi a válaszokat elöre is!
Ágci
Ágci

Ágci!

Nekem azt tanácsolta a dokinéni, hogy elõször 10 percre vigyem ki, aztan 20 stb. és amikor a 60 percnél vagyunk, akkor lehet úgy tekinteni, hogy már lehet kivinni.(MOndjuk Maja szeptemberben született).

Egyébként ködös és szeles idõt kell kerülni. A ködöt a szmog miatt, a szelet meg mert gyorsabban lehûlnek a babák.

Zsuzsa
zsuzsa73

Katica,
a nyálzást jobb, ha megszokod... szerintem nem minden babánál fordul ez elõ, de akinél igen, annál tart egy jó ideig. Nekem mind a két lányom ilyen. Egyszerûbb, ha állandóan valami partedli félét teszel a nyakába, mert egyébként naponta ötször-hatszor öltöztetheted át. Nem szép látvány a nedves ruha, de én inkább mindig attól féltem, hogy könnyebben megfáznak így.

Ágci,
a nagyobbik lányom decemberi, a kicsi májusi, én mindkettõt hoztam-vittem, levegõztettem, sétáltattam már a második héttõl. Ha rendesen fel vannak öltözve - arra is ugyanúgy oda kell figyelni, hogy ne adj rá túl sokat, ne izzadjon - akkor csak erõsödni fog az immunrendszerük. Ha fáznak, vagy valamiért nem esik nekik jól a kintlét, sírnak. Azért a fokozatosságra én is odafigyelnék, de egy hét alatt tényleg el lehet érni azt az egy órát. Szelet, csapadékot kerüljétek. Én általában most is magamhoz igazodom - ha nekem nem esik jól a kintlét, akkor õket sem viszem, ha én szívesen vagyok kint, akkor gondolom, õk is...
andi
andi

Lányok, túlestünk a talpkencézös bögrefestésen. Az eredmény tényleg fantasztikus, nagyon-nagyon köszönöm a szuper tippet Capuccinonak! Maga a müvelet nem si volt olyan nehéz: megvártam, amig Manka elaludt és áttettem a pelenkázóra. Ott ismegvártam, amig újra belaszik, aztán hajrá. Mikor megfogtam a lábát rugdosott 1-2 kisebbet, utána lehetett jól nyomdázni a tappancsával. Ami tényleg nehéz volt: lemosni a festéket. A körme alatt maradt egy kicsi, remélem lekopik, mire megyünk a dokihoz, különben az Isten se mossa le rólam, hogy befestettem a körmeit rózsaszinre.

A hasfájásról: mióta nem használok semmit, azóta nincs (kopp-kopp) komolyabb hiszti. Hát ezért nem adok neki semmit, láthatóan hamarabb megkönnyebbül a babám.
Pocok

Sziasztok!

Pocok! Örülök a sok jó hírnek. Annak, hogy nem fáj Manka pocakja, hogy tisztázódott a D-vitamin csepegtetés, és hogy sikerült a tappancs festés (kiégetted a bögrét?). Csak így tovább!

Cory! Remélem Balu már meggyógyult mióta nem hallunk Rólatok!

Ágci! Sterintem is vidd ki nyugodtan a babádat sétálni, föleg amikor olyen szép napos idö van. Majd meglátod milyen jól fog töle aludni. Csak ne menj vele olyan helyre ahol sok az ember (pl. boltba), nehogy elkapjon valamit. Bár annyira strammok ezek a picikék. Mi a neve a babádnak?

Lányok! Aki séta közben melegen szeretné tudni a babáját, az használjon babahordó kendöt. Én mindig ezt használom és olyan jól melegítjük egymást a Moirával! Söt, még séta közben is érzem a szuszogását, egymás szemébe nézhetünk, beszélgethetünk. Fantasztikus! Így nem kell agyonöltöztetni a babát, elég egy rugi, egy nadrág, egy pulóver, meg egy sapka, be a kendöbe és magatokra húzni a kabátot. Mi nagyon jól elférünk ketten a dzsekimben, Moirának csak a feje lóg ki, onnan szemléli a világot.

Cappuccino
cappuccino

Kiégetni????? Ezen a festéken szó sem volt kiégetésröl! Csináltam elötte próbafestést egy másik bögre alján, megvakartam, de nem jött le a festék. Remélem Manka lábnyoma is megmarad szépen. a bögrék aljára még ráirtam, hogy "2001 Karácsony", meg az oldalára a láb mellé az illetö nevét, aki kapja.

Nekünk is van kendönk (Nandu, karikás), Manka szeret benne lenni nagyon és tényleg jól melegitjük egymást. Meg most ebben a Karácsonyi örületben, ami a boltokban volt, lehetetlen lett volna kocsival közlekedni. Olyan aranyos, mikor néz ki a kendöböl, mint egy kismanó és figyeli a világot. Ja, és senki nem hiszi el, de tényleg alig érzem a baba súlyát benne, jól ki van ez találva, no.
pocok

Sziasztok Lányok!

lehet nagyon tudatlan vagyok, de hol lehet ilyen festéket kapni? Hátha még karácsony elõtt be tudnánk szerezni szerezni.
A hasfájás nálunk is (szintén kipp, kopp) akkor rendezõdött, ahogy nem adtam neki semmit.

Ha nem jönnék addig, akkor mindenkinek békés, boldog ünnepeket kívánok.

sziasztok

Tikk
tikk

Tikk,
nem tudom jársz-e még a Corában karácsony elõtt (éjfélig nyitva vannak, 24-én pedig du. 2-ig), de a fótiban most nagyon szuper festékeket lehet kapni. Hátul van a könyvek és a mûszaki cikkek között, francia termék, eddig ilyet nem árultak. Van porcelánfesték, ablakfesték, fára való, stb., nagyon jók. Én ablakfestéket vettem és ilyen jól még soha nem sikerültek a karácsonyi üvegdekorációink.
andi
andi

Tikk!

Hobbybolt, Üllõi út Kálvin tér felé esõ részén.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklõdést! Ma voltunk Baluval dokinál, és azt mondta, hogy már egészséges. De a héten minden nap kellett mennünk a dokihoz, mert igazából az volt a választásunk, hogy vagy minden nap megyünk, vagy kórház. Ezt választottuk! Szerencsére most már jól van!

cory

cory
Budapest

Sziasztok,

kiégettem a bögréket Capuccino leirása szerint, nehogy már ezen múljon, bár a festékesdobozon nem irták. Egyre jobban sajnálom, hogy oda kell adnom öket, olyan aranyosak. Ha lehet még egy tanácsom, mint Nagy Bögrefestönek, ne hagyományos magas bögrét vegyetek, hanem inkább olyan csészeformájút, ami nagyobb (reggelizöcsésze cimszó alatt 239 ft-ért kapható a Corában fehér szinben). Ami ugyanis nagyon görbül, arra nehezebb talpat nyomni, ha pedig elforditod a baba talpa alatt, akkor nem néz ki annyira jól a lenyomat.
Pocok

NAGYON BOLDOG BABÁS KARÁCSONYT KÍVÁNOK NEKTEK!!!

CAPPUCCINO
Cappuccino

Sziasztok!
Ma én is vettem festéket a corába.
Vigyázzatok,mert a kerámiafestékre az van írva hogy veszélyes anyagot tartalmaz,ellenben az üvegfesték nem!
Holnap ki is próbáljuk,hátha sikerül.
MINDENKINEK BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK!
Mariann
zmariann

Sziasztok!
Voltunk kinn a levegön, nagyon jót aludt mind a kétszer a kis Gábor! Csak úgy húzta a lóbört! Amikor hazaértünk, nemsokára felébredt és jókat evett! Biztos jól érezte magát...
Kellemes és békés karácsonyt kívánik mindannyiótoknak!!!
Ágci
Ágci

Sziasztok Lányok!
A friss kismamák topicból jövök, november 30-án született Dorottya lányom a Máv kórházban és már túl vagyunk az elsõ heteken. Azt hiszem szerencsém van, mert a kislányom nagyon rendes és sokat alszik és szopizik. Sokat köszönhetek a Máv kórház szülésznõinek, õk tanitottak meg jól szoptatni és igy annyi tejem van, hogy a fagyasztó tele van tejcivel. Hasfájásunk nekünk is volt, de rá kellett jönnöm, hogy én csinálok valamit rosszul. A kisbabám nagyon mohó, ezért nagyon sokat szopizott, az elsõ héten sajnos többször túletettem. Állitólag max. 20 percig kell szoptatni a babát, na én ennek a 2-szereséig is engedtem, persze, hogy rosszul lett a baba. Aztán rájöttem, hogy a fûtés miatt sir fel többször a baba, azt hittem szopizni akar és én meg is szoptattam, pedig csak szomjas volt. Most ha 2 szopi között felsir mindig próbálkozom egy pár kiskanálnyi felforralt vizzel, ez legtöbbször segit. Mióta vizet is iszik, nincs baja a kakilással. Különben ha nagyokat durrangat és nyûgõs, akkor én is espumisan cseppet adok neki, ezt a védõnõ ajánlotta, banán ize van, szeretik a babák, de nem tudom, mennyire hat igazán.
Mi is voltunk már 2 hetesen kb. 10 percre sétálni, azóta még 4 szer voltunk 15-20 percre, mikor -5 alatt volt a hõmérséklet vagy fújt a szél, nem mertünk kimenni, a doki néni is ezt ajánlotta. Remélem melegszik egy picit az idõ, mert jó lenne többet sétálni.
Az esték nálunk is este 11 és hajnali fél 3 között sirással telnek, ha ezt túléljük utána 3 óránként ébred és szopizik, nem tudom, miért nyûgõs pont ebben az idõpontban... A cumi sokat segit, de csak félmegoldás nálunk :-(

Várom a tanácsaitokat, hogy lehet a babát errõl a nyûgõs idõszakról lebeszélni. Szerintetek mikortól kell elkezdeni a nevelést? Pl. meddig vihetem be az ágyamba, hogy megnyugtassam, de mégse szokjon rá?
Ha a lefejt tejet cumiból adjátok a babának, milyen cumis üveget és cumit használtok, nem szeretném ha leszokna a cicirõl, de ha suliba kell mennem, valahogy meg kell szoptatni, ti mit ajánlotok, hogy csináljam?
Köszönöm a válaszokat!
További kellemes idõtöltést mindenkinek az ünnepek alatt!

Különben fantasztikusan jó dolog anyukának lenni! :-))

Üdv: Zsu26 és 25 napos Dorka
zsu26

Sziasztok!

Én a kisfiammal kapcsolatosan szeretnék kérdezni Tõletek.
Balázs most 4 és fél hónapos, jól fejlõdõ baba. A 3 hetes csipõkontrlollon rendben talaltak mindent, majd a 3 hónapos UH-vizsgálaton megállapították, hogy kötött a jobb csípõje. Ez a Heim Pál Kh-ban történt. Azóta terpeszbetétes pelenkát hord és bar mi úgy latjuk, hogy a kötöttség valóban csökkent, de ezzel együtt úgy tûnik nekünk, mintha ferde lenne a gerince. Az orvosokat kérdezve azt mondják, ez kisbabáknál elõ szokott fordulni. Mellesleg mintha egy kicsit rövidebb is lenne a kötött csipõ oldali laba is. Feleségem teljesen kétségbe van esve, pedig mar gyógytornasznál is voltunk. Senki nem mondott semmit arra vonatkozólag, hogy mennyi idõ alatt jön rendbe a lába. Nektek milyen tapasztalatotok van errõl, mennyi idõ kell a gyógyuláshoz?

Olyan jo lenne megnyugodni es tudni, hogy minden rendben lesz!
Sziasztok, Ricsi
rbuki

Sziasztok!

Gondom hasonló most mint Zsunak. Nekünk is nagyon hisztis és nyûgös mostanában a kis Hanna. Csak üvölt, hogy néha levegõt sem vesz,de ha sétálok vele rögtön elhallgat, majd ha megunta a sétát megint üvölt. LÁtszólag semmije nem fáj, mert képes, a sírást abbahagyni és rögtön vigyorogni. Egyszerûen nem tudok vele mit csinálni. A tegnapi szenteste is majdnem csõdbe ment, mert nem tudtuk letenni, de a kezünkben is csak sírt.
Ricsi! Annak idején nekem is volt terpeszpelenkám és állítólag 3 hónapos koromig kellett. De szerintem keressetek egy megbízható orvost, aki tájékoztat is benneteket, ja és ne engedd a feleségednek, hogy nagyon vizsgálgassa, mert képes az ember ilyenkor már bebeszélni magának mindent az aggodalomtól. Ha csak terpeszpelenkát kapott, akkor biztos nem nagy abaj.

További kellemes ünnepeket.

Tikk
tikk

Sziasztok,
kedves Zsu és Tikk, vannak babák, akik egyszerûen ilyen sírósak, nyûgösek minden ok nélkül. A nagyobbik lányom pont ilyen volt, csak akkor érezte magát jól, ha foglalkoztunk vele - mindig ölben kellett tartani, mászkálni vele, beszélgetni, akkor jól érezte magát. Többemberes babáknak is hívják az ilyen piciket. Ha kizártál minden okot (éhség, kényelmetlenség, álmosság), és még mindig nyûgös, el kell fogadni ezt az állapotot, meg kell tanulni vele élni. Elég idegtépõ tud lenni, de ha arra próbáltok gondolni, hogy nem direkt azért csinálja, mert bosszantani akar (és bárki bártmit mond, soha ne higgyétek el, hogy a pici babák manipulálni tudnak), akkor könnyebb lesz. A JÓ HÍR az, hogy ez általában csak egy átmeneti állapot, az elsõ három-négy hónap után, ahogy kezdik elfoglalni magukat, ahogy a figyelmüket egyre több dolog kezdi lekötni, el fog múlni az állandó nyûgösködés is.
Zsu, szerintem kisbabákat 'nevelni' nemigen kell vagy lehet. Én mindig arra próbáltam figyelni, hogy mire van szüksége, és azt a szükségét kielégíteni. Elrontani nem tudod. Ha neked jó az, hogy vele alszol, aludj nyugodtan, az ölelést, ölbentartást, összebújást, dajkálgatást, szeretgetést soha nem tudod túladagolni. Sõt, minél többet annál kiegyensúlyozottabb lesz késõbb. Mi pl. nem aludtunk soha 'szokásként' együtt a lányokkal, de akármikor átjöhetnek éjszaka közénk, ha arra van szükségük (igaz, a kicsi még csak hét hónapos, szóval ezek mind inkább a négyévesre vonatkoznak). Így biztonságban érzi magát, de amikor ágyat kapott kisebb korában, azt is mindig úgy állítottuk be, hogy örüljön neki, hogy õ már milyen nagy, legyen büszke a saját ágyára, szobájára, szóval csupa jó érzés legyen neki ott lenni. És ez eddig bevált.
Ha szoptatsz, és cumisüveget is akarsz használni, csak az AVENT márkát használd, mert annak van kifejezetten mellbimbó alakú formája, és a szopási technikája ugyanaz. Angliában fejlesztették ki, ahol a szülési szabadság csak három hónapig tart, sokan visszamennek akkor dolgozni, de továbbra is fejnek, szoptatnak, és cumisüvegbõl adják a tejet. Ez nem zavarja meg a babákat. Közben eszembe jutott, hogy mostmár a GERBER is gyárt ilyen alakú cumikat, de az õ termékeiket csak a Brendonban lehet kapni, az AVENT-ét több helyen. Lehet hozzá kapni egy, kettõ és háromlyukú cumit, a kétlyukút használd, mindaddig, amig szoptatsz, esetleg az egylyukút, de abból nagyon nehéz kiszívni a tejet, azt általában csak az elsõ hónapra ajánlják.
andi
andi

Kedves Andi!
Nagyon nagyon köszönöm a tanácsokat, fõleg a cumival kapcsolatban, mert gondoltam, hogy nem mindegy, hogy milyen cumival adjuk neki a tejet. Fogalmam sem volt, hogy ennyi féle cumi van! :-) Mihamarabb beszerzem amit ajánlottál.
Különben tegnap este is kislányom 11 és 3 között (hajnal) sirdogált, a vége természetesen az lett, hogy velem aludt. Szerencsére jókat tudunk aludni együtt, csak mások figyelmeztettek, hogy a baba meg fogja szokni és ebbõl nekünk lesz nagyobb bajunk. DE igazat adok neked, vannak babák, akik nagyon igénylik a közelséget, én is ilyen voltam kicsi koromban és a kislányomon is érzem, hogy minden simogatás annyira jól esik neki és rögtön megnyugszik. A férjemet kezdi most ez a ragaszkodás kicsit zavarni, mert ahogy megérzi a baba, hogy most nem õ van középpontban rögtön elkezd sirni ok nélkül.
Nem tudom lányok, hogyan oldjátok meg, hogy se a baba, se az apuka ne érezze, hogy háttérbe szorul és magamra is maradjon idõ (pl. nekem tanulni is kéne). Most még az ünnepek alatt még könnyebb megoldani a baba ellátását, a háztartás vezetését, férjecske kényeztetését, de magamra nem marad idõ, és néha elég lenne csak a babával foglalkozni, az is eléggé kifáraszt... Szóval ennyi mindennek hogy lehet megfelelni?
Úgy tudom, hogy szoptatás alatt nem ajánlatos kávét inni, akkor hogy lehet fenn maradni éjszaka pl. nekem még ez is gondot okoz, alig birom nyitva tartani a szemem néha, mikor hajnalban nyûgõsködik Dorka és szeretnék a vizsgákra is felkészülni, ezért is jó lenne valami kis "doppingszer". Ti mit ajánlotok?
A másik kérdésem, elég sok lefagyasztott tejem van, meddig érdemes tárolni, mit csináljak a felesleggel, egyszerûen már nem fér el a fagyasztóban ennyi kis zacsi :-)?
Köszönöm a tanácsokat, mindenkinek kellemes ünneplést és babázást!!!

Cory: Remélem Balu már egészségesen ünnepli veletek a Karácsonyt! Egyáltalán hogyan betegedett meg? Irj mi van veletek!

Üdv: Zsu26 és a 26 napos Dorka :-)
zsu26

Sziasztok!

Zsu: valószínûleg elkapta valakitõl, de nem tudom, kitõl, mert nálunk csak egészséges emberek jártak. De már jól van, és ez a lényeg! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Nagyon felcsigáztatok ezzel a kerámiafestéssel kapcsolattban, bár a karácsonyi meglepetésrõl már lemaradtunk. Van a festékeknek vmi márkaneve?

Zsu! Alvással kapcsolatban: megnyugtatásképpen, Réci is ébredt még ennyi idõs korában éjjel, pedig nem szopizott, hanem üvegbõl kapta a tejemet, de a 3 óra fokozatosan kitolódott 4-re...
Külön szobában alszik, soha nem aludt a mi ágyunkban, ha ott van inkább éberebb, mert nézelõdik. Ha az Õ szobájában aludtam, felébredt, sokat nyüzsizett, láthatóan zavarta. Ez elég szokatlan nem? Baj ez szerintetek? Anyu szerint én is ilyen voltam. Ha vki csak a kilincsre tette a kezét, felsírtam.
Napközben már többet van ébren, de órák hosszat "beszélget" magának, nézelõdik, játszik a kezével. Nagyon önálló.
6 hetes kora óta átalussza az éjszakát, most 7 és 8 között ébred. Azt mondják ebben a korban a rendszeresség a fontos, hogy megtanulja a baba a nappal és az éjszaka elválasztását, a fürdetési rutin az, amihez a pici leginkább tud igazodni. Nálunk ez este 9 körül van. Délelõtt hagyom nagyokat aludni, de fürcsi elõtt 2 órával ébresztem, játszunk, beszélgetünk. Fárasztom egy kicsit, így az utolsó etetésnél rendesen elájul, és reggelig alszik.
Csak irígykedek a tejed miatt. Sajnos Debrecenben nem figyelnek annyira oda a szoptatásra, nem bajlódnak annak tanítgatásával. Ennek ellenére mi ügyesen megtanultuk, de addigra elapadt a tejcsi. Van egy non-profit anyatejes topic, talán ott szükség van a feleslegedre. Nálatok ezt is könnyebb megoldani. Te is bp-i vagy, ugye? Hiába a "kelet" mindig elmaradott volt. A bamba védõnõtõl meg nem várhatok semmit.

Pocakfájás ügyben szeretném a segítségeteket kérni. Mióta nem kab tejet Mazsolabogyó, azóta sokkal nehezebben kakil. Napközben nem fáj a hasa, nem nyûgös, de he nyomni készül égtelen ordításba kezd, még levegõt is alig kap. Ha túl van a kakin, kb. 5-10 perc, megnyugszik és vigyorog. Hogy tudnék segíteni? Még csak 2 napja próbálok neki adni édeskömény teát, nem tudom lesz-e vmi hatása. Ha hõmérõvel segítek neki, le kell fektetnem, és akkor még jobban sír. Az ölemben még csak-csak elvan. Kb. 2 naponta van kaki a bugyorban. Elõre is köszi a tippeket.

Remama.
rema

Még egy kérdésem lenne. Látom a K vitamint mindenki szedi. Réka baba 3 hónapos, de K vitaminról még szó sem esett. Csak napi 2 csepp D-t kap. Nagyon megrémültem. Ezt fel kellett volna írnia a dokinõnek? Baj, hogy még nem kapott?
Mi lehet a következménye???
Puszi: Remama.
rema

Remama,
K vitamint csak addig kell adni a babaknak, amig kizarolagosan anyatejen elnek. A leveledbol ugy tunik, hogy nalatok nem ez a helyzet, ugyhogy ne aggodj. De a napi 2 csepp D vitamin nem sok egy kicsit Kerdezz utana, mert ha tapszert kap, akkor a napi egy sem kell rendszeresen, es a tuladagolas rosszabb is lehet, mint a hiany. andi
andi

Szia Andi!
Köszi a megnyugtató választ. De az még mindig aggaszt, hogy az 1-2 hónapban, amíg 3/4 részt anyatejes volt Réka, akkor sem említett a doki semmi K vitamint.
A napi 2 csepp D vit-t azért javasolták, mert puhának találták a buksiját, ezért elküldték kéz-csukló RTG-re, ahol mindent a korának megfelelõnek találtak. Minden tápszerre (merthogy többet próbáltunk, ugyanis eléggé válogatós)rá van írva, hogy nem kell külön D vit.
Most már tényleg nem tudom mit csináljak. A dokinõt szívesen lecserélném, de az a baj, hogy a rendelõ 50m-re van tõlünk, ami nagyon kényelmes. És a kötelezõ oltásokat pedig csak õ adhatná be, nem? Vagy választott doki is? Õszintén szólva nem bízom rá szívesen a gyereket, de ha baj van, közel van. És nem akarok kellemetlenséget sem, ami persze a babán csapódna le. Teljes a káosz a fejemben.
Mit okozhat a túl sok D vitamin? És a K vitamin hiánya?
Puszi: Remama
rema

Remama!

Tul sok D vitamin csak akkor baj, ha kemeny a buksija, de mivel nalatok nem ez a helyzet, a 2 csepp pont jo. Teli babaknal amugy is 2 cseppet szoktak mondani.

A K vitaminrol is megoszlanak a velemenyek, mi csak 10 hetig adtuk, pedig meg mindig csak tejet kap. Van aki meg honapokig adja. Szerintem ne izgulj, nagy baj ebbol nem lehet, de azert kerdezz ra legkozelebb a dokineninel, hogy nem kene-e adni.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!
Meg eddig nem szoltam hozza ehhez a topichoz, bar mar olvasgatlak Titeket egy ideje.
December 20-an szuletett kisfiam, Daniel es igy most gyakrabban megfordulok majd itt. :o))
Rogton lenne egy-par kerdesem: A babamasszazsrol: valami specialis olajjal kenitek a babat masszirozas kozben vagy csupaszon, vagy sima babaolajjal?

Majd meg irok, mert ehes Dani es megyek szoptatni! Pedig lenne meg kerdesem!
Addig is sziasztok!
Danimama
Danimama

Danimama!

Mi a furdetokenocsot higitjuk fel meleg vizzel, kb. tejfol surusegure, es azzal masszirozzuk Majat furdetes elott. Nagyon elvezi!!!

Zsuzsa
Majamama zsuzsa73

Sziasztok!
Ha a baba nyitott szájjal alszik, akkor meg van fázva? (Ugyanúgy müködik náluk is mint a felnötteknél?)Kezdjünk aggódni?
Zsu26,
nálunk nyügösködésre, illetve akkor amikor már fogalmunk sincs, hogy mi baja a kisfiunknak, a melegítö párna jött be. Ráfektetjük a nagy ágy közepére a szobánkba, hasra a melegitöpárnára, és elfelejti minden búját-baját. Mi csak csodapárnának nevezzük. A hasfájásán is segít. Nálunk azért jobb a helyzet, szerencsére éjszaka jókat alszik, bár 3-4 óránként éhségét csillapítani szeretné, de eszik, büfi, aztán alszik.
Remama,
a hömérözéssel azért óvatosan, épp az egyik barátnömmel (egészségügyis, dolgozott bölcsisként és gyerekosztályon is)karácsonykor találkoztam, és mondta, hogy hozzászokhat a bélrendszer és az nem jó! Õ éhgyomorra reggel egy kis kamillateát ajánlott.
Képzeljétek el, voltunk otthon karácsonykor Dunaújvárosban, mindenki nagyon boldog volt, ennél szebb ajándékkal azt hiszem, nem lephettük volna meg a nagyszülöket. A pici is jól elvolt mind a 3 napban. A hét eleje óta pedig úgy élvezi a fürdést, szerencsére teljesen vége az ordítós fürdetéseknek. Szerintem órákig "elpancsolna", akkor áll félre a szája, ha kivesszük.
Ágci
Ágci

Sziasztok!

A kisfiam október 31-én született, és szeretnék csatlakozni hozzátok. A Friss kismamáktól jövök.:-)

Szeretnék valamit kérdezni. Honnan lehet azt tudni, hogy az itt hozzászólók babái mennyi idõsek?Szerintem sokat jelentene, ha tudnánk egymásról, hány hetesek a picik. Könnyebb lenne egymásnak segiteni és tanácsot adni, nem?

A másik: Remama: te debreceni vagy? Mikor szültél?
Ugyanis én is Db-ben szültem és a kórházzal nekem is gondjaim voltak. A Dotén voltál?

Meg tudnátok mondani, hogy egy 8 hetes picinek mekkora kutacsa kell hogy legyen elöl? Az én fiamnak ugyanis állitólag túl nagy (2*3 cm) a kutacsa. Ennek milyen következménye lehet?

A felesleges fefejt tejet le lehet adni a helyi anyatejgyüjtõ állomáson is, úgy hallottam, Pesten kimennek érte házhoz. 900 ft-ot fizetnek literjéért.

Sziasztok!

Helga
Helga

Sziasztok!

Ha gondoljátok, mivel én csináltam még nem is olyan régen a friss kismamákban a táblázatot, szívesen csinálom itt is. Csak mondjátok meg, hogy mit szeretnétek benne.

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Gabi: szerintem legyen benne a születési ideje, induló súlya, hossza, neme. És tök jó az ötlet!! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Eloszor is koszonom szepen a hozzaszolasokat masszazs ugyben!

Nekem is nagyon tetszik a tablazat dolog, mert valoban konnyebb lenne tudni, kinek, mennyi idos a babaja!
Kulonben en is a friss kismamaktol jottem - bar oda mar nagyon regen nem irogattam. (Ott Picur neven szerepeltem.)

Szoval, Gabi ha csinalnal tablazatot tok jo lenne! Ha eldol, milyen adatok kellenek - megadom! Koszi elore is!

Lenne par kerdesem. Szerintem kicsit sokat izgulok, de Dani elso baba es meg csak 8 napos... (annyira imadom ot es legszivesebben allandoan neznem!)
Szoval a kerdesem, hogy Ti szoktatok -e fejni szopizas utan. Errol ugyanis hallottam pro- es kontra erveket. Egyreszt nem tartjak jonak, mert nem all be a kereslet-kinalat. Masreszt meg allitolag megelozheti a mellgyulladast. Tegnap ota most elkezdtem fejni, de nem igazan tudom, hogy jol teszem-e. Ma mikor fejtem szopi utan (ugy 20 percet szopizott) csepegtetovel meg majdnem a teljes kifejt mennyiseget bele tudtam adni. Ez rossz otlet? A csepegtetestol nem szokhat le a szopirol? Vagy inkabb tisztaba tetel es bofi utan meg probaljak meg egy kicsit szoptatni ujra?
Ma szopizott 20 percet utana egy elegedett mosollyal legurult a cicirol es alomba zuhant. Tisztaba tettem, megbufiztettem es utana mikozben nezelodott a kis oklet gyomoszolte a szajaba (ezert adtam neki meg a lefejt tejbol). Szerintetek ehes maradt volna?
Most mennem kell vigasztalni. Elore is koszonom a valaszotokat!
Danimama
Danimama

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?