Új privát üzeneted érkezett!

Latkafr
Az a baj hogy előttem is meg utánam is ugyan azt leírták amit én és Te csan Engem emeltél ki és ez az ami nagyon fáj. De tudod mit innentől kezdve nem írok egy szót se mert úgy látom zavaró tényező vagyok azzal hogy kb 4. ilyen után írtam én is ugyan azt amit mások de csak az Én hozzászólásom volt a sértő. Nem tudom mivel voltam ennyire bántó de nem gondoltam hogy ezt érdemlem.


Köszi hogy itt lehettem még egy kis időre is további szép babavárást és próbálkozást.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@littlebiscuit:
Meg egy voks a tunetmentesseg-kisfiunak ;-)
Nalam meg emelyges sem volt,sot a cicik sem nottek hatalmasra,es kisfiunk lesz hatarozottan :-)

mimkosz
Budapest
 
 


@ritus922:
Ne menj el ritus! Úgy megszerettelek. Sokat segítettèl a hsz-aiddal nekem. Kèèrlek, gondold át. A te pèldád ad erőt nekem. Mèg biztos lenne kèrdèsem. Ès különben is, szeretnènk a babóca fejlődèsèről tudni. Majd ha itt már egy csapat kismama összejön, nyitunk egy olyan fórumot, hogy "pocakosok". Ès mindegy hanyadik hètben jár valaki, írhat kèrdezhet. Ott leszel te is, már biztos! Ne menj el innen lèccci!

Itt dúlnak a hormonok, kavarognak èrzèsek. Sokan vagyunk, ès írásban mindig nehezebb kifejezni amit akarunk. Vagy nem annak vesszük, aminek szánták. Semmi baj lányok. Tartsunk össze!

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 

 
 

@caroline4:
Köszönöm szépen a marasztaló szavakat. Csak annyira igazságtalannak érzem hogy csak az én kommentem volt "sértő". Tavaly amikor elvesztettem a babát és saját magamat hibáztattam mert emelgettem a 15 kilós gyerekeket a munkahelyemen az akkori forumba ahol írtam nekem egy ilyen hozzászólás segített hogy ne magamat hibáztassam, talpra álljak és szembenézzek a műtéttel és a veszteséggel. Plusz az orvosom is akkor azt mondta hogyha egészséges lett volna akkot az ilyen emelgetéseltől nem lett volna gond. Mert tényleg ha csak én írtam volna azt amit és a többiek nem akkor elfogadom hogy sértő de így nem tudom .

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@ritus922:
Szerintem se menj el 1 ember miatt, vagyunk itt páran. Ne vedd magadra, én is is Megkaptam de nem veszem fel... Nincs értelme vitatkozni. A kezdetektől kezdve itt vagyunk, támogatjuk egymást, a most várókat is.

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


@ritus922:


most jönnek nálam az izgalmas napok. A 7. dpo-n járok és kijött ma reggelre egy herpesz a számon?

Kinek is volt így? Little-nek? olvasgattam kicsit és jópáran írják, hogy tipikus terhestünet lehet, mert a legyengült immunrendszerkor a (már régen bennem lappangó és időnként előjövő) vírus megjelenik ilyenformán. Akkor is ha valami "betolakodó" baci vagy más vírus gyengíti a szervezetet. Remélem, hogy az én "betolakodóm" a várva várt kisbabánk. :)

Szerintetek? volt még valakinek herpesze így visszagondolva babásodás legelején? 

Nekem időnként kijön, úgy évente egyszer. De most remélem tényleg babától van. Csak tiszta 70%-os alkoholt kentem rá, mást nem merek. 

7. dpo

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@caroline4:
Nekem is ritkán van de nálam akkor jön ki ha valami kaja nagyon rosszul esik. Ha van aloeverád törj le egy kis darabot ragd egy kicsit a fagyasztóba és azzal is kenegesd. Elősegíti a gyógyulást plusz a hideg enyhíti a viszkedést és az égő feszülő érzést.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@caroline4
Nekem a pozitív teszt után egyből kijött. A doki is azt mindta hogy már az elején ennyire szívja a baba az immunrendszert. Úgyhogy ez még jó jel is lehet. Hajrá!!!! :-)
11hkm

Kép
szakerto
 
 


Sziasztok csajok!

Először is Ritus és Latkafr, csigavér, nincs vita!!!
Latkafr szerintem mindannyiunk azét mondtuk ezt hogy ne legyen egyértelműen okolva az emelés mert ez csak lelki szenvedést okoz, hogy én voltam felelőtlen és nem kellett volna. Igen, biztos rengeteget számitott.. de talán ha nem emel kihúz még plusz egy két hetet és aztán jön valami gond. Szóval nem tudni és jobb nem is agyalni rajta. Én is tettem. Hogy túlerőltettem magam egy bizonyos napon és biztos az. Meg nem kellett volna repülnöm. Önostorzás nem hiányzik még ilyenkor. Csak arra kell gondolni hogy kis angyalbébi lett mert igy kellett lennie, nem volt elég erős.

Caroline,
Igen, herpeszem jött mondjuk jóóóval később, már miután késett, 18-19 dpo körül. Mondjuk én ezt annak is betudom hogy egy nagyon fárasztó kialvatlan hétvége volt mögöttem, amikor a barátnőmmel bejártuk egész Rómát megmásztam minden lépcsőt meg kupolát :D Fura volt mert nekem mégcsak nem is évente van hanem utoljára 4 éve volt emlékszem... Szóval nagyon le voltam fáradva az tuti.
Kivánom hogy köze legyen a bébihez!!!

Én kicsit izgulok a hétvége miatt. Vasárnap szülinapi vacsi nálunk. Ugy volt hogy 8-an leszünk de most bejelentkezett egy plusz pár, akiket eleve hivtam, de azt mondták nincsenek itt, most kiderült hogy mégis. Egyik para, hogy a pasi most beteg - azt mondja a párja, hogy majd vasárnapra kikurálja, de mondtam neki, ide ne hozza nekem betegen mert nagyon srün leszünk - hideg lesz ahhoz hogy a teraszon legyünk bent pedig rettentően kevés a hely.. A másik persze hogy 10 emberre vacsi hmm... Nade olyan dolgokat csinálok amikből egy csomót meg lehet csinálni előre is már holnap, meg aznap szépen folyamatosan, szóval igyekszem majd pihenni is a nagy készülődés közben..
Bejelenteni nem szeretnénk még, 7. hét nagyon korai.. még 3-4 hetet legalább várni szeretnék..
Ráadásul a barátnőmnek akik próbálkoznak tegnap megjött :( nagyon drukkoltam hogy sikerüljön nekik mert tudom hogy neki ez ilyen 'vereség'. Ő az aki ősszel igy irta a sikertelen hónapokban 'állás 0-0' - és most is ezt írta annyira utálom ezt mintha valami focimeccs lenne :S
Azóta nem is osztok meg vele részleteket viszont szuperül jött ki mert épp április elején kérdezte mi a helyzet babafronton, irtam, semmi pecsételek meg fog jönni.. A továbbiakat viszont nem tudja szóval egyelőre jobb is igy. Ha ki tudok várni még 4 hetet talán addigra ebben a ciklusban ő is teherbe esik és lezárul ez a 'verseny' :S


Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@caroline4:kiscsillag201,ritus922,
Nem tudom tárgyilagosabban leírni a szitut és nem is szeretném, ahogy látom nincs értelme, mert bármennyire próbáltam türelemmel leírni, megválaszolni, jelezni van az a helyzet, amikor már nem megyek bele már vitaba hiszen lathatoan nem egy nyelvet beszélunk. :) Azonban meg egyszer megprobalom, hata vezenyszavakkal, tömören betudjatok fogadni :)

1, A legfontosabb, hogy egyirányú kommunikációval FELHÍVTAM A FIGYELMET egy VESZÉLYFORRÁSRA ovva a többi kismamát, hogy elkerüljenek egy hasonló helyzetet.
2, NEM tanácsot, szakvéleményt kértem, hiszen egyikőtök sem nőgyógyász, nem ismeri a pontos helyzetet, nem ismeri a sógornőmet.
3, Ami történt visszaforíthatatlan és minden "SZAKVÉLEMÉNY" nevetséges ebben az esetben.

Ha egy haláleset történik, akkor ti hárman a halotti toron is kiokosítjátok a hozzátartozót, hogy de így meg úgy meg szerintem nem is azért halt meg amiért :) Nevetséges. Csak úgy mint a fenyegetőzésed, már már zsarolásod, hogy elmész :) Hát tini vagy? Komolyan :) Törlöd magad FB és akkor nincs probléma ? :) Konflikusok lesznek vannak és voltak. Pláne egy fórumon, mikor sokszor akaratunk ellenére fogalmazunk a befogadó számára rosszul, de te Ritus a válaszodban tisztán leírtad azt ami nekem ebben a szituban sok volt. Miszerint te SEGÍTENI szeretnél, azzal a kommenttel, hogy szerinted nem csak az volt a baj, hogy a babát emlete :) Hozzá teszem én is szeretem a kommenteidet, tanácsaidat ugyan ugy mint Kiscsillagét általában, de vannak topikok, amiben nem értek egyet, vagy van olyan téma, mint pl ez most, amiben nagyon nem. Ettől még nem haragszom rád/rátok, de ebben a kérdésben erősen más a véleményem és sértőnek, bántónak találtam mind tartalmilag mind formailag Ritus, amit visszaigazoltan is leírtál.

Véleményem szerint egy egyszerű részvétnyilvánítás több lett volna ebben az esetben, hiszen hormonok ide Caroline vagy oda (megjegyzem tőled pláne nem vártam volna 3 gyerek után ilyen kommentet) tragédia az ami történ. Plusz MONDOM ÚJRA, hogy én ódákat zengtem a fórumról neki ő meg pont az okoskodó, kommenteiteket látta és bőgött 3 órán át. Ez érzelmi inteligencia kérdése és empátia.

Ritus, Littlebiscuit teljesen máshogy írta, amit írt, máshogy foglamazott, más volt az üzenete. És igen vannak olyan tagok a csoportban, akik veszik a fáradságot és utánaolvasnak akár a fórumon akár a neten egy adott gubancnak és valóban érdemben próbélnak segíteni a többieknek ismerve a korábban megosztott háttérinformáiókat. Little/Caroline/Scolo pont ilyen csopitag, de még rengeteg más ilyen attituddel rendelkezo tag is van szerencsere.

Remélem, ebből az esetből mindneki levonja a megfelelő tanulságot, hiszti, dráma mentesen. Mert gyönyörű példája lehet egy kommunikációs problémának és az értő figyelem használatának :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@bikbok:Szió megjött a D-vitamin eredményem is :) Köszönöm, hogy jelezted, hogy ezt is vegyük bele a palettába :) Szerdán megyek egy új dokihoz kiértékelni a laboromat :) Te hogy vagy? Veled miújság?
23691 D vitamin : 71,76 nmol/L   22,00 - 150,00


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


 


@littlebiscuit@gorzi: Köszönöm a tanácsokat! Hétfőn megyek a háziorvosomhoz és megkérdezem őt is mit tanácsol. Hétfőn már nem dolgozom a baba érdekében, kicsit izgulok mit szólnak a kolléganők, hogy olyan hirtelen hagyom ott a céget, ahogy bejelentem el is köszönök. De nem tudok nekik előbb szólni, mert a párom húga közvetlen munkatársam és nagyon pletykás is. Remélem megértik, hogy nem akartam, hogy a családnak ne én mondjam el.


@latkafr: Sajnálom, ahogy alakult, szurkoltunk érte ismeretlenül is, hogy minden rendben legyen. Remélem a kisfia ad neki erőt, hogy idővel fel tudja dolgozni. El sem tudom képzelni én mit éreznék.



Azt elfelejtettem írni, hogy amióta babás vagyok, nincsen hányingerem a magzatvédő vitamintól. Eltekintve attól, hogy rengeteget tudnék aludni, nincsen igazából semmi bajom. Még kívánósnak se mondanám magam. Szerencsére a herpeszem se jött ki :) Aminek nagyon örülök :)


Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa
 
 


@latkafr:


magne b6, valeriana

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@caroline4:Ez jó az érzelmi inteligecia szegény emberek ellen védekezni, akik okoskodnak, mikor csöndben kellene maradni, hiszen senki nem kétre a "szakvéleményüket" :) :D XD Köszönöm!!!! Vagy arra gondolsz ha elvetélsz esetleg egyszer majd én is ezzel "SEGÍTHETEK" neked, hogy ha kioktatnak, hogy más miatt ment el a babád, mint amit a kompetens orvosod mondott és te is érzetél? :) :D :D Köszi megjegyzem :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@molyocska: Köszönöm szépen átadom neki. Kedden lesz a műtét, mert nem sikerült spontán vetélnie. Szegény erre várt az elmúlt napokban. A kifia igen sokat segít, de hihetetlen hogy érzi, hogy valami baj van, pedig 17 hónapos és a sógornőm kívülről a baba előt semmit nem mutat. Annyira szuper, hogy te is már a babások között vagy :) Hisz nem rég még csak a vizsgálatok előtt voltál :) Jóérzéssel tölt el, ha olvashatok rólatok is :)  

Most utánaolvastam én is ennek a vetélés/spontánvetélés régen pl a nem kívánt terhességet úgy szakították meg pl falun, hogy a fészer istálló gerendákról ugrottak le a lányok, vagy felettébb sokat emeltek, jártak a kútra és lényegesen nagyobb adag vizet emeltek ki. Ezeket biztos módszereknek tekintették annó, mikor a 7. gyerek után már nem bírtak volna a nők többet világrahozni/etetni stb. hiszen akkor nem volt 72 órás tabletta vagy kényelmes óvszer. Olvastam sajnos olyat is, a 2000 években, hogy egy lány tornaórán vetélt el "spontán" miután tornaszivacsot húzott a hasára és a barátnői a hasán ugráltak :( Félelmetes mit vannak, komolyan. Láthattuk tapasztalhattuk, hogy olyan nehéz tudatosan a babatervezés, vannak olyanok, akiknek viszont azonnal összejön, mert minden csillag úgy áll :) Én pusztán arra hívtam fel a figyelmet mostmár részben személyes tapasztalat végett, hogy esetünkben mikor minden bizonyítottan optimális volt (hormonszint, genetika, fejlődés, immunólógia stb) egy nagyobb fizikai terhelés mekkora traumát tud okozni és szívből kívánom, hogy mások elkerüljék ezeket a szitukat pusztán azzal, hogy én leírtam és jóindulattam megosztottam veletek ezt a kényes helyzetet. 


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:


Mivel Te vagy az aki támadólag áll hozzánk akkor had hivatkozzam a Te kommentedre:
Igen és a vérzés rögtön is jelentkezett, csak a kis lüke nem szólt mert azt hitte normális mig keveske :( Pont a nagy pakolás és a kertimunkák után

Ha már egyből jelentkezett utána  a vérzés anyaként a baba kellene hogy az első legyen szerintem. Miért nem ment el egyből dokihoz ha makk egészséges volt a magzat? Miért várt plusz 1 hetet illetve még 1et amikor Te vitted be korházba? Ilyen korai terhességi szakaszban már tudhatná az ember főleg mivel már van egy gyermeke, hogy mi árt is mit lehet? nem?

Vagy Én látom rosszul? Lányok?

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


@latkafr:
En altalaban sosem allok be vitakba,igy most sem ez a celom ne ertsd felre,csak segitsd,hogy megerthessuk,hogy miert lettel ilyen merges?A sogornod mitol borult ki ennyire?Visszaolvastam az uzeneteket es mindenki a sajnalatat fejezte ki,es biztataskent irtak a sogornodnek,hogy ne magat okolja a tortentekert ,mert bar a baj akkor kezdodott,viszont lehet higy esetleg mas problema is volt a hatterben,ami mar sosem fog kiderulni.Nem ertem,hogy neki/nektek konnyebb elfogadni az elveszteset a babanak igy,hogy mindenki a szemebe mondja,hogy az o hibaja?Ha nem emelget ez nem lett volna?En ezt a reszet nem tudom ertelmezni.Irasodat en ugy ertelmezem,hogy ez konnyebb szamara/szamotokra,mert igy nincsen semmi testi problemaja.Ritus is,aki szinten atelte ezt,mint irta szerintem nem szakvelemenynek szanta,csupan emlekezett amikor vele ez tortent,amikor sokat emelgette a gyerekeket,hogy neki sokkal nagyobb lelki megnyugvast adott az,higy tobben tamogattak,hogy nem az o szemelyes hibaja,hiszen mas is allhatott a hatterben.Szoval ezt a reszet nem ertem en szemely szerint.Konnyebb szamotokra igy az elfogadas?
Termeszetesen mi ezt is elfogadjuk.Velem szemely szerint ha ilyen torrtent volna;biztos onmarcangolnam magam,viszont jol esne az egyutterzes,hogy nem feltetlenul az en hibam.Szerintem a tobbiek is igy velekedtek.
Amugy szemely szerint kicsit megdobbento volt,hogy az orvos is ezt igy kategorikusan kijelentette,hogy az emelgetes miatt tortent ez a szomoru dolog.En ennel sokkal erzelmesebb vagyok,es nem tudom,hogy az orvossal mennyire szemelyes az o viszonya,de en belehalnek,ha nekem igy a szemembe mondana,hogy marpedig igenis az en hibam,hogy a baba elment.
Ezert nem ertem a kirohanasod ne haragudj,higy a sogornod a lanyok miatt orakat sirt.Nem lehet,hogy az a rengeteg feszultseg tort ki belole?
Ha van kedves kerlek ird meg,hogy mely mondatok voltak,amik szerinted/szerinte ennyire serto volt.Koszonom!
Imadok idejarni es izgulni ertetek,es hat veletek eltem at a pozitiv tesztemet.

mimkosz
Budapest
 
 


@kiscsillag201


@ritus922:


 


Komolyan mondom nem értem mit tettem? Mit írtam? Mi volt a rossz az írásomban?

Nem írtatok ti se semmi rosszat. Senki nem írt rosszat laktafr-nak. Ne ostorozzátok magatokat! Megáll már az ész ettől. 


@latkafr:


Túl érzékenykeded a dolgot. Mostmár nyugodj le, írtam több lehetőséget is erre. Más is veszített el babát itt, nem csak a sógornőd. Hidd el mi tudjuk milyen...... És ha megkérhetlek ne írj semmit erre. Köszi. 





Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Es ne ertsd tamadasnak vagy osszefogasnak ellened,mert tenyleg nem ugy szanjuk a dolgokat.
Persze van aki mar esetleg nyomatekosabban valaszol neked,hiszen lassuk be azert sokszor te sem tul kedvesen reagalsz.
Tehat mi lett volna szerinted esetedben a helyes valasz,amitol a sogornod nem sir orakat es nincs a veszekedes?
Hogy koszonjuk,hogy megosztottad ezt a borzaszto tapasztalatot,hogy nem szabad emelgetni.Sajnaljuk,higy elvesztette a babajat,mert o emelgetett,de mivel emiatt ment el es nem testi baj miatt ezert legkozelebb ilyen nem fog elofordulni,ha vigyaz es nem emelget?
Es olyan lanyoknak irtal vissza a szemelyes velemenyem szerint nem a megfelelo stilusban,akik igenis tudjak mi az,hogy elvesziteni egy pici eletet :cry:

mimkosz
Budapest
 
 


Sziasztok!


@caroline4:


Nekem mondjuk nem herpeszem, de a szám ezen a héten teljesen tele volt aftával azt is kenegettem ilyen ecsetelős vacakkal, nagyon lassan (pedig régebben 1 max. 2 nap és már semmi nem volt), még most is érzem de már nem olyan nagy és nem fáj (szerencsére).


@molyocska:


Szeintem a kollégák nem fognak neheztelni rád (lehet nem értik először), de idővel mindenki megbékél. Hisz jó esetben van min. 2 évük rá! :-D

Nekem is tegnap mondta a kolléganőm hogy menjek már el szűlni, mert még most vagyok fiatal stb. (természetesen nem sejt semmit).
Ma minden kiderül, nagyon ideges vagyok miatta, éjszakai pisilés (1 óra) alig tudtam vissza aludni, remélem jó híreket tudok mondani mindenkinek. Főleg a szűlöknek (ezt nem vegyétek magatokra), hisz ők még nem is tudnak semmit. De anyum egy igazi boszorkány már mondta hogy mi csak a babavárásról halgatunk mint sz@r a fűben. (tegnap előtti megjegyzése) És bejelentette hogy az unokatesom is nagy valószínűséggel terhes (fura mert 9 hónap van csak közöttünk az ő javára :-D)


Kép
gorzi
Keszthely
 
 


@littlebiscuit:
Nagyon örülök hogy minden rendben és hallhattad a kicsikéd :) teljesen elérzékenyültem a soraidon :oops: Boldog problémamentes babavárást kívánok!!!!
bunny88
 
 


@gorzi:
Szorítok hogy minden rendben legyen :)
bunny88
 
 


@gorzi:


egyre több hsz-t olvastam arról, hogy kijön a herpesz terhesség elején, vagy még a teszt előtt. 

Lehet az afta vagy mi is a terhesség miatt jött ki most nálad. 

Na most elkezdtem bizakodni :) pedig nem nagyon van semmi tünetem. A mellfájdalom elmúlt, a teltség megmaradt. Néha MINTHA szúrkálna a jobb oldalon, de elég enyhén és rövid ideig. 

7. dpo


Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Köszi bunny :)

Gorzi te hánykor mész??
Nagyon drukkolunk!!!

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@mimkosz: Igen, épp ez ezért fura, hogy átélték és még sincs annyi alázat bennük vagy empátia hogy higgadtan csak részvétüket fejezzék ki. Hisz fordított esetben őket sem érdekelte annó vagy volna hogy ki mit okoskodik utólag egy visszafordíthatatlan helyzeten.  Plusz nem kértem theory craftot, vagy oknyomozást sem ha jól emlékszem. :) Ahogy te is és szerencsére sokan kifejezték a sajnálatukat , és kívánták a legjobbakat gyors regenerálódást. Ez tiszta is és jól is esett neki.Plusz amúgy nem is relevans nekem, hogy  egy anonim fórumban ki mit okoskodik, mert mindenkinek jogában áll hülyének lenni :) A gond az az, hogy beleolvasott a fórumba a sógornőm, és Ritusét olvasta, de ezt is leirtam már vagy 4 szer :) Ennyit az értő figyelemről :) ezért kértem az első kommentemben, hogy kioktatás helyett elég lett volna egy részvét és köszi hogy megosztottam ezt az intim és igen keserű tapasztalatot pusztán csak azért hogy nektek jobb legyen és ti akik babások vagytok nekogy ilyen szituba kerüljetek. De máskor nem fogom megosztani, hogyha ezekután még mindig ott tartunk ahol :) hogy nekem kell magyaráznom érzelmi inteligenciai tételeket :) egy babaváró meghitt fórumban... Privátban nem egy üzenetet kaptam, amiket köszönök is és megfogadom a tanácsotokat, hogy fegyvertelen emberekkel nem érdemes szellemi párbajt vívni :) 


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:


miért érzem úgy, hogy nem kaptál ilyen üzenetet?

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@littlebiscuit:


Sajnos csak este fél hétre tudott időpontott adni a doki. :-(

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


@latkafr:
Sajnalom,mert nem tartom magam egy olyan embernek aki analfabeta a szovegertelmezesben.De szerintem szo sem volt kioktatasrol,mind inkabb egyutterzesrol tettek tanubizonysagot a lanyok azzal,hogy probaltak ot vigasztalni azzal,hogy elmondtak nem feltetlen az o hibaja a babajanak az elvesztese.
Sajnos mivel irunk,es nem szoban beszelunk,sokszor felreertheto.
Peldaul a te irasaidnak stilusa ezzel az uggyel kapcsolatban inkabb kioktato es lenezo,mint merges amiert igy irtunk.Pl.:Amit nekem irtal hogy mar vagy negyszer leirtad.Lekicsinylo a stilus.Szerintem.
Sajnalom hogy azok az emberek akik irtak neked privat uzenetet,miszerint nem erdemes velunk szellemi parbajba kezdened ,nem vallaltak nyiltan a velemenyuket!

mimkosz
Budapest
 
 


@latkafr:


Igen csak nekem pont egy ilyen komment kellett hogy ne saját magamat hibáztassam a babám elvesztéséért. Bocsánat hogy abból indultam ki hogy talán így nem magát fogja majd okolni. És kikérem magamnak hogy az érzelmi inteligenciánkat becsméreld mert nem ismersz minket. Plusz ez hogy "fegyvertelen emberekkel nem érdemes szellemi párbajt vívni" ez erős szerintem. Én nem becsméreltem egy szóval sem a te érzelmi intelligenciádat és a szellemi tudásodat kérlek te se tedd mert még olyat mondok amit később megbánok. És képzeld engem igen is érdekelt hogy az én helyzetemre a kivül állok mint mondanak mert igen is sokat segített a lelki felépülésembe. És azért is írtuk amit mert átéltük tudjuk hogy ilyenkor az ember csak saját magát hibáztatja és ez nem jó se a lelki és testifelépülésben. De mindegy is úgy is csak azt olvassátok ki a kommentemből amit akartok és utána kapom a lekezelő hangnemű kommenteket. De én igen is ki fogok állni magamért és nem tűröm az ilyen hangvételű válaszokat. Mert ezt lehetett volna szebben is írni hogy "ne haragudj de úgy gondolom bántó volt amit írtál" és kész nem pedig egy szép kis lehúzó komment keretében megfogalmazni ezt. Nekem csak is kizárolag ezzel volt bajom a hangnemeddel semmi mással.

Abba te nem gondolsz bele hogy nekem mennyire rossz volt alig tudtam aludni azután a kommented után már szinte a sírás kerülgetett meg az idegtől plusz magnéziumot kellett bevennem mert görcsöltem.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


Gorzi, átérzem, én is nap végéig izgultam.. de eltelik már ez a pár óra!! Mennyi idős lehetsz menzesz alapján és valójában?

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@caroline4:


Ja és azt elfelejtetettem írni hogy bepatanásozottam, tele van az arcom vele!! - úgy tudom utálni :-(
De azt is tudom hogy ez a baba miatt van!!

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


@gorzi:


Nyugi én is így voltam az első uh előtt nagyon izgultam hogy jó helyen legyen és minden rendben. Utána két hétre rá azért izgultam hogy legyen szívhangja plusz hogy jó ütembe fejlődjön. Most május 2.án megyek 10 hetesre és azért izgulok hogy legyen ismét szívhang és minden rendben legyen. :) Szóval szerintem ez az izgulás az uh-k előtt nem fog változni. :)

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@ritus922:Pont erőől van szó, hogy HIÁNYZIK AZ ÉRTŐ FIGYELEM. Hogy a másik szemszögéből a másik igényeire reagálva valóban segítsük a nehéz perióduson át a akár a saját tapasztalatainkkal kiegészítve. De ne felülről lekezelően kioktatva beszélj, bíráskodj, (hogy ettől meg attól nem megy el a baba, stb) olyan esetről amiben mondtam ÖNHIBÁDON KÍVÜL de nincs rálátásod. Leírtam hogy ő mit érzett mit mondott mit mondott a doki. Te meg ezt kétségbe vontad és azzal terveztel "segiteni" hogy kioktattad hogy ettol nem megy el a baba ...PFFFF. Ez neked sem esett volna jol es nem is tudsz vele mit kezdeni azon kivul hogy faj. A helyzetet okolja es nem magát btw.


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@littlebiscuit:


Hát a mensi napjától számítva ....... 9. héten lennék mert az utcsó mensi napom 2016.02.25 (mármint akkor kezdődött a mensim). De ugye a március 10 helyet az ovum 20.-án volt 10 napos eltérés van! Ezért kiváncsi vagyok mit látunk az uh-n hogy hány hetes is lesz a doki szerint.

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Nem értem hogy amúgy rajtam kivül tényleg ugyan azt leírták még 4-en 5-en és csak az én hosszászólásom a bántó és hiányzik belőle az értő figyelem. Most az hogy más szavakkal írtam le? Hagyjuk is komolyan ha van saját gondolatom az is már bűn? És nem kioktattam hogy ettől nem mehet el a baba hanem hogy nem feltétlenül csak az emelés volt a gond de hiába védem magam úgy és én leszek a bunkó aki nem tud erről semmit és egy érzelmi analfabéta....

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


jaj lányok elég tényleg! ez nem segit senkin és semmin hogy vitáztok. Itt a fórumon sokminden leirva nem úgy jön vissza mintha pl élőszóban mondanánk. Azzal hogy mindannyian 'erősködtünk" (én kezdtem) hogy nem biztos hogy az emelés a ludas a soginőd lelkén szerettünk volna könnyiteni - azaz, én biztosan. Természetes, hogy amit leirtál, valóban túlzott azzal a cipekedéssel meg ásással és jó tanulság hogy nem szabad ilyesmit csinálni. Kár hogy ilyen áron lett belőle tanulság :(

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Gorzi,
Nekem február 29-én volt az utolsó menzesz ez alapján nagyon közel vagyunk egymáshoz. Én ma 7+4 te akkor 8+1 vagy.
De akkor a 8+1-ből le kell venni azt a 10 napot 6+6/6+5 lehetsz most kb. Ha az ovutól számolom akkor vasárnap lesz 5 hete plusz a kettő a menzesz előtti akkor 7 hetes leszel vasárnap. Bingó egyezik! Szóval egy-két nappal vagy visszább nagyjából mint én.. (és tényleg én olyan március 16/17 körül ovuláltam) Együtt szülünk :D

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@gorzi:


Pattanás nekem is van, hogy kijön mint pl most is 1-2 napja, ez nagyon kiszámíthatatlan. Most mész először dokihoz? Már tuti lez szívhang még ha kisebb is mint a mensi szerint :)


@ritus922:


Engedd el ezt a témát felesleges vitatkozni, úgyis azt látja az ember amit akar.....


Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


@kiscsillag201:


Tudom csak nem gondoltam hogy ilyen hangnemet érdemlek és ez fáj a legjobban.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@littlebiscuit:
Es vegul mi lesz a menu?Gondolkodtal mar rajta?
Valami olaszos?Vagy igazi magyarossal keszulsz?

mimkosz
Budapest
 
 


Mimkosz,
olaszos vacsi lesz. Bevallom, imádom az olasz konyha egyszerűségét és hát nem utolsó sorban a minőségét.
Lesz egy kis 'aperitivo' sajtok, oliva, szalámi ilyesmi, amolyan előétel féle.
Aztán 3 féle tepsis fogással készülök.
Az első az egyik kedvenc ételem, a rakott parmezános padlizsán, paradicsomosan. Ezt már holnap megcsinálom mert még finomabb is másnaposan :)
A második az a cannelloni lesz, ilyen hussal töltött tésztatekercsek, husos raguval nyakon öntve plusz besamel mozzarella és parmezán elmaradhatatlan hogy szépre süljün a teteje :)
A harmadik pedig egy lasagne, de nem a klasszikus, hanem cukkinis / sajtos a tetején egy romai pecorino nevű sajttal ami olyan mint a parmezán csak még sokkal pikánsabb :)
Aztán lesz valami kisebb husos szakasz ez majd attól függ mit találunk szépet frisset holnap, lehet pl ilyen kis pálcikás husokat kapni amik nagyon finomak. Mellé egy kis köret, tepsis krumpli az egyszerű.
A végén pedig epres tiramisu.

Első hangzásra soknak tünhet, de végül az a 3 féle tepsis egy ilyen kisebb tepsinek megfelelő eldobható aluminium edénykében lesz készitve ami olyan 4 fős. De igy lesz 3 féle és akkor kisebb kóstoló megy mindenkinek, vagy aki valamelyiket nem szereti akkor ott van 2 másik féle.
Igy a húsos részt már tényleg nem viszzül tulzásba mert a többi igencsak kiadós :)

Ez az olasz menü amugy. Antipasto, aztán az első fogás (ami nagyjából nálunk a levesnek felel meg) a tészta/risotto, majd a második, a hús és saláta/köret.
Szóval, lesz minden mint a lakodalomban :D

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Lányok!

Nekem még az elején köszönte lakafr amit írtam, miután ritust marasztalni mertem már én is szemét voltam. Mi van? 

Már frankón görcsöl a hasam ettől az egésztől. És mivel én indítottam ezt a topicot azzal a céllal, hogy beszélgessünk és támogassuk egymást, nem engedem, hogy így vitázzon valaki a "vendégeimmel"! Elég!

Úgy gondolom, hogy senki nem írt semmi olyat, amiért ezt érdemli. Senki! És kezdetben finoman jeleztem is, hogy legyen ebből a hisztiből elég, mostmár ilyen hangnemben kérem! 

Isten ments, hogy addig szekálja itt valaki a kismamáinkat, míg azok majd az idióta bántásoktól görcsölnek be és...

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@littlebiscuit:
Nyamiiiiiii!!!!Ez aztan jol hangzik.Azt a rakott parmezanos padlizsant szerintem kiprobalnam,de csak ugy magyarosan koretkent. :-DLeirnad a receptet te hogy keszited?
Azert a sajtokkal is vigyazz,terhesen sok fajtat nem lehet enni!
Meg jo hogy nem vagy valami kulonlegesre kivanos a babotol :lol: Mindenki ehetne amit te megkivantal! :lol: En koran elmondtam a baratoknak a babat,hiszen ha baj van akkor is mellettunk allnak,ezert baratok!Ha ugy adodna a helyzet meg jol is johet ki ;-)

mimkosz
Budapest
 
 


@littlebiscuit: Egészen megéheztem, már a leírástól is, nagyon jól hangzik, főleg a második tetszik nekem. Imádom a tésztákat miinden féle formában. Most nekem is kicsit több időm lesz tökéletesíteni a konyhai tudásom, én főként a magyaros ételeket tudom jól elkészíteni. Egy jó pörkölt-nokedlinél nem tudok jobbat elképzelni :)

Azt olvastam, hogy a beágyazódástól számítva kb 21-22 nap, és van a babának szívhangja, nem tudom ez mennyire mérvadó. 


Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa
 
 


Na igazi para mami leszek. Elmentem bevásárolni (az tulzás venni pár dolgot főleg zöldség mert az itt a kis supermatketünkban nagyon klassz), olyan 2-2 kilónyi cucc lehetett szépen szétosztva arányosan a két vállamon, egy 10 perces sétával haza. De ugy mentem mint egy nyugdijas :D remélem ez még simán belefér a nem megerőltető katergóriába. Persze érzem az alhasam, hogy megérzi még ezeket a kisebb erőfeszitéseket. Mindig azon értetlenkedtem, hogy tudnak egyesek futni terhesen pl :S (jó tudom, ha hozzá van szokva rendesen akkor más) na mindegy..

Mimkosz,
Én azzal kezdem hogy felteszem a paradicsomszószt főni egy két egész fokhagymagerizdecskével az jól megy a padlizsán izéhez (de ezeket aztán kiveszem). Ha magyarositani akarsz ide bedobhatsz egy darab szalonnát :D
A felvágott padlizsán nagyszeű só alatt kiengedi a felesleges vizet, majd a szeleteket ilyen ikea-s grilles edényben megsütöm (mindenféle zsiradék nálkül). Egy kis mozzarella is kell feldarabolva. Nameg persze a reszelt parmezán a lényeg. És akkor elkezdem rétegezni a tepsibe, alulra a padlizsán, aztán paradiszomszós kis mozeralla és sok parmezan, majd ujra padlizsán réteg és igy tovább mig tartanak az összetevők.
Éppen most néztem majdnem 2 kiló padlizsánt hoztam haza :D :D

A bejelentéssel kapcsolatban 2 dolog (személy) tart vissza, a párom unokatesója, aki a nagycsalád gossip angyala. Nem feltételen szeretném ha igy és ilyen nagy körben (40 fős család/rokonság)  terjedne el a hir főleg pérom szüleihez akik most nincsenek itt csak 1 vagy 2 hét mulva jönnek vissza Rómába és akkor mondanánk el az örömhirt. ..
A másik a barátnőm, akiről fentebb is irtam (próbálkoznak de épp megjött neki). Tudom hogy nem tudna őszintén és tisztán örülni mert tapasztaltam már decemberben is mivel neki ez egy verseny. (az állás 0-0, ilyeneket beszél hát nem röhej :S ).
Igy aztán pár hét már nem változtat semmit, addig hátha nekik is sikerül vagy a siker kapujában lesznek..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit:


Húúú, de szépen levezeted!! De tök jó ha ma nálam is minden rendben lesz akkor tényleg egyszerre szűlünk! És ha fiú lány páros akkor meg is házasítjuk őket (csak vicceltem) :-D !!!!!

@kiscsillag201:


Igen ez az első vizsgálatom, és remélem hogy nálam is ott lesz a szívescke és dobog!! :-D (még ha csak belegondolok is mosolygok mint a pék kutyája a meleg kiflire)


Kép
gorzi
Keszthely
 
 


@littlebiscuit:


Később még jobban meg fogod. Én kb a 16. hétig bírtam cipelni piacról cuccokat haza a vállamon (nem kézben) de azóta már nem megy pedig csak 5 perc séta. Lassan ott tartok hogy veszek banyatankot :D
Tiramisuval azért óvatosan ha teszel bele nyers tojást akkor nem ehetsz belőle sajnos :( Padlizsánt lehet cukkinivel helyettesíteni szerinted? Azt jobban szeretem és akkor kipróbálnám én is :D

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


@gorzi:


nekem semmi pattanásom nincs, de most nem bánnék egyet :) csak mint tünet 

@littlebiscuit:


így ebéd környékén ilyeneket írni... hát jól megéheztem. De jó, hogy ilyen jól tudsz főzni. Hamar megtanultad? férjed szereti a babgulyást és a töltöttkáposztát? :)

@molyocska:


én is olvastam, hogy fogantatástól számítva 21. naptól kell lennie szívhangnak, ez kb. ott van a utolsó menstruációtól számolt 6. héten.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Korábban én kérdeztem barátcserje ügyben. Mégis elkezdtem szedni. Viszont most szembesültem, hogy megvettem a Premens nevű tabit amiben 20 mg van, a Zafír márkájúban meg 200 mg. Ja és az utóbbiból 60 szem kerül annyiba mint a Premensből 30. Szóval úgy tűnik megjártam. Aki szedte milyet szedett?
gaboooo
Kecskemét
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?