Új privát üzeneted érkezett!

Cas,
nekünk kendőnk, és kengurunk is van (kaptuk mindkettőt), bár még egyiket sem használtam. Azt mondják a kendő jobb mert újszülött kortól használható, addig amíg csak elbírod a gyerkőcöt, a kenguru pedig mindössze pár hónapig alkalmazható, akkor is inkább Apuka tudja hordani mert Te megszakadsz benne.
A másik kérdésben mi úgy gondolkodtunk, hogy egyenlőre utazóágy. El tudjuk vinni Anyuékhoz, ha Lilla ott alszik, le tudjuk vinni a telekre, és belföldre-külföldre is lehet menni vele. Azt pedig kipróbáljuk eljátszik-e benne. Ha igen, és úgy látjuk nagyon jól elvan, ráérünk akkor járókát venni. Ha meg nem, akkor minek a járóka. Az unokatesómék is úgy jártak (pedig nekik fa, nem hálós volt), hogy a gyerek egy percet sem volt hajlandó benne maradni.
Mondjuk nem tudom mit fogok csinálni, ha a miénk semmiben nem marad el, mert sajnos nálunk amíg főzök, nem engedhetem szabadon csúszni-mászni az előszoba-konyhában (Anyósom ki-be mászkáló koszos kutyája garázdálkodhat ott) a szobánkban pedig nem főzhetek... Kép

Cory,
hordozókendőt még nem próbáltam, de most már előszedtem a papírt hogyan kell megkötni, és le fogom tesztelni.
myra

Cas

Én kengurut kaptam, egészen kicsi méretűt, de nem használtam egy percet sem. Nem tartom jó dolognak, azért!
Utazó kiságyat vettünk, ha anyuéknál aludtunk mindannyian akkor jó volt. Egyébként ha csak úgy ott vagyunk (voltunk) napközben akkor vagy a babakocsi vagy most már az ágy.
Szerintem nem nagyon használja ki az ember, ha tudsz használtat szerezni, az is bőven megteszi.
Járókánk műanyag szines van, amit sokkal könyebb szét szerelni ill. összerakni mint a fából készülteket, de azért nem összecsukhatós.
Ha összeszámolom, akkor a kb.9 hónap alatt úgy 4-5 órát töltött benne a fiam.
Ha tudsz rá figyelni pl. a szobában, akkor elég egy földre terített valami is, amit Cory is írt.
Egyébként pedig azok a babák, akinek nagy a mozgásterük hamarabb kezdenek forogni, kúszni-mászni stb.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Köszi az ötleteket mindenkinek!

Hordozókendő
Akkor asszem inkább ez lesz.
Köszi a címet, Cory! (Mekkora választék?!)
A lelkes apukákra is rá lehet szerelni ezt a kendőt? Kép
(Egyébként nagyon durva kenguru árakat is láttam, és a sokféle között olyat is lehet kapni, amit már 0 hónapos kortól is ajánlanak...)

Járóka vs. utazóágy
Persze a járókába nem állandóra tenném, de pl. a konyhában nem szívesen engedném szabadon garázdálkodni, amíg főzök! Vagy a nappaliban amíg vasalok, vagy ilyesmi, amikor nem tudok teljesen figyelni rá. Vagy amíg kiteregetek a fürdőben...
Persze úgyis a nappaliban és/vagy a hálóban a földön lesz a legtöbbet, nem akarom én bezárni, emlékszem anno öcsémmel is egy nagy paplanhuzaton játszottunk a legjobbakat.
De kellene egy kuckó, ahol jól is érzi magát, meg én azért másra is tudok figyelni, ha ott van.
Utazóágy: úgy néz ki anyáméknál lesz egy állandóra (sokat kell átjárnom, mert ott dolgozom), így azt el fogjuk tudni vinni magunkkal utazni, ha kell.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: felköthető apukára is Kép Csak figyeljetek oda, mikor vesztek, hogy olyan méretű legyen, ami rá is jó. Ha kendő, akkor Nandu (szerintem).

Én házimunkát alvás időben csináltam. Illetve míg pici, vittem magammal hordozóban a lakásban, mert ha eltűntem a látóteréből, akkor üvöltött.Most meg már segítenek mindenben.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
Nandu? Jó, igyekszem megjegyezni. (A próbához akkor viszem az embört is! Kép)
Házimunkákhoz a kendő jó ötlet! Amúgy jól tűrték, hogy te közben tettél vettél?
Kivéve főzésnél. Ott azért mégis forró dolgokkal dolgozik az ember. Vasalás dettó. Ott biztosan nem lesz rajtam... (Persze kérdés, mennyit fogok főzni meg vasalni... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

cas,
ha járóka mégis, akkor egy 4 gyerekes ismerôsöm szerint csak olyan, amelyiknek fix az oldala. vagyis nem hálós, hanem inkánn fa-rudas vagy mu˝anyag rudas, mert abba bele tud kapaszkodni a baba és fel tud állni . Hálósban akkorát zakózhat mint egy olajtó + ha nem tud biztonságosan megkapaszkodni, akkor elôbb-utóbb lemond róla és ez nem inspirálja a fejlôdésre.
Nekünk hálós volt, Vilmos kb 2x 1,5 percet töltött benne...
(Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem szoktattam bele a kezdetektôl és késôbb, amikor jól jött volna egy kis védettség, akkor már erôsen tiltakozott ellene. )

Cory,
neked segítenek a fiaid a házimunkában?!!!! Ez a nevelés csúcsa!

Egy kérdés: nekünk nem volt hordozókendônk, ezért nem is ismerem a különbségeket. Ha venni akarunk milyen szempontokat vegyek figyelembe?

Laga 27+4
laga

Sziasztok!

Cas: http://www.bababolt.com Itt van arról is, hol lehet kapni a neten kivül Kép Nekem XL-es van, de szvsz a Zsombornak is elég az eggyel kisebb Kép
Én ugye nem főzök, szóval az passz, de bármi mástmegcsináltam kendőben. Baluval akármit csinálhattam így, meg sem rezdült, ha magamra kötöttem, azonnal elaludt.
Zsoma nehezebb eset volt, mert ő nem rajongott a testközelért annyira, de a lakásban mászkálni, Balut tisztábatenni, azért így is sikerült vele Kép

Laga: hajjaj Kép Zsoma imád porszívózni, mindketten szeretnek felmosni, Balu akár mosogat is, csak ahhoz nem árt egy bárszék, hogy felérje. A mosógépbe együtt pakolnak be, ha összeszedtem a szennyest....
Szempontok: a hossznál azt érdemes megnézni, hogy úgy rakd magadra: derekadnál legyen a közepe, és a két szárát elöl keresztezve dobd át a vállaidon. A lényeg, hogy így még hátranyúlva meg bírd kötni. Ez az egyik leganyagigényesebb megkötési mód. Az enyém 440cm, de ez a leghosszabb. Láttál, kb 3-szor vagyok akkora, mint te Kép De az oldalon van nagyjából mérettábla is.
Az anyagra érdemes odafigyelni. Olyan kell, ami nem gyűrődik nagyon, illetve ha igen, akkor kirúgja magát, ha fellógatod. A Kanga nekem ezért nem jött be, és állítólag a Kismamás hordozókendő még gyűrődékenyebb. A Nandu elég vastag, szóval az általában egy réteg ruhának felel meg mamának és babának egyaránt. Ez télen nagyon praktikus Kép

cory

cory
Budapest

Laga
Köszi a tippet a járókához! (Lehet, hogy vmi kicsikori rossz élmény miatt taszít ennyire a hálós? Bár nekem farudas volt... Persze lehet, hogy beraktak máséba vhol vendégségben...)
Házimunka Coryéknál: a mosógép-bepakolást én is láttam! (Vmit tud a csaj... KépKépKép)

Cory
Köszi a méretjavaslatot! Meglátjuk majd hogy tűri, hogy teszek-veszek vele...
(MOst nagyon nem... Gondolom már nem fér el rendesen, de ha bármi aktívabbat akarok csinálni egyből vadul püfölni kezd. Csak sétálni szeret.)

Kép
Kép
Kép
cas

Hát azt hiszem nekem van a leg-anti-mamabarátabb gyerekem. Most már mindenért sír. Még kézben se hajlandó végleg megnyugodni. Legjobb esetben is 5-10 percenként újra kezdi.
A mai nap a meleg elmélet is megdőlt. Kép Ha végre bejön egy módszer, másnap már nem jó, és így tovább. Úgy tűnik már sose fogok aludni, ő pedig sosem fog megnyugodni. Most is sír szegénykém ahogy a torkán kifér, pedig kivételesen nem a hasa fáj... Kép
Holnap még veszek Gripe Water-t is, hátha... Illetve lehet, hogy rászánom magam a védőnő által javasolt szélcsőre. Bár ettől annyira ódzkodom. Csak azt nem tudom, ha végre sikerül a poci gondokat megoldani, mit tegyek a szimpla hisztijei ellen?

Cory,
tejterméket kb. 2 hetes kora óta nem eszem (na jó 2 db túrórudival bűnöztem), ugyanígy születése óta letiltottak a citrusfélékről, eper-málna-ribizliről, fújós zöldségekről. Mióta kiütéses nem ehetek csokoládét, hagymát, paprikát, magvakat (dió, mogyoró stb.), tojást se. Na ezek után gondolhatod min élek hetek óta. De a helyzet változatlan. Ráadásul úgy látom a kajamennyiség csökkentésének sincs semmilyen eredménye. Kép

Laga,
hát nekem se tettszik a szteroidos krém. Eddig 4x kentem csak rá, de többször nem is fogom. Ez a pár alkalom annyit javított a helyzeten, hogy ne legyen neki olyan csúnya egybefüggő-pörkös.
myra

Myra
Hát le a kalappal előtted, miken mentek keresztül! Sajnos nem tudok semmi okosat írni... Kép
Mijaza szélcső?!

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Csak az jutott az eszembe, hogy nem vagy véletlenül feszült vagy bizonytalan?
Mert ezeket megérzik a babák, és sokszor ettől nyugtalanok.
Bár ennyi sírdogálás után én megérteném ha nehezen tudnál nyugodt maradni, de ez is lehet a baj forrása...

Egy ismerős, (aki gyerek nevelésben az én példaképem), mindíg azt mondta nekem , hogy a leg fontosabb az, hogy a nyugalmat érezze rajtam a baba bármi is történik. És ettől Ő is nyugodt, kiegyensúlyozott baba lesz.
Bár első látásra azért nem tudom rólad elképzelni, hogy ideges típus vagy..

Szélcső??
de ha nem mindíg a pocija, akkor az sem lesz végleges megoldás.

mucus
Tm

Myra: ismerős a helyzetetek, nekem két ilyen fiam van Kép Az bíztasson,hogy 3 hónapos kornál Balunál pl olyan volt, mintha elvágták volna! Addig kitartást!
cory

cory
Budapest

Cas
Most hétvégén voltunk Zsófiéknál és ott láttam én is azt a bizonyos szélcsőt, hát elég brutál...

Itt is megkérdezem: a szülőszobába mit vigyek magammal? Papucs, tusfürdő (test, intim) törölköző, majd a végén saját hálóing. Ennyi?

Köszi Nikcsi 37+4
nikcsi

Sziasztok,

Myra,
esetleg próbáld ki a kamillateát a bőrére. Az is jól megnyugtatja a gyulladt foltokat. (Langyos-meleg a legjobb. A forró csak jobban begyullaszt!)
Egyébként tényleg elmúlik magától. Láttam már olyan babát, akinek véresre falkadt ki. Neki is elmúlt 1-2 hónap alatt.

Laga 27+5
laga

Myra
Együtt tudok érezni veled. Én anno ugyanezt átéltem. Én többször elvittem a gyereket az orvoshoz és jól átmaszírozta a pociját, a lábát, talpát, mindenét. Utána jó volt 3-4 napig. Szerintem nem normális, hogy ennyit sír a pici. Lehet, hogy én túl aggódós vagyok, de én elvinném orvoshoz, mert ez már tényleg túlzás.
hmmc

Cory,
kösz a tippeket kendő ügyben. Majd rámegyek a témára és kiokosodom, hogy melyik méret a jó.
A gyerekek házimunkavégzése ügyében pedig egyszerűen le a kalapom! Valamit nagyon jól csinálhatsz!

Laga
laga

Myra,
valami eszembe jutott! Nem akarom elkiabálni, holnapra utánajárok és jelentkezem!

Laga
laga

Nekem is segítsetek! Mi kell a szülőszobába? És addig hol van a nagy cuccom, ami már a kórterembe vagy hova kell?
nikcsi

Nikcsi,
hálóing, papucs, törülköző, tusfürdő, víz, szőlőcukor.
A táskádat pedig bezárják vagy beteszik egy szekrénybe. Helyileg nem láttam hová, mert nálam olyan gyorsan ment minden, hogy a szülésznőm pakolt ki-be helyettem.
myra

Nikcsi,
az egyértelműeket kifelejtettem: Tena vagy sima bugyi, és zokni ha fázós lábú vagy.
myra

Köszi Myra!
Jöttök csütörtökön Lillával?
nikcsi

Köszi Myra!
Jöttök csütörtökön Lillával?
A következőre már lehet, hogy én is babával megyek (vagy a köv. még kimarad... Kép)
nikcsi

Myra! Az nem nyugtatja meg a babót, ha kiviszed a levegőre? Matyi attól mindig elalszik, és utána nyugodt.
aranyhold

Sziasztok,
Myra,
a Sübában van egy gyógyszertár és ott vettem egy olyan homeós füzetet (300,-Ft), ami újszülötteknek jó. Van benne a hasfájásról és a sikítós sírásról is szó. Gondoltam bemásolom neked ide, de annyira tömény 25 oldal, hogy letettem róla.
Esetleg sétáljatok át, vagy ha már nincs, akkor valahogy megszervezzük, hogy megkapd az enyémet.
(Lehet, hogy érdemes áttelefonálni, hogy van-e ilyen. Nadály patika a neve.)

Mentek palacsintázni?

Laga 27+6
laga

Sziasztok!
átnéztem ide is.

Myra!
valahol a társalgóban találtam egy olyan topikot, ahol az allergiás gyerekekről írnak, kinek mi jött be a kiütések, ekcéma ellen. Megpróbálom újra előkeresni neked.

Hasfájás:
próbáltátok az apatartást? A babus feje a könyökhajlatodnál, lába a tenyerednél lóg. Így nyomja egy picit a hasát és állítólag nyugisabb a babáknak, főleg az izgulósabb apuciknak is. Nálunk ez nagyon bejött, ilyenkor fél órákat is súlyzózott párom, mert Kinga imádta ezt a pozíciót.

SzilviKép
szilvamag

Sziasztok!
átnéztem ide is.

Myra!
valahol a társalgóban találtam egy olyan topikot, ahol az allergiás gyerekekről írnak, kinek mi jött be a kiütések, ekcéma ellen. Megpróbálom újra előkeresni neked.

Hasfájás:
próbáltátok az apatartást? A babus feje a könyökhajlatodnál, lába a tenyerednél lóg. Így nyomja egy picit a hasát és állítólag nyugisabb a babáknak, főleg az izgulósabb apuciknak is. Nálunk ez nagyon bejött, ilyenkor fél órákat is súlyzózott párom, mert Kinga imádta ezt a pozíciót.

SzilviKép
szilvamag

Myra!
Megtaláltam! több helyen is írtak róla, de itt volt a legtöbb konkrét tapasztalat és szer:
Erről-arról/ ekcéma, allergia
javulást a babusnak!
Szilvi
szilvamag

Hmmc,
én hiába panaszkodok az orvosnak, mindenre azt mondja majd kinövi, meg azt, hogy ilyenek a kisbabák. Már komolyan gondolkodom az orvosváltáson.

Nikcsi,
igen szeretnénk palipartyra menni. Olyan jó kimozdulni itthonról. A páromtól is függ, hogy tud-e vinni-hozni minket, de azt előre sajnos nem tudja. Ilyen bacis időszakban, még nem merek HÉV-re szállni a babóval. Túl pici.

Laga,
voltam a gyógyszertárban, de sajnos azt mondták már megszüntették ezt a füzetet, ők pedig az összeset szétosztogatták.

Ez a "túra" a Sübáig egyébként jó volt arra, hogy megállapítsam, babakocsival ne próbáljon meg közlekedni az ember. Az összes útpadka 20-30 cm-es, sehol egy felhajtó rész rajtuk, ugyanez a zebráknál található járdaszigetekre is igaz (álljak a Szentendrei út közepén a kocsik között), és a HÉV átjáró S kanyaros korlátja olyan szűk, hogy fordulni se lehet benne. Kép

Aranyhold,
a levegő addig jó amíg zötykölődik a babakocsiban (ha nagyon fáj a hasa így is fel-fel sír percekre). Amint hazaérünk újra kezdi a nyűgösködést. Pont pár napja mondtam a páromnak, hogy kifejlesztek egy robotot aki sétáltatja, vagy autókázik (a rázkódó autóban is alszik) vele amíg én alszom. Kép Bár az is megoldás ha a páromnak kölcsönadom a melleimet, és elviszi magával a gyereket, ő úgyis egész nap autóban ül. Kép Kép Kép

Szilvamag,
köszi a linket, megnézem. Az apatartást pedig kipróbáljuk, én lassan már úgysem bírom el a gyerkőcöt Kép
myra

Myra
Nagyon jó lenne, ha el tudnátok jönni. Sajnos a páromnál lesz autó nem tudok elmenni értetek.
Ebben az időszakban annak idején én is alig vártam, hogy ki tudjak mozdulni a négy fal közül emberek közé.
Lehet, hogy én már orvost váltottam volna. A miénk azt mondta, hogyha félóránán tovább sír a baba akkor már baj van. Ha kellett kijött és masszírozta. Senkinek sem jó, ha a gyerek csak üvölt te meg kiborulsz.
Az a füzet meg van nekem is. Valahogy le kellene neked fénymásolni.
hmmc

Myra
Én el tudok menni értetek csütörtökön, ha minden jól megy (beférek még a kormány mögé... Kép). Felhívlak délelőtt aznap, és megbeszéljük, pontosan hogy kell menni hozzátok. Mitszósz? Olyan jó lenne, ha el tudnátok jönni!!! Kép
Közlekedés: kritikus szemmel néztem meg a környéket, és nálunk sem sokkal jobb a helyzet! Kép

Szilvi
Nagyon édes a kép! A férjemnek mutattam, és olyan aranyosan mosolygott rajta... jó volt nézni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
nemsokára Ti is gyakorolhatjátok :-)
szilvamag

Cas,
ez szuper lenne. Kép
Az elvitel volt a kétséges, értem jönni már biztosan tud a párom.
myra

Szilvi
Hol van az még?! Én már szépen beterveztem a márc. elejét, erre ma megnyugtatott a dokim, hogy minden az eredeti számítások szerint halad, úgyhogy miért is jönne ez a gyerek előbb?! (Márc. 25 a kiírás) Kép

Myra
Oké, akkor megyek értetek. Majd hívlak!

Hmmc
Akkor hányra menjünk?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok?
Nem tudjátok véletlenül, gyereknél mi számít hőemelkedésnek?
myra

Myra: ugyanúgy, mint felnőttnél. 37,0 fölött. A popsijában mérted, akkor ott 0,5-et le kell vonni.
cory

cory
Budapest

Cory,
Ott mértem. Akkor a 37,6 = 37,1 ???
A dokinénit felhívtam, de azt mondta ez még semmi, csak figyeljem.
myra

Myra: igen, jól számoltad. A 37,1 sok mindentől lehet. Pl lehet, hogy kicsit jobban fel van öltöztetve, mint kéne. Nekünk Zsomával volt ilyen, csak én hónaljban mérem nekik. Ő akkor 3 hetes volt, jól be is pánikoltam, dokit hívtam, megnézte, de nem volt semmi Kép
cory

cory
Budapest

Hát sajnos emellé nálunk egy kis szörcsögés és néha sípoló légzés is társul. Úgy néz ki náthás lesz, bár az orra még nem folyik. Tudod még nincs elég bajom vele... Kép Kép
myra

Myra: az orrához: lehet, hogy csak a tej folyik hátra oda. Nekem mindkettő hozta ezt. Zsomának echte folyt is kifelé az orrán a tej. Ha úgy van eldugulva, hogy azért nem folyik ki, akkor cseppenthetsz az orrába egy kis anyatejet, az feloldja.
cory

cory
Budapest

Myra
Naaaaa! Remélem holnapra rendbe jöttök, és tudtok jönni!!!

Gyakorló Anyukák!
Megőrülök az anyámtól! Ti mit csináltatok a túlbuzgó anyátokkal/anyósotokkal?! Tudom, hogy jót akar, csak a stílusa... Kép Meg az ötletei...
Szóval nem akarom megbántani, de valahogy le kellene állítanom, mert már most kezd kikészíteni az erőszakosságával (ma megint kaptam az arcomba a külön szobában alvás előnyeit ezerrel... kikészültem tőle).
Mi lesz itt a szülés után, amikor amúgy is lesz elég bajom?! Ha összeveszek vele, akkor is én fogom magam szarul érezni... Kép
Na kipanaszkodtam magam, most megyünk bútort tologatni, mert végre holnap elviszik a fölös szekrényeinket, és lesz helyünk rendesen berendezni a hálót a bababútorokkal ÉS A MI ÁGYUNKKAL! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
szerintem esélytelen a dolog! Legalább is egyenlőre!
Nálunk csak anyósnak volt tea-mániája, de egy idő után, amikor látta, hogy nem hallgatok rá abba hagyta.
Talán majd ha látja, hogy egyedül is naccerűen boldogulsz és képes vagy egyedül ellátni a saját gyerekedet akkor majd lejjebb vesz. vagy nem.....
nemtom!

nehéz ügy, az biztos!

mucus
Tm

Cas,
anyukád felállása pontosan mi? Mert úgy emlékszem, hogy 2 szobátok van. Költözzetek ki a nappaliba? (Faszán tudsz majd akkor pihenni. Vagy kiküldöd a férjed a konyhába?)

Laga 28+0
laga

Mucus
Az a baj, hogy nagyon kitartó, ha nem reagálok akkor képes újra és újra nyomni ugyanazt, amíg nem bírom tovább, és válaszolok vmit. Akkor fogást talál rajtam, és új "érvekkel" támad. Kép

Laga
Ó, nagyon vicces ötletei vannak. És az a jó, hogy önmagának is ellent mond!
Verzió 1.: a háló legyen csak a gyereké, mert az ÚGY VALÓ, hogy legyen neki saját szobája. Mi aludjunk a nappaliban az ülőgarnitúra kinyitható ágyán.
Probléma 1.: csak 140 széles, így nem férünk el a párommal (leszorítom... Kép), lelóg róla a lábunk, olyan rövid, és 1-2 éjszaka alatt kikészül a hátam, mert nem arra tervezték, hogy tartósan azon aludjon valaki. Vendégágy. Tehát csak a saját ágyunkon vagyok hajlandó aludni.
Vezió 2.: én aludjak benn a bébinél, a párom aludjon kint a nappaliban, neki is jobb úgy, tud pihenni nélkülünk.
Probléma 2.: Attól még a vendégágy kényelmetlen neki is, és különben sem akarunk külön aludni! Tehát csak a saját ágyunkon vagyok hajlandó aludni a FÉRJEMMEL.
Verzió 3.: AKkor maradjunk mi a hálóban, és a gyereket rakjam ki a nappaliba!
Probléma 3.: Egyrészt akkor nincs egy nyugis zuga szegénykémnek, ahol napközben tudna nyugodtan pihenni, v. ha jönnek vendégek, meg egyáltalán, miért tenném a nappaliba?! Ráadásul az egyetlen sarok ahová elférne a kiságy iszonyú huzatos (nem lehet normálisan leszigetelni az ablakot).
Verzió 4.: Ez a legviccesebb!!! MINDANNYIAN költözzünk ki a nappaliba!
???????????????????????????????????????!

Kép
Kép
Kép
cas

+1 vicc: NEKEM szükségem van arra, hogy éjjel is a közelében legyek a babának is, meg a páromnak is!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: hát nem irigyellek anyukád miatt Kép Ötletem sajnos nincs, és tőlem meg úgysem fogadna el semmit, hisz én gyerek vagyok Kép
cory

cory
Budapest

Cas!
nálunk is voltak nagyon jó ötletek,
mi a dokibácsira / védőnőre hivatkoztunk, úgysem megy reklamálni hozzájuk és a doki előírásait elfogadják (többnyire)
esetleg még hivatkozhatsz a "tudomány legújabb állása szerinti" módszerekre.
Szilvi

Párom ötlete: ha a mi gyerekünknél kell valamin változtatni, akkor 2 hétig megy a hiszti, aztán szépen lassan elfogadja az új rendet. Hátha anyukáddal is működik Kép Amúgy, ami nekünk nem tetszik, azt mereven elutasítjuk ("nem"! "nálunk nem így lesz!" és nem megyünk bele vitába, érvelésbe) és lám a mi gyerekünk így is boldog, egészséges... Lehet még mondani: "majd nálatok ez lesz a megoldás, ha átmegy a gyerek, anyu...!" Kitartást és erőt kívánunk!
szilvamag

Cory
Hát igen, sajnos...

Szilvi
Az orvosok "hülyék", a védőnők pláne - szerinte. A tudomány legújabb állása is marhaság, bezzeg amit ő már hallott/megtapasztalt, az bombabiztos!
Sajnos ha egyértelműen nemet mondok neki (bármire, nemcsak gyerek témában), akkor halálosan megsértődik, és elkezd szapulni. (Egy kis finom érzelmi zsarolás mindig jól jön... Kép)
Asszem nekem sem kellene belemennem a vitákba, de bennem még mindig él a reménysugár, hátha értelmes ember módjára észérvekkel meg tudjuk egymást győzni. Aztán mindig csalódnom kell. Kép
Ez a "majd nálatok úgy lesz, ha átmegy" ez tetszik... Kipróbálom majd, kíváncsi vagyok a reakcióra! Kép
A jókívánságokat köszi! Kép Nem vagyok ám mindig ilyen nyafogós, csak ma egy 1/2 óra alatt felőrölt idegileg (nagyon rosszul aludtam az éjjel, tehát nem volt nehéz).

Kép
Kép
Kép
cas

Cory,
nem is tudtam, hogy anyatejjel lehet oldani, az orrában lévőt. Azt tudtam hogy a tej odafolyik, mert még a kórházban pánikszerűen szóltam, hogy biztos folyadék van a gyerek tüdejében, mire felvilágosítottak a valóságról. Kép
Most azonban másképp szörcsög. Majd meglátjuk mi lesz belőle. Egyenlőre sósvizes orrspray-vel próbálkoztam. Szegény még mindig emlékszik a születésekori traumára, amikor nagyon megkínozták, mert az egyik orrjárata kicsit szűk volt, és a mekóniumos vízet le kellett szívni. Amint meglátta, hogy valami az orra felé tart, éktelen síkításba kezdett.

Úgy irigylem a már többedszer szülő anyukákat. Annyi minden van ami teljesen természetes, csak amíg nem tudja az ember halálra idegesíti magát.
Mi a tüsszögéssel is így voltunk. Pánikba voltunk, hogy a pár napos gyerek már most megfázott, mire a védőnőnk mondta (mielött szóltunk volna emiatt), ha esetleg tüsszög a gyerek ne izguljunk, csak az orrát tisztitja így... Kép

Újabb kérdés: Hogyan kell beadni egy kúpot? Odáig ok, hogy feltolom a popsijába, de hogyan tartom bent, amíg felszívódik???
myra

Myra: az anyatej pont ugyanolyan hatással van az orrban lévő trutyira, mint a sós vizes orrspray, csak a sprayt az enyémek utálták, anyatejet eltűrték.
Második gyerek: én sokkal de sokkal többet pánikoltam a másodikkal. Ő volt az, akihez 37,1-re dokit hívtam Kép
Kúp: betolod, és a popsiját picit összefogod 1-2 percig, és csak utána rakod vissza a pelust.

cory

cory
Budapest

Ide is megírom:
Mostantól offline leszek, nagy szekrénypakolászás lesz, és szét kell kapni hozzá a gépet. Ha vmi változás lenne a talival, vki dobjon már egy sms-t! Köszi!

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?