2016.04.22 04:13
2016.04.22 05:20
2016.04.22 05:25
2016.04.22 05:36
2016.04.22 05:52
2016.04.22 06:33
2016.04.22 06:45
2016.04.22 07:47
2016.04.22 08:00
@caroline4:
Nem tudom tárgyilagosabban leírni a szitut és nem is szeretném, ahogy látom nincs értelme, mert bármennyire próbáltam türelemmel leírni, megválaszolni, jelezni van az a helyzet, amikor már nem megyek bele már vitaba hiszen lathatoan nem egy nyelvet beszélunk. Azonban meg egyszer megprobalom, hata vezenyszavakkal, tömören betudjatok fogadni
1, A legfontosabb, hogy egyirányú kommunikációval FELHÍVTAM A FIGYELMET egy VESZÉLYFORRÁSRA ovva a többi kismamát, hogy elkerüljenek egy hasonló helyzetet.
2, NEM tanácsot, szakvéleményt kértem, hiszen egyikőtök sem nőgyógyász, nem ismeri a pontos helyzetet, nem ismeri a sógornőmet.
3, Ami történt visszaforíthatatlan és minden "SZAKVÉLEMÉNY" nevetséges ebben az esetben.
Ha egy haláleset történik, akkor ti hárman a halotti toron is kiokosítjátok a hozzátartozót, hogy de így meg úgy meg szerintem nem is azért halt meg amiért Nevetséges. Csak úgy mint a fenyegetőzésed, már már zsarolásod, hogy elmész Hát tini vagy? Komolyan Törlöd magad FB és akkor nincs probléma ? Konflikusok lesznek vannak és voltak. Pláne egy fórumon, mikor sokszor akaratunk ellenére fogalmazunk a befogadó számára rosszul, de te Ritus a válaszodban tisztán leírtad azt ami nekem ebben a szituban sok volt. Miszerint te SEGÍTENI szeretnél, azzal a kommenttel, hogy szerinted nem csak az volt a baj, hogy a babát emlete Hozzá teszem én is szeretem a kommenteidet, tanácsaidat ugyan ugy mint Kiscsillagét általában, de vannak topikok, amiben nem értek egyet, vagy van olyan téma, mint pl ez most, amiben nagyon nem. Ettől még nem haragszom rád/rátok, de ebben a kérdésben erősen más a véleményem és sértőnek, bántónak találtam mind tartalmilag mind formailag Ritus, amit visszaigazoltan is leírtál.
Véleményem szerint egy egyszerű részvétnyilvánítás több lett volna ebben az esetben, hiszen hormonok ide Caroline vagy oda (megjegyzem tőled pláne nem vártam volna 3 gyerek után ilyen kommentet) tragédia az ami történ. Plusz MONDOM ÚJRA, hogy én ódákat zengtem a fórumról neki ő meg pont az okoskodó, kommenteiteket látta és bőgött 3 órán át. Ez érzelmi inteligencia kérdése és empátia.
Ritus, Littlebiscuit teljesen máshogy írta, amit írt, máshogy foglamazott, más volt az üzenete. És igen vannak olyan tagok a csoportban, akik veszik a fáradságot és utánaolvasnak akár a fórumon akár a neten egy adott gubancnak és valóban érdemben próbélnak segíteni a többieknek ismerve a korábban megosztott háttérinformáiókat. Little/Caroline/Scolo pont ilyen csopitag, de még rengeteg más ilyen attituddel rendelkezo tag is van szerencsere.
Remélem, ebből az esetből mindneki levonja a megfelelő tanulságot, hiszti, dráma mentesen. Mert gyönyörű példája lehet egy kommunikációs problémának és az értő figyelem használatának
2016.04.22 08:10
@bikbok:Szió megjött a D-vitamin eredményem is Köszönöm, hogy jelezted, hogy ezt is vegyük bele a palettába Szerdán megyek egy új dokihoz kiértékelni a laboromat Te hogy vagy? Veled miújság?
23691 D vitamin : 71,76 nmol/L 22,00 - 150,00
2016.04.22 08:16
@littlebiscuit, @gorzi: Köszönöm a tanácsokat! Hétfőn megyek a háziorvosomhoz és megkérdezem őt is mit tanácsol. Hétfőn már nem dolgozom a baba érdekében, kicsit izgulok mit szólnak a kolléganők, hogy olyan hirtelen hagyom ott a céget, ahogy bejelentem el is köszönök. De nem tudok nekik előbb szólni, mert a párom húga közvetlen munkatársam és nagyon pletykás is. Remélem megértik, hogy nem akartam, hogy a családnak ne én mondjam el.
@latkafr: Sajnálom, ahogy alakult, szurkoltunk érte ismeretlenül is, hogy minden rendben legyen. Remélem a kisfia ad neki erőt, hogy idővel fel tudja dolgozni. El sem tudom képzelni én mit éreznék.
Azt elfelejtettem írni, hogy amióta babás vagyok, nincsen hányingerem a magzatvédő vitamintól. Eltekintve attól, hogy rengeteget tudnék aludni, nincsen igazából semmi bajom. Még kívánósnak se mondanám magam. Szerencsére a herpeszem se jött ki Aminek nagyon örülök
2016.04.22 09:17
@caroline4:Ez jó az érzelmi inteligecia szegény emberek ellen védekezni, akik okoskodnak, mikor csöndben kellene maradni, hiszen senki nem kétre a "szakvéleményüket" XD Köszönöm!!!! Vagy arra gondolsz ha elvetélsz esetleg egyszer majd én is ezzel "SEGÍTHETEK" neked, hogy ha kioktatnak, hogy más miatt ment el a babád, mint amit a kompetens orvosod mondott és te is érzetél? Köszi megjegyzem
2016.04.22 09:31
@molyocska: Köszönöm szépen átadom neki. Kedden lesz a műtét, mert nem sikerült spontán vetélnie. Szegény erre várt az elmúlt napokban. A kifia igen sokat segít, de hihetetlen hogy érzi, hogy valami baj van, pedig 17 hónapos és a sógornőm kívülről a baba előt semmit nem mutat. Annyira szuper, hogy te is már a babások között vagy Hisz nem rég még csak a vizsgálatok előtt voltál Jóérzéssel tölt el, ha olvashatok rólatok is
Most utánaolvastam én is ennek a vetélés/spontánvetélés régen pl a nem kívánt terhességet úgy szakították meg pl falun, hogy a fészer istálló gerendákról ugrottak le a lányok, vagy felettébb sokat emeltek, jártak a kútra és lényegesen nagyobb adag vizet emeltek ki. Ezeket biztos módszereknek tekintették annó, mikor a 7. gyerek után már nem bírtak volna a nők többet világrahozni/etetni stb. hiszen akkor nem volt 72 órás tabletta vagy kényelmes óvszer. Olvastam sajnos olyat is, a 2000 években, hogy egy lány tornaórán vetélt el "spontán" miután tornaszivacsot húzott a hasára és a barátnői a hasán ugráltak Félelmetes mit vannak, komolyan. Láthattuk tapasztalhattuk, hogy olyan nehéz tudatosan a babatervezés, vannak olyanok, akiknek viszont azonnal összejön, mert minden csillag úgy áll Én pusztán arra hívtam fel a figyelmet mostmár részben személyes tapasztalat végett, hogy esetünkben mikor minden bizonyítottan optimális volt (hormonszint, genetika, fejlődés, immunólógia stb) egy nagyobb fizikai terhelés mekkora traumát tud okozni és szívből kívánom, hogy mások elkerüljék ezeket a szitukat pusztán azzal, hogy én leírtam és jóindulattam megosztottam veletek ezt a kényes helyzetet.
2016.04.22 09:32
2016.04.22 09:45
2016.04.22 09:47
2016.04.22 09:52
2016.04.22 09:54
Sziasztok!
Nekem mondjuk nem herpeszem, de a szám ezen a héten teljesen tele volt aftával azt is kenegettem ilyen ecsetelős vacakkal, nagyon lassan (pedig régebben 1 max. 2 nap és már semmi nem volt), még most is érzem de már nem olyan nagy és nem fáj (szerencsére).
Szeintem a kollégák nem fognak neheztelni rád (lehet nem értik először), de idővel mindenki megbékél. Hisz jó esetben van min. 2 évük rá!
Nekem is tegnap mondta a kolléganőm hogy menjek már el szűlni, mert még most vagyok fiatal stb. (természetesen nem sejt semmit).
Ma minden kiderül, nagyon ideges vagyok miatta, éjszakai pisilés (1 óra) alig tudtam vissza aludni, remélem jó híreket tudok mondani mindenkinek. Főleg a szűlöknek (ezt nem vegyétek magatokra), hisz ők még nem is tudnak semmit. De anyum egy igazi boszorkány már mondta hogy mi csak a babavárásról halgatunk mint sz@r a fűben. (tegnap előtti megjegyzése) És bejelentette hogy az unokatesom is nagy valószínűséggel terhes (fura mert 9 hónap van csak közöttünk az ő javára )
2016.04.22 10:01
2016.04.22 10:08
2016.04.22 10:16
@mimkosz: Igen, épp ez ezért fura, hogy átélték és még sincs annyi alázat bennük vagy empátia hogy higgadtan csak részvétüket fejezzék ki. Hisz fordított esetben őket sem érdekelte annó vagy volna hogy ki mit okoskodik utólag egy visszafordíthatatlan helyzeten. Plusz nem kértem theory craftot, vagy oknyomozást sem ha jól emlékszem. Ahogy te is és szerencsére sokan kifejezték a sajnálatukat , és kívánták a legjobbakat gyors regenerálódást. Ez tiszta is és jól is esett neki.Plusz amúgy nem is relevans nekem, hogy egy anonim fórumban ki mit okoskodik, mert mindenkinek jogában áll hülyének lenni A gond az az, hogy beleolvasott a fórumba a sógornőm, és Ritusét olvasta, de ezt is leirtam már vagy 4 szer Ennyit az értő figyelemről ezért kértem az első kommentemben, hogy kioktatás helyett elég lett volna egy részvét és köszi hogy megosztottam ezt az intim és igen keserű tapasztalatot pusztán csak azért hogy nektek jobb legyen és ti akik babások vagytok nekogy ilyen szituba kerüljetek. De máskor nem fogom megosztani, hogyha ezekután még mindig ott tartunk ahol hogy nekem kell magyaráznom érzelmi inteligenciai tételeket egy babaváró meghitt fórumban... Privátban nem egy üzenetet kaptam, amiket köszönök is és megfogadom a tanácsotokat, hogy fegyvertelen emberekkel nem érdemes szellemi párbajt vívni
2016.04.22 10:29
2016.04.22 10:30
2016.04.22 10:36
2016.04.22 10:37
2016.04.22 10:38
@ritus922:Pont erőől van szó, hogy HIÁNYZIK AZ ÉRTŐ FIGYELEM. Hogy a másik szemszögéből a másik igényeire reagálva valóban segítsük a nehéz perióduson át a akár a saját tapasztalatainkkal kiegészítve. De ne felülről lekezelően kioktatva beszélj, bíráskodj, (hogy ettől meg attól nem megy el a baba, stb) olyan esetről amiben mondtam ÖNHIBÁDON KÍVÜL de nincs rálátásod. Leírtam hogy ő mit érzett mit mondott mit mondott a doki. Te meg ezt kétségbe vontad és azzal terveztel "segiteni" hogy kioktattad hogy ettol nem megy el a baba ...PFFFF. Ez neked sem esett volna jol es nem is tudsz vele mit kezdeni azon kivul hogy faj. A helyzetet okolja es nem magát btw.
2016.04.22 10:44
2016.04.22 10:44
2016.04.22 10:46
2016.04.22 11:00
2016.04.22 11:01
2016.04.22 11:07
2016.04.22 11:12
2016.04.22 11:22
2016.04.22 11:24
2016.04.22 11:33
2016.04.22 11:46
@littlebiscuit: Egészen megéheztem, már a leírástól is, nagyon jól hangzik, főleg a második tetszik nekem. Imádom a tésztákat miinden féle formában. Most nekem is kicsit több időm lesz tökéletesíteni a konyhai tudásom, én főként a magyaros ételeket tudom jól elkészíteni. Egy jó pörkölt-nokedlinél nem tudok jobbat elképzelni
Azt olvastam, hogy a beágyazódástól számítva kb 21-22 nap, és van a babának szívhangja, nem tudom ez mennyire mérvadó.
2016.04.22 12:35
2016.04.22 12:52
2016.04.22 13:07
2016.04.22 13:15
2016.04.22 13:37