Sziasztok!
Krtek
Gratulálok a "kicsi" fiadhoz!
Ezek szerint egyszerre voltunk a kórházban, ugyanis nekem kedden született Vilmos fiam 3840 gramm 55 centivel.
Zsisske
Bár nem engem kérdeztél, azért én is leírom a tapasztalataimat.
Én ötágyas szobában voltam, szerintem egyáltalán nem volt vészes. Nálunk is jó társaság jött össze, bár nálunk pont ellenkezőleg volt a dolog. Mindenkihez sok látogató jött és senki nem bánta, hogy bejöttek a szobába. Mondjuk nálam ez is egy szempont volt kórház választásnál, így rossz lett volna, ha ebből vita lett volna bármelyik szobatárssal. Házirend szerint valóban 2 fő látogathat egyszerre, de ezt nem szokás betartani. Én nem szívesen mentem volna ki a folyosóra és hagytam volna benn a kicsit (kivinni meg ugye nem akartam), viszont nekem fontos volt, hogy találkozzak a szűk családdal (szüleink, testvéreink és a gyerekeik), ami sajnos így is 15 fő.
Ehhez elég nagy mázli kell, hogy olyan emberekkel kerülj egy szobába, akik hasonlóan gondolkodnak, de van remény, látod kettőnknek is sikerült
.
Egész nap lehet jönni, a párom rendszerint fürdetés után ment haza, ami olyan fél kilencet jelent.
Én vittem egy csomó felesleges dolgot. Pelenka, popsitörlő nekem bőven elég volt, amit a reklámcsomagban kaptunk, még haza is hoztam belőle. A babának ruha kellett, én rövid ujjú bodyt és hosszú ujjú rugit adtam rá. Sapka fürdetés után kell, mert a folyosón hideg van.
Kisfiam bőre nagyon száraz volt, ezért kellett bevinni napraforgóolajat. Három textil pelust vittem, egy tetra kifogót, egy vékony takarót. Asszem ennyi a babának, magadnak pedig az általános cuccok, amit úgyis vinnél egy kórházi tartózkodáshoz. Tena bugyi nekem nagyon bevált, betétet adnak, amennyi kell.
Készülj fel, a szobákban nagyon meleg, viszont a zuhanyzóban nagyon hideg van. Egyébként tényleg takarítanak rendesen, a wc-t is mindig megközelíthetőnek találtam
, pedig attól nagyon féltem.
Az osztályos nővérekkel nem volt gondom, egyszer kértem lepedőcserét, szó nélkül megkaptam.
A csecsemős nővérekkel nekem sajnos nem volt ennyire egyértelműen pozitív a tapasztalatom.
Bár kétségtelen, hogy segítőkészek - néha jönnek maguktól is, de inkább szólni kell - de én nem mindig találtam szakszerűnek a segítséget (vagy ha szakszerű is, szerintem nem túl bababarát, hogy úgy segítenek mellretenni, hogy kétoldalról szétfeszítik a baba száját és belenyomják a cicit
).
Van közöttük két fiatal lány, ők nagyon türelmesek és lelkiismeretesek, szerintem őket érdemes megkérni, ha van rá lehetőség.
Nos, ennyi jutott eszembe így hirtelen, ha valami eszedbe jut, kérdezz nyugodtan.
Zsana