Új privát üzeneted érkezett!

@latkafr:


köszi, del legutóbb a 16. cn volt, most lehetett a 8.-on??? lehetséges hogy ennyivel előrébb? vagy csak a szervezetem tréfálkozik.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 96000_.png

Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


Kellemes napot mindenkinek!
Velem minden rendben, csak fura módon mióta itthon vagyok sokkal kevesebb időm van.
Ma például a rendszeres dolgok mellett készülök az egyik szőrösöm szülésére, és cikket kellett írnom a barátnőm tanulmányaihoz.
Lassan közeledik az ovum, Kedvesem is nagyon tettre kész mostanában, és amikor hazajön teljesen kisajátít... 

Little, Sophi várom nagyon a fejleményeket, lesz ott poz teszt úgy érzem 

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


Caroline: Nekem most volt ilyen hogy a mensi elötti napon töröltem estefele rózsaszíneset,de amúgy nem hagyott foltot.

Akkor lehet hogy a cickafark kavart nálam is be?
Mindenesetre mostmár nem teázok,csak barátcserje.

Én is az ovura készülök nagy erőkkel
Csak valahogy mindig szarul jön ki a lépés ovu körül,most is éjszakás leszek és lesz hétvége is....
Mondjuk ha rendesen járnék műszakba akkor délelöttös lennék,de hát ez van,ebből kell kihozni valamit.

4.cn

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 

 
 

@caroline4:Lehet, hogy undi, de próbálok válaszolni. Nálam "pötyizés" az amikor egy-két max 20 HUF-os méretű kevés váladék van a tisztaságin. Nekem jellemzően 2-3 napig szokott lenni. Színe középbarnától világosbarnáig a mensi után egyre világosodik. A "bárnázás" a múlt ciklusban volt nekem először, ami miatt meg is ijedtem, de írtam is a fórumba akkor. A "pötyizés" után volt egy nap off (száraz nap) és utána egy vagy két napig sokkal sötétebb, már inkább 50-50 HUF-os méretű, kicsit bővebb mennyiségű, mint a "pötyi", inkább folyásszerű váladékom volta tisztaságin. Ezt én betudom a teakúrának. Azóta hála Istennek nem volt ilyen és elvileg normális, csak engem nyilván jobban zavart. Remélem segítettem.


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@cseniko: Szerintem simán lehet. Nekem 4 nappal hozta annó előrébb az előző ciklusban. Nem tudom, hogy hány naposak a ciklusaid. Nekem a teák kitolták 26-ról 28 ra, aminek örülök a luteális fázis miatt, mert így tuti mag van a 13-14 dpo-s napom. Az ovum eddig minig a 15 cn-on volt, de a második teás ciklusomban ez előre jött a 11 cn ra. :)  Pont ezért figyeltük a tesztet, mert mi azért voltunk együtt akkor me "oh az még bőven  atermékeny cilus előtt van" csak nem kalkuláltunk azzal, hogy az ovum előrébb mászott :) Mindjárt csatolom az előző görbémet :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:


Köszönöm, akkor nekem sincs kizárva tényleg hogy megvolt az ovu, na de majd még pár nap aztán a hőből úgy is kiderül.

Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


@cseniko: Igen, remélem :)
ritus922: Most láttam, hogy van egy új topik, kifejezetten a rosszulléttel kapcsolatban. Csekkold meg ha lesz időd, hátha ott lehet olvasni valami hasznosat, ami segíthet :) http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?f=39&t=1963


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@littlebiscuit:

nem pont témába vág, de egy kis segítségedet kérném. Egy kedves barátnőm megkapott egy állást Róma mellett, nagyon boldog, de mivel ő pályakezdő, eléggé izgul is. Tudsz esetleg pár szót írni arról, hogy hogyan viszonyulnak az olaszok a külföldiekhez? pl munkahelyen meg úgy a való életben? angolul beszél, olaszul nem, ez lehet nagy akadály neki? Pénzügyi területen fog dolgozni júniustól. köszi előre is!
bikbok
 
 


Bikbok!
Wow. Otthonròl kapott állást ide, olasz tudás nèlkül?? Le a kalappal.. nekem több barátnöm is keres munkát perfect olasz nyelvvel ès nem talalnak.. bár a hangsùly gondolom a pályakezdösègen van azt itt nagyon favorizaljak mert nemhogy adokedvezmèny van de mèg fizet is az állam a munkaadònak..
Ha nemzetközi/multi cèg akkor kellENE hogy beszèljen mindenki angolul.. ellenpèlda a miènk rögtön mert hiába egy multi rèsze az itteni cèg is, kevesen beszèlnek igazán angolul.. pl párom is csak èpphogy egy kicsit.. persze ha kell nekiállnak eröt fesziteni ès kis tudással is csevegni. De mivel "nagydumás" nèp ès imádnak "ènekelni" a kis dallamos nyelvükön szivesebben tesznek igy..
A ròmaiak meg ugy egyèbkènt minèl dèlebbre mèsz egyre take it easy-bbek azaz nem kell feszitett munkatempora gondolni. Mondjuk ùgy jobban szeretik kerülgetni a munkát :D ezt mi magyarok nèha rosszul kezeljük. De most a nehèz idöben azèrt mindenki kapaszkodik abba ami van (ha van) ès biztos lesz a környezetben olyasmi èrzet hogy ùgy nèznek egy kicsit "na a kelet europai elviszi a munkànkat is". Èn csak nèha megyek be az itteni irodába mint guest de állandòan ugy nèznek rám mint a földönkivülire.. persze tènyleg rettegnek mert a multiknál tènyleg az megy hogy kiviszik a munkát hozzánk Lengyelországba vagy indiába..
Ugyanakkor vannak jo oldalai a napfènyes itáliának nekem pl a szuper minösègü èlelmiszer zöldsèg gyümölcs hùs - áldom öket èrte. Persze mèg jobb ha környèkbeli kisváros ès nem pont Roma. Elkerüli a káoszt dugòkat munkába ingàzást ès a bevándorlòkkal tömött negyedeket..
Összegèszèben biztos òriás változás lesz dehát jò dolog az :) sok sikert neki!

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit: nagyon drága vagy, köszönöm az infót, viszem is a hírt neki, hogy bátorodjon kicsit. Ez a gyümölcs-zöldség-hús dolog pl nagyon nem mellékes, iszonyúan szeret enni és csak jókat :) Te Rómában laksz? Ezen zakatolt még, hogy kár, hogy nem konkrétan Róma. De akkor ahogy írod, még talán jobb is így.

bikbok
 
 


@bikbok: Tudom, hogy más lokáció a miénk, de azért én is szeretnék gratulálni, mert úgy expatként dolgozni egy idegen országban, hogy nem beszéli a nyelvet semmilyen szinten az ritka mint a fehér holló.

Itt alap, hogy beszélje az ember a helyi nyelvet. A férjem mondjuk ezen "mesés" nyelv melett angolul is és németül is felsőfokon beszél. Velem volt a gond mert én csak angolul beszéltem, egy keveset tudok még a gimis spanyolból, az alapozó latin meg csak jól hangzik, de már semmire sem emlékszem csak a szivatásra az órákról :) Az itteni nyelvet, csak egy éve kezdtem el tanulni autodidakta módon és mikor otthon voltunk, akkor egy 40 órás szuper intenzív tréninget lenyomtam az intézetben is, de haladok vele, de cefet lassan, meló és háztartás mellett... csak zavar azért mert a 7köznapi nyelvben elboldugulok már azért elég szépen, de a szakmai részét angolul viszem és ezt nyilván utálják itt, mert akkor nekik is angolul kell beszelni pl egy meetingen :) Ez azért nagyon vicces tud lenni :)

Szóval arra gondoltam, hogy babavárás témában erről is lehetne beszélni, hogy ha összejön a babó ( vagy akiknek már a pocakjukban van a babóca), akkor ki hogy szeretné tanítani a babót nyelvre, vagy akarja e egyáltalán :) Állítólag a nyelvet elsajátítani a legjobb már babakorban később csak tanulni lehet és az nehezebb sokkal... :)


http://www.ketnyelvugyerek.hu/

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr: bizony Te is eszembe jutottál, hogy ha jól sejtem a franciát még jobban igénylik az ottélők, mint pl itt a németek a németet. Én felsőfokon beszélek angolul, németül és hollandul, a párom anyanyelvi német-angol-spanyol, de tök érdekes itt mert ha kicsit is érzik az akcentust, egyből outsider vagy, A KÜLFÖLDI :) és bármennyire nemzetközi a cég meg az ország maga, sosem engednek be teljesen.Kemény vagy, hogy magadtól tanulod, sok sok sikert hozzá!

Én szeretném ha a baba angolul és németül megtanulna mihamarabb, családi környezet miatt ez elvileg menni fog neki alapból, mert vannak rokonok akik nem is beszélnek magyarul :) de nagyon erőltetni nem szeretném. Én csak magyarul fogok hozzá beszélni, az tuti, mint biztos anyanyelvi pont :)

bikbok
 
 


Nálunk is eleinte 2 nyelvü baba lesz èn magyarul fogok vele/hozzá beszèlni párom persze olaszul. Azt mèg nem tudom mikor de valamikor hamar az angolt is szeretnèm hozzáadni...

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Bikbok mi Ròma peremterületèn èlünk :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit: óóóó azért az szuper lehet :)
bikbok
 
 


@latkafr:


Tudom, hogy sokan lennétek az én helyembe még ha ilyen hányos is. Nem is panaszkodásként írom, csak tudod a családnak a 12. hétig nem szeretnénk elmondani, és veletek ezeket a dolgokat megoszthatom. Elhiszed hogy még így is megéri hogy ennyit émelygek, hányok, rosszul vagyok, csak tényleg jó ha kiírhatom ezt magamból és hátha kapok egy két jó tanácsot ami segíthet. Kicsit félek is attól hogy így nem adok meg mindenféle tápanyagot a babának, ha állandóan hányok. Köszi az oldalt is. :)

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


Ritus ettől ne félj,ő elveszi ami neki kell akár a te "károdra" is.
Ha esetleg szeretnél egy jo humorú könyvet olvasni terhesség témában akkor ajánlom a Barátnőim a terhességrőlt.


Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


Hú lányok, bocsi kicsit eltűntem igyekszem mindent visszaolvasni!
Üdv az újjaknak! :)

Litlebiscuit neked megy az óriási hajrá! :)

Lafkafr remélhetőleg a napokban volt/lesz ovum, ma meg 2 napja is van nyákom. Ami viszont fura, hogy nem csak az egyik oldalam szúr, hanem felváltvamindkettő. Ilyetmég nem tapasztaltam ovu környékén,, mindig csak az egyik oldalt éreztem.

Szerinted neked mikor lesz?
Nagyon tetszenek a csíkok! :)
kolibri25
 
 


@krystin:


Köszönöm a nyugtató szavakat :)

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@ritus922:Értelek <3 Én sem panaszkodásból írtam. Mondom a barátnőm is megszenvedte nagyon az első 1,5 hónapot :( Totál átérzem, mert tesközelből asszisztltam szegénynek. A dokija meg annyit mondott, hogy "jaj mire megtanulná és kikisérletezé a megfelelő módszert, addigra úgy is elmúlik" :) Kitartást és nagyon szorítok, hogy mihamarabb túllegyél ezen a perióduson <3 És ha bármi van írd meg mindneképp, hogy mit érzel, jobban vagy-e, vagy akármi  :)

bikbok: Igen, a franciáknál én sem ismerek nacionalistább nemzetet. :) Nagyon nem szeretnek angolul beszélni a munkában, és rengetegszer értetlenkednek és körülményesek :) De a 7köznapi életben velem nagyon cukik, nyilván hallják, hogy lassabban beszélek, bár akcentusom elvileg nagyon nincs, de törekednek megérteni és ez jólesik nagyon! :)

Viszont, az tény, hogy nagyvárosokban (Róma, Párizs,) sokkal befogadóbbak és valóban multikulti a munkavilága, szóval menni fog a barátnődnek, és ne is izguljon, hiszen egy teljesen új lapot kap :) Új emberek, helyek, illatok, ételek, tájak, barátok, érzések, új lehetőségek :) Szuper lesz! Élvezni fogja és ehhez kívánok kitartást, erőt és szerencsét Neki! :) 


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Na lányok foszlanak a remènyek.. igy a 14 dpo vègère kaptam egy kis halványbarna foltot... tudom mig nem jön meg van remèny bla bla de èn tudom hogy ez már totál rossz jel. Egyik pozitiv tesztes honapomban sem volt egy csepp barna se. :-(

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Nincs tesztelès holnap..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit:Jáj :(  <3 


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@kolibri25:Hmm :) Ha belenézek a varázsgömbömbe, akkor holnapra látok neked tüszőrepedést :) De most komolyan, szerintem is igen 1-2 nap és ovud lesz, így ha babót szeretnétek most, akkor akciózzatok szerintem ma este mindenképp :) Majdnem 90 % ban az ovu napja elötti akcióból és az ovu napjam reggeli akcióból látok pozi teszteket a FF-en :) Hajráááááá !!!  Nekünk nincs ovutesztunk már :) Szóval én is a megérzéseimre és a "nyákra" vagyok utalva, hogy belőjem az ovum :) Vicces lesz. Neked szorítok nagyon :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Üdv mindenkinek, látom mindig vannak újak! Ez olyan jó!

Bocsánat Lányok, nagyon le vagyok maradva. Egész héten 12 órázás, és még csak most jön az ovuláció, de hulla leszek :) Tegnapi ovutesztem hómező, a main már van egy halvány második csík, meglátjuk milyen lesz holnap. Ez már barátcserje mentes hónap. És a vitaminokat is elhanyagoltam, teljesen el vagyok csúszva. Ma reggel átaludtam az ébresztőm és elkéstem a munkából, ilyen még soha nem fordult elő velem. Ki vagyok merülve.

Lassan megint lehet összeszedni ki mire nem várja. Én április 15, ha minden jól megy! Remélem mindenki jól van! Nem tudom lesz e időm visszaolvasni mostanában :(

13. CN

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa
 
 


@molyocska:Ha tudsz akkor tesztelj reggel is mindenképp. Nekem is igy lett pozi a tesztem! :) Nehogy lemaradjatok az ovudról :) De mondom, ha már van egy határozott, de halovány csíkod érdemes azért együtt lenni. Inkább ovu elött odaküldeni egy "osztagot" hogy ha a tüszőrepedéskor már ott legyenek a katonák :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Jókat olvastam erről a várandós vitaminról, ma rendeltem meg a gyógyszertárba, holnap érkezik. 


http://trimeszter.hu/


Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


Little! Latkafr!

Irigykedem. Én nem tudok, csak magyarul. Általánosban 5.től tanultunk angolul, a tanár is akkor járt még suliba tanulni a nyelvet, de már minket tanított (középfokúja volt még csak). Középsuliban előről kezdtünk mindent, 4. év végére se tudtunk beszélni angolul. Messze álltunk egy nyelvvizsgától (mindenki az osztályból).Aztán jött a fősuli, ahol soha nem láttuk az angol tanárt, de mindenki 5-ös lett belőle. Jó volt, mert mindig elmaradt az angol óra, és mégis mindenki 5-ös lett belőle. Csak aztán utolsó évben jól jött volna a nyelvvizsga. Gyorsan eszperantóból levizsgáztam így megkaptam a diplomámat. Tök gáz tudom. De sose volt jó tanárom. Így úgy alakult hogy nem tudtam megtanulni. A kislányom már beszél angolul és érti a dalszövegeket, amiket hallgat, pedig mégcsak 5.-es. Náluk a tanárok 8. évvégére már nyelvizsgára készítik fel a gyerekeket. Jó suli. 
Nem vagyok buta, megtanultam volna, ha van jó tanárom, vagy ha van követelmény. Gyes alatt tanulgattam az 5 perc angol.hu-ról de nem volt motiváció. Nem lenne hol használnom. És ha nem használom, akkor úgyis elfelejtem. Akkor meg minek az erőfeszítés... 

Azért mikor ilyet olvasok, hogy nálam fiatalabbak több nyelven is beszélnek, elszorul a szívem, mindig szerettem volna más nyelven tudni. Sajnálom. 

Latkafr! olyan szavakat használsz, amiket nem is ismerek... 

Butának érzem magam köztetek. A pénzügy is olyan távol áll tőlem, hogy borzasztó. Utáltam a pénzügyet és a számvitelt, és a statisztikát. A matek se volt a kedvencem. Nem tudnám élvezni, ha pénzügy területen kellene dolgoznom. Számora az óriási teher lenne. És még vezetők is vagytok? Az is olyan távol áll tőlem. Nem bírom a stresszt, a szerteágazó figyelmet igénylő, több szálon futó projekteket. Bepánikolok és elveszek bennük. A jelenlegi munkám stressz mentes, nincs hajtás. Gyerekekre felügyelek, kreatívkodok, meghívókat, plakátokat, dekorációkat készítek ünnepségekre, beteg gyerkeket kísérek orvoshoz.... stb. Ez olyan más mint, amit ti csináltok. Csodálom az ilyen nőket mint ti. MIndig jótanuló voltam, de inkább a szorgalmam miatt, mintsem a gyors felfogóképességem miatt. 
Nyelvtanuláshoz kell nyelvérzék? létezik? nem tud megtanulni mindenki egy idegen nyelven? Ha látnám értelmét, fizetnék egy tanárt, aki tanítgat, de úgy érzem pénzkidobás,mivel nem használnám. 

Olyan mások vagyunk de jó, hogy ugyanaz a dolog hajt most minket: babát szeretnénk.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@littlebiscuit:


sajnálom a pecsételést. Azért reggel csináld meg a teszted, ha nem erősödne a pötty. 


Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@caroline4:


szerintem mi meg csodáljuk az olyan nőket, mint Te aki 3 csodás gyereket nevel, emellett irtó dögös és újabb babát szeretne :) tényleg ettől szuper ez a fórum, olyan sokfélék vagyunk :)
bikbok
 
 


@littlebiscuit:


sajnálom :( próbáld magad jól érezni az évfordulótokon, remélhetőleg ez lesz az utolsó kettesben töltött
bikbok
 
 


@latkafr:


drága vagy, köszönjük a biztatást, holnap mesélek is neki, ezer hála a pozitív gondolatokért!
bikbok
 
 


@caroline4: Szia, egyaltalan ne sajnald es ne is erezd "butanak" magad. Egyszeruen mindenki masban jo :) Az a fontos h szereted azt anit csinalsz <3 Engem pl masfele vitt a sors es ra voltam kenyszetitve hogy alkalmazkodjak, igy muszajbol kezdtem el penzuggyel foglalkozni angliaban, mert ott ez volt a betoltetlen pozi, aztan szepen elkezdtem erteni, sikerelmenyem lett es ez motivalt. Motivalt h jobban ertsem es papirom is legyen rola, ekkor jottem haza es elkezdtem az alapszakot majd megcsinaltam a mestert kozben vegig dolgoztam es most itt vagyok. En is csak angolul beszelek, a francia az egyenlore csak A2. A nyelvtanulashoz soha nincs keso es idot kell maganak adnia az embernek hogy belejojjon. Aki nem hasznalja az sajnos nyelvet az bizony elfelejti. Ami viszont jo hir hogy az agy egy izom es ugyan ugy mint a testunket lehet edzelni. Ezt mondogatom magamnak en is ha elakadok ezzel a franya francia nyelvvel ;) Szerintem az tok jo modszer lehet ha egy, mar jol ismert filmet angol felirattal neztek kozosen a gyerekekkel 2 hetente ;) Igy lopva egyutt fejlesztitek az angolotok ;) Amugy meg te nem maradtal le semmirol ;) Azt hiszem 21 evesen szultel eloszor, es van harom gyonyoru gyerkocod? Lassuk csak en 29 vagyok es itt a forumon az elso babo miatt van accountom ( fiokom) ;) Szerintem erezheto a kulonbseg ;) Es az a pici nyelvi "hatrany" sokkal elobb ledolgozhato jatszva, mintsem gondolnad <3 Plusz en a ketkezi kreativ dolgokhoz vagyok bena ;) de nagyon !! Elkepzelni eltudom, de a ugyesseg hijan eleg nyomi minden alkotasom ;) Szoval szerintem mindennek eljon a maga ideje, ( nyelvtanulas, munka, karrier, baboca) amit az ember igazan szeretne, ha mindent megtesz a celert tisztaszivvel, onzetlenul :) Ebben hiszek :) A igy probalok pl az altalad is magasra tett mercenek is megfelelni ;)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@caroline4:
Nekem is volt barnazasom mensik elott,nekem a gyogyszer abbahagyasa utan.Nem tudom penzermekkel leirni,mert en mindig ezeken a napokon is kicsi tampont hasznaltam,mert vartam,higy megjojjon rendesen.Nekem az ilyen nyalkas sotetbarna szinu volt,akkor valtott az rozsaszinbe,amikor mar megjott,vagyis elotte.Tehat nekem harom napig ilyen sotetbarna volt,majd rozsaszin.Egyetlen honapban tapasztaltam olyat is mint Littleb.,amikor kesett pontosan egy hetet,es nagyon nehezen jott meg,hogy mar olyan sotet folt volt,hogy inkabb mondanam azt,hogy a szine fekete.
Olvasgattam en is itt,hogy milyen sok nyelven beszeltek,es le a kalappal elottetek.Caroline ha ez nyugtata,en nemet kettannyelvu gimibe jartam,17 evesen kozepfoku nyelvvizsgam volt,es mar 23 evesen alig beszeltem a nyelvet,ugy,hogy elott masfel evig Kölnben éltem,ugyanis amiutan megszereztem a nyelvvizsgat,kb.soha tobbet nem beszeltem nemetul.Egy csaladnal eltem Nemetorszagban is,de pechemre magyar csalad volt...persze kecskeert nem adnanak el,de egyebkent...es hogy en abban a negy evben mennyit szenvedtem a nyelvtanulassal,azt elmondani nem tudom,amikor tortenelmet meg foldrajzot nemet nyelven kell tanulnod...
Nagy vagyam volt kulfoldon elni,de nem jott be az elet.Vegig azt ereztem,higy hianyzik valami...aztan nem maradtam.Mivel a szakmamban elhelyezkedni nem tudtam volna,marpedig en azzal akartam foglalkozni.Es azota gyerekekre vigyazok,es most mar ot eve ovoneni vagyok.Imadom es teljes mertekben kielegiti a vagyaimat.Kicsit hosszu lett,bocsanat!A lenyeg,nem vagy kevesebb,es ne is erezd igy.A nyelvtanulassal ugyanigy vagyok,mint te.Ha elmegyunk nyaralni pl.mindig megfogadom,ha hazajovok ujra belevetem magam,mert nagyon ciki,hogy kezzel labbal mutogatok.Aztan feledesbe merul,nincs motivacio,mert tudom,hogy ugysem hasznalom majd.
Meg egy kiegeszites,az alt.isk.az en nyelvtanarom egy okyan no volt,akinek nyelvvizsgaja volt,de pedagogusi vegzettsege nem,ergo jol beszelt,csak a tudast nem tudta atadni.

mimkosz
Budapest
 
 


Köszi lányok! Aranyosak vagytok. Jobban érzem magam attól, amiket írtatok. :)

Más:

itt most olyan ragyogóan süt a nap, és sokkal de sokkal szebb színben látom a világot. Mikor ma reggel letettem a picit az oviban, jöttem kifelé és elfogott egy érzés. Egy olyan érzés, hogy a 4. baba jön majd ha jönni akar. Valahogy úgy éreztem, hogy nem akarom görcsösen. Élvezem az életet addig is, és közben is. De lányok, jobb ha tudjátok, hogy babával a pocakban teljesen más az élet. 

Teljesen! Ezt nehezen tudom megfogalmazni, de megpróbálom leírni. Szóval mikor túl vagyok az ovuláción és ugye jókora esélye van, hogy babás lettem, minden napom megváltozik. Elkezdek gondolkodni, hogy vajon ártok-e, ha beveszem a tőzegáfonya kapszulát a felfázásra, vagy előtte olvassak utána, hogy hogyan is hat a megfogant babára? Végülis egy gyógynövény. Vagy megkínálnak egy pohár borral, vajon ha megiszom ártok a babának? Vagy leugrottam a fellépőről vagy lépcsőről, most ártottam? Vagy fel kell emelni a picit, vagy arréb kell tolni egy fotelt, ártottam? Főleg ha húzódik is utána a hasam alja... Szeretkezünk... vajon a feljutó kiskatonák nem ártanak a már megtermékenyült sejtecskéknek? Vajon ihatok ennyi kávét? 
Ezek bennem úgy összeadódnak, hogy érzek egy súlyt a vállamon, érzem, hogy rajtam van a teher. Terhes vagyok. 

De amikor megjön a mensim, valahogy könnyebb leszek, nincs miért aggódnom, a szervezetem, csak az enyém. Csak magamnak ártok a kávéval, vagy a borral (persze tudom nem ártok). De bármit teszek azzal csak magamat sodrom veszélybe (ugrálás, megerőltetés). A mensivel mintha leesne egy teher rólam. Felszabadulok. Jó érzés. Ma ezt érzem. De közben vágyok a babára, de mivel felelőségteljes anya vagyok, mindig érzem a nyomást, a terhet a peteérés után. És ez kitart 9 hónapig.  Utána meg jön más:

Emlékszem mikor az első gyermekem megszületett, hazavittük a kórházból és éreztem egy fojtogató érzést, Azt hittem nem bírom ki... Olyat érzeztem, hogy : most aztán ennyi volt a saját életem. Innentől kezdve örökkön örökké aggódnom kell a kicsiért. Nem mehetek sehova, nem tehetek semmit úgy, hogy ne legyen valamilyen formában hatással a babára. Ez az érzés a felelőség. A felelőség érzése egy másik ember iránt, olyan nehéz érzés, amitől az első napokban nagyon megijjedtem. Nem látszott én rajtam semmi, szépen gondoztam a picit, de sirhatnékom volt, és sirtam is. Lehet sokan ezt hívják depressziónak. De én beszéltem róla a férjemnek, anyukámnak és jobb lett. Erre készüljetek leendő anyukák. 

:) 

2. cn

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Caroline, nem is tudod mennyire jókor jött ez az irásod. Éppen morzsolgatom a könnyeim és sirok és mosolygok.
Te már tudod ezeket, tudod milyen anyának lenni, mikor mit él át az ember lánya.
Nem jött még meg de ma reggel is volt egy kis barna. Szóval hamarosan meg fog. Tehát nincs évfordulós pozitiv tesztes ünneplés hát ez van.
De valami nagyon megváltozott nálam most az utolsó két ciklusban mégpedig a barnázás/luteális fázis.. Mostanra sejtem mi lehet - ahogy jaunárban beszereztem a progeszteronkrémet és elkezdtem kenni, de aztán kiderült hogy igazából nincs is hiányom, úgy voltam vele, nagyon nem árthat, ovuláció után kenegetem kicsit. Nagyon piciket ilyen kis fél borsónyikat kenek. De azt hiszem ez kavar be. Amikor a ciklus végén elkezdene leesni a progeszteronom ez visszatartja, azért marad el az a megszokott barnázás - ami, válaszolva a tegnapi kérdésedre most 2 hónapja teljesen más is. Azelőtt olyan volt amit mimkosz is ir, sötét, sürü. Most olyan vizes világos, nagyon furi.

Egy kis 'számbetésben' vagyok most egyébként - próbálom több oldalról nézni a dolgokat. Szeptembertől próbálkozunk. Ha úgy nézem a tavalyi négy hónapból egyetlen sikertelen volt, a többiben pozitiv tesztem volt - persze csúnya véggel. Január pihenés. Február március pedig semmi. Nem vészes, nem hiszem hogy meddők lennénk, vagy nagyon rossz kilátásaink lennének. Csak ha hónapokban számolom nem figyelve a korai vetéléseket meg a kihagyós ciklust akkor 8. hónapunk jön a babára várva. Egy örökkévalóságnak tünik :(

És most úgy érzem új irányt kell vennem. Ha abból idnulok ki milyen szép kis ciklusom volt a januári, aminél először hömérőztem, és milyen szép ovulációm volt. Tévedheetlen tüszörepedéssel. Februárban márciusban egy káosz. Napokon át fájdogált meg nem értettem mi történik. Azt hiszem nagy szerepe van ebben a görcsölésnek. Hisz január volt a pihenős ciklus nem volt agyalás, nem volt 'jajj ha ma nem szexelünk lecsúszunk róla'.

Ha visszanézem ezt a hónapot az elejét, felidézem azt a hétvégét amikor megjött, olyan mintha 3 hónappal ezelőtt lett volna. Úgy érzem emésztem magam ezzel az állandó önmegfigyeléssel, az ovuláció pontos lefolyását való tanulámyonyozással meg ezzel a türelmetlen várakozással.
Eldöntöttem, könnyedebb leszek innentől.
Találok más dolgokat amire fókuszálhatok. Elkezdek újra futni meg nagyon odafigyelve enni (kicsit mintha feljött volna egy pici és zavar....) Sőt, először is szervezek egy gyors hazautat. Aztán valami kis utazást itt is a szülinapomra ami a hónap második felében lesz. Tavaszi shopping. Szoli...
És élvezni kicsit az életet felelőtlenül felhőtlenül, ahogy Caroline irod, mig nem kell aggódni hogy ittam egy kicsit vagy kihajtottam magam futásnál.

Hát igy állunk..


Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Jóreggelt Hölgyek!
@kolibri25
: Nuh hogy alakult a hőd ma reggel? Megmutatta, hogy megvolt-e már az ovud? Nekem ugyan úgy 36.7 :) Tehát még nem volt ovum elvileg :)
molyocska: Sajnálom, hogy megint 12 órázol :( Iszonyatosan sok bármilyen szektorban is dolgozik az ember. Nem is lehet annyi ideig aktívan és érdemben figyelni. Valahol pont olvastam, hogy van néhány nyugati cég, akik azt a politikát alkalmazzák, hogy 4 napos a munkahetük. Lehet, hogy 8 óra helyett többet vannak bent minden nap kb egy órával, de 3 nap offjuk (szabadnapjuk) van, ami azért elég klassz :) Persze ehhez hozzá is tartozik az is, hogy normális ebédszünetük is van, 1,5 óra per nap és bizony óránként van 10 perc opcionális ergobreak ( ergonómiai valós szünet, akik számítgép előtt dolgoznak). Otthon annó csak annyit írt lényegében a MT (Munka Törvénykönyve), hogy óránként 10 percben fel kell állni a géptől, és mondjuk iratot fűzz le, vagy valami más folyamatot csinálj, de ne ülj a gép előtt. Vagy északi országoknál lehet látni, hogy iszonyat népszerű, hogy 4-6 órában dolgoznak az emberek, főleg a kismamák, vagy a diákok és tisztességesen meg is élnek belőle. Jó lenne, ha otthon is lenne hasonló lehetőség :)
littlebiscuit: Ne beszél bolondokat, nem vagy meddő!!!! Sikeresen teherbe estél már nem is egyszer :) Szóval baj nincs. Igen értem, hogy nagyon bánt, hogy nem maradt meg a babó, de biztos vagyok benne, hogy így kellett lennie. Ha sajnos nem tudott megmaradni, akkor tényleg jobb így neki, mert ő se lett volna boldog, ha ne adj Isten valami komoly betegséggel született volna meg :( 
Azt is elhiszem, hogy belehet csavarodni, az állandó feszült várakozástól, a stresszes hőmérőzéstől, a millió teszttől, a hülye ketyegő biológiai órától, DE LE KELL SZARNI !!!! :) <3 <3 <3
Igaz, az a mondás, hogy minnél görcsösebben akar valamit az ember annál inkább nem megy :( Minnél több sötét és parás gondolata van, annál inkább bukásra van ítélve a dolog. :( Ez saját tapasztalat :(
Abszolút támogatlak MINDENBEN :) <3 és nagyon tetszik az ötlet, hogy kicsit magaddal foglalkozol, ápolod a tested lelked. Biztosan jót fog tenni, hiszen ha az ember önmagával nincs rendben, akkor szerintem nem tud felkészülni lelkileg egy babóca fogadására, NAH DE MOST!!!! :) Én is ugyan ezt éreztem 3 napja, mint te :) És én is ugyan ezt az utat választottam :) Ez az utolsó teás/bogyós/tesztelős ciklusom (ez lesz a 3. monitorozott), utána csak a hőmérő marad, de az is LIGHTOSAN (könnyen/könnyedén) :) Már most én is bejelentkeztem, körmöshöz a régi barátnőmhöz, vettem szolibérletet a neten, plusz edzőtermi bérletet otthonra is :) és elkedzem én is helyre tenni magamban a dolgokat és az időzítés is tökéletes ITT A TAVASZ, ami számomra az igazi újév :) :) <3 Remélem, felszabadul a testem/ünk és a lelkem/ünk is :) Az utazás és a környezetváltozás meg ilyen esetekben kifejezetten javasolt :)  Vigyázz magadra nagyon!! <3


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@littlebiscuit:
Ez egy remek felfogàs. Én is örülök hogy most később volt az ovum mert így összejött a teljesen próbálkozós ciklus előtt és nem görcsöltem rá. Bár szerintem nem lehet nem rágörcsölni csak sokkal lazábbra venni. Talán azt tudom tanácsolni hogy foglald le valamivel magad legyél akkor a pároddal amikor jól esik és ne "muszájból". És egy kicsit engeddel a dolgot jön amikor jönnie kell. Tudom én már könnyen mondom de tapasztalatból beszélek. Augusztusba amikor engedélyt kaptunk a dokitól a baba projekthez nagyon akartuk szó szerint görcsösen és nem is jött most meg simán. Most is akartuk csak valahogy lazábban álltunk neki. Remélem segítettem egy kicsit. Fel a fejjel. :)

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@caroline4:
Tőled szeretném megkérdezni de a más is tudja a választ akkor nyugodtan írhat. Hogy kell azt kiszámolni hogy ha elmegyek táppénzre mennyit fogok kapni. Mert holnap megyek dokihoz és kiíratom magam mert nem tudok dolgozni a rosszullétek miatt plusz nem tudom elkerülni hogy ne emeljek és a baba most az első.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@ritus922:


Én úgy tudom a tp 60% csak a veszélyeztetett terhesség esetén tbb talán 70-80 de azt nem tudom pontosan, meg kell nézni a OEP honlapján. Illetve a veszélyeztetett terhesség megállapításánál az is számít milyen munkahelyen dolgozol.


Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@scolo:
Köszi. Igazából óvodába dolgozom de mivel volt egy vetélésem alapból veszélyeztetet terhes leszek. Meg az elöző terhességemnél is a gerincem miatt is abba a státuszba sorolt be a dokim.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@ritus922: Én tapasztalati infóval nem tudok segíteni, de a neten ezeket találtam 2016-ra vonatkozóan:
http://adozona.hu/Kalkulatorok/Tappenz_ ... tor_8HR78Q  - erre regisztráni kell, de szerintem elég klassz portál :)
http://www.mfor.hu/kalkulatorok/tappenzkalkulator.html
http://officina.hu/8-kalkulator/5-tappe ... lator-2016


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@ritus922:


Azt is evdd figyelembe az elmúlt 2 évben mennyit voltál tp!
Nemrég változtak a szabályozások, sajnos tudom, benne voltam rehab előtt.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


A keresőképtelenségi kódodnak a "9"-nek kell lennie, akkor ha veszélyeztetett terhes vagy.
http://www.tbinfo.hu/keresokeptelenseg/ ... eptelenseg
Itt írja a keresőképtelenséget.
http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagna ... gszabadsag
Itt meg a Tp-ről írnak.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@scolo:
Köszönöm szépen. Igazából tavaly május végén voltam 4 napot novemberben meg 6 napot szóval nem merítettem ki a 15 napos keretet. Idén meg még nem voltam. Muszáj lesz elmennem mert annyit görnyedek a wc felett hogy az hihetetlen.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@latkafr:
Köszi neked is majd gépről megnézem a linkeket.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@ritus922:


Nem a betegszabadságra értettem, hanem arra, hogy 2 éven belül csak 365 napot lehetsz betegállományba, utána ellátás nélkül maradsz. de ez is csak akkor érvényes, ha megvan a biztosításhoz szükséges időd.
Ahogy olvasom nem vagy nagyobn egy beteges "fajta" így ez rendben lehet.


Írtam az előző témákhoz egy kisebbfajta litániát, de elszállt 

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 



Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@scolo:
Bocsi előbb küldte el. Szerencsére nem vagyok beteges. Meg úgy akarok hogy a még a CSED-et igénybe venni. Így a szülés előtt nem táppénzen lennék hanem szülési szabin persze ha lehet.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?