Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Úgy látom, hogy az emberek nagy része egy ágyasba szeretne menni, pedig én úgy vagyok vele, hogy első gyerekes anyukának lehet, hogy jobb ha nincs egyedül.

Én eleve szeretek emberek között lenne, abban pedig Vantalnak tökéletesen igaza van, hogy a több ágyasba biztos van olyan aki nem az első babáját szülte és akkor biztos tud segíteni a többieknek. Én biztos jobban fogok örülni, ha nem kell egész nap kettesben lenne a bébikémmel. Persze ez az én véleményem, aminek nem kell egyeznie másokéval.

Szerintem is jó ötlet a Házirend, bár én azt gondoltam, hogy van már ilyen az osztályon.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Kedves Hbzs, és mindenki aki kíváncsi!
Én úgy emlékszem, hogy van házirend, legalább is a mi szobánkban volt.
Az egy ágyas témával kapcsolatban még mindig tartom magam ahhoz, hogy nem biztos, hogy az olyan jó, ha teljesen egyedül maradsz. Dehát embere válogatja Kép Tényleg nincs protekció, ha van szabad szoba és oda akarsz menni, akkor OK.
Nálam szerencsére teljesen problémamentes terhesség után egy szuper szülés volt. Tényleg nem tudom mással minősíteni. Gyakorlatilag hajnali fél háromkor kezdődtek a fájásaim, amit inkább tudok hasonlítani egy heveny hasmenés okozta ingerre. Ezzel elvoltam egészen fél hatig, akkor mentünk be a kórházba. Hatkor felvettek az osztályra, szépen tágultam, nyolc óra magasságában burokrepesztés, és reggel kilencre megszületett a kisfiam 3400 g és 51 cm-el. Két óra megfigyelés után vittek be az újszülött osztályra (miután én nem akartam egyágyasba) egy négyágyas szobába másodikként, de aznap feltöltődött a szobánk. Hidegfront volt, és ez a mai napig érződik a picin, frontérzékeny - kicsit rosszabul alszik akkor. Sokan szültek aznap. Az orvosom dr. Jávorkai Imre, a szülésznőm pedig Szabó Éva volt. A doki fogadott, a szülésznő pedig az ügyeletes volt aznap. Minden simán ment. A gátmetszést tényleg nem lehet érezni, én legalább is nem tudtam, hogy mikor vágott a doki. A varrást annál inkább, de ott is csak a belső varratokat, a külsőt lehet nagyon jól érzésteleníteni, abból tényleg semmit nem éreztem. A négy nap pedig huss eltelt, mondjuk sokat segített a nagy család, mindennap többen jöttek látogatóba, nem unatkoztam.
A kaja pocsék, első nap kaptunk ebédre karfiol levest, másnap pedig karalábé levest. Mit tudunk a K betűs kajákról? Igen KépMindegy, ez viszont tényleg nem az ottaniak hibája. Dehát, ha az ember kórházban van, és jönnek látogatni úgyis mindenki hoz vmit, én négy szatyorral többel mentem haza Kép Papa nem volt bennt végig, azt mondták, hogy amíg a doki nem vizsgált meg, addig várjon kint, mert a vizsgálat alatt úgysem lehet bennt, és akkor csak fel-le vetkőzik szegény. De a lényegkor bennt volt, és nagyon jó volt. Nekem is, meg neki is. Hatalmas élmény! Szóval ilyen szülést csak kívánni tudok mindenkinek, tényleg nem szenvedtem, sőt utána csak nevettem, és kérdeztem, hogy ennyi? KépSzerintem teljességében hozzáállás kérdése, ha úgy készülsz fel, hogy nem lesz proléma, és simán fog menni, akkor nem lesz gond. Nem szabad pánikolni, mert akkor nem tudsz koncentrálni.
Mtücsöknek igaza van, abban a pár napban sokat számít, ha tudsz pihenni kicsit, tehát nem vagy 24 órát a bébivel, otthon aztán úgyis egyedül vagytok. És valóban jó, ha emberek között vagy, márcsak a beszélgetések miatt is. Élményeiteket meg tudjátok osztani.

Kép Kép
fricky
 
 


Kedves Fricky

nekem is a Jávorkai doktor úr az orvosom, szívesen hallanék róla többet, (lenne néhány privát kérdésem) te fogadtál szülésznőt?
Kérlek írj az eper8@citromail.hu címre.

előre is köszi Eper

üdv: Györgyi
eper8
 
 

 
 

Van házirend!

Doktor!
Sejtettem, hogy ez az írásom is nyomtatásba kerül :o)
Más. A fiam vákuummal született. Úgy hallottam, hogy ennek káros következményei is lehetnek, de arra nem találtam egyértelmű infót, hogy mégis mik ezek a következmények, és kijöttek-e volna már?
vantal
 
 


Ugyan én házirendre nem emlékszem, de ha volt is feltételezem, hogy a "betegekre" vonatkozik, és a látogatási időkre, meg hogy mit szabad és mit nem szabad. És olyan formában, hogy az embernek ne legyen kedve elolvasni. Vagy tévedek? Mindenesetre nem volt feltűnő helyen, de az is lehet, hogy az oxitocin nemcsak az emlékezetemet, de a látásomat is elhomályosította.

Szóval: nevezzük inkább úgy: Babanapirend. Ami nem csupán időbeosztás, hanem megtudhatod belőle azt is, hogy mi történik a babáddal, amikor nem veled van, mit kap enni, hányszor, miből, hogyan fürdetik, stb. Továbbá feltüntetik rajta, hogy mikor lehetsz jelen a babaviziten, oltásnál, fürösztésnél, stb. Valami ilyesmi kéne.
Példa:
Mindennapos háttérzaj az osztályról kiszűrődő folyamatos bömbölés (persze minden kórházban). Mondjuk elkezdik 6-kor a fürdetést, de a babák éhesek, mire a végére érnek, az eleje már egy órája sír. Vajon otthon is hagynád egy órát bőgni? Persze lehet, hogy nem így van, és nem hagyják sírni, hanem megnyugtatják (vajon mivel), és a sok kis ötperces sírásból adódik össze a zokogókórus. Nehéz lehet összehangolni a dolgokat, és egy csecsemős korától, alaptermészetétől, stb. függően másképp áll a témához. De az alaphozzáállást mégis a kórháznak kell megszabnia: nálunk ez van, ezt szeretnénk, a dolgozóinknak ehhez kell tartaniuk magukat.

Na jó, nem ragozom tovább.
nyeste
 
 


Trixi!
Hát az én páromnak nem sikerült bekönyörögnie magát az egyágyasba, de még az első öt percre sem, hogy mondjuk segíthessen. Állítólag akkor a legszigorúbb nővér volt ügyeletben.

Doktor!
Részletes kritikára nem volt igazán idő, és valóban a papíron is kicsi a hely. Ezek a dolgok később tisztulnak le az emberben. Visszaolvastam kicsit a topikot, és úgy tűnik, néhány konkrét esettől eltekintve a kórházról, az ott dolgozókról nincs is olyan rossz vélemény. Miért is kéne mindenképp valami kifogásolnivalót keresni? Végül is mi sem vagyunk egyformák, van aki a bolhából elefántot csinál, van, aki soha nem szól semmiért.És ha állandóan a folytonos kritizálástól kell rettegniük a dolgozóknak, az nem szül túl jó légkört. De a konkrét rossz tapasztalatok megírására talán lehetne szerencsésebb módot találni.
nyeste
 
 


A Babanapirend nekem is tetszik, ha létezne egy ilyen, megkímélnénk egy csomó felesleges kérdéstől a nővéreket, nem néznének ránk csúnyán, ha épp még szoptatunk mikor ők már be akarják gyűjteni a babákat, hiszen mi is alkalmazkodnánk a kiírt időpontokhoz, a kismamák is tiszán látnának, eloszlanának a kételyek és miértek.
trixi1973
 
 


A napirend jó volna, de szerintem totál nem tartanák be. Van amelyik ugyanúgy adna neki tápot, van amelyik meg nem, mert, hogy mondjuk eddig sem. A házirendben az is benne van, hogy napi 5 eldobható pelenkát adnak mindenkinek. És adnak? Nem adnak. Az is benne van, hogy mikor mi történik, pl. vizit stb. Ott is fél órás +/- csúszások voltak. Sőt olyan vizitünk is volt, hogy valaki bekiabált a folyosóról, hogy "itt is jól van mindenki, ugye?" Azt se láttuk ki az, mert az illető be se jött.
Ja, ami még nem tetszett. Én az uccsó szobában voltam, ami pont szemben van a "személyzeti dohányzóval" ahonnan folyton áradt be a füst a szobánkba, ahol ugyebár babáztunk. Nem tartották nyitva az ajtót, de ahogy ki be mászkáltak a huzat behozta és minden bajunk volt tőle - senki nem dohányzott közülünk. A nővérkékről jut eszembe. Volt egy fiatal szőke, válligérő hajú lány a plutnál - gondolom ő nővér - na ő pl. nagyon kedves volt végig, meg is akartam nézni a nevét, csak kiment a fejemből Kép
Ami még pozitív, hogy árulnak a csecsemősök angel care légzésfigyelőt nagyker áron, úgyhogy ha valaki venni akar, és még nem tette, az inkább tőlük, mert ennyiért nem nagyon kap.
vantal
 
 


Doktor!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség az osztályon mikrohullámú sütő használatára, mert ahogy itt elfigyelelem a dolgokat a koszt nem éppen mondható jónak főleg ha valaki olyan válogatós mint én vagyok?!

Egyet értek Vantallal a babanapirenddel kapcsolatban. Úgyse fogják betartani, ezért egy kicsit fölösleges is az egész. Az azért elég durva szerintem, hogy a folyosón lehet dohányozni, amikor elméletileg az egész kórház területén tilos!?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Vantal!
Fö a bizalom!
De komolyra fordítva, egy munkahelyen olyan meghatározott körülményeket kell teremteni, hogy fel se merüljön az, hogy valamit nem tartanak be (vagy legalábbis csak ritkán). Véleményem szerint ez nem is annyira hatalmi eszközökkel, inkább a dolgozók többségének bevonásával, egyetértésével érhetö el. Vagy ez naivitás?
nyeste
 
 


Nem a folyosón dohányoznak! Hanem a folyosó bal oldalán van a szoba, a jobb oldalán egy helyiség, ahol dohányoznak. De mivel a babák miatt a szobában nem lehet szellőztetni (legalábbis télen) így, hogy járjon azért a levegő a szoba ajtókat szokták nyitvatartani. Viszont ilyenkor ha kinyitják a dohányzó helyiséget, egyenesen beáramlik a füst a folyosón át a szobába.

Mikrohullámú sütő van - ha jól emléxem - az ebédlő részen (hűtő is).

Nyeste: szerintem naivitás, de azért azt kívánom, hogy neked legyen igazad! Egy próbát megérne, mert ha 10-ből 2 pont emiatt tartja be mégis a szabalyokat, akkor már volt értelme.
vantal
 
 


Nem a folyosón lehet dohányozni, hanem a lépcsöházban ha jól emlékszem, más kérdés, hogy ha kinyitják az ajtót, bejön a füst a folyosóra. Nyáron ez nem volt probléma, akkor szerintem nem használták. Dohányzással kapcsolatban: többször mentem úgy ultrahangra, CTG-re, hogy a hetediken az elötérben dohányoztak a kedves kísérök, jó lenne ha VELÜK betartatnák a rendet. Biztonsági ör? Portás? Nem tudom kinek a hatásköre. Nekem egyébként pont az volt az utolsó lökés, hogy haza akarok jönni hamarabb, hogy a szemközti egyágyasba, amelyikkel közös fürdöszobám volt, bekerült egy hölgy, akit elözö nap láttam szülni jönni cigivel a szájában. Nos, amikor reggel kimentem a mosdóba, mindenhol hamu, és büz fogadott, amit a huzat a szobámba is behozott. Egy pillanatra átfutott a fejemen, hogy szépen megkérem, fáradjon a dohányzóba bagózni, de aztán úgy láttam, nem csak ez lesz a probléma, és van amiért nem lehet szólni, meg felesleges is, én meg nem akarom a kilincset se megfogni utána, aztán meg a gyerekhez nyúlni, szóval azzal a lendülettel kimentem a pulthoz és elkéredzkedtem haza.. Mindenki nagyon megértö volt, de nem tudom szólt e valaki neki késöbb,és gyakran elöfordulnak-e ilyen anyukák a kórházban. Lehet, hogy ettöl még szuper anya lesz, de elsö körben a szívem szakadt meg a kisfiáért.
Napirend-téma, föleg az etetés kapcsán: ezzel nekem az a bajom , ami az itthoni szülészeti gyakorlattal is: nem egyedi esetek vannak, hanem szabályok, amiket ráhúzunk mindenkire. Lehet, hogy van olyan baba, akinek kell a tápszer, és van olyan akinek nem kell, kell a cukros víz, vagy nem stb. Inkább az lenne a jó, ha közölnék mi van, elmondanák mi javasolnak, mi meg dönthetnénk az infó birtokában.
Más, off-topik: Fricky, ne haragudj , nem állom meg hogy ne reagáljak. "Szerintem teljességében hozzáállás kérdése, ha úgy készülsz fel, hogy nem lesz proléma, és simán fog menni, akkor nem lesz gond. Nem szabad pánikolni, mert akkor nem tudsz koncentrálni. " -írod. Én tényleg örülök , ha valakinek ilyen jól alakul minden és szép élmény a szülése, ne érts félre, de ez egy tipikus könnyen szülö-vélemény, ami miatt mindenki más, akinek nem alakulnak komplikációmentesen a dolgai, bénának, felkészületlennek , stb érezheti magát. Ömlenek a sajtóból, és egyéb médiumokból az ehhez hasonló mondatok, ami óriási felelösséget rak az emberre. Hidd el, a szülés nem ilyen kiszámítható és nem csak a hozzáálláson múlik. A szerencse és egyebek legalább ennyire bejátszanak. Nekem volt egy komplikált és egy komplikációmentes szülésem, és nem hiszem, hogy jobban fel voltam készülve a könnyüre, mint a nehézre, söt, szerintem az elözöek ismeretében kábé ötvenszer jobban szorongtam töle. Ha valaki a te véleményedböl indul ki, akkor pont azért fog bepánikolni az elsö nehézségnél, vagy apróbb gondnál, mert úgy érzi ö mindent megtett, és nem lehet probléma. De igen , lehet. És pont arra kellene felkészülni szerintem, hogy akkor is bírjuk lelkierövel, ha gondok adódnak, ha fájdalmas beavatkozásokra kerül sor, ha nem megy simán, mert így tudjuk limitálni az ebböl származó hátrányokat. Volt erröl szó régebben, vitáztunk is róla, én fenntartom, hogy parázni meg huhogni felesleges, de nehogy már elhiggyük, hogy ez az egész folyamat mindenki esetében teljesen kontrollálható lesz. Bocs az offért.
moncaberta
 
 


Sziasztok!

Húú, jó régen voltam... Sajnos meghalt Apósom és a temetést intéztükKép
Nemsokára visszaolvasok kicsit részletesebben.
Én nem is tudom, hogy egyágyasban jobb-e vagy több ágyasban... Igazándiból rábízom a sorsra, hogy mi lesz... Szeretem a társaságot, de ki tudja, milyen heppem lesz szülés után?! Lehet, hogy kicsit dili leszek és akkor meg nehéz engem elviselni...Fene tudja. Tanácsokat viszont szívesen veszek.
Nyeste! Én egyelőre el sem tudom képzelni, hogy olyan ügyes legyek, hogy egyszerre tudjam szoptatni a két lurkót :o
Azt mondtam már Nektek, hogy egy fiú egy lány?! Vegyes páros, tök jóKép
A kiscunás 24 órából 24-et végigrugdos,a fiúcska már lustább, ő csak néha néha ad belülről egy két karate rúgástKép
További szép napot!
dee
 
 


Kedves Moncaberta!
Mint azt írtam is, az én szülésemre tényleg nem lehet egy szavam sem (szuper volt), de természetes, hogy nem mindenkinek megy így. Én nem is írtam, nem is gondolom így. Ha csak az édesanyámra gondolok például. Természetes, hogy tisztában kell lenni az esetleges "rossz" dolgokkal is, viszont szerintem abszolút felesleges úgy hozzáállni a szüléshez, hogy nálam biztos, hogy komplikációk lesznek, mert akkor lesznek. Erre írtam, amit írtam. És az aki egy esetleges nehéz szülésnél bénának, felkészületlennek érzi magát,gondolja át, ha mindent megtett a terhesség alatt (pl.felkészítő tanfolyam), akkor csak van annyi "esze", hogy nem gondol saját magáról ilyeneket. Elnézést, ha valakinek nem ez a véleménye, és ha "durva" kifejezést használtam. Én így gondolom.

Kép Kép
fricky
 
 


Én nem így gondolom. Szerintem ez teljesen alkatfüggő. Több olyan emberrel beszéltem, akiket környezetük arra készítette rá, hogy minden simán fog menni és rendben lesz. Aztán nehéz szülésük volt, nem készültek fel rá, és totál kiborultak amikor jöttek a problémák. Ők azóta is azt emlegetik, hogy miért nem készítették fel őket, és miért rózsaszín habos felhőről beszéltek, amikor azért nem mindig ez a valós helyett. Sőt! A szülés nem egy egyszerű mutatvány, és szerintem soha nem az, ha szép, ha kevésbé szép - persze valahol mindig az, csak hol jobban, hol kevésbé.
Én nehéz szülésre készültem, jó hosszúra, gyakran emlegettem is, hogy na majd 16 órán át tart biztosan. Addig is tartott és nem is volt sima ügy, de ez biztosan nem azért történt így, mert erre készültem. Ezért nem támasztotta volna be magát a bébi?! Na azért ezt pl. kötve hiszem! Fura lenne, ha direkt arra hajtottam volna akkor és ott, hogy nekem legyen igazam. Egy fenét, igyekeztem mindent százszázalékosan csinálni, hogy hamar túlessünk rajta.
Viszont rá voltam készülve mindenre, és így nem borultam úgy ki, mint ellenkező esetben.
Ez alkat függő. Ha valaki jóra készül és bejön, akkor jó neki úgy, az tény. De ha sima szülésre készül és komplikált lesz, szerintem felkészületlen lesz.
De mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó, nem a statisztikával kell törődni. Ha meg tévedett és szülés után derült ki, akkor majd a következő terhessége alatt változtat a dolgon, aztán annyi. Tök mindegy mire készül, úgyis azt kapja, ami "meg van írva neki a Nagykönyvben". És akármilyen is lesz, a szülés túlélhető, a végeredménye pedig mégiscsak a gyereke, úgyhogy bármilyen is, megéri, az az egy biztos.
Amúgy meg felesleges szócséplés ez is, mert egy kívülálló ezt soha nem tudja irányítani. Mindenkinek adott, hogy hogyan is áll a szüléséhez, és pont úgy lesz jó neki, ahogy csinálja.
vantal
 
 


Szerintem nem nagy a különbség a folyósón és a lépcsőházban való dohányzás között. Én azt mondom és úgy is tudom, hogy közhelyen ahol mindenféle ember megfodul nem lehet a törvények szerint dohányozni, csak arra kijelölt zárt helyen. Az meg azért mégis csak vicces lenne, ha egy kórházba akár a folyosón akár az osztályon egy olyan helyiségben lehetne dohányozni, ahol megfordulnak olyan emberek is akik nem dohányoznak.

Ezúton szeretném a Doktortól megkérdezni, hogy hogyis van ez a dohányzás dolog a kórházban?

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Vantal!
Teljesen igazad van. Szócséplés az egész. Ahány ember, annyi szülés. Kép Én csak leírtam, hogy az enyém milyen volt. Kell ilyen példa is, nem minden esetben "rémálom" egy szülés. És ahogyan írtad, a végeredmény a fontos!

Kép Kép
fricky
 
 


Ez a dohányzás téma nem egyszerűKép
Nem is tudom, hogy kinek a konpetenciája ezt betartatni... Minden emeleten ki van téve a dohányozni tilos, és szinte minden emeleten ott bagóznak a BETEGEK!! No és persze vannak olyan "egyedek" is, akikhez én sem szívesen mennék oda testőr nélkül szólni, hogy ne füstöljön már ott.
Azt hiszem a dokiknak és nővéreknek nincs erre idejük és energiájuk, hogy millimodszorra is elmondják a véleményüket... A végén még úgy járnak majd, mint az ellenőrök... Mehetnek haza egy szép monoklivalKép
Az embereknek kellene tiszteletben tartani, hogy hol is vannak... No de ha a betegek nem tartják be, akkor hogy lehet elvárni a látogatóktól?
dee
 
 


Sziasztok!
30 hetes kismama vagyok, JFK-ban fogok szülni.
Jó sok hasznos infót találtam itt, amit köszönök is Nektek. Valaki meg tudná mondani, hogy mennyit kell fizetni az egyágyas szobáért a Jáhn Ferencben?
picipocak19
 
 


Picipocak!

Szerintem nem kell fizetni az egy ágyas szobáért, mivel az nincs félre rakva senkinek mint ahogy azt föntebb olvashattad. Ha bekerülsz és pont üres és kéred akkor mehetsz, de nem rakják félre senkinek!!!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Én a saját szülésem sem érzem rémálomnak, csak nehéznek, de ettől még nem volt rémálom ám! Kép
A kimondottan pozitív példák meg egyenesen jók, úgyhogy ezen nem fogunk összeveszni! Kép

Nem kell fizetni az egyágyasért sem, igaza van Mtücsöknek! Viszont szerintem a hétvégére megint teltház lesz. Ez az idő teljesen kikészíti a babákat (a kintieket biztosan, úgyhogy minden bizonnyal a bentieket is)! Ne most szüljön, aki egyágyast akar! Kép
vantal
 
 


Dee!
Annak az ikres mamának is egy fia, egy lánya volt, persze a lány szopott ügyesebben. Biztos neked is menni fog! Ő ült egy széken, két karján két gyerek, gondolom a másodikat valaki a kezébe adta, és talán pólyában voltak, úgy könnyebb tartani őket. De erre nem esküszöm meg. És nem nagyon igazgatta őket, biztos csak odatartotta, és maguktól becélozták a ciciket. Majd biztos segítenek a csecsemősök, hogy beletanulj!
nyeste
 
 


Vantal!
Mit jelent az, hogy nem támasztotta be magát a bébi?

Lányok! Az életünkben nem sok olyan helyzet van, amikor elképzelni sem tudjuk, hogy mi fog történni velünk a következő órában, vagy percekben. De a szülésnél ez a helyzet. Ezért para az egész. És ugyanannak az embernek sincs két egyforma szülése. De én pl. a fájdalomtól nem féltem, az jön, aztán el is múlik, csak az érdekelt, hogy a gyerek rendben legyen.
nyeste
 
 


Valami olyasmit mondtott utána a szülésznő, hogy az volt a baj, hogy a bébi nem támasztotta be magát a szeméremcsonthoz, azért nem tudtam kinyomni. Gondolom valahogy be kell helyezkednie célirányba, és utána mehet a dolog, de ő nem pakolta be jól magát. Doktor biztos elmondja, hogy is van ez.
vantal
 
 


Fricky!
Nem arról volt szó, hogy kinek hogy megy a szülés vagy hogy nem, hanem hogy szerintem nem "teljességgel hozzáállás kérdése" a dolog kimenetele, mint ahogy te irtad. Egyébként kösz, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, öröm olvasni, hogy ilyen is lehet, nekem a második volt hasonlóan pozítív élmény. De ez -hangsúlyozom- nem a felkészülésemen vagy a hozzáállásomon múlt. Mint ahogy az elsö kudarca sem. De most már leragadok a témáról, ígérem.
moncaberta
 
 


Sziasztok!

Kedves Doktor!
Tudom, hogy látatlanban nehéz bármit mondani, de azért leírnám, hogy mi a problémám. A 14. héten tartok most (13+3). Az első barnázásom a 6. héten volt, Duphaston-t kaptam, azt szedtem a 9. hétig. A 10. héten véreztem UH szerint a baba, lepény rendben, méhben nincs bevérzés. A vérzés kb. 1 percig tartott, friss piros vér volt, utána barnás maszat jött belőlem 3 napig.
A legutóbbi vérzés (friss piros vér megint) múlt pénteken éjszaka volt (12+2), tartott hajnalig, szombati UH szerint méhszáj zárt (3000), lepény ép, hátul tapad, baba szívműködése, mozgása rendben. Szerdáig tartott a sötétbarna váladékozás, ami lassan világosbarnává vált, de most újrakezdődött, néha sötétbarna apró (1-2mm-es) darabok vannak benne. Néha szúró fájdalmat érzek a császármetszésem hege körül. A vérzés óta igyekszem feküdni, minimális időre kelek fel (egy 2 éves mellett ez néha nehéz).
Szerinted ezek a jelek utalhatnak lepényleválásra, lepényelégtelenségre? Te mit gondolsz? Az orvosom azt mondta, szerinte méhnyakból jön, de most bemeséltem magamnak, hogy biztos a lepénnyel van baj Kép. Az itthoni fekvés vajon segít?
Előre is köszönöm, Virág
virga
 
 


Vantal!

Azt szeretném megkérdezni, hogy aki bemegy veled a szülőszobába annak a papucson kívül mit kell vinni? Adnak ruhát vagy vinni kell? Meg van határozva, hogy milyet stb...?

Köszi a választ előre is.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Virga!
Őszinte leszek: nem tudom. Van néhány eset, amikor lehet sejteni: Méhnyakon van elváltozás, ált. sex után lehet kis vérzés; UH-gal látható lehet kis lepényleválás, ez is lehet vérzés oka; Un. előlfekvő lepény, ez komoly baj, de UH-gal pontosan látható. Van még néhány ismert ok, ami nem látható, és az esetek egy nagy része mindíg felderítetlen marad. És hogy érdemes -e emiatt szigorúan feküdni, háááát ezt sem hiszem. Pihenés biztos előnyös, de vigyázban feküdni biztosan nem.
gyuri
Szeged
 
 


Doktor úr!

Megkérhetném, hogy a fent feltett kérdéseimre válaszoljon!? (dohányzás, mikrosütő)

Előre is köszönöm.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Doktor!
És az enyémre is válaszol alkalom adtán? Vákuumtól milyen károsodása lehet/lehetett volna a fiamnak?

Mtücsök: csak papucs kellett, semmi más, kap egy köpenyt, azt kell majd magára vennie, oszt annyi.

Virág: Kép remélem, hogy rövidesen elmúlik a pecsételgetésed, és sima lesz a terhességed további része!!!
vantal
 
 


Kedves Doktor!
Köszönöm a választ, a rejtély továbbra is rejtély Kép. Úgy érzem a baba jól van és mostantól abbahagyom az aggódást és várom a babarugdosást.

Vantal!
Hát én is remélem, hogy végre elmúlik!

Üdv, Virág
virga
 
 


Kedves Doktor!
Koszonom valaszat.
Sajnos a helyzet nem valtozott. Valami nagyon gyengen, de szivarog. Az elofordulhat, hogy a baba a holyagomat nyomja, es esetleg ez okozz valamifele szivargast? A masik problemam meg mindig megvan: kb 150-200m seta utan elkezd fajni a pocakom alul, mintha le akarna szakadni. Ha tovabb megyek egyre erosodik a fajdalom. Vannak haskotok, gondolja az segitene? Egy utolso kerdes: a betoltott 21.het utan minden nap kell erezzem a baba mocorgasat?

Eper!
Az en orvosom dr Fekete Tamas. En nagyon meg vagyok vele elegedve. Mivel elegge problemas a terhessegem, igy mar nagyon jol ismerjuk egymast. Nekem van meg egy szuper szulesznom, aki mindig elkiser. Sot felhivott a multheten, hogy erzem magam. Mikorra is vagy kiirva?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


A Fekete Tamás rokona a Fekete Károlynak? Apa fia? Az utóbbi adta be nekem az EDÁ-t. Jó fej volt, utána még többször be is nézett hozzám az osztályra is, hogy mi van velem, hogy vagyok. Az kevésbé tetszett, amikor szülés alatt belefeküdt a hasamba (egyből nem tudtam nyomni) de csak segíteni akart akkor is.
vantal
 
 


Mtücsök!

Szerintem jelentkezz be egy szülőszoba látogatásra, ha felhívod a JFK szülészetét, megmondják, hogy mikor lesz ismét.
Egyébként nem gondolom, hogy a Doktor Úrnak feltétlenül mikrosütővel kapcsolatos kérdésre kellene itt válaszolnia...Örüljünk, hogy nőgyógy. kérdésekben a rendelkezésünkre áll! Az ilyen mikrosütős kérédseket nagyszerűen megválaszolják a kórházlátogatáson is (voltam, azért mondom).
Kellemes babavárást, Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Marqueza!

Ha nagyon érdekel voltam szülőszoba látogatáson vagyis egész pontosan szülésfelkészítőn és mintahogy fentebb olvashattad is teljesen más dolgokat mondanak mint ami a valóság. Vantal története önmagáért beszél szerintem!!!

De majd ha megyek legközelebb akkor megkérdezem. Egyébként a dohányzás is egy érdekes történet és azt gondolom, hogy az igen is az ő hatáskörébe tartozik. A másik fele pedig ez a fórum szeritem nem csak azért van, hogy orvosi tanácsokat kérjen az ember, mert azért van mindenkinek fogadott orvosa, hogy a leleteivel együtt az egyeztetett időpontban felkeresse és megbeszéljék az éppen aktuális problémákat. Hiába írják le az emberek, hogy ez vagy az a bajuk mert szerintem felelősségteljes választ leletek nélkül ugysem lehet adni, hacsak nem valami pl. vizesedés vagy valami hasonló kérdés merül fel, ami nagyjából általános tűnetek alapján leírható és ezért megválaszolható - személyes tapasztalatból írom - !!!!Kép

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Mtücsök!

"másik fele pedig ez a fórum szeritem nem csak azért van, hogy orvosi tanácsokat kérjen az ember"-szerintem sem csak azért van.

Azért javasoltam a szülésfelkészítőt, mert pl. azt is kérdezted, hogy annak, aki bemegy veled szülni, mit kell vinnie, adnak-e ruhát stb. (többek között ebből következtettem arra, hogy még nem voltál) Hát ezeket is elmondják ott, de ezek szerint, mikor te voltál, biztos elfelejtették elmondani, ezért nem tudod. KépTermészetesen nagyon jó, hogy a már megszültek - többek között Vantal is - megosztják a tapasztalataikat velünk, így tudjuk, hogy mégis mire számítsunk. Számomra egyébként érdekes az, hogy a babás újságoktól és könyvektől kezdve a védőnőkig mindenki elmondja, hogy mit vigyünk be a kórházba, (pl. magunknak bazi vastag betét, a babának pelus), mert adnak ugyan egy-két dolgot, de hát ismerve a magyar egészségügyet, azért csodákra ne számítsunk, kórház után mégis sokan reklamálnak, hogy nem adtak a babának elég pelenkát stb. Van egy csomó hiányossága a JFK-nak is, mint az összes hazai kórháznak, de azt hiszem, a lényeg inkább az, fogjuk fel úgy, hogy itthon szülni nem szeretnénk, a magánklinika a legtöbbünk számára megfizethetetlen, tehát nézzük a dolog napos oldalát: születik egy remélhetően egészséges csemeténk, a szülés okozta testi-lelki traumák előbb-utóbb a múltté lesznek, az a néhány kórházban töltött nap pedig valószínűleg nem életünk legszörnyűbb időszaka lesz. Még akkor is, ha esetleg nincs mikró, vagy nem mindegyik csecsemősnővér a legkedvesebb, vagy ha sajnos tényleg kiszivárog a dohányfüst a folyosóra...

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Marqueza!

Amikor én voltam szülésfelkészítőn azt mondták, hogy csak fehér ruhában és fehér talpú cipőben lehet a kísérő, hát ehhez képest amit Vantal ír abban erről szó sincs. Hát ezért kérdezek ennyit, mert amint a mellékelt ábra mutatja mindenkinek mást mondanak és más a valóság.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Mtücsök!
Az én páromnál nem volt semmi - sem papucs, sem köpeny - mégis bejöhetett hozzám. Adtak neki cipőre "zöld izét" meg köpenyt is.

Vantal!
Vmikor írtad, hogy szed(tél)sz valamiféle természetes gyógynövényekből készült kapszulát a tej serkentése érdekében. Kérlek írd le, hogy mi ez és hol lehet kapni.
Előre is köszi!

Kép Kép
fricky
 
 


Ezvicc

Június 17-re vagyok kiírva.
Nekem is elkezdett fájni a hasam alul baloldalon épp úgy ahogy neked és általában du. jelentkezik a munkahelyen,a mitől kissé parázok mert ott úgyebár nem dobhatom hátra magam, hogy most pihenek egy kicsit. Itthon rápihenek és elmúlik.?
Én minden nap érzem a manocskátKép)) ez ami azért nagyon megnyugtat, bár én már a 16. héttől érzem, nagyon aktív a kiscsajKép))

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Eper

Hat en junius 26 vagyok kiirva, de a dokim szerint lehet, hogy korabban meglesz Kép
van egy tanacsom, aztan vagy megfogadod, vagy nem. Vegyel haskotot. Nem tudom pontosan ez e a neve, de olyan gumis ize, ami tartja a hasat. Nalunk kiderult, csaladi ez a fajas, vagyis, hogy gyengek a tartoszovetek. Unokatesom most kuldi nekem az ovet. O meg ki is nyilt a terhessege alatt, es nem tudott jarni (pont mint en) annyira fajt a hasa. Na ezzel a hastartoval minden problemaja megszunt. nem tudom, hogy neked segitene-e, de neki bejott, szulesig dolgozott.
Mikor mesz legkozelebb a korhazba? Mikor van a cukortereleses vizsgalatod?
tegnap is meg ma is ereztem a fiam, de csak nagyon gyengen. Remelem minden rendben van odabent.
Mi lesz a neve a lanyodnak?

Judit+Attila
(21+3)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Hát az én férjem sötétkék melegítőben volt, és talán szintén sötétkék pólóban. Arra vett rá egy zöld köpenyt, amit a meleg miatt be se gombolt. Még néztük is, hogy mi a frásznak az egyáltalán?! Ja, és persze saját papucsot azt vittünk, de azt írtam már. Érdekes ez a fehér cucc dolog, bár mi nem voltunk szülésfelkészítőn, így most hallok erről először.

Homeopátiás cuccokat szedek, amik most már minden gyógyszertárban kaphatóak, esetleg megrendelhetőek. Kb. 400 ft egy üveggel. A homeobogyókat mindig evés, ivás előtt legalább 20 perccel kell beszedni (valaki szerint egy órával) és utána ismét ennyi ideig nem lehet enni, inni. Se mentolos cuccot szopogatni.

Tejserkentő: Urtica Urens CH5 Ebből 3*5 bogyót kell elszopogatni (jobb ha a nyelved alá teszed és hagyod elolvadni) 5 napig, aztán 2 nap szünet, majd így folytatni. Kb. két hétig elég egy üveg. Szülés után rögtön el lehet kezdeni szedni.

Ami jó még, az a gátseb és császárseb gyógyulását egyaránt elősegítő Arnica Montana C30. Ebből bőven elég egy üveggel. Egy darabot kell szopogatni vajúdás alatt (úgy ahogy az Urticát), aztán ameddig fáj a seb napi 2*5 dbot, majd naponta 1*5-re váltani, amíg gyógyulgat a seb.
vantal
 
 


Az Arnicát rosszul írtam: vajúdás alatt is 5 dbot kell szedni (egyszer), nem egyet!
vantal
 
 


Ezt nem próbáltam, mert már a végén javasolták, azt mondták, hogy ez is használ:

Szülés előtt 4 héttel a méhszáj izomzatának felkészítése érdekében érdemes elkezdeni szedni a Caulophyllumot, c5-9 (d12) hígításban. 1-2 naponta 1*5 golyócskát.

Na meg a málnalevél tea is jó méhszáj puhító. Szintén négy héttel szülés előtt érdemes elkezdeni iszogatni, napi 3 bögrével, de persze lehet többet is.
vantal
 
 


Vantal!

Te ittad a málnalevél teát?

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Vantal!
Köszike! De ugye nem baj, hogy Bence "már" két hónapos, és csak most kezdem el szedni a tejserkentőt? Olyan kis zabás a drágám, hogy nem elég neki a tejem.
És milyen íze van? Ittam ugyanis a Naturlandtól a tejserkentő tea keveréket, de sajna nem bírtam sokáig (talán két-három filterrel tudtam inni), mert az ugyebár ánizsos-édesköményes, és én az ánizstól öklendeztem. Remélem ennek a bogyónak "jó" íze van Kép

Kép Kép
fricky
 
 


Vantal!
Köszike! De ugye nem baj, hogy Bence fiam "már" két hónapos, és csak most kezdeném el szedni. Olyan kis zabás, hogy nem elég neki a tejem. Ki kell pótolnom tápszerrel, ami nem baj, de örülnék neki, hogy ha tejből kapna többet.
És milyen íze van? Ittam ugyanis a Naturland tejserkentő teakeverékét, amiből nem igazán tudtam két-három filternél többet lenyomni, mert édeskömény és ánizs van benne - az ánizstól pedig öklendeztem (az édesköménynek szerencsére nem igazán van íze).

Kép Kép
fricky
 
 


Bocsika, kétszer küldtem el, azt hittem az első nem ment át Kép

Kép Kép
fricky
 
 


Olyan íze van, mint a sima, natur cukornak. De a golyócskák picurkák, így jóformán semmilyen ízt nem érzel.

Málnalevél teát ittam, de, hogy hatott-e azt nemtom. Pontosabban nemtom milyen lett volna a méhszájam, ha nem iszom, de ártani biztosan nem ártott Kép

A homeos tejserkentőt bármikor elkezdheted. A laktoherb teát én is abbahagytam, mert semmi hatást nem véltem felfedezni, viszont a kömény tartalmától fájt a bébi hasa (gondolom ettől, mert azóta jobb neki). Most éppen kecskerutafűre vadászom, mert az is tejserkentő tea, és sokak szerint hatásosabb is. Nem volt a bioboltaban éppen, úgyhogy még nemtom milyen.

Aztán van még egy tejserkentő recept, amit a gyerekorvos szerint lehet kapni készen is nagyobb homeos gyógyszertárakban, de én inkább legyártom, a neten találtam meg a receptet:

Tejserkentő golyócskák:
250g búza
150g árpa
100g zab (mindegyik megőrölve, állítólag bioboltokban lehet kapni. )
100g keshudió (durvára vágva)
Az örleményt és a keshudiót meg kell pirítani, majd még melegen beletenni
150g vajat és
150g muscovado cukrot v. barnacukor
Kicsi vizet önteni hozzá és még langyosan 2-3 cm-es golyókat formázni belőle.
Vigyázat finom, de csak 3db ajánlott naponta, mert hasmenést okozhat.
vantal
 
 


Köszi!
Hol vannak itt a környéken ilyen gyógyszertárak? Az erzsébeti Tesco-ban van egy biobolt. Szerinted ott lehet kapni homeo-s termékeket?

Kép Kép
fricky
 
 


Itt megtaláljátok a gyógyszertárak listáját, ha jól tudom az Europarkosban van!
http://www.homeopata.hu/patikak.html

Kinga
döngy
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?