Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ezt meg kell mutatnom, lányok 1,5 év korkülönbséggelKép Tündériek, játszanak, jól elvannak. Iagz eddig (11 hónapig) nem érdekelték egymást. De most. Azt kell mondanom szuper. Kezdem sajnálni hogy nálunk nem így lesz.

Kép
Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Marycus!

Mi is jártunk zenebölcsibe de nekünk sem jött beKép Emma ugyan nem sírt, de nem si igazán élvezte. Akkor meg minek ugye. Szóval abbahagytuk. Mia deák térre jártunk.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Köszi HanziKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

 
 

Sziasztok!

Van egy szusszanatnyi időm, mert főzök, apa kocsit takarít, gyerkőc alszik. Aztán, ha ébred, gyors ebéd és megyünk a dédihez.

Marycus,
Sajnálom, hogy nem jött be ez a hely. Mert, ahogy te írtad, nem valószínű. Ez melyik volt egyébként? Megkérdeztem szombaton, itt is van még zenebölcsi, csütörtökönként 10-től. És asszem a Ringatós oldalon olvastam, hogy ott nincs gépi zene, viszont mozognak is a gyerkőcök. Tán érdemes azt megnézni (egyébként, ha Marcusből ilyet vált ki a zenebölcsi, én sem vinném többet, inkább itthon zenélnék neki Kép).

Szirom,
Igazán nincs mit Kép) Irigykedem egy picit azért a hó miatt, mert itt már nagyon olvad.... bár ez arra jó, hogy Marcus kedvenc dala most az "Egy csepp, két csepp... stb".
Hajrá poharas ivás! Nálunk is iszik pohárból, szintén tartani kell (vagy a cumisüveg üvegéből iszik). Tetszik neki, most már egyre gyakrabban inkább így iszik, le kell szedni az üveg tetejét vagy pohárba öntetni. Vettem neki a Plus-ban egy magasabb fogós poharat, abból szépen iszik egyedül is. Miksa tényleg nagy fiúnak néz ki ezen a képen! Kép

Krisz,
Sebaj, voltam én már Anna, sőt András is Kép Csuda figura ez a MátéKép Olyan huncutul vigyorog, tényleg Kép Egyébként én is emlékszem, hogy említettél egy lehetséges 3. babát, de ezek szerint félreértettem én is.
Nem voltam azóta bent, elég lesz 14-étől menni. Krisztivel beszéltem egyszer-kétszer, meg Andi hívott, hogy a PG megvette a Gillette-t Kép
Reginek jobbulást! Nem irigyellek, de ez a gyerekkkor erről szól, ezzel is erősödik az immunrendszerük. És neked az allergiáddal mi van?
Örülök, hogy végre megvan az autó és Regi beszólásán jót nevettem Kép Főleg, hogy elképzeltem őt, ahogy mondja Robinak Kép

Manó,
Aranyosak a csajszik együtt Kép Tényleg jó lehet, bár én ikább nem bánom, hogyha majd min 3 év lesz közöttük, ha lesz tesó.

CEdit,
Elfelejtettem írni: Marcus most 3-án volt 15 hós, tehát viszonylag fiatalon kezdjük a bölcsit.

A nagyfiúságról jutott eszembe: mikor voltunk Marcussal OFG-n a doki 2 éves kortól ajánlott orrcseppet írt fel. Jó, mi?

Ja, és azt én sem tudom, hogy Mese hogy tud tanulni Panni mellett. Nekem anyuék segítségével is húzós volt.

No, megyek.

H.

Kép
hanzika
 
 


Ja és köszi a jókívánságokat, együttérzést mamával kapcsolatban!

H.

Kép
hanzika
 
 


Esetleges kistesós agyalásokhoz, most "loptam" Panutól egy másik topikból:

ja, és megtaláltam a Brigi által ajánlott oldalon egy választ a 2. gyerek és a gyed-gyes kérdésre, ideírom a linket:
http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=41641474&t=9036766

és az ominózus részlet:
Az emberek ugyanis szeretnek nem létező, de jól hangzó és egyszerűen hangzó szabályokat alkotni, ilyen ez a gyed alatt jobb szülni kezdetű tévhit is. Ez egész egyszerűen egy marhaság.

Az igazság az, hogy akár gyed, akár gyes alatt születik a kistesó,

- ha a jogosultság előtti naptól az előző év január 1-ig kereken 0 bérezett nap van, akkor a szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese a tgyás és a gyed alapja

- ha van 1-179 nap (szabiból, betegszabiból, kis korkülönbségnél előző évben akár még ledolgozva is lehet pár nap), akkor az 1-179 napi átlag, de legfeljebb a minimálbér kétszerese az alap

Neked teljesen mindegy volt, hogy mit csináltál annál a cégnél, ahova gyorsan bejelentkeztél, ráadásul ha nem jelentettek volna be, akkor is járt volna tgyás, úgyhogy rengeteg felesleges kört futottál.

Egyébként az sem igaz, hogy a maximális gyed jobb választás a minimálbér kétszereséből számított tgyásnál. Bruttóban tényleg valamivel kevesebb az utóbbi, de mivel nem jön le belőle nyugdíjjárulék, ezért nettóban több a bruttó 79.800-82.460 Ft-os tgyás a bruttó 83.000 Ft-os gyednél.

ez talán pontosabb, mint amit a magyarorszag.hu oldalaiból bogoztam ki :-O

H

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szuszoka:
Káposztáson a ringató a KFÁMK-ban van. Ez az óratoronytól, ha a posta felé mész a possta mellett található. Csütörtökönként van és ha a mostani Újpest újságban jól olvastam 600 Ft.
Nem ciki szerintem, az a lényeg, hogy megtudja az ember az infókat. Egyébként Káposztáson merre laktok? Mi nem egészen Káposztáson lakunk, hanem a patak másik oldalán lévő házak egyikében, de általában átmegyek Vikóval sétézni, ha akar persze, meg nyáron játszótérre is oda járunk majd.

Hanzika:
Zenebölcsivel még próbálkozunk, mert tényleg igaz lehet, hogy kell idő míg megszokják, végülis itt már figyelni is kell, meg nem feltétlenül csak az van amit ők akarnak, persze az sem amit nagyon nem akarnak. Szóval még elviszem két helyre tuti, és ha valamelyik bejön, akkor járunk, ha nem akkor járunk játszóházba, mert az teljesen bejön a királykisasszonynak. Aztán meg vagy próbálkozunk később, ha már érettebb rá megyünk újra vagy meghagyjuk ovónéniknek a kűzdést és legfeljebb minden délután azt hallgatjuk, hogy estig hogy neveljük meg a világ legrosszabb gyerekét, hogy ne kergesse másnap őrületbe a személyzetet...

Apu szerint Vikót 10 alkalom múlva se fogom tudni leültetni... Lehet, hogy igaza van.

Manó:
Tényleg nagyon aranyosak együtt. Én már várom nagyon Vikó mit kezd a kistesójával. Péntek este apukája megmutatta neki egy babán, hogy kell cumisüvegből megitatni a babát. Iszonyűan figyelt ám. Aztán egész este gyakorolta és nem volt hajlandó még fürdeni menni se. Aztán elrángattuk és még vagy 5 percig hisztizett, hogy neki menni kell babát itatni. Szóval tuti az lesz, hogy mindenben segíteni akar majd a kicsi körül. Most engem is állandóan etetni és itatni akar.

Szerdán meg voltunk Gárdonyban egy ismerősnél és van egy 8,5 hónapos kislány unokájuk és pont ott volt náluk. Hát Vikó és Lili olyan jól elvoltak, állandóan nózipuszit akartak adni egymásnak. Lili még csak mászik ezért ő nyújtotta fel a nóziját, Vikó meg leguggolt hozzá és úgy próbálta odaérinteni az orrát Liliéhez. Vagy 3/4 órát voltunk ott és közben egyiknek egy hangja se volt. Nézegették egymást, kicserélték a játékaikat, Vikó odaadta Lilinek a cumisüvegét, a cumiját. Vikó tüzetesen megvizsgálat Lili kezét, minden újja meg van-e stb.

Szóval szerintem is jó lesz az a 1,5 év korkülönbség, jól össze fognak nőni, legalábbis remélem. Már nagyon várjuk a kistesót...

Krisztocs:
Máté nagyon ügyes kissrác lehet. Regin meg jót mulathattatok. De így jó. Ezért jó ha van gyerkőce az embernek. Olyan dolgok is megtörténnek, hogy az ember el se tudja képzelni és sokkal vidámabb így. Bár persze macera is van, de azt hamar elfelejti az ember, ezek meg mindig megmaradnak.
Ma pl.: Zoli polcot szerelt a kamrában, persze Vikó ott sertepertélt. Mikor kipakoltuk a kamrát, én a tésztákat beletettem egy ládába. Vikó meg egyesével kipakolta, majd beleült. Hogy-hogy jutott eszébe? Hihetetlen dolgokat csinálnak. Vikó amúgy tiszta apja. Minden érdekli ami elektromos, amit szerelni kell és amin vannak nyomógombok. Mondjuk én is mindig szereltem apuval, lehet, hogy azért ebből is van belőle. De kísértetiesen olyan dolgokat csinál, amiket anyósom mesélt Zolival kapcsolatban. Azért remélem a konyha felgyújtása nem lesz a repertoáron...

Hanzika:
Mint fent is írtam megnézzük a ringatót. Egyébként az Örsön volt a zenebölcsi. Ezt valószínűleg hanyagolni fogjuk, mert messze is van, meg Vikónak se jött be és azért fölösleges cipelgetni őt, hogy hátha. Erre van itt közelebb is lehetőség.
Meg azért bennem is nyomot hagyott a viselkedése és azt semmikép nem szeretném, hogy ez nyomot hagyjon benne, bár megjegyzem nem változott semmit. Tegnap voltunk háztartási eszközös boltban és olyan elemében volt, hogy alig bírtuk utolérni. Ment nyomogatott, tekergetett, nyitogatott, papírokat akart leszedegetni, meg állandóan eltűnt. Mondtam is, hogy pórázt kell rá szerelni ha azt akarjuk, hogy ne tűnjön el.

Gyed-gyes, meg X. gyerek. A lényeg, hogy akármit csinál az ember ezek az ellátások nem arról szólnak, hogy tisztességben nevelni lehessen a megszülető gyerekeket. Gebedés minden egyes gyerek felvállalása anyagilag. És hiába beszélnek arról, hogy vállaljunk gyereket és egyre családbarátabb a világ hazánkban. Ez nem így van, de ennek meg kell változnia. Igenis el kell jönnie egy olyan Mo-nak, ahol nem jár anyagi csőddel, ha születik egy gyerek és az anya otthon marad és neveli a gyerkőcöt és majd csak oviba megy. Addig az apa fizetésének elégnek kellene lennie. Jó nem luxus nyaralásra, meg BMW-re, de egy közepes szintű életre. Aztán, ha újra munkába áll az anya is, akkor lehet jobban is élni. És szerintem ezt nem GYED-del, meg GYES-sel meg hasonszőrű társaival kell elérni, hanem, hogy olyan fizetése legyen mindenkinek, hogy képes legyen tartalékot képezni, képes legyen felkészülni egy gyerekkel együttes életre. Sajnos ma olyan szintű jövedelemvesztéssel ér fel az anya kiesése a munkából, amit sok-sok család nem tud elviselni és hiába akár a max. GYED is, az kevés... Ha valamit megteremtettél azt fenn is kell tudni tartani... A GYED mellett egy kisebb lakáshitel törleszése is komoly nehézségeket okozhat.

A rendszerről meg az a véleményem, hogy egyszerűbb rendszerrel többre mennénk. Ráadásul halál felesleges ennyiféle juttatási formát kitalálni és fennartani az adminisztrációját. De az egész TB rendszerünk ilyen. Tényleg ideje lenne már korszerűsíteni és egyszerűsíteni. Talán a lényegesebb dolgokra is több jutna, ha nem kellene annyit adminisztrálni... Ja és meg lehetne spórolni a mókányolásokat is pl.: belép, 1 napra... Inkább nem is mondok rá semmit...

Na, most befejezem. Menni kell takarítani a polcozás végeredményét...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus! Igazából engem olyasmik zavarnak, hogy bár bőven jogosult lennék a maximális gyedre, nem kaphatom meg, mert szülés előtt táppénzen voltam. És éppen úgy jön ki, hogy az igénylést megelőző naptári évben nem volt 180 nap jövedelmem (biztosított voltam persze), mert a táppénz nem számít annak. Bezzeg a viszonylag magas fizetésem után elég rendes tb-t fizettem éveken át, szóval elég szemétség, hogy most nekem nem jár, ami igazából járna. Nálunk most ugye az ember hajt.

Kriszta! Neked tényleg hogy is volt annak idején, hogy amikor terhes lettél Mátéval, átvettek táppénzre? Doki bácsi is emlegetett valami ilyesmit, de ezt hogy lehet? Azért az mégiscsak szebb öszeg.
Ja, és megnyugtatásul: a változatosság kedvéért én nem emlékszem 3. gyerek-tervreKép
A 2. viszont gyönyörű vagányKép

Hanzika! Köszi az infót, ezt én így még nem hallottam. Mindenki mást mond persze. És szerinted ez a tuti?
Pohár: nálunk az a baj, hogy annyira lelkes, hogy már akkor leönti magát, amikor a szájához rántja a poharatKép Ha már ott van, akkor szépen iszik. És a magas pohárba több vizet kell tenni, és akkor még vizesebb lesz, ha meg kevés vizet öntök neki, akkor hanyatt kell feküdnie, hogy belecsorogjon a szájábaKép

Manó! Nagyon aranyosak együtt a lányok! Ő az a kislány, akit említettél annak idején, hogy megszületett, meg volt sétás kép is, ugye?

Basszus, mostanában egyre rövidebbeket alszik Miksa. Ez is csak 1,5 óra volt...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Milyen pangás van errefelé!

Marycus,
Tegnap a 15 hós oltásnál láttam kitéve a rendelőben az Ifjúsági Házban lévő zenebölcsiről egy anyagot. Ott van mozgás is, együtt mondókázás, stb. Talán azt is érdemes megnézni. Csütörtökönként van 10-től.

Szirom,
Fogalmam sincs, ott felmerült egész intenzíven a téma, gondolom, megosztom veletek ezt. Engem igazán nem fog érinteni, mert hétfőtől újra dolgozom.
TEgnap Marcus apjának a félliteres poharából ivott - kivövetelte Kép

Vasárnap voltunk az unokatesóméknál és Ádám nagynénjééknél (ott a dédi is). Az uncsitesóm kisfia másfél évvel idősebb Marcusnál és hát terrorban tartotta a fiam. MIndig az a játék kellett, ami Marcusnak, ellökte, tolta maga előtt. Marcus nagyon sokat nyafizott a bő 1 óra alatt. Azt hittem, hogy fáradt, de utána a dédiéknél csak mielőtt elindultunk volt nyafi, úgyhogy biztos, hogy Geri volt ludas a dologban. De végül is érthető, hogy Geri így reagált, mert hát nincs testvére és nem nagyon járnak közösségbe (babaklubba, meg egy-két kismamához, ennyi). Egyébként is szélvészke - mint az enyém lesz, vérében van Kép

TEgnap az oltáson is túlestünk, nem volt gond. Direkt rákérdeztem a tejre a védőnőnél és ő is azt mondta, hogy forralni szükséges. Bár arra nem kérdeztünk rá, hogy miért, csak Ádám tette fel, hogy ha pasztőrözött, akkor is? Igen volt a válasz.

Ma meg volt az első újrabölcsis napKép Ráadásul farsangoltak Kép Marcus nagoyn élvezte, bár azt mindig zokon vette, hogy ha elvették tőle a játékot, amivel játszott. De nem volt gond, tízórais üdítőt is kapott (gyümölcslé a tízórai mindig). MIkor fél 11-kor eljöttünk, rögtön be is aludt és aludt 2 órát. Most is alszik KépBár igaz, hogy tegnap is korán (5-kor) és ma is korán (fél 6-kor) kelt.

Hát ennyi rólunk. Most megyek főzni holnapra.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Csak kérdezni jöttem kettőt és már zúgok is aludni!

Marycus! Milyen volt a zenebölcsi? Ne haragudj mégeccer, de tényleg nem bírtam magam összekaparni annyira, hogy kimenjünk.

Hanzika! Hogy sikerült Ádám ügye? Milyen benyomása volt?

Majd holnap jövök bővebbenKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Tényleg pangás van...

Hanzika:
Köszi az infót zenebölcsi ügyben. Az Ifjúsági Házban ugyanaz tartja, mint DK-n. Kedden ki is próbáltuk. Csütörtökön meg megnézzük, ha minden jól megy a ringatót itt Káposztáson.

Itt nálunk is van egy kisfiú 3-3,5 éves, és mint egy terminátor olyan. Kifejezetten durva. A múltkor Petit (ő 20 hónapos) úgy ellökte direkt, hogy felszakadt a szája, meg vérzett a nózija is. Vikót meg állandóan ölelgetni akarja, de úgy megszorítja, hogy Vikót alig bírjuk kivenni a kezei közül. A múltkor anyukája otthagyta mellettünk és elment egy másik kislányért. Na akkor volt nemulass Vikónak. A végén már Zoli szaggatta le (szó szerint) Vikóról. Kérdezte az anyja hogy beleharapott-e. Hát akkor nem láttuk, de itthon észrevettük, hogy mégiscsak haraphatott, mert Vikó száján van egy kis seb. És neki van tesója, igaz kb. 3-4 évvel lehet idősebb nála. Azt hiszem ez természet és nála szerintem nevelés kérdése is. Az apja is elég tenyeres-talpas. Bár a másik fiú az meg tiszta anyámasszony katonája. Szóval, hogy mitől van ez nem tudom.

Gratula bölcsihez!

Adhattok már tejet Marcusnak?

Szirom:
Zenebölcsi jobb volt, mint az előző. Nincs magnó, csak éneklés, mondókázás, meg mozgás.

Vikó most úgy a 3/4-nél vesztette el a fonalat. Akkor síróssá vált, de végül nem sírt. A végére megint belejött. Hát azt el kell ismerni, hogy azért több ész kellene, hogy értse is mit csinál. Egyenlőre még csak kerekednek a szemei és próbálja figyelni a vezetőt, meg a többi gyerkőcöt. De különben volt egy ikerpár, ők fiatalabbak voltak Vikónál, még nem jártak, csak másztak. Amúgy szerintem idősebbek már a picúrok.
Szerintem érdemes Miksával is próbálkozni.

A ringatót már pár hetes kortól ajánlják, úgyhogy mi azt is megnézzük most csütörtökön. Ti nem akartok esetleg ide ellátogatni? Ha igen beszéljünk telcsin. Csütörtökön fél 11-kor van.

Macsekkal mi a helyzet? Vendéglátás jól sikerült?
Kialudtad magad?

Mindenkienk jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus
Mi Káposztás II legvégén lakunk ti merre szoktatok sétálni és hova jártok játszora?
Én kedden voltam Fancsival megint Tücsökzenén most már jobban teteszet neki.

Ma voltunk a 15hónapos oltáson egész jól viselte
82cm és 10,36kg.

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Sziasztok!

Marycus! Ez biztató azért, nem? Megpróbáljuk mi is tényleg. Nem győzök elégszer elnézést kérni, hogy nem mentünk. És holnap sem tudunk, mert csütörtök a taknénis nap, aztán szeretek akkor itthon lenniKép
Macsek nincs jól, nem nagyon eszik, és nagyobb baj, hogy nem is igen iszik. A doktor szerint masszív hólyaggyulladása van. Kapott antibigyót (altatásban, mert megtámadta a fél rendelőt), meg vettek tőle vér- és pisimintát. Most nyomnám bele a C-vitamint, ha enne, meg valahogyan folyadékot kellene neki adni. A doki szerint felolvasztott husi levét hajlandóak ilyenkor is meginni. Hát nemtom mi lesz vele, 14 éves.

Szuszoka! Ezek tök jó számok, és az is nagyon jó hír, hogy nem volt gond az oltásnál! Miksánál asszem a 8. napon volt egy kicsi hőemelkedés, majd néhány pötty, de semmi vészes.

Teszek nektek képet, jó?

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
tényleg nagyon nagyfiús már Miksa!!

Cedit,
séta ügyben a Semseyiben délelőttönként csak rám számíthatsz. Hanzival majd délutánonként fogunk, bölcsi után Kép (feltéve, ha Tomi alvásideje is úgy alakul)

Marycus,
elég gáz amit először írtál zenebölcsi ügyben. Valami nagyon nem tettszhetett Vikónak. De azért örülök, hogy végül csak összefog jönni! Ha egyszer végre Tomi nem fog akkor aludni, talán mi is megnéznénk itt az ifiházat. Bár nem tudom mennyire kötné le. Én szoktam neki furulyázni, időnként lelkesen kéri, de aztán mintha nem is érdekelné.

Kriszta,
Szerintem aggodalomra semmi ok!! Tomi még mindig nem jár, de nem is mondott még ki egyetlen értelmes szót sem. (a bim-bam Bamját leszámítva) Azt hittem hamarabb fog megtanulni beszélni, mint járni, mert állandóan gagyogott. No ez már biztosan nem lesz így!!
Ja és gratula az új autóhoz!!

Egy ideig most ne is keressetek! Úgy izgulok, mert pénteken megyünk síelni! No jó, én lehet hogy csak a pálya mellé, de legalább kikapcsolódunk egy kicsit.
Jó hosszú út lesz, ezért Tomi miatt beiktattunk egy szállást is. Izgulok, hogy fogja bírni az utat.
No meg a kajája, meg minden miatt.
Ha visszajöttünk beiktathatnánk egy minitalit. Esetleg egy játszóházban is!! Bár lehet, hogy felelőtlenül tervezgetek, mert Tomi alvása behatárolhatja.
Nálatok hogy alszanak a gyerkőcök? Tomi délelőtt ált. 11 körül 1/2-1 órát, aztán délután 3-fél 4 körül legalább két órát.

Holnap jönnek a szüleim, Tomiznak, én meg addig még készülhetek.

Majd elfelejtettem a múltkori vírusom nem csak a férjemet, hanem a segítségként nálunk lévő anyósomat is megfertőzte. Tomi hál Istennek megúszta!Kép
Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Na megnéztük a Ringatót is. Nekem ez tetszett eddig a legjobban. Nincs magnó és valahogy pörgősebb, mint az eddigiek. Vikónak meg tökre bejött, mert semmi kötelező elem nincs benne, meg mondta is a vezető, hogy hagyjam őt jönni-menni és majd ha úgy érzi figyelni fog, meg részt is vesz. Csak legyek türelmes. Amikor furulyázott a vezető, akkor mindjárt figyelni kezdett és még oda is ment hozzá. Aztán önként és dalolva leült eléje és végigült egy egész mondókát!!! Aztán az ölébe ültette, na ez már csak talán 1 percig működött és már kűzdött is, hogy ő menne tovább. Egy csomószor ugyanúgy táncizott a mondókákra, meg az énekre, mint itthon, persze véletlenül se a többiek között. Volt egy szinpad és az nagyon érdekelte őt és folyamatosan ott lebzselt. Mondjuk nem volt egyedül. De azt meg kell jegyezzem, hogy kb. 15 gyerkőc volt és olyan 2-3 volt amelyik ilyen mozgékony, mint Vikó. Jól elvoltak...
Én azért kiváncsi lennék, hogy ez az örökké megyek dolog ez alkati, és ezzel együtt kell élni vagy lehet ölbeülős babát is nevelni egy alapvetően ilyen gyerekből, csak nekem nem sikerül(t). Mondjuk nem szeretném azt se, ha "tejbetök" lenne, de azért az arany középút az nekem személyszerint bejönne.

Hétvégén megint megyünk Parádra. Remélem lesz még hó a Kékesen. Ott érezte legjobban magát Vikó. Meg az üdülőben is, mert jöhetett-mehetett a szobák között és mindenhol volt valaki.

Nildi:
Minden elismerésem, hogy vállalkoztok Tomival egy hosszabb útra. Vikóval nem menne az tuti. Őt ilyen hosszú időre nem lehet leültetni az autóba. Vagyis lehet, csak bírjuk idegileg a visítást amivel jár.
És amíg síeltek Tomival ki lesz? Vagy felváltva síeltek?
Mindenesetre jó utat és kellemes pihenést!

Vikó most fixen egyszer alszik és kb. 1 hete semmi panaszom nem lehet rá, mert leteszem a kiságyába és hang, meg tápi, meg egyebek nélkül elszundizik és volt már, hogy 2-3 órát is aludt. Ez nála rekord. És most úgy néz ki az esti lefekvések is ilyenek, csak tápi kell, bár 3 napja egy kortyot iszik csak, aztán elfordul. És már túl vagyunk néhány teljesen átaludt éjszakán is... Szóval most ezen a téren hiper-szuper jó dolgom van.
Emellett megőrizte azt is, hogyha progi van, akkor eltolja a napközbeni alvását.


Kriszta:
Én is gratula új autóhoz! El is felejtettem, bocs!

Szuszoka:
Klassz hogy jól viseltétek az oltást. Nálunk kb. két hét múlva esedékes. És mennyivel nagyobb Fanni, mint Vikó... Jó 8 cm és 1 kg, ez szép.
Mi az Óceánárok utca másik oldalán lakunk, szóval pont ellenkező irányban. Sétálni mostanában csak ha Vikó nem óbégat a babakocsiban akkor megyünk át a lakótelepre és főleg a központ és Káp I. a vonzáskörzetünk. A Farkas erdőig azért régebben eljutottunk, mostanában nem megyünk addig, mert annyit nem tud ülni Vikó, ha meg kiveszem a babakocsiból, akkor semeddig se jutunk, mert mindent tüzetesen megvizsgálunk. Az utunkba eső minden játszótéren megfordultunk, míg jó idő volt. Most kicsit hanyagoljuk tavaszig.

Szirom:
OK. Hátha egyszer meggondolod magad, majd jöttök. Ez a ringató szerintem egész jó. Ha bírjuk, akkor megyünk kedden DK-re, csütörtökön, meg Ringatóra a jövő héten. Aztán meglátjuk hogy működik hosszútávon Vikónál a dolog.

Macseknak jobbulást!

Miksán egész jól mutat ez a papucs.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Szemét Babanet! Tegnap egy jó hosszút beírtam, erre elszállt Kép

Tehát:
Hétfőn megkapta Marcus is a 15 hós oltást. Jól viselte, két karba kapta. 83 cm-t és 11200g-ot mértek. Nagyon virgonc volt, oltás után sem sírt sokáig, eddig semmi látszatja az oltásnak (remélem, hogy nem is lesz). Én is megkérdeztem a védőnőtől a tejet, azt mondta, hogy lehet, de csak 2.8-ast és csak forralva. Ádám direkt rákérdezett a pasztőrizálásra, nem tudta megmagyarázni, de azt mondta, hogy akkor is forraljuk (ő még a 8 és 11 éves gyerekeinek is forralja).

Kedden volt az első bölcsis nap. Bő egy órát voltunk bent, nem volt gond. Marcus csak akkor sírt, mikor elvették a játékot tőle, de akkor nagyon (még az orra is vérezgett akkor is és ma is Kép) Ahogy kijöttünk el, is aludt és aludt két óra hosszát! Aztán délután 4-kor elaludt, 7-kor úgy keltettük és 9-kor már megint aludt Kép

Szerdán megint bő egy órát voltunk, akkor nyűgösebb volt, mert már fél 6-tól fent kukorékolt. Kapott tízórai üdítőt mindkét nap, szépen megitta (pohárból, cumiból egyaránt). Megint bealudt, mikor eljöttünk, másfél órát. De délután egy szemet nem aludt! Pedig próbáltam, reménytelenül. Viszont nekem este 6-ra kellett reumára mennem (fáj a fejem, fülem, kiderült, hogy gond van a nyaki dolgokkal is, nem csak a derekammal... 30 után már ez megy nálam Kép). Ádám állta a sarat, szépen lefürdette, bepelusozta, felöltöztette, megetette és elaltatta! Mire 7-re hazajöttem, már aludt szépen!

És aludt fél 5-ig (akkor evett), utána tovább majdnem 7-ig Kép Ma már tovább voltunk, kapott tízórait, majd fél 11 körül kiküldtek. Hát elég nehéz volt, nem gondoltam volna! Az elején nem volt gond, de 3 ajtó nyílik a belső térre és mindig azt hallgattam, hogy Marcus sír-e. Majdnem én is sírtam. De csak egyszer sírt, nem volt gond, nem is hívtak be. Egyszer aztán nem bírtam tovább, bementem és belestem az üvegajtón. De szépen térdelt a földön és valamit nagyon hallgatott, mert koncentrált Kép Ebédet is kapott, mikor a gondozónő (Gizi néni) kihozta, mondta, hogy szépen evett és sokat (mondtam, hgoy tudom, ő az én haspók fiam). Ma is bealudt, mire hazaértünk, úgy, hogy kivettem a kocsiból, levetkőztettem, és aludt másfél órát. Aztán én suliba mentem, elvittek a fiúk, ők meg anyukámért a pályaudvarra (ma jött haza mamától). Marcus imádja a vonatokat, azért is mondtam, hogy menjenek érte Kép És ma este nem volt olyan nyűgös, szépen 7-kor fürdött, evett és magától elaludt Kép

Szirom,
Jó Miksáról a papucsos kép Kép Ádám azt üzeni, hogy majd emilben megírja, hogy mi volt, jó?
Sajnálom a cicusodat, és az a gond, hogy a hólyaggyulladás egyébként is kemény dolog macskáknál Kép

Marycus,
Örülök, hogy ez a Ringató jobban bejött. Reméltem, hogy jó lesz. Az a másik zenebölcsi az Örsön elég "szigorúnak" tűnt, főleg, mikor írtad, hogy ülni kellett, meg hogy elvették a játékokat!
És örülök, hogy rendeződik a nappal, éjjel Kép Mármint alvásilag... Este te Vikót tápi előtt vacsoráztatod is rendesen? Csak hogy nem nagyon iszik alvás előtt, azt írod.
Tejet még nem adtunk Marcusnak, addig, míg nem voltunk a gasztron, kontrollon. Amikor menni kellett volna, akkor lett lázas beteg. Márc 17-én megyünk majd, addig nem kap (bár tejjel főzöttet már kapott).
Az én fiam is izgő-mozgó, a bölcsiben is van, aki ilyen és van, aki csak ül a gondozók mellett és szépen játszik. Meg az unokaöcséim is különbözőek: Tomi nyugis volt, Dávid meg olyan szélvész, mint Marcus. És ez még most is állja a helyét Kép
Jó utat Parádra!!! Ez valami spéci üdülő, nem emlékszem...

Szuszoka,
Fanni mikor született pontosan? Lehet, hogy írtad már, csak átsiklottam felette, akkor bocsi!

Ildi,
Jó utat és jelentkezz, ha megjöttetek! És vigyázzatok magatokra!

(Én is akarok majd talizni! Brü-hü-hü...)

Már csak 3 napKépKépKép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Szirom
Miksa lábát nem szoritota el látom a papucs tők édi,
igen nekünk is mondták ,hogy lehetnek pötyök esetleg höemelkedés egyébként a pötyök maguktól elmúltak.

Hanzika
Fanni 2003,11,08 született
Hová jártók bölcsibe?
Ha jól emlékszem te irtad ,hogy a Semmsey parkban sétáltók már régóta laktok ott én is ott nöttem fel én a Petőfi utcában laktam.


Marycus
Most mi is csak annyit sétálunk mig elmegyünk a Ricsiért az iskolába az is böven elég ebben a hidegben.Ti ott laktok az Szilas lako parkba mert az nagyon szép.Irigyelek Parád miatt Kép jó szórakozást.


Zsuzsi
szuszoka
 
 


Szuszoka,

Akkor csak 5 nap van a két gyerkőc között Kép Bölcsibe a Rózsaligetbe járunk (a Match-csel szemben a Király utcában), egyébként a Víztoronynál lakunk.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Iszonyú mérges vagyok. Szerdán Zoli örömére csinálni akartam csirkepörköltet. Meg is csináltam és tök finom lett. Még nekem is ízlett, pedig én nem rajongok érte. Erre még 5 percet akartam főzni és képzeljétek elbóbiskoltam. Ilyen nem szokott velem előfordulni soha. Na, annyi lett a pörköltnek. Hívtam is Zolit, hogy hazafelé hozzon már mégegy adag csirkét aztán csinálok másikat. Hozott is valami falusi csirkét a Corából, de nem csináltam meg, mert kiderült, hogy szerinte meg lehet enni a másikat is. Hugi mondta is, hogy minden háziasszony jól főz csak elég toleráns legyen a férj...
Eltettük a csirkét, hogy majd pénteken megfőzöm és levisszük Parádra. Elvileg keddig jó volt, úgyhogy bátran tettük el. Ma elkezdtem megcsinálni és hát elég csirke szaga volt, de Zoli megnyugtatott, hogy ez csak azért van mert a falusi csirkének erősebb a szaga. Végülis hittem neki, és főzni kezdtem. Aztán úgy a felénél mondtam, hogy azért csak szagolja meg azt a pörköltet, mert szerintem bukéja van... Hát még Zoli is azt mondta, hogy inkább ne főzzem tovább. Szóval jó sokat dolgoztam aztán semmi. A gondom csak az, hogy ha elmegyünk a Corába még akár hétfőn is, ugyanezt a csirkét fogják árulni. Erre volt már példa és nekem fogalmam sincs, hogy most tényleg romlott volt vagy csak a falusinak alapból ilyen izé szaga van. Na ez jó hosszú volt, de legalább kiírtam magamból.

Hanzika:
Gratula bölcsihez!

Az túlzás, hogy vacsiztatom. Valamikor délután kajcsizik velünk vagy csak neki adok valamit, attól függ hogy jön össze, de általában nem éhes még fürdetés után, ezért nem iszik tápit. Bár mostanában nagyon sokat eszik napközben és lehet, hogy ezért nem kér este már tápit.

Parádon anyuék cégének van üdülője és ilyenkor télen egyszer-kétszer meg lehet szerezni hétvégére, úgy, hogy nincs senki rajtunk kívül. Ez így szuper, mert Vikó jöhet-mehet és senkit nem zavar vele. Jól is érezte magát a múltkor is.

Szuszoka:
Igen a lakóparkban lakunk. A Ringatót nem nézitek meg?
Köszi, remélem jó lesz Parádon.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Bemutatkoznék. Első babámat várom, 11 hetes terhes vagyok, párommal most ősszel költöztünk Újpestre, abba a lakásba ahol gyerekkoromban a nagyszüleim éltek, tehát valamennyire itt nőttem fel. Számomra ez nagy élmény. Nagyon szeretünk Újpesten lakni, minden olyan jó közel van meg a közlekedés is jó.

Nem a Szülőotthonban fogok szülni, de remélem maradhatok a topikban, mert az újpesi topik pang, itt meg megy az élet, és azt hiszem, sokat fogok majd tanulni az itteni anyukáktól! Voltunk a hétvégén a Börzén is, bár kicsit korai még a dolog, azért meg akartam lesni, mi mindent lehet ott venni.

Védőnőhöz még mindig nem sikerült eljutni, viszont azt kideritettem, hogy lakóhely szerint Rácz Károlynéhoz tartozunk, aki állitólag keddenként délelőtt van a rendelőben. Ez mondjuk nem a legjobb időpont, mivel dolgozom. Lehet velük külön időpontot is egyeztetni? Ismeri valaki ezt a védőnőt?

Köszi!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Manó!

Bocsi, csak egy fontos, gyors kérdés: megvan még a légzésfigyelőtök? Eladó? Nagyon gyorsan kellene egy, hazaadták a kissrácot 2100 grammal. Persze valszeg lehetne szerezni alapítványit ingyen, nyomozok is utána, de holnap szombat, és a kórházban ehhez minimális egítséget sem adtak. Lányok, esetleg van valami információtok? Köszike!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


BÖLCSŐHALÁL-MEGELŐZÉS
A Madarász Utcai Gyermekkórház bölcsőhalál-megelőzési programja
Dr. Szántó Imre
Tel.: 416-3239
www.bolcsohalal.hu
Légzésfigyelő-kölcsönzés
Nyíregyházán és környékén
Tel.: 70/299-6341
Országos Inkubátor Alapítvány
Légzésfigyelő-kölcsönzés gyerekeknek
Tel.: 382-1547
Légzésfigyelő-kölcsönzés
és -árusítás újraélesztési tanfolyammal
Tiva-med Kft. Tel.: 242-0261
ELSŐSEGÉLY-TANFOLYAMOK
Léghajó Program
Dr. Krivácsi Péter
Újraélesztés-, elsősegély-tanfolyam
Tel.: 30/590-3435
Babagondozási
és elsősegély-tanfolyam
a Vöröskereszt szervezésében
Tel.: 318-0725
Elsősegély-tanfolyam
www.angolna.hu
Tel.: 30/281-3536

Kép
hanzika
 
 


Ja és apuka mindenféleképpen menjen el a tanfolyamra a Madarászba, mert szart sem ér a légzésfigyelő, ha nem tudják, hogy mit kell tenni, ha valósan beriaszt. Keddenként van asszem fél 4-től, de a bölcsőhalálos oldalon biztos, hogy rajta van.

H.

Kép
hanzika
 
 


KÖLCSÖNZÉS
Gólyahír ruhakölcsönző
Alkalmi és esküvői ruhák
Budapest XVI., Vörösmajor u. 4.
Tel.: 403-0952
Fejőgépek, szoptatási
segédeszközök
Medela szoptatási segédeszközök, fejőgépek, Lactina mellszívókölcsönzés
Budapest I., Fő u. 56–58.
Tel.: 489-3539
TIVA- MED Kft.
Szoptatási és bababiztonsági szakbolt
Szoptatási segédeszközök, légzésfigyelők, babafelszerelés árusítása és kölcsönzése, szoptatási tanácsadás
Budapest III., Varsa u. 14.
Tel.: 242-0261
www.tiva-med.hu
Bébikincstár
Budapest XIII., Pozsonyi út 43.
Tel.: 349-0122
légzésfigyelő, digitális mérleg,
fülhőmérő kölcsönzése

Kép
hanzika
 
 



http://ma.hu/page/cikk/i/0/42653/1

Többet már nem teszek be, remélem, hogy ez segít. Még egy dolog eszembe jutott, holnap megkérdezem a lányzót, akivel szültem, hogy ők használják-e még (bár az nem Babysense, de jó). Lehet, hogy tőlük ideiglenesen el tudnám kérni.

H.

Kép
hanzika
 
 


Csak még egy, egy Index-es fórum. Ők lehet, hogy tudnak segíteni:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9087008&la=41873823

Megkérdeztem a nyár végi babásokat, majd olvass rá, mert én hétvégén nem biztos, hogy gépközelbe kerülök.

Sok sikert a kereséshez!

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzika, nagyon köszi a nyomozást! Végigbogarászom őket, és biztos vagyok abban, hogy találunk megoldást.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

megvan még, bár Emma strapálta 2 évig, úgyhogy nem a legújabb állapotban, de ha érte jöttök kölcsön tudom adni amíg nem találtok újabbat, jobbat.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szirom!

Én úgy tudom egyébként hogy ilyen pici súlyú babánál szokott lenni vakriasztás sajnosKép Úgyhogy azért ezt tudják. Nekünk baby controll van, ez 28 ezer Ft a boltban , a SOTE medikus boltjábanárulják a angyvárad téren, legalábbis én ott vettem, sőt, azóta fejlesztették és 3 lapos lett, a miénk csak 2 lapos.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Köszi Manó, vettünk egyet! Tényleg sürgős volt, így lépni kellett. Osztottunk-szoroztunk, a bérlés nem éri meg, mert annyiért már venni lehet, amennyit hosszú távon kifizet az ember. Szóval a Tiva-mednél vettünk végül egy használt Babysense II.-t 35 ezerért. Azért is jó, mert azt mondta a csajszi, hogy kimennek házhoz oktatni. Ezt már az ember öccséék megbeszélik majd. Ha meg már majd nem kell a készülék, legfeljebb mi is eladjuk, de az is lehet, hogy jön még a családba babaKép

Köszi mindenkinek a segítséget mégeccer!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Akkor jó hogy megoldódottKép a baby sense állítólag a legjobb, bár nekünk a miénkkel sem volt gond, ezért is tartom meg.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Múlt hétvégén babazsúrba voltunk hívva, a Récseibe.

Kép
Kép

A második képen a rózsaszín széken a kedvenc bölcsis társ, bence.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


nagyon jól érezték magukat a gyerekek, csak a tortánál volt némai félreértés, amíg a szülők próbálták rávenni a 3 ünnepeltet a gyertya elfújására (2 évesek lettek), addig Emma egy óvatlan pillantban kiugroott az asztal mögül és elfúlta a gyertyátKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

No, most röptettem el egy elég hosszú írást, de én voltam a hülye. Még vissza akartam gyorsan olvasni, hogy Ildi mit írt, de már archívban volt, én meg reflexből rákattintottam. A vissza gomb sem segítettKép

Szóval azt írtam, hogy Miksa nemigen hagy mostanában netezni, az ember meg egyre többet dolgozik. Ha itthon van, akkor a gép előtt melózik, ha meg nincs, akkor Miksa gyűr engem keményen. Beindult a hisztis korszak asszem rendesen. Tegnap volt egy fél órás műsor, mert ki akart menni a nappaliból a konyhába, de a kijárat elé húztunk egy fotelt, így nem tudott. Ezen mostanában eléggé fölizgatja magát, nem bírja a bezártságot, ilyen az apja is. De ha meg nem korlátozzuk, akkor állandóan járkálhatunk utána. Ahogy leülnék egy percre, már kint is van a konyhában, fölmászik a székre, nyitogatja a hűtőt és leszedi a cuccokat az asztalról és a pultról. Már eléri, bár még nem nagyon lát föl. Ja, és kukázik. Szóval muszáj megnézni, mit csinál, nem hagyhatom kóborolni, mert veszélyes. Ha viszont a konyhában vagyunk, akkor a szobába mászkál be, az kevésbé veszélyes, vagy föl akarja vetetni magát. Úgy viszont ugye nemigen tudok semmit csinálni, mármint házimunkára gondolok. Meg elég nagy is ahhoz, hogy hordozgassam a seggét, bár mostanában ezt elég sokszor eléri. Ha valami nem úgy van, ahogyan szeretné vagy nemet mondunk neki, akkor simán odaveri a fejét a padlóhoz (a kőhöz is!), a járóka rácsához, tegnap pedig engem is lefejelt mérgében. De úgy, hogy csillagokat láttam. Annyira nem bírt magával, hogy ordított, közben bújt volna, de ment is volna, és amikor meg akartam ölelni, akkor belefejelt az arcomba. Azért ez elég gáz. Az ember rokonai mostanában többen is mondták, hogy ő is ezt csinálta, sőt a falnak is nekiszaladt simán fejjel. Kérdeztem, mikor hagyta abba, namost kapaszkodni, mire ment oviba, már meg is javultKép Tudom, hogy a hisztinél az a legfontosabb, hogy az ember maradjon lehetőleg nyugodt, ne szálljon be a kiabálásba, ne foglalkozzon a hisztivel, de mégse hagyhatom, hogy szétverje a fejét a kőburkolaton. Szerintetek mi a fenét csináljak?

Ruha: a nadrágokat általában a C und A-ban veszem, de tisztára ki voltak ürülve az óbudai Stop Shopban. Egyetlen bélelt kertészgatyó sem volt, se kord, se farmer. Melyik C und A-ban van a legnagyobb gyerekválaszték? Kinőtte a 80-as ruhákat Miksabuckó. Vettem neki 690-ért az Auchanban tök jó kis polárgatyókat, de ha elmegyünk valahová, akkor szeretem rendes nadrágban vinni.

Manó! Most láttam csak, hogy emilt is írtál, tényleg nagyon köszi! A számodat eltettemKép És szurkolok, hogy szüksége legyen a kistesónak is a gépreKép

Emma nagyon aranyos kiscsaj, de simán kinéz ovisnak a képenKép És a pasija is helyesKép

Hanzika! Tényleg nagyon aranyosak vagytok, jó érzés, hogy ha az ember segítséget kér, akkor mennyien megpróbálnak segíteni. KösziKép
Marcus orrvérzését nem értem. Akkor vérzik neki, ha sír? De miért?

Marycus! Elhiszem, hogy mérges lettél, én is pipa leszek, ha ilyesmi előfordul. merthogy előfordul, legutóbb egy csomag virslivel jártam meg. pedig még volt 2 nap a lejáratig, de büdi volt és nyálkás. Ment a kukába, de majd felrobbantam. Azt rakosgattam már 2 napja, és alig vártam a kedvenc roppanósomatKép

Ildi! Jó síelést, vigyázzatok magatokra!

Kriszta! gyere már egy kicsit, hiányzol nekünk!Kép

Rokica! Bocsi hogy eddig nem reagáltam, de biztos láttad, hogy légzésfigyelő keresése ment ezerrel! Üdv itt, gyere sokat, és kérdezz bármit! Én ugyan Újpesten szültem, de én meg nem lakom ott!Kép Szóval védőnő-ügyben én sajnos nem tudok segíteni. Különben hogy viseled a terhességet? van émelygés vagy megúsztad?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Jajajaj....képtelen vagyok visszaolvasni..főleg, hogy egyre többen vagyunk, így ha nem jövök mindennap, nem bírom követni Kép Mi lesz így velem? Kép

Jól vagyunk, szerencsére mindenki egészséges most Kép Illetve én voltam dokinál (bocsi, ha már írtam), allergia ellen kaptam gyógyit, 3 hét múlva kell visszamenni.

Az auót csudijó, már vezettem is, de azért még rámfér a gyakorlás, egyedül v. gyerekekkel még nem mernék elindulni. Úgyhogy még a héten rázódom kicsit...Kép
Leginkább az zavar, hogy szinte a műszerfalban van a sebváltó, de amúgy nagyon szupi, átülni utána a Fordba, olyan, mintha gokartba ülnék Kép

Regi csajom tegnap volt 4 éves....nem semmi....jövő héten tartjuk majd az ünneplést, anyumék jönnek át, tegnap anyóséknál tartottuk. Na meg az oviban is pénteken volt nagy éneklés, tortázás stb.

Máté még mindig nem mondható "menősnek" Kép, de azért tényleg egyre többet gyakorolja, most már, ha elfeledkezik magáról, akkor elég sokat sétálgat. De azért utcán még nem nagyon próbálkozunk, max a kocsiig, mert egyből menne négykézláb Kép
Viszont iszonyat akaratos, hisztis lett mostanában, ha vmi nem úgy van, ahogy elképzelte, akkor visít, mint egy kismalac a vágóhídon Kép És persze a nem-re egyből vágja rá, hogy de. Azt hiszem már ezt is írtam....Kép
Olvasom azért, hogy Szirom, nálatok is megy a hiszti...hát tényleg azt kell tenni, hogy nem venni róla tudomást, de persze addig a pontig, amíg nem veszélyezteti magát a gyerkőc! Akkor azért közbe kell lépni! Aztán az oviskorra hiába múlik el, előjön majd más formában Kép Na, nem biztatásképp Kép

Én meg egyre jobban bezizizek itthon, jót tenne már a tavasz, vagy lehet, hogy már én is mennék melózni...már nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe! (Hanzi, majd írj, milyen Kép )
Ezt onnan is érzem, hogy legalább heti kétszer csinálok magamnak progit, vagy egyedül, vagy barátnőkkel.
Pénteken is voltam vásárolni, apucinak a szülijére ajikat. Nem fogjátok elhinni, olyan brutál leárazások vannak!!!!!! A Mammutban vettem 2 pár Reebok fullos csukát neki, kemény 14 ezerért, miután utolsó párok voltak, és kifogtam, hogy pont méret volt!
Magamnak meg vettem a Women'secretben 4 db melltartót, 3 db bugyit kemény 4000 ft-ért!!!! kb 6000-ről vannak a melltartók leárazva 890 ft-ra! A bugyik darabja 350 ft, és rengeteg méret, fazon, szín!!! Érdemes elmenni!

Muszáj megint mennem, bocsi mindenkitől Kép




Kép
Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Szirom!

Én az árkád c&At szeretem legjobban, de most ott is átépítés van, úgyhogy most ott is alig volt valami. Én a kord nacit szeretm, de a farmert nem, olyanunk nincs isKép
Én legjobban a pamut, vászon nacikat szeretem neki elmenősnek is, de kordja azért van egy pár.

Szirom!

Emma lapban dacos, mi a dackorszakot meg sem éreztük mert ugyanolyan zizi mint régenKép Már beledződtünk,. Tuti módszer nincs. Én ha nagyon nem bírok vele akkor be szoktam kísérnia szobájába és mondom hogy ah kidühöngte magát akkor szóljon. Mondjuk ő nem fejet a falba csapkodó típus, csak simán üvölt, legrosszabbe setben hányásig. A vízzel leöntés, a nem törödöm vele, levegőnek nézem módszerek nem jöttek be. ha csapkodva örjöng meg fejét veri a falba akkor zat szokták javasolni hogy erősen megadhoz öleled és úgy tartod amíg megnyugszik, persze tiltakozni fog, de abbahyagja. Észérvek, megbeszélés nálunk nem segít ha rájön, csak után aszoktam vele ebszélni ha lenyugodott.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szia Szirom!

Köszönöm az üdvözlést! Elég jól vagyok, tkp azonkivül hogy virusos szirszarokat már kétszer is elkaptam a terhesség alatt, nincs különösebben nehéz dolgom. Néha émelygek, de hányni nem szoktam. Ettől függetlenül nem olyan vagyok mint régen, szóval érzem a terhességet, ettől néha kicsit frusztrált is leszek, hogy ilyen fáradékony lettem meg hogy nem olyan mint régen. Már alig várom hogy érezzem a baba mozgását, bár ez még odébb van valószinűleg, merthogy holnap leszek 12 hetes. Milyen lesz még ezután? Amikor már a pocaktól kényelmetlen a dolog?

Holnap megyek a védőnőhöz, kiváncsi vagyok, mit csinál majd. Nem igazán értem, hogy orvos mellett miért kell még védőnőhöz is járni, meg az se jó, hogy délelőtt van ott, amikor nekem a munkahelyemen kéne lenni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Krisztocs sok boldog szülinapot kis csajodnakKép

Manó Emma menyi idős olyan nagy lánynak tünik?

Marycus milyen volt Parád?
Gondolkoztam már rajta ,hogy meg kénne néznünk a Ringatót oda elég csak alkalmanként fizetni nem biztos ,hogy mindig tudnánk menni?

HISZTI
Hát Fancs kezd borzasztó lenni ezen a téren Ricsikém nem volt ilyen de mondjuk Fancsit mi is elrontotuk olyan szempontból ,hogy mit egy kis királynőnek mindig lesük minden gondolatát és ugrunk neki mind a hármanKép.

Rokica milyen lesz még ez után ezt kérdezed hát nagyon meleg lesz mikor nagy pocakod lesz és nagyon nem lesz könnyű bocs de ez az igazságKép.

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Sziasztok!

Először is, Rokica üdv itt!Bocsánat, hogy nem üdvözöltelek, de a légzésfigyelő elterelte a figyelmemet! A vírusos szirszarokat én is nagyon könnyen elkaptam a terhesség alatt, még az esküvőmön is beteg voltam Kép A fáradékonyság is teljesen normális, majd a terhesség közepén tán könnyebb lesz és a vége megint nehezebb, a "birodalmi lépegető"-effektus miatt.

Védőnő azért kell, mert ő nem nőgyógyászatilag kontrollál, hanem egyrészt fizikailag, másrészt lelkileg (ha olyan). Meg tanácsokat osztogat, amit a doki esetleg nem. És jön majd lakásszemlére is Kép

Marycus,
Én az Auchanos husokkal járok rendszerint úgy, ahogy te írtad. Nem is szeretek ott húst venni. Én is szoktam a Corában bevásárolni, de ha pl. aznap, mikor megveszem, nem használom el, akkor megy a fagyasztóba, attól függetlenül, hgoy meddig jó becsomagolva. Úgy még hetekkel később is jó. A piacon vett hússal is ezt teszem, anyukám is ezt cisnálja, eddig nem volt gond.

Parád milyen volt?

Szirom,
Örülök, hogy rendeződött a légzésfigyelő. Votl már az oktatás?
Hiszti: nálunk is van, hasonlót teszek, mint Manó. Beteszem az ágyába és hagyom benne vagy 2 percig. Eddig használt.
CundA: Eléggé szűkös most tényleg a választék ott. Pedig régen szerettem. Vagy ha nem szűkös, akkor horror áron van az, ami tetszik. A Kenguru Gold-ban most elég szép leárazások voltak, meg a hiperekben is a babahetek alatt.
Orrvérzés: fogalmam sincs, hogy mitől van, de majd elviszem OFG-re.Általában akkor jön elő, ha náthás vagy ha nagyon felspanolja magát és erőteljesen sír. De nem normál orrvérzés, hanem olyan hajszáleres (tehát nem folyik, csak a takony - elnézést - véres). Unokaöcsém is így volt, kinőtte, kapott rá kenőcsöt (neki később spontán vérzett is rendesen).

Krisz,
Először is Reginek nagyon boldog 4 éves szülinapot kívánunk!!!! Ha jól emlékszem, 12-én van, ugye (ja, írtad is 13-án, hgoy tegnap volt)? És mit kap most és hogy tervezitek az ünneplést?
Örülök, hogy élvezed az autót! Csak gyakorolj folyamatosan!
És jó, hogy senki sem beteg, egyelőre én vagyok csak kissé ramatyabb állapotban (orrfolyás volt, most a torkom kapar és rekedt vagyok). Allergiád múlik a bogyótól?
Jók a képek nagyon a gyerkőcökről Kép

Nálunk most már keményen meg a bölcsi. Azt hittem, hogy könnyebb lesz. Keddtől csütörtökig nem volt gond, csütörtökön bent ebédelt, az is viszonylag jól telt. Aznap ültem ki először, azt írtam. Aztán pénteken bementünk, mihelyt megláttam a gyerkőcöket, visszafordult. Vissza kellett vinnem... de utána megint nem volt gond, én előbb kiültem, nem sírt annyit, szépen evett és evés után megint jöttünk haza és be is aludt a kocsiban.

Hétvégén anyósoméknál voltunk, ott is aludtunk. Játszott az unokahugával (azért ez túlzás, hisz ő csak 6 hós, de mégis), vonatozni voltak apósommal, jól elvolt. Bár délután nem aludt és hamar elaludt, de elég rosszul telt a szombat éjjel, sokszor kelt, sírt. Vasárnap is jó volt, átmentünk sógornőmékhez, ebéd után alvás, aztán mentünk a barátnőmékhez. Viszont ott, alig hogy beléptünk, sírni kezdett és 10 percig nagoyn sírt! Fogalmam sincs, hogy miért (tán haza akart inkább menni, azt hitte, oda megyünk, vagy az idegen környezet vagy a barátnőm terhes pocija? De az utolsó kettő nem nagoyn lehet, mert sokszor volt már idegen helyen és nem volt gond, Évit meg pár hete látta és tök jól elvolt vele, igaz, akkor ők voltak itt). De utána felengedett, csak fáradt volt, így hamar eljöttünk.
Hétfőn már a fürdőben nafizni kezdett a bölcsiben, akkor még vagy 10 percig bent maradtam vele, aztán eljöttem, anya ment érte. Azt mondták, hogy nem volt komolyabb gond, mit az előző héten. Ma már az öltözésnél pityegett, bevittem, átölteltem, aztán a gondozónő átvette és vitte játszani. Nem sírt utánam. Viszont ebéd előtt bealudt, így később evett, mint a többiek és utána anya el is hozta. Délután nem aludt megint, így fél 7-kor már bealudt (remélem reggelig).

Munka nem túl felemelő, most lelkiekben hezitálok, hogy jól döntöttem-e, de hát ez van. A főnökömről nem sok jót mondanak a többiek, nagyon hülye dolgai vannak. De a kollégák majd kárpótolnak. És bár nem voltam itthon sokáig, első nap olyan idegen érzésem volt (mintha nem odd dolgoztam volna több, mint 10 évet). Egyébként a főnökkel még nem találkoztam.

Hát rólunk ennyi.

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi!

Emma 28 hónapos, csak nagy növésűKép És nagy éntudatú, mondja is hogy nagylány vagyok.Kép

Rókica!

üdv itt, ha még nem üdvözöltünk, bocsánat. mosatnában nincs sajnos olyan sűrűn könni időnk, de igyekszünk.

hanzi!

Érdekes, én meg úgy éreztem mintha el sem mentem volna bentről, mindne ugyanolyan.

Bölcsi nálunk így 4 hónap után lett satbil, most már kifejezetten mondja hogy szeret menni és ha megkérdezzük hogy itthon marad vagy bölcsibe megy a bölcsit választja, eddig mindíg az itthonmaradást mondta, hiába nem sírt beadáskor.
Ma volt a farsangjuk, állítólag nagyon júl érezték magukat.

Most vagyok túl egy vitán anyukámmal, mert megint előadta hogy túl engedékenyen nevljük az emmát és hogy nem lesz ennek jó vég. Mondtam neki hogy lehet, ez lutri, de én direkt és tudatosan nevelem így és oak van. Ő nagyon nem így nevelt, ő mindíg is irányított enegem, és ez nem volt jó, de olyan ciki a fejéhez vágni még ha nem is bántó hangnemben csak beszélgetve hogy szerintem ő nem csinálta olyna nagyon jólKép nem akarom megbántani, d emiért akar nekem belesuzólni hogy én hogy csinálom a saját lányommal?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, farsangi kép a profilomban, illetve csak jelmezes, nem farsangi, mert ott nem voltam ugye ott.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Először is: Kriszta! nagyon boldog szülinapot a kiscsajodnak!Kép Kép

Debütáltunk ma a zenebölcsibenKép Miksa nem volt túl lelkes, de nem is bőgött, olyan visszafogottan tűrteKép A végefelé szolidan föl-fölcsillant már a szeme, szóval megyünk még szerintem. De nem jövő kedden, mert akkor megyek esküvői próbasminkreKép Ehhez a csajhoz, ha valakit érdekel: http://profismink.freeweb.hu

Ja, a zenebölcsibe indulásunk nem volt felhőtlen, mert éppen fél kontaktlencse volt a szememen, amikor Miksa egyik kezével megszerezte a macskaalomtisztító lapátot, a másikkal pedig letekert 3 méter klotyópapírt. Közben rájöttem, hogy még nem melegítettem be a kocsit, kiszaladtam, közben megláttam a szembeszomszédot, integettem neki, de ettől elveszítettem az egyensúlyomat, és seggre estem a jégen, fáj azóta is. A gyerekülést még be kellett kötnöm, közben Miksa előremászott az első ülésre, majd nem hagyta magát beövezni. Kis híján lekéstük a kompot, majd rossz helyen fordultam be (másik behajtani tilos táblánál, mint ahol kellett volnaKép), rossz helyen parkoltam, így gyerekkel a kezemben gyalogoltam egy pulcsival a hóesésben. Majdnem elkéstünk, de mégse, és zenebölcsi alatt végig az járt a fejemben, hogy bezártam-e a kocsitKép Egyébként igenKép Hazafelé aludt a büdös kölyök negyedórát a kocsiban, ennek örömére délután egy helyett fél 4-kor aludt elKép

Hanzika! Nagyon kemény lehet a bölcsi, én megmondom őszintén, nem irigyellek miatta. De Marcus kemény kissrác, menni fog neki szépen.

Viszont bevallom, ha meg be kellene mennem a munkahelyemre, hát abba beledöglenék, de komolyan. Valahogy más dolgok lettek a fontosak, nem is tudom, hogy fogom komolyan venni a marhaságaikat.

Manó! Nagyon klassz jelmezKép Honnét van?
Nevelés: ne hallgass senkire, csak tudom, hogy ti együtt laktok, és ezt így könnyű kijelenteni. Nem tudom, hogyan magyaráznám el, mert a végén tényleg kijöhet belőle, hogy anyukád nem csinálta olyan jól. Talán valahogy arra kellene kihegyezni, hogy nem rosszul csinálta, hanem MÁSHOGY.

Rokica! A többiek is nagyon aranyosak ám, csak annyi dolguk vanKép
A 12. hét az már olyan megnyugtató, és nem kell már olyan sokáig várni a mocorgásra. Érezheted már akár a 17-18. héten is szerintem, ez sok mindentől függ. A pocakot pedig meg fogod szokni, mert nem egyszerre kapsz egy nagy csomagot, hanem fokozatosanKép És nem lesz ám olyan nehéz, mert tudod, hogy kit cipelsz bentKép És mi a legnagyobb baromi melegben voltunk nagypocisok, oszt kibírtukKép Mikorra is vagy kiírva?
Ja, émelygésre nekem segített a gyömbér üdítő meg a fagyi, meg az, hogy mindig bekaptma valamit. De azóta láttam, hogy van homeós szer is rá.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Na kb Emmaiy így vislete a zenebölcsitKép
Egyébként mi is mindíg majdnem elkéstünkKép

Igen, tudom hogy anyukámmal aza baj hogy együtt alkunk, de hát tényleg nem tudommit csináljunk, csak úgy tudnánk szétköltözni ha magunknak csak egy egy vagy max 1,5 szobás lakást vennénk, azt meg nem akarom. Még a 2 szobásért is húzós a20 éve shitelt bevállani, de lehet hogy cska az lenne a megoldás.

A jelmezt úgy vettem, nem túl ötletesen, de én nem vagyok egy kreatív valaki. Majd ha már jelmez verseny is lesz akkor megeröltetem maham, de most csak bohóckodtak benne. Mondjuk az ő szobájukból összesen 4-en öltöztek be, a többiek nem. Bírom a lelkes anyukákatKép

Rókica!

Igen, nagyon aranyosak vagyunkKépKépKép Én émelyegni nem émelyegtem, úgyhogy szerencsére ebben nincvs tapasztalatom. nekem 12 hetes terhesen volt az esküvőm, falusi lagzi is volt, úgyhogy jól megpörgettek, megtáncoltattak, emlékezetes.

Fáradékonyság az nálam is volt, mindne délután aludnom kellett egy órát munka után, különbn nem is bíertam volna. Én a mozgást nagyon későn éreztem meg, kb a 20. hét körül, mert elöl tapadt a méhlepény és akkor nem lehet annyira érezni. Mikor nagyobb volt sem sok mozgást éreztem épp ezért. A pocak nem vészes,legalábbis én mindnt meg tudtam tőle csinálni, 10 nappal szülés előtt még kint voltam a férjemmel egy autóversenyen és egész nap álltam tul képp. nekem csak az éjszakák voltak rosszak a vége felé mert akkor keményedtem és a végén már alig aludtam,. talán az utolsó héten mondtam először hogy már megszülethetne.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szirom,
ha jól rémlik ti kint laktok Horányba úgye a barátnőm apukája is ott lakik nyáron ki szoktunk menni szerintem tők szép hely csak ez a bejárás kicsit macerás jobban mondava a kompozás mert utána már nincs gáz.
Én azt hiszem még nem olvastam róla mikor lesz a nagy nap?

Manó,
én azt hittem Emma is ennyi idős mint mi igy már nem is tünik olyan nagynak tök édi a jelmezbe, az én kisfiam is járt bölcsibe másfél évesen kezdtük és egy hét alatt beszokott nagyon szeretet bölcsibe járni , az ilyen lelekes anyukákat én is nagyon komázom Ricsi elsőbe jár hát már nekem is volt egy párhoz szerencsém.

Rokica,
na jó úgy láttom csak én voltam negativ úgy -hogy kicsit finomítok na nem is olyan vészes a dolog mind a két gyerekkel kezdetben fáradékony voltam én is Ricsinél nem volt hányinger Fancsinál annál több 18-20héten kezdtek mozogni nekem elég sokára kezdet nőni a hasam mert alap szinten erős test alkat vagyok igazából az utolsó hat hétben kezdet engem egy kicsit zavarni a napi dolgokban az éjszakák az utolsó hónapban elég gázosak voltak.

Hú bocsi jó hosszu lettemKép
szuszoka
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Bocs, hogy mostanában hanyagoltalak Titeket, de hétvégén Parádon voltunk, aztán meg kiderült, hogy tűzfal ide, hivatalos vírusirtó oda egy féregvírus már megint befészkelte magát és jól tönkretett mindent. Zolinak újra kellett megint mindent installálni. Most külön gépre tette a netet, mert így nem tud itthonról dolgozni. Most se 100-as még minden, mert kicsit furán indul a gép, de majd bejáródik...

Krisztocs:
Boldog 4. szülinapot Reginek!!!

Szuszoka:
A Ringató alkalmanként 600 Ft, illetve ha bérletet veszel, akkor 2500 Ft/5 alkalom azt hiszem és talán 2 hónapon belül kell felhasználni. Mi egyenlőre inkább alkalmanként fizetünk, míg kiderül mire megyünk. Egyébként teljesen kötetlen, bármikor beeshetsz a gyerkőccel.

Mi ma megint voltunk és szuper volt. Vikó végig figyelt, már vigyorgott is, a furulya és a hegedű pedig kifejezetten tetszett neki. A végén még lá-lá-lá-zott is. Aztán meg kb. még 1 órát maradtunk és a múltkori futkosós kisfiúval fárasztották még egymást. Szaladgáltak a szinpadon, meg gyakorolták a lépcsőzést, meg a rámpán járást. És Vikó teljesen felszabadult volt, szóval amilyen általában. Lehet, hogy tényleg szokni kell ezt a dolgot.

Rokica:
Gratula Pocaklakóhoz és üdv. közöttünk! Én most a 25. hétnél járok a második Pocaklakóval, aki szintén kislány lesz a jelek szerint.

Pocak ügyben én nem voltam elkényeztetve Vikóval, mert elég sokat szorult, de szerencsére a méhszájat nem nyitotta (ennek ellenére Vikó csak 8 hónapig bírta odabent), viszont ez elég kellemetlen tudott lenni. Ellenben most sokkal nagyobb a pocakom és eddig nem szorult olyan sokat, viszont a császár miatt sajnos a varrat végét érzem. Doki bácsi szerint ez normális, mert feszül.
Amúgy ne aggódj, mert a fáradékonyság teljesen normális és a pocakodhoz meg szép lassan hozzászoksz, ahogy Szirom írta nem azonnal nő meg.

Védőnő: hát én is elég hadilábon álltam és állok a dologgal. Jót lehet vele csacsogni, de igazán nagy segítséget azért nem jelent(ett). De azért kiszűrhet olyan problémát ami veszélyes lehet.

Manó:
Emma nagyon aranyos!

Valóban nehéz együttélni a nagyszülőkkel. Akarva-akaratlanul beleszólnak sokmindenbe. Mi nem lakunk együtt, mégis vesztünk már össze, pl. azon, hogy nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget egy-egy esésnek, és mindig úgy jegyzi meg, hogy felkapom a vizet, mert rossz anyának titulál, pedig nem akar. De nem akarok mimózát nevelni Vikóból. Legyen csak olyan vagyán kiscsaj, amilyen eddig volt. Nincs is sírás üptre, ha esik egyet. Feláll és megy tovább játszani.

Amin még összeveszünk, hogy mi szabnánk a kisördögnek korlátokat pl.: a veszélyesnek tűnő dolgoktól tiltjuk. Náluk meg ugye mindent szabad. Imád is ott lenni. S ha én valamit nem szeretnék, hogy csináljon, akkor megint én vagyok a rossz. Meg előfordul olyan is, hogy én mondom, hogy valamit ne adjanak neki enni, és anyu csak erősködik, s a végén jól összeveszünk. De nem szeretem, ha valami kipróbálatlan kajcsit pont lefekvés előtt etetnek meg vele, aztán meg mi álljunk haptákba éjszaka, mert fáj a pocakja Vikkamakkának.

És mi nem lakunk együtt... Kitartást!

Hanzika:
Szerintem is klassz kissrác Marcus és bele fog rázódni a bölcsibe.

A munkával kapcsolatban meg nem irigyellek. Nekem is mint Sziromnak megváltoztak a prioritások és egy csomó dologban biztosan nem lennék már olyan megértő, mint korábban.

Azért jó munkát kívánok!!!

Szirom:
Bocsi, hogy nem is reagáltam a légzésfigyelős témára, de mire ide jutottam már látom szerencsésen megoldódott a dolog.

Hanzikának igaza van, hogy érdemes lenne tanfolyásra is járni.
Mi kicsit megkésve, de nem elkésve már januárban jelentkeztünk Zolival a Léghajó programra és 26-án biztosan van tanfolyam. Hogy van-e még hely, azt nem tudom. Ára 10000 Ft, de ha párban mennek 16000 Ft. Nem olcsó, de ha egyszer szükség van a tudásra, akkor nem ár érte... szerintem. Egyébként 4 óra. Itt a babanet nyitó oldalán megtalálható, de Hanzi is megírta, hol található.

Zenebölcsi ügyben szerintem Miksa nem volt vészes. Szerintem az nem baj, ha elsőre inkább megfigyelő, a lényeg, hogy nem vált síróssá. Hidd el az sokkal rosszabb. És ami meg biztató, hogy mi meg már a fent leírtaknak megfelelően fejlődünk...

Amúgy még most is azt mondom, hogy a Ringató jobb. Pörgősebb valahogy.

Na, jó hosszú lettem és remélem sikerült mindenkinek írnom valamit.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Jól elszóltam magam, mert ahogy beléptem a 12. hétbe, olyat hánytam hogy csak na. Szerintem a terhesvitamintól van, azután émelygek. Meg is fogom kérdezni a dokitól, hogy abba lehet-e hagyni.

Augusztus végére vagyok kiirva, aztán aszerint hogy ki számolja, valamikor 26 és 30 között. Bizony a legnagyobb melegben lesz a legnagyobb hasam, ami azért gáz, mert amúgy is utálom a nagy melegeket, de hálistennek a munkahelyemen van légkondi, úgyhogy valahogy majdcsak kibirom. Otthon csak az egyik szobába van beszerelve, de lehet akkor kiköltözöm oda. Kép

Védőnéni meg kicsit lassú volt szegény, meg körülményes, de olyan aranyos volt, mert ahogy megmondtam neki a cimemet, rögtön emlékezett az egész házra, még a nevünkre is!!! A nagyszüleimé volt a lakás amiben most lakunk, én tulajdonképpen ott nőttem fel, csak aztán jó sokáig külföldön éltem, úgyhogy nagy élmény volt, hogy emlékezett a családomra. Ez nem tudom, érthető volt-e.

Kedden voltunk a párommal a 12. heti ultrahangon, hát az hatalmas élmény volt, ott látni ahogy nyújtózkodik a baba. Kép Sajnos azt mondták, hogy a mellső oldalon tapadt meg a lepény, ez ugye azt jelenti, valószinűleg csak később fogom érezni a mocorgást? Kár. Pedig már hallottam olyan anyukákról, akik első babásan is ilyenkor már érzik az első pillangósimogatásokat belülről. Én alig várom.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Persze Krisztike megint rohan,de mingyá érthető lesz miért...

Először is üdv minden újnak közöttünk, ha nem írtam volna, kisség zizzencs vagyok mostanság Kép Kép
Rokica,
Gratula a babához, nagy élmények várnak még rád! Kép

Másodszor köszönöm szépen a szülinapi köszöntőket, vasin jövök majd a képekkel!!!

Harmadszor ez a hetünk, nem a mi hetünk Kép Máté hétfő éjjel hányt 12-2-ig, aztán kedden még egyszer, azóta jól van. Erre ma hívtak az oviból, hogy vigyem el Regit, mert hányt....hurrá. Szóval van vmi vírus, ami ezzel jár...nem unatkozom, na. Tegnap Robi is kifeküdt, igaz, nem hányt...feltettem magamnak a kérdést, hogy én mikor dobhatnám el magam, hogy ápoljon már vki???? Kép

Szóval tömören ennyi...na meg még, hogy 4 foga jön egyszerre Máténak, mindnek kint van a csúcsa, úgyhogy lassan 12 fogúak leszünk Kép

Ennyi futotta, rohanok tovább...

Búcsúkép Kép



Jaaa, és nagyon büszke vagyok magamra, mert reggel takarítás és főzés között az új Rubint Réka cuccra tornáztam, és érzem a fenekem Kép

KrisztaKép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Hanzi! Hogy van Marcus? nem beszélték a dokitokkal?

Marycus! Egyszer lehet, hogy megnézzük mi is a Ringatót, de az csak csütörtökön van? Tényleg nem szívesen hagynám itt a taknőt, az ember meg nagytakarításkor menekül itthonról.
Miksa egyébként tényleg nem sírt a zenebölcsiben, de olyan fura volt, hogy olyan kis nyuszin viselkedett, pedig nagy vagány ám itthon!

Szuszoka! Olyan fura volt ez a leveled, egy pont se volt benneKép
Szóval Horány tényleg nagyon szép, és mi nagyon szeretünk itt lakni. A kompot meg lehet szokni, sőt, az az igazság, hogy én kifejezetten szeretem. Valahogy maga mögött hagyja vele az ember a nyüzsgést, a koszt, a büdöset. Különben Hanziék is szoktak kijönni a családjuk nyaralójába, szóval nyáron talizhatunkKép
A nagy nap pedig június 18, és itt lesz HoránybanKép

Rokica! Szerintem duma, hogy valaki a 12. héten érezheti a babamozgást. Főleg első babánál. És szerintem nagyon picurka még ilyenkor a babácska, fizikai képtelenség, hogy olyan erősen mozogna, hogy érezné valaki. Persze nem akarnék senkit sem megbántani, de nem hiszem el. Majd eljön, nyugiKép
Egyébként merre éltél a nagyvilágban?

Kriszta! Még a múltkor azt akartam írni, hogy a képen Regi pont úgy támaszkodik ahhoz a párnához, mint ha a pocidhoz támaszkodna, és át is villant az agyamon, hogy csak nem, hogy hogy eltitkoltad eddigKép És most, amikor újra visszanéztem, megint az volt az első benyomásomKép

Manó! Költözzetek Horányba, itt még elég jó árak vannakKép Viszont talán tényleg megépül a kishíd, és akkor ingatlanbumm lesz, az tuti! és ez elég rövid időn belül ki fog derülni szerintem.

Tényleg csajok, a sminkest megnéztétek? Mit szóltok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Még gyorsan teszek egy képet nektek HoránybólKépKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?