2016.03.30 15:49
2016.03.30 15:50
2016.03.30 15:54
2016.03.30 15:54
@caroline4:Lehet, hogy undi, de próbálok válaszolni. Nálam "pötyizés" az amikor egy-két max 20 HUF-os méretű kevés váladék van a tisztaságin. Nekem jellemzően 2-3 napig szokott lenni. Színe középbarnától világosbarnáig a mensi után egyre világosodik. A "bárnázás" a múlt ciklusban volt nekem először, ami miatt meg is ijedtem, de írtam is a fórumba akkor. A "pötyizés" után volt egy nap off (száraz nap) és utána egy vagy két napig sokkal sötétebb, már inkább 50-50 HUF-os méretű, kicsit bővebb mennyiségű, mint a "pötyi", inkább folyásszerű váladékom volta tisztaságin. Ezt én betudom a teakúrának. Azóta hála Istennek nem volt ilyen és elvileg normális, csak engem nyilván jobban zavart. Remélem segítettem.
2016.03.30 15:59
@cseniko: Szerintem simán lehet. Nekem 4 nappal hozta annó előrébb az előző ciklusban. Nem tudom, hogy hány naposak a ciklusaid. Nekem a teák kitolták 26-ról 28 ra, aminek örülök a luteális fázis miatt, mert így tuti mag van a 13-14 dpo-s napom. Az ovum eddig minig a 15 cn-on volt, de a második teás ciklusomban ez előre jött a 11 cn ra. Pont ezért figyeltük a tesztet, mert mi azért voltunk együtt akkor me "oh az még bőven atermékeny cilus előtt van" csak nem kalkuláltunk azzal, hogy az ovum előrébb mászott Mindjárt csatolom az előző görbémet
2016.03.30 16:15
2016.03.30 16:30
2016.03.30 17:13
2016.03.30 17:22
@littlebiscuit: nagyon drága vagy, köszönöm az infót, viszem is a hírt neki, hogy bátorodjon kicsit. Ez a gyümölcs-zöldség-hús dolog pl nagyon nem mellékes, iszonyúan szeret enni és csak jókat Te Rómában laksz? Ezen zakatolt még, hogy kár, hogy nem konkrétan Róma. De akkor ahogy írod, még talán jobb is így.
2016.03.30 17:32
@bikbok: Tudom, hogy más lokáció a miénk, de azért én is szeretnék gratulálni, mert úgy expatként dolgozni egy idegen országban, hogy nem beszéli a nyelvet semmilyen szinten az ritka mint a fehér holló.
Itt alap, hogy beszélje az ember a helyi nyelvet. A férjem mondjuk ezen "mesés" nyelv melett angolul is és németül is felsőfokon beszél. Velem volt a gond mert én csak angolul beszéltem, egy keveset tudok még a gimis spanyolból, az alapozó latin meg csak jól hangzik, de már semmire sem emlékszem csak a szivatásra az órákról Az itteni nyelvet, csak egy éve kezdtem el tanulni autodidakta módon és mikor otthon voltunk, akkor egy 40 órás szuper intenzív tréninget lenyomtam az intézetben is, de haladok vele, de cefet lassan, meló és háztartás mellett... csak zavar azért mert a 7köznapi nyelvben elboldugulok már azért elég szépen, de a szakmai részét angolul viszem és ezt nyilván utálják itt, mert akkor nekik is angolul kell beszelni pl egy meetingen Ez azért nagyon vicces tud lenni
Szóval arra gondoltam, hogy babavárás témában erről is lehetne beszélni, hogy ha összejön a babó ( vagy akiknek már a pocakjukban van a babóca), akkor ki hogy szeretné tanítani a babót nyelvre, vagy akarja e egyáltalán Állítólag a nyelvet elsajátítani a legjobb már babakorban később csak tanulni lehet és az nehezebb sokkal...
2016.03.30 17:39
@latkafr: bizony Te is eszembe jutottál, hogy ha jól sejtem a franciát még jobban igénylik az ottélők, mint pl itt a németek a németet. Én felsőfokon beszélek angolul, németül és hollandul, a párom anyanyelvi német-angol-spanyol, de tök érdekes itt mert ha kicsit is érzik az akcentust, egyből outsider vagy, A KÜLFÖLDI és bármennyire nemzetközi a cég meg az ország maga, sosem engednek be teljesen.Kemény vagy, hogy magadtól tanulod, sok sok sikert hozzá!
Én szeretném ha a baba angolul és németül megtanulna mihamarabb, családi környezet miatt ez elvileg menni fog neki alapból, mert vannak rokonok akik nem is beszélnek magyarul de nagyon erőltetni nem szeretném. Én csak magyarul fogok hozzá beszélni, az tuti, mint biztos anyanyelvi pont
2016.03.30 18:02
2016.03.30 18:36
2016.03.30 18:37
@ritus922:Értelek <3 Én sem panaszkodásból írtam. Mondom a barátnőm is megszenvedte nagyon az első 1,5 hónapot Totál átérzem, mert tesközelből asszisztltam szegénynek. A dokija meg annyit mondott, hogy "jaj mire megtanulná és kikisérletezé a megfelelő módszert, addigra úgy is elmúlik" Kitartást és nagyon szorítok, hogy mihamarabb túllegyél ezen a perióduson <3 És ha bármi van írd meg mindneképp, hogy mit érzel, jobban vagy-e, vagy akármi :)
bikbok: Igen, a franciáknál én sem ismerek nacionalistább nemzetet. Nagyon nem szeretnek angolul beszélni a munkában, és rengetegszer értetlenkednek és körülményesek De a 7köznapi életben velem nagyon cukik, nyilván hallják, hogy lassabban beszélek, bár akcentusom elvileg nagyon nincs, de törekednek megérteni és ez jólesik nagyon!
Viszont, az tény, hogy nagyvárosokban (Róma, Párizs,) sokkal befogadóbbak és valóban multikulti a munkavilága, szóval menni fog a barátnődnek, és ne is izguljon, hiszen egy teljesen új lapot kap Új emberek, helyek, illatok, ételek, tájak, barátok, érzések, új lehetőségek Szuper lesz! Élvezni fogja és ehhez kívánok kitartást, erőt és szerencsét Neki!
2016.03.30 18:44
@kolibri25:Hmm Ha belenézek a varázsgömbömbe, akkor holnapra látok neked tüszőrepedést De most komolyan, szerintem is igen 1-2 nap és ovud lesz, így ha babót szeretnétek most, akkor akciózzatok szerintem ma este mindenképp Majdnem 90 % ban az ovu napja elötti akcióból és az ovu napjam reggeli akcióból látok pozi teszteket a FF-en Hajráááááá !!! Nekünk nincs ovutesztunk már Szóval én is a megérzéseimre és a "nyákra" vagyok utalva, hogy belőjem az ovum Vicces lesz. Neked szorítok nagyon
2016.03.30 18:48
2016.03.30 19:32
@molyocska:Ha tudsz akkor tesztelj reggel is mindenképp. Nekem is igy lett pozi a tesztem! Nehogy lemaradjatok az ovudról De mondom, ha már van egy határozott, de halovány csíkod érdemes azért együtt lenni. Inkább ovu elött odaküldeni egy "osztagot" hogy ha a tüszőrepedéskor már ott legyenek a katonák
2016.03.30 19:45
Jókat olvastam erről a várandós vitaminról, ma rendeltem meg a gyógyszertárba, holnap érkezik.
2016.03.30 20:30
2016.03.30 20:34
2016.03.30 20:40
2016.03.30 20:43
2016.03.30 20:44
2016.03.30 21:56
2016.03.31 03:48
2016.03.31 07:10
2016.03.31 07:40
2016.03.31 08:18
Jóreggelt Hölgyek!
@kolibri25: Nuh hogy alakult a hőd ma reggel? Megmutatta, hogy megvolt-e már az ovud? Nekem ugyan úgy 36.7 Tehát még nem volt ovum elvileg
molyocska: Sajnálom, hogy megint 12 órázol Iszonyatosan sok bármilyen szektorban is dolgozik az ember. Nem is lehet annyi ideig aktívan és érdemben figyelni. Valahol pont olvastam, hogy van néhány nyugati cég, akik azt a politikát alkalmazzák, hogy 4 napos a munkahetük. Lehet, hogy 8 óra helyett többet vannak bent minden nap kb egy órával, de 3 nap offjuk (szabadnapjuk) van, ami azért elég klassz Persze ehhez hozzá is tartozik az is, hogy normális ebédszünetük is van, 1,5 óra per nap és bizony óránként van 10 perc opcionális ergobreak ( ergonómiai valós szünet, akik számítgép előtt dolgoznak). Otthon annó csak annyit írt lényegében a MT (Munka Törvénykönyve), hogy óránként 10 percben fel kell állni a géptől, és mondjuk iratot fűzz le, vagy valami más folyamatot csinálj, de ne ülj a gép előtt. Vagy északi országoknál lehet látni, hogy iszonyat népszerű, hogy 4-6 órában dolgoznak az emberek, főleg a kismamák, vagy a diákok és tisztességesen meg is élnek belőle. Jó lenne, ha otthon is lenne hasonló lehetőség
littlebiscuit: Ne beszél bolondokat, nem vagy meddő!!!! Sikeresen teherbe estél már nem is egyszer Szóval baj nincs. Igen értem, hogy nagyon bánt, hogy nem maradt meg a babó, de biztos vagyok benne, hogy így kellett lennie. Ha sajnos nem tudott megmaradni, akkor tényleg jobb így neki, mert ő se lett volna boldog, ha ne adj Isten valami komoly betegséggel született volna meg
Azt is elhiszem, hogy belehet csavarodni, az állandó feszült várakozástól, a stresszes hőmérőzéstől, a millió teszttől, a hülye ketyegő biológiai órától, DE LE KELL SZARNI !!!! <3 <3 <3
Igaz, az a mondás, hogy minnél görcsösebben akar valamit az ember annál inkább nem megy Minnél több sötét és parás gondolata van, annál inkább bukásra van ítélve a dolog. Ez saját tapasztalat
Abszolút támogatlak MINDENBEN <3 és nagyon tetszik az ötlet, hogy kicsit magaddal foglalkozol, ápolod a tested lelked. Biztosan jót fog tenni, hiszen ha az ember önmagával nincs rendben, akkor szerintem nem tud felkészülni lelkileg egy babóca fogadására, NAH DE MOST!!!! Én is ugyan ezt éreztem 3 napja, mint te És én is ugyan ezt az utat választottam Ez az utolsó teás/bogyós/tesztelős ciklusom (ez lesz a 3. monitorozott), utána csak a hőmérő marad, de az is LIGHTOSAN (könnyen/könnyedén) Már most én is bejelentkeztem, körmöshöz a régi barátnőmhöz, vettem szolibérletet a neten, plusz edzőtermi bérletet otthonra is és elkedzem én is helyre tenni magamban a dolgokat és az időzítés is tökéletes ITT A TAVASZ, ami számomra az igazi újév <3 Remélem, felszabadul a testem/ünk és a lelkem/ünk is Az utazás és a környezetváltozás meg ilyen esetekben kifejezetten javasolt Vigyázz magadra nagyon!! <3
2016.03.31 08:23
2016.03.31 08:32
2016.03.31 08:37
Én úgy tudom a tp 60% csak a veszélyeztetett terhesség esetén tbb talán 70-80 de azt nem tudom pontosan, meg kell nézni a OEP honlapján. Illetve a veszélyeztetett terhesség megállapításánál az is számít milyen munkahelyen dolgozol.
2016.03.31 08:45
2016.03.31 08:47
@ritus922: Én tapasztalati infóval nem tudok segíteni, de a neten ezeket találtam 2016-ra vonatkozóan:
http://adozona.hu/Kalkulatorok/Tappenz_ ... tor_8HR78Q - erre regisztráni kell, de szerintem elég klassz portál
http://www.mfor.hu/kalkulatorok/tappenzkalkulator.html
http://officina.hu/8-kalkulator/5-tappe ... lator-2016
2016.03.31 08:52
2016.03.31 09:09
2016.03.31 09:12
2016.03.31 09:20
2016.03.31 09:33
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|